SACCSIV – blog ortodox

Victorie importantă pentru Părintele Cosmin Tripon: Episcopia Oradei obligată să reprogrameze Consistoriul

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 22, 2017

Victorie importantă pentru Părintele Cosmin Tripon:

Episcopia Oradei obligată să reprogrameze Consistoriul

de Mihai-Silviu Chirilă

Ca urmare a invocării unei nulităţi de procedură, constând în nerespectarea timpului de 7 zile, prevăzut în Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, pentru a-şi cita martorii, prin aceasta vătămându-i-se dreptul constituţional de a-şi formula apărarea, dar şi a faptului că i s-a aplicat o sancţiune temporară de o lună şi, înainte de scurgerea perioadei, timp pe care Regulamentul instanţelor de judecată îl consideră afectat meditaţiei şi rezolvării amiabile a situaţiei, încă una, ale cărei consecinţe pot fi permanente şi definitive înainte de expirarea lunii permise pentru îndreptare pe cale amiabilă,Părintele Cosmin Tripon a reuşit să obţină o amânare a procesului în care este acuzat de cinci abateri de la conduita clericală, care i-ar putea aduce caterisirea.

Noul termen a fost fixat în ziua în care, în mod normal, s-ar fi scurs cele 30 de zile afectate sancţiunii temporare. Dat fiind însă că luna februarie are doar 28 de zile, termenul se încheie de fapt pe data de 16 martie, nu pe 14, ceea ce face ca noul termen propus să sufere de acelaşi inconvenient ca şi primul şi să atragă o nouă invocare a nulităţii de procedură.

În apărarea pe care şi-o va face, Părintele Cosmin nu va avea nicio problemă în a demonstra că toate capetele de acuzare sunt lipsite de temei canonic, lucru pe care l-a demonstrat deja şi cu prilejul dojanei arhiereşti care i s-a adresat imediat ce a făcut publică încetarea pomenirii.

Părintele Cosmin Tripon este preot în localitatea bihoreană Beiuş, fiind unul dintre primii preoţi din ţară care au întrerupt pomenirea ierarhului, din cauza participării acestuia la erezia ecumenistă a sinodului din Creta. La începutul acestui an, sfinţia sa a anunţat publicului larg decizia sa de a nu mai pomeni ierarhul, care, la rândul său, fusese informat încă din octombrie de acest demers.

În momentul anunţului oficial pe siteul www.ortodoxinfo.ro, Episcopia Oradei a luat primele măsuri represive contra Părintelui. Pe lângă măsurile canonico- administrative oficiale, s-au dispus măsuri prin care să fie înlăturat din viaţa liturgică a parohiei. Acele măsuri sunt atât necanonice, cât şi ilegale, deoarece paraclisul la care slujeşte este ctitorit de un credincios care susţine demersul părintelui şi nu este de acord ca ctitoria sa să fie folosită pentru pomenirea ierarhului părtaş la erezie. În plus, paraclisul nici nu este intrat în patrimoniul B.O.R.

Faptul că are dreptate şi e nevinovat înaintea lui Dumnezeu şi a Bisericii şi neprofesionalismul celor ce îi instrumentează trimiterea în Consistoriu pentru nişte acuzaţii care pot fi demontate cu cea mai mare uşurinţă îl îndreptăţesc pe părintele Cosmim să spere că, în cazul sfinţiei sale, procesul la care este invitat nu va fi doar o formalitate necesară aplicării unei sentinţe mult prea previzibile.

citatie-2-001

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Lupta Părintelui Cosmin Tripon pentru păstrarea Ortodoxiei la Beiuş

Părintele Cosmin Tripon acuză nerespectarea dreptului de a se apăra şi refuză să participe la consistoriu

 

 

Reclame

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ion said, on februarie 22, 2017 at 6:07 pm

  Doamne, ajuta-l pe parintele Cosmin Tripon!

  Apreciat de 1 persoană

  • marinela said, on februarie 22, 2017 at 6:21 pm

   Dumnezeu sa-l intareasca in lupta lui cu minciuna si sa-l ocroteasca pina la sfirsit,ca e vrednic de acest nume -Preot.AXIOS!

   Apreciat de 1 persoană

 2. bogdan said, on februarie 22, 2017 at 6:22 pm

  off topic:
  Noile procesoare pentru calculatoare scoase de AMD se numesc „ryzen” si au ca logo un sarpe ce isi inghite coada…
  https://www.google.ro/search?q=ryzen+amd&newwindow=1&biw=1920&bih=969&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-6v34jaTSAhVM2BoKHZTLDbEQ_AUIBigB

  Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on februarie 22, 2017 at 8:05 pm

   se practica si mouseurile razer au 3 serpi sub forma de 666

   Apreciază

  • mercurie said, on februarie 22, 2017 at 8:48 pm

   Ha, destul de nostim RYZEN sau Risen sau mai pe romaneste Ridicat, pesemne ca iar, …se pare se ca e timpul, cand se schimba anotimpul !

   Apreciază

 3. maria said, on februarie 22, 2017 at 7:51 pm

  Tot de degeaba !Ecumenistii sunt la putere ,vrand nevrand!

  Apreciază

 4. Dan Luduş said, on februarie 22, 2017 at 8:17 pm

  Următorul pe lista”fraților ecumenişti” este părintele Ioan Miron, să ne rugăm fraților pentru el. Mâine la 10 este chemat spre judecată de către Irineu de Alba Iulia. Bunul Dumnezeu să vă lumineze şi să vă întărească părinte drag, că mare nevoie avem de preoți ca fraţiile voastre. Doamne ajută-ne ca lista noastră de preoți să fie mai mare ca lista lui Schindler.
  Mântuire şi iertați
  Daniel

  Apreciază

 5. claudiutm85 said, on februarie 22, 2017 at 9:00 pm

  Off topic! Iertare fratilor , stiti ceva de 3 Manastiri din Sf Munte care ar fi semnat ceva ca sa vina femeile in Sf Munte?..fiecare Manastire primind cate 1 milion de euro..am auzit de la cineva, nu stiu daca e adevarat!

  Apreciază

  • Mihai said, on februarie 23, 2017 at 8:28 am

   Claudiu tot ce este posibil, insa nici dupe zvonuri nu ne putem lua, am luat la puricat blogurile grecești insa nici pomeneală, după cum bine știm acolo sau alocat fonduri de la u.e pt diverse, iar acestea bineînțeles că nu sau dat pe ochii frumosi

   Apreciază

  • Mirela said, on februarie 24, 2017 at 11:13 am

   Părerea mea e că aşa ceva e foarte posibil. Evident că o astfel de informaţie nu ar apărea rapid în ziare sau la TV, după cum nu au apărut ani de zile nici trădările din CMB ale ortodocşilor. De ce? Pentru că trădarea are nevoie de timp ca să lucreze eficient. Mai întâi semnezi, primeşti fondurile, le foloseşti, te obişnuieşti cu bunăstarea, apoi ţi se cere abolirea avatonului, te revolţi, dar când să coalizezi o reacţie, apare documentul semnat. Şi atunci descoperi că te paşte aia şi cealaltă dacă nu respecţi ce ai semnat/au semnat înaintaşii, te îngrozeşti de acele nenorociri, ţi se pare că sunt tot ce poate fi mai rău, aşa că nu mai vezi renunţarea la avaton atât de înfricoşătoare. Şi te linişteşti că e voia lui Dumnezeu şi tu eşti prea mic ca să te opui. Nu aşa s-au petrecut lucrurile vizavi de documentele biometrice şi de Creta?
   Pare greu de crezut un astfel de scenariu? Eu cred că nu e.
   Ştim toţi de profeţia intrării femeilor în Athos, parcă şi supermemorandumul o prevedea, reacţia faţă de apostazia din Creta vădeşte că în mănăstirile athonite sunt alte priorităţi decât paza ortodoxiei, vedem cine e în fruntea Patriarhiei ecumenice şi a altor patriarhii, vedem ce fel de episcopi şi stareţi avem la noi, deci e clar că infiltrarea cu iude puse să dărâme ortodoxia din interior se petrece peste tot, inclusiv la Athos.
   Cred că nu e deloc imposibil ca, pentru obţinerea fondurilor europene, să se fi semnat acte care permit abolirea avatonului, chiar dacă acest lucru nu e precizat explicit. De pildă, ar putea fi o prevedere legată de respectarea legislaţiei europene, fără multe detalii, după care afli că legislaţia e împotriva discriminării sexuale, de unde ţi se impune să primeşti femei în Athos. Nu aşa a fost şi la noi cu legislaţia europeană? Ne-a zis cineva înainte de intrarea în UE că va trebui să facem aia şi cealată care nu ne convin deloc? Sau, din contră, ni s-a prezentat public o perspectivă numai lapte şi miere, după care ne-am trezit că aia era reclamă mincinoasă şi că părţile negative, ţinute iniţial în umbră, erau multe şi urâte?

   Apreciază

 6. catalin said, on februarie 22, 2017 at 11:07 pm

  This page (https://ortodoxinfo.ro/) is currently offline. However, because the site uses Cloudflare’s Always Online™ technology you can continue to surf a snapshot of the site. We will keep checking in the background and, as soon as the site comes back, you will automatically be served the live version. Always Online™ is powered by Cloudflare | Hide this Alert

  Paginile mai noi nu pot fi citite.

  Apreciază

 7. nimic nu sunt said, on februarie 22, 2017 at 11:52 pm

  Pentru cei care doresc sa mai semneze petitia:
  ,,Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa” , postez link-ul:
  https://www.petitieonline.com/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa#sig

  Apreciază

 8. radui said, on februarie 23, 2017 at 3:33 pm

  Mihai sau Saccsiv dati-ne va rog un link cu blogul grecesc unde erau postate predicile parintelui Elpidie pr ca eu l-am pierdut. Multumesc

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: