SACCSIV – blog ortodox

DEJA SE MIRA SI DRACII? Ca sa-i determine pe locuitorii din Radeni sa nu mai merga la Parintele Pamvo, Mitropolitul Teofan va trimite Vesmantul Cuvioasei Parascheva la cealalta biserica din sat, cea cu preot pomenitor

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 23, 2017

vesmant-sf-parascheva

Iata ce putem citi la Veşmântul Cuvioasei Parascheva, folosit pentru a-i îndepărta pe cei din Rădeni de Schitul care are hramul Sfintei? de pe OrtodoxInfo:

La slujba de Sfântul Maslu, preotul parohiei din satul Rădeni a afirmat că, în semn de dragoste faţă de locuitorii satului, Înaltpreasfinţia Sa, mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei, va trimite veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva spre închinare (probabil şi spre păstrare) la acea parohie. Din spusele părintelui, veşmântul va fi însoţit de cineva important de la mitropolie şi va ajunge la Rădeni duminica viitoare.

Această dragoste manifestată de ierarh faţă de credincioşii dintr-o parohie nu este nefirească şi este foarte lăudabilă. Mai neobişnuit este momentul ales pentru manifestarea ei, într-o perioadă în care locuitorii din Rădeni sunt apropiaţi Schitului Rădeni şi Părintelui Pamvo, cel ce, în toţi anii aceştia, le-a fost un adevărat părinte spiritual, iar după sinodul din Creta a întrerupt pomenirea ierarhului pentru participarea acestuia la sinod şi semnarea documentelor eretice ale acelui sinod.

Nu dorim să acuzăm Mitropolia de intenţii ascunse cu privire la trimiterea veşmântului Sfintei în acest sat sau de folosirea acestui prilej pentru alt scop decât cel pur spiritual, dar nu putem nici ignora faptul că de când a început nepomenirea ierarhului la Schit, au existat mai multe încercări ale oficialităţilor bisericeşti de a capta bunăvoinţa locuitorilor, cu scopul vădit de a rupe legătura lor puternică cu Părintele Pamvo.

Mai întâi, s-a luat măsura instalării unui preot nou în urmă cu o lună, se pare că în ziua în care la Schitul Rădeni avea loc Sinaxa Naţională a nepomenitorilor. Mutarea nu pare a fi produs efecte spectaculoase, iar eşecul preluării Schitului prin forţă, în urmă cu două săptămâni, pare a fi convins conducerea mitropolitană că trebuie diversificate eforturile de cucerire a afecţiunii localnicilor.

O miză a acestei demonstraţii spontane de iubire, pe lângă cea pastorală, evident, ar putea fi convingerea donatorilor Schitului Rădeni să manifeste o atitudine favorabilă acceptării supremaţiei Mănăstirii Petru Vodă asupra Schitului, clădit din munca şi donaţiile lor, în condiţiile în care până şi părintele Hariton trebuie să fi înţeles deja că situaţia nu este atât de roz pe cât îi place preacuvioşiei sale să creadă şi să le spună şi altora care doresc să îl creadă. Iar dacă nu a înţeles singur, e posibil să îl fi convins avocaţii cu care a discutat.

Schimbarea veşmintelor Cuvioasei şi trimiterea celor vechi la câte o parohie este o practică curentă la Catedrala Mitropolitană. Ceea ce atrage atenţia însă este faptul că foarte multe biserici unde sunt trimise veşmintele vechi au o legătură oarecare cu Sfânta: fie au hramul Sfintei, fie sunt biserici prin care Sfânta a trecut în drum spre Iaşi, fie sunt monumente istorice etc. Biserica din satul Rădeni nu pare a avea astfel de legături.

Schitul Rădeni, pe de altă parte, are hramul principal sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva. Firesc ar fi fost ca veşmântul Cuvioasei să fie donat Schitului, care o sărbătoreşte în mod special. Trimiterea sa la parohia vecină pare, în contextul actual, o încercare de a-i îndepărta pe sătenii de la Rădeni, cu ajutorul veşmântului Sfintei, de Schitul care o are ca patroană.

La cât de hotărâţi sunt locuitorii din Rădeni în apărarea Ortodoxiei, pentru ca sosirea veşmântului Cuvioasei în sat să aibă rezultatul pe care e posibil să îl sconteze cei ce îl trimit ar trebui ca el să fie însoţit de o declaraţie a înaltului ierarh, prin care se dezice de ereziile ecumeniste semnate în Creta şi apărate în sinodul naţional.

Altfel, există probabilitatea ca locuitorii din Rădeni să procedeze cu înţelepciunea care îi caracterizează şi să treacă pe la biserica parohială din sat, unde să se închine la veşmântul Sfintei, după care să îşi continue drumul spre Schit, unde să continue rugăciunile adresate acesteia.

   Comentariu saccsiv:

Nu mai stiu detaliile, dar era o istorioara cu un calugar ce cocea oua la lumanare in chilia sa, ca sa le manance cand nu trebuie. L-a vazut staretul iar calugarul s-a scuzat: „Diavolul m-a indemnat sa fac asa ceva”. Dar apare diavolul si zice: ”Nu-i adevarat, nu eu l-am indemnat. Mie nici prin gand nu mi-a trecut ca ar putea cineva fierbe oua cu lumanarea.”

Nu stim daca dracul l-a indemnat pe Mitropolitul Teofan la asa o lucratura sau daca se mira si dracii de produsul mintii acestui Ierarh. N-ar fi de mirare a doua varianta:

LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on februarie 23, 2017 at 10:18 am

    Daca au ajuns să de folosească și de Sfinții, chiar că sunt ft penibili

    Apreciază

  2. Aurora said, on februarie 23, 2017 at 11:37 am

    Ce mizerabil ! Nu stie ce sa mai nascoceasca pt. a-si atinge scopul marsav. Nu-l ajute Cuv. Parascheva !

    Apreciază

    • Sandel said, on februarie 23, 2017 at 4:48 pm

      Doamne ce puerili si previzibili sunt un miscari astia de la MMB. Nu-mi vine sa cred.
      De maine toti copiii sa mearga la Biserica preotului pomenitor ca se vor imparti acadele TOPITOP si bomboane BONIBON.

      Apreciază

  3. Aliona said, on februarie 23, 2017 at 12:00 pm

    Sa mearga sa se inchine vesmantului, dar la slujbe sa nu participe. Cred ca asa e corect si fata de cuvioasa si fata de preotii pomenitori.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 23, 2017 at 12:39 pm

      Aliona

      Asa a zis si fratele Mihai Silviu Chirila.

      Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 23, 2017 at 7:51 pm

      Fiind vorba de o viclenie, nu trebuie intrat in biserica aia. Sfanta Parascheva va intelege. Daca se intra pt a se inchina la Vesmant, cel rau si-a indeplinit jumate de misiune, si se bucura.
      Iti cumperi o iconita cu Sfanta si te inchini acasa, si asa e mai cinstit.

      Apreciază

    • el said, on februarie 23, 2017 at 7:54 pm

      Aliona

      BINEINTELES!

      DREPT CREDINCIOSILOR Dumnezeu le trimite BINECUVANTARI si prin mainile ERETICILOR, ceea ce au facut APOSTATII de la MMB !!! 🙂

      desigur ca INTELEPTII ucenici ai Parintelui Pamvo SE FOLOSESC si merg sa se inchine Vesmantului Sfintei adus la porta lor si … DISPRETUIESC mai departe slujba ERETICEASCA si NU primesc pomenitorii de ERETICI!!

      si eu in pamant ERETICESC am mers sa ma inchin Moastelor multor Sfinti din primele Veacuri…

      Apreciază

  4. Iones said, on februarie 23, 2017 at 12:33 pm

    Pe ZiarulLumina.ro putem citi ca intalnirile ecumeniste cu asa-zisele „biserici surori” nu sunt de ieri de azi, ci inca din perioada interbelica. Si atuncea motivul intalnirilor erau tot „pacea” si „armonia” intre culte

    http://ziarullumina.ro/participari-romanesti-la-intruniri-ecumenice-interbelice-120140.html

    Apreciază

    • unu1 said, on februarie 23, 2017 at 1:40 pm

      @Iones

      Buna observatia. Merci (Asta imi confirma o idee de-a mea)

      Apreciază

      • marinela said, on februarie 23, 2017 at 2:06 pm

        Ehei,mare e invidia si rautatea acestor asa zisi pastori in piei de oaie si apucaturi lupesti.Nu mai stiu ce sa scorneasca cu mintea lor bolnava de erezie si rea credinta,incit au ajuns sa apeleze la fel si fel de mijloace/tertipuri ,doar-doar i-o convinge pe oameni sa-i urmeze pe ei,tradatorii de serviciu.Sint convinsa ca lumea din sat de acolo e cu multa credinta fata de Dumnezeu si vor sti sa se pazeasca de cursele acestor misei. ca sa nu cada in ele.Doamne ai mila de noi toti si nu ne lasa prada dusmanului Tau!

        Apreciază

  5. […] DEJA SE MIRA SI DRACII? Ca sa-i determine pe locuitorii din Radeni sa nu mai merga la Parintele Pamv… […]

    Apreciază

  6. elena said, on februarie 23, 2017 at 3:51 pm

    Eu o sa merg sa ma inchin la vestmantul Sf Parascheva, care mult m-a ajutat in studentia mea la Iasi, o sa ii las pomelnic cu scump parintele Pamvo si obstea, dupa care o sa merg la o sfanta liturgie la Radeni!

    Apreciază

    • el said, on februarie 23, 2017 at 7:58 pm

      elena

      🙂 🙂 🙂

      Dumnezeu este cu tine soro!

      … spre Slava Ortodoxiei si BATJOCURA apostatilor !

      de ce sa nu se foloseasca Robii Lui Hristos de binecuvantarea trimisa lor prin PROSTII APOSTATI ? 🙂

      Apreciază

    • Mirela said, on februarie 24, 2017 at 10:31 am

      elena

      Înainte de a-l trece pe pomelnic pe părintele Pamvo, întreabă-l dacă vrea să fie pomenit de părtaşii la erezie. Eu cred că nu vrea. Oare el nu a întrerupt pomenirea ierarhului tocmai pentru că nu vrea să aibă comuniune cu părtaşii la erezie? Pomenirea părintelui Pamvo de către un preot pomenitor de eretici nu înseamnă comuniune cu erezia?

      Apreciază

  7. lucia said, on februarie 23, 2017 at 7:17 pm

    Locul. din. iad. este. pregatit. pentru. preafericitul Teofan Doamne. ajuta.lll

    Apreciază

  8. mircea.v said, on februarie 23, 2017 at 10:24 pm

    el,

    cred ca iti dai seama ca diferentele sant f mari intre cele 2 situatii:
    – a merge sa te inchini la moaste care acum sant pe pamantul ereticilor si paganilor (si care sant acolo de sute de ani)
    – a merge sa te inchini la Vesmant in cazul de fata, Vesmant adus cu viclenie spre a lucra cele rele, adica cele legate de ecumenism, cele legate de bagarea pumnului in gura la cei ce marturisesc Adevarul…

    Situatia de acum seamana mai mult cu „imi fac pasaport biometric ca sa merg la Ierusalim”. E o justificare „nobila si duhovniceasca”. Si o sa primeasca si insemnarea ca sa mearga la ierusalim, sau in alte locuri sfinte.
    „Intru in biserica ereticilor ca sa ma inchin la Vesmant”. Adica „accept o cadere/cedare, pt cele sfinte”.

    Stii cum zicea Steinhardt – cu cel rau nici o legatura, „nu-mi pun semnatura langa a celui rau nici ca sa recunosc ca exista Dumnezeu”. Asta cu Vesmantul e momeala, frate.

    Este exact situatia care o descrie Vasile cu milostenia in articolul ref la ajutoare. Parintele Calciu mergea la spitale cu elevii ca sa duca „de-ale gurii si de-ale sufletului”. Asa si astia, aduca la Radeni de-ale gurii si de-ale sufletului dar pe invers, spre pierderea sufletelor.
    Nu ar trebui acceptata de la astia nici milostenia legata de trup, nici milostenia legata de suflet, pt ca au viclenie in ele.

    Acum, fiecare e liber sa faca cum crede.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on februarie 24, 2017 at 11:24 am

      Mircea.v

      ba eu daca as fi la Radeni M-AS DUCE sa ma inchin Vesmantului dar NU AS PARTICIPA la NIMIC din slujbele pomenitorilor de eretici , ci pur si simplu as trece pe langa ei ca pe langa pietre/morti, nici buna zíua nu le-as da, nici „binecuvantare” de la ei NU as primi !
      ce treaba am eu cu ereticii si cu beserica/ „slujbele” lor, eu MERG STRICT la Vesmantul Sfintei si DOAR cu Ea am de-a face IGNORAND circumstantele EXTERIOARE prin care vesmantul a ajuns acolo.
      ce crezi ca or sa ma intrebe de ce nu vin la ei la slujbe? sau de ce NU le cer „binecuvantare” sau ii ignor? si chiar de ar face-o tot NU m-ar impiedica sa ii ignor si sa cinstesc Vesmantul Sfintei

      ce ti se pare in neregula?
      ba asa in mod fatis AS DISPRETUI si IGNORA ca pe MORTI pe ERETICI FARA sa ma lipsesc de harul Sfintilor sau Moastelor pe care le-au rechizitionat ei SILIT de la Drept Credinciosi ! 🙂

      … si le-as arata ca DEGEABA au venit sa PERVERTEASCA, caci Robii Lui Hristos se folosesc si NU SE VATAMA de cursele lor viclene, ba II DIPSRETUIESC si le intorc intru NIMIC!

      Apreciază

  9. Mirela said, on februarie 23, 2017 at 11:58 pm

    Mă tem că cei care vor vrea să se închine veşmântului Sfintei Parascheva vor putea să facă acest lucru DOAR în timpul slujbelor (mai precis, a liturghiei). Sau credeţi că preotul pomenitor o să lase biserica deschisă toată ziua, să vină fiecare când vrea? Acolo e biserică de sat, nu mitropolie.
    Iar asta e cu atât mai probabil cu cât intenţia reală a iniţiatorilor demersului nu este cinstirea sfintei, ci este aceea de a-i face să vină la pomenitori pe credincioşii care acum merg la nepomenitori.
    Iar dacă veşmântul va fi accesibil doar în timpul Sf. Liturghii, se cuvine ca cei care acum merg la schit (la nepomenitori) să lipsească o parte a slujbei sau chiar toată, pentru a putea să se închine la veşmântul aflat în altă biserică (la nişte kilometri depărtare)?
    Eu cred că mai bine nu.

    Apreciază

    • el said, on februarie 24, 2017 at 11:31 am

      Mirela

      la SFARSITUL „liturghiei” ereticesti Vesmantul ramane in Biserica nu?
      Atunci as intra DOAR DUPA „slujba” lor si pe ei i-as ignora ca pe niste MORTI ! ( astadesigur i masura posbilului, ca daca il aduc doar punctual di doar pt slujbe si atat NU AM FOLOS sa merg acolo evident)
      Crezi tu ca oamenii care merg al slujba la NEPOMENITORI ar cadea in asemenea capcana IEFTINA sa se intineze cu „slujbele” ERETICILOR pentru cinstirea unui Vesmant( nici macar Sf Moaste) ?

      Apreciază

      • Spaceman said, on februarie 25, 2017 at 9:42 pm

        @el

        Ce spui tu, să intri în bisericile unde slujește preot în comuniune cu ierarhii săi eretici, prin pomenirea acestora, pentru a cinsti Sfintele Icoane, Sfinte Moaște, Sfinte Veșminte, Sfânta Cruce Ortodoxă a Domnului nostru Iisus Hristos, rămase sau aduse în acel lăcaș, fără însă a participa și la slujbele lor, mie îmi miroase a sminteală. În bisericile unde slujesc preoți în comuniune cu ereticii NU INTRI! Punct.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 26, 2017 at 5:45 am

        Spaceman

        Nu e frate sminteala. Mergi la Sfintele Moaste, te inchini si pleci. Ereziile n-au putere asupra lor. Dracii nimic nu pot impotriva celor Sfinte.

        Apreciază

      • ilioara said, on februarie 26, 2017 at 11:49 am

        si daca cineva nu vrea sa primeasca nimic din mainile lor ti se pare gresit?
        n-am vrut sa-mi dau cu parerea pana acum, sa nu zica cineva ca imi dau eu cu parerea sau incerc eu sa influentez..dar parerea mea este ca daca credinciosii ii citesc acatistul sfintei cu durere, sau fac o rugaciune macar, multa mangaiere primesc, si folos…….

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 26, 2017 at 4:30 pm

        @el, saccsiv

        „Rugaţi-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credinţă, căci vremuri groaznice ne aşteaptă. Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele.”

        Sfântul Lavrentie al Cernigovului

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 26, 2017 at 5:48 pm

        mircea.v

        Dar nu mergem frate sa cascam gura la bisericile poleite in aur.

        Apreciază

      • el said, on februarie 26, 2017 at 5:41 pm

        Spaceman

        asa si in cazul asta tu nu te mai duci la „patriarhie” sa te inchini la Sf Dimitrie, nici la Sf Gheorghe km 0 sa te inchini la mana Sf Nicoale, si ca sa spu mai pe scurt NU TE MAI DUCI LA NICIUNA din Sf Moaste cunoscute ca … se afla acum in Biserici ERETICESTI nu?

        frate un pic de discrenamant te rog !
        cu ce te impiedica pe tine EREZIA detiatrilor de Sf Moaste sa te inchini CURAT la Sfantul respectiv daca tu NU PRIMESTI nici slujbele, nici „binecuvantarile” lor?
        sau crezi ca se „schimba harul”(/lucrarea lui asupra ta) Sfantului pe motiv ca se afla capturat in labele ERETICILOR APOSTATI?

        Apreciază

      • el said, on februarie 26, 2017 at 5:46 pm

        Spaceman

        si daca crestinii odinoara cu evlavie adevarata ( nu ca papagalii astia de acum cu ostenala tinzand asimptototic catre zero si o evavlie maladiva gen ma duc sa iau poamana hocus-pocus de la Sfantu´ca e MOCA AUTOMAT INDIFERENT cat de „dreapta” e credinta mea si cat de „duhovniesti ” ostenelile” ) se duceau sa se inchina la Capul Sf Ioan Botezatorul capturat de indracitii musulmani din moscheea de la Damasc se faceau apoi si ei cumva musulmani?

        Apreciază

      • ilioara said, on februarie 26, 2017 at 10:01 pm

        el

        nu te supara, zic si eu, tu ai incredere in ereticii de peste hotare? Stii tu la ce si cui te-ai inchinat? Ai idee cat de simplu e sa faci un cadavru sa semene cu Sf Moaste in ziua de azi? Sunt atatea solutii, substante, il pregatesc il parfumeaza, il fac boboc si gata. Tu crezi ca aia care au gandit asemenea „biserici” si le conduc lasa oamenii sa se foloseasca de CEVA DUHOVNICESC? A, daca era intr-o biserica ortodoxa, da, si asta pana la sinod ca dupa …nu stiu..Deci pana la sinod si daca punea vreun prteot mason ceva in vreo cutiuta si omul nu stia era oricum acoperit dar de acum…..nu stiu, si din tot puhoiul de romani care a fost la Bari poate imi spune si mie cineva cati s-au folosit si unde este miscarea antiecumenista din Italia
        Hai sa luam cazul Radeni, eu zic ca, de departe Vesmantul este momeala. Adica ii vezi atat de naivi incat , dupa ce i-au vazut pe credinciosi atat de hotarati sa apere Schitul, sa creada ca acestia vor veni sa sarute Vesmantul si isi vor schimba parerea? Eu nu cred. Atunci ii vezi capabili de un gest atat de nobil incat sa aduca Vesmantul tocmai de dragul acelor crestini ca sa-i bucure, asta in nici un caz nu cred. Cred insa ca la mijloc se ascunde ceva murdar si periculos si mai cred ca asta e nimic pe langa ce au facut si sunt in stare sa faca acesti…..
        Sa dea Domnul sa gresesc dar eu in tradatorii lui Hristos cei indraciti si dispusi sa jupoaie de vii crestinii adevarati nu am incredere.

        Apreciază

      • Spaceman said, on februarie 26, 2017 at 10:15 pm

        @el

        Îmi pare rău, dar în Biserica Ortodoxă Română de astăzi eu nu pot aplica un dublu standard. Eu în bisericile unde sunt pomeniți ierarhii eretici NU INTRU, nici măcar în curțile lor, pentru NIMIC în lume! Nu pot să mă pun parțial în… „carantină duhovnicească”.

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 27, 2017 at 3:46 pm

        el,

        nu asta e pr, asa cum o pui tu, cum ca daca te inchini la Capul lui Sf Ioan Botezatorul devii musulman. Normal ca nu devii, normal ca nu devii ecumenist daca intri si te inchini la Vesmant, da pui botu la viclenia lor, si intri in sinagoga satanei. In cazul Vesmantului e vorba de viclenie, la Ioan Botezatorul nu e vorba de viclenie – si in cazul asta totul e pe fata; musulmanul nu vrea sa se dea ortodox. Frate, e asa de grozava situatia de acum, ca te sperie unde s-a ajuns. Toate bisericile ecumeniste si pro-cip (in frunte cu cele in care se tace), sinagoga satanei sant. Astea sant vremurile, de „biserica din catacombe”. Ai citit cartea, nu? Ce crezi, cei din biserica din catacombe intrau in bisericile serghianistilor? Si e clar ca se vor folosi si pe mai departe de Sfinte Moaste spre a manipula, spre a atrage sufletele spre cel rau. Morcovul din fata magarului. Momeala materiala/trupeasca si spirituala/duhovniceasca. Cel ce stie despre ce e vorba si musca din aceasta momeala, eu zic ca isi face pacat. Cel ce nu stie, nu isi face pacat.

        Asa fals pun problema si cei cu „Harul”. Nu „harul” e pr, ci incalcarea poruncii Apostolului Pavel:
        „departati-va de ei”. Nu sant mentionate exceptii, ca har sau nu, ca moaste sau nu…

        Unde se invata dreapta credinta si se vorbeste anti-cip se intra, unde nu, „departati-va de ei”.
        Sa-ti spun cinstit, eu am pornirea asta de a nu intra din 2009, da am tot amanat. Acum gata.

        Apreciază

  10. Spaceman said, on februarie 24, 2017 at 12:16 pm

    Unde dai și unde crapă, poza din articol a fost făcută în Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, în octombrie 2015 de către un anume Aurel-V~133.

    http://www.sfantulgheorghenou.ro/icoana-facatoare-de-minuni-si-vesmantul-sfintei-cuvioase-parascheva-in-pridvorul-bisericii-voivodale-sfantul-gheorghe-nou-din-capitala-2015-10-13/

    Cel ce își zice Aurel-V133 sau Aurel-V18 – la 33 întorci un 3 le unești și iese 8, citind 1 ca I, adică Aurel-VIO(pt) – cu siguranță este mason, așa cred eu.

    http://oananuta.blogspot.ro/2014/03/scrisoare-deschisa-catre-masoni-va-rog.html

    https://saccsiv.wordpress.com/2014/09/07/masonerie-simbolul-celor-3-puncte/

    http://basilica.ro/sarbatoare-la-biserica-sfantul-gheorghe-nou/

    Vă mai amintiți de treaba cu grafitti din București? Cel cu…

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/20/foto-graffiti-bizar-cu-sfantul-gheorghe-langa-biserica-sfantul-gheorghe-nou-din-capitala/

    Poate că nu are nicio legătură acel grafitti bizar cu implicarea masoneriei la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, cum poate că nu are nici aceasta:

    Liviu Dragnea primește Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni

    Sau cine știe, în acest caz cumva greșesc eu, așa că revin – consider imperios necesar ca toți clericii și mai ales ierarhii din Biserica Ortodoxă Română în frunte cu patriarhul Daniel, să declare public, în scris sau cel puțin într-o înregistrare audio-video, din care să reiasă poziția lor față de masonerie, dacă este mason sau nu, colaborează sau nu cu masoneria și dacă crede că masoneria este sau nu organizație satanică.

    https://saccsiv.wordpress.com/2017/02/09/informatie-de-ultima-ora-radeni/comment-page-1/#comment-344491

    P.S. – se vor face că plouă, niciun ierarh B.O.R nu va declara dacă are sau nu vreo legătură cu masoneria.

    Apreciază

  11. ilioara said, on februarie 25, 2017 at 9:56 pm

    cred ca depinde de puterea sufleteasca a fiecaruia aceasta decizie de a merge la Vesmant. Eu personal sunt sub mediocru la capitolul asta si nu am incredere nici in mine nici in ecumenisti in sensul ca as banui ca cine stie ce vesmant asemanator aduc si cine stie ce ascund sub el, in sfarsit….
    si nici la eretici nu m-am dus si nici nu m-as duce pentru ca cel putin moastele Sf Nicolae au fost luate prin lucrare diavoleasca iar scopul pentru care au fost luate este chiar ala de a atrage ortodocsii, si de a-l batjocori pe Sfant (l-au pus in centru ecumenismului, au zis ca nu a participat la sinod si ca a fost dorinta sa sa mearga la catolici) deci oricum nu le-as face jocul, sau poate vreti sa ziceti ca are psihopapa evlavie la Sfant?
    asta nu ma impiedica sa cer mijlocirea acestor sfinti si zic si acum ca sf Nicolae si sf Parascheva sa mijloceasca pentru credinciosii de acolo si sa le indrume pasii pe drumul cel Bun!
    a si cunosc persoane care au fost la bari si dupa ce s-au intors au inceput sa aiba pareri ecumeniste…bine poate le aveau dinainte dar nu am avut eu ocazia sa observ

    Apreciază

    • el said, on februarie 27, 2017 at 7:50 pm

      ilioara, Spaceman, mircea.v

      cei ce aveti banuieli/dubii daca nu aveti incredere in Moaste/Vesmant sau altele NU VA DUCETI si BASTA.
      eu nu ma abtin sa merg la Sf Moaste chiar daca le-ar pune la muzeu.
      sinagoga satanei e spurcata, dar nu poate sa spurce si Moastele din ea, asa ca cele CURATE NU se spurca prin atingerea de cele necurate( sa nu fim farisei), la fel sufletele cu Dreapta credinta si curate NU se spurca /vatama de intrarea in sinagogile respective STRICT pentru Sfintenia Moastelor FARA sa primeasca RATACIREA lor.

      si sigur stim cu toti ca ca Sfintii te aud si de la tine de acasa daca te rogi lor cu DREAPTA CREDINTA si cu smerenie, nu-i musai la mergi personal la locul unde se afla Sfintele lor Moaste, … dar daca pot merge si la Sf Moaste/imi sunt fizic accesibile de ce sa ma lipsesc de HARUL lor, caci in Sf Moaste petrece harul Duhului Sfant?

      Apreciază

      • Spaceman said, on februarie 27, 2017 at 11:02 pm

        @el
        Pe criteriul ăsta pot să intru în orice biserică din B.O.R, iar unde sunt pomeniți ierarhii eretici doar pentru Cele Sfinte nu și pentru slujbe? Să-mi scriu pe frunte antipopă pomenitor de eretici? Scuze, am intrat în acest lăcaș pentru Sfintele Icoane dar nu și pentru popă, că pomenește la slujbe ierarhii săi eretici, sau ignorând administratorii acelor lăcașe să intru pentru a mă închina la Veșmântul Cuvioasei Paraschiva, la Sfinte Moaște, la Sfintele Icoane. Desigur că Cele Sfinte NU se spurcă în niciun fel de circumstanțe, sunt vrednice de cinstire indiferent unde au fost puse. Dar dacă Lucruri Sfinte, cum este și Veșmântul Cuvioasei Paraschiva, sunt aduse anume de către ecumeniști în lăcașurile care aparțin B.O.R, nu ale musulmanilor sau evreilor, unde sunt pomeniți ierarhii eretici, pentru A DA O LECȚIE enoriașilor… îmi miroase a MOMEALĂ… și a SMINTEALĂ!
        Să scoată Cele Sfinte din lăcașurile pomenitorilor de eretici și le cinstesc cum se cuvine, că eu acolo NU INTRU!

        Apreciază

      • el said, on februarie 28, 2017 at 1:05 pm

        Spaceman

        exagerezi.
        e EVIDENT ca e vorba de MOMEALA, dar ce dracii nu intind crestinului neincetat CURSE? la fel fac si SLUGILE DRACILOR !
        acum e MUSAI sa cazi in cursele dracilor sau ale APOSTATILOR?

        „Pe criteriul ăsta pot să intru în orice biserică din B.O.R, iar unde sunt pomeniți ierarhii eretici doar pentru Cele Sfinte nu și pentru slujbe?”____ DA POTI daca esti intelept, … si NU intri acolo pentru „cele sfinte” ci STRICT pentru Sf Moaste, ca Icoane ai si acasa la tine.
        am vobit STRICT despre Sf Moaste, nu de Icoane sau altele. Ok?

        nu trebuie sa-ti scrii nimic pe frunte ca nu te duci acolo la SF Moaste ca sa te dai viteaz sa bravezi, ci tu ai treaba EXLUSIV cu SFANTUL, pt. restul e irelevant ce cred altii despre tine

        Apreciază

      • Spaceman said, on februarie 28, 2017 at 7:25 pm

        @el
        Frate, îți mulțumesc foarte mult pentru osteneala ta de a-mi răspunde la frământările și neajunsurile mele. Poate că exagerez și nu sunt prea înțelept, dar prefer prudență maximă în aceste timpuri de mari primejdii, atât pentru trup cât mai ales pentru suflet. Eu în bisericile unde sunt pomeniți ierarhii eretici NU INTRU! Așa să îmi ajute Dumnezeu.

        Apreciază

  12. […] DEJA SE MIRA SI DRACII? Ca sa-i determine pe locuitorii din Radeni sa nu mai merga la Parintele Pamv… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.