SACCSIV – blog ortodox

CATRE POMENITORII NEHOTARATI: Dupa Sinodul anti ecumenist, nu veti mai fi preoti

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 1, 2017

Un parinte relativ anti ecumenist ii spunea unui mirean foarte anti ecumenist, cum ca el nu s-a hotarat inca daca sa-l mai pomeneasca sau nu pe Ierarhul semnatar al documentelor din Creta. Ca daca va avea loc un Sinodul anti ecumenist, abia atunci nu-l va mai pomeni.

Problema celor ce gandesc aidoma e insa urmatoarea: acum inca mai pot intrerupe pomenirea si ramane preoti (neinteresanta “caterisirea” care va veni din partea Ierarhilor ecumenisti), insa dupa un Sinod anti ecumenist (care, evident, ca va da si anatemei) poate sa tot vina in Biserica, este asteptat cu drag, dar va veni ca … mirean.

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ionel said, on februarie 1, 2017 at 8:10 am

  Esti sigur de asta, sau e o părere de-a ta personala?

  Apreciază

 2. calin said, on februarie 1, 2017 at 8:48 am

  Sper din tot sufletul sa avem parte de un Sinod antiecumenist autentic, nu de o cacialma, fiindca ne putem astepta la orice. Poate fi si un sinod parut antiecumenist controlat tot de ei. In orice caz clar isi vor infiltra intrusii.
  Poate vad prea in negru, dar dupa experientele negative cu oamenii din ultimul timp pot spune ca am ajuns sa suflu si in iaurt. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea trezvie si putere.

  Apreciază

 3. Andrei Creacico said, on februarie 1, 2017 at 2:56 pm

  Dar cum rămâne cu decizia ROCOR din 1983? Oare nu ne aflăm cronologic deja „după sinodul antiecumenist”?

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 3:52 pm

   Andrei Creacico

   Dupa mintea multora dintre noi, e suficient. Dupa a altora, trebuie neaparat unul mai global.

   Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on februarie 1, 2017 at 8:37 pm

   Aceea decizie este deja valabila in fata lui Dumnezeu, dar preotii fricosi vor reinoirea lor. Nici asa nu se vor trezi multi oricum din pacate

   Apreciază

   • Ioana said, on februarie 3, 2017 at 10:40 pm

    Cosmin 🙂

    Cât de des și cu ce pregătire ne putem apropia de Sfânta Împărtășanie

    Sfântul Siluan scoate la iveală aceleaşi nuanţe pe care de cele mai multe ori le trecem cu vederea: „Dacă cineva se mărturiseşte nesincer şi îşi face voia proprie, atunci, chiar dacă se împărtăşeşte cu Sfintele Taine, demonii viază în trupul său şi îi tulbură mintea. Dacă vrei ca demonii să nu vieze în tine, atunci smereşte-te, fii ascultător… şi mărturiseşte-te sincer…”.

    Cuviosul Paisie Aghioritul ne spune acelaşi lucru: „N-ARE IMPORTANȚĂ CÂT DE DES SE ÎMPĂRTĂȘEȘTE CINEVA, CI FELUL ÎN CARE SE PREGĂTEȘTE, ȘI MAI ALES CÂT DE MULT ÎL POATE PĂSTRA CU SINE PE HRISTOS DUPĂ ACEEA Dacă ar fi fost să se sfinţească omuI aşa, pur şi simplu, atunci toţi preoţii care se impărtăşesc în cursul săptămânii și în fiecare duminică ar fi deja sfinţi! Contează cum se împărtăşeşte cineva şi câtă osteneală face pentru aceasta. Unul care se împărtăşeşte des nu înseamnă că se va și sfinţi. Dacă ar fi astfel, s-ar sfinţi toţi preoţii care consumă întreg Sfântul Potir. Cât timp rămâne harul Sfintei Împărtăşanii cu cel care o primeşte? Oare nu-l pierdem de îndată?… PREGĂTIREA ARE UN MARE ROL ÎN PĂSTRAREA HARULUI SFINTEI ÎMPĂRTĂȘANIIˮ

    Sfântul Teofan Zăvorâtul: „Sfânta Împărtășanie își arată puterea nu datorită vredniciei noastre, ci datorită bunătății lui Dumnezeu. Iar pregătirea pentru împărtășirea cu vrednicie este spovedania păcatelor cu hotărârea fermă de a nu ceda păcatului și de a nu omite nimic bun care trebuie făcut. Fermitatea și râvna aceasta sunt rădăcina și temelia vieții. Când ele există, casa pentru Domnul este pregatită. Ca să nu fie spre păcat (Sfânta Împărtășanie), trebuie să curățim păcatele prin pocăință și, apropiindu-ne, să ne apropiem cu credință și cu frică, cu zdrobire de inimă, fără să visăm la vreo superioritate față de ceilalți care nu se împărtășesc, ci întotdeauna să avem sentimentul smereniei și al umilinței. Principalul este să avem dorința și râvna de a face pe plac lui Dumnezeu, nu nouă. Căci, și atunci când facem bine, tot nouă ne putem face pe plac. Ceea ce vi se întâmplă în timpul postului dinaintea împărtășaniei… frica, neliniștea… trebuie să spunem că vin de la vrăjmasul. El, probabil, se agită în jurul vostru. Spovedania, însă, și împărtășania îl ard și îl gonesc. De aceea el, prevăzând acest lucru, stârnește neliniștea. Osteniți-vă să nu vă abateți de la pomenirea lui Dumnezeu, nici de la pomenirea morții… Ele nu numai în timpul postului, ci oricând îl gonesc pe vrăjmasul și îl ard și nu îi dau voie să se apropie de voi. Singuri vedeți cât de mântuitor este pentru voi postul dinaintea împărtășaniei… Şi tot singuri vă puteți hotărî să postiți mai des. Străduiți-vă să duceți postul până acolo încât să vă mulțumească. Chiar dacă am spus „mai des”, nu trebuie neapărat să înmulțiți, deoarece frecvența aceasta anulează o mare parte din evlavia față de cel mai important lucru… Mă refer la post și împărtășanie. Dupa cât se pare, v-am scris că este de ajuns să postiți și să vă împărtășiți în fiecare post mare din cele patru.ˮ

    Cât de des ne putem împărtăși

    Părintelui ieroschimonah Paisie Olaru: „Nu deasa Împărtăşanie ne duce la desăvârşire, ci pocăinţa cu lacrimi, deasa spovedanie, părăsirea pacatelor, rugăciunea din inimă. Râvna unora pentru deasa Împărtăşanie este semnul slăbirii credinței şi al mândriei, iar nu semnul sporirii duhovniceşti. Îndreptarea şi sporirea noastră pe calea mântuirii începe cu deasa spovedanie şi se continuă prin post şi rugăciune cu lacrimi, prin părăsirea păcatelor, milostenie, împăcare cu toţi şi smerenie. Numai după ce facem toate acestea ne putem împărtăşi mai des. Altfel cum să-l primeşti pe Domnul cerului şi al pământului când sufletul tău este necurat, nespovedit, robit de patimi şi mai ales, plin de mândrie?”

    Sfântul Teofan Zavoratul: „Spovedania și Sfânta Împărtășanie sunt neaparat necesare: una curățește, cealaltă este baia, plasturele și hrana. Trebuie să ne împărtășim în toate cele patru posturi. Și mai putem adăuga, în Postul Mare și cel al Nașterii Domnului să ne împărtășim de două ori… ȘI MAI PUTEM ADĂUGA, DAR NU PREA DES, CA SĂ NU FIM NEGLIJENȚI FAȚĂ DE ÎMPĂRTĂȘANIE.ˮ________
    :

    Sfântul Teofan Zăvorâtul, “Sfaturi înțelepte”, Editura Cartea Ortodoxă

    Cuviosul Paisie Aghioritul, “Cu durere si cu dragoste pentu omul contemporan“, Editura Evanghelismos, București, 2003

    Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on februarie 4, 2017 at 7:47 am

    Foarte adevarat

    Apreciază

 4. Ioana said, on februarie 1, 2017 at 6:22 pm

  Voi ce intelegeti si aici…. ? , cam astradrom-ista atitudinea:

  ____________Vestea bună este că în BISERICA ORTODOXA avem HAR! PRIN ICONOMIE, până la o condamnare sinodală a panereziei ecumenismului, harul lucrează. Sfintele Taine sunt ––prezente––- în Biserică, –––-însă ele nu sfințesc decât pe cei care se împotrivesc panereziei ecumenismului–––- (!!!!!) și pe cei care, din motive binecuvântate (vârstă, boală, neputință) nu pot reacționa sau nu pot cunoaște starea de apostazie generalizată. E ca sistemul imunitar al organismului care răspunde atunci când apar viruși sau boli. Din nefericire, imunitate organismului bisericesc e foarte scăzută din cauza compromisurilor făcute de-a lungul timpului cu ereziile, reacția preoților, monahilor și poporului ortodox la trădarea ierarhilor și la oficializarea molimei ecumeniste, fiind aproape inexistentă.

  Există multă confuzie, fiindcă ne facem vinovați cu toții de trădare până la un punct: cel al legiferării ereziei ecumenismului. Am căutat până acum să ne sfințim viața doar pe planul lumesc, prin slujbe pentru case și mașini, pentru servicii bune, pentru căsătorie și viață pământească binecuvântată, L-am adus pe Dumnezeu în lume pentru a-L păstra în chip egoist în existența noastră, uitând să iubim și să răspundem chemării cerești. Am uitat esențialul: să-L iubim pe Hristos în bucurie și în necaz, în reușite și în eșecuri, în pace și în război, să-L vedem pe Domnul jertfit pe Cruce din dragoste față de toată făptura, dăruindu-Se euharistic în Sfânta Liturghie.

  Condamnăm ereziile de două mii de ani și bine facem, dar modul nostru de existență este de multe ori eretic, fără să recunoaștem sau fără să ne dăm seama. Învinuim pe ereticii trinitari însă, modul nostru de raportare la iubirea semenilor nu este după chipul Sfintei Treimi, falsificând virtutea cea mai de preț print-o viață egocentristă. Osândim arianismul dar, ne comportăm ca unii care Îl avem pe Hristos în existența noastră ca pe un simplu om, cu puteri nelimitate ,,accesate” de noi prin intermediul ,,serviciilor religioase”, pentru binele pământesc. Blamăm milenarismul dar, viața noastră în lume pare de o mie de ani. Uităm de veșnicie, uităm de Împărăția cerurilor! Aducem cerul pe pământ insistând ca realitatea cerească să rămână în aceste hotare, într-o lume fantasmagorică producătoare de plăceri și bucurii inepuizabile.

  Suntem puși astăzi, în fața unui fapt fără precedent. Ne întrebăm: noi pe cine urmăm? Unde ne sfințim viața? Cum putem trăi Ortodoxia fără a-L pierde pe Hristos? Este nevoie să ieșim dintre zidurile bisericii pentru a rămâne în Biserică? Dacă ieșim, unde mergem! Este nevoie ca preoții Bisericii să întrerupă pomenirea ierarhilor apostați? Cine sunt cei care ies din Biserică: trădătorii sau cei care refuză să facă ascultare de pseudoepiscopi?

  Iată întrebări care se pun în acestă stare de confuzie aruncată peste noi de promotorii ecumenismului și trădătorii de neam și de credință! Răspunsurile, slavă lui Dumnezeu, le-am primit prin purtarea de grijă a unor ierarhi, preoți, teologi, monahi athoniți și credincioși ai Bisericii Ortodoxe Universale. Ecumeniștii în schimb, vorbesc despre dragoste prigonind ortodocșii și preferă dialogul pierzător cu ereticii, în defavoarea vorbirii părintești cu fiii Bisericii.

  Închei, amintind de un episod consumat în trecutul Bisericii Ruse, când, din cauza serghianismului, după moartea patriarhului Tihon, credincioșii ruși nu știau unde să primească Sfintele Taine: în Biserica Serghianistă sau în Catacombele Rusiei bolșevice.

  ,,În această perioadă, Petrogradul (Leningradul – n.n ) devenise centrul protestului Bisericii împotriva lui Serghie și se putea găsi cu greu un suflet ortodox în fosta capitală care să nu fi fost neliniștit de întrebarea pe cine să urmeze. Mulți au refuzat pentru o vreme să primească Euharistia în vreo biserică, nefiind siguri ale cui Taine sunt valide sau unde se găsea Biserica lui Hristos. După semnarea epistolei arhiepiscopilor din Yaroslavl, mitropolitul Iosif a pășit curajos în lupta pentru Biserică și a dat binecuvântare clerului și credincioșilor din Petrograd să-i urmeze exemplu de a se separa de Serghie, oferindu-și îndrumarea duhovnicească și purtarea de grijă față de această mișcare și încredințând conducerea Eparhiei din Petrograd vicarului său, sincer oponent al lui Serghie, episcopul Dimitrie al Gdovului. Binecuvântând ,,buna hotărâre a zeloților pentru adevărul lui Hristos”, el s-a rugat ,,ca Domnul să ne păzească pe toți în unire și sfântă statornicie a duhului în noua încercare la care este supusă Biserica.” (Ivan Andreev – Sfinții Catacombelor Rusiei).

  Preot Claudiu Buză

  Apreciază

  • Ioana said, on februarie 1, 2017 at 6:26 pm

   Daca si parintele Buza ne ia ca „Tainele lucreaza pentru cei care se opun sinodului. Prin iconomie pana la un nustiu-ce sinod” ––-e foarte TRIST…

   se pare ca dorobănțeala nu se OPREȘTE LA DOROBĂNȚEALĂ ȘI ÎNTUNECĂ MINTEA…. of. FOARTE TRIST CA PARINTELE BUZA A SCRIS ASEMENEA FRAZE…… 😦

   Apreciat de 1 persoană

   • Aurora said, on februarie 2, 2017 at 7:57 pm

    Iata raspunsul dat mie pe facebook de par. Buza referitor la chestiunea daca mai exista sau nu har la pomenitori. Eu sunt complet dezamagita :
    Daca in Biserica nu mai este har, inseamna ca voi, cei care nu mai asteptati hotararile unui Sinod panortodox si anulati toata Traditia patristica afirmand o asemenea aberatie vatamatoare, ati intrat in schisma. De ce sunteti in schisma? Fiindca aveti certitudinea ca sunteti singurii care formati ,,Biserica”, iar ceilalti sunt deja osanditi, chiar si cei care s-au ingradit de erezie prin intreruperea pomenirii. Aurora Dumitru, cei ca voi sunt mult mai periculosi decat ecumenistii!

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioana said, on februarie 2, 2017 at 9:41 pm

    Aurora,

    Parintele Buza ar trebui sa fie atent la ce face INDEMNAND la erezie, care e FOARTE-FOARTE grav…. Unde s-a mai intalnit la Sfintii Parini sa trimita pe cineva in bratele lui Arie sau nestorie, ca e „cu iconomie”. ? !

    Si cu schisma, sa se opreasca din fricile astea de copii mici, noi avem spre exemplu ca reper pe parintele Antim care a zis asa:

    Măsura nepomenirii ierarhului are ca scop îngrădirea preotului nepomenitor şi a credincioşilor pe care îi păstoreşte de erezie, iar aplicarea ei se face în funcţie de trezvia conştiinţei creştine a fiecărui preot sau credincios ortodox, care TREBUIE SĂ SE LIMITEZE LA A NU SE FACE PĂRTAȘ LA EREZIE, FĂRĂ A JUDECA STAREA DE HAR în care se găseşte Biserica ca urmare a deciziilor sinodale din Creta, pentru a evita riscul căderii în greşeli săvârşite de alţii în trecut (grupările stiliste etc.). Fiecare creştin are propria conştiinţă şi, în funcţie de adevărul de credinţă adus de Hristos şi stabilit de Sfinţii Părinţi, este liber să aleagă singur pe Hristos sau altă cale, propovăduită de cei de astăzi, fiind mereu atent la cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care atenţionează: „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Gal. 1,8-9).

    2. Sfintii Parinti ne spun: „Erezia intineaza prin simpla pomenire a ereticului, insemnand partasie cu credinta ereticului”, deci frazele sale cu„Tainele lucreaza pentru cei care se opun sinoduui” e o minciuna pentru copii de gradinita – „INTINARE ARE IMPARTASANIA UNDE E POMENIT EREZIARHUL”

    prin fraze de-astea le dati apa la moara preotilor sa ramana in erezie, si daca o mai tin mult, chiar de se vor pocai, nu vor mai putea fi preoti….

    BAA.. pana si pe Gheron Sava, care le mai scalda nu il ascultati: ____Credinciosii care, cunoscand blasfemia semnata in Creta, se impartasesc cu Preacuratele Taine din mana celor care au semnat in Creta sau a preotilor care pomenesc pe episcopii care au semnat in Creta, sau sunt deacord cu Creta, incurajand astfel pe episcopii care s-au lepadat de Hristos in Creta, ca si cum nimic nu s-a petrecut, aceia se impartasesc cu Hristos SPRE OSANDA LOR!___________ / contrast cu Sfintele Taine sunt ––prezente––- în Biserică, –––-însă ele nu sfințesc decât pe cei care se împotrivesc panereziei ecumenismului–––- (!!!!!)

    3. Potoliti-va toti cu schismo-fobia, mai bine vedeti-va paiul din ochiul vostru. noi sunte,m ancorati si avem de exemplu un parinte ca parintele Antim, care zice foarte bine! si nu face nimeni nici o schisma… nu mai fiti copilarosi, ca ortooxia nu e incaierare intre copii pustaani si aruncari de pietricele din prastie, ortodoxia inseamna iubire, si cand iubesti, spui celuilat ADEVARUL, iar acela sa se smereasca si sa se indrepte, parasind minciuna, nu inventand paie IN OCHIUL CELUILALT si orgolii ranite de femeiusti sensibile!

    4. si unii dintre noi mai transati din fire, ne abtinem sa comentam daca e har la slujbele eretice, stiind ca Dumnezeu nu se contrazice pe Sine niciodata, si ca Harul Duhului Sfant i-a paarasit pe eretici… restul e probema Dumnezeiasca… si nu ne priveste NOI SA NE INGRADIM SI PE ALTII LA FEL SA II INDEMNAM, nu ii trimitem in TROACA LUI NESTORIE… si am dat si exemplu de parinte de care asculta:. par Antim! care nu face nici o schisma….

    5. fapul ca ne ducem ca babele proaste cu plasa de fluturi LA PRINS HARUL din slujbele HORELOR ECUMENISTE, denota doar gandite teHUOlogica, MAGICA ! 🙂 ––– NU MAI E IMPORTANTA CREDINTA ORTODOXA,, E IMPORTANT SA NU CUMVA SA scapi vreun fluture PURTATOR DE „HAR” din verzele puturoase de ecumenism la care sunt indemnati mirenii sa se intineze cu pomenirea moliei eretice de ereziarh care a ros mintile multor ganditori de balta…. nu ne mai intereseaz, credinta, dogmele nimic, sa nu cumva sa pieredem pokemonul cu „harul”, fuga repede, nu lasti licuricii sclipind a „har” eretic, nu-i scapati, mariti-va colectiile de globuri „harice” ale dragonuui mancator,de suflete: EREZIA ECUMENISMULUI….

    Apreciat de 1 persoană

  • Mirela said, on februarie 2, 2017 at 12:26 am

   “Vestea bună este că în BISERICA ORTODOXA avem HAR! PRIN ICONOMIE”______________Consider că ar fi foarte de folos să aflăm cine ne dă această “veste bună”. Sfinţii Părinţi, Sfinţii Apostoli, Hristos?

   “până la o condamnare sinodală a panereziei ecumenismului, harul lucrează”________________Ce fel de sinod? Că deja există o condamnare sinodală (ROCOR, 1983), pe care mai toată lumea o ignoră. Iar dacă acum harul lucrează şi e OK, concluzia logică nu e că mai bine să nu se mai facă vreun sinod de anatematizare? Aşa, toată lumea are har până la Parusie.

   “Sfintele Taine sunt ––prezente––- în Biserică, –––-însă ele nu sfințesc decât pe cei care se împotrivesc panereziei ecumenismului”____________Deci, cei care se opun ereziei ecumeniste e OK să primească tainele pomenitorilor de eretici? Mai exact, despre ce fel de opoziţie e vorba? Cum se opun? Mergând la slujbele pomenitorilor de eretici?
   Mai contează că Sfinţii Părinţi spun cu totul altceva?
   Sf. Ciprian al Cartaginei “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului”. ____________Te sfinţeşti, dar ajungi în iad? Spune că “oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic” ajunge în iad, fără să existe vreo precizare despre credinţa lui sau despre salvarea prin opoziţie.
   Sf. Grigorie de Nissa: ”Când credincioşii şi preoţii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adresează Tatălui ceresc, ci lui satan însuşi”.______Dar primesc har divin şi Sfinte Taine?
   Sf. Ignatie Teoforul: ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească «darurile» sau «binecuvântările» lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii”. _________Căderea în afara Bisericii e rod al harului? Reiese de undeva că dacă omul se opune ereziei, dar participă la slujbele pomenitorilor de eretici, primeşte harul lui Dumnezeu? NU!!!

   “pe cei care, din motive binecuvântate (vârstă, boală, neputință) nu pot reacționa sau nu pot cunoaște starea de apostazie generalizată”_________Oare găsim la Sfinţii Părinţi vreo listă de motive binecuvântate ca să ne facem părtaşi la erezie? Sau zic TOŢI să FUGIM de erezie şi să nu avem nici un fel de legătură cu erezia şi cu ereticii? Fără vreo excepţie sau derogare!
   Găsim în Vieţile sfinţilor lista de neputinţe binecuvântate? Că eu am citit că şi mame cu sugari s-au jertfit pentru Hristos, şi copii mici, şi părinţii lor, şi copiii sub ochii părinţilor lor etc. Avem noi neputinţe mai mari, scuze mai valide? Doar nesimţirea de moarte, nepăsarea de Hristos, necredinţa.
   Vârsta, boala????

   “Din nefericire, imunitate organismului bisericesc e foarte scăzută din cauza compromisurilor făcute de-a lungul timpului cu ereziile, reacția preoților, monahilor și poporului ortodox la trădarea ierarhilor și la oficializarea molimei ecumeniste, fiind aproape inexistentă”______________Dar nu e aşa de rău, staţi liniştiţi! Întrucât suntem in corpore atât de decăzuţi, Dumnezeu nu mai aplică cu noi legea, nu ne mai supune învăţăturii Sfinţilor Părinţi, ci ne dă “Vestea bună este că în BISERICA ORTODOXA avem HAR!”

   Foarte trist!

   Apreciază

   • el said, on februarie 2, 2017 at 12:03 pm

    Mirela

    de aia NU SE VA VINDECA Babilonul!
    ca astia NU SUNT marturisitori daca pe de o parte se ingredesc pe ei de pomenirea ERETICILOR si pe de alta PRETIND ( de la ei, FARA Argumente dogmatice) ca ERETICII/ POMENITORII de ERETICI ar mai avea „har” pana la nu stiu ce Sinoada mirfice!

    adica cu alte cuvinte, INDEAMNA SI EI INDIRCET poporul ORB sa RAMANA in partasia cu ERETICII, ceea ce e SCHIZOFRENIE cel putin.

    SI noi STIM ca DUhul Sfant NU se contrazice pe sine, NU e NECLAR si nu face/ideamna la lucruri CONTRADICTORII!!!
    asa ca ar trebui sa se intrebe singuri ce „duh ” ii indeamna ca scrie /zica asemenea BAZACONII si EREZII!

    adica „marturisitori”, dar SUSTIN IMPLICIT … ramanerea la pomenitorii de eretici, de vreme ce si aceia mai au „har ” !!!

    NEBUNIE si minte incurcata de diavol!

    ar face mai bine sa TACA si sa NU SPUNA EREZII de care vor da socoteala , la fel cum vor da socoteala si de sufletele INSELATE de ei prin asemenea cuvinte AMBIGUEE !!!

    de aia nici nu sunt atat de periculosi cu „marturisirea” lor EREZIEI ECUMENISTE, caci ei CHIAR o SUSTIN indirect prin INCORERENTZA si CONTRAZICEREA ilogica de sine !

    ba spunand asemenea lucrui ILOGICE cu sau fara voia lor duc in DERIZORIU MARTURISIREA anticeumenista adevarata , caci pana si pacatosii si inselatii sesiseaza CONTRADICTIA lor si NU mai au Motive sa ii ia in seama ca MARTURISIRE COERENTA !

    NICIODATA Duhul Sfant NU s-a contrazis pe Sine, si nici fapte/cuvinte ilogice si incoerente /contradictorii NU a spus!
    Si daca NU AU instiintare de sus macar sa TACA in cele ce CONTRAZIC SF Parinti si Dogma ! Ca niciun sfant parinte NU a recomanadat RAMANEREA In EREZIE pana la niste Sinoade magice…

    asa ca pe scurt, cum spune Scriptura : „dupa ROADELE lor ii veti cunoaste !”

    astea aferim „ROADE” de „marturisire” CACOFONICA !

    …. eeei cu MARE DURERE veti vedea ca Turma e MULT MULT mai mica decat credeau unii….

    si intre „marturisitori” ca si in restul crestinilor unii sunt INSELATI, altii VICLENI/ INFLITRATI… si TOTI fac lucrarea vrasmasului : DARAMAREA Ortodoxiei !

    si Sinod de ar fi cum spera/nadajduiesc unii NAIVI , asa cum NU PRIMESC deja ADEVARUL CLAR al Sf Parinti si Sinodul ROCOR, asa VOR gasi nod in papura ORICARUI „Sinod” … si cu aceleasi „argumente” viclene si INSELATE cu care indemana zi la ramanrea cu pomenirtorii de ERETICI ca ar mai avea „har ” in nu stiu ce conditii nalucite de mintea lor , asa vor sustine si dupa „Sinodul magic” mai departe BABILONIA , AMESTECUL Raului cu Binele… crezan ca Adam in Rai ca Binele si Raul( EREZIA / INSELAREA) POT coexista in acelasi loc ! … ca nu e sindou caconic… blablabla..

    Asa ca PAREREA MEA:
    cine AZI inca NU a priceput ca erezia ecumenista si RAMANERA cu pomenitorii de eretici e MOARTEA SUFLETULUI si incva mai trage nadejdi DESARTE de la niscaiva Sinoade MAGICE , INUTIL sa aibe loc Sinoadele ca oricum NU va pricepe nici apoi, pentru ca NU POATE sa incapa in el Advearul ci umbla dupa PRETEXTELE mintii lui !

    Apreciază

   • Pąʍvo said, on februarie 6, 2017 at 10:39 am

    Atentie mare la afirmatii ! Ecuatiile facute in exces de zel nu vor rezolva o astfel de problema.

    In Biserica Ortodoxa este si va fi Har !
    Si acest lucru nu poate trist.

    Acum, fiecare intelege ce vrea.

    Apreciază

  • Aurora said, on februarie 2, 2017 at 11:16 am

   M-am lamurit si de pr. Buza : ceata totala in capul lui. Sau poate a fost constrans de dusmani sa o dea la intors, ca mai e har… prin iconomie… In orice caz mie mi-e greata, scuzati-mi expresia si am nevoie de Metoclopramid. Cu asa ”marturisitori” ne bocaim si ne dorobantim cu totii. Si vom ajunge cu totii la spit. 9 ( ca in reclama aceea „cat e halatul ? cat e halatul ?”).Oare vom mai ramane o suta, doua sute de oameni normali in tara asta care sa gandim limpede ?

   Apreciază

 5. Mirela said, on februarie 2, 2017 at 11:46 am

  „Un parinte relativ anti ecumenist ii spunea unui mirean foarte anti ecumenist cum ca el nu s-a hotarat inca daca sa-l mai pomeneasca sau nu pe Ierarhul semnatar al documentelor din Creta. Ca daca va avea loc un Sinodul anti ecumenist, abia atunci nu-l va mai pomeni.”

  Asta e din categoria: aşteptăm sinodul de la Bucureşti, să vedem ce zice despre cel din Creta, iar dacă îl acceptă, nu mai pomenim. Câţi au aplicat ceea ce afirmau???
  Să fim serioşi!!! Personal, nu cred că va mai fi cineva, dintre cei care acum pomenesc eretici, care să întrerupă pomenirea. Ăsta e praf în ochii ignoranţilor naivi şi morfină pentru mustrările de conştiinţă ale trădătorilor.
  Cei care acum nu ascultă de întreaga revelaţie divină, de Sfinţii Apostoli, de canoane şi de Sfinţii Părinţi, care spun fără echivoc şi fără excepţie să fugim de erezie şi să nu avem nici o părtăşie cu ea, căci este moarte duhovnicească, vor asculta de sinod? Nu vor considera, ca şi despre cel din 1983, că nu e destul de semnificativ?
  Ba mai mult, nu se vor alătura prigonitorilor actuali, acuzându-i de extremism şi de fanatism pe nepomenitori? Oare nu vedem că deja apar astfel de reacţii? Iar cei care cred că în BOR mai e har, prin iconomie, dar după un sinod de condamnare a ecumenismului nu va mai fi har, oare vor deveni mai curajoşi? NU CRED. Dacă acum nu au curaj să se opună ierarhului eretic, vor avea curaj după sinod? Sau îi vor urî pe sinodalii antiecumenişti şi pe susţinătorii lor, considerând că din cauza lor şi a sinodului lor au pierdut harul? Ce argumente îi determină acum pe pomenitori să rămână în comuniune cu ereticii? Oare nu laşitatea? Dacă acum nu au curaj, după ce se vor molipsi bine de erezie, prin pomenirea ereticilor, vor prinde curaj şi iubire faţă de ortodoxie?
  Minciuna e tot mai gogonată şi scuzele tot mai penibile!

  Apreciază

  • el said, on februarie 2, 2017 at 12:06 pm

   Mirela

   exact asta iti scrisesem cu alte cuvinte si eu mai sus!

   SUBSCRIU la ce spui !

   Apreciază

   • Mirela said, on februarie 2, 2017 at 12:28 pm

    el

    Asta am gândit şi eu, citind comentariul tău de la 12.03. Dacă nu am fi scris concomitent, unul dintre noi ar fi făcut economie de timp:)

    Apreciază

  • Angela said, on februarie 2, 2017 at 5:17 pm

   @Mirela

   Sa stii ca vor mai fi parinti care vor inceta pomenirea. Inca sunt f multi parinti sinceri care nu se joaca cu mantuirea lor. Problema este ca au aparut sute daca nu mii de pareri despre sinod insa multe sunt complet pe dinafara. Iar toata discutia se rezuma la EREZIE. Daca a fost eretic atunci lucrurile sunt clare. Problema este ca sunt teologi de finete (vezi IPS Ierotheos) care afirma ca nu sunt indeplinite conditiile de erezie conform canoanelor. Am urmarit o serie de comentarii pe alt blog si practic la EREZIE este toata poticnirea.

   Este f buna marturisirea celor de la Radeni insa nu pune punctul pe „i” in privinta ereziei conform canoanelor. Daca stii un document bine scris din toate punctele de vedere, te rog sa ne indici sursa. Cred ca ar fi de folos multora.

   Apreciază

   • augustin said, on februarie 2, 2017 at 7:15 pm

    Ierotheos nu este ortodox… Veti vedea!

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on februarie 2, 2017 at 8:16 pm

    Angela

    teolog de fineteze este DOAR omul care prin viata si rugaciunea sa se afla in legatura cu Duhul Sfant, cu Dumnezeu si pe care Dumnezeu IL INVATA Adevarul !
    Iar cel prin care vorbeste Dumnezeu NU ESTE NECLAR , nici CONTRADICTORIU nici AMBIGUU !
    Ca Adevarul nu e alba-negra, uuite-o nu e, e cu talc ….
    La Dumnezeu ce este DA e DA, si ce este NU e NU, si Raul este numit RAU, iar Binele BINE, si ele( raul si Binele) NU COEXISTA AMNESETCATE ca in palavrologia/ „marturisirea” lor CACOFONICA !

    ….restul sunt doar ieftini palavrologi „de finetze” !!… cu sau fara mitre sau zorzoane/grade clericalicesti !
    adica GUNOI ORB , gros si haotic la intelegere !
    De plida mult laudatul si „Inteleptul” Vlahos latra impotriva EREZIEI ecumeniste cu argimente de „finetze” , dar indeamna maicile de la Paltin si Diaconesti …sa RAMANA in ascultare de episcopii lor ERETICI , adica sa ramana in EREZIE !
    Aferim „teologie de finetze ” la el !!!

    BABILONUL cel SPURCAT s-a mutat in sufletele si in mi ntile oamneilor de azi, ale PSEUDO-crestinilor ortodocsi !

    HAOS si INTUNERIC e in ei !

    Apreciază

   • Mirela said, on februarie 2, 2017 at 9:35 pm

    Angela,

    “Sa stii ca vor mai fi parinti care vor inceta pomenirea,”_____________Personal, îmi menţin părerea că nu vor fi.
    “Inca sunt f multi parinti sinceri care nu se joaca cu mantuirea lor.”___________Şi aici am altă părere. Eventual, sunt părinţi care nu îşi dau seama că se joacă cu mântuirea lor şi cu a altora. Cât despre sinceritatea lor, iar nu cred aşa ceva, căci consider foarte clare canoanele, învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi ale Sf. Apostoli care spun toţi să nu avem vreo părtăşie cu erezia şi să fugim de ea din toate puterile. Am avut mai multe discuţii şi am văzut cât sunt unii de sinceri: mărturisirea e până la riscul pierderii lumii materiale în care trăiesc.
    “Problema este ca au aparut sute daca nu mii de pareri despre sinod insa multe sunt complet pe dinafara. Iar toata discutia se rezuma la EREZIE. Daca a fost eretic atunci lucrurile sunt clare. Problema este ca sunt teologi de finete (vezi IPS Ierotheos) care afirma ca nu sunt indeplinite conditiile de erezie conform canoanelor. Am urmarit o serie de comentarii pe alt blog si practic la EREZIE este toata poticnirea.”________Fiecare vede ce vrea. Cine nu vrea să vadă erezia, nu o vede. Eventual, i se pare firesc ca la un sinod ortodox să participe observatori eretici, i se par fireşti rugăciunile comune cu aceştia, consideră că e OK să voteze doar întâistătătorii, iar restul episcopilor să fie un fel de figuranţi, consideră normale presiunile acuzate de mulţi pentru a semna, văd drept firesc faptul că patriarhul Serbiei a semnat în numele întregii Biserici sârbe, deşi 70% dintre episcopii sârbi nu au semnat, i se par normale şi ortodoxe prigoana actuală, minciunile, falsurile legate de sinod, dispreţuirea canoanelor etc. E alegerea fiecăruia!
    “Este f buna marturisirea celor de la Radeni insa nu pune punctul pe „i” in privinta ereziei conform canoanelor”_________Eu cred că exact asta fac cei de la Rădeni, tratează erezia şi pe ierarhii eretici conform canoanelor. De demonstrat erezia au demonstrat-o destui, pentru cine are ochi de văzut.
    “Daca stii un document bine scris din toate punctele de vedere, te rog sa ne indici sursa. Cred ca ar fi de folos multora.”____________Consider că au fost multe documente şi argumente din care să reiasă limpede adevărul. Personal, am luat seama la ele, le-am arătat şi altora, am înţeles ce am de făcut şi atât. Nu mă interesează să fac vreo demonstraţie cuiva, ci cred, din experienţa cu alţii, că cine a vrut să vadă a văzut, iar cine nu a vrut să vadă nu vede.

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioana said, on februarie 3, 2017 at 1:49 am

    revolta unui papistas urzicat, hot de vesminte de la ortodocsi

    Iata ce spun

    Cuviosul Neofit Zăvorîtul „comuniunea bisericească cu papistaşii îi include pe pomenitori la anatemele Sinoadelor şi în puţul iadului.” sursa: OrtodoxINFO

    Sfîntul Meletie Galisiotul: „Latinii sunt eretici şi cei în comuniune cu ei sunt pierduţi sursa: OrtodoxINFO

    si ce spune Sfantul Marcu Evghenicul despre parastase: NICI DUPA MOARTEA MEA NU DORESC COMUNIUNEA CU ERETICII „ Şi de aceea zic: după cum în toată viaţa mea am fost despărţit de ei, aşa şi în vremea ieşirii mele, şi încă şi după plecarea din viaţă mă lepăd de părtăşia şi de unirea cu ei şi, legând cu jurământ, poruncesc ca nimeni dintre ei SA NU SE APROPIE, fie la înmormântarea mea, fie LA PARASTASELE PENTRU MINE, însă nici la [înmormântarea sau pomenirile] făcute pentru vreun altul din ai noştri SĂ NU LI SE ÎNGĂDUIE SĂ SE ADUNE sau să liturghisească ÎMPREUNĂ CU AI NOȘTRI”

    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/01/30/

    – un papistas urzicat spune:
    Februarie 2, 2017 la 11:17 pm

    Va rog sa eliminati urgent toate referirile la persoana mea de pe tot site-ul. N-aveti curaj sa va asumati raspunderea afimatiilor facute, atunci retrageti tot. Ortodoxia inseamna cinste si corectitudine, nu-i asa ?

    un papistas urzicat spune:
    Februarie 1, 2017 la 6:45 pm

    As dori sa stiu cine isi asuma textul acesta jignitor si ce autoritate are in Biserica Ortodoxa ? Sau e un las care se ascunde sunt anonimat ? Daca ai curaj si crezi ca traiesti in Adevar, spune cine esti !

    un papistas urzicat spune:
    Februarie 1, 2017 la 7:05 pm

    Presupun ca autorul nu are curajul sa-si asume responsabilitatea textului. Pacat. Va mai rog ceva, pe Mota si Marin lasati-i in pace. N-ati inteles nimic din jertfa lor. Ei au murit aparandu-i pe „eretici”

    Februarie 1, 2017 la 7:30 pm

    Care este textul jignitor? Sau, unde sunt jigniri? A jigni inseamna a vorbi urat fata de cineva , in acest articol este prezentat un adevar. Nu o spunem noi, sunt argumente aduse de la Sfintii Parinti. Canoanele si Sfintii Parinti sustin ca toti care ies din Biserica, se numesc eretici. Tin sa precizez ca sunt mirean, iar nu preot. Iar imaginile respective pot fi obtinute si printr-o simpla captura pe ecran la video-clipul de pe youtube. – https://youtu.be/tnpwHmb0zVc

    ______viclenia este inselarea prin luarea fara ingaduinta de la sfintele canoane a vesmintelor ortodoxe ______se observa ca le-a pus peste, se observa si bentita specifica papistasilor, au ajuns ereticii sa stea la parastase camuflati, – https://ganduridinortodoxie.files.wordpress.com/2017/01/294.jpg

    noua tehnica, vor LUA VESMINTE ORTODOXE,

    SI ASA SE VA AJUNGE LA POTIRUL COMUN, FARA SA ISI DEA POPORUL SEAMA!!!!!!!!!!!!!!

    Februarie 2, 2017 la 11:24 pm

    Ce referiri am facut? Va simtiti jignit pentru faptul ca sunteti iesit din adevarata biserica? Nu ma priveste. Eu am citat din Sfintii Parinti, nu are rost sa reiau citatele. Reciti-le. NU v-am catalogat in nici un fel, nu am folosit injurii sau incitari la ura impotriva dvs sau a altora etc.,. Am prezentat un adevar, iar nici dvs , nici altii nu pot interzice cuiva sa prezinte adevarul. Pe deasupra am adus citate din Sfintii Parinti. Nu sunt cuvintele mele. …. Cumva din cauza ca nu au de ce sa se lege? Mai aveti putin si imi spuneti sa va sterg din poza ca sa nu mai existe dovada ecumenismului. Ortodoxia , inseamna dreapta credinta, iar restul se numesc erezii, rataciri conform Sfintilor. Si pe dvs ca si pe altii ca dvs, Dumnezeu va asteapta sa va intoarceti la dreapta credinta, dar dvs decideti. La inceput m-ati acuzat ca am adus jigniri, v-am intrebat unde sunt jignirile, nu mi-ati raspuns, acum pe un ton amenintator imi spuneti sa retrag nu stiu ce referiri. Toate pozele sunt preluate de pe pagina Fundatia George Manu, deci sunt publice. Le-am preluat si am aratat un adevar, adica: niste preoti ortodocsi slujesc cu catolici. Care este nemultumirea?? Conform Sfintilor citati , se numeste rugaciune comuna cu ereticii , iar preotii conform canoanelor Bisericii Ortodoxe ar trebui caterisiti. Am exemplificat prin citate de la Sfintii Parinti pe site.

    Apreciază

   • sorin said, on februarie 3, 2017 at 10:17 am

    preot marius visovan spune:
    Februarie 2, 2017 la 11:17 pm (Editare)

    Va rog sa eliminati urgent toate referirile la persoana mea de pe tot site-ul. N-aveti curaj sa va asumati raspunderea afimatiilor facute, atunci retrageti tot.
    Ortodoxia inseamna cinste si corectitudine, nu-i asa ?

    preot marius visovan spune:
    Februarie 3, 2017 la 8:58 am (Editare)

    Ati scris preot cu ghilimele, ceea ce batjocura. Va rog sa retrageti totul,imediat. Altfel sunteti incorect si las.

    Invataturile Sfintilor spune:
    Februarie 2, 2017 la 11:24 pm (Editare)

    Ce referiri am facut? Va simtiti jignit pentru faptul ca sunteti iesit din adevarata biserica? Nu ma priveste. Eu am citat din Sfintii Parinti, nu are rost sa reiau citatele. Reciti-le. NU v-am catalogat in nici un fel, nu am folosit injurii sau incitari la ura impotriva dvs sau a altora etc.,. Am prezentat un adevar, iar nici dvs , nici altii nu pot interzice cuiva sa prezinte adevarul. Pe deasupra am adus citate din Sfintii Parinti. Nu sunt cuvintele mele. De ce nu scriu cei din Fundatia George Manu sau alti participanti acolo? Cumva din cauza ca nu au de ce sa se lege? Mai aveti putin si imi spuneti sa va sterg din poza ca sa nu mai existe dovada ecumenismului. Ortodoxia , inseamna dreapta credinta, iar restul se numesc erezii, rataciri conform Sfintilor. Si pe dvs ca si pe altii ca dvs, Dumnezeu va asteapta sa va intoarceti la dreapta credinta, dar dvs decideti. La inceput m-ati acuzat ca am adus jigniri, v-am intrebat unde sunt jignirile, nu mi-ati raspuns, acum pe un ton amenintator imi spuneti sa retrag nu stiu ce referiri. Toate pozele sunt preluate de pe pagina Fundatia George Manu, deci sunt publice. Le-am preluat si am aratat un adevar, adica: niste preoti ortodocsi slujesc cu catolici. Care este nemultumirea?? Conform Sfintilor citati , se numeste rugaciune comuna cu ereticii , iar preotii conform canoanelor Bisericii Ortodoxe ar trebui caterisiti. Am exemplificat prin citate de la Sfintii Parinti pe site.
    Invataturile Sfintilor spune:
    Februarie 3, 2017 la 10:09 am (Editare)

    La acel parastas a fost batjocura , deoarece sunt incalcate grav canoanele , pozele sunt publice, noi nu am facut decat sa le preluam. Preotii de acolo trebuiesc caterisiti,iar mirenii sunt afurisiti conform Sfintilor Parinti. Si pe dvs si pe cei ca dvs, Hristos va asteapta cu dragoste sa va intoarceti in biserica. Este grav de ce s-a intamplat acolo. Daca vreti sa va luati de cineva, luati-va de cei din Fundatia George Manu, fiindca pozele au fost preluate de acolo.

    Apreciază

   • Angela said, on februarie 3, 2017 at 12:37 pm

    @ Mirela

    Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat. Tot ceea ce prezinti ca exemple ca s-a petrecut in Creta este adevarat. Unele pot fi considerate erezii iar altele abateri grave de la randuiala Sfintelor Sinoade. Fiind atat de multe erezii si abateri grave la un loc poti trage linie si spune ca sinodul a fost eretic si asa este. Numai ca cei care merg pana acolo incat judeca toate nuantele se leaga de faptul ca duhul care i-a dominat pe cei prezenti nu a fost de erezie si aduc drept argumente pasajele ce marturisesc dreapta credinta dar si faptul ca nu s-au facut schimbari care sa duca pana acolo incat erezia sa fie marturisita cu capul descoperit in Biserica.

    Dupa parerea mea a avut loc o marturisire a ereziei cu capul descoperit la IPS Andrei cand a vorbit de posibilitatea casatoriei cu eterodocsii. Din auzite stiu ca a facut-o de doua ori insa nu am nici o inregistrare ca sa vad ce si cum s-a petrecut. Asta ar fi cu adevarat erezie conform canoanelor si este clar o consecinta directa a sinodului cretan.

    Vezi asadar ca lucrurile sunt usor nuantabile si de aceea este nevoie de judecata unui sinod. La nivel personal simt ca in Creta a fost erezie insa mai departe de asta nu pot spune altceva. Am grija de mine si atat. Nu ma uit in stanga si-n dreapta si-mi vad de treaba mea cu atentie si grija de a ma ingradi de aceasta erezie asteptand totusi ca Domnul sa randuiasca si sa se lamureasca intr-un fel aceasta problema. Sincer, nu ma pot lua dupa capul meu si dupa ceea ce simt.

    Pe de alta parte cred ca au gresit si cei care au strigat „huo” lansandu-se in tot felul de speculatii de genul: uite harul, nu e harul. Lucrez intr-o companie mare si am colegi de toate credintele si chiar rasele. Nu vreau sa folosesc cuvantul toleranta in raport cu ei insa crede-ma ca-mi vad de treaba mea incercand sa fiu la randul meu un model iar cand sunt intrebata raspund foarte natural ceea ce cred. Asa ca nu se supara nimeni nici cand postesc, nici cand le spun ca nu pot veni pentru ca merg la biserica iar in unele momente cand cate unuia i se mai scufunda corabiile ii mai strecor cate un cuvant care-l problematizeaza. Si ei sunt dupa chipul lui Dumnezeu si crede-ma ca mi-as dori din tot sufletul sa cunoasca adevarata credinta insa nu strig la ei ca nu se mantuiesc sau altele asemenea.

    Nu stiu in ce masura ma intelegi dar cred ca este nevoie de un sinod cu capete luminate (nu numai infierbantate) care sa primeasca har de la Domnul si sa arate turmei iubitoare de Hristos drumul pe care il are de urmat. Sunt constienta ca sunt vremurile in care credinta se imputineaza dar, din pacate, vad foarte multa dezbinare in randul celor care se bat cu pumnul in piept ca sunt pastratorii adevaratei credinte. Cu siguranta ca in asta isi are si vrajmasul rostul lui dar parca nu ma odihneste atitudinea lor cu toate ca si eu cred la randul meu ca sinodul a fost eretic.

    Si crede-ma ca nu este vorba de teama de a pierde nu stiu ce bunatati pamantesti ci doar de cea de a face o alegere gresita. Ca atunci cand te mariti si cauti sa simti odihna in suflet ca l-ai gasit pe cel pe care-l cautai si ca ai putea trece prin orice greutate alaturi de el.

    Iertati vorbaraia muierasca. Mantuire tuturor va doresc.

    Apreciază

   • Ioana said, on februarie 3, 2017 at 1:16 pm

    sorin

    🙂 – tare tantos paistasul, dar macar el nu a fost botezat, dar popii astia tradatori de credinta si de sfinti, cum de ii dau voie sa vina acolo vicleneste in piele de oaie cum s-ar zice. ce sa ne mai miram… neghinele viclene sunt 99 la suta de zeci de ani incoace….. La minutul 0:22papistasul face si semnul crucii la fel ca ortodocsii – https://www.youtube.com/watch?v=tnpwHmb0zVc https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/02/02/ieromonahul-xenofont-despre-orbirea-duhovniceasca/#comments

    Apreciază

   • Mirela said, on februarie 3, 2017 at 4:54 pm

    Angela

    Nu ştiu ce pregătire teologică ai tu, dar eu am destulă cât să înţeleg când e vorba despre erezie evidentă, mai ales că a fost clar şi documentat expusă în multe materiale şi luări de poziţie. Cine are nevoie de sinoade, îl priveşte. Eu nu am, ci îmi sunt suficiente învăţătura Sfinţilor Părinţi, canoanele, dogmele, Sf. Scriptură, deci nu aştept vreun sinod să-mi spună că în Creta a fost marea apostazie.
    Tu spui că aştepţi sinod. Te întreb: Dacă viitorul sinod îţi va spune că cel din Creta a fost ortodox, ce vei zice? Că aşa este?

    Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on februarie 3, 2017 at 8:18 pm

   Statul langa eretici (cei care accepta sinodul din Creta) este ca si cum intr-un bar bei pahar dupa pahar si astepti sa te trezesti, dar acest lucru nu se va intampla niciodata ci vei muri in coma alcoolica.

   Deja ne este dat sa alegem crucea sau painea.

   Apreciază

 6. Octavian said, on februarie 2, 2017 at 1:10 pm

  ÎNAINTE LI SE FĂCEA URARE IRARHILOR: SĂ FII CA ŞAGUNA !
  DUPĂ KRETA,: SĂ VĂ CÎNTE COCOŞUL …CA LUI PETRU, APOSTOLUL !

  Apreciază

  • Anda said, on februarie 3, 2017 at 6:48 am

   Octavian
   GE-NI-AL!!!!!!!!!!!!!

   Apreciază

  • el said, on februarie 3, 2017 at 12:11 pm

   Octavian

   cantatul cocosului era prezis Apostolului Petru cand Hristos I-A SPUS ca „M-am rugat ca sa nu se piarda sufletul tau, . si tu INTORCANDU-TE sa INATRESTI pe fratii tai „.

   Astora de azi NU le-a prezis NIMENI NIMIC, pentru ei Duhul Sfant n-a profetit decat : ”

   ” Ereticii vor pune mâna pe Biserică, îşi vor numi peste tot slugile, iar viaţa religioasă va fi lepădată. Însă Domnul nu lăsa pe robii Săi fără apărare şi întru neştiinţa. El a spus: „După roadele lor îi veţi cunoaşte“ (Matei 7, 16-20). Şi sârguieşte-te să-i osebeşti de păstorii adevăraţi; acei furi de cele ale Duhului, care sfâşie turma duhovnicească, „nu intră pe uşă în staul, ci sar pe aiurea“, după cum a spus-o Domnul, adică vor intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca orânduială- pe acestia Mantuitorul îi numeste „talhari” (Ioan 10, 1).

   După lucrare, adevărata lor slujire este prigonirea adevăraţilor păstori, întemniţarea lor, căci fără această slujire, turma duhovnicească ar putea să nu fie prinsă. Drept aceea, fiul meu, când vei vedea în biserică batjocorindu-se lucrarea dumnezeiască, învăţăturile Părinţilor şi orânduirea lăsată de Dumnezeu, să ştii că ereticii au şi apărut, chiar dacă pentru o vreme s-ar putea să-şi tăinuiască relele voiri sau vor strâmba pe nesimţite credinţa dumnezeiască pentru a izbuti mai bine, înşelându-i pe cei neiscusiţi.

   Îi vor prigoni nu doar pe păstori, ci şi pe slujitorii lui Dumnezeu, căci diavolul, care ocârmuieşte rătăcirea, nu poate suferi vieţuirea după rânduiala lui Dumnezeu. Asemenea lupilor în piei de oaie, vor fi cunoscuţi după firea lor îngâmfată, iubirea de desfătări şi pofta de putere– aceia vor fi trădători care vor pricinui ură şi răutate pretutindeni; şi de aceea a spus Domnul că se vor cunoaşte „după roade” (Luca 6, 43-45). Adevăraţii slujitori ai lui Dumnezeu sunt supuşi, iubitori de fraţi şi ascultători de Biserică.” ( Profetia Sf Anatolie al Optinei)

   ….. vezi si inca cele asemenea ale MULTOR Sfinti care vestesc despre STAREA neamului de pe urma de CLERICI APOSTATI si LEPADATI , VICLENI si lucratorii lui anticrist !!!

   …. asa ca astora NU „COCOSUL” o sa le cante vreodata ( caci VADIT este ca ei NU SE VOR POCAI NICIODATA , indiferent ce „cocosi” le-ar vesti pocainta ca Sf Ap Petru) …

   lor le ramane deci DOAR TRAMBITZA INFRICOSATOAREI JUFDECATI, singura care va mai rasuna pentru ei , si NU spre trezirea la Adevar de vreme ce ei URASC Adevarul, ci spre JUDECATA !

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: