SACCSIV – blog ortodox

Voi ce intelegeti din noua teorie: UNIVERSUL ESTE DE FAPT PLAT?

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 31, 2017

The Universe Is Actually Flat, Scientists Say

Iata ce putem citi la The Universe Is Actually Flat, Scientists Say:

Universul este de fapt plat, spun oamenii de ştiinţă
[International Business Times]

Teoria care vede universul într-o formă bidimensională ar putea schimba modul în care gândim despre univers și Albert Einstein, inclusiv ceea ce știm despre modul în care există spațiul și timpul.

Întregul univers ar putea fi o „hologramă vastă si complexă”, au anunţat oamenii de știință luni, dupa ce au studiat fondul de microunde cosmice, sau resturile de energie termică rămase după Big Bang, cu telescoape puternice noi. Neobişnuita teorie susține că, deși credem că lumea din jurul nostru este 3D, ea este de fapt plată.

„Imaginați-vă că tot ceea ce vedeţi, simțiţi și auziţi în trei dimensiuni (și percepția timpului), de fapt, provine dintr-un câmp bidimensional plat”, a declarat co-autorul studiului, Kostas Skenderis de la Universitatea U.K. din Southampton. „Ideea este similară cu cea a unei holograme obișnuite, unde o imagine tridimensională este codată într-o suprafață bidimensională, cum ar fi holograma de pe un card de credit. Totuşi, de data aceasta, întregul univers este codat.”

Teoria ce vede universul într-o formă bidimensională ar putea schimba modul în care gândim în legătură cu universul și Albert Einstein, inclusiv ceea ce știm despre modul în care există spațiul și timpul. A început cu anii 1990, dar cel mai recent studiu este cel mai mare efectuat pentru această teorie.

„Teoria relativității generalizate a lui Einstein explică foarte bine aproape totul pe scară largă în univers, dar începe să se destrame atunci când se examinează originile și mecanismele sale la nivel cuantic”, a spus Skenderis. „Oamenii de știință au lucrat timp de zeci de ani pentru a combina teoria gravitației a lui Einstein și teoria cuantică. Unii cred că conceptul unui univers holografic are potențialul de a le împăca pe cele două. Sper că cercetarea noastră face un pas important în această direcție.”

Studiul a fost publicat in revista Physical Review Letters de oameni de știință din Canada, Anglia și SUA. Nu e un fapt dovedit că universul timpuriu a fost o hologramă, dar studiul a arătat că există o posibilitate, a declarat Gizmodo.

„Este holografic, în sensul că există o descriere a universului bazată pe un sistem de dimensiuni mai mici in concordanţă cu tot ceea ce vedem de la Big Bang,” a declarat pentru Gizmodo Niayesh Afshordi, primul autor al studiului de la Universitatea Waterloo din Canada.

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Spaceman said, on ianuarie 31, 2017 at 9:57 pm

    Totul este plat în urma tăvălugului globalizării.

    Apreciază

  2. Nastac said, on ianuarie 31, 2017 at 10:26 pm

    Este din ce în ce mai evident ca fenomenul de aplatizare ( spalare😀) a creierului se extinde în marea masa a populației mondiale ! Iar un creier plat poate transforma universul în ceva la fel de plat! Este foarte posibil ca in viitorul apropiat, respectabila elita științifică sa reducă totul la un punct.

    Apreciază

  3. berlin said, on ianuarie 31, 2017 at 10:48 pm

    științificii se contrazic singuri căci tot ei spun că universul este infinit ceia ce este imposibil unui plan bidimensional , explozia bimbangoniană nu poate fi concepută decât într-o situație 3D , dacă este o hologramă ca pe card atunci unde este planul tangențial dintre realitate și hologramă , unde ne aflăm noi dincolo sau dincoace de tangentă , dacă suntem în planul bidimensional cum percepem holograma la care nu ne raportăm în nici un fel , dacă suntem în hologramă planul bidimensional se anulează automat , până la urmă existăm într-o situație reală 3D dar deformată , materială și grea , măsurabilă cu durată finită datorită căderii omului .

    Apreciază

  4. cca70 said, on ianuarie 31, 2017 at 11:17 pm

    @ saccsiv

    off topic
    am o sugestie…ce ar fi daca pe blogul tau ai crea o rubrica numita ” bazele supravietuirii in salbaticie”

    si acolo sa fie stocate informatii ce se pot dovedi utile in momentul in care esti fortat sa parasesti orasul si sa te adapostesti in salbaticie…

    uite aici o prezentare despre cum se poate construii o coliba cu minimum necesar pentru a putea sta in padure:

    Apreciat de 1 persoană

  5. RomeoB said, on ianuarie 31, 2017 at 11:45 pm

    Sf Serafim Rose – Cartea Facerii, Crearea lumii si omul inceputurilor, Sophia 2001

    Moise este profetul nasterii lumii vazute si nevazute; asa cum stiinta nu are cum sa demonstreze ca va fi „cer nou si pamant nou”, tot asa nu poate explica cum a fost creata lumea vazuta si nevazuta.
    Crearea lumii vazute si nevazute tine de REVELATIE. – teoria big-bangului si evolutionismul sunt sminteli rationaliste.
    Lumina a fost creata in ziua a doua; soarele si luna in ziua a 4 a tocmai pt ca omul sa nu cada in idolatrie, crezand ca acestea sunt sursa vietii.
    ( O intrebare pe care o pun eu: in jurul cui se invartea pamantul pana sa fie CREAT SOARELE ? )
    Apele (raurile) curg la porunca lui Dumnezeu: vegetatia pana in ziua a 4 a era alimentata cu apa la porunca lui Dumnezeu, fara ca sa existe rauri, ploi etc. Stanca a scos apa la porunca lui Moise la porunca lui Dumnezeu; legile fizicii nu sunt ultima realitate: porunca lui Dumnezeu este ultima realitate.
    Inainte de cadere erau alte legi fizice.

    Abordarea stiintifica moderna nu tine cont de invatatura revelatiei si a Sfintilor Parinti. Rationalismul crestin, neoprotestant american, duce inevitabil la erori, dar poate descoperi si anumite adevaruri. Unele aspecte ale abordarilor catolice sunt criticate de Sf Ignatie Brancianinov.

    Parintele Serafim pare sa aprobe discret sistemul heliocentric, desi nu abordeaza sistematic problema.
    Par Serafim nu abordeaza TAINELE, PE CARE DUMNEZEU NU LE DEZVALUIE.

    Apreciază

    • Vasile al Mic said, on februarie 1, 2017 at 8:40 am

      Legile fizicii sunt porunca lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca le cunoastem sau ca le putem reproduce/recrea pe toate. Orice lege a fizicii descoperita de savanti tot prin porunca/voia lui Dumnezeu este dezvaluita. Unele legi/porunci nu le putem reproduce si nici n-ar fi bine – de exemplu gaurile negre care jongleaza cu stelele ca circarii cu popicele.

      Apreciază

      • gheorghi said, on februarie 5, 2017 at 5:53 am

        Relax…. u exista gauri negre cum nu exista anti-materie, nici dark matter, nici universuri paralele, nici calatorie in timp… astea sint nebuneli pseudo-rationaliste.

        Apreciază

    • Laurentiu Trufaș said, on februarie 1, 2017 at 6:57 pm

      Cuviosul Serafim Rose a imratisat din pacate o greseala, un asa-zis creationism stiintific. Redau aici un fragment din cartea recomandata aici pe blog „O piatra pt Goliat” in care autorul Theodor Leontescu acorda un intreg capitol in ceea ce priveste inselarea parintelui Serafim Rose. O carte extraorinara!

      „Părintele Dumitru Stăniloae a pus ca fundament al faimoasei sale Dogmatici această neseparaţie între cele două Revelaţii în cadrul Bisericii Ortodoxe. Textul pe care îl găsim în chiar începutul Teologiei dogmatice ortodoxe, vol. I, Ed. IBMBOR, Bucureşti, 2003, pag. 9, are o forţă teologică şi gnoseologică colosală:
      „Biserica Ortodoxă nu face separaţie între Revelaţia naturală şi cea supranaturală. Revelaţia naturală e cunoscută şi înţeleasă deplin în lumina Revelaţiei supranaturale; sau Revelaţia naturală e dată şi menţinută de Dumnezeu în continuare printr-o acţiune a Lui mai presus de natură.”
      Cu alte cuvinte creaţionismul ştiinţific, sau ştiinţa creaţionistă cum i se mai spune, este chemată să ateste continuitatea, armonia şi în ultimă instanţă imposibilitatea separării celor două tipuri de Revelaţii. Prin urmare, logic vorbind, în creaţionismul ştiinţific ar trebui să fie implicate atât cunoaşterea prin teologie, cea care dă seama de Revelaţia supranaturală, cât şi cunoaşterea prin experiment, cea care dă seama de Revelaţia naturală, cunoaştere ale cărei rezultate constituie fundamentul ştiinţei. Aşadar, dacă vorbim despre o ştiinţă creaţionistă, ar trebui să avem în vedere faptul că aceasta ar decurge în mod logic din teologie.”

      Din pacate creationismul stiintific nu respecta principiul enuntat de parintele Staniloae, ci accepta intr-adevar heliocentrismul, o absurditate demonstrata logic experimental in carte care nu are nicio legatura cu adevarul scripturistic.

      Apreciază

      • RomeoB said, on februarie 1, 2017 at 9:26 pm

        Parintele Serafim Rose respinge in Cartea Facerii atat abordarea cosmologica catolica cat si creationismul stiintific neo-protestant. In toate lucrarile sale parintele Serafim Rose se bazeaza pe Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe, din primele veacuri si din sec XIX-XX.

        Apreciază

  6. mircea.v said, on februarie 1, 2017 at 1:04 am

    Eu zic ca e o mare pierdere de vreme sa intri in jocul si teoriile stiintificilor. Maine vor spune ca de fapt uni-dimensional, si totul e o holograma tridimensionala codata pe o linie. Apoi vor spune ca e un punct.
    Si „eta carnaval” – s-a plecat de la un punct, big-bang, si s-a ajuns la un punct. 🙂

    Pai daca au ajuns la concluzia asta dupa ce au studiat resturile de energie de la big-bang e clar, nu?
    Nu mai stiu astia cu ce sa suceasca mintile la oameni. a explodat punctul (big-bang) bidimensional 🙂

    Cand intr-o teorie se face referire la big-bang, si se pleaca de la big-bang, e clar ca tot ce rezulta e vrajeala.
    Oricum, e distractiv.

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on februarie 1, 2017 at 8:20 am

      Adevarul despre univers este dovada a existentei lui Dumnezeu. Ceea ce fac ei sunt teorii pentru a tine oamenii ocupati sa le fure timpul

      Apreciază

  7. tataia said, on februarie 1, 2017 at 4:04 am

    Frate nu o sa iti vina sa crezi dar chiar acum am auzit de teoria universului plat…si cautam pe net despre asta…ce sa intelegem? Eu unul nu inteleg nimic. Este si asta o teorie imposibil de inteles pentru omul de rind asa cum sint si teoria relativitatii generalizate a lui Einstein, si teoria stringurilor si multe altele.

    Am dat peste un clip pe youtube in care zicea unul acolo ca „in timp ce fraierii cred in teoria pamintului plat, aia de la CERN testeaza teoria universului plat”. Sintem noi siguri ca exista un univers? Cu miliarde si miliarde de galaxii? Eu unul nu mai cred..

    Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 1, 2017 at 11:48 am

      tataia,

      omul oricum nu are cum sa inteleaga ceea ce il cuprinde. Nu are cum sa inteleaga Creatia, ca daca ar intelege ar fi egal cu Dumnezeu. Asa ca, problema mea sant eu si pacatele mele, ca pt asta voi fi judecat, nu pt univers plat sau sferic sau n-dimensional….
      Nici eu nu cred in miliardele lor de galaxii. Asta cu a vrea neaparat sa cunosti ce nu poti cunoaste e o mare mandrie si cred ca zice Dumnezeu „bine ma, ati facut voi scule din ce in ce mai performante ca sa descifrati tainele Mele, hai ca va dau material de studiu: hai sa mai bagam niste luminute ca sa aiba mandria omului cu ce sa se ocupe”. Poate la un moment dat omul o sa-si puna intrebarea: „pai noi facem scule din ce in ce mai bune, si in loc sa ne dumirim e din ce in ce mai mare enigma, deci?”. „in loc sa descifram infinitul necunoscutului, il marim si mai mult” – nebunie. Normal ar fi sa traga concluzia ca sa traga pe dreapta, dar nu cred.

      Apreciat de 1 persoană

    • ionutignat111 said, on februarie 2, 2017 at 9:13 am

      tataia,

      in scoala generala se studiaza poezia „La Steaua” a lui M Eminescu.
      aceasta contine cateva versuri cel putin bizarre pentru care noi copiii am fost indoctrinati ca „uite, Eminescu a stiut cu o suta de ani inainte despre viteza luminii, marimea universului bla bla”

      La steaua care-a răsărit
      E-o cale-atât de lungă,
      Că mii de ani i-au trebuit
      Luminii să ne-ajungă.

      nici eu nu mai cred in teoria miliardelor de galaxii, univers infinit si restul mizeriilor promovate intensiv de NASA in ultimii cincizeci de ani.

      voi ce parere aveti?
      poate fi aceasta „revelatie” a lui Eminescu o inselare?

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 2, 2017 at 9:46 am

        ionutignat111

        Oamenii de stiinta au inceput sa masoare viteza luminii inca din secolul 17.
        Tot atunci au inceput sa considere ca universul ar fi foarte mare.

        Apreciat de 1 persoană

      • gheorghi said, on februarie 5, 2017 at 6:08 am

        Efectul studierii cosmogoniei hinduse. Este producator de uimire dar nu descrie realitatea.
        Cat timp „vederea” stelei este posibila doar prin impresia creata de atmosfera, „steaua” nu este ceva material care sa faca ceva adica sa emita ceva.
        „Viteza luminii” este o exprimare derutanta – se presupune ca lumina ar fi ceva care se deplaseaza, cand de fapt fenomenul de iluminare este perceput prin perceperea unei imagini. Fenomenul in sine este instantaneu dar a fost cautat o interpretare materialista si singura „rima” a fost ca lumina este purtata – cand material, cand nematrial (corpuscul, unda) ca sa aduca „impresia” la ochiul luman… repejor, repejor cu … – zic unii – 300 de mii de km pe secunda.
        Nimeni nu poate constata practic ce este lumina iar povestile cu fotonul… nu a fost „prins” de nimeni ca sa=l „ancheteze”.
        Vorba cuiva – daca lumina nu se „vede”, nu se deplaseaza deci nu are viteza… iar la stele poti ajunge in cateva minute si nu in asa-numitii ani-lumina!

        Apreciază

    • Daniel said, on februarie 2, 2017 at 2:25 pm

      Ha, ha, ha, si atunci unde sunt sau au ajuns acele navete trimise in spatiu 🙂 ?. Se contrzic singuri, ba mai si mint ca nu stiu ce poze (fotosopate cel mai probabil) ar fi luate de pe venus, saturn,”…

      Apreciază

  8. Emil said, on februarie 1, 2017 at 7:28 am

    Eu vad treaba mult mai simplu. Pamantul este plat, iar bolta cereasca („domul” in care suntem „inchisi”) este o proiectie holografica care da impresia ca este un univers dincolo de aceasta bolta… Asa se explica toate teoriile…

    Apreciază

    • RomeoB said, on februarie 1, 2017 at 2:45 pm

      >Pamantul este plat, iar bolta cereasca („domul” in care suntem „inchisi”) este o
      >proiectie holografica care da impresia ca este un univers dincolo de aceasta bolta…
      >Asa se explica toate teoriile…

      Aceasta abordare este cea mai sigura cale catre erezie.
      Sf Ioan Gura de Aur, incercand sa talcuiasca „taria” (Fac 1.6) care separa apele de sus de cele de jos, spune ca este o taina, si ca sa nu ispitim cele pe care nu le-a descoperit Dumnezeu. Mai spune ca este nebuneste sa crezi ca aceasta tarie este un „material tare”. Comentariu la Facere, vol 1, PSB vol 21

      Pentru a talcui primele carti ale Facerii, Serafim Rose apeleaza la Sf Vasile cel Mare, Sf Ioan Gura de Aur, Sf Grigore de Nyssa, Sf Efrem Sirul, Sf Ambrozie, Sf Grigore Palama, Sf Ioan Damaschin si la niste sfinti rusi de sec al XIX lea.

      La parintele Staniloae nu am gasit in Dogmatica in 3 volume referiri cosmologice (geocentrism/helocentrism), dar nici nu am cautat mult.

      E BINE CA ATUNCI CAND EXPRIMATI O OPUNUE SA AVETI ACOPERIRE IN COSMOLOGIA SFINTILOR PARINTI; DE ASEMENEA FERITI-VA SA-I CONTRAZICETI !

      Apreciază

      • tataia said, on februarie 1, 2017 at 6:55 pm

        Ce de activisti anti pamint plat pe aici….In primul si in primul rind aici se discuta alt subiect. In al doilea rind Sfintii Parinti ar fi putut tilcui Sfinta Scriptura cum ca pamintul este sferic de frica sa nu contrazica stiinta oficiala de la acea vreme. Nimic mai mult. Dar hai acum sa amenintam cu erezia pe toti cei care incearca sa afle adevarul pentru a le baga frica in oase sa nu care cumva sa mai indrazneasca.

        In timp ce teoria pamintului plat este plauzibila, teoria universului plat este o incilceala de rationamente si formule din care nimeni nu intelege nimic. Cum adica este plat universul? Ca in mod clar noi il vedem in 3d. Nu stiu, nu inteleg si nu pricep si sincer nici nu cred ca ar trebui sa ma intereseze.

        Uite totusi aici o explicatie pentru „universul plat” oferit cica de o fata buna la fizica. Am anumite indoieli ca este asa buna:

        Adica orice idiot poate memora ceva ca papagalul, este mult mai greu sa intelegi despre ce este vorba. Oricum din moment ce si teoria universului plat se bazeaza pe teoria big-bang pe mine m-au pierdut deja de client.

        Apreciază

      • RomeoB said, on februarie 1, 2017 at 9:49 pm

        „Cerul este mult mai mare decat pamantul. Fiinta cerului nu trebuie insa sa o cercetam, caci ne este necunoscuta”.

        Sf Ioan Damaschin – Dogmatica – EIBMOBR 2005, pag 61

        Adica exact ce spune si Sf Ioan Gura de Aur despre smintelile ce pot surveni pt cei ce iscodesc peste masura taina tariei cerurilor. Prin asemenea iscodisi, Origen a devenit marele eretic din sec III-IV.

        Apreciază

      • Ioana said, on februarie 2, 2017 at 7:37 pm

        tataia, sau pe filiera apuseana, scrierile Sfintilor Parinti au fost modificate in directia pamantului glob, cum a fost si Biblia mai tarziu, in realitate nu sew pomenea despre rotundul pamantului….

        Apreciază

  9. Ana Maria said, on februarie 1, 2017 at 4:13 pm

    Legat de forma universului puteti vedea aici o teorie interesanta, chiar daca vine din gura unui sectar. Dumnezeu sa-l aduca la dreapta credinta! El spune undeva pe la min 52 ca sunt sanse foarte mari ca universul sa aiba o forma conica sau triunghiulara, cu pamantul situat in mijlocul acestui triunghi. Poate ca si noi ne-am intrebat pana acum de ce masonii si ,,iluminatii” au aceasta obsesie pt triunghiuri si piramide.
    El se bazeaza in afirmatia sa pe aceasta obsesie a lor. Mai stie deasemenea ca Diavolul in tot ce face il copie pe Dumnezeu si doreste sa se plaseze in locul Lui.Mai aminteste si spusele din biblie:,, Eu sunt piatra din capul unghiului”, care chiar poate fi o afirmatie ad literam, Dumnezeu fiind in varful acestei piramide.
    Prin aceasta teorie se leaga cam toate lucrurile: pamantul plat (imbracat intr-un dom) este situat in mijlocul acestui univers piramida, polul nord este fix centrul pamantului care indica cerurile pe o axa verticala si implicit locul lui Dumnezeu in cer, care sigur ar trebui sa fie in cel mai inalt punct.

    Retineti, nu-i fac reclama acestui sectar, doar ca teoria mi se pare foarte buna.

    Apreciază

  10. Daniel said, on februarie 1, 2017 at 5:30 pm

    Teoria universului plat este o dezinformare intentionata fraților, deasemenea teoria Big Bang este falsa.
    In schimb teoria universului holografic este mult apropiata de realitate, întrucât este corespunde oarecum cu actul Creației Lui Dumnezeu ( adică universul vizibil și invizibil din stiinta vs. Lumea văzuta și nevazuta din Biblie)
    . Pe scurt după un studiu profund al științei și evident Sfintei Scripturi, in realitate universul este multi-diensional dar privind doar din punct de vedere universul strict fizic are 3 dimensiuni (plus timpul).
    Totuși depinde la ce scara vrei sa privești ca sa înțelegi.
    Teoria universului plat este o minciuna diversionista având în vedere ca actuala știință studiază modele de ordinul zecilor dimensiuni ale microuniversului cuantic.
    Deci fara un studiu extrem de serios problematica acestor teorii În practica este extrem de greu de înțeles de către marea majoritate a oamenilor întrucât e nevoie de studiu indelung si abilitati conceptuale pe masura.

    Cu permisiunea voastra va pot ofer insa cea mai simpla dar exacta descriere posibila a universului
    Conluzie finala:

    1-Baza Universului este infinit-dimensionala (asemenea Lui Dumnezeu Creatorul)
    2-Pe măsură ce observatorul se depărtează de originea Universului numărul dimensiunilor percepute se micșorează astfel se face ca in planul fizic avem doar 3 dimensiuni
    Cu stima.

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 1, 2017 at 7:30 pm

      Ar mai fi o problema aici cu universurile multidimensionale….pentru ca astea in mare parte sint teorii de tip new age. Cica extraterestrii traiesc in mai multe dimensiuni…siint fiinte interdimensionale sau multidimensionale pentru ca sint mai „evoluati” decit noi. Iar noi traim doar in trei dimensiuni pentru ca nu sintem atit de evoluati ca ei dar cind vom fi vom percepe si noi dimensiunile superioare. Atita doar ca extraterestrii sint de fapt draci iar dracii categoric nu sint mai evoluati ca noi.

      Apoi mai este o alta teorie tot de factura new age cu „frecventele”. Ca te afli pe frecvente joase, esti neevoluat, esti un animal etc….extraterestrii fiind „evoluati” se afla pe frecvente inalte…care sint mult mai placute, sint mult mai minunate etc. Si noi cind vom fi evoluati ne vom afla pe frecvente inalte…eu stiu insa una: Inainte de aparitia curentului electric omul era supus cimpului electromagnetic al pamintului care este de vreo 16 herti….frecventa la care omul se simtea bine. Apoi s-a introdus curentul electric (50-60Hz) si deja omul a inceput sa fie mai agitat….apoi transmisiile radio (sute de kiloherti catre zeci de megaherti) si omul a devenit si mai agitat. apoi transmisiile TV (sute de megaherti) si omul a devenit si mai agitat…apoi GSM-ul 900-1900 MHz….Apoi Wi-Fi-ul…intre 2,4 GHz si 5 GHz…si tot asa. Eu unl inteleg ca aceasta ridicare a frecventei omului este pur artificiala si deloc benefica…Deci concluzia este ca realitatea este exact inversa fata de ceea ce sustine new age-ul….Frecventele bune sint cele joase nu cele inalte. Dracii (extraterestrii cum ii numeste new age-ul) sint involuati nu evoluati….etc

      Apreciat de 2 persoane

      • Daniel said, on februarie 2, 2017 at 5:10 pm

        Eu nu am afirmat existenta universurilor multidimensionale ca fiind de acord cu existenta extraterestrilor in universuri paralele, si alte concepte pline de erezie new age etc…

        Deci te rog nu fa confuzia intre universul multi-diensional (la nivel de micro-structuri cuantice sau subcuantice) care are caracter unitar care nu contrazice Sfinta Scriptura intrucat Dumnezeu a creat universul din ,,nimic” adică din lucruri nevăzute (invizibile) adică inimaginabil de mici ,,toate lucrurile văzute sunt făcute din lucruri nevazute”
        Insa putem descrie de fapt ce este universul multidiimensional (…),
        Dar pt a înțelege ceva complex trebuie sa ne ajutam de lucruri simple deja cunoscute și înțelese pe deplin asemanator invataturilor din Sfanta Scriptura care folosesc tehnici de comparație și asemănare.
        Evident pentru mințile slabe și sufletele rătăcitoare exista știință falsa si mincinoasa
        Dar In realitate stiința adevarata nu vine nicidecum în contradicție cu Sfânta Scriptura ci redescoperă, ajuta și redovedește minunata creația Lui Dumnezeu.
        Și noi deci trebuie sa ne ajutam de lucruri simple deja cunoscute și dovedite pt a înțelege complexitatea universului creat de Dumnezeu. Insa spațiul unui blog este insuficient si inadecvat pt o discuție ampla.
        Mulțumită Lui Dumnezeu, personal am studiat la extrem știința și Sfânta Scriptura iar în aproape 40 de ani am descoperit foarte multe minciuni, contradictii și aberații ale stiintei, dar și o mare parte a stiintei care dovedește indirect sau tangent nimic altceva decat adevarul existentei Lui Dumnezeu.

        Este vădit însă un lucru și anume ca oricât de avansata ar fi știința sau cunoașterea umana
        – absolut niciodată nu poate cuprinde complexitatea Creației Lui Dumnezeu
        Insa Dumnezeu prin Dragostea Sa ni se face cunoscut în moduri mult mai simple și minunate.

        PS:
        Întrucât se vede ca sunteți iubitori de Adevăr, îndrăznesc sa va pun o întrebare simpla dar serioasa pe care foarte multi adevărați credincioși o evita.

        -DE CE EXISTA MAI MULTE RASE DE OAMENI PE PAMANT?
        Știind clar ca a existat doar o singura rasa umana provenita din Adam și Eva.

        Daca aveți un răspuns serios aceasta intrebare sau care e părerea voastră. .
        Atenționez Clar!
        Nu susțin absolut nici o teorie gen evoluție sau alte aberații eretice care vin în contradicție cu Sfânta Scriptura

        Deasemenea va rog sa raspudeti doar dacă aveți un răspuns serios ca rezultat al unui sudiu personal profund.
        Cu stima

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 2, 2017 at 5:39 pm

        Daniel

        Zici ca Dumnezeu a creat universul din […] lucruri […] inimaginabil de mici?

        Apreciază

    • Stanciu said, on februarie 3, 2017 at 8:59 pm

      De acord cu tine ca știința a început sa recunoască adevărul despre creație. Înțeleg la ce te referi și anume la structura micro si macro a universului, intradevar exista din ce in ce mai multe teorii si dovezi ale stiintei reflecta clar de fapt adevarul din Biblie. Toate experimentele efectuate corect (fara manipulare) demonstreaza de fapt ca universul a fost creat de o super-inteligenta , adica de Dumnezeu.Numai cei slabi intelectuali mai ratacesc în unele teorii care se contrazic singure.Dacă știință este sincera poate ajuta enorm și ea special celor atei sau care mai au îndoieli în credinta, întrucât cei rataciti sunt convinși chiar de știință ca nu exista decât un singur Adevar Dumnezeu Creatorul al celor văzute și nevăzute.

      Apreciază

  11. mircea.v said, on februarie 1, 2017 at 6:39 pm

    Matiu Cosmin,

    m-am uitat si eu la ce ai pe blog, e interesant, da ca sa fiu un pic giga-contra, nu stiu cum vom scapa nici in munti la cum va fi tehnica, la cum este deja. Te vad astia din satelit dupa emisia de CO2, de ex. Doar Dumnezeu sa faca minuni dupa minuni si sa te acopere de toate tehnologiile astea.
    Umbla jandarmii prin padure acum de stiu muntii mai bine ca oricine.
    La mine au pus in unele locuri si camere video in padure. E munte si padure. Ca cica se fura lemne, ca se otraveste apa, motive gasim. Am ramas masca. Sant de 2 ani camerele astea.
    E cu totul si cu totul altceva acum fata de cum se ascundea Parintele Cleopa.
    Nu zic sa nu faca lumea ceva. Da mai intai sa plece de la bloc, sa vada cum e viata la casa, la tara, sa foloseasca resurse si tehnologii cat mai simple si fara butoane… Toate pe rand.

    Apreciat de 1 persoană

    • RomeoB said, on februarie 2, 2017 at 2:10 pm

      Cine nu va avea dreapta credinta, harul rugaciunii si nici pecetluirea va scapa doar cu rugaciune, preferabil in gupuri de 10-20-…oameni.
      Se va ingriji Dumnezeu de mancare si celelalte (chiar daca va trebui sa manance iarba si frunze); dar nu va fi o simpla excursie…
      Trebuie luate Sfintele Taina axcuma cat mai sunt.
      Va veni vremea cand unii nu vor mai avea acces la Sf Taine, in special Euharistia.

      In vremea lui antihrist – sau intr-o anumita perioada, pe pamant su se va mai sluji Sf Litiurghie nicaieri in lume ( Sf Roman Melodiul sau Sf Efrem Sirul).

      Apreciază

  12. RomeoB said, on februarie 2, 2017 at 12:05 pm

    Parintele dan Badulescu despre Sfintii Parinti, Hexaimeron si cosmologie (CULEGERE DE TEXTE PATRISTICE):

    http://hexaimeron.ro

    1) HEXAIMERON
    http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/Facerea.html

    2) ELEMENTE DE ASTRONOMIE –
    http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/Elementedeastronomie.html

    3) CRONOLOGIA
    http://www.hexaimeron.ro/Calendar/Cronologia.html

    4) FALSA TEORIE BIG-BANG
    http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/FalsaTeorieaBingBang.html

    5) OBIECŢIILE CELE MAI ÎNTÂLNITE ŞI RĂSPUNSURILE LA ACESTEA
    http://www.hexaimeron.ro/IntrebariFrecvente/ObiectiiStiintifice.html

    Apreciază

  13. mircea.v said, on februarie 3, 2017 at 5:44 pm

    Daniel,

    ref la rase de oameni, citeste Hronograf. Se gaseste si pe net, si la magazin, nu e scumpa – 15lei.
    Sant subiecte care nu se pot lamuri „hai sa discutam pe net, ba tu, ba eu…”. Sant carti care lamuresc problemele astea.

    Hronograf – cea mai veche carte din lume.

    Apreciază

    • Daniel said, on februarie 4, 2017 at 12:08 am

      @mircea v.
      Îți mulțumesc pentru răspuns numai ca am citit cartea și foarte multe altele Am îndrăznit sa pun întrebarea pentru a vedea dacă cineva a reușit sa aibă răspunsul sigur nu neaparat in totalitate din carti ci poate chiar vreo descoperire proprie după un studiu profund cu rugaciune.
        Bineînțeles ca orice raspuns trebuie sa aibă o explicație care nu contrazice deloc Sfânta Scriptura numai ca din cauza slabei credinte si lipsa dragostei pentru adevar majoritatea nici nu au curaj și nici putere sa răspundă.  Sunt mii de alte întrebări serioase pe care  omul chiar de e credincios daca nu dovedește cu stăruință și dragoste de Adevăr nu afla si nu intelege mare lucru. Intrebarea este simpla, sincer am foarte multe intrebari aparent simple dar mult mai grele de înțeles.
      E firesc sa ne intrebam ,sa studiem si sa avem raspunsuri adevarate deoarece noi cei care suntem cu adevarat credincioși nu iubim adevarul decât ca principiu dar nu ca esență , pai ce pretenție avem de la atei sau eretici caci si superficialitatea este și ea o arma periculoasa a celui rău. Nu?  Cred ca ai dreptate aici nu este spatiu necesar pentru intrebari asa de simple decat pentru cei care deja sunt la un nivel foarte inalt dintr-un anumit punct de vedere, insa m-as bucura sa discut despre problematica complexa in materie de stiinta si ortodoxie, caci e mai bine sa fim pregatiti intru toate cele lasate de Dumnezeu.Cu stima

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.