SACCSIV – blog ortodox

BALENA ALBASTRA (Blue Whale) – JOCUL rusesc de pe internet, unde la final adolescentul se SINUCIDE in viata reala / 150 DE VICTIME / Creatorul este arestat din noiembrie dar jocul sau se extinde / Un caz in ROMANIA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 13, 2017

Eleva Yulia a postat aceasta imagine a unei balene albastre cu putin timp inainte de a se sinucide. Foto: https://www.thesun.co.uk/news/3002981/blue-whale-game-suicide-russia-rules-challenge-social-media/

Ati auzit de jocul BALENA ALBASTRA?

TVR: Mister după moartea unui adolescent. Criminaliştii iau în calcul sinuciderea dar şi un joc sinistru de pe internet

Un tânăr de 17 ani din Codlea a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropiere. Trecuse prin multe operaţii la un picior, iar ultima îl putea însănătoşi. Familia şi prietenii nu înţeleg ce l-ar fi determinat să facă acest gest. Sunt, însă, şi voci care susţin că ar fi victima unui joc sinistru de pe internet. Un adevărat fenomen care a pornit din Rusia şi în plasa căruia au intrat sute de tineri. Mulţi dintre ei s-au sinucis.

Cu zâmbetul pe buze, ca de obicei, Tudor i-a spus mamei că pleacă la piscină. Şi-a luat rucsacul şi a ieşit din casă. A sunat-o din nou pe femeie să-i spună că revine în scurt timp, însă a ales drumul pădurii din localitate. Era singurul copil al familiei şi se născuse cu o problemă de sănătate. A trecut prin multe operaţii şi, ca să îl ajute, tatăl lui muncea în Germania.

Un anturaj ciudat i-ar fi dat târcoale băiatului în ultima perioadă, susţin unii dintre apropiaţi.

O altă ipoteză şocantă, neconfirmată încă, este vehiculată de tineri din Codlea pe reţelele de socializare. Aceştia au discutat despre faptul că adolescentul ar fi putut să joace aşa-numitul Blue Whale (Balena Albastră), un joc sinistru de pe internet, căruia i-ar fi căzut pradă sute de tineri din alte ţări. Anul trecut, în Rusia, s-au sinucis 150 de copii.

Dacă te înscrii în joc, cineva îţi devine stăpân pentru un anumit număr de zile şi trebuie obligatoriu să respecţi misiunile pe care ţi le dă acesta. Prietenii tânărului din Codlea nu cred că acesta a fost atras într-un astfel de joc. Nici procurorii nu au indicii, deocamdată, în acest sens.

Psihologii spun că în perioada adolescenţei mulţi tineri au probleme de ataşament şi simt nevoia de apartenenţă la un grup. Astfel, pot fi atraşi de persoane care să-i manipuleze uşor.

REALITATEA.NETCreatorul Balenei Albastre, jocul care împinge tinerii la sinucidere

Jocul care împinge tinerii la sinucidere continuă să câştige noi adepţi, chiar dacă iniţiatorul proiectului este arestat de patru luni.

Creatorul aplicaţiei controversate le-a declarat ziariştilor de la un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeik in în închisoare l-au declarat perfect sănătos.

Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg.ru, chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii la jumătatea lunii noiembrie, scrie evz.ro. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg. În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.

„Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor. Şi mai şocant este motivul pentru care a început acest proiect. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii.

„Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul.

Aşa a apărut jocul Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum. Prima victimă a fost o tânără de 16 ani, Rina Palenkova. Fata s-a sinucis în 23 noiembrie 2015, devenind idolul mai multor adolescenţi. La întrebarea care a fost greşeala fetei, singura vină indicată de coordonatorul jocului a fost aceea că era sectantă.

Budeikin detaliază totuşi în interviu cazul altui adolescent. „Era student. Nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!”, a declarat administratorul grupurilor.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Video: ATAC DEMONIC IN MASA? 80 de elevi din Peru au suferit simultan convulsii si au descris cum un barbat in negru incearca sa-i omoare. S-au jucat cu PLACA OUIJA?

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. nastyagrossu said, on martie 14, 2017 at 7:20 am

    Este de groaza aceasta epidemie si la noi in Rep. Moldova. Deja s-au facut controale prin scoli. Fetele imi spuneau ca si la ei la scoala au gasit copiii cu taieturi in forma de balena, precizand ca sunt si ei in joc, la fel si in scolile din oras.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Adi said, on martie 14, 2017 at 11:06 am

    Pentru inscriere la academia de politie, Numai ACADEMIA „Alexandru Ioan Cuza” este?

    Apreciază

  3. Basarabia e Romania said, on martie 14, 2017 at 11:40 am

    nastyagrossu said, on Martie 14, 2017 at 7:20 am
    pai nu s-au aruncat de pe un bloc doi minori saptamana trecuta in Chisinau ? cazul e mult mai grav in Rusia : citeam ca astora care joaca in jocul asta (ca consecinta e exploziei de mesaje subliminate intriduse in joaca – la nivel de subconstient) le m-ai baga noaptea si o buna baie de frecvente de la tranzistoarele instalate pe acoperisul blocurilor. Pukin „isi bate capul” de Siria, insa minorii se arunca ca pasarile de pe blocuri – asta se numeste patriotism de la „tipul dur” si „viril” …

    Apreciat de 1 persoană

  4. Mary said, on martie 14, 2017 at 12:09 pm

    Un articol interesant.
    https://www.yahoo.com/beauty/lo-bosworth-reveals-her-struggles-161014951.html
    Deficienta de vitamina D si B12 se pare ca produce depresie nervoasa. Tanti din articol parerea mea este ca degeaba si-a facut test genetic sa vada ca ea nu poate asimila aceste vitamine, probabil este doar vegetariana.

    B12 se gaseste in produsele animale, si este problematica la vegetarieni. De asemenea este nevoie de un ficat sanatos pentru absorbtia ei completa. O sursa vegetala sunt ciupercile dar unii spun ca nu este adevarata B12 ci doar ceva asemanator. O alta sursa mai buna ar fi drojdia inactiva consumata ca atare.
    https://viataverdeviu.ro/surse-vitamina-B12
    Vitamina D de obicei se ia de la soare dar si din pestele gras si produsele astea din soia (tofu, zeama de soia care ii zice lapte de soia).
    http://www.dietetik.ro/top-alimente-bogate-in-vitamina-d/11088.html
    Cu ‘lapte’ de soia, cand e dezlegare la ulei putem face – maioneza vegetala. 😀 este foarte buna si mie imi place mai mult decat cea cu ou fiind si mai usoara, fara acel ou crud greu de digerat.
    O reteta de maioneza vegetala pe care am incercat-o, si stiu ca functioneaza:
    https://www.lalena.ro/1026-reteta-Maioneza-rapida-in-5-minutesimpla-si-de-post-Reteta-VIDEO.html
    Lamaie si mustar dupa gustul fiecaruia.
    Ea va fi mai fluida decat maioneza cu ou, dar lasati-o acoperita, afara vreo 45 de minute (cat timp sa zicem ca se fierb cartofii pentru o salata ruseasca de post cu ulei), si la sfarsit veti vedea ca maioneza a devenit mai solida, mai aproape de consistenta ei pe care o asteptam.

    Apreciază

  5. pamaio said, on martie 14, 2017 at 3:53 pm

    In legatura cu aceste joc recomand sa vedeti filmul Nerve:adevar sau provocare (2016)

    Apreciat de 1 persoană

  6. Calator Astral said, on martie 15, 2017 at 8:58 pm

    Astazi la Sibiu,selfie sau acest nenorocit de joc?
    http://www.turnulsfatului.ro/2017/03/15/o-fata-de-15-ani-cazut-de-la-etajul-noua-al-blocului-turn-de-pe-bulevardul-vasile-milea/

    Apreciat de 1 persoană

  7. Adriana Ardelean said, on martie 19, 2017 at 5:58 pm

    Exsita un film aparut in 2016, NERVE.. se pare ca si in SUA s-a auzit ( sau a fost doar pura imaginatie) de un astfel de joc. Interesanta coincidenta…

    Apreciază

  8. Mary said, on martie 21, 2017 at 8:23 pm

    Acest joc.. a se avea in vedere si pt cei care nu cred ca teroristii sinucigasi au fost convinsi de altii sa o faca. Iata cum.
    Pe Hotnews zic intr-un mod ciudat de cinic ca e de vina varsta nu jocul.
    http://mobile.hotnews.ro/stire/21672246
    Si mai insinueaza si ideea ca nu ai ce face….
    Dar NU care cumva sa sugeram inchiderea siteurilor responsabile – facebook, vkonekt – a, nu..asra e cenzura..

    Apreciază

    • paul said, on martie 22, 2017 at 2:58 pm

      Acum vad ca moda jocului balena albastra a început sa facă ravagii și în România. Am în clasa elevi de clasa a V-a (10-11 ani) care vin cu balene desenate pe brat. Mare păcat ca părinții le fac toate poftele fără nici un discernământ, nu-i supravegheaza și nu sunt mai restrictivi cu ei. Ei sunt doar mulțumiți ca au o ocupație, nu mai contează care e.

      Apreciază

  9. […] BALENA ALBASTRA (Blue Whale) – JOCUL rusesc de pe internet, unde la final adolescentul se SINUCIDE… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.