SACCSIV – blog ortodox

Un INDRACIT DISPERAT umple internetul cu UN MESAJ MINCINOS in numele Parintelui Antim Gadoi, al Parintelui Pamvo Jugănaru, al fratelui Mihai-Silviu Chirila si a mea

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 23, 2017

Iata comentariile lui Ioan postate la PROMOVATI va rog portalul ORTODOX INFO pe FACEBOOK:

 

Ioan, 22 01 2017 la 15:37

Pentru ce sa-L promovăm, Sa ne cenzurezi in continuare cand nu suntem de aceeasi parere? Sa promovam o sleatca de retarzi duhovniceste ce se considera elita ortodoxiei sau belico del mondo ? Sa asistăm cum postezi nimicuri care nu au legatura cu viata duhovnicească ?
NICIODATA

 

Ioan, 22 01 2017 la 15:48

Pai acum ce sa facem … ne bagam si in casa de desfrau din cand in cand, caci si de acolo trebuie treziti.
Aha deci acuma nu mai conteaza ,,scopul scuze mijloacele ” cumva un citat al inchizitiei?
Deci pe voi nu are voie sa va judeca lumea cum faceti voi cu altii !
V-ati dat cu stângul in dreptul dupa ,,sinaxa de la Radeni” a inceput sa va scade ratingul ca nu a iesit cum v-ati plănuit , ca venind Sava si Ciprian va dat planurile peste cap ( pentru cunoscatori – se cam vorbea între noi in bucătărie )

 

Ioan, 22 01 2017 la 21:16

De asta o sa va abandoneze toți , o sa rămâneți un grup restrâns de extremisti de aici din Neamt si o sa vi se pare ca voi dati ora exactă în ortodoxie , mare inselare
Si bine faci ca imi cenzurezi mesajele , iti erau adresate doar tie . Sa stii un lucru – tu imi cenzurezi doar numarul acesta lipsit de dreapta socoteală dar de pe celelalte telefoane si tablete si laptop suntem buni prieteni fara sa iti dai seama de cursa si ma bucur ca mi-a reusit diversiunea , dupa tot ce am constatat aici nu mai aveti scăpare si nu va va vindeca nimeni de extremism .
Stii de ce nu a aparut conferinta cu Părintele Sava care sa tinut la Banceni ? Pentru ca se afla integral la mine si nu a fost pe placul lui V Longhin.
Si conferinta de la Radeni, va riscati sa o puneti toata integral ? Nu cred , iar va facuto parintele Sava si parintele Ciprian si a iesit un ,,fîssss” doar pe plan local, care nu e pe placul vostru, a extremiștilor .
Va veti stinge usor in cateva grupuri de neliturghisitori neimpartasiti daca nu aveti îndrăzneală sa va sfătuiți cu toti ca sa fiti echilibrati
ce e asta 70% dintre cei de aici nu slujesc Liturghia deloc ba mai mult unii se dau mari duhovnici neslujind de cate noua ani si nici impartasinduse si nici pe altii impartasind, vai voua ca in aceste vremuri tulburi tineti obstea flamanda de Hristos

 

Ioan, 22 01 2017 la 22:28

Cine vrea sa doneze 2€ pentru siteul Ortodox info sa dea un SMS la numarul ****
In care sa scrie ,,DONEZ”
In felul acesta veti susține lucrarea noastra ,,Bastionul Ortodoxiei ” din Neamt
Iar pentru donații materiale apelați numarul **** sau va rugam sa ne vizitati direct la Valea Alba langa Rzboienila
Pentru sfaturi teologice sunați la ****
Pentru trimiterea de pomelnic sunați la ****
Va multumim pentru incredere

 

Ioan, 22 01 2017 la 22:35

Ai face bine sa imi postezi si celelalte mesaje cenzurate ca tot esti viteaz daca nu se stii ca timit comentariile la toate celelelte siteuri cu tot cu numere de telefon si asta pentru ca de atatia ani ati încercat sa ma excludeti din echipa
Le voi posta si pe facebook si unde nu gândiți

 

Ioan, 23 01 2017 la 1:18

Ti-am spus ca sunt cu ochii pe voi !
Pentru ca nu ma crezi ti-am pregatit pe maine niste surprise

 

   Comentariu saccsiv:

Sublinierile imi apartin.

Dupa parerea sa, noi publicam “o sleatca de retarzi duhovniceste”. La cine s-o referi? Ca noi publicam de la scrierile Sfintilor Parinti si ale marilor duhovnici si pana la cele ale marturisitorilor contemporani precum Parintele Antim Gadoi, Parintele Pamvo Jugănaru, fratele Mihai-Silviu Chirila.

Dar in primul rand, in comentarii este vorba despre o amenintare, cum ca daca nu fac nu stiu ce, atunci el va posta pe tot internetul acest comentariu mincinos, in numele nostru:

“Cine vrea sa doneze 2€ pentru siteul Ortodox info sa dea un SMS la numarul ****
In care sa scrie ,,DONEZ”
In felul acesta veti susține lucrarea noastra ,,Bastionul Ortodoxiei ” din Neamt
Iar pentru donații materiale apelați numarul **** sau va rugam sa ne vizitati direct la Valea Alba langa Rzboienila
Pentru sfaturi teologice sunați la ****
Pentru trimiterea de pomelnic sunați la ****
Va multumim pentru incredere”

Unde sunt stelute, de fapt acel Ioan postase niste numere de telefon. Ale Parintelui Antim Gadoi, Parintelui Pamvo Jugănaru, fratelui Mihai-Silviu Chirila si al meu. Numere reale …

Cei de mai sus sunt fix aceiasi care au fost atacati pe internet si in noiembrie:

COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT

Mizeria cu numerele de telefon insa, dovedeste indracirea la care a ajuns respectivul Ioan. Indracire care insa nu-l va absolvi de raspunderea penala. Caci acel comentariu cu numerele de telefon, nu e nici al Parintelui Antim Gadoi, nici al Parintelui Pamvo Jugănaru, nici al fratelui Mihai-Silviu Chirila si nici al meu. Si nici unul dintre noi nu si-a dat numerele de telefon pentru vreunul din scopurile insirate acolo.

Dar cine o fi Ioan, acelasi cu cel ce se semneaza “un crestin” la comentariile de pe acest blog?

Rugaciunile parintilor “extremisti din Neamt” ni-l vor descoperi.

Pe partea juridica insa, se va ocupa fratele Mihai-Silviu Chirila. Iar in oceanul cu chestii juridice, acest frate se simte precum pestele in apa.

Pana atunci, ce stim limpede e ca printre noi se afla cineva care reuseste sa castige destul de facil increderea parintilor si a fratilor, pana intr-acolo incat sa le afle numerele de telefon pe care mai apoi sa le foloseasca la o asemenea ticalosie.

 

74 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on ianuarie 23, 2017 at 6:39 pm

    Vasile, acesta se baga in seama și pe blogul sinodul tâlhăresc, probabil că o fi cu misiune, oricum nu ai ce să scoți de la acesta,

    Apreciază

  2. augustin said, on ianuarie 23, 2017 at 6:43 pm

    Un scelerat sri-bor-srl, un capiat pe care trebuie sa-l ignoram TOTAL! Poate sa-si puna si bunicul impaiat pe internet… Ce avem a face noi cu el?

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 23, 2017 at 7:24 pm

      Nu are legătură cu subiectul, azi intr-o publicație a apărut trecător o știre despre ,,milostiva” și ,, binefacatoarea” fundație ,,omenia” însă ia intrați pe site-ul acesteia sa vedeți ce serparie și ce cloaca sa format acolo, dar și să vedeți ce sponsori sunt în spatele lor, danutz fiind președinte onorific

      Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on ianuarie 23, 2017 at 7:53 pm

      Nu-i de mirare sa apara si asemenea hahalere printre marturisitori,care baga vrajba si ura intre frati,daca-i lasam de capul lor, sa-si faca jocul mirsav si punem botul la intrigile lor.Sa fim uniti si cu incredere in Dumnezeu,ca pina la urma se vor da de gol singuri ,cine sint si ce hram poarta!Dumnezeu e cu noi!

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 23, 2017 at 8:10 pm

      augustin

      …e GELOS bibicu ca nu-l baga lumea in seama atat cat isi imagineaza el ca „ar merita” in trufia lui luciferica inflamata de demoni ! 🙂 🙂 🙂 … vrea sa fie el SEFU´sa dea el „tonul”.. la ce nici el nu stie…la ce I SE PARE lui ca ar fi „binele”… un RATAT frustrat si pervers !

      lasa-l sa faca PLICI pana la capat, sa vedem SCURSURA dezgustatoare si ODIOASA care zace in el „marturisitorul” … un balon de necuratie UMFLATde dracul mandriei pana a CRAPAT si acum incepe sa reverse din el „duhovnicia aleasa” …

      Apreciat de 1 persoană

      • Habacuc said, on ianuarie 24, 2017 at 12:00 pm

        ,,lasa-l sa faca PLICI pana la capat”:-))))))))))))))))))))) buna si plina de comic propozitia, grozav imi place:-))))))

        Apreciază

  3. augustin said, on ianuarie 23, 2017 at 7:11 pm

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 23, 2017 at 8:22 pm

      augustin

      …VAAAI ce e cadere e in Optina, eu DEMULT am vazut EFECTIV cand in 2010 trimitzand o cunostinta, un eretic armean monofizit( dealtfel onm lumeste ft invatat in domeniul lu, scolit la New-York cu postdoctorate si capabil de mari ispravi in domeniul lui de specialitate) sa fie BOTEZAT ORTODOX acolo ( armeanul vorbeste bine ruseste si voia sa treaca la Ortodoxie, iar eu dobitocul crezand ca acolo e locul ideal pentru un vorbitor de limba rusa si NU in occident unde se primesc ERETICII DOAR cu Mirungerea la Ortodoxie) … mai ales ca se lauda ca au acolo un „avva” , UN INSELAT cu mare renume de Staretz in poporul rus , un anume Parinte Eli… o fatzada de duhovnicie a lui Kirill care-l cara dupa el pe unde merge si care mai demult a ALUNGAT din Optina pe parintii ANTICIP :… )

      si ce se intampla. merge sarmanul meu armean la Optina trimis de mine DOBITOCUL sa se BOTEZE ORTDOOX ca asa ii spusesm ca TREBUIE sa treaca la Ortodoxie din EREZIA lui , prin BOTEZ, si… dupa ce se intalneste cu „avva” Eli… acela il imparatasete DIRECT si zice ca nu-i problema e si el ODTODOX daca marturiseste ca vrea sa se faca Ortidox, nici macar Mirungere ….
      mai departe e irelevant sa povestec ce sa intamplat cu bietul meu armea… CONCLUZIA este : astai NU MAI LASA sa se converteasca nici pe cei cu INIMA CURTAA care DORECS SINCER Ortodoxia caci ei aun ca „program” SPUCRAREA Ortodxoiei…

      asta e Optina CE APOSTATA .. povestire REALA din februarie 2010… !!!

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on ianuarie 24, 2017 at 6:45 pm

        …. ca (dupa mintea lor de ERETICI ecumenisti INDRACITI ) acum si MONOFIZITII sunt „ortodosci” ca asa au semnat ei la Chambesy !…. astea sunt „virturtile” EREZIEI ECUMENISTE … amestecul , „SPURCAREA „Adevarului si IMPOSIBILITATEA Mantuirii !

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 25, 2017 at 12:01 am

        … acum si MONOFIZITII sunt „ortodosci” ca asa au semnat ei ERETICII ecumenisti la Chambesy !…din cauza asta l-au imparatsit direct pe armeanul meu NEBOTEZAT si NEMIRUNS !…. la „celebra” Optina !

        Apreciază

    • GabiM. said, on ianuarie 28, 2017 at 5:23 am

      Exact vorbele papei de la roma…Sa ne fereasca Dumnezeu!

      Apreciază

  4. diogene said, on ianuarie 23, 2017 at 7:13 pm

    Haideti sa nu ii mai dam importanta acestui indracit Ioan,dar sa fie identificat de organele in drept si sa plateasca pentru asta,ca sa nu mai faca asa ceva cat va trai.Sunt in continuare alturi de Miscarea Radeni,singura organizatie care ne mai tine in viata ca sa nu ne rupem de tot de Biserica Ortodoxa Romana.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. Roman said, on ianuarie 23, 2017 at 7:35 pm

    O fi vreun puscarias!!Are stil si metoda de inselare ca cei cu metoda ,,accidentul” sau cu facebookurile false in numele lui Becali si alte vedete !!Oricum e penal de tot sa faci asa ceva .Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 23, 2017 at 8:31 pm

      Roman

      N-ai inteles. El nu-si da telefonul lui.

      Apreciază

      • Roman said, on ianuarie 23, 2017 at 9:49 pm

        Am inteles,doar ca nu am avut rabdarea sa ma exprim cum trebuie,esenta e ca are un comportament mai mult de derbedeu de cartier,care isi permite sa se declare ,,smerit”ptr a intra in gratiile parintilor si ale tale Saccsivule (ptr a obtine nr. de telefon si sub o alta ,,semnatura” sa se faca ,,util” pe la comentarii),iar mai apoi isi da arama de puslama de pe fata.Uitandu-ma pe la niste articole mai din spate vad ca este banuit un parinte!!Eu sper cu tarie sa nu fie adevarat! Mai bine ai apela si la parinte sa-l intrebi pe el personal,sa nu ne grabim cu acuzele ,ca asta e un comportament de infractor de joasa speta si in nici un caz de preot si chiar doctor.Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 24, 2017 at 3:58 am

        Roman

        Intreaba-l tu.

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 25, 2017 at 5:46 am

        Saccsiv, se pare ca Mhai Marian care comenta in apararea parintelui Arsenie Boca este de fapt o fata. Am banuit ca aceasta persoana nu este cu adevarat in apararea parintelui Arsenie ci manipuleaza. Si-a lasat mailul intr-un comentariu pe blogul monahului Teodot.

        Coincidenta sau nu, e vorba de aceeasi firma GFK la care lucreaza si una din Ioanele ce comentau impotriva parintelui Arsenie Boca. Ori e ea, ori cineva din grupul ei.

        Inainte sa aprobi acest comentariu poti verifica ceea ce spun intrand pe facebook si cautand adresa reky82@Yahoo.com

        Chiar daca isi va sterge contul de facebook sau isi va schimba adresa de mail, datele sale au fost deja salvate in baza de date Facebook din momentul creearii contului si poate fi identificata printr-o cerere.

        Daca tot ea e cea care a facut diversiunea impotriva parintelui Antim Gadeoi sau a ta, pretinzand inclusiv a fi o ruda de-a parintelui Arsenie Boca, va avea probleme mari. Se va afla

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on ianuarie 25, 2017 at 8:31 am

        a.r.t.i.o.n

        N-am cont facebook.

        Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on ianuarie 25, 2017 at 12:10 pm

      artion ce Ioana care comenta impotriva inselarilor parintelui Arsenie ?
      verifica-ma si pe mine te rog, ai gravatar ai tot ce vrei….

      sa stii ca nu sunt eu aia, daca ma banuiesti pe mine, te rog sa imi spui direct, pentru ca nu am nici o legatura cu persoanele alea diersioniste, doar ca am postat niste imagini care mi s-au parut folositoare, dar nu lea- creat eu

      Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 25, 2017 at 1:13 pm

        / ioana

        Nu despre tine vorbesc, am zis una din Ioanele si am arat si care din ele. Analizeaza poza de mai sus. Cineva cu numele Mhai Marian a comentat pe blogul monahului Teodot si si-a lasat adresa de mail reky82@Yahoo.com. Cautandu-i adresa de mail pe facebook am gasit acel cont cu numele Monica Dragulin – firma GFK – aceeasi firma ca a Ioanei iar eu unu nu prea cred in coincidente de genul asta – seriozitate 0 din partea unor asemenea persoane. Era de asteptat ca astfel de discutii publice vor fi exploatate de oameni fara caracter , diversionisti , care n au decat scopuri lumesti.

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 25, 2017 at 2:50 pm

        artion

        Ce bine!

        Da e adevarat, m-am saturat sa tot li se para unora ca sunt nu stiu cine. Eu sunt Ioana cu pelicanul. Mie imi place sa fiu clara verde-n fata si am o manie in a scotoci netul cu informatii si de aceea poate unii nu inteleg… eu caut peste tot dupa fortele mele nevrednice fel de fel de informatii pe care le socot de folos….

        Dumnezeu sa ne ajute sa ne luminam!

        Nu te uit la rugaciunea de la ora 23!

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 25, 2017 at 2:55 pm

        multumesc pentru scrierile folositoare ale Sfintilor Parinti!

        Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 25, 2017 at 12:12 pm

      artion, daca te pricepi, verifica-l si pe Ioan crestinul cu ip-ul parintelui Staicu….

      Un crestin said, on Decembrie 31, 2016 at 8:44 pm
      Eu ti-am cerut o aderesa de mail ceva ca sa vorbim in privat si tu ai intrebat pe saccsiv daca eu sunt pr Staicu , alfla ca nu sunt si daca vrei totusi sa purtam un dialog decent scrie-mi pe ioanmihai.mi@gmail.com

      Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 25, 2017 at 1:59 pm

        / ioana

        n-are telefon parintele Staicu? de ce nu-l suna careva sa-l intrebe. Mi se pare penibila situatia, sa fi preot anti ecumenism, anti sinod talharesc, si sa te compromiti cu chestii de genul asta, nu e deloc plauzibil, nu cred ca cineva ca parintele Staicu ar face asta. N-am urmarit toate discutiile .. Mi se pare o situatie similara cu cea de pe blogul monahului Teodot, vin cativa „asazisi arsenisti” intre care unul se da ca fiind ruda parintelui Arsenie Boca, si cer daune morale si spun tot felul de minciuni despre parintele Mihail Jar, despre saccsiv , despre parintele Antim. Pai daca era ruda parintelui Arsenie, ii spunea direct lui saccsiv ce are de spus , cu nume si prenume se identifica frumos, nu asa mascareala din asta de joasa speta…

        Dar tu poti sa alegi sa-ti consumi timpul intr-un mod mult mai util :
        http://www.calugara.ro/index.php?option=com_phocadownload&view=section&id=2:psb-parinti-si-scriitori-bisericesti&Itemid=53

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 25, 2017 at 2:47 pm

        a.r.t.i.o.n

        Acel cineva, e cu mult mai mult decat cel/cea din ipoteza ta. Stie niste numere de telefon.

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 25, 2017 at 3:08 pm

        da artion. acel cineva in carne si oase chiar trimite mesaje de la calculatorul parintelui Staicu. si saccsiv l-a sunat pe pr Staicu in trecut, deci stie prea multe numere „acel cineva”. Deci chiar s-a asezat la calculatorul parintelui Staicu in persoana. Si sta prea mult in vizita, ce mai, „oaspete permanent”. Nu cumva oaspetele e aceeasi pesoana cu gazda ?

        E ca in aia cu copilul care se joaca in coplarie de-a dedublarea si isi face un prieten imaginar…. prietenul imaginar Ioan…. hai ca e tare imaginatia unora ce isi tot etaleaza titluri de doctori…

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 26, 2017 at 12:04 am

        AVERTISMENT

        NU ii trimiteti e-mailuri personajului IOAN. Asta si urmareste prin dedublarea sa vicleana, sa va IA DATELE si APOI SA VA INJUNGHIE PE LA SPATE, cum a facut cu ASOCIATIA SFINTII MATURISITORI, fratele Vasile,

        Mihai Silviu Chirila, Parintele Antim, FACAND MIZERIA cu numerele de telefon SI DONATII INCHIPUITE care nu existau…. SI SE MAI SI UMFLA IN PENE VICTORIOOS, amenintand cu SURPRIZE LA CARE NU ASTEPTATI.

        Cu diavolul nu se sta de vorba!

        (cat ma tot rugat in fel si chip, zicand de nu-stiu ce dovada cu doi ieromonahi, unu e Boca – guru, ca vrea sa o arate el marele invatat si justitiar al inselatilor cu erezii pe pereti… – NU I-am scris nimic! ete SCAAARTZZZ ! )

        Apreciază

      • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 28, 2017 at 2:59 pm

        saccsiv ai dreptate, nu e aceeasi persoana . Pana la urma am aflat cine e Mhai Marian, e vorba de situatii si persoane diferite. Imi cer scuze ca am invinuit pe nedrept pe cealalta Ioana (Andreea). Nu stiu cine e indracitul din articolul asta, dar seamana cu celalalt indracit care a pretins a fi ruda parintelui Arsenie Boca cerand daune morale.

        Din pacate cad cam des in pacatul banuielii . Am un defect : sunt o fire analitica , genul care face scenarii.. uneori se adeveresc alteori nu, cert e ca nu trebuie sa ma incred in gandurile de banuieala fara o dovada clara…

        Despre gandurile de banuiala :

        Sfantul Nichita Stithatul:
        „Nu primi gândurile bănuitoare ce ţi se seamănă pe furiş împotriva aproapelui; căci sunt mincinoase, pierzătoare şi cu totul înşelătoare. Şi să ştii că prin aceasta dracii încearcă să împingă în prăpastia pierzării sufletele celor ce-au sporit în virtuţi. Căci nu pot să trimită pe careva dintre cei ce se nevoiesc, în adâncul osândei şi al păcatului cu fapta, de nu-l vor putea prinde să-l înduplece la bănuieli rele faţă de aproapele, din pricina purtătorilor din afară ale lui. Aducându-l pe acesta astfel sub judecată şi în căderea păcatului, îl face să fie osândit împreună cu lumea, după cuvântul Scripturii: „Dacă ne-am judeca pe noi înşine, nu am fi judecaţi; judecaţi însă, suntem povăţuiţi de Domnul, ca să nu fim osândiţi împreună cu lumea” (1 Cor. 11,31).”

        „Când din negrijă dăm dracilor putinţă să grăiască la urechea noastră bănuieli împotriva fraţilor, lăsând fără pază mişcările ochilor, suntem împinşi de ei să osândim uneori chiar şi pe cei desăvârşiţi în virtute. Căci dacă cel ce priveşte bucuros, cu faţa zâmbitoare şi e gata să vorbească cu oricine, îţi pare că s-ar învoi uşor cu plăcerile şi cu patimile, îl vei socoti şi pe cel ce priveşte grav şi serios, plin de mândrie şi plin de mânie. Dar nu trebuie să luăm aminte la înfăţişările oamenilor. Căci judecata tuturor greşeşte în privinţa acestora. Fiindcă sunt multe deosebiri între firile, deprinderile şi întocmirile trupeşti ale oamenilor. Numai aceia le pot pătrunde şi judeca după cuviinţă, care au dobândit prin multă căinţă ochiul curat al sufletului şi au sălăşluit în ei lumina nemărginită a vieţii în Dumnezeu. Numai lor li s-a dat să dat să vadă şi tainele Împărăţiei lui Dumnezeu.”

        Sfantul Paisie Aghioritul :
        Să punem semne de întrebare gândurilor de bănuială.
        – Părinte, ce mă ajută să alung gândurile de bănuială?
        – Oare întotdeauna toate sunt aşa precum le vezi? Să pui întotdeauna un semn de întrebare fiecărui gând al tău, mai ales pentru că pe toate le vezi de obicei de-a stânga, precum de asemenea şi câte un gând bun pentru alţii, ca să nu păcătuieşti prin judecăţile tale. Dacă pui două semne de întrebare, este mai bine. Dacă pui trei, este încă şi mai bine. Astfel şi tu te linişteşti şi te foloseşti, dar îl foloseşti şi pe celălalt. Altfel, cu gândul cel de-a stânga te enervezi, te tulburi şi te mâhneşti, deci te vatămi duhovniceşte. Atunci când înfrunţi ceea ce vezi prin gânduri bune, după puţin timp vei vedea că toate au fost într-adevăr aşa, precum le-ai văzut cu gânduri bune. Iţi voi spune o întâmplare, ca să vezi ce face gândul cel de-a stânga. Intr-o zi vine la Colibă un monah şi îmi spune: “Părin­tele Haralambie este vrăjitor. A făcut vrăji“. “Ce spui, nenorocitule? Nu ţi-e ruşine?“, îi spun. “Da, îmi spune, l-am văzut într-o noapte cu lună că făcea “m, m, mmm…“, şi vărsa ceva dintr-o damigeana în nişte crengi“. Intr-o zi mă duc şi îl găsesc pe Părintele Haralambie. “Ce faci, Părinte Haralambie?“, îl întreb. Cum o mai duci? Cineva te-a văzut că ai aruncat ceva dintr-o damigeana în rugi şi făceai “m, m, mmm…“. “Erau nişte crini în rugi şi m-am dus să-i ud”, mi-a spus. Spuneam: «Bucură-te, mireasă pururea Fecioară!» şi aruncam puţină apă pe un crin. «Bucură-te, mireasă pururea Fecioară!» şi aruncam puţină apă pe altul… Umpleam din nou damigeana şi udam iarăşi”. Vezi? Şi celălalt l-a luat drept vrăjitor.
        […]
        – Părinte, dar dacă un gând de bănuială în privinţa cuiva se adevereşte?
        – Dacă vreodată se va adeveri un astfel de gând, înseamnă că de fiecare dată se vor adeveri astfel de gânduri? Apoi de unde ştii dacă nu Dumnezeu a îngăduit să se adeverească acel gând, pentru ca celălalt să dea examene duhovniceşti în smerenie?
        Desigur, trebuie să ia aminte unul ca acesta ca el însuşi să nu dea pricini ca celălalt să tragă concluzii greşite. De pildă, pentru ca cineva să-şi pună gânduri de-a stânga despre tine, se poate ca el însuşi să o facă având patimă, dar şi tu se poate să-i fi dat pricină. Dacă, deşi tu iei aminte, celălalt gândeşte ceva împotriva ta, atunci să slăveşti pe Dumnezeu şi să te rogi pentru acela.

        Sfantul Talasie Libianu
        Dragoste adevarata a dobândit acela care nu sufera banuieli si vorbe împotriva aproapelui.

        Sfantul Filotei Sinaitul
        Caci stie vrajmasul si el ca povatuirea iutimii este partea rationala, si de aceea sagetând, precum am spus, ratiunea prin gânduri de banuieli, de pizma, de vrajba, de cearta, de viclenie, de slava desarta, o îndupleca sa-si paraseasca rolul de stapânitoare si sa predea iutimii frânele fara cârmaci. Iar iutimea, lepadând pe cârmaci, scoate prin gura, în cuvinte, cele ce i-au fost asezate mai-nainte în inima, îngramadite acolo în inima, îngramadite acolo prin gândurile vrajmasului si prin nepurtarea de grija a mintii, lasând sa se vada atunci ca inima, în loc sa fie plina de Duhul dumnezeiesc si de gânduri dumnezeiesti, e plina de pacat, precum a zis Domnul; „Din plinatatea inimii vorbeste gura”.

        Apreciat de 1 persoană

  6. Matiu Cosmin said, on ianuarie 23, 2017 at 7:39 pm

    Noi aici pe blog nu avem nici un scop decat mantuirea iar daca oricare din noi o i-a pe aratura trebuie scuturat de ceilalti. Omul acesta sufera de slava desarta si mandrie, vrea sa fie el cineva si turbeaza cand il blochezi.
    Poti sa te mantuiesti si singur cu un duhovnic neecumenist, nici macar nu ai nevoie de nici un blog, desi sansa sa cazi este mai mica cand te sfatuiesti.

    Apreciază

  7. petre said, on ianuarie 23, 2017 at 7:40 pm

    pana la urma ce doreste acest Ioan?

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on ianuarie 23, 2017 at 8:58 pm

      Ii este ciuda ca nu face si el parte din: „sleatca de retarzi duhovniceste”.

      Inca o dovada ca stam in Adevar este ca ceilalti desi au toate bisericile si toti episcopii, nu incap de grija noastra.

      Apreciat de 1 persoană

  8. Ioana said, on ianuarie 23, 2017 at 8:26 pm

    Ori e din tagma BOR SRL – un securist indracit cu tehnica, care cloneaza secur ip-uri stiind ca au existat neintelegeri pe unele teme cu pr Ciprian Staicu pe anumite teme, ca boca, sau citirea blogului saccsiv,
    Adica urmareste o confuzie totala si se bucura ca un tortionar de reusitele lui infecte. stia sunt instare de orie, lingai boristi masonari si INSCAUNATORI ai antihristului!

    ori chiar e un amic al parinteleui Ciprian Staicu. o fi vreuncrestin sau popa care s-a simtit calcat pe coada ca nu promovam pe boca-loca sau ca le spunem oamenilor sa nu mai mearga la slujbele pomenitoril;or de eretici. vreun alde care scrie de zor pe la alde famelia kakodoxa a lui aka virgilica gheorghiu…. ASTIA CICA NU VOR SA PIARDA PIATA DE VANZARE danutz srl… ca au dat de un filon de aur si toate babutele herete cumpara de zor revista de la mall-urile religioase pe care danutz le sfinteste de zor. Parintele Ciprian ar trebui sa dea o dezmintire/ lamurire despre persoana acestui Ioan care ameninta si umple internetul de minciuni cu asa zise donatii telefonice care nu au nici o legatura cu Asociatia Sfintii Marturisitori.

    Poate vrea sa afle cat mai multe telefoane cine stie. Securistii sunt in stare de orice, sunt reeducati si vor sa reeduce in stil Pitesti.

    Oricum, de cand a crscut adudienta blogului saccsiv, toti care intra pe aici sunt luati in vizor de fortele SEC-ur la fel si cei care sunt in legatura cu pr Antim, Pamvo sau alti marturistori din Moldova.

    Apreciază

    • Mirela said, on ianuarie 23, 2017 at 9:58 pm

      Ioana

      Comentatorul „un crestin” are aceşi IP cu pr. Ciprian Staicu, iar „Ioan” are aceeaşi adresă de mail ca „un crestin”. De aici, e logică ipoteza că „un crestin”, „Ioan” sau pr. Ciprian Staicu e aceeaşi Mărie cu altă pălărie.
      În plus, deşi „un crestin” a fost întrebat în mod repetat dacă e Ciprian Staicu, a evitat întrebarea, într-un final afirmând evaziv şi în zeflemea că nu e.
      Personal, nu cred că nu e, cu toate încercările de a părea altcineva prin greşeli gramaticale grave (unele nemaiîntâlnite, neobişnuite).
      Presupunând că ipoteza ta că „Ioan” ar fi un securist care fură IP-uri şi află numere de telefon care nu sunt accesibile oricui, nu era logic ca pr. Staicu, văzând supoziţia mincinoasă că el s-ar da drept „Ioan” sau „un creştin”, să spună răspicat: Nu sunt cel care postează cu „numele” „Ioan” sau „un crestin”, nu ştiu de ce „un crestin” are acelaşi IP cu al meu, nu ştiu de ce „Ioan” are adresa de mail ca a mea, dar nu sunt eu şi nu le împărtăşesc părerile?
      Eu aşa aş fi făcut, dacă saccsiv l-ar fi întrebat pe „un crestin” sau pe un „Ioan” dacă e Mirela. Indiferent de ce ar fi răspuns sau nu ar fi răspuns „Ioan” sau „un crestin”, răspundeam eu că nu am legătură cu ei şi că nu ştiu de ce aceia postează cu datele mele.
      Plus că dau de gândit şi informaţiile pe care „Ioan” şi „un creştin” se laudă că le-ar avea, gen scrisoarea Părintelui Iulian de la Prodromu şi înregistrarea cu PS. Longhin (pe lângă telefoanele reale confirmate de saccsiv). Oare mulţi au acces la astfel de informaţii?

      Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 23, 2017 at 10:41 pm

        Erată

        Înregistrarea de la Bănceni cu părintele Sava, nu cu PS. Longhin.

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 24, 2017 at 11:01 am

        Da Mirela, si eu cred ca e foarte probabil sa fie aceeasi Mărie…. dedublare maximă.. săracu are probleme mari cu tranhanache care îl împunge, dacă chiar e el. pe bune… ?! așa ceva nu s-a mai văzut de neamul neamurilor… așa o mascaradă !

        Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 24, 2017 at 11:22 am

        La datele de mai sus adaug:
        1. vă amintiţi nişte comentarii de acum vreo două-trei luni ale pr. Ciprian Staicu (înainte de a întrerupe pomenirea a doua oară), în care afirma că nu mai intră pe saccsiv şi acuza că limbajul e suburban? Când, de fapt, se supărase din cauza unui comentariu legat de faptul că pomeneşte ierarhul eretic (deşi mulţi de pe aici îl ţineau de nepomenitor, neştiind că a revenit la pomenire).
        2. Cu toate că, ulterior, pr. Ciprian Staicu a părut să revină la sentimente mai bune, le-a interzis unor ucenici să mai citească blogul saccsiv.

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 24, 2017 at 9:38 pm

        Povestea lui Ioan care trimite mesaje de la calculatorul parintelui Ciprian Staicu

        O fi prietenul imaginar al parintelui Ciprian Staicu ? 😀

        (ca si popa Alde de-ar fi fost doar nu ramanea atat in gazda ca sa dea mesaje zile-ntruna de pe acelasi ip…. )

        –––––––––––––––––––––––––

        saccsiv said, on Ianuarie 2, 2017 at 3:27 am

        Ioan

        Tu ai acelasi e-mail cu „un crestin”.

        –––––––––––––––––––––––––-

        saccsiv said, on Decembrie 18, 2016 at 6:55 pm

        Un crestin

        Aici a comentat preotul Ciprian Ioan Staicu:
        http://sinodultalharesc.tk/schitul-radeni-cu-demnitate-va-continua-nepomenirea-pana-cand-un-sinod-va-corecta-documentele-eretice-din-creta-sau-ierarhul-se-va-dezice-de-ele/#comment-4677

        Pr. Staicu Ciprian:
        Foarte frumos și adevărat. Cinste celui care l-a alcătuit !

        Are acelasi ip cu comentatorul Un crestin

        –––––––––––––––––––––––––

        saccsiv said, on Decembrie 20, 2016 at 7:12 pm

        Un crestin

        Esti calomniat? Alea nu sunt calomnii, prietene. Calomnii sunt unele dintre atacurile la adresa mea, permise de preotul Ciprian Ioan Staicu pe blogul sau.

        Ai aceleasi idei cu preotul Ciprian Ioan Staicu. Ba chiar si acelasi stil.

        Si n-ai raspuns la principala intrebare: TU ESTI PREOTUL CIPRIAN IOAN STAICU?

        ––––––––––––––––––––––––––

        Un crestin said, on Decembrie 31, 2016 at 8:44 pm
        Eu ti-am cerut o aderesa de mail ceva ca sa vorbim in privat si tu ai intrebat pe saccsiv daca eu sunt pr Staicu , alfla ca nu sunt si daca vrei totusi sa purtam un dialog decent scrie-mi pe ioanmihai.mi@gmail.com

        Apreciază

    • Ionut said, on ianuarie 25, 2017 at 11:36 am

      Am si eu o rugaminte catre toata lumea: nu-i mai amestecati numele Pr. Arsenie Boca in toate laturile, asa, netam-nesam.
      Stii cum e vorba aia: „hotul cu un pacat, pagubasul cu zece”.
      Poate sa fie asa, poate sa fie pe dincolo, poate sa fie vreun nemultumit etc. etc.
      Si eu am anumite nelamuriri cu privire la unele relatari despre Pr. Arsenie, dar daca dau la o parte toate povestile de mahala internautica si ma limitez doar la ce e sigur ca a scris el, eu zic ca mi-a fost de folos.

      Apreciază

  9. augustin said, on ianuarie 23, 2017 at 9:21 pm

    Vatican

    Apreciază

  10. David said, on ianuarie 23, 2017 at 9:50 pm

    Aaa… îl știm, cum să nu!

    Este Ioan cel viclean, alias Un creștin, alias Al de lângă voi (cel care ne știe toate mișcările, cum singur s-a definit)

    Ioan said, on Ianuarie 3, 2017 at 12:15 pm
    Si bine zici ca sunt Alde, da ! pentru ca chiar sunt Alde, dar nu Alde cre credeti voi ca sunt!
    Eu sunt Al De langa voi si va stiu toate miscările , suportanduva ani de zile ineptiile si monstruoasele elucubrații bacubilizatoare ale minții voastre

    Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 24, 2017 at 9:39 pm

      David,
      e prietenul imaginar al parintelui Ciprian Staicu

      sa vedem daca imaginatia e a prietenului sau a parintelui….

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 26, 2017 at 11:23 pm

        Iata un comentariu al preotului Ciprian Ioan Staicu …

        Mulțumesc. Nădăjduiesc și mă rog că nu sunteți ”Ionul” negativ atât de ”publicat” în ultima vreme de bietul saccsiv, probabil din lipsă de audiență ortodoxă.

        http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/01/26/vesti-bune-despre-sinaxa-panortodoxa-si-o-atitudine/#comment-5593

        Apreciază

      • Popsy said, on ianuarie 27, 2017 at 11:43 am

        Si iata si urmatorul (precedentul, ca si timp de afisare) comentariu al Pr. Ciprian:

        Nu am nici o legătură. Dar, dacă insistă cu treaba asta, se poate apela la brațul legii. Eu nu scriu decât de pe calculatorul meu, nu știu dacă și cum se poate fura un IP, însă este clar că lupta antiecumenistă a unora s-a transformat în dorința de denigrare a mea. Maica Domnului să le stea împotrivă, cu toți Sfinții Arhangheli!
        Și nu m-am semnat niciodată pe net decât cu propriul nume. Știu cum mă cheamă și sunt responsabil de ceea ce fac!
        Recomand tuturor celor apropiați câte două catisme din Psaltire pe zi pentru năruirea acestor planuri încurajate de oameni lipsiți de onestitate și de deontologie profesională, ca să spun așa.
        Pr. Ciprian

        http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/01/26/vesti-bune-despre-sinaxa-panortodoxa-si-o-atitudine/#comment-5590

        Apreciază

  11. Martyrik Appeal said, on ianuarie 23, 2017 at 11:45 pm

    Ba, frate, fii atent ce face patriarhul Giorgiei! Ce boala face frate asta?! E jale cu ei!

    Apreciat de 1 persoană

    • Spaceman said, on ianuarie 24, 2017 at 11:38 am

      @Martyrik Appeal

      Popă vs barman

      Apreciază

      • alexandru said, on ianuarie 24, 2017 at 1:51 pm

        ce-i cu asta? nu era suficient video-ul de mai sus? Nu sunt de acord cu asemenea postari.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 25, 2017 at 12:19 am

        Saceman

        parintele care boteaza asa cum ai surprins tu ( primul copil din filmul postat de Martirik) ) macar ii afunda total ( de feicare data de 2 ori pentru fiecare Persoana a Sf Treimi, copilul, adica in SCUFUNFA TOTAL ___macar ca in „2 bucati „de fiecare data___) … e VALID!!
        … dar apoi copiii sunt botezati prin STROPIRE pe cap…. HULA si EREZIE !

        … acum sa va uitati si la cum URLA DRACII DIN PLOZII atat de iubiti de GLOATA proasta si considerati (in mod FALS si à priori de iubrirismul PROSTESC) „nevinovati”…. la Botez… ! … INFRICOSATOR ! … PLOZII vostri dragi…

        asa ca ca VEDETI cate parale face un PLOD ! …

        URLA ca indracitul la Botez…. de suparare ca e pe cale sa se libereze de diavol… (nici o grija, DRACUL il agata apoi RAPID la prima cotitura …).. asta ca sa meditati cat de „valorosi” sunt PLOZII CARNII nascuti din impreunare ANIMALICA( „ca intru FARADELEGII m-am zamislit si intru PACATE m.a nascut maica mea” Ps50, … care „din pofta barbateasca si trupeasca s-au nascut” cum invata Sf Ap Ioan in Cap 1 din Evanghelie …) si care o clipa NESUPRAVEGHEATI.. se intorc INDATA BUCUROSI la Robia DIAVOLEASCA !!

        Apreciază

      • ilioara said, on ianuarie 25, 2017 at 11:45 am

        va recomand sa faceti un experiment asemanator cu un animal, atentie nu va recomand sa faceti asa ceva cu un pisic fara echipament de protectie si fara sa va pregatiti in prealabil de socul de a vedea o chestie…..mai ceva decat un drac uscat

        Apreciază

      • ilioara said, on ianuarie 25, 2017 at 11:56 am

        si inca ceva, copiii aia BOTEZATI ORTODOX CORECT, care MOR la varsta copilariei oare UNDE merg???
        si discutia e lunga…….

        Apreciază

      • Spaceman said, on ianuarie 25, 2017 at 12:17 pm

        @el
        Botez creștin ortodox la români, corect prin trei afundări:

        Preot creștin ortodox – tânăr vs bătrân

        Vă place botezul ortodox așa? Mie da! Foarte mult.

        Apreciază

    • Martyrik Appeal said, on ianuarie 24, 2017 at 4:13 pm

      Nu pot sa zic ca m-am smintit de patriarhul Ilie al Giorgiei, dar e socant sa vezi asa ceva. Adica, aveam la evlavie gestul Giorgiei de a nu accepta sa iasa cu „baietii” la terasa in Creta, iar gestul asta l-am interpretat ca pe un semn de sanatate duhovnicesca a Bisericii Ortodoxe georgiene. Dar, frate, trai-i-ar familia lui, ce face el numai semn de sanatate nu este!
      E vreme de sminteala, e al cincilea anotimp, anotimpul smintelilor. Anotimp ce-l primeste sufix pe „Vai voua,…”. Anotimp premergator urgiei lui Dumnezeu. Urgia lui Dumnezeu are mereu scop igienic si efect antiseptic.

      Categoria celor ce cauta cu pasiune sa se sminteasca mai au inca un motiv: jongleriile baptismale ale patriarhului Giorgiei.
      O noua batjocura la adresa lui Hristos, la adresa Ortodoxiei.
      Mass media are paine alba la masa si piatra la prastie.

      Dumnezeu sa aiba mila de noi!

      Apreciază

      • martyrikappeal said, on ianuarie 24, 2017 at 4:19 pm

        Iertati-mi gresela din numele tarii respective. Am scris „Giorgia” in loc de „Georgia”. Analfabet, ce sa faci.

        Apreciază

      • Alexandru TM said, on ianuarie 25, 2017 at 4:19 pm

        Nu cred ca este patriarhul Giorgiei, perecum eronat este denumit clipul pe YouTube.
        S-ar referi mai degraba la Patriarhia Georgiei.

        Zic asta pt ca nu rea arata paeintele ce boteaza cu patriarhul.

        Mantuire.

        Apreciază

    • augustin said, on ianuarie 24, 2017 at 4:25 pm

      CEEA CE FACE PATRIARHUL (PSEUDO-PATRIARHUL) NU ESTE CANONIC, E CHIAR BLASFEMIATOR!

      Apreciază

      • martyrikappeal said, on ianuarie 25, 2017 at 12:40 pm

        Am verificat si eu si se pare ca cel din imagine nu este patriarhul Georgiei. Totusi se pare ca e o practica ingaduita.

        Apreciază

    • Raluca said, on ianuarie 24, 2017 at 7:27 pm

      Botezul se face prin cufundarea de trei ori a copilului în apă. Jonglerii de astea n-am mai văzut până acum. Și de când fac georgienii botezul prin stropire?

      Apreciază

  12. Cosmin said, on ianuarie 23, 2017 at 11:47 pm

    Frate Vasile, nu posta acest mesaj pe blog, daca consideri ca informatiile din el vor ingreuna identificarea acestui Ioan. Ma refer la faptul ca individul sa inceapa sa isi stearga urmele in functie de informatiile pe care le ofer in acest mail.

    In urma cu ceva timp, mai bine de 3 ani, un utilizator cu acelasi nume, Ioan, a incropit un grup de rugaciune, nu sunt sigur daca era legat ceva de tara noastra, o rugaciune pentru Romania sau ceva de genul. Avea si un blog pe aceasta tema.

    Toti participantii la acea rugaciune, trebuia sa-i trimitem raport pe mail daca in seara precedenta, la ora stabilita, am putut face rugaciunea respectiva, astfel el intocmea o lista cu participantii ce au efectuat rugaciunea in seara precedenta. Era destul de meticulos baiatu, caci daca cineva lipsea in mod repetat il certa si il excludea din grup, ca si cum ar fi o pedeapsa.

    De asemenea, ne ruga pe toti care participam, sa aducem noi membrii in grupul de rugaciune.

    Omul lucra foarte meticulos, cu liste, tabele de pontaj, ce mai, om cu ravna. Chiar m-a impresionat.

    Desi genul acesta de meticulozitate specifica contabililor, care sar imediat sa te penalizeze sau sa te pedepseasca daca nu ti-ai facut tema, tradeaza anumite probleme psihice, multe provenind din directia sexualitatii. Ii placea sa se simta sef, sa fie in centrul atentiei. Aveam aceasta banuiala, dar ma gandeam ca poate aceasta problema o am eu si o vad si la altul in mod nemeritat.

    Am pus pe seama ca sunt eu cel cu probleme si m-am automustrat, considerand ca eu marele pacatos, cu mult mai pacatos decat Iuda, judec un om care are ravna si face ceva, spre deosebire de mine care nu fac nimic decat sa judec.

    Am procedat conform indicatiilor lui si am incercat sa aduc si alti membri in grupul de rugaciune. Nu am reusit sa aduc decat o singura persoana, destul de apropiata, o prietena ce incerca si ea sa vina la Lumina Ortodoxiei.

    Dupa cateva zile, aceasta prietena, imi trimite un mail destul de deranjata si ofticata pe mine, in care ma intreaba revoltata, referitor la grupul de rugaciune, in ce am bagat-o !?!?!?

    Imi trimite o poza primita de la acest Ioan, dezbract la bustul gol, precizandu-mi ca acest baiat i-a facut avansuri si i-a propus sa se intalneasca cu el, fara ca acest Ioan sa aiba vreo poza a cunostintei mele.

    Deci baietasul, mi-a confirmat banuiala pentru care eu ma automustram. Cand cineva face avansuri unor persoane de sex feminin, fara ca sa stie absolut nimic despre persoanele respective, nici macar aspect fizic, fratilor, avem de aface cu un maniac sexual, posibil sociopat.

    Am parasit acel grup de rugaciune instant, fara ca macar sa-i spun ceva acelui imbecil. Am fost un las.

    Nu sunt sigur daca persoana la care se face referire in articol este acelasi Ioan care a incropit acel grup de rugaciune, dar dupa comportament, exista toate sansele sa fie el.

    Am oferit aceste informatii, deoarece la acel grup de rugaciune au participat si cativa dintre cititorii acestui blog, in special multe persoane de sex feminin, iar daca acestea vor vedea mesajul meu, posibil sa adunam informatii din mai multe locuri si sa-l identificam pe individ.

    Obisnuiesc sa imi fac curat destul de des in adresele de mail, motiv pentru care nu am mai gasit fotografia si conversatiile cu el. Nu mai retin ce adresa de mail am folosit in conversatiile cu el, dar mai sap.

    Revin daca gasesc ceva concret.

    Apreciază

  13. Alexandru TM said, on ianuarie 24, 2017 at 12:26 am

    Offfff,

    Fara fariseism si lauradosenie propun pe langa Rugaciune, POST NEGRU VINERI, Pentru ajutor in necazuri si suparari pana la 15:00

    Vorbesc maine sa vedem daca e cu Binecuvantare, si revin cu update.

    Citez „saccsiv„: FITI PREGATITI toti cei anti Sinodul din Creta, nu doar pentru PRIGOANA. Teribil atac al DRACILOR: Dezbinari in familie, boli si TRADARI

    Te lovesc cu tradarea, ca sa impuste doi iepuri dintr-un foc: caderea celui ce tradeaza si zdruncinarea ta in a mai avea incredere vreodata in cineva. Iar in momentul in care ne suspectam unii pe altii, ne vom dezbina pana la pulbere.

    Si tot din astea.

    Care-i solutia?

    Rugaciunea: (adaugi post si milostenie)

    Daca dracii dau tare, noi fugim la Hristos si dam inapoi mai tare.

    Manuire.

    Daca ce am expus este deplasat , va rog sa-mi spune-ti si incetez. Dar rezolvare omeneasca nu cred ca este (asta e turbarea duhurilor si lucrare draceasca de dezbinare) si eu altceva sau altfel de a ajuta nu pot si nu cunosc decat aceasta.

    Iertati-ma

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on ianuarie 24, 2017 at 7:45 am

      Chiar lovesc mai tare dracii de la o vreme incoace.
      De aceea tot ce planuiti sa faceti pentru mantuire tineti in gand, cand nu este cazul sa afle si altii ca sa nu aiba timp vrajmasul sa vina cu piedici.

      Apreciază

    • alexandru said, on ianuarie 24, 2017 at 1:55 pm

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. Neschimbate sunt cuvintele Tale, Doamne, fără de margini eşti în iubirea Ta faţă de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfârşit.

      Noi, robii Tăi (numele celor care se roagă), conform înţelegerii ne rugăm pentru robii Tăi (numele celor din suferinţa, sau pentru înlăturarea unei nenorociri) pe care ajută-i, Doamne.

      rugaciune luata de pe site-ul Petru Voda, articolul Rugăciune pentru Părintele Justin Pârvu
      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Dorel said, on ianuarie 24, 2017 at 4:44 pm

      Te sustin intru totul.

      Pot de asemenea sa confirm ca dracii ataca mai tare, dar in cazul meu e pentru ca le permit eu prin pacatele care le fac. Insa parca nu mai judec ca inainte. Adica citesc ceva si mi se pare ca am inteles, dar n-am inteles nimic.

      Apreciază

  14. Cosmin said, on ianuarie 24, 2017 at 12:29 am

    Am identificat doua adrese de mail apartinand aceleiasi persoane si numele complet al persoanei, in trakerul de mail, respectiv acel Ioan cu problema descrisa mai sus.

    Frate Vasile, ajuta la ceva daca ti le trimit pe mail?

    Apreciază

  15. Haiduc said, on ianuarie 24, 2017 at 3:11 am

    O probabilitate poate fi ca acest Ioan sa fie de la Oituz… vb în duhul dorobantismului, doar o părere. .

    Apreciază

  16. Fratele Mihail said, on ianuarie 24, 2017 at 10:59 am

    Nu poate fi bannat acest hăbăuc ?

    Apreciază

  17. Ioana said, on ianuarie 24, 2017 at 11:10 am

    Acatistul Sfantului Gherasim Kefalonitul, Izgonitorul demonilor
    http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-gherasim-kefalonitul-izgonitorul-demonilor-118560.html

    Sfantul Gherasim din Kefalonia, vindecatorul bolilor psihice

    Sfantul Gherasim din Kefalonia (1506-1579) are doua zile de praznuire in timpul anului bisericesc: 16 august si 20 octombrie. Acesta face parte din familia de nobili bizantini, Notara. Bunicul sau, Luca Notara, a fost ultimul prim ministru al Imperiului Bizantin.

    Sfantul Gherasim s-a nascut in anul 1508 in satul Trikkala din Peloponez. De tanar, a fost calugarit in insula Zakintos, ulterior primind Schima Mare in Muntele Athos. A mers la Ierusalim unde a stat timp de 12 ani. In acest timp a fost hirotonit diacon si preot de catre Patriarhul Gherman. Va petrece apoi o vreme in Creta si Zakyntos, iar in 1555 a soseste in Kefalonia ( insula in sud vestul Greciei, in Marea Ionica, nu departe de tarm).

    Primii cinci ani i-a petrecut intr-o pestera din regiunea Lassi. In anul 1560, Cuviosul Gherasim s-a mutat in Omala, o regiune centrala a Kefaloniei, unde a restaurat o veche biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului si a infiintat o manastire de maici pe care a numit-o „Noul Ierusalim”. Manastirea pe care a intemeiat-o avea un important rol social, purtand de grija celor saraci. In scurt timp, aceasta a devenit un important centru de caritate.

    Sfantul Gherasim s-a invrednicit de la Dumnezeu de multe daruri, ajungand vestit pentru vindecarile trupesti si sufletesti pe care le savarsea, si mai ales pentru puterea de a alunga duhurile necurate. Sfantul Gherasim cunoscandu-si dinainte sfarsitul vietii pamantesti s-a mutat la Domnul pe 15 august 1579.

    Dupa moartea sa, trupul a fost de doua ori inhumat si deshumat intact, ceea ce a si condus la canonizarea oficiala din partea Bisericii.

    In ziua de 20 octombrie 1581, odata cu deschidere mormantului sau, sfintele sale moaste si vesmintele erau intregi, iar mormantul raspandea buna mireasma. Moastele Sfantului Gherasim se gasesc intr-o racla din sticla si argint, in manastire, fiind plasata langa mormantul sfantului.

    Sfantul Gherasim din Kefalonia, vindecatorul bolilor psihice

    Datorita multor minuni pe care le-a savarsit, Sfantul Gherasim din Kefalonia este cunoscut ca protector si tamaduitor atat al bolilor psihice, cat si al persoanelor demonizate. In zilele de praznuire ale Sfantului Gherasim – 16 august si 20 octombrie – , trupul sau este purtat in racla in picioare, pe deasupra persoanelor bolnave.

    In anul 1953, imediat dupa ce s-a inregistrat puternicul cutremur de pamant, care a distrus insula Kefalonia in proportie de 90%, au fost foarte multe aratari ale Sfantului Gherasim de-a lungul intregii insule. Cei care au fost vatamati si au fost prinsi in interiorul locuintelor si al cladirilor au spus ca acesta i-a mangaiat si i-a intarit .

    Sfantul Gherasim – ocrotitorul insulei Kefalonia

    Multi locuitori ai insulei au dat numele copiilor lor, dupa cel al Sfantului Gherasim, avand mare evlavie catre sfant. Mica Biserica a Sfantului Gherasim a fost construita langa mormant si pestera unde a trait. O biserica noua, impunatoare, inchinata Sfantului Gherasim a fost finalizata in 1992.

    O biserica cu hramul Sfantul Gherasim din Kefalonia a fost ridicata in New York de catre emigrantii proveniti din insula, la inceputul secolului al XX-lea.

    Rugaciune pentru izbavirea de duhurile necurate

    „Sfinte Gherasim, podoaba a Kefaloniei si ocrotitorule al ortodocsilor, primeste putina mea rugaciune pentru (numele), care mult se chinuieste. Stiu ca ai primit darul de a-i ajuta pe cei chinuiti de duhurile necurate, si pentru aceasta te rog sa ii dezlegi de legaturile diavolesti cu care este legat. Arata-ti si acum puterea, sfinte, ajutand aceasta faptura care mult patimeste. Stiu ca pe tanarul care vroia sa isi curme viata, aruncandu-se din clopotnita, nu doar ca l-ai tinut in viata, ci l-ai si izbavit de diavolul care il chinuia. Stiu ca pe femeia pe care diavolul voia sa o inece ai tinut-o in chip minunat deasupra apei pana ce maicile au venit sa o ajute. Si nu numai ca nu a murit, dar prin rugaciunile tale a si scapat din ghearele diavolului care o chinuia.

    Mare este durerea parintilor care sufera vazandu-si copiii patimind, mare este durerea rudelor cand un om este bantuit de duhurile necurate. Vezi durerea inimii mele, sfinte nu ma lasa. Stiu ca rugaciunea mea este slaba, dar nu pentru credinta mea, ci pentru iubirea ta fata de neamul crestinesc te rog cu inima zdrobita : indura-te, sfinte, si alunga de la (numele) toata lucrarea draceasca , pentru ca el, cunoscand puterea dumnezeiasca, sa duca o viata bineplacuta lui Dumnezeu pana la sfarsitul vietii sale, multumindu-ti pentru ajutorul primit si laudandu-l pe Dumnezeu, Cel ce este minunat intru Sfintii Sai. Amin.”

    Apreciază

  18. alexandru said, on ianuarie 24, 2017 at 3:25 pm

    Ziarist, neziarist, trebuie însă să ţină cont de cuvântul „răspundere”.

    De exemplu, s-au apucat ei, unii, să trateze problemele Bisericii, când ei habar n-au de rânduielile bisericeşti. Au fost într-adevăr mulţi dintre oamenii Bisericii care au mai căzut. Măi, oamenii aceştia au căzut, dar harul lui Dumnezeu a lucrat şi lucrează prin ei, pentru că nu se amestecă păcatul cu harul lui Dumnezeu. Preoţia este un dar mare de la Dumnezeu pe care l-a lăsat omului. Acum nu înseamnă că dacă harul lui Dumnezeu nu se amestecă cu păcatul omului, de-acuma să ne permitem orice. Dar unii urmăresc doar defăimarea aceluia, nu vor îndreptarea lui şi aşa se reuşeşte să se facă o sminteală a creştinismului ortodox, în primul rând. Au greşit şi alţii…S-a greşit şi la budişti, s-a greşit şi la mahomedani, s-a greşit şi la evrei şi la catolici, s-a greşit peste tot!

    Dar vezi prea bine că nu se leagă nimeni de ei, se leagă numai de noi, ortodocşii, asta fac, ca să poată lovi cât mai mult în ţara şi credinţa noastră. Aşa îi şi recunoşti… Deşi mai sunt şi unii printre noi care-şi pun haina de oaie peste blană şi fac pe ortodocşii… Parcă există un front, un duh, străin şi duşman, anti-Ortodoxie!

    Însă, în pofida tuturor greutăţilor, ziaristul trebuie să izbândească. Gazetarul cu conştiinţă ortodoxă, care pune cuvânt bun pentru Biserica lui Hristos, poate fi mai mare în faţa lui Dumnezeu decât mulţi dintre clericii de azi.
    Să luaţi aminte!

    Poporul român… pentru poporul român este un cuvînt greu de spus. Poporul român este un popor biruit, pizmuit şi forţat, împins, fără stăpîn. Poporul e fără stăpîn, asta e drama cea mare. Toată lumea aceasta e fericită, e bucuroasă, are de toate, dar nu are cine să-i încălzească inimile, să-l poată menţine într-o unitate, aşa. Nu vorbim de ascetismul călugăresc de altădată

    Arhiereii – Au o răspundere cum nu a existat şi nu există în lupta aceasta a noastră duhovnicească. Nu există o potrivire pe care să o aduci, să se facă o comparaţie în periodul istoric cu ceea ce a fost şi ceea ce este în istorie şi toate celelalte care vor veni. Dar dacă noi sîntem… în starea aceasta de sărăcie, de lipsă, de mizerie, de prigoană… Ei trebuie să trăiască o vreme de prigoană care n-are soluţie, nu există … rezoluţii şi situaţii. Din noaptea aceasta şi pînă mîine noapte să rezolvăm problemele pe planul cel duhovnicesc, spiritual şi administrativ. Dacă nu va exista această unitate şi înţelegere, atunci nu putem face nimic. Nu putem face nimic. Să fim mulţumiţi, bucuroşi, să stăm drepţi, chivernisitori, cu răspunderea înaintea lui Dumnezeu de ceea ce am realizat, cîte le-am făcut în viaţă. Dumnezeu să-i ocrotească.

    Vor veni vremuri şi mai grele, va îngădui Dumnezeu vrăjmaşului să se atingă şi de suflet

    Să nu ne facem părtaşi la erezie!

    Să nu risipim turma!

    Acesta este examenul cel mai greu prin care va trece omenirea. Vor cădea toți cei care sunt legați de cele pământeşti.

    Apreciază

  19. Ionut said, on ianuarie 25, 2017 at 12:15 pm

    Hai sa privim si partea pozitiva a acestei intamplari: se pare ca tipul e unul singur, are niste frustari si cerseste putina atentie. Dar sa ne gandim cati oculti nestiuti de noi si ale caror interese si surse de finantare nu le cunoastem, bantuie si incearca sa spioneze si sa faca dezbinare sau mai rau.
    Pentru un baiat ca asta, e bine in primul rand sa te rogi (zic eu, fariseul). Apoi sa-ti iei masuri de precautie si sa-i avertizezi si pe ceilalti. Si, in fine, sa-l inviti la o discutie directa, in persoana, intr-un cadru largit, cu mai multi (ca sa nu aiba impresia ca vrei sa-l atragi undeva ca sa-i dai o mama de bataie), sa spuna ce nemultumiri are si ce vrea de fapt. Sa spuna cine e, daca are studii teologice, pe cine are duhovnic, etc. etc.

    Apreciază

  20. Martyrik Appeal said, on ianuarie 25, 2017 at 11:26 pm

    VACCINUL LA RUSI

    Apreciază

  21. Martyrik Appeal said, on ianuarie 26, 2017 at 12:23 am

    BATJOCURA DIAVOLULUI – cand sabiile propovaduiesc.

    Apreciază

  22. ASTRADROM, incotro? | Saccsiv - Weblog said, on ianuarie 31, 2017 at 1:47 am

    […] Un INDRACIT DISPERAT umple internetul cu UN MESAJ MINCINOS in numele Parintelui Antim Gadoi, al Pari… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.