SACCSIV – blog ortodox

OFICIAL: Papa FRANCISC vine in ROMANIA in 2018

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 10, 2017

Foto: http://lepeupledelapaix.forumactif.com/t21817-croix-bizarre-du-pape-francois

Iata ce putem citi la OFICIAL Papa Francisc vine în România: Anunțul făcut de Gabriela Firea / UPDATE de pe Stiri pe surse:

Papa Francisc vine în România! În acest moment se desfășoară megocieri intense între partea română (Administrația Prezidențială, Biserica Catolică, Biserica Greco-Catolică, Patriahia Română) și reprezentanți ai Sfântului Scaun. De altfel, vizita e posibilă datorită invitației pe care președintele Klaus Iohannis i-a adresat-o papei Francisc cu ocazia vizitei făcute, în 2015, la Vatican.

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant`Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. „Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România„ a afirmat Primarul General al Capitalei.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte privind dezvoltarea sustenabilă a comunităților, lupta împotriva sărăciei, impactul valului de emigranți asupra viitorului Europei.

Modul în care se dezvoltă comunitățile s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, iar autoritățile trebuie să țină cont de aceste modificări, să se adapteze și să răspundă eficient tuturor nevoilor membrilor comunității, a afirmat Primarul General al Capitalei. „În prezent, orașul – fie că vorbim de Capitală sau oricare alt oraș – nu are doar o dimensiune socială, ci și una spirituală. Este nevoie de punți de comunicare, de sprijin, pentru că doar împreună vom reuși să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Avem de altfel o colaborare extraordinară cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu reprezentanților altor comunități religioase, pentru că scopul nostru este comun: conviețuirea în pace și respect”, a declarat Gabriela Firea. Ea a adăugat că Primăria Municipiului București susține numeroase proiecte sociale, unul dintre acestea fiind Parteneriat între generații, inițiat anul trecut de municipalitate.

La rândul său, Prof. Alberto Quattrucci a prezentat principalele proiecte pe care organizația sa le organizează la nivel internațional, de la sprijinirea persoanelor nevoiașe la susținerea dialogului intercultural, religios și a negocierilor pentru pace. De asemenea, a prezentat intenția realizării unei eveniment internațional la București, în anul 2019, dedicat susținerii dialogului și a conviețuirii pașnice între comunitățile din diferite țări ale lumii.

Comunitatea Sant`Egidio a fost înființată la Roma în 1968 și este o mișcare laică de inspirație catolică la care au aderat până în prezent peste 60.000 persoane. A fost recunoscută de Consiliului Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociație internațională de credincioși de drept pontifical.

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on martie 10, 2017 at 7:17 pm

    Ăsta mai lipsea

    Apreciază

    • Angela said, on martie 10, 2017 at 7:55 pm

      Ce-ai cu acest cetatean al planetei? Care-i problema ta? Ispitele trebuie sa vina. Important este cum ne raportam la ele. Poate invatam ceva din lectia georgienilor. Mira-m-as sa se-ntample asa.

      Apreciază

      • Mihai said, on martie 11, 2017 at 6:00 am

        Ai exemplul de la vizita lui Ioan Paul al2-lea, în care a fost primit cu brațele deschise, inclusiv de Teoctist

        Apreciază

    • el said, on martie 11, 2017 at 1:19 pm

      ANATEMA sa fie acest DIAVOL in hoit de om !

      Apreciază

  2. unu1 said, on martie 10, 2017 at 7:32 pm

    Pai petitia semnata a fost inutila???

    Apreciază

  3. Roman said, on martie 10, 2017 at 9:05 pm

    Ce sa mai…faci..zici…crezi,cu toti STRAINII astia care au ocupat la toate nivelurile tara asta presedinte, guvern, caposii bisericii (BOR),popii.primata sau primara lu’ Bucale si…tot.Ce sansa mai au romaneii ,gloata ,noi …pulimea,cum ne numeste un stimabil -SOV?!Probabil ca idiotii,cretini si liberi vor zice ca abia acum suntem egali cu vestul…uauuu cata prosperitate ne asteapta…am evoluat si in sfarsit cele doua BISERICI (Doamne iarta-ma) surori vor fi impreuna…etc.Firea pandele si gabita primara (primata) capitalei Bucale …ce sa inteleaga o jumate de neuron?Ma da’ce primar are tara asta….capitala..Ea zice ca e o buna,,crestina”,dar oare stie ceva despre ortodoxie?Ma ,da ce tare suntem cazuti si inca alunecam la vale!!Din rau in mult mai rau,mi-e frica tare ca o sa patim ceva foarte grav in curand!Parca il invocam mai …pe demon,nu mai avem pic de credinta,de rabdare ,de cumpatare ,de minte (pana la urma), de suflet ,de romanism,de sfintenie…suntem goi,suntem ca paganii din m…ue si america …suntem…oameni- demoni,zombi si aurolaci dresati!!Dumnezeu sa ne ierte!

    Apreciază

    • nikodim said, on martie 10, 2017 at 11:12 pm

      Roman,
      „Ce sa mai…faci..zici…crezi,cu toti STRAINII astia care au ocupat la toate nivelurile tara asta”
      Ei nu ne-au ocupat cu forta. Noi ne-am dat cu totul bucurandu-ne chiar. Remember momentele cu intrarea in NATO si UE…Ce mai focuri de artificii, ce mai manifestatii, concerte si cuvantari entuziaste. Tot poporul nostru dreptcredincios era mai euroatlantic decat euroatlanticii si mai atasat de valorile lor decat oricare dintre ei … Ne-am reamintit, da?

      Apreciază

      • Roman said, on martie 11, 2017 at 9:34 am

        Nu ne-au ocupat cu forta…Pai depinde, ce intelegi prin asta?Nu e nimic sincer si adevarat in tara asta (ma refer la nivel de conducere a maselor si turmelor de romanei)de pe la jidanii fanarioti(1710 parca),apoi au urmat masonii din jurul lui cuza,nemtii aia de ,,regi”,comunistii unei curve bolsevice precum pauker(alta romanca… jidanca),parhon,groza si dej,iar dupa marele secretar de partid-ceausescu,au aparut noii comunsiti jidani (ion ilici escu,traian braunovici base,s.a) care au mutilat de tot acest popor .Daca stai si te uiti la cata ,,amagire” ,opresiune si inselare e asupra acestui popor de sute de ani ,te intrebi cum de mai existam si in halul asta, in care suntem.Noi nu suntem,am fost sau vom fi vreo putere ,noi am avut doar Biserica in jurul careia s-au strans romaneii de-alungul timpului ptr a nu disparea ca si port,traditie,obicei etc,dar acum Biserica a cazut in mainile paganilor straini sau a ocupantilor vorbitori de limba romana(ca toti ,,capii”din BOR sunt ,,dresati”in occident).Pai ce ,,cititoare” de pe prompterul mincinos al jidanilor sau gunoiul neamt al tarii (care e un adevarat pericol la adresa sigurantei nationale a Romaniei ,acest pedofil si peste neamt) sau dl.dan BOR (marele alb) sunt ,,calificati” sau sunt capabili sa inteleaga ceva din aducerea spurcaciunii asteia de papa in tara asta?Ce au ei in comun cu romanii?

        Apreciază

    • geo said, on martie 11, 2017 at 8:41 pm

      Mey, Romane, tu oi f’un arghielean de te strofoci asa de tare contra Capitalei tarii, totusi? Sau „Roman” vine de la romano-catolic? Ca atunci totul e f. clar.

      Apreciază

  4. ban said, on martie 10, 2017 at 9:47 pm

    Pt. mine e clar: tre’ sa facem ca georgienii, cat mai multi sa-l ”intampinam” cu huo si anatema. Nu e loc de stai sa vezi, ca daca ne fac extremisti, daca nu stiu ce… Astea sunt scuze penibile si lasitati.

    Apreciază

  5. Pop Lucian said, on martie 10, 2017 at 11:08 pm

    Anatema acestui diavol de papă!

    Apreciază

  6. nikodim said, on martie 10, 2017 at 11:21 pm

    ban,
    Georgienii au facut cum au facut pentru ca sunt georgieni. Ei in istoria lor nu se pot „mandri” cu vreo „scoala ardeleana” de iude uniate care sa le scindeze neamul si sa-l reformateze din profunzime dupa calapod iezuit, ca la noi. Neamul lor a ramas monolit. Al nostru nu. Noi ne-am lasat scindati, rau de tot… de la „Miorita” incoace. Si de asta au profitat cei care prin iudele neamului ne-au modificat istoria si implicit adn-ul inoculandu-l cu codurile intereselor lor. Ei n-au un ungurean si un moldoveam care sa atenteze la viata fratelui lor vrancean pentru ai fura niste nenorocite de oi. De aia noi n-o sa facem niciodata ca ei…

    Apreciază

    • Lev said, on martie 11, 2017 at 7:26 am

      Foarte adevărat. Tare spurcați suntem. Neam de iude. În „țara” asta, cu cât ești mai sclav cu atât mai bine, iar dacă ești normal, ești „extremist”, „nebun”, „neadaptat”. Eu mă întreb cum ne rabdă Dumnezeu… Domnul să ne dea înțelepciune și tărie de caracter!

      Apreciază

    • ban said, on martie 11, 2017 at 9:08 am

      Poate n-ai vazut reclama: ”daca vrei, poti”.

      Apreciază

  7. Nicoleta said, on martie 10, 2017 at 11:35 pm

    Grandomania ereticilor nu poate fi admirata decat pe un stadion de mari dimensiuni.

    Poate nu stiati, dar Firea a dat deja startul pentru primirea ereticului pe stadionul national. Milioane de euroi se vor scurge pe acolo. Tot Firea a declarat ca vrea sa pregatgeasca acest stadion ca sa primeasca toate marile evenimente ale Bucurestiului. Vai de nefericitii care se vor aduna acolo.

    Apreciază

  8. Denisa said, on martie 10, 2017 at 11:50 pm

    Stiu ca nu-ti convine, prietene, dar in Romania sunt si 900 de mii de catolici. Probabil insa ca numarul lor este mai mare.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2017 at 12:54 am

      Denisa

      Atunci la ei sa mearga.

      Apreciază

    • mircea.v said, on martie 11, 2017 at 10:07 am

      Denisa,

      900 de mii de catolici, care, in frunte cu seful lor, il fac mincinos pe Iisus Hristos. Iti dai seama de grozavie ???!!!

      Apreciază

  9. Augustin David said, on martie 11, 2017 at 12:53 am

    Hai să fim serioși cu negocierile astea! Se vehiculează că este invitat la Sfințirea Catedralei Neamului de vreo doi ani! Doamne Iartă-ne!

    Apreciază

  10. Denisa said, on martie 11, 2017 at 2:25 am

    Cica papa s-a autoinvitat, iar singura biserica crestina din Romania care n-a raspuns a fost cea ortodoxa. Din punctul meu de vedere, nu e vorba de ecumenism.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2017 at 10:44 am

      Denisa

      Din punctul meu de vedere tu gandesti ecumenist.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on martie 11, 2017 at 6:48 pm

        Denisa

        .. iar ecumenismul este o EREZIE si nu una mica , ci PANEREZIE ….care cuprinde in ea TOATE EREZIILE DEJA ANATEMATIZATE de Biserica si chiar primeste si altele noi ! ( mic exemplu ca sa nu ti se para ca „exagerez”: ecumenismul socoteste „frati” pe MONOFIZITI(copti,armeni,etc) si se roaga cu ei: ERGO a REABILITAT EREZIA monofizita!.. la fel despre PASIATASISM , POTESTANTISM, etc)

        Apreciază

    • el said, on martie 11, 2017 at 7:07 pm

      Denisa

      De ce ecumenismul este cea mai mare erezie din istoria Bisericii?
      de Adamandios Țakiroglou

      Pentru că mulți credincioși neinformați întreabă: ce rău există în așa-numitul ecumenism? De ce vorbesc unii despre panerezie și despre întinarea credinței și de ce sunt acuzați episcopii și preoții (care nu se îndepărtează de ecumeniști), mai ales că toată această mișcare ecumenistă este impusă de condițiile de azi, consider că este necesar să fie menționate constatările de mai jos referitoare la caracterul ecumenismului.

      Ecumenismul este:

      1. Luptător împotriva lui Dumnezeu (Vrăjmașul lui Dumnezeu), pentru că pretinde bunăvoință față de cei aflați în afara Bisericii și recunoaște ereziilor și diferitelor credințe păgâne părtășia sau participarea la lucrarea mântuitoare a lui Dumnezeu, iar pe unele dintre aceste religii le numește în mod blasfemiator chiar avraamice. Însă, potrivit învățăturii Sfântului Apostol Pavel, cei care sunt chemați să fie fii în credință ai lui Avraam sunt cei ”născuți din credință” (Galateni 3, 7) (cei care cred în Sfânta Treime așa cum a crezut Avraam, adică ortodocșii – n.trad.).
      2. Luptător împotriva lui Hristos, pentru că potrivit ”teologiei” lui Ioannis Zizioulas, este recunoscut primatul sau întâietatea Tatălui, față de Care este subordonat în mod automat Fiul (El nu este socotit egal sau deoființă cu Tatăl). Și arienii și nestorienii au încercat să impună această subordonare a Fiului față de Tatăl. În același timp, devreme ce ecumeniștii îi recunosc pe monofiziți ca biserici, ei admit și erezia lor – cea despre o singură fire a lui Hristos – deci ca învățătură ei sunt în opoziție cu dogma ortodoxă.
      3. Luptător împotriva Duhului Sfânt, pentru că îi recunoaște pe papistași ca biserică, în pofida învățăturii lor despre ”filioque” (a purcederii Duhului Sfânt și de la Fiul) și le atribuie preoție și succesiune apostolică.
      4. Luptător împotriva Sfintei Treimi, pentru că prin ”primatul Tatălui” Îi subordonează pe Fiul și pe Duhul Sfânt. În același timp, ei învață că ”de fapt comuniunea celor Trei Persoane devine unitate numai într-o singură persoană, cea a Tatălui.” (conform revistei Theologia, nr. 2/2009, p. 32). Această învățătură este cu totul anti-ortodoxă, adică eretică.
      5. Luptător împotriva Bisericii, pentru că prin acceptarea teoriei ramurilor, a teoriei incluziunii și prin multe altele cuprinse în declarațiile oficiale și în textele semnate sunt recunoscute mai multe biserici, în loc de una și se anulează răspunsul negativ la întrebarea retorică: ”Oare S-a împărțit Hristos?” (I Corinteni 1, 13). În același timp, ecumeniștii emit păreri despre reînființarea Bisericii, lucru care îi arată din nou pe aceștia ca fiind niște luptători împotriva lui Hristos.
      6. Luptător împotriva Maicii Domnului, Născătoarea de Dumnezeu, pentru că ecumeniștii se roagă împreună cu cei care neagă Fecioria Maicii Domnului și numele ei de ”Născătoare de Dumnezeu” sau cu cei care propovăduiesc, precum papistașii, învățături despre ”imaculata concepție” a Maicii Domnului.
      7. Luptător împotriva sfintelor icoane, pentru că se roagă și îi recunosc ca ”biserică” pe cei care îl au ca ”sfânt” pe împăratul Carol cel Mare al francilor, condamnat ca eretic de Sinodul al VII-lea Ecumenic și îi recunosc pe cei care refuză teologia și cinstirea sfintelor icoane.
      8. Luptător împotriva sfinților, pentru că în cuvântul său de salut către delegația papistașă prezentă cu ocazia sărbătorii oficiale a Patriarhiei Ecumenice din data de 30 noiembrie 1998 (adică praznicul Sfântului Apostol Andrei), patriarhul ecumenic Bartolomeu a susținut faptul că ”strămoșii noștri care ne-au lăsat nouă ca moștenire schisma au fost victime nefericite ale șarpelui începător al răului și ei se află deja în mâinile lui Dumnezeu, Dreptul Judecător.” (adică sfinții au fost de vină pentru schismă, nu ereticii, afirmație care este o mare blasfemie – n.trad.)
      9. Luptător împotriva sfintelor canoane, pentru că același patriarh a numit Sfintele Canoane drept ”ziduri ale rușinii”, care trebuie să fie înlăturate și episcopii ecumeniști le calcă în picioare și le interpretează după bunul lor plac.
      10. Luptător împotriva Sfintelor Taine, pentru că recunoaște tainele, succesiunea apostolică și botezul ereticilor (care de fapt nu există, adică nu au nici o valoare mântuitoare – n.trad.)
      11. Luptător împotriva Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, pentru că promovează schimbări și denaturări în slujba Sfintei Liturghii și în textul rânduielii ei.
      12. Luptător împotriva episcopilor sau a demnității arhierești, pentru că anulează rolul adevărat al episcopului ca cel ce drept învață cuvântul adevărului lui Hristos, îl promovează pe episcop drept cap al Bisericii, dându-L deoparte pe Hristos și neagă existența Bisericii fără episcop, chiar și dacă acesta este eretic.
      13. Luptător împotriva turmei lui Hristos, pentru că exclude turma credincioșilor de la rolul ei în Biserică și o retrogradează la nivelul de ”oi credincioase”, îi ia dreptul de a-i controla pe episcopi în probleme de credință și impune turmei să meargă alături de ecumeniști în erezie.
      14. Luptător împotriva omului, pentru că ascunzând și denaturând Adevărul cel unic al lui Hristos, îi exclude pe oameni de la lucrarea Lui mântuitoare și îi învață calea spre pierzanie.

      În fine, pentru că există și întrebarea: devreme ce nu toți episcopii îi învață pe oameni ecumenismul, desigur sunt unii care îl condamnă, oare noi de ce să îi acuzăm pe aceștia? Răspunsul este: pentru că din diferite motive și potrivnic învățăturii Sfinților Părinți, ei tac și nu spun lucrurilor pe nume, nu pun în aplicare Sfintele Canoane referitoare la condamnarea ereziilor și la apărarea turmei lui Dumnezeu de acestea, slujesc împreună cu cei care sunt acuzați ca fiind eretici, au o atitudine de îngăduință față de cei ce cad sub incidența acuzațiilor de mai sus, lucru care constituie batjocorire a Celui Preaînalt, și contribuie astfel la consolidarea și la acceptarea ereziei; această atitudine a lor îi face și pe ei înșiși să fie părtași la erezie.

      Sursa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/03/blog-post_77.html

      Apreciază

      • Popsy said, on martie 13, 2017 at 9:34 am

        Nu ma intelegeti gresit, dar am incercat sa aflu mai multe despre acest „Adamandios Țakiroglou” si Google imi da 2 rezultate: „Saccsiv” si „ganduri din ortodoxie”, ambele pt. acelasi articol. Atat.
        Mi se pare ciudat. Doar 2 rezultate? Nu exista nimic altceva despre el pe net?!?!
        Nu cred ca e persoana reala.

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

      • Popsy said, on martie 14, 2017 at 9:15 am

        Imi retrag afirmatia „Nu cred ca e persoana reala”.
        Mary mi-a aratat greseala (vezi mai jos).

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

  11. ovidiu said, on martie 11, 2017 at 7:33 am

    Problema apare cand „marele alb” va sluji impreuna cu ereticul ,pardon ecumenistul ,pardon „fratele” ,pardon stapanul papa!Oricum jocurile sunt facute!

    Apreciază

  12. Ortodoxia neschimbata said, on martie 11, 2017 at 7:53 am

    Oare cat ne mai rabda Dumnezeu?

    Apreciază

  13. Cristian said, on martie 11, 2017 at 9:04 am

    Vine sluga luciferica in romania.omul lui satan vine pe pamant romanesc.sa vedeti ce necazuri si durere va aduce cu el.

    Apreciază

  14. Pop Lucian said, on martie 11, 2017 at 5:20 pm

    Acel pr. Ciprian Staicu atunci când aude de Arsenie Boca uită de ecumenism. Nu publică nimic pe subiectul Arsenie Boca. Nu am încredere în el. Își urmărește propriul ,,ego”.

    Apreciază

  15. octavpelin said, on martie 11, 2017 at 6:10 pm

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  16. Pop Lucian said, on martie 11, 2017 at 7:23 pm

    Este clar anti Boca. Am spus: nu publică nimic de Arsenie Boca, punând propriul crez deasupra evidenței.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2017 at 7:54 pm

      Pop Lucian

      Pentru mine nu e deloc clar ca e anti Boca.
      Care evidenta?

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on martie 12, 2017 at 10:21 am

        Parintele Staicu are tablou in casa cu Arsenie Boca, deci e mai mult in favoarea sa (daca nu l-o fi pus pentru sotie) insa si PS Loghin are minusul sau cu apartenenta la miscarea Oastea Domnului, care e o abatere la fel de grava. Primul macar nu o face public.
        Problemele astea cred ca nu ar trebui scormonite momentan si toata atentia noastra ar trebui indreptata spre cancerul ecumenist !
        Nu e o problema daca nu publici acest comentariu, Vasile. Am scris special, pentru tine. 🙂

        Apreciază

  17. Pop Lucian said, on martie 12, 2017 at 2:42 am

    Evidența faptelor și învățăturilor lui Arsenie Boca plus evlavia populară.

    Apreciază

  18. Pop Lucian said, on martie 12, 2017 at 1:53 pm

    Absolut.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 12, 2017 at 2:31 pm

      Pop Lucian

      Gresesti fundamental. Nu trebuie canonizat. Cel ce a hulit atat de cumplit cu desene in biserica, nu are ce cauta in Calendar.

      Apreciază

  19. Pop Lucian said, on martie 12, 2017 at 3:07 pm

    Adică desenele profetice sunt hulă? Arsenie Boca a profețit că Francis de Assisiva fi sfânt și în Biserica Ortodoxă. Vom trăi și vom vedea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 12, 2017 at 5:43 pm

      Pop Lucian

      Nu e nici un desen profetic. Tu il consideri Sfant pe Francisc de Assisi?

      Apreciază

      • el said, on martie 12, 2017 at 6:05 pm

        saccsiv

        lasa-l e dus cu capul si BOLESTE de INSELARE ireversibil !
        inca unul din GLOATA de pe calea cea LATA.

        Apreciază

      • el said, on martie 12, 2017 at 6:08 pm

        pop lucian

        da bai, ca la voi bocolatrii Ortodoxia e cu geometrie variabila, sunteti capabili sa NEGATI TOTI Sfintii ( Sf Ignatie Briancianinov, Erminia, Dogmele) ca sa urmati mascaricului si farsorului IEFTIN care FATARNICEA /MIMA sfintenia zian boca ..

        baaa, din cauza ´voastra a INSELTILOR si ERETICILOR cu pretentii de „ortodocsi” practicanti a ajuns bor O RUNIA VESNICA si NICIODATA NU se mai ridica din PUTOAREA IADULUI

        Apreciază

  20. Pop Lucian said, on martie 12, 2017 at 8:41 pm

    saccsiv

    Deocamdată nu știu dacă Francisc de Assisi e sfânt sau nu e, dar știu că Arsenie Boca e sfânt prin prisma scrierilor și faptelor sale. Unul ca ,,el” nu știe decât să arunce cu noroi în toți aceia care nu sunt de acord cu el. Nu i-ar strica un pic de smerenie acestui ,,el”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 12, 2017 at 9:14 pm

      Pop Lucian

      Daca nici de Francisc de Assisi nu stii daca e sfânt sau nu, n-am ce mai discuta cu tine.

      Apreciază

    • David said, on martie 13, 2017 at 6:42 pm

      Pop Lucian

      Păi tu nu știi dacă Assisi e sfânt sau nu, pentru că habar n-ai de istoria Bisericii și nici de ce a fost anatemizat el de Sfinții Părinți. De anatemele din Duminica Ortodoxiei au auzit? Sau nu ești ortodox?

      12. Celor ce neagă Sfântul al VII-lea Sinod Ecumenic, celor ce nu se închină Domnului nostru Iisus Hristos, în icoana descrisă după firea omenească: Anatema!

      15. Hulitorului de Hristos, Francisc de Assisi împreună cu toţi minciuno-sfinţii papistaşi: Anatema!

      Deci la tine Boca e sfânt pe simplu motiv că i-ai studiat tu opera și viața și ai ajuns tam nesam la concluzia asta, chiar împotriva Bisericii. Dar cine ești tu, vreun expert în canonizări de sfinți?

      Apreciază

  21. Mary said, on martie 13, 2017 at 4:13 pm

    @Popsy
    Pun aici pentru ca nu pot sa ii dau lui Popsy reply.
    Daca cauti dupa transcrierea cu caractere romanesti facuta aici pe blog evident ca gasesti doar bloguri de la noi. Numele lui se scrie in greaca.
    Daca in Google translate pui o scriere fonetica si selectezi „limba greaca” google te va corecta si iti va arata cum se scrie cu caractere chirilice un nume..
    Cauta dupa „Αδαμαντιοσ Τσακίρογλου” si vei gasi rezultate (in greaca e drept).
    Eu am gasit acest link in care posteaza tot Adamandios Tsakiroglou (Αδαμαντιοσ Τσακίρογλου):
    http://orthodoxhparea.blogspot.ro/2016/11/blog-post_46.html
    In care vedem si o poza a acestuia, deci exista si este monah grec, anti-ecumenist dupa textele de pe site traduse destul de ciudat de google dar sensul este anti-ecumenist. Din ce inteleg din traducere pe blog spune la sfarsit ca Patriarhia Ecumenica nu va fi reabilitata din cauza istoriei lor si ca au batjocorit pe Dumnezeu si Sfintii Lui. De asemenea da exemple din istorie si spune ca pentru ecumenism au fost torturati si omorati mai multi sfinti, inclusiv Sf. Ioan Gura de Aur si Maxim Marturisitorul. Doar titlul articolului este tradus mai pe romaneste:
    ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ – Dumnezeu nu este batjocorit
    Sfarsitul articolului:
    Ο Θεὸς ὅμως, ποὺ Αὐτὸς εἶναι ἡ κεφαλὴ τῆς Ἐκκλησίας καὶ ὄχι οἱ ἄνθρωποι, ἀνέδειξε καὶ ἀνακήρυξε αὐτοὺς τοὺς διωγμένους, ἐξορισμένους, βασανισμένους, κατηγορουμένους Ἁγίους, ἐνῶ τοὺς “Ὀρθοδόξους“ Πατριάρχες, ἐπισκόπους κληρικοὺς καὶ λαϊκοὺς διῶχτες, δικαστὲς καὶ κατηγόρους τοὺς ἐξὲμεσε. Ξέχασαν οἱ Οἰκουμενιστὲς, ὅτι ἐμπαίζοντας τοὺς ἐνάντια στὸν Οἰκουμενισμὸ ἀγωνιστὲς Χριστιανούς, ἐμπαίζουν τοὺς ἁγίους τοῦ Θεοῦ, τῶν ὁποίων τὶς ἐντολὲς ἀκολουθοῦν αὐτοὶ οἱ Χριστιανοί. Ξέχασαν, ὅτι ἔτσι ἐμπαίζουν τὸν Θεὸ τὸν ἴδιο καὶ τὶς ἐντολές Του. Καὶ γιὰ αὐτὸν τὸν λόγο δὲν θὰ δικαιωθοῦν.
    Γιατὶ ὁ Θεός δὲν ἐμπαίζεται.
    Traducerea:
    Dar Dumnezeu, El este capul bisericii și nu poporul, ales prin desemnarea celor persecutați, exilat, torturat, sfinții acuzat, în timp ce în patriarhii „ortodocși”, episcopii clerici și laici persecutați, judecători și dă vina regurgitare. Ei au uitat că ecumeniștii își băteau joc le împotriva creștinilor ecumenismului de curse au bătut joc de sfinții lui Dumnezeu, a cărui ordine de mai jos, pentru acești creștini. Ei au uitat că acest lucru batjocorit Însuși Dumnezeu și poruncile Lui. Și, din acest motiv, nu va fi reabilitată.
    Căci Dumnezeu nu este batjocorit.
    In engleza la fel de ciudata traducere:
    But God, He is the head of the church and not the people, elected by designating those persecuted, exiled, tortured, accused saints, while in the „Orthodox” patriarchs, bishops clergy and laity persecuted, judges and blames regurgitation. They forgot ecumenists that mocking them against ecumenism racing Christians mocked the saints of God, whose orders below these Christians. They forgot, that this mocked God Himself and His commandments. And for this reason there will be vindicated.
    For God is not mocked.

    Apreciază

  22. Mary said, on martie 22, 2017 at 5:05 pm

    Cateva linkuri prezentate chiar de romano-catolici (greco catolicii, spre deosebire de primii, sunt mult mai putin critici cu Vaticanul, si nu inteleg de ce, oare chiar se auto multumesc sa fie o bobita colorata intr-un sirag desirat care spiraleaza in jos si peste tot?_
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A668-Eco-Cath.htm
    (aici vedem o ‘catedrala’ hiper-ecumenica in mijlocul naturii – adica un parc in care au pus o placa si au venit mai multi sa slujeasca… la natura? tot in acel link spune cum tot acest eco e verde in aparenta dar rosu inauntru; si V. vor sa faca niste encluze ecologiste autonome conduse de catre un preot de-al lor.. care ar fi deci un soi de gradinar…)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A679-Yoga_N.htm
    (calugarite catolice practicand yoga sub privirea grijulie a mamei starete – oare aceea nu pricepe ca guru-ul este tot un fel de bivolaru?)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A641-Verona.htm
    (franciscani bantanandu-se la Verona .. predicand zic ei…)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A505-Dominican.htm
    (dominicani polonezi – dominicanii fiind fiti atenti, din „rad trad”, adica traditionalisti la origine, la competitie cu iezuitii – dansand pe muzica de lady Gaga care sigur dupa video-urile ei e satanista practicanta vedeti si „Alejandro” sa ziceti ca nu e – cine e macho-ul auriu imbracat in negru pe tron pe care vrea sa il seduca gaga? pffft)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A117rcDancingNunPriestWYD.htm
    (o calugarita catolica in varsta dansand sexi cu un preot catolic)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A399rBallerinaPriest.tml.html
    (un preot catolic din Austria dansand in travesti ca o balerina)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A295GayPriest.html
    (un preot catolic gay celebrand Epifania – pe asta scrie ca l-au dat afara la cererea parohiei si l-au mutat.. deci nu l-au dat afara din ‘biserica’ catolica!!!)
    http://traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A059rcAustrianSeminarians.htm
    (seminaristi din Austria in relatii gay surprinsi in poze).

    Noi din afara nu stim decat o farama din ce este acolo. Si acum… masura de corectie a lui Francis Bergoglio ar fi sa-l inlocuiasca cu un alt cardinal, pus pe functie tot de Bergoglio si deci pe aceeasi directie, Pietro Carolin, care acum este… secretar de stat la Vatican. Secretar de stat? Asta ce e? Cum ne unim noi ca nici functiile nu sunt aceleasi?

    Eu ce se asteapta de la mine sa cred acum? Sa ii numesc pe toti catolicii care prezinta cu groaza ce se intampla pe acolo, mai ales in America Latina inselati si detinatori de fake news? Ca bun, daca spune altcineva vorbeste dinafara si nu stie nimic. Dar iata ca e mare circ acolo.

    Si Bartolomeu le-a zis ce… ca e ok? Sau nu le-a zis nimic ca nu e treaba lui? Eu nu pricep ce vorbesc cand se intalnesc ecumenic? ???

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.