SACCSIV – blog ortodox

Seria de cutremure de azi sunt un avertisment al lui Dumnezeu?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 8, 2017

road-damaged-by-earthquake

Azi au avut loc in Romania o serie de cutremure, cel mai mare fiind de 5,1 grade:

Cutremure destul de mari în România

Iata ce se spunea Sfantul Neofit Zăvorâtul:

Noi, cei ce păcătuim, suntem răbdaţi şi pământul care nu a păcătuit este biciuit şi se cutremură, pentru ca noi, înfricoşându-ne, să ne oprim din păcat. Cum se loveşte câinele şi este scutit leul, se scutură biciul şi este smerită mândria calului […], aşa şi aici cutremură Dumnezeu pământul, vrând ca noi să ne cutremurăm împreună cu el şi să ne depărtăm de păcat. Căci de aceea şi sunt aduse de Dumnezeu la vremuri diferite cutremure înfricoşate, aducându-i pe oameni la credinţă şi pocăinţă.

Cititi va rog mai multe la:

26 ianuarie: Pomenirea cutremurului celui mare / Sfântul Neofit Zăvorâtul despre cauza cutremurelor

Care ar fi pacatele din aceasta perioada?

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Metatron said, on februarie 9, 2017 at 1:12 am

    Cred ca la nivel maxim e necredinta si desfraul, dar stiu ca scrie in apocalipsa , defapt nu scrie ca oamenii se vor intoarce la pocainta, deci numai speratii degeaba ca oamenii vor lasa a le lor sa se smereasca si sa isi planga pacatele, putini astfel de oamenii, marea majoritate au fost crescuti si invatiti de mici cu relele si nu se mai schimba in vecii amin.
    Se strange funia pe par baietii si fete, putin timp mai este si majoritatea doarme, sa vedem cand se trezeste ce face, si am refer la 7 miliarde de oamenii, cand se vor trezi din somnul asta dulce.

    Apreciază

  2. el said, on februarie 9, 2017 at 12:21 pm

    cutremur?
    E NIMIC !

    MACELUL e partea Roamaniei !

    un popor PLIN de dezaxati care ucid din sadism :

    http://www.animalzoo.ro/caz-socant-apropierea-capitalei-o-persoana-din-chiajna-mutilat-o-catelusa-animalul-ajuns-stare-de-soc-pe-mana-unor-medici-veterinari/

    nascuti din CURE AVORTATAORE , NEPOCAITI si LEPADATI de Hristos IN MASA cu clerul lor APOSTAT cu tot!

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on februarie 9, 2017 at 6:00 pm

      frate el

      ce cruzi si rai sunt oamenii mai ales in tara asta unde majoritaea sunt un talmes balmes de lepadati, desfranati, ucigasi si tradatori…
      o doamna marturisitoare car citeste de multi ani blogul, mi-a povestit cum niste pisicute au fost omorate de niste TICALOSI NESIMTZITZI si fara inima, NISTE PERVERTITI care au arucat cu zapada peste bietele animale si au ramas acolo si au murit.. ce sfasietor, nu mai au nic un pic de dragoste, cand va veni macelul nu vor mai avea apoi cuvant in fata Dreptului Judecator, Hristos…
      e o doamna de toata isprava si are si ea trei pisicute si un catel mic, pe care le-a salvat de pe strada ca ar fi murrit sarmanele animale la cum se comporta acesti decazuti cu ele…

      salutari de la o doamna marturisitoare, si de la necuvantatorii ei. iti transmite toate gandurile bune, sanatate si mantuire! si numai bine motanului Iliuta!

      Are si ea o mâță Tigruta, ca si mine. A mea e pui mic inca, dar e fericita pe aici, cu mine si bunicii… 🙂 http://marineyedoctor.com/wp-content/uploads/2013/08/mother-with-blind-kitten.jpg

      Apreciază

    • el said, on februarie 10, 2017 at 11:19 am

      Ioana

      multumesc si tie si doamnei !

      „oamenii ucigasi si vicleni NU VOR ajunge la JUMATATEA zilelor lor !” acest cuvant al Psalmului se va implini INTOCMAI cu acesti nenorociti ! ( „zilele omului sunt 70 ani, pentru cei ce sunt mai in putere 80…” Psalm,)

      iar acestul neam SPURCAT si LEPADAT de Hristos CURAND ii vor veni ZILELE RASPLATII lui BINEMERITATE !

      Apreciază

  3. unu1 said, on februarie 9, 2017 at 1:04 pm

    Posibil sa fie in legatura cu Apocalipsa, dar DACA ninsoarea si cutremurele au fost generate prin mijloace artificiale (chemtrails samd) pentru a deturna atentia de la meetinguri.
    Zic si io. E o parere, nu imi dati in cap.

    Frate Vasile, ce se aude de Dl. Mugur Vasiliu? E mai bine?

    Apreciază

  4. Marius said, on februarie 9, 2017 at 1:44 pm

    „Saptamana de Ura” din Piata Victoria, si dezbinarea romanilor. Daca se puneau 150.000 de oameni in genunchi sa zica un Tatal Nostru, in loc sa urle ca niste schizofrenici. Eram mult mai castigati.

    Apreciat de 3 persoane

  5. Cris said, on februarie 9, 2017 at 1:50 pm

    Din cauza romanilor firește , din cauza celor întâmplate în ultimele zile. Răutatea oamenilor.repede nebunii sa iasă în strada ca ies alții din pârnaie majoritatea băgați pe nedrept de către un sistem de „justitie” infect.sunt convins ca multi dintre cei aflați în strada merita de o suta sau o mie de ori fata de cei care sunt condamnați sa stea în puscarie . Dar le va veni răsplată lor și copiilor lor la momentul oportun probabil.de regula pe lumea asta nu prea scapi fără să-ți primești răsplată faptelor tale

    Apreciat de 1 persoană

    • unu1 said, on februarie 9, 2017 at 2:41 pm

      @Cris
      Pai cine-si ia plata pe lumea asta, scapa de plata dincolo; asa ca te exaltezi degeaba la suferinta pe care „o merita”

      Apreciază

  6. tvarheolog said, on februarie 9, 2017 at 5:21 pm

    Și în anul 1990, când erau în toi manifestările din Piața Universității, în 30/31 mai au fost 3 cutremure, din care primul, de 6,9 grade Richter a avut loc ziua, la ora 14.40 .https://ro.wikipedia.org/wiki/Cutremurele_din_1990_(Rom%C3%A2nia)

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 9, 2017 at 7:36 pm

      Mi-aduc aminte de acel cutremur ca eram la serviciu,locuiam in Sibiu pe vremea aia si l-am simtit ,ca erau sa cada pe mine niste bucati mari de PAL de pe o platforma ,care au alunecat din cauza zgiltiielii.

      Apreciază

    • aha said, on februarie 9, 2017 at 10:35 pm

      asa e. am simtit pamantul cum sunt valurile marii. exact asa. parca devenise lichid. de atunci nu am mai simtit un cutremur asa. probabil si din cauza ca eram pe pamant…cu picioarele…la propriu. toate celelalte cutremure pe care le-am simtit eram in casa sau in camera la bloc. a fost singurul pe care l-am simtit fiind cu piciorele pe pamant. am avut senzatia ca nu ne mai suporta pamantul..ca vrea sa se descotoroseasca de noi. asta a fost senzatia.

      Apreciază

      • aha said, on februarie 9, 2017 at 10:54 pm

        si sa fiu sincer…m-am minunat ca totusi nimic nu a cazut desi a fost destul de mare si la cum se misca pamantul….nu as fi crezut ca nimic nu va cade…si nu a cazut. am ramas si surprins din cauza asta. imi era imposibil sa cred cum o casa care s-ar ondui asa..nu ar avea de suferit…si totusi nu s-a intamplat nimic. atunci nu eram deloc la curent cu ortodoxia. eram total pe dinafara, exceptand putine momente cand fusesem la biserica si din care nu intelegeam absolut nimic.
        apropo…era la tv mai devreme, pe realitatea, un miniclip cu protestatarii din piata universitatii cand au aprins telefoanele si…melodia era pink floyd -another brick in the wall (adica zidarii care mai pun inca o caramida)…cu versurile : „we don’t need no education”…sau „we don’t need no force control”…sau „hei, teacher, leave the kids alone”….wow…cat sa fie mai la obiect? mai clar? cine era Invatatorul? Domnul Iisus Hristos? clar da. asa era numit…invatatorule…adica teacher…aha…sa lase copii singuri…fara Domul Iisus Hristos. si e pusa melodia pe imagini din piata victoriei…cat sa fie mai clar de atat? cat? sa iti spuna in fata ca sunt impotriva Domnului? oricum or sa aplaude toti din piata daca ar spune cineva asta! Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi pacatosii si prostiiiii…ca prosti suntem…iarta-ne Doamne!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.