SACCSIV – blog ortodox

DIGI a identificat dusmanul si va difuza un reportaj Duminica de la 14

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 27, 2017

Iata si ce au scris pe facebook:

Îmbracă uniforma verde legionară, duc campanii împotriva cip-urilor, protejează familia tradiţională şi vor să salveze România de invadatori. În numele tradiţiei şi al credinţei, renaşte în România mitul naţionalismului salvator. Când radicalii se ridică la putere nu e însă doar o problemă de aritmetică. Despre românii care au intoleranţă la străini aflaţi duminică, de la 14.00, la Digi24, într-un reportaj special DIN|Interior.

 

76 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. augustin said, on ianuarie 27, 2017 at 7:57 pm

    CINSTE LUI HRISTOS! CINSTE BISERICII SALE SOBORNICESTI SI APOSTOLESTI!

    Nu urmeaza niciun rai vesnic pe acest pamant… Urmeaza tiranie globala, politie planetara, transumanism, o religie globala draceasca, stabilirea centrului lumii intr-o singura tara, inscaunarea lu’ Antihrist, Armaghedonul si Infricosatoarea Judecata a lui Hristos-Dumnezeu!!!

    Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Luca 21, 33)

    Vor trece si se vor stinge toate:

    Universul intreg, antropocentrismul, umanismul, hominismul, arianismul, autozeificarea omului, zadarnicele stradanii omenesti, increderea in imaginate, in bani, averi si muschi, narcisismul, hedonismul, egocentrismul, filozofiile, parerile, minciuna, smecheria, nedreptatea, lacomia, zgarcenia, cu toate cele izvorate din acestea. Toate se vor preface in NIMIC! TOTI ZEII SI ZMEII VOR STRIGA LA SFARSITUL VEACURILOR (CA SI IULIAN APOSTATUL): NE-AI INVINS GALILEENE!!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Aurora said, on ianuarie 28, 2017 at 1:43 pm

      Ati dat cea mai completa definitie a starii tragice in care ne aflam . Omenirea se afla la asfintitul ei. Nu va mai fi un ”maine”.Nu mai exista VIITOR. Traim intr-un „azi”( ca intr-o bucla a timpului din filmele sf) care s-a lungit si s-a latit atat cat a mai ingaduit Mila lui Dumnezeu, dar „maine” nu mai exista. Toate zilele care ne-au mai ramas pana la Parusie nu sunt decat un ”azi” urias si cenusiu. Sa inceram sa mai salvam ce se poate : sufletele noastre ! restul e cenusa !

      Apreciat de 3 persoane

    • NIMENI said, on ianuarie 28, 2017 at 10:51 pm

      augustin,
      AMIN!

      Apreciază

  2. ffazzbear said, on ianuarie 27, 2017 at 9:02 pm

    Multumesc ca ai raspuns mesajului meu trimis pe Ortodox Info!
    Oamenii trebuie sa stie. Pe deasupra, fac o amestecatura intre Miscarea Legionara, Noua Dreapta (care nu are legatura cu Miscarea Legionara a lui Serban Suru) si Coalitia pentru Familie, care nici nu e partid sau miscare politica, ci ONG cica, conform paginii lor de facebook format din mai multe asociatii crestine din toate cultele.
    Acuma se pune intrebarea daca legionarii lui Serban Suru sunt veridici sau nu sau or fi si infiltrati ai lui George Soros printre ei.
    Ar trebui sa scrii un articol despre Serban Suru si Miscarea Legionara de acum ca sa ne edificam, sa vedem daca e o capcana sau nu, ca sa nu cumva sa cadem in ea si in alte alternative.

    Apreciază

    • Haiduc said, on ianuarie 27, 2017 at 10:31 pm

      Serban suru este in securitatéa… nu exista nici o grupare care se revendica a fi continuatoarea mișcării legionare și să nu fie controlata. poate un „grup organizat” de 2-3 oameni cum zice legea anti-legionara, dar și acolo ma tem ca exista un stelescu!

      Apreciază

    • calin said, on ianuarie 31, 2017 at 8:39 am

      Poate fi si efectul invers: ti se arata niste incriminati, condusi din umbra tot de ei, iar daca te revolti ca sunt incriminati si ii cauti ca sa le devii adept, ajungi tot in bratele celor care la vedere ii critica.

      Apreciază

  3. Marius said, on ianuarie 27, 2017 at 9:10 pm

    Mama, dar in ce mod direct isi dau arama pe fata adevaratii tradatori de credinta si neam, care habar nu stiu ce inseamna iubirea de semen fara a face diferentiere… Doamne pazeste-ne!

    Apreciază

  4. Sluga netrebnica said, on ianuarie 27, 2017 at 9:27 pm

    Toate marile puteri isi cultiva nationalismul: SUA, Rusia, Germania … Cand vine vorba despre noi astia mai mici, care suntem atacati economic si transformati in colonii, toate aceste puteri ne baga pe gat tot felul de pastile rasuflate: internationalism, binele comun planetar, iubirism fara frontiere …
    Pentru ei nationalismul lor este ceva de lauda, iar pentru noi, nationalismul nostru este numit „pericol”, „lipsa de civilizatie”, „habotnicie” …

    Apreciat de 4 persoane

  5. Ana Maria said, on ianuarie 27, 2017 at 9:27 pm

    DOAMNE, clipul asta mi-a dat fiori! Practic au spus tot in 40 sec de prezentare. Cata ura au transmis….Va dati seama cat de turbat e Satana?
    Au pus in clip si imaginea unei manastiri.Mi se pare mie, sau e Petru Voda? Lovesc in Parintele Iustin Parvu, tot ce a reprezentat el si oamenii care merg pe linia lui.

    Apreciază

  6. Dorel said, on ianuarie 27, 2017 at 9:59 pm

    SLAVA LUI HRISTOS
    SLAVA BISERICII ORTODOXE ROMANE
    CINSTE DOMNITORILOR ROMANI IUBITORI DE HRISTOS
    CINSTE LEGIONARILOR

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ionut said, on ianuarie 27, 2017 at 10:00 pm

    Astia de la Digi strica si ce au facut bun. Poate ca vor renunta si la seria „Romania furata”. Din dragoste pentru strainii care ne iubesc… resursele si pentru vanzatorii de tara pe doi lei.
    Si, in opinia astora de la Digi, ce ar trebui sa facem? Sa ne implantam cate un cip in fiecare membru, sa definim casatoria ca un amestec de 2,3,…, n persoane, sa instrainam rersursele si terenurile pe nimic catre straini?

    Apreciază

  8. Dorel said, on ianuarie 27, 2017 at 11:19 pm

    S-a trezit din comă, după aproape o lună! Incredibila poveste a tânărului român care a fost grav accidentat de o mașină în Italia
    http://www.activenews.ro/stiri-diaspora/S-a-trezit-din-coma-dupa-aproape-o-luna-Incredibila-poveste-a-tanarului-roman-care-a-fost-grav-accidentat-de-o-masina-in-Italia-140487

    S-a iscat un scandal in SUA. Un doctor vorbeste despre cum se opresc aparatele de respirat artificial pentru o perioada de cateva minute ca sa creeze leziuni cerebrale ce nu se mai pot repara. Apoi spun familiei ca pacientul e in moarte cerebrala si aduc un specialist in donare care face presiuni ca familia sa semneze.

    Fondatorul Source Institute: „Țineți-i pe cei dragi DEPARTE de facebook”. O pledoarie care ne dă fiori
    http://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Fondatorul-Source-Institute-%E2%80%9ETineti-i-pe-cei-dragi-DEPARTE-de-facebook-.-O-pledoarie-care-ne-da-fiori-140447

    Apreciază

  9. Nicu said, on ianuarie 27, 2017 at 11:21 pm

    Cine conduce Digi si RDS? Zoltan Teszari, omul de afaceri cetatean roman de origine maghiara cunoscut pentru faptul ca „se fereste” de presa( atat de mult ca nici nu gasesti prea multe poze cu el pe internet).

    Digi24 a avut mereu o atitudine suspect de anti-nationalista, anti-ortodoxa. Digi24 sunt si cei care au reportat minciuni legate de marsul impotriva actelor cu cip din 2013, singurii care au difuzat ce se intampla cu Rosia Montana si cei care i-au promovat cel mai mult pe lepadata de Hristos Monica Macovei in 2014 si pe Nicusor Dan/ USR in 2016.

    Sa fie Zoltan Teszari un agent al Ungariei? Sa nu uitam ca tot in aceste zile se vorbeste intens despre proiectul Autonomiei Tinutului Secuiesc! Alta Coincidenta!

    Orban va merge la Washington sa se vada cu Trump, Putin va veni la Budapesta dupa ce i-a dat lui Dodon harta Moldovei lui Stefan cel Mare, vicepremierul Ungariei face vizita la Chisinau/

    Apreciat de 1 persoană

  10. Martyrik Appeal said, on ianuarie 27, 2017 at 11:48 pm

    E normal, se aseaza piesele pe tabla, se contureaza portretele jucatorilor. Digi, media in general, merge pe forta verbului, dar Ortodoxia a mers mereu pe forta duhului, pe singura forta reala.

    Biserica a ingenunchiat 2000 de ani de istorie potrivnica ei si o va face in acelasi fel pana la sfarsit, indiferent de forta exercitata asupra ei. A exorcizat 2000 de ani de habitat salbatic si bautor de sange si a salvat omenirea de cele mai cumplite si intunecate porniri sociale, ridicand-o din canibalism si punand-o la birou.
    E o normalitate anormala. Nu mira, e clasica, e de 7000 de ani. Oricum, mi s-ar fi parut o jignire sa nu jigneasca nimeni.
    Digi, ca sa dea gravitate si dramatism peisajului, a asociat Biserica cu niste asociatii si miscari straine de pridvorul Bisericii. Ma rog, e normal ca media sa apeleze la trucurile cele mai josnice. Asa a facut mereu, asa o sa faca mereu. Media a lucrat mereu la doua aparate – la bara si la bar. E aceiasi curvie sub alta palarie, singura diferenta e stapanul care a scos-o pe centura astazi.
    Stirea e comandata.
    „Cine te plateste, te stapaneste.” – Parintele Justin Parvu.

    Apreciat de 1 persoană

    • Raluca said, on ianuarie 28, 2017 at 7:27 am

      Martyrik Appeal, în condițiile de după Creta despre care biserică mai poate fi vorba care să îngenuncheze istoria potrivnică ei. Turma mică din catacombe, sau cine?

      Apreciat de 1 persoană

      • Martyrik Appeal said, on ianuarie 28, 2017 at 6:53 pm

        Raluca, toti cei ce lupta sa pastreze Ortodoxia curata, sunt Biserica, asa spun Sfintii Parinti. Ieromonahii, preotii, monahii, monahiile si mireni care lupta sa pastreze curata mostenirea lasata noua de Sfintii Parinti, acestia sunt Biserica „si portile iadului nu o vor birui.” (Matei 16,18)

        E o greseala sa confunzi administratia Bisericii, cu Biserica. Nu poti sa confunzi menajera casei cu casa sau cu stapanul casei. Iar in cazul de fata menajerele Bisericii, arhiereii, nemaipastrand cugetul sincer si curat ortodox, cauta sa strice imaginea Stapanului si a Bisericii Lui viclenind plini de rautate si de sminteala precum lucratorii viei cei demonizati care l-au omorat pe Fiul Stapanului lor, ca sa mosteneasca ei via.

        Apreciază

    • Raluca said, on ianuarie 28, 2017 at 10:12 pm

      Martyrik, eu nu confund administrația bisericii cu Biserica, doar că obiectiv vorbind, în zilele noastre cei care se luptă să păstreze ortodoxia curată sunt extrem de puțini, așa că forțele de îngenunchiere a răului sunt mult mai slabe. E adevărat că Dumnezeu poate face minuni și printr-un singur om, dar mă întreb: mai merităm noi ceva, orice? În rest totul e clar, atât pentru tine, cât și pentru mine. 🙂

      Apreciază

      • Martyrik Appeal said, on ianuarie 29, 2017 at 1:21 am

        „Dar i-a mantuit pe ei pentru numele Sau, ca sa faca cunoscuta puterea Lui.” (Ps 105,18) Acesta este raspunsul meu la intrebarea ta, probabil, retorica.
        Sunt sigur ca exista oameni care merita ceva, orice sau totul. Oameni sinceri cu drumul lor, cu rugaciunea lor, cu Ortodoxia, cu Dumnezeu.

        Apreciază

  11. Cory said, on ianuarie 28, 2017 at 1:28 am

    https://www.bugetul.ro/fost-sef-al-us-secret-service-pune-tunurile-pe-romania-delincventii-investigheaza/

    Pana când și americanii dezinteresați vad mai bine adevarata fata a celor care conduc România. Poporul roman este total lipsit de reacție în direcția buna

    Apreciază

  12. augustin said, on ianuarie 28, 2017 at 5:05 am

    el
    AUGUSTIN

    mai usurel cu „impartasania deasa”. .. de cate ori s-au impartasit Apostolii de la Hristos?… darMaria Egipteanca in POCAINTA ei in pustie?

    …. NU KILOGRAMUL de Imparatsnie SFINTESTE… mai degraba OSANDESTE …

    ….Grecia a adopatat „impartasaina deasa „… in secolul 20 !!! …

    noi(/eu) suntem URMASII Sf Paisie Velicicovski… !!!

    …de cate ori crezi tu ca se impartasesc PUSTINCII…. STII TU SINGUR ? ai avut DESCOPERIRE de Sus despre asta?…
    si e „GLOATA” „dreptilor” vostri mai presus de ei cumva? …

    sau crezi ca pe popi deasa Impartasnie ii ajuta sa SE LUMINEZE?

    daca DA, DE CE sunt MAJORITTEA clericilor INSLEARI, ERETICI si APOSTATI ??…ca ei inghit kg de Impratasanie… si asta INAINTE de Creta par exemple…

    AUGUSTIN

    Eu daca liturghisesc zilnic, nu am voie sa nu-mi impartasesc mirenii zilnic, ar fi clericalism si osanda! (desigur, mirenii care nu au probleme canonice). Eu daca liturghisesc singur, sunt la fel de obligat sa ma impartasesc zilnic, Sfanta Euharistie nefiind permis sa o las in Potir o luna… Au doara daca Hristos facea cate o Cina de Taina zilnic, cu ucenicii, nu-i impartasea zilnic? Iuda…, treaba lui care este parsiv, fatarnic, nesincer in fata lui Hristos Euharistic, eu asta nu pot s-o masor, nu mi s-a dat mie puterea sa stiu gandurile pamantenilor. Daca as fi despatimit, poate as sti gandurile care mi le-ar descoperii Domnul, dar asta nu inseamna ca Preotia este NUMAI pentru cei despatimiti. Preotii zilelor noastre, majoritatea, s-au ratacit in erezia ecumenismului pentru ca nu au fost sinceri cu Hristos si fata de Hristos. Asta nu mai e treaba mea! De altfel, preotii rataciti si lepadati de care faceai si tu referire nici nu au crezut in viata lor in lucrarea Euharistie, devreme ce unii imi spun ca nu exista Dumnezeu, altii imi spun ca nu cred in Impartasanie la modul real, altii imi spun ca nu s-au spovedit niciodata de cand s-au hirotonit, altii imi spun ca nu si-au facut sfastanie la propria casa niciodata, altul mi-a zis in Altar (acum 3 ani) ca nu-si impartaseste frumosul baietel de 5 anisori de frica sa nu iasa betiv, altul facea pipi in Altarul pe care eu l-am pictat si l-am umplut cu odoare noi etc. Daca vrei iti spun mult mai multe…

    Asadar, frate draga, Liturghia nu are voie sa opreasca pe nimeni de la impartasit atata vreme cat omul are constiinta libera si linistita, are duhovnic si dezlegare de la acesta! Rostul Liturghiei este DOAR prefacerea Darurilor si impartasirea slujitorilor si a mirenilor. Restul e scolasticism si clericalism. Pr Vulcanescu unde are dreptate are, si daca e nevoie ma duc pana in Pireu numai ca sa-l imbratisez pentru ceea ce zice bine. Acum mirenii neecumenisti au si durerea accentuata pentru ca nu mai au popa la coltul blocului si nu se mai pot duce duminical macar sa priveasca si sa asculte, si trebuie sa-i credem. Dar nu trebuie sa subminam legea Liturghiei pentru ca ei traiesc vremuri de apostazie. Cand Domnul zice: CU FRICA DE DUMNEZEU, CU CREDINTA SI CU DRAGOSTE APROPIATI-VA, nu zice sa se apropie anume persoane, altele decat cele care simt in constiinta lor ca au acele calitati, si bineinteles binecuvantarea duhovnicului. Eu nu pot sa stiu daca sunt oameni care vin la Potir si care nu au cele trei calitati, nu se apar aceste calitati pe fruntile lor… Un Sfant Parinte a spus si mai simplu: daca duhovnicul te lasa sa te apropii de Potir si tu zici DOAR: HRISTOASE EUHARISTIC MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL, atunci esti dezlegat si de Pamant si de Cer ca sa te apropii. Si, da, nimeni nu este vrednic sa se apropie vreodata de Euharistie, dar Domnul este Cel ce traieste in trupul si sangele nostru din pricina botezului nostru si din pricina Intruparii Sale. Fie ca ne place, fie ca nu ne place, aici nu e vorba de batjocorirea Euharistiei, ci totul tine de responsabilizarea pe care duhovnicul o poate face mireanului, desigur, dupa puterea preotului, caci nici el nu e Inger parasutat din cer, si are si el un nivel anume de credinta, de traire, de teologie si duhovnicie.

    Voi cei retinuti aveti si voi dreptate, este bine sa fii si aspru fata de tine insuti, dar sa nu uitam ca sunt doua categorii de oameni care sunt placuti Domnului: fierbintii si recii. De caldicei nu vrea sa auda in veci! Sa ne gandim la pustnici, da, ei se impartasesc foarte rar. Dar daca ne gandim la ‘tupeul’ desfranatei, a talharului, si a multor altora, ei au fost fierbintii contemporani cu Domnul. Da, exista un ‘tupeu’ sincer si sfant placut Domnului. Sfantul Siluan Athonitul spunea ca ‘atunci cand are sa iasa osandit la Parusie, el are sa se duca la Hristos-Judecatorul si sa-L imbratiseze, NEMAIDANDU-I DRUMUL DOMNULUI DIN IMBRATISAREA ACEEA, PRECUM FACE UN COPIL TATALUI SAU… Deci, iata, fiecare persoana de pe pamant este UNICA IN VESNICIA LUI DUMNEZEU, si fiecare persoana are o unicitate in a reactiona, in a indrazni catre Domnul si in a-L solicita.

    Am mai auzit la un parinte ca sinceritatea porneste toate virtutile. Asa e! Daca nu pleci de la ea, ramai vesnic un MARE NIMENI care nu vei putea sa bucuri Chipul lui Dumnezeu din tine, NICIODATA! Sa luam aminte!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 28, 2017 at 11:39 am

      AUGUSTIN

      „Dar daca ne gandim la ‘tupeul’ desfranatei, a talharului, si a multor altora, ei au fost fierbintii contemporani cu Domnul. Da, exista un ‘tupeu’ sincer si sfant placut Domnului.”_____ „tupeul” desranatei si al talharului NU s-a repetat la fiecare masa , desfranata nu s-a atins de Hristos de cate ori putea sa-l gaseasca la masa… nici talharul NU a avut nevoie decat ODATA de buna indrazneala…. asadar chiar (TOATE) exempele tale DISCREDITEAZA „teza” DESIMII Impartasaniei/ Atingerii de Hristos . OK?

      si desfranata si talharul dupa 1 singura ATINGERE de Hristos S-AU SCHIMBAT RADICAL/ S-AU POCAIT si 1 DATA le-a fost de ajunssa se atinga de Hristos sa-si schimbe viata, ceea ce „des impartasitii” DEGEABA( ca iata CATI dintre ei S-AU DELIMITAT DE EREZIE/INSELARI…. desi inghit kg de Impartasanie?) .. si talharul si desfranata si-au facut PARTEA LOR de impreuna lucarre cu DUmnezeu la propria Mantuire… nu au asteptat sa faca Hristos ( Impartasania) „MINUNI ” pentru ei …si asta crezand ca MULTIMEA Impartasaniei mantuieste AUTOMAT !… ca voi cam asta faceti !

      … de aceea chiar talharul si desfranata VOR JUDECA pe des impartasitii vostri DEGEABA( ramasi la fel d e orbi si comozi, …ca DACA S-AR FI FOLOSIT VEDEAM Inflorire in Biserica si LUPTA pentru Ortodoxie ACUM cand se impune EREZIA si INSELAREA , si asta cu MULTIME de „ostasi” ai lui Hristos… !

      iar voi popii generosi veti da socoteala de UNDE ati aruncat Margartarul Impartasanie, in ce burti si cu ce roade !

      si stim de la Sfinti si ca la SFARSITUL vremurilor, crestinii ortodocsi cei din PUSTIE , contemporanii lui antcrist cel inscaunat „domn” al GLOATEI , …. NU cu kilogramul de Impartasanie se vor mantui , ci cu HARUL dobandit de ei prin IMPREUNA LUCRARE cu Hristos . Iar CINE NU se foloseste de putina Impartasanie DEGEABA inghite TONE, ca gol ramane si poate chiar se si OSANDESTE pentru NERUSINAREA impietriri lui in starea duhovniceasca dobitoceasca ( cum sunt MAJORITATEA desilor impartasiti ai vostri !) !

      Apreciat de 1 persoană

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 12:45 pm

        Tocmai deasa impartasanie cu nevrednicie a preotilor i-a facut sa cada in proportie de 99.94 %.
        Hristos nu se lasa batjocorit si majoritatea se impartasesc spre osanda vesnica.
        Poti sa te spovedesti cat de des vrei (zilnic, lunar) dar eu ca mirean daca te impartasesti de 4 ori pe an este bine

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 12:47 pm

        De ce uita oare preotii ca impartasania aduce si viata vesnica si osanda vesnica ? Ca are doua actiuni total opuse in functie de cel ce o primeste.

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 12:54 pm

        Groaznica osanda vor avea preotii care dau Trupul si Sangele lui Hristos celor nevrednici, celor a caror trup este nu templu al Duhului Sfant ci troaca de porci.

        „Sfantul Ioan Gura de Aur : ” … Si voi preotilor, care dati Preacuratele Taine, nu mica munca zace asupra voastra, daca stiti pe cineva nevrednic, de-l veti impartasi cu aceste preainfricosatoare si preasfinte si dumnezeiesti Taine.
        Si daca te temi tu, o perotule, ca cel ce vine la tine este sachelar, adica general, sau ipat, adica prefect, sau voievod sau cel ce este cu coroana pe cap, adica imparat, si te temi ca se va supara ca nu-i dai Impartasania, daca te temi tu, adu-l la mine ! Tot trupul meu il voi da sa-l arda, mai inainte de a da Trupul cel Preasfant si Preacurat celui nevrednic. Tot sangele meu il voi varsa mai inainte de a da Sangele, atat de infricosat si Preasfant la cel ce nu-i vrednic „. ”

        http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/4simpartasanie.htm

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 28, 2017 at 11:51 am

      AUGUSTIN

      ..” Eu nu pot sa stiu daca sunt oameni care vin la Potir si care nu au cele trei calitati, nu se apar aceste calitati pe fruntile lor… Un Sfant Parinte a spus si mai simplu: daca duhovnicul te lasa sa te apropii de Potir si tu zici DOAR: HRISTOASE EUHARISTIC MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL, atunci esti dezlegat si de Pamant si de Cer ca sa te apropii. „_____ pai TOCMAI ca pentru ca NU ESTI IN SATRE sa stii DACA au oameni acele calitati ar trebui mai degraba sa te temi/sa fii cu luare aminte/ precaut , ca vei da socoteala pentru NEGRIJA ta daca Impartasania ta ajunge la porcii pe care tu nici macar nu poti sa.i distingi de oile cele smerite !

      Si CARE Sfant Parinte a spus gogomania aia? Nu cumva ai priceput tu AIUREA si Sfantul spunea altceva? Citeaza EXACT locul ca sa vedem daca ai priceput intocmai.

      RETETA de SUCCES pentru mantuirea comoda( conforma cu crestinii gura casca = „des imparasiti” ) : Hristoase miluieste-ma si apoi… hop Impartasanie ,ca de aia e Dumnezeu „Atotputernic” sa faca si treaba noastra nu?… ca e destul atatica , ce sa cerem mai mult de la noi, RESTUL / TOTUL il face Impartasania …asa MAGIC cum spune popa vulcanescu al tau.

      Avva Adrian Fageteanu TE DESFIINTA in 2 fraze pe tema asta daca l-ai fi cunoscut !

      Apreciat de 1 persoană

      • carlos said, on ianuarie 28, 2017 at 5:01 pm

        Apropos de parintele Adrian F. si apropierea de sf. Potir, tii minte cum la manastirea Antim poruncea vrajitoarelor si celor cu pacat greu sa iasa din biserica? sau daca nu tii minte ti-a povestit cineva sigur. Doamne ajuta.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 28, 2017 at 6:36 pm

        carlos

        .. BA DA ! 🙂 🙂 🙂
        eram copil si mi le-a aratat cu degetul pe unele dintre ele…

        Vinerea la Sf Maslu le lovea cu Crucea( sa preoteasca din mana) in cap … si imi spunea.. „le vezi copile? .. RELELE astea iau flori de la Sf Mucenici ( Racla cu cei 40 Mucenini din Sevastia Armeniei, Neofit si Sf Mucenita Paraschevi ..” .. si FAC VRAJI cu ele, babele aste tampiite!.. de aceea eu le BAT cu Crucea in cap si cand le vad LE LEG si NU LE LAS sa ia flori de acolo”___ ( erau vase cu flori puse jos, la Racla, aduse de credinciosi la fiecare Icoana din Sf Man Antim…. aduceam si eu cu multa dragoste flori copil fiind .. la Icoana Lui Hristos de la catapeteasma de piatra a Manastirii 🙂 !!)

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 28, 2017 at 12:12 pm

      AUGUSTIN

      „…Restul e scolasticism si clericalism.”_____ „intamplator” scolasticii clericalisti KA(KA)Tolici si nu numai … sunt TOCMAI adeptii DESEI „impartasanii”.

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 28, 2017 at 2:21 pm

        AUGUSTIN

        parinte, face fiecare cum crede, si feicare da socoteala pentru faptele si alegerile lui.

        eu unul NU SUNT PENTRU deasa impartasanie, si nici Parintii pe care i-am cunoscut , ci pentru LUAREA AMINTE PERMANANTA la sine, si Starea PERMANENTA (dupa putinta iniantea) Lui Dumnezeu care ne ferset de alunecarile cu gandul… sunt insa pentru DEASA Spovedanie/ marturisire a gandurilor la duhonic si Impartasanie cu pregatire ,

        … si NU ADESEA ca altfel se banalizeaza si omul se face din pacatos, nesimtit !
        noi nu avem viata si credinta fierbinte a Crestinilor din primele veacuri, nici a Sf Parinti sau Turmelor lor PREGATITE CONTINUU de acestia

        noi cu viata RISPITA si lumeasca pe care o ducem , NU PUTEM avea saptamanal PREGATIREA necesara Sf Impartasanii ( de care sigur STIM ca NU suntem niciodata vrednici, dar nici nesimtiti la MARETIA ei dumnezeiasca )

        si STIM ca NU cantitatea de Impartasanie manuieste, ci MODUL in care o primesti , care MOD e DEPENDENT DIRECT PROPORTIONAL de starea naostra duhovniceasca… la MAJORITATEA DARAPANATA !

        … vasul NEPREGATIT se SPARGE si NU TINE in el focul dumnezeirii si harul Impartasaniei !.. apoi se netrebnciceste cu totul si ajunge la ceea ce ne avretza Sf Ap Pavel ca ne impartasim SPRE OSANDA.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 28, 2017 at 2:39 pm

        AUGUSTIN

        … sau poate esti tu atat de NECREDINCIOS ca Hristos „NU e in stare” sa pazeasca pe crestinul „vrednic” daca nu il impartasesti tu saptamanal, sau mai des?

        oare lucreaza harul OBLIGATORIU proportional cu CANTITATEA de Impartasanie ca sa postulati tu si vulcanescu asa ceva?

        nici medicamentele NU se iau adesea caci devin „OTRAVITOARE” pentru firea NEPUTINCIOASA /(NEPREGATITA) slabanogita de boala .

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 4:19 pm

        Nici eu nu sunt pentru deasa impartasanie. Oare cati din preotii casatoriti tin cele 3 zile de curatie inainte de impartasanie si 3 zile dupa?

        Apreciază

      • augustin said, on ianuarie 28, 2017 at 6:10 pm

        AUZI FRATE CE SPUNE RUGACIUNEA A 6A DE DINAINTE DE IMPARTASIRE, SFANTUL VASILIE CEL MARE A SCRIS-O, NU EU:

        ” Știu, Doamne, că mă împărtășesc cu nevrednicie cu Preacuratul Tău Trup și Scump Sângele Tău, și vinovat sunt, și osândă mie însumi mă­nânc și beau, neputându-mi da seama, pre­cum se cu­vine, de Trupul și Sângele Tău, Hris­toase, Dum­ne­zeul meu….”

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 6:56 pm

        Tot Sf Vasile cel Mare a spus ca nu este feciorelnic desi nu a cunoscut femeie. Nu se poate compara smerenia sfintilor cu cei plini de pacate, de multe ori opritoare care se impartasesc.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 29, 2017 at 12:18 pm

        AUGUSTIN

        da stiu si eu rugaciunea aceasta … si UNDE zice acolo Sf Vasile sa ne impartasim DES?… mai ales noi astia (MAJORITATEA ) lumesti neatentii,nepregatitii, risipitii la suflet, rasfatatii si ingaduitorii cu patimile si lipsurile noastre?

        Rugaciunea inimii si ostenela cu smerenie si TREZVIE a zidit Sfinti din oamenii atenti cu mantuirea proprie, ca nu ne mantuim la kilul de impatrasanie primita !

        Sf Ioan Botezatorul CEL MAI VREDNIC dintre toti cei nascuti in femeie NU S-A IMPARATSIT nicioddata in viata sa pamanteasca contemporana Lui Hristos , cu ce l-a pagubit asta?
        Maica Domnului FARA DARUL Impartasaniei s-a facut UNIT cu Dumnezeu, s-a facut CASA A LUI DUMNEZEU si NASCATOARE de Dumnezeu! …
        noi vrem repede RETETA MAGICA ! Sa lucre Impartasania pentru noi !… MUSAI DES
        Harul indurarii lui Dumnezeu si Apropierea de Dumnezeu se cere/castiga cu osteneala/POCAINTA, nu cu Impartasanie desa fara grija si cu MINIMALISM in osteneala duhovniceasca.

        Sf Parinti Filocalici expun CLAR TREPTELE curatirii,luminarii si indumnezeiri omului… si NICIUNUL NU a zis ca in locul parcurgerii acestora, sa le dea popii Impartasanie cu kilogramul ca asa vor spori ei hocus-pocus … ca se roaga Imparatsania in ei si lucreaza ea in locul lor ostenelile cu care suntem noi datori !

        Mantuirea e TAINA si IMPREUNA LUCRARE a omului cu Dumnezeu , iar NU omul lasa in seama lui Dumnezeu ( Impartasaniei) DATORIA sa. La asta sa-i pregatesti pe pastoritii tai , nu la mantuirea MOCA cu kilul de Impartasanie, ca NU sunt ei atat de „vrednici” sa primeasca ADESEA ATINGEREA de FOCUL Impartasniei si sa nu se arda DACA NU SUNT in PERMANENTA stare de PREGATIRE ! … si SUNT ei oare asa PREGATITI sapamanal?

        Noua ni se cade ca la locul nostru sa punem accent pe DATORIA NOASTRA pe partea noastra de lucrare (nu pe partea Lui Dumnezeu, pe Impartasanie) , pe aceia sa ne concentram ca ACEEA SE CERE de la noi la Judecata = LUCRAREA Poruncilor .. si NU sa o pasam cu viclesuguri si retete magice din astea Lui Dumnezeu.

        Ca STIM TOTI ca Impartasnia (de care NIMNENI dintre cei nascuti din femeie NU e vrednic) e FOC DUMNEZEIESC care arde si sfinteste, si LUCREAZA imposibil de descris de mintea creata, dar sa avem grija sa NU NE ARDEM ci sa NE SFINTIM cu ea !

        Pentru unii ACEEASI Imparasanie e FOC SFINTITOR; pentru altii FOC MISTUITOR si OSANDA VESNICA!

        Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 28, 2017 at 1:03 pm

      Sa stiti ca Parintii din Moldova sunt mai batrani si mai traitori si merita mai multa atentie, nu sunt niste scolastici!!!!! Eu le multumesc mult acestor parinti pentru smerenia si cumentenia lor intru invataturile Sfintilor!

      Si Sfantul Paisie Velichicovski e un Sfant la care ar trebui sa avem mare evlavie, cu toti ortosocsii, si toti romanii, a sfintit pamantul nostru prin viata si invatatura sa.

      frate el uite ce de comentarii… 🙂 … http://ortodoxinfo.ro/2017/01/27/parintele-justin-parvu-despre-deasa-impartasanie/

      foarte bine spune acolo parintele Justin ! .D frumos

      Apreciază

  13. ilioara said, on ianuarie 28, 2017 at 10:28 am

    mutare de tortionari :ortodocsii astia extremisti care cer sa fie torturati, schingiuiti, nu s-au saturat sa-L marturiseasca pe HRISTOS de 2000 de ani incoace, au uitat cu cata dragoste au fost chinuiti si ucisi, continua cu ura inversunata sa ceara aceleasi tratamente inumane, animalice, satanicesti……..CAT EXTREMISM…….sa indrazneasca sa gandeasca, sa indrazneasca sa aleaga si mai ales, SA INDRAZNEASCA SA VORBEASCA, cand ei de fapt ar trebui nuimai sa se tarasca in fata lor, a tortionarilor .

    Apreciază

  14. Vali said, on ianuarie 28, 2017 at 10:50 am

    Este oribil si infricosator clipul! Cel putin pt mine…. Stiam ca televiziunea incearca sa ne educe si aici se arata multimilor de oi infricosate ca patriotismul si credinta duc la…. salutul nazist! Asta ca sa descurajeze pe cei ce au imbolduri patriotice si credinta…. Sa-ti faci cruce v-a deveni periculos?
    Chiar as vrea sa vad reportajul, chiar daca stiu ca ma v-a revolta…. Oare cate oi vor inghiti minciunile astea? Manelistii? Ateii? Pseudo-intelectulii?…. Trist……

    Apreciază

  15. sorin said, on ianuarie 28, 2017 at 11:11 am

    Augustin, https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/27/pacatele-care-opresc-de-la-sfanta-impartasanie-si-canonisirea-lor-dupa-sfintele-canoane-numarul-anilor-de-canonisire-se-scade-doar-daca-cel-ce-se-pocaieste-tine-mai-mult-post-si-face-mai-multa-nevoin/

    Daca aveti credinciosi care se pot compara cu primii crestini, atunci ii puteti impartasi des. Dar va rog sa ni prezentati si noua. crestinii care se pot impartasi des trebuie sa arda de sfintenie, nu au voie sa creada in nici o inselare, sa respecte cu strictete canoanele si in ziua de azi trebuie sa mearga pana la capat cu marturisireA. Sa cunoasca bine invatatura Sfintilor, sa aiba dragoste fata de aproapele etccccc

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 28, 2017 at 3:33 pm

      sorin

      EXACT !

      daca erau asa de „sfintiti ” ca sunt sarmanii „vrednici” de DEASA Impartasanie si sunt „fara pacate opritoare ” ca Iuda … atunci DE CE e Biserica azi DARAPANATA?

      … si UNDE sunt atunci „vrednicii ” aia? .. acum cand Biserica e ATACATA de EREZIE?

      ca eu STIU GLOATE de „vrednicutzi ” ca astia care se impartasesc SPATAMANAL (cel putin) , daca nu mai des, si asta ANI DE-a RANDUL ianinte de Creta …si azi sunt ei cu popii lor :
      ERETICI ecumenisti CONVINSI !

      ..si stai ca asta e DOAR un ochi al PLASEI de cernere a lumii, mai sunt si INSELARILE multe si felurite… si cipurile.. si alte APOSTAZII … au reúsit oare ei sa SCAPE de toate, ca doar sunt „des impartasiti „, ANI de randul…

      ai zice a azi se mantuieste omul AUTOMAT la kilul de Impartasanie primit !… Iata ca eu JALE, cunosc GLOATE care au ingurgitat sistematic, ani de-a randul, kilograme de Impartasanie de la popi lor la fel de „pregatiti” ca si ei .. si care azi sunt ERETICI ecumensiti INCAPATANATI ! …

      IATA pana UNDE duce Impartasania DEASA FARA PREGATIRE !!

      LA OSANDA !

      Apreciat de 1 persoană

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 4:24 pm

        Tocmai pentru ca preotii si mirenii si-au batut joc de Trupul si Sangele lui Hristos care este foc si arde, Hristos i-a lepadat de la El si de aceea azi au ajuns eretici atat preotii, peste 99% cat si mirenii.

        Apreciază

      • ilioara said, on ianuarie 28, 2017 at 4:32 pm

        adevarat

        Apreciază

  16. sorin said, on ianuarie 28, 2017 at 11:12 am

    Daca totusi cunoasteti asemenea crestini inseamna ca Dumnezeu va amana si razboiul, prigoana asupra preotilor, monahilor si a altora se va opri ca doar exista crestini ca in vechime.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 28, 2017 at 3:45 pm

      sorin

      … 🙂 !

      de aia sunt toti cool, traznind de „duhovnicie” aleasa, ca poate ( cred ei) MAI E UN SECOL pana la anticrist, ce acte cu cip, ce alte „sperietori” … astepata convinsi si Sinoade de „restabilitre a Ortodoxei” , … ca pana atunci ORICUM „mai au har” ERETICII neanatematizati de vreun Sinod… balblabla..

      RETETA MAGICA a mantuirii usoare azi : DEASA Imapartasanie ! …. ce conteaza CUM ! …daca dezleaga popa e ok ! HOCUS- POCUS !

      au GRESIT Par Filocalici cu explicarea amanuntita a Caii de mantuire si stadiilor ei , ce atata SONELEALA duhovniceasca… TREBUIAU sa zica , atentie

      key word : DEASA IMPARASANIE !!…restul e si vine AUTOMAT !…mmm ce poate fi mai MAGIC ca asta? 🙂

      mai ceva ca protestantii … ! NU FAPTE ! … ca e greu, acum zice ” nu avem pacate opritoare”… ce or fi insemand asta la ei…doar EI stiu !!! ..adica „vrednici ” sunt ! nu? 🙂 … daca zic ei?

      e nevoie doar CREDINTA DREAPTA( zic ei, si nUNDE e aceasa OARE?? ca azi NU se vede, Ortodoxia , e lucru RAR, Biserica e o RUINA, si ei … asteapta „Sinoade de restabilire „… ) si DEASA IMPARTASANIE…

      adica sa faca Hristos pentru ei TOTUL ! ei doar sa caste gura si sa inghita nemestecat daca se poate si ZILNIC „vrednicii” de ei !.. ca doar au „dreapta credinta” si „nu au pacate opritoare” si au si popa care le da „dezlegare” !… e totul „canonic” nu?

      erau TAMPITI Sfintii Parinti aia de se chinuiau DEGEBA pe sine, nu pricepusera „sarmanii” ca TOTUL e atat de SIMPLU !

      MOCA !

      Apreciat de 2 persoane

      • OrtodoxTM said, on ianuarie 28, 2017 at 4:21 pm

        @el te-ai gandit vreodata ca tocmai faptul ca romanii nu se impartasesc cu anii ne-a adus in starea asta de amorteala si cadere duhovniceasca?
        Explica-mi te rog cum de cei care se impartasesc de 4 ori pe ani sunt „vrednici” doar atunci si il pot primi pe Hristos dar in restul anului nu sunt vrednici?Adica ce stare ii conduce pe ei sa zica doar de cele 4 ori : „Gata,sunt destul de bun acuma ma apropii” ?Nu e un pic de mandrie? Nu prea inteleg conceptia asta.

        Apreciază

      • OrtodoxTM said, on ianuarie 28, 2017 at 4:27 pm

        Banuiesc ca nu e nevoie sa iti mai spun dar stii si tu ca exista sfinti care erau adeptii desei impartasanii .De ex : Sf.Ioan de Krondstat.
        Domnul sa ma ierte daca gresesc !

        Apreciază

      • ilioara said, on ianuarie 28, 2017 at 4:42 pm

        deasa impartasanie duce la obisnuinta, obisnuinta la nesimtire si nesimtirea la indracire, Fata de crestinii din vechime,crestinii acestui veac au pierdut simtirea de Dumnezeu…..

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 28, 2017 at 5:04 pm

        KAKODOX Tm

        DA !

        ASUM ce spun si STIU ce afirm !

        ..spre deosebire de tine, indoctrinat de ERETICII APOSTATI si … (OARE ?sluga lor??!) ! 🙂

        stiu si ce spunea Ioan de Kronstadt…

        dar tu?

        pricepi tu DIFERENTA intre crestinii rusi de atunci ( care si aia erau MUCI… ca IATA le-a venit RASPLATA MERITATA : au ucis pe Tarul lor UNS de Dumnezeu pentru Mantuitea lor .. si au asa au CRAPAT aiurea 70 ani in NEmantuirea NEBUNIEI lor !!) .. si in contextul de atunci ( …urma RUINA Rusiei pentru 70 ani , cand acelora le stateau inainte …ZERO preoti, „Biserica” serghianista, etc …

        si ei serghianistii care urmau, ca „soarta”/RASPLATA a rusilor CAZUTI de atunci NU ERAUDogmatic ERETICI ecumenisti, ca astia de azi !!! .. ci DOAR dati cu puterea anticristoca in forma ei de atunci !!) ..

        … si „crestinii HUOrtodocsi ” de azi =RATACITI de cca 100 ani incoace, de la BLESTEMATUL meletie metaxaxis incoace( … meletie ala „patriarhul” Constantino(KAKA)polului care isi manca FIZIC propriul KAKAT din cur , …la propriu … si URLA inchis in azilul de nebuni din Elvetia : „AM DARAMAT iserica Lui Hristos !!?”) si acum dupa Creta ERETICI OFICIAL ???

        Apreciat de 2 persoane

  17. Ioan C. said, on ianuarie 28, 2017 at 11:50 am

    Inca o sansa sa va dati victime, chiar daca nu va interzis nimeni dreptul la exprimare.
    Spre deosebire de Rusia, unde daca il critici pe Putin, esti gasit mort in conditii suspecte, ca in cazul Nemtov.
    Hai, victimizati-va! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 28, 2017 at 2:29 pm

      Ioan C.

      HAI SICTIR spurcaciune !

      .. mars si linge fericit in cur europoponarii si amerlocii care „te vor mantui” pe tine , ca oricum DOAR de asta esti vrednic slugoi prost si lepadat !

      Saccsiv

      DE CE mai lasi si scarnavia asta ARHICUNOSCUTA pentru BEZNA lui sa se balege cu ura lui imputita si proasta pe aici?

      Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on ianuarie 28, 2017 at 3:59 pm

        el

        Din cand in cand. Ca sa nu uitam ca astfel de oameni exista.

        Apreciat de 2 persoane

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 4:28 pm

        Il chinuie dracii. In momentul in care esti pe calea cea dreapta cu Hristos (in corabia mantuirii) nu mai ai nevoie de altceva si nu simti nevoia sa intri pe alte bloguri sa arunci cu noroi. La indivizii de acest tip constiinta lucreaza si simt ei o neliniste ca sunt in afara corabiei, dar in loc sa intre in corabie arunca cu noroi.

        Apreciază

    • Ionut said, on ianuarie 29, 2017 at 12:19 am

      Omule, e dreptul tau la o parere si e dreptul tau de a fi sau nu de acord cu parerea altcuiva. Dar chiar crezi ca e bine sa le dai dreptate astora de la Digi in aceasta problema?
      Chiar asa am ajuns? Din cauza unor neintelegeri, sa le dam dreptate unora carora nu le pasa nici de Biserica, nici de tara?

      Apreciază

  18. ExPr3sident said, on ianuarie 28, 2017 at 12:15 pm

    Traiasca Legiune si Capitanul ! Cinste Biserici lui Iisus Hristos , as dori sa stiu si eu cum pot participa la un asemenea eveniment deoarece citesc de 2 ani de zile blogul acesta fara sa intervin. Daca se poate bine inteles sa primesc aceasta informatie o sa las mailul meu aici.

    Apreciază

  19. Sluga netrebnica said, on ianuarie 28, 2017 at 12:46 pm

    Clipul asta facut de digi este doar o manipulare. Apostazia nu este de una singura, ci vine la pachet cu toata spurcaciunea din social, politica, economic, militar … Distrugerea Ortodoxiei si pregatirea terenului pentru venirea si inscaunarea antihristului se face pe toate planurile, in toate mediile si cu toate armele.

    Televiziunea este cea mai puternica arma de mintire, de manipulare si de indoctrinare a maselor. Toate televiziunile sunt stapanite. Nu exista televiziune libera nicaieri in lume.

    Apreciază

  20. Un om mic said, on ianuarie 28, 2017 at 12:51 pm

    Apreciază

  21. cel pacatos said, on ianuarie 28, 2017 at 1:24 pm

    este ingrozitor pana unde se merge cu manipularea. videoclipul este extrem de sugestiv. totul doar ptr a invrajbi si mai mult acest popor (care pana la urma, Doamne fereste, ar putea ajunge doar o populatie). Se face totul pentru a-i asmuti pe unii impotriva altora pe toate segmentele vietii noastre (social, economic, politic, cultural, etnic, religios etc), ptr a se face dezbinare in intreaga societate romaneasca din toate punctele de vedere asa cum nu a mai fost pana acum. Rezultatul: vom fi o prada usoara intr-un viitor nu stiu cat de indepartat. Parerea mea este ca toate profetiile facute de Sfintii Parinti cu privire la Romania se vor implini pana la virgula. Doar Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfintilor sai, ar putea amana momentul…

    Apreciat de 1 persoană

  22. dante said, on ianuarie 28, 2017 at 1:48 pm

    Nu legionarii au dus tara in aceasta stare de grava decadere, nu legionarii au vindut, tradat si mintit ci toata sleahta de asazis politicieni partinitori care au condus Romania zeci de ani. Stiu, vinovatul de servici este legionarul, iar el este scos la iveala pe post de bau-bau ori de cite ori sistemul vrea sa ingroape orice reactie sanatoasa si nationala a acestui neam. Dar pina sa aducem acuze acelor romani verzi, ar trebui ca sistemul bolsevic sa fie oficial declarat ca criminal, iar holocaustul lui sa fie recunoscut.
    Rusine acestor conducatori care trag sforile altor puteri straine, uitind de neamul din care fac parte, rusine mare!

    Apreciază

    • Ionut said, on ianuarie 29, 2017 at 12:24 am

      Cam asa ceva. In 25 de ani au vandut aproape tot (nu stiu de ce nu si-au vandut pe nimic averile lor in loc sa vanda averea tarii) si au depopulat Romania – 3 milioane de romani si-au luat lumea in cap, cea mai mare rata de emigrare dupa Siria.

      Apreciază

  23. X said, on ianuarie 28, 2017 at 2:10 pm

    O povestioara… sa zicem interesanta, despre o „manastire” care pare mai degraba catedrala dar care a ajuns …BERARIE (asa cum se mai intampla prin tarile „moderne”):

    http://www.bing.com/gallery/#images/VillersAbbey

    Descrierea, in engleza:

    According to local history, a small group of Cistercian monks and lay brothers founded Villers Abbey in 1146 when they arrived in Villers-la-Ville and, inspired by Saint Bernard, began laying the foundation for a monastery. After centuries of construction and reconstruction, the monks abandoned the place in the late 18th century and it fell to ruins. Today the ruins are such an important part of the local culture, the grounds are open for tours and the monks’ beer recipe has been revived at the new brewery on the grounds.

    Apreciază

  24. Dan said, on ianuarie 28, 2017 at 4:04 pm

    Publicat: Joi, 26 Ianuarie 2017 19:23 | Scris de Alexandru Moroianu | Print | Email | Accesări: 2839

    Comunicat de Presă

    Serviciul Prezidial

    Consistoriul Eparhial Monahal

    Ieromonahul Onisim-Adrian Banu, vieţuitor al Mănăstirii „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” – Făgeţel, judeţul Harghita, a fost deferit judecăţii Consistoriului Eparhial Monahal al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei pentru abateri grave de la rânduiala vieţii monahale şi disciplina canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

    Prin Hotărârea nr. 1/26.01.2017 Consistoriul Eparhial Monahal i-a aplicat pedeapsa “CATERISIRII, EXCLUDERII DIN MONAHISM ŞI INTERDICŢIA DE A PURTA HAINA MONAHALĂ”, conform art. 4 lit. p) şi lit. r) din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

    http://www.episcopiacvhr.ro/index.php/15-stiri/184-comunicat-de-presa-2

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 4:31 pm

      Va avea loc sinaxa nepomenitorilor unde va fi dat anatemei sinodul din Creta si ecumenismul.
      Vai la infricosatoarea judecata de preotii pomenitori si de episcopii tradatori.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on ianuarie 28, 2017 at 5:12 pm

        ….”Consistoriul Eparhial Monahal i-a aplicat pedeapsa “CATERISIRII, EXCLUDERII DIN MONAHISM ŞI INTERDICŢIA DE A PURTA HAINA MONAHALĂ”, conform art. 4 lit. p) şi lit. r) din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.”___ KAKAT ! …tztztz.-…. jeniiibil !

        „Consistoriul „unor IEFTINI si PROSTI ERETICI, DINAFARA Bisericii carora li se pare ca (mai) au „putere” sa ia ceea ce NU EI ci … Hristos a dat !..

        balciul DESERTACIUNILOR !..

        ERETICII carora li se pare ca( mai) „au putere” ( din burta lor ) …sa „ia caii de la bicicletele” unora !! 🙂

        astia nici macar unui copil mic de 7 ani NU „mai fac impresie” … spumega NEPUTINCIOS ( ___si DA NOI STIMMca e NEPTINCIOS !!)___ DRACUL PROST din ei ca au fost DATI IN VILEAG ! 🙂

        labarii din „Consistoriul ” cu pricina … sunt IN AFARA Bisericii Lui Hristos !

        … asa ca ce zic si „decid” ei INTRE (si DOAR pentru) ei… = e ZERO ! INVALID !

        Apreciat de 1 persoană

  25. ionutz said, on ianuarie 28, 2017 at 6:23 pm

    Cu totii avem vina ca platim ”serviciile” companiei Digi. Sa nu uitam ca pe langa miscarea antinationala pe care o duc, mai indobitocesc romanii si cu canale porno. Asadar, fiecare roman, platitor la ei Tv, Internet. Tel. etc este CONTRIBUABIL la destabilizarea si indobitocirea natiei. Eu unu nu folosesc digi, aveti curajul s-o faceti?

    Apreciază

    • Ionut said, on ianuarie 29, 2017 at 12:27 am

      Ai si tu dreptate. Ne-au tampit telefoanele astea mobile. Nu prea mai merita sa folosesti nimic, ca finantezi companii straine si/sau cu interese oculte. Iar din Romtelecom n-a mai ramas nici numele.

      Apreciază

    • cca70 said, on ianuarie 29, 2017 at 4:01 pm

      ai dreptate…mare dreptate…dar care ar fi alternativele pentru un furnizor de internet? eu vreau sa parasesc DIGI dar nu stiu spre ce sa optez

      Apreciază

  26. Raluca said, on ianuarie 28, 2017 at 9:18 pm

    Care este rânduiala de pregătire a preoților de mir pentru a se împărtăși în fiecare duminică la Sf. Liturghie, dar și în sărbătorile de peste an?

    Apreciază

  27. Cosmin said, on ianuarie 28, 2017 at 11:44 pm

    Mda… Acum Digi ne spune ca a fi nationalist, adica a fi patriot, e ceva abject.

    Dar in caz ca Romania va fi amenintata militar de vreo alta putere, atunci o sa vina Digi si o sa ne spuna sa ne inrolam, sa punem mana pe arme, ca e o indatorire patriotica , ca trebuie sa ne iubim tara , sa nu fim lasi, caci daca am stiut sa ne batem cu caramida in piept ca suntem legionari, patrioti, nationalisti, trebuie sa dam dovada de integritate si sa mergem pana la capat.

    Imi e scarba de atata voma aruncata de mass media in capetele acestei natii. Imi e scarba de obedienta politicienilor, imi e scarba de obedienta clericilor.

    Chiar pe toata linia sa fie totul putred, compromis ??? – intrebare retorica…

    Apreciat de 2 persoane

  28. Nicolae said, on ianuarie 29, 2017 at 5:21 pm

    am vazut ca nu au mai difuzat emisiunea. Sau ma insel? stie cineva ceva?

    Apreciază

  29. Eu said, on ianuarie 29, 2017 at 7:38 pm

    Nu a fost nici un reportaj

    Apreciază

  30. Radu said, on ianuarie 29, 2017 at 9:41 pm

    NU ii mai bagati in seama pe astia…cainii latra caravana trece…

    Bine ca nu e in prime time adica cand e maxima audienta era mai rau asa…

    NU se uita nimeni duminica la 14 lumea e afara sau la masa sau se culca dupa masa.

    Toate tv sunt de partea lor a sistemului si a vrajmasului

    Asociatiile si celelalta ong care pastreaza traditia si onoarea Sfintilor Inchisorilor pot eventual sa dea replica oficiala sau un punct de vedere comun.

    Ca sa vada ca nu suntem prosti si le permitem asa orice…nu stiu eu unul asa face daca javrele astea insista cu minciunile si propaganda lor

    Apreciază

  31. ionutignat111 said, on ianuarie 29, 2017 at 9:41 pm

    m-am uitat si eu. nu s-a difuzat.

    Apreciază

  32. […] DIGI a identificat dusmanul si va difuza un reportaj Duminica de la 14 […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.