SACCSIV – blog ortodox

BATALIA din GRECIA va decide SOARTA RAZBOIULUI / Ce se va intampla daca tabara CELOR CE VA TRIMIT la POMENITORI va castiga la SINAXA DIN 4 APRILIE

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 22, 2017

Dupa Sinodul din Creta, majoritatea anti ecumenistilor din lumea Ortodoxa au considerat ca e necesar si un Sinod Panortodox anti ecumenist care sa-l anatematizeze pe cel Creta, pe initiatorii sai, pe semnatarii documentelor, CMB-ul si ecumenismul in general.

Din punctul meu de vedere, acest Sinod nu e chiar atat de necesar, din moment ce sumedenie de Sfinti Parinti, Ierarhi si Mari Duhovnici au anatematizat deja ecumenismul, iar in Creta ecumenistii doar au parafat ceea ce deja faceau de multa vreme.

Si Sinod s-a tinut pe chestia asta:

ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei

Ba mai mult, chiar si Marele Sinod a fost dat anatema de catre Ierarhi sau preoti:

PSEUDO-SINODUL din CRETA (hotărârile sale și cei de acord cu ele) va fi dat ANATEMA mâine, în Duminica ORTODOXIEI

Video. EPISCOPUL LONGHIN (in Duminica Ortodoxiei, la Banceni): ANATEMA ecumenismului, Sinodului din Creta, masoneriei

Părinți athoniți ruși, printre care și părintele Rafail Berestov, dau ANATEMA ecumenismul și pseudo-sinodul din Creta

Dar daca majoritatea vrea Sinod, atunci Sinod sa fie. Prin octombrie ni s-a spus cum ca:

La SINAXA PAN ORTODOXA, din ianuarie 2017, din Grecia, VOR ANATEMATIZA Marele Sinod. E super, dar DE CE TOCMAI ATUNCI?

La acea vreme am considerat ca termenul e mult prea lung, caci boala lunga inseamna moarte sigura. Altfel spus, cu cat mai tarziu se va tine, cu atat mai temeinic se va putea pregati sistemul cu masuri de natura a-l sabota. Chiar si din interior.

Nu s-a tinut insa nici macar atunci si ni s-a comunicat o alta data:

Pe 4 aprilie va fi SINAXA INTERORTODOXA iar NU SINOD PANORTODOX

Adica, in traducere, cum necum deja au reusit sa ofere timp berechet dracilor si sistemului sa lucreze eficient din interiorul miscarii anti ecumeniste, prin fudulii izbiti puternic de ispite din dreapta sau prin intrusi.

Si au lucrat atat de eficient, incat pe 4 aprilie aproape sigur se va duce o batalie in Creta, atat de importanta incat ar putea chiar decide soarta razboiului.

Daca-i batalie, e cu tabere, deci sa vedem care sunt:

In toamna incoace, usor usor, preoti din cam toate zonele tarii au inceput sa intrerupa pomenirea Ierarhilor ecumenisti. Am scris despre toti pe acest Portal sau pe blog.

Apoi in randul anti ecumenistilor a aparut o doctrina bizara. Un indemn ca mirenii sa mearga linistiti si la preotii pomenitori. Evident ca nu toti nepomenitorii au fost de acord, asa ca initiatorii bizareriei au inceput atacurile impotriva celor de alta parere. Atacuri care in ultima vreme au atins deja proportii epice.

Si iata cum in Grecia vom avea deja dezbinare. Iar daca vor castiga cei ce indeamna sa mergem cu totii la pomenitori si vor fi blamati cei ce ne indeamna sa nu mergem la pomenitori, atunci se va alege praful.

Caci, pana la urma, ce ar mai ramane din ideea nepomenirii? Ba chiar, ce rost ar mai avea nepomenirea? Iar daca cuvantul de ordine cu care se va pleca la Sinodul anti ecumenist va fi ca trebuie sa pomenim Ierarhii ecumenisti, atunci ca ce chestie sa-i mai dea anatema pe respectivii Ierarhi?

Nu stiu daca intelegeti ideea, dar este de o gravitate maxima. Iertare daca insist.

Asadar, scenariu:

Preotul pomeneste Ierarhul semnatar al documentelor din Creta.

La Sinaxa din Grecia e dat anatema doar documentul din Creta, nu si initiatorii si semnatarii. De parca documentul ar fi venit de pe Marte si martienii ar fi stat cu armele laser la tampla Ierarhilor, fortandu-i sa-l accepte. Altfel spus, Ierarhii sunt ok. E ca si cum in vechime ar fi fost dat anatema arianismul iar Arie si arienii si-ar fi vazut linistiti de treaba.

Sinaxa nu are rol de Sinod dar poate avea pretentia de a trasa liniile directoare ale viitorului Sinod.

Tot la Sinaxa din Grecia suntem indemnati sa mergem la preotul pomenitor de mai sus. Pomenitor de Ierarh, Ierarh care e declarat ok.

Vine si Sinodul anti ecumenist iar o data cu el si fundamentala intrebare: de ce sa-l mai dea anatema pe Ierarhul pomenit de preotul de mai sus?

Dar oare se va mai tine un astfel de Sinod? Si daca nu se va mai tine, cu ce ramanem?

 

Reclame

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mircea.v said, on martie 22, 2017 at 9:35 pm

  Pt mine unu e prea complicata situatia, nu in sensul ca nu o inteleg. E vorba prea multa, politica prea multa, cand lucrurile sant atat de simple: „departati-va de ei”

  Daca vor castiga cei rai, nu voi muri, voi asculta de Apostolul Pavel, de Sfintii de care s-a tot pomenit pe aici, de Parintele Justin si Fageteanu…

  „scapa cine poate”.

  Si de atata vorba inutila deja pe tema ecumenismului imi e sa nu se uite de cipuri, amprentari si alte biometrii.

  Si daca nu se dau anateme pe temele legate de cipuri, ce facem?
  Facem la fel: „scapa cine poate”.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on martie 22, 2017 at 11:02 pm

   mircea.v

   Exact. Vorbaria actuala despre „e sau nu e Har la Ierarhii ecumenisti” e la fel ca vorbaria veche cu „o fi sau nu lepadare daca iti iei buletin cu cip”. Si cand ajungi sa-ti bati capul cu astfel de vorbarii, evident ca cei ce (constienti sau nu) fac voia dracilor si a sistemului, vor veni si cu „solutii” de genul: „merge sa luam si buletinele” sau „mergem si la pomenitori”.

   Noi stim ce avem de facut. Nu luam cipurile si mergem la nepomenitori.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Iones said, on martie 22, 2017 at 10:13 pm

  Off-Topic

  Vitaly Milonov, in legiuitor centrist-conservator din Duma de Stat vrea sa investigheze lojele masonice din Rusia
  https://www.rt.com/politics/381598-pro-christian-mp-seeks-major/

  Klemm: România va găzdui un exerciţiu cu 30.000 de soldaţi din ţările NATO
  http://www.capital.ro/klemm-romania-va-gazdui-un-exercitiu-cu-30000-de-soldati-din-ta.html

  Apreciază

  • Nicoleta said, on martie 23, 2017 at 8:50 am

   30.000? Asta e deja „invazie de prietenie”. Ferească Dumnezeu de atât de mulți…, și de așa prieteni! Mai bine lipsă.

   Apreciază

 3. vasile said, on martie 22, 2017 at 10:25 pm

  Va rog o lamurire ,referitor la afirmatiile din articol:
  – 1.”Iar daca cuvantul de ordine cu care se va pleca la Sinodul anti ecumenist va fi ca trebuie sa pomenim Ierarhii ecumenisti, atunci ca ce chestie sa-i mai dea anatema pe respectivii Ierarhi?”
  – 2. „Apoi in randul anti ecumenistilor a aparut o doctrina bizara. Un indemn ca mirenii sa mearga linistiti si la preotii pomenitori.”
  Sa inteleg ca prof Zisis sau alti participanti la sinaxa vor solicita sa se pomeneasca ierarhii ecumenisti cand ei insisi au intrerupt pomenirea, cand de fapt sinaxa e antiecumenista? Suna aiurea.
  Am citit pe ortodox info si alte siteuri ca parintele prof. Zisis S-A EXPRIMAT CLAR ,adica nu se vor pomenii ierarhii ecumenisti si ca putem frecventa bisericile unde slujesc preoti pomenitori.
  Ma indoiesc ca vreun antiecumenist VA RECOMANDA POMENIREA IERARHILOR SI CU ATAT MAI PUTIN CEI CARE VOR FI PREZENTI LA SINAXA DIN 4 APRILIE.

  Apreciază

 4. Apa trece, pietrele rămân. said, on martie 22, 2017 at 10:31 pm

  Preoții pomenitori, chiar dacă nu propovăduiesc ecumenismul pe fata, se afla sub anateme, deoarece trădează ortodoxia și prin tăcere. Pomenirea episcopului trădător este bomboana pe coliva.

  Exista o diferență între Spovedania și Împărtăşania de la ortodocsi și cea de la ecumenisti. Cine s-a împărtășit cu sinceritate la un preot nepomenitor știe despre ce scriu. Iar dacă spunem când nu e cazul ,,Doamne miluieste” si ,,Amin”, cu toate ca ne spovedim la nepomenitori, aprobam și noi erezia.

  Apreciază

 5. claudiutm85 said, on martie 22, 2017 at 11:46 pm

  Pr Th Zisis ne spune sa mergem la preotii care au cuget ortodox..chiar daca inca nu au oprit pomenirea!

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 23, 2017 at 12:08 am

   claudiutm85

   Cum a fost el de exemplu.

   Apreciază

   • claudiutm85 said, on martie 23, 2017 at 12:18 am

    Da Vasile, Pr la care merg eu stie ca „sinodul” nu a fost ortodox, nu are card de sanatate, e poate printre putinii preoti care isi primeste salariul cash (nu a vrut card bancar), vorbeste in predici despre ecumenismul demonic, de arhiereii care au tradat! Nadajduiesc ca Dumnezeu il va calauzi ce sa faca si eu trebuie sa ii fiu alaturi..nu pot sa ma lepad asa de el, doar din cauza ca inca pomeneste..simt ca trebuie sa ii fiu alaturi si nadajduim ca Dumnezeu sa ne numere cu turma sa cea mica! Iertati fratilor , nu vreau sa smintesc pe nimeni, nu vreau sa imi dau cu parerea despre cine mai are sau nu harul! Nadajduiesc ca Domnul va avea mila si de noi, caci ne stie cugetele!

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 23, 2017 at 12:52 am

    claudiutm85

    Faci ce vrei. Mie imi dai voie sa merg la nepomenitori si sa indemn sa nu se mearga la pomenitori?

    Apreciat de 1 persoană

  • David said, on martie 23, 2017 at 8:19 am

   De exemplu, se poate merge la Sf Maslu la un preot cu cuget ortodox, dar care încă n-a oprit pomenirea?

   Apreciază

   • un fir de praf said, on martie 23, 2017 at 11:38 am

    eu nu cred ca harul nu mai este la pr pomenitori ,dar este pt cei care nu inteleg si din iconomie ,iar cei care cunosc perfect pericolul nu e bine sa mergem acolo s a discutat destul de clar la Radeni acest fenomen ,eu nu pot sa fac partasie cu cei care nu pomenesc ,mai ales ca ips irineu de Alba indeamna la liniste si ascultare de ce ? ma rog .sa nu nu ne amagim Fratilor pr Antim ne spune foarte frumos sa ne dezicem,sa nu mai mergem la pr pomenitori ,si eu zic sa ne rugam sa primim in zona nastra astfel de pr

    Apreciază

   • Mirela said, on martie 23, 2017 at 9:24 pm

    David,

    La întrebarea ta ne răspund Sfinţii Părinţi, care ne învaţă să nu avem vreo părtăşie cu erezia şi cu ereticii. Reciteşte îndemnurile lor! Înţelegi de acolo că la unele slujbe mergem, iar la altele, nu? Sf. Ap. Pavel spune, referitor la eretici, „depărtaţi-vă de ei!”. Nu e clar?

    Apreciază

   • David said, on martie 24, 2017 at 7:53 am

    Dna Mirela, mulțumesc pt răspuns!

    Nu pentru mine întreb, că eu nu mai particip demult la slujbele ecumeniștilor, ci pentru unii care caută tot felul de pretexte ca să-și justifice prezența acolo.

    Însă știu pe cineva, o persoană foarte bolnavă care nu se poate deplasa deloc, și care nu s-a mai spovedit și împărtășit de dinainte de sinod. O persoană foarte credincioasă, de altfel. Dar mai chema preotul să ii facă sf maslu, pe care credea că o să-l convingă să renunțe la pomenire. Fapt care nu s-a întâmplat încă.

    Mă gândeam, oare ce pedeapsă o să iși ia popii ăștia pentru trădarea poporului incă binecredincios? Și ce să facă oamenii simpli, dar neputincioși, în astfel de condiții?

    Apreciază

 6. guti flo said, on martie 23, 2017 at 7:02 am

  Ne apune sf Maxim Marturisitorul ce sa facem!
  „Chiar dacă tot universul va fi în comuniune cu patriarhul, eu nu voi fi în comuniune cu el. Precum ştiu că Sfântul Duh prin Apostolul Pavel spune că îngerii înşişi vor fi anatema dacă ar propovădui într-alt chip, aducând ceva nou la credinţă”

  Apreciat de 1 persoană

 7. guti flo said, on martie 23, 2017 at 7:50 am

  claudiutm85
  vb cu el sa opreasca pomenirea…ca pana la urma oricum ai da-o …tot la asta se ajunge..la nepomenire, asta-i fapta care te delimiteaza de erezia ecumenista..nu vezi ca asta ii doare cel mai tare? nepomenirea! Asta ce inseamna??……ca este cel mai eficient lucru! Stim cu toti ce urmeaza cand un preot urmeaza sa intrerupa pomenirea…greutatile, ramane fara „servici”, poate are fam… copii…..e usor de vb, stim asta, dar alta cale nu este..asta-i adevarul! un mic compromis daca faci cu ecumenisti..si ti-ai rupt gatul! Doamne fereste! Din pacate pt unii , iar din fericire pt altii, noi traim vremurile pe care toti sfintii si le-ar fii dorit sa le prinda..vremurile de pe urma..in care ” credinta omului va fii pusa la grea incercare”…unde nu exista cale de mijloc.. doar Da sau Nu. Cand suntem caldicei Domnul ne varsa afara din gura Lui .
  Te rog sa nu te superi Claudiu..ca nu fac eu pe marturisitorul..doar spun ce ne invata si ce am inteles si eu de la sf parinti.
  Doamne ajuta

  Apreciat de 1 persoană

  • claudiutm85 said, on martie 23, 2017 at 9:50 am

   Guti flo
   Nu am de ce sa ma supar..mi-am spus si eu parerea! Daca toti fugim de ei din cauza ca nu au intrerupt pomenirea (inca), ei ce sa faca?..cine le va fi alaturi?..multi nu inteleg ce inseamna oprirea pomenirii..la noi Bisericile sunt pline mai mult de oameni in varsta care n au nicio treaba cu dogme, canoane..oamenii trebuiesc pregatiti, catehizati, pentru ca si Pr are dupa aceea nevoie de sprijin..mi a zis ca nu s a gandit ca asa de repede vor veni aceste vremuri! Sunt sigur ca e constient ca intr-un final va trebui sa intrerupa pomenirea! De nu o va face, atunci voi cauta si eu un duhovnic care a oprit pomenirea..si prin mila Domnului chiar avem unul la 40km distanta..dar constiinta imi spune sa nu il abandonez inca pe Pr duhovnic! Toate cele bune, Doamne ajuta!

   Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on martie 23, 2017 at 10:12 am

    claudiutm85

    Daca tot ti-au spus parerea, ingaduie sa mi-o spun si eu.
    Nu-l abandona. Nici eu nu-i abandonez pe preotii ce-i stiu demult dar care inca n-au intrerupt pomenirea. Dar nici nu particip la slujbele lor. Altfel spus, poti face tot ce-ai zis si fara sa participi la slujba. Ba mai mult, participand, nu te gandesti ca s-ar putea sa-l incurajezi sa nu intrerupa pomenirea?

    Apreciat de 1 persoană

   • David said, on martie 23, 2017 at 10:59 am

    claudiutm85

    Iți spun că și eu cunosc un preot cu cuget ortodox care încă nu a întrerupt pomenirea. El nefiind omul banului, nebăgat băgat in haita de ecumeniști, chiar îi ajută pe oameni cu ce poate, nu ca alții care se așteaptă ei să primească. Și atunci de ce nu a întrerupt încă pomenirea, mă întrebam eu?

    Pentru că nu a înțeles încă natura ereziei, legătura între pomenirea ereziarhului și invalidarea Tainelor…
    Asta nu doar el, ci multor preoți le scapă noțiunile astea subtile de teologie; mulți chiar au fost învățați greșit în facultățile de teologie, în care mai nou e predat ecumenismul. Ce ne așteptam? Ca pe vremea comunismului să fie prigoană iar acum să curgă laptele și mierea? Asta ne e moștenirea…
    Sigur că sunt și ei oameni ș pot greși, și dacă nu au cuget viclean se pot îndrepta. Dar până atunci, creștinul ortodox care continuă să participe la slujbele lor, să se împărtășească la ei, se întinează cu harul care îl primesc de acolo. Adică, și tu te faci astfel părtaș la erezie, la trădarea lui Hristos.

    E nasol, și mie mi-e greu să accept treburile astea, să fac un drum destul de lung ca să ajung la un preot nepomenitor, dar înțeleg că nu e altă soluție.

    Tu te-ai duce la un doctor, chiar prieten și aproape de ar fi, dacă ți-ar primejdui sănătatea? Așa și cu preoții aceștia…

    Apreciază

 8. Lev said, on martie 23, 2017 at 9:26 am

  Ce faci dacă în orașul unde locuiești nu sunt nepomenitori? Dacă tu știi ca ei greșesc, dar nu mergi pt ei la slujbe, ci pt slujbe? Ce faci dacă toți sunt pomenitori? Nu mai mergi la Sf. Liturghie?
  Toți trebuia să întrerupă pomenirea! Nu ii putea caterisi pe toți. Așa, dacă numai cate unul întrerupe, îl cateriseste, iar restul se tem, iar de lași ce sunt, nici nu-l apară pe bietul prigonit…

  Apreciază

  • Lev said, on martie 23, 2017 at 6:00 pm

   Frate SACCSIV, cu ce te-am supărat, de nu mi-ai publicat comentariul? E o întrebare pertinentă până la urmă, nu? Și pe mine mă întreabă lumea și nu prea știu ce să le spun. Sigur că trebuie mers la nepomenitori, dar dacă în zona ta nu este nici unul? Câți își permit să meargă sute de km măcar duminica, la Sf. Liturghie?

   Apreciază

  • saccsiv said, on martie 23, 2017 at 8:40 pm

   Lev

   Cum adica „nu mergi pt ei la slujbe, ci pt slujbe”?

   La intrebarea „Ce faci dacă toți sunt pomenitori? Nu mai mergi la Sf. Liturghie?” imi permiti sa-ti raspund cu o intrebare? Daca toti barbatii sunt curvari, ce faci? Nu te mai mariti?

   Apreciază

   • David said, on martie 23, 2017 at 10:02 pm

    In ziua de azi e foarte greu să existi ca om, darămite ca și credincios. Totul a devenit o bătaie de joc: munca, credința, prietenia, dragostea.

    Vedem copii care se omoară doar jucând niște jocuri stupide, pentru că nu mai găsesc niciun reper autentic în jurul lor Pentru că lumea se transformă în nimic și crezul ei devine iarăși nimicul. Nihilismul pune pe nesimțite stăpânire pe omenire. Nu unirea oficială e pericolul principal, ci unirea cugetelor într-unul generalizat apostat. O lepădare chiar nefățișă, dar cât se poate de reală. Asta vrem? Unde vrem să ajungem în felul ăsta?

    Din ce în ce mai puțini mărturisitori, din ce în ce mai mare marea apostaziei. Ia priviți mai jos: un videoclip al unei trupe sataniste in care se prezintă pe tot parcursul melodiei o singură imagine: vrăjmașul stăpânind o barcă goală, și în adâncuri satana așteptând să înghită tot ce poate. Nu e oare înfricoșător că ne arată pe față ceea ce noi știm deja că există?

    Eu nu aș fi atât de liniștit legat de acest subiect al ecumenismului ce a apărut chiar în sânul bisericii purtând numele dreptei credințe. Mă întreb oare, dacă naufragiază bărcuța noastră, de ce ne mai rămâne să ne agățăm dacă corabia mântuirii o împingem spre naufragiu?

    Apreciază

   • Lev said, on martie 24, 2017 at 10:57 am

    Adică să mergi la Sf. Liturghie pt că suntem ortodocși și știm importanța acesteia. Dacă preoții sunt fricoși pomenitori, e păcatul lor, nu? Mie nu-mi place de ei, dar ce sa fac? Să nu mai particip la slujbe? La asta ma refeream. Cine are preoți nepomenitori în preajmă, sigur că la aceia trebuie să se adune credincioșii! Doamne ajută și mântuire!

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 24, 2017 at 11:14 am

    Lev

    Vorbim vorbe si suntem la nivel de abecedar. Sa incepem cu fundatia. De ce este pomenit un Ierarh?

    Apreciază

   • mircea.v said, on martie 24, 2017 at 3:24 pm

    ref la clip

    Bahomet si Leviatan, apa, vest…
    Destul de interesant…

    https://en.wikipedia.org/wiki/Leviathan#Satanism

    Apreciază

 9. Lev said, on martie 24, 2017 at 6:46 pm

  SACCSIV
  Întâi pomenește, Doamne, pe …, pe care-l dăruiește sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos și îndelungat în zile, DREPT ÎNVĂȚÂND CUVÂNTUL ADEVĂRULUI TĂU.
  La noi toți sunt ecumenisti și mari „iubiristi” și caldicei. De atâta dragoste, prigonesc pe cei ce încearcă să țină dreapta credință. Eu personal îl pomenesc pe PS Longhin și pe ceilalți care au anatemizat Sinodul talharesc și ecumenismul!

  Apreciază

 10. […] BATALIA din GRECIA va decide SOARTA RAZBOIULUI / Ce se va intampla daca tabara CELOR CE VA TRIMIT la… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: