SACCSIV – blog ortodox

Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 29, 2017

jur.1251-746x1024

Foto: http://gazdaru.ro/2014/08/sechestratii/

   Iata ce putem citi la Istoria recentă a Mexicului din Cotidianul:

Mexicanii au ieşit în stradă şi au bătut cu lingurile în blidele goale. Au ieşit aşa mai multe zile la rând. Demonstraţiile nu s-au oprit până când preşedintele ţării n-a trecut la exploatarea petrolului în proprietatea statului. A urmat o perioadă de mare criză economică în Mexic. Dobânda băncilor pentru împrumuturile guvernamentale ale Mexicului urcase la cer. Guvernul era obligat să reducă drastic cheltuielile de stat. Era obligat, de asemenea, să tipărească monedă fără acoperire economică, spre a putea acoperi cheltuielile de stat strict necesare. Inflaţia a crescut galopant. Guvernul a cerut ajutor guvernului SUA. SUA erau interesate de închiderea crizei, din cauză că imigraţia mexicanilor către statele americane atingea cote fără precedent. Ajutorul SUA a fost condiţionat: Mexicul trebuia să treacă sub controlul FMI şi, drept urmare, îşi va putea relua împrumuturile ieftine. A trecut. FMI a cerut reprivatizarea exploatărilor. Azi, Mexicul are o creştere economică de 2,9% şi o inflaţie de 3,4%.

x
x x

Ajutorul SUA a mai fost condiţionat de ceva: Parchetele din statul mexican să fie subordonate Serviciilor de informaţii, iar aceste Servicii să aplice o reţetă a FBI care, pentru public, ar fi urmărit demantelarea cartelurilor de droguri, dar, ocult, avea drept scop urmărirea stării de spirit a populaţiei ca nu cumva, de undeva, să repornească valul naţionalist al revendicărilor pentru noi naţionalizări.

x
x x

România este evaluată, nu doar din cauza lui Ceauşescu, ci şi din cauza succesului interbelic al mişcărilor legionare, ca un mediu social premodern cu un puternic potenţial naţionalist (fie prin manipulare externă, maghiară sau rusească, fie prin forţa charismatică a unor lideri politici autohtoni). Pentru ca acest potenţial să rămână latent, inactiv, fără expresie publică, în 2005, SUA (prin CIA) au convins preşedintele României să accepte reţeta FBI pentru Mexic. Sub masca unei mari campanii Anticorupţie urma să fie implementate, în secret, toate ingredientele unei noi poliţii politice, a cărei misiune esenţială trebuia să fie neutralizarea germenilor naţionalişti. Misiunea a reuşit. Azi, în UE, România este cel mai puţin expusă unor mişcări eurosceptice ori naţionaliste. Din păcate, în colateralele ei, misiunea a fost exploatată şi pentru răfuieli politice de interes personal sau partinic, lăsând în urmă multe abuzuri judiciare.

x
x x

Era în interes naţional să fie acceptată reţeta FBI? Această dezbatere ne-ar duce departe, mult prea departe. Ar da naştere chiar unor mişcări naţionaliste. De aceea, preşedintele Iohannis va putea desecretiza deciziile CSAT prin care a fost implementată la noi noua poliţie politică, dar Traian Băsescu nu se va putea apăra spunând că aşa i-a cerut CIA. Când, în 2016, februarie, preşedintele i-a cerut generalului Oprişor, secretarul CSAT, să scoată public secretul echipelor mixte, va fi avut deja, sau n-a avut un anume OK din SUA? Iată întrebarea.

   Comentariu saccsiv:

Mai bine zis, neutralizarea germenilor real naţionalişti si permiterea scoaterii capului la lumina a “nationalistilor” de tipul:

Foto: MARIAN MUNTEANU, ALINA GORGHIU, MIHAI GADEA, DAN MIHALACHE s-au dus la Washington sa ia lumina …

Sau a celor “anti sistem” de tipul:

CALIN GEORGESCU e omul!

Cele scrise de Ioan Buduca in Cotidianul ar explica si motivul pentru care:

Procurorii romani au fost numiti bucata cu bucata de ambasada americana

Dar si motivul pentru care exista binomul SRI – DNA.

Care SRI chiar pe fata are o agenda anti nationalista:

PE FATA: SRI si EVREI despre cum in Parlament NU TREBUIE sa ajunga NATIONALISTI …

De ce SRI-ul nu vrea sa-i depisteze pe MAGISTRATII MASONI? Invitatul Ovidiu Zară deschide o excelenta tema, pe care insa batranele hiene de la Antena 3 o inchid cu glume hahaite …

Cine sunt STAPANII reali ai SRI-ului? Cu ce se ocupa SRI-ul de fapt? Pe cine apara si de cine?

In acelasi context, sa ne amintim si de o alta misiune a binomului, anume, implementarea legii Big Brother:

SRI vrea sa intre legal in calculatoarele noastre si impune “inmatricularea” tuturor dispozitivelor care acceseaza internetul

Laura Codruta Kovesi, DNA: Eliminarea legii Big Brother in urma deciziei CCR are un impact negativ

RAZBOI TOTAL impotriva CURTII CONSTITUTIONALE dupa ce si-a permis sa respinga LEGEA BIG BROTHER. Toni Grebla, adus la DNA. Augustin Zegrean, acuzat că susţine MAFIA retrocedărilor

Misiune ordonata de aveiasi stapani:

Evreica VICTORIA NULAND vrea legea BIG BROTHER in Romania

Ca si in cazul “luptei anticoruptie”:

NULAND. Evreica Victoria Jane Nudelman … In 2012 ascundea implicarea Al Qaeda in atacul impotriva ambasadei SUA din Benghazi. Acum vine in colonia Romania “pentru a discuta despre consolidarea statului de drept”

Sa ne amintim si de:

DE CE in 2009 Hillary Clinton solicita informatii cu privire la vulnerabilitatile, personalitatea, averea, starea de sanatate a actualilor lideri, a celor în devenire, a consilierilor, precum si datele lor biometrice?

Cititi va rog si:

De ce sunt atat de multi INTRUSI in Romania? Unul din raspunsuri: avem mai multi AGENTI SECRETI decat Franţa şi Germania la un loc. Numărul acestora e depăşit doar de cel al FBI. Dar DE CE AVEM ATAT DE MULTI agenti?

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on ianuarie 29, 2017 at 6:25 pm

    A republicat asta pe energein7's Blog.

    Apreciază

  2. Radu said, on ianuarie 29, 2017 at 8:44 pm

    Dumnezeu sa il ierte si sa se milostiveasca de parintele Proclu Nicau dupa mare mila Sa! De ce nu a aparut nici o stire despre dansul pe acest blog ortodox? Iertare pentru indrazneala!

    Apreciază

  3. paul said, on ianuarie 29, 2017 at 9:19 pm

    Parintele Proclu Nicau a plecat la Domnul

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/01/28/parintele-proclu-a-plecat-la-domnul/

    Apreciază

  4. Metatron said, on ianuarie 29, 2017 at 10:03 pm

    Eu sper sa vina, vreau sa vada cei care nucred ca se poate intampla, sa ajunga sa fie legati fedeles din toate partile si sa fie chinuiti in ultimul hai si atunci vor CREDE.

    Apreciază

  5. acelas said, on ianuarie 29, 2017 at 10:11 pm

    sau alta schema a lui iohannis si a „libertatilor” de tot felul ..

    http://www.evz.ro/klaus-iohannis-noi-cuvinte-grele-pentru-adversarii-sai-liberta.html

    .

    Apreciază

  6. blue said, on ianuarie 29, 2017 at 10:27 pm

    Din păcate, sunt multe persoane în jurul meu care refuză să vadă evidenţa, cum aceste proteste, în mod absolut „întâmplător” coincid ca timp şi aspect cu cele de peste baltă. Persoane care nu credeau în coincidenţe. Ce le-o fi orbind oare? Nişte lozinci care le sună bine? Interesant mecanismul social care declanşează această orbire.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 31, 2017 at 4:20 pm

      blue

      Doamne ajuta!

      Poti te rog traduce?

      The Universe Is Actually Flat, Scientists Say

      https://www.yahoo.com/news/universe-actually-flat-scientists-235539612.html

      Apreciază

      • blue said, on ianuarie 31, 2017 at 8:03 pm

        Universul este de fapt plat, spun oamenii de ştiinţă
        [International Business Times]

        https://www.yahoo.com/sy/ny/api/res/1.2/MoPyJtr_6qHfo1mj6tMRgA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/http://media.zenfs.com/en-US/homerun/ibtimes_176/f53b89b0bad128262f8a6a4963a738e6

        Teoria care vede universul într-o formă bidimensională ar putea schimba modul în care gândim despre univers și Albert Einstein, inclusiv ceea ce știm despre modul în care există spațiul și timpul.

        Întregul univers ar putea fi o „hologramă vastă si complexă”, au anunţat oamenii de știință luni, dupa ce au studiat fondul de microunde cosmice, sau resturile de energie termică rămase după Big Bang, cu telescoape puternice noi. Neobişnuita teorie susține că, deși credem că lumea din jurul nostru este 3D, ea este de fapt plată.

        „Imaginați-vă că tot ceea ce vedeţi, simțiţi și auziţi în trei dimensiuni (și percepția timpului), de fapt, provine dintr-un câmp bidimensional plat”, a declarat co-autorul studiului, Kostas Skenderis de la Universitatea U.K. din Southampton. „Ideea este similară cu cea a unei holograme obișnuite, unde o imagine tridimensională este codată într-o suprafață bidimensională, cum ar fi holograma de pe un card de credit. Totuşi, de data aceasta, întregul univers este codat.”

        Teoria ce vede universul într-o formă bidimensională ar putea schimba modul în care gândim în legătură cu universul și Albert Einstein, inclusiv ceea ce știm despre modul în care există spațiul și timpul. A început cu anii 1990, dar cel mai recent studiu este cel mai mare efectuat pentru această teorie.

        „Teoria relativității generalizate a lui Einstein explică foarte bine aproape totul pe scară largă în univers, dar începe să se destrame atunci când se examinează originile și mecanismele sale la nivel cuantic”, a spus Skenderis. „Oamenii de știință au lucrat timp de zeci de ani pentru a combina teoria gravitației a lui Einstein și teoria cuantică. Unii cred că conceptul unui univers holografic are potențialul de a le împăca pe cele două. Sper că cercetarea noastră face un pas important în această direcție.”

        Studiul a fost publicat in revista Physical Review Letters de oameni de știință din Canada, Anglia și SUA. Nu e un fapt dovedit că universul timpuriu a fost o hologramă, dar studiul a arătat că există o posibilitate, a declarat Gizmodo.

        „Este holografic, în sensul că există o descriere a universului bazată pe un sistem de dimensiuni mai mici in concordanţă cu tot ceea ce vedem de la Big Bang,” a declarat pentru Gizmodo Niayesh Afshordi, primul autor al studiului de la Universitatea Waterloo din Canada.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 31, 2017 at 8:38 pm

        blue

        Multumesc.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 4, 2017 at 8:09 pm

        blue

        Doamne ajuta!

        Poti te rog traduce?

        Facebook investing in neuroscience “telepathy” technology that can read minds, report your thoughts to the NSA

        http://www.naturalnews.com/2017-02-02-facebook-investing-in-neuroscience-telepathy-technology-that-can-read-minds-report-thoughts-to-the-nsa.html

        Apreciază

      • blue said, on februarie 7, 2017 at 12:02 am

        Facebook investeşte în tehnologia „telepatia” neuroştiinţifică, ce poate citi mintea omului şi îi poate raporta gândurile către Agenţia Naţională de Securitate

        (Natural News), Mark Zuckerberg si echipa sa de ingineri sociali speră să împingă platforma Facebook cu un pas mai aproape de unicitate prin dezvoltarea unor noi modalități de a invada mintea umană, în scopul de a spiona gândurile oamenilor. Potrivit rapoartelor, gigantul social media a însărcinat o echipa de cercetători neurologi cu dezvoltarea unei aşa-numite „interfeţe creier-calculator”, care se presupune că va permite utilizatorilor să comunice între ei telepatic, permițând în același timp Facebook să intercepteze acest flux de comunicare pentru o monitorizare continuă.

        Cunoscută în mod public ca „Building 8,” sau echipa B8, oamenii care lucrează la proiect folosesc neuroştiinţa avansată si ingineria electrică pentru a construi o platformă prin care va fi posibilă într-o zi pentru Facebook folosirea inteligenței artificiale pentru a explora gândurile și mișcările creierelor utilizatorilor în scopul de a le exploata. Tehnologia va avea abilitatea de a „capta un gând”, ca să cităm cuvintele lui Zuckerberg, care a explicat modul în care va funcţiona totul la o sesiune de întrebări și răspunsuri la care a participat în 2016.
        În esență, tehnologia va da platformei Facebook posibilitatea de a intra în creierul uman și de a extrapola tot ceea ce se întâmplă acolo, preluând aceste informații „în forma lor ideală și perfectă din cap și împărtăşindu-le lumii”, spune Zuckerberg. „Echipa B8 va aplica dezvoltarea descoperirii stilului DARPA la intersecția științei ambițioase cu dezvoltarea produsului”, arată un anunț de locuri de muncă postat de Facebook despre ceea ce va atrage după sine noul proiect. „Acesta va funcționa cu termene agresive, fixe, cu utilizarea pe scară largă a parteneriatelor în universități, întreprinderi mici și întreprinderi mari.”

        Folosirea Facebook contribuie la aservirea umanității de către mașini

        Într-o încercare de a contopi oamenii cu mașinile, această ultimă încercare Facebook este un coşmar absolut al intimităţii şi securităţii, care amenință să permită accesul aproape nelimitat în creierul uman prin sisteme computerizate avansate. La fel cu modul în care „Alexa”, vocea din Amazon, poate asculta discursuri și urma comenzile, proiectul Facebook B8 va fi capabil să asculte și să urmărească gândurile unei persoane.
        O ramificare alarmantă a unei astfel de perspective este ideea că Facebook ar putea lucra mână-n mână cu programele de spionaj guvernamentale, cum ar fi cele de la Agenția Națională de Securitate (NSA), ar putea avea acces la gândurile private ale indivizilor care ar prefera să le păstreze pentru ei înșiși. Încercarile Facebook de a crea o experiență mai „realistă și mai captivantă” prin intermediul produselor sale, ar putea sfârși prin a crea o închisoare a gândurilor de proporții epice. (Pe aceeaşi temă: Citiți despre invaziile tehnologice în viaţa privată pe PrivacyWatch.news)

        Dacă o astfel de tehnologie se va realiza vreodată, rămâne de văzut, dar aceasta cu siguranță nu ar fi prima dată când Facebook forţează limitele de spionaj și control – și nici nu este prima dată când tehnologia extinsă a Facebook a avut astfel de baze infame.

        Oficialii Facebook susțin că utilizatorii care urmează să devină ținte de monitorizare guvernamentală activă sau de supraveghere vor fi notificaţi în prealabil, ceea ce sugerează că orice persoană care nu a primit o astfel de notificare probabil nu are de ce să-şi facă griji în ceea ce privește spionajul. Dar o declarație dată de șeful de securitate Facebook Alex Stamos despre politica companiei cu privire la aceasta, deduce că numai „atacurile” guvernului vor fi supuse unei astfel de notificări, și ce anume exact constituie un atac?
        „In timp ce noi am luat întotdeauna măsuri pentru a ne asigura conturile pe care le considerăm a fi fost compromise, am decis să arătăm acest avertisment suplimentar, dacă avem o suspiciune puternică că un atac ar putea fi sponsorizat de guvern”, spune Stamos. „Noi facem acest lucru, deoarece aceste tipuri de atacuri tind să fie mai avansate și periculoase decât altele, și noi încurajăm oamenii afectați să ia măsurile necesare pentru a asigura toate conturile lor on-line.”

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 7, 2017 at 7:11 am

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

  7. Angela said, on ianuarie 29, 2017 at 10:57 pm

    Titlul este gresit!

    NU se pun bazele ci SE PROTEJEAZA! Diferenta este uriasa. Noi AVEM DELA POLITIE POLITICA iar acum cei din strada o apara. Uite asa nu mai intreaba nimeni de ce Coldea si Kovesi au devenit cetateni americani cand ocupau pozitii cheie in institutiile statului, cum arata caracatita construita de ei si cu ei in anii de cand activeaza sistemul, care este ingerinta serviciilor straine in numirea conducatorilor de servicii, armata, justitie etc etc etc.

    Suntem prostiti pe fata. Nu inteleg cum totusi alte lucruri mai mult decat evidente n-au creat indignare nimanui. Da stim, Kovesi n-a plagiat decat putin, f putin, insignifiant si de fapt n-a plagiat deloc. Casele sunt pe toate drumurile si se dau oricui si oricate. Johanis este un exemplu elocvent. Pana si cu amaratele alea de facturi false prezentate de Coldea ne-au dat cu flit (nu sfatuiesc nici un aprozarist sa incerce metoda; cu siguranta ca in secunda doi va fi legat fedeles si-l paste inchisoarea). Abuzuri de neimaginat precum cel cu Rarinca n-au clintit un fir de par pe capul nimanui samd.

    Politia politica a lovit tintit in capitalul autohton. Nu spun ca imbogatitii romani sunt ingerasi insa este flagrant faptul ca strangerea lor cu usa a fost facuta selectiv. Sunt tunuri uriase in tara asta de care nu s-a atins nimeni pana acum (Petromul este emblematic si prin prisma faptului ca nu s-au atins de redevente nici dupa expirarea termenului contractual iar dupa ce au scazut taxele si tva-ul pretul carburantului a „scazut” la nivelul avut cu doar trei luni in urma cand erau si una si alta; iar la Bechtel, un jaf ordinar de peste 1 miliard de euro, au „pierdut” pana si contractul original samd).

    Suntem jefuiti la sange pe fata si este prima data dupa multi ani cand cineva a avut curajul sa mai dea drumul putin la curea. Acei oameni sunt acum pusi la zid pe motive imaginare si nu sunt lasati sa faca ceva si in favoarea populatiei. Daca nu vor face si se vor dovedi la fel de nemernici ca predecesorii lor „tehnocrati” atunci se schimba foaia insa pana atunci cine are de castigat pentru haosul din tara?

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 30, 2017 at 5:28 am

      Atenție ,,contractul” cu bechtel a avut loc tot când ăștia de acum sunt la ,,putere” adică pe vremea ,,nepotului matusii” Tamara la fel și petrolul cu toată industria petroliferă, evident că cei după ei au crăpat de ciuda că nu mai aveau ce vinde, dar au avut ei grija sa de-a altceva

      Apreciază

  8. Muritor said, on ianuarie 30, 2017 at 2:32 am

    Rog să traduceți cine se pricepe la greacă: https://katanixis.blogspot.md/2017/01/blog-post_795.html?m=1

    monahii de la Esfigmenu au fost arestați și judecați la 20 de ani închisoare? A început prigoana mai drastică a ereziarhului Bartolomeu de mînă cu statul antihrist democrat grec?

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 30, 2017 at 5:36 am

      Frate muritor de poate traduce pagina in romana, din ce am citit acolo, așa este sunt pasibili cu închisoare de pina la 20 de ani pt instigare

      Apreciază

    • Aurora said, on ianuarie 30, 2017 at 11:22 am

      Ar fi cumplit sa fie adevarat ! Atat de multi ani ?

      Apreciază

  9. Adi said, on ianuarie 30, 2017 at 10:34 am

    Doamne ajuta. Astazi mi-aa spus un frate ca intr-o Biserica din Bucuresti, Parintele a oprit pomenirea… Doamne ajuta. Astept sa ma duc Duminica si vin cu mai multe date… spersa fie adevarat. M-a bucurat vestea si simteam nevoia sa auda si altii. Doamne ajuta.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on ianuarie 30, 2017 at 11:24 am

      Adi, te rog sa ceri de la saccsiv adresa mea de mail si sa ma cauti, caci as vrea sa vorbim.

      Apreciază

      • Nicoleta said, on ianuarie 31, 2017 at 11:26 am

        Admin, te rog frumos, daca Aurora este de acord sa ma contacteze, da-i adresa mea de e-mail. Si eu am nevoie de ajutor. Multumesc.

        Apreciază

      • carla said, on februarie 2, 2017 at 1:07 am

        Si eu te rog mult, daca poti, sa i-o dai surorii Aurora si pe a mea. Am mare nevoie de ajutor si cred ca nu mai avem prea mult timp.

        Apreciază

    • Radu said, on ianuarie 30, 2017 at 11:50 am

      Adi te rog sa ne anunti daca e adevarat si unde e biserica daca se poate, macar sa imi dai si mie un mail daca ai bunavointa pe adresa cner1dnc@gmail.com ca vreau sa merg si eu, imi e dor sa merg la Liturghie. Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Adi said, on ianuarie 30, 2017 at 2:18 pm

        Va scriu Duminica, dupa ce vad cu ochii mei. Pana atunci sa avem rabdare. Doamne ajuta.

        Apreciază

      • adi said, on februarie 5, 2017 at 6:58 pm

        era doar un zvon… fratele de mi-a zis nu era rau intentionat doar ca nu a inteles despre ce vorbeam. am fost astazi si a fost pomenit… moment in care am plecat. initial m-am lasat dus de val, imi cer scuze. Doamne ajuta.

        Apreciază

  10. mircea.v said, on ianuarie 30, 2017 at 11:19 am

    Referitor la rugaciunea de la ora 23:00, inteleg ca este binecuvantare doar pt inca o saptamana. Eu zic ca ar fi f bine sa continue, si cine nu se poate ruga la 23:00 din diverse motive, sa se roage la 21:00, la 22:00, ca pt Dumnezeu cel Atotputernic este un fleac sa o mute la 23:00. Important e ca duhul sa fie acelasi. Spunea cineva ca e tarziu 23:00. Asa e, pt unii poate fi tarziu, si nu are sens sa stea o ora sa astepte ora 23 sau sa se trezeasca special pt asta.

    Apreciază

    • marinela said, on ianuarie 30, 2017 at 10:03 pm

      In legatura cu rugaciunea de la ora 23.00,va rog sa ma iertati, ca 2 zile la rind am fost nevrednica s-o fac impreuna cu voi,dar m-a lovit gripa cea rea, cu 39 de febra,ce-am luat-o de la sotul meu,pe care-l ingrijisem pina acum 2 zile ,dar am cazut si eu victima pina la urma,ca a trebuit sa aiba el grija de mine ,chit ca avea si el febra, saracul.Astazi mi-e un piculet mai bine si cu ajutorul lui Dumnezeu voi fi alaturi de voi in rugaciune.Rugati-va si pt noi pacatosii.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 31, 2017 at 12:15 pm

        marinela,

        citeste „omul – manual de functionare” Francisc Manolescu, e de folos. Faci abstractie de pasajele neortodoxe.
        In afara de pacate, pe om il netrebniceste mancarea din ziua de azi. Ne-am indepartat si aici de simplitate si de Dumnezeu. Am devenit complicati, sofisticati, rafinati, interesati de forme si nu de fond, de suprafete si nu de profunzimi, si prin asta se distruge tot ce e viu, viu in toate sensurile.
        Ce nu scrie in carte, e ca la 55gradeC enzimele din fructe si legume sant deja moarte. Enzimele sant esentiale pt viu. Nimic nu se intampla fara enzime.

        Sanatate si Doamne ajuta!

        Apreciază

  11. România poate revendica 15% din Antarctica said, on ianuarie 30, 2017 at 11:20 am

    România poate revendica 15% din Antarctica

    Pe 30 ianuarie 1820, englezul Edward Bransfield a descoperit Antarctica. La 197 de ani de la acel moment, un lucru mai puțin cunoscut este faptul că țara noastră poate avea o colonie pe acest continent cu o suprafață de zece ori mai față de suprafața actuală a României, care măsoară doar 238.391 de kilometri pătrați.

    Este vorba de un teritoriu de 15% din Antarctica, continent pentru care se desfășoară procese internaționale îndelungate de revendicare, așa cum ne-au precizat oameni de știință care l-au cunoscut pe Teodor Negoiță, explorator român decedat în 2011 și care a făcut incursiuni pe continentul de la Polul Sud. Există opt state care au revendicări asupra unor teritorii din Antarctica. Aceste țări și-au amplasat în cadrul propriilor teritorii baze de observație și studiu științific.

    Este vorba de Argentina, Marea Britanie, Chile, Norvegia, Noua Zeelandă, Australia, Franța și Brazilia. Pe lângă aceste regiuni, în Antarctica mai este o suprafață care este denumită Zona Neutră și care măsoară peste două milioane de kilometri pătrați din cei 14 milioane de kiometri pătrați cât măsoară întreg continentul aflat la Polul Sud.
    “În baza înțelegerilor internaționale și ale expediiților românești în Antarctica, diplomații români pot solicita ca această zonă să fie administrată de țara noastră”, ne-a declarat un cercetător din domeniu. Potrivt acestuia, regiunea care ar reveni României, cele peste două milioane de kilometri pătrați ar însemna 15% din suprafața Antarcticii.
    http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/romania-revendica-antarctica-1573101

    Apreciază

  12. NIMENI said, on ianuarie 30, 2017 at 1:37 pm

    …..”Azi, Mexicul are o creştere economică de 2,9% şi o inflaţie de 3,4%.”
    Ok, dar nu am înțeles dacă Mexicul devine cu fiecare an mai îndatorat față de FMI …și cât din creșterea economică se varsă în contul datoriilor și dobânzilor …mici …micuțe …micuțeliiii
    Ar putea cineva să mă lămurească?

    Apreciază

  13. […] Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic […]

    Apreciază

  14. […] PREMIERĂ: CNA a amendat trei televiziuni pentru propagandă anti-SOROȘ, pe când în Ungaria GUVERNUL a condamnat implicațiile lui Soroș în politica țării Pe de alta parte, care-i de fapt treaba cu lupta asta anticorputie? Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic […]

    Apreciază

  15. […] Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic […]

    Apreciază

  16. octavpelin said, on noiembrie 2, 2017 at 10:27 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  17. […] Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic […]

    Apreciază

  18. […] Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic […]

    Apreciază

  19. […] Sub masca ANTICORUPTIEI, se pun bazele POLITIEI POLITICE. In Romania se aplica schema din Mexic […]

    Apreciază

  20. […] Unii poate ca vor zice: “Foarte bine, sa fie bagati toti psd-istii la puscarie”. Dar oared oar despre PSD sa fie vorba? Repostez un articol din 2017: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.