SACCSIV – blog ortodox

Prigonirea preotilor nepomenitori din Grecia

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 29, 2017

Am primit pe e-mail:

O cronică succintă despre lupta pentru credinţă a mărturisitorilor din Grecia de azi

       Părintele Panagiotis Mitritsachis, în vîrstă de 49 de ani, cu un copil minor, preot la o enorie din apropierea oraşului Hania, a fost primul slujitor al lui Hristos din marea şi populata insulă, care a anunţat întreruperea pomenirii episcopului său, Mitropolitul  Chintoniei şi Apocoronului, k.k. Damaschinos,  anume pe data de 20 Octombrie 2016, după ce fusese deja „hăituit” mult timp, din vremuri încă pre-sinodale, pentru părerile sale antiecumeniste.

       Imediat după această „faptă”, k. Damaschinos a dat curs ameninţării pe care o proferase anterior la adresa Pr-lui Mitritsachis, în scopul de a-l intimida, procedînd – în mod cu totul ilegal – la reţinerea salariului acestuia, cu începere din chiar luna Octombrie.

           În baza acestui – l-am putea numi – şantaj, Pr. Panagiotis a fost abordat ulterior de „colegi” ai săi, „salariaţi” ai Mitropoliei, care au încercat să-l facă a-şi schimba decizia cu privire la nepomenire. Asalturile la conştiinţa Părintelui dînd greş, acesta a fost, în final, somat să se prezinte spre a fi examinat de autoritatea bisericească regională pe data de 31 Decembrie 2016, la orele 20. Părintele responsabil cu examinarea „rătăcitului” nu a acceptat să primească apologia redactată de acesta, fapt care a generat noi reacţii şi schimburi de acţiuni legale între părţi.

           În continuare Pr. Panagiotis a luat cunoştinţă de noua dată (prima parte a lunii Ianuarie), a înfăţişării la procesul intentat lui de către Mitropolit şi s-a prezentat  pe după cum era rînduit, urmat fiind şi de un număr de credincioşi care se mobilizaseră pentru a-l susţine în această încercare; k. Damaschinos lipsea, însă, într-o călătorie neaşteptată [!], procesul fiind, astfel, amînat.

           Înfăţişarea a avut loc, pînă la urmă, Joi, 26 Ianuarie, 2017, şi, după spusele Părintelui Panagiotis, ieri, prin telefon, de data asta nu s-au mai mobilizat nici credincioşii, a fost singur, sau mai bine zis, singurul întru Hristos. Şi era foarte trist Părintele şi îngrijorat, nu pentru sine, ci pentru starea duhovnicească a oamenilor din vremurile de pe urmă. E trist Părintele Panagiotis, pentru că erezia înnegurează tot mai mult minţile celor ce se complac.

         Pe judecătorii săi el i-a certat mult, ruşinîndu-se de ruşinea lor, căci nu erau în stare să articuleze niciun argument spre a susţine capetele de acuzare[1]. Argumente a avut numai el, Părintele Panagiotis, păstorul cel bun, trădat de cel care ar fi trebuit să fie, la rîndul său, un bun păstor, de episcopul său, care a renunţat la a fi asemenea lui Hristos.

           Părintele Panagiotis le-a cerut socoteală judecătorilor săi – care susţineau că îl iubesc şi că vor să-l aducă pe drumul cel bun -, pentru faptul că i-au lăsat familia fără electricitate în miezul iernii, pentru că el neavînd acces la salariu nu a plătit factura şi în Decembrie i s-a închis curentul.

           Rezultatul a fost că ieri, 27/1/2017, la o zi după procesul în urma căruia instanţa nu a putut lua o decizie, dosarul fiind înaintat tribunalului sinodal  cretan, Părintelui Panagiotis i-au fost vărsaţi în cont jumătate din banii reţinuţi de Mitropolie!

          Asta probabil că s-a întîmplat şi ca urmare a procesului pe care l-a intentat însuşi Pr. Mitritsachis, pe data de 20/1/2017, ÎPS-le (în înţelesul Ortodoxo-bisericesc al adresării, după cum este explicat în chiar plîngerea Părintelui Panagiotis), k. Damaschinos.

         Da! Preotul Panagiotis Mitritsachis l-a dat în judecată pe Mitropolitul k. Damaschinos pentru următoarele motive:

  1. Prestarea nedreptăţii penale bisericeşti de erezie;
  2. Introducerea pe cale pseudo-sinodică a panereziei ecumeniste sau gnostice sau a comparativismului religios;
  3. Panerezia ecumenistă sau gnostică sau a comparativismului religios este erezie recunoscută de către Apostoli, Sinoade şi Sfinţii Părinţi;
  4. Mitropolitul (în înţelesul Ortodoxo-bisericesc al termenului) Chintoniei şi Apocoronului, k. Damaschinos acceptă şi răspîndeşte panerezia ecumenistă sau gnostică sau a comparativismului religios.

Cam aşa stau lucrurile.

Părintelui Panagiotis îi vine greu să creadă că preoţii şi ierarhii şi mirenii s-au delăsat atît de mult în ale credinţei. Aşadar, spune tot el, se vede că suntem în vremurile de pe urmă. Şi ne îndeamnă să-l amintim în rugăciunile noastre după cum şi el se roagă pentru noi.

***

Recent, tot în regiunea Hania, a întrerupt pomenirea şi un alt preot, Pr. Spiridon Damanakis.

Şi am mai auzit de o măicuţă, undeva, la o mănăstire…

Va urma…

S.D.

[1] – Lipsa de consideraţie pentru, şi punerea la îndoială a credinţei ortodoxe a Patriarhului Ecumenic şi al  prestigiului Sfîntului şi Marelui Sinod;

– Nepomenirea numelui Episcopoului său;

– Neascultare faţă de Episcopul său;

– Comportament inadecvat faţă de Episcopul său.

Toate cele de mai sus, în baza canoaneleor menţionate în citaţia trimisă Pr-lui Panagiotis Mitritsachis, pe data de 16/1/2017:

  1. Canoanele 31, 39 şi 55 ale Sfinţilor Apostoli;
  2. Canonul al 5-lea al Sinodului din Antioxia;
  3. Canoanele al 8-le şi al 18-lea de la al IV-lea Sinod Ecumenic;
  4. Canoanele al 13-lea şi al 15-lea de la Sinodul I-II
  5. Art. 2, paragraf 1, Art. 6, paragraf 1 şi 2 al Regulamentului 1/2013 despre Efimeri şi Diaconi ai Sfîntului Sinod regional al Bisericii din Creta.

   Comentariu saccsiv:

Cu cuvintele acestea l-am primit, asa l-am si postat.

Nu stiu nimic despre acesti preoti.

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on ianuarie 29, 2017 at 11:24 am

    Pe blogul celor3 purceluși cei care au întrerupt pomenirea făcuți schismatici,

    Apreciază

  2. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on ianuarie 29, 2017 at 11:57 am

    Apreciază

  3. Jackson said, on ianuarie 29, 2017 at 12:33 pm

    Adică numai 3 preoți de mir din Grecia au întrerupt pomenirea?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 29, 2017 at 12:53 pm

      Jackson

      Nu stiu.

      Apreciază

      • Nicu said, on ianuarie 29, 2017 at 4:48 pm

        Pana mai inainte de „sinod” daca se auzea ca vreun preot a gresit cu ceva aflam repede de la televizor dar dupa „sinod” cand preoti, monahi si monahii sant prigoniti pe nedrept acum lucrurile astea nu reprezinta importanta pentru presa si televiziune. E ceva putred la mijloc, nu?

        Apreciază

  4. isop said, on ianuarie 29, 2017 at 12:38 pm

    S-a umplut lumea de erezii GNOSTICISTE şi ECUMENISTE.

    Erezia GNOSTICISTĂ e la fel de periculoasă ca şi erezia ECUMENISTĂ.

    De fapt vorbim despre TEOLOGIA POSTPATRISTICĂ din primele veacuri la care vor să se întoarcă majoritatea „teologilor” modernişti. Mistificarea credin’ei creştin ortodoxe prin cultele de mistere inclusiv prin iudaism.

    „Teologii” de astăzii nu mai au nevoie de dogmele Bisericii, le este de ajuns Sf. Scriptura (şi aceea mistificată) pe care să o interpreteze după placul lor la fel cum fac sectanţii.

    Însă în realitate FĂRĂ DOGME şi CANOANE NU EXISTĂ BISERICA. Majoritatea acestor teologi vorbesc despre dragoste – pe care o pun de regulă în opoziţie cu dogmele Bisericii – din prefăcătorie pe care în realitatea nu o au.. Dragostea este doar una din însuşirile lui Dumnezeu, însă nu este de ajuns ca să se mântuiască cineva, Pe lângă dragoste, (celui care o are cu adevărat) îi mai trebuie multe altele. Şi ecumeniştii spun că au dragoste, însă este o dragoste prefăcută o dragoste falsă.

    Nu poate să spună că are dragoste adevărată cel ce mistifică şi dispreţuieşte DOGMELE ŞI ÎNVĂŢĂTURA DE CREDINŢĂ A BISERICII CELEI UNA!

    Nu vă uitaţi în gura unor astfel de oameni PREFĂCUŢI şi VICLENI, însă mari propovăduitori ai dragostei !!!

    Apreciază

  5. I said, on ianuarie 29, 2017 at 1:42 pm

    Sunt oameni care stau la mijloc, nu sustin nici ecumenismul, da nici sa intrerupa pomenirea (intr-un fel ,,sa nu judece pe altii” tipa), da cind auzi atitea cazuri de prigoana, ii clar care ii scopul, cita inversunare asupra nepomenitorilor, chiar in cazul maicutelor de la Varatic, asa sa la dea afara in toiul iernii… Dumnezeu sa ne lumineze, cum zicea Sf. otroc Veaceslav: ,,pe oamenii o sa ii pagubeasca interesele”.

    Apreciază

  6. mircea.v said, on ianuarie 29, 2017 at 1:57 pm

    Ultima varianta de reteta de paine din aluat neframantat. Sant unele mici modificari si adaugiri.

    Reteta de paine din aluat neframantat. Cel care a pus-o pe you-tube este un brutar din New York. Mai jos o varianta si mai simpla si mai comoda. Etape putine, mizerie de curatat la fel.
    1kg faina;
    800 g apa
    3 lingurite rase de sare (sau dupa gust)
    1,0 – 1,5 g drojdie instant
    (pt alte cantitati, se respecta proportiile)
    se pune faina, drojdia, sarea intr-un vas cam de 5 litri;
    se amesteca;
    se pune toata apa;
    se amesteca 1-2 min cu o lingura de lemn sa se omogenizeze cat mai bine continutul;
    daca se pune apa calduta incepe imediat sa creasca aluatul; (isi dubleaza volumul cand e crescut la max)
    dupa ce creste, sau creste cam jumate, se pune intr-un loc mai racoros pana a 2-a zi, vasul sa fie acoperit. Trebuie sa stea cam 12-14 ore. (in caz de urgenta ar merge si un 4-6 ore, dar se tine aluatul tot timpul la temperatura camerei)
    Vasul in care se face painea – vas de sticla yena (jenna) , cu capac yena. Volumul vas + volumul capac sa fie cam tot 5 litri. Nu conteaza forma vasului.
    Se pune in cuptor vasul cu capac, si foc la max, 10-15 min, pana ajunge si vasul la temperatura max. Se scoate vasul (manusi), se ia capacul, se presara putina faina pe fund vas; daca faina se face maro inseamna ca temperatura este prea mare si trebuie dat focul un pic mai mic, si se mai asteapta 1 min sa se mai raceasca si vasul de yena. Dupa ce s-a lamurit pr temperaturii prin metoda fainii, nu mai este necesar sa se presare faina. Aluatul nu se lipeste.
    (Daca temperatura vasului este prea mica sau prea mare painea se va lipi de fundul vasului. Daca T = 180…250grd C, painea nu se lipeste)
    Se rastoarna aluatul in vas, se pune capac, si la cuptor.
    30-35 min cu capac; (sau 40 min)
    10-15 min fara capac; (sau 7min)
    timp total 45-50 min
    Nu se lipeste, nu se arde, totul ok.
    Pt cuptor cu gaz (fara indicator de temperatura), foc la max, si test cu faina pt temp prea mare. Se gasesc in comert si termometre de cuptor, nu sant f scumpe.
    Pt cuptor electric pe la 220-230 grd C. (se lasa sa ajunga si vasul gol la temperatura asta, si apoi se scoate si se pune aluatul in vas; nu se presara faina pe fund vas)
    Timp mai mare fara capac si temperatura mai mare inseamna o crusta mai crocanta, mai groasa, si mai inchisa la culoare; si mai toxica.
    Daca cuptorul are termostat si se poate regla temperatura si cuptorul tine temperatura asta (de ex 230 grdC), atunci nu mai trebuie presarata faina pe fundul vasului. Painea nu se lipeste, nu se arde.
    La sfarsit painea trebuie lasata sa se raceasca (1,5-2 ore). Se scoate din vasul de jenna, se inveleste intr-un prosop si se lasa sa se raceasca. Orice paine care nu trece si prin procesul de racire, adica daca se rupe imediat, va avea la interior aspect de miez umed, necopt suficient…
    In general se raceste invelita intr-un prosop, ca sa se mai inmoaie crusta. Dar asta, dupa preferintele fiecaruia, in functie si cat de crocanta rezulta crusta….
    Prosopul sa nu aiba miros (de detergent, cocolino sau alte tampenii…) deoarece daca are, painea va capata gust de detergent.
    Este incredibila ca si aspect si gust. Gust f bun are si varianta 1/3 faina integrala + 2/3 faina alba (in cazul asta e bine sa se puna apa calduta pt a accelera cresterea si 900 g apa la 1kg amestec faina). Se poate folosi orice fel de faina, orice fel de drojdie. Am mai incercat si 1/3 faina de secara si 2/3 faina alba, cu 800g apa – iese f buna.
    Sau faina alba si 7…10% tarate (din total faina + tarate) , si 85% apa (.din total faina + tarate). Ideal tarate de moara, fulgisori de 2-5mm, nu macinata fin. Ii da o dulceata si un gust de paine adevarata.
    Idem, faina fara gluten, si se mai adauga 5-6 linguri ulei de masline.

    (nu se pun seminte, deoarce la temperatura mare toate uleiurile si ce mai e bun pe acolo se descompune (partial) si rezulta ceva rau si in loc sa mancam sanatos mancam nu bun).
    Cine face si e multumit sa zica o rugaciune mica si pt acest brutar din New York, ca la sfarsitul prezentarii a spus: „sa stie toata lumea”.
    Se poate experimenta un pic, variind doar cate un parametru, in principal temperatura si timpi, pana se obtine cel mai bun rezultat; cuptoarele sant diferite, vasele de jenna pot fi rotunde, ovale… si atunci pot apare mici diferente fata de reteta mai sus prezentata, diferente ce se pot compensa prin mici variatii ale celor 2 parametri de mai sus.

    Pofta buna!
    (Se poate pastra mai multe zile daca se tine intr-un loc mai racoros, si dupa primele 2 zile tinuta tot in vasul yena (cu capac) in care a fost facuta. Painea veche daca se baga felii la cuptor pt 5 min pe la 150 grd, devine ca noua; sau rumenita un pic pe tabla la argaz)

    Pt o toxicitate mai mica a cojii, se poate face paine si la 180-200grdC, cu marirea timpului „vas cu capac pus” cu 10-20 minute (la 180grd se mareste „timpul cu capac” cu 20 min, iar pt 200grdC cu 10 min). Faza „fara capac” acelasi timp.
    Se experimenteaza un pic.
    Cu cat coaja e mai maro, ca la orice prajeala, e mai toxica. Mai putin maro inseamna o temperatura mai mica. Substantele toxice incep sa fie produse de la 120grdC in sus.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 29, 2017 at 2:48 pm

      mircea.v

      Vreau s-o postez pe portal.
      Sigur nu i-ai facut vreo fotografie, dar poti, te rog, alege de pe internet una care sa semene cat de cat?

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 29, 2017 at 4:29 pm

        am trimis email cu poze facute la paine dupa reteta asta – prima paine facuta de un barbat ce pana la momentul respectiv nu a facut in viata lui paine sau ceva asemanator, dar a respectat nemteste ce scrie la reteta

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 29, 2017 at 4:51 pm

        mircea.v

        Am ales una si am postat reteta pe portal.

        Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 29, 2017 at 4:31 pm

        Cred ca ar mai merge pe portal si economia la uitilitati. Am si un rezumat cu tot ce am zis acolo, inclusiv la comentarii, ca jumate sau mai mult am scris la comentarii

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 29, 2017 at 4:52 pm

        mircea.v

        Da-mi-l, te rog.

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 29, 2017 at 3:09 pm

      mircea.v

      SUPER!

      desi sunt un puturos ntoriu, am notat TOT ce ai scris tu aici cu NADEJEDEA ca intr-o zi o voi alia EFECTÌV!

      Doamne ajuta!

      Salutari si de la Iliutza ! 🙂

      http://cdn2.wallpapersok.com/uploads/picture/253/189/189253/picture-189253.jpg?width=665

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on ianuarie 29, 2017 at 4:40 pm

        el, frate, nu stii ce pierzi.:)

        Uite fac un copy-paste cu ce mi-a scris un prieten – ultimul care l-am determinat sa faca painea asta.
        I-am trim lui Vasile poze, o sa posteze, sa vezi si tu cum arata prima paine facuta de prietenul ala de nu mai stia cu clanta de la usa :). Asta cu clanta e diferit de cel de mai jos.

        pe 28 dec mi-a scris asa:
        „facem zilnic paine–e cea mai buna din lume. ”

        iar ieri:
        „uite ca de vreo luna sau asa ceva, mancam paine de casa zilnic… facem cate 2 pe zi–una o mancam goala si a doua o mancam cu mancare. nu ne mai saturam.”

        Ce e interesant e ca barbatii sant mult mai receptivi fata de femei. Si in familie cam barbatii fac painea.

        Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 29, 2017 at 11:12 pm

        el,

        „painea noastra cea de toate zilele…”

        Apreciază

    • Angela said, on ianuarie 29, 2017 at 11:08 pm

      Pentru cei care stau la curte sau la un bloc in care pot scoate hornul pe fereastra, le recomand un cuptor super: http://www.cuptoreco.ro/

      Are marele avantaj ca merge si cu vreascuri de orice fel. Nu este deloc pretentios cu lemnele. Temperatura se regleaza f usor. Painea se face cam in 45 min la 220 grade. Se pune in tavi fara capac sau direct in cuptor pe o foaie de varza.

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 30, 2017 at 1:03 pm

        Angela,

        metoda asta cu capac nu are legatura cu tipul cuptorului. Capacul are un mare rol, spun profesionistii. Ca e cu gaz, electric, cu lemne e acelasi lucru. eu de ex fac painea intr-un cuptor care seamana cu cel de la link, cu lemne. Cu 1,5kg lemne fac 3kg paine. 750g lemne pt faza de incalzire a cuptorului, 750grame lemne pt coacere. Cuptorul meu are cam 30 kg.

        E f buna ideea celor de la link, dar, omul de azi vrea butoane. Mai trebuie sa lucreze un pic la randament (adica au plecat din start cu o filosofie care e pe piata, au imbunatatit-o un pic, dar nu e cea mai simpla filosofie). Pt ciorba si felul 2 eu am alta masina de gatit, mult mai mica, are 6 kg si o bag in sacosa si ma plimb cu ea, si cu 300grame de vreascuri aduc la fierbere 5 litri apa. O ciorba, un felul 2, cu 500-700grame de lemne.
        Asta asa, ca fapt divers, ca vad ca esti in tema.:)

        Apreciază

  7. x said, on ianuarie 29, 2017 at 2:09 pm

    Papa Francisc spune că i-ar creștina pe extratereștri. http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/papa-francisc-spune-ca-i-ar-crestina-pe-extraterestri-242613

    Apreciază

  8. Sluga netrebnica said, on ianuarie 29, 2017 at 4:30 pm

    „Învăţătura Bisericii despre acestea vedem întâi în Sfânta Evanghelie de la Matei: „Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori” (Mt. 7:15), despre care Sfântul Teofilact al Bulgariei aşa tâlcuieşte: „De obicei, ereticii sunt şireţi şi vicleni, de aceea zice „feriţi-vă”. Ei spun cuvinte frumoase şi arată de parcă ar avea viaţă cinstită, dar înlăuntrul lor este capcană . Haina de oi este blândeţea, de care se folosesc unii făţarnici pentru a se linguşi şi a amăgi”[1]. Oare nu se scuză ecumeniştii că îşi propovăduiesc eresul şi fac cele ale ereziei în numele dragostei şi a păcii?

    La fel şi Sfântul Apostol Pavel ne spune să fugim de cei care strică credinţa: „De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit” (Tit 3:10-11), şi iarăşi: „Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” (II Cor. 6:14-15). La fel şi în altă parte: „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Gal. 1:8-9), despre care acelaşi tâlcuitor lămureşte: „Anatematizând pe îngeri şi pe sine însuşi, el leapădă orice autoritate şi prieteşug omenesc în chestiunile credinţei… Şi o spune nu pentru umilirea apostolilor, ci pentru a îngrădi gurile ispititorilor şi a arăta că nu recunoaşte nici o autoritate atunci când este vorba de dogme”[2].

    Şi Sf. Ioan Gură de Aur spune următoarele: „Şi nu a spus „dacă vor propovădui ceva potrivnic”, sau „vor tăgădui toate”, ci „chiar dacă ceva puţin însemnat vor binevesti ce nu se potriveşte cu ce am binevestit noi, să fie anatema!””[3]. Şi Sfântul Ignatie Teoforul: „Oricine vorbeşte altceva decât cele statornicite, chiar de ar fi demn în ale credinţei, chiar de ar posti, chiar de ar păzi fecioria, chiar minuni de ar face, chiar de ar prooroci, să-ţi fie acela ca un lup în piei de oaie, care lucrează moartea oilor”[4].

    Integral la sursa: http://paterika.net/2014/06/03/iii-invatatura-bisericii-despre-partasia-cu-ereticii/

    Apreciază

  9. […] Oferita de fratele mircea.v la rubrica de comentarii a articolului Prigonirea preotilor nepomenitori din Grecia: […]

    Apreciază

  10. berlin said, on ianuarie 29, 2017 at 5:26 pm

    Părintele Proclu a plecat la Domnul , se pare că a fost ajutat .

    Apreciază

  11. abcdurs said, on ianuarie 29, 2017 at 7:37 pm

    gunoiule saccsiv, de moartea marturisitorului si cuviosului Parintele Proclu, chiar nu zici nimic? Mason jegos, nu toti sunt prostiti de jeguri de CACAT ca tine

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 29, 2017 at 8:09 pm

      abcdurs

      Am scris pe portal, la stirea zilei, starpitura.

      Apreciat de 1 persoană

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 29, 2017 at 9:37 pm

        Numai Dumnezeu stie toate faptele si ostenelile unui om. Dar ortodocsii nostrii au o dorinta arzatoare sa faca pe toti sfinti si cuviosi.

        Noi in aceste vremuri trebuie sa ne vedem de smerenie, de pacatele noastre si de sfintii canonizati.

        Apreciază

      • abcdurs said, on ianuarie 29, 2017 at 10:02 pm

        jegule, stiu cine esti, suntem un grup mic de oameni care te vanam, stim cine esti, dar tu crezi ca toti suntem prosti. Stim cum traiesti si de cine esti platit. Stim tot despre tine, prostovanule. Pc’ul tau e urmarit si va fi urmarit mereu.Tu esti prea prost. Adunam screenshooturi din pc’ul tsu personal si le vom imprastia pe net la momentul potrivit, sa vada lumea cine esti ordinarule.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 29, 2017 at 11:41 pm

        abcdurs

        Hai sictir, fraiere.

        Apreciază

      • Angela said, on ianuarie 29, 2017 at 11:15 pm

        Nu este nevoie sa ne arati cum te alinta unii.

        Apreciază

      • Ionut said, on ianuarie 30, 2017 at 12:21 pm

        abcdurs

        Ce anume te deranjeaza la articolul de fata? Unde e inselatoria?

        Apreciază

    • pamaio said, on ianuarie 29, 2017 at 10:08 pm

      De unde stii ca e mason ?

      Apreciază

    • Aurora said, on ianuarie 30, 2017 at 11:32 am

      Vezi sa nu pleznesti de atata fiere !

      Apreciază

  12. Ionut said, on ianuarie 30, 2017 at 12:12 pm

    Se pare ca stirea e corecta:

    http://apologitikaa.blogspot.com/2017/01/blog-post_38.html

    Google traduce cam aiurea, dar sunt cateva lucruri interesante: ca de exemplu, cica super-paza de la adunarea din Creta a fost instituita de teama teroristilor.

    Apreciază

  13. Cristina said, on aprilie 17, 2017 at 12:31 pm

    Stie cineva care sunt preotii nepomenitori din Grecia? fie ei de mir sau monahi. Cine stie macar un nume sa ii scrie aici, va rog, are o cunostinta a mea nevoie si as vrea sa o ajut. Multumesc!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.