SACCSIV – blog ortodox

Video si transcriptul: PARINTI ATHONITI RUSI dau ANATEMA ECUMENISMUL si Sinodul din Creta

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 17, 2017

Parintele Rafail: Binecuvantat este Dumnezeul nostru totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. (de 3 ori)
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste. (de 3 ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean.
Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui, si a Fiului, si a Sfantului Duh. Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai vorbit prin preacurată gura Ta: Amin vă zic vouă, dacă doi dintre voi se sfătuiesc pe pământ pentru orice lucru şi îl vor cere, pe acela îl vor avea de la Tatăl Meu, Cel Care este în Ceruri; acolo unde vor fi adunaţi doi sau trei întru numele Meu, acolo voi fi şi Eu. Neschimbate sunt Cuvintele Tale, Doamne, milostivirea Ta e fără de seamăn, la fel şi iubirea Ta de oameni. Pentru aceasta ne rugăm Ţie: dă-ne nouă robilor Tăi, cei ce s-au învoit să se roage Ţie:

Tatal nostru, Care esti in cerurui, sfinteasca-se numele Tau – in Rusia,

vie imparatia Ta – in Rusia,

faca-se voia Ta – in Rusia

Minutul 5.40

Aici, în Creta, s-au adunat călugări de la Muntele Athos de diferite naţionalităţi: rusă, ucraineni, greci, sârbi, şi toate popoarele frăţeşti. Şi noi dăm minciuno-sinodului Cretan, pan-ereziei ecumenice şi documentelor eretice anatema!

6.14
Minciuno-episcopilor, ereticilor ecumenişti Bartolomeu, Chiril, Ilarion şi celor care urmează doctrinei lor celei de suflet peritoare a ecumenismului anatema!

6.31
Celor care atacă Biserica lui Hristos, învăţând că ea a fost împărţită în ramuri, care se disting prin doctrina şi viaţa lor, că Biserica nu este cu adevărat vizibilă şi că din schisme, erezii şi necredinţă se uneşte într-un singur trup, şi celor care nu deosebesc preoţia cea adevărată şi Tainele Bisericii de cele eretice, ci învaţă că Botezul şi Euharistia ereticilor sunt suficiente pentru mântuire, şi celor care au comuniune cu aceşti eretici sau conlucrează cu ei, sau apără erezia lor cea nouă a ecumenismului, care [erezia] îşi imaginează că dragostea lor frăţească este unitatea creştinilor, anatema.

   Comentariu saccsiv:

Printre ei se afla si părintele Rafail Berestov.

Cititi va rog si:

Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul despre ANTIHRIST, despre CIPURI, despre ECUMENISM, despre SINODUL DIN CRETA si despre ANTRENAMENTUL FIZIC pentru SUPRAVIETUIREA ORTODOCSILOR

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ban said, on februarie 17, 2017 at 8:24 am

  Cineva zicea ca au dat anatemei si cipurile si toate documentele biometrice, in acelasi filmulet.

  Apreciază

 2. evtodiev said, on februarie 17, 2017 at 8:58 am

  off topic: Sfântul Nicolae Velimirovici – scrisori misionare:
  Unui teolog care se plânge de necredința unor oameni

  Apreciază

 3. isa said, on februarie 17, 2017 at 9:17 am

  Se pare ca unii iau ad litteram indemnurile unor bezmetici de a da foc la biserici: http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-update-arde-biserica-sf-mina-ce-spun-preotii-despre-izbucnirea-incendiului-312199

  Apreciază

 4. calin said, on februarie 17, 2017 at 9:41 am

  Ar trebui data anatema si homeopatia si toti cei care o practica si vrajitorul mason Hanemann.
  De exemplu in homeopatie se folosesc diverse materii organice = parti de animale sau plante, secretii de la bolnavi etc., o tinctura alcool cu secretii sifilitice sau gonoreice, „dinamizate” succesiv. Acest satanism are si rolul de a spurca pe crestinul care din nestiinta ar bea asa ceva!

  Apreciat de 2 persoane

  • Aurora said, on februarie 17, 2017 at 11:11 am

   Doamne fereste de asa spurcaciune ! Sa nu cumparam nimic de la firma Boiron !

   Apreciază

 5. Calator Astral said, on februarie 17, 2017 at 10:32 am

  Fundația pentru o Societate Deschisă a miliardarului George Soros care a finanțat proiecte de milioane de dolari între 1990 și 2014 își va închide filiala locală, iar echipa română va crea un organism filantropic nou, conform surselor.
  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/fundatia-lui-soros-isi-inchide-portile-in-romania-in-25-de-ani-a-finantat-proiecte-de-160-de-milioane-de-dolari-177155.html

  Apreciază

 6. Ioan said, on februarie 17, 2017 at 10:52 am

  http://marturieathonita.ro/sa-ne-mai-uitam-si-la-sufletul-nostru/

  Sa ne mai uitam si in trecut:

  „Scrisoarea sa „AMENINŢĂTOARE” (a lui Bartolomeu al Constantinopolului n.a.) îşi are primele rezultate. Un învăţat şi respectabil mitropolit, kir Ieremia al Gortinei şi Megalopolei, profesor universitar, „a cedat” la ameninţările sale. Şi-a retras semnătura de pe „Mărturisirea de Credinţă…”. A dezertat de la datoria de apărare a credinţei. S-a îngrijit ca dezertarea sa să devină zgomotoasă şi cu declaraţii jignitoare la adresa celor care au alcătuit „Mărturisirea de Credinţă…”. A cerut iertare de la patriarhul ecumenic, sperând să rezolve întristarea inimii lui. Îi numeşte pe alcătuitorii „Mărturisirii de Credinţă…” lucrători în ascuns (λαθροκαπήλους înseamnă contrabandişti) ai Neprihănitei noastre Credinţe, dar şi rătăciţi. Se numeşte pe sine ostaş al Bisericii Mame pentru luptele credinţei, dar în lupte care sunt conduse de patriarh, Sfântul Sinod şi ierarhie. Declară că a fost indus în eroare, pentru că i s-a spus că o vor semna şi alţi arhierei. Iar conform declaraţiilor sale către Agenţia bisericească de ştiri Romfea, zice:
  „Când am văzut însă că au semnat doar 3-4 Episcopi, am avut o mustrare de conştiinţă. Atunci am zis în sinea mea: Cum ceilalţi arhierei nu au semnat? Sunt eu mai creştin decât ei? Astfel imediat mi-am retras semnătura, aducând la cunoştinţă printr-o scrisoare şi patriarhului ecumenic Bartolomeu”. Mitropolitul Ieremia a accentuat semnificativ: „Vreau ca Domnul să mă miluiască – lucru care nu cred că se va întâmpla, deoarece sunt păcătos – ca după cum tatăl meu şi-a vărsat sângele pentru patrie, să mă învrednicesc şi eu să-mi vărs sângele în lupte care privesc Credinţa Ortodoxă, dar accentuez doar atunci când e vorba de lupte foarte serioase”. În încheiere, mitropolitul Ieremia de Gortina a declarat: „Priviţi, domnule Poligheni, bisericeşte este – după cum reiese şi din Istoria Bisericească – ca episcopii să alcătuiască textele ca întâistătători şi după aceea să semneze monahii şi laicii”.
  Evadarea mitropolitului s-a făcut cu zgomot şi cu caracterizări inadmisibile la adresa alcătuitorilor „Mărturisirii de Credinţă…”. Poporul credincios îi cunoaşte foarte bine pe alcătuitori şi de aceea semnăturile cresc şi se înmulţesc.”

  http://www.impantokratoros.gr/83E21A7C.ro.aspx

  Apreciază

  • Aurora said, on februarie 17, 2017 at 11:14 am

   Ce vierme, asta al Gortinei !

   Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on februarie 17, 2017 at 11:39 am

   Daca erau asa toti oamenii de la rastignirea lui Hristos incoace, nu mai aveam azi nici un mucenic

   Apreciază

  • Fratele Mihail said, on februarie 17, 2017 at 12:42 pm

   Să fim cu băgare de seamă, căci blogul marturieathonita.ro aparține ecumenistului preot Ștefan Nuțescu de la Schitul Lacu.

   Apreciază

 7. Angela said, on februarie 17, 2017 at 11:45 am

  off topic

  prima data cand sunt de acord cu Mandruta: http://www.stiripesurse.ro/lucian-mandru-a-pune-degetul-pe-rana-adevarul-despre-rela-ia-presa-cititor_1180366.html

  concluzie: da, site-urile alternative de informatii trebuie ajutate. Altfel servim dezinformare si tot tacamul.

  Apreciază

 8. Iones said, on februarie 17, 2017 at 12:19 pm

  off-topic

  Activistii LGBT si avort din ONG-urile Centrul de Resurse Juridice prin Campania „Educatia fara discriminare” au inaintat propuneri de modificare a programelor scolare Ministerului Educatiei si Institutului de Stiinte ale Educatiei: iata ce au scris pe 14 feb 2017:

  „Este îngrijorătoare absența din programe a principiilor egalității de gen, absența totală a minorităților sexuale și de gen, în timp ce diversitatea etnică și religioasă este prea puțin abordată din perspectiva nediscriminării și a diversității etnice și religioase din România, perpetuând modelul etnic NATIONALIST SI ORTODOX, în locul celui bazat pe cetățenie civică, unită prin valorile democrației și respectul pentru drepturile fundamentale. Îngrijorează absența educației sexuale și REPRODUCTIVE în programa de Consiliere și dezvoltare personală, România ocupând primul sau printre primele locuri în Europa în ceea ce privește rata sarcinilor timpurii, rata avorturilor sau mortalitatea în urma cancerului de col uterin. Mai mult, sunt propuse activități discriminatorii, în care majoritatea decide cu privire la drepturile minorității, în loc să fie învățată să le respecte și cum să includă minoritatățile.”

  Detalii aici: http://www.educatiefaradiscriminare.ro/uncategorized/solicitare-de-dezbateri-publice-privind-propunerile-de-programe-scolare-pentru-gimnaziu/

  Apreciază

 9. claudiu said, on februarie 17, 2017 at 1:18 pm

  Ma iertati, dar persoana cea mica de statura nu e cumva femeie?..sau asa mi se pare mie..daca e femeie n are cum sa fie in Muntele Athos, nu?..iertati, comentariul nu e din rea vointa, dar mie asa mi se pare, ca e femeie!

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 17, 2017 at 1:57 pm

   claudiu

   De ce ti-a fugit repede mintea pe coclauri?

   E Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul.

   Apreciază

   • Claudiu said, on februarie 17, 2017 at 3:12 pm

    Frate Vasile, iertare, dar chiar nu am stiut! Si sotiei i se parea ca este femeie! Doamne iarta-ne!

    Apreciat de 1 persoană

   • marinela said, on februarie 17, 2017 at 4:51 pm

    Claudiu
    E par.Rafail Berestov,deci nu poate fi o femeie ,mai ales ca e imbracat in vesminte de preot ortodox.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciază

   • VioletaB said, on februarie 17, 2017 at 5:04 pm

    Frate Claudiu, sa stii ca exact asa mi s-a parut si mie, ca acest ieromonah Rafail are alura si voce de femeie… 😦 Dumnezeu stie mai bine. Posibil sa fie vreo dereglare hormonala din tinerete… Doamne, iarta-ma daca am gandit gresit. am citit mai demult despre o sfinta care a trait in manastire de calugari dandu-se drept barbat si a fost acuzata pe nedrept de o femeie din satul apropiat ca ar fi lasat-o insarcinata. Nu mai stiu numele sfintei.

    Apreciat de 1 persoană

   • David said, on februarie 17, 2017 at 6:54 pm

    Saccsiv

    S-a mai spus că ieroschimonahul ar fi femeie, pentru că nu are barbă deloc și are și vocea de femeie. Acum, Dumnezeu știe… Au fost mulți sfinți prin pustie care s-a descoperit mai apoi că erau femei.

    Important e că au dat anatemei blestematul ăsta de sinod. Ia să vedem popii vicleni ce mai zic acum? Pentru ei trebuie să vină Dumnezeu din ceruri special să le spună că e așa sau nu e așa, sau sfinții de pe lumea ailaltă să mai întrunească un sobor.

    Mie îmi pare rău de lumea proastă care se duce după ei ca oaia la junghiere…Vicleni, vicleni, vicleni.

    Apreciază

   • Ioana said, on februarie 17, 2017 at 8:47 pm

    Părintele Rafail Berestrov NU e femeie! Nu ar fi îndrăznit să intre în Sfântul Munte dacă era femeie. Așa e felul lui. Sunt sigură că mai ștți fiecare astfell de părinți fără barbă.

    „Că sunt fameni care s-au născut aşa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, şi sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înşişi, pentru împărăţia cerurilor. Cine poate înţelege să înţeleagă” Matei 19, 12

    Apreciază

   • David said, on februarie 17, 2017 at 11:34 pm

    Ioana

    Într-adevăr, nu putea să intre in Sf Munte dacă era femeie. Dar, sincer, pare din toate punctele de vedere, şi ăsta e motivul pt care s-a mai zis că părintele ieroschimonah ar fi femeie.

    Bine, că dacă ar fi aşa, ecumeniştii nu ar rata ocazia să ridice repede avatonul din Sf Munte.
    Şi ăsta ar fi un motiv pt care zic şi eu că nu poate fi femeie.

    Apreciază

 10. berlin said, on februarie 17, 2017 at 5:18 pm

  Apreciază

  • sky said, on februarie 18, 2017 at 3:00 pm

   In acest video pr Rafail spune despre cartile pruncului Viaceslav (otroc Viaceslav), ca nu tot ce scrie in acele carti e adevarat si da exemplu cu o intamplare cu un alt copil care desi era curat sufleteste totusi era inselat de vrajmasul din cauza lipsei de experienta duhovniceasca.

   Apreciază

 11. GabiM. said, on februarie 17, 2017 at 7:44 pm

  Gata,in Italia au votat azi eutanazia,dar NU o numesc asa…Au spus chiar acuma la tv…Vai noua…Dumnezeu sa ne apere,sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi toti!

  Apreciază

 12. […] Video si transcriptul: PARINTI ATHONITI RUSI dau ANATEMA ECUMENISMUL si Sinodul din Creta […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: