SACCSIV – blog ortodox

A CAZUT RUSIA. A declansat razboiul contra banilor cash si cosmarul cu cip

Posted in cash by saccsiv on februarie 22, 2017

cash-banned

Sunt tari, precum cele nordice, ale caror cetateni au renuntat in mare parte sa mai foloseasca banii cash, lasandu-se prostiti de SISTEM. Dar sunt si tari in care populatia se lasa mai greu, asa ca papusarii au inceput cu forta sa impuna societatea fara cash:

Reușita experimentului INDIA FĂRĂ CASH e semn că rucsacul nostru trebuie să fie deja la ușă

Comisia Europeană vrea să impună RESTRICȚIONAREA PLĂȚILOR CASH

Din pacate, iata ca si Rusia urmează să introducă TAXE pentru TRANZACȚIILE ÎN NUMERAR / Se are în vedere RESTRICȚIONAREA plăților CASH și INTERZICEREA plății SALARIILOR ÎN NUMERAR conform OrtodoxInfo care citeaza Russia Today:

Ministerele ruse de Finanțe și Dezvoltare Economică intenționează să reducă plățile în numerar, raportează ziarul de afaceri Vedomosti. Scopul este înlăturarea economiei subterane și a corupției care provine din spălare de bani și evaziune fiscală.

Potrivit ziarului., ministerele au în vedere interzicerea plății salariilor în numerar, limitând achiziții mari în numerar sau introducerea unei taxe în numerar.

Oficialii doresc să limiteze achizițiile în numerar de bunuri imobiliare, masini, și obiecte de lux, dar prețul limită este discutat. Economiștii fac referire la state ca India și Azerbaidjan, care limitează nu numai tranzacțiile în numerar, ci și retragerile de numerar.

În luna ianuarie, mass-media rusă a raportat că guvernul are în vedere stabilirea limitei unice de cumpărare în numerar la 500.000 de ruble (aproximativ 8.750 dolari la cursul de schimb actual). Ministrul Finanțelor Anton Siluanov a susținut inițiativa fără a specifica limita.

În acest moment, rușii încă preferă tranzacțiile în numerar. În primele nouă luni ale anului 2016 posesorii de carduri bancare au retras 19000 miliarde de ruble (330 miliarde de dolari), dar au cheltuit numai 8700 miliarde de ruble (150 miliarde de dolari) pentru a plăti pentru bunuri și servicii care utilizează material plastic.

Ponderea numerarului în circulație este de aproximativ nouă procente din Produsul Intern Brut al Rusiei, potrivit Băncii Centrale.

Întreprinderile se plâng de costurile ridicate și taxele de servicii ale punctelor de vânzare terminale din Rusia, care pot ajunge până la 10 la sută din profitul net pe lună.

O altă opțiune în discuție este o rată diferențiată a TVA (taxa pe valoarea adăugată), care poate fi redus pentru achizițiile fără numerar. Totuși, această opțiune încalcă parțial interdicția restricțiilor pentru libera circulație a mărfurilor și a capitalurilor în Rusia și este puțin probabil să fie adoptată, a declarat pentru  Vedomosti, Serghei Kalinin, consilier fiscal.

   Comentariu saccsiv:

Pai nu zicea bine acesta?

Starețul Antonie despre ANTIHRIST: „Totul se va petrece prin intermediul instituțiilor bancare”

Bla bla bla cu coruptia si piata neagra. De fapt treaba-i legata de chestia cu cipurile:

Video: COSMAR cu CIP in RUSIA …

Vladimire, Vladimire … VIDEO: In RUSIA vor CIP in TOATE, de la produse pina la avioane

VIDEO: Rusia – UNIVERSAL ELECTRONIC CARD. Cat a progresat implementarea?

VIDEO: Dr. Patrick Kramer le bagă RUȘILOR în mână CIPUL RFID PERFECT

Si ambele pregatesc terenul semnului fiarei.

Deci daca Rusia face si treaba cu banii cash, putem spune ca Rusia a cazut. Poate sa tot interzica organismele modificate genetic, formatiile sataniste si pe George Soros. Degeaba. Toate astea doi bani nu fac, atata timp cat implementezi 666.

Fratilor, bine le mai zicea parintele Justin Parvu. N-avem noi romanii la ce sa ne uitam cu sperante spre vest sau est. Noi trebuie sa ne uitam in sus.

Papusarii razboaielor n-au facut decat sa permita Rusiei oleaca de miscare in front, un pic de anti sistem colo, un pic de nationalism dincolo, ca doar intr-o conflagratie trebuie sa existe si tabere, caci altfel de unde sa curga sangele atat de dorit de ei?

Sigur, in contextul de mai sus, cand zicem Rusia, ne referim de fapt la actuala conducere a imensei tari de la rasarit. In rest, neamul acela are si el, ca si al nostru, preoti si mireni anti cip si anti ecumenism, doar ca mult mai multi.

 

 

Tagged with: , , ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on februarie 22, 2017 at 3:02 pm

    Apreciază

  2. Matiu Cosmin said, on februarie 22, 2017 at 3:04 pm

    In trecut sfintii purtau lanturi grele pe ei, azi refuza actele biometrice, ecumenismul si cipul implantat.

    Nu exista scapare decat mucenicia. Rusia are implementat pasaportul cu 666.

    Apreciază

  3. Angela said, on februarie 22, 2017 at 3:40 pm

    CONCLUZIE EXCELENTA: „Fratilor, bine le mai zicea parintele Justin Parvu. N-avem noi romanii la ce sa ne uitam cu sperante spre vest sau est. Noi trebuie sa ne uitam in sus.”

    Parerea mea este ca Rusia n-a cazut. Rusia este doar in randul lumii. De fapt intreaga lume cade si noi o data cu ea daca nu reusim sa iesim din ea si sa ne osebim de ea.

    Sa fim realisti. Disparitia banilor cash este o problema de cativa ani (ca or fi 2, 5 sau 10 prea putin mai conteaza; Dumnezeu stie).

    Semnele vremurilor sunt clare. Fiecare este raspunzator pentru viata si mantuirea lui.

    PS – un om caruia nu-i place sa se minta pe sine nu poate crede ca sta bine si ca de fapt nu are nicio vina in caderea de acum a lumii. Fiecare in parte suntem vinovati atunci cand ne facem partasi (constienti sau nu, ca promotori sau doar utilizatori etc) la asa-zisul progres al tehnicii cu care suntem spionati si controlati.

    Spre exemplu, smartphone-ul este unul dintre cele mai nocive instrumente folosite vreodata. Nu pentru ca are lanterna ca sa formezi tricolorul ci pentru ca-l conecteaza pe om la lumea virtuala de care devine dependent si controlabil pierzandu-si pana si putinul discernamant ce i-a mai ramas. Prin aplicatiile sale smartphone-ul tinde sa devina un instrument de neinlocuit (comunici online, ai acces la baze de date, efectuezi plati, controlezi o intrega lume de dispozitive integente din jur samd). Va deveni la fel de necesar si util ca si aerul pe care-l respiram iar introducerea in corp a unui dispozitiv care sa facilitize legatura cu „lumea smart” va fi un pas la fel de „firesc” cum este si cel de eliminare a banilor cash. Avantajele practice sunt evidente dar plata o reprezinta chiar libertatea noastra. Vedeti si http://voceastrazii.com/sclavagismul-modern-pericol-sau-bunastare/

    Apreciat de 5 persoane

  4. Antonescu said, on februarie 22, 2017 at 4:20 pm

    Nimic surprinzator din nefericire.

    Ei se afla de ambele parti ale „razboiului”

    Rusia de la 1917 si pana in prezent mereu a fost sub controlul vesticilor bancheri.

    Putin e impostor se prezinta ca fiind un real patriot si iubitor al ortodoxiei si Rusiei dar nu e asa pentru cine e atent.

    Rusia cred ca e cazuta de la 1917 si nu prea a dat semne ca vreodata sa se fi ridicat.

    Numai Dumnezeu poate sa dea o sansa si lor si noua daca ne rugam sa ne dea macar in ceasul al 13 conducatori buni.

    Avem conducatori in prezent dupa chipul si asemanarea noastra (nu toti romani dar majoritatea)
    Nu suntem noi curati la suflet si drepti si ascultam legile si sfaturile lui Dumnezeu si avem conducatori rai.
    Sa fim seriosi.
    Sunt o pedeapsa ingaduita pentru relele noastre mai mici sau mai mari.

    Sa le dea Dumnezeu putere si curaj poporului credincios care nu se lasa prostit sa se pregateasca si sa lupte pentru libertatea si sufletele lor!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mihai said, on februarie 22, 2017 at 6:51 pm

      Că și s.u.a de altfel, după revoluția bolșevică de la 1917 a intrat în posesia perciunatii după care a urmat metoda tipică lor asmutindui uni împotriva altora s.u.a împotriva Rusiei și invers, că deh nu mai este nevoie de prostimea ambelor state, doar ca sclavi

      Apreciază

    • Basarabia e Romania said, on februarie 22, 2017 at 7:11 pm

      „Rusia cred ca e cazuta de la 1917 si nu prea a dat semne ca vreodata sa se fi ridicat.” – asa e frate … nu stiu ce miracol trebuie sa fie ca sa le apara un adevarat leader … e jale mare. Pukin e o „holograma”, altcineva dirijeaza aceasta „holograma”

      Apreciat de 1 persoană

    • mercurie said, on februarie 22, 2017 at 9:12 pm

      Asta cam asa e, Rusia are anul asta 100 de ani de cand a cazut odata cu eradicarea monarhiei si instituirea comunismului apoi a democratiei vestice – voia poporului – , partea proasta este ca unii nu cred inca ca Rusia e dusa la vale definitiv si uita ca profetul Daniel a zis ca , cornul acela micut aka antihrist , lupta cu sfintii si mai si biruieste pe deasupra. Acest lucru ne arata ca odata ce antihristul si-a inceput lupta nu mai exista cale de intoarcere sau oarecare amanare. Daniel mai spune ca stapanirea, toata, va fi data in mainile lui pana la sfarsit fara sa mai fie vreun oarece rege , imparat etc care sa lupte cu el si sa il mai si invinga !…intradevar unii , mai optimisti din fire, spera aceasta .Partea frumoasa de la Daniel este ca sfintii vor fi doar amagiti de antihrist , ceea ce cam exclude mucenicia…asta pt cei mai slabi de inger, de fapt ca noi toti !

      Apreciază

      • el said, on februarie 23, 2017 at 8:45 pm

        mercurie

        „.Partea frumoasa de la Daniel este ca sfintii vor fi doar amagiti de antihrist , ceea ce cam exclude mucenicia…asta pt cei mai slabi de inger, de fapt ca noi toti !”____ tu esti intreg la minte? sau pricepi …din parere?

        Apreciază

      • mercurie said, on februarie 24, 2017 at 10:58 pm

        Nu zic de la mine prietene , spun si eu ce a zis Sf.Grigorie cel Mare in Omiliile lui la Iezechiel
        Prin urmare, pe drept, el spune despre sineşi ca despre un altul: ,,Şi mâna Domnului era atunci deasupra lui” (Iezechiil 1, 3), şi imediat adaugă despre sine: ,,Şi am văzut, şi iată un vânt vijelios ridicându-se ieşea dinspre miazănoapte” (Iezechiil 1, 4). Să cercetăm acum de ce spune ,,şi iată un vânt învolburându-se ieşea dinspre miazănoapte, şi un nor mare într-însul” (Iezechiil 1, 4).
        9. De vreme ce vântul dinspre miazănoapte este strâns legat de răcirea vremii, împietrirea duhului rău nu este numită nepotrivit miazănoapte sau nord. Proorocul Isaia aduce mărturie pentru aceasta, el care a adeverit că diavolul a vorbit, spunând: ,,Şedea-voiu pre muntele cel înalt, preste munţii cei înalţi, care sunt spre miazănoapte” (Isaia 14, 13). Pentru că duhul rău pusese stăpânire pe muntele cel sfânt, căci el înrobise sieşi prin trădare poporul evreiesc, care a primit Legea. Deoarece când stăpâneşte minţile celor învăţaţi, diavolul stăpâneşte muntele cel sfânt. De altfel, el stă în laturile dinspre miazănoapte pentru că el pune stăpânire pe inimile reci ale oamenilor. De aceea este spus, prin glasul mirelui, în Cântarea Cântărilor: ,,Scoală-te vântule cel de la miazănoapte, şi vino boare de la amiazăzi, şi suflă prin grădina mea, şi să curgă mirosurile” (Cântarea Cântărilor 4, 16). Deoarece atunci când, la porunca Domnului, vântul rece se depărtează, vântul cald pune stăpânire pe inimile credincioşilor, el, care suflă prin grădina lui Dumnezeu, adică Sfânta Biserică, astfel că frumuseţea virtuţilor se revarsă precum aromele, spre cunoştinţa multora.
        Într-adevăr, atunci când vântul de miazănoapte, adică duhul rău, se depărtează, Sfântul Duh, asemenea vântului de miazăzi, primeneşte mintea. Când El a suflat cu căldura Sa, aromele virtuţilor îndată se revarsă din inimile credincioşilor. Prin urmare, proorocul, pricepând ce anume se va întâmpla, a văzut vântul învolburându-se ieşind dinspre miazănoapte, deoarece la sfârşitul veacurilor duhul rău va ataca cu putere minţile oamenilor cu împietrirea sa. De aceea este scris: ,,Vai celor ce locuiesc pământul şi marea ! Că s-a pogorât diavolul la voi, având mânie mare, ştiind că puţină vreme are” (Apocalipsa 12, 12). Pentru că duşmanul cel vechi şi-a înteţit strădaniile pentru a întinde curse minţilor omeneşti. Împotriva mândriei şi înfumurării lui s-a vădit smerenia Dumnezeului întrupat, iar pentru a tămădui omenirea de oboseala şi apatia sa, s-a făcut simţită marea putere a doctorului, de fiecare dată când apatia celui bolnav era crescândă.
        10. Duhul rău este numit potrivit vânt învolburat, pentru că un vânt învolburat clatină şi ruinează orice construcţie la care ajunge. Într-adevăr, orice ispită a duşmanului cel vechi care vine asupra minţii este un vânt învolburat, deoarece prin clătinarea minţii cu dorinţe aceasta este îndepărtată cu repeziciune de la starea sa de dreptate. Dar să păstrăm tăcerea cu privire la aceste lucruri care se vor abate, la sfârşit, asupra omenirii din pricina vicleanului duşman, şi să vorbim numai despre Iudeea, de unde venea proorocul, şi ale cărei ruine el le-a văzut în vedenia sa. Iudeea, unde Domnul S-a întrupat, a avut de suferit din cauza vântului învolburat dinspre miazănoapte cu atât mai mult cu cât, căzând clătinată din dreptatea sa, ea a persistat în trădarea cea rece prin apatia minţii. Prin urmare, vântul învolburat dinspre miazănoapte a venit atunci când duhul rău a zguduit din temelii viaţa poporului iudeu, prin ispitirea sa.
        Nu te supara pe mine prea tare daca te contrazic , eu nu vreau asta ,dar sfantul zice cu totul altceva decat tine .

        Apreciază

      • el said, on februarie 25, 2017 at 1:32 pm

        mrecurie

        citatul tau NU justifica cele spuse de tine pentru care te-am interpelat eu !
        poate gasesti si alt citat( DACA AI unul) care sa sustina cele afirmate de tine, ca asta e … pe langa .

        ia mai cugeta !… ca si ereticii citesc Sf Parinti si pricep cele duma mintea lor..( a nu se crede ca te consider eretic ) … si ai pe scurt mintea omului pricepe din Adevar DOAR dupa/in MASURA/nivelul intelegerii ei

        Apreciază

      • el said, on februarie 25, 2017 at 1:35 pm

        mercurie

        Sf Parinti spun ca Mucenicii de la sfrasitul veacurilor(vremea lui anticrist) vor fi MAI MARI si decat Mucenicii dintai caci primii au luptat cu oamenii( diavolul din lume) , ultimii cu anticrist insusi si toate legiunile lui diavolesti!

        Apreciază

      • mercurie said, on februarie 25, 2017 at 4:21 pm

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/14/text-exceptional-marsul-distrugatorului/#more-9448

        Eu aici am citit prima data si apoi tinand minte ideea , citind am mai gasit si pe la alti sfinti prin diverse scrieri aceasta cu ispitele de sfarsit de lume ca fiind mult mai delicate si mai subtile dar mai ascunse in acelasi timp, in care cei necateheizati pica cu mult mai usor, iar veacul acesta ultim este cel al necateheizarii totale. Doar cei care vor cauta singuri si gasesc si se autocateheizeaza vor avea cata de cat o idee ,restul fiind prinsi in laturile amagirii ale lui antihrist, adica in imparatia trecatoare de pe pamant cu cele aferente ale ei.
        In acest text , adica in Marsul Distrugatorului, pe de alta parte foarte interesant , am gasit si aceasta mica formula a diavolului , adica aia cu trupul care este lasat in pace in favoarea atacarii omului si a credintei acestuia pe alte cai cu mult mai subtile si mai atractive pe moment . Exact ce am aratat mai sus prin citatul de la Sf.Grigorie cel Mare in care si acesta sustinea faptul ca diavolul va ataca mintile oamenilor la sfarsit de lume :

        Sunt necesare noi mijloace, noi procedee: trupul trebuie lasat in pace. Trebuie sa actionam asupra centrului si mai cu seama din flancul drept: SA DISTRUGEM CREDINTA – cea mai insemnata fortareata din primele linii.
        Va dau o noua putere a sarpelui negru – PUTEREA SUGESTIEI.
        Captati-le toata atentia!
        „- Sugerati-le oamenilor FERICIREA momentana: – PLACEREA nu-i decat AICI si numai AICI! Sugerati-le tuturor si fiecaruia in parte forta, energia, fermitatea de dragul fericirii sociale, a fericirii tuturor.
        – Intelegeti voi TACTICA asta? – Tu, LEGIUNE a SARPELUI NEGRU, si tu, batrane MOLOH, si tu, vesnic JUCAUSULE, vesnic zambaretule EROT – COPILUL sarpelui negru!! Sugerati-le, deci, oamenilor RELATIVITATEA IDEILOR! INTUNECATI-LE MINTILE!“
        In acest scop inspirati-le, inspirati-le cu insistenta femeilor DORINTA de a studia stiintele SUPERIOARE, unde PREDOMINA deja sistemul nostru evolutionist de gandire, calea RATIONALA a cunoasterii experimentale, care duce la NEGAREA existentei lui DUMNEZEU, la negarea nemuririi sufletului si la negarea altor momeli ale credintei…
        Iar pentru a MASCA definitiv EVIDENTA NEBUNIE, vom da oamenilor LIBERTATEA de GANDIRE…

        Nu stiu daca sunt de ajuns aceste mici citate , dar totusi, formeaza o mica directie lamuritoare, cel putin pt . mine, nu vreau sa fiu in lider formator de opinie, eu zic doar cum le vad eu din pct meu de vedere fara a sili pe cineva la in accord comun!
        Fara suparare frate !

        Apreciază

      • el said, on februarie 25, 2017 at 7:14 pm

        mrecurie

        nu ma supar frate, doar constat ca ideea formulata de tine (cum ca nu ar mai fi mucenci la sfarsitul veacurilor) e FALSA, si tu pana acum nu ai putut sa o sustii cu texte de la Sf Parinti. atata tot.

        in principiu e ft important sa nu rastalmacim noi cele spuse de Sfinti si sa nu pricepem „pe langa” Adevar, caci inselarea care e mica initial e de fapt o POARTA e care o deschidem diavolului sa intre si el pornind de la MICA JERFTA data lui =minciuna/ABATERE de la Adevar va lucra mai departe cele ale INSELARII in om, si daca omul NU e atent se trezeste dus departe prin balariile intunericului.
        nu o lua ca pe un atac personal, ci ca pe o atentionare, mie pur si simplu nu imi suna corect ideea asta a ta

        chiar daca INSELAREA va atinge APOGEUL ei in vremurile lui anticrist asta NU EXCLUDE Mucenicia SFINTILOR,
        DIMPOTRIVA Sfintii cei de la urma vor fi MAI MARI decat TOTI Sfintii cei dintai( vezi si cuvantul despre lucrarea monahceasca a Sf Ishirios din Patericul Egiptean care spunea ca monahilor celor de la sfrasit le va veni INCERCARE CUMPLITA si desi ai NU vor ravea lucrarea si virtutile Parintilor dinatai, de vor BIRUI Incercarea APOSTAZIEI , MAI MARI si decat ei si decat Sf Parinti care OPREAU Soarele pe cer cu Rugaciunea vor fi !)

        Apreciază

      • mercurie said, on februarie 25, 2017 at 9:17 pm

        Am gasit cate ceva la o cautare rapida printre hartiile mele salvate cu o gramada de citate, hartii electronice bineinteles .

        Antonie Mărturisitorul Arhiepiscop de Mihailov şi Golânsk(1889-1976)
        Veacul nostru nu este un veac al postului, ci al răbdării şi al bolilor.
        Iar dacă vom lua asupra noastră un post aspru şi peste puterile noastre, atunci pur şi simplu nu vom fi în stare să-l ţinem. Noi avem nevoie de un post lăuntric pentru a ne înfrânge pe noi înşine şi pentru a deveni blânzi, smeriţi şi răbdători. Dacă Domnul ne îngăduie să suferim, trebuie să primim aceasta cu smerenie. Căci ceea ce este îngăduit de Domnul, trebuie primit ca din mâna Lui şi trebuie să răbdăm tot. Adevăratul post este atunci când omul suportă cu răbdare şi fără supărare toate atacurile şi jignirile, considerând că le-a meritat pe bună dreptate. Pentru ce? Pentru viaţa pe care a avut-o în trecut şi pentru tinereţea uşuratică.Astfel se dobândeşte smerenia. Aceasta este şi mucenicia cea fără de sânge. Sfinţii mucenici au pătimit cumplit dar pentru scurt timp. Aici este un chin nesângeros şi nu doar pentru o perioadă de un an sau doi, ci pentru întreaga viaţă. Creştinii de acum au doar suferinţe lăuntrice. Şi împotriva acestor suferinţe şi boli ale noastre nu există decât un singur leac: acela de a te lupta cu tine însuţi. De te vei învinge pe tine şi te vei ridica la rugăciune, atunci Domnul îţi va da tărie şi putere şi nu vei fi biruit de vrăjmaşi. Dar dacă îţi va fi milă de tine, atunci vrăjmaşul te va doborî de tot şi îţi va fi foarte greu să te ridici.

        Părintele Serafim Rose
        (1934-1982)
        „Într-un asemenea veac”, scrie el , „pentru a fi un adevărat creştin ortodox, gata de a-şi păstra credinţa în Mântuitorul Hristos chiar şi în faţa morţii, este mult mai greu în zilele noastre, decât în primele secole ale creştinismului” … Această prigoană este mult mai primejdioasă şi mai înfricoşătoare decât prigoana făţişă, căci ameninţă cu adevărat să dea cu totul pierzării sufletele – ceea ce înseamnă moarte duhovnicească”
        Ispita belşugului şi a confortului îndepărtează sufletul de la Dumnezeu, «slujitorii lui Antihrist se străduie mai mult decât orice să Îl scoată pe Dumnezeu din viaţa oamenilor, astfel încât aceştia, mulţumiţi cu belşugul lor material, să nu simtă în nici un fel nevoia de a se întoarce la Dumnezeu, să nu-şi mai aducă aminte de El, ci să poată trăi ca şi cum Acesta nu ar exista defel. Aşadar, întreaga rânduială a vieţii din zilele noastre, în aşa numitele „ţări libere”, unde nu este o prigoană făţişă împotriva credinţei, unde fiecare are dreptul de a crede aşa cum doreşte, este o primejdie şi mai mare pentru sufletul unui creştin (decât o prigoană la arătare), căci îl leagă cu desăvârşire de pământ şi-l face să uite de Rai. Întreaga „cultură” contemporană, îndreptată numai către cunoştinţe cu desăvârşire lumeşti şi vârtejul nebunesc al vieţii legate de această „cultură”, îl ţin pe om într-o stare neîncetată de sterpiciune şi de tulburare, care nu lasă nimănui putinţa de a-şi cerceta, doar puţin mai adânc sufletul, în acest fel stingându-se, încetul cu încetul, viaţa duhovnicească»

        Sfântul Serafim de Viriţa
        Va veni vremea când nu prigoana, ci banii şi înşelăciunile lumii acesteia îi vor îndepărta pe oameni de Dumnezeu şi vor pieri mai multe suflete ca în vremea prigoanei ateiste. …Biserica adevărată totdeauna va fi prigonită, iar să se mântuiască cineva va putea numai prin boli şi amărăciuni, căci prigoanele vor avea un caracter cât mai subtil şi neprevăzut, înfricoşător va fi să ajungă cineva la acei ani”.

        De aiurea ,dar adevarat:
        Soluţiile la care recurge Dumnezeu ca să ne ajute sînt pe măsura a ceea ce ni se întîmplă. În situaţii extreme, soluţiile sînt, de asemenea, extreme. Dacă în viaţa de zi cu zi, Dumnezeu este discret, atunci cînd lucrurile sînt grave, El Se manifestă, intervenind în chip simţit. …Dacă vom alege calea muceniciei, chiar de vom fi nevrednici şi păcătoşi precum tîlharul, dar vom sta de-a dreapta lui Hristos, vom avea parte de harul şi privilegiile de care s-au bucurat sfinţii şi mărturisitorii lui Dumnezeu din toate timpurile…. Chinurile noastre nu vor fi nici pe departe ca ale acelora care au pătimit în primii ani ai creştinismului, căci aceia, pe lîngă chinurile sufletului, au fost arşi cu foc, rupţi în bucăţi, aruncaţi la fiare, răstigniţi, înecaţi sau tăiaţi de sabie. Pentru că generaţiile de astăzi sînt cu mult mai slabe decît cele de odinioară, noi nu vom fi încercaţi cu asemenea chinuri. Suferinţele vor fi în cazul nostru aproape exclusiv de natură spirituală. Asta numai dacă vrem să le primim, căci dacă Îl vom avea pe Hristos, nici acestea nu ne vor atinge prea mult. Nu are de ce să ne fie frică, decît de dependenţele pe care ni le-am format şi de înşelare. Adică de propriile noastre comodităţi şi slăbiciuni. Batjocura, prigonirea şi foamea sînt cele mai mici dintre relele cu care diavolul i-a înspăimîntat de-a lungul timpului pe cei hotărîţi să mărturisească. Iar dacă chinurile vor fi mai mari, şi puterea pe care o vom primi va fi cu atît mai mare.

        Sfântul Anatolie al Optinei(1855-1922)
        “Fiul meu, să ştii că în zilele de pe urmă vor veni vremuri grele, după cum spune Apostolul vei vedea că din pricina împuţinării credinţei, rătăcirile şi dezbinările vor apărea în biserici şi, cum mai dinainte au spus Sfinţii Părinţi, pe scaunele ierarhilor şi în mânăstiri nu va mai fi atunci niciun bărbat încercat în viaţa duhovnicească…. De vei trăi să vezi acel veac, bucură-te, căci în vremea aceea cei credincioşi care nu au alte virtuţi, vor primi cununi numai pentru stăruinţa în credinţă, după cuvântul Domnului: „Oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, mărturisi-l-voi şi Eu înaintea Tatălui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32).

        Sfantul Ignatie Briancianinov:
        NECAZURILE VOR FI PARTEA CĂLUGĂRILOR DIN VREMURILE DE PE URMĂ
        Sfinţii Părinţi, călugării din primele veacuri creştine, au fost creştini desăvârşiţi, plini de Duhul Sfânt. Ei au avut descoperiri de sus referitor la monahismul vremurilor de pe urmă şi au făcut referitor la acest subiect proorocii care se împlinesc sub ochii noştri. Toate prezicerile părinţilor sunt de acord în a spune că monahii de la urmă vor duce o viaţă mănăstirească săracă, pentru că nu le vor fi acordate nici puterile psihice şi spirituale, nici belşugul harului de care se bucurau primi călugări, şi că îşi vor câştiga mântuirea cu mare greutate.

        Un oarecare călugăr egiptean a căzut într-o zi în extaz şi a avut o viziune duhovnicească. A văzut trei călugări pe malul mării. De pe celălalt mal o voce le striga: “Luaţi aripi şi veniţi la Mine!“. După ce au auzit această voce, doi dintre călugări au primit aripi de foc şi au zburat de îndată pe celălalt mal. Al treilea a rămas singur acolo unde era. A început a plânge şi a striga. In final şi el a primit aripi, dar nu de foc; acestea erau atât de slabe încât a traversat marea cu mare frică şi întâlnind foarte multe obstacole. Adesea puterile îl lăsau şi se învolbura în mare; văzând că se îneacă, a început să strige cu o voce tânguitoare, când ridicându-se deasupra valorilor, când fiind acoperit de ele, ajungând din nou deasupra, iar apoi epuizat cădea în vârtej, strigând din nou, ridicându-se un pic… în sfârşit, sleit de puteri, a ajuns la malul celălalt. Primii doi călugări reprezintă monahismul primelor veacuri, pe când cel de-al treilea reprezintă monahismul vremurilor de pe urmă, sărac atât numeric cât şi în realizări (Ioan Colov, Pateric, Alba Iulia, p. 99).

        Într-o zi Sfinţii Părinţi din pustia Scetică vorbeau profetic referitor la neamul de pe urmă.
        “Ce-am făcut noi?“, se întrebau ei. Unul dintre ei, mare bătrân, avva Ishirion a răspuns: “Noi am împlinit poruncile lui Dumnezeu“. Ei l-au întrebat ce vor face cei ce vor după ei. Avva a răspuns: “Ei vor împlini pe jumătate ceea ce am făcut noi“. Apoi l-au întrebat din nou: “Şi ce vor face cei ce vor veni după ei?” Avva Ishirion a răspuns: “Ei nu vor împlini nici o lucrare călugărească, dar vor fi încercaţi de ispite, şi aceia dintre ei care vor stărui până la sfârşit vor fi mai mari decât noi şi decât părinţii noştri“.

        Arhimandritul Arcadie, superiorul mănăstirii Sfântul Chiril din Novozersk, mort în 1847, relatează următoarele:
        “Intr-o zi, pentru un motiv oarecare, eram foarte întristat. In această stare m-am dus la Utrenie, şi, în timp ce stam în biserică, mă gândeam la tulburarea mea. Nu ştiam ce o să mi se întâmple: involuntar am închis ochii, într-un fel de absenţă, dar nu dormeam, căci auzeam limpede fiecare cuvânt ce se citea. Deodată l-am văzut în faţa mea pe patronul mănăstirii noastre, Sf. Chiril. El mi-a zis: ‘De ce eşti abătut? Nu ştii tu că monahii din vremurile de pe urmă se vor mântui prin ispite?‘”
        Auzind aceste cuvinte, arhimandritul şi-a revenit în sine. Vedenia a lăsat în sufletul acestui stareţ extrem de simplu – căci aşa era Arcadie – o pace profundă.

        Aşadar, după cum Dumnezeu ne-a promis, necazurile sunt prin excelenţă partea noastră, a călugărilor de astăzi. Faptul că ştim acest lucru ne aduce mângâiere. Ne încurajează şi ne întăreşte în faţa tuturor necazurilor şi ispitelor cu care ne confruntăm!

        În cele mai multe cazuri încercările ce vin asupra noastră, la prima vedere, sunt neînsemnate încât nici nu le-ai putea socoti încercări. Dar aceasta-i doar o viclenie a vrăjmaşului care, datorită unei experienţe îndelungate, a dobândit în lupta cu omul necălit o dibăcie extraordinară. Îngerul căzut a observat că ispitele evidente, grosiere şi violente îi insuflă omului un zel puternic şi un mare curaj pentru a se lupta cu ele. Pentru a rămâne ascuns, le va înlocui pe acestea cu ispite mai uşoare, dar foarte subtile, şi de o extremă eficacitate. Ele nu provoacă zel în inimile noastre, ele nu declanşează o luptă spirituală, dar te ţin într-un fel de letargie şi aruncă duhul nostru în stare de espectativă. Ele te copleşesc şi în mod progresiv îţi epuizează puterile psihice, te aruncă în plictiseală şi în inactivitate; ele te ruinează şi fac din tine o ţintă a patimilor, ca urmare a slăbănogirii, plictiselii şi inactivităţii.
        Viclenia diavolului şi greutatea luptei pe care o duce el astăzi cu călugării au fost descoperite mai dinainte de către Dumnezeu. Dumnezeu îi încununează pe luptătorii de astăzi ca şi pe cei de demult, deşi nevoinţele acelora, în mod aparent, erau mai mari decât ale acestora. Să ne păzim dar să nu ajungem în istovire, în plictiseală şi în lenevire! Să ne mobilizăm toate puterile şi toată atenţia pentru a păzi poruncile Evangheliei! Împlinindu-le vom descoperi nenumăratele curse ale vrăjmaşului şi viclenia cu care el le combină şi le pune în lucrare. Vom vedea că necazurile şi ispitele de astăzi, uşoare în aparenţă, tind, ca şi cele de odinioară, să-l îndepărteze pe om de Hristos, să distrugă din lume adevăratul creştinism, nelăsând să dăinuiască decât forma exterioară, cu care să-i înşele mai uşor pe oameni. Vom vedea că ispitele uşoare pe care satan le pune în lucrare cu o răutate infernală acţionează mult mai eficient decât ispitele violente, sigure, văzute şi directe.
        Motivul principal pentru care necazurile sunt atat de chinuitoare pentru calugarii de astazi tine de monahismul insusi, si sta inainte de toate in lipsa de formare duhovniceasca. Aceasta lipsa, greu de depistat, trebuie considerata ca cea mai mare nenorocire. Calugarul n-o poate sesiza imediat. Incepatorul, plin de zel pentru nevointa si mai putin pentru cunostinte duhovnicesti, se multumeste de obicei cu educatia pe care o gaseste in manastire sau care vine de la sine. Mult mai tarziu, dupa un studiu aprofundat al Sfintelor Scripturi si al scrierilor patristice, ascetii (si dintre ei un numar mic) devin constienti incet, incet, ca este de neaparata trebuinta o formare duhovniceasca pentru a inainta in viata calugareasca; ca formarea intelectuala, oricat de bogata si splendida ar fi in aparenta, si ori de ce apreciere s-ar bucura in lumea aceasta lovita de orbire, ramane intunecata si-i atrage in tenebre, in locasul spiritelor cazute, pe cei ce i se dedica ei.

        O formare duhovniceasca intemeiata pe cuvantul lui Dumnezeu, asa cum il gasesti in carte, dar n-o primesti printr-o povatuire vie si orala, este singura calauza pe care o ai la indemana, si asa, prin forta lucrurilor, calugarul isi devine in mare masura propriul sau dascal. Acest mod de formare, cu tot folosul pe care-l poate aduce, este adesea insotit de greseli si abateri grave, consecinta inevitabila starii de ignoranta a celor supusi puterii patimilor. Un incepator, datorita necunoasterii si influentei ce o au patimile asupra lui, nu poate intelege corect Sfintele Scripturi, nici nu se poate tine cu statornicie de acestea. Traversand inot marea de pacate, adeseori ni se imputineaza fortele: epuizati, cadem si ne afundam in mare, riscand sa ne inecam.
        Din pricina lipsei povatuitorilor duhovnicesti, a marilor traitori in Duh, [din cauza] nenumaratelor pericole de care suntem inconjurati, ajungem intr-o stare de plans. Suntem disperati, ne-am ratacit si nu exista voce care sa se intoarca din ratacire: cartea ramane muta, spiritul cazut, dorind sa ne tine in eroare, ne face sa uitam chiar ca o asemenea carte exista.

        “Mantuieste-ma, Doamne!“, striga David care, in duh profetic, prevedea necazurile noastre si vorbea in numele celui ce doreste sa fie salvat, “ca a lipsit cel cuvios“. Nu mai exista mentor, sau povatuitor pnevmatofor, capabil sa ne arate fara greseala calea mantuirii, si caruia cel ce vrea mantuirea, sa i se incredinteze fara de nici o grija.

        Sper ca esti mai multumit acum frate el !

        Apreciază

      • el said, on februarie 26, 2017 at 5:57 pm

        mercurie

        mai omule de NICAIERI din citatele tale NU se sustine asertiunea ta : „„.Partea frumoasa de la Daniel este ca sfintii vor fi doar amagiti de antihrist , ceea ce cam exclude mucenicia…asta pt cei mai slabi de inger, de fapt ca noi toti !”” !!!!
        Mucenicii din vremea lui antirist VOR fi MAI MARI ca TOTI Mucenicii si cei 140 000 despre care vorbeste cartea Apocapisei vor sta cei DINTAI langa Tronul Lui Dumnezeu !

        si Mantuitorul Insusi ne spune ca : „cei de pe urma vor fi cei dintai !”

        nu inteleg cum pricepi tu aceste citate ca sa ajungi la asemenea prostie de afirmatie ?
        exprima-te mai CLAR in caz ca ai vrut sa spui altceva si ai folosit o exprimare nefericita, caci altfel cele afirmate de tine NU se sustin !

        Apreciază

  5. X said, on februarie 22, 2017 at 5:19 pm

    Un pic interesant… poate… ar fi ca eu tocmai am completat zilele trecute un sondaj de opinie primit pe e-mail despre …folosirea banilor cash, cu tot felul de intrebari despre cum platesc, cat cash am la mine, DACA AS PUTEA RENUNTA COMPLET LA CASH!

    Sincer cred ca i-am dezamagit… pentru ca eu lucrez 100% doar cu cash! Primesc salariul pe card dar cum il primesc, il si scot imediat si folosesc DOAR cash!

    Dar, daca se fac astfel de sondaje, e clar ca urmeaza sa se incerce CEVA-CEVA si in Romania!! Deocamdata cred ca vor doar sa vada cum gandesc oamenii…

    Apreciază

    • Mihai said, on februarie 22, 2017 at 6:54 pm

      Cum gândesc oamenii?!, Ai exemplul cardului de sănătate și al pașaportului biometric ce le-au apucat cu ambele mâini, deci nu-ți făcea iluzii deșarte

      Apreciat de 1 persoană

  6. Roman said, on februarie 22, 2017 at 8:34 pm

    Pamantul astazi dupa mintea mea cea slaba ,are doar patru state -sua,rusia,ue (germania,franta si vikingii nordici,deci nu ma refer la noi ) si china,restul sunt colonii si teritorii sau mase de manevra.Toate aceste patru state au un singur stapan-BANUL.Cine a infiintat banul,banca si sistemul banilor ala e STAPANUL(ii)la tot Pamantul.Restul e can can ptr dezbinarea oamenilor simpli si visatori:hai rusia sau hoooaa sua si invers.Toti liderii lor se ,,pupa” si dau ascultare la jidanii si putin cel mic si donald duck sau baboiul merkel.Noi nu vrem sa intelegem ca problema la toate popoarele nu sunt alte popoare ,ci insusi sistemele proprii:guvern ,justitie. parlament si…tot aparatul statului respectiv…domnule ,care apartin (aceste aparate) STAPANILOR BANILOR.Asta este banul, care deja este ca aerul! Sa vedem ce va fi fara ,,aer”.Marea si masivul numar de oameni ,bineinteles se vor ,,adapta”,adica vor trece in voie la urmatoarea etapa de sclavie.

    Apreciat de 1 persoană

    • Basarabia e Romania said, on februarie 23, 2017 at 2:51 am

      prea optimist te uiti, frate : sunt doua blocuri, sua si china (ultima creata fortat de prima). UE va fi o colonie periferica a sua, insa rusia se va bate cu china pana isi va rupe toate coastele.

      Apreciază

      • el said, on februarie 23, 2017 at 8:56 pm

        Basarabia…

        vezi sa nu-ti rupi tu si neamul tau TOATE COASTELE si CAPATZANA cea PIZMASA si REA !

        Rusia ARE Nume de Botez VESNIC, .. sua si china NU sunt DECAT GRAMEZILE de KAKAT ale diavolului, iar china IUBITA ta INEXISTENTA in Cartea Vietii, e ghena de GUNOI a omenirii de la sarfsitul veacurilor si gloata mancatorilor de HOITURI ( MULT dar PROST) ….

        despre restul ai dreptatate, sunt ..pulberea spulberata aiurea de vanturile anticristului !

        dar tu ai SA URLI de URA la Judecata de Apoi cand ve vedea CINE s-a mantuit si cati din fiecare neam!

        TU NU te vei numara cu aceia, decat vei PIZMUI si te vei umple de ura VESNICA !!!
        tine minte ce-ti spune ” nebunul” el AZI !..
        iar daca NU te folosesti , DEGEABA iti vei aminti VESNIC de vorbele mele , botezatule MOCA( DEGEABA???) !

        Apreciază

    • Basarabia e Romania said, on februarie 26, 2017 at 2:38 am

      el said, on Februarie 23, 2017 at 8:56 pm
      bai, El, omu’ cu pizmuitul, cata ura in mesajul tau ; ba mai rau, te iai si de neamul meu. Vaya con Dios

      Apreciat de 1 persoană

  7. Calator Astral said, on februarie 22, 2017 at 9:26 pm

    Se pregăteşte treaba ca să ,,ne viziteze extratereştrii” în curând, adică demonii printre noi. NASA a anunţat cu mare tam-tam că tocmai ce a descoperit 7 planete precum Pământul orbitând în jurul unui soare.
    https://futurism.com/nasa-just-found-a-solar-system-with-7-earth-like-planets/

    Apreciază

    • Basarabia e Romania said, on februarie 23, 2017 at 2:53 am

      tampenii (cu descoperirile). ei intotdeauna au fost printre noi si sunt in continuare … singuri trebuie sa gasim solutia : nimeni nu ne va salva

      Apreciază

      • el said, on februarie 23, 2017 at 8:59 pm

        basarabia…

        adevarat pe tine NIMENI NU te va salva , ca NU meriti URATORULE de frati !… cat despre ca te vei salva tu singur(cu solutia ta miraculoasa … esti DEMONIC sa crezi asa ceva!!!.. salvarea de anticrist NU tu DEBILULE plin de URA o poti avea vreodata !

        Hristos NU primeste pe unii ca tine !

        Apreciază

      • Basarabia e Romania said, on martie 1, 2017 at 3:58 pm

        el said, on Februarie 23, 2017 at 8:59 pm
        „Hristos NU primeste pe unii ca tine !” – 🙂 pe tine la sigur te primeste (la cat de prost esti, poate-ti va da ceva minte, ca lipseste la rau)

        Apreciază

  8. Dorel said, on februarie 24, 2017 at 1:38 am

    Tu stii bine de ce nickul tau se cheama „Basarabia e Romania”. Gandeste-te de ce trebuie sa se cheme asa si vei stii de ce ti-am raspuns pe larg.

    Basarabia e Romania said, on Februarie 23, 2017 at 2:51 am
    prea optimist te uiti, frate : sunt doua blocuri, sua si china (ultima creata fortat de prima). UE va fi o colonie periferica a sua, insa rusia se va bate cu china pana isi va rupe toate coastele.

    Europa ramane inca un bloc mai puternic decat SUA. De asta o si vor papusarii incalecata. Europa are mai multi bani si aur decat restul statelor la un loc. (date publice) Sa spui ca UE, e o colonie periferica a SUA, e totuna cu a spune ca SUA e o colonie periferica a… (las imaginatia ta sa completeze). Toti sunt colonie astazi.
    Insa sunt de acord ca Rusia se va bate cu China. Pe chinezi ii vad in stare sa ii tradeze pe rusi. Iar pentru chinezi a fi cu cip sau fara cip, este fix egal. La rusi nu e chiar asa si ideea e ca sa crape cat mai multi anti-cip.

    Cipul este esenta.
    Cipul este elementul central vremurilor tulburi din Apocalipsa.
    Antihristul este doar un actor, dar CIPUL ESTE ESENTA RAULUI IN APOCALIPSA.
    Cipul desparte omenirea in 2 grupe distincte. Antihristul va impune cipul, dar nici el nu are puterea cu care poate face rau acceptarea semnului fiarei.
    Poti sa locuiesti in aceeasi casa cu antihristul. Mergi la mantuire daca refuzi semnul fiarei.

    De asta zic eu, ca o sa fie luati in tinta cei anti-cip. Sunt procente insemnate de populatie anti-cip in popoarele ortodoxe, la polonezi, nemti, chiar si francezi, italieni si spanioli.
    Probabil ca acest procent este foarte scazut la popoarele nordice.

    Insa la musulmani, africani, chinezi si indieni, treaba cu cipul nu este contestata de un numar insemnat de oameni.
    Deci logic ar fi ca mortii sa fie numerosi in populatiile cu procent ridicat anti-cip. Ca sa se inscauneze antihristul si opera macabra sa fie completa, dracul sa arate Lui Dumnezeu ca lumea asculta de el si s-a lepadat de Dumnezeu. Doamne iarta-ma!

    Iar in zonele astea cu multi anti-cip se va produce fenomenul Pitesti. Cei care vor primi cipul ii vor umari ca niste animale de prada pe cei care il refuza. Vor fi tradari mari. Cel putin la noi, la romani, tradarile mari au loc si in vreme de pace, daramite in vremea insemnarii.

    TE-AI GANDIT VREODATA LA ASTA?
    UN OM CARE A PIERDUT BUNURI, CASA, MASA… POATE SI FAMILIE. SI TOATE ASTEA CA SA NU TRADEZE ADEVARUL! SA NU IL TRADEZE PE DUMNEZEU.
    CAT DE JOSNIC POATE FI CINEVA CARE SA ACCEPTE SA TORTUREZE UN ASTFEL DE OM CA SA IL FACA SA ACCEPTE SEMNUL FIAREI??

    IAR CEL CE VA FACE ASA RAU VA BEA DIN TOATE CELE 7 CUPE ALE MANIEI LUI DUMNEZEU.
    Si pe buna dreptate, caci acel biet om supus torturilor, umilintelor si chinurilor, n-are nicio vina. E un om la fel ca tortionarul, are si el mama, tata, a fost copil, s-au facut sacrificii pentru el ca sa creasca sanatos…

    Basarabia e Romania said, on Februarie 22, 2017 at 7:11 pm
    „Rusia cred ca e cazuta de la 1917 si nu prea a dat semne ca vreodata sa se fi ridicat.” – asa e frate … nu stiu ce miracol trebuie sa fie ca sa le apara un adevarat leader … e jale mare. Pukin e o „holograma”, altcineva dirijeaza aceasta „holograma”

    Toti sunt cazuti, nu doar rusii, insa uite ca mai rasare pe ici pe colo, cineva. Si adevarul e ca ortodocsii n-au lideri, ci mari duhovnici, care sunt de o modestie Sfanta. Pana si Liderii din Apocalipsa, cei 2 martori, sunt tot smeriti. Nu apare un voievod pe un cal alb si cu plete in vant. Ci 2 Sfinti zdrenturosi smeriti, dar iubiti de El ca vorbesc Adevarul sa trezeasca prostii care adorm la volan.
    N-ai remarcat ca astia care urasc „pupatorii de moaste”, ei de fapt urasc modestia si trairea umila?
    Ei nu urasc omul ca persoana individuala. prenume si nume cu adresa din buletin.
    Ei urasc cand omul sta in genunchi in Fata Lui. EI URASC SMERENIA!

    Despre Putin sunt de acord cu tine. Atata timp cat nu apleaca urechea la frumosii preoti si monahi rusi care infiereaza 666-le din pasaport, nu inspira incredere. Si am inteles ca in Moscova se construieste un templu al unificarii religiilor.

    Basarabia e Romania said, on Februarie 23, 2017 at 2:53 am
    tampenii (cu descoperirile). ei intotdeauna au fost printre noi si sunt in continuare … singuri trebuie sa gasim solutia : nimeni nu ne va salva

    Dracii nu sunt terestri. Caci nu sunt creati sau procreati pe pamant. Creat sau procreat pe pamant inseamna terestru. Dracii sunt extraterestri si sunt printre noi. E un adevar recunoscut de Sfintii Parinti, DAR NU UNUL CARE SA FIE SPUS CU USURINTA, CI UNUL CARE SA NE CUTREMURE.
    Dar nu sunt de acord cu tine ca nimeni nu ne va salva. Dumnezeu ne va salva. Nu va parasi sufletele loiale.
    Daca nu ar fi vrut sa ne salveze nu ne-ar fi avertizat. Da, solutia o vom cauta, dar Dumnezeu nu ne va parasi, atata timp cat ii suntem loiali si nu acceptam sa ne inchinam fiarei.
    Ideal ar fi sa reusim cu un ajutor discret si nu cu minuni mari, desi vor fi minuni mari. Stiu ca esti inteligent si poti sa faci un exercitiu de imaginatie. Stii ce inseamna sa fii martor la o minune mare?
    E fix ca si cum Dumnezeu ar sta langa tine si te-ar bate pe umar spunandu-ti, mai ai de trait pana in data de… si ai pacate de care nici nu iti mai aduci aminte!!!!
    REALIZEZI CA NU AI MAI PUTEA DORMI NOAPTEA?
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VREAU SA VA CER SA NE MAI RUGAM IMPREUNA.
    Hai sa nu renuntam la rugaciunea impreuna. Chiar acum cand scriu acest rand l-am simtit pe drac. O voce in cap m-a intrebat daca ne rugam impreuna si unul dintre noi este eretic cum e? Si simt ca vocea asta e a dracului. 🙂

    Domnul Iisus Hristos sa fie cu voi si sa va binecuvanteze.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • gheorghi said, on februarie 24, 2017 at 10:56 am

      „Si am inteles ca in Moscova se construieste un templu al unificarii religiilor”
      S-a facut… la Astana.
      … Kazahstan

      Apreciază

  9. […] A CAZUT RUSIA. A declansat razboiul contra banilor cash si cosmarul cu cip […]

    Apreciază

  10. […] A CAZUT RUSIA. A declansat razboiul contra banilor cash si cosmarul cu cip […]

    Apreciază

  11. […] de alta parte, in 2017 Rusia declansase razboiul contra banilor cash. A renuntat si la el? Nu […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.