SACCSIV – blog ortodox

Editorial OrtodoxInfo: Să fugim de înşelările lui NIL DOROBANTU!

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 15, 2017

xzdfxclliee

Editorialul il puteti citi la:

Să fugim de înşelările lui Nil Dorobanțu!

Fratilor, sunt preoti nepomenitori ce smintesc mintile incepatorilor anti ecumenisti cu tot soiul de astfel “sfinti”. Fug micutii de dracii ecumenismului si dau de “invatatori” ce-i dau pe mana altor draci.

Ca atare, nu va mai grabiti sa presupuneti ca simpla nepomenire il tranforma pe un preot in mare duhovnic, far calauzitor si lider de miscare traditionalista. Ca nu-i asa de simplu. E bine ca e nepomenitor, dar nu e suficient. Cercetati mai inainte, cu rabdare, despre ce invata, ca sa nu va treziti mai apoi ca dati din lac in put. Merge pe linia Sfintilor Parinti sau macar se straduie, e bun. Dar daca se dovedeste activist a tot soiul de doctrine bizare, fugiti de el. Si mai ales, nu uitati de cipuri. Ca degeaba e anti ecumenist dar e cu semnul fiarei.

Asa ca, trezvie fratilor.

 

 

 

Tagged with:

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on februarie 15, 2017 at 12:28 pm

    Parteneriatul civil revine în Parlament. Proiectul de lege inițiat de fostul deputat Remus Cernea a primit AVIZ POZITIV în comisia de drepturile omului din Camera Deputaților și urmează să intre la votul final, în plen, în perioada următoare. Inițiatorul, Remus Cernea este optimist în privința șanselor de câștig ale inițiativei legislative și laudă ”suflul nou” al noilor colegi.

    http://www.libertatea.ro/stiri/parteneriatul-civil-revine-parlament-aviz-pozitiv-comisia-de-drepturile-omului-1744960

    https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2017-02-15/Legea-parteneriatului-civil-a-fost-avizata-favorabil

    http://www.mediafax.ro/social/remus-cernea-legea-parteneriatului-civil-a-fost-avizata-favorabil-noul-parlament-pare-a-avea-un-alt-suflu-16161505

    Apreciază

    • Ionut said, on februarie 15, 2017 at 1:54 pm

      Carevasazica, ne-am bucurat degeaba ca n-a mai intrat R.C. in Parlament.
      Nu stiu daca Brexitul a fost orchestrat din umbra, dar e cazul sa ne gandim serios la parasirea UE, fie si pentru motivul mai sus mentionat. Poate fi mai rea parasirea UE decat navalirea turcilor si tatarilor in Evul Mediu asupra Tarilor Romane? Nu cred.
      Nu sunt impotriva unei aliante intre statele europene, dar pe alte baze, nu pe astea de acum.

      Apreciază

  2. leonardconstantin61 said, on februarie 15, 2017 at 2:13 pm

    Doamne ajuta! Nu cred ca Nil Dorobantu e un idol asa cum spun unii din fratii mei de credinta. Eu unul nu ma rog la Pr.Nil Dorobantiu nici la Pr.Arsenie Boca ci doar la Iisus Hristos si la Fecioara Maria. Sa nu fiu inteles gresit – ii cinstesc pe sfinti dar rugaciunile catre Mantuitorul si Maica Domnului m-au ajutat cel mai mult si am cea mai evlavie catre ei. Insa am un respect aparte pt acesti 2 parinti pt ca citind unele carti scrise de pr.Arsenie Boca m-au apropiat de Biserica (atunci cand eram asa de departe de Iisus si Biserica Sa) si multi altii au inceput sa mearga la Biserica printr-insul. Prin mine pacatosul nu s-a intors nimeni la adevarata credinta insa prin Pr.Arsenie Boca si Pr.Nil Dorobantiu s-au intors multi. Eu nu cred ca un idol poate sa-i determine pe oameni sa mearga la Biserica si sa-si puna nadejdea in Mantuitorul. Ca au facut si greseli …este adevarat dar si Pr.Ilie Cleopa a gresit si Pr.Dumitru Staniloaie si multi multi altii. ”Pacatul inaintea mea este pururea” scrie in Ps.50. Cel mai bine e sa fim ca niste albine si sa culegem tot ce-i bun de la unul si de la altul fingradindu-ne de erezii si sa gasim circumstante atenuante pt ceilalti ca sa nu judecam (Pr.Paisie Aghioritul). Deja pe noi ortodocsii ne despart mai multe criterii:
    1)Pr.Arsenie Boca&Pr.Nil Dorobantiu(pro&contra)
    2)Ecumenism(pro&contra)
    3)Pro-cip&Anti-cip
    4)Pro-sfintii inchisorilor sau anti-sfintii inchisorilor
    Pe ce criteriu ne vom mai dezbina oare?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 15, 2017 at 6:08 pm

      leonardconstantin61

      Iar dupa minteata, de dragul unitatii, ar trebuie sa fim uniti: anti cip cu pro cip, anti ecumenism cu pro ecumenism, etc.

      Apreciază

      • leonardconstantin61 said, on februarie 16, 2017 at 7:39 am

        Doamne ajuta! Scopul comun e sa luptam impotriva ecumenismului. Nu spun sa luptam cot la cot cu cei care sunt pro-sinod. Insa eu personal am frati si surori care sunt anti-Arsenie Boca sau anti-Nil Dorobantu si totusi ma inteleg cu ei caci avem acest scop comun. Nu-s de acord cu cardurile cu cip(sau biometrice) insa am frati si surori care detin astfel de acte electronice (nu biometrice) si la fel cred ca se poate face echipa si cu ei atata timp cat sunt impotriva ecumenismului.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 16, 2017 at 8:53 am

        leonardconstantin61

        Gresesti fundamental. Cei pro cip si cei anti cip nu pot face echipa anti ecumenista. Asa cum nu putem face echipa anti cip cu yoghinii sau echipa anti avort cu ereticii.

        Apreciat de 1 persoană

  3. nimic nu sunt said, on februarie 15, 2017 at 7:05 pm

    Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa
    https://www.petitieonline.com/signatures/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa/start/380

    Apreciază

  4. Ioana said, on februarie 15, 2017 at 7:06 pm

    Adevarul nu dezbina! Cei care se despart de Adevar se dezbina ei insasi si se lipsesc de Tulpina datatoare de Viata…

    Am primit un mesaj de la cineva: „P. Nil Dorobanțu nu a înțeles Ortodoxia și nu a avut o cugetare patristică, de vreme ce laudă pe „asemenea lui înșelații” Petru de la Maglavit, Veronica de la Vladimirești și Vrsenie Boca, care l-a și fascinat cu „harismele lui, determinându-l astfel să aleagă monahismul. Retorica lui se aseamănă mult cu cea a apuseanului Toma de Kempis și cu cea plină de demoni carte a lui „Urmarea lui Hristos”, pe care a combătut-o ca fiind eretică Sfântul Ignatie de Briancianinov. Pr Nil este un narator sentimentalist ș melancolic, vorbind din părere și închipuire, iar nu dintr-o experiere duhovnicească, pe care niciodată nu a cunoscut-o. Textele lui mustesc de mândrie și părere de sine, amestecând în expresiile sale „duhovnicești” și cuvinte „înalte”, teologice, științifice și „intelectuale”, arătând prin aceasta erudiția sa, ceea ce Sfinții n-au făcut niciodată ci, foloseau cuvinte sim0ple, nemeșteșugite.”

    Apreciat de 1 persoană

    • STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on februarie 15, 2017 at 8:50 pm

      Ioana

      La Maglavit si la Vladimiresti a fost teofanie, dar multi cred ca a fost dracu, fiecare cu parerea lui.

      Apreciază

      • nimeni said, on februarie 15, 2017 at 11:43 pm

        STOP RFID

        Felul in care ne facem cruce spune multe despre un crestin ortodox. Ti se pare ca modul in care isi face cruce Petrache Lupu este unul ortodox?
        Eu stiu ca atunci cand un crestin nu-si face corect sfanta cruce rad dracii de el.

        Semnul sfintei cruci la min:1:14

        Am citit despre ”minunea de la Maglavit” intr-o carte ”Minuni si false minuni” de Mihail Urzica in care demasca inselarea de la Maglavit.
        Petrache Lupu a avut revelatia intalnirii cu Dumnezeu Tatal si i s-a aratat Mosul, cine o fi acest Mos nu stim, dar este clar ca nici o fiinta omeneasca nu-l poate vedea pe Dumnezeu Tatal si sa mai fie viu.
        Apostolii i-au cerut lui Hristos sa le arate pe Tatal si stim bine ce le-a raspuns: ” Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl? ”, caci Tatal se face cunoscut prin Fiul.

        Min 4:22

        Citeste cartile Sf. Ignatie Briancianinov: Despre inselare si Despre vedenii duhuri si minuni, poate te lamuresti cu teofaniile.

        Si cu Vladimiresti la fel, alta inselare:

        Uploaded on Sep 22, 2011

        Filmat inedit al vizitei Mgr. Linus Dragu Popian din Roma cu Maici ale Sf Antida la Vladimiresti, acest centru monahal voit de Maica Domnului, prin Maica Veronica, tànàrà vizionarà, ca un centru al ìntregii Biserici: ortodoxà, catolicà,universalà,asa cum de fapt va fi Biserica viitorului. Se realizaze plenitudinea cultului bizantin,( splendide slujbe dupà tipic) si latin, (Rosariu, Euharistia zilnicà, Slujba Sfintei Inimi, litaniile si iubirea pentru Roma). Comunismul nu putea suporta o asa frumusete si profunzime. Dar nici ierarhii fanatici ai Bisericii Ortodoxe, care au ajutat la desfiintarea ei. Iar dupà reìnfiintare, cu toate eforturile Maicii Veronica de a pàstra un echilibru si de a re-dezvolta universalitatea cerutà chiar din prima vedenie de pe ziua de 5 august,(sàrbàtoarea romanà a Maicii Domnului a zàpezilor de la Roma) acest fapt nu mai este posibil, càci lumea ortodoxà se depàrteazà azi de la unire, cufundàndu-se ìn vechile fanatisme. Vladimiresti, ca si Bistrita Vàlcea, care a fost re-zidità ìn sec.XIX cu acelas nobil scop al Unirii Bisericilor si ajunsà la ìnaltà culturà si occidentalism prin Maicile Gologan, este obligatà sà uite adevàrata ei chemare la plenitudinea Bisericii lui Hristos. Ambele mànàstiri au avut aceeasi vocatie si aceeasi soartà. Discursurile Preotului si ale Maicii, filmate aici,entuziasmul maicilor si prietenilor din 1990, primirea cu clopote ale maicilor italiene demonstreazà cà dupà zeci de ani de persecutie, Vladimirestii era intactà ìn universalitatea ei catolicà ortodoxà ìn 1990. Fanatismul Sinodului ortodox format din vechi oameni ai comunismului nu permite dezvoltarea marelui mesaj de ìntelepciune, credintà autenticà si iubire care duce la unirea ìntre Roma si Constantinopol.

        Mi se face sila de amestecul asta ortodoxo-papistasesc-teofanicesc si cum sa-i mai zic nu stiu.
        Iata ”Minunea, teofania de la Vladimiresti” sau urmarile ei.

        Mi-e mila de maicile de acolo ca una e sa fii credincios si alta e sa fi credul.

        Are dreptate Saccsiv cand spune: ”Cercetati mai inainte, cu rabdare, despre ce invata, ca sa nu va treziti mai apoi ca dati din lac in put”.

        Apreciază

      • sky said, on februarie 16, 2017 at 12:41 am

        Asa aratau osemintele lui Petrache Lupu cand lau dezgropat pentru al muta in alta parte

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on februarie 16, 2017 at 11:08 am

        STOP INSELAREA !!!.. ca DEGABA doar Stop RFID

        tu ca si gloata de bocolatri ati inceput cu IDOLATRIA zian boca si ati ajuns la „glorioasa” primire a TUTUROR INSLEARILOR DRACESTI : dorobantzu, maglavit, vladimiresti ( CURVA Veronica cea „inspirata” sa se lepde de calugarie ___ca boca, alt „inspirat” __…. si se marite cu un „popa” care s-a sinucis !!! …. urmarile INDRACIRII cine are minte sa priceapa, cine nu sa marega cu DIAVOLUL pentru VESNICI E!)

        v-a luat diavolul mintile si STAPANESTE peste voi iar voi va credeti „ortodocsi” si „Marturisitori ” !!!

        ia aminte Viorele intai se indraceste MINTEA omului …( tu ai ajuns la stadiul asta… dealtfel pe care se afla GLOATA de adulatori ai diverilor INSELATI !)

        e INUTIL sa mai discuti cu voi asemenea teme , SINGURI VA VADITI in drumul vostru cum CADETI/ AVANSATI GRABNIC in INSELARI din ce in ce mai mari !!!
        calea IADULUI e LATA si MULTI au aflat-o !!

        Apreciat de 1 persoană

  5. sky said, on februarie 16, 2017 at 12:43 am

    Aici si articolul
    http://www.libertatea.ro/stiri/petrache-lupu-va-fi-sfant-351065

    Apreciază

  6. sorin said, on februarie 16, 2017 at 11:37 am

    Frate el, cu cei ca stop ghica nu este bine de facut nici un front comun, fiindca au mintea ultraindracita , si amesteca binele cu raul, iar daca faci front comun cu un asemenea om, garantat devii ca el. Asta e greseala care au facuto multi antiecumenisti si nu numai. De ex ortodocsii au facut front comun cu sectarii in Coalitia pentru Familie, cica sa lupte pentru protejarea familiei, dar ortodocsii uita ca sectarii nu au cum sa aiba familie fiindca nu au taina cununiei si atunci pentru ce protejare lupta? Nu cumva si acolo e ecumenism?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2017 at 12:09 pm

      sorin

      Referitor la fratele stop, e mult prea mult spus ca are mintea ultraindracita. E ispitit dar cred ca isi va reveni.

      Apreciază

      • el said, on februarie 17, 2017 at 4:25 am

        saccsiv

        sa speram ca e asa cum vrei tu sa crezi ! hmmm !
        pana una alta Viorel cade din RAU IN MAI RAU, de la IDOLATRIA boca a ajuns sa primeasca TOATE INSELARILE : nil(up-grade la zian boca !!) , vladimiresti, maglavit !!! …. semn ca DRACUL il stapaneste DEJA si il conduce ORIUNDE vrea el !

        caci NU CADE omul rob diavolului ca sa ramana acolo, la caderea INTILIALA, ci cel e a JERTFIT diavolului inchinare prin PRIMIREA unei INSELARI, va primi TOT IADUL ! de aceea e mantuirea treaba GREA, ca cere ACRIVIE 100% la TOATE !

        a NU se crede ca am ceva cu Viorel!
        DIMPOTRIVA, ma MAHNESTE NEBUNIA MINTII lui INDRACITE ! caci el om sincer cu buna intentie fiind, a ajuns ROB diavolului prin INSELARE !

        oameni buni/fratilor: FUGITI de ORICE INSELARE ! cine primeste o INSELARE va sfarsi ca JALNIC ROB VESNIC al diavolului, tatal MINCIUNII si al tuturor INSELARILOR !

        Apreciat de 1 persoană

  7. Emil Baciu said, on februarie 16, 2017 at 2:27 pm

    Informatiile despre inselarile arsenismului, nilismului, vladimirismului, maglavitismului si toate celelalte sunt binevenite. Cine vrea, poate sa studieze, sa analizeze, sa caute, sa vada ce au spus marii duhovnici despre acestea si mai ales daca sunt sau nu conforme cu invatatura Bisericii si a Sfintilor Parinti. Acum, televiziunile controlate de dusmanii Sfintei Ortodoxii, de masoni, propovaduiesc „sfintenia” unor inselati, furnizand „dovezi” pentru canonizari. Rade in hohote vicleanul de noi. Fugim de ecumenism si dam de un alt inaintemergator al antihristului: idolatriile mai sus pomenite. Vai de noi ! Sa ramanem, asa pacatosi, leprosi bubosi si ucigasi in Corabia mantuitoare caci numai acolo este singura nadejde, ca macar pe patul mortii sa ne dea Dumnezeu si Maica Domnului pocainta sincera, izbavitoare. De aceea este necesar a ne lepada acum de amagitoarele idolatrii , cat mai putem si sa alergam si sa cadem la Sfintii si Mucenicii Bisericii, care pentru noi mijlocesc pururea prin rugaciunile lor, in fata Tronului Preasfintei Treimi. Iertati-ma va rog.

    Apreciat de 1 persoană

  8. […] Editorial OrtodoxInfo: Să fugim de înşelările lui NIL DOROBANTU! […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.