SACCSIV – blog ortodox

ANDREI PLESU: Ideea că la 90 de ani GEORGE SOROS manevrează planeta e comică / TEORIA CONSPIRATIEI reprezintă o lipsă de patriotism

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 22, 2017

maxresdefault

Iata ce putem citi la Pleșu, despre Soros: Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta e comică de pe Digi 24:

Andrei Pleșu a declarat, la emisiunea „În fața ta”, referitor la teoriile conspirației care au circulat în ultima perioadă despre protestele din Piața Victoriei – în care este invocat numele lui George Soroș – că „ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta” i se pare de un „comic uriaș”. De asemenea, scriitorul român a explicat că, în opinia lui, aceste teorii ale conspirației reprezintă o lipsă de patriotism și chiar o formă de victimizare. Iar cu această mentalitate, spune filozoful, România nu va ajunge nicăieri.

„Soros acum este interzis și în Ungaria de domnul Orban. De altfel, a avut un destin foarte interesant. În Ungaria era tratat ca evreu și antipatizat, În România era văzut ca ungur și era antipatizat, în Rusia era considerat american și antipatizat. Prin urmare, oriunde se ducea avea un portret sinistru. Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș. Pe de altă parte, văd că e o idee care prinde și pentru că dă explicații inexplicabile. E greu să înțelegi că un guvern ajunge să fie atât de incompetent și de netalentat în materie de guvernare. E mai la îndemână să inventezi o chestie în care guvernul devine piesă secundară, iar important e că se trag niște sfori. Cu mentalitatea asta nu o să facem niciodată nimic, a spus scriitorul român.

Andrei Pleșu a adăugat că teoriile conspirației denotă lipsă de patriotism.

„Teoria conspirației are un succes extraordinar. E un fel de a pune batista pe țambal. E și o formă de lipsă de patriotism. Patriotismul, după mine, înseamnă să crezi în vigoarea nației, în resursele ei, să crezi inițiativa ei și buna orientare și în eficiența ei. Dacă ni se spune mereu că noi suntem formidabili, dar și în același timp numai cine nu vrea nu ne încalecă, ba Soros, ba Bruxelles-ul, ba Putin, tot timpul suntem victime. Eu nu cred că a fi victimă e o virtute. Și în orice caz nu e o virtute patriotică. Să ne hotărâm: ori suntem victimele unei conspirații, care ne-a castrat definitiv și o face în continuare, ori suntem ditamai națiunea respectabilă și eficientă? Mi se pare o contradicție între această amplă teorie a conspirației și am auzit de curând și o chestie jignitoare de-a dreptul: sașii sunt o adunătură de naziști. Bun, atunci ungurii sunt hortiști și românii sunt haiduci și cu asta punem istoria în conserve”, a spus filozoful.

Scriitorul a amintit, de asemenea, că nu este prima dată în istoria României când se face apel la conspirații atunci când au loc evenimente importante.

Amintiți-vă că atunci când au izbucnit evenimentele din Timișoara în 1989 prima explicație dată de Nicolae Ceaușescu a fost că e vorba de huligani și de agenturi. Când a fost Piața Universității, Ion Iliescu a spus că e vorba de golani și de infiltrați, de incitări, cum a spus și acum, de altfel. A fost și un analist politic de curând care încă de atunci susținea că demonstrația din Piața Universității era organizată de serviciile secrete franceze. Nu se știe brusc de ce erau francezii așa de implicați”, a precizat Andrei Pleșu.

Cine sunt cei care cred aceste teorii? Andrei Pleșu apreciază că este vorba despre aceeași categorie de persoane care „se amuză să afle secrete”, cărora tot ce este o „țesătură ocultă pare interesant, plauzibil”:

„E vorba și de un nivel al unei categorii de populație care se amuză să afle secrete. Tot ce este o țesătură ocultă pare interesant, plauzibil. Altfel, e plicticos. Pe de altă parte, cei care lansează teoriile și cei care le preiau și le difuzează sunt oameni care, întrucât au o teorie despre dedesubturi, se cred mai inteligenți decât ceilalți. Există o voluptate a penumbrelor, a rădăcinilor obscure, care au același succes cum au filmele de groază, filmele cu bătăi. E trist, dar nu e prea surprinzător”, a conchis scriitorul.

   Comentariu saccsiv:

   Nu ma mir ca Plesu spune ceea ce spune. Urata misiune mai are …

Cititi va rog si:

Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti ecumenisti in … promotori ai ecumenismului

Categoria “INTELECTUAL DEGEABA” – ANDREI PLESU: luptator pro cip impotriva “apocalipticilor”, minunilor, profetiilor, vindecarilor, exorcismelor …

Otrava lui Andrei Plesu

Care a fost primul act de corupţie de după căderea lui Nicolae Ceauşescu, zisă revoluţie? Andrei Pleşu l-a cadorisit pe Gabriel Liiceanu cu tot patrimoniul Editurii Politice

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristina said, on februarie 23, 2017 at 1:42 am

    Andrei Plesu este Viclean, Viclean, Viclean !!!

    Apreciază

  2. gigibu said, on februarie 23, 2017 at 2:27 am

    Plesu merge pe ideea de incompetenta a guvernului ceea ce este de-a dreptul lipsit de orice bun simt sau logica elementara. Daca cei care ne conduc sunt incompetenti cum de nu s-a aflat nimeni in atata amar de timp sa fie mai competenti decat ei? Cei care guverneaza sunt extrem de competenti in a-si mentine functiile, altfel s-ar evapora; poate ca ei sunt incompetenti in ceea ce priveste promisiunile pe care le fac catre norod, dar raportat la scopul lor pentru care au fost pusi, care nu era acesta, sunt extrem de competenti. Mai pe scurt nu sunt incompetenti ci diabolici. Intrebarea se pune de ce acesti indivizi sunt sustinuti din spate cu atata zel de catre UE, NATO si tot felu de institutii si fundatii straine, in timp ce patriotii de care zice Plesu sunt condamnati la unison de catre toti acestia (inclusiv de Plesu) ca teroristi? Cum de nu-i evidenta conspiratia?
    Mai zice ca aceia se „amuza sa afle secrete”…Ce fel de amuzament e in a vedea pe unu ca Obama care ne da lectii de toleranta in timp ce ei sunt in razboi declarat cu 14 state, ca sa nu mai vorbim de cele nedeclarate…sau cand Israelul se „apara” de palestinieni cu 800 de ktone de rachete, in timp ce aialalti nu au nimic. Mai stim ca ne putem trezi oricand in Guantanamo Bay, pe timp nedeterminat, fara nici un proces…iar asta nu-i deloc amuzant.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Beli said, on februarie 23, 2017 at 3:53 am

    Pai in gura lui ne uitam? El e membru fondator al Grupului pentru Dialog Social, intemeiat de Silviu Brucan si finantat de Soros care si-a inceput activitatea antiromaneasca dinainte de revolutie. Daca Soros l-a hranit, cum sa-i muste mana?

    Apreciat de 1 persoană

  4. Mihai said, on februarie 23, 2017 at 7:53 am

    Da este și normal sa procedeze așa acest lingău

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ionut said, on februarie 23, 2017 at 9:05 am

    Pentru mine omul asta e (inca) de neinteles. Cateodata zice bine, alteori da cu bata in balta. Sunt de acord ca trebuie sa ai incredere in vigoarea natiei, mai bine zis sa-ti pui nadejdea in Dumnezeu si sa nu consideri neprietenii mai puternici decat sunt.
    Dar e clar ca in istoria Romaniei au existat multe manipulari: in decembrie ’89, in 15 martie 1990, in 13-15 iunie 1990 si, mai recent, in cazul protestelor. Soros nu conduce lumea, intr-adevar, dar e un fapt cunoscut ca a destabilizat moneda unei tari (Marea Britanie).
    Pe de alta parte, si Soros asta e atipic, nu se ascunde, cum fac altii, parca ii place rolul de sperietoare. In mod normal, foarte multi ar trebui sa-si dea seama ca lucrurile pe care le face Soros la vedere, altii le fac pe ascuns. Daca interventia e facuta pe fata si nu-ti dai seama, cum iti vei da seama daca e facuta pe ascuns?
    Cred ca uneori scrie articole conform propriei pareri, alteori, banuiesc, la comanda. Ce sa-i faci, mai are si omul nevoie de bani… Relativ de curand a scris un articol in care elogia „statul de drept”…

    Apreciază

  6. isa said, on februarie 23, 2017 at 10:08 am

    Pe undeva are dreptate, Soros este doar un locotenent, dar unul foarte activ si vizibil. Un instrument, o unealta josnica in slujba stapanului sau. Chiar daca dispare, se va gasi imediat un altul sa-l inlocuiasca. Poate ca va fi chiar unul mai tanar, carismatic, care ii va uimi intr-atat pe oameni si-i va face sa i se supuna de buna voie … Mai ales generatiile de tineri frumosi si liberi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 23, 2017 at 12:37 pm

      isa

      Si unde pe undeva are dreptate?

      Apreciat de 1 persoană

      • isa said, on februarie 23, 2017 at 3:42 pm

        Cand spune ca „ideea ca Soros manevreaza planeta e comica”. Adica are dreptate, dar nu in sensul direct al propozitiei. Ci are dreptate in sensul ca Soros, ca individ (chiar si foarte bogat), nu ar putea face nimic fara puterea primita de la stapanul lui (sef ierarhic direct sau indirect) si cand zic stapanul lui ma refer exact la ala cu coarne.
        Revenind la Romania, chiar daca maine Soros ar disparea, puii si sistemul construit de el vor exista in continuare. Cei mai mici pui sunt chiar Consiliile Elevilor (existente in fiecare scoala! acelea cu haloweenul si alte manifestari asemenea in scoli). La momentul actual nu vad cum ar putea fi anihilata toata aceasta retea. Chiar strada va urla ca nu trebuie sa dispara „societatea civila”. La nevoie se vor replia in altceva, dar scopul va fi acelasi, poate vor schimba mijloacele.
        Oricum, brrr, scarbos personaj! Iar interesul lui Soros in Romania, cred ca nu este numai de natura financiara, ci unul profund personal, de anihilare completa a orice este romanesc.

        Apreciază

  7. Angela said, on februarie 23, 2017 at 11:25 am

    Asta arata o data in plus ca mintea si caracterul omului reflecta starea sa duhovniceasca. Asta debiteaza cei care s-au indepartat de Dumnezeu si, din pacate, sunt din ce in ce mai numerosi.

    Comportamentul lui este excelent descris de prietenul sau papacievici care a facut impardonabila gresala de a-l extrapola in caracterizarea poporului roman. El este fecala la se referea retardatul stipendiat de icr. Iata-l asadar pe dl plesu:

    „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”,
    „un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”,
    „Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”
    „Româna este limba în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau să o folosim numai pentru înjurături”

    Apreciază

    • isa said, on februarie 23, 2017 at 3:45 pm

      De fapt cacapievici se uita la sine in oglinda, dar merge si la altii 🙂

      Apreciază

  8. Gazpromie said, on februarie 24, 2017 at 9:27 am

    Ei Scacsiv, poti sa desfaci sampania aia de 16 lei. Daca a ajuns Plesu sa vorbeasca despre aiurelile astea inseamna ca umorul tau involuntar (si al altor tampiti) a inceput sa dea roade. :v

    Apreciază

  9. Cristina said, on februarie 25, 2017 at 5:09 pm

    @ Gazpromie , Plesu este un mare ipocrit si un manipulator perfid de Constiinte Iar de tu , Gazpromie esti un golanas de doi bani , spalat pe creier si incapabil sa intelegi realitatea in care traim …

    Apreciază

  10. mihaela said, on februarie 25, 2017 at 10:20 pm

    Plesu nu poate sa muste mina care il hraneste. Stati sa vedeti daca Soros o infunda in America, in lupta cu Trump, atunci Plesu o sa intoarca macazul, cum a facut si cu comunismul.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.