SACCSIV – blog ortodox

Alba Iulia: CONSISTORIU SUB PAZA POLITIEI. Parintelui Ioan Miron nu i s-au permis martorii

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 23, 2017

Mihai-Silviu Chirila relateaza de la fata locului:

“Consistoriul la Alba pentru judecarea preotului marturisitor Ioan Miron s-a desfasurat sub supraveghera politiei locale.

Parintele Ioan nu a recunoscut competenta consistoriului, invocand faptul ca nu functioneaza conform legii. De asemenea, a contestat acuzatiile aduse ca fiind total lipsite de temei canonic. Nu i s-au permis martorii.

Politia locala a fost invitata de catre martorii prezenti sa indice temeiul legal sau din Regulamentul instantelor bisericesti de judecata in baza caruia se constituie in personal auxiliar al unei instante bisericesti. Au argumentat ca au fost chemati datorita prezentei unui grup mic si civilizat de credinciosi, veniti din toata tara pentru a-l sustine pe parintele Ioan, desi grupul s-a pozitionat in afara cladirii Episcopiei si au fost paziti si de cativa jandarmi”  

Vom reveni cu amanunte.

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marinela said, on februarie 23, 2017 at 1:28 pm

    Cit de mirsav au ajuns sa se comporte acesti lupi in piei de oaie,nu mai au nici o frica de Dumnezeu sau vreo restanta de bun simt ,care sa-i ajute sa actioneze intr-un mod mai adecvat vesmintelor pe care le poarta.Sint aidoma lupilor ce intra in turma si sfisie ce le cade-n colti si gata,neinteresindu-i nimic,de ce si pentru ce,acesti preoti fac si de ce fac,de ce marturisesc asa si nu cum vor muschii lor de naimiti in slujba diavolului?Pina nu da Dumnezeu cu ei de pamint sa-i trezeasca din agonia mortii lor sufletesti,nu se vor intoarce catre El si vor face „pirtie de singe „printre marturisitori,cel putin asta vad si simt eu cu durere.Doamne nu ne lasa pe mina acestor vinduti si ticalositi in rele si ne apara cu mare mila Ta!

    Apreciază

  2. Mihai said, on februarie 23, 2017 at 2:57 pm

    Pe catedrala episcopală din Alba Iulia este amplasata crucea lui bahomet, se poate vedea și în imagini pe blogul sinodului tilharesc

    Apreciază

  3. Mirean said, on februarie 23, 2017 at 3:36 pm

    Pai ce-ar putea sa le faca un grup de crestini adevarati?De ei trebuie sa le fie frica? Dar la Judecata cea Mare tot politia si jandarmeria vor veni sa ii scoata?
    Ce inseamna asta fratilor? Eu una nu pricep,am citit asa ceva doar prin cartile cu Sfintii Marturisitori.Sunt total deceptionata si descurajata.Asa arata biserica lui Hristos?

    Apreciază

  4. Mirela said, on februarie 23, 2017 at 4:43 pm

    Pomenitorii cei „plini de Duh Sfânt” au chemat poliţia să-i păzească de ortodocşii veniţi să-l susţină pe părintele Ioan Miron!!!
    Se pare că asta e varianta modernizată a apărării: jandarmii şi poliţia! Sfinţii şi cetele îngerilor, despre care citim că erau invocaţi ca ajutor de către oamenii lui Dumnezeu, nu mai au relevanţă şi putere pentru noii „stăpâni ai ortodoxiei” (cum se autonumea recent unul dintre ei).
    Însă laşitatea greţoasă a acestor pretinşi despoţi ne arată clar o realitate tristă: VINA TUTUROR celor care, din prostie, nepăsare, ignoranţă etc., participă la slujbele pomenitorilor de eretici, susţinând astfel promovarea ereziei ecumeniste.
    Dacă pentru câţiva oameni au chemat poliţia, ce ar fi făcut ierarhii cretani dacă poporul întreg s-ar fi poziţionat împotriva lor? Ar mai fi avut tupeul să susţină apostazia?
    Să ia aminte toţi cei care se împărtăşesc din „harul” ereticilor că vor da seama pentru că, din cauza prostiei, a nepăsării şi a lipsei lor de reacţie, erezia a triumfat! Nu sunt deloc nevinovaţi sau victime, cum le place să se creadă, aşteptând vindecare de la alţii. Aşa cum vrednicia poporului a păzit ortodoxia în vremea Sinodului de la Ferrara-Florenţa, tot astfel ticăloşia actuală a poporului leapădă ortodoxia, înlocuind-o cu erezia ecumenistă. Şi acum şase veacuri, ca şi anul trecut, ierarhii l-au trădat aproape în totalitate pe Hristos. Diferenţa a făcut-o şi o face poporul: atunci oamenii au golit bisericile trădătorilor, iar acum le umplu, adormindu-şi conştiinţa cu lipsa alternativei.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 23, 2017 at 7:08 pm

      Mirela

      Iar si mai vinovati sunt „anti ecumenistii”, uneori chiar nepomenitori, care indeamna mirenii sa mearga la slujbele preotilor pomenitori.

      Apreciază

      • el said, on februarie 23, 2017 at 7:48 pm

        saccsiv

        ADEVARAT zici !
        aceia sunt INFINIT mai CUMPITI lucratori ai INSELACIUNII !

        Apreciază

      • Mirela said, on februarie 23, 2017 at 7:54 pm

        Din punctul meu de vedere, să fii preot nepomenitor, dar să îi trimiţi pe oameni la preoţi pomenitori e schizofrenie duhovnicească. Mi-e imposibil să înţeleg de ce au mai întrerupt pomenirea, dacă e OK şi cu pomenitorii?
        Oare e aşa de greu de priceput că de eretici trebuie să fugi? Asta nu înţeleg la toţi cei care cochetează cu erezia prin participare la slujbele pomenitorilor de eretici, deşi au citit texte clare ale Sf. Părinţi, ale Sf. Apostoli sau canoane care interzic orice părtăşie cu erezia.
        De aceea zic că fiecare alege ce cale VREA să urmeze. După părerea mea, e chestie de alegere, nu de înţelegere la foarte mulţi.

        Apreciază

      • mircea.v said, on februarie 23, 2017 at 8:04 pm

        si ii indeamna sa mearga, netinand cont de cuvintele Apostolului:

        „Depărtaţi-vă de ei.”

        E atat de simplu si fara putinta de a avea vreo justificare, cum ca e prea abisal si de neinteles cuvantul Apostolului Pavel.
        Si acest cuvant se gaseste in Cartea cartilor – Bilbia, nu oriunde.

        Doar daca e satana la mijloc te faci ca nu pricepi acest cuvant.

        Apreciază

  5. Calator Astral said, on februarie 23, 2017 at 9:48 pm

    BUNDESWEHRUL ÎŞI VA MĂRI EFECTIVELE
    LA 200.000 DE MILITARI
    Se pregătesc nemţii de ceva?
    http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/22/germany-boost-army-200000-troops-amid-growing-concern-donald/

    Apreciază

  6. Alexandru TM said, on februarie 23, 2017 at 9:49 pm

    Doamne ajuta,

    Parintele Tripon din Beius, care a vrut sa ne fie alaturi, in Alba Iulia dar, pe drum a suferit un accident de masina, cu daune materiale minore. Parintele este bine nu a patit nimic, insa a fost impiedicat de aceste circumstante sa fie prezent alturi de ceilalti preotii.

    In rest am impartit spatiul din incinta mitropoliei (caci nu am fost lasati sa intram), alaturi de doamna avocat Iulia Tipa, dl. teolog Chirila de altfel amandoi foarte bine pregatiti si concetatenii nostri din politia municipala, politia locala si jandarmerie care vegheau la|siguranta noastra.

    Din ce am trait este ca nu te poti intelege cu ei ori ce argument vrei sa le aduci, pur si simplu vb. la pereti, am incercat sa vb cu ceva preoti consilieri sa ne lase sa intram dar fara sperante.

    Mantuire

    Apreciază

  7. David said, on februarie 25, 2017 at 10:24 am

    S-a pierdut credința adevărată în popor. A mai rămas doar ritualul și superstiția!

    Ideea e că oamenii, în general, nu vor să iși mai asume riscul mărturisirii. Ei cred că pentru „marele efort” pe care îl fac – că țin un post sau că spun niște rugăciuni sau că participă la o slujbă – ar trebui ca Dumnezeu să ii răsplătească imediat cu mântuirea, mai ales cu un loc bun în împărăție, dacă se poate.

    Dar ei uită că și păpgânii fac aceleași lucruri. Atunci, cu ce prisosește dreptatea lor?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.