SACCSIV – blog ortodox

Daca pierde batalia de la Radeni, Mitropolitul Teofan va mai ajunge Patriarh?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 10, 2017

Foto: http://www.apologeticum.ro/2014/08/iar-ecumenism-la-iasi-savarsit-de-mitr-teofan-slujba-de-sfintire-comuna-cu-episcopul-catolic-a-noii-piste-de-pe-aeroportul-din-iasi/#prettyPhoto

Cuviosul Efrem Sirul a văzut în jurul unui pustnic mulţime mare de draci, ca un viespar erau de mulţi, şi pe zidul unei cetăţi pacatoase a văzut tolănit un diavol care se întorcea de pe o parte pe alta, că nu prea avea ce face.

Cam asta e motivul pentru care impotriva unor nepomenitori precum cei de la Radeni se napustesc atacurile din toate directiile. Spre deosebire insa de alti Ierarhi din tara, se prea poate ca pe Mitropolitul Teofan sa-l mane in lupta si un motiv personal: batalia pentru Radeni il poate costa chiar scaunul de viitor Patriarh.

Se stie ca Mitropolitii Moldovei ajung Patriarhi. Pe de alta parte, din ce in ce mai multi considera ca nu-i doar un zvon cum ca:

Patriarhul Daniel e GRAV BOLNAV. Si atunci? De ce nu ii este frica de iad?

Adica, multa vreme n-ar mai fi, dar oare va mai fi pentru el Patriarhia, in cazul unei infrangeri precum cea de ieri de la Radeni?

El e pregatit de mic pentru un post mare:

LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

Dar daca nu dovedeste ca poate infrange o rezistenta locala, nu cumva papusarii ii vor taia drumul spre scaunul patriarhal? Se prea poate. De aici probabil si indarjirea sa impotriva schitului Radeni.

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioana said, on februarie 10, 2017 at 5:25 pm

    Cum sa ne spovedim si cum sa ne impartasim

    Ieromonahul Timotei de la Vaduri.

    Mare durere ar trebui sa ne cuprinda sufletul si foarte mult ar trebui sa scriem împotriva unei stari de lucru foarte grave din Biserica noastra Dreptslavitoare. Este vorba de faptul ca, pe zi ce trece, majoritatea crestinilor ortodocsi nu mai ţin deloc seama de cuvintele Sfintei Scripturi si ale Sfinţilor Parinţi, cu privire la pregatirea pentru Spovedanie si Sfanta Împartasanie.

    Foarte puţini dintre ei, mai stiu sa faca diferenţa, dintre pacatele opritoare de la Sfanta Împartasanie si cele neopritoare de la primirea acesteia.

    De la începuturile crestinismului si pana în zilele noastre, Sfinţii Parinţi au facut foarte limpede diferenţa dintre cele doua feluri de pacate sau sa zicem nevrednicii pentru primirea Sfintei Impartasanii. Este foarte necesar a se citi în acest sens Pidalionul, Carte foarte folositoare de suflet de Sfantul Nicodim Aghioritul sau scrierile si poeziile Sfantului Ioan Iacob… Asa se face ca atunci cand era vorba de pacate usoare Sfinţii Parinţi cereau celor ce le aveau, sa se spovedeasca cu parere de rau si sa se împartaseasca.

    În acest sens Sfantul Nicodim Aghioritul citandu-l pe Sfantul Atanasie al Antiohiei zice:

    „Asadar, daca vom cadea în oarecare lucruri mici, omenesti si usor de iertat, de exemplu fiind furaţi de limba, de auz sau de ochi, de slava desarta, întristare si irascibilitate sau de ceva din unele ca acestea, atunci facandu-ne reprosuri noua însine si marturisindu-ne lui Dumnezeu , asa sa ne împartasim din Sfintele Taine, crezand ca Împartasirea dumnezeiestilor Taine se face spre curaţirea unora ca acestea, adica de aceste pacate mici, nu însa de cele grele si necurate pe care le-am fi facut”.

    Însa cand era vorba de pacate grele precum lepadarea de credinţa, uciderile, avorturile (azi si cele facute prin folosirea pilulelor anticoncepţionale si steriletelor de care unii nu stiu), desfranarea (preadesfranarea, perversiunile sexuale – sodomie, gomorie), alergarea pe la vrajitori … Sfinţii Parinţi, cereau în chip hotarat, ca cei ce le faceau, sa nu se împartaseasca un mare numar de ani. Mai apoi Sfantul Ioan Postnicul (secolul VI), a micsorat numarul anilor de oprire de la Sfanta Împartasanie, dar le-a cerut si mai mari nevoinţe trupesti si duhovnicesti . Sfantul Nicodim Aghioritul în Carte foarte folositoare de suflet arata ca Biserica în decursul timpului, a primit acest fel de canonisire (al Sfantului Ioan Postnicul) si ca este bine a fi folosit în continuare.

    Cum stau lucrurile în privinţa împartasirii cu Sfintele Taine în zilele noastre?! Este o mare confuzie. Toţi crestinii sunt îndemnaţi sa se împartaseasca si înca foarte des. Susţinatorii împartasirii dese, aduc marturii de la Sfinţii Parinţi în sensul acesta. Nu spun nimic însa de faptul ca scrierile acestora, erau adresate unor crestini care în majoritatea lor nu aveau pacate opritoare de la primirea Sfintei Împartasanii, însa erau indiferenţi în ceea ce priveste primirea acesteia, iar unii nu o primeau dintr-o falsa evlavie sau smerenie. De asemenea nu fac nici o nota cat de mica la astfel de scrieri, despre faptul ca peste tot unde Sfinţii Parinţi spun ca trebuie exclusi de la Sfanta Împartasanie cei opriţi de sfintele canoane, este vorba de cei cu pacate grele, de care se fac vinovaţi majoritatea celor ce se împartasesc astazi si unii înca foarte des. Nici nu dau macar cateva canoane care hotarasc anii ce trebuie sa stea opriţi de la Sfanta Împartasanie cei cu pacate grele si din care sa se vada ce nevoinţa trebuie sa faca în acest sens.

    Este foarte grav faptul ca sunt aduse în actualitate scrieri ale Sfinţilor Parinţi care vorbesc despre împartasirea deasa fara sa li se spune celor care o fac astazi împotriva sfintelor canoane, ca nu îi privesc pe ei îndemnurile Sfinţilor Parinţi, ci pe cei cu pacate usoare, dupa cum am vazut mai sus, în citatul dat de la Sfantul Nicodim Aghioritul. Atunci cand Sfinţii Parinţi îndemnau la împartasire deasa, era vorba deci de majoritatea crestinilor de atunci, care nu aveau pacate grele, opritoare de la aceasta, dar erau nepasatori si nestiutori cu privire la importanţa covarsitoare a primirii Sfintei Împartasanii. Cei cu pacate grele în timpurile de atunci erau puţini, o excepţie.

    Astazi situaţia este dimpotriva si scrieri care îndeamna la împartasirea deasa nu îsi au rostul. Ar trebui ca, crestinii zilelor noastre sa fie îndemnaţi sa citeasca scrierile amintite mai sus Pidalionul, Carte foarte folositoare se suflet si altele de felul acestora, pentru ca sa nu se împartaseasca cu nevrednicie.(Vezi si Epistola I catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel, capitolul 11, versetele 27-31).

    Sa luam aminte asadar pentru ca este vorba de doua stari duhovnicesti diferite, de doua nevrednicii diferite faţa de primirea Sfintei Împartasanii.

    Repetam, spre o mai buna înţelegere, ca este vorba de una care nu ne opreste de la primirea Sfintei Împartasanii (pacatele usoare), si o alta care ne opreste de la primirea ei, mai mulţi sau mai puţini ani, în funcţie de ce fel de canon mai aspru sau mai puţin aspru facem, datorita pacatelor grele pe care le-am facut. Altminteri nu se explica faptul ca Sfantul Nicodim Aghioritul în unele scrieri îndeamna la împartasire deasa, însa în altele arata clar ca sunt unii care nu pot sa se împartaseasca, decat dupa ce sunt opriţi de la Sfanta Împartasanie un timp si fac anumite nevoinţe, dupa cum vedem în notele extinse pe care le face la Pidalion sau în învaţaturile sale din Carte foarte folositoare de suflet.

    Pe cei care suntem nedumeriţi de faptul ca desi sunt dezlegaţi de pacate atunci cand se spovedim, nu suntem lasaţi totusi sa se împartasim, Sfantul Nicodim Aghioritul ne învaţa:

    „Daca cineva, fiind nedumerit, ar spune ca pacatul celui ce se pocaieste se iarta prin rugaciunea de iertare a duhovnicului – si deci de ce acestuia nu i se îngaduie sa se împartaseasca cu Sfintele Taine, odata ce a fost iertat si îndreptat? – acestuia îi raspundem în trei chipuri: 1) adevarat este ca se iarta pacatosului pacatul, însa nu de-a dreptul, ci socotind ca el va împlini canonul si va sta departe de Sfanta Împartasanie (fiindca de aceea duhovnicul, înainte de iertare, îi hotaraste canonul si lipsirea de Sfintele Taine); 2) adevarat este ca se iarta pacatosului pacatul, nu însa si pedeapsa si certarea pentru pacat, cu alte cuvinte canonul, în care se cuprinde si îndepartarea de la Sfanta Împartasanie. Fiindca si pacatul lui David s-a iertat cu adevarat de Dumnezeu – cand Natan i-a spus: „Domnul a ridicat pacatul tau” – dar nu s-a iertat si pedeapsa pentru pacatul lui, fiindca, dupa aceasta iertare, el a fost izgonit din împaraţia sa de catre fiul sau, Avesalom si sabia nu s-a îndepartat de casa lui si alte nenumarate rautaţi a patimit, dupa cum însusi Natan i le proorocise; 3) adevarat este ca se iarta pacatosului pacatul, dar este nevoie ca pacatosul sa fie pus la încercare si, cu timpul, sa fie întarit în harul lui Dumnezeu.” (Carte foarte folositoare de suflet)

    Credem ca ne este destul de limpede fiecaruia, date fiind marturiile de mai sus de la Sfinţii Parinţi, ca astazi nu mai avem mulţi crestini care sa se împartaseasca si înca foarte des.

    Majoritatea crestinilor din zilele noastre facem pacate opritoare de la Sfanta Împartasanie si nu putem sa ne împartasim, decat dupa ce împlinim canoanele date de Sfinţii Parinţi .

    Ar fi bine sa luam aminte cu toţii la cuvintele Sfantului Paisie de la Neamţ care zice:

    „Va spun si aceasta ca eu am cautat cu ravna în toate sfintele canoane, daca nu cumva se gasesc oarecare epitimii fara îndepartarea de la împartasirea cu Sfintele Taine, dar nu am putut gasi. Însa este prea înfricosata si înspaimantatoare certarea pusa asupra preoţilor care îndraznesc sa împartaseasca pe cei opriţi de sfintele canoane. Pe amandoi (preot si credincios n.n.) Biserica îi aseamana cu Iuda vanzatorul. ”

    Apreciază

    • gheorghi said, on februarie 11, 2017 at 8:12 am

      Chiar crezi asta???
      Site-ul este plin de „naturisme” … da si horoscopul, …”vindeca” boli prin sex…!!?!
      Pentru „dreapta informare” si spre retinere sa nu mai fii pe post de agent de colportare a minciunilor (nu mai zic – demonice…) am cules date care duc la concluzia sigura ca este o „facatura” comerciala, pentru neinformati si disperati.
      –––––––––––
      Citat: „Conform medicilor, baiatul in varsta de trei ani a primit 8-10% sanse de viata, aproximativ doua zile. ”
      Obs.: Este o manipulare psihologica: de fapt, 8% din cca 365 x 3 = cca 1100 de zile ceea ce inseamna 3 luni… nicidecum doua zile…
      ––––––––––
      Citat: „Dupa doua luni de chimioterapie,… ”
      Obs.: De fapt, chimioterapia agraveaza starea generala de sanatate… si nu sint dovezi ca ar ajuta, dimpotriva:
      http://douglassreport.com/2011/04/17/novottf/
      April 17, 2011
      The chemo fraud exposed – The cancer cat’s out of the bag now:
      An FDA panel has accidentally admitted that chemo is completely and utterly ineffective.
      si
      http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080422103947.htm
      Chemotherapy’s Damage To The Brain Detailed
      University of Rochester Medical Center.
      „MRI scans of these patients’ brains revealed a condition similar to leukoencephalopathy.
      This demyelination – or the loss of white matter – can be associated with multiple neurological problems.
      „It is clear that, in some patients, chemotherapy appears to trigger a degenerative condition in the central nervous system”, said Noble.”
      ––––––––
      Citat: „…cineva i-a sugerat mamei sale uleiul de canabis ca tratament…”
      Obs.: Sa spunem de-a dreptul – un şaman, din astia mai noi, … naturist ori naturopat.
      Stiti ca dupa [pseudo]stiinta lor, nu exista boala decat in imaginatia bolnavului.
      NU stiati?… , ei bine – tocmai ati aflat.
      De aceea textul este astfel formulaat, imprecis: „cineva”, .. „se stie”, … „toata lumea A AUZIT”, … „este cunoscut”, … „de multa vreme…” s.a.m.d. spre a evita informarea corecta – sint pareri INTERESATE, bineinteles de comercializarea potiunilor „magice”, a preparatelor care au „putere” de vindecare.
      ––––––
      Citat: „… Colorado, un stat care a aprobat acest tratament pentru cancer. …”
      Obs.: Nici vorba, este aprobata lege pentru consum de marijuana/cannabis in 2012 pentru consum „recreational” http://www.hummingbirdcannabis.com/cannabis-oil-faqs/
      Din raportul guvernamental:
      https://www.colorado.gov/pacific/marijuana/news/committee-releases-second-report-marijuana-health-effects-0
      „At least 14,000 children in Colorado are at risk of accidentally eating marijuana products that are not safely stored, and at least 16,000 are at risk of being exposed to secondhand marijuana smoke in the home. The committee found strong evidence such accidental exposures can lead to significant clinical effects that, in some cases, require hospitalization.”
      De aici reiese clar pericolul expunerii copiilor.
      Iata la ce este „bun”:
      – the oil is heated to a temperature lower than its combustion level yet high enough to activate the cannabinoids; this is a good option for users who do not want to inhale smoke
      -can provide anti-inflammatory benefits when applied locally. It is also used to relieve arthritis, as well as joint and muscle pain. This form of use does not induce psychoactive effects.”
      NIMIC DESPRE CANCER.
      ––––––––––––––––––-
      Citat: „In momentul de fata, baietelul nu mai are nevoie de chimioterapie.”
      Obs.: Cred si eu…. Nici nu a avu vreo ceva.
      Nu se pot verifica astfel de relatari – cel mai probabil, nu are legatura cu povestea.
      DIMPOTRIVA:
      Articolul unui medic chirurg, specialist in cancerul de san:
      https://sciencebasedmedicine.org/medical-marijuana-as-the-new-herbalism-part-2-cannabis-does-not-cure-cancer/
      ” claims that this body of preclinical research is solid “proof” that cannabis or cannabinoids can cure cancer is highly misleading to patients and their families, and builds a false picture of the state of progress in this area. ”
      „There is also evidence that cannabinoids, under some circumstances, can stimulate cancer cell growth and possibly contribute to tumor progression. They can also have different effects depending on dose and the level of cannabinoid receptors on the tumor cells being treated…”
      CONTRA-EXEMPLU:
      „…Then Hemp Oil #4 was tried from day 50 to day 67, and her blast counts started rising. Finally, Hemp Oil #5 was tried and PK’s blast count fell between days 69 and 78. During that time, PK suffered the psychotropic effects of the hemp oil, including euphoria, disoriented memory, and the like.
      Unfortunately, PK developed gastrointestinal bleeding and bowel perforation with peritonitis on day 78 and passed away. So, basically, she lived two and a half months after being placed on hospice. ”
      „In any event, the claims of advocates that “cannabis cures cancer” are nothing more than herbalism infused with the magical thinking of the naturalistic fallacy. Just because it’s “natural” does not make it better. In the case of cannabis for cancer, the only potentially promising way forward is to isolate the active components and figure out which of the hundreds of different cancers in which these components have activity against.”
      =====
      In romaneste,
      „pretentia avocatilor – „canabisul vindeca de cancer” nu este altceva decat „ierbalism” cu gandirea magica a erorii natural-istica. Doar pentru ca e „natural” nu-l face sa fie mai bun (produsul de canabis),
      In cazul canabis-ului pentru cancer, singura cale promitatoare este sa fie izolate componentele active si sa-ti imagnezi pentru care dintre sutele de forme diferite de cancer aceste componente ar avea o activitate contrara”.

      Apreciază

  2. sica said, on februarie 10, 2017 at 7:52 pm

    https://www.facebook.com/mariustomescu2001

    Apreciază

  3. Cristiana said, on februarie 10, 2017 at 8:22 pm

    Pentru p. Staicu care nu aproba comentariile

    Nu faceti apel la discernământ și la așezare duhovnicească cum spuneti si faceti o mare nedreptate pe care Dumnezeu nu o va lasa fara pedeapsa. Dezamagirea este profunda, gustul amar lasat de acest articol, nu va face cinste, iar comentariile pe care le aprobati impotriva lui Saccsiv sunt oglinda sufletului dumneavoastra. Un preot nu poate sa faca asa ceva, trebuie sa fie un exemplu de iubire pentru aproapele, nu sa puna la zid un om nevinovat, care v-a sustinut si v-a respectat. Bunica mea nu avea carte, dar avea foarte mult bun simt, nu trebuie sa ai scoli inalte ca sa dispui de el. Va orbeste orgoliul care va stapaneste. Ce discernamant aveti dvs., daca sub masca bunei intentii, loviti miseleste si-i incurajati pe cei care il urasc pe Saccsiv? Daca cineva va spune ca nu are cu ce sa traiasca, il banuiti de rea credinta in loc sa-i intindeti o mana? Ce fel de dragoste aveti fata de oameni, daca banuielile dvs. murdare le expuneti la vedere? Cum puteti sa va hraniti din ura care razbate din tot articolul dumneavoastra? Neasteptata aceasta lovitura din partea unui preot, pentru care aveam o consideratie deosebita. Sa va ierte Dumnezeu!

    P.S. Comentariu la articolul parintelui Staicu „Raspuns la intrebarile cititorilor despre administratorul site-ului Saccsiv”

    Apreciază

    • onufrie said, on februarie 10, 2017 at 8:46 pm

      Suunt curios sa vad daca saccsiv imi aproba comentariu si anume cristisna esti cu treaba pe aici ,adica tot tu alde vieru vasile esti travestit!

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 10, 2017 at 9:52 pm

        onufrie

        Nu sunt.

        Ce crezi, bunul Dumnezeu a vazut comentariul tau?

        Apreciat de 2 persoane

      • Ioana said, on februarie 10, 2017 at 10:48 pm

        Cristiana

        Doamne ajuta!
        Asa este.
        Dumnezeu sa ii ocroteasca pe fratele Vasile si pe Gabriel care au muncit cat au putut mai mult sa ne aduca toate vestile si informatiile trebuitoare! Noi trebuie sa ne ajutam unii pe altii, nu sa gandim ca in articolul si comentatorii de la articolul p. Ciprian! Ce ne foloseste sa fim ca sistemul ?, sa ne bucuram ca exista oameni curajosi care sunt pe baricade zi si noapte de atatia ani… sa ne ajutam unii pe altii cum ne-a randuit Hristos! Mai ales ca o facem pentru Dumnezeu. Stai linistit Onufrie, inciudatule, ca in ciuda denigrarilor voastre disperate, exista oameni cum e Cristiana, care ii multumesc celui care i-a salvat de la inec!

        Apreciază

  4. Dorel said, on februarie 10, 2017 at 8:30 pm

    Universitatea Yale a facut un studiu care spune clar ca vaccinurile imbolnavesc creierul:
    http://www.ecowatch.com/yale-vaccine-study-kennedy-2246059411.html

    Apreciază

    • Mihai said, on februarie 10, 2017 at 8:58 pm

      Da dar ce nu știu ei că scaunele sau fotoliile sunt vremelnice, adică azi ești mâine nu mai esti

      Apreciază

  5. Raluca said, on februarie 10, 2017 at 8:56 pm

    Dorința de a ajunge patriarhul bor este probabil țelul suprem și o problemă orgoliu personal. Contează doar dregătoria lumească, pentru că la ce bun este să ajungi patriarhul unei biserici apostate? Pe de altă parte, dacă ar pierde bătălia de la Rădeni și ar ajunge alt ierah patriarh, cu ce ar fi acesta mai bun din moment ce toți au îmbrățișat erezia cretană? Luptă lumească, plată lumească.
    Bătălia de la Rădeni ar fi bine să fie câștigată, pentru că ceea ce vor ei este să se aștearnă o tăcere totală în bor, și nimeni să nu le mai reamintească că au trădat ortodoxia, indiferent de ambițiile personale al unui ierarh sau altul.

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghi said, on februarie 11, 2017 at 8:25 am

      Cu cat mai „sus”, … cu-atat mai mult de dat socoteala… trebiue sa fii „chemat” de sobor, nu sa te „oferi”, eu sint pentru propunere vnita de la cineva care nu candideaza si nu are o relatie personala cu cel propus. In fine…
      La Radeni nu cred ca vor razbate … ca nu au acte! SI Politia nu prea are cum sa ii cearta „proprietarului” sa cedeze drepturi cuiva care nu are … calitate (juridica, procesuala).
      In afara de comunicate si articole defaimatoare nu vor avea ce face, ca nu au „putere” civila unde nu este BOR proprietara.
      Personal, ma simteam bine stiind ca un lacas de cult devine bun al BOR (adica… al nostru!) , credeam eu idealist…) dar in situatia de fata, cu ierarhia apostata – nu mai cred la fel.
      Totusi, daca schitul nu a fost sfintit, e nevoie sa fie solutionata aceasta situatie – problema canonica este ca se afla sub jurisdictia canonica a BOR, chiar daca asta se suprapune cu cele papistase, sectante, s.a.
      Daca nu, ar fi o catacomba… „la vedere”.
      Sa-i intareasca pe Dumnezeu pe drept-credinciosii si marturisitorii care se ingradesc de erezia ecumneista, si de cea cretana in particular!

      Apreciază

      • Raluca said, on februarie 11, 2017 at 9:54 am

        Da, schitul nu a fost sfințit, și e nevoie să fie soluționată această situație. Din câte știu, nici schitul Oituz nu este sfințit. Și ei ar trebui să rezolve această problemă. Nu știu eu cum, dar ar trebui rezolvată, și o cale trebuie să existe.

        Apreciază

      • el said, on februarie 11, 2017 at 12:45 pm

        si cine sa le sfinteasca locasurile? niste MORMINTE VARUITE MOARTE si PUTREDE cu putreziciunea IADULUI in ele?…. adica ierarhi APOSTATI ei inisisi FARA NICI UN HAR?

        mai lasati formalismelele. Dreapta Credinta s-a tinut mai intai in catacombe si va sfrasi in pustie dupa Cuvantul Duhului Sfant !

        Apreciat de 2 persoane

  6. Cristiana said, on februarie 10, 2017 at 10:36 pm

    Onufrie

    Vezi numai travestiti, ti-a sucit dracu mintea si te-a umplut de ura. Fiecare pasare pe limba ei piere.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Alexandru TM said, on februarie 10, 2017 at 10:52 pm

    RUGACIUNE

    Cu ajutorul Lui Dumnezeu s-a savarsit cu bine prima rugaciune a noastra pentru inlaturarea vrajbei, nimicirea a toata lucrarea ecumenista, luminarea neamului si ocrotirea tuturor drept credinciosilor fiecare in partedupa numele sau cu familiile lor.

    Cu binecuvantarea parintelui Ioan din Turda oprit de la slujire de Mitropolitul sau, ne indeamna sa luam putina ”vacanta duhovniceasca„ 2 saptamnai cu rugaciuni scurte.

    Continuam cu cele trei rugaciuni scurte pe care le stiti, iar dupa trecera a 2 saptamani ne binecuvinteaza pentru a face din nou nevointa cu canonul Mantuitorului Hristos si Acatistul tot 2 saptamani
    .

    1.Tatal Nostru,

    2.Aparatoare Doamna,

    3. Rugaciunea Staretilor de la Optina impotriva pecetluirii lui antihrist.

    Va asteptam pe fiecare cum poate la ora 23:00 in Duh si Adevar.

    P.S. Va rog sa nu ne lipsim unul pe altul de acest putin dar de Mare valoare ajutor in lupta.

    ”Frate ajutat de frate este ca o cetate tare şi înaltă şi are putere ca o împărăţie întemeiată” (Pildele lui Solomon cap 18)

    “ Ca unde sunt 2 sau 3 adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor.” ( Matei XVIII, 20)

    Iertare

    Mantuire.

    Apreciat de 2 persoane

  8. Zgonea said, on februarie 11, 2017 at 10:26 am

    Puscariasule!

    Apreciază

    • el said, on februarie 11, 2017 at 1:00 pm

      Zgonea

      si Hristos a fost INCHIS la puscarie cateva ore inaintea rastignirii !!
      talharul Dismas cel ce a deschis Raiul primul om intrat fiind dupa Invierea Domnului era …. tot un PUSCARIAS, cu pacate grele !! .. 🙂 … puscariasa si ttalhar dar POCAIT si rin Dreapta lui Credinta fata de Hristos MANTUIT !… in reme ce GLOATA proasta cu fariseii si smecherii ei carturari A MERS IN IAD cu URAMSII LOR CU TOT PANA IN ZIUA de azi !!!

      ps: si MULTI Sf Mucenici au fost „psucariasi” la unii la feld etampii ca voi astia ai MINCIUNII politc corecte!
      vezi ca e PLIN Sinaxarul de PUSCARIASAI POCAITI boule !

      …zgonea boule, maaa, sa stii ca de puscarie SCAPA omul , dar de PROSTIE si VICLESUG NICIODATA! …asa ca ia aminte ca esti MAI RAU decat un puscarias !..

      tu ( si cei ca tine) esti acum PUSCARIASUL vesnic al MINTII INDRACITE a omului MARSAV si CAZUT !… acum, iar CURAND vei sfarsi ca PUSCARIASUL VESNIC al IADULUI … impreuna cu popii, episcoparii si GLOATA lor de APOSTATI de la beserica.srl !…

      Apreciat de 2 persoane

    • mikaella1983 said, on februarie 11, 2017 at 1:49 pm

      Zgonea
      Dar pe tine cine te-a învestit cu dreptul de a arata cu degetul spre altii?

      Apreciază

  9. "Tradare sa fie,... dar s-o stim si noi" said, on februarie 12, 2017 at 2:28 am

    Nu e regula ca Mitropolitul Moldovei sa fie ales Patriarh. Cine zice ca n-om putea avea urmatorul patriarh mai din vestul Europei?! Mai studiati aliante, prietenii, etc.
    Sa nu fim surprinsi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 12, 2017 at 12:19 pm

      Si probabil ca vom si avea.

      Apreciază

    • el said, on februarie 12, 2017 at 6:17 pm

      „Cine zice ca n-om putea avea urmatorul patriarh mai din vestul Europei?”____ CIPAT , gata FORMATAT ZOMBI obedient si care S-A INCHINAT DEJA EFECTIV lui anticrist !…

      …candva prin anii 2009 un parinte pustnic zicea ca : cei mai rai draci sunt la paris ! … 🙂 … mmm?

      Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.