SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Teofan chiar nu vrea sa rateze iadul: AJUTOARE pentru cei ce merg la preotul pomenitor din Radeni

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 23, 2017

Credeati ca asta e tot?

DEJA SE MIRA SI DRACII? Ca sa-i determine pe locuitorii din Radeni sa nu mai merga la Parintele Pamvo, Mitropolitul Teofan va trimite Vesmantul Cuvioasei Parascheva la cealalta biserica din sat, cea cu preot pomenitor

Iata ca nu e tot. Am primit pe sms:

“Dragostea MMB față de sătenii din Rădeni se revarsă în valuri. După ce le-a promis veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, MMB se gândește și la nevoile trupești ale sătenilor, însărcinându-l pe preotul pomenitor din sat să umble prin parohie cu ajutoare. Iată cum mărturisirea Adevărului de către Părintele Pamvo a determinat MMB să își ia în serios activitatea misionar-filantropică și să copleșească cu daruri o comunitate despre care putini functionari mitropolitani auzisera pana acum. Ce o mai fi urmand?”

Oare cum se va vedea lucrarea asta la Judecata? Milostenie? Nu cumva, mai degraba, o cumparare a sufletelor? Cumplit pacat sa-i dai amaratului o paine pentru a-l determina sa-l pomeneasca pe Ierarhul ecumenist …

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Matiu Cosmin said, on februarie 23, 2017 at 2:23 pm

    Este si aceasta o cernere a ortodocsilor cautatori de minuni.

    Poti merge undeva sa vizitezi anumite locuri istorice, dar unii merg la Ierusalim sa vada locurile sfinte si nu isi schimba viata, ei merg acolo ca si la muzeu, sa vada ceva istoric, numai ca Dumnezeu este viu, nu este istorie si important este ca acolo unde traiesti tu sa traiesti respectand poruncile lui Dumnezeu.

    Nu trebuie sa mergi la locurile sfinte sau in pelerinaje sa te mantuiesti. In ziua ade azi trebuie sa fii antiecumenist, anticip si sa traiesti ascultand de Dumnezeu

    Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 23, 2017 at 7:30 pm

      Lasa frate ca mi-a spus un calugar ca si-a facut pasaport biometric ca sa mearga la Ierusalim la locurile sfinte, si ca a fost asa frumos, ca abia i s-a deschis pofta de pelerinaje din astea, si ca o sa mai mearga in multe locuri sfinte. Ce sa mai zici…

      De biometrie zicea ca nu avem ce face, ca daca asa sant vremurile ce putem face noi, facem ce face toata lumea.

      I-am zis si eu ceva, nu i-a convenit, chiar s-a enervat, si am plecat.
      Cu ecumenismu stau acolo la manastire super, asa ca, aia a fost ultima oara cand am calcat pe acolo.

      Apreciat de 1 persoană

      • Raluca said, on februarie 23, 2017 at 9:23 pm

        Care mănăstire, dacă se poate spune?

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on februarie 23, 2017 at 10:48 pm

        Suntem pacatosi si trebuie sa fim sinceri si smeriti in fata lui Dumnezeu.
        Nu au nici un folos preotii si calugarii de faptul ca se roaga mecanic multe ore pe zi ca si un papagal.
        Sinodul din Creta a aratat nivelul lor de traire duhovniceasca.

        Apreciază

      • antiecumenista said, on februarie 23, 2017 at 10:53 pm

        unde ai fost ??? La Calistrat ???

        Apreciază

      • Mirela said, on februarie 23, 2017 at 11:21 pm

        Raluca

        La care mănăstiri nu e aşa (cum zice Mircea)?, mai degrabă.

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 24, 2017 at 9:19 am

        Raluca si @antiecumenista,

        A raspuns Mirela.

        Apreciază

      • Boldoiu Lidia said, on februarie 24, 2017 at 2:19 pm

        sa ne trimita si noua un tir sau doua de lemne de foc si,l pomenim mereu se poate?

        Apreciază

      • el said, on februarie 24, 2017 at 8:34 pm

        Boldoiu Lidia

        voua va trebuie lemne de foc in schimbul LEPADARII de Ortodoxie, pentru aceasta voi INSIVA sunteti lemnele pentru ars in focul iadului vesnic.

        Apreciază

      • Raluca said, on februarie 24, 2017 at 9:01 pm

        mircea. v și Mirela, întotdeauna am considerat mănăstirile și pe viețuitorii acestora ca pe niște puncte de referință în ortodoxie. Aveam mult respect pentru acești oameni care lăsaseră lumea pentru a duce o viață închinată lui Dumnezeu. Nu oricine are tăria și credința necesare pentru a face așa ceva. După Creta credeam că o să fie o mărturisire a credinței unanimă la acești oameni (mai ales după ce au aflat ce s-a semnat acolo), mărturisire exprimată prin dezaprobarea ereziilor și nepomenirea celor care acceptaseră ereziile. Dar s-a întâmplat exact contrariul. Dacă toți preoții ar fi mărturisit dreapta credință și ar fi explicat și poporului adevărul, ierarhii rămâneau fără obiectul muncii, și ar fi fost obligați să-și recunoască greșeala așa cum au făcut-o și cei care au participat la Ferrara-Florența. Totuși ce poate fi în mintea și în sufletul celor care au curajul să săvârșească Sfânta Liturghie în condițiile în care au nesocotit învățătura de credință ortodoxă înfruntându-L pe Hristos în Creta, sau în a celor care îi pomenesc pe aceștia? Pentru mine e ceva ce depășește capacitatea mea de înțelegere. Pentru credincioșii care merg la biserică și care habar n-au ce se întâmplă mai am o înțelegere, deși și asta e limitată, pentru că și necunoașterea e un păcat, dar pentru cei care ȘTIU ce fac și nu le pasă, pentru aceștia nu am nici o înțelegere, pentru că NU înțeleg de ce preferă alternativa sinucigașă a înfuntării lui Dumnezeu decât pe cea a mărturisirii LUI, și mai trag după ei și multe alte milione de suflete. Este înfricoșător!

        Apreciază

    • Mirela said, on februarie 23, 2017 at 10:47 pm

      Unii care nu vor să se sfinţească prin jertfă proprie se mint că se sfinţesc prin forme exterioare precum pelerinajele la locuri sfinte, despre care le place să creadă că ţin loc de paza poruncilor. Iar dacă merg la Ierusalim cu avionul, la hotel de 5 stele, cu bufet suedez de 20 de metri, consideră că asta e o virtute şi o formă de asceză similară pelerinajelor de odinioară, în care pelerinii treceau prin tot felul de lipsuri şi vitregii. Se cuvine să mergi pe Drumul crucii mâncând carne vinerea, după ce te-ai împărtăşit cu câteva ore înainte (tot fără post), deşi restaurantul e plin de salate?

      Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 24, 2017 at 4:48 pm

      In vol 2 Cuvinte Duhovnicesti – Sf Paisie, exista un mic capitol intitulat ” „Adevaratii inchinatori…” „, pg 108-114,
      in care Sf Paise vorbeste tocmai despre turismul duhovnicesc.

      Pe scurt, de multe ori te folosesti putin si te vatami mult. „Isi pierd timpul, se ticalosesc fara scop si nu se folosesc”

      Si finalul:

      – Parinte, daca cineva nu are dorinta sa mearga la locuri de inchinare, aceasta este din lipsa de evlavie?
      – Nu. Eu nu am fost nici macar la toate manastirile din Sfantul Munte, nici la toate locurile de inchinare. N-am fost de pilda la Sfantul Ioan Rusul. Dar aceasta nu inseamna ca nu simt evlavie pentru Sfant. Este bine sa avem evlavie pentru un sfant de la un loc de inchinare si sa nu mergem. Sa mergem numai atunci cand ni se iveste vreun prilej sau cand exista vreun motiv. Valoare are ceea ce spune Hristos Samarinencei: „Adevaratii inchinatori se inchina Tatalui in duh si in adevar”.

      Apreciază

  2. Mihai said, on februarie 23, 2017 at 2:50 pm

    Localnicii din Radeni ce părere au?!

    Apreciază

  3. Mirean said, on februarie 23, 2017 at 3:19 pm

    Doamne fereste,parca imi este teama sa si judec un mitropolit,dar cand e vorba de dreapta credinta…Vedeti,daca s-au obisnuit cu compromisul,spaga,darul,cred ca pe radeni ii vor cumpara cu un blid de linte.
    Pai,nu au vazut ce crestini educati sunt la Radeni de Pr.Pamvo?Sigur nu vor cadea in capcana lor niciunul.Ei sunt hotarsti si prin jerfa sa mearga pana la capat,asa cum si noi treb sa facem.Doamne,coboara din cer darurile Sfantului Duh,mai cu seama iubirea de frate cea adevarata,fara de care nimeni nu va intra in Imparatia Ta!

    Apreciază

  4. Ioan said, on februarie 23, 2017 at 4:27 pm

    Apreciază

  5. Mirela said, on februarie 23, 2017 at 5:31 pm

    Prin această iniţiativă a Mitropoliei, se vădeşte cine este în fruntea ei: tatăl minciunii. Oare nu prin această metodă veche L-a ispitit pe Hristos, oferindu-i împărăţiile lumii şi strălucirea lor? Nu cu bogăţii erau ispitiţi martirii primelor veacuri, în încercarea ighemonilor de a-i face să se lepede de Hristos? Nu cu „pâinea” şi cu confortul, antihristul îşi va câştiga mulţimi de credincioşi „ortodocşi”?
    Aşa lucrează Duhul Sfânt, cumpărând suflete?
    Iar dacă cineva crede în buna intenţie a Mitropoliei, putem să întrebăm de ce a fost ales tocmai satul Rădeni? E cel mai sărac din eparhie?

    Apreciază

    • Sandel said, on februarie 23, 2017 at 8:25 pm

      Da, Mirela, ai dreptate. Sa ne rugam pentru credinciosii din Radeni sa treaca peste aceasta ispita si peste altele care vor mai veni.
      Presimt ca in curand Teofan o sa le trimita si o pana din aripa Sf. Arhangheli…..si cate si mai cate…
      Iertati-ma pentru tonul sarcastic…..

      Apreciază

    • mercurie said, on februarie 23, 2017 at 11:21 pm

      Cata dreptate ai sora Mirela, dar ia sa vezi ce bine spune Sf.Chiril al Alexandriei despre cumpararea pe care a facuto Hristos ,dar in sensul cel bun.
      Despre Hristos şi sinagoga – adunarea – iudeilor

      Nenorociţii Iudei pot fi vădiţi folosindu-se în multe feluri de o limbă neînfrînată şi sălbatică împotriva lui Hristos. Iar că acest lucru nu le-a fost nepăgubitor o poate vedea cineva chiar din cele ce li s-au întîmplat. Căci întîiul-născut Israel (Ieş. 4, 22) avînd o slavă vestită din pricina aceasta şi fiind odinioară iubit şi ales, a fost pus la urma neamurilor şi a ajuns aşa în timpurile din urmă, ba mai bine zis în tot timpul. Aceasta le-a spus-o de mai înainte Domnul, zicînd prin Osea : «Vai lor, că s-au abătut de la Mine. Ticăloşi sînt, că au săvirşit fărădelege împotriva Mea. Eu i-am răscumpărat pe ci, iar ei au grăit împotriva Mea minciuni» (Osea 7, 13). Nimic urît, care n-ar fi îndrăznit să spună în cuvintele lor. Au defăimat, neînţelegînd ce s-a scris : «Moartea şi viata în mîna limbii. Cei ce o stăpînesc pe ea vor mînca roadele ei» (Prov. 18, 21). Iar fiindcă s-au înebunit împotriva Lui, şi-au slobozit limba neînfrînată la ocări, precum am spus adineauri. De aceea au căzut şi din nădejdea în El, neauzindu-L zicînd : «Acesta e sorţul tău şi partea ta, să nu ascultaţi de Mine, zice Domnul» (Ier. 13, 25).

      Iar ca chip al preoţiei Iudeilor trebuie socotit Aaron, iar Mariam reprezintă faţa Sinagogii (a adunării). Deci L-au acuzat pe Mîntuitorul nostru Hristos şi bătrînii Iudeilor şi însăşi adunarea (Sinagoga) împreună cu aceia, învinuindu-L de călcarea poruncilor dumnezeieşti, prin spusa : «Dacă ar fi omul acesta de la Dumnezeu, n-ar fi călcat Simbăta» (Ioan 9, 16). Dar scrîşneau împotriva Lui şi în alt mod, pentru că şi-a luat de soţie o femeie neagră, adică Biserica din neamuri, şi a părăsit într-un mod oarecare pe cea dintîi, adică pe israelita, care era Sinagoga. Că erau furioşi pentru că nesocotea obiceiurile lor, păzite în mod deşert, sau date prin Moise ca chipuri, nu e greu să vadă cel ce s-a familiarizat cu scrierile evanghelice. Iar că şi-a luat soţie Biserica din neamuri, înnegrită încă pentru întunericul cunoştinţei şi al moravurilor — căci nu era încă în ea lumina cea adevărată care înfrumuseţează şi albeşte faţa — va putea găsi cineva uşor dovada în prooroci.
      Oare nu arată prin acestea ca pe o iconomie (o lucrare dumnezeiască) parţială şi măsurată pe cea prin lege şi prooroci şi ca pe una generală şi universală, pe cea prin Hristos ? Căci legea mîntuia o singură casă, cea din Israel. Iar Hristos nu a făcut aşa, ci a cumpărat lui Dumnezeu şi Tatăl, precum s-a scris, întreaga lume prin credinţa în El şi prin sîngele Său.
      Nu zice sfantul Chiril al Alexandriei atat de frumos despre Hristos ?! Parca imi umple inima cu bucurie cand citesc din Sf.Parinti si vad cate au zis si facut ei si apoi realizez ca eu sunt la ani lumina distanta de talpa picioarelor lor sfinte …

      Apreciază

  6. remy71 said, on februarie 23, 2017 at 5:49 pm

    Nu am vazut niciodata chemtrails pe cer cum am vazut azi.
    Enorm de multe.

    Apreciat de 1 persoană

  7. diogene said, on februarie 23, 2017 at 6:11 pm

    Nu nu numai de bucate sau alte cele are nevoie omul,ci in primul rand de CUVANTUL LUI DUMNEZEU,de iubire,dragoste,de CALEA CEA DREEPTA spre MANTUIRE.Asa ca satenii din Radeni ar face bine sa refuze ajutoarele omenesti si sa le primeasca doar pe cele ce vin de la Dumnezeu….

    Apreciază

    • Nicoleta said, on februarie 24, 2017 at 2:02 pm

      „mesagerul de neamt” este tinut de un mason. Mare atentie! Cititi cu atentie articolul lor.

      Apreciază

  8. Marius said, on februarie 23, 2017 at 10:05 pm

    Iubiti frati si surori, va rog sa cititi si sa semnati petitia de mai jos:
    https://www.petitieonline.com/signatures/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa/start/420

    Apreciază

  9. nimic nu sunt said, on februarie 24, 2017 at 7:59 am

    Na belea! C-o auzii si pe asta! Se va crea ,,un bloc crestin unitar de marturie”. Si se afirma deschis acest lucru! La ce va mai renunta Ortodoxia?

    Apreciază

    • Nicoleta said, on februarie 24, 2017 at 2:15 pm

      numai pentru definitia pe care a dat-o el ecumenicitatii si ar trebuie caterisit. Nevrednic! Nu mai zic de altele.

      Apreciază

  10. isa said, on februarie 24, 2017 at 10:48 am

    Dar nu este singurul; mai sunt si alti inhamati la caruta multiculturala, precum … http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=970065&title=pazea-ca-vine-n-goana-soros-ul-antichitatii-a-reaparut-la-activenews-lunecosul-preot-aldea-adeptul-multiculturalitatii-sorosiste-aplicata-de-el-creator-pe-spatiul-geto-dac-al-daciei-lui-burebista-si-a-lui-decebal-
    Ceea ce a mai uitat sa spuna autorul articolului este ca suntem si daci crestinati.

    Apreciază

  11. Codrean said, on februarie 27, 2017 at 8:57 pm

    Doamne ajuta ! Am o intrebare ,va rog sa imi raspundeti ,e legat de pomenirea Ips Iustin Sigheteanul la sf liturghie .Dupa cum stiti ,la inscaunarea dansului ca episcop ,au participat si papistasi (ceea ce e grav ) .Preotul care mai pomeneste un astfel de episcop se face co-partas la erezie ,la fel si enoriasii din acea biserica ?

    Apreciază

  12. […] Mitropolitul Teofan chiar nu vrea sa rateze iadul: AJUTOARE pentru cei ce merg la preotul pomenitor … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.