SACCSIV – blog ortodox

Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFASSA / Sau CINE SUNT STAPANII care ne prostesc ca ne pregatesc O LUME MINUNATA si CUI SE INCHINA EI …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 25, 2017

Vizionati va rog:

Asadar, orasul fara bani, religie, politica. Parca ar fi o transpunere in practica a mesajului melodiei:

VIDEO: John Lennon – „IMAGINE”. Un manifest new age

Adica orasul asta ar fi la scara redusa ceea ce ni se spune ca trebuie sa devina la scara macro intreg Pamantul.

Asta-i insa doar pentru norod, iar multi din norod se bucura de o asa societate. Dar daca nu dormim pe noi si studiem detalii despre fondatoarea respectivului oras, vom realiza din nou cine sunt stapanii unei astfel de societati si ca nu e deloc fara religie.

“The purpose of Auroville is to realise human unity”. Foto: http://www.auroville.org/

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Auroville, Auroville (Orașul Zorilor) este un oraș experimental din districtul indian Viluppuram, statul Tamil Nadu. A fost fondat în 1968 de către Mirra Alfassa (numită și „Mama”) și proiectat de arhitectul Roger Anger.

Conform fondatoarei orașului:

„Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio națiune să nu și-l aroge; în care toți oamenii cu aspirații sincere să poată trăi ca cetățeni ai lumii, supunându-se unei singure autorități, aceea a adevărului suprem. … Un loc în care nevoile spiritului și interesul pentru progres să preceadă în fața satisfacerii dorințelor și pasiunilor”

Cei 2.400 de locuitori, din care jumătate sunt indieni, aparțin a peste 50 naționalități, nu au o religie majoritară, nici sistem politic, iar economia locală nu se bazează pe bani, ci pe troc.

Ceremonia de inaugurare a avut loc la 28 februarie 1968 în prezența delegaților din 124 de țări și s-a citit statutul care conține patru puncte:

 • Auroville nu aparține în particular nimănui, ci întregii umanități. Cei ce locuiesc în oraș trebuie să fie servitori fideli ai Conștiinței Divine.
 • Auroville este spațiul educației continue, al progresului constant și al tinereții fără bătrânețe.
 • Folosind toate avantajele descoperirilor umane, Auroville se dorește a fi o punte între trecut și viitor.
 • Auroville va fi un spațiu al cercetărilor ce vizează Unitatea Umană.

Auroville a fost numit oraș internațional de UNESCO.

Iata insa ce putem citi la https://en.wikipedia.org/wiki/Mirra_Alfassa:

Mirra Alfassa (21 februarie 1878 – 11 noiembrie 1973), cunoscută ucenicilor ei ca Mama (The Mother), a fost o discipolă spiritualistă al lui Sri Aurobindo. Numele ei complet de la naștere a fost Blanche Rachel Mirra Alfassa.

Ea a ajuns la cercul spiritualist a lui Sri Aurobindo pe 29 martie 1914 în Pondicherry, India. După ce a fost nevoită sa părăsească Pondicherry în timpul primului război mondial, și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în Japonia, unde l-a cunoscut pe poetul Rabindranath Tagore. În cele din urmă ea a revenit la Pondicherry și s-a stabilit acolo în 1920. După 24 noiembrie 1926, când Sri Aurobindo s-a retras în izolare, ea a fondat propriul său Așram (Sri Aurobindo Ashram), împreună cu o mână de ucenici. A devenit călăuza spirituală a comunității.

Experiențele ultimilor treizeci de ani din viața Alfassei se regăsesc în lucrarea de 13 volume numită The Agenda (Agenda). Sri Aurobindo a considerat-o o reîncarnare a Mamei Divine și i-a dat acest nume: „Mama”.

Mirra Alfassa s-a născut în 1878 la Paris, fiind fiica lui Moïse Maurice Alfassa, un turc evreu, și a Mathildei Ismalun, mamă egipteană evreică, o familie burgheză.

Biograful ei, Vrekhem, menționează că Mirra a avut diverse experiențe oculte în copilărie, dar nu știa nimic despre aceste lucruri și semnificația lor. Ea a păstrat în secret aceste experiențe și nu a spus nimănui nimic, căci mama ei după cum se știe era atee și orice astfel de experiențe ar fi fost considerate o problemă mintală care trebuie tratată. Mirra își amintește în mod special, că la vârsta de treisprezece sau paisprezece ani, a avut un vis cu o siluetă întunecată pe care ea a chemat-o cu numele Krishna, pe care nu o văzuse niciodată în viața reală.

Își amintește despre sine însăși că era o atee convinsă la acel moment și se opunea oricărei afirmații religioase despre existența lui Dumnezeu, dar îi venea diferite amintiri, despre care ea a constatat, că nu erau alcătuiri mentale, ci erau experiențe spontane și nu a dezvăluit niciodată aceste lucruri nimănui din jurul ei. Ea a dobândit o poftă pentru a cunoaște mai multe despre astfel de experiențe și a descoperit că Raja Yoga de la Swami Vivekananda este capabilă să explice ceva despre experiențele sale. A primit o copie a unei traduceri laxe a Bhagavad Gita în franceză, care a ajutat-o ​​foarte mult în studiul acestor experiențe.

În acest timp, Mirra a făcut cunoștință cu Louis Thémanlys, care era liderul „Cosmic Movement” (Mișcării Cosmice), un grup adunat de Max Theon asemănător cu revista Cosmic Review (Revista Cosmică), a participat la discursurile ținute de Louis și a devenit activă în cadrul grupului, pentru prima dată la 14 iulie 1906, călătorind singură în orașul algerian Tlemcen pentru a se întâlni cu Max Theon și soția sa Alma Theon. În final, ea a făcut două călătorii, în 1906 și 1907, la casa lor de la Tlemcen, și acolo în casa lor, a practicat și experimentat învățăturile lui Max Theon și Alma Theon.

Alfassa și Henri s-au despărțit în 1908, iar Alfassa apoi s-a mutat la adresa 49 Rue des Lévis, Paris. Era un apartament mic și trăia singură, și se implica în discuții și convorbiri cu budiști și alte cercuri din „Cosmic Movement”. În acest timp, ea a început, de asemenea, să o frecventeze pe doamna David Néel. Mirra s-a căsătorit cu Paul Richard în 1911, care după ce a făcut armata patru ani s-a implicat în filozofie și teologie. El a ajuns să o cunoască pe Mirra pe când vorbea cu Max Theon. Vrekhem, biograful Mirrei ne informează că Richard avea niște probleme legale cu moștenirea copiilor din prima sa căsătorie cu o femeie olandeză și i-a cerut ajutorul Mirrei iar ea a acceptat.

Cu timpul, mulți dintre cei indoctrinați de către revista Arya Magazine și alții care au auzit despre Sri Aurobindo, au început să vină la reședința acestuia ori să rămână permanent pentru a practica yoga în stil Sri Aurobindo. Mirra nu prea a fost acceptată la început de către ceilalți locatari ai casei și a fost considerată o străină. Sri Aurobindo a apreciat-o pe ea ca fiind la același nivel de inițiere în yoga și au început să o numească „Mama”, și mai târziu a fost cunoscută de către toți locatarii ca fiind „Mama”, de atunci înainte. În jurul anului 1924 și după, „Mama” a început să organizeze atribuțiile locatarilor și încet, încet, casa se transforma într-un Așram cu mulți adepți cu care interacționa în fiecare zi. După 1926 Sri Aurobindo a început să se retragă din activitățile de zi cu zi spre a-și dedica timpul practicilor yoghine, iar numărul de locatari a crescut la 85 de membri. De atunci grupul deja se transformase încet, încet, într-un Așram.

În 1938, Margaret Woodrow Wilson, fiica președintelui american Woodrow Wilson a venit la Așram și a ales să rămână acolo pentru tot restul vieții sale.

În 1968, Alfassa a ajutat la crearea Auroville, un model universal de comunitate, cu scopul de a consolida forțele evoluției mișcării și pentru a iniția o nouă renaștere în India și în lume. În prezent, în 2015, Auroville este doar o comunitate cu largă răspândire, cu o populație de 2500 de persoane din cincizeci de țări. Cu toate acestea, planurile de dezvoltare a ceea ce există la ora actuală continuă și indică un oraș unic așa cum a fost imaginat de către Alfassa.

În 1980, Guvernul Indiei a folosit puteri opresive pentru a prelua conducerea orașului. Astăzi, Auroville este gestionat de o fundație alcătuită de guvernul indian.

   Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Th%C3%A9on, Max Theon (1848-1927), la naștere cu numele probabil de Louis-Maximilian Bimstein, a fost un polonez evreu cabalist și ocultist. În Londra, când încă era un bărbat tânăr, a inițiat Frăția Hermetică din Luxor (Hermetic Brotherhood of Luxor) în 1884, dar părea să aibă puțin de a face cu conducerea de zi cu zi a organizației, sau chiar cu actualele sale învățături. (Chanel și colaboratorii, Frăția Hermetică din Luxor).

Există unele dispute asupra faptului că Theon i-a predat lui Blavatsky la un moment dat; „Mama” în The Agenda spune că da, Chanel și colaboratorii consideră că acest lucru este puțin probabil, în timp ce Paul K. Johnson speculează în The Masters Revealed (Maeștrii descoperiți) că adeptul Teosofiei, Tuitit Bey, s-ar putea să se fi inițiat cu Theon. Frăția Hermetică din Luxor susținea că își are originea în Egipt, în 1870, și a fost adusă în Anglia de Theon în 1884.

În 1885 Theon s-a căsătorit cu Mary Chrystine Woodroffe Ware (Doamna Alma Theon), iar în următorul an, cuplul s-a mutat la Paris. În decembrie 1887, familia Théon a părăsit Franța pentru Algeria, unde li s-a alăturat mai târziu prietena Almei Theon, Augusta Roife (Domnișoara Teresa), și au achiziționat o moșie mare în Zarif, o suburbie a orașului Tlemcen din Algeria. Cu toate acestea Theon încă se ducea în vizită des, la Paris.

Theon a captat un număr de studenți, inclusiv pe Louis Themanlys și Charles Barlet, și au constituit „Mișcarea cosmică” (Cosmic Movement). Aceasta s-a bazat pe cărți doctrinare, numite Cosmic Tradition – Tradiția Cosmică, primite sau poate dictate în transă mediu-mistică de soția lui Theon. Ei au înființat revista Cosmic Review (Revista Cosmică), pentru „studiul și restabilirea tradiției originale”. Theon a declarat că soția lui Alma a fost motorul spiritual din spatele acestei idei, și că fără ea Tradiția și filozofia cosmică n-ar mai fi apărut niciodată.

Louis a fost un prieten al lui Matteo Alfassa, fratele Mirrei Alfassa (care mai târziu s-a asociat cu Sri Aurobindo și a devenit „Mama”), iar în 1905 sau 1906 Mirra a călătorit la Tlemcen pentru a studia ocultismului cu Theon (Sujata Nahar, Mirra the Occultist – Mirra Ocultista n.t.). „Mama” menționează că Sri Aurobindo și Theon au ajuns în mod independent și în același timp, la concluzii similare despre evoluția conștiinței umane fără a se fi întâlnit. Modelul simbolului lui Sri Aurobindo realizat de „Mama” este foarte asemănător cu cel a lui Theon, cu doar mici modificări în proporțiile pătratului central (Mother’s Agenda, vol 3, p. 454, din 15 decembrie 1962).

Moartea soției sale în 1908 a fost o lovitură puternică pentru Theon, din care niciodată nu și-a revenit cu adevărat. El a căzut într-o depresie profundă, și a anulat Mișcarea Cosmică. În acest timp, el a fost îngrijit de către ucenicii săi. Si-a revenit oarecum, dar niciodată nu a mai avut fostul său statut. Theon a murit la Tlemcen la 4 martie 1927.

Si incheiem cu https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandra_David-N%C3%A9el:

Alexandra David-Néel, cu numele la naștere de Louise Eugénie Alexandrine Marie David (24 octombrie 1868 – 8 septembrie 1969), provenita dintr-o familie de evrei ce acasa vorbeau Yiddish, tatal mason, a fost o exploratoare belgiano-franceză, spiritualistă, budistă, anarhistă și scriitoare. Ea este cea mai cunoscută pentru vizita ei din 1924 la Lhasa, Tibet, atunci când le era interzis străinilor. David-Néel a scris peste 30 de cărți despre Religia Răsăriteană, filosofie, și despre călătoriile ei, inclusiv cartea Magic and Mistery in Tibet (Magie și Mister în Tibet), care a fost publicată în 1929. Învățăturile ei i-au influențat pe scriitorii generației beat (din America n.t.) Jack Kerouac și Allen Ginsberg, pe Alan Watts, cel ce a popularizat filozofia răsăriteană, și pe ezoteristul Benjamin Creme.

La vârsta de 18 ani vizitase deja Anglia, Elveția și Spania, pe cont propriu, și studiase Teosofia lui Madame Blavatsky. „Ea sa alăturat mai multor societăți secrete – ea va ajunge la gradul treizecea în mixt ritului scoțian al francmasoneriei – în timp ce grupurile feministe și anarhiste ei salutat cu entuziasm …

A fost acceptata in Ritul Scotian (masonerie) unde a ajuns la gradul 30.

   Comentariu saccsiv:

Numai lume buna. Dupa cum zicea si Barbara Lerner Spectre: evreii au rol conducator.

Asadar, Max Theon a invatat-o pe Madame Blavatsky, care la randul ei a pus bazele a ceea ce mai tarziu se va numi new age:

Personalitati si organizatii: MADAME BLAVATSKY (H. P. Blavatsky)

Si care scria in The Secret Doctrine„:

In antichitate si realitate, lucifer sau luciferus, este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei.„

lucifer este lumina divina si terestra, „spirit sfant„ si „satan„ in acelasi timp

Esential de stiut, caci toata treaba e cu luciferianism, nu e cu “fara religie”.

Max Theon a invatat-o de asemenea si pe fondatoarea orasului Aurovile prezentat in video de mai sus.

Iar unele din aceste invataturi veneau “dictate în transă mediu-mistică”. Adica veneau de la draci. Asta e iar esential de stiut. Ca tot asa veneau multe informatii si in cazul astora:

Aleister Crowley

Alice Bailey

Benjamin Crème

Edgar Cayce

Madame Blavatsky

Sau despre:

VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI …

Madame Blavatsky a influentat-o la randul ei pe Alice Bailey precum si pe toti ceilalti stalpi ai new age.

   Alice Bailey a considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut iar Aleister Crowley spunea: “Lucifer este ingerul meu pazitor. Satana nu este inamicul omului, el a facut bine rasei noastre, el cunoaste binele si raul si initeaza

Caci, dupa cum spuneam, vorbim de fapt despre luciferianism.

Cititi va rog mai multe la:

Locuri sinistre – ROCKEFELLER CENTER. O celebră locație din New York construită special pentru promovarea LUCIFERIANISMULUI

   Mirra Alfassa (numită și „Mama”), fondatoarea orasului Aurovile, era in cardasie cu Alexandra David-Néel, care i-a influentat la randul sau pe Benjamin Crème (cel cu Maitreya) sau pe Irwin Allen Ginsberg.

Astia sunt deci oamenii ce au pus bazele new age, unul din cei doi stalpi fundamentali ai NOII ORDINI MONDIALE, terenul pregatit pentru ANTIHRIST:

Cuviosul Serafim Rose: “ORTODOXIA ȘI RELIGIA VIITORULUI”

Si o paranteza esentiala: asta cu ecumenismul si CMB nu se opreste la Sinodul din Creta. E doar o piesa de puzzle din mare uniune a religiilor, caci ANTIHRISTUL trebuie acceptat de toti, nu doar de cei ce isi zic crestini.

Celalalt stalp fiind semnul fiarei, de care se ocupa stapanii banilor. Adica tot cei de care zicea Barbara Lerner Spectre:

Stiti cine a creat FEDERAL RESERVE?

Documentarul „THE MONEY MASTERS” (1996) si o analiza a sa / Cine stapaneste bancile si ce fac ei cu banii …

Caci sa nu ne iluzionam ca fara bani va insemna troc …

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. evtodiev said, on martie 25, 2017 at 1:24 pm

  off topic:
  Buna Vestire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

  Patriarhul Chiril despre pace

  Apreciază

  • el said, on martie 26, 2017 at 1:15 pm

   evdotiev

   mai „cinematograficul” vostru Tihon(Sevkunov) a ajuns sa CARICATURIZEZE Ortodoxia cu desenele lui animate care INJOSESC Praznicele Bisericii !

   Voua NU va e rusine?
   Desene animate ca astea a randuit Biserica ca reprezentari ale Praznicelor crestine? Voi ati auzit de Erminie( SINGURUL DREPTAR care randuieste prin Duhul Sfant MODUL POTRIVIT al reprezentarilor vizuale ale Sfintilor si Praznicelor !!!___bagati la cap SINGURUL MOD !!) .. sau e „invechita” si aceea pentru ilarion si kirill?

   sau poate ne considerati pe toti debili si smintiti de ati ajuns sa schimonositi Sfintii,… si acum chiar pe Insasi Imparateasa Cerurilor cu desenele voastre animate?

   …asa „patori” , asa „invatarura” si …asa „turme” …de debili ! Bine azis despre episocpii de pe umrma Sf Serafim de Sarov ca vor fi mai rai ca episcopii bizantini necredinciosi din vremea lui Teodosie cel Mic …

   asa au facut Sfintii Parinti cand si-au catehizat Turmele lor?

   baaa… se vede „duhul” din voi care va anima la asemenea „fapte bune” si asemenea „teologhisiri omiletico-catehetice”

   iar PACE FARA Adevar ( DREAPTA CREDINTA ) NU exsita… e MINCIUNA din IAD !… asa sa-i spui lui kirill !

   Apreciat de 1 persoană

   • el said, on martie 26, 2017 at 1:25 pm

    https://doxologia.ro/buna-vestire

    Când s-a împlinit şi s-a apropiat vremea izbăvirii neamului omenesc, care avea să fie prin întruparea Fiului lui Dumnezeu, era trebuinţă în tot chipul, să se afle o fecioară curată, fără prihană şi sfântă, fecioară care ar fi vrednică să întrupeze pe Hristos Dumnezeu, Cel fără de trup, şi să slujească taina mântuirii noastre.

    Deci, s-a aflat o Fecioară mai curată decât curăţia, mai fără de prihană decât toată zidirea cea gândita, mai sfântă decât toată sfinţenia, Preacurata şi Preabinecuvântata Fecioară Maria, odrasla rădăcinii celei sterpe a Sfinţilor şi drepţilor, dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana, rodul rugăciunilor şi al postirilor părinteşti, fiica cea împărătească şi arhierească. Şi s-a aflat la loc sfânt în templul lui Solomon aceea care avea să fie biserică însufleţită a lui Dumnezeu. Fecioară, care avea să nască pe Cuvântul cel mai sfânt decât sfinţii, s-a aflat în altarul templului ce se numea Sfânta Sfintelor, pentru că acolo a căutat Domnul din înălţimea slavei împărăţiei Sale, spre smerenia roabei Sale. Şi a ales-o pe cea mai înainte aleasă din toate neamurile; a ales-o că Maică a Cuvântului Său Cel mai înainte de veci, pentru a Cărui întrupare din ea, încă mai înainte de bună-vestirea arhanghelului, cu taină a înştiinţat-o, precum adeverim despre aceasta prin istoriile vrednice de credinţă ale sfinţilor.

    Pentru că, fiind Preacurata Fecioară în templu de doisprezece ani, se îndeletnicea nu numai în neîncetată rugăciune către Dumnezeu şi cu lucrul mâinilor din toate zilele, ci şi cu citirea dumnezeieştilor cărţi, cugetând la legea Domnului ziua şi noaptea. Căci aşa scriu despre dânsa Sfântul Epifanie şi Sfântul Ambrozie, că era foarte isteaţă la minte şi iubitoare de învăţătură şi se îndeletnicea cu citirea dumnezeieştilor Scripturi. Iar istoricul bisericesc Gheorghe Chedrin spune despre dânsa că, încă în vremea vieţii sfinţilor săi părinţi, a învăţat bine Vechiul Testament. Şi citind adeseori în proorocia lui Isaia acele cuvinte: Iată fecioara va zămisli în pântece şi va naşte Fiu şi se va chema numele lui Emanuil, care se tâlcuieşte, Cu noi este Dumnezeu, Sfânta fecioară Maria se aprindea cu osârdnica dragoste, nu numai spre Mesia Cel aşteptat, Care avea să vină, ci şi spre fecioara aceea care era să zămislească şi să nască pe Mesia. Pentru că se gândea, cât de mare vrednicie este a fi Născătoare a lui Emanuil, Fiul lui Dumnezeu, şi cât de negrăită este taina aceea, ca să fie o fecioară maică.

    Însă, ştiind din proorocii că s-a apropiat vremea venirii lui Mesia – pentru că acum se luase sceptrul de la Iuda şi săptămânile de ani ale proorocului Daniil se sfârşiseră -, socotea că negreşit acum va fi născută în lume acea fecioară, pentru care mai înainte a vestit Isaia şi, suspinând adeseori din adâncul inimii, se ruga în sine ca s-o învrednicească Dumnezeu să vadă pe acea fecioară şi, de s-ar putea, să fie la dânsa slujnica cea mai de pe urmă.

    Odată, stând Fecioara Maria după a doua catapeteasmă la rugăciunea de miezul nopţii, după obicei, şi cu fierbinte dorinţă rugându-se lui Dumnezeu, deodată a răsărit o lumină mare şi a strălucit peste ea. Iar din mijlocul luminii s-a auzit un glas către dânsa astfel: „Tu vei naşte pe Fiul Meu!” Atunci de ce fel de bucurie s-a umplut Preacurata Fecioară şi ce fel de mulţumire a dat, închinându-se până la pământ lui Dumnezeu, Făcătorul ei, nu se poate spune! Astfel a căutat Domnul spre smerenia roabei Sale. Pentru că, aceea care dorea pentru dragostea lui Dumnezeu să slujească Preacuratei Născătoare a lui Mesia, aceea singură s-a învrednicit a fi Maica lui Hristos şi stăpâna a toată zidirea. Şi i-a fost ei acea descoperire în anul al doisprezecelea de la naşterea sa, cu doi ani mai înainte de logodirea ei cu Iosif şi la nimeni n-a spus taina aceea până la Înălţarea lui Hristos. Deci, de atunci se înştiinţase că o să fie în feciorescul ei pântece acea tainică zămislire şi aştepta vremea împlinirii tainei.

    Iar după ce s-a sfârşit anul al unsprezecelea – după mărturia Sfântului Evod – al petrecerii ei în templul lui Solomon şi sosind al doisprezecelea, iar de la naşterea ei – după mărturia lui Gheorghe Chedrinul -, al paisprezecelea, i s-a poruncit ei de către arhierei şi de către preoţi că, după obiceiul Legii, să iasă din bisericeasca locuinţă, precum şi celelalte fecioare de vârsta ei, şi să se mărite după bărbat, ea însă le-a răspuns că din scutece este dată lui Dumnezeu de părinţi şi Lui I-a făgăduit să-şi păzească a sa feciorie în veci. Deci, nu-i este cu putinţă să fie măritată cu om muritor, nici nu poate ca s-o silească spre nuntă, fiind fecioară a lui Dumnezeu Cel fără de moarte.

    Deci, arhiereii se minunau de acel lucru nemaiauzit, pentru că nici o fecioară n-a mai fost vreodată care să-I fi făgăduit Domnului cândva a sa feciorie în veci, ci numai Maria cea dintâi în lume s-a arătat astfel. Deci, se sfătuiau pentru dânsa ce să facă, pentru că petrecea în biserica Domnului, iar după catapeteasma cea mai dinăuntru nu voiau să-i lase intrarea mai mult, venindu-i vremea de logodit; dar nici nu cutezau să dea după bărbat pe fecioara lui Dumnezeu. Şi nu se pricepeau cum să rânduiască cu plăcere dumnezeiască, viaţa ei cea feciorească fără de bărbat, ca să nu mânie pe Dumnezeu în ceva, pentru că amândouă acelea se ştiau că sunt mare păcat; adică şi spre nuntă a sili pe o fecioară care şi-a făgăduit lui Dumnezeu fecioria veşnică, şi a ţine parte femeiască în Sfânta Sfintelor, fiind în vârstă desăvârşită.

    Despre aceasta grăieşte Sfântul Grigorie de Nissa, astfel: „Preoţii, cât a fost mică Sfântă Fecioară, după spusele proorocului Samuil, o lăsau în biserica Domnului. Dar, după ce a sosit vârsta anilor ei, s-au sfătuit între dânşii, ce ar putea face cu dânsa, ca să nu mânie pe Dumnezeu întru ceva”. Şi Nichifor Calist, scriitorul istoriei bisericeşti, grăieşte despre dânsa astfel: „După ce a crescut Fecioara Maria, preoţii au făcut sfat, cum să rânduiască pentru dânsa, ca să nu se arate a fi făcători de nedreptate sfântului ei trup. Pentru că socoteau că vor face păcatul furării de cele sfinte, de o vor mărita după bărbat şi de vor supune la legea însoţirii, pe aceea ce odată se încredinţase lui Dumnezeu. Dar iarăşi, ca să fie o fecioară de atâţia ani în Sfânta Sfintelor, nici Legea nu dă voie şi nici nu este acel lucru cinstit şi vrednic de sfinţenie”. Aşa grăiau ei.

    Deci, apropiindu-se de Chivotul Legii şi făcând rugăciune cu dinadinsul, au luat – precum spune Ieronim -, răspuns de la Domnul, ca să se caute un bărbat vrednic, căruia să i se încredinţeze Sfânta Fecioară, sub rânduiala şi chipul însoţirii, pentru păzirea fecioriei. Iar cum s-ar fi putut afla un bărbat ca acela, sfatul Domnului se făcu întru acest fel: din casă şi din seminţia lui David să se aleagă bărbaţi fără femei şi toiegele lor să le pună în altar; şi al cărui toiag va înverzi, acela este ales pentru a i se da Fecioara Maria.

    Atunci era praznicul sfinţirii bisericii, cel aşezat de Macabei. Iar începutul acelui praznic era în douăzeci şi cinci de zile ale lunii noiembrie şi sfârşitul peste trei zile ale lunii decembrie. Şi s-a adunat în biserică mulţime de popor din cetăţile de primprejur; iar bărbaţii care veniseră la praznic, erau şi din neamul lui David, rudenii şi vecini ai Fecioarei Maria.

    Deci arhiereul cel mare, Zaharia, tatăl Mergătorului Înainte, adunând doisprezece bărbaţi fără femei, din seminţia lui David, între care era şi Sfântul Iosif, bărbat drept şi bătrân de ani, a luat toiegele lor şi le-a lăsat peste noapte în Sfântul Altar, zicând: „Arată, Doamne, pe bărbatul cel vrednic, cu care se cuvine a logodi pe Fecioară”. Iar a doua zi, preoţii împreună cu cei doisprezece bărbaţi, intrând în biserică, au găsit toiagul lui Iosif, înverzit şi încă şi o porumbiţă s-a văzut – cum mărturiseşte despre aceasta Ieronim -, zburând de sus şi şezând pe toiagul lui Iosif. Şi au cunoscut bunăvoirea lui Dumnezeu, ca lui Iosif să i se încredinţeze Fecioara spre pază.

    Sunt unii care socotesc că Preacuratei Fecioare, lepădându-se de logodire pentru curăţia fecioriei sale, ca să nu i se facă vreo strâmbătate, şi mîhnindu-se foarte mult, i s-a făcut de la Dumnezeu deosebită descoperire şi încredinţare, ca să nu se îndoiască a merge la Iosif, rudenia şi logodnicul său – adică bărbatul cel drept şi sfânt, plăcut lui Dumnezeu -, nu spre însoţirea trupească, ci spre paza fecioriei sale, rânduit fiind, de purtarea de grijă a Celui Preaînalt.

    Săvârşindu-se logodnă, Sfântul Iosif a luat pe Preacurata Fecioară din templul Domnului, din mâinile arhiereului Zaharia şi ale celorlalţi preoţi, întru curată şi neprihănită vieţuire, neatin-gîndu-se nici măcar în gând de floarea fecioriei ei. Sfântul Iosif era bărbatul ei numai cu părerea, dar cu lucrul era curat păzitor al fecioriei ei şi slujitor al vieţii Preacuratei Fecioare celei pline de mare sfinţenie.

    Vieţuind Preasfânta Fecioară în casa logodnicului, nu şi-a schimbat viaţa sa cea mai dinainte, pe care o avea în Sfânta Sfintelor. Căci nu se îndeletnicea cu altceva, fără numai în rugăciunea cea de Dumnezeu gânditoare, în citirea dumnezeieştilor cărţi şi în obişnuita şi cuviincioasa ei lucrare de mâini. Şi-i era ei casa lui Iosif ca o biserică de rugăciune, din care nicăieri nu ieşea. Ci totdeauna, închizându-se, trăia în post şi tăcere, nevorbind cu nimeni, decât numai cu cei din casa lui Iosif. Pentru că povesteşte despre dânsa Gheorghe Chedrinul astfel: „Maria, postind în casa bărbatului său şi ferindu-se de ieşirea în popor, petrecea cu cele două fecioare ale lui Iosif şi numai către acelea, uneori, grăia câte un cuvânt şi acesta, numai dacă era de trebuinţă a vorbi şi cât de scurt”.

    Aşa petrecând ea patru luni – după mărturia Sfântului Evod -, a sosit ceasul întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, ceasul cel din veci ascuns şi de toată lumea dorit, ceasul în care avea să se înceapă mântuirea noastră. Şi a trimis Dumnezeu pe Gavriil, arhanghelul duhurilor cereşti care stau mai aproape de scaunul Său, cu taina cea din veac ascunsă şi neştiută de îngeri, că bine să vestească Preacuratei Fecioare zămislirea străină a Fiului lui Dumnezeu, care covârşeşte firea omenească şi toată mintea, lucru de care Sfântul Evanghelist Luca scrie astfel: În luna a şasea a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu.

    Acea lună a şasea era de la zămislirea Sfântului Ioan Înaintemergătorul, şi îngerul, cel ce bine a vestit lui Zaharia zămislirea lui Ioan, a fost trimis că bine să vestească şi Preacuratei Fecioare zămislirea lui Hristos. Iar în luna a şasea s-a trimis, pentru ca Înaintemergătorul fiind în pântecele maicii sale de şase luni, să poată sălta de bucurie la venirea Maicii Domnului. Îngerul a fost trimis în cetatea Galileii, al cărei nume era Nazaret. Latura Galileii era a neamurilor.

    Deşi o parte era locuită de israiliteni însă mai multe popoare păgâne erau într-însa. Pentru aceasta şi în Sfânta Scriptură se grăieşte despre Galileea neamurilor. Latura aceasta, la israiliteni, era cea mai de pe urmă şi nebăgată în seamă, ca cea locuită de oameni păcătoşi, de altă limbă şi necredincioşi. De aceea era şi ocărita de iudei, pentru că ziceau: Au doar din Galileea vine Hristos? Cearcă şi vezi, că prooroc din Galileea nu vine! Asemenea şi Nazaretul, cetatea Galileii, era de dânşii întru nimic socotită, ca ceea ce era mică şi cea mai de pe urmă. Aşa se vorbea între dânşii: Din Nazaret poate să fie ceva bun?

    Dar să socotim voinţa lui Dumnezeu. Unde a voit să aibă pe Preacurata Maică Să? Nu în latura Iudeii, nici în Sfântul Ierusalim, cetatea cea mare, ci în Galileea cea păcătoasă şi în micul Nazaret, că întâi să arate adevărul, că pentru păcătoşi a venit pe pământ: N-am venit, zice Domnul, să chem pe cei drepţi la pocăinţă, ci pe cei păcătoşi; „şi din limbi necredincioase, să-Mi fac Biserică credincioasă”, iar al doilea, să se arate lucrul, că spre cei smeriţi, lepădaţi şi defăimaţi, priveşte Hristos cu milostivire, iar nu spre cei mândri şi slăviţi. Căci Cuvântul lui Dumnezeu, când a voit să plece Cerul şi să se pogoare la păcătoşi, privea din înălţimea slavei Sale, unde este mai multă mulţime de păcătoşi. Şi văzând în Iudeea pe ierusalimiteni, care păreau a fi drepţi înaintea oamenilor, iar pe galileeni văzându-i trecuţi cu vederea de toţi şi socotiţi a fi mai păcătoşi decât toţi, a trecut Iudeea care se părea sfânta şi a venit în Galileea, care se părea păcătoasă. A trecut şi Ierusalimul, cetatea cea mare, cinstită şi slăvită, şi s-a dus în Nazaret, cetatea cea mică şi necinstită, alegându-şi în această lume locul cel mai de pe urmă, smerindu-Se până la chipul de rob şi de păcătos.

    Mică cetate a fost Nazaretul, însă de mare dar s-a învrednicit, de care nu s-au învrednicit toate celelalte cetăţi mari ale lui Israil, care se înălţaseră mult. În Nazaretul cel mic locuieşte Fecioara Maria, cea mai înaltă decât toţi sfinţii îngeri, al cărei pântece era mai desfătat decât cerul. Acolo se trimite Gavriil, acolo umbreşte Duhul Sfânt, acolo Se întrupează Dumnezeu Cuvântul. Pentru că unde este smerenia, acolo străluceşte slava lui Dumnezeu. Cetăţile cele mândre sunt vrăjmaşe lui Hristos, iar cele smerite Îi sunt plăcute. Neslăvita cetate Nazaret a zămislit pe Hristos, Domnul nostru, iar slăvitul Ierusalim L-a răstignit! Micul Betleem L-a născut, iar marele Ierusalim Îl căuta spre moarte! În cei smeriţi Dumnezeu Se sălăşluieşte, iar de la cei mândri Se îndepărtează.

    Deci spre latura cea nebăgată în seamă, la săracul Nazaret, şi la fecioara cea smerită, care locuia într-însul, s-a trimis îngerul de la Dumnezeu. Pentru această trimitere, Sfântul Andrei Criteanul vorbeşte astfel: „Unuia din cei dintâi îngeri, Dumnezeu i-a poruncit să împlinească vestirea tainei şi cu arătarea măririi Sale, precum socotesc, i-a zis: „Ascultă, Gavriile! Du-te în Nazaret, cetatea Galileii, în care locuieşte fiica fecioară, cu numele Maria, fiind logodită cu bărbat, al cărui nume este Iosif. Mergi – zice – în Nazaret!” Dar pentru ce? Că frumuseţea Fecioarei cea preaiubită, ca pe un trandafir cu bun miros, din latura cea spinoasă s-o primească Atotputernicul. „Mergi în Nazaret”, ca să se împlinească proorocia care zice: Nazarinean Se va chema. Dar cine se va chema Nazarinean? Acela Care de către Natanail se va numi Fiul lui Dumnezeu şi Împărat al lui Israil”.

    Gavriil se trimite, pentru că Gavriil este slujitor în dumnezeieştile taine, precum este arătat în cartea lui Daniil. „Deci mergi în Nazaret, cetatea Galileii, zice Dumnezeu lui Gavriil, şi, ajungând acolo, să aduci mai întâi Fecioarei bună-vestire de bucurie, pe care Eva a pierdut-o odată. Însă, să te fereşti să n-o tulburi, pentru că de bucurie, iar nu de mâhnire, este semnul acesta; de mângâiere, iar nu de tulburare, este închinarea aceasta. Pentru că, ce bucurie mai mare poate să fie neamului omenesc decât aceea, că firea omenească cu dumnezeiasca fire de obşte să se facă şi una cu Dumnezeu într-o Persoană?”

    Dar ce poate să fie mai de mirare, decât a vedea pe Dumnezeu până la atâta smerindu-Se, ca în pântece de femeie să Se poarte? O, lucruri foarte de mirare tuturor! Dumnezeu, Căruia cerul Îi este scaun, iar pământul aşternut picioarelor Lui, pe Care cerul nu-L încape, Cel ce are un scaun veşnic împreună cu Tatăl, încape în pântece de Fecioară! Ce lucru vrednic de mai mare mirare, decât a vedea pe Dumnezeu în chip omenesc, nedes-părţindu-Se de firească dumnezeire, şi a vedea omenească fire aşa de unită cu Ziditorul său, ca în întreg omul, să Se săvârşească Dumnezeu? Gavriil, auzind acestea şi porunca lui Dumnezeu cea întărită covîrşindu-i puterea, era în nedumerire, între spaimă şi bucurie, nici nădăjduind, nici cutezând a nu asculta pe Cel ce-i poruncea. Deci, împlinind poruncile lui Dumnezeu, a zburat la Fecioară şi, mergând la Nazaret, a stat lângă casă.

    Cugetând şi nepricepând acestea în sine, precum se pare – spune Sfântul Andrei -, zicea: „Cum voi începe a săvîrşi cele poruncite de Dumnezeu? Să intru îndată în cămară, îi voi tulbura gândul Fecioarei; să intru mai cu zăbavă, Fecioară, simţindu-mi venirea, va voi să se ascundă. Să bat în uşă? Dar pentru ce? Deoarece acest lucru nu este al firii îngerilor, pentru că nimic din cele ce se închid sau se deschid nu poate opri intrarea celor fără de trup. Să deschid uşile? Dar fiind şi uşile încuiate, eu pot să intru, să chem pe fecioară pe nume, mă tem că o voi înfricoşa.

    Deci aşa voi face, după voia Celui ce m-a trimis, şi mergerea mea o voi face încet. Dar cum voi începe a grăi către Fecioară? Oare, bucurie să-i binevestesc mai întâi? Sau să-i zic că Domnul este cu dânsa? Sau să-i vestesc venirea Sfântului Duh şi umbrirea puterii Celui Preaînalt? Deci îi voi vesti mai întâi bucurie; apoi îi voi spune taina cea minunată, mă voi închina şi voi cânta glasul acela: „Bucură-te, veseleşte-te, mângâie-te!” Căci, cuviincioasă îndrăznire este începătura închinăciunii celei de bucurie şi acest cuvânt îmi va face lesnicioasă apropierea spre vorbirea Fecioarei, pentru că n-o va înfricoşa cât de puţin, ci îi va linişti gândul. Deci aşa voi începe: întâi îi voi aduce vestire de bucurie şi de veselie; căci cu acest fel de cuvinte se cade a se închina cineva împărătesei. Că acesta este lucru de bucurie, vreme de veselie a împărăţiei, sfatul mântuirii, începătura mângâierii”. Acestea le-a gândit în sine Arhanghelul.

    Ia seama, cu câtă cucernicie Arhanghelul Gavriil vine la dumnezeiasca fiică! Cu cât de mare frică şi cinste se pregăteşte înainte, ca să se apropie de stăpâna a toată lumea! Cât se învaţă să grăiască către dânsa cuvintele cele pline de bucurie ale Bunei Vestiri! Dar şi de aceasta se cade a ne minuna, că a găsit-o nu afară din casă şi de cămara sa, nu pe uliţele cetăţii, prin popor şi prin vorbe mireneşti, nici gîlcevindu-se în casă pentru grijile vieţii, ci la linişte, în rugăciune şi în citirea cărţilor îndeletnicindu-se, precum şi închipuirea cea de pe icoană a Bunei Vestiri o arată, fiind închipuită înaintea ei cărticica pusă şi deschisă spre citire, spre încredinţarea îndeletnicirii ei celei neîncetate în citire şi în dumnezeiască gândire. Şi este bunaînţelegere a celor de Dumnezeu gânditori, că într-acea vreme, când era să vină la ea cerescul arhanghel, avea în minte acele cuvinte mai suspomenite, ale Sfântului Prooroc Isaia: Iată Fecioară în pântece va zămisli. Gândea cum şi când va fi acea străină şi la fecioreasca fire neobişnuită zămislire şi naştere.

    Însă, înştiinţată fiind – precum s-a zis mai înainte de Gheorghe Chedrinul -, prin descoperire de la Dumnezeu, că nu o altă fecioară, ci ea însăşi va fi slujitoare acelei taine şi născătoare a lui Mesia Celui dorit, ardea cu dragoste de serafim către Dumnezeu, Făcătorul ei, şi rugă bunătatea Lui ca a Sa dumnezeiască făgă-duinţă şi proorocia lui Isaia degrabă s-o împlinească. Şi grăia în sine cu dorinţă: „Când va veni acea vreme dorită de mine, în care Ziditorul meu, plecând cerurile, Se va pogorî şi Se va sălăşlui în mine, voind să ia trup din mine? Când voi veni la o fericire că aceea binecuvântată, ca să mă arăt Maică a Dumnezeului Meu? Iar până ce voi veni la aceasta, lacrimile îmi sunt ca pâine, ziua şi noaptea, pentru că la cei ce aşteaptă lucruri preaiubite, chiar şi cea mai scurtă vreme, o, cât de lungă i se pare a fi!”

    Astfel cugetând Fecioară în sine, în taina inimii sale, cu rugăciune de Dumnezeu gânditoare, prin dragoste arzătoare ca văpaia rugându-se către Domnul Savaot, deodată cerescul binevestitor, Arhanghelul Gavriil, venind încetişor, a stat înaintea ei, precum despre aceasta vorbeşte amintitul învăţător, Sfântul Andrei, scriind astfel: „Apoi Arhanghelul a intrat în cea dinăuntru cămară, în care locuia Fecioară şi, apropiindu-se încetişor, a venit la uşă; şi după ce a intrat înăuntru, vorbind cu liniştit glas către fecioară, a zis: „Bucură-te, ceea ce eşti cu dar dăruită, Marie, Domnul este cu tine! Cel ce este mai înainte de tine, acum este cu tine! Şi puţin mai pe urmă va ieşi din tine! Deci El mai înainte de toţi vecii a fost, iar acum, sub vreme!” O, nemăsurată iubire de oameni! O, nespusă milostivire! Nu se îndestula să-i arate bucuria – zice Sfântul Andrei -, şi să-i vestească pe Făcătorul bucuriei, Cel ce locuia în Fecioară. Că arhanghelul zicând Domnul este cu tine!, venirea Împăratului Hristos arătat o însemnează; Domnul, Care dintr-însa a luat astfel trup omenesc, întru nimic nu S-a depărtat de firească slavă. „Bucură-te cea cu dar dăruită, Domnul este cu tine! Bucură-te organul bucuriei cel preacinstit, prin care hotărârea blestemului celui de mâhnire se schimbă în veselie şi bucurie! Bucură-te, Fecioară preaaleasă! Bucură-te, preafrumoasă Biserică a slavei cereşti! Bucură-te, sfinţitul palat al Împăratului! Bucură-te, cămara în care Hristos Şi-a logodit şi Şi-a însoţit ca mireasă omenirea. Binecuvântată eşti tu între femei, pe care Isaia cu ochi prooroceşti mai înainte socotindu-te, te-a numit proorociţă, fecioară, loc şi carte cu taină pecetluită! Binecuvântată eşti tu cu adevărat, pe care Iezechil te-a numit luceafăr şi uşă încuiată, prin care singur Dumnezeu a trecut! Tu una cu adevărat eşti binecuvântată, pe care bărbatul doririlor, Daniil, munte te-a văzut şi Avacum cel minunat, munte umbrit te-a chemat; şi munte al lui Dumnezeu, munte gras, munte închegat, munte în care a binevoit Dumnezeu a locui!

    Pe tine, strămoşul tău şi împăratul David, prooroceşte te-a lăudat. Binecuvântată eşti tu între femei, pe care Zaharia, văzătorul dumnezeieştilor taine cel ales, sfeşnic de aur cu şapte făclii te-a văzut, adică cu şapte daruri ale Sfântului Duh împodobită. Tu cu adevărat eşti binecuvântată; ca un răi ai înăuntrul tău pomul Raiului, pe Hristos, Care cu negrăită şi multă putere, din pântecele tău ieşind ca un râu de apă vie, prin cele patru curgeri ale Evangheliei adapă faţa a tot pământul!”

    O închinăciune ca aceasta a îngerului auzind-o Fecioara cea fără de prihană, s-a mirat de cuvântul lui şi gândea: În ce fel va fi închinarea aceasta? S-a tulburat dar nu s-a înfricoşat tare, ci s-a minunat de lucrul cel nou, neaşteptat şi fără de veste. Pentru că nu avea de ce să se înspăimânte ea de îngereasca arătare, cu care avea obişnuită prietenie încă din Sfânta Sfintelor când, din mâini îngereşti – după mărturia Sfântului Gherman -, primea hrana cea de toate zilele. Dar de aceasta s-a tulburat cu mirare, căci mai înainte cu atât de mare slavă cerească şi cu atât de veselă faţă şi cu astfel de închinăciune, făcătoare de bucurie niciodată nu venise la dânsa. Deci pentru acel lucru nou şi, mai ales, pentru cuvintele lui, căci nouă şi neobişnuită închinare îi aducea, fiind fecioară, o pune pe ea în ceata femeilor de obşte, căci zicea: Binecuvântata eşti tu între femei!

    Atunci s-a tulburat ca o foarte înţeleaptă, dar ca o vitează şi bine chibzuită nu s-a înfricoşat, ci gândea în sine: „În ce fel va fi închinarea aceasta? Ce vă mai grăi către mine îngerul, după această închinare? Au doară iarăşi în biserica Domnului mă va lua pe mine? Sau o hrană mai nouă din cer mi-a adus? Sau un lucru nou îmi va vesti de la Dumnezeu şi mă va înălţa, deşi cuget mult şi nu pricep cum fecioară în pântece va lua şi va naşte Fiu? În ce fel va fi închinarea?” Şi i-a zis îngerul: „Nu te teme, Marie! Nu te îndoi de fecioara cea mai înainte vestită prin proorocul Isaia. Chiar tu eşti acea fecioară care ai aflat acel dar, ca să zămisleşti pe Emanuil, mai presus de fire şi să-L naşti negrăit, precum Acela Însuşi ştie!

    Ai aflat dar de la Dumnezeu prin multele tale fapte bune, dar mai ales prin trei virtuţi. Prin smerenia ta cea adâncă, pentru că celor smeriţi Dumnezeu le dă darul Său, zicând: Spre cine voi căuta, decât numai spre cel blând şi smerit cu inima! Ai aflat dar prin fecioreasca ta curăţie, căci Preacuratul din fire Dumnezeu, din Preacurata Fecioară caută a Se naşte! Şi mai deosebi ai aflat dar de la Dumnezeu, prin dragostea cea aprinsă către El, pentru că zice: Eu pe cei ce Mă iubesc pe Mine îi iubesc şi cei ce Mă caută vor afla dar. Şi de vreme ce tu L-ai iubit şi L-ai căutat cu toată inima, ai aflat dar de la El şi vei naşte Fiu.

    Însă Fiu dumnezeiesc, Fiul Celui de sus, pe Dumnezeu din Dumnezeu, pe Cel mai înainte de veci din Tatăl fără de maică născut, iar la sfârşitul veacurilor din tine, care eşti Maică şi Fecioară, fără de tată o să iasă şi al Cărui nume este minunat şi negrăit. Tu, Aceluia Îi vei da numele Iisus, care se tâlcuieşte „Mântuitor”; pentru că Acela va mântui toată lumea şi va împărăţi preaslăvit, fără asemănare cu strămoşul tău David şi decât toţi împăraţii cei ce au fost din casa lui Iacob; iar împărăţia Lui nu va fi vremelnică, ci veşnică, neavând sfârşit întru nesfârşitele veacuri”.

    Iar Maria a zis către înger: Cum va fi aceasta, fiindcă de bărbat nu ştiu? Nu că nu credea Preacurata Fecioară celor zise ei de înger. Ci cu adeverire, după darul lui Dumnezeu de care era plină, ştia că va naşte pe Cel ce bine i se vestea, luând înştiinţare de la Însuşi Dumnezeu, precum mai înainte s-a zis. Dar numai această nu-i era ei ştiută, adică cum şi în ce chip va naşte fiind Fecioară care nu ştia de bărbat. Pentru aceea a întrebat pe înger: Cum va fi aceasta?

    Despre acest lucru Sfântul Grigorie de Nissa, ca din partea ei, zice către înger: „Spune-mi chipul naşterii, o, îngere, şi vei afla inima mea gata spre voia lui Dumnezeu; pentru că eu doresc un rod că acesta, fără atingerea fecioriei”. Iar Sfântul Ambrosie, despre aceeaşi, vorbeşte astfel: „Bine a întrebat pe înger, cum îi va fi aceasta, pentru că ea mai înainte citise, precum s-a zis că, o fecioară va zămisli, dar nu citise în ce chip fecioara aceea va zămisli. Citise cu adevărat proorocescul cuvânt: Iată fecioară în pântece va lua, dar cum va lua, acum îngerul îi vesteşte prin „Buna Vestire””.

    Deci, îi spune ei îngerul chipul zămislirii, nu după firea şi obiceiul omenesc făcându-se, ci mai presus de fire, pentru că unde voieşte Dumnezeu se biruieşte rânduiala firii. Zămislirea ei este după lucrarea Sfântului Duh: „Duhul Sfânt va veni peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri! De la Acela în pântece vei lua. Acela va săvîrşi întru Tine zămislirea cea neştiută. Pentru că Cel ce a putut să zidească din tină neînsufleţită pe Adam viu, oare nu va putea mai ales din Fecioara cea vie, ca să alcătuiască pe pruncul cel viu? Dacă cu înlesnire a fost lui Dumnezeu, ca din coasta lui Adam să închipuiască femeie, apoi oare cu neînlesnire îi va fi Lui, ca în pântecele Fecioarei să închipuiască pe om? Duhul Sfânt, Cel ce toate le face, întru Tine, o, Preasfânta Fecioară, o va lucra aceea, ca în preacuratul tău pântece, din trupul tău, trupul Cuvântului lui Dumnezeu, Celui fără de trup se va rândui, mai presus de fire. Pentru că tu fiind uşă, cu curăţia pecetluită şi cu fecioria păzită, Domnul va trece; nu într-alt chip, ci precum raza soarelui trece prin sticlă şi prin cristal, sfinţindu-te şi luminându-te cu dumnezeiasca slavă, ca să fii maică adevărată lui Dumnezeu, născând Dumnezeu desăvârşit şi om desăvârşit; şi rămânând Fecioară, precum mai înainte de naştere, la fel întru naştere şi după naştere.

    Aceasta o va lucra întru tine puterea Celui Preaînalt, prin venirea Sfântului Duh. Iar cum că aceasta este adevărată, acest lucru să-ţi fie ca semn vrednic de credinţă, căci rudenia ta Elisabeta, fiind stearpă din tinereţe şi acum îmbătrânită cu anii, a zămislit fiu, Dumnezeu voind astfel, făcând din cele neputincioase, lucruri putincioase. Pentru că, ce este cu neputinţă la oameni, că fecioara cea fără bărbat şi femeia cea neroditoare, stearpă şi îmbătrânită, să zămislească şi să nască, la Făcătorul şi Atotputernicul Dumnezeu toate sunt cu putinţă, pentru că tot lucrul la Dumnezeu este cu putinţă, căci şi bătrâna cea neroditoare a zămislit, şi tu, fecioară, vei zămisli!”

    Auzind Preacurata de la îngerul Gavriil o bună-vestire ca aceasta, s-a supus la voia Domnului Său şi, prin smerenia cea adâncă, din inimă cea iubitoare de Dumnezeu, a răspuns: Iată roaba Domnului! Fie mie acum după cuvântul tău! Şi îndată în sfântul ei pântece, prin lucrarea Sfântului Duh, s-a făcut zămislirea cea nespusă, fără îndulcire trupească, dar nu fără de îndulcirea cea duhovnicească. Pentru că, atunci mai ales, se cuprindea de dumnezeiasca dorire inimă cea feciorească şi, prin dragoste de serafim, ardea cu văpaie duhul ei, şi toată mintea ei întru Dumnezeu se înălţa şi se îndulcea cu dragostea de Dumnezeu cea negrăită. Deci întru acea duhovnicească îndulcire a iubirii de Dumnezeu şi întru dumnezeiasca vedenie a minţii S-a zămislit Fiul lui Dumnezeu, şi Cuvântul S-a făcut trup, şi S-a sălăşluit întru noi, prin întrupare.

    Îngerul împlinindu-şi buna vestire după porunca lui Dumnezeu şi cinstind pe Hristos, Care S-a întrupat în pântece de fecioară, asemenea a cinstit şi pe Fecioara Maria care L-a întrupat, cu cuviincioasă închinăciune după vrednicie; cu bună cucernicie şi cu frică s-a dus de la dânsa, ca să stea înaintea Scaunului Domnului Savaot, slăvind taina Întrupării lui Dumnezeu, împreună cu toate cereştile puteri, întru nespusă bucurie, în veci. Amin.

    Apreciat de 1 persoană

   • guti flo said, on martie 26, 2017 at 8:55 pm

    Si mai e si orchestratie..flaut, violoncel….

    Apreciază

  • el said, on martie 26, 2017 at 1:31 pm

   evdotiev

   … sesizezi DIFERENTA? ( Vietile Sfntilor__text__ si ICOANA Bunei Vestiri ( Erminie) ) ????

   daca NU…tant pis… crestini de mucava si „catezihazile” lor stil desene animate !

   Apreciat de 1 persoană

   • el said, on martie 26, 2017 at 1:40 pm

    „Troparul la Buna Vestire:
    Astazi este inceputul mantuirii noastre si aratarea tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu al Fecioarei se face si Gavriil harul il binevesteste. Pentru aceasta si noi, impreuna cu dansul, Nascatoarei de Dumnezeu sa−i cantam: Bucura−te cea plina de har, Domnul este cu tine !”

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on martie 26, 2017 at 1:45 pm

    Buna Vestire este PRAZNICUL Greciei Ortodoxe !! .. si Ziua NATIONALA a Greciei ORTODOXE Maica Ortodoxiei !

    Apreciază

 2. Edgar said, on martie 25, 2017 at 1:55 pm

  un loc „minunat” unde saracia crancena e la ea acasa, ma intreb ce idealuri urmeaza oameni aia? https://www.youtube.com/watch?v=SxstZFC8Vms

  Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on martie 25, 2017 at 6:20 pm

   Desi anatema este buna, te rog nu publica de pe acel site, am inteles ca este stilist

   Apreciază

  • saccsiv said, on martie 25, 2017 at 8:12 pm

   Matiu Cosmin

   Aici e ceva ce nu inteleg, dar poate ca imi scapa, fiind obosit.

   Deci preotul Ciprian Ioan Staicu da anatema nominal Ierarhii in Dumnica Ortodoxiei. Pentru ca ii considera eretici, corect? Apoi ne indeamna sa mergem la preotii ce pomenesc acei eretici:

   19 martie 2017 at 0:32
   Răspunde
   De acord cu părintele Teodot.
   Din start nu mi-a plăcut distincția pomenitor-nepomenitor; nici nu mi-am asumat-o.

   În Biserică vorbim de ortodocși, iar cei care nu sunt din Biserică sau nu sunt în cugetul ei se numesc eretici. Alte distincții nu își au rostul.
   Însă să luăm aminte: să nu ne împărtășim cu ecumeniștii vădiți, că nu ne va fi spre mântuire.
   De harul lui Dumnezeu nu ne putem apropia oricum.
   Să ne apărăm credința, să o mărturisim. Sunt din ce în ce mai mulți preoți care se trezesc și nu se mai lasă târâți spre erezie. Și nădăjduim să ne dea Dumnezeu și ierarhi mărturisitori.
   Pr. Ciprian

   Apreciat de 1 persoană

   • Matiu Cosmin said, on martie 25, 2017 at 8:19 pm

    Da, foarte ciudat

    Apreciază

   • Ionut said, on martie 25, 2017 at 8:36 pm

    Imi dau si eu cu parerea, e posibil sa gresesc. Consider ca extremele nu sunt bune. Nu mi se pare un lucru bun sa dai anatemei, mai ales de unul singur, dar nici nu cred ca e bine sa te prefaci ca totul e in regula. Mai ales mi se pare ca se intampla niste lucruri ilogice in cazul par. Teodot, asociatiei Astradom etc.
    Decat sa scuipi si apoi sa lingi unde ai scuipat, mai bine nu scuipi. Astradom cred ca a facut un lucru bun invitandu-i pe monahii de la Athos, iar acum mi se pare da cu copita in galeata cu lapte.
    Ceva nu se leaga in toata povestea asta si nu cred ca brusc, au fost toti cumparati sau santajati.
    Bun, am inteles ca ierarhii nu vor sa-si retraga semnatura de pe documentele „sinodului”. Ca s-au straduit cu pastrarea postului ortodox, ca au luptat etc. etc. (problema e ca nu s-au luptat pt. aceste lucruri la CMB, ci la un „sinod” pretins ortodox). Dar cred ca pot sa-si retraga semnatura sau macar sa reformuleze documentul cu „bisericile” si cele referitoare la CMB si casatoriile mixte.
    Iar daca pr. Amfilohie Branza sau oricine altcineva stie ca au fost santajati sau amenintati, s-o spuna pe sleau. Ce sinod e ala unde se obtin semnaturi sub amenintare? De 27 de ani ne tot ameninta ca pierdem Transilvania daca nu facem si nu dregem. N-am pierdut Transilvania, dar toata Romania a ajuns o colonie. Nu ne-au luat strainii Transilvania, ne-au luat toata tara. Puterea lor e frica noastra. Si noi facem pe noi de frica, in loc sa credem in ajutorul lui Dumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on martie 25, 2017 at 8:54 pm

    Ionut

    Prima parte a comentariului tau se incadreaza aici:

    BATALIA din GRECIA va decide SOARTA RAZBOIULUI / Ce se va intampla daca tabara CELOR CE VA TRIMIT la POMENITORI va castiga la SINAXA DIN 4 APRILIE

    https://saccsiv.wordpress.com/2017/03/22/batalia-din-grecia-va-decide-soarta-razboiului-ce-se-va-intampla-daca-tabara-celor-ce-va-trimit-la-pomenitori-va-castiga-la-sinaxa-din-4-aprilie/

    Apreciază

 3. luigilucretiu said, on martie 25, 2017 at 6:21 pm

  Uite inca un „semn”:
  https://start-up.ro/fifth-dimension-creierul-vede-tot/
  Si mai sunt cateva in pregatire, dar despre care nu se prea discuta(nici pe media alternativa).
  Unul dintre ele este inlocuirea oamenilor cu roboti in multe domenii de activitate. Primul domeniu de mare amploare vor fi camioanele. Soferii de camioane vor fi scosi din ecuatie de camioanele care se vor conduce singure. Asta probabil ca va incepe de prin 2020. Tehnologia este testata si pregatita si asteapta semnatura politica. Va continua cu autoturismele care se conduc singure. Implementarea se va face cu taxiurile. Va fi mai ieftin si mai comod sa mergi cu un taxi care se conduce singur decat sa iti cumperi si sa intretii propria masina.
  Urmatorul „mare” pas va fi venitul minim garantat pentru toti cetatenii, indiferent ca muncesc sau nu. La nivel de UE deja s-a propus.
  Asta este de fapt „noua ordine” nu prostioarele cu care ne sperie. „Noua Ordine” va fi ceva ce marile mase o sa-si doreasca.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mihai said, on martie 26, 2017 at 8:37 am

   Un răspuns tot pt Ionuț vizavii de iereziarhii din b.o.r, bun hai că acum au venit cu găselnița asta cu ,,amenințările”, dar la ei rătăcirile, și tot soiul de erezii este de multa vreme ci nu de ieri sau de azi, unde sunt adunări ecumenice ei sunt nelipsiți ( a se vedea cazul serafim joanta și nunumai), daca in Creta au mai fost ceva ierarhii care nu au semnat, mă refer la bisericile participante, ei bine b.o.r-ul a fost singura din cele prezente acolo în care ,,ierarhii” din b.o.r de la un capăt la celălalt, inclusiv cei din diaspora au semnat că primarul cu ambele mâini și nici pomeneală sa se dezica de ce au semnat pe acolo, iar pt ce au semnat acolo ei au pus de mult în practică, iar în b.o.r după cum bine de observă, că sa ocupi un post de conducere în b.o.r daca nu ești ecumenist sârguincios nici nu ai ce caută, a se Vedea cazul arhiepiscopului de la Baia mare

   Apreciază

  • gheorghi said, on martie 26, 2017 at 1:00 pm

   „Va fi mai ieftin si mai comod sa mergi cu un taxi care se conduce singur decat sa iti cumperi si sa intretii propria masina…”
   In Vancouver Canada sint cateva flotile de masini unde iti faci abonament, o iei si o lasi in locatii semnalizate…
   Cu card poti accesa si folosi orice masina dar cu limitari – timp, distnta, zona permisa.
   Zipcar. Modo, Car2Go… Dupa ce se obisnuiesc oamenii cu „cooperativa”… ii chibuteste cu masini fara sofer.
   Cam multe „coop” in asa-zisul capitalism de pe-aici…
   Co-op la scoala, co-op la locuinta, co-op la masini…
   Totusi, cheltuiala lunara este comparabila cu suma benzina+asigurare, fara insa sa repare sau sa faca curatenie, sa spele masina (utilizatorul) si cu dezavantajul calatoriei in afara zonei prevazute.
   ========
   Totusi – chiar credeti ca nu se vor produce dereglarile economice si violente sociale pana atunci?
   Sa observam miscarile financiare in lipsa „lichiditatilor” la buget in SUA unde a fost activata l;imitarea imprumutarii de la FED…
   Sa observam reactiile Chinei la caderea legaturilor comerciale cu SUA; deja in SUA se inchid mii de magazine ale retelelor „conscarate”, dintre care SEARS este in iminenta colapsului…
   Sa observam tulburarile din India de un de ajung ilegal in SUA foarte multi hinduisti care au ca norma de viata pastrarea specificului religios, ca si musulmanii…
   Sa observam agitatia din UE in care populatiile (era sa spun popoaree dar s-au … „emancipat”, cica!) incearca sa arunce jugul pervers german din imperiul anti-crestin al Apusului.
   Sa observam contraofensiva americana prin trimiterea de militari si echipamente „consistente” pe teritoriul mai multor state ale UE.
   Si nu in ultimul rnd – sa observam ce se intampla in Siria si ce lucr[atu]ri face Israelul atat in interior – cu filistenii cat si in exterior impotriva Siriei si Libanului.
   CUM SA SE REALIZEZE PREVIZIUNILE UNOR IPOTEZE BAZATE PE DEZVOLTARE CONTINUA, PROGRES NELIMITAT, CONTROLUL NE-PREVAZUTULUI SI LINIARITATEA REACTIILOR SOCIETATII?

   Apreciază

 4. Alex said, on martie 25, 2017 at 6:29 pm

  Barbara Lerner Spectre, activistă evreică: „Europa trebuie să devină multiculturală. Evreii vor conduce această transformare.”

  Barbara Lerner Spectre, activistă evreică, director fondator Paideia – Institutul European de Studii Iudaice din Suedia (2001), organizație finanțată de guvernul suedez și Fundația Wallenberg pentru a promova ideologia evreiască. Ea s-a remarcat printr-o campanie rasială împotriva persoanelor suedeze, în special, și a oamenilor europeni, în general, prin promovarea marxismului cultural și a genocidului demografic. Printr-o organizație numită One Suedia, pe care o conduce, ea promovează multiculturalismul (marxism cultural) împotriva europenilor în propria lor patrie.

  În 2010, Barbara L. Spectre a acordat un interviu postului israelian IBA-News, interviu difuzat pe scară largă prin intermediul YouTube și alte organizații social-media.

  https://cigpapers.files.wordpress.com/2013/10/img978.jpg?w=600&h=837

  Apreciază

 5. Ionut said, on martie 25, 2017 at 6:58 pm

  Off-topic:

  Parca am mai auzit de Andrew Cuomo, nu-i asa?
  Liviu Dragnea ar trebui sa fie mandru ca a fost exclus din „club” fiindca „cin’ se-aseamana, se-aduna”.

  http://m.evz.ro/dragnea-a-venit-cu-buza-umflata-din-israel.html

  Apreciază

  • Ionut said, on martie 25, 2017 at 7:03 pm

   Au cam spus adevarul despre ei insisi: il considera pe vrajmasul lui Dumnezeu „prieten al Israelului”. Si tot acest vrajmas al lui Dumnezeu, activist pro-avort si avocat al patimilor Sodomei, a fost decorat de Patriarhia Ecumenica.
   Bai, cum se leaga lucrurile!…

   Apreciază

   • gheorghi said, on martie 27, 2017 at 3:01 pm

    Toti convertitii migrati ijn Europa, Americi, si oriunde … provenind din Khazaria sint khazari.
    Mozaic – DA; evreu – NU.
    Chiar daca au capturat propagandistic „eticheta”, khazarii nu sint evrei, … pot sa isi faca statuie de aur si sa de ce legi vor, nu ar fi decat minciuna peste minciuna.
    Voi reveni de cate ori mi se va permite:
    Evreul este descendent biologic al lui Avraam.
    Astfel, „Abrahamice” sint
    http://abrahams-legacy.org/family-tree.html
    Urmasii lui Avraam sint toti ISRAELITI dar numai un trib dintre cele 12 este Iudeu, urmasii biologici ai lui Iuda (prin fiul lui Avraam, Isac, fiica sa Rebeca, fiu ei Iacob, fiica lui – Lea care e mama de 6 fii – sefi de trib, unul fiind Iuda.
    Iudeul – Jidan, Juif, Juden, Jew… este
    a) etnic = descendent biologic al lui Iuda, din tribul lui Avraam
    b) civil = persoana nascuta in Iudeea si descendentii ne-mixati cu alte neamuri nascuti altundeva
    c) religios = Pentru a induce confuzie – strategie semitica, inrudirea spirituala s-a pretins a fi „una” cu inrudirea biologica. Astfel, inca din vechime, cei care s-au convertit la cultul religios al lui Iuda si-au spus „iudeu”.

    In fapt, dupa moartea regelui Solomon iudeii si-au continuat viata distinct ca neam al lui Iuda, separat de celelalte triburi care s-au regasit in comun ca neam al lui Israel.
    Toti urmasii lui Avraam sint abrahamici adica evrei dar nu toti au pastrat „legea” lui Avraam, zisa „evreiasca”
    Interpretarea originii termenului ca venind bin „eber” adica „de dincolo de rau” este fantezista, asociere cognitiva nefundamentata pe realitatile cunoscute.
    Mai spun unii ca Iudaismul „va adopta credinta intr-un singur Dumnezeu”… !
    http://www.crestinortodox.ro/religiile-lumii/iudaism/poporul-ales-128672.html
    Religia adopta credinta… ?!?… de parca se poate „religie fara credinta”!
    caci „Iudaismul (din grecescul Ioudaïsmos, derivat din limba ebraică: יהודה, Yehudah, „Iuda”; în ebraică: יַהֲדוּת, Yahadut, caracterele distinctive a iudaicului eáqnov), cunoscut și sub numele de religie mozaică (după principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. ” … cati dumnezei avea Moise???
    ––
    Ajungem astfel la „evreu”
    Care este:
    a) oricare dintre descendentii biologici ai lui Avraam (care oricum provine dintre cei „de dincolo de rau”, care au trecut raul la intoarcerea din robia asiriana..
    b) pentru continua derutare, confuzionare… doar cei care pracica sau se convertesc la religia (monoteista) a lui Avraam.
    Deducem ca evreul biologic nu este evreu spiritual decat daca:
    a) este urmas al lui Iuda
    b) este practicant sau converit la religia lui Avraam, ulterior – cultul mozaic.
    Asta este „alba-neagra”: evreul nu e evreu dar avem „popor evreu” -doar suma de credinciosi care elimina urmasii adevarati, biologici (de sange) din neamul lui Avraam care nu „cred” in cultul mozaic.
    –––-
    … Khazarii sint convertitii formal la … iudaism pe care l-au „imbunatatit” cu cultul lui Ba’al care mentine sacrificiile umane – ale copiilor preferati fiind crestinii.
    Ei nu sint ceea ce pretind – evrei nici biologic, clanul urmandu-si Patriarhul, nici religios fiindca au schimbat religia pe care au adoptat-o… fortat.
    Khazarii au fost fortati de vecinii aliati la initiativa Taratului rus sa isi schimbe religia.
    Motivul – khazarii faceau incursiuni la vecini si le furau copiii pe care ii omorau ritualic si practicau canibalismul…
    Sangele era (si … este) folosit la prepararea painii ritualice.
    Au inventat cabala talmudica asiriana pe careo respecta in secret dar si faptic, deghizat.
    Ei se considera superiori, ei au corupt popoarele spirituale in cultul materialist al banului, semitismul.
    Ei promoveaza – pentru ceilalti – homosexualitatea, feminismul, rationalismul, humanismul si trans-humanismul…. ei tampesc lumea cu propaganda mediatica si cinematografica, ei sint port-drapelul distrugerii Crestinismului prin masoneria infiintata de ei si ateismul fundamentat tot de ei.
    Sa fie sanatosi, nu oamenii sint cei care ne sufoca ci impunerea credintei lor prin forme culturale, politice si sociale deghizate, prin invrajbie, prin „cumpararea” de constiinte.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 27, 2017 at 4:16 pm

    gheorghi

    Dar ce „demonstratie” e asta? Ai sarit brusc de la Solomon la kazari.
    Neinteresant in ecuatia noastra ca le zicem Israel, iudei sau evrei. Spune-le cum vrei tu si apoi raspunde la intrebarile:
    – Macabeii ce erau?
    – Fecioara Maria ce era?
    – Sinedriul, Apostolii, multimea, ce era?
    – Cei din sinagogile unde intra Sfantul Apostol Pavel, ce erau?
    – Cei de care vorbea Sfantul Ioan Gura de Aur, zicandu-le evrei, ce erau?
    – Cand vorbesc Sfintii Parinti despre evrei, inclusiv in profetiile despre Sfarsitul Vremurilor, despre cine vorbesc?
    – Unde au disparut toti acesti evrei?

    Apreciază

 6. Ionut said, on martie 25, 2017 at 7:22 pm

  Off-topic:

  Eu personal nu sunt impotriva vaccinurilor, dar cred ca TOATE vaccinurile FOLOSITE pe teritoriul Romaniei trebuie produse in Romania, FARA importuri, si mai cred ca VACCINAREA NU TREBUIE SA FIE OBLIGATORIE:

  http://m.evz.ro/vaccinarea-proiectul-de-lege-ajunge-in-parlament.html

  Apreciază

 7. Calator Astral said, on martie 25, 2017 at 8:22 pm

  Sârbii nu uită si nu iartă:
  200 de tone de combustibil nuclear au fost aruncate peste Serbia, 50.000 de rachete cu uraniu sărăcit, este o „epidemie” de tumori maligne
  https://m.ro.sputnik.md/International/20170325/11817677/sarbii-nu-uita-atac-belgrad-nato.html

  Apreciază

 8. […] Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFAS… […]

  Apreciază

 9. Saccsiv - Weblog said, on aprilie 13, 2017 at 11:19 am

  […] Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFAS… […]

  Apreciază

 10. […] Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFAS… […]

  Apreciază

 11. […] (Si daca tot am ajuns la Zeitgeist, cititi va rog si Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFAS…) […]

  Apreciază

 12. octavpelin said, on noiembrie 13, 2017 at 11:16 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 13. […] Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFAS… […]

  Apreciază

 14. […] Video: AUROVILLE orasul fara bani, religie, nationalitate si politica, fondat de evreica MIRRA ALFAS… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: