SACCSIV – blog ortodox

ASTRADROM, incotro?

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 31, 2017

Cu o luna in urma o luna postam:

Parintele EFTIMIE MITRA il sustine pe PARINTELE PAMVO si bastionul ortodox de la RADENI

Iar ieri iata ce putem citi la O invitaţie la discernământ şi bună înţelegere. de pe Astradrom:

Comunicat de presă ASTRADROM

Consiliul Director al “Asociaţiei pentru păstrarea şi promovarea valorilor naţionale ale poporului român” – ASTRADROM, întrunit azi, 30 ianuarie 2017, pentru a discuta aspecte care au creat tulburare în ceea ce priveşte unele luări de poziţie faţă de părintele Arsenie Boca şi opoziţia faţă de Sinodul din Creta, a concluzionat:

–          Nu suntem de acord cu propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu.

–          Luarea de poziţie a Schitului Rădeni, folosind cuvintele „Nu suntem Bochişti” şi „Nu suntem Dorobanţişti”, nu aduce unitate în lupta împotriva ecumenismului şi a respingerii Sinodului din Creta, ci dimpotrivă crează dezbinare.

–          Pictura de la Drăgănescu este interpretabilă. Chiar dacă această pictură ar conţine aspecte necanonice, aceste lucruri trebuie discutate în mod paşnic, nu cu duh de cearta şi cuvinte defăimătoare.

–          Propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu pe care, unii nepomenitori din judeţul Neamţ, o duc cu multă înverşunare, este smintitoare. Cu atât mai mult cu cât argumentele folosite sunt interpretabile. Fiecare preot sau duhovnic pe care l-a avut neamul nostru a putut avea greşeli, nu contestăm. A căuta greşeli cu scopul de a-i defăima, nu este în duh ortodox. Toate acestea trebuie analizate în mod cuviincios, fără a înjosi sau a discredita pe cineva, cu atât mai mult în situaţia în care persoanele respective nu mai sunt în viaţă.

–          Acuzele, injuriile, calomniile şi defăimările aduse clericilor şi credincioşilor care nu au întrerupt pomenirea ierarhului, la rubricile de comentarii ale unor bloguri (sub anonimat) sau prin viu grai, nu au nimic în comun cu mărturisirea dreptei credinţe, ci chiar dimpotrivă crează tulburare şi dezbinere. Cuvintele jignitoare şi acuzele cu conving, ci doar smintesc. Nu acesta este duhul ortodox prin care Sfinţii Părinţi mărturiseau dreapta credinţă.

–          Lipsa de respect în expresii (scrise sau verbale) faţă de ierarhii care au semnat în Creta, şi faţă de susţinătorii acestora, nu fac cinste celor care recurg la astfel de gesturi. Oferim exemplu în acest sens pe ÎPS Hierotheos Vlachos care a adus argumente convingătoare împotriva „Sinodului” din Creta fără a defăima pe cineva.

–          Afirmaţiile unor preoţi, monahi sau mireni care susţin că nu mai este Har în Biserică, şi Duhul Sfânt nu mai lucrează în Sfintele Taine la preoţii care pomenesc ierarhii de care aparţin canonic, sunt opinii personale. Părerile unor sfinţi canonizaţi de Biserica Ortodoxă au valoare universală doar dacă sunt recunoscute de către vreunul dintre Sinoadele Ecumenice sau de către toate Sinoadele Locale.

–          Îndemnăm credincioşii să nu lipsească duminicile de la Sfânta Liturghie. Le recomandăm să meargă regulat la biserică, să fie un model de vieţuire creştinească şi să mărturisească cu convingere, celor cu care intră în contact, adevărul despre documentele controversate de la „Sinodul” din Creta, CMB şi erezia ecumenistă.

–          Credincioşii care au decis să nu meargă la bisericile unde se pomenesc ierarhii, o fac pe proprie răspundere.

Publicăm acest comunicat cu scopul de a clarifica poziţia noastră faţă de mărturisirea dreptei credinţe şi respingerea pseudosinodului din Creta.

Asociaţia ASTRADROM

Purtător de cuvânt, prof. Mioara Nicoraş

Comentariu saccsiv:

   Asadar, ceea ce mocnea putin vizibil, a devenit public: s-a mai tras un hotar.

Avem doua grupari in tabara anti ecumenista: una pro preotii Arsenie Boca si Nil Dorobantu si alta contra.

Foarte trist.

Sa comentam oleaca paragrafele de mai sus. Scriu cei de la Astradrom ca:

„Nu suntem de acord cu propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu.”

Iar altii nu sunt de acord cu propaganda celor ce-i numesc sfinti pe respectivii preoti.

„Luarea de poziţie a Schitului Rădeni, folosind cuvintele „Nu suntem Bochişti” şi „Nu suntem Dorobanţişti”, nu aduce unitate în lupta împotriva ecumenismului şi a respingerii Sinodului din Creta, ci dimpotrivă crează dezbinare.”

Daca era doar folosirea acestor cuvinte o problema, cred ca Astradrom nici nu mai dadeau vreun comunicat. Consider ca problema lor e ca Radenii nu sunt pro preotii Arsenie Boca si Nil Dorobantu.

„Pictura de la Drăgănescu este interpretabilă. Chiar dacă această pictură ar conţine aspecte necanonice, aceste lucruri trebuie discutate în mod paşnic, nu cu duh de cearta şi cuvinte defăimătoare.”

In pictura de la Draganescu nu e cu “ar contine”, ci e cu “sigur contine”. De fapt e un dezastru dintre cele mai smintitoare. Sunt desene folosite la greu tocmai de tabara ecumenista, ca argumente pro ecumeniste.

In tabara pro, nu e duh de cearta?

„Propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu pe care, unii nepomenitori din judeţul Neamţ, o duc cu multă înverşunare, este smintitoare. Cu atât mai mult cu cât argumentele folosite sunt interpretabile. Fiecare preot sau duhovnic pe care l-a avut neamul nostru a putut avea greşeli, nu contestăm. A căuta greşeli cu scopul de a-i defăima, nu este în duh ortodox. Toate acestea trebuie analizate în mod cuviincios, fără a înjosi sau a discredita pe cineva, cu atât mai mult în situaţia în care persoanele respective nu mai sunt în viaţă.”

Unii considera ca propaganda celor ce-i numesc sfinti pe respectivii preoti e si mai smintitoare.

Argumentele celor din tabara contra chiar sunt beton si se bazeaza pe canoane si scrierile Sfintilor Parinti. Cei din tabara pro, n-au contraargumente, ci lozinci de tipul: “Vai, il huliti pe Sfantul Ardealului”

Cei din tabara contra nu “cauta greşeli cu scopul de a-i defăima”. In primul rand nu trebuie sa le cauti, caci sar in ochi. In al doilea rand, scopul nu e de a defaima, ci de a-i feri pe incepatorii ce, pe motiv ca respectivii sunt declarati sfinti, vor accepta ca bune si ratacirile lor.

„Acuzele, injuriile, calomniile şi defăimările aduse clericilor şi credincioşilor care nu au întrerupt pomenirea ierarhului, la rubricile de comentarii ale unor bloguri (sub anonimat) sau prin viu grai, nu au nimic în comun cu mărturisirea dreptei credinţe, ci chiar dimpotrivă crează tulburare şi dezbinere. Cuvintele jignitoare şi acuzele cu conving, ci doar smintesc. Nu acesta este duhul ortodox prin care Sfinţii Părinţi mărturiseau dreapta credinţă.”

Poate mustrari, dar restul nu. In schimb acuze, injurii, calomnii şi defăimări se gasesc la greu la rubricile de comentarii ale unor bloguri din tabara pro preotii Arsenie Boca si Nil Dorobantu.

Oare nu pe un blog activist din aceasta tabara pro a aparut calomnia despre care se vorbeste mai jos?

COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT

Oare nu tocmai blogul Astradrom a fost printre cele care au gazduit mizeria penala despre care am scris mai jos?

Un INDRACIT DISPERAT umple internetul cu UN MESAJ MINCINOS in numele Parintelui Antim Gadoi, al Parintelui Pamvo Jugănaru, al fratelui Mihai-Silviu Chirila si a mea

Iar astea sunt doar doua exemple mai blandute, in rest zona internetului pro preotii Arsenie Boca si Nil Dorobantu e plina de cele mai abjecte atacuri

Cel putin pe saccsiv sau blogurile prietene n-au aparut vreodata asemenea ticalosii.

Deci, despre ce vorbim?

„Lipsa de respect în expresii (scrise sau verbale) faţă de ierarhii care au semnat în Creta, şi faţă de susţinătorii acestora, nu fac cinste celor care recurg la astfel de gesturi. Oferim exemplu în acest sens pe ÎPS Hierotheos Vlachos care a adus argumente convingătoare împotriva „Sinodului” din Creta fără a defăima pe cineva.”

Astea trebuie cautate in cu totul alta directie, nu la Radeni. Sa ne amintim:

Inca un motiv de dezbinare: CUM SA SE ADRESEZE PREOTUL nepomenitor catre Ierarhul ce a semnat in Creta (sau care aproba Sinodul din Creta)?

Pana aici vorbim de o treaba trista. Gravitatea extrema e abia la finalul comunicatului Astradom:

„Îndemnăm credincioşii să nu lipsească duminicile de la Sfânta Liturghie. Le recomandăm să meargă regulat la biserică, să fie un model de vieţuire creştinească şi să mărturisească cu convingere, celor cu care intră în contact, adevărul despre documentele controversate de la „Sinodul” din Creta, CMB şi erezia ecumenistă.

Credincioşii care au decis să nu meargă la bisericile unde se pomenesc ierarhii, o fac pe proprie răspundere.”

Pai nu Astradrom l-a invitat pe Gheron Sava Lavriotul in Romania? Si ce zicea Gheron Sava Lavriotul?

VIDEO. Gheron Sava Lavriotul: SINODUL DIN CRETA ESTE ERETIC / Un exemplu – ne baga ecumenismul in familie prin CASATORIILE MIXTE / Consiliul Mondial al Bisericilor trebuie ANATEMATIZAT / Si un MESAJ CATRE ROMANI – NU MAI MERGETI la bisericile unde Episcopii primesc acest Sinod

Ba mai mult, se vor dezice si de Gheron Sava Lavriotul? Caci iata ce zicea:

Video. GHERON SAVA despre parintii ARSENIE BOCA si NIL DOROBANTU: NU SUNT SFINTI / Si o nelamurire a mea: DE CE Sinodul Bisericii Ortodoxe din afara Rusiei ce a condamnat ecumenismul, nu este similar cu Sinodul de la Lateran (din timpul Sfantului Maxim Marturisitorul) ce a condamnat monotelismul?

De fapt, incotro se indreapta Astradrom?

Eu il iubesc pe parintele Eftimie Mitra, asa pomenitor cum e. Ma doare ca a aparut un asemenea comunicat pe blogul Asociatiei.

 

148 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioana said, on ianuarie 31, 2017 at 3:20 am

    PS Longhin: Nu vom primi nici sinodul din Creta, nici rătăcirile voastre, nici nebuniile voastre pe care vreți să le aduceți peste noi!

    Dacă noi primim erezii în credința noastră, în Biserica noastră, nu se mai sfințesc tainele! Luați seama bine!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Daniela said, on ianuarie 31, 2017 at 3:51 am

    Eu zic ca nu il cunosti bine pe Par Eftimie Mitra. Te vei convinge pe parcurs, ca nu este ceea ce vrea sa para. Plus ca Par Eftimie indemna credinciosii la Beius sa strige in timpul Liturghiei la pomenirea Ierarhului nevrednic. O sa vedeti ca am dreptate, el se va dezice de Parintele Sava si de toti care merg pe ideea de nepomenire ,e f clar in comunicat, din moment ce indeamna oamenii sa mearga la Biserica si la Sf Liturghie.El merge exact pe ideea Manastirii Paltin, care merge pe ideea de pomenire pana la potir.

    Apreciază

    • Aurora said, on ianuarie 31, 2017 at 11:44 am

      Adica este cu doua fete par. Eftimie ! Slujeste la doi domn !

      Apreciază

      • Muritor said, on ianuarie 31, 2017 at 6:08 pm

        din păcate, pe facebook, pr. Eftimie a distribuit conţinutul celor de la Astradrom

        Apreciază

  3. Mirela said, on ianuarie 31, 2017 at 4:05 am

    Ce sa mai intelegem acuma? Asociatia Astradrom a fost cea care a sustinut conferintele Par Gheron Sava Lavriotul, ei au scos si o carte de vanzare pe care am cumparat-o, iar acuma tot ei ne indeamna sa mergem la Biserica unde se pomenesc Ierarhii din Creta.Ce se intampla? Ne poate da si noua cineva o explicatie mai clara?Sa intelegem ca Par Eftimie Mitra nu mai este de acord cu sfaturile Par Sava? OK sa zicem ca nu vor dezbinare din cauza Par Arsenie Boca, dar ce legatura are asta cu Sinodul, sunt doua probleme diferite. Nu inteleg de ce pt ei Sinodul din Creta si mersul la Biserica unde se pomenesc Ierarhii nu mai este o problema… Cum asa peste noapte???

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on ianuarie 31, 2017 at 11:45 am

      Mirela

      Spui: „Nu inteleg de ce pt ei Sinodul din Creta si mersul la Biserica unde se pomenesc Ierarhii nu mai este o problema…”
      Răspunsul se află în molipsirea de erezie prin pomenirea ierarhului eretic. Nu degeaba Sfinţii Părinţi şi toată revelaţia divină ne învaţă să fugim de erezie, că e boală contagioasă. Am văzut asta în jurul meu, persoanele iniţial revoltate s-au „liniştit”, la fel se constată „evoluţia” pr. Aniţulesei, care a ajuns să se întrebe dacă nu cumva starea actuală dezastruoasă e cauzată de citirea molitfelor Sf. Vasile cel Mare.
      Urmează ca aceştia să se alăture prigonitorilor actuali şi să lupte pe faţă împotriva celor care consideră obligatorie nepomenirea ierarhilor eretici.

      Apreciat de 1 persoană

  4. sorin said, on ianuarie 31, 2017 at 7:26 am

    Se indreapta a ceea ce a fost pana acum, dar voi nu ati vrut sa vedeti. Ceea ce multi dintre marturisitori sunt acum si tot voi nu vreti sa vedeti ca nu stiu care vrea sa dezbine, asa ca mai bine mergem cu dracul de mana la marturisit. REVENITI-va, sunt plini de falsi marturistori care nici nu le pasa de impartasania iresponsabila, egoisti, plini de slava desarta, imgamfati, dar voi sustineti ca acestia marturisesc nu stiu ce. MAI VEDEM ce marturisesc. RABDARE.

    Apreciat de 1 persoană

    • Adrian said, on ianuarie 31, 2017 at 5:27 pm

      O mare parte din Ardeal (în mod special zonele Sibiu și Bihor) mustește de ”ostași ai Domnului” !
      Cred că o mare parte din cei de la Asociația ASTRADROM sunt membrii ai acestei ”asociații misionare” sau cel puțin simpatizanți, așa că se explică de ce s-au opărit și au simțit nevoia puternică de a ne spune tuturor (oare de ce ?!) că ei ”nu sunt de acord cu propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu…” – este arhicunoscut faptul că ”ostașii” sunt BOCOLATRII !
      Nu vreau să le fac reclamă, dar … http://www.tezaur-oasteadomnului.ro/ !!!
      Iubirism, pietism, etc. … așa o chestie amestecată, ceva de genul ”și cu, și cu…”; dar nu trebuie să fie decât ”ori cu, ori cu…”, parcă așa ne învață Sf. Apostol Pavel…

      Iertare de îndrăzneală
      Doamne ajută !

      Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 31, 2017 at 9:37 pm

        Se vădeşte ce fel de „ortodocşi” sunt „ostaşii”: scriu numele lui Iisus Hristos cu un singur i, promovează meditaţiile lui Richard Wurmbrand, se desfătează cu poezele patetice… Nici o asemănare cu un site ortodox, nici o deosebire faţă de cele neoprotestante.

        Apreciază

  5. ban said, on ianuarie 31, 2017 at 8:19 am

    Eu in continuare nu o sa merg unde sunt pomeniti episcopii eretici. Dumnezeu sa ne intareasca!

    Apreciat de 5 persoane

  6. calin said, on ianuarie 31, 2017 at 8:34 am

    Nu stiu care este situatia acolo fiindca nu ii cunosc, dar parca pana acum comunicatele erau semnate de un domn profesor caruia nu-i mai retin numele. De data asta semneaza o doamna profesoara. Sa intelegem din asta ca s-a schimbat conducerea la Astradrom? Poate fi contactat pentru detalii acel domn profesor ale carui comunicate si articole le citeam pana mai deunazi pe site-ul Astradrom?

    Daca bochismul si dorobantismul sunt vrajitorii dracesti si contravin Ortodoxiei, ceea ce si sunt, nu trebuie avuta comuniune cu adeptii acestor erezii care trebuie condamnate. (Putem vorbi aici si de adeptii ereziei homeopate). Daca ecumenismul este erezie, ceea ce si este, nu trebuie avuta comuniune cu adeptii acestei erezii -mai ales cand sunt episcopi- care trebuie condamnate. Deci criteriul este dupa cum ne invata Sf Parinti, Ortodoxia, curatia invataturii de credinta.

    Intelegem din acest comunicat ca daca poti fi bochist si dorobantist, fie ecumenist, fie asa-zis antiecumenist, ti se recomanda sa frecventezi slujbele ecumenistilor. Cu alte cuvinte: „stati linistiti la locurili voastre, tovarasi!”, deci ”nepomenitorii” sunt iar niste nebuni, huligani, etc, de data asta nu fiindca sunt antiecumenisti, ci fiindca au ceva cu boca si dorobantu si vezi, de aia nici nu pot sta cuminti in banca lor la slujbele ecumenistilor.

    Tinta este aceeasi: se doreste sa se stea in comuniune cu ereticii ecumenisti. E din schema descrisa la https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/06/luptatorii-anti-ecumenisti-si-fotbalul/

    Apreciază

  7. Matiu Cosmin said, on ianuarie 31, 2017 at 8:37 am

    Boca face prapad in ortodoxie.

    Apreciat de 3 persoane

    • Daniela said, on ianuarie 31, 2017 at 12:01 pm

      Da erau semnate de un domn profesor cu nume fictiv, cred ca la fel este si doamna profesoara, sunt persoane inexistente. Chiar te rog sa le contactezi sa le cunoastem si noi…. Cel care semnal articolele era un nume fals Prof Cristian Marc, acuma e Mioara Nicoras… Abureli, toate a este sunt pseudonime. Toate articolele publicate pe Astradrom sunt scrise de Par Eftimie. Eu va asigur asta 100%.El a fost jurnalist inainte, lucra la ziarul oradean Bihoreanul. Vedeti unde a dus pomenirea Ierarhului? Uitati consecintele

      Apreciat de 1 persoană

      • calin said, on ianuarie 31, 2017 at 1:12 pm

        Inseamna ca domnul Mitra (ca nu pot sa il mai numesc parinte) nu este decat un diversionist, infiltrat de la inceputuri in randurile antiecumenistilor autentici. Mai nou s-a dat ca ar fi de partea ”nepomenitorilor”, desi a pomenit tot timpul, pt ca acum sa arunce fumigena cu boca-dorobantu! Sa fim cu mare trezvie mare fratilor! Sa nu ne amagim, sa nu lasam garda jos nicio clipa!

        Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on ianuarie 31, 2017 at 1:52 pm

        calin

        Nu vreau sa fie numit astfel pe blogul meu. Chiar daca probabil ca ne vom desparti. Dar am tinut mult la el. Ca si la maicutele de la Paltin, de altfel.

        Apreciază

      • Mihai said, on februarie 1, 2017 at 5:55 am

        Traiectorie exact că la cei de la cuvântul kakadox,

        Apreciază

    • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 31, 2017 at 1:28 pm

      Sunt desene folosite la greu tocmai de tabara ecumenista, ca argumente pro ecumeniste.

      Ecumenistii isi argumenteaza erezia cu insasi Biblia pe care o interpreteaza gresit.

      https://www.oikoumene.org/en/about-us
      „Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. (Ioan 17:21)”

      Poate fii pictura de la Draganescu folosita ca argument de ecumenisti, dar trebuie „luata la pachet” cu ceea ce zicea parintele Arsenie Boca despre uniatism si despre papism. Parintele Arsenie Boca a fost promovat intens si de anti ecumesti prin afirmatia :

      Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! (Talantii Imparatiei – Marturii adunate de parintele Serafim Popescu)

      Numai putregaiul cade si din tabara pro Arsenie Boca.. Cine citeste cu luare aminte din scrierile parintelui Arsenie , observa limpede ca nu avea deloc o viziune ecumenica in sensul „rau” ci spera la un ecumenism in sensul corect acela de revenire la ortodoxie..

      Alte cuvinte ale Parintelui Arsnie Boca despre Liga Natiunilor (actualmente ONU):

      Bisericii îi revine sarcina să capteze şi să filtreze valurile afirmative ce-i năvălesc în prag sau să îndiguiască valurile negative şi rebele ce-i bat în coastă. Liga Naţiunilor – care a vrut să fie formula magnifică a păcii universale, zace ea însăşi bolnavă de inutilitate. E tot ceea ce a putut să conceapă mai măreţ omul modem. Dar în această măreţie s-arată totdeodată mizeria puterii omeneşti. Căci Liga Naţiunilor, construcţie raţionalistă şi ateistă, lipsită de suflet şi plină de vidul orgoliului ca diavolul însuşi, nu e decât Tumul Babilonic prin care omenirea contemporană a voit să uzurpe atributele lui Dumnezeu, pentru a conduce singură pământul. Acesta e însă termenul fatal al puterii omeneşti. Şi termenul a fost atins. Raţiunea, în atotputernicia căreia a crezut omul civilizaţiei materialiste, e de fapt cea mai amară deziluzie a nefericitei noastre lumi. (Omul imbracat in haina de in … – pag 504)

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 31, 2017 at 1:54 pm

        a.r.t.i.o.n

        Cartile de tip „marturii despre” nu trebuie folosite ca argumente pro sau contra.

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 31, 2017 at 2:14 pm

        / saccsiv

        Ai dreptate , afirmatia referitoare la ecumenism apare doar in „Talantii Imparatiei” – carte cu marturii, stranse de Serafim Popescu. Si totusi cine si de ce ar fi mintit si i-ar fi atribuit afirmatia asta parintelui Arsenie Boca ? Nu stiu ce om normal la cap, cu ganduri de muntuire , si-ar permite sa-si taie craca si sa minta …Editia a II-a e aparuta in 2009 vad, deci posibil editia intai sa fie si mai veche, nici nu incepuse la vremea aia scandalul pe tema asta..

        OK. Lucrări autentice ale Părintelui Arsenie sunt: Cărarea Împărăției, Cuvinte Vii, manuscrisele autentice publicate în cartea Omul îmbrăcat în haină de in și Îngerul cu cădelnița de aur.

        Apreciază

      • David said, on ianuarie 31, 2017 at 3:36 pm

        a.r.t.i.o.n

        Iartă-mă că-ți amintesc, dar când am spus că există totodată și mărturii că Părintele Arsenie Boca impărtășea greco-catolicii, ai spus că nu se pun, că sunt simple mărturii. Și acum vii cu citate dintr-o carte cu „mărturii despre”.

        Când să te mai credem?

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 2, 2017 at 4:27 pm

        / David
        Iartă-mă că-ți amintesc, dar când am spus că există totodată și mărturii că Părintele Arsenie Boca impărtășea greco-catolicii, ai spus că nu se pun

        La care marturii te referi ? Cartea si pagina ? Te referi cumva la astea ? :

        Greavu Toma:
        Erau greco catolici atunci dar se simteau ortodox.Foarte multa lume din sat de atunci mergea acolo la manastire pentru ca era ortodoxa. La inceput nu i-a primit la impartasanie pe greco catolici , dar le-a dat binecuvantare sa mearga sa ceara aprobare de la vladica, de la episcop ca sa fie impartasiti. Si a venit Mitropolitul Nicolae Balan si a spus ca se pot spovedi si impartasi .

        Preotul Ioan Ciungara:
        „Aici in Copacel, copacenii nostrii nu stiu mai nimic despre parintele Arsenie Boca, in vremea aceea Copacelul era in mare parte greco-catolic, si parintele nu primea pe greco-catolici si pe catolici . Zicea : Mergeti la voi la biserica voastra, la preotii vostrii , chiar daca oamenii se duceau de dragul lui. Parintelui nu puteai sa-i spui ca esti altceva decat esti, ca te stia el”

        Depinde in ce ani au fost facute toate marturiile astea. Asta cu impartasitul vad ca e din timpul Mitropolitului Banatului Nicolae Balan. Deci cel tarziu 1955.. Si daca sunt pacate spovedite, invinuirile astea ?

        Ce spune Sf Ioan Scararul : „Chiar de ai vedea pe cineva greşind în ceasul morţii, nici atunci să nu-l osîndeşti. Căci necunoscută este oamenilor judecata lui Dumnezeu. Unii au făcut greşeli mari la arătare, dar au făcut lucruri şi mai mari în ascuns. S-au înşelat deci iubitorii de osîndiri, prinzînd fum în loc de soare”

        Rezultatul final in cazul parintelui Arsenie Boca sunt oamenii care marturisesc ajutorul primit dupa moartea sa, tamaduirile de boli, tablourile care au izvorat mir, oamenii pe care i-a intors la credinta !

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 2, 2017 at 4:52 pm

        Din greseala am uitat sa pun o bara / si a iesit tot comentariu cu text italic (aplecat) . Vroiam sa pun in italic doar o parte din comentariul lui David , nu si comentariul meu ..

        Apreciază

      • David said, on februarie 2, 2017 at 7:23 pm

        a.r.t.i.o.n

        Mulțumesc pentru citat.

        Spui că mitr. Bălan a foat cel care le-a dat voie la greco catolici să se împărtășească. Așa și cu ce-l exonerează asta de vină pe „sfântul Ardealului, văzător cu duhul”? Adică păcatele altora le vedea, dar erezia n-o vedea.
        Tu uiți că Apostolul spune că „și înger din cer dacă v-ar vesti o altă Evanghelie să fie anatema”?
        Adică, după tine e ok acum după sinod, ca episcopul să îngăduie la căsătorii mixte, nu?

        Apoi vii cu citatul din Sf Ioan Scărarul, și anume: „dacă vezi pe cineva gresind… ” Artion, Sfântul scrie GREȘIND, nu HULIND.
        Sesizezi diferența? Hula nu este o greșeală, e păcat grav împotriva Duhului Sfânt care nu se iartă în veci. Hristos a zis treaba asta, și e Dumnezeu Însuși, sper că nu te apuci să-l contrazici și El.

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 2, 2017 at 9:07 pm

        / David

        Nu spun eu, spune Greavu Toma. Sunt marturii.

        Iar Preotul Ioan Ciungara spune :

        „Aici in Copacel, copacenii nostrii nu stiu mai nimic despre parintele Arsenie Boca, in vremea aceea Copacelul era in mare parte greco-catolic, si parintele nu primea pe greco-catolici si pe catolici . Zicea : Mergeti la voi la biserica voastra, la preotii vostrii , chiar daca oamenii se duceau de dragul lui. Parintelui nu puteai sa-i spui ca esti altceva decat esti, ca te stia el”

        Iar vizavi de ce spune Sf Ioan Scararul :
        „Chiar de ai vedea pe cineva greşind în ceasul morţii, nici atunci să nu-l osîndeşti. Căci necunoscută este oamenilor judecata lui Dumnezeu. Unii au făcut greşeli mari la arătare, dar au făcut lucruri şi mai mari în ascuns. S-au înşelat deci iubitorii de osîndiri, prinzînd fum în loc de soare”

        Si parintele Gheorghe Calciu a fost inregistrat spunand ceva gresit despre tainele catolicilor, si a fost deshumat si gasit cu moaste . Cum iti explici ? Doar pentru ca nu apare o inregistrare video / audio prin care parintele Calciu sa se dezica de ce a zis nu inseamna ca nu s-a dezis sau nu s-a convins cum e cu catolicii. Rezultatul final e trupul sau care nu a putrezit si prezinta semnele sfinteniei ! Asa si in cazul parintelui Arsenie Boca. Se potriveste cu ceea ce spune Sf Ioan Scararul sau nu ?

        De tablourile care au lacrimat in zile de Sarbatoare (Sf Gheorghe respecitv Duminica Sfintilor Romania) nu spui nimic?

        Ai citit vietile sfintilor inchisorilor ? ai evlavie la ei?
        Poti te rog sa mi spui un sfant al inchisorilor la care ai evlavie si de ce anume ai evlavie la el ? …

        Apreciază

      • David said, on februarie 2, 2017 at 11:11 pm

        a.r.t. i. o. n

        Dacă-mi vii dovezi de la tv ale „sfânțeniei” lu’ boca, imi dau seama de nivelul tău duhovnicesc. Pe tema asta s-au adus citate grele din Sf Părinți, din Sf Ignatie Brancianinov, care explică exact procesul de înșelare prin care trece orice înșelat. Și care se potrivește mănușă la boca:

        Cum s-a dus el în Athos și a început să se „spovedească” la un spirit apărut sub forma unui duhovnic; cum citea tot felul de cărți eretice și se ocupa cu ghicitul in palmă, cum nu a mai era în ascultare față de nimeni; cum a lăsat haina monahală și, într-o sfidare totală față de votul sărăciei și-a achiziționat și o vilă la sinaia chiar pe vremea prigoanelor comuniste.

        Dacă zici că ai atâta evlavie la Sfinții închisorilor, cum nu te rușinezi de anii lor grei de închisoare, de caznele și suferințele lor, comparate cu huzurul și luxul în care se lăfăia boca? Haine de lux, ochelari de soare, excursii la munte? Asta face un monah?
        În timpul ăsta, adevărații prigoniți ca Valeriu Gafencu, părintele Arsenie Papacioc și mulți, mulți alții erau tratați ca niște câini de către bestiile comuniste. De ce cu boca au făcut o excepție? Le era oare frică de el? Și atunci, de ce nu și-a pus băiatu’ înapoi haina monahală pe el, de ce nu s-a întors în mănăstirea de metanie, în loc să bată bulevardele prin bucurești ca un dandy? Chiar nu te rușinezi de acei sfinți în comparație cu caricatura asta?
        Nu ți-e frică nici de Dumnezeu, care a venit în lume să îi mântuiască pe toți, inclusiv pe el, și el drept mulțumire l-a pictat în halul ăla – mâzgâlit cu mai multe chipuri, când cu barbă când fără, pe Preacurata Sa Maică fără însemnele sfințeniei? Și după toate astea, Domnul să-l fi și slăvit în ceata sfinților, ca mulțumire pt o asemenea batjocură?

        Hai, și lasă-mă cu icoanele tale plângărețe ca la catolici, că te faci de râs cu asta. Iți dau și eu „mărturii televizate” că tot iți plac mult:


        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 3, 2017 at 9:22 am

        / David

        Dacă-mi vii dovezi de la tv ale „sfânteniei” lu’ boca, imi dau seama de nivelul tău duhovnicesc

        Si ce, la tv n-au fost prezentate si cazuri de minuni autentice sau ce? Si ce doar astea crezi ca sunt minunile ? pot sa-ti dau o lista mai mare de surse – link uri – si marturii cu minuni .

        Cum s-a dus el în Athos si a început să se „spovedească” la un spirit apărut sub forma unui duhovnic

        Ai citit macar cartea „Catisme ale Părintelui Arsenie Boca pe Muntele Athos” ?

        se ocupa cu ghicitul in palmă

        Poate parintele Arsenie Boca a facut acest gest „cu ghicitul in palma” din smerenie ca si in cazul „nebunilor pentru Hristos”

        In Vietile Sfintilor intalnim persoane care au ales in mod deliberat sa para nebune, desi erau deplin sanatoase. Kesarie Daponte ne spune că în anul 1768 a adormit în Domnul un monah numit Fotie, ce era «nebun pentru Hristos». Fotie nu avea nimic, nici măcar un loc al său, mergea desculţ şi avea numai hainele din spatele său. El se prefăcea că e nebun şi făcea lucruri nebuneşti: îşi tăia părul şi barba, purta cununi de flori pe cap, papură legată în jurul mijlocului său şi o sabie şi un ciocan din lemn.

        Mi-e greu sa cred ca cineva ca parintele Arsenie Boca care a tradus scara sfantului Ioan Scararul si care citea Patericul , se ocupa cu adevarat de asemenea prostii.

        În timpul ăsta, adevăratii prigoniti ca Valeriu Gafencu, părintele Arsenie Papacioc si multi, multi altii erau tratati ca niste câini

        Asa e , dar nu toti sfintii inchisorilor au avut aceeasi pedeapsa, unii au facut 1 an de puscarie, altii 2, altii 20. Iar Sf Valeriu Gafencu vorbea foarte frumos despre parintele Arsenie Boca:

        „Port o dragoste întreagă şi încredere neţărmurită în Părintele Boca. Prin voi îi comunic: „Toată iubirea sufletului în Domnul nostru Iisus Hristos, îi sărut mâinile şi tare mult doresc să-l cunosc”. Vă rog foarte mult să vi-l faceţi Duhovnic. Să vă spovediţi lui, căci e un preot unic. Mama îndeosebi. Din când în când mergeţi pe la Sâmbăta şi vă spovediţi Părintelui Boca. ” (Valeriu Gafencu – Scrisori trimise din inchisoare)

        „Din colonia de la Galda de Jos Valeriu Gafencu, Ion Ianolide şi Marin Naidim au plecat într-o sâmbătă dimineaţa, tăind munţii şi pădurile în linie dreaptă până la Sâmbăta, pe jos. Cu Nicu Mazăre şi Iulian Bălan am trecut peste culmile Trascăului până la Râmeţ, unde părintele Oţea reconstruia din albia râului Geoagiu Mânăstirea ortodoxă distrusă de armatele Mariei Tereza, aşa cum i se descoperise în vedenie la Sfântul Munte Athos, ca şi părintelui Arsenie Boca pentru Mânăstirea Sâmbăta. După întoarcere, Valeriu căpătase o stare de armonie interioară, de pace – vizibilă în manifestările lui pline de linişte şi blândeţe, – ajungând la o suportare tăcută şi la o umilinţă nedisimulată, firească în tot ce făcea. ” (Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtata)

        cum a lăsat haina monahală

        Haina monahala n-a lasat-o , a fost alungat din manastire impreuna cu maicile.

        votul sărăciei si-a achizitionat si o vilă la sinaia

        Chiar si vila daca ar fi, nu a stat singur in ea, au stat acolo mai multe maici la fel alungate din manastire, au avut atelier de pictura! Deasemenea in aceea asazisa vila parintele Arsenie avea o chilie unde se ruga!

        Haine de lux, ochelari de soare, excursii la munte? Asta face un monah?

        De unde stii ca sunt haine de lux? Ce, daca vezi pe cineva imbracat decent in costum inseamna ca e haina de lux? A fost o etapa a vietii sale. Uite ce spune parintele Nicolae Bordasiu despre viata parintelui Arsenie Boca dupa ce a fost alungat din manastire:

        O sa spuna unii ca Pr Nicolae Bordasiu e ecumenist. Asa e – dupa fapte pare ecumenist. Dar asta nu inseamna ca minte in ceea ce spune in acest videoclip.

        Hai, si lasă-mă cu icoanele tale plângărete ca la catolici

        Nu sunt icoane st tablouri, si nu trebuiesc desconsiderate deoarece parintele Arsenie Boca nu era catolic, iar minunile despre care vorbesc cu acele tablouri s-au petrecut in zile de Sarbatoare (Sf Gheorghe respectiv Duminica Sfintilor Romani), te ai uitat macar pe filmuletele ce le am pus? Ai vazut cazul acelui copil care s-a dat cu mir izvorat si s-a vindecat de tumoare?

        Nu neg ca si diavolul ar face minuni, dar si minunile trebuiesc cercetate! In cazul acestor doua tablouri de care spun, minunea s-a intamplat cum am spus intr-o zi de sarbatoare. In primul caz, cel din Vaslui, o persoana a achizitionat de la manastirea Lainici un tablou cu chipul parintelui Arsenie Boca, l-a asezat intr-o troita construita de el, iar in ziua de SF Gheorghe tabloul a lacrimat. Minunea s-a repetat cateva saptamani mai tarziu. In celalalt caz, din Arad, la fel s-a petrecut. O femeie evlavioasa a cumparat un tablou cu chipul parintelui Arsenie Boca, apoi in Duminica Sfintilor Romani tabloul a lacrimat. Daca tu nu vrei sa crezi in aceste minuni,te priveste,eu unul consider ca sunt minuni. Exista si minuni false, cum poate fi in cazul acelei femei din clipul pus de tine. E firesc dupa ce Dumnezeu face o minune autentica sa vina si diavolul sa faca o minune falsa.

        Cum si parintele Arsenie Boca spune in „Cararea Imparatiei” :

        Viclearul baga de seama ce face Dumnezeu si face si el la fel. Trimite Dumnezeu slujitori, trimite si el; trimite Dumnezeu vedenii, se arata si el. Propovaduieste Dumnezeu iubirea de oameni fara deosebiri si margini, propovaduieste si el. Cu un cuvant: contraface tot ce face Dumnezeu si da de rapa pe oameni cu multimea inselaciunilor. S-a facut de o indrazneala nemaipomenita, incat si lumina dumnezeiasca o contraface, nu in intelesul ca s-ar putea apropia sa strimbe adevarata lumina” caci l-ar face scrum si nu poate sta intr-insa ci naluceste si el o lumina, cu care amageste pe cine poate Si pe cine vede ca umbla cu indrdzneala dupa daruri dumnezeiesti, inainte de dobandirea smereniei statornice.

        Doamne Ajuta!

        Apreciază

      • David said, on februarie 3, 2017 at 10:40 am

        artion

        Ești în înșelare, dar problema e că vrei să-i duci și pe alții. Hai să iți spun de ce te afli în mare înșelare. Află că:

        1) un sfânt nu ghicește în palmă nici măcar din smerenie; ăstea sunt treburile necuratului. Ce părtășie are întunericul cu lumina?

        2) nebunii pentru Hristos NU primeau NICIODATĂ cinstire de la oameni așa că oamenii nu aveau cum să-i ia drept model și să imite „nebuniile” lor. Pe când boca primea, și încă cum! Și acum vin oameni și spun: uite, părintele ghicea viitorul, păi asta e bine, părintele purta pantaloni scurți, păi asta e iarăși bine, părintele vădea păcatele oamenilor…

        3) un monah NU ARE VOIE DELOC să poarte straie civile. Indiferent cât de scumpe sau mai puțin scumpe ar fi. Lepădarea lor e lepădare de jurământul de credință în fața lui Hristos, a Maicii Domnului, a Sfinților Îngeri și a tuturor sfinților.. O să spui: da, da’ și părintele Papacioc s-a îmbrăcat civil o perioadă… Da, da’ Părintele Papacioc nu a purtat niciodată PANTALONI SCURȚI și CĂMAȘĂ CU MÂNECUȚĂ SCURTĂ.
        Iar faptul că stătea în casă chiar cu maici, și nu în mănăstire, asta e necanonic, fiind o formă de monahism mixt, STRICT INTERZISĂ de Sfinții Părinți.

        Apreciază

    • Mirela said, on ianuarie 31, 2017 at 9:59 pm

      Cosmin

      Nu ştiu dacă Boca face prăpăd în ortodoxie sau Boca are un rol asemănător adunăturii din Creta: clarifică cine e cu Hristos şi cine vrea alt hristos.
      Referitor la bocolatri (cei care susţin cu cerbicie sfinţenia lui AB, în pofida tuturor argumentelor de încălcare gravă şi neretractată a ortodoxiei), părerea mea este că aceştia nu au gândire şi simţire ortodoxă, în duhul Sfinţilor Părinţi, ci îi preferă pe cei care intră în staul pe altundeva decât pe poartă. Sunt sigură că cine primeşte şi susţine cu înverşunare sfinţenia lui AB îl va primi şi pe făcătorul de minuni şi semne mari şi spectaculoase prezentat în Apocalipsă.
      Cernerea e în plină desfăşurare. Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!

      Apreciat de 1 persoană

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 2, 2017 at 9:25 pm

        Sunt sigură că cine primeşte şi susţine cu înverşunare sfinţenia lui AB îl va primi şi pe făcătorul de minuni şi semne mari şi spectaculoase prezentat în Apocalipsă.

        Stimata doamna, eu primesc sfintenia parintelui Arsenie Boca. Ramane de vazut daca il voi primi si pe facatorul de minuni zis Antihrist din Apocalipsa. Trebuie tinut cont de un lucru : pana la Antihrist ne asteapta un razboi, razboi in care se spune ca va pieri o treime din populatia globului.. Asta inseamna ca sunt sanse ca multi dintre noi sa nici nu apucam sa-l vedem pe spurcatul Antihrist. In Rusia se fac pregatiri intense de razboi, se investesc sume enorme in buncare subterane. Lumea este in prezent un adevarat butoi cu pulbere! De-aia si dracii lovesc tare de tot pentru ca multi vor muri , dracii stiu ca cei ce conduc lumea pun la cale un razboi, de aceea cauta sa ispiteasca prin multe mijloace, pentru ca pe multi ii va prinde moarte intr-o stare de pacat.. Si cand vorbesc de pacat, pacatul nu implica doar erezie.. Probabil stiti cazul acelei posedate prin care a vorbit diavolul spunand „inca putin si veti fi ai mei ” – de la episcopi pana la mireni – toti vor fi cernuti.

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 3, 2017 at 9:57 am

        Parintele Arsenie Boca despre Antihrist :

        El e „acela” care va veni in numele sau – nu al lui Dumnezeu – evreu de neam, care va tirani sub ascultarea sa tot pamantul. Caci „acela” va primi sa fie imparat peste stralucirea tuturor imparatiilor pamantului. Crestinii – cu numele – din pricina inmultirii faradelegilor care sting Duhul, asa se vor slabi la minte, incat de frica multi se vor lepada de Hristos si vor primi toata voia rea- si vor gusta toata rautatea raului, „caci credinta nu este a tuturora”. Viata lor, slabanogita de pacat” va da indrazneala Satanei, care va lucra in „acela” tot felul de minuni puteri si de semne, de minuni mincinoase si de amigiri nelegiuite pentru fiii pierzerii, fiindca n-au primit iubirea adevarului, ca sa se mantuiasca.(Cararea Imparatiei)

        Apreciază

      • Mirela said, on februarie 3, 2017 at 4:38 pm

        artion

        Au apărut destule materiale care să expună detaliat şi bine documentat înşelarea AB şi fiecare om poate să fie sau să nu fie receptiv la ele.
        Aşa cum tu eşti liber să alegi calea înşelării, aşa sunt şi eu liberă să am convingerea că cine cade acum într-o înşelare destul de evidentă şi persistă îndărătnic în ea va primi şi înşelarea mai subtilă a antihristului.
        Dacă tu preferi să crezi altceva, repet, eşti liber. Şi presupun că e limpede că vorbeam şi vorbesc despre dispoziţia duhovnicească de a primi înşelarea antihristică, deci consider nerelevante detaliile tale despre război sau moarte anterioară stăpânirii antihristului.
        Revenind la pictură, cum ne explici şi îţi explici faptul că uite barba, nu e barba? Se mai rădea Hristos din când în când? I se terminaseră vopselele? Ai mai găsit icoane, autentic ortodoxe, în care să nu se vadă clar barba? Chiar ţi se pare firesc să susţii că o astfel de pictură, cu toate problemele ei MAJORE (eretici ca sfinţi etc.) e rod al Duhului Sfânt? Până unde eşti în stare să mergi cu căutarea de justificări?
        Îmi pare rău de zelul tău pentru susţinerea unei cauze negative, dar e alegerea ta!

        Apreciază

  8. Pr. Nicolae said, on ianuarie 31, 2017 at 9:42 am

    multa tulburare si dezbinare. asa se intampla cand nu mai putem sa deosebim duhurile, cand judecam omeneste si nu duhovniceste, cand crestinii au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunoştinţă și necunoscând dreptatea lui Dumnezeu şi căutând să statornicească dreptatea lor, dreptăţii lui Dumnezeu ei nu se supun. (Romani 10, 2-3) Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume (I Ioan 4, 1)
    eu unul nu ma mir de nimic. daca insusi pr. Stăniloae a fost amagit de fenomenul petrache lupu ( a se vedea art. său pe aceasta tema) si alti atatia preoti si episcopi au fost fermecati de fenomenul vladimiresti, cum sa nu fie inselati sărmanii crestini de unul ca arsenie boca sau nil dorobantu, cum sa nu cocheteze cu ecumenismul care propovaduieste o iubire mincinoasa in numele unei unităti demonice si antihristice.
    se implinesc intru totul cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos către Apostolul Petru: iata satana va cerut sa va cearna ca pe grau (Luca 22, 31 )

    Apreciat de 3 persoane

  9. vali2 said, on ianuarie 31, 2017 at 9:47 am

    Exact ce anticipam, dezbinare din lipsa de intelepciune si smerenie de ambele tabere.
    Parerea mea ca ar trebui inchise subiectele care dezbina si sa ne unim fortele pt. marturisire impotriva ecumenismului si pentru ragaciune si traire ortodoxa. Altfel dezbinati e mult mai greu sa ducem lupta.
    Oricum adevarul este la Domnul Iisus Hristos. Nu stim noi daca parintele A. Boca a murit sau nu in adevar sau inselare (vorbesc de ceasul mortii). Sa lasam sa judece Dumnezeu si noi sa ne canalizam pentru lupta cea importanta in acest moment.
    Ma iertati.

    Apreciază

    • Muritor said, on ianuarie 31, 2017 at 6:20 pm

      se pare că ăstora de la Astradrom nu le pasă. Să piară lupta cu ecumenismul, să fie bagatelizat totul, dar Boca şi Dorobanţu să fie lăsaţi în pace, că-s „sfinţi” şi punctum.
      Halal mărturisitori!
      Dacă lor le pasă mai mult de Boca şi Dorobanţu decît de unitatea în Hristos, atunci nu mai avem acelaşi drum. Şi asta-i cu părere de rău pentru ei.

      Apreciază

  10. evtodiev said, on ianuarie 31, 2017 at 10:21 am

    off topic:
    Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare
    Mecanicului de locomotivă Stamen L. care se plânge că ocupația lui este plicticoasă

    Apreciază

  11. nimic nu sunt said, on ianuarie 31, 2017 at 10:23 am

    Dă clic pentru a accesa document-nou-sinod.pdf

    Apreciază

  12. Roman said, on ianuarie 31, 2017 at 10:39 am

    La Radeni…la Radeni…la Radeni !!Blea,daca acolo inca se mai pot aduna in fiecare duminica (minim) toti preotii si calugarii din Moldova NEPOMENITORI DE CRETANI ,care slujesc fie in altar, fie la strana si care incearca ,,SA DREPT INVETE CUVANTUL ADEVARULUI”prin fapte (de ex. s-a inceput dupa predica de dupa Sf.Liturghie si lectii de cateheza cu toti cei care doresc sa participe,iar la predica se vorbeste despre papism si sectanti,ecumenism , cipuri si chiar de batman si spiderman din desenele animate ale demonilor ptr copii nostri , adica subiectele care astazi ard) ,VOI CARE SUNTETI DOMINATI DE MANDRIE,FALA SI INVIDIE (sunteti super doxologi …SI ATAT …),ptr ca in-afara de a ,,comenta” si de a aprecia cu …hooooa aia sau cu bravooo cealalta si atat …NU FACE-TI ABSOLUT NIMIC LA PROPRIU ptr a lupta cu diavolii si slugile lui din interiorul Bisericii celei Una oficiala (sau fosta celei Una) ,poate ar trebui sa va puneti mai mult la RUGACIUNE, decat sa judecati dupa doxologia voastra si prin comunicate …tu…,pe care incepeti deacuma sa le idolatrizati si sa le folositi dupa mintea voastra proprie ,prin a aduce explicatii pe jumate de cele ce se intampla in acel loc ORTODOX.Acolo ,BLEA nu se face teatru si balci ,ci se TINE LEGEA ,asa cum a dat-o Dumnezeu.Oricum inainte de a se DELIMITA total Ierom. Pamvo de domnii boca si nil, era acuzat ca e bocait de catre un alt preot luptator antiecumenist .Dar vad ca inca o data acel luptator s-a grabit dupa capul lui si s-a inselat.Doamne ajuta!!

    Apreciază

  13. IRINA said, on ianuarie 31, 2017 at 10:53 am

    Ciudata,aceasta schimbare de traiectorie a celor de la Astradrom.Noi ce sa mai intelegem?….

    Apreciază

  14. a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 31, 2017 at 11:22 am

    E firesc ca tema asta sa nasca tulburari , pentru ca acuzele la adresa parintelui Arsenie Boca contin adevaruri si neadevaruri , unul din neadevaruri e acela ca parintele Arsenie Boca sustinea principiul reincarnarii. Ca sa nu fiu un carcotas spun ca exista si posibilitatea ca parintele Arsenie sa fii crezut candva in reincarnare dar sa se fi lamurit cum e cu ea..

    Va rog cititi un alt fragment (altul decat cel pe care il stiati) in care parintele Arsenie Boca considera reintruparea (reincarnarea – metempsihoza) ca fiind o inselare:

    Diavolul nu e original în nimic, afară de păcat. El, odată instalat, prinde, rând pe rând, toate nivelele noastre de existenţă, până la nivelul conştiinţei, din care scoate o caricatură şi o deviere până la stadii clinice. Căci aşa e el: meşter în a devia, a deruta, a îmbolnăvi, a întuneca, ceea ce există creat de Dumnezeu. Odată autonomia omului obţinută, l-a scos din religie. In continuare are el grijă de a-i confecţiona reazemul în sine prin integrări în concepţii mai modeste, mai raţionale, mai ştiinţifice şi să lase „Cerul” popilor şi rândunelelor. Ba dacă-l are pe unul nemulţumit cu această reducere de perspectivă, te trimite la balamuc să „vezi” exemplare dezorganizate, maniace, fanatice, în tot felul dezechilibrate, chiar pe teme de credinţă în Dumnezeu. Ba are şi înşelaţi în aşa măsură, încât respectivii se cred reîntrupări ale sfinţilor de demult, printre care mai mulţi Ilie deodată, mai mulţi „hristoşi mincinoşi”, ba am găsit şi Persoanele Sfintei Treimi reduse la caricatura unor deviaţi mintal (Ion Mocodeanu, Aurel Ionescu etc.) care încurcă minţile pe unde umblă. – Totul ca să facă „dovada” că, credinţa e o alienatie. (Omul imbracat in haina de in… – pag 389)

    Si tot despre inselare :

    Patimile minţii iau uneori forma virtuţilor ca să înşele mintea. De pildă: citeşti cărţi duhovniceşti sau dogmatice şi vezi că înţelegi lucruri pe care, până aci nu le înţelegeai. Bun. Să vedem cum se răsfrânge în minte această constatare. Dacă mintea nu e curăţită de patimi, atunci se produce în ea o bucurie: că iată ai ajuns la măsura să înţelegi lucruri mari, lucruri duhovniceşti şi să crezi că eşti luminat de Duhul Sfânt. Această bucurie e însă necurată şi luminarea minţii o amăgire, iar lucrarea nu e a Duhului Sfânt, ci a duhului viclean. Dacă însă mintea e curăţită de patimi, înţelegerea Sfintelor Scripturi, produce în minte nu atât o bucurie, cât o adâncă smerenie şi sentimentul unei mari nevrednicii, precum şi trebuinţa de-a controla, prin conştiinţa unui om duhovnicesc, cele ce ţi s-au arătat minţii, ca nu cumva să primeşti înşelăciunea drept adevăr. Cu cât se apropie Duhul lui Dumnezeu de mintea ta, şi înţelegi duhul Scripturilor, cu atât vezi pe altul mai mare în cunoştinţă şi pe tine mai mic, şi pe cât te vezi pe tine mai mic şi pe altul mai mare e semnul Duhului Sfânt. Cunoştinţa Duhului e întotdeauna spre smerenie. înşelarea e întotdeauna spre slava deşartă. Smerenia e roada Duhului Sfânt în minte, slava deşartă rodul duhului înşelăciunii şi calea nebuniei. Deci numai smerenia e starea normală a minţii şi semnul acţiunii Harului asupra sufletului. Slava deşartă dă o plăcere, nu o „bucurie în Duhul Sfânt”. Dacă am fi mai dezlegaţi de iubirea de sine (prin îndelunga tăiere a voii), mai descotorosiţi de egoism, am putea face uşor deosebirea între plăcere şi bucurie. Patimile, toate, spurcă sufletul tocmai cu această necurată dulceaţă a plăcerii şi-l silesc s-o caute încontinuu şi în tot mai mare măsură… (Omul imbracat in haina de in… pag 490 )

    O greseala a parintelui Arsenie Boca, facuta din nestiinta : l-a pictat pe Sfantul Nicolae Cabasila ca fiind Episcopul Tesalonicului, confundantu-l cu Nil Cabasila, unchiul sau. E de inteles greseala pentru ca uite ce am gasit despre Sf Nicolae Cabasila :

    „Până nu demult o parte a istoriografiei ecleziastice îl confunda cu unchiul său, Nil Cabasila, al cărui nume de laic era tot Nicolae. Cum Nil Cabasila a fost arhiepiscop al Tesalonicului timp de doi ani (1361-1363), prin confuzie se considera că Nicolae Cabasila (acesta) a fost episcop.”
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Cabasila

    Apreciază

    • Pr. Nicolae said, on ianuarie 31, 2017 at 1:39 pm

      Din pacate nu vorbim doar despre reincarnare la pr. Arsenie (pe care nu o afirma atat de clar precum preexistenta sufletului), ci si de alte multe erori dogmatice care nu vadesc nimic altceva decat lipsa unei luminari dumnezeiesti fapt fara de care nu se poate vorbi despre sfintenia vreunui om.

      Apreciat de 3 persoane

      • David said, on ianuarie 31, 2017 at 3:43 pm

        Da, hule îngrozitoare!!

        Domnul pictat fără barbă și apoi descris ca fiind jumătate femeie jumătate bărbat! Nu e suficient?

        I-auziți oameni buni, că poate s-a pocăit intre timp. Când? Și unde? Și daca da, atunci de ce nu au dispărut hulele de pe pereți și ereziile scrise in cărți? Care smintesc atâta lume…

        Apreciat de 1 persoană

    • Muritor said, on ianuarie 31, 2017 at 6:51 pm

      şi dacă s-ar fi pocăit, de unde şi pînă unde se ajunge la asemenea etichete de „sfînt”. Dacă s-a pocăit înainte de moarte de toate ereziile sale, nu e de ajuns să se fi mîntuit? Trebuie să fi ajuns neapărat sfînt? Oare tîlharul de pe cruce, primul om intrat în Împărăţia Cerurilor este sfînt?
      Bocolatrii ignoră în totalitate ereziile lui Boca şi chiar dacă le admit pe unele, le consideră simple greşeli, nişte păcăţele, pe care i le-a iertat Dumnezeu, deşi păcatele împotriva Duhului Sfînt-Dumnezeu, deci ereziile, nu se iartă fără pocăinţă. Ca orice păcat, dacă e făcut public, atunci pocăinţa trebuie făcută publică.
      Chiar dacă am admite, prin abstracţie, că Boca s-a pocăit înainte de moarte de ereziile sale, de ce bocolatrii sar la gît neapărat ca să fie numit Boca „sfînt”? De ce nu pot admite pur şi simplu că doar s-a mîntuit? Cine nu le dă pace să stea cuminţi şi să studieze lucrările Sfinţilor Părinţi mai curînd? Cine îi tot gîdilă să insiste pe tema Boca şi Dorobanţu? Asemenea întrebări ar trebui să-şi pună, astfel de lucruri ar trebui să le trezească îndoieli şi semnale de alarmă că ceva nu e în regulă.

      Apreciat de 1 persoană

    • a.r.t.i.o.n said, on februarie 2, 2017 at 4:39 pm

      Pr. Nicolae : Din pacate nu vorbim doar despre reincarnare la pr. Arsenie (pe care nu o afirma atat de clar precum preexistenta sufletului), ci si de alte multe erori dogmatice care nu vadesc nimic altceva decat lipsa unei luminari dumnezeiesti fapt fara de care nu se poate vorbi despre sfintenia vreunui om.

      De ce nu se face un raport serios din care sa se vada erorile dogmatice prezente in pictura, ideal ar fi sa nu contina doar parerea si interpretarile dvs care pot fi subiective, ci sa fie un raport facut de mai multi teologi, cu argumente , asa faceau si sfintii se adunau, se consultau, se rugau, cand judecau eretici.

      David : Da, hule îngrozitoare!! Domnul pictat fără barbă …

      In scenele din viata si activitatea Sa pamanteasca Domnul Hristos apare pictat cu barba, doar in anumite scene apare pictat fara barba. Hristos Judecator la fel apare cu barba, Hristos Pantocrator la fel cu barba.

      La nunta din Cana Galileii Mantuitorul e pictat cu barba , in schimb la nunta fiului de imparat e pictat fara barba:

      In scena propriu zisa a invierii Domnului de acum 2000 de ani Mantuitorul e pictat cu barba.

      In alta scena a invierii e pictat fara barba.

      Ce zice Sf Simeon Noul Teolog :
      „Cei mai multi oameni cred în Învierea lui Hristos, dar foarte putini sunt cei ce o au si o văd în chip curat; cei ce n-au văzut-o însă nici nu se pot închina lui Iisus Hristos ca unui Sfânt si Domn, căci „nimeni, zice, nu poate să spună că Iisus este Domn decât numai în Duhul Sfânt” […]
      Cum deci Duhul Sfânt ne îndeamnă să zicem acum: „Învierea lui Hristos văzând”, ca unii ce am văzut-o, desi n-am văzut-o, de vreme ce Hristos a înviat odată pentru totdeauna acum o mie de ani, si nici atunci nu L-a văzut cineva înviind? Oare dumnezeiasca Scriptură vrea ca noi să mintim? Să nu fie! Dimpotrivă, ea ne îndeamnă mai degrabă să spunem adevărul: si anume că în fiecare din noi, cei credinciosi, are loc Învierea lui Hristos , si aceasta nu o dată, ci în fiecare clipă, atunci când, precum spuneam, Însusi Stăpânul Hristos învie întru noi, strălucind si fulgerând cu fulgerările nestricăciunii si Dumnezeirii.

      Depinde cum interpretam scenele: literal sau alegoric. Ca si Biblia. Referitor la scrierile parintelui Arsenie Boca si la pictura : e liber fiecare sa ia ce e bun si sa nu primeasca ce considera a fi gresit !

      Eu il consider sfant pe parintele Arsenie Boca, nu e de rangul Sfantului Ioan Gura de Aur sau al marilor Sfinti Parinti, dar asa cred ca este sfant si ajuta ! Ca si Sf Valeriu Gafencu, ca si Sf Radu Gyr , Sf Constantin Oprisan, Sf Gheorghe Calciu si altii..

      „Cum stelele de pe bolta cerească sunt mai mari sau mai mici, mai strălucitoare sau mai putin strălucitoare, dar toate sunt stele, tot asa, pe bolta suferintelor noastre sunt martiri mai mari sau mai mici dar toti, martiri (Dumitru Bordeianu – Marturisiri din mlastina disperarii)”

      Apreciază

      • David said, on februarie 2, 2017 at 7:33 pm

        a.r. t. i. o. n

        Nu contează că mai apare pictat și cu barbă. Contează că apare pictat fără pentru că asta indică nedesăvârșirea.

        Spune, a fost Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru vreo clipă nedesăvâșit? Îndrăznești să afirmi treaba asta numai ca să-l aperi pe boca, un om și nedesăvârșit pe deasupra? Sau pt tine Boca a fost mai presus decât Domnul?! Vai ție!!

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on februarie 2, 2017 at 7:41 pm

        Unele poze nu sunt asa clare. Daca fac rost de altele mai clare le postez.

        Mantuitorul Hristos in Cana Galileii:

        Mantuitorul Hristos – Invierea Sa – Aici poza nu e foarte clara dar se observa ca nu e fara barba.

        Mantuitorul Hristos Judecator

        Mantuitorul Hristos – Inaltarea Sa

        Mantuitorul Hristos Pantocrator

        Cu barba in toate.. Intr-adevar nu e barba mare.. dar e.. Apare fara barba doar in 2 scene : Nunta Fiului de Imparat si Invierea. Aceasta a doua scena a Invierii trebuie luata alegoric, la fel si alte scene. Iar pentru o analiza corecta si precisa trebuie analizata pictura per ansamblu.

        Ma intreb daca parintele Arsenie Boca a citit cartea „Erminia picturii bizantine” a lui Dionisie din Furna.. Dupa stilul picturii – se pare ca n-a citit-o.. Biserica a fost pictata intre anii 1969-1983, fiind sfintită pe 2 octombrie 1983, ultimele modificari fiind facute pana in 1988.. Chiar si asa, e un an pana in 1989 in care nu stie nimeni in ce stare era parintele Arsenie Boca, daca si cat se ruga.

        Daca in cazul Sf Nicolae Cabasila a gresit pictandu-l ca fiind episcopul Tesalonicului (datorita unei greseli a istoriografiei ecleziastice – https://ro.orthodoxwiki.org/Nicolae_Cabasila ) de ce nu luam in calcul ca la fel ar fi putut gresi si in cazul lui Ulfila din moment ce parintele Arsenie Boca are o pozitia clara asupra arianismului :

        Dar iată cum Providenţa a descâlcit lucrurile: pentru cei credincioşi a trimis pe sfinţi; iar pentru figuranţi, şi îndeosebi arieni, a trimis pe împăratul Iulian Apostatul, care din creştin s-a declarat păgân şi vrăjmaş al lui Hristos . Ba ca să-şi bată joc de o proorocie a Mântuitorului, a întreprins un război în calea la Ierusalim, ca să zidească templul lui Solomon. In luptă însă s-a trezit cu o săgeată otrăvită în piept. Aceasta l-a îngrozit şi 1-a făcut să strige: „M-ai învins Galileene !” (Arsenie Boca – Cuvinte vii)

        La anul 325, când împăratul Constantin a convocat primul sobor ecumenic, a toată creştinătatea, printre cei 318 sfinţi Părinţi ai lumii şi ierahi era şi sfântul Nicolae. Soborul s-a convocat pentru a stăvili marea erezie a arianismului, care făgăduia divinitatea lui Iisus. Atunci s-a cunoscut râvna sfântului Nicolae pentru Adevăr, care a şi trecut măsura. Căci sfântul Nicolae l-a pălmuit pe ereticul Arie în plin sobor pentru hulirea lui: că Iisus n-ar fi Dumnezeu, ci numai o făptură a lui Dumnezeu. Hulirea vrednică era de bătaie, căci Arie săpa la temelia
        creştinismului: ataca dumnezeirea întemeietorului său.
        (Arsenie Boca – Cuvinte vii)

        Nu da-ti cu pietre in mine si nu ma etichetati ca fiind „bocolatru” . Daca nu as fi comentat pe tema asta multe presupuneri si pareri gresite erau luate drept adevaruri. Puteam sa stau in banca mea linistit si sa nu comentez ca sa mi fac dusmani pe aici. Faptul ca aveti un contra argument, nu poate decat sa va motiveze sa aduceti un argument si mai puternic. Eu imi dau seama ca unii zic despre mine : asta e un ratacit, inselat, etc etc etc.. Si sincer nici nu trebuie cuiva sa-i pese ce zice lumea, in fata lumii putem fi cei mai mari rataciti, conteaza cum suntem in fata lui Dumnezeu.

        Sf Ignatie Briancianinov spune : „Cea mai mare inselare este a te crede liber de inselare. ” Exista o ispita cand citim din scrierile Sf Ignatie Briancianinov si a altor sfinti : aceea de a nu ne vedea pacatele noastre ci a le vedea pe ale celorlalti. Sau daca ni le vedem, le uitam repede. Cand citim astfel de scrieri, trebuie sa le citim ca si cum ele sunt scrise pentru noi, pentru pacatele noastre, asadar pe noi insine sa ne judecam cei dintai. Abia apoi, putem sa le dam si altora sfaturi dupa ce ne-am vindecat pe noi insine. Asta o spun si pentru mine , pentru ca de multe ori clachez . Mai multa umilinta si smerenie n-ar strica ! Sunt vremuri ce cernere si ispitele vin din mai multe parti si fiecare e ispitit in felul lui conform slabiciunilor pe care le are !

        Doamne Ajuta!

        Apreciază

      • Pr. Nicolae said, on februarie 2, 2017 at 8:41 pm

        daca sunteti interesati de o ”colectie” a ereziilor pr. Arsenie extrase din scrierile sale v.o pot pune la dispozitie cu toata dragostea.
        in ceea ce priveste pictura sa, dincolo de amanuntele pe care le.ati expus, ar trebui sa stiti că există o problema multa mai mare si care vadeste neascultarea si trufia de care era stapanit Pr. Arsenie: in Traditia Bisericii nimeni nu pictează după capul lui sau după cum primeste „de sus” ci este dator sa faca ascultare de canoanele iconografice care precizează atât modul pictării fiecărui sfânt in parte cât si situarea registrelor picturale dintr.o biserică, asa cum pot fi văzute in majoritatea bisericilor (vezi Dionisie de Furna). După cei care.i sustin sfintenia, Pr. Arsenie a pictat insa din „inspiratie” si deci, pt. el, nu mai sunt valabile aceste reguli. Dar, oare, asa sa fie! Oare ascultarea nu este una din cele mai mari virtuti care.l fac pe om asemenea Fiului lui Dumnezeu Care s.a facut ascultător fată de Tatăl până la moarte si incă moarte pe Cruce. Cum putem sa vorbim de sfintenie cand nu gasim ascultare, fara de care nimeni nu ajunge la smerenie care este „haina dumnezeirii” (Sfântul Isaac Sirul), cum să cinstim ca sfant pe cel care a incălcat credinta cea adevarata prin erezii și canoanele Bisericii atât prin vietuirea potrivnică randuielilor monahale (vietuirea impreuna cu Maica Veronica) cât și prin pictura de la Draganescu.
        Ar trebui sa stim ca Sfintii Părinti nu condamnă doar necinstirea sfintilor, asa cum o fac protestantii si neoprotestantii, ci si acordarea unei cinstiri necuvenite unui om, asa cum fac catolicii cu Maica Domnului pe care o ridică la aceeasi cinstire cu Hristos atribuindu.i un rol aproape asemanator cu Mantuitorul in lucrarea de mantuire a lumii.
        daca este sfant si nu.l cinstesc ca sfant nu se va mania pe mine nici sfantul, nici Dumnezeu, caci din iubire de Dumnezeu si de adevăr socotesc ca nu.i vrednic de cinstire, dar, dacă nu este sfant si.l cinstesc ca sfant, nu.l voi mania,oare, pe Dumnezeu si nu ma voi arata ca hulitor al Duhului Sfant, aruncandu.mă in idolatrie? Caci ce este cinstirea unui om lipsit de Duhul lui Dumnezeu dacă nu o zeificare asemeni idolilor din păganism? in sfinti noi nu cinstim omul, ci omul care s.a indumnezeit prin Duhul cel dumnezeiesc si pe Hristos Insuși care lucrează prin Duhul in sfinti.
        Iertare!

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on februarie 2, 2017 at 11:01 pm

        artion

        Poţi să ne arăţi icoane ORTODOXE autentice în care Hristos să aibă veşminte colorate ca în imaginile 1=2, 5 şi 6 (comentariul de la 7.41)? Ştii că, în iconografie, fiecare culoare are o semnificaţie şi nu se pune la întâmplare? Portocaliul intens din imaginea 6 diferă de cel al călugărilor budişti?
        Reprezentarea lui Hristos din imaginea 3 nu are asemănări cu imaginea de mai jos? Mă refer la ochii pe jumătate închişi, iris total nefiresc de mare, buze colorate, lipsa bărbii, zona cu păr de deasupra frunţii anormal de înaltă. Poţi să ne arăţi icoane autentic ortodoxe în care Hristos este astfel reprezentat sau în care barba nu I se vede?

        Apreciază

      • Ioana said, on februarie 3, 2017 at 2:13 am

        artion,

        faci gargara degeaba

        uite ce spune Sfantul Apostol Iacob

        „Pentru ca cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile”. Epistola Sobornicească a Sfantului Apostol Iacob – II, 10

        Apreciază

      • Ioana said, on februarie 3, 2017 at 2:22 am

        si boca al tau are o groaza de hule, si tampenii si vrajitorii! vai de capul lui….

        A. Învățătura origenistă. Anatema Sfântului Sinod al V-lea Ecumenic10
        B. Cugetarea trupească 20
        C. Falsa antropologie, sexologie și genetică a Părintelui Arsenie Boca 35
        D. Calea scurtă a harului 71
        E. Tatăl 83
        F. Învățătura pelaghiană. Anatema Sfântului Sinod al VI-lea Ecumenic 88
        G. Noe și Iisus ca pretext pentru strâmba teorie ecumenistă a ramificiațiilor 91
        IV. Cuvinte vii 95
        A. Basilica San Pietro, Părintele Arsenie Boca și teoria ecumenistă a ramificațiilor 101
        B. Învățătura monofizită. Anatema Sfântului Sinod al IV-lea Ecumenic 112
        C. Ignațiu de Loyola 113
        D. Atac păgân asupra firii și energiei. Panteism. Androginia hristosului mincinos – Yin și Yang 117
        E. Despre reîncarnare 143
        F. Propovăduitor și inventator de apocrife. Hulitor al Sfinților 168
        Ea se poate descărca tot aici:

        https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/grozaviile-neasemanate-de-la-draganescu-si-viata-parintelui-arsenie-boca-in-lumina-sfintilor-parinti/

        EREZII DIN „CĂRAREA ÎMPĂRĂȚIEI”

        Ecumenism mascat de tip uniat și teoria ramificațiilor;
        Origenismul (preexistența sufletelor și trupul ca închisoare);
        Pelaghianism (dezrobirea sufletului prin nevoințe, fără harul Sfântului Duh);
        Scientologie;
        Poligamia din fire a lui Adam și aventura cu prima ieșită în cale.
        – Alte învățături greșite:
        Multă știință apropie de Dumnezeu, puțină știință îndepărtează de Dumnezeu;
        Despătimire prin supravegherea faptelor nu prin trezvie (pază a minții împotriva gândurilor).
        – Etc.
        Chiar denumirea acestei cărți arată ignoranța și cugetarea trupească a Părintelui Arsenie Boca:

        C) EREZII DIN „CUVINTE VII”
        Ecumenism mascat de tip uniat și teoria ramificațiilor;
        Uniatismul;
        Panteisml;
        Filozofia mai înțeleaptă decât creștinismul;
        Ortodoxia nu ne dă o suficientă cunoaștere;
        Androginia lui Hristos;
        Metempsihoza îngerilor, ca excepție: Ilie > înger > Ioan > înger > Zian.
        – Alte învățături greșite:
        Metoda lui Ignațiu de Loyola bună pentru începători;
        Francisc de Assisi este „Sfânt”;
        Inventează apocrife;
        Hulește pe Sfânta Mironosiță, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, că ar fi fost desfrânată;
        – Etc.

        Cei care resping necondiționat studiul și ne acuză că judecăm un „Sfânt” (dintre aceștia unii sunt amenințători și vulgari, alții încearcă să se arate rafinați intelectuali, dar prezintă o intoleranță vizibilă, o necunoaștere a Ortodoxiei – sau o necredință în scumpătatea Ei – și o alunecare a minții pe lângă argumente – neaducând contraargumente valide, ci doar ca un refren „nu judecați, ca să nu fiți judecați, să nu vă treziți că vă va pedepsi Părintele Arsenie Boca”, fiind vizibil că nu au citit tot studiul, sau au trecut pe lângă el cu enervare, deoarece problemele ridicate de ei sunt dezbătute foarte limpede în unele pasaje. În caz că îl citesc cu atenție și îl combat își manifestă propriile opinii sau mentalități neortodoxe culese de ici și colo „după ureche”, fără a fi lămuriți cu adevărat din Sfinții Părinți. Este un simptom al superficialității de azi care nu cercetează până la finalitate adevărul, nici măcar în problemele ce ating mântuirea. Este ușor să afirmi că ești Ortodox, este destul de lejer să parcurgi chiar și o facultate de teologie Ortodoxă, ba chiar să te urci pe trepte didactice universitare, dacă ai capacitatea de a da niște examene, dar a înțelege realitățile firii și tainele credinței cere neapărat un studiu cu osârdie al Sfinților Părinți, nu al studiilor despre Sfinții Părinți, vărsând sângele părerii proprii înjunghiate pe altarul Adevărului fără prejudecăți și sudoarea ostenelilor lăuntrice, ca harul Sfântului Duh să lumineze mintea pentru a se lămuri în adevărata tălmăcire a Sfintei Predanii).

        Celor din ceata a treia le mulțumim din toată inima pentru răbdarea de a frunzării acest studiu, pentru ocările rafinate sau mai brute (de mare folos în vederea biruirii slavei deșarte). Ne cerem iertare că nu avem timp să le răspundem la toate comentariile, ca să nu greșim prin superficialitate Ier 48:10 Blestemat să fie tot cel ce face lucrurile Domnului cu nebăgare de seamă!. Nu putem nici să le publicăm comentariile, fiindcă vorbesc cu nedreptate despre Dumnezeu, Sfinți și Ortodoxie, datorită preconcepției lor că Părintele Arsenie Boca ar fi vreun Sfânt… deci toate cele făcute de el sunt sfințenie. Nu putem fi de acord cu aceasta, nu din lipsă de apreciere față de sfinția sa, ci pentru că aceasta ar însemna că nici un Sfânt nu este cu adevărat Sfânt, iar Ortodoxia greșește (nemaifiind adevărata fire a lucrurilor, cum este în realitate), fiindcă „sfințenia” și „ortodoxia” Părintelui Arsenie Boca contrazic adevărata sfințenie și Dreapta Credință (de exemplu unii, văzând că Părintele Arsenie Boca a fost uniat, au ajuns să spună că uniatismul nu este o erezie, alții văzând că Părintele Arsenie Boca a susținut transformarea lui Ilie>Înger>Ioan>Înger>Zian au ajuns să spună că sufletul nu este tot una cu duhul și că sufletul lui Ilie nu s-a prefăcut în sufletul lui Ioan, ci doar duhul lui Ilie s-a transformat în înger și apoi în duhul lui Ioan, neînțelegând că duhul/mintea este partea mai înaltă a sufletului care este necompus). Cine o crede pe una ca adevărată negreșit se leapădă de cealaltă ca mincinoasă, măcar în înțelegerea minții și lucrarea lăuntrică, chiar dacă la arătare, în mod formal, pare a le aprecia pe amândouă.
        Nu se pune, în realitate, problema între sfințenia sau ne sfințenia Părintelui Arsenie Boca, a evlaviei sau lipsei de evlavie arătată Părintelui Arsenie Boca, a ortodoxiei sau kakodoxiei Părintelui Arsenie Boca. Este o problemă mult mai gravă, reală, existențială, care schimbă tot traseul vieții noastre:

        Cine crede că Părintele Arsenie Boca este Sfânt, centrându-se pe el, deoarece viața și învățăturile lui contrazic adevărata sfințenie, fiind diametral opuse ei, în realitate (poate fără să-și dea seama) nu poate să mai creadă decât formal că ceilalți Sfinți ar fi sfinți, sau că Sfânta Biserică ar fi Sfântă și fără de greșeală, sau că Maica Domnului ar fi Preasfânta sau că Mântuitorul ar fi Sfânt Sfânt Sfânt Domnul Savaot, fiindcă nu mai cunoaște și nu mai crede în adevărata sfințenie, centrată doar pe Domnul nostru Iisus Hristos;
        Cine are evlavie la Părintele Arsenie Boca, datorită lucrării amăgitoare de la Prislop și Drăgănescu (iar acum din toată țara) își pierde (micșorează) evlavia autentică, sau cade într-o evlavie înșelătoare (ceea ce este chiar mai grav) cu capul în nori și ahtiată după minuni (chiar și față de Domnul nostru Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfânta Biserică, Sfinții Părinți, și toți ceilalți Sfinți).
        Cine crede că Părintele Arsenie Boca a fost Ortodox, negreșit va își va pierde Ortodoxia,HULIND SFINTELE SINOADE ECUMENICE CARE AU DAT ANATEMA INVATATURILE SFINTIEI SALE_______!

        Apreciază

  15. ins said, on ianuarie 31, 2017 at 11:33 am

    Un comunicat perfect corect-politic. Dom`le, ori e erezie, ori nu e. Cînd Biserica „s-a purtat frumos” cu ereticii? Cînd a spus că unde-i erezie mai e și har? Nu mi-l imaginez pe Sf. Nicolae trimițîndu-și turma în bisericile lui Arie, cum că în lipsă de altceva îs bune și ăstea. Nu-i nici logică, nici consecvență în comunicatul ăsta.

    Apreciat de 1 persoană

  16. el said, on ianuarie 31, 2017 at 11:36 am

    niste SMINTITI cu TAFNA si IFOSE de teHUologi indivizii de la ASTRADROM!

    se separa si mai clar turmele a Lui Hristos : mica de GLOATA din ce in ce mai GOAA a turmei DAIVOLULUI !
    Astradrom inca un varf de Lance pentru RASPANDIREA INSELARII si SUSINEREREA EREZIEI in poporul Roman care incearca sa deschida ochii si sa priceapa duhul inselator.

    „Propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu pe care, unii nepomenitori din judeţul Neamţ, o duc cu multă înverşunare, este smintitoare”:______ PROPAGANDA INDRACITA si MASIVA este PRO-boca, pe toate canalele, toate canalizarile de necuraoii mass media, tv , pana si yoghinii si indracitii o fac, URLA pamantul romanesc de atata bocaiala , fenomen de MASE! Doar al astradrom nu se aude URLATOAREA caci si ei sunt aprig si cu toate mijloacele ( carti, articole, maculatura cur-papier, pelerinaje” ,eta) in FRUNTEA corului URLACILOR !
    ….. DOAR NOI cei putini, care pazim TREVZIA si NU PRIMIM INSELARILE nu avem dreptul dupa mintea lor smintita sa vorbim., noi „ii asurzim” pe ei GLOATA de URLATORI! .. No comment.

    ( dar se stie si ca Glasul ADEVARULUI TOTDEAUNA a biruit GLOATA si pulberea minciunilor )

    SMINTITOARE e INSELAREA boca/dorobantzu/etc si EREZIA ecumenista cu care INDEAMNA CALDUROS si incaptzanat , IMPOTRIVA Argumentelor Sf Parinti MINCINOSII de la ASTRADROM.

    FOARTE BINE ca s-au dat pe fata SINGURI cu „comunicatul” asta de ce parte se situeaza ! … adica CU DIAVOLUL ! … in ciuda mastii lor de´”invatati” si „duhovnicesti ” !

    Ca NU lasa Hristos pana in sfarsit NEVADITI pe TOTI lucratorii RAUTATII si ai INSELARII !

    cine are urcehi de auzit sa auda ! si cine e intelept isi fereste sufletul de ispita VICLENEASCA a INSLEARII si EREZIEI PROPOVADUITE , iata acum SI FATIS si ASUMAT de catre „vajnicii marturisitori” de la ASTRADROM.

    ASTRADROM = dumul astrului / astrelor… CAZUTE ! …. ” NO COMMENT !

    „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor!” Isaia 14:12. Hristos a spus: „Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.”

    Noi NU PRIMIM „drumuri astrale / astradroame … noi urmam FATIS pe Soarele Dreptatii Hristos !

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on ianuarie 31, 2017 at 12:39 pm

      el,

      apropo de „noi „ii asurzim” pe ei GLOATA de URLATORI! .. No comment. ”

      Am auzit intr-un film urmatoarea replica:
      „Atunci cand spun adevarul, cuvintele chiar spuse in soapta se aud mai tare decat zgomotul armelor” (aprox)

      Asa e, Adevarul spus chiar si in soapta, asurzeste vrasmasul.

      Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 31, 2017 at 10:45 pm

        frate el, uite ce le fac monahilor din Esfigmenu: http://ortodoxinfo.ro/2017/01/30/opt-calugari-din-manastirea-athonita-esfigmenu-au-fost-condamnati-la-inchisoare-intre-10-si-20-ani-iata-motivul/#.WJDI0_l97cs

        sunt la mijloc niste interese spurcate ale ereticilor, care au facut din Sfantul Munte o afacere si nu mai au rabdare sa le crape burtzile alea NESIMTZITE de atata imbuibare si turism cu fel de fel de pidosnici, care vin din tarile kaka-ue-ropene, ca doar astia au pompat bani grei in greatoasa eurlocizare prin care pangaresc Sfantul Munte,

        Am primit si eu pe e-mail: „S-au practicat însă abuzuri feroce cu ocazia asta şi după aceea, ca represalii. De pildă, au năbuznit zeci de invadatori într-un conac cu un geron bolnav la pat şi cu diaconul său şi i-au aruncat afară; au trimis la închisoare un geron proaspăt operat etc. Oricum de ani de zile Esfigmeniţii nu au acces la medicamente, mîncare cum trebuie, trăiesc sub un fel de „embargo”. Să-i aibă Dumnezeu în pază pe monahii şi pelerinii care îi susţin, căci altminteri mureau de inaniţie.”

        poate s-au aparat si au gresit, poate era trucata fotografia, dar urmatorul pas e sa ii faca pe MARTURISITORI, TALIBANI. Nu-i nimic. Sa vedem ce-o sa mai urle KAKA-ERETICII tradatori si lingai ai desfranatei kaka-europe, cand vor da socoteala la Parusie pentru toata aceasta destrabalare. Nu-i nimic, Hristos va gati cununi pentru cei Care Îl vor marturisi, si orice lacrima din ochii lor va fi stearsa!

        Maica Domnului, Ocrotitoare a tuturor celor prigoniti si Sfinte Mucenice Agatanghel de la Esfigmenu fiți scut apărător și nebiruit pentru marturistorii preacuviosi monahi din Sfanta manastire Esfigmenu si mijlociti cu rugaciunile catre Dumnezeu ca ei sa staruie in marturisire si sa primeasca cu bucurie toate prigoanele si ispasirile pentru greselile lor infinnit mai mici decat sinuciderea duhovniceasca aproape ireversibila a ereziei ce urla acum in toata lumea!

        Apreciat de 1 persoană

    • tanase said, on ianuarie 31, 2017 at 8:45 pm

      Cineva spunea; „sa nu va mirati de cei ce cad, mirati-va de cei ce inca au ramas in picioare.” Se stie ca infiltrarea celor de prin alte servicii si ordine (secrete, discrete) in randul ortodocsilor se face de multa vreme, astfel incat se vor auzi tot mai multe „dezertari” motivate „lucid” si care vor amagi tot mai multi oameni. Traim vremuri teribile!

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 31, 2017 at 9:14 pm

        tanase

        In general, da. Sa nu ne grabim insa sa aducem astfel de acuze parintelui Eftimie Mitra.

        Apreciază

      • tanase said, on februarie 1, 2017 at 2:17 pm

        Vasile eu nu acuz deocamdata pe nimeni findca, personal, nu sunt incredintat ca stau lucrurile chiar asa si nu o fi vreo intoxicatie pusa la cale de specialistii de serviciu.
        Ideea e ca trebuie foarte multa atentie si chibzuinta pentru ca tot ceea ce se intampla acum in societate romaneasca e cel mai pur stil anarhisto-securistic.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 2:28 pm

        tanase

        Adica comunicatul l-a pus FSB pe site-ul Astradrom? Sau cum?

        Apreciază

      • tanase said, on februarie 1, 2017 at 6:00 pm

        Vasile, logic vorbind, eu vad lucrurile asa; daca va fi tacere in continuare, e clar ca cei de la Astradrom isi asuma continutul articolului. Eu inca mai astept o dezmintire … poate isi revin …

        „Îndemnăm credincioşii să nu lipsească duminicile de la Sfânta Liturghie. Le recomandăm să meargă regulat la biserică, să fie un model de vieţuire creştinească şi să mărturisească cu convingere, celor cu care intră în contact, adevărul despre documentele controversate de la „Sinodul” din Creta, CMB şi erezia ecumenistă.”

        Asa cum se observa, stilul e „una calda – una rece”, se contureaza deja „clasica ambiguitate” in aceast comunicat astfel incat oamenii simpli vor fi total zapaciti, iar rezultatul va fi fragmentarea grupurilor de credinciosi.
        Mare pacat!

        Apreciază

  17. Bacosca Antoanela Iustina said, on ianuarie 31, 2017 at 11:43 am

    Un articol smintitor care arata ca lupta inceputa cu ardoare se poticneste. Daca am ajuns sa ne certe si Astradom inseamna ca suntem „varza acra” la solidaritate, aproape irecuperabili.Speram sa-si revina.

    Apreciază

  18. Cristian Vodă said, on ianuarie 31, 2017 at 11:51 am

    Mioara a avut o recent o revelatie… Se facea ca in vis sau afara din trup, nu mai stie – parintele Boca i-a mangaiat sanii cu barba sa harismatica, incat aceasta s-a trezit cu o bucurie inexplicabila si o incredintare ca Arsenie este barbatul ideal al oricarei credule indragostite de senzational.

    Mai bine, fratilor, semnati impotriva difuzarii spurcaciunii de film „corpus christi” sa nu fie difuzat nici la noi in tara. Si sa-i lasam pe bocaiti cu idolul lor.

    https://petitieonline.net/petitie/43138046

    Apreciat de 2 persoane

  19. Alexandru TM said, on ianuarie 31, 2017 at 12:16 pm

    APEL LA RUGACIUNE

    Pentru stingerea invrajbirii, nimicire a toata lucrarea potrivnica (ecumenista) ,luminarea neamului, mantuirea noastra si a familiilor noastre .

    Cu Binecuvantarea parintelui Ioan pana in 7 februarie . Iar dupa aceasta data ce a vrea Domnul cu noi.

    Nu mai avem mult pana terminam aceasta binecuvantata lucrare.

    Au fost 3 rugaciuni stabilite inainte. Acum cine poate si vrea, sa faca cele de mai jos in locul primelor, totul sa fie facut cu dragoste nu din silnicie.

    La ora 23:00 vom face Canonul de Pocainta catre Mantuitorul nostru IIsus Hristos si Acatistul Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
    Iar vineri ajunare pana la ora 12.

    Atat.
    Mantuire
    Irtatare

    Apreciază

  20. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on ianuarie 31, 2017 at 12:20 pm

    Inainte de Creta a existat in Biserica ,,fenomenul actelor cu cip”, pe care lumea nu l-a luat in seama. Sfantul Iustin Parvu a spus ca preotul care a primit acte cu cip nu mai are har, si nu ai voie sa te spovedesti si impartasesti din mana sa, exista inregistrarea pe net. Lipsa harului nu inseamna ca sfanta liturghie nu mai e valabila, cel putin asta am inteles eu, Dumnezeu face iconomie pentru cei batrani si pentru ingnoranti. Preotii care sunt ecumenisti fanatici, au pierdut harul Duhului Sfant. Fenomenul Creta trebuie coroborat cu aspectul actelor cu cip si tras linie sa vedem unde ne aflam. Cei tari in credinta trebuie sa mearga acolo unde se pomeneste ierarhul, dar numai pentru marturisire, daca nu e tare in credinta poate foarte usor sa fie prostit si sa intre in turma ecumenista. Eu sunt pentru pr. Arsenie si Nil, dar nu ma deranjeaza cei ce nu sunt, atat timp cat nu injura si nu sunt violenti. A fi anti-ecumenist ,,pro Boca” si ,,anti Boca” mi se pare pacaleala diavolului.

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on ianuarie 31, 2017 at 2:35 pm

      Viorel,

      Duhul Sfant nu are niciodata doua pareri contradictorii despre acelasi subiect. Nu exista ca sa fie luminati de Duhul Sfant si cei pro Boca si cei anti Boca.

      Daca pui pe Arsenie Boca in comparatie cu Sfintii Parinti o sa vezi ca este cam „negru” si probabil ca este deja la mare osanda pentru dezbinarea pe care o produce in biserica in aceste vremuri de cernere.

      Minuni poate face si Dumnezeu si diavolul dar in momentul in care un om face minuni si nu este dreptcredincios mai ramane varianta diavolului.

      Antiecumenist pro Boca = antiecumenist al diavolului.

      Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on ianuarie 31, 2017 at 2:41 pm

      Minunile nu sunt criteriu de sfintenie.
      Un sfant nu poate face minuni la orice ora vrea el si ce fel de minune vrea el cum se teleporta Dorobantu de exemplu, cei care lucreaza cu dracu in schimb pot.

      Dumnezeu este smerit iar un sfant se roaga la Dumnezeu iar Dumnezeu daca voieste in indeplineste cererea, daca nu, nu, in schimb dracul pentru a insela indeplineste mult mai repede si mai ales minuni de dat in spectacol fara folos duhovnicesc.

      Apreciat de 1 persoană

    • sorin said, on ianuarie 31, 2017 at 9:58 pm

      Domnule Ghica, ai dovezi ca Par Iustin Parvu e Sfant? Esti Dumnezeu? Stiai ca este hula a sustine ca cineva e Sfant cand nu e canonizat si toate dovezile duc in sens invers?

      Apreciază

  21. mircea.v said, on ianuarie 31, 2017 at 12:29 pm

    Ce ma bucur ca a fost sinodul asta, ca erau atatia lupi in piele de oaie (episcopi, preoti, mireni, calugari), si erau atat de alunecosi (ca biometria nu e dogma, ca ML sant nemernici, ca cmb nu e pr…). Ar fi trebuit 1000 de ani sa isi arate blana de lup.
    Asa, in juma de an ia uite ce curatenie…

    Zicea asa Parintele Justin:

    „La noi este o boala in popor, ascultarea asta prosteasca. Sa nu cumva sa tulburam. Dar ce sa tulburam cand situatia deja e tulbure? Astazi a nu tulbura inseamna de fapt a nu limpezi. Pune intr-un pahar de apa tulbure o picatura de var si ai sa vezi cum tulburarea se lasa la fund si poti bea paharul cu apa curata. Ei, bine, acesta este crestinismul. ”

    S-a pus in paharul tulbure o picatura de sinod si tulburarea s-a lasat la fund.
    Problema e ca din tot paharul a mai ramas deasupra doar o picatura limpede.
    Si asta face ca aceste vremuri sa fie asa speciale.

    Apreciat de 3 persoane

  22. Mirela said, on ianuarie 31, 2017 at 1:07 pm

    saccsiv
    Am scris un comentariu care nu a apărut. Mulţumesc.

    Apreciază

  23. acelas said, on ianuarie 31, 2017 at 1:49 pm

    poate si mie mi s-a parut putin fortata strecurarea „altor” subiecte posibil ratacitoare – in contextul discutiilor despre Creta. Adica in ce priveste numai numele Arsenie Boca. In ce priveste pe al lui Nil Dorobantu nu incape nicio indoiala, e vorba de inselari grave, de niste chestiuni de care chiar si „fachirii” ar fi ramas invidiosi. Inselare fara dubii (si nici macar amarnica, mi-e greu sa cred ca omul nu stia ce face). Chiar nu pot sa inteleg cum unii de la Astradrom pot critica pe unii care critica pe fachirul Nil Dorobantu. Adica il accepta. Pai unul si ca Ghelasie de la Frasinei pare mic copil nevinovat fata de el.

    fata de Arsenie Boca inca mai am dubii, nu stiu daca a fost oportuna introducerea si a numelui lui. Asta pt ca e f multa lume care il si apreciaza si ii recunoaste multe merite (si care la fel se pot si indoi), adica dpdv strategic nu stiu daca era momentul de discutat acum, in contextul de fata, zanzania creata ar infrana mult si nedrept efortul si avansul dobandit in lupta impotriva Cretei.

    DAR, daca se dovedeste ca intre parintele Arsenie Boca si Nil Dorobantu ar fi fost o oarecare influenta, asa cum se zicea printr-un documentar, cum ca el l-ar fi facut monah si nu stiu cu ce ar fi incurajat, atunci pomenirea celor doi ar fi indreptatita.

    Apreciază

  24. acelas said, on ianuarie 31, 2017 at 1:53 pm

    ar fi foarte bine de aflat ce afirma PS Longhin despre parintele Arsenie Boca.

    Apreciat de 1 persoană

    • Matiu Cosmin said, on ianuarie 31, 2017 at 8:07 pm

      Am observat ca mereu se aduc dovezi pro si contra ca ce a zis unul sau altul.
      In primul rand orice om fie el Justin Parvu, Longhin etc daca nu are revelatie de la Dumnezeu isi da cu parerea despre Boca sau Dorobantu din cele putine auzite, dar acesta se poate insela pentru ca gandeste omeneste.

      In momentul in care pui persoana respectiva (Boca, Dorobantu) in comparatie cu invatatura Sfintilor Parinti si cu Scriptura si de acolo reiese ca a fost inselat, poate sa vina ingerii din cer sa spuna ca Boca si Dorobantu sunt sfinti, ca nu sunt.

      Este mare moda la arsenisti sa spuna ca altii au zis ca Boca e sfant.

      Ar trebui sa ii intrebati: AU PRIMIT DESCOPERIRE DE SUS SAU ISI DAU CU PAREREA LOR DE OM SUPUS GRESELILOR?

      Chiar daca a spus Pr Justin Parvu, Cleopa, Staniloaie si oricine altceva, daca nu e descoperire de la Dumnezeu si contrazice Sfintii Parinti nu are nici o valoare.

      Apreciat de 1 persoană

      • Muritor said, on ianuarie 31, 2017 at 8:49 pm

        Dacă cineva afirmă ceva ce contrazice Sfinţilor Părinţi, fie el pr. Cleopa, pr. Justin Pîrvu, pr. Dumitru Stăniloae sau oricine altcineva, nu are nici o valoare.
        Aşa citat trebuie să şi-l pună ca motto Astradrom, ca să ia aminte şi bocolatrii cîiteodată la el.

        Apreciază

  25. Matiu Cosmin said, on ianuarie 31, 2017 at 2:27 pm

    Azi trebuie sa aplicam aceasta porunca, chiar si intre noi cei de pe blog. Daca unul dintre noi oricare ar fi el cade si nu primeste mustrarea de la ceilalti sa se intrepte trebuie lasat in pace cu ale lui (ne putem ruga pentru el).

    ” Si de te sminteste mana ta, tai-o ca mai bine iti este sa intri ciung in viata, decat, amandoua mainile avand, sa te duci in gheena, in focul cel nestins.”

    Apreciat de 1 persoană

  26. mircea.v said, on ianuarie 31, 2017 at 3:35 pm

    tataia,

    https://www.yahoo.com/news/universe-actually-flat-scientists-235539612.html

    Stiinta loveste din nou…:)

    Eu zic ca universul are o singura dimnesiune – omul; restul nici nu mai conteaza.

    Apreciază

  27. Sluga netrebnica said, on ianuarie 31, 2017 at 4:22 pm

    A cazut si Astradom. Si vor mai cadea si multi altii. Asa se intampla cand nu asculti de Sfinttii Apostoli si de Sfintii Parinti. Partasia cu ereticii este sinucidere duhovniceasca.

    Apreciat de 2 persoane

  28. isa said, on ianuarie 31, 2017 at 4:42 pm

    Un subiect care revine:
    http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/o-biserica-din-constanta-ar-putea-fi-relocata-622169.html
    Relocata = demolata si contruita in alt loc.

    Apreciat de 1 persoană

  29. nikodim said, on ianuarie 31, 2017 at 5:48 pm

    Ia, auzi aici: „Chiar dacă această pictură ar conţine aspecte necanonice, aceste lucruri trebuie discutate în mod paşnic, nu cu duh de cearta şi cuvinte defăimătoare.”, zic baietii aia hulitologi in articol.
    Deci daca satana se vaita in auzul lumii in timpul Sfintei Liturghii, dupa unii ca astia ar trebui intrerupta Slujba, ca sa se manifeste asa o intentie pasnica si ne-defaimatoare la adresa satanei…un duh globalisto-ue-ist de toleranta.
    Concluziona bine cineva intr-un comentariu mai sus, ca dupa duhul in care se trateaza lucrurile acum, Sf.Nicolae ar fi trebuit sa se imbratiseze cu satanistul Arie. Ce daca e „putin” necanonica treaba asta? Pacea cu satan e mai importanta.
    Defapt acum asta se si petrece iar cine este impotriva va avea de suferit mult din toate partile. Cine este cu Hristos, trebuie sa se invete sa fie singur in mijlocul lumii de acum si s-o incaseze din toate directiile. Sprijinul de la cei ” doar putin necanonici” si „induhovniciti nu cu duh de cearta”, daca l-ar primi, ar fi ca si cum fiind insetat ar primi sa inghita de bunavoie un strop de cianura amagindu-se ca-i va potoli setea.
    Dar astea, ce spun eu sunt doar vorbe. In realitatea de azi e foarte greu de dus Crucea. Dar trebuie!

    Apreciat de 1 persoană

  30. Muritor said, on ianuarie 31, 2017 at 6:16 pm

    Iată ce am publicat drept comentariu la Astradrom pe site la acel articol, dar probabil nu va fi aprobat:

    Pe timpul ereziilor, dacă nu existau clerici îngrădiţi de erezie, poporul stătea acasă şi se ruga şi nu pleca la slujbele pseudo-ierarhilor. Vedeţi istoria Bisericii Ortodoxe, sînt atîtea menţiuni în perioada iconoclasmului şi în perioada uniatismului de după Ferrara-Florenţa.
    Constantinopolul a căzut din cauza că pseudo-ierarhii nu s-au mai îndreptat din apostazie, iar acel popor care fie forţat, fie voluntar a participat în mai 1453 la slujbele acestora (deci după moartea Sf. ierarh mărturisitor Marcu al Efesului), unde de altfel a fost pomenit şi papa la liturghie, a fost măcelărit de rînd cu apostaţii de către invadatorii musulmani. Au fost lăsaţi în pace doar creştinii ortodocşi care nu s-au compromis, care nu erau în 2 luntre. Pe cînd poporul îngrădit de erezie, alături de ucenicul Sf. Marcu al Efesului, monahul Ghenadie Scholarul, erau deja retraşi din Constantinopol la Adrianopol, văzînd că mărturisirea ortodoxă pentru apostaţi nu mai are sens, căci apostaţii se făcuseră surzi alături de împărat la strigătele poporului îngrădit. Iată 13 ani trecuseră de la apostazie şi pentru stăruinţa în acest păcat, pedeapsa nu a întîrziat să apară.
    Dacă nu ai în apropiere şi nu te poţi deplasa la slujbele clericilor îngrădiţi de erezie (nepomenitori de pseudo-ierarhi), mai bine rămîi acasă şi îţi petreci duminicile în rugăciune decît să te întinezi prin comuniunea cu ereticii ecumenişti, chiar dacă singur crezi ortodox.
    Voi vă jucaţi de-a Biserica. Vă faceţi la fel surzi la învăţătura Sfinţilor Părinţi şi la istoria Bisericii precum uniaţii şi dacă o să o continuaţi tot aşa veţi primi aceeaşi plată cu pseudo-ierarhii voştri. Dumnezeu nu se lasă batjocorit, este iubitor de oameni, vrea îndreptarea omului, dar nu este tîmpit şi nu se face într-o ureche precum faceţi voi acum.
    Toţi ortodocşii conştienţi sînt concentraţi la ferirea de erezia ecumenismului, iar vouă vă arde de Boca şi Dorobanţu.
    Chiar serios? Vă gîdilă cineva acum de Boca şi Dorobanţu?
    Într-adevăr e asemenea proverbului: Satul arde, dar babei… îi arde de Boca şi Dorobanţu.

    Apreciat de 2 persoane

    • Elena said, on ianuarie 31, 2017 at 6:57 pm

      Referitor la Parintele Eftimie, uitati ce spune Pr Dr Ciprian Ioan Staicu:

      31 ianuarie 2017 at 18:41 Răspunde
      El este antiecumenist, dar spune că episcopul lui nu ar fi un trădător, deci nu vrea să întrerupă pomenirea lui. Noi l-am primit pe părintele Eftimie alături de noi, ne-am bucurat de înțelepciunea lui, însă se pare că persistența în așteptarea care nu știu dacă are un corespondent pozitiv la celălalt capăt (adică atitudinea episcopului) poate duce la confuzie. Și la sminteală, din păcate. Eu plâng pentru asta.
      Eu cred că situația, în gravitatea ei, e totuși simplă: ecumeniștii merg spre iad, Doamne, dă-le pocăință, iar antiecumeniștii ”lucizi” (ca să folosesc o expresie de pe basilica.ro, utilizată însă de ”yesmeni” pentru ecumeniști) se străduie să nu cadă în iad. Nu este vremea de bătut în piept. Trebuie să ajutăm să se salveze din mrejele iadului ecumenist cât mai mulți. Atât. Măicuța Domnului să ne ajute!
      Cu respect, pr. Ciprian. „

      Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 31, 2017 at 7:59 pm

        Episcopul lui Eftimie Mitra e la fel de tradator pentru ca sunt vremuri in care nu ai voie sa taci.

        Exista: gand, cuvant, fapta.
        Cand faci un pacat cel mai grav este cu fapta. Eftimie Mitra exact cu fapta nu marturiseste.
        Tacerea este a 3-a forma de ateism iar episcopul lui tace chitic.

        ” Si de te sminteste mana ta, tai-o ca mai bine iti este sa intri ciung in viata, decat, amandoua mainile avand, sa te duci in gheena, in focul cel nestins.”

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 31, 2017 at 8:15 pm

        Elena

        are dreptate 100% par. Staicu aici !

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 31, 2017 at 9:09 pm

        el

        Nu are dreptate 100 %. De exemplu, zice:

        “Noi l-am primit pe părintele Eftimie alături de noi.”

        Care “noi”? El n-a primit pe nimeni. Istoria e cu totul alta. In grupul acesta de “noi”, parintele Eftimie Mitra e de multa vreme, ca si manastirea Petru Voda sau parintele Amfilohie Branza. E un grup deja vechi, de ani si ani. De preotul Ciprian Ioan Staicu n-a auzit aproape nimeni pana in toamna anului trecut. Unde era pana atunci, nu stiu. Indubitabil insa, nu era in vreun grup de “noi” care sa-l fi primit pe parintele Eftimie Mitra. Altfel spus, nu parintele Eftimie l-a gasit pe preotul Staicu in vreun grup de “noi”, ci taman invers.
        Ca, intre timp, manastirea Petru Voda sau parintele Amfilohie Branza si acum inclusiv parintele Eftimie au parasit tabara, e cu totul altceva.
        Preotul Ciprian Ioan Staicu ar trebui sa fie mult mai smerit. Tanar si proaspat venit, vrea sa culeaga unde n-a semanat, sa fie sef peste cei pe care nu el i-a trezit, ba chiar si peste veteranii ce erau pe front inca de pe vremea cand el nu era decat scolar.
        Apoi, ce exemene a trecut preotul Ciprian Ioan Staicu ca sa fie vreun reper sau lider al miscarii anti ecumeniste – anti cip – anti sistem? De veterani stim ce-au vorbit si ce-au scris de ani si ani de zile. Le stim linia. Le stim parerea despre piesele puzzle ale marelui tablou. Despre cum gandeste el, ce stim?

        Apreciază

      • Muritor said, on ianuarie 31, 2017 at 9:53 pm

        saccsiv,
        mie lucrurile astea de „noi” şi veteranii, îmi aduc aminte de astea 2 analogii:
        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=15
        25. Iar fiul cel mare era la ţarină. Şi când a venit şi s-a apropiat de casă, a auzit cântece şi jocuri.
        26. Şi, chemând la sine pe una dintre slugi, a întrebat ce înseamnă acestea.
        27. Iar ea i-a răspuns: Fratele tău a venit, şi tatăl tău a înjunghiat viţelul cel îngrăşat, pentru că l-a primit sănătos.
        28. Şi el s-a mâniat şi nu voia să intre; dar tatăl lui, ieşind, îl ruga.
        29. Însă el, răspunzând, a zis tatălui său: Iată, atâţia ani îţi slujesc şi niciodată n-am călcat porunca ta. Şi mie niciodată nu mi-ai dat un ied, ca să mă veselesc cu prietenii mei.
        30. Dar când a venit acest fiu al tău, care ţi-a mâncat averea cu desfrânatele, ai înjunghiat pentru el viţelul cel îngrăşat.
        31. Tatăl însă i-a zis: Fiule, tu totdeauna eşti cu mine şi toate ale mele ale tale sunt.
        32. Trebuia însă să ne veselim şi să ne bucurăm, căci fratele tău acesta mort era şi a înviat, pierdut era şi s-a aflat.
        Luca 15, 25-32

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=20
        6. Ieşind pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alţii, stând fără lucru, şi le-a zis: De ce aţi stat aici toată ziua fără lucru?
        7. Zis-au lui: Fiindcă nimeni nu ne-a tocmit. Zis-a lor: Duceţi-vă şi voi în vie şi ce va fi cu dreptul veţi lua.
        8. Făcându-se seară, stăpânul viei a zis către îngrijitorul său: Cheamă pe lucrători şi dă-le plata, începând de cei din urmă până la cei dintâi.
        9. Venind cei din ceasul al unsprezecelea, au luat câte un dinar.
        10. Şi venind cei dintâi, au socotit că vor lua mai mult, dar au luat şi ei tot câte un dinar.
        11. Şi după ce au luat, cârteau împotriva stăpânului casei,
        12. Zicând: Aceştia de pe urmă au făcut un ceas şi i-ai pus deopotrivă cu noi, care am dus greutatea zilei şi arşiţa.
        13. Iar el, răspunzând, a zis unuia dintre ei: Prietene, nu-ţi fac nedreptate. Oare nu te-ai învoit cu mine un dinar?
        14. Ia ce este al tău şi pleacă. Voiesc să dau acestuia de pe urmă ca şi ţie.
        15. Au nu mi se cuvine mie să fac ce voiesc cu ale mele? Sau ochiul tău este rău, pentru că eu sunt bun?
        16. Astfel vor fi cei de pe urmă întâi şi cei dintâi pe urmă, că mulţi sunt chemaţi, dar puţini aleşi.
        Matei 20, 6-16

        Ştii ce trebuie să faci, nu mai comentez.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 5:53 am

        Muritor

        N-ai inteles comentariul meu.

        Apreciază

      • el said, on februarie 1, 2017 at 6:34 pm

        saccsiv

        DA! sunt foarte bine venite precizarie tale despre p.Staicu.
        ma refeream STRICT la faptul ca el, Staicu acum nu (mai) pomeneste eretici , iar Mitra INCA DA si INCAPATANT !

        cat despre astia de la ASTRADROM nu te supara ,(am scris cateva comentarii pe care mi le-ai cenzurat , tu stii de ce) dar ei ce mesaj au pana acum :
        1) INCURAJEAZA RAMANEREA in comuniune cu EREZIA ecumensita, ( EREZIA )
        2) fac Propaganda ACTIVA PRO-INSELARI : boca, dorobantzu, etc ( INSELAREA)

        deci sunt SI ERETICI si INSELATI!

        restul, ce mai delireaza ei in parerea lor de sine teoHUOlogala, e ZERO !

        Mesajul lor pana acum , (indiferent de MASTILE de „marturisitori” si „teologi” FALSI pe care si le-au arogat cu obraznicie ), este : EREZIA ECUMENISTA si INSELAREA boca/dorobantzu!

        asa sta situatia cu ei.

        CLAR : sunt SERPI VICLENI si MINCINOSI care FATRANICESC Ortodoxia !

        Apreciat de 3 persoane

      • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 9:16 pm

        el

        Si tu stii de ce. Limbajul frate.

        Apreciază

    • David said, on februarie 1, 2017 at 7:32 pm

      Muritor

      Le-ai zis cum nu se poate mai bine și mai adevărat. Dar orbii, care după ce că sunt orbi îi mai duc și pe alții în groapă, nu suferă să audă adevărul, îi arde pur și simplu.

      Am copiat răspunsul tău ca să îl am ca argument pentru unii popi care-o fac pe neștiutorii. Știi ce mi-a zis unul cu viclenie? „Că au apus demult vremurile prigoanelor. Acum lumea e mai civilizată, nu mai e atât de închistată ca pe vremea Sfinților Părinți.” I-auzi, popă, asta învață el în biserică turma lui Hristos?!? Hienă în piele de oaie!

      Apreciază

  31. Sluga netrebnica said, on ianuarie 31, 2017 at 6:58 pm

    Fratilor, duhul care ii uneste pe eretici si pe cei care sunt in comuniune cu ereticii este duhul necurat. Si aceasta este un lucru foarte usor de dovedit. Vedeti ce au hotarat Sfintii Parinti povatuiti de Duhul Sfant in Sfintele Sinoade: cei ce se ingradesc de erezie si opresc pomenirea minciuno-episcopilor care propovaduiesc public erezia, chiar inainte de certarea sinodiceasca, sunt vrednici de cinste.
    Deci, vedeti ce spune Duhul Sfant in Sfintele Sinoade ale Bisericii Sobornicesti? Spune ca sunt vrednici de cinste toti nepomenitorii pe motiv de erezie a minciuno-patriarhului sau a minciuno-episcopului.

    In Creta s-a desfiintat sobornicitatea Bisericii Ortodoxe, deoarece a fost valid doar votul minciuno-patriarhilor. La sinodul talharesc din Creta, sobornicitatea Bisericii a fost aruncata la gunoi, iar minciuno-patriarhii s-au transformat in papi ai „ortodoxiei” oficiale. De acum inainte doar ce hotarasc ei este valabil, iar cine nu asculta de ei si asculta mai mult de Dumnezeu, de Sfintii Apostoli si de Sfintii Parinti, vor fi denumiti „schismatici”, „extremisti”, „cazuti de-a dreapta” …

    Vedeti cum Duhul Sfant ii numeste vrednici de cinste pe cei ingraditi de erezie, pe nepomenitori, iar ereticii ecumenisti ii numesc „extremisti” si „schismatici”. De aici se cunoaste duhul viclean al satanei care ii stapaneste pe acesti eretici si pe cei ce sunt in comuniune cu ei.

    Apreciat de 2 persoane

    • Elena said, on ianuarie 31, 2017 at 9:41 pm

      Saccsiv, daca tot ii iei apararea Eftimie Mitra, explica-ne si noua cum sta treaba, ca nu mai intelegem nimic. Adica Parintele Eftimie mai conteaza in ce tabara antiecumenista era din moment ce la el totul e teorie?
      Adica el are voie din punctul tau de vedere sa pomeneasca Ierarhul? Pe el nu te superi nici ca e cu Arsenie Boca? Daca tie iti place de cineva, sa inteleg ca el poate face orice ca tu il favorizezi? Sa inteleg ca dupa sinaxa panortodoxa daca Eftimie va mai pomemi Ierarhul, tu pe el o sa il intelegi? Am vazut ca de Par Amfilohie, de Par Ciprian Staicu v-ati legat ca nu au intrerupt pomenirea, dar Eftimie are alt tratament, de ce? Numai pt ca zice ceea ce el nu face?

      Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on februarie 1, 2017 at 9:42 pm

        Pr CIprian Staicu a facut ceea ce trebuia si la fel ar trebui sa faca si Pr Eftimie Mitra.

        In acest moment Pr Ciprian este cu Dumnezeu iar Pr Eftimie cu aghiuta, pentru ca in ortodoxie nu exista pozitii intermediare ci ori cu Dumnezeu ori cu diavolul.

        Apreciază

  32. Metatron said, on ianuarie 31, 2017 at 10:03 pm

    Am citit intr-o carte religioasa o discutie a parintelui Ilie Cleopa, era vorba de schimbarea calendarului si nustia ce sa faca, sa treaca la stilisti care foloseau calendarul Iulian sau sa ramana in BoR, ce a facut sfiintia sa , sa rugat fierbinte la Maica Domnului si la Sfanta Treime ce sa faca ca era nedumerit si nu isi dorea pierderea sufletului, a primit printr-un vis, sau viziune numai retin ce , ca sa faca ascultare de biserica, adica sa ramana in Bor chiar daca sau facut unele schimbari.
    Care nu sunteti lamuriti sau nu stiti ce sa faceti, rugati-va sa vi se descopere ce sa faceti pe viitor.

    Apreciat de 1 persoană

  33. sorin said, on ianuarie 31, 2017 at 10:20 pm

    un banal comentariu de pe ASTRA DORM: Valerian Apostolescu31 ianuarie 2017, 20:23

    Sunt de aceeasi parere. Numai cu discernamant putem lupta cu erezia ecumenista. Extremistii de pe SACCSIV au compromis toata miscarea de respingere a pseudosinodului din Creta. Au deturnat toata lupta misionara spre extreme si scandaluri. In sfarsit vad si eu un site care gandeste ortodox.

    Apreciază

    • Ioana said, on februarie 1, 2017 at 8:28 pm

      bocaitii si bocolatrii recidivisti cu trimitorii la troaca ereticilor au si-a taiat singuri craca, compromitandu-si sufletele si tracand si pe altii in inselaari… sau chiar in erezie… daca noi extremistii am stricat miscarea, sa intelegem ca pentru ei miscarea e latura lui Boca si cu justificari de mers la cloaca ecumenista, ca-i cu iconomie daca te plafonezi sa „marturisest`, impartind fituici si altora „Intinare are impartasania unde e pomenit erziarhul! – Sf Teodor Studitul – ce mai vreti ??

      Dei cei care intrerup pomenirea si nu vor erezii androgine, picturi yoghine si tampenii bochiste, harry – poteri dorobanti zburatori peste siret sunt cei care distrug dupa logica voastra ?

      baa, v-a sucit trancalache mintea sa faceti negru gri, si gri-ul alb…. NO COMMENT… logica de inselat si mai mult decat atat, sarpe viclean ascuns in iarba!

      Apreciază

  34. sorin said, on ianuarie 31, 2017 at 10:26 pm

    din cugetarile arsenistilor de pe siteul inselatilor ASTRADORM: Mircea Nistor31 ianuarie 2017, 21:52

    Saccsiv instiga oamenii impotriva voastra si a preotului Eftimie Mitra. Ce interes are, omul asta chiar s-a dilit?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 6:06 am

      sorin

      Sau poate nu sunt de la Astradrom, ci dintre serpii ce bantuie pe internet si care de abia asteapta o ocazie sa-si verse veninul.

      Apreciază

  35. Ioana said, on februarie 1, 2017 at 3:40 am

    Frate Vasile multumim pentru tot efortul!. Maica Domnului sa te ocroteasca. Uite asa cu blogul asta asa balacarit de unii si altii mai gasim cate un suflet curat care nu vrea in ruptul capului sa se desparta de Adevar. Si osteniti de lumea asta, mai gasim o vorba buna si de folos in tot acest babilon care a devenit intreaga lume.

    „Apărătoare Doamnă, mulţumiri pentru biruinţă, izbăvindu-ne din nevoi aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne pe noi dintru toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te Mireasă, purururea Fecioară!“

    Sfinti din inchisori, ocrotiti-ne pe noi nevrednicii, cu rugaciunile voastre fierbinti!

    Radu Gyr – Ne vom intoarce intr-o zi

    Ne vom intoarce intr-o zi,
    Ne vom intoarce neaparat.
    Vor fi apusuri aurii,
    Cum au mai fost cand am plecat.

    Ne vom intoarce neaparat,
    Cum apele se-ntorc din nori
    Sau cum se-ntoarce, tremurat,
    Pierdutul cantec, pe viori.

    Ne vom intoarce intr-o zi.
    Si cei de azi cu pasii grei
    Nu ne-or vedea, nu ne-or simti
    Cum vom patrunde-ncet in ei.

    Ne vom intoarce ca un fum,
    Usori, tinandu-ne de mani,
    Toti cei de ieri in cei de-acum,
    Cum trec fantanile-n fantani.

    Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
    in toate dragostele noi
    Si-n cantecul pe care si-l
    Vor spune altii, dupa noi.

    In zambetul ce va miji
    Si-n orice geamat viitor,
    Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
    Ca o samanta-n taina lor.

    Noi, cei pierduti, re-ntorsi din zari,
    Cu vechiul nostru duh fecund,
    Ne-napoiem si-n disperari,
    Si-n rani ce-n piepturi se ascund.

    Si-n lacrimi ori in mangaieri,
    Tot noi vom curge, zi de zi,
    in tot ce maine, ca si ieri,
    Va sangera sau va iubi.

    Radu Gyr

    Apreciază

  36. ASTRADROM-Mioara Nicoras said, on februarie 1, 2017 at 7:10 am

    Acest articol este o diversiune eleganta. Vom aduce un raspuns, ASTRADROM- Mioara Nicoras

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 7:52 am

      ASTRADROM-Mioara Nicoras

      Sa cititi si asta:

      “Oare S-a împărţit Hristos?”

      http://ortodoxinfo.ro/2017/01/31/oare-s-impartit-hristos/#.WJF3a3U2vDA

      Apreciază

    • Mirela said, on februarie 1, 2017 at 11:09 am

      Consider că merită citit şi răspândit:
      http://www.glasulstramosesc.ro/blog/marturiile_sfintilor_parinti_privind_ingradirea_de_erezie/2016-11-30-237

      Cei care consideră acceptabilă sau chiar bună participarea la slujbele în care sunt pomeniţi ierarhii eretici, să ia aminte şi să vadă dacă atitudinea şi părerile lor sunt în acord cu revelaţia divină din Sf. Scriptură şi din învăţăturile Sfinţilor Părinţi.

      Apreciază

      • Elena said, on februarie 1, 2017 at 12:58 pm

        Saccsiv, am vazut la comentarii la Astradrom ca esti vazut f extremist si ca creezi dezbinare. Eu chiar cred ca cei care comenteaza acolo sunt membri Astradrom. Am dori insa sa iasa in fata sa o cunoastem si noi pe aceasta doamna Mioara Nicoras, m-am interesat si nimeni nu a auzit de ea, dar sa vedem.Ideea ca si-au facut renume pe spatele tau si cu reclama cu conferintele Parintelui Sava, pana atunci nu s-a auzit de asociatia asta, care acuma are impresia ca a inventat macaroana si ne dau la toti lectii ca ei sunt cu discernamant si diplomati. Unde va e discernamantul Astradrom cand voi sfatuiti oamenii sa mearga la Biserica si Sfintii opresc acest lucru.? Sa inteleg ca Astradrom le baga pumnul in gura tuturor Parintilor marturisitori care ne-au sfatuit f clar sa nu mai mergem la Biserica unde sunt pomeniti Ierarhii. Pt Astradrom sfatul Parintelui Antim nu conteaza? P. S LONGHIN nu conteaza? Par Sava, nu conteaza? Am doriti sa stim cei de la Astradrom de ce Preot asculta? Se aud vorbe ca liderul lor este Eftimie, ca se spov la el. Am mai auzit ca dupa conferinta de la Radeni, Eftimie facea misto de ce a vazut acolo. Nu numai ca nu ia placut conferinta, da ii vorbea de rau pe Parintii nepomenitori,citez:”Ce am vazut acolo a fost megalomanie, toti cu metanieri lungi, eu nu sunt de acord cu ei in multe ” Nu inteleg de ce Eftimie nu recunoaste care este pozitia lui exact, daca am vedea poate ne-am linisti.Sa iasa in fata si sa ne spuna care este pozitia lui clara, de ce pomeneste Ierarhul, ce mai asteapta, ce parare are despre Sinaxa care va avea loc, ce legatura are cu Astradrom, ce parare are despre Arsenie Boca, etc.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 1:18 pm

        Elena

        Cu multi am luat teapa si i-am facut mari pe net.

        In rest, nu-mi plac acuzele de genul „am auzit ca a zis”.
        Spune clar: „Eu. Gheorghe Ion, declar pe propria raspundere ca l-am auzit pe Marin Marinescu zicand asa si pe dincolo.”
        Sau nu mai zice nimic.

        Apreciază

    • Muritor said, on februarie 1, 2017 at 12:42 pm

      fantastic, ce tupeu…

      Apreciază

      • Elena said, on februarie 1, 2017 at 1:37 pm

        Sunt Elena P. Mai multe nu pot sa spun deocamdata
        Eram la Manastirea Paltin in ziua aceea. Eu nu am fost la conferinta la Radeni. Eftimie dupa conferinta a venit acolo. Mai tarziu eu vorbeam cu Maica G, despre Sinod, nepomenire . Vorbeam si despre Par Antim, despre pozitia lui, ca este f buna. Atunci ea mi-a spus parerea Par Eftimie despre conferinta.Ea mi-a spus ca Eftimie venise sa discute cu Maica Iustina, dar ca oarecum a incurajat-o cu pomenirea Ierarhului, ca doar la Radeni a fost megalomanie,parinti cu metaniere lungi.Eu stiu ca tu cunosti maicute de acolo, intereseaza-te putin si vei afla.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 1:41 pm

        Elena

        Nu mai comunicam de cand au ales alta tabara.

        Apreciat de 1 persoană

  37. Elena said, on februarie 1, 2017 at 1:52 pm

    Eu zic ca ar trebui sa iasa in fata Par Eftimie si sa ne faca cunoscuta pozitia dansului. Stim pozitia legat de ecumenism si despre Sinod ca nu este de acord si pt asta ma bucur.
    Insa nu e nimic clar cu el, de ce mai pomeneste Ierarhul, de ce indeamna oamenii sa mai mearga la Biserica la Preotii pomenitori. Eu personal nu am nimic cu dansul, dar am vrea sa fie f clar, pt ca se face f multa dezbinare, sminteala, se aud multe vorbe, chiar pareri contradictorii din partea lui.
    Tot ce am spus nu am spus ca sa il denigrez, sau sa fac sminteala, daca asta se crede, ci dintr-o durere, ca nu mai stim in cine sa avem incredere,iar comunicatul din partea Astradrom nu a facut decat sa imi intareasca vorbele auzite.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 1, 2017 at 2:25 pm

      Elena

      Cererea de a ne zice ceva public e de bun simt. Caci pana la urma si el era printre cei ce cereau parintelui Antim sa explice … un comentariu anonime de pe internet.

      Dar insist sa nu mai folosim „se aude ca”.

      Apreciază

      • David said, on februarie 1, 2017 at 7:53 pm

        Saccsiv

        Corect. Ce înseamnă asta pe unii? Că au auzit ei pe nu știu ce părinte spunând nu știu ce… Bun, și ce e cu asta?

        Boală grea la noi în ortodoxie, „ascultarea” asta prostească mai mult de oameni decât de Dumnezeu.

        Orice părinte, indiferent de cum îl cheamă, e un om supus greșelii. Dar dacă învață greșit și persistă în învățătura eretică, atunci e și mai grav. În acel caz trebuie să fugim de el ca de foc, fără să mai stăm pe loc smintindu-ne de numele lui celebru.

        Să dăm slavă lui Dumnezeu că avem învățăturile Sfinților Părinți, gândiți-vă câți oameni simpli cred pe cuvânt spusele acestor popi ecumenisti. Doamne apără-ne!

        Apreciază

      • David said, on februarie 1, 2017 at 10:45 pm

        Dicționar explicativ pentru ecumeniștii vicleni

        Ascultare = făgăduință de supunere față de Biserica lui Hristos făcută de monahi; are ca verb rădăcină „a asculta” = a auzi, a lua în consideraţie spusele cuiva (in cazul de față cele ale Mântuitorului și ale Sfinţilor Părinți). Diferă ca sens de expresia „a te supune orbește”; și animalele necugetătoare pot face o astfel de „ascultare”.

        2) mărturisire de credință = mărturisirea cu vorba și cu fapta a celor susținute, și dacă este cazul chiar asumarea consecințelor.

        Dicționar de paronime
        *paronimele sunt cuvinte asemănătoare ca formă, dar cu înțeles diferit

        Ex.venal vs. venial

        venal = care este lipsit de scrupule, care face orice lucru (reprobabil) pentru bani.

        venial = care se poate ierta; scuzabil; fără gravitate.

        Ex. ecumenism vs. ecumenicitate

        Ecumenism = mișcare de refacere a unității universale (!) a bisericilor creștine cu respectarea autonomiei lor (!!) pe calea dialogului teologic.

        Ecumenicitate = sobornicitate; caracter sobornicesc, întemeiat pe hotărârile sinoadelor ecumenice.

        Sursa: dexonline.ro

        Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on februarie 1, 2017 at 9:05 pm

      Eu l-am intrebat personal pe facebook daca pomeneste si a spus ca da si a mai spus ca episcopul lui nu a fost in Creta.

      Este alegerea lui sa faca ce vrea dar din punctul meu de vedere pana nu opreste pomenirea il consider cazut in erezie si ma feresc de ce spune.

      DE CAND IN ORTODOXIE GANDIM UNA, VORBIM UNA DAR FACEM CU FAPTA CONTRAC A CEEA CE GANDIM SI VORBIM? ASA FACE DUHUL SFANT? ASA NE INVATA?

      Gand, cuvant si la fapta pauza, cu fapta nu mai marturisim. Ce ortodoxie e asta?

      „Din pacate, iarasi „anumiti cunoscatori” ii vor „infasa” pe fii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile ca sa nu-i mahneasca. „Aceasta nu are importanta”. „Nu-i nimic, este destul sa credeti launtric”. Si, desi vedem ca Apostolul Petru, care s-a lepadat numai la exterior de Hristos, i s-a socotit aceasta cu adevarat lepadare, acestia se leapada de Sfanta pecete a lui Hristos, ce le-a fost data la Sfantul Botez, care este „Pecetea darului Sfantului Duh”, prin primirea pecetii lui antihrist si mai spun apoi ca il au pe Hristos inlauntrul lor.

      Din pacate, o astfel de logica aveau si unii „gnostici” pe vremea sfintilor mucenici, care incercau sa intoarca pe mucenici de la marturisirea lor, asa cum spune Sfantul Vasile cel Mare in „Cuvantul” sau la mucenicul Gordie:

      „…multi incercau sa-l convinga pe mucenic sa se lepede numai cu gura si sa-si pastreze credinta in suflet prin aceiasi dispozitie launtrica, pentru ca Dumnezeu nu cauta la cele pe care le rosteste limba, ci la intentia omului. Insa mucenicul Gordie a ramas neinduplecat si a raspuns: „Nu sufera limba cea zidita de Hristos sa rosteasca ceva impotriva Ziditorului… Nu va inselati, Dumnezeu nu se lasa batjocorit caci din cele ce ies din gura sa, fiecare va fi judecat; din cuvintele tale te va indreptati si din cuvintele tale te va osandi”.

      De asemenea, sub stapanirea lui Deciu, s-a poruncit crestinilor sa marturiseasca religia inchinatorilor la idoli si crestinii care au marturisit si au jertfit idolilor, au primit un certiflcat scapand astfel de mucenicie. Dar nu numai acestia s-au lepadat de Hristos, ci si cei care au dat bani inchinatorilor la idoli si au luat certificatul fara sa se lepede de Hristos, asa numitii „libellus”. Dar si pe acestia Biserica noastra i-a considerat lepadati, cazuti.”

      Toti episcopii din Romania sunt apostati. Eftimie Mitra pomeneste un apostat. Tacerea este ateism.

      Apreciat de 1 persoană

      • Matiu Cosmin said, on februarie 1, 2017 at 9:09 pm

        Porunca 1 spune sa iubim pe Dumnezeu mai mult decat pe orice pe lume.
        Oricine ne departeaza de la Dumnezeu daca dupa mustrare nu isi revine ne este pagan si vames, fie astradrom, fie Eftimie Mitra, fie oricine pe acest pamant.

        Apreciat de 1 persoană

      • Matiu Cosmin said, on februarie 1, 2017 at 9:11 pm

        Oricare dintre noi care se joaca si sta intre doua barci va sfarsi foarte prost in iad.

        Apreciat de 1 persoană

      • Muritor said, on februarie 1, 2017 at 9:55 pm

        Eu cred că trebuie să ne concentrăm mai puţin acum sau chiar deloc asupra a ceea ce spun alţii ce stau acum pe margine în tribună şi doar comentează (bîrfesc), în cazul de faţă Astradrom şi cei ce gîndesc asemănător. Lăsaţi-i să urle, să ţipe, să răcnească din răsputeri, e treaba lor deja, Dumnezeu va răsplăti pe fiecare. Cred că fiecare a făcut deja tot ce a fost posibil omeneşte vorbind şi a dat ce e mai bun din sine pentru informarea celor pe care i-a crezut neştiutori. Deja fiecare îşi alege partea sa.
        Acum cînd toată pleroma ortodoxă (care a mai rămas) e concentrată pe sinaxa ce urmează să se desfăşoare, ar trebui fiecare să se pregătească nu doar cu rugăciunea pentru buna desfăşurare a ei, ci şi cu temele importante care trebuie discutate acolo.
        Ştiţi doar că toţi ortodocşi îngrădiţi sînt invitaţi şi bine-veniţi la sinaxă, însă dacă ne pregătim, măcar şi pentru propria informare, pe temele actuale, vom pleca de la sinaxă împăcaţi cu Dumnezeu, iar noi vom fi toţi atunci de-un cuget şi într-un duh. Ăsta mi se pare cel mai important lucru, căci e foarte clar că după sinaxă va fi prigoana cea mai aprigă şi pe faţă din partea statelor antihristice şi a „bisericii” oficiale înţesată de ereticii ecumeniştii peste tot unde vor fi adevăraţii ortodocşi. Ei vor avea atunci toate pretextele necesare pentru a-şi îndeplini programul ce l-au tot copt de peste 100 de ani. Vom avea parte de cele mai josnice calomnii şi defăimări, vom fi făcuţi în tot chipul, măcar şi „draci-mpieliţaţi”, vom fi făcuţi paria, ni se va arăta unde ne e locul – la marginea societăţii sau chiar în afara ei – iar pe fondul ăsta va veni şi războiul.
        Deci să nu deznădăjduim şi să nu uităm că cine răbdă pînă la urmă îşi va mîntui sufletul. Va începe într-un timp foarte scurt cursa pentru cucerirea cununilor cereşti.
        Bucuraţi-vă fraţilor!
        Dumnezeu să ne întărească! Să păstrăm unitatea cu dragoste întru Adevăr!

        Apreciază

  38. Raluca said, on februarie 1, 2017 at 9:54 pm

    Sinodul de la Florenţa-Ferrara s-a ţinut în Florenţa, Italia în 1438-1439, ca o a doua încercare de reparare a Marii Schisme dintre Răsărit şi Apus, prima astfel de întâlnire fiind Sinodul din Lyons din 1274. Sinodul de la Florenţa însuşi a fost o continuare a Sinodului de la Ferrara, care la rândul său a fost o continuare Sinodului de la Basel convocat în 1431 de Papa Martin al V-lea.

    După întoarcerea delegației ortodoxe de la Florența: ”locuitorii Constantinopolului îi copleşiră pe Episcopi cu întrebări: „Cum s-a încheiat Sinodul? Am izbândit?” Cei ce fuseseră siliţi la unire sau i se alăturaseră din interes, dar nu erau lipsiţi de conştiinţa nelegiuirii lor, nu ascunseră adevărul. Simţindu-se acum slobozi în pământul de baştină, între fraţii lor ortodocşi, ei răspunseră cu adâncă întristare: „Ne-am vândut credinţa, am schimbat Ortodoxia cu heterodoxia şi, pierzându-ne credinţa curată de mai înainte, ne-am făcut azimiţi. Tăia-ni-s-ar mâinile ce au semnat nelegiuita hotărâre! Smulge-ni-s-ar limbile ce au rostit învoirea cu latinii!” Iată dar care au fost întâile cuvinte ale bunilor, dar slabilor Păstori – Antonie al Iracliei, membrii mai vârstnici ai Sinodului şi alţii. Vestea stârni un simţământ de groază poporului ortodox al cetăţii. Toţi îi ocoleau pe noii sosiţi, chiar cei ce nu aveau nimic de-a face cu ei. Clericii rămaşi la Constantinopol nu voiră nici să slujească cu cei ce, căindu-se de învoirea lor la unire, spuneau că fuseseră siliţi să o facă!

    Marcu al Efesului, bătrânul apărător al Ortodoxiei, împovărat de vârstă şi boală, dar tare cu duhul, nu a tăcut nici el. În epistolele sale către toţi creştinii el îi roagă cu stăruinţă să iasă din unirea florentină, ca una ce era neplăcută lui Dumnezeu, înfăţişând cu însufleţire amestecul celor vechi cu cele noi, al celor ortodoxe şi patristice cu cele nou-născocite de către grecii latinizanţi, aducând propria mărturisire de credinţă întemeiată pe învăţătura curată a Bisericii. „Aceşti oameni,” scria el, „recunosc împreună cu latinii că Duhul Sfânt purcede de la Fiul şi îşi trage existenţa de la El, căci aşa spune definiţia lor, şi în acelaşi timp spun împreună cu noi că Duhul purcede de la Tatăl. Cu latinii socotesc că adăugirea la Crez este legiuită şi dreaptă, iar când sunt cu noi nu vor să o rostească. Cu ei spun că azimele sunt Trupul lui Hristos, iar când sunt cu noi nu îndrăznesc a se împărtăşi cu ele. Oare aceasta nu este de ajuns spre a arăta că ei au venit la Sinodul Latin nu spre a cerceta adevărul, pe care cândva l-au avut şi apoi l-au trădat, ci doar spre a câştiga nişte aur şi a ajunge la o unire mincinoasă, iar nu la una adevărată? Mincinoasă, căci rostesc două crezuri, aşa cum au şi făcut; săvârşesc două liturghii osebite, una cu pâine dospită, alta cu pâine nedospită; două botezuri, unul prin trei scufundări, iar celălalt prin stropire, unul cu Sfânta Mirungere, altul fără ea. În acelaşi chip, toate celelalte datini sunt osebite pentru ei, adică posturile, rânduielile bisericeşti, etc. Ce fel de unire este aceea ce nu se arată în afară? Cum pot sta împreună, păstrând fiecare al său? Mulţi,” urma Marcu, „au fost ispitiţi de gândul că se poate găsi o cale de mijloc între două învăţături. Este adevărat, se pot găsi astfel de vorbe care, având două înţelesuri, pot totodată să înfăţişeze ceva aflat între cele două învăţături. Dar o învăţătură de mijloc între două învăţături potrivnice despre acelaşi lucru este cu neputinţă; căci de-ar fi aşa, ar trebui să fie ceva între adevăr şi minciună, între încuviinţare şi tăgăduire. Deci dacă învăţătura latină despre purcederea Duhului este dreaptă, atunci a noastră este mincinoasă. Cum poate fi aici o învăţătură de mijloc?” La sfârşitul epistolei sale Marcu scria: „Ocoliţi, fraţilor, asemenea dascăli şi orice părtăşie cu ei. Aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători ai celui viclean prefăcuţi în apostoli ai lui Hristos… Nu Domnului Iisus Hristos slujesc ei, ci pântecelor lor, înşelând inimile celor neştiutori cu dulcile lor vorbe şi blagosloviri. Ştiţi ce ne porunceşte Apostolul: Ci măcar şi înger din cer de va binevesti vouă afară de ceea ce am binevestit vouă, anathema să fie (Gal. 1, 8). Iar ucenicul cel iubit al lui Hristos zice: Oricine va veni la voi şi nu va aduce învăţătura aceasta, să nu-l priimiţi în casă şi să nu ziceţi lui: Bucură-te; că cela ce va zice lui: Bucură-te, se va face părtaş faptelor lui celor viclene (2 Ioan 1, 10-11). Ţineţi dar predaniile primite de voi, atât cele scrise cât şi cele nescrise, ca să nu vă pierdeţi chezăşia dând cale învăţăturilor viclene.”

    La 12 decembrie, 1452, cârmuitorii duhovniceşti şi cei lumeşti s-au adunat în Biserica Sfintei Sofii. Cardinalul Isidor a citit actul de unire (pentru întâia oară după proclamarea sa la Florenţa) şi, în semn de împăcare a Bisericilor, a slujit în chip solemn Liturghia împreună cu clericii greci şi latini, pomenind numele Papei Nicolae şi al fostului Patriarh Grigorie. Dar mulţi dintre cei prezenţi la slujbă nu au vrut nici măcar să ia anaforă de la preoţii slujitori.
    Între timp, pe când în Biserica Sfintei Sofii se desfăşura ceremonia pomenită, mulţimi de ortodocşi porniră spre mănăstirea unde era Ghennadie Sholarios, întrebându-l ce anume să facă. Ghennadie se încuie în chilie, pe a cărei uşă erau scrise proroceştile cuvinte: „O, grecilor vrednici de milă, de ce încă rătăciţi şi, lepădând orice nădejde în Dumnezeu, căutaţi ajutorul francilor? Cum de, împreună cu întreaga Cetate, care curând va cădea, pierdeţi Ortodoxia voastră? Milostiv fii mie, Dumnezeule! Aduc mărturie înaintea Ta că sunt nevinovat de această nelegiuire. O, bieţii de voi, care vedeţi ce se întâmplă în jurul vostru şi, în vreme ce robia vă este tot mai aproape, vă lepădaţi de credinţa părinţilor voştri şi primiţi fărădelegea! Nu mă voi lepăda nicicând de tine, iubită Ortodoxie, şi n-am să te ascund, Sfântă Predanie, câtă vreme duhul meu mai sălăşluieşte în trupul acesta.”

    Tulburarea minţii locuitorilor a contribuit mult la izbânda armelor lui Mahomed. Locuitorii asediaţi, în loc să-şi îndrepte puterile rămase spre apărarea cetăţii, îşi continuau vrăjmăşiile religioase dintre ei. Ortodocşii şi latinii se anatematizau necontenit unii pe alţii. Până la urmă Constantinopolul a fost luat de Mahomed (la 29 mai, 1453).

    https://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/sinodul_florentin.htm

    Cam la așa ceva duc sinoadele mincinoase de unire cu ereticii.

    Apreciază

  39. Elena said, on februarie 2, 2017 at 4:20 pm

    Comentariu de pe Astradrom :
    „Mihaela
    am citit si eu linkul pe care l-ai pus. mi se pare o simpla parere a „teologului” Saccsiv, care are tupeul sa dea norme de gandire in ortodoxie. Daca sinaxa aceasta „sfanta si mare” (la care se face atata reclama) va fi o cacealma ca la Radeni te asigur de pe acum ca va fi un esec.In incheiera art. lui Saccsiv se vad tendintele lui schismatice, a unui ingamfat care pretinde ca el da ora execta in ortodoxie”
    Vezi Saccsiv ca am avut dreptate?
    Uita parerea… despre conferinta de la Radeni
    Plus ca aproape toate comentariile te fac schismatic, dilit, Pr Antim Gadoi e schismatic
    Nu ti se pare ciudat ca pana acuma desi Astradrom stia pozitia ta impotriva lui Arsenie Boca,nu a zis nimic.
    Defapt ei abia acuma isi arata adevarata fata
    Eu te-am avertizat demult.
    Sa ai grija cu Eftimie!
    Vei realiza ca am avut dreptate.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 2, 2017 at 4:38 pm

      Elena

      Al cui e comentariul de pe Astradrom?

      Apreciază

      • Elena said, on februarie 2, 2017 at 5:14 pm

        E un nume fals „Mihaela”, defapt tu analizeaza comentariile de pe Astradrom si vei vedea cine este si care este adevarata lui parere. A iesit puroiul la suprafata, el exista demult, dar nu s-a vadit. Eu stiam adevarul, de aia te-am si avertizat.
        As vrea sa iti trimit un email in privat, te rog sa dai o adresa de email. Multumesc

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 2, 2017 at 5:40 pm

        Elena

        saccsivnousaccsivnou@yahoo.com

        Apreciază

      • Elena said, on februarie 3, 2017 at 8:24 pm

        Doamne sunt socata, de cat de ciudata e lumea aceasta. Am citit comentariile de la Astradrom si am realizat ca celor de la Astradrom nu le-a convenit defapt conferinta de la Radeni,denigrarea lui Arsenie Boca, a fost doar un motiv de a da comunicatul cu indemnul de a merge la Biserica pomenitorilor. Motivatia lor se vede f clar in ultimul articol si la comentarii, ca oarecum Par Sava la conferinta de la Piatra Neamt si la Iasi indemna oamenii sa mai mearga la Biserica. Da si ce e cu asta??? Normal ca le zicea sa mai mearga, era inainte de Sinodul BOR din octombrie, nu se stia ce pozitie va lua Sinodul in urma scrisorilor,in urma opririi pomenirii Episcopilor.Era f clar ca indemnul de a merge la Biserica era pt o perioada, nu pana la parusie.Normal ca sa schimbat deja in conferinta de la Radeni, Par Sava, trecuse 3 luni de la conferinta de la Brasov, BOR a ramas in erezie, ce trebuia sa spuna Par Sava??? Mai pomeniti inca anul acesta si mergeti la Biserica??? Ce sa mai asteptam? Par Sava intre timp a umblat la multi Ierarhi, Preoti, sa mai sfatuit si cu altii si vazand starea Bisericii, sa hotarat o Sinaxa. Unde a gresit Par Sava? Voua vi se pare ca a gresit la Radeni? Mie nu, vad ca color de la Astradrom li se pare ca Parintele Sava se contrazice

        Apreciază

  40. Pr. Evghenie said, on februarie 4, 2017 at 2:16 am

    Foarte bun si corect mesajul celor de la Astradrom. Personal sunt de acord.

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 4, 2017 at 2:19 pm

      Pr.Evghenie
      Sa ma iertati daca v-o spun verde-n fata ,parinte,dar va convine mesajul celor de pe Astradrom si-l gasiti bun si corect,pt simplul motiv ca e-n acelasi duh cu al dvs -duhul nehotaritilor/fricosilor- ,asta-i tot.Pina n-o sa puneti capat pomenirii ereticului ierah,n-o sa va vindecati nici acum si nici in veacul veacului de erezie,chiar daca o declarati in barba,ca sinteti antiecumenist.Haida-deh,ori sinteti ,ori nu sinteti antiecumenist,ca nu mai e timp de taraganeala si stat la sfat cu erezia,gata trecura vremurile alea idilice pt unii.Ma iertati ,dar a fost peste poate sa rabd afirmatia dvs.Doamne ajuta si mai multa hotarire in deciziile dvs pe viitor,ca va duceti turma-n iad cu dvs cu tot!

      Apreciază

      • David said, on februarie 4, 2017 at 7:15 pm

        E bun mesajul că e convenabil, nu-i așa, popo? De ce să-ți pui tu pielea-n băț pentru turmă? Pentru ce? Nu e mai bine cum e acum.?! Bani ușor câștigați, milioane de lei pt o înmormântare de o jumătate de oră … De ce să pierzi tu pomana porcului!? Păi ce ești prost?

        Apreciază

      • David said, on februarie 4, 2017 at 7:16 pm

        Dar timpul vostru e scurt, teologii iadului!

        Apreciază

    • Mirela said, on februarie 4, 2017 at 10:53 pm

      „Foarte bun si corect mesajul celor de la Astradrom”______Scriptura a expirat, la fel Sfinţii Apostoli, Sfinţii Părinţi, canoanele, care ne învaţă să fugim de erezie şi să nu avem vreo părtăşie cu ea. Acum ne luăm după astre ca să găsim drumul. Doar că nu e drumul către Hristos, ca acum două milenii, ci drumul spre iad. Cauza e că magii din vechime au fost SINCERI în căutarea lor, au luat aminte la semne şi au acceptat jertfa pentru aflarea Adevărului, în timp ce noii călăuziţi de astre caută justificări pentru a-şi urma voia proprie, pentru slăbiciuni/laşitate şi pentru rămânerea în confort şi bunăstare.
      Trist peisaj oferă clerul!

      Apreciază

    • Bacosca Antoanela Iustina said, on februarie 6, 2017 at 12:30 pm

      Da, este bun dintr-un anumit punct de vedere: lupta impotriva „sinodului” din Creta nu trebuie amestecata cu Arsenie Boca, nici cu altceva, Insa, daca erau mai intelepti, cei de la ASTRADROM luau legatura direct cu teologul Mihai Silviu Chirile si cu Parintele Pamvo si discutau treaburile acestea. Nu era cazut sa se delimiteze de Radeni in acest fel, prin comunicate de presa, luari de pozitie ce dauneaza nespus lupta noastra.

      Apreciază

  41. Ioana said, on februarie 4, 2017 at 5:56 pm

    Pentru parintele Eftimie Mita de la ASTRADROM……

    CELOR CE SPUN CA POMENIREA SE POATE FACE SI DIN ICONOMIE

    Celor ce spun că pomenirea ecumeniştilor se poate face din iconomie: mărturia Părinţilor Aghioriţi din sec. XIII de pe Lumea Ortodoxa:

    Fragment din Epistola Părinţilor Aghioriţi către împăratul Mihail Paleologul cu mărturisirea de credinţă împotriva uniaţiei de la Lyon (1272-74)

    […] Dar ce este în comun între comuniune şi pomenirea numelui? Foarte multe, după cum vom arăta […]

    Sfinte stăpâne, ascultă mărturia cuvintelor Atotsfântului Duh, din care nici un corn de literă nu poate să cadă (Lc. 16:17). Marele apostol al Domnului şi evanghelist Ioan Teologul spune: Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele (II In. 10-11). Dar dacă ni se interzice măcar să-l salutăm în cale, dacă se interzice să-l aducem într-o casă obişnuită, atunci cum să-l primim nu în casă, ci în biserica lui Dumnezeu, în însuşi altarul, la tainica şi înfricoşata cină a Fiului lui Dumnezeu, care Se aduce în jertfă nesângeroasă? Întâi ca Dumnezeu, apoi ca miel neprihănit, pentru a ne împăca cu Tatăl şi cu Sine şi a curăţi păcatele noastre cu sângele Său, ca unul fără de păcat.

    Ce om întunecat va zbiera pomenirea celui pe care l-a vărsat pe bună dreptate Duhul Sfânt, ca pe unul ce s-a ridicat împotriva lui Dumnezeu şi a sfinţilor, şi prin asta se va face [acel om] vrăjmaş al lui Dumnezeu? Căci dacă numai cuvântul de „Bun venit!” te face părtaş la faptele cele viclene, atunci cu atât mai mult înseamnă pomenirea sa răsunătoare, când stau înainte înfricoşatele taine dumnezeieşti. Iar dacă Cel ce stă înainte este Însuşi Adevărul, atunci cum să primeşti ca adevăr această mare minciună – să-l socoţi ca patriarh ortodox? [1] Săvârşind înfricoşatele Taine vei glumi ca pe o scenă? Cum să rabde acestea sufletul ortodox, cum să nu se depărteze îndată de cei ce pomenesc, cum să nu-i socoată drept vânzători de cele sfinte? Căci dintru început Biserica Ortodoxă a lui Dumnezeu socotea pomenirea numelui arhiereului în timpul sfintelor slujbe drept comuniune desăvârşită. Căci este scris în Tâlcuirea Dumnezeieştii Liturghii (a sf. Gherman): „cel ce slujeşte cele sfinte rosteşte numele arhiereului, arătând şi supunerea sa faţă de cel de mai sus, şi comuniunea cu el, şi succesiunea credinţei acestuia şi a celor sfinte”. Şi marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”. Aşa spune acest părinte. Dar mai înaintea lui şi Dumnezeu a indicat asta, spunând: Preoţii lui calcă legea Mea şi pângăresc lucrurile sfinte ale Mele. Cum? Nu osebesc ce este sfânt de ce nu este sfânt(Iez. 22:26), ci totul era la ei fără deosebire. Ce este mai limpede şi mai adevărat decât asta?

    Dar să îngăduim asta ca o iconomie cumpătată? Cum să îngădui o iconomie care pângăreşte sfânta slujbă, după cum s-a spus, şi alungă Duhul Sfânt de acolo şi de aceea îi face pe credincioşi să nu fie părtaşi la iertarea păcatelor şi la înfiere? Şi ce ar putea fi mai vătămător decât o asemenea iconomie? Acea comuniune chiar şi într-un singur punct este o pierdere vădită şi o stricare a toată dreptatea. Căci cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc.

    Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză.

    Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept? Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. Căci marele nostru părinte, Grigorie Teologul, vorbind despre cei ce se pocăiesc, spune în cuvântul său sfânt: „dacă pe cei ce se pocăiesc (nu-i primea Novat), nici eu nu-i primesc pe cei ce fie sunt neclintiţi, fie nu se îmblânzesc destul şi nu răsplătesc lucrul rău cu îndreptare. Iar dacă îi voi primi, le voi indica un loc după cuviinţă”. Unde este îndreptarea la el şi la cei dimpreună cu el? Unde este răsplata pentru fapta rea? Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.

    Şi după care rânduieli bisericeşti va judeca el însuşi şi mai marii săi? Lepădând cu totul dumnezeieştile canoane ale sfintelor soboare, neavând nici urmă sau pomină de viaţă duhovnicească, ci fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.

    Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11). Şi iarăşi îndeamnă să ne ferim de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi (II Tes. 3:6). Şi în alte locuri ne porunceşte cu unii ca aceştia nici măcar să nu şedem la masă (I Cor. 5:11, II Tes. 3:14). Asemenea şi marele părinte al nostru de Dumnezeu purtător Ignatie, ferindu-ne de dobitoacele cele cu chip de om – ereticii, ne porunceşte nu numai să nu îi primim, ci după putinţă nici să nu ne întâlnim cu ei. Iar pe cei cu care nu ni se îngăduie nici să şedem la masă, nici să îi salutăm nu ni se îngăduie din cauza necomuniunii desăvârşite şi cu care, după putinţă, trebuie să evităm chiar a ne întâlni, cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?

    [1] E vorba de patriarhul uniat Ioan XI Vekkos (1275-1282)

    sursa: ortho-hetero.ru

    Apreciază

  42. Ioana said, on februarie 4, 2017 at 6:03 pm

    Pentru parintele Eftimie Mita de la ASTRADROM……

    Sfantul Teodor Studitul

    Dar dacă [preotul] pomenește vreun episcop _____eretic, chiar dacă [preotul] are viețuire _______fericită, , chiar dacă e ortodox, trebuie să ne ________depărtăm de dumnezeiasca împărtășanie.

    __________Iar [la întrebarea] dacă trebuie să se cerceteze iarăşi din pricina ereziei, [răspunsul este]: acest lucru e absolut necesar[2]. Căci a te împărtăşi de la un eretic sau de la unul învinuit pe faţă pentru vieţuirea sa, ne înstrăinează de Dumnezeu şi ne face familiari diavolului.

    Aşadar, cercetează [bine], o, fericito, şi să se potriveas­că cercetarea ta într-un oarecare fel cu cele spuse [mai îna­inte] şi în acest chip apropie-te de [Sfintele] Taine. Şi să fie ştiut tuturor că acum erezia care stăpîneşte în Biserica noastră este cea a adulterilor. [O], de-ar fi cruţate de ea şi cinstitul tău suflet împreună cu surorile şi capul tău!

    Şi mi-ai spus că te-ai temut să-i spui preotului tău să nu-l pomenească pe ereziarh la liturghie. Ce să-ţi spun acum de­spre acest lucru nu văd, decît că întinare are împărtăşania din singurul fapt că îl pomeneşte [pe ereziarh], chiar dacă ortodox ar fi cel ce face Sfînta Liturghie

    ________Sf. Teodor Studitul: Întinare are împărtăşania unde e pomenit ereziarhul!

    Apreciază

  43. ayeaye20 said, on februarie 5, 2017 at 12:00 am

    Sfântul Ioan Damaschin, Despre cele două voințe ale lui Hristos, Editura Anastasia 2004, pag. 10:

    730 Atanasie devine patriarh al Constantinopolului în locul lui Germanos care refuzase iconoclasmul împăratului Leon. Papa Grigorie II reacționează la scrisoarea împăratului și rupe comuniunea cu Constantinopolul.
    pag. 77

    …Împărații bizantini vor încerca prin formulele de compromis doctrinar să obțină revenirea sediilor monofizite în comuniune cu Patriarhia de la Constantinopol, dar vor trezi opoziția Romei, apărătoare a formulei calcedoniene. În urma edictului din 482, papa Felix III rupe comuniunea cu patriarhul Acacios, schismă care va dura treizeci și trei de ani.

    Apreciază

  44. David said, on februarie 5, 2017 at 7:55 pm

    Părintele Arsenie Papacioc – despre „lacrimile” unui binecunoscut nesmerit (actualmente propus ca sfânt) min. 5:45

    Apreciază

  45. […] ASTRADROM, incotro? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.