SACCSIV – blog ortodox

RUSIA ameninta ISRAELUL: „Armatele noastre se vor ciocni!”

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 23, 2017

   Iata ce putem citi la Rusia ameninţă Israelul: „Armatele noastre se vor ciocni!” Moscova acuză Tel Aviv-ul că se amestecă în planurile lui Putin pentru Siria de pe Romania Libera:

Ultimele desfășurări ale conflictului din Orientul Mijlociu sunt năucitoare. Chiar și ținut la putere de ruși, nimic nu-l putea motiva pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, să atace Israelul cu o rachetă S-200.

Lansarea rachetei, mai ales când avionul de luptă israelian părăsise spațiul aerian sirian, este de-a dreptul o declarație de război. Cum Bashar al-Assad nu face nimic de capul lui, fiind invadat de trupe rusești și miliții șiite care-l țin încă la putere într-un Damasc tot mai redus ca zonă sigură, conflictul a degenerat în tensiuni între Israel și Rusia.

Atacuri în apropierea trupelor rusești

Israelul a efectuat vineri un atac aerian în vecinătatea unei baze a regimului Assad, „T4”, de lângă Palmira, unde s-ar fi pregătit un convoi de arme pentru organizația teroristă libaneză Hezbollah. T4 este baza principală a avioanelor iraniene care aduc muniție, trupe, echipamente de război pentru regimul Assad și pentru Hezbollah. În aceeași bază se află elicopterele de atac și trupe rusești, de aceea se credea că nu va îndrăzni nimeni s-o atace. În bombardament, Hezbollah a pierdut un comandant, pe Badee Hamiyeh, responsabil pentru acțiunile din regiunea Golan.

Bashar al-Assad a ripostat cu o rachetă S-200, care a fost interceptată de sistemul antirachetă israelian Arrow. În plus, atât Bashar al-Assad, cât și Hezbollah au amenințat Israelul că, dacă mai efectuează vreun atac pe teritoriul sirian, vor fi întâmpinați și doborâți de S-200. Israelul a avut două replici la amenințări. Prima, prin intermediul ministrului Apărării, Avigdor Lieberman, care a anunțat Damascul că-i va distruge întregul sistem antiaerian, și Libanul, că va porni război împotriva teroriștilor de pe teritoriul său. A doua acțiune a Israelului a fost uciderea, duminică, prin intermediul unei drone, a lui Yasser Sayad, lider al „Brigăzii pentru eliberarea Golanului”, care se deplasa cu mașina la o întâlnire cu comandanți Hezbollah, în Hermon.

Ambasadorul israelian, chemat de două ori la Kremlin

După bombardamentul asupra bazei T4, ambasadorul Israelului la Moscova, Cary Koren, care-și ocupase postul în urmă cu o zi, a fost chemat la Kremlin pentru clarificări. Adjunctul ministrului de Externe, Mihail Bogdanov, i-a cerut lui Koren să transmită un mesaj ferm la Tel Aviv: „Încetați să vă mai amestecați în planurile Rusiei pentru Siria!”.

Cu o săptămână înainte, aflați în vizită la Moscova, însuși premierul israelian Benjamin Netanyahu și directorul serviciului de informații al Armatei, generalul Hartzl Halevi, i-au arătat lui Putin hărți cu mișcările luptărilor Hezbollah în Quneitra, ceea ce era catalogat de israelieni ca inacceptabil. Conform înțelegerii mai vechi între Netanyahu și Putin, rușii n-ar fi trebuit să permită trupelor iraniene și Hezbollah să se desfășoare la granița cu Israelul. Însă chiar rușii negociaseră cu brigăzile locale ale rebelilor să cedeze zona milițiilor șiite, inclusiv brigăzii irakiene Al-Nojba, antrenați pentru acțiuni militare în Hermon-Golan. După uciderea lui Yasser Sayad, ambasadorul israelian a fost chemat pentru a doua oară la Kremlin. De data asta, i s-a transmis că tocmai „s-a creat posibilitatea ca cele două armate, a Israelului și a Rusiei, să se ciocnească în Siria. „Pentru mai bine sau pentru mai rău!”, a subliniat Bogdanov.

Damascul, ținta unui atac-surpriză al rebelilor

Lupte violente au izbucnit duminică în estul Damascului după un atac-surpriză al rebelilor, care au încercat să avanseze spre centrul orașului. Luptătorii și-au lansat atacul împotriva forțelor proregim pornind din cartierul Jobar, cel mai apropiat de centrul capitalei siriene. Rebelii au declanșat ofensiva pentru a veni în ajutorul insurgenților din trei cartiere nordice ale orașului, supuși bombardamentelor sistematice ale regimului și rușilor. O nouă rundă de negocieri este prevăzută să înceapă miercuri, la Geneva, sub egida ONU. Toate eforturile diplomatice, patronate sau nu de ONU, au eșuat în găsirea unei soluții la conflictul care devastează Siria de șase ani. Epurarea etnică și regioasă continuă, însă, sub presiunile rușilor. În acest weekend, orașul Homs a fost „evacuat” de revoluționari, fiind preluat de milițiile șiite.

   Comentariu saccsiv:

   Evident, fiind scris de Romania Libera, atunci musai doar rusii sunt vinovati.

Cititi va rog si:

Daca nu erau “dictatorul” BASHAR AL-ASSAD si “rusii ticalositi”, acum nu mai era picior de ortodox in Siria / VIDEO: Presedintele sirian si sotia in vizita la copiii orfani de la Manastirea Saidnaya

 

Tagged with: , ,

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. hilohi bogdan said, on martie 23, 2017 at 10:43 am

    Anul acesta pică Paştele catolic odată cu cel ortodox aşadar avem două pascalii iar leurda a ieşit deja…

    Apreciază

    • Popsy said, on martie 23, 2017 at 12:36 pm

      Si ce legatura are leurda cu Pastele?!?

      Apreciază

    • codrin said, on martie 23, 2017 at 1:44 pm

      Cu aceast prilej vom vedea ecumenism la greu „

      Apreciază

    • mihai444 said, on martie 23, 2017 at 9:33 pm

      bogdan@ posteaza aici acea profetie daca mai si cine a spus-o.am citit-o si eu pan 2011 si am aceleasi temeri ca si tine 😉

      Apreciază

      • hilohi bogdan said, on martie 23, 2017 at 11:35 pm

        E profeţia sf.Paisie Atonitul.Nu o mai am.

        Apreciază

    • guti flo said, on martie 24, 2017 at 6:57 am

      Eu stiam de spanac …nu leurda!
      cred ca despre profetia asta e vorba!
      ” Nu mai suport, gheronda. M-am săturat de militărie… Părintele s-a întors, l-a privit şi i-a spus: – – Tu n-o să renunți. Tu o să fii Comandantul Apărării atunci când ne vor ataca turcii… Toți l-au privit plini de uimire.

      – Şi când va fi, gheronda, treaba asta?, l-au întrebat.

      – Când va fi vremea spanacului, le-a zis, şi a schimbat apoi vorba”.

      Apreciază

  2. Basarabia e Romania said, on martie 23, 2017 at 11:05 am

    NICIODATA. Cat va fi „marele patriot si crestin” la carma Rusiei nu va fi nici un conflict cu Israel. Ultimii se plimba in spatiul aerian sirian ca la ei acasa si rusii „nici nu ii remarcheaza” cu toate sistele lor S-300 sau S-400. Ba din contra, ii lasa sa devasteze orice sistema anti-aeriana a fortelor oficiale. Bizar, nu ? „Marele patriot” e o marioneta, e un puc-puc …

    Apreciază

    • Roman said, on martie 23, 2017 at 8:57 pm

      Si putin e tot un jidan sau iubitor de jidani ,scolit pe la dresda prin germania.Rusia (la nivel central)e ocupata de forte straine si oculte ca si romania.Popoarele de pe tot globul au fost ocupate de ,,conducatori” satanisti ai ocultei mondiale.Astia isi fac de cap in curand cu toate popoarele din lume dupa bunul plac ,spargand seminte prin buncarele lor de lux.Vine un haos foarte ,,intortochiat” si demonic,se simte presiunea la tot pasul.Si turcul erdogan are un demon care se cearta cu toata lumea,cu rusii (la inceput),americanii,sirienii,grecii,nemtii si mai de curand si cu bulgarii.De prea mult ,,lux” si bine popoarele nu vad ca ai lor conducatori sunt incornorati la propriu .

      Apreciază

  3. Radu Humor said, on martie 23, 2017 at 3:05 pm

    „Lansarea rachetei, mai ales când avionul de luptă israelian părăsise spațiul aerian sirian, este de-a dreptul o declarație de război.” Ăştia-s şmecheri tare ! Păi, ce-a căutat avionul israelian în Siria ? Venise la păscut ?! Aia nu-i declaraţie de război ?! Nişte mizerabili !

    Apreciază

  4. sica said, on martie 23, 2017 at 9:45 pm

    http://russia-insider.com/en/report-russian-military-advisors-were-operating-area-targeted-israeli-airstrikes/ri19277 –Al Masdar News: Consilieri militari ai Rusiei se aflau in zona din Siria unde Israelul a condus bombardamente aeriene!

    http://russia-insider.com/en/israel-inconsolable-after-failing-gobble-another-slice-syria/ri19288 -Israelul e „neconsolat” dupa ce au esuat sa mai ocupe – „pentru motive de securitate” inca o portiune din teritoriul Siriei!

    http://rense.com/general96/netanvows.htm -In Siria „nu e razboi civil” ci US a lansat agresiunea ajutati de NATO, Israel si alte state din zona, cu scopul inlaturarii lui Assad si a slabi influenta Rusiei si Chinei in Orientul Mijlociu… Dar dupa ce Rusia a cerut Israelului sa opreasca atacurile aeriene, Netanyahu vrea sa le continue indefinit!

    http://www.breitbart.com/national-security/2017/03/20/russia-iran-backed-assad-troops-repel-attack-by-rebel-groups-in-damascus/ -Rusia si Iranul au sprijinit trupele siriene pentru a respinge ofensiva Al Qaeda asupra Damascului din zilele trecute.

    https://journal-neo.org/2017/03/20/israel-americas-mad-dog-in-syria/ -Israelul e „cainele turbat al Americii” in Siria!

    https://www.rt.com/news/381696-israel-syria-netanyahu-putin/ Netanyahu ii transmite lui Putin ca „vor continua atacurile aeriene si bombardamentele israeliene in Siria”

    https://i1.wp.com/www.sciencealert.com/images/2017-03/bubbles_1024.gif -In Siberia s-au format 7000 de pungi mari de gaze, gata sa explodeze in orice moment!
    https://www.youtube.com/watch?v=AqunK_Zev1E Alt crater.
    http://www.sciencealert.com/7-000-huge-gas-bubbles-have-formed-under-siberia-and-could-explode-at-any-moment

    https://www.theguardian.com/world/2017/mar/21/new-zealand-school-abolishes-gendered-uniforms-offering-same-clothes-to-all -Noua Zeelamda elimina uniformele scolare diferentiate intre fete si baieti…adoptand „uniforma unica”

    Apreciază

  5. sica said, on martie 23, 2017 at 9:50 pm

    http://www.globalresearch.ca/the-planet-is-not-warming-up-but-drying-out/5580779 Pamantul nu se „incalzeste” ci se … „usuca”!

    Apreciat de 1 persoană

  6. sica said, on martie 23, 2017 at 9:51 pm

    https://www.youtube.com/watch?v=DAGZn6uDJmY -Mormantul lui IIsus va fi vizitabil publicului, dupa o restaurare care a costat 4 milioane dollari

    Apreciază

  7. sica said, on martie 23, 2017 at 9:54 pm

    http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-will-resign-soon-dianne-feinstein-senator-senate-judiciary-committee-a7639341.html -„Donald Trump isi va da curand demisia” spune democrata Dianne Feinstein!

    https://sputniknews.com/business/201703201051769234-trump-cuts-us-debt/ -Trump a redus cu 98 de miliarde datoria US in primele 2 luni de mandat!

    https://www.rt.com/news/381557-nato-us-poland-russia/ – Un batalion de 1100 de militari americani „cu forta letala” se vor alatura trupelor NATO din Polonia „pentru a descuraja amenintarile Rusiei”!

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/uk-troops-deploy-estonia-baltic-nato-russia-security-threat-military-a7636456.html -Primul contingent din cei 800 de militari btitanici au ajuns in Estonia, pentru a- apara de „agresivitatea Rusiei”

    Apreciază

  8. sica said, on martie 23, 2017 at 10:05 pm

    http://www.zerohedge.com/news/2017-03-20/merkel-offers-olive-branch-russia-solution-many-international-conflicts

    -Contributiile pe tari ale membrilor NATO …

    https://www.rt.com/op-edge/381485-nato-baltics-russia-threat-estonia/ -„Logica NATO”: trupele britanice masate in Estonia sunt un lucru „bun”, soldatii rusi in Rusia, sunt un lucru „rau”!

    https://www.youtube.com/watch?v=5nfiIpQ0K00 – Avioane de lupta ale Israelului sprijina aerian trupele ISIS din Siria!

    http://www.zerohedge.com/news/2017-03-19/america-first-200000-troops-deployed-177-nations US are 200.000 de militari desfasurati in 177 de tari!

    http://www.wakingtimes.com/2017/03/15/5-signs-matrix-control-rapidly-evolving/ -5 semne ca Matrixul controlului, evolueaza rapid

    1. Marele salt in fata al tehnocratilor
    2. O „revolutie culturala” e pe cale sa se infaptuiasca
    3. Razboiul fara sfarsit e „sanatatea statului”- nimeni nu pune intrebari!
    4. Guvernul face „ce vrea”, dar nimc nu se redreseaza
    5. Anihilarea farmaceutica a individului (toata lumea vaccinata, sa fie toti „pe prescriptii medicale”

    Apreciază

  9. sica said, on martie 23, 2017 at 10:08 pm

    https://singularityhub.com/2016/06/28/smart-dust-is-coming-new-camera-is-the-size-of-a-grain-of-salt/?utm_source=Latest&utm_medium=link&utm_campaign=content%20access -„Praf iteligent”: camere de luat vederi de marimea unui graunte de sare!

    http://www.wakingtimes.com/2017/03/08/small-victory-indonesia-rainforests-returned-indigenous-control/
    -In Indonezia padurile tropicale redevin sub controlul populatiei bastinase.

    Apreciază

  10. hilohi bogdan said, on martie 23, 2017 at 11:36 pm

    E profeţia sf.Paisie Atonitul.Nu o mai am.

    Apreciază

  11. […] RUSIA ameninta ISRAELUL: „Armatele noastre se vor ciocni!” […]

    Apreciază

  12. […] RUSIA ameninta ISRAELUL: „Armatele noastre se vor ciocni!” […]

    Apreciază

  13. […] RUSIA ameninta ISRAELUL: „Armatele noastre se vor ciocni!” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.