SACCSIV – blog ortodox

Rusia recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 7, 2017

Iata ce putem citi la Putin, MIȘCARE STRATEGICĂ CHEIE: Recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului de pe Flux 24:

Rusia recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului conform unui document al Ministerului rus de Externe obținut exclusiv de cotidianul israelian Jerusalem Post.

Nici o altă țară din lume nu a recunoscut oficial până acum că o parte a Ierusalimului ar face parte din statul Israel.

„Ne reafirmăm angajamentul nostru față de principiile aprobate de ONU pentru o soluționare a conflictului palestiniano-israelien, printre care se numără statutul Ierusalimului de Est drept capitala viitorului stat palestinian. În același timp, trebuie să precizăm că, în acest context, am vedea ca Ierusalimul de Vest capitala Israelului.”, declară Ministerul de Externe rus.

Aceasta este o schimbare bruscă a politicii ruse care până acum susținea oficial că Ierusalimul ar trebui să fie parte în cadrul unui regim internațional permanent, notează ziarul israelian.

Poziția Rusiei intervine în mijlocul polemicilor din America privind propunerea președintelui Trump privind mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv în Ierusalimul de Vest, fapt care ar reprezenta recunoașterea oficială drept capitală a Statutului Israel.

Ambasadorul Rusiei în Israel se va întâlni zilele următoare cu oficiali ai Ministerului de Externe pentru a discuta despre decizia Moscovei și a implicațiilor sale. Nu există în prezent nici o intenție cu toate acestea de mutare a ambasadei Rusiei la Ierusalim.

   Comentariu saccsiv:

Asta dupa ce:

RUSIA ameninta ISRAELUL: „Armatele noastre se vor ciocni!”

Foarte interesant …

Adica chiar daca vine un razboi in Siria ce va declansa cea de a treia conflagratie mondiala cu americanii si rusii in tabere adverse:

Se implineste PROFETIA „Din SIRIA va începe AL TREILEA RAZBOI MONDIAL! Rugați-vă neîncetat!”?

Ei de plan tot trebuie sa se tina:

SANHEDRINUL (Sinedriul) ii cere lui DONALD TRUMP si VLADIMIR PUTIN sa construiasca TEMPLUL din IERUSALIM

 

Tagged with: , , ,

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Basarabia e Romania said, on aprilie 7, 2017 at 1:39 pm

    nici nu se putea altfel, Clown-ul jalnic joaca dupa scenariul pregatit … marea Rusie a ajuns o carpa de podele, un covoras de sters picioarele

    Apreciază

    • el said, on aprilie 8, 2017 at 5:58 pm

      basaraiba

      si DE CE ar fi un lucru atat de rau sa RECUNOASCA evreilor Ierusalimul ca si CAPITALA tarii lor?
      Asa e chiar DREPT sa fie !

      Au pribegit dupa Rastignirea Lui Hristos atata vreme cat i-a lasat Dumnezeu sa pribegeasca pe la neamuri, cand a ingaduit Dumnezeu s-au intors in PAMANTUL LOR dat STRAMOSILOR LOR lor de Dumnezeu si
      si Ierusalimul este CAPITALA lui DINTOTDEAUNA, ai DOVADA in Scriptura!

      Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 6:10 pm

        basaraiba

        tu cum te-ai simti „patriHOTule” beserebean(? 🙂 .. ???) sa vezi pe rusi ( pe care II URASTI DIN TOATA fiinta ta murdara) in basarabia PANA LA SFARSITUL LUMII?

        atunci DE CE ti se pare injust ca evreii sa-si doreasca inapoi pamantul lor DE DREPT, dat lor de Dumnezeu?
        si capitala acestui pamant e Ierusalimul ! Au cea mai STRASNICA DOVADA : Sfanta Scriptura.

        invadatorii sunt lasati doar O VREME de Dumnezeu sa intre in AVUTUL ALTUIA , apoi, daca se obraznicesc si nu pleaca … sunt GONITI de Dumnezeu.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 7:10 pm

        basaraiba

        .. si CATI ANI au stapanit evreii pamantul Tarii Sfinte ( dupa moartea Prietenului Lui Dumnezeu Proorocul Moise si de la Iisus Navi __ care à propos era CHIPUL Lui Hristos, cum era si Iosif cel Frumos Patriarhul fiul lui Israel,s.a. care au inchipuit pe Hristos in Vechiul Testament ___ pana la … Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu si Rascumparatorul lumii) …

        ….si cati ani niste paraziti oportunisti invadatorii cu corturile lor ?

        ps: raspunsul il gasesti tot in Sf Scriptura !

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 8, 2017 at 9:14 pm

        el

        Politic si istoric, nu-i un argument. Dacii au fost in teritoriul lor mai multa vreme decat Israel in Canaan. Iar partea din sudul Dunarii a fost cucerita de Alexandru cel Mare la 200 de ani dupa ce Iudeea a fost cucerita de babilonieni. Asa se face calculul, caci arabii n-au cucerit Ierusalimul de la evrei, ci de la bizantini. Iar inaintea acestora au fost macedonienii, iar mai inainte persii. Cum ar fi deci acum sa ne revendicam teritoriul Bulgariei?

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 10:31 pm

        saccsiv

        de la Iisus Navi la daramarea Tempplului ( anul 77 d.H) sunt ceva mii de ani cand pamantul acela a APARTINUT EFECTIV si CONTINUU poporului evreu.

        arabetii invadatorii cu cortul si vitele lor si MULTE alte neamuri invadatoare au avut pamantul Tarii Sfinte DOAR de la anul 77 pana la 1967,

        .. adica invadatorii DIFERITI s-au preumblat pt perioade de timp aleatorii si SCURTE pe acelel locuri , ceea ce NU ii indreptateste sa se considere STAPANII LOCURILOR !

        „Iar partea din sudul Dunarii a fost cucerita de Alexandru cel Mare la 200 de ani dupa ce Iudeea a fost cucerita de babilonieni”____ da si CATA VREME a supravietuit Imperiul geresc al lui Alexandru macedon?
        si pentru CATA VREME a apartinut sudul Dunarii lui Alexandru Macedon si urmasilor lui??? … sau altor invadatori ??? …. dar Tara Sfanta CATA VREME a apratinut bizantinilor, osmanlailor sau … arabetilor actuali???…

        tu SINGUR DOVEDESTI ca aceia sunt niste invadatori OPORTUNISTI si TEMPORARI, caci NU LOR a fost dat acel pamant , ci ei au fost PANA LA O VREME INGADUITI ca locuitori acolo !.. iar aia de azi care se labartzeaza acolo cine sunt? CAND au intrat ei in Tara SFanta ?? si cata LEGITIMIATATE au acolo? cate oase de stramosi/sute de ani au sub pamantul ala ca sa PRETINDA ca e al lor?…

        pe „logica” asta ORICE tigan care gasind casa ta goala pentru o vreme vine ca un parazit acolo N e STAPANUL DE DREPT al casei tale NU ! …. cee ace NU e asa !!… asa si aceia !!!

        vezi Profetia Sf Daniel : A FOST CEL MAI SCURT IMPERIU lumesc multinational, s-a prabusit IMEDIAT dupa moartea lui !…

        … si cel mai PUTERNIC si de NETAGADUIT ARGUMENT e Scriptura si Duhul Sfant care SPUNE prin Proorocul Moise CLAR CUI a DAT DUMNEZEU acel pamant pentru TOTDEAUNA si indiferent de variatiile TEMPORARE si SCRUTE ale istoriei LUMESTI !

        ..sau acum ai sa spui ca si Sf Prooroc Mosie GRESESTE ? …

        frate NU POTI sa te pui cu Prooricul Moise!..nici sa CONTRAZICI pe DUhul Sfant !

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 8, 2017 at 11:04 pm

        el

        Istoric e cum am spus eu, nu mai repet.

        Sa mergem pe strada ailalta: tu vobesti ca rabinii.
        Ce ne intereseaza insa pe noi crestinii e urmatorul aspect: SE IMPLINESC PROFETIILE despre ANTIHRIST. Adica evreii isi pun capitala la Ierusalim ca sa-si ridice Templul ca sa aiba unde fi inscaunat ANTIHRISTUL. Si doar o parte dintre ei se vor trezi din ratacirea lor cumplita. Restul au construit, construiesc si vor tot construi de zor la edificiul NOII ORDINI MONDIALE, pentru care au nevoie si de al treilea razboi mondial.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 10:39 pm

        saccsiv

        „vezi Profetia Sf Daniel : Imperiul lui Alexandru Macedon A FOST CEL MAI SCURT IMPERIU lumesc multinational, s-a prabusit IMEDIAT dupa moartea lui !…”___ este a treia fiara din visele lui Nabucodonosr talcuite de Proorocul Daniel :

        „Capitolul 7
        1. În anul dintâi al lui Belşaţar, regele Babilonului, Daniel a visat un vis, şi vedeniile pe care le-a avut când era culcat în patul lui îl înfricoşară. Atunci el a scris visul şi a povestit ceea ce era mai de seamă dintre fapte.
        2. Daniel a început a grăi, zicând: „Văzut-am în vedenia mea din timpul nopţii cum cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă.
        3. Şi patru fiare uriaşe au ieşit din mare, una mai deosebită decât alta.
        4. Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de an.
        5. Şi iată o a doua fiară, cu înfăţişare de urs, stând într-o rână, cu trei coaste în gură, între dinţi, şi aşa i s-a poruncit: „Scoală-te! Mănâncă multă carne!”
        6. Apoi m-am uitat din nou şi iată o altă fiară, asemenea unui leopard, având pe spate patru aripi de pasăre; şi fiara avea patru capete, şi i s-a dat putere.
        7. În urmă am privit în vedeniile mele de noapte şi iată o a patra fiară înspăimântătoare şi înfricoşătoare şi nespus de puternică. Ea avea dinţi mari de fier şi gheare de aramă; mânca şi sfărâma, iar rămăşiţa o călca in picioare. Ea se deosebea de toate celelalte fiare de mai înainte şi avea zece coarne.
        8. M-am uitat cu luare aminte la coarne, şi iată un alt corn mic creştea între ele, şi trei din coarnele cele dintâi au fost smulse de el. Şi iată că acest corn avea ochi ca ochii de om şi gură care grăia lucruri mari.
        9. Am privit până când au fost aşezate scaune, şi S-a aşezat Cel vechi de zile; îmbrăcămintea Lui era albă ca zăpada, iar părul capului Său curat ca lâna; tronul Său, flăcări de foc; roţile lui, foc arzător.
        10. Un râu de foc se vărsa şi ieşea din el; mii de mii Îi slujeau şi miriade de miriade stăteau înaintea Lui! Judecătorul S-a aşezat şi cărţile au fost deschise.
        11. Eu mă uitam mereu, din pricina multelor vorbe pe care cornul cel mare le grăia. Am privit până când fiara a fost omorâtă şi trupul ei nimicit şi dat focului.
        12. Dar şi celorlalte fiare li s-a luat stăpânirea, şi lungimea vieţii lor a fost hotărâtă până la o vreme şi un anumit timp.
        13. Am privit în vedenia de noapte, şi iată pe norii cerului venea cineva ca Fiul Omului şi El a înaintat până la Cel vechi de zile, şi a fost dus în faţa Lui.
        14. Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată.
        15. Pentru aceasta, eu, Daniel, am fost tulburat cu duhul meu şi vedeniile pe care le-am avut mă înspăimântau.
        16. M-am apropiat atunci de unul din cei de faţă şi l-am rugat să-mi spună adevărul privitor la toate acestea. Şi el mi-a vorbit şi mi-a făcut cunoscut înţelesul acestor lucruri.
        17. „Aceste fiare, patru la număr, înseamnă că patru regi se vor ridica pe pământ,
        18. Şi sfinţii Celui Preaînalt vor primi regatul şi îl vor ţine în stăpânire în veci şi în vecii vecilor.
        19. După aceasta l-am rugat să-mi spună adevărul despre fiara a patra, care se deosebea de toate celelalte şi care era afară din cale de înspăimântătoare, cu dinţi de fier şi cu gheare de aramă şi care mânca, sfărâma, iar ceea ce rămânea călca în picioare;
        20. Şi despre cele zece coarne care erau pe capul său şi despre celălalt care creştea şi înaintea căruia au căzut cale trei şi avea ochi şi gură care grăia lucruri mari şi care era mult mai mare decât celelalte.
        21. M-am uitat, şi cornul acela purta război cu cei sfinţi şi i-a biruit,
        22. Până ce a venit Cel vechi de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Preaînalt, până ce s-a împlinit vremea şi împărăţia a ajuns sub stăpânirea sfinţilor.
        23. El a răspuns astfel: „Fiara a patra înseamnă că un al patrulea rege va fi pe pământ, care se va deosebi de toate celelalte regate, care va mânca tot pământul, îl va călca în picioare şi îl va zdrobi.
        24. Şi cele zece coarne înseamnă că din acest regat se vor ridica zece regi, şi un altul se va scula după ei; el se va deosebi de cei dinaintea lui şi va doborî la pământ trei regi.
        25. Şi va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt şi va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt, şi îşi va pune în gând să schimbe sărbătorile şi legea, şi ei vor fi daţi în mâna lui o vreme şi vremuri şi jumătate de vreme.
        26. Şi judecata se va face şi i se va lua stăpânirea, ca să-l nimicească şi să-l prăbuşească pentru totdeauna.
        27. Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; împărăţia Lui este împărăţie veşnică şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta”.
        28. Iată sfârşitul vorbirii mele cu el. Pe mine, Daniel, gândurile mele m-au înfricoşat foarte şi faţa mi s-a schimbat şi am păstrat cuvântul în inima mea. „

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 8, 2017 at 11:06 pm

        el

        Nu mai insista, caci nu am timp. De la Imperiul Babilonean incoace au tot fost sub ocupatie fostele lor teritorii.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 11:13 pm

        saccsiv

        pamantul Tarii Sfinte APARTINE pporului evreu de cand l-a promis Dumnezeu tatal patriarhului Avraaam cand i-a spus sa iasa din pamantul sau si din casa tatalui sau si El(Dumnezeu) il va duce in pamantul in care curge lapte si miere si va face/ridica din el poporul Sau.

        iar efectiv au intrat urmasii lui Avraam in Cannan pe vremea lui Iisus al lui Navi dupa ce AU NIMCIT NEMAURILE care locuiau in acele locrui dupa PORUNCA Lui Dumnezeu !___ ( ba inca ei nici nu au ascultat de Dumnezeu. si au lasat unele neamuri care cu timpul au ajuns sa le fie CURSE spre mantuire caci s-au MOLIPSIT de IDOLATRIA acelora si au fost apoi pedepsiti prin cei pe care DIN NEASCULTARE NU i-au nimicit !… ___ sunt locuri in Vechiul Testament care Dumnezeu spune/PORUNCESTE evreilor intrati in Canaan sa nimiceasca anumite neamuri/triburi pana la plozii de la tzatza mamei… ___ OARE era Dumnezeu UCIGAS/ NEIUBITOR de oameni sau URA pe uni oameni??? _____

        asa sa gandesti si acum, sunt neamuri cu DESTIN in/pentru omenire si neamuri GUNOI care NU se indrepteaza spre Dumnezeu ca sa traiasca, nici pomenire NU vor avea nici in acum in veacul acesta trecator nici in vesnicie !…

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 8, 2017 at 11:47 pm

        el

        Nu exista neamuri gunoi, ci neamuri care s-au stricat. Pana la urma Canaan si Israel erau rude. Unele s-au stricat atat de rau ca le-a starpit total chiar Dumnezeu, cum e cazul Sodomei si Gomorei. Altele s-au stricat rau dar nu total, cum a fost chiar cazul lui Israel si apoi al lui Iuda. Si atunci Dumnezeu i-a pedepsit prin neamuri, care i-au decimat, cucerit si trimis in robie.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 11:22 pm

        saccsiv

        imperiul babilonian este a doua FIARA din vedenia talcuita de Profetul Danile si A FOST SPULBERAT ca puetre de FIARA a 3 care i-a urmat si de fiara a 4 a!!.. imperiul bailonian a venit si atrecut, era MUCI dla venirea lui Alexandru Macedon

        vezi Talcuirea la Profetia lui Daniel a Sf Parinti !!!

        nici eu NU AM TIMP sa scriu aici romane de info,

        TE CERTI /CONTRAZICI cu Dumnezeu care A DAT Pamantul Tarii Sfinte EVREILOR, inca de cand erau ei in coapsele Patriarhului Avraam…___ si asta pentru TOTDEAUNA !!-… si in acest NEAM al lui Dumnezeu( dupa filiatia PROMISA lui Avraam!!!) A ALTOIT si NEAMURILE dupa Rastignire ___ vezi ce spune despre maslinul bun si maslinul salbatic Sf Pavel in Epistola catre iudei… si NU te ridica IMPOTRIVA Lui Dumnezeu ca El da ce vrea cui vrea si cat vrea…

        EVREII SUNT SINGURII care AU DOVADA cea mai de netagaduit / SF SCRIPTURA care e scria de Duhul Sfant ca sunt acolo in pamantul acela din VOIA si cu RANDUIALA Lui Dumnezeu…

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 8, 2017 at 11:55 pm

        el

        Imperiul babilonean nu mai exista pe vremea lui Alexandru Macedon. Babilonul a fost cucerit de persi. Macedonienii si grecii au cucerit imperiul persan. Dupa moartea lui Alexandru, imperiul sau s-a impartit. Apoi au venit romanii. Toti acestia au stapanit rand pe rand Iudeea. Iar celalalt regat, Israel (ca dupa moartea lui Solomon, regatul sau s-a impartit in doua: Iudeea si Israel) fusese primul cucerit, de catre asirieni. Bai frate, ce-i cu tine?

        Eu ti-am contrazis varianta politica si istorica, ca pe ea ai pedalat acolo. Nu mai amesteca borcanele precum evreii cand n-au argumente. Vorbim de asta separat, apoi de ailalta separat. Deci politic si istoric e unic cazul ca unui popor sa i se recunoasca international un teritoriu sub pretextul ca acolo au stapanit glorios stramosii lor cu mii de ani in urma. E ca si cum noi am revendica Bulgaria, fosta Iugoslavie, parte din Ungaria si Ucraina.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 8, 2017 at 11:58 pm

        saccsiv

        „Pana la urma Canaan si Israel erau rude. „___ rude de DEPARTE, doar de la Adam.. caci erau TRIBURI FOARTE DIFERITE; Avraam era din Urul Caldeei, Cananeenii erau stramosii neamurilor astora de gunoi ( ma rog dupa termenul tau stricate si NEINDREPTATE pana azi si pana in vesnicie) din regiune aceea a Orientului Mijlociu

        dupa Noe cananeeni sunt HAMITI, URAMSII lui Canaan cel nascut in CURVIE de Ham fiul Lui Noe cel SPURCAT in Corabie pe vremea Potopului cand TOATA omenirea pierise iar el calarea femeia…

        .. iar Avraam se tragea din Sem fiul cel MARE al Patriarhului Noe care a primit Binecuvantarea lui Dumnezeu impreuna cu Iafet …iar Ham si Canaan ( citeste Geneza, Patriarhul Noe s-a adersat cu BLESETEMUL chiara supra lui CANAAN DIRECT !! si a tutoror urmasilor lu Ham) a fost BETEMAT de Dumnezeu… si asta NU pentru ca era Dumnezeu vreun „rasist”, ci pentru ca era ATOTSTIUTOR si VEDEA ca acel Ham si Canaan era UN GUNOI indirefent cata vreme ar avea de trait pe pamant !!!

        vezi toate info astea la Sf Iaon Guar de Aur Omilii la Facere( Geneza) !!!.. sau era si Sf Ioan Gura de Aur RASIST ??? ia sa vezi cum ii cataloga el pe cananei si hamiti… !!! ..eu doar il citez PALID .. 🙂

        erau deci „rude” asa cum sunt europenii rude cu chinezii ! 🙂

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 12:02 am

        saccsiv

        ” E ca si cum noi am revendica Bulgaria, fosta Iugoslavie, parte din Ungaria si Ucraina.”___ FALS, romanii nu au stat acolo cat au stat ceilalti si NICI NU AU DOVADA ca ala e pamantul lor dat de Dumnezeu lor cum au evreii despre Tara Sfanta !!!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2017 at 12:14 am

        el

        Noi, adica dacii, am fost in aceste teritorii cu foarte mult timp inainte de a cuceri Israel Canaanul.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 12:10 am

        saccsiv

        „mperiul babilonean nu mai exista pe vremea lui Alexandru Macedon. Babilonul a fost cucerit de persi. Macedonienii si grecii au cucerit imperiul persan. Bai frate, ce-i cu tine? „___ corect ! babilonul e prima fiara, persii a doua, grecii lui macedon a treia si impreiul ROMAN a para fiara din vedenia de la Profetul Daniel citata de mine mai jos.
        sorry pt inadvertenta , e din viteza… fac mai multe chestii odata si tu ma contrazici pe chestii EVIDENTE !( anume ca Ierusalimul si Tara Sfanta sunt MOSTENIREA data DE DUMNEZEU poprului evreu)

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 12:18 am

        saccsiv

        „Deci politic si istoric e unic cazul ca unui popor sa i se recunoasca international un teritoriu sub pretextul ca acolo au stapanit glorios stramosii lor cu mii de ani in urma.”____ politic si isoric si dupa ce alte categorii LUMESTI mai vrei tu sa analizezi se intampla DOAR CUM VREA DUmnezeu ca El e Stapanul si oamenii sunt GUNOI care NIMIC NU POT impotriva Lui !

        Dumnezeu A DAT Tara Sfana si Ierusalimul poprului evreu si NIMENI NU va putea schimba asta nici acum nici in veac , ca ce da Dumnezeu e VESNIC !

        … SI APOI va fi cer nou si pamant nou si IERUSALIMUL ceresc unde vom locui DACA ne vor gasi ca facand parte din NEAMUL Lui Dumnezeu caruia ii va fi dat in mostenire pamantul cel nou si Ierusalimul CERESC asa cum cel pamantesc si pamantul Canaanului cel SPURCAT fost dat neamului ales atunci de Dumnezeu sa fie neam al Lui si din care au cazut UNII iar altii (NEAMURILE pt o vreme) au fost altoite acolo…

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2017 at 2:06 pm

        el

        Tu ai abordat aspectul istoric si politic iar eu ti-am demonstrat ca nu-i asa.
        Referitor la partea a doua a comentariului tau, intregul e asa:
        – Sionistii pregatesc terenul antihristului la nivel mondial
        – Tot ei creaza actualul stat Israel peste arabi, care sunt fratii lor. Ambele neamuri insa ratacesc cumplit.
        – Sionistii isi muta capitala la Ierusalim.
        – Ridica templul
        – In templu este inscaunat antihristul
        – Unii evrei se trezesc
        – Parusia
        – Invierea
        – Judecata de Obste
        – Ierusalimul Ceresc
        – Cer nou, Pamant nou
        – Iazul de foc vesnic pentru ceilalti

        Tu ai sarit niste etape.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 12:27 am

        saccsiv

        romanii NU sunt EXCLUSIV daci, sunt corcituri cu alte neamuri iafetite.
        si nici dacilor, nici romanilor, nici altora NU li s-a dat EXPLICIT un PAMANT DE MOSTENIRE cum s-a dat poporului evreu, cu DOVEZI de la Duhul Sfant n Scriptura … ceea ce schimba RADICAL situatia .. ce o fi asa de greu de priceput?

        ca si evreii cand s-au departat de Dumnezeu/ au pacatuit prin idolatrie impotriva Lui Dumnezeu au fost dusi ROBI la babilonieni o vreme … dar S-AU INTORS ca era PAMANTUL LOR ! ..asa s-au intor si acum.. ca sa se implineasca cu ei TOATE cele ce li s-au PROFETIT de la Duhul Sfant :

        MANTUIREA RAMASITEI lui Israel si venirea lui anticrist in lume !…

        si nu zice Scriptura ca va fi nou Paris, bucuresti,moscova, atena .. ci NOUL IERUSALIM ( vezi masuratrilr si infatisarea lui in Apocalipsa) caci Ierusalimul e mostenirea data de Dumnezeu poporului Sau !

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 12:44 pm

        saccsiv

        poporul dac A DISPARUT, poporul evreu NU!

        ps:am mai lasat cateva comentarii, sper ca le.ai citit.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2017 at 2:16 pm

        el

        Nu, n-a disparut.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 1:33 pm

        saccsiv

        Iata DUMNEZEU a hotarat ACEASTA indiferent de parerea si considerentele omenesti stricacioase si neputincioase ale oamenilor ( politice, blablabla …) :

        Proorocul Ioil :

        „Capitolul 4
        1. Căci iată în zilele acelea şi în vremea aceea, când voi întoarce pe Iuda şi pe Ierusalim din robie,
        2. Aduna-voi toate popoarele şi le voi coborî în valea lui Iosafat şi Mă voi judeca acolo cu ele pentru poporul Meu şi pentru moştenirea Mea Israel, pe care au împrăştiat-o între neamuri şi ţara Mea au împărţit-o în bucăţi.” ….

        „11. Alergaţi în grabă şi veniţi, voi, toate popoarele din jur, şi adunaţi-vă aici! – Acolo, coboară, Doamne, pe vitejii Tăi!
        12. Să se trezească toate neamurile şi să vină în valea lui Iosafat, căci acolo voi aşeza scaun de judecată pentru toate popoarele din jur.
        13. Aduceţi seceri, căci holda este coaptă, veniţi, coborâţi-vă, căci teascul este plin, albiile dau peste margini; fărădelegile lor n-au seamăn.
        14. Mulţimi şi iar mulţimi în Valea Judecăţii. Căci aproape este ziua Domnului în Valea judecăţii!
        15. Soarele şi luna se întunecă şi stelele îşi pierd lumina lor.
        16. Din Sion Domnul va striga puternic şi din Ierusalim va slobozi tunetul Său: pământul şi cerurile se vor cutremura atunci.
        17. Atunci veţi cunoaşte că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, Care sălăşluieşte în Sion, în muntele cel sfânt al Meu; Ierusalimul va fi altarul Meu, iar străinii nu vor mai trece pe acolo.
        18. Şi în vremea aceea, din munţi va curge must, văile vor fi pline de lapte, toate pâraiele din Iuda vor şerpui umplute de apă, iar din templul Domnului va ieşi un izvor oare va uda valea Şitim.
        19. Egiptul va fi pustiit şi Edomul se va preface în ţinut nelocuit, din pricina silniciilor împotriva fiilor lui Iuda, fiindcă au vărsat sânge nevinovat în pământul lor.
        20. Dar Iuda va fi locuit în veci şi de-a pururi şi Ierusalimul din neam în neam.
        21. Voi răzbuna sângele pe care nu l-am răzbunat; şi Domnul va locui Sionul în veac. ”

        Sf Parinti spun ca Judecata de Apoi a omenirii intregi se va face in valea lui Iosafat parte a Sionului care e aproape de Gradina Ghetsimani in Ierusalim.

        Hristos spune :

        „22. Voi vă închinaţi căruia nu ştiţi; noi ne închinăm Căruia ştim, pentru că MANTUIREA din IUDEI este.”( zice Hristos lumii si catre Femeia Samarineanca)

        ( citatul intreg in context: „19. Femeia I-a zis: Doamne, văd că Tu eşti prooroc.
        20. Părinţii noştri s-au închinat pe acest munte, iar voi ziceţi că în Ierusalim este locul unde trebuie să ne închinăm.
        21. Şi Iisus i-a zis: Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui.
        22. Voi vă închinaţi căruia nu ştiţi; noi ne închinăm Căruia ştim, pentru că mântuirea din iudei este.
        23. Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte.
        24. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr. „)

        iar dupa Inviere Hristos ne invata ca TOT de la Ierusalim INCEPE MANTUIREA/PROPOVADUIREA lumii:

        „46. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi.
        47. Şi să se propovăduiască în numele Său pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile, INCEPAND DE LA IERUSALIM.”

        Asadar VREI sau NU VREI sa crezi/accepti :

        Profetiile , pamantul Tarii Sfinte si Ierusalimul sunt date lor de Dumnezeu , si TREBUIE sa se IMPLINEASCA INTOCMAI cu iudeii si cu Ierusalimul TOATE Profetiile Duhului Sfant pana la :
        MANTUIREA RAMASITEI lui Israel , venirea lui anticrist si JUDECATA de Apoi din Valea lui Iosafat!

        si cearta-te cu Dumnezeu daca nu -ti convine, neamurile cananite si urmasii lor de GUNOI NU au ce cauta acolo, in pamantul care le-a fost LUAT de Dumnezeu si dat ALTORA !

        din acesti urmasi se vor mantui DOR cei cativa arabi botzati orodocsi si si aceia … PUTINI, ca NU se matuieste ORICE botezat MOCA , ci DOAR CEL care tine Poruncile si NU URASTE !

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 3:22 pm

        saccsiv

        Ep. care Romani a Sf Ap Pavel ( RABINUL pocait ! 🙂 … ca tot zici tu de mine ca vorbesc „ca un rabin”, NU eu vorbesc citand pe Sf Ap Pavel ) :
        cap 10:
        „19. Dar zic: Nu cumva Israel n-a înţeles? Moise spune cel dintâi: „Voi întărâta râvna voastră prin cel ce nu este poporul (Meu) şi voi aţâţa mânia voastră cu un popor nepriceput”.
        20. Isaia îndrăzneşte şi zice: „Am fost aflat de cei ce nu Mă căutau şi M-am făcut arătat celor ce nu întrebau de Mine”.
        21. Dar către Israel zice: „Toată ziua întins-am mâinile Mele către un popor neascultător şi împotrivă grăitor”.

        si MAI ALES cap 11:

        „1. Întreb deci: Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci şi eu sunt israelit, din urmaşii lui Avraam, din seminţia lui Veniamin.
        2. Nu a lepădat Dumnezeu pe poporul Său, pe care mai înainte l-a cunoscut. Nu ştiţi, oare, ce zice Scriptura despre Ilie? Cum se roagă el împotriva lui Israel, zicând:
        3. „Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, jertfelnicele Tale le-au surpat şi eu am rămas singur şi ei caută să-mi ia sufletul!”.
        4. Dar ce-i spune dumnezeiescul răspuns? „Mi-am pus deoparte şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal”.
        5. Deci tot aşa şi în vremea de acum este o rămăşiţă aleasă prin har.”

        si inca :

        „11. Deci, întreb: S-a poticnit, oare, ca să cadă? Nicidecum! Şi prin căderea lor, neamurilor le-a venit mântuirea, ca Israel să-şi întărâte râvna faţă de ele.
        12. Dar dacă greşeala lor a fost bogăţie lumii şi micşorarea lor bogăţie neamurilor, cu cât mai mult întreg numărul lor!
        13. Căci v-o spun vouă, neamurilor: Întru cât sunt eu, deci, apostol al neamurilor, slăvesc slujirea mea,
        14. Doar voi izbuti să aţâţ râvna celor din neamul meu şi să mântuiesc pe unii dintre ei.
        15. Căci dacă înlăturarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor la loc, dacă nu o înviere din morţi?”___–

        AUZI INVIERE DIN MORTI ! … si tu CRATESTI impotriva REDOBANDIRII pamantului STRAMOSILOR lor si al Ierusalimului ! Impotriva Lui Dumnezeu CATESTI cu argumentele istoric, politic, blabla sunt GUNOI insignifiant inaintea Dumnezeului care a facut Cerul si a zidit NEAMURILE din PAMANT si si-a luat/PUS DEOPRATE Lui de MOSTENIRE pe Israel ( intai cel vechi si APOI PRIN CEL VECHI si pe cel nou)

        Dar iata intreg capitolul 11 spre CUGETARE celor cu mintea intreaga !:

        „Capitolul 11
        1. Întreb deci: Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci şi eu sunt israelit, din urmaşii lui Avraam, din seminţia lui Veniamin.
        2. Nu a lepădat Dumnezeu pe poporul Său, pe care mai înainte l-a cunoscut. Nu ştiţi, oare, ce zice Scriptura despre Ilie? Cum se roagă el împotriva lui Israel, zicând:
        3. „Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, jertfelnicele Tale le-au surpat şi eu am rămas singur şi ei caută să-mi ia sufletul!”.
        4. Dar ce-i spune dumnezeiescul răspuns? „Mi-am pus deoparte şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal”.
        5. Deci tot aşa şi în vremea de acum este o rămăşiţă aleasă prin har.
        6. Iar dacă este prin har, nu mai este din fapte; altfel harul nu mai este har. Iar dacă este din fapte, nu mai este har, altfel fapta nu mai este faptă.
        7. Ce este deci? Nu tot Israelul a dobândit ceea ce căuta; ci cei aleşi au dobândit, iar ceilalţi s-au împietrit,
        8. Precum este scris: „Dumnezeu le-a dat duh de amorţire, ochi ca să nu vadă şi urechi ca să nu audă până în ziua de azi”.
        9. Iar David zice: „Facă-se masa lor cursă şi laţ şi sminteală şi răsplătire lor!
        10. Întunce-se ochii lor ca să nu vadă şi spinarea lor încovoaie-o pentru totdeauna!”
        11. Deci, întreb: S-a poticnit, oare, ca să cadă? Nicidecum! Şi prin căderea lor, neamurilor le-a venit mântuirea, ca Israel să-şi întărâte râvna faţă de ele.
        12. Dar dacă greşeala lor a fost bogăţie lumii şi micşorarea lor bogăţie neamurilor, cu cât mai mult întreg numărul lor!
        13. Căci v-o spun vouă, neamurilor: Întru cât sunt eu, deci, apostol al neamurilor, slăvesc slujirea mea,
        14. Doar voi izbuti să aţâţ râvna celor din neamul meu şi să mântuiesc pe unii dintre ei.
        15. Căci dacă înlăturarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor la loc, dacă nu o înviere din morţi?
        16. Iar dacă este pârga (de făină) sfântă, şi frământătura este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt.
        17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, şi tu, care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, şi părtaş te-ai făcut rădăcinii şi grăsimii măslinului,
        18. Nu te mândri faţă de ramuri; iar dacă te mândreşti, nu tu porţi rădăcina, ci rădăcina pe tine.
        19. Dar vei zice: Au fost tăiate ramurile, ca să fiu altoit eu.
        20. Bine! Din cauza necredinţei au fost tăiate, iar tu stai prin credinţă. Nu te îngâmfa, ci teme-te;
        21. Căci dacă Dumnezeu n-a cruţat ramurile fireşti, nici pe tine nu te va cruţa.
        22. Vezi deci bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: Asprimea Lui către cei ce au căzut în bunătatea Lui către tine, dacă vei stărui în această bunătate; altfel şi tu vei fi tăiat.
        23. Dar şi aceia, de nu vor stărui în necredinţă, vor fi altoiţi; căci puternic este Dumnezeu să-i altoiască iarăşi.
        24. Căci dacă tu ai fost tăiat din măslinul cel din fire sălbatic şi împotriva firii ai fost altoit în măslin bun, cu atât mai vârtos aceştia, care sunt după fire, vor fi altoiţi în însuşi măslinul lor.
        25. Pentru că nu voiesc, fraţilor, ca voi să nu ştiţi taina aceasta, ca să nu vă socotiţi pe voi înşivă înţelepţi; că împietrirea s-a făcut lui Israel în parte, până ce va intra tot numărul neamurilor.
        26. Şi astfel întregul Israel se va mântui, precum este scris: „Din Sion va veni Izbăvitorul şi va îndepărta nelegiuirile de la Iacov;
        27. Şi acesta este legământul Meu cu ei, când voi ridica păcatele lor”.
        28. Cât priveşte Evanghelia, ei sunt vrăjmaşi din pricina voastră, dar cu privire la alegere ei sunt iubiţi, din cauza părinţilor.
        29. Căci darurile şi chemarea lui Dumnezeu nu se pot lua înapoi.
        30. După cum voi, cândva, n-aţi ascultat de Dumnezeu, dar acum aţi fost miluiţi prin neascultarea acestora,
        31. Tot aşa şi aceştia n-au ascultat acum, ca, prin mila către voi, să fie miluiţi şi ei acum.
        32. Căci Dumnezeu i-a închis pe toţi în neascultare, pentru ca pe toţi să-i miluiască.
        33. O, adâncul bogăţiei şi al înţelepciunii şi al ştiinţei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecăţile Lui şi cât sunt de nepătrunse căile Lui!
        34. Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?
        35. Sau cine mai înainte I-a dat Lui şi va lua înapoi de la El?
        36. Pentru că de la El şi prin El şi întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin!

        ALILUIA ! ALILUIA ! ALILUIA !

        si VOM VEDEA cu ochii nostri acestea de va voi Dumnezeu !

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 3:31 pm

        saccsiv

        arata-mi deci un dac daca nu au pierit!

        … si daca NU POTI eu POT sa-ti arata un EVREU ( neamestecat , neschimbat ) ! 🙂

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2017 at 4:05 pm

        el

        Mare parte din romani. Oleaca corciti, ce-i drept, dar nici evreii nu sunt pur sange.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 4:26 pm

        saccsiv

        „oleaca” … pana NU mai sunt DELOC daci. ce constiinta de neam au vez si singur.

        „dar nici evreii nu sunt pur sange.”___ asa poate iti place tie sa crezi, dar aici GRESETI, sunt neamul cel mai NEAMESTECAT din lume , si STIU ce spun! 🙂

        …Mosie poruncise ca nici macar mancarea sa NU o amestece: laptele cu carnea, etc … d´apoi neamul !… nu am timp sa-ti aduc citate din ntreaga Scriptura cu PORUNCI care NU ingaduie evreului sa-si ia femeie din neam strain si invers. evreul cel mai pacatos sau ateu/ratacit NU CALCA porunca asta sau daca o face e accidental si apoi IA MASURI ca asta sa NU SCHIMBE linia neamului.

        …cei AMESETCATI NU mai sunt EVREI si au si pierit MAJORITATEA !..
        ..iar daca fliatia se tine pe linie materna cum e si NORMAL, nici cel jumate evreu genetic NU se deosebeste in NIMIC (dupa educatie si VIATA) de evreul 100%… asta insemana sa-ti pastrezi neamul.

        ok frate !

        te las acum, sa ai o Saptamana BINECUVANTATA si Bucuria Invierii sa ne lumineze viata TOTDEAUNA si acum si in veac !
        In Hristos TOTI sunt UNA si MADULARE unii altora in Trupul in care CAP este Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu UNUL din Sfanta Treime si MESIA Mantuitorul lumii!
        Sa ne auzim cu bine dupa Invierea Domnului !
        Doamne ajuta.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2017 at 6:41 pm

        el

        Atunci sa-i comparam cu arabii, care sunt la fel de neamestecati, la fel de rataciti si le mai sunt si frati.

        Apreciat de 1 persoană

      • mercurie said, on aprilie 9, 2017 at 6:59 pm

        Asta cu reintoarcerea evreilor in pamantul care ar fi , cica , inca al lor de drept deoarece asa le-at fi promis Dumnezeu odata, impreuna cu o gramada de daca-uri, este mai mult decat discutabila .Asa ca voi cita dintr-un classic , inca in viata !, adica Sf.Ioan Gura de Aur din omiliile lui contra iudeilor, mai precis din ceea de a cincea.

        Lupta cu iudeii a luat sfârşitul cuvenit. Victoria am dobândit-o; cununa ne este desăvârşită, iar premiul l-am smuls chiar din predica de mai înainte. Am căutat să dovedesc că cele săvârşite de iudei acum în sinagoga lor sunt o nelegiuire, o călcare de poruncă, o luptă şi un război al oamenilor cu Dumnezeu. Şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am dovedit-o cu de-amănuntul. Chiar dacă iudeii au să-şi mai recapete vreodată oraşul lor, chiar dacă au să se mai reîntoarcă la vieţuirea lor de mai înainte, chiar dacă au să-şi vadă templul lor ridicat, lucru ce nu se va întâmpla niciodată, totuşi nici aşa nu au nici o îndreptăţire în cele săvârşite de ei acum. Cei trei tineri, şi Daniel şi toţi ceilalţi care erau în robie, aşteptau să-şi recapete oraşul, aşteptau ca după şaptezeci de ani să vadă pământul patriei şi să trăiască după legile de mai înainte; dar cu toate că aveau făgăduinţă vădită şi mărturisită că au să se întoarcă, totuşi nici aşa nu îndrăzneau înainte de împlinirea făgăduinţei şi de întoarcere să săvârşească vreuna dintre ceremoniile legale pe care le săvârşesc iudeii aceştia acum.

        Cu aceste cuvinte vei putea închide şi tu gura iudeului. întreabă-l: “Pentru ce posteşti când nu mai ai oraşul?”. De-ti va spune: „Aştept să-l dobândesc iarăşi” , răspunde-i: “Până îl vei dobândi, stai liniştit” Căci şi sfinţii aceia, până nu s-au întors în patria lor, n-au îndrăznit să facă ce faci tu acum. De aici se vede că tu săvârşeşti acum o nelegiuire, că tu calci poruncile lui Dumnezeu şi că ocărăşti vieţuirea cea după Lege, chiar dacă ai să-ţi recapeţi oraşul”.
        Aşadar, pentru închiderea gurii celei neruşinate a iudeilor şi pentru dovedirea nelegiuirilor lor sunt destule cele spuse dragostei voastre în cuvântul de mai înainte.
        Dar pentru că n-am urmărit numai să închid gura acelora, ci mai mult să învăţ Şi Biserica dogmele ei, haide să dovedim cu prisosinţă că iudeii nici n-au să-şi mai înalţe templul lor şi nici n-au să mai revină la vieţuirea după Lege de mai înainte.

        Astfel, voi veţi cunoaşte mai bine dogmele apostolice, iar iudeii vor fi vădiţi şi mai mult că sunt necredincioşi. Voi aduce ca martor nu pe un înger, nici pe un arhanghel, ci pe însuşi Stăpânul întregii lumi, pe Domnul nostru Iisus Hristos. Intrând în Ierusalim şi văzând templul, a zis: „Ierusalimul va fi călcat în picioare de multe neamuri, până ce se vor împlini vremurile multor neamuri” , adică vremea sfârşitului lumii. Asupra templului a pronunţat această ameninţare: Că “nu va rămâne piatră pe piatră în locul acesta, le spunea ucenicilor, care să nu se risipească”. Prin aceste cuvinte a vestit mai dinainte dărâmarea cu desăvârşire a templului şi pustiirea lui până în sfârşit.

        Sunt de-ajuns cele spuse pentru a dovedi că templul n-are să mai fie niciodată ridicat. Dar pentru că este mare bogăţia adevărului, să las Evangheliile şi să mă îndrept spre profeţi, în care se pare, mai cu seamă, că iudeii cred. Voi dovedi din profeţi că nu se va ridica nici oraşul, nici templul. La drept vorbind, eu n-aş avea nevoie să dovedesc că nu se vor ridica; asta nu-i treaba mea, ci a iudeilor, ei să-mi dovedească contrariul, că se vor ridica. Eu am mărturia dată de timp; ea luptă pentru mine. Iudeii însă, biruiţi de însuşi deznodământul lucrurilor, nu pot să aducă nici un fapt pentru dovedirea spuselor lor; cu toate acestea, se laudă în zadar, de pomană, când ar fi drept să dea mărturie că templul va fi ridicat. Spusele mele le dovedesc cu faptele: oraşul a căzut şi n-a mai fost ridicat, deşi a trecut atâta amar de vreme; cele susţinute de iudei sunt însă numai în cuvintele lor. Şi ar trebui ca ei să arate cu dovezi că iarăşi va fi ridicat oraşul. Doar aşa se fac dovezile şi în procesele de la tribunale.
        Când doi oameni au un proces pentru vreo pricină oarecare, şi unul din ei aduce dovezi scrise pentru spusele sale, iar celălalt împricinat îi atacă spusele, acesta, şi nu cel care a adus mărturiile scrise, este silit să aducă martori sau alte dovezi că lucrurile nu stau aşa cum spun dovezile scrise. Aşa ar trebui să facă şi iudeii! Să ne aducă martor un profet, care să spună că oraşul va fi ridicat negreşit. Dacă ar fi trebuit ca robia voastră de acum să aibă sfârşit, ar fi fost neapărat trebuincios ca profeţii să fi vestit asta de mai înainte. Lucrul acesta sare în ochi oricărui om care şi-a plecat ochii cât de cât asupra cărţilor profetice. Căci era obicei vechi la iudei ca de la început profeţii să vestească mai dinainte nenorocirile sau lucrurile bune ce aveau să vină peste ei.

        Că acesta e adevărul, că Dumnezeu le-a prezis iudeilor toate cele ce aveau să se întâmple, o voi dovedi nu numai cu cele spuse, ci chiar cu nenorocirile şi binefacerile pe care le-au primit.
        Iudeii au îndurat trei robii foarte amare. Pe nici una dintre ele n-a adus-o Dumnezeu fără prezicere, ci a făcut ca toate să fie vestite mai dinainte, prezicând cu de-amănuntul şi locul şi timpul, şi persoana, şi felul robiei, şi întoarcerea, şi toate celelalte.

        Dar încă nu v-am arătat ceea ce căutam să vă arăt.
        – Ce anume?
        – Că Profetul a arătat câţi ani au să ţină aceste nenorociri, aşa după cum profeţii au arătat şi despre celelalte două robii dinainte: pentru una, patru sute de ani, iar pentru a doua, şaptezeci de ani. Să vedem dacă Profetul arată numărul anilor şi pentru această robie.
        – De unde o putem afla?
        – Din cele spuse în urmă de profetul Daniel. Profetul auzise de multele şi marile nenorociri ce aveau să vină peste iudei, de incendierea Ierusalimului, de desfiinţarea felului lor de vieţuire, de robia lor; de aceea dorea să cunoască şi sfârşitul lor, dorea să ştie dacă va fi vreo schimbare a acestor nenorociri. L-a întrebat pe Dumnezeu, grăind aşa: “Doamne, care va fi sfârşitul acestora? Şi Dumnezeu a zis: “Vino, Daniele, că închise şi pecetluite sunt cuvintele – lasă să se înţeleagă prin asta că spusele nu sunt limpezi – până la vremea sfârşitului”.

        Mulţi necredincioşi au văzut schimbarea; dar nu-i fericeşte pe aceştia, ci pe aceia care au mărturisit în timpul nenorocirilor, care nu şi-au vândut credinţa şi apoi au avut parte de tihnă.

        Ce poate fi oare mai lămurit decât aceste cuvinte? Nu vezi că Profetul a vestit mai dinainte în toată amănunţimea nu numai anii şi lunile, ci chiar şi zilele cât are să ţină robia şi când are să vină izbăvirea din robie? Că spusele mele nu sunt o presupunere a mea, haide să-ţi aduc şi un alt martor (al acestor spuse), un martor pe care iudeii mai cu seamă îl socot vrednic de credinţă, pe Iosif Flaviu, care a scris despre nenorocirile iudeilor şi a parafrazat tot Vechiul Testament. Iosif Flaviu a trăit după venirea lui Hristos; a vorbit despre robia iudeilor, vestită mai înainte de Hristos, şi a vorbit şi despre robia aceasta, interpretând vedenia profetului Daniel, vedenia cu berbecul, cu ţapul, cu cele patru coarne şi cu cornul care a crescut după acelea. Şi ca să nu fie puse la îndoială spusele mele, haide să citez chiar cuvintele lui Iosif Flaviu.

        Este deci timpul, dacă nu ar fi plictisitor, să vin la ceea ce căutam să vă dovedesc, la robia de azi a iudeilor, din pricina căreia am vorbit atât până acum. Fiţi atenţi acum, vă rog! nu duc o luptă pentru nişte lucruri de putină însemnătate.

        V-am dovedit îndeajuns în cele spuse până acum că cele trei robii au fost vestite mai dinainte, că una are să ţină patru sute de ani, a doua şaptezeci de ani şi a treia trei ani şi jumătate. Haide dară să vorbesc şi despre robia aceasta de acum. Îl voi aduce iarăşi ca martor pe Iosif Flaviu, un om din neamul lor, că Profetul a anunţat mai dinainte şi această robie.
        Ascultă ce spune Iosif după cuvintele citate mai sus! “în acelaşi chip a scris Daniel şi despre împărăţia romanilor, că are să cucerească Ierusalimul şi să pustiască templul”. Uită-te, iudeule, că deşi era iudeu cel ce a scris aceste cuvinte, totuşi n-a vrut să imite încăpăţânarea voastră. După ce a spus că Ierusalimul va fi doborât, n-a îndrăznit să adauge şi să spună că va fi ridicat iarăşi şi nici n-a consemnat un timp anumit. A văzut că Profetul n-a precizat timpul; de aceea n-a spus el nimic despre robia de sub romani, cu toate că mai sus, când a vorbit despre victoria lui Antioh şi despre pustiirea templului, a vorbit de zilele şi anii cât avea să ţină robia. Că va fi pustiit Ierusalimul şi templul a scris; dar că are să se termine pustiirea, n-a mai spus, pentru că a văzut că nici Profetul n-a spus asta. “Dumnezeu i-a arătat lui Daniel toate acestea, spune Iosif, iar Daniel le-a scris şi le-a lăsat posterităţii, pentru ca aceia care vor citi şi vor vedea că s-au împlinit cele scrise să se minuneze de Daniel pentru cinstea dată lui de Dumnezeu”.

        Să vedem acum locul în care vorbeşte Daniel că templul va fi pustiit.
        După ce Daniel a făcut rugăciunea aceea în sac şi cenuşă, a venit Gavriil la el şi i-a zis: “Şaptezeci de săptămâni s-au hotărât peste poporul tău şi peste oraşul cel sfânt”. Dar poate că mi s-ar spune:
        – Iată că şi aici e vorba de timp!
        – Da, e vorba de timp, dar nu de timpul cât va ţine robia, ci de timpul după care va începe o nouă robie. Altceva este să vorbeşti de timpul cât are să tină robia, şi altceva să vorbeşti de timpul după care va veni şi va începe robia.

        “Şaptezeci de săptămâni s-au hotărât peste poporul tău”. Dumnezeu n-a mai spus acum “peste poporul Meu” , cu toate că Profetul spusese: “Arată faţa Ta peste poporul Tău” , ci îl înstrăinează din pricina crimei ce avea să săvârşească. Spune apoi şi pricina: “Până ce se va învechi fărădelegea şi se va fi săvârşit păcatul”.
        – Ce înseamnă “până ce se va fi săvârşit păcatul” ?
        – “Vor săvârşi multe păcate, spune Daniel; dar culmea păcatelor va fi atunci când îl vor ucide pe Stăpânul lor”.

        Vezi că aici Dumnezeu îi ameninţă cu pustiirea desăvârşită, cu pedepsirea păcatelor şi a nedreptăţilor? Nu le-a mai spus că are să-i ierte; dimpotrivă, i-a ameninţat că are să pornească împotriva păcatelor lor.
        Când s-a întâmplat asta? Când au încetat cu totul profeţiile? Când a dispărut ungerea, încât să nu se mai întoarcă?Chiar dacă noi am tăcea, vor striga pietrele, atât de strălucitor este glasul faptelor, nici nu putem vorbi de alt timp în care iudeii au suferit acestea, decât de timpul acesta lung şi îndelungat şi care va fi şi mai îndelungat.

        Cu alte cuvinte, Profetul spune aşa: “Numără de când s-a zidit Ierusalimul şi şi-a recăpătat înfăţişarea lui cea veche, şaptezeci de săptămâni, şi vei vedea că robia aceasta nu are sfârşit”. Iar pentru ca să arate mai lămurit că nenorocirile şi necazurile care-i apasă pe iudei nu vor avea sfârşit. Daniel grăieşte aşa: “După cele şaptezeci de săptămâni, va pieri ungerea şi judecată nu va fi în ea; vor strica cetatea şi templul, împreună cu povăţuitorul care are să vină; şi vor pieri ca într-un potop” – nu va mai fi deci nici urmă, nici rădăcină care să odrăslească iarăşi – “până la sfârşitul războiului hotărât pentru pieirea desăvârşită”. Vorbind tot despre robia aceasta, spune: “Vor înceta jertfele şi turnarea; şi pe lângă acestea, urâciunea pustiirii în locul cel sfânt, şi până la sfârşitul timpului nu va înceta pustiirea”. Ce altceva mai aştepţi, iudeule, când auzi de sfârşitul timpului?

        Ce înseamnă cuvintele “pe lângă acestea” ?
        – Înseamnă că pe lângă cele spuse, în afară de încetarea jertfelor şi a libaţiunilor, va mai fi un rău şi mai mare.
        – Care?
        – “Şi pustiire până la sfârşit”.

        Ce cuvânt vă mai rămâne deci, iudeilor, când profeţii spun câtă vreme vor ţine celelalte robii, iar acestei din urmă robii nu-i hotărăsc nici un timp, ci, dimpotrivă, afirmă chiar că pustiirea va fi până la sfârşitul lumii?

        Că spusele acestea nu sunt o minciună, haide să aducem mărturia faptelor. Dacă iudeii n-ar fi încercat să zidească templul, ar fi putut să spună: “Dacă am fi vrut să încercăm, dacă am fi vrut să zidim templul, negreşit am fi putut şi am fi dus lucrul la bun sfârşit!”. Dar aşa, le dovedesc că au încercat nu o dată, nici de două ori, ci chiar de trei ori, şi încercările lor s-au frânt.
        Cine a încercat să zidească templul?
        – Cei ce se împotrivesc pururea Duhului Sfânt, înnoitorii şi răzvrătiţii!

        N-au simţit că încearcă un lucru cu neputinţă şi nici nu şi-au dat seama că, dacă un om ar fi dărâmat templul, ar fi fost cu putinţă să fie refăcut de un om, dar când Dumnezeu le-a dărâmat oraşul, este cu neputinţă ca puterea omenească să schimbe cele poruncite prin hotărâre dumnezeiască.

        Să ne închipuim, iudeilor, că împăratul v-ar fi dat templul, ar fi înălţat altarul, aşa cum aşteptaţi în zadar să se întâmple! Ar fi putut oare să vă coboare şi foc de sus, din cer? Căci fără foc din cer jertfa voastră ar fi blestemată şi necurată. Fiii lui Aaron au pierit tocmai pentru că au adus foc străin.

        Mai stai încă la îndoială, iudeule, când vezi că te osândesc şi mărturia profeţiei lui Hristos, şi mărturia profeţiei proorocilor, şi mărturia dovezilor faptelor? Dar nu-i deloc de mirare! Aşa este neamul vostru! De la început a fost neruşinat şi încăpăţânat! Totdeauna a cugetat să se împotrivească celor mai evidente fapte.
        Vrei să-ţi aduc şi alţi profeţi care spun lămurit că religia voastră va lua sfârşit, că a noastră va înflori, că predica lui Hristos se va întinde peste tot pământul, că se va săvârşi un alt fel de jertfă, punându-se capăt jertfelor voastre? Ascultă-l pe Maleahi, care a trăit în urma celorlalţi profeţi! Nu aduc acum nici mărturia lui Isaia, nici pe a lui Ieremia, nici a celorlalţi profeţi de dinainte de robie, ca să nu spui că nenorocirile prezise de ei s-au împlinit în vremea robiei. Aduc mărturia unui profet care, după întoarcerea din Babilon, după zidirea Ierusalimului, a profeţit lămurit cele ce aveau să se întâmple cu voi.

        Ar trebui ca, odată cu acestea, să dovedesc mai departe că iudeii nu vor mai avea nici jertfă, nici preoţie, nici împărat. Cu toate că lucrul acesta a fost dovedit mai ales prin dărâmarea Ierusalimului, totuşi ar trebui să aduc şi mărturia profeţilor care spun ritos aceasta.
        Vă văd însă obosiţi din pricina lungimii cuvântului meu şi mă tem să nu par a vă necăji în zadar, fără rost. De aceea vă făgăduiesc că am să vă vorbesc despre aceasta altădată. Deocamdată vă rog să-i mântuiţi pe fraţii voştri, să-i izbăviţi de rătăcire, să-i întoarceţi la adevăr. Nu-i de nici un folos ascultarea predicii dacă nu faceţi faptele la care vă îndeamnă predica. N-am ţinut această predică pentru voi, ci pentru cei rătăciţi, pentru ca aceia să afle de la voi spusele mele; să se izbăvească de obişnuinţa lor cea rea, să arate în viaţa lor o trăire creştină sinceră şi adevărată, să fugă de sărbătorile şi sinagogile iudaice, atât de cea din oraş, cât şi de cea de la marginea oraşului; de peşterile tâlharilor, de lăcaşurile demonilor.

        2. Am dovedit îndeajuns că dacă robia aceasta de acum a iudeilor avea să aibă sfârşit, profeţii iar fi prezis sfârşitul şi n-ar fi tăcut, odată ce au prezis sfârşitul tuturor robiilor ce au venit peste iudei: a celei din Egipt, a celei din Babilon şi a celei din timpul lui Antioh Epifaniu. Am dovedit cu Dumnezeieştile Scripturi că pentru fiecare din aceste robii a fost vestit mai dinainte şi timpul, şi locul; dar nici un profet n-a hotărât timpul pentru robia aceasta de acum. Numai atât a prezis Daniel, că va pustii totul, că va schimba felul de vieţuire; a mai prezis şi după cât timp de la întoarcerea din robia babilonică va începe această robie.
        Dar nici Daniel, nici alt profet n-a spus că va avea sfârşit robia şi că se vor termina aceste nenorociri. Dimpotrivă, au spus că robia aceasta îi va stăpâni până la sfârşitul lumii. Martor al celor spuse e timpul scurs de la începutul acestei robii; nici până acum nu se vede nici urmă şi nici vreun început de schimbare, cu toate că iudeii au încercat adeseori să rezidească templul. Au încercat în trei rânduri, în vremea lui Adrian, a lui Constantin şi a lui Iulian, dar au fost împiedicaţi.
        În timpul lui Adrian şi Constantin au fost împiedicaţi cu ostaşi, în timpul lui Iulian au fost împiedicaţi de focul care a izbucnit din temelii; focul a pus capăt încăpăţânării lor deşarte.
        Cu dragă inimă aş vrea să-i întreb:
        Spune-mi, iudeule, pentru care pricină v-aţi redobândit iar patria după ce aţi locuit în Egipt atâta vreme? Pentru care pricină v-aţi întors iarăşi în Ierusalim după ce aţi fost duşi iarăşi în robie în Babilon? La fel, aţi suferit atâtea necazuri în vremea lui Antioh, şi aţi dobândit din nou felul vostru de viaţă de mai înainte; aţi avut iarăşi jertfe, altar, Sfânta Sfintelor şi pe toate celelalte cu vrednicia de mai înainte. Acum însă nu s-a mai întâmplat una ca asta! Şi iată, au trecut o sută de ani, de două ori pe atât şi de trei ori, şi nici umbră de schimbare nu vedem că se arată undeva.
        Dimpotrivă, au pierdut desăvârşit orice nădejde şi nici prin vis nu mai aşteaptă vreo schimbare ca mai înainte.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 10:13 pm

        mercurica

        …soso… keep calm ! 🙂

        lasa-o mai moale cu „talcuirile” amice, ca NU a zis NIMENI aici ca se va rezidi Templul din Ierusalim si va fi RESTAURATA Legea Veche ca despre asta vorbeste acolo Sf Ioan Gura de Aur ca sa rusineze nadejdile desarte ale unora fara minte…. dar nici tu nu arati a avea mai multa minte ca aia certati de Sf Ioan Gura de Aur din pacate !

        tu pricepi ce spun eu si si ce spune Sf Ap Pavel?
        sau ii dai inainte ca mutul( care citeste una si pricepe alta) cu oistea( intelegerii mintii lui putine) in gard?

        ..si ca sa te linistesti Sf p Pavel era INVAtAORUL Sf Ioan Hrisitomul si INSUFLA cu ispiratie dumnezeiasca pe Sf Ioan gura de Aur ( dovada e urchea cea dreapta a Sf Ioan la care ii dicta Sf Ap Pavel invataturile)… iar tu rezinti aici in HAOSUL mintii tale lucrurile ca si cum S-AR CONTRAZICE ,…ca asa pricepi tu cu mintea ta putina !

        Sf Ap Pavel vorbeste despre ceva infinit mai mare: despre MANTUIREA RAMAISTEI lui Israel si templul va fi spre PIERZANIA TUTUROR care se vor inchina unui dumnezeu strain iudei sau NEAMURI , caci NEAMURILE vor forma GLOATA CEA MARE a HORDELOR imparatiei anticristului.

        asa ca IA AMINTE SA NU CAZI, ca lui Israel ( RAMSITEI CELEI SFINTE ) la sfarsit ii este profetita INTOARCEREA la Dumnezeu , iar NEAMURILOR care se fudulesc acum ca ar fi neamul Lui Dumnezeu dar NU MAI SUNT ( ___ maslinului salbatic cel altoit in RADACINA cea SFATA a Maslinului bun si care AZI S-AU OBRAZNICIT peste masura, incat IATA desi si-au pierdut MAI URAT ca Israel cel vechi CREDINTA in Hristos RASCUMPARATORUL si umbla CAPIATI dupa DIAVOL ___ DOVADA: vezi starea „HUOrtodoxiei” GLOATEI APOSTATE de dupa Creta si pricepe daca mai esti in stare de aasa ceva ____ mai dau si cu pietre in aia care la sfrasit se vor mantui . asa se fudulea IMPOTRIVA Saarei si SLUGA cea proasta cu plodul ei stricat … si AU FOST ALUNGATI !( vezi „dreptatea” slugii egiptence Agar cea obraznica care se vedea „stapana” si soarta URATA PANA LA SFRASIT a plodului ei si a urmasilor lui … desi era__DEGEABA__ din SANGELE Parintelui Avraam)

        ok???

        unii NU citesc/IGNORA , iar alti DEGEABA citesc Inavaturile Sfintilor caci sunt PLINI de BEZNA inselarii mintii lor de nevindecat.
        spre binle tau ai grija sa nu te afli in vreuna din categoriile astea.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2017 at 10:41 pm

        saccsiv

        nu stiu cat de neamestecati sunt arabii… poate pentru ca NU AU CU CINE de atata uraciune NIMENI NU ii vrea.

        si „frati” sunt de sange DOAR si asta pe jumate, caci Ismael era un STRICAT INTRU INCEPUT !

        plodul slugii egiptene = HAMITE (ca egiptul e fiul cal mai ales al lui Ham) celei OBRAZNICE Agar proasta care se credea „Stapana” si pe spurcatul ei plod STRICAT ( care de STRICAT ce era asuprea pe Isaac cel DARUIT Saarei de Sf Treime si lui Avraam ca FIUL LEGITIM dupa DUMNEZEU !!! … si dupa a carei FILIATIE a si crescut/s-a adugat/inmultit neamul lui Avraam pana a ajuns dupa PROMISIUNEA lLui DUmnezeu numeros ca stelele cerului si ca pulberea pamantului) , deci acste PLOD era URAT de Dumnezeu desi bietul lui tata trupesc Avraam il iubea lumeste ca un om neputincios, si de aceea A FOST ALUNGAT de Dumnzeu din Casa Lui Avraam si din FILIATIA neamului Lui Dumnezeu.

        SIGURA biecuvantare data PLODULUI STRICAT, si asta de dragul Parintelui Avraam cel SFANT a fost : .. sa NU PIARA si trupeste si sa se inmulteasca ca DOBITOACELE ! ATAT ! ca DOAR de asta au fost in stare urmasii lui Ismael fiul SLUGII celei OBRAZNICE si cel STRICAT, din pantece. Mai mult NU a primit de la DUmnezeu, si asta NU pt ca e Dumnezeu „rasist” ci pentru ca ATOTSIUTOR fiind a VAZUT ca „atatea parale” face GUNOIUL !

        asa ca or fi „frati” dar dupa sange ( ca pantecele STRICAT NU rodeste Sfinti ) dar e SCOS DINTRU INCEPUT de care Dumnezeu Insusi ( care a poruncit lui Avraam sa ASCULTE de Saara si SA ALUNGE pe SLUGA so pe fiul ei!!!.. nu a zis pe fiul tau !.. lasnad-i ca SINGURA mangaiere faptul ca i-a promis ca nu o sa piara TRUPESTE , ba se va inumlti ca DOBITOACELE …dar DOAR ATAT !!! viata ANIMALICA !) ) din numarul FIILOR lui Avraam dupa FAGADUINTA !
        si NICIODATA ismael NU a avut vreo valoare ( alta decat asta ANIMALICA) nici MANUIREA NU a cunoscut-o vreodata , caci a fost dintru inceput STRICAT.
        ok?

        cu influenta in destinul omenirii sunt neamurile evreu si cele altoite in maslinul cel bun prin Botez iesite din NEAMURI!..

        si ps: ia vezi CARE NEAMURI s-au botezat? urmasii cui? …

        si mai usurel cu „semiti” pt arabi ca sunt semiti DOAR dupa tata si HAMITI dupa mama, iar neamul cel PROST hamit a fost la ei dintru inceput PREPONDERENT in alcatuirea lor!( de aia au d´si fost dati deoparte din mostenirea lui Avraam , pana si din mostenirea cea trupeasca ca ismael NU a mostenit apoin NIMIC de la Avraam)

        si apoi NU s-au mai corcit cu alti SEMITI, ci cu HAMITII din orientul mijlociu si rezultatul impreunarilor lor apoi s-a corcit intre ei !( de aia sunt si asa de DEGENERATI)

        deci la ei samanata semita .. heheeeii,.. e ceva RAR si PUTIN , in dilutie exponenit ala ___ ( dupa Avraam) ATAT a fost DOAR la Ismael si DOAR la inceput DOAr al ismail… apoi s-a piedut/diluat cu totul

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 10, 2017 at 10:37 am

        el

        Prea mult urasti goimii, in conditiile in care evreii sunt neamul care-l uraste cel mai mult pe Dumnezeu.

        Apreciat de 2 persoane

      • mercurie said, on aprilie 9, 2017 at 11:45 pm

        Ha, ma faci sa rad domnu el . Uite sa-ti arat ce zice si Sf.Andrei cel Nebun pentru Hristos despre ramasita aia sfanta a evreilor !!! – care oare o fi aia ??? – poate era si el , dupa opinia ta da expert, in bezna mintii si talcuia dupa o ureche non-muzicala , ha ? Zi, sa ii transmit si dansului sa fie atent sa nu cada in altele daca nu crede ca evreii au o ramasitza foarte, foarte sfanta !!! in zilele astea mai de pe la sfarsit ??? Nu-I asa ca si sfantul o cam da cu oistea mintii lui putine in gard ? Sau si in mintea sfantului era haos iar doar in a ta nu e niciodata ? Ah, scuze , am uitat ca aici in zona numai tu ai dreptate intotdeauna…domnul el !!! Te rog , teologhiseste mai departe dupa mintea ta priceputa la toate …

        Sfârşitul lumii

        Reînfiinţarea statului israelitean

        După împlinirea timpului împărăţiei neamurilor, spun unii că Dumnezeu va reînfiinţa statul israelitean, ca să domnească pe pământ până ce se va întregi veacul al şaptelea, adică până la sfârşitul lumii. Şi aduc drept mărturie următorul loc de la Isaia: „ Şi în zilele cele de apoi va ridica Domnul steag pentru neamuri şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Israil şi va strânge la un loc pe cei împrăştiaţi ai lui Iuda în Sfânta Cetate Ierusalim. Şi va fi Israil ca în ziua ieşirii din pământul Egiptului” (Is. 11, 12-16). Ei aduc drept mărturie de asemenea şi pe Apostolul Pavel, care spune: „ Când va intra tot numărul neamurilor, atunci întregul lsrail se va mântui” (Rom. 11, 25-26).

        Aşa spune Scriptura, în timp ce Mucenicul Ipolit adaugă că după venirea lui Antihrist, se vor rătăci mai întâi iudeii. De altfel, aceasta a adeverit-o mai-nainte şi Hristos, spunându-le: „Eu am venit întru numele Tatălui Meu şi nu Mă primiţi pe Mine; de va veni altul în numele lui, pe acela îl veţi primi” (In. 5, 43).

        Este foarte dovedit că va aduna iarăşi pe israeliti în Ierusalim şi le va da iarăşi câte au avut mai întâi. Şi aceasta, ca să ruşineze pretextul lor de până atunci, cum că pierzarea lor se datorează risipirii. Ar fi putut adică, în ziua Judecăţii, să se apere în felul următor înaintea lui Hristos: „Dacă ne-ai fi adunat în Ierusalim şi ne-ai fi dat din nou câte aveam, atunci am fi crezut în Tine, de vreme ce n-ar mai fi existat pricină ca să pizmuim neamurile, care au fost preferate atât de mult, în paguba noastră”.

        Aşadar, se vor aduna toţi împreună şi vor redobândi cele de care s-au lipsit, dar vor rămâne în aceeaşi necredinţă. Şi atunci, cum se vor mântui, când în aceeaşi vreme va veni în mijlocul lor Antihrist şi vor crede cu toţii în el, potrivit cu cuvântul Domnului? Dumnezeu nu minte: „Eu sunt Adevărul” propovăduieşte prin Fiul Său Cel Unul născut. Aşadar, prin restabilirea lor, vor fi lipsiţi în chip desăvârşit de această îndreptăţire.
        Zicând Apostolul Pavel că se vor mântui, nu se referă la faptul că se vor mântui de pedeapsa cea veşnică, ci din rătăcirea de atâţia ani printre străini, de ocara celorlalte popoare şi de ruşinea cea nespusă. Adică se vor aduna în patria lor şi se vor izbăvi de robia, de jugul şi de batjocura pe care le-au suferit atâţia ani. Însă nu se vor izbăvi de iadul cel veşnic.

        Dacă nu i-a convins întristarea să creadă în Hristos, cum îi va convinge harul pe care lor încă li se pare că îl mai au, dar din care, de fapt, au căzut în mod jalnic?

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 10, 2017 at 11:41 am

        mercurie

        tu esti un incurcat la minte care mi-a dovedit ca sunt unii care DEGEABA citesc/citeaza Sfintii ca tot AIUREA pricep! omule esti IRECUPERABIL, ai sa mergi cu INSELATII cu cartile Sf Parinti in mana!.. am mai avut noi o discutie pe alta tema aici unde aduceai aiurea citatte sa-ti „sustii prostiile de afirmatii si care dovedeau ..NIMIC… esti incorigibil, ca BEZNA nu se curata usor din om.

        pt tine Scriptura „e DESFIINTATA „de niste citate RATSLMACITE de tine, … no comment!
        cuvintele acestea citate cu atata emfaza si RASTALMACITE PROSTESTE de tine aici le cunoc de cand eram COPIL MIC …pe vremea cand tu … ce faceai atunci, in ce „virtuti duhovnicesti” te scaldai ? sa-ti spun eu?…mai bine las constiinta ta sa isi aminteasca… oare mai ai asa ceva?
        Oare era Sf Andrei cel nebun pt Hristos IMPOTRIVITOR Scripturii CA TINE URATORULE ca asa vrei tu sa ti se para aici?
        NU MERITI sa te contrazic ca esti ORB INCAPTANAT, ramai in BEZNA TA si …vise placute! … crezi fericit ca NIMENI NU se va mai mantui dintre evrei ca asa vrei tu sa crezi.. si de la Hristos vei avea „RASLATA MARE” pentru URA ta !

        sa nu te sochezi insa de cei pomeniti in Apocalipsa, nici de RODUL LUCRARII Sf Ilie si Sf Enoh care vin ” sa intoarca inima parintilor catre copii”… dar de ce parte vei fi tu acolo la Judecata nu vreau sa stiu !
        URATORII NU vad Fata Lui Dumnezeu!
        VAI DE CAPUL vostru ca UMPLETI besericile.srl DEGEABA…de aia a ajuns Credinta Ortodoxa RARA in Biserica, ca sunteti HOARDE de INSELATI/FUDULUI/ERETICI care aveti „credinta voastra” ..
        Creta si OFICIALIZAREA EREZIEI sunt RODUL starii duhovnicesti DARAPANATE ale HORDELOR de „HUOrtodocsi practicanti” ca tine… voi ati adus Biserica la stadiul de beserica.srl. …ca asta meritati sa aveti.., dar voi ATI CAZUT din Biserica prin INSLEARI FELURITE/EREZII si alte APOSTAZII.

        „”Si voi da putere celor doi martori ai mei si vor prooroci, imbracati in sac, o mie doua sute si saizeci de zile. Acestia sunt cei doi maslini si cele doua sfesnice care stau inaintea Domnului pamantului. (…) Iar cand vor ispravi cu marturia lor, fiara care se ridica din adanc va face razboi cu ei, si-i va birui si-i va omora. Si trupurile lor vor zacea pe ulitele cetatii celei mari, care se cheama, duhovniceste, Sodoma si Egipt, unde a fost rastignit si Domnul lor. Si din popoare, din semintii, din limbi si din neamuri vor privi la trupurile lor trei zile si jumatate si nu vor ingadui ca ele sa fie puse in mormant. Iar locuitorii de pe pamant se vor bucura de moartea lor si vor fi in veselie si isi vor trimite daruri unul altuia, pentru ca acesti doi prooroci au chinuit pe locuitorii de pe pamant. Si dupa cele trei zile si jumatate, duh de viata de la Dumnezeu a intrat in ei si s-au ridicat pe picioarele lor si frica mare a cazut peste cei ce se uitau la ei” (Apocalipsa 11,3-11).”

        saccsiv

        ma dezamagesti.
        de unde ai scos PROSTIA asta?
        daca tu dupa ataia ani ATAT ai priceput despre mine ca sa poti spune asa ceva, daca asta e parerea ta despre mine , imi pare rau, NU AM SA TE MAI DERANJEZ vreodata cu comentarii sau orice altceva .
        Ramai cu bine!
        Dumnezeu sa te ajute.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 10, 2017 at 11:54 am

        mercurie

        …de aia s-a scris Ambigua, ca a vazut Sf Maxim Marturisitorul cat de ORBI si IN BEZNA sunt oamenii sa priceapa Scrierile Sf Parinti si s-a straduit MACAR pe unele texte mai importante sa le lamureasca celor mai GREI DE CAP .. ca sa nu pricepa in dodii macar Dogma !

        .. dar aia ca tine nici pe cele SIMPLE si sub nasul lor NU sunt capabili sa le pricepa, si pt ce ca tie ar fi INUTIL scrierea de mii si mii de Ambiguee ca sa pricepa ORBII INCAPATANTI si FUDULI .

        .. ce zic Sfintii si ce deduce mercurica….

        hai fii fericit ca NU o sa va mai deranjez ! vise placute !

        Apreciază

  2. Spaceman said, on aprilie 7, 2017 at 5:37 pm

    Bătălia mare este pentru Muntele Templului, care se află în Ierusalimul de Est. Putin își bate joc de sioniști.

    Apreciază

  3. Mihai said, on aprilie 7, 2017 at 6:10 pm

    Pai daca in al doilea război mondial erau în aceiași tabăra, de asta data vor trebui sa fie in tabere adverse, nu are importanta cine ,, câștigă” , dorința păpușarilor este aceea de a murii cat mai multi, pt că visul lor este controlul total

    Apreciază

  4. Ionela said, on aprilie 8, 2017 at 11:11 am

    Conform profetiilor Iuda Ben Samuel a fost un rabin german legendar cu o viata consacrata lui Dumnezeu,fiind adesea numit „Lumina lui Israel” si asteptand totodata revenirea lui Mesiah.Chiar profetul ILIE care va preceda pe Mesia i-a dezvaluit multe lucruri cu privire la Timpul Sfarsitului.
    El insusi nu a putut sa se bucure de implinirea lor pentru ca prima profetie a devenit realitate la 300 ani dupa moartea sa.
    Imperiul Otoman (turcii) care erau o putere vor stapanii peste Ierusalim timp de 8 Jubilee (400 ani) ,1 jubilee avand 50 ani (Leviticul 25).
    Ulterior in al noulea jubileu dupa (50 ani) va veni din nou in posesia poporului evreu care ar insemna inceputul timpului sfarsitului Mesianic.
    Exact dupa 400 ani in 1917 Turcii Otomani au fost cuceriti si alungati afara din Ierusalim si Tara Sfanta de britanici. Iar incepand de atunci Ierusalimul a fost terenul (tara) nimanui exact intre anii 1917-1967.
    Apoi Israel a capturat Ierusalimul in Razboiul de Sase Zile din 1967 dupa un jubileu (50 ani), dupa care conform profetiei Ierusalimul va deveni proprietatea evreiasca-israelian din nou in Iunie 2017 inainte ca sa se termine aceasta generatie de 70 ani. In conform cu profetia lui Iuda Ben Samuel , timpul Mesianic al sfarsitului vremurilor a inceput. Profetia a fost facuta in anul 1517 ,cand peste 10 jubilee mai tarziu (500 de ani )Ierusalimul va fi din nou sub controlul evreilor (Iunie 2017)si Sfarsitul Lumii va incepe. Jubileul a inceput in 1967 si se va incheia in Septembrie 2017. De remarcat este ca generatia de saptezeci de ani se potriveste exact cu profetiile Rabinului.

    Apreciază

  5. Ionela said, on aprilie 8, 2017 at 2:53 pm

    5777: THE BEGINNING OF THE END ? 2017
    http://www.alamongordo.com/5777-the-beginning-of-the-end/

    Apreciază

  6. octavpelin said, on mai 22, 2018 at 11:32 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.