SACCSIV – blog ortodox

Sa discutam despre GRATIERE

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 25, 2017
Tagged with:

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel M. said, on ianuarie 25, 2017 at 12:08 pm

    Vasile

    Trebuie sa recunosc ca ai tratat foarte intelept subiectul „gratiere” dpdv dogmatic . Nu m-as fi gandit la comparatia cu capitolul Sodomei in care discutia dintre Avraam si Dumnezeu este edificatoare pentru acest subiect. Bravo si toate felicitarile mele. Frumos.

    Doamne ajuta.

    Apreciază

    • Gabriel M. said, on ianuarie 25, 2017 at 12:10 pm

      Vasile
      te rog sa corectezi tu ca mi-a aparut din neatentie un „te” la numele tau Iarta-ma. am o tastatura de 2 lei la laptopul asta.

      Apreciază

  2. Iones said, on ianuarie 25, 2017 at 12:26 pm

    Off-topic
    Copiii unei familii de moldoveni care locuiesc in Occident au fost LUATI CU FORTA de catre autoritati: motivul – parintii i-au „obligat” sa poarte haine groase pe timp de iarna

    http://m.ro.sputnik.md/society/20170123/10919375/biserica-familia-rapire-copii-juvenila.html

    Apreciază

  3. Cosmin said, on ianuarie 25, 2017 at 1:19 pm

    Cu siguranta gratierile sunt necesare. Cu atat mai mult pentru ca se fac o multime de erori judiciare si abuzuri, ajungand oameni nevinovati acolo. Cu atat mai mult ca, pentru o gramada de fapte condamnate de codul penal Romanesc, in tarile occidentale se da cel mult o amenda.

    Chestiunea cu oamenii politici e simpla: asa cum pentru a-ti face firma ai nevoie de cazier judiciar, tot asa pentru omul politic ce candideaza sa obtina o functie in conducerea statului, aceasta candidatura trebuie sa fie conditionata de un cazier. In momentul cand ai condamanare pentru fapte ilegale savarsite in calitate de om politic, sa nu mai ai dreptul toata viata sa accesezi la vreo functie in stat. Mai mult, nici urmasii tai sau vreo ruda pana la gradul 4 !!! Daca pentru un lucrator la garda financiara e valabila aceasta regula a cazierului, de ce nu ar fi si pentru un om politic?

    Pe mine nu ma incalzeste cu absolut nimic ca un om politic face puscarie, dupa ce prin actele sale de coruptie, a castigat avantaje de care pot profita cateva generatii de urmasi ai familiei sale, sau a tarat in mocirla existentiala milioane de destine dintr-o natiune. Si eu as fi dispus sa fac puscarie 2-3 ani pentru cateva zeci sau sute de milioane de euro.

    Cum ar fi o lege prin care omul politic corupt sa nu faca puscarie, dar sa i se: retraga cetatenia romana, sa i se confiste toate bunurile lui mobile si imobile, si a le rudelor sale pana la gradul 4, inclusiv averea sotiei/sotului daca respectivul incriminat e divortat sau a divortat pe parcurs pentru a-si salva averea?

    O chestiune de morala si etica: nu as incarcera decat persoane care pot periclita fizic sau psihic viata, sanatatea fizica si mentala a celor din jur: criminali(cand spun criminal ma refer la cel ce ucide cu premeditare, nu la cel ce face contrabanda cu tigari sau piraterie software, asa cum obisnuieste sistemul sa-i numeasca pe acestia), oameni cu un comportament preponderent violent, violatori, pedofili, dereglati sexual care isi manifesta public comportamentul atentand la moralitatea celor din jur, cei care rapesc si sechestreaza persoane, in special copii.

    Pentru alte delicte as da amenzi, amenzi care sa fie armonizate dupa nivelul veniturilor celui incriminat sau raportate la venitul populatiei din Romania daca persoana incriminata nu are un loc de munca sau are dificultati majore in a-si castiga existenta macar la un nivel ce tine de securitatea alimentara a individului.

    La ora actuala in Romania se practica amenzi umilitor de mari, care efectiv pun in dificultate de plata chiar si pe cei care recunosc ca au gresit si ar dori sa le achite de buna credinta. Adica nu poti sa dai amenda pentru lipsa asigurarii RCA, nustiu cate salarii minime pe economie. E aberant. Practic tradeaza cardasia dintre guvern si grupurile de interes financiar. Nu mai vorbesc de fel si fel de obligativitati care nu au ce cauta intr-o tara pretins democratica.

    Avand in vedere cele de mai sus, e necesara o mai mare atentie si responsabilitate a aparatului de justitie, in prealabil incarcerarii unui om.

    Zilele trecute un cadru MAPN este retinut pentru 30 de zile pentru ca si-a dat pe facebook o identitate falsa si intra in discutii cu minori, spunandu-se in mass media ca a lipsit putin sa treaca la fapte de pedofilie. OK sunt perfect de acord!!!

    Dar atunci de ce cetateanul francez, om de afaceri, ce locuia la Cluj si se deplasa la Bucuresti cand avea pofte sa savarsea acte de pedofilie, prins flagrant chiar, este retinut 24 de ore si eliberat?

    De ce acei soldati americani ce au omorat oameni nevinovati in accidente de circulatie pe teritoriul Romaniei nu s-au supus aparatului de justitie si au fost extradati catre SUA, unde nu au fost penalizati pentru fapele savarsite?

    De ce hakerul roman Gucifer si altii, au fost extradati la cererea FBI?

    Oare are legatura cu ce imi spunea un amic din servicii, ca aparatul de justitie romanesc este unul foarte servil, obedient si cu exces de zel atunci cand i se solicita din exterior, extradarea unui cetatean roman, doar ca atunci cand aparatul de justitie romanesc pretinde aceleasi cereri de la omologii occidentali, cereri ce privesc cetateni proveniti din tarile occidentale, de cele mai multe ori cererile nu sunt onorate sau se lasa muuuult asteptate???

    Apreciază

    • pamaio said, on ianuarie 25, 2017 at 2:06 pm

      Zici asa: sa i se confiste toate bunurile lui mobile si imobile, si ale rudelor sale pana la gradul 4.Daca fratele tau sau un var face ceva de care zici tu si ti s-ar confisca toate bunurile DESI TU NU AI AVEA ABSOLUT NICIO VINA ti-ar conveni ? MAI GANDITI FRATILOR INAINTE DE A SCRIE…

      Apreciat de 1 persoană

      • Cosmin said, on ianuarie 25, 2017 at 11:20 pm

        @ pamaio

        Da, sa se confiste bunurile pana la rudele de gradul 4, pentru ca afacerile oamenilor politici le fac rudele lor pana la gradul 4.

        Oamenii politici sunt „curati”, ei nu fac combinatii. Le fac rudele lor care beneficiaza si ele de comisioanele de rigoare. De asemnea bunurile obtinute din acte de coruptie sunt trecute tot pe rudele pana la gradul 4.

        Exemplele sunt fara numar, doar daca traiesti pe alta planeta, ai circumstante atenuante ca esti in necunostinta de cauza. Dar de ce vorbesti atunci daca nu esti in tema cu subiectul?

        Cititi cu atentie nu pe diagonala si nu fiti superficiali in analiza. M-am referit la oameni politici.

        Apreciază

      • timisorean1 said, on ianuarie 26, 2017 at 9:57 pm

        @Cosmin
        aici nu ai dreptate.

        Apreciază

      • suveranul said, on ianuarie 27, 2017 at 2:33 am

        Cosmin, nici eu nu sunt de acord…

        Apreciază

    • Samson said, on ianuarie 25, 2017 at 5:59 pm

      @Cosmin
      Spui:
      1. „Si eu as fi dispus sa fac puscarie 2-3 ani pentru cateva zeci sau sute de milioane de euro”.
      Serios? Tu cred că nu ști ce se întâmplă în pușcăriile din România. Ori ai inima lipită de lucrurile materiale ori ești bolnav. Pentru Hristos ai face câțiva ani de pușcărie? Am un prieten care a făcut 1,5 ani de pușcărie pentru că a dus la poliție un telefon mobil găsit în fața unei discoteci. Telefonul fusese deja declarat furat, proprietarul fiind unul din „smecherii” orașului. Acest prieten îmi spunea „din pușcărie nu mai ieși așa cum ai intrat, fapt ce se vede în procentul foarte mare de recidiviști. Riscul este să ieși dezumanizat”. Poți să ieși și altfel, dar ai siguranța… .

      2. „Cum ar fi o lege prin care omul politic corupt sa nu faca puscarie, dar sa i se: retraga cetatenia romana, sa i se confiste toate bunurile lui mobile si imobile, si a le rudelor sale pana la gradul 4, inclusiv averea sotiei/sotului daca respectivul incriminat e divortat sau a divortat pe parcurs pentru a-si salva averea?”
      Ferească Dumnezeu! Ai scăpa de pușcărie pe cineva care totuși au făptuit niște lucruri ilegale, dar ai condamna pe altcineva (rude până la gradul 4) pentru nimic. Singura „vină” este doar că sunt neamuri.
      PS. Gradul 4 să fie de sânge sau prin alianță?
      Sunt atât de multe nebunii în comentariul tău că nici nu mai stau să la analizez. Tu cred că nu ai citit articolul „Sa discutam despre GRATIERE”.
      Doamne iartă-ne!

      Apreciat de 1 persoană

      • Cosmin said, on ianuarie 26, 2017 at 12:00 am

        @ Samson

        1. Asta e mentalitatea omului politic: fac 2-3 ani de puscarie, de cele mai multe ori cu suspendare, pentru un purcoi de bani. Daca ma intrebi pe mine personal daca as face puscarie, iti marturisesc ca nu imi permite caracterul sa imi tradez tara si poporul pentru toti banii din lumea asta.

        Stiu exact ce se intampla in puscariile din Romania, si nu numai din Romania. Iti marturisesc sincer ca tu in libertatea asta de care te bucuri, ai mai multe lipsuri decat unul din puscarie cu conturile blindate de sute de milioane de euro. Da, e groaznic la puscarie si e mult sa stai acolo si 3 zile daca esti din castele defavorizate.

        Ma-ntrebi daca pentru Hristos as face cativa ani de puscarie: ar fi o onoare si o bucurie, dar tare ma tem ca as cadea la acest examen deoarece sunt si las, si sarac duhovniceste. Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de asemenea incercari.

        2. Referitor la nedumerirea ta de la punctul 2, i-am raspuns mai sus lui pamaio, cu completarea ca rudele de gradul 4, intotdeauna sunt rude de sange, iar ca sa te lamuresc iti dau exemplu concret: verisorii primari sunt rude de gradul 4.

        Mai spui ca: „Sunt atât de multe nebunii în comentariul tău că nici nu mai stau să la analizez.”

        Daca ai fi un tip mai putin superficial, ai analiza in profunzime mesajul meu si ai observa ca ceea ce spun, sunt masuri prea blande in comparatie cu comportamentul oamenilor politici si consecintele acestui comportament asupra destinului unui popor.

        Si eu am vorbit despre gratiere, sunt de acord cu ea si as gratia toate categoriile de condamnati, mai putin cele mentionate in comentariul anterior. Si asta pentru ca stiu exact ce se petrece in puscarie.

        Crede-ma ca, daca judecatorii, procurorii si chiar si avocatii, ar face un stagiu de 72 de ore intr-o puscarie in calitate de detinuti, in prealabil investirii lor in functiile anterior numite, cu siguranta toate cele 3 bresle ar manifesta o atentie si responsabilitate marite in meseria lor.

        Doamne ajuta.

        Apreciază

  4. morosanu said, on ianuarie 25, 2017 at 3:44 pm

    Sa nu ne pripim, sa nu repetam ceea ce au facut comunistii in 45-60, in care chiaburii erau condamnati doar pt faptul ca erau bogati si erau condamnati fara prea multa judecata.
    1950 chiaburii egal 2015 politicienii ?
    Fiecare tara isi are conducatorii pe care-i merita.
    Dati-mi o generatie de mame credincioase si voi schimba fata lumii. (Ioan Gura de Aur)
    Asa popor asa conducatori.

    Apreciază

  5. Pąʍvo said, on ianuarie 25, 2017 at 5:08 pm

    O minte îmbâcsită de patimi, niciodată nu va face judecată dreaptă. E nevoie și în justiție oameni ai credinței înțelepți și cu frică de Dumnezeu.

    Apreciază

    • Samson said, on ianuarie 25, 2017 at 7:08 pm

      @Pamvo
      În prima jumătate a comentariului (O minte îmbâcsită de patimi, niciodată nu va face judecată dreaptă) aș spune că, mintea judecă după lege. Important este dacă legea lumească, deja stabilită, contravine legii lui Dumnezeu.
      A doua jumătate a comentariului mi se pare puerilă, atâta timp cât știm cine conduce astfel de instituții. O accept ca dorință… dar ca realitate, nu… . Filosofie știm mulți, realitatea o văd puțini.

      Apreciat de 1 persoană

      • Pąʍvo said, on ianuarie 25, 2017 at 10:14 pm

        Daca ”e nevoie”, e clar ca in realitate nu prea sunt.

        Apreciază

  6. Arhanghelul said, on ianuarie 25, 2017 at 5:54 pm

    Am auzit un cuvant … condamnat … aka puscarias = faptasul unei ilegalitati … aceasta „”entitate”” are drepturi … dar am o intrebare victima(masculina sau feminina;natiuni, popoare, populatii, omenirea …) de ce nu are nici un drept … i-se arata fata … i-se expune adresa(localitatea/strada) … este supusa(victima indiferent de sex, etc.) invinuirii, ca a fost: placida, apatica, neatenta, credula, proasta, s.a.m.d. …

    Nu comparati o cetate … cu o inchisoare … chiar daca ambele au ziduri … sau legistrative … a fi cetatean (in cazul nostru primesti un buletin ; in speta cei nascuti in acea cetate ) insemna ca esti unul din membri cetatii … si implicit te vei raporta la regulile acelei cetati … cum se cheama cel care nu o respecta? … si ce pateste?…

    In concluzie putem dezvolta foarte mult acesta expunere de idei si enunturi …

    Dumnezeu nu a comparat Sodoma cu o inchisoare … si nu a vrut sa-i piarda pe cei buni pentru pacatele/greselile celor multi … chiar daca era putini drepti … 50 … 45 … 40 … 35 …30 … … 5 .

    _______________________________________________________

    O pilda mai jos …

    „”Iar inteleptul Gheorghe i-a raspuns lui Mahomed al II-lea:

    – Prea inalte, eu cu puterea, cunostinta si intelepciunea mea nu pot talcui descoperirea ta, doar adevaratul Dumnezeu in care cred si pe care Il slavesc mi-o poate dezvalui. Da-mi, te rog, un ragaz de SAPTE zile ca sa postesc si sa ma rog lui Dumnezeu sa mi-o descopere.

    Sultanului i-au placut vorbele inteleptului Gheorghe si i-a dat ragazul cerut. Dupa ce au trecut sapte zile, acela a aparut in fata sultanului si i-a zis cu indrazneala:

    – Domnul si Dumnezeul meu, la Care m-am rugat si pe care il slavesc, Care ne-a fagadut ca ne va da tot ce-I vom cere cu credinta, daca este spre folosul sufletului nostru, mi-a descoperit semnificatia vederii tale. Cunoaste, asadar, prea inalte sultan, ca cele cinci degete ale mainii pe care o vezi inseamna ca n-ai fi intrat in acest oras daca in el ar fi existat CINCI CRESTINI ADEVARATI.

    Imparatului i-a placut explicatia lui Gheorghe Scholarul si i-a zis:

    – Intrucat te vad intelept si mi-ai dezlegat nedumerirea alungandu-mi tristetea, cere-mi orice vrei si sunt gata sa-ti ofer.

    Si Gheorghe a spus:

    – Un lucru cer de la tine, prea inalte, sa dai porunca severa ostasilor tai SA INCETEZE crimele impotriva grecilor, torturile, prigoanele, talhariile si jafurile. „”

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/06/01/de-ce-a-cazut-constantinopolul-marti-29-mai-1453-din-doua-rele-care-era-mai-rea-un-constantinopol-catolic-sau-unul-turcesc/

    Apreciază

  7. Tiatira1986 said, on ianuarie 25, 2017 at 6:56 pm

    Doamne Ajuta ,

    Draga Frate Vasile sunt sigur ca nu ma ai la inima din vari motive pe care numai tu le sti , printre care cred ca se numara si cel in care si tu si alti crede-ti ca sunt cine stie cine . Lucrul asta nu conteaza ca nu am cum sa il demonstrez momentan dar cine stie pe viitor ce si cum va fi , asta numai Dumnezeu Dragutu stie ce si cum . Dar as dori daca se poate si daca crezi ca ii important sa dezbatem si marea nebunie zic eu cu acel 2% din PIB care revine Armatei . Eu personal cred ca nu este un lucru normal si firesc dar acum as dori sa aud si alte pareri legate de acest aspect .
    Iti doresc o zi binecuvantata si mantuire .

    Apreciază

    • miturimoderne said, on ianuarie 25, 2017 at 10:46 pm

      Foarte pe subiect vad. 🙂
      Incalcit comentariu … nu stiu ce vrei sa faci cu el.

      Doamne ajuta!

      Daniel

      Apreciază

    • nimeni said, on ianuarie 25, 2017 at 11:10 pm

      Masoneria da lucrurile pe fata
      In video se spune clar ca in masonerie sunt o multime de mitropoliti, episcopi si preoti care stim noi ce interese au, sa sfasie turma.

      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154736689776480&id=656201479

      „…Citeşte textul şi ascultă ce spun masonii despre Cuza şi următorii lui…” Distribuie!!!
      A.I. Cuza, “unirea”, masoneria şi secularizarea averilor mănăstirești

      „Nu vă puteţi închipui cât de grozav mă izbi acel anunţ, puindu-mă din nou în cea mai adâncă mâhnire sufletească… Vă rugăm să binevoiţi a face prin mijlocirea de care dispuneţi de a lăsa pomenitului schit iarăşi de a se administra de sine ca şi până acum.” (din Scrisoarea Sfântului Calinic de la Cernica adresată ministrului
      Cultelor pentru a nu seculariza averile Mănăstirii Frăsinei)

      Ne aducem aminte de faptul că Voievozii noștri au ctitorit multe mănăstiri, atât în Țările Românești cât și în alte țări ortodoxe. Unele mănăstiri de la noi erau închinate unor mănăstiri din Sfântul Munte Athos sau de la Ierusalim; o parte din veniturile lor mergeau la acele mănăstiri, ca milostenie; iar Părinții de acolo se rugau pentru tot neamul românesc. Aceasta a durat până la secularizarea averilor mănăstirești (1859 și 1863), înfăptuită de doi francmasoni: domnitorul Alexandru Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu.

      Alexandru Ioan Cuza a fost „ales de Adunările Elective ale Țării Românești și Moldovei ca urmare a sfatului delegației europene, alcătuită numai din masoni și aflată în Principate pentru a supra­veghea alegerile. Ca urmare a unor neînțelegeri masonice de culise, va fi silit să abdice după șapte ani de domnie”.[1] Încă de la începutul domniei sale, Alexandru Ioan Cuza avea în programul său de reforme secularizarea averilor mănăstireşti. Al doilea mason despre care vorbeam a fost Mihail Kogălniceanu. În 1863, când au fost secu­larizate și averile mănăstirilor neînchinate celor străine, Kogălniceanu era prim-ministru. Se cunoaște faptul că el era conducătorul unei loji masonice bucureștene încă din anul 1844.[2]

      „Domnia lui Cuza Vodă se inaugură în 1859 prin acte arbitrare în Biserică. Primul act, comis de guvern împotriva practicei Bisericii şi Tradiţiei, a fost numirea de locotenent episcopal la Buzău, în contra voinţei mitropolitului Nifon. Episcopul Filotei al Buzăului se îmbol­năvise de o boală crudă şi trebuia neapărat înlocuit. Guvernului îi trebuia însă un om devotat în toate planurile sale şi-l găsi în persoana lui Dionisie Fotino, care era „persona grata”. Dar mitropolitul Nifon se opuse la numirea acestuia şi nu-l recomandă, conform uzului. Atunci guvernul călcă în picioare tradiţia, care cere ca Biserica prin şeful său să-şi spună cuvântul la numirea locotenenţilor de episcopi, şi numi cu de la sine putere pe Dionisie Fotino locotenent episcopal la Buzău, îndatorindu-l ca împreună cu autoritatea civilă să strângă toţi banii episcopului îmbolnăvit şi să-i dea guvernului.

      După această numire arbitrară, urmă alt act arbitrar, adică confiscarea averii episcopului Filotei, în valoare de 74.000 de galbeni, înainte de moartea episcopului şi cu toate că exista un testament al său, sub pretextul că un călugăr nu poate avea averea sa, fiindcă el s-a lepădat de lume şi de toate ale ei.

      Alt fapt arbitrar îl săvârşi guvernul în 1859, luând averile bisericeşti ale mânăstirilor Neamţul, Secul, Agapia, Adam şi Verona, sub pretext de administraţie rea, trecându-le sub administrarea Ministerului de Culte, ca şi pe celelalte averi mănăstireşti. Atunci se luară tipografiile din Mânăstirea Neamţul, se desfiinţară fabricile mânăstireşti, se vândură la iarmaroc vitele, stupii şi toate averile mobile ale mânăstirilor, oprindu-se numai ceea ce era de absolută necesitate pentru soborul mânăstiresc. În schimb se făcură mână­stirilor state, în marginile strictului necesar şi se trecură la buget.

      Astfel aceste mânăstiri începură a trăi în mizerie, din cauza sumelor bugetare ridicole şi neînsemnate. Mitropolitul Sofronie Miclescu, care protestă în 1859 demn, dar energic, în contra actului arbitrar al guvernului privitor la vătămarea drepturilor bisericeşti prin confiscarea averilor mânăstireşti, fără a se da garanţii suficiente a fost în fine depus, în noiembrie 1860.

      Se luară apoi măsuri restrictive împotriva mânăstirilor şi călugărilor, iar mânăstirile Doljeşti, lângă Roman, Zagovia din Iaşi şi 31 de schituri au fost desfiinţate, bisericile lor fiind prefăcute în biserici de mir. Aceste măsuri restrictive se luară atât în Moldova cât şi în Ţara Românească. În Ţara Românească multe mânăstiri şi schituri au fost transformate în închisori, ospicii etc. […]

      Apoi prin legea de secularizare a averilor mânăstireşti din 13 Decembrie 1863, au fost declarate ca averi ale statului toate averile mânăstireşti din România. […]

      Prin «legea comunală» din anul 1864 se luară actele stării civile din mâna clerului, cum fusese până atunci, şi încredinţară purtarea lor primarilor care purtară de acum şi titlul de «ofiţeri ai stării civile» […]

      Tot în timpul domniei lui Cuza-Vodă se luară şi unele măsuri privitoare la alte confesiuni, care erau cu mult mai favorabile decât cele luate faţă de Biserica Ortodoxă. Îndeosebi a fost protejată „Biserica” romano-catolică. Astfel romano-catolicilor li se acordă favorul de subvenţionare a bisericilor lor şi asigurarea de susţinere a clerului lor. Pentru cultivarea clericilor romano-catolici se înfiinţă la Iaşi, în anul 1864, un Seminar susţinut de Stat, cu patru clase, cu tendinţa de a se completa la şapte clase.

      Tot acum se permise călugăriţelor romano-catolice de a înfiinţa la Iaşi un pensionat de fete, în care erau primite şi copile ortodoxe, fiice de Români, care apoi ieşeau de acolo cu sufletul catolicizat şi înstrăinat. Această favorizare mare a catolicismului papal din partea guvernului român se datoreşte influenţei mari, pe care a avut-o asupra lui Cuza-Vodă, Franţa, precum şi marei treceri, de care se bucura la guvernul român consulul francez aici”.[3]

      Nicolae Rosetti Roznovanu scria către Mitropolitul Filaret al Moscovei:

      „… Sunt deja patru ani, de când, în mijlocul celei mai aspre ierni, oraşul Iaşi a fost izbit de îndurerare, aflând odată, într-o dimineaţă, că mitropolitul lui, fericitul Sofronie, un bătrân de şaizeci de ani, a fost smuls cu ajutorul armatei, de la picioarele altarului, unde asculta liturghia, târât din biserică, aruncat într-o trăsură, bolnav, aproape pe moarte, a fost dus de soldaţi, ca un criminal, prin mijlocul întregului oraş şi toată ţara, într-o mănăstire, în fundul munţilor. Ce mare crimă a săvârşit el oare ca să nu poată să se justifice, dar cel puţin să se scuze, oarecum, această nelegiuire din cele mai barbare? Să se socotească o aşa crimă, sfânta apărare a sacrei sale datorii? Aceasta a fost numai curajul cu care a apărat interesele bisericii naţionale, împotrivindu-se luării averilor bisericeşti, pe care guvernul a pus mâna fără nici o formă procedurală. El a murit. Cine a devenit urmaşul lui? Nu a fost şi nici nu este. Prima catedră episcopală a Moldovei este vacantă încă, şi guvernul nici nu s-a gândit vreodată să o ocupe, chemând persoane vrednice, destinate pentru a fi alese după obiceiul ţării. În curând şi cei doi episcopi cari ocupau cele două catedre ale țării s-au pogorât după tovarăşul lor în mormânt, scaunele lor ca şi al aceluia au rămas neocupate. De asemenea a fost şi în Muntenia, unde aproape toţi episcopii, cari ocupaseră catedrele principale ale țării, au dispărut, şi catedrele au rămas văduve, şi în timpul de faţă marea turmă a credincioşilor a fost lăsată fără păstori la batjocura şi atacurile vrăjmaşilor credinţei ortodoxe.

      De pe atunci proiectele ascunse ale guvernului nostru începeau să se deseneze încetul cu încetul: oblăduitorul veniturilor bisericii noastre naţionale, în loc să susţină monumentele credinţei noastre şi să ajute la cheltuielile slujbei dumnezeiești, şi-a însuşit pentru trebuinţele sale proprii aproape toată această sumă a veniturilor; bisericile noastre nu au mai fost reparate şi au căzut în ruină; mânăstirile s-au pustiit; călugării cari le umpleau până acum, au fost izgoniţi cu forţa; toată averea mişcătoare a bisericii până la sfintele odoare au fost date de guvern ca pradă favoriţilor lui; ceremoniile slujbei noastre bisericeşti se bucurau de cea mai măruntă grijă, iar acum guvernul îşi arată faţă de ele, din ce în ce, numai dispreţ şi nepăsare faţă de religia noastră. Totul era îndreptat spre aceia ca încetul cu încetul să pogoare această religie în mintea poporului prin sărăcirea formelor ei materiale, care aşa de puternic influenţa asupra spiritului maselor.

      Cu toate acestea, ca să se prevină orice protest, guvernul în chipul cel mai îndrăzneț, abuzând de autoritatea sa, a numit cu de la sine putere la catedrele vacante pe creaturile sale cu o înlocuire vre­mel­nică. El şi-a asigurat credinţa acestor înlocuitori prin amenin­ţarea că-i va da jos, dacă vor fi bănuiţi de independenţă sau cuvioşie ortodoxă. Astfel, şi-a asigurat şi clerul de jos, care niciodată nu va îndrăzni să-şi ridice glasul, fie şi cel mai slab, întru apărarea religiei supusă atacurilor.

      În acelaşi timp, organele oficiale ale guvernului, au început, la orice ocazie, să deştepte în noi ură şi dispreţ faţă de coreligionarii noştri din Rusia şi de Biserica greacă din Constantinopole, mama noastră obştească.

      Aceasta nu a fost destul şi clerul grec, bogăţiile sale, dătătoare de mare influenţă, adânc devotat credinţei sale pentru cuvioşia sa a părăsit biserica noastră naţională din clipa ce a fost lipsit de putere, care cler, putea prin aceste daruri duhovniceşti să se opună planurilor guvernului. Trebuia cu orice preţ să se scape de el şi să-l împingă până la o desăvârşită sărăcie. De altfel, de mult deja bogata pradă atrăgea însetarea acestui guvern. O lege diavolească i-a uşurat greutatea, averea bisericii greceşti trebuia să se confisce, fără nicio condiţiune”.[4]

      extras din cartea Pagini din istoria neamului românesc, de prof. Ioan Vlăducă, editura Fundaţiei Justin Pârvu, 2012

      Sursă text : http://www.glasulstramosesc.ro/blog/a_i_cuza_unirea_masoneria_si_secularizarea_averilor_manastiresti/2017-01-24-292

      Sursă video : https://youtu.be/9Z40UUPEKj0

      Atenție! Masoneria este Anatematizată de Sinodul BOR din 1937.
      Anatema Alexandru Ioan Cuza!
      Anatema masoneria!

      Apreciază

  8. NIMENI said, on ianuarie 25, 2017 at 10:53 pm

    Sunt absolut de acord cu gratierea imediata a oamenilor care au savarsit fapte usoare sau inchipuite.
    Celor gratiati, fara surse de venit sau familie in putere sa-i ajute, sa li se asigure timp de 24 de luni mijloace de trai, casa, masa, haine si plasarea la locuri de munca.

    Pentru infractorii care au sechestrat minore/ minori,le-au batut si le-au obligat la prostitutie …GLONTUL.
    Pedofilii …GLONTUL.
    Pentru infractorii care au sechestrat femei,le-au batut si le-au obligat la prostitutie …INCHISOARE PE VIATA.
    Pentru infractorii care au vandut droguri minorilor INCHISOARE PE VIATA.
    Pentru gainarii/ hotii din buzunare/ micii ciorditori amenda cu munca NORMATA in folosul comunitatii.
    Tinerilor apti sa li se propuna intrarea in armata.
    Golani/ derbedei care se manifesteaza galagios la drum de seara intr-o piata, blocand circulatia …identificarea si AMENDAREA cu 10.000 lei …hai sa fiu mai omenos …5.000 lei
    Modificarea DE URGENTA a Cp si a Cpp.
    Poate o sa revin.
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghi said, on ianuarie 26, 2017 at 2:14 pm

      Cata viata ai dat tu, de la tine… ca sa iei o viata de hot, de fapt…???
      Incearca sa dai deoparte judecata talmudica. „jidanirea” fapturii si ura care razbate printre randuri…

      Apreciază

      • NIMENI said, on ianuarie 26, 2017 at 8:23 pm

        gheorghi,
        Unde scrie ca vreau sa iau o viata de hot?
        Reiau si reformulez: Pentru infractorii care au sechestrat minore, le-au TORTURAT CU BESTIALITATE sau LE-AU OMORAT IN CHINURI GRAZNICE si le-au obligat la prostitutie …GLONTUL.

        Pedofilii …GLONTUL. Fiind minor ai fost violat?
        Ma lasi cu „jidanirea”?
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • Cory said, on ianuarie 27, 2017 at 2:33 am

      Având în vedere ca la vârful statului este o intreaga mafie nu știu ce încredere poți avea în condamnările sau judecățile astora. Cum ar fi sa fii tu sau un copil al tău condamnat la închisoare pe suspiciuni (iar aici nu ma refer doar la cazuri de coruptie) eu zic sa mai reflectezi căci cu atata asa zisa „justitie” am ajuns cea mai de jos tara din UE, cea mai plina de hoți ( si asta din cauza ca statul nu-ți da voie sa te ridici) deci în concluzie nu merge treaba asa. Trebuie totul schimbat.hotii stau în pârnaie condamnati de hoți de 1000 de ori mai mari ca ei….

      Apreciat de 1 persoană

      • NIMENI said, on ianuarie 27, 2017 at 1:57 pm

        Cory,
        Ai dreptate partial si color!

        Apreciază

  9. NIMENI said, on ianuarie 25, 2017 at 11:10 pm

    Pentru Dragnea, gratiere, amnistie …albire.
    Pentru lotul „Mineriada 1990”, Iliescu Ion, Cozma Miron si altii, gratierea, amnistia …albirea, cu toate ca, daca nu ma ajutau picioarele, eram kaput la Straulesti …
    Pentru „corupti”, gratierea, amnistia …plata unei amenzi penale consistente si interzicerea ocuparii de functii publice pana la final.
    Pentru fapta deosebit de grava numita „MCV” …respingerea oficiala ca fiind lucrare lovita de nulitate absoluta.

    Apreciat de 1 persoană

  10. George Popandron said, on ianuarie 26, 2017 at 12:58 am

    Pentru ca nu am adresa dumneavoastră de e-mail….va atașez doua linkuri care duc la un site rusesc deși scrie iln engleza…legat de o ciudățenie din cadrul ROCOR….despre asa numitul Rit de west…. Știți ceva depre asta? Zice ca ar fi cu aprobarea ROCOR

    Apoi se afirma la fel de ciudat…ca Sf. Ioan Maximovici ar fi slujit cu cei din Ritul de West…chiar se arata și o poza….abusurd desigur…dar se vede ceva în poza.

    Știți ceva despre Ritul de West? ….si de ce îl blamează pe sfânt ca ar fi slujit cu acești eretici?

    Atașez linkurile http://www.pravoslavie.ru/english/100459.htm

    http://www.pravoslavie.ru/english/91138.htm În care se refera la Sf. Ioan Maximovici

    Ciudat…din moment ce știm ca el a fost un mare luptător împotriva ecumenismului sincretist…si a condamnat în 1983 împreună cu Sinodul Rocor ecumenismul

    Puteți sa studiați și sa lămuriți problema…?

    Apreciază

  11. augustin said, on ianuarie 26, 2017 at 2:44 pm

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/vesti_bune_despre_sinaxa_panortodoxa/2017-01-26-295

    Desigur, as prefera titulatura de sobor/sinod, nu de sinaxa. Sinaxe au fost cele de la Radeni si Banceni!

    Apreciază

  12. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on ianuarie 26, 2017 at 3:11 pm

    Apreciază

  13. David said, on ianuarie 26, 2017 at 6:43 pm

    Saccsiv,

    Iată o altă modificare majoră apărută în biblia editată de patriarhie.

    La Isaia 17:10 apare tradus în felul următor:

    10. Căci tu ai uitat pe Dumnezeul izbăvirii tale și de Stânca scăpării tale nu ți-ai adus aminte. Iată pentru ce tu ÎNTEMEIEZI GRĂDINI LUI ADONIS și acolo sădești vie pentru un dumnezeu străin.

    In timp ce in Biblia de la 1688 nu se face nicio referire la zeul Adonis:

    10. Pentru că ai lăsat pre Dumnezău, mântuitorul tău, și de Domnul, ajutorul tău, nu ți-ai adus aminte, pentru aceea vei sadi răsad necredincios și sămânță necredincioasă.

    Mai jos, un scurt documentar care explică simbolistica din biserica catolică și corelația acesteia cu nașterea lui Tammuz, denumit și Adonis – vezi Wikipedia: Tammuz (deity)

    Apreciază

  14. Cory said, on ianuarie 27, 2017 at 12:47 am

    Da într-adevăr în țările occidentale și foarte dezvoltate economic se da amenda pt infracțiuni pt care în România primești 4-5 ani de pârnaie. Ca sa nu mai zic ca în acele tari procurorii sunt văzuți mult mai jos fata de persoana acuzate. Adică nu se incalca drepturile omului. În românia primești ani grei de pârnaie și pe suspiciuni , convorbiri telefonice, probe aduse împotriva ta dar inventate atenție… problema este ca în aceasta tara numita România la vârful statului s-a format un grup de crima organizata care distruge viețile oamenilor care cum vor și după cheful lor, ori pt șpăgi grase sau interese meschine. Asta-i adevărul. Ar trebui data amnistia și grațierea pt toată lumea iar întregul sistem sa fie resetat, și făcute legi constituționale și drepte.

    Apreciat de 1 persoană

  15. Cory said, on ianuarie 27, 2017 at 2:39 pm

    http://www.alternativenews.ro/2017/01/distribuie-sa-afle-tot-poporul-presedintele-curtii-de-conturi-bugetul-a-fost-fraudat-2-1-miliarde-euro-ultimul-deceniu.html

    Eu știu de ce unii din justiție și politica sunt împotriva grațierii și amnistiei: pt ca pt ei nr de puscariasi este un adevărat business ( o afacere cu bani murdari uriașă care le umple buzunarele).

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.