SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Preotul nepomenitor ONISIM BANU despre preotul NIL DOROBANTU …

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 21, 2017

104 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mhai Marian said, on ianuarie 21, 2017 at 3:27 pm

  Si un paragraf din cartea lui Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtată:
  „Dornici să cunoaştem marile spirite creştine ale neamului nostru făceam escapade duhovniceşti cu îndrăzneală temerară, care ne-ar fi putut costa sancţiuni grele sau execuţia, căci puteau fi interpretate ca evadare. Părintele Arsenie Boca, ctitorul Filocaliei româneşti, cum îl numeşte părintele profesor (doctor) Dumitru Stăniloaie, ne trimisese prin cineva primele volume ale Filocaliei; voiam să-l vedem şi să-i mulţumim, împărtăşindu-ne şi din cuvântul lui de învăţătură. Din colonia de la Galda de Jos Valeriu Gafencu, Ion Ianolide şi Marin Naidim au plecat într-o sâmbătă dimineaţa, tăind munţii şi pădurile în linie dreaptă până la Sâmbăta, pe jos. Cu Nicu Mazăre şi Iulian Bălan am trecut peste culmile Trascăului până la Râmeţ, unde părintele Oţea reconstruia din albia râului Geoagiu Mânăstirea ortodoxă distrusă de armatele Mariei Tereza, aşa cum i se descoperise în vedenie la Sfântul Munte Athos, ca şi părintelui Arsenie Boca pentru Mânăstirea Sâmbăta. După întoarcere, Valeriu căpătase o stare de armonie interioară, de pace – vizibilă în manifestările lui pline de linişte şi blândeţe, – ajungând la o suportare tăcută şi la o umilinţă nedisimulată, firească în tot ce făcea. „

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 3:39 pm

   Mhai Marian

   După evenimentele din 1989, Părintele Stăniloae şi-a dat acordul pentru retipărirea volumelor I-IV din Filocalie, în acest scop întocmind o nouă prefaţă[49]. În mod surprinzător, nicio menţiune la contribuţia – atât de apreciată altădată – a Părintelui Arsenie, nu apare în text. Ne-am putea întreba: care sunt raţiunile acestei omisiuni? Cu nobleţea şi discreţia ce-l caracterizau, Părintele Stăniloae nu s-a grăbit să clarifice chestiunea: „Nu vă mai pot spune nimic despre el”, declara, într-un remarcabil interviu luat de Crina şi Florian Palas în luna aprilie a anului 1993[50].

   […]

   Lidia Stăniloae: „Vreau să accentuez încă o dată, cu toată răspunderea, ca una care am fost de faţă la aceste împrejurări, că tata a ţinut mult la părintele Arsenie, atâta vreme cât acesta s-a menţinut în limitele îndatoririlor de mai sus [«de viaţă aspră, ascetică, riguroasă» – L.S.], încadrându-se strict în concepţiile şi prescripţiile Sfinţilor Părinţi şi ale tradiţiei monahale. Şi a aşteptat de la el realizarea unei înnoiri, a unei înviorări a religiozităţii populare, în acest cadru bine conturat. Dar, de la un anumit moment, când părintele Arsenie a adoptat alt mod de a vedea lucrurile, relaţiile dintre ei s-au răcit, tata nu i-a mai aprobat felul de viaţă, iar părintele Arsenie n-a vrut să accepte critica şi observaţiile tatei. Şi sentimentele lui Stăniloae în urma acestei îndepărtări se pot descrie printr-un singur cuvânt: dezamăgire profundă”

   https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/05/audio-parintele-adrian-fageteanu-despre-parintele-arsenie-boca-despre-miscarea-legionara-despre-veronica-de-la-vladimiresti-si-alte-amintiri-din-viata-sa/

   Apreciat de 1 persoană

 2. Mihai Marian said, on ianuarie 21, 2017 at 3:56 pm

  Eu stiu de la P Justin ca P Arsenie este sfant….prefer sa ma iau dupa sfinti….au mai zis o si Valeriu Gafencu,Corneliu Codreanu sau un cuvios in viata nebun pt Hristos,pana la urma fiecare crede ce vrea,nui inteleg pe cei care il ataca atata timp cat P Arsenie n a facut rau la nimeni,sti frate,am observat un lucru si anume ca oamenii nu mai au ganduri bune exact cum a spus Sf Paisie,eu de exemplu am fost alaltaieri la Bis Sf Silvestru la protest si acolo am cunoscut cativa insi,e,dintre aceia jumate au acte cu 666,ca sa nu mai zic ca la acest protest am fost foarte putini,in jur de 10 insi,10 cu indulgenta,noi trebuie sa dam dovada de dragoste,sa fim buni,dupa ce i am mustrat pe cei prezenti acolo spre noapte mi a parut rau,am avut un fel de remuscari si asta nu pt ca nu a fost bine ce am facut cu totii dar mi a parut rau de acei eretici care au fost prezenti in Biserica…..

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 4:28 pm

   Mihai Marian

   Altii spun ca parintele Justin Parvu ar fi zis cu totul altceva. Iar ceilalti s-au mutat la Domnul de tineri.

   Desenele de la biserica Draganescu fac foarte mult rau.

   Apreciat de 2 persoane

  • Muritor said, on ianuarie 21, 2017 at 6:18 pm

   @Mihai Marian,
   Nu iei în considerare un lucru important: Sfinţii sînt oameni, şi sfinţii la fel ca toţi oamenii pot cădea, pot cădea în înşelări mari, grave de tot, şi doar foarte puţini se îndreaptă. Căderea nu mai e posibilă abia după moarte. Ştii icoana Scării Sfîntului Ioan Scărarul? https://ioanianolide.files.wordpress.com/2013/02/scara-duhovniceasca.jpg
   Ai văzut că şi cei mai mari sfinţi pot cădea, fiind chiar la cele mai mari înălţimi ale desăvîrşirii duhovniceşti, sfinţenia nu înseamnă infailibitate. Iată un exemplu de sfînt care a căzut în înşelare, dar s-a îndreptat fiind scăpat de rugăciunile altor părinţi îmbunătăţiţi şi rămînînd sub ascultare de părinţi ortodocşi: https://hristofor.wordpress.com/2011/02/12/nicidecum-doamne-nu-ma-voi-insela/ . Crezi că mulţi sfinţi care s-au crezut drepţi şi au lunecat, au căzut de pe scara duhovnicească, au avut şansa asta de a scăpa de înşelarea de sine precum a avut-o Sf. Nichita Zăvorîtul de la Lavra Peşterilor?
   Gîndeşte-te şi singur: Arsenie Boca sau Nil Dorobanţu pe cine i-a avut alături ca să-i călăuzească şi să-i ferească de rătăcire? Sau măcar de cine au ascultat, cine le-a fost duhovnic pînă la sfîrşitul vieţii lor?
   Citeşte-l pe Sfîntul Ignatie Briancianinov în „Despre înşelare”, la fel şi lucrarea „Demonii şi lucrările lor” şi o să-ţi fie mai clar cum stau lucrurile. Auzisem o vorbă care mi se pare foarte potrivită nu numai acestor cazuri: Demonii nu pot ajunge îngeri, însă doar îngerii pot ajunge demoni (iar asta se referă mai ales la cei ce jură să ducă o viaţă îngerească în lumea aceasta).
   Creştinului trebuie să-i pese în primul rînd de mîntuirea lui, de relaţia lui cu Hristos şi Biserica Sa, să se întrebe mereu în ce relaţie personală se află cu Dumnezeu şi, în timpurile noastre, dacă real se află în Biserica Sa. Nu trebuie să fie fugar după minuni, căci e deja semn de înşelare, iar Sf. Ignatie Briancianinov spune că această goană după minuni a creştinilor e semn de necredinţă. Creştinul adevărat nu are nevoie de minuni şi se consideră pe sine nevrednic dacă real se întîmplă vreuna, tocmai pentru a nu pica în plasa înşelării diavoleşti, căci şi satana face „minuni”.
   Însă dacă apare vîlvă, zarvă şi controverse faţă de o anumită persoană deja decedată, pe care unii vor să-l vadă sfînt (adică-l vor canonizat), iar alţii nu, asta trebuie să trezească deja multe semne de întrebare, sau cel puţin demonstrează că ceva nu e în regulă. Iar cei ce nu-şi pun asemenea întrebări, nu dintr-o neputinţă mentală, ci din una duhovnicească, cum ar fi spre exemplu încăpăţînarea sau încrîncenarea, atunci problema e de ordin duhovnicesc personal, deci nu mai are treabă cu obiectul patimii (în cazul respectiv „Arsenie Boca”), sau sînt mari îndoieli cu privire la credinţa acestora.

   Apreciază

  • el said, on ianuarie 21, 2017 at 6:57 pm

   Mihai Marian

   „..am cunoscut cativa insi,e,dintre aceia jumate au acte cu 666,ca sa nu mai zic ca la acest protest am fost foarte putini,in jur de 10 insi,”___ de unde stii tu exact ce fel de acte au acei oameni? ai facut ancheta seCURistica cu DOVEZI??? … si de ce vrei sa ii defaimezi aici? …

   care nu cade cu o INSELARE , cade cu alta… sau tie ti pare ca tu esti cumva CLEAN…????

   boca IDOLUL tau este DOVEDIT ( pentru mintile intregi/intelepte, … NU pentru CURVARII si nebunii usuratici plecati DIAVOLULUI DEMULT prin MULTE alte PACATE NEPOCAITE …. sa se cercetze fiecare …CARE …) un INSELAT INDRACIT si voi la fel urmandu-l pe el VA INDRACITI IREVERSIBIL !!!

   iar tu /voi daca „va inchinati” lui sau il admirati pe zan INDRACITUL si VRAJITORUL , DIAVOLULUI va inchinati si pe NECURATUL in admirati !.. cu consecintele de rigoare : IADUL si SCRASNIREA dintilor, VESNICE !!!

   Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on ianuarie 21, 2017 at 8:10 pm

   Peste un an de zile a fost acest Mihai in lista mea pe facebook dar acum ceva vreme l-am blocat, desi l-am lasat in pace, nu scapa nici o ocazie sa demonstreze el ca Boca e sfant. Mai cunoaste un batran pe care el il considera nebun pentru Hristos pentru ca se roaga intr-un anume fel. El nu se lasa convins, el vrea sa va confinga pe voi sa fiti inselati ca si el.

   Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 8:52 pm

    Matiu Cosmin

    Multumesc, frate drag.

    Pai daca te-ai straduit tu, nu voi mai pierde eu vremea cu el, asa ca nu-i voi mai permite comentariile.

    Apreciat de 1 persoană

  • artion said, on ianuarie 22, 2017 at 11:00 pm

   Mhai Marian e ametit, pe blogul monahului Teodot spune ca are poze alaturi de parintele Iustin de parca asta l-ar ajuta la mantuire. Degeaba are poze daca nu-i urmeaza sfaturile. Degeaba vine in apararea parintelui Arsenie Boca pentru ca Mihai poate fi binemersi un trol care tendentios „pozeaza” in arsenist apoi spune niste aberatii pentru a genera confuzie . Cum adica, a citit din Sf Paisie, apoi spune ca i-a parut rau ca a protestat impotriva ecumenismului.. De-a dreptul hilar..

   Bateti-va cu mine, lasati-l pe Mihai Marian.. 🙂 N-a raspuns nimeni la ce am intrebat mai jos..

   Apreciază

   • el said, on ianuarie 23, 2017 at 10:56 pm

    artion

    tu desi esti un INSELAT arsenist, MA DOARE INIMA pentru tine, caci tu ai fost SINGURUL arsenist care ai aratat ca AI CARACTER pe blogul lui teodot cand a intervenit acea DIVERSIUNE !.. din cauza asta NU te voi ataca, desi spui rataciri,ci o sa ma rog pentru tine asa pacatos cum sunt SA TE LUMINEZE Dumnezeu sa te LEPEZI de INSELAREA boca !

    asa ca ei respectul meu pentru asta, dar si DUREREA mea ca TE PIERZI in NEBUNIA INSELARII bocalatre …frate amagit de diavol ! 😦

    Apreciază

   • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 24, 2017 at 11:06 pm

    / el

    In diversiunea de pe blogul monahului Teodot, cineva a comentat cu mai multe nick uri inclusiv cu nick ul „ruda” sau ceva de genul nu mai tin minte exact ca si cum ar fi ruda parintelui Arsenie Boca cerand daune morale etc. Nu exista rude ale parintelui Arsenie Boca care sa posteze pe internet.. Aceea persoana a mintit si se va descoperi cine este mai devreme sau mai tarziu. Nu stiu cine isi permite sa-si riste mantuirea cu asemenea diversiuni dar bine nu face !

    Atutudinea parintelui Adrian Fageteanu fata de parintele Arsenie Boca e diferita fata de a ta, chiar daca nu are o parere buna despre el. Apropo ,in inregistrarea audio cu parintele Adrian Fageteanu se vorbeste despre o anume Maria care a desfranat si careia parintele Arsenie i-a dezvaluit public pacatul. Eu am gasit un interviu cu parintele Serafim Badila in care vorbeste despre o anume Maria desfranata care ar fi devenit sfanta. Nu stiu daca e aceeasi Maria, dar e interesanta povestea.

    Cine doreste poate citi interviul complet :
    http://www.arsenieboca.ro/Parinte-Arsenie-roaga-te-lui-Dumnezeu-pentru-noi

    Parintele Adrian Fageteanu, inainte de acel episod cu aceea femeie avea o parere buna despre parintele Arsenie Boca si spune ca inclusiv isi vindea ghiozdanu de carti , imbracamintea etc, ca sa aiba bani de drum pentru mers la Sambata.

    Te rog sa citesti ce scrie parintele Arsenie Boca in cartea „Omul imbracat in haina de in… ” pagina 437 despre acest Sfantul Serafim de Sarov :

    „Numai o pildă a Sfântului Serafim de Sarov te poate lămuri cum. La el veneau mulţi oameni cu tot felul de încurcături. Odată a venit şi un general. Mândru, încrezut, cu gând să râdă mai mult, decât să asculte. Sfântul Serafim a început să-i spună câte isprăvi nedrepte a făcut ca să ajungă general, câte vicleşuguri în viaţă şi câte păcate cu numele şi cu numărul, încât (sufleteşte) generalul a asistat la o adevărată degradare a sa, vădindu-i-se toate relele sale. Un ucenic al sfântului, care asistase la acest rechizitoriu, îl întrebă mai târziu pe sfânt: „Cum ai ştiut, părinte, toate ale generalului ?” – De la mine n-am ştiut nimic. Toate mi le-a spus Domnul Iisus, Care cunoaşte toţi oamenii şi toate ale lor. ”

    Spune sau nu spune ca Sfantul Serafim de Sarov i-a spus unui general pacatele de fata cu ucenicul Sfantului?

    Daca eu spun rataciri combate-le cumva. Rataciti suntem toti mai mult sau mai putin , cuvantul ratacit inseamna si „care greseste prin purtări, prin atitudine; ”

    Mersi ca te rogi pentru mine / Rugaciunea este reciproca. Si eu ma rog sa ne lumineze Dumnezeu sa aflam adevarul .

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 25, 2017 at 12:40 am

    artion

    eu il cunosc mai bine ca tine pa Avva Adrian Fagetanu si STIU ce spunea despre boca.dupa faza cu ghiozadnul despre cari zici tu, in ultimii a ni ai lui si pana la moarte ( pe scurt) : boca INDRACIT, VRAJITOR, INSELAT !

    asa ca nu m-ai nimerit , pe Avva Adrian Fageteanu il cunosc de copil … 🙂 … l-am auzit cu urechile mele.. si NU 1 data pe tema „boca” !
    si PERSONAL AM AUZIT de la el asa ceva ! OK?

    …eu te pomenesc in orice caz ca esti om de caracter, desi INSELAT !… si ai sanse de luminare DACA vrei !… IATA mantuirea ta e in mana ta ! ( … eu nu pot decat sa te sustin pe calea mantuirii in masura in care POTI tu sa accepti/primesti !… si Dumnezeu RESPECTA libera alegere si libertatea omului , …iar eu nu pot decat sa TE ROG sa te lepezi de cel rau ! atat … si sa te sustin cu slaba mea rugaciune spre mantuire !)

    Apreciază

  • David said, on ianuarie 23, 2017 at 4:15 pm

   Mihai Marian,

   Cum adică ”P Arsenie n-a făcut rău la nimeni”? Hulindu-L pe Hristos Dumnezeu și trecând peste dogmele Bisericii Lui nu e rău suficient? Mai jos e răspunsul complet pt cei care tot se întreabă ”unde a greșit Părintele Arsenie Boca”?

   I. IATĂ CÂTEVA DINTRE EREZIILE LUI IN SCRIS
   1) In cartea ”Cararea Imparatiei, la pg. 123 zice – ”Numai sila unei prigoane peste tot pamantul impotriva crestinilor ii va hotara sa lase la o parte orice VRAJBA CONFESIONALĂ și SĂ FIE UNA. ….Primejdia comuna s-a aratat in lume , unirea crestinatatii intarzie. Doamne pana cand?”
   Tu vezi ce scrie Boca aici? Spune că Biserica lui Hristos nu ar fi încă una. Tu Crezul îl știi? ”Cred într-una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică…” Sau poate nu ești creștin ortodox?
   Dar expresia vrajba confesională o sesizezi? Adică, vrea să spună aici, cum că nu contează dacă celelalte confesiuni se întorc sau nu la dreapta credință, ele trebuie numaidecât să se unească astfel încât ”primejdia comună” să fie înlăturată din lume. Și apoi continuă ”Unirea creștinătății intârzie Biserica să fie una”. Deci Biserica lui Hristos nu este încă una în viziunea lui!?! Tu vezi că aici vorbește clar de ecumenism și încalcă grav simbolul de credință?
   2) In cartea Cuvinte Vii, la pg. 61 zice – „NOUL NEAM UHOVNICESC, CEL AL LUI IISUS, nu-i un neam care se naşte pe pământ, după legile lumii animale, un neam neîncetat ispitit de poftele inferioare. Desfacerea de odinioară a omului de Dumnezeu, însemnă pentru om pierderea integrităţii, a neprihănirii, pierderea chipului ANDROGIN , care constituie chipul său ceresc, pacificat de ispitele lăuntrice. Hristos se naşte din Fecioara, ca să sfinţească din nou alcătuirea feminină şi s-o unească principiului masculin, ca bărbatul şi femeia să devină ANDROGINI, CUM A FOST IISUS”.
   Uite ce zice Părintele Cleopa referitor la androginitate: ”Dumnezeu face pe om androgen, adică barbat si femeie.” Unul e bărbatul și alta e femeia. Împreună, și luați NU SEPARAT, ei formează un tot. Adică ”n-a inzestrat pe femeie cu insușirile bărbatului, dar nici pe bărbat cu însușirile femeii, numai când se întâlnesc amândoi să formeze omul” Deci nu că bărbatul ar fi cumva androgin, sau că femeia ar fi cumva androgină.
   Însă Boca chiar asta vrea să spună: cum că Hristos întrupat a avut fire androgină, adică jumătate femeie jumătate bărbat. Hristos ca Dumnezeu și Om desăvârșit, a luat DOAR firea BĂRBĂTEASCĂ, nu și pe cea a femeii. În rai, înainte de cădere, Adam și Eva nu aveau nevoie de împreunare, căci erau neprihăniți, deși creați ca parte bărbătească și ca parte femeiască. Prin cădere însă, au pierdut asemănarea cu Dumnezeu. Însă Dumnezeu preamilostivul, ca să nu-l piardă pe om definitiv – ca pe îngerii cei căzuți – l-a alungat pe pământ ca prin sudoarea frunții lui și prin nașterea de prunci (deci de aici nevoia femeii de bărbat și a bărbatului de femeie) să se mântuiască. Însă firea umană fiind supusă păcatului strămoșesc, nu a putut să se mântuiască prin propriile puteri, și pentru asta a fost nevoie ca Hristos Dumnezeul nostru să vină să o răscumpere prin jertfa Sa pe cruce. Astfel, a ridicat pe om din nou la asemănarea sa cu Dumnezeu, numai dacă acesta își păstrează prin voința liberă haina sufletului neîntinată.
   ”Numele de om nu se aplică sufletului sau trupului în mod separat”, spune Sfântul Grigore Palama,” ci la amândouă, căci împreună au fost create după chipul lui Dumnezeu” .

   II. IATĂ CÂTEVA DINTRE EREZIILE PICTATE PE BISERICA DE LA DRĂGĂNESCU
   Pictarea lui Francisc de Assisi care a fost anatemizat de Sfinții Părinți nu indică altceva decât că pictorul s-a aflat în înșelare, căci niciun eretic nu poate să se afle în Împărăția lui Dumnezeu. Căci hula împotriva Duhului Sfânt nu se iartă nici în veacul acesta nici în veacul viitor. Cei care spun că ”Dumnezeu poate l-a iertat” trec cu nerușinare peste cuvântul lui Hristos Însuși. Aceștia, unii chiar teologi, încurcă grav noțiunea de greșeală cu cea de hulă!
   – pictarea Mântuitorului desprins de pe cruce este blasfematoare, căci se știe că Mântuitorul a suferit ca om și nu S-a folosit de puterile dumnezeiești ca să facă tot felul de scamatorii sau ca să-Și înlesnească suferința;
   – pictarea Lui sub formă de spirit este iarăși hulă, căci nu a fost o clipă când Mântuitorul nu a fost om în carne și oase. Cele nouă straturi spirituale sub care este reprezentat prezintă o concepție de origine steineriană, eretică în sine, care face trimitere la filozofiile și religiile orientale.
   – pictarea Mântuitorului cu mai multe chipuri se vrea a indica existența Sa sub forma mai multor persoane, ceea ce este hulitor, dar și eretic în același timp, căci duce cu gândul la reincarnare. Domnul a avut un singur chip, întrupat ca Om.
   – pictarea Mântuitorului fără barbă nu face decât să sugereze firea Sa androgină, idee eretică pe care o regăsim scrisă și în cartea Cuvinte Vii la pagina 61. Același principiu al androginității își are originea în kabbalah , în reprezentarea lui Baphomet. De asemenea, lipsa bărbii indică nedesăvârșirea, ceea ce este iarăși hulă.
   – pictarea Maicii Domnului sub forma unei madone, fără însemnele sfințeniei. Aceasta arată necinstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și este strigător la cer.
   – pictarea alor scene care nu au legătură cu Evanghelia, între acestea regăsindu-se și mult menționatele profeții.
   – de asemenea, nerespectarea erminiei în ceea ce privește pictarea chipului celorlalți sfinți, ca de ex. cel al Înaintemergătorului sau al Sfinților Apostoli;
   – apariția celor trei însemne de foc deasupra capului unui înger, însemne regăsite și la zeitățile hinduse dar și la sataniști, asociate literei vav din alfabetul ebraic – corespondentul cifrei 6.
   – alte însemne și simboluri oculte, ca de exemplu: ochiul lui Horus în triunghi, fulgerul satanic și podeaua masonică*.
   *Podeaua în carouri alb-negru este des întâlnită în pavajul clădirilor. Pentru prima dată, mozaicul de tip alb-negru a fost întâlnit în templele din Egiptul antic și reprezenta legătura duală între bine și rău. Mai târziu simbolul egiptean a fost preluat de lojele Masonice şi transformat într-un element cheie al inițierilor masonice. De fapt, podeaua din mozaic alb-negru este întâlnită în toate structurile masonice din ziua de astăzi şi semnifică legătura strânsă între foarţa binelui, reprezentată de culoarea albă şi forţa răului, caracterizată de culoarea neagră.Masonii au preluat acest element definitoriu pentru cultul lor din Templul lui Solomon, care era pavat cu lemn de pin în carouri albe şi negre. Încă de pe atunci termenul de dualitate era acceptat şi înțeles mult mai bine decât în zilele noastre. Dualitatea mai este întâlnită şi în principiul ying-yang, două concepte religioase care își au originea în filozofia și metafizica chineză. O altă delimitare conceptuală a celor două culori complementare este definită de principiul materialismului în opoziție cu spiritualitatea. O altă teorie susține că podeaua alb-negru este de fapt un „cerc magic” care deschide ușa comunicării transcendentale. Acesta ar fi un portal care odată activat prin anumite formule magice poate să te trimită în lumile spirituale.

   ** DE CE HULA NU SE IARTĂ?
   Ai citit în Evanghelie aceste spuse ale lui Hristos: tot păcatul şi toată hula se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu li se va ierta oamenilor nici în lumea aceasta, nici în cealaltă. Şi întrebi: ce este hula împotriva Duhului Sfânt? Este hula împotriva adevărului şi vieţii care este de la Dumnezeu Duhul Sfânt. Necredinciosul, care urăşte şi prigoneşte adevărul lui Dumnezeu, huleşte împotriva Duhului. Sinucigaşul, care urăşte şi ucide viaţa din sine, huleşte împotriva Duhului. Fiindcă Duhul este numit Duhul adevărului şi Dătătorul de viaţă, în Evanghelia după Ioan scrie că Domnul Hristos l-a numit de trei ori pe Duhul Sfânt Duhul Adevărului (14, 26; 15, 26; 16, 13). Deci, cine tăgăduieşte şi batjocoreşte adevărul tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Duhul Sfânt, tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Dumnezeu, Care e duh şi adevăr.
   „De ce nu poate fi iertat acest păcat”, întrebi, „în vreme ce orice alt păcat poate fi iertat? Iată, lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi, femeii păcătoase i s-au iertat păcatele trupeşti, tâlharului de pe cruce i s-au iertat tâlhăriile şi multor altora li s-au iertat multe alte păcate. Şi atunci, de ce să nu fie iertată şi tăgăduirea adevărului, necredinţa, batjocorirea lui Dumnezeu Duhul?” Fiindcă la cei ca primii pomeniţi este ruşine şi pocăinţă, pe când la ceilalţi, nu. Cei dintâi, chiar dacă păcătuiesc, reînnoadă legătura cu Dumnezeu prin ruşine şi pocăinţă – dar la cei din urmă toate legăturile cu Dumnezeu sunt rupte, şi omul necredincios s-a depărtat nemărginit şi deplin de Dumnezeu. La cei dintâi este slăbiciune, la cei din urmă, îndărătnicie. La cei dintâi, sufletul călătoreşte prin întuneric, însă măcar doreşte lumina. La cei din urmă, sufletul călătoreşte prin întuneric şi numeşte întunericul lumină. Când omul nu are nici cea mai mică voinţă să se mântuie, Dumnezeu nu vrea să-l mântuie cu de-a sila.
   Ca o altă hulă împotriva Duhului Sfânt este urârea vieţii proprii şi răpirea vieţii proprii. Duhul Sfânt Se numeşte Dătătorul de viaţă, Dăruitorul vieţii. Când omul primeşte viaţa de la Dătătorul de viaţă, însă din neştiinţa obârşiei acestui dar nu este recunoscător faţă de Dumnezeu, i se poate ierta. Chiar şi când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii, şi ştie de unde a primit acest lucru de mare preţ, şi totuşi nu e recunoscător, i se poate ierta. Dar când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii şi o leapădă cu dispreţ, aceluia nu i se poate ierta nici în lumea aceasta, nici în cealaltă.
   Pentru a înţelege acest lucru trebuie să înţelegem mai întâi ce înseamnă a ierta. A ierta pe păcătos înseamnă a-i reda viaţa deplină, a-i dărui din nou viaţa: însă când cineva nu doreşte viaţa, ba o mai şi urăşte şi o dispreţuieşte, Dumnezeu nu are altceva să-i dea. De asta este şters din Cartea celor vii.
   Roagă-te lui Dumnezeu să te păzească pe tine şi pe ai tăi de aceste păcate de neiertat, care înseamnă o nebunească răzvrătire a făpturii împotriva Făcătorului.
   (Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi: scrisori misionare, Editura Sophia – Press, 2002, p. 39)

   Apreciază

 3. augustin said, on ianuarie 21, 2017 at 3:57 pm

  ‘Sfantu’ Nil’, spectacol dracesc, neortodox, antiortodox, ‘ortodoxie’ de carton, magie ridicata la gradul duhovnicie, paganism ridicat la gradul lumina, prostie ridicata la gradul de adevar. Asta e ortodoxeala de azi, asta inseamna azi antiecumenism de carton, apologetica de hartie creponata, ‘viata’ fara de Hristos, fara simtirea duhului Sfintilor Parinti si al Sfintei Scripturi, falsificari si insealari LA GREU, incat astazi nu mai stii nici daca mai exista vreun text sau vreo carte nefalsificata subtil (ce-i drept), caci cea mai mare metoda de falsificare este sa strambi adevarul sub 10 procente, adica sa-l relativizezi 100% ca si cum l-ai fi falsificat TOTAL! Cu alte cuvinte a venit vremea ‘ortodoxiei ageamiilor’ prin care nu se mai detecteaza corenta dogmatica scripuristica si patristica, un duh nou, un balaur camuflat in ‘bine’, in ‘duhovnicie’, in ‘apologie’, in ‘fericire pamanteasca si vesnica’, in care lumea se scalda cu liniste si relax.

  ‘Traiasca’ noul duh, noua era, noua constiinta religioasa, noua ortodoxeala, varsatorul antihristic, minciuna adevarata, adevarul mincinos, tirania catifelata, nesimtirea omenirii, heliocentrismul arhiconilor, calendarul din afara Creatiei al alchimistilor, stapanirea iudeo-masonilor si instaurarea gheenei pe pamant!

  Luati-o cum vreti, dati-o cum vreti, omule crede in tine, in mintea ta, in imaginatia ta, crede in oameni nu in Dumnezeu-Omul, caci omule, tu esti lumina, tu esti invierea, restul e APA DE PLOAIE!

  Slujeste cui vrei numai sa slujesti cuiva, mergi pe mana ta, nu te smeri, nu fi modest (e rusinos, josnic si degradant), nu plange, nu te ruga Celui Vechi de Zile de care ne vorbesc Scriptura si Sfintii, spune in continuare ca dracul e rau dar diavolul e bun… Insa, nu uitati un lucru: INAINTEA LUI DUMNEZEU CAND ANULEZI O DOGMA SAU O PORUNCA, LE-AI ANULAT PE TOATE! FII TUPEIST, MUSCA DIN APPLE, MERGI PE MANA TA IN VECII VECILOR CACI TU ESTI SI dumnezeu, si zeu, si semizeu, si zmeu, si faraon!

  Succes! Ne vedem la TIMPUL PLATII SI AL RASPLATII, dar pana atunci, tu umanistule, mandrule, aiuritule eretic si intunecatule, sa faci zilnic aceasta rugaciune: DUMNEZEULE ADONAI, DUMNEZEUL BIBLIEI SI AL SFINTILOR, TE ROG SA NU EXISTI, TE ROG SA NU MA FI FACUT SI PE MINE FIINTA VESNICA!

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 4:32 pm

   augustin

   Cei ce ii considera sfinti pe cei precum Nil Dorobantu, nu stiu cum se vor descurca in fata minunilor antihristului.

   Apreciat de 3 persoane

   • Muritor said, on ianuarie 21, 2017 at 6:23 pm

    Cred că se vor descurca „de minune” 🙂 , taman cum vrea „mesia” lor care-l aşteaptă. Însă fără milă şi îngăduinţă faţă de neputinţele lor nu vom putea trezi pe nici unul.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 7:40 pm

    Muritor

    Cand ii vad ca baga degetele in priza, nu-mi vine sa-i mangai pe crestet, ci imi vine sa strig la ei.

    Apreciază

   • Muritor said, on ianuarie 21, 2017 at 8:11 pm

    saccsiv,

    te înţeleg prea bine, dar eu am exact aceeaşi situaţie în familie cu părinţii, însă nu legată de „sfinţi” şi „minuni”, ci de secularism. Cînd o vezi că o ia pe arătură şi te face pe tine idiot, îţi sare uşor ţandăra, dar dacă o iei mai moale şi-i explici cum stau de fapt lucrurile se autojustifică şi rămîne pe poziţia iniţială, de parcă ai vorbit degeaba tot timpul, deşi la nivel raţional înţelege tot ce-i spui, însă nu acceptă/nu primeşte în viaţa proprie (ca dracii: ştiu tot, dar nu fac nimic).
    Din cîte înţeleg, nu e o chestie legată de partea raţională a omului, dacă el nu e prost, ci mai mult de partea aia a inimii, care omul singur dacă nu vrea schimbarea, nu poate face nimic. Doar rugăciunea pentru ei mai poate ajuta cu ceva, altceva nimic şi asta doar dacă ei au înţeles totul raţional, altfel se întorc de unde au fost şi uneori mai rău de atît.

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 8:59 pm

    Muritor

    Si asta-i drept.

    Multi ani de zile incercam sa-i explic mamei mele ratacirea penticostala, unde ajunsese. Degeaba. Apoi n-am mai batut-o la cap, ci m-am rugat pentru ea alti ani de zile. Si … minune. S-a botezat ortodox la peste 80 de ani.

    Consider insa ca de spus tot trebuie sa li se spuna ca baga baga degetele in priza.

    Apreciat de 1 persoană

 4. augustin said, on ianuarie 21, 2017 at 4:11 pm

  cladirea bisericeasca ≠ SFANTA BISERICA

  SFANTA BISERICA = SFANTA IMPARTASANIE = ORTODOCSII IMPARTASITI

  – Sfanta Impartasanie este in Sfanta Biserica si Sfanta Biserica in Sfanta Impartasanie
  – Sfanta Impartasanie este Trupul real al lui Hristos
  – Trupul lui Hristos este Sfanta Biserica
  – Sfanta Biserica sunt botezatii neeretici, botezati in Dreapta Credinta Dumnezeiasca, Ortodoxa, mirunsi si impartasiti
  – Toti crestinii botezati si neeretici, prin botez se imbraca in Hristos
  – Hristos la randul Sau, este imbracat cu toate trupurile botezatilor impartasiti si neeretici, pentru ca in ei se afla Trupul si Sangele Sau
  – Hristos este in agonie cu Trupul Sau pana in clipa Parusiei, pana in momentul in care are sa vina ca Infricosator Judecator, pentru ca toate durerile din trupurile crestinilor sunt dureri resimtite si de El
  – Orice sange varsat dintr-un botezat neeretic, este Sangele lui Hristos
  – Hristos este cu noi, botezatii neeretici, pana la Sfarsitul Veacurilor, si prin Duhul Sau Cel Sfant, dar si prin trupurile botezatilor neeretici, adica prin Sfanta Impartasanie care este in noi
  – Trupul lui Hristos ramane mistic si dumnezeieste si in trupurile raposate ale botezatilor neeretici
  – Botezatul care devine eretic, nu mai face parte din Trupul lui Hristos, ci devine mladita rupta in afara Vitei-Hristos
  – Paganii nu sunt parte din Trupul lui Hristos, si deci nu sunt parte nici din Sfanta Sa Biserica
  – Sfanta Biserica are un singur Cap, pe Hristos Insusi, iar restul madularelor Trupului Sau sunt botezatii neeretici
  – Hristos ramane in botezatii impartasiti, atata timp cat acestia nu devin eretici
  – Crestini sunt doar botezatii neeretici: mireni, monahi, diaconi, preoti si arhierei
  – Oricine este in afara Bisericii Sfinte Ortodoxe, nu este botezat, miruns sau impartasit, pentru ca Hristos are doar o Biserica Sfanta, si doar in Aceasta savarseste lucrarile Sale Dumnezeiesti
  – Paganii au Chipul lui Dumnezeu dar nu au posibilitatea asemanarii cu El, adica nu sunt neam cu El
  – Niciun eretic ce a murit in erezie nu are sa vada in veci mantuirea lui Hristos
  – Orice fiinta omeneasca ce lauda vreo erezie sau pe eretici, devine una cu erezia
  – Pe pamant, nimeni nu administreaza harul preotiei, afara de arhiereul ortodox neeretic si preotul ortodox neeretic, si nimeni nu administreaza Sfanta Impartasanie in afara celor doi slujitori

  Apreciat de 1 persoană

  • Marcu said, on ianuarie 21, 2017 at 5:06 pm

   augustin

   Am următoarele întrebări, dacă poți să le răspunzi:

   1) Mai sunt valabile hirotonille după Sinod, mai exact după care dată: cea a semnării documentelor în Creta (iunie), sau cea a ratificării lor în România (noiembrie)?
   2) Ce pot să facă oamenii care au un răposat în familie, dar care nu găsesc un preot nepomenitor? Este sau nu valabilă slujba de înmormântare oficiată de un preot pomenitor?
   3) Dacă un preot pomenitor de eretici citește acatiste pentru anumiți mireni, pot fi aceștia influențați în sensul negativ?

   Mulțumesc.

   Apreciază

   • augustin said, on ianuarie 21, 2017 at 10:07 pm

    Marcu

    1. Membrii delegatiei-Creta nu mai au hirotonii valide din vara lui 29 Iun. 2016, membrii ceilalti ai sinodului care nu au fost in Creta nu mai au hirotonii din 29 Oct. 2016

    2. Fiecare slujba are un miez, un nucleu: Sfanta Litrughie are nucleul ‘prefacerea Darurilor de paine si vin in Trupul si Sangele personal al lui Hristos si impartasirea credinciosilor, slujba sfintirii apei are nucleul in momentul sfintirii apei, iar inmormantarea are nucleul in cele doua rugaciuni de dezlegare si iertare ale sufletului si ale trupului. Asadar, slujba de inmormantare o poate face si un preot neeretic care nu este la fata locului, sau macar sa citeasca cele doua rugaciuni de dezlegare si iertare pentru cel raposat. Slujba preotului eretic nu este valabila daca a semnat actul de la Creta, daca a semnat actul din sinodul bor din toamna sau daca a confirmat public ceea ce a semnat episcopul lui intr-una din cele doua momente (29 Iun./29 Oct. 2016). Si cum poate confirma public? Prin pomenirea episcopului in fata Adevarului-Hristos si in fata poporului!

    3. Daca un v-a ramas vreun pomelnic pe la vreun preot ecumenist, nu va temeti, si papa se roaga pentru lumea intreaga… Asta nu inseamna ca intram si noi dreptmaritorii crestini in pomenirile lui ereticesti!

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on ianuarie 21, 2017 at 11:09 pm

    augustin

    FELICITARI parinte ai FOARTE BINE raspuns acestui FARISEU venit sa ispiteasca !

    Apreciază

   • Marcu said, on ianuarie 22, 2017 at 9:59 am

    augustin

    Iți mulțumesc. Tare m-au folosit foarte răspunsurile tale. Sunt mulți, chiar preoți, care întreabă și nu au habar. Eu ca mirean nu sunt obligat să cunosc aceste chestiuni, dar consider că un preot ar trebui să aibă mai mult habar.

    el frate

    Da, chiar sunt fariseu, nu am pocăința vameșului.
    Dar lasă oamenii să întrebe, că așa se lămuresc lucrurile. Dacă ar știi toți, ce bine ar fi!

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on ianuarie 23, 2017 at 10:59 pm

    marcu

    DACA te-am nedreptatit sa ma ierti te rog.

    Apreciază

 5. Samson said, on ianuarie 21, 2017 at 4:55 pm

  Eu cred că acum ar trebui întrebat părintele Onisim despre Nil Dorobanțu pentru că:
  1. Au trecut câteva luni de la interviu.
  2. Până nu demult, pr. Onisim pomenea ierarhii… iar acum are altă părere.
  3. Afirmă că „… nu știu dacă sunt adevărate și nici nu le-am auzit de la mai mulți… n-am citit nici o carte despre el… n-am văzut nici o poză…” . Aceste lucruri le știe de la 2 părinți (Iov și Ioan), ceea ce îmi pare că nu l-a interesat subiectul. Poate între timp s-a lămurit.
  Ce nu înțeleg este faptul că, deși nu stie nimic sigur despre Nil Dorabanțu, totuși îl numește sfânt.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 7:18 pm

   Samson

   Trebuie.

   Apreciază

  • Muritor said, on ianuarie 21, 2017 at 7:25 pm

   pr. Onisim a fost izgonit de la Făgeţel.

   Apreciază

   • samson said, on ianuarie 22, 2017 at 1:07 am

    Dacă este adevărat, atunci este grav. Înseamnă că ierarhii nu mai au nici un pic de conștiință, dacă atât de repede pot să se lepede de un slujitor al lui Hristos. Acești părinți trebuie susținuți și nu trebuie să uităm că mărturisirea nu este niciodată condiționată de loc. Este păcat că acești părinți mărturisitori sunt puțini și dau prilej ierarhilor să se lepede imediat de ei. Este bine și așa, dar dacă ierarhii au luat-o pe calea caterisirii și a excluderii din mânăstire, nu se vor opri dacă vor fi doar câteva cazuri în toată eparhia lor. Unde sunt credincioșii care ar trebui să facă zid (mărturisire) în jurul acestor părinți?

    Apreciază

   • Muritor said, on ianuarie 22, 2017 at 3:00 am

    ştirea e de la pr. Ciprian Ioan Staicu care e din aceeaşi eparhie cu pr. Onisim, iar asta se poate de verificat cu un simplu sunet.

    Apreciază

  • sorin said, on ianuarie 21, 2017 at 8:20 pm

   Cei care sunt de buna credinta, nu au cum sa lase un val de indoiala in privinta unor inselati. Parintele Onisim trebuie sa iasa tot public cum a facuto in inregistrare si sa infirme tot ce a spus atunci si sa spuna clar ca Dorobantu, Boca SI ALTI DUHOVNICI contemporani sunt inselati si noi sa ascultam de Sfintii Parinti si de invatatura lui Hristos. Si atunci putem spune ca parintele Onisim a avut anul trecut un moment de slabiciune ca fiecare dintre noi.

   Apreciază

  • cca70 said, on ianuarie 21, 2017 at 8:28 pm

   Am vazut filmul si nu am gasit nimica in neregula cu parintele Onisim

   Omul declara sincer ca nu a studiat subiectul..si a povestit ce a auzit din 2 surse diferite….referitor la faptul ca a zis ” sfantul Nil” cred ca e mai degraba o neatentie de exprimare….probabil ca a vrut sa zica ” parintele Nil” ….tuturor ni se intampla sa gandim uneori ceva si sa ne exprimam gresit…

   L-am vazut si auzit personal pe acest parinte cu cateva zile in urma…si m-a impresionat modul in care vorbea despre ce se intampla in teritoriile ocupate de maghiari si secui din componenta Romaniei, este poate unul dintre putinii si adevarati preoti nationalisti si un anticatolic autentic…

   Acest parinte trebuie sustinut …. Asociația Sfinții Mărturisitori din inchisori – Bucovina ar trebuii sa il sprijine …nu sa creeze articole ca acesta care de fapt nu dovedeste nimic…doar creaza false suspiciuni…

   Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 9:12 pm

    cca70

    Il sustinem. Dupa citirea acestui articol, el insa ar trebui sa stie ce are de facut.

    Apreciază

 6. Mihai Marian said, on ianuarie 21, 2017 at 5:03 pm

  Saccsiv care altii?teodot e martor si el…plus de asta de gas pe youtybe un videi cu o cantare a maicilor la usa p Justin unde acesta spune de P Arsenie ca e cuvios…..sa lasam rautatea si sa nevedem propriile pacate….personak vad la cei anti P Arsenie un duh demonicplin de rautate…..asta nu e caracteristic crestinului….pe mine personal P Arsenie m a adus la biserica….mai cunosc un baiat laurentiu si o doamna Elena care tot prin parintele au venit la biserica……pur si simplu o fata mi a dat o carte cu el in 2012 si citind m am luminat si am mers de m am spovedit si am inceput sa merg la biserica…..iar acu recent mi s a intamplat ca de 3 ori sa am durere de stomac si rugandu ma scurt la p Arsenie mi a trecut durerea…..am primit ajutor si de la Maica Domnului si de la Sfintii Arhangheli si de la Sf Serafim de Sarov si de la P Justin si de la P Ilie Lacatusu…si de la Sf Paisie Aghioritul…..si de la Sf Parascheva….si de la P Arsenie…se gasesc scrieri pe net cu Valeriu Gafencu si Corneliu Codreanu sau P Cleopa despre P Arsenie…..cine nu vrea sa se roage la el sa n o faca dar sa nu arunce cu noroi pt k l a pictat pe francisc in aceeasi biserica unde a pictat si celularul si turnurile gemene….cine e om cinstit nu barfeste mortii…asta se stie…..

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 7:24 pm

   Mihai Marian

   Duhul dracesc o fi la multi dar indubitabil la toti activistii pro parintele Arsenie Boca.

   Multi, prietene, multi l-au auzit spunand cu totul altceva. Arata inregistrarea de pe youtube cu parintele Justin Parvu.

   Arata desenul cu turnurile gemene de la Draganesti.

   Apreciază

  • el said, on ianuarie 21, 2017 at 10:26 pm

   Mihai Marian

   magistral !
   …. te duci la Beserica din 2012… datorita unui INDRACIT INSELAT si…. care e „Intelepcinea” dobadita de tine: INSELAREA CEA MAI CUMPLITA si NEASCULTAREA de Ortodoxia Sf Parinti !!!…. dar si TRUFIA de a da „invatatura” altora din SMINTEALA ta NEBUNA !

   si DRACII trimit prostii la Biserica( mai ales la beserica.srl ) ca sa ii piarda SI MAI CUMPLIT apoi !…. si voi tampiti si IGNORANTI fiind, NECATEHIZATI si ORBI intrati in discutii/contact taman direct cu DRACII ARHICONI din INSELATI !!!…. si ajungeti NEBUNI ireversibil !

   Apreciază

 7. Marius Sebastian said, on ianuarie 21, 2017 at 5:09 pm

  Si care e scopul acestui articol ? Ieromonahul Onisim, pe care am avut onoarea sa-l cunosc, recunoaste ca stie f putine despre Nil Dorobantu. Ce demonstreaza aceasta filmare ? Nimic. Ieromonahul Onisim este anti ecumenist, si avut curajul sa spuna cum sunt prigoniti ortodocsii in cv si hr. Niciun ziar local sau bloger ex Dan Tanase, mare patriot si luptator al drepturilor romanilor din hr cv nu au vrut sa preia ce spune ieromonahul cu privire la Andrei Moldovan sau internatul catolic din Odorhei. Ce vreti acum cu ieromahul Onisim, sa-l compromiteti si pe el ? De ce nu-l sustineti, tot bagati peste tot sperietoarea cu pr A Boca si ieroschimonahul Nil Dorobantu !!!

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 7:29 pm

   Marius Sebastian

   Scopul e sa zica ceva public, acum, dupa nepomenire.

   Nil Dorobantu nu e o sperietoare, ci un drum spre iad. Degeaba scapa enoriasul de dracul ecumenismului si da de alt drac.

   Apreciat de 2 persoane

  • Samson said, on ianuarie 21, 2017 at 7:57 pm

   Sunt deacord cu Saccsiv, de aceea am cerut intr-un comentariu să fie întrebat ACUM după nepomenirea… . Nu trebuie să ne alarmăm, dar trebuie ca în jurul acestor părinți mărturisitori să nu existe nicio îndoială. Sfinții părinți care mărturiseau public împotriva unor erezii, aveau conștiința că tot public vor fi judecați pentru orice cuvânt pe care l-ar fi spus. Pe de altă parte nu înțeleg de ce nu vrei să se lămurească poziția pr. Onisim legată de Nil Dorobanțu, tocmai ca să nu mai existe nici o suspiciune și mărturisirea lui să fie primită fără îndoială. Tocmai lămurirea acestor lucruri dă putere mărturisirii părintelui. Îl pomenesc cu mare drag și nădăjduiesc să fie luminat de Dumnezeu, nădăjduind să nu-și mai dea cu părerea asupra unor cazuri de care nu are cunoștință.

   Apreciază

 8. el said, on ianuarie 21, 2017 at 5:52 pm

  OFFF !

  TRIST !

  diavolul ne cerne pe toti, …si pe parintii care s-au ingradit de EREZIA ECUMENISMULUI ii SECERA CUMPLIT cu INSELAREA boca , sau mai nou in up-grade cu nil dorbantzu ( „ortacul” lui boca … si sustinatorul „minunilor” DIAVOLESTI de la vladimiresti … !! Afreim „discernamant” la bietul nil .. )

  Dumnezeu sa-l IERTE si sa-l LUMINEZE pe parintele Onisim ca sa NU isi piarda plata ostenelilor lui !
  POMENITI-L mai cu sarg decat pana acum la rugaciunea noastra de la ora 23 SA IL LUMINEZE Dumnezeu sa LEPEDE INSELAREA !

  Apreciat de 1 persoană

 9. GABI said, on ianuarie 21, 2017 at 6:18 pm

  TE ROG DIN SUFLET IARTA-MA SACCSIV, DAR DE CE DORESTI ATAT DE MULT SA DEZBINI ?? PENTRU CA PUR SI SIMPLU ASTA FACI.. TE CHINUIE SUBIECTUL ACESTA ATAT DE TARE CA NU DAI PACE NICI MORTILOR NICI VIILOR.
  TARA ARDE DE ATATEA PROBLEME ACTUALE SI NOI STAM SA PUNEM GAZ PE FOC , PARCA FACI TOT POSIBILUL SA SE IMPARTA OAMENII IN CAT MAI MULTE TABERE .
  DE CE NU-L LASAM PE BUNUL DUMNEZEU SA STABILEASCA CINE A FOST SFANT SI CINE NU ?? NOI, CA OAMENI PLINI DE PATIMI , CREZI CA O SA STABILIM CORECT GRADUL DE SFINTENIE AL CUIVA CU AJUTORUL RATIONAMENTELOR PUR LUMESTI SAU ANALIZAND TEORETIC TRAIRI DESPRE CARE NU AVEM HABAR,.? NU E SUFICIENT DE DUREROS SUBIECTUL SINODULUI ?? NU E SUFICIENT DE DUREROASA ACEASTA PERIOADA A RUGACIUNII „IN COMUN” CARE SE DESFASOARA SUB NASUL NOSTRU DE ATATIA ANI ? MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA AM AVUT OCAZIA SA-L POT ASCULTA PE PARINTELE SAVA – CARE A DEPUS SI DEPUNE UN EFORT URIAS PENTRU A NE LAMURI CUM STAU LUCRURILE IN CEEA CE PRIVESTE SINODUL DIN CRETA. SI CE TREBUIE SA FACEM MAI DEPARTE,( ASA CUM NIMENI DIN PROPRIUL NOSTRU CLER NU A AVUT BUNAVOINTA SA O FACA ). . DAR HAI SA-I DAM O MANA DE AJUTOR, CACI DACA IN ACEST MOMENT ATAT DE DELICAT, CAND OAMENII SUNT SI ASA DESTUL DE BULVERSATI DE LA ZI LA ZI, TU VII SI II PREZINTI „PAREREA TA”, EU PAREREA MEA’, X,Y,Z, PAREREA LOR’…PE ALTE SUBIECTE DECAT CELE PRIORITARE…. DEJA SUNTEM MII FARAME.., SPRE BUCURIA, STIM NOI CUI. . AM EVLAVIE SI LA PARINTELE ARSENIE SI LA PARINTELE NIL. ASTA NU M-A IMPIEDICAT CU NIMIC SA ASCULT CONFERINTELE PARINTELUI SAVA, SI SA MA ALATUR DE PARTEA PARINTILOR NEPOMENITORI !! BUNUL DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI SA NE TINA UNITI IN DREAPTA CREDINTA.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 7:39 pm

   GABI

   Nu mai scrie cu majuscule, ca e greu de citit.

   Tara arde si din cauza ratacirilor promovate de parintii Arsenie Boca si Nil Dorobantu.

   Ai vazut ce-a zis in video parintele Sava Lavriotul despre parintii Arsenie Boca si Nil Dorobantu?

   Apreciat de 1 persoană

   • Riko said, on ianuarie 21, 2017 at 8:58 pm

    Saccsiv, Ce a zis? Nu promova acel video pentru ca e clar ca parintele Sava, in ciuda meritelor care i se cuvin, el nu a studiat deloc viata acestor doi parinti. El zice din ce i s-a spus de catre parintele Matei Vulcanescu, nu de la el, nu are nici o descoperire de la Duhul Sfant, ba chiar tot ce a zis in legatura cu parintele A. B., este fundamental gresit. E foarte grav sa crezi ceva fara sa cercetezi, si apoi sa iti insusesti cuvintele altora, fie ei chiar mari duhovnici. Dupa cum le place unora sa zica: „Sfinţii sînt oameni, şi sfinţii la fel ca toţi oamenii pot cădea, pot cădea în înşelări mari, grave de tot, şi doar foarte puţini se îndreaptă”
    Imi cer scuze, dar gandeste si tu un pic, „e chiar asa?”

    Apreciază

   • GABI said, on ianuarie 21, 2017 at 10:16 pm

    Tara arde din cauza pacatelor noastre, in primul rand, nu din cauza celor care s-au jertfit pentru ea.
    Pictura de la Draganescu este toata o PROOROCIE (ceea ce presupune expunerea celor viitoare). Cum putea exprima prin imagini niste notiuni inexistente la vremea respectiva si de neinteles (pentru ca defineau niste lucruri inca .. neinventate … precum cuvantul „telefon mobil sau internet..” ), pentru a face oamenii sa intelega cele ce vor sa fie ? Cu atat mai mult, cum putea prooroci despre EREZIE sau ECUMENISM, notiune pe care nici macar cei din zilele noastre, multi,nu o inteleg si nu stiu exact la ce se refera.. ??! De ce ar mai fi afirmat ECUMENISMUL – EREZIA TUTUROR EREZIILOR , daca ar fi pictat contrariul ??Asa ca faptul ca biserica Sf. Sofia de la Constantinopol a fost pictata alaturi de bazilica Sf. Petru de la Roma, dupa cum au afirmat unii (daca chiar asta a pictat..) , nu inseamna ca exprima o idee Pro-Ecumenism neaaparat, ci, din contra, poate defini exact ceea ce azi se petrece sau se va petrece intr-un viitor in care noi nu vom mai fi. Si sa nu uitam ca MAREA SCHISMA a avut loc in anul 1054…. Ar trebui, cumva, sa nu mai tinem cont de cei 1000 de ani in care nu au existat diferente si la care se putea referi Parintele in pictura ?? Sau cum poti prooroci prin imagini ca vor veni timpuri cand odata cu pomenirea sinaxarului ortodox vor fi pomeniti si
    „sfinti” papistasi ?? … Vedeti cum variantele interpretarilor pot deveni, brusc, multiple ??…., Dar care e cea reala ? Poate nici una, pana acum … Asa cum nu-i poti defini unui orb din nastere o culoare anume, spre exemplu GALBEN, decat insiruindu-i un numar de obiecte care ii poarta culoarea ( precum lamaie, banana etc), sperand ca atunci cand se va vindeca,(daca se va vindeca !), si i se vor arata aceste obiecte , va putea intelege si cum este aceasta culoare , tot asa consider ca este si cu pictura Parintelui Arsenie…Pe masura ce omul se vindeca de orbire sufleteasca, cu mila si ajutorul lui Dumnezeu, poate patrunde mai adanc, dar nu neaaparat DEPLIN, sensul unei proorociri…. Iar graba si „siguranta” de a STABILI nivelul Sfinteniei Parintelui pe baza „PRIMELOR IMPRESII” imi pare destul de riscant. Nu mai vorbim ca se tot afiseaza acea poza a parintelui, in pantaloni scurti, de parca aceea POATE FI REVELATOARE asupra trairii sale duhovnicesti. Sa nu uitam ca Sfintii Nebuni pentru Hristos se afisau si goi goluti si alaturi de femei si chiar mergeau in bordeluri .. Ce vedem noi si care era intentia lor???? DISTANTA DE LA CER LA PAMANT . Ei cautau sa salveze suflete si, in acelasi timp, isi defaimau imaginea si stima de sine, calcand ,astfel, in picioare , slava desarta. STIM, macar din teorie, ca cele Duhovnicesti nu pot fi judecate dupa creiterii pur Lumesti. Da, vedem ca e imbracat „bizar”, ca a pictat una sau alta…, dar intentia inimii o stim ????? Putem ajunge prin ipoteze, pareri, rationament (patimas, de cele mai multe ori) la realitatea la care Parintele se referea ?? sau altfel spus, putem fi convinsi 100% ca ce ni se pare noua ca ar vrea sa reprezinte un gest, o actiune, o vorba, o pictura a parintelui este conform tot 100% cu intentia reala a dansului ?? Ca a fost omorat sau nu de Securitate, nu stim. Dar ca l-au inchis si prigonit stim cu siguranta. De ce a trebuit sa fie prigonit si atat de „sufocant” urmarit intr-un regim ateist daca nu ar fi .. EXISTAT O INCOMPATIBILITATE .. de CREDINTA, DECI DE DUHURI intre el si cei care-l hartuiau ???!!! Daca nu ar fi facut cele bine placute Lui Dumnezeu, l-ar fi lasat in pace. . Ateii nu i-au chinuit pe cei „de-o ideologie” cu ei, CI PE CEI CU CREDINTA IN DUMNEZEU. Si sa nu uitam ca Insusi Mantuitorul a spus : „Adevarat zic voua ca NICI UN PROOROC NU ESTE BINE PRIMIT IN PATRIA SA.” Lucru confirmat din plin prin insasi denigrarea, parca tot mai acerba, si dupa moarte, a Parintelui. Imi cer iertare, ma adresez tuturor celor care arunca piatra asa de usor. Ca oameni toti putem gresi si chiar stim ca nu e om fara de pacat. Dar cine are interes sa tot prezinte o fata atat de negativa a unor oameni a caror viata nu avem cum sa afirmam ca o cunoastem deplin ??Mai ales ca nu e vorba de … „tanti Floarea” din gradina sau „nea Ion” de la crasma …, … Nu mai vorbesc de Parintele Nil despre a carui viata multi romani inca nici nu au auzit. … Ispita de a denigra e mare. Sa ne izbaveasca Dumnezeu de ea, caci nu duce decat la tulburare plina de pacate. Si cui va folosi ? Constiinta sa raspunda fiecaruia. Prin articolele postate deja i-ati pus in contradictie pe parintii nemarturisitori . Asta doriti ?????? Daca nu, cred ca e cazul sa va opriti cu acest subiect,( care nu v-a face decat sa dezbine), si sa ne concentram atentia asupra celor actuale. Sa ma iertati.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 10:38 pm

    GABI

    Pune aici o fotografie sa vedem cat de neinventate erau neinventatele alea.

    In rest, n-am citit decat pana la „Si sa nu uitam ca MAREA SCHISMA a avut loc in anul 1054…. Ar trebui, cumva, sa nu mai tinem cont de cei 1000 de ani in care nu au existat diferente si la care se putea referi Parintele in pictura ??”

    Caci am mers pe principiul „nu trebuie sa mananci un ou intreg ca sa vezi ca e stricat”

    Pai omule cu mintea dusa, au fost vreodata doua Biserici?

    Apreciază

   • Muritor said, on ianuarie 21, 2017 at 10:24 pm

    Riko,
    tu o iai ca protestanţii, doar ce-ţi place? Îţi recomand să priveşti tot comentariul integral. Pentru conformare, poate ai făcut „skip” la asta? https://hristofor.wordpress.com/2011/02/12/nicidecum-doamne-nu-ma-voi-insela/
    Pe 31 ianuarie (13 februarie după calendarul papistaş), unul din sfinţii prăznuiţi de Biserica Ortodoxă este Sfîntul Nichita Zăvorîtul de la Pecerska, episcopul marelui Novgorod. Acest sfînt a trecut prin marea ispită a înşelării de sine, dar prin mila lui Dumnezeu şi ajutorul celor care-l iubeau a biruit această încercare, devenind o flacără arzătoare a dreptei credinţe şi păstor bun al turmei lui Hristos. Să luăm aminte la pilda vieţii acestui sfînt:

    Sînt unii ostaşi viteji, care nu în ceată s-au obişnuit a face război, ci cîte unul se reped asupra vrăjmaşului lor; pe care, deşi de multe ori îi lasă Domnul să cadă, ca să nu se înalţe, însă văzînd lupta şi bărbăţia lor mai dinainte, nu-i lasă pînă în sfîrşit, ci îi ridică şi nebiruiţi îi pune în faţă. Din unii ca acei ostaşi viteji ai lui Hristos s-au aflat în sfînta Mînăstire Pecersca, Cuviosul Isachie, închisul, cum şi acest fericit Nichita, despre care vrednicul de laudă Policarp, înştiinţîndu-se de la Sfîntul Simeon, mărturiseşte astfel:

    În zilele Cuviosului egumen Nicon, a fost un frate în sfînta Mănăstire Pecersca, anume Nichita; acesta a început a se ruga egumenului să-l binecuvînteze, ca să se nevoiască în singurătate. Iar egumenul îl oprea, zicîndu-i: „O! fiule, nu-ţi este de folos, tînăr fiind, să şezi degeaba; mai de folos îţi este să şezi cu fraţii, slujindu-ne, că nu-ţi vei pierde plata ta. Singur ai văzut pe fratele nostru Isachie, cum se ispitea în închisoare de diavol, şi s-ar fi înşelat, dacă marele dar al lui Dumnezeu nu l-ar fi mîntuit, pentru rugăciunile Cuvioşilor părinţilor noştri Antonie şi Teodosie”.

    Nichita a răspuns: „Nicidecum, părinte, nu mă voi înşela de un lucru ca acesta; ci cu tărie doresc a sta împotriva meşteşugirilor diavoleşti, iar iubitorului de oameni Dumnezeu, mă voi ruga ca şi mie să mi se dea darul facerii de minuni, precum a dat lui Isachie cel închis, care şi pînă acum face multe minuni”. Zis-a lui iarăşi egumenul: „Mai presus de putere este dorinţa ta, fiule, fereşte-te ca, înălţîndu-te, să nu cazi; eu îţi poruncesc ca mai ales să slujeşti la fraţi, că pentru ascultarea ta te vei încununa de la Dumnezeu„

    Iar Nichita nicidecum nu voia să ia aminte la cele grăite de egumen, neputînd înăbuşi rîvna cea mare către viaţa retrasă; şi ceea ce a voit, a şi făcut, căci închizîndu-se, a astupat uşa şi petrecea, rugîndu-se, fără să iasă. Însă nu după mult timp n-a scăpat de cursele diavolului, căci, în vremea cîntării sale, auzea glas rugîndu-se împreună cu el, şi-i venea bună mireasmă negrăită; apoi, de aceasta amăgindu-se, zicea în sine: „De n-ar fi acesta înger, nu s-ar ruga cu mine, nici mirosirea Sfîntului Duh n-ar fi aici”.

    Deci, a început cu dinadinsul a se ruga, zicînd: „Doamne, arată-te singur mie, ca să Te văd„. Atunci s-a făcut glas către dînsul: „Nu mă voi arăta ţie, căci eşti tînăr, ca nu înălţîndu-te, să cazi”. Iar dînsul cu lacrimi a zis: „Nicidecum Doamne, nu mă voi înşela, că m-a învăţat egumenul ca să nu iau aminte la înşelăciunea diavolească, ci la Tine, şi cele poruncite mie, le voi face”. Atunci, balaurul cel pierzător de suflete luînd putere asupra lui, i-a zis: „Cu neputinţă este omului ca, în trup fiind, să mă vadă; dar iată, îţi voi trimite pe îngerul meu, ca să petreacă cu tine, iar tu să-i faci voia lui”.

    Apoi îndată a stat înaintea lui diavolul în chip de înger, iar Nichita căzînd, i s-a închinat lui ca unui înger, şi i-a zis diavolul: „De acum să nu te mai rogi, ci citeşte cărţi, şi aşa te vei afla cu Dumnezeu vorbind, şi vei da cuvînt folositor celor ce vor veni la tine, iar eu de-a pururea mă voi ruga Făcătorului tuturor pentru mîntuirea ta”. Crezînd închisul cele grăite, şi înşelîndu-se şi mai mult cu mintea, nu se mai ruga, ci se sîrguia la citirea cărţilor, iar pe diavol îl vedea neîncetat rugîndu-se pentru dînsul. Apoi cu cel ce venea la el, vorbea mult din Scriptură, pentru folosul sufletului, după aceea a început a prooroci. Şi se făcuse slăvit, încît toţi se mirau de împlinirea cuvintelor lui.

    Altădată a trimis la voievodul Iziaslav, zicînd: „Astăzi unii uciseră pe voievodul Gleb Sviatoslavici în Zavolocia; degrab să trimiţi pe fiul tău Svatopolk, la scaunul Novogradului”. Şi precum a zis, aşa a şi făcut; căci, după cîteva zile, a venit înştiinţare despre uciderea voievodului Gleb. Şi după aceasta mai mult a străbătut vestea că cel închis este prooroc şi foarte mult îl ascultă domnii şi boierii. Că, deşi nu ştie diavolul ceea ce are să fie, ci ceea ce singur a făcut şi a învăţat pe oamenii cei răi, adică să ucidă, sau să fure, acestea le spune. Deci, cînd veneau la cel închis cei ce voiau să audă cuvînt de mîngîiere de la el, atunci diavolul, cel ce i se părea înger, îi spunea lui toate cele ce li se întîmplau lor, şi el aceleaşi le proorocea.

    Deci, nu putea nimeni să se întrebe cu Nichita din cărţile Legii vechi, căci ştia pe de rost: Facerea, Ieşirea, Leviticul, Numerii, Judecătorii, Cărţile împăraţilor şi toate proorociile după rînduială, cum şi toate cărţile evreieşti le ştia bine; iar sfintele cărţi evangheliceşti şi apostoleşti, care s-au dat spre îndreptarea şi întărirea noastră, niciodată nu voia să le vadă sau să le audă, nicidecum să le citească, dar nici pe altul să vorbească către el din Noul Aşezămînt; pentru aceea s-a cunoscut de toţi că este înşelat de vrăjmaşul.

    Deci, aceasta nesuferind-o, au mers la cel înşelat cuvioşii părinţi: Nicon egumenul, Ioan, care a fost egumen după dînsul, Pimen pustnicul, Isaia, care a fost episcopul Rostovului, Matei, mai înainte văzătorul, Isachie, închisul Pecerscăi, Agapit, doctorul, Grigore, făcătorul de minuni, Nicolae, care a fost episcop al Tmutaracanului, Nestor, scriitorul de ani, Grigore, făcătorul de canoane, Teoctist, mai înainte văzător; toţi aceştia, străluciţi cu faptele bune, mergînd acolo, făceau rugăciuni către Dumnezeu pentru Nichita, gonind pe diavol dintr-însul. Apoi, scoţînd pe Nichita afară, îl întrebau ca să le spună ceva din Vechiul Aşezămînt, iar el se jura că niciodată n-a citit acele cărţi, pe care mai înainte le ştia pe de rost. Ba încă nici un cuvînt nu ştia, încît abia l-au învăţat pe el slovele.

    Atunci, cu rugăciunile cuvioşilor părinţi, venindu-şi în sine, şi-a mărturisit greşeala sa cu amar, deprinzîndu-se apoi spre mare înfrînare şi ascultare; apoi a avut o curată şi smerită viaţă, încît a covîrşit pe toţi cu fapta bună. Iar iubitorul de oameni Dumnezeu, văzînd atîta nevoinţă a fericitului şi netrecîndu-i cu vederea cele de mai înainte fapte bune ale lui, în care din tinereţe se deprinsese, a primit adevărata lui nevoinţă; şi precum a primit pocăinţa Sfîntului Petru, cel ce se lepădase de trei ori, zicîndu-i: Paşte mieluşeii Mei, păstoreşte oile Mele, acelaşi semn de pocăinţă bine primită i-a dat fericitului Nichita.

    Căci, pentru multa sa dragoste, spre paza poruncilor, l-a făcut păstor al cuvîntătoarei Sale turme, suindu-l la scaunul episcopiei Novgorodului, unde, spre încredinţarea iertării sfîntului de alunecarea cea mai dinainte, i-a preamărit îmbunătăţita lui viaţă cu darul facerii de minuni; căci, odată, fiind secetă, s-a rugat lui Dumnezeu şi a căzut ploaie din cer. Asemenea şi aprinderea cetăţii, cu rugăciunile sale a stins-o; şi multe alte minuni făcea.

    Astfel bine păscînd turma sa cea cuvîntătoare, s-a mutat către Domnul, la veşnica viaţă, în anul 6606 (1098, d. Hr.), în 31 de zile ale lunii ianuarie; el a fost pe scaunul marelui Novgorod 13 ani şi l-au îngropat cu cinste în preajma bisericii celei mari, a sfinţilor dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana. După aceasta, au trecut 453 de ani, de cînd trupul fericitului Nichita era ascuns în mormînt; iar la anul 7059, (1551 d. Hr.), în vremea stăpînirii dreptcredinciosului împărat Ioan, singur stăpînitor a toată Rusia, fiul marelui domn Vasile, în zilele mitropolitului Macarie şi ale arhiepiscopului marelui Novgorod, Teodosie, s-au aflat moaştele arhiereului Nichita, întregi şi nerisipite, care izvorăsc multe tămăduiri celor ce merg cu credinţă acolo pînă astăzi.

    Dumnezeului nostru fie slava, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

    Sursa: paginiortodoxe.tripod.com
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Şi sfinţii pot cădea în înşelare, mă refer sfinţii în timpul vieţii ăsteia pămînteşti, dar rămîne sfînt doar cel care a murit sfînt, adică sfînt ortodox şi neînşelat, deci nerătăcit, neeretic.

    Dacă nici aşa nu-nţelegi, dă-mi să-nţeleg asta, ca să-mi fie clar pentru ultima oară, că-ţi place doar să baţi cîmpii.

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 21, 2017 at 10:31 pm

    Riko

    pe tine te stim „invatatatule” obraznic si ignorant:
    esti un INSELAT IREVERSIBIL , BOCOLATRU ACTIVIST nevindecabil !

    … ca asa e azi , a ajuns oul PROST SI OBRAZNIC sa invete gaina, …..generatia PRO anticrist ce esti !

    Apreciază

   • Riko said, on ianuarie 21, 2017 at 11:04 pm

    Muritor
    Sunt total de acord cu tine, Am scris acea fraza pentru ca sa vedeti ca nu numai p. A.Boca ar fi putut gresii, ci si oricine altcineva, inclusiv parintele Gheron Sava si multi altii. Nu are rost sa repeti ceva ce stie oricine, devine neplacut sa vat ca toata lumea incepe cu aceiasi idee, ca si sfinti pot gresii si sa ajunga in iad, dupa care continua ideile mai deparde.
    Am vrut sa se lamureasca treaba cu ce a spus parintele Sava la acel subiect, dar pentru ca se insista, insist si eu. Pentru ca ii este folosit numele, ii se face rau lui, asta intr-o eventualitate in care parintele Arsenie Boca este un sfant.
    https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/26/video-gheron-sava-despre-parintii-arsenie-boca-si-nil-dorobantu-nu-sunt-sfinti-si-o-nelamurire-a-mea-de-ce-sinodul-bisericii-ortodoxe-din-afara-rusiei-ce-a-condamnat-ecumenismul-nu-este-similar/
    Daca vrei sa combati ceva, in primul rand trebuie sa intelegi acel lucru in intregime. Minciunile sunt minciuni, eu nu cred si nu accept minciuni. Iar cei care spun minciuni, chiar cu intentii bune, fac pe placul iadului, aia e.

    Apreciază

   • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 22, 2017 at 1:59 am

    Lamuriti-ma va rog. Unde spune parintele Arsenie Boca ca papistasii au taine ?
    Gheron Sava in aceea conferinta spune ca parintele Arsenie Boca ar fi spus asta .. De unde a luat informatia asta ? cu tainele.. Da-ti va rog o sursa.

    In cartea „Omul imbracat in haina de in..” la pagina 219 scrie :

    „De la a declara că Petru este temelia Bisericii şi până la infailibilitatea Papei nu e nici un pas; dar până la declararea Papei ca temelie a Bisericii, iarăşi nu e decât prea puţin. E curentă expresia: „Biserica este unde e Papa !” Toate acestea sunt deducţii şi dezvoltări logice, dar dintr-un principiu greşit: că Petru e temelia Bisericii. Temelia Bisericii e divinitatea întemeietorului.”

    Iar la pagina 148:

    „De aceea la pacea trecută când s-a făcut unirea tuturor românilor s-a făcut greşelă că nu s-a făcut şi unirea tuturor sufletelor încât ne rămâne nouă celor de azi să ştergem de pe haina sufletului nostru vicleşugul de la 1700 . Aşa că pe faţă, întoarceţi-vă acasă la confesiunea ortodoxă şi aşa tot neamul prinde putere pentru ziua care are să vie. N-aşteptaţi s-o zică Domnii, ci ascultaţi ce zice Domnul.”

    Pai daca despre uniatismul de la 1700 spune ca e viclesug, ce sa mai spunem de ecumenismul de azi. Cu protestanti, luterani, si alti eretici?

    Citatele astea din scrierile parintelui Arsenie, sunt de actualitate in ziua de azi , in conditiile in care se vrea unirea cu catolicii , se militeaza pentru ecumenism, ba mai mult, catolicii sunt dispusi sa renunte la toate adaugirile dar nu la primatul papal.

    Eu stiu ca dragostea se bucura de adevar . Nu vedeti ca pe tema asta mereu e tulburare : de ce oare? parerea mea ca fiecare are partea sa de vina. Anti arsenistii vad doar greselile „arsenistilor” dar nu tin seama de un lucru , anume ca e valabil si pentru ei principiul degeaba spui 99% adevarul daca 1% e minciuna ! Asta in cazul in care ar fi 99% adevar..

    Apreciază

   • Muritor said, on ianuarie 22, 2017 at 3:18 am

    Bă, Riko,
    Văd că te mai faci şi într-o ureche, plus că aplici şi tactica crăcănată a rabinului („şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate, etc.”). Aici nu e şi,şi, ci ori, ori. Atît. Dar văd că simpla logică nu te ajută.
    Întrebările pentru Mihai Marian sînt şi pentru tine, să văd cum le răspunzi: https://saccsiv.wordpress.com/2017/01/21/video-preotul-nepomenitor-onisim-banu-despre-preotul-nil-dorobantu/comment-page-1/#comment-342505
    Şi nu mai bate cîmpii, ca s-a tot bătut de la atîta umblat pe aiurea şi în cercuri şi n-o să mai putem ara nimic pe la primăvară. Hai, că nu sîntem boi sau idioţi. Ori spui franc şi tot, ori ciocu mic şi stai acasă liniştit.
    Iar astea 2 („Demonii şi lucrările lor” şi Sfîntul Ignatie Briancianinov – „Despre înşelare”) dacă nu le-ai citit pînă acum nu avem ce discuta pînă nu le termini, iar dacă le-ai citit, aberezi rău de tot, şi atunci ne oprim aici, definitiv, că nu se merită nici o discuţie de nici un fel. Tu o să-ţi vezi mai departe de bocalatrie, iar eu de mîntuire – fără Boca.

    Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on ianuarie 22, 2017 at 10:21 am

    @gabi

    – erezii au existat inainte de primul sinod ecumenic
    – ecumenismul de azi este in lucru dinainte de 1920
    – telefoanele mobile au fost inventate cu mult inainte de pictarea bisericii Draganescu :
    https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_mobile_phones
    – din moment ce Arsenie Boca era luminat de draci, oare nu stiau dracii la ce nivel tehnologic se afla lumea, sau nu stiu dracii care este scopul lor final?

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 23, 2017 at 10:34 am

    a.r.t.i.o.n

    Tu ești client vechi pe aici pe blog. Ai mai pus astfel de întrebări și ți s-a mai răspuns. Dar se pare treaba că te faci că nu înțelegi. Dar nu pentru tine răspund, nici pentru ceilalți artioni care semnează cu același pseudonim, ci pt oamenii pe care i-ai putea tu duce in eroare cu întrebările tale viclenești.

    Ia uite citat din cartea lui Boca, emis de el în persoană, nu redat de alții:

    In Cararea Imparatiei la pg. 123 zice – ”Numai sila unei prigoane peste tot pamantul impotriva crestinilor ii va hotara sa lase la o parte orice VRAJBA CONFESIONALĂ și SĂ FIE UNA. ….Primejdia comuna s-a aratat in lume , UNIREA crestinatatii intarzie. Doamne pana cand?”

    Tu vezi ce scrie Boca al tău aici? Înțelegi cel puțin, că e posibil să nu cunoști dogmele și nici măcar să nu sesizezi EREZIA, dar să îți dai și tu cu părerea numai ca să își aperi idolul. Spune că Biserica lui Hristos nu ar fi încă UNA. Asta spune. Tu CREZUL îl știi? ”Cred într-UNA Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică…” Sau nu ești ortodox, ești creștin ECUMENIST?

    Expresia VRAJBA CONFESIONALĂ o sesizezi? Știi ce vrea să spună aici? Că nu contează dacă celelalte confesiuni nu se întorc înapoi la dreapta credință, ele trebuie numai să se unească, numai ca Biserica să fie UNA, ca și cum nu ar fi. Tu vezi că se vorbește CLAR de ecumenism aici?

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 23, 2017 at 10:40 am

    a.r.t.i.o.n

    Cartea Omul in haină de in e scrisă de Daniil Stoenescu, nu de Boca. Așa că nu mai da citate din alții, că nu au valoare. Eu ți-am citat din ”Cărarea Împărăției” scrisă chiar de Boca în persoană.

    Boca al tău scria negru pe alb că Biserica lui Hristos nu este UNA Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică.

    Apreciază

   • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 23, 2017 at 1:16 pm

    / david

    Ia uite citat din cartea lui Boca, emis de el în persoană, nu redat de alții:

    In Cararea Imparatiei la pg. 123 zice – ”Numai sila unei prigoane peste tot pamantul impotriva crestinilor ii va hotari sa lase la o parte orice vrajba confesionala si sa fie una, cum au fost la inceput.. ….Primejdia comuna s-a aratat in lume , UNIREA crestinatatii intarzie. Doamne pana cand?”

    Se refera la unirea crestinilor in adevar -in ortodoxie. Zice :cum au fost la inceput. Cum erau crestinii la inceput? Exista protestantism, luteranism etc? nu exista.. Combina ceea ce a spus acolo cu ceea ce spune in „Omul imbracat in haina de in..” :

    „De aceea la pacea trecută când s-a făcut unirea tuturor românilor s-a făcut greşelă că nu s-a făcut şi unirea tuturor sufletelor încât ne rămâne nouă celor de azi să ştergem de pe haina sufletului nostru vicleşugul de la 1700 . Aşa că pe faţă, întoarceţi-vă acasă la confesiunea ortodoxă şi aşa tot neamul prinde putere pentru ziua care are să vie. N-aşteptaţi s-o zică Domnii, ci ascultaţi ce zice Domnul.”

    Ai citit cartea lui Serafim Alexiev : Ortodoxia si ecumenismul? sa vezi ca acolo se vorbeste si de ecumenismul bun nu doar de ecumenismul genovez promovat de masoni in zilele noastre? Ecumenismul bun a existat inainte ca masonii sa inventeze ecumenismul genovez si se refera la unirea in adevar, venirea ereticilor la ortodoxie si raspandirea ortodoxiei in lume.

    Cartea „Omul imbracat in haina de in..” contine predici ale parintelui Arsenie, ia cartea si citeste, inceputul cartii cuprinde cateva cuvinte ale lui PS Daniil Stoenescu, apoi urmeaza predici si notite ale parintelui Arsenie. Cand vorbesti pe un subiect macar informeaza-te.

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 23, 2017 at 5:47 pm

    a.r.t.i.o.n

    Referitor la citatul din Cărarea Împărăției, pg.123:

    Cuvântul VRAJBĂ înseamnă dezbinare, iar cuvântul CONFESIONALĂ face referire la mai multe confesiuni. Adică, el vrea să ne spună aici cum că toți creștinii aparțin fie uneia sau altei confesiuni, iar nu uneia Sfinte, Sobornicești și Apostolești Biserici, așa cum ne învață dreapta credință.
    Dacă ai cunoaște dogma, ai ștică există o singură Biserică a lui Hristos, iar restul sunt schisme, secte și erezii. Iarăși, în Biserica lui Hristos, NU există și nu poate să existe dezbinare. Deci, ce vrea Boca să ne sugereze atunci prin ”vrajba confesională”? Cum că Biserica Ortodoxă ar fi una dintre confesiuni și se află în ceartă cu celelalte alte confesiuni?

    https://dexonline.ro/definitie/vrajb%C4%83

    Apreciază

   • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 23, 2017 at 7:44 pm

    / david

    Frate de ce nu citesti ce zice in ansamblu si te focusezi doar pe o fraza? Zice „Aşa că pe faţă, întoarceţi-vă acasă” . Daca zice intoarceti-va acasa, tu ce intelegi prin asta? Ti se pare ca pune semnul egal intre ortodoxie si restul ? si mai zice „N-aşteptaţi s-o zică Domnii, ci ascultaţi ce zice Domnul.” Care Domni? pai daca raportezi la zilele de acum, Domni sunt ecumenistii . Cine este Domnul ? E Hristos Adevarul.

    Deci unirea in adevar , nu ecumenism mincinos promovat de masoni. Mie mi se pare destul de limpede. Ce a zis parintele aici a zis in anii de pana 1989 cand in Romania nu erau ca acum atatea carti si tratate teologice anti ecumenism.

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 24, 2017 at 10:13 am

    a.r.t.i.o.n

    După cum se vede citind mai departe, predica se adresează în speță eterodocșilor, pt că invitația întoarcerii acasă nu putea fi făcută ortodocșilor, asta în nici un caz. Și tocmai că nu mă focalizez pe o frază, îți pot spune cu certitudine că părintele Arsenie Boca era filocatolic, deoarece:
    – împărtășea greco-catolicii, fără ca aceștia să fie ”întorși acasă”;
    – a pictat cele două biserici în același semicerc de raze, sugerând că papistășismul ar avea încă ecclesiologie și implicit Sfinte Taine.
    Deci, de aici reiese că el credea că papistașii ar fi încă în Biserica lui Hristos!

    Apreciază

   • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 24, 2017 at 9:33 pm

    / David

    Da-mi te rog o sursa (credibila) ca impartasea greco catolicii. Eu pot sa-ti dau o sursa ca la Prislop in vremea aia catolicii nu erau primiti la impartasanie.

    A pictat cele doua „biserici” in acelasi semicerc, dar uita-te la ele sa vezi ca nu sunt la fel. Analizeaza te rog poza :

    https://saccsiv.files.wordpress.com/2015/05/dsc01896.jpg?w=720&h=540

    Catedrala Sfanta Sofia are o structura definita . Vezi razele de soare cum patrund in ea ? Vezi ca nici macar nu au aceeasi culoare ?

    Compara aceasta scena cu ceea ce spune Sfantul Paisie Aghioritul cand a fost intrebat care este diferenta intre ortodocsi si catolici:

    „Vezi aceasta casa? – O vad. – Daca scoatem mortarul care exista intre pietre, cu ce se vor mai tine ele? aceasta au facut catolicii. Au scos intaritura si au subrezit cladirea bisericii. ”

    (Paisie aghioritul – Marturii ale inchinatorilor)
    https://archive.org/stream/Paisie_aghioritul-Marturii_ale_inchinatorilor/Paisie_aghioritul-Marturii_ale_inchinatorilor_djvu.txt

    Ce scrie in poza :

    „Pe aceasta Piatra (a Dumnezeirii), voi zidi biserica mea si portile iadului nu o vor birui pe ea. ”

    Ce scrie parintele Arsenie Boca in „Omul imbracat in haina de in.. ” :

    „De la a declara că Petru este temelia Bisericii şi până la infailibilitatea Papei nu e nici un pas; dar până la declararea Papei ca temelie a Bisericii, iarăşi nu e decât prea puţin. E curentă expresia: „Biserica este unde e Papa !” Toate acestea sunt deducţii şi dezvoltări logice, dar dintr-un principiu greşit: că Petru e temelia Bisericii. Temelia Bisericii e divinitatea întemeietorului.”

    Cum poti sa spui ca el credea că papistasii ar fi încă în Biserica lui Hristos? Scena e de fapt o marturisire de credinta, daca tu vrei sa interpretezi altfel te priveste.

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 25, 2017 at 2:47 pm

    a.r.t.i.o.n

    Sunt mărturii că impărtășea greco-catolicii, cum sunt și că ghicea viitorul și i se spunea „popa vrăjitorul.” sunt mărturii nescrise, ale oamenilor din popor Când vreo babă spune că a văzut nu știu ce minune la mormântul părintelui, gata! imediat sursa devine credibilă.

    Ce caută biserica catolică, care este apostată, în același semicerc de raze, chiar dacă in conul acela de umbră? Unde ai mai văzut tu așa ceva?

    Apoi, ți se pare normal faptul că Maica Domnului e pictată fără insemnele sfințeniei?

    Și ce poți să spui că Domnul apare pictat fără barbă?

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 26, 2017 at 9:34 am

    Ia uită-te cât de „soră” ne e biserica catolică

    Apreciază

 10. Nicolae said, on ianuarie 21, 2017 at 6:30 pm

  Domnule Vasile ce trebuie sa intelegem noi din postarea cu Pr. Onisim? E un inselat? Daca credeti ca da, va rog sa ne spuneti direct.
  Mintuirea noastra e in pericol datorita adunarii din Creta sau datorita pr.Nil?
  Avem atit de multi parinti nepomenitori incit e cazul sa-i intinam, sau ar fi bine sa ne rugam pt ei si sa le fim recunoscatori?
  Nu stiu daca pr.Nil e sfint sau nu.Spunea o doamna intr-un comentariu de acum citeva zile: avem atitia sfinti cu privire la care nu exista nici un dubiu in ceea ce priveste sfintenia lor, la care ne putem ruga fara frica de a ne dezbina si a ne invinui de inselare unii pe altii si noi ne incrincenam sa ne „dam in cap” cu pr.Nil.
  Tot cu prilejul acelei postari mai spunea cineva ca nu a auzit de sfinti ortodocsi care sa se „teleporteze”, asa cum se spune despre pr.Nil. Chiar asa, dvs. credeti ca exista sfinti care s-au „teleportat”( a se intelege ca s-au deplasat intr-un alt mod decit cel obisnuit)?
  Astept punctul dvs. de vedere atit cu privire la pr.Onisim, cit si cu privire la deplasarea sfintilor intr-un mod inedit.Va multumesc.
  Bunul Dumnezeu sa ne lumineze intunericul!
  Belsug de har si bogata mila!

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on ianuarie 21, 2017 at 10:19 pm

   Nicolae

   „Mintuirea noastra e in pericol datorita adunarii din Creta sau datorita pr.Nil?”___ mantuirea vaostra este in pericol DIN CAUZA AMBELOR RATACIRI, si EREZIA ecumenismului duce la IAD si inchinarea la INSELTI /CONFUZIA lor cu Sfintii e semn de INSELARE GRAVA si duce la IAD deasemenea.
   ok?

   ca daca esti curvar sau ucigas … ACELASI IAD te asteapta DACA NU te pocaiesti!!!

   asa ca luati aminte pe ce cai umblati si lasati „dreptatea” dupa mintea voastra si „sfintii ” care CONTRAZIC Dogma si umbla de nebuni cu semen si minui dracesti ca si vrajitoarele cele mai proaste fac asemenea „minuni” TRUPESTI ….

   Apreciat de 1 persoană

   • sorin said, on ianuarie 21, 2017 at 10:52 pm

    Nicolae , cel mai bine este so luam cu Sfintii Parinti. CU dansii nu o sa ne inselam niciodata.

    Apreciat de 2 persoane

  • nimeni said, on ianuarie 22, 2017 at 3:16 pm

   @Nicolae

   Iertare, poate voi putea sa te lamuresc un pic in privinta ”teleportarii” sfintilor.
   La Dumnezeu totul este cu putinta chiar si o teleportare la propriu a unei persoane sau o rapire a unei persoane, care se face de catre Duhul lui Dumnezeu.
   Acuma sunt doua feluri de ”teleportari”(rapiri), una pe care o face Dumnezeu (cand infaptuieste o minune cu omul) si alta pe care o face diavolul care o face pt. spectacol si ca sa-i induca in eroare pe cei slabi si pe creduli, ca sa le poata castiga sufletul.

   O sa dau aici cateva exemple dupa putinta, primele de Dumnezeu infaptuite si celelalte cu puteri demonice.

   Rapiri de Duhul lui Dumnezeu facute:

   39. Iar când au ieşit din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. Şi el s-a dus în calea sa, bucurându-se.
   40. Iar Filip s-a aflat în Azot şi, mergând, binevestea prin toate cetăţile, până ce a sosit în Cezareea.

   Famenul nu l-a mai vazut pe Filip si Filip s-a aflat in Azot.

   http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=8

   ”si cum erau ei in paza deodata au vazut ca s-a desfacut acoperisul temnitei in doua si o mana l-a luat de perii capului si nu l-au mai vazut. si unde l-a dus? L-a pus pe prispa casei, la Marsilia, intr-o clipa de vreme.
   si atunci aceia s-au intrebat:
   – Ce s-a intamplat, mai?
   – A venit Hristos al lui, caci am vazut o mana. (Ei nu stiau ca era ingerul Domnului). L-a luat dintre noi. Toti am cazut tremurand. Nu putea nimeni sa se tina pe picioare.
   – si pe unde?
   – Prin acoperisul temnitei, si temnita s-a inchis apoi.
   Acela a spus:
   – Vedeti voi cat de mare-i credinta crestina? Vezi ce putere are Hristos al lor? Iaca, mai cat l-ati pazit voi si l-a luat cand a vrut!”

   http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136826

   Deci femeia a continuat asa, si in fiecare zi ingerul i-a adus jertfa pe care o ducea sotia lui la biserica. Iar in ziua a 40-a, stand el la rugaciune, a venit ingerul Domnului ca fulgerul, a spintecat muntele in doua, l-a luat de parul capului si l-a pus acasa pe prispa, tocmai in Grecia, in satul de unde era el.
   si cand s-a trezit, a vazut si a cunoscut satul, dar n-a stiut cat de repede a fost dus. Cand a venit el, sotia era dusa la biserica. si cand a venit ea acasa, vede un militar pe prispa.

   http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136826

   Rapirea Apostolilor la Adormirea Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, toti au fost adusi intr-o clipa, in afara de Apostolul Toma:

   ”Aceasta poruncindu-le si asezandu-le ea, s-a facut deodata un zgomot foarte mare, ca de tunet, si multime de nori a inconjurat casa aceea; caci cu dumnezeiasca porunca, sfintii ingeri, luind pe Sfintii Apostoli de la marginile lumii, i-au adus pe nori in Ierusalim, si i-au pus la Sion inaintea usilor casei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.”

   ”Vazandu-se unul pe altul, se bucurau si se intrebau care este pricina pentru care i-a adunat Domnul. Iesind la ei Sfantul Ioan Cuvantatorul de Dumnezeu, i-a sarutat cu bucurie si cu lacrimi, spunandu-le ca s-a apropiat vremea ducerii de la cele pamantesti a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Atunci au inteles Sfintii Apostoli ca pentru aceea i-a adunat Domnul din toata lumea, ca sa fie de fata la fericitul sfirsit al Preacuratei Maicii Lui, si ca sa-i ingroape cu cinste sfantul ei trup; deci, s-au umplut de multa jale pentru moartea ei. Intrand in casa, au vazut pe Maica lui Dumnezeu sezand pe pat, plina de duhovniceasca veselie. Inchinandu-se, i-au zis: „Binecuvantata esti Tu de Domnul, cel ce a facut cerul si pamantul!” Iar Preacurata a zis catre ei: „Pace voua, fratilor alesi de Domnul!” Si i-a intrebat: „Cum ati venit aici?” Iar ei au spus ca fiecare din ei, prin Duhul puterii lui Dumnezeu, din partile unde propovaduiau, au fost rapiti de nori si adusi.”

   http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/adormirea-maicii-domnului-36388.html

   ”Sfantul Ioan Rusul, in timpul vietii, reuseste prin puterea rugaciunii sa trimita la mare distanta o farfurie cu pilaf aburind, stapanului sau care se afla la Mekka, din partea sotiei acestuia care si-a exprimat in treacat gandul ca tare mult i-ar fi placut si lui sa guste din acel pilaf. Acea farfurie se afla acum la racla sfantului Ioan Rusul, din Grecia, adusa tot printr-un miracol, din Turcia. Cum a reusit Ioan cel mult smerit sa faca aceasta? Ceea ce la om nu e cu putinta, la Dumnezeu se poate!
   Oare ce dovada in plus ne mai trebuie pentru a intelege ca pentru a fi placuti Lui Dumnezeu, trebuie sa fim mai intai smeriti, iubitori, iertatori si umili servitori ai aproapelui nostru? Ce dovada in plus ne trebuie pentru a descoperi ca mandria si vanitatea din noi ne stinge de fiecare data „candela” credintei si intuneca „lumina” din noi?”

   ”Din Pateric:

   Spuneau unii despre avva Macarie egipteanul, ca stiindu-se de la Schit si ducand niste cosnite, ostenind, a sezut si s-a rugat, zicand: Dumnezeule, Tu stii ca nu mai pot! Si indata s-a aflat langa rau. ”

   ” Ioan 20
   19. Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă!

   26. Şi după opt zile, ucenicii Lui erau iarăşi înăuntru, şi Toma, împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: Pace vouă!

   Iisus ne-a aratat ca trupul invierii va depasi normalitatea si legile naturale ale firii. Asteptam eonul urmator, adica viata veacului ce va sa fie, dar trebuie sa avem grija sa intram in el de partea Binelui, ca sa ne bucuram de cele ce la inima omului inca nu s-au suit…
   __________________
   Să nu abaţi inima mea spre cuvinte de vicleşug, ca să-mi dezvinovăţesc păcatele mele;
   Psalmul 140, 4 ”

   ”Tocmai mi-am amintit de cateva lucruri auzite la Sihastrie in cele cateva zile de sedere. In timp ce curatam ceapa impreuna cu cativa preoti-calugari, o doamna mai in varsta a intrebat daca e adevarat ca la Muntele Athos sunt 7 calugari deosebiti care se roaga pentru lumea intreaga, dar care nu pot fi vazuti de nimeni. Unul dintre preoti ne-a confirmat continuand cu amanunte. E adevarat ca acei calugari nu pot fi vazuti de oricine, desi ei traiesc printre ceilalti, dar ei intre ei se vad si mai ales sunt vazuti de catre preotul care le da Sfanta Impartasanie. Pentru acesti oameni, nu exista nici cea mai mica indoiala ca au devenit sfinti inca din timpul vietii.
   O alta intamplare de care ne-a vorbit parintele-calugar, care avea o blandete in voce ce-ti aducea in suflet toata pacea lumii, a fost despre un pusnic cu care au stat de vorba cu cativa ani in urma, prin padurile din jurul manastirii. Acel pusnic spunea ca n-a mai mancat nimic de 20 de ani! Singura hrana: rugaciunea inimii!
   Chiar in vara aceasta, un alt calugar care „facea ascultare” in padure (poate la bureti, poate la lemne…) a vazut intr-o poenita un batran cu barba alba pana la brau, imbracat in manta calugareasca. A incercat atunci sa-l urmareasca discret ca sa vada unde merge. Pentru o clipa s-a impiedicat de o creanga, mutandu-si privirea in jos. Cand a ridicat-o, batranul disparuse. A mers apoi si a cercetat locul unde tocmai il vazuse, dar n-a putut afla decat un miros foarte placut de mir, dar un mir pe care nu-l mai simtise pana atunci. (Cred ca printre cei care au fost pe jos in pelerinaje si au trecut prin paduri, nu se poate sa nu fi intalnit astfel de zone in care in mod inexplicabil, in jur pluteste un miros de mir cu totul divin! Eu am intalnit asa ceva prin 2003, in padurile dintre Sihla si Sihastrie.)

   In ciuda faptului ca avem o tara condusa de hoti si escroci, muntii nostri ascund ostenitori ai rugaciunii celei mai inalte. Eu nadajduiesc ca daca poporul nostru va fi salvat, in primul rand acestor pusnici le vom datora mila lui Dumnezeu!”

   Iata si teleportari facute cu ajutorul ”piticilor”

   Păţaniile unui biet om, teleportat de subpământeni

   Un exemplu folcloric timpuriu a consemnat reverendul Robert Kirk în lucrarea clasică din secolul al XVIII-lea despre tradiţiile populare scoţiene, intitulată Common-Wealth-ul secret (1692), în care descrie păţaniile unui biet om:

   “Vecinii îl vedeau adesea pe omul acesta într-un anumit loc. După vreo oră apărea la distanţa de o aruncătură de săgeată de la locul de unde se făcuse nevăzut la început. El a spus că la locul de unde dispărea, era întâmpinat de subpămănteni [fiinţe miraculoase] care îl năpădeau şi îl copleşeau”.

   ”O doamnă, teleportată cu ajutorul unui pitic

   Într-o altă întâmplare petrecută în secolul al XVII-lea, cunoscută prin declaraţia semnată de preotul suedez, Peter Rahm, ni se povesteşte că într-o seară a anului 1660, un pitic a apărut în pragul casei sale. După multe rugăminţi doamna Rahm l-a însoţit pe pitic la locuinţa acestuia unde soţia lui se afla în chinurile facerii. La înapoiere, doamna Rahm i-a spus preotului că atât la dus, cât şi la înapoiere i s-a părut că era purtată pe aripi de vânt.

   Sai Baba, indianul care se teleporta în prezenţa mulţimii

   La începutul scurtei sale cariere, Sathya Sai Baba, un propovăduitor religios indian din vremurile moderne, care susţinea că posedă puteri miraculoase supranaturale, s-a teleportat în prezenţa mulţimii. Unul din martorii la eveniment i-a povestit psihologului islandez Erlendur Haraldsson: „Când ne-am apropiat de râu, lăsând dealul la dreapta noastră, deodată s-a făcut nevăzut. De exemplu, plesnea din degete şi spunea celor din jur să facă la fel. Nici nu apucam bine să facem cum ne ceruse, că el se făcea brusc nevăzut şi îl zăream tocmai pe creasta unui deal, aşteptându-ne să-1 ajungem din urmă”, în cartea sa “Miracole moderne” (1987) care cuprinde rezultatul cercetărilor sale despre Baba.”

   ”Cazul băieţilor Pansini, băieţi care se teleportau instantaneu

   Haraldson dedică un întreg capitol acestui fenomen şi altor relatări asemănătoare. În 1901, la scurt timp după ce familia Pansini s-a mutat într-o locuinţă mai încăpătoare în oraşul Ruvo din Italia, casa a început să fie bântuită de duhuri şi alte fenomene. Alfredo Pansini, în vârstă de 7 ani cădea în transă şi „îngerii” vorbeau prin intermediul lui, în acest timp. De asemenea, avea viziuni prevestitoare şi a început să dispară brusc de acasă, ivindu-se – complet uluit -prin alte locuri din oraş, ba chiar prin oraşele învecinate. Aceste aşa-zise teleportări au continuat frecvent trei ani de zile şi au încetat în 1904, la vârsta pubertăţii subiectului.

   Cu puţin timp înainte de aceasta, Paolo, fratele mai mic al lui Alfredo, a început şi el să se teleporteze; cu un prilej, amândoi fraţii au dispărut de acasă şi au apărut la bordul unui vas de pescuit, la câteva mile în largul portului Baletta.

   Joseph Lapponi, consilier medical al papilor Leon al XlII-lea şi Pius al X-lea, a discutat cu martori oculari şi a scris o carte despre cazul acesta. Odată, susţine Lapponi, episcopul Bernardi Pasquale i-a încuiat pe cei doi băieţi în camera lor şi a sigilat uşile şi ferestrele. Totuşi, în câteva minute tinerii dispăruseră.

   Cu toate acestea, nu te poţi abţine să bănuieşti că doi băieţi isteţi se amuzau pe socoteala semenilor mai vârstnici.”

   si cred ca nu sunt singurele exemple de acest fel.

   Apreciat de 1 persoană

 11. Mihai Marian said, on ianuarie 21, 2017 at 6:46 pm

  Dar voi pe ce blva bazati cand il barfiti pe P Nil Dorobantu?eu am auzit numai de bine

  Apreciază

  • Muritor said, on ianuarie 21, 2017 at 9:42 pm

   Mihai Marian,

   dar tu esti creştin? (prin asta intreb automat daca esti crestin ortodox, caci restul sint eretici sau pagîni)
   Dacă da, atunci demonstrează tu că Ulfila arianul este sfînt ortodox, precum l-a pictat „sfîntul” tău Boca la Drăgănescu? Sau demonstrează că papistaşul Francisc de Assisi este sfînt ortodox precum l-a pictat „izbăvitorul tău de dureri de burţi” Boca? Lămureşte-ne şi pe noi ce ţi-a spus Boca mai mult decît ne învaţă Sfînta Predanie a Bisericii despre cei 2 eretici, ca să nu mai pomenesc de învăţătura lui despre „androgin” de inspiraţie curat ocultă.
   Dacă ai citit ceva bun de la Boca, nu înseamnă că Boca e sfînt, căci şi Sf. Vasile cel Mare sfătuieşte pe tineri să citească cele păgîne, dar să ia doar cele bune din cele citite, iar asta nu înseamnă că păgînii sînt „sfinţi” sau se „mîntuiesc”.
   Ba mai mult, tu ceva de la Părinţii Bisericii Origen, Evagrie Ponticul sau Tertulian ai citit? Mă refer la cărţile lor neeretice, adică permise şi ortodoxe. De ce întreb, căci ei deşi sînt consideraţi Părinţi ai Bisericii pentru contribuţia lor, ei au murit eretici ajungînd înşelaţi, iar o parte din scrierile lui Origen au fost condamnate de un Sinod Ecumenic. Uite exemplul pe faţă, ce evidenţe-ţi mai trebuie pentru hrana minţii: Origen, Evagrie Ponticul, Tertulian – Părinţi ai Bisericii care se chinuie în iad alături de alţi 3 Părinţi ai Bisericii (mărturie prin revelaţie, scrisă în Sfînta Predanie), deci NU SîNT SFINţI, iar tu vrei ca un Boca, care nu e Părinte al Bisericii (adică a cărui învăţătura nu a contribuit cu nimic la învăţătura Bisericii), care s-a lăsat şi de preoţie şi de călugărie, mergînd după asta în „chiloţei” (pantaloni scurţi) să-l faci sfînt?
   Tu cum demonstrezi că Boca răspopitul şi dezcălugăritul a murit ortodox măcar? Sau cum demonstrezi că pictura lui de la Drăgănescu este măcar canonică (adică după canoanele pictării icoanelor), ca să nu mai zic de „scăpările” lui strigătoare la cer ca „sfinţii” eretici Ulfila şi Francisc de Assisi? Cum? Pe ce criterii? Numai pentru faptul că ţi se taie respiraţia numai cînd auzi sau citeşti de Boca, nu e suficient, ba chiar e grav de tot, asta e semn de boală duhovnicească şi sucire a minţii raţionale.

   Apreciază

   • vasile said, on ianuarie 22, 2017 at 4:33 pm

    Dragul meu, am citit multe scrise de asa zisi comentatori atotstiitori, si marturisesc ca nu m-ati convins precum Sfintul Arsenie Boca este un inselat. Nu eu sunt in masura sa il consider sfant ci bunul DUMNEZEU si milioanele de romani care ii saruta sfanta cruce de la mormant. Ai fost vreodata la mormantul Sfantului? Ai fost la biserica din Draganescu de vorbesti? Si ce este asa de rau in pictura sa in care arata viitorul omenirii, unde parintii sunt sclavi copiilor si televizorului, etc! Vorbesti de mintea rationala dar nu stii ca ratiunea nu a ajutat ortodoxia ci sacrificiul de sine.

    Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on ianuarie 22, 2017 at 6:52 pm

    vasile

    Nimeni nu inceraca aici sa convinga pe altii de ceva. Aici se expun doar lucrurile in invatatura Sfintilor Parinti si in baza acestora fiecare isi foloseste libertatea primita in dar de la Dumnezeu sa gaseasca si sa mearga pe calea cea stramta a mantuirii.

    Vii find mergem pe credinta si tot ce aflam raportam la Sfintii Parinti ca sa nu cadem in inselare.

    Dupa moarte va fi cu dovezi, nu prin credinta. Atunci o sa vedeti unde este Boca.

    Voi nu ascultati de Sfintii Parinti la fel ca altii de Moise si de Proroci:

    „29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
    30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
    31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.”

    Si ateii se vor vindeca dupa moarte dar degeaba:

    „24. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus.
    25. Deci au zis lui ceilalţi ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.
    26. Şi după opt zile, ucenicii Lui erau iarăşi înăuntru, şi Toma, împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: Pace vouă!
    27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios.
    28. A răspuns Toma şi I-a zis: Domnul meu şi Dumnezeul meu!
    29. Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!”

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 22, 2017 at 7:16 pm

    vasile

    ” Ai fost vreodata la mormantul Sfantului? Ai fost la biserica din Draganescu de vorbesti?”___ pai tocmai asta e problema voastra, ca iniante a cerecetati cu atentie cum DATORI suntem dupa cum ne invata Sf Ioan Evangelistul in Epistola sa , va repeziti ca bizonii cu gatul inainte sa va inchinati DIAVOLULUI din INSELAT si sa asteptati/ cautati semenele si minunile lui de la DIAVOL, iar asta VA UMPLE de „harul” DIAVOLESC , de ENERGIILE DEMONICE pe care SINGURI le cereti prin demersul vostru imprudent si IRATIONAL.

    apoi va mirati ca asa umpluti pana in gat de „har” demonc …ATI DEVENIT ORBI IREVERSIBIL si NU MAI PUTETI sa pircepeti Adevarul pentru ca v-ati legat de DIAVOL.

    cat despre „judecata” ta de „valoare” : „Nu eu sunt in masura sa il consider sfant ci bunul DUMNEZEU si milioanele de romani care ii saruta sfanta cruce de la mormant”____ e NULA ! In Ortodoxie NU decide NIMENI dupa capul lui care e Adevarul, cu atat mai putin GLOATA OARA, ci URMEAZA cu intelepciune TOCMAI Dogma si Invatatura de Credinta si asta e semnul ASCULTAII de DUmnezeu ( sa pazim Poruncile Lui MAI ALES Dogma) si al SMERENIEI ( de a nu ne conduce dupa mintea cea CAZUTA a lui Adam).

    voi IGNORATI cu NERUSINARE Dgma si Invatatura de Credinta acres sunt ADEVARUL REVELAT de Dumnezeu, ca sa umbalti nebuni dupa mintea voastra stricata crezand ca va si mantuniti, cu „Mantuirea dupa mintea voastra” si HULUI pe DUmnezeu de care NU VRETI sa ascultati prin CONFUZIA Sfinteniei cu INDRACIREA si a Sfintilor cu INSELATII !!!

    ….dar odata ce omul s.a inchinat DIAVOLULUI si a gustat din „Minuie” si „ajutorul” lui , DEVINE RB si LIPIT de DIAVOL, de aiai nici nu mai poti sa speri in vindecarea lui, ca daca Dumnezeu RESPECTA LIBERTATEA omului, diavolul I-O IA CU SILA dupa ce l-a inselat si il tine ROB VESNIC pentru imparatia MINCIUNII si a HULEI careia a jertfit prin inchinarea la INSELAT !

    asa ca sarmane vasile…. JALNICE nadejdi pentru mantuirea voastra a bocolatrilor !

    Apreciază

 12. Mihai Marian said, on ianuarie 21, 2017 at 6:49 pm

  Cat despre Biserica Draganescu acolo s au pictat doua profetii….nu are cum sa picteze erezii langa profetii….e ceva cu acea pictura cu francisc…..

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 21, 2017 at 7:45 pm

   Mihai Marian

   Care-s profetiile alea?

   Apreciat de 2 persoane

   • Matiu Cosmin said, on ianuarie 21, 2017 at 8:21 pm

    Mihai e un inselat si nu vrea nici cum sa priceapa. Poti fi mare sfant fara sa faci nici o minune dar el face un clasament al sfintilor dupa numarul si marimea minunilor.

    Hristos spune ca altii vor face minuni mai mari decat El si chiar au facut, au fost doua cazuri din cate am citit eu cand sfintii au mutat muntii, iar Hristos nu a mutat nici un munte.

    Mihai ce te faci ca daca ne luam dupa minuni Hristos este mai mic, ca altii au facut minuni mai mari decat El.
    Revino-ti ca iadul te mananca.

    Cat esti viu trebuie sa te ridici si conteaza sa mori in picioare in dreapta credinta, in asta sa te prinda moartea. Boca si Dorobantu au murit in inselare, nu se mai pot indrepta.

    „12. Adevarat, adevarat zic voua: cel ce crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu si mai mari decat acestea va face, pentru ca Eu Ma duc la Tatal.”

    Apreciat de 1 persoană

  • Riko said, on ianuarie 21, 2017 at 9:00 pm

   O fi si profetii, dar nu au legatura cu pictura cu francisc sau a catedralei catolice in spat la Sfanta Sofia.

   Apreciază

  • David said, on ianuarie 21, 2017 at 11:05 pm

   În primul rând acelea nu sunt profeții, ci inspirații de origine demonică. Și nu doar Arsenie Boca știa de ele, ele fiind cu mult timp înainte premeditate de ocultă. Legat de turnurile gemene, chiar s-a tipărit un joc de cărți cu iar profețiile din Protocoalele Înțelepților Sionului sau cele de la Toronto au prezis” chestiuni mult mai interesante decât celebrele profeții ale lui Boca.

   Mai află că pe o biserică nu se pictează orice îți trece prin minte, ci numai învățături de dreaptă credință, denumite dogme. Orice învățătură pictată sau scrisă care încalcă aceste dogme se numește erezie. Iată că a picta erezii alături de astfel de profeții este chiar posibil. Și, într-adevăr, chiar ”e ceva cu acea pictură cu francisc…”. Pictarea unuia care a fost anatemizat de Sfinții Părinți, nu indică altceva decât că pictorul s-a aflat în înșelare, căci niciun eretic nu are cum să fie în Împărăția lui Dumnezeu. Căci hula împotriva Duhului Sfânt nu se iartă nici în veacul acesta nici în veacul viitor. Cei care spun că ”Dumnezeu poate l-a iertat” se află în înșelare, trecând peste cuvântul lui Hristos Dumnezeu care a spus treaba asta. Aceștia, chiar teologi fiind, încurcă grav noțiunea de păcat pe care ei îl denumesc generic greșeală, cu cea de hulă, arătând astfel că nu au habar de ce e aia erminie, și nici fiind capabili să deosebească hulele pictate de Boca pe pereții de la Drăgănescu. O să enumăr câteva din aceste erezii pictate, căci mulți se întreabă ”unde a greșit Părintele Arsenie Boca?”

   – pictarea Mântuitorului desprins de pe cruce este blasfematoare, căci se știe că Mântuitorul a suferit ca om și nu S-a folosit de puterile dumnezeiești pentru a face tot felul de scamatorii și a-Și înlesni suferința;
   – pictarea Lui sub formă de spirit, este iarăși hulă, căci nu a fost nici măcar un moment, nici măcar la Cina cea de Taină când Mântuitorul să nu fi fost om în carne și oase. Cele nouă straturi spirituale sub care este reprezentat prezintă o concepție steineriană, eretică în sine, făcând trimitere la filozofiile și religiile orientale.
   – pictarea Mântuitorului cu mai multe chipuri, nu face decât să ne indice existența Sa sub forma mai multor persoane umane, ceea ce este hulitor, dar și eretic căci duce cu gândul și la reincarnare. Domnul a avut un singur chip, întrupat ca Om.
   – pictarea Mântuitorului fără barbă nu face decât să sugereze firea Sa androgină, idee eretică regăsită și în cartea Cuvinte Vii la pagina 61. Același principiu al androginității se regăsește în kabbalah, în reprezentarea lui Baphomet. De asemenea, lipsa bărbii indică nedesăvârșirea, ceea ce este iarăși hulă.
   – pictarea Maicii Domnului sub forma unei madone, fără însemnele sfințeniei, și în ipostaze fără legătură cu Evanghelia.
   – pictarea alor scene care nu au legătură cu Evanghelia, între acestea regăsindu-se și profețiile mult menționate.
   – nerespectarea erminiei și în ceea ce privește chipul celorlalți sfinți, ca de ex. cel al Înaintemergătorului sau al Sfinților Apostoli.
   – apariția celor trei însemne de foc deasupra capului unui înger, însemne regăsite și la zeitățile hinduse dar și la sataniști, asociate literei vav din alfabetul ebraic – corespondentul cifrei 6.
   – alte însemne și simboluri oculte, ca de exemplu: ochiul lui Horus în triunghi, fulgerul satanic și podeaua masonică.

   Podeaua în carouri alb-negru este des întâlnită în pavajul clădirilor. Pentru prima dată, mozaicul de tip alb-negru a fost întâlnit în templele din Egiptul antic și reprezenta legătura duală între bine şi rău. Mai târziu simbolul egiptean a fost preluat de lojele Masonice şi transformat într-un element cheie al inițierilor masonice. De fapt, podeaua din mozaic alb-negru este întâlnită în toate structurile masonice din ziua de astăzi şi semnifică legătura strânsă între foarţa binelui, reprezentată de culoarea albă şi forţa răului, caracterizată de culoarea neagră.Masonii au preluat acest element definitoriu pentru cultul lor din Templul lui Solomon, care era pavat cu lemn de pin în carouri albe şi negre. Încă de pe atunci termenul de dualitate era acceptat şi înțeles mult mai bine decât în zilele noastre. Dualitatea mai este întâlnită şi în principiul ying-yang, două concepte religioase care își au originea în filozofia și metafizica chineză.
   O altă delimitare conceptuală a celor două culori complementare este definită de principiul materialismului în opoziție cu spiritualitatea. O altă teorie susține că podeaua alb-negru este de fapt un „cerc magic” care deschide ușa comunicării transcendentale. Acesta ar fi un portal care odată activat prin anumite formule magice poate să te trimită în lumile spirituale.
   Deci, pur ezoterism, nimic ortodox!

   Apreciază

 13. Matiu Cosmin said, on ianuarie 21, 2017 at 8:25 pm

  CIne in aceste vremuri de mare prigoana promoveaza ca si sfinti, calugari facatori de minuni cu viata dubioasa face lucrul diavolului. Ce aveti voi care promovati astfel de oameni? ati citit macar odata sinaxarul pe tot anul? nu va ajung sfintii canonizati (peste 11.000.000 de sfinti si mucenici) ? vreti sa fiti „speciali” ca Boca si sa pictati cu „inspiratie de sus” un nou mod de pictura necanonica moderna?

  „7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.
  8. Iar daca mana ta sau piciorul tau te sminteste, taie-l si arunca-l de la tine, ca este bine pentru tine sa intri in viata ciung sau schiop, decat, avand amandoua mainile sau amandoua picioarele, sa fii aruncat in focul cel vesnic.
  9. Si daca ochiul tau te sminteste, scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri in viata cu un singur ochi, decat, avand amandoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului.
  10. Vedeti sa nu dispretuiti pe vreunul din acestia mici, ca zic voua: Ca ingerii lor, in ceruri, pururea vad fata Tatalui Meu, Care este in ceruri.”

  Apreciat de 2 persoane

  • Matiu Cosmin said, on ianuarie 21, 2017 at 8:32 pm

   Oricare din cei care traim azi va muri in dreapta credinta va fi mare in cer pentru ca vin peste noi sminteli cum nu au mai fost. Nu este nevoie absolut de nici o minune. Ce mai mare minune e sa murim dreptcredinciosi.

   „In cartea care se numeste „Pateric” sunt scrise urmatoarele: Sfintii Parinti ai Schitului au profetit despre neamul cel de pe urma. A intrebat unul: „Ce lucram noi?”, si raspunzind unul dintre dinsii, marele Avva Ishirion a zis: „Noi am lucrat poruncile lui Dumnezeu”. Iarasi intrebind a zis: „Cei de dupa noi ce vor face oare?”, si a zis: „Vor face numai pe jumatate din cit am lucrat noi”. „Dar cei de dupa dinsii ce vor face?”, si a zis: „Neamul acela nu va putea face nimic, ci le vor veni ispite mari si cei care vor fi incercati in vremea aceea vor fi mai mari decit noi si decit parintii nostri”

   Apreciază

 14. sorin said, on ianuarie 21, 2017 at 11:05 pm

  Tâlcuire la Patericul egiptean –despre duhovnicii inselati

  „Expresia de iscusit și iscusință a rămas până acum în mănăstiri; prin ea se arată buna pricepe a caracterului individual al monahismului, câștigată printr-o curăție a vieții, studiul Sfintei Scripturi și al scrierilor patristice, – o bună pricepere umbrită de darul lui Dumnezeu. În timpurile înfloritoare ale monahismului erau mulți neiscusiți, care se bucurau de un nume răsunător al sfințeniei, preaslăviți pe de-o parte din ignoranță, iar pe de altă parte, de satana; care îi întrebuința pe acești bătrâni drept unealtă pentru sine, pentru ai pierde pe monahi și monahismul. (…)
  În planul de lucru al dracilor întotdeauna era și răspândirea zvonurilor rele privitoare la slujitorii cei adevărați ai lui Dumnezeu și a laudelor neobișnuite pentru slujitorii lui satana camuflați sub masca slujitorilor lui Dumnezeu. (…)
  Acest lucru s-a spus ca o prevenire pentru monahii începători, ca să știe cum să-și aleagă povățuitorul. Nu trebuie să ne luăm după părerea societății omenești, chiar dacă această părere ar fi părerea marii majorități; trebuie să ne lăsăm îndrumați de lumina Sfintei Scripturi și de scrierile Sfinților Părinți. Este o mare nenorocire să cazi din pricina neștiinței și a minții ușoare sub îndrumarea unui învățător mincinos, dacă orb pe orb va povățui vor cădea amândoi în groapă, a zis Domnul.” p 38.

  Expierențe ascetice – despre duhovnicii inselati

  „Nu fără temei s-a făcut de către unii legătura între starea de amăgire de sine și înșelare și întocmirea sufletească a acelor monahi care, lepădând deprinderea rugăciunii lui Iisus și îndeobște lucrarea minții, se mulțumesc doar cu rugăciunea cea din afară, adică doar cu a lua parte nelipsit la slujbele bisericești și a plini fără știrbire pravila de chilie, care este alcătuită doar din cântări de psalmi și rugăciuni făcute cu gura și cu glasul. Aceștia nu pot scăpa de , după cum lămurește starețul Vasile de la Poiana Mărului.” p 211

  „Cel ce vede duhul amăgirii, în vedeniile care îi sunt înfățișate, a spus preacuviosul Maxim Capsocalivitul, foarte adesea este supus iuțimii și mâniei; buna-mireasmă a smereniei ori a rugăciunii ori a lacrimii adevărate nu încape într-însul. Dimpotrivă, unul ca acesta se laudă mereu cu virtuțile sale, este plin de slavă deșartă și se dedă întruna, fără frică, patimilor viclene.” p201

  „Iar lumea cum să-l cunoască pe nevoitorul adevăratei rugăciuni, când nevoința aceasta este ea însăși cu totul necunoscută lumii! Altfel stau lucrurile cu cel aflat în amăgire de sine! Nu mănâncă, nu bea, nu doarme, iarna umblă doar în rasă, poartă lanțuri, vede vedenii, pe toți îi învață și îi mustră cu o nerușinare plină de îndrăzneală, fără nici o dreptate, fără rost, cu înfierbântare a sângelui, înfierbântare trupească, pătimașă și îndemnat de această înfierbântare nenorocită și pierzătoare. SFÂNT ȘI GATA.” p 200
  Editura Egumenița 2011.

  „Înșelarea este vătămarea firii omenești prin minciună. (…) înșelarea este însușirea de către oameni a minciunii luate de ei drept adevăr.” p 189-190.
  „Cel necredincios învățăturii lui Hristos, care urmează proprii sale voi și înțelegeri, se supune vrăjmașului și trece din starea de amăgire de sine în starea de amăgire demonică, își pierde și rămășița de libertate pe care o avea, ajunge la o supunere deplină față de diavol.” p 191
  „Începutul înșelării este trufia, iar roada ei, trufia cea peste măsură. Cel înșelat, socotindu-se vas al harului dumnezeiesc, disprețuiește mântuitoarele preîntâmpinări ale celor apropiați, precum a băgat de seamă sfântul Simeon.” p 197
  „Cel ținut de această înșelare nutrește despre sine, alcătuiește despre sine că ar avea numeroase virtuți și merite, chiar și că ar fi plin din belșug de darurile Sfântului Duh. este alcătuită din socotințe mincinoase și simțiri mincinoase; potrivit cu această însușire ei, se află pe de-a-ntregul în partea tatălui și întruchipării minciunii, diavolul.” p 203
  „Cei molipsiți de înșelare prin pot fi întâlniți foarte adesea. Oricine nu are duh înfrânt, cel care își recunoaște vreun fel oarecare de vrednicie și merite, oricine nu ține neabătut învățătura Bisericii Ortodoxe, ci judecă în ce privește oarecare dogmă sau predanie după cum î-l taie pe el capul sau după învățăturile celor de altă lege, se află în această înșelare. Cât este de mare înșelarea cuiva se poate vedea după mărimea rătăcirii și a stăruinței sale în rătăcire.” p 204
  „Înșelatul Îl propovăduiește pe Dumnezeu numai cu scopul de a se proslăvi pe sine, așa cum a făcut fariseul.” p 207
  Editura Egumenița 2011.

  Apreciat de 2 persoane

  • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 23, 2017 at 1:26 pm

   Cartea „Omul imbracat in haina de in.. ” (pag 11) :

   „Din chilie nu lipseşte Patericul egiptean (ediţia Râmnic 1930), colecţia volumelor Filocaliei în limba română şi alte cărţi teologice care ne vor însoţi în drumul nostru şi în încercarea de a zugrăvi prin cuvinte culese, alese şi potrivite, o icoană cât mai apropiată de chipul duhovnicesc şi statura profetică, apostolică şi patristică a sfinţiei Sale, deşi nu ne-ar ajunge pentru aceasta nici „trei mii de pilde şi o mie cinci cântări” (III Regi 4,32).”

   Tot din cartea „Omul imbracat in haina de in.. ” (pag 20) :

   „In cea dintâi zi în care Dumnezeu mi-a îndreptat paşii înspre sfinţia Sa, mi-a spus: „Studiază Filocalia şi Patericul”, iar cu mulţi ani înainte de a-mi susţine un doctorat despre Teologia Patericului la Tesalonic, mi-a spus pe când eram doctorand la Bucureşti: „De va fi să mergi la studii în străinătate, să mergi într-o ţară ortodoxă” – după cum şi sfinţia Sa ucenicise la sfântul Munte Athos – Horebul Ortodoxiei.”

   Uite frate, ii zice lui PS Daniil sa studieze intr-o tara ortodoxa.

   Apreciază

 15. petru said, on ianuarie 22, 2017 at 12:27 am

  Fraților mântuirea noastră depinde de pocăință noastră ori după Cum vorbiți aici (frate împotriva fratelui) suntem cam departe de scop. Domnul sa ne miluiască ca sa ne putem pocăi. Amin

  Apreciază

  • costel said, on ianuarie 22, 2017 at 10:46 am

   Petru
   Fii te rog mai explicit. Eu, mai slab de minte, gandesc ca te referi la cele din Pateric, despre inselare si inselati. Iar acolo in niciun caz nu e „frate impotriva fratelui”!

   Apreciază

  • el said, on ianuarie 22, 2017 at 7:24 pm

   petru

   pocainta INSELATILOR si a ERETCILOR e NULA si NU mantuieste!

   cat despre noi, noi NU suntem frati cu ERETICII(ecumenisti) , nici cu INSELATII asa cum nici Hristos nu e „frate” cu veliar !

   frati cu ERETICII si INSELATII sunt ECUMENISTI !!! …. si ei „fratia” asta o propovaduiesc, si „pocainta” si „dragostea” ADOGMATICA dupa mintea lor diavoleasca….

   Apreciază

   • Samson said, on ianuarie 23, 2017 at 12:54 pm

    @el
    Nu înțeleg fraza aceasta: „pocainta INSELATILOR si a ERETCILOR e NULA si NU mantuieste!” . După mine, nu mai poate fi numită pocăință, iar dreptul la pocăință nu ți-l ia decât moartea, până atunci… .

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 23, 2017 at 6:11 pm

    Samson

    ai inteles bine, pocainta CRED EI ca este, …

    dar in afara ORTODOXIEI DIAMANT lipsita de orice INSLEARE, NU EXSITA nici pocainta, nici mantuire, nici rugaciune !

    si adevarat ca pentru faptul ca inca sunt in viata TEORTIC mai au POSBILITATEA sa se pocaisca , dar asta INSELPAND CU LEPADAREA de INSLEARE/EREZIE….. dar experienta Bisericii arata ca DESI AU FOST INDESTUL VII , MAJORITATEA ereticilr si inselatilor au RAMAS in INSELAREA/EREZIA lor si DEGEABA au trait ani indleungati, LA IAD au mers cu o si mai mare rusine..

    asa ca faptul ca unii traiesc NU e echivalent cu acela ca mai sunt si VII, CADAVRE AMBULANTE sunt MAJORITATEA acestora, GLOATA care DEGEABA traieste ani indelungati si ramane lipita de EREZIA /INSELAREA si nebunia ei……

    Apreciază

 16. Ioana said, on ianuarie 22, 2017 at 4:41 pm

  monahulteodot
  21 IANUARIE 2017 LA 23:13
  Cu P.Nil Dorobantu nici eu nu sunt de acord, ca are semne foarte clare de inselare.

  … Cu ajutorul lui Dumnezeu sa se faca lumina in cazurile Boca/ Dorobantu, sa nu mai creada toti toate minciunile… Iar Boca are erezii multe in carti si pe pereti. Nu le inventeaza nimeni, el le-a pictat, scris, oricat incearca unii sa o dreaga…. CE DACA A ZIS ODATA EREZIA TUTUROR EREZIILOR, ASA FAC SI CRETANII SI SE BAT IN PIEPT CA-S ORTODOCSI, dar vicleneste, scriu, picteaza erezii, dogme noi ERETICE

  CUMPLITA EREZIE in cuvinte vii SCRISA CHIAR DE BOCA
  ===============================================

  Dă clic pentru a accesa boca-arsenie-cuvinte-vii1.pdf

  Dar faptul istoric, petrecut pe planul realităţii omeneşti, a
  zămislirii şi naşterii Fiului lui Dumnezeu în Fiul Omului mai are şi alte
  semnificaţii. Cu Iisus apare în lume o nouă generaţie de oameni, neamul
  lui Iisus, care nu se naşte după legile firii numai, ci, peste ele se
  suprapune o naştere spirituală, GENERAȚIA SPIRITUALĂ A LUI IISUS.
  – (a la Boca generatia new age a lui antihrist, careia ii curg balele dupa inselarile tale de vrajitor…)

  „NOUL NEAM UHOVNICESC, CEL AL LUI IISUS, nu-i un neam care se
  naşte pe pământ, după legile lumii animale, un neam neîncetat ispitit de
  poftele inferioare. Desfacerea de odinioară a omului de Dumnezeu,
  însemnă pentru om pierderea integrităţii, a neprihănirii, pierderea
  chipului ANDROGIN , care constituie chipul său ceresc, pacificat de ispitele
  lăuntrice.

  Hristos se naşte din Fecioara, ca să sfinţească din nou alcătuirea
  feminină şi s-o unească principiului masculin, ca bărbatul şi femeia să
  devină ANDROGINI, CUM A FOST IISUS”.

  Dă clic pentru a accesa boca-arsenie-cuvinte-vii1.pdf


  ==============================================
  CUMPLITA EREZIE in cuvinte vii SCRISA CHIAR DE BOCA

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 22, 2017 at 4:45 pm

   Ioana

   monahulteodot a scris asta?

   CUMPLITA EREZIE in cuvinte vii SCRISA CHIAR DE BOCA

   Apreciază

   • Ioana said, on ianuarie 22, 2017 at 4:52 pm

    iaertare nu am pus tot comentariul sau, el inca a ramas cu parintele Boca, poate ii explica cineva ca parintele Justin si-a dat seama de greselile lui Boca. Sau vede si el odata cate erezii cumplite ale boca si toti se ascund dupa pozele carismatice si asa-zisa a lui Boca lucrare de trezire/ vrajire a poporului….

    Monahul Teodot a scris asa

    Mihai Marian
    21 IANUARIE 2017 LA 21:54
    De ce atata ura la adresa P Arsenie Boca si Nil Dorobantu pe saitu saccsiv?

    RĂSPUNDE

    monahulteodot
    21 IANUARIE 2017 LA 23:13
    Cu P.Nil Dorobantu nici eu nu sunt de acord, ca are semne foarte clare de inselare. Ura fata de P.Arsenie Boca vine pe filiera Sihastria-P.Antim-P.Ghe.Anitulesei, care au preluat afirmatii gresite ale P.Arsenie Papacioc, P.Adrian Fagetan ……. Mai ales din aceasta ultima scrisoare a P.Arsenie Boca, la 47 de zile inainte de moarte, catre PS Daniel din Banatul sarbesc, rezulta ca era om serios, traitor al Filocaliei si al Sf.Parinti.

    aia cu cumplita erezie, am pus-o eu, iar le amestec si nu ma exprim clar 😦 😀

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 22, 2017 at 7:30 pm

    „care au preluat afirmatii gresite ale P.Arsenie Papacioc, P.Adrian Fagetan „____ …. da mai teodot, si eu PERSONAL ___si spun asta DESCHIS inaintea Lui Dumnezeu si a lumii nebune si inselate___ , ca si MULTI altii am auzit din gura Parintelui Adrian Fageteanu despre faptul ca boca era INSELAT , CIRCAR si VRAJITOR !!!… oare si noi mintim sau „preluam” gresit??? … numai tu si bocolatri aveti „dovezi” ca Parintii acestia ai Romaniei „s-au inselat ” TOTI despre acest mascarici al Sfinteniei zian al vostru!!!

    Apreciază

   • Ioana said, on ianuarie 24, 2017 at 1:42 pm

    saccsiv,

    de s-ar trezi monahul Teodot si din inselarea boca….
    impotriva nil e pornit bine, bocaiala tot inselare ramane si trebuie sa le refuzam pe toate, nu doar pe care vrem noi…

    Mihai Marian
    22 IANUARIE 2017 LA 21:04
    p Nil nu cred k era inselat…de unde le scoateti fratilor……cititi sa vedeti cum convertea sectantii la Ortodoxie…..inselatii fac d astea???si cata milostenie facea……si P Ioan de la Rarau a spus ca l a cunoscut si ca era om sfant….sa incetam cu rautatile…

    monahulteodot
    24 IANUARIE 2017 LA 0:48
    Dar de ce indemna maicile de la Varatec sa poarte Sf.Impartasanie la culioane, de ce zicea ca intre episcopi-preoti, harul il au numai cei care vad teofanii, cine l-a facut pe el episcop …? Si cate si mai cate inselaciuni a avut !!!

    Apreciază

  • Riko said, on ianuarie 22, 2017 at 5:34 pm

   Ai uitat sa scrii faptul ca el citeaza (I. Boehme, „Misterium magnum” C.v. cit. de Berdiaeff). Daca ai citi ideia pana la capat poate ca ai intelege altceva.
   P. Arsenie Boca nu si-a scris acele notite si cercetari pentru orice om fara cultura si cunostinte in domeniul filosofiei si teologiei.

   Un cuvant ca „fecioara”, are alta semnificatie de ex: Misticul german are următoarea expresie minunată, privitoare la noua stare de după păcat a neamului omenesc: „prin cădere de la curăţia originară, Fecioara, înţelepciunea, a părăsit pe oameni şi s-a retras în Cer”

   Mai spunne mai departe: „înţelepciunea este eterna feciorie şi nu eternul feminin. Cultul care-i e închinat e acela al Fecioarei şi nu al principiului feminin, care provine de la căderea în diviziune.

   „In ea, natura feminină devine fară prihană şi naşte prin Duh. Astfel se naşte noua generaţie omenească, generaţia lui Iisus, nemuritoare, biruitoare asupra neajunsului nesfârşit al naşterilor şi morţilor. Calea care duce la restabilirea chipului integral al omului se deschide prin Fecioara Maria şi prin zămislirea sa, a Fiului lui Dumnezeu şi a Fiului Omului. Aceasta e calea fecioriei, a curăţiei, a neprihănirii, calea iubirii mistice”

   As explica eu totul intr-un mod in care sa inteleaga toata lumea, dar sunt prea prost si nu vreau sa gresesc.

   Apreciază

   • el said, on ianuarie 22, 2017 at 7:55 pm

    riko striga kokoriko

    … guitza tare de pe gramada de gunoi ERETIC…. si bate din pene fudul … invarte cuvintee ca porcu dovleacul, ce o fi insemnad ele el IGNORA cu desavrasita igoranta a prostului ORB fericit de DIAVOL cu „haru´” minunii ” … 🙂

    s-a trezit iar „teHUOlogul” din INSELATUL Riko „Inteleptul” dupa mintea lui nevarstinica de cca20 ani si care striga : „cucurigu NEAMULE sunt INSELAT bocolatru si PERSIST in NEBUNIE!”.. … cine mai e ca el??? GLOATA din ce ein ce MIA GROASA ( care NU mai incape pe Calea cea STRAMTA !!) a INSLETILOR si bocolatrilor incapatanati calariti salbatic de diavoli !

    ADMIRA si PROPOVADUIESTE pe DIAVOL, dar crede ca se va mantui !…

    si UITA ca el CURAND va peiri ca fumul care trece si se va intalni cu anticrist domnul INSELATILOR sub pamant , …
    ca NU toti usuraticii si smintitii vor avea „onoarea” sa ajunga pana la „domnia” lui pamanteasca cea spurcata si SCURTA…. SCURTA ca si zilele ramane unora de trait !… dar TOTI vor petrece O VESNICIE cu anticrist si cu diavolul impreuna, ca urmasi al aceluiasi „duh” de INSELARE si HULA intru NEASCULTAREA de Dumnezeu !!!

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 22, 2017 at 10:23 pm

    Riko

    Nici tu nu înțelegi ce zice mai exact, înșelatule, dar cu toate astea te bagi să-ți frângi mintea în așa ”filozofii înalte”…

    Apreciază

  • Ioana said, on ianuarie 22, 2017 at 6:04 pm

   ii citeaza pe berdiaev si pe steiner, niste eretici apocrifi, fachiri…..

   vai acelora care citesc carti eretice

   vai acelora ce sa intineaza cu blasemiatorii eretici !

   Apreciază

   • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 22, 2017 at 10:17 pm

    / Ioana

    „ii citeaza pe berdiaev si pe steiner, niste eretici apocrifi, fachiri…..”

    De ce adaugi de la tine si spui ca-l citeaza pe Steiner .

    Si Sf Ioan Maximovici in predica despre Antihrist il citeaza pe Vladimir Soloviov (sofist):
    https://sfioanmaximovici.wordpress.com/2009/02/21/predica-la-infricosata-judecata/

    Nu confunda ceea ce scrie parintele Arsenie cu ceea ce citeaza din Berdiaev . Apoi, ce mai scrie parintele Arsenie Boca in aceea predica din cartea Cuvinte Vii:

    „Deci când sufletul, când făptura noastră întreagă se face curată, când ajungem pe căile ascezei şi ale iubirii, la starea de fecioară, se întâmplă şi pentru noi plinirea vremii, a naşterii lui Iisus în făptura noastră.”

    Ce scrie in „Cararea Imparatiei”
    „Sufletul ajuns la starea de fecioară are parte de crinul Bunei-Vestiri a naşterii lui Hristos într-însul în vremea aceasta, sortită dezvelirii darurilor dobândite prin Sf. Mir. ”

    Ce spune Sf Ciprian:

    „Fecioarele sunt floarea Bisericii, podoaba şi frumuseţea harului duhovnicesc, starea cea firească a nevinovăţiei originare; desăvârşită realizare, vrednică de laudă oamenilor şi cinstirea îngerilor; chipul lui Dumnezeu care imită viaţa cea sfântă a Domnului, dovedindu-se astfel cea mai aleasă parte a turmei lui Hristos şi naşterea cea mai slăvită a Sfintei Biserici” (Sfântul Ciprian).”

    A produs sminteala cuvantul androgin? pai uite ca-l foloseste si Sandu Tudor (Ieroscimonahul Daniil de la Rarau)

    „Am cercetat procesul psihologic şi cel fiziologic al rugăciunii, ajungând până la perspectiva suirii spre viziune, spre momentul acela, androginic, angelic, de echilibru şi depăşire, al problemei lacrimilor.” – Libraria SOPHIA – Caiete 2. Sfintita rugaciune

    Si pana la urma e o predica vechi, scrisa la vremea de atunci , nu exista Google, nu existau multe. Daca sunt greseli se pot indrepta in editiile viitoare. Prea mult zgomot prea putina cercetare din partea ta..

    Apreciază

   • Ioana said, on ianuarie 23, 2017 at 10:53 am

    Boca era urmas al li Steiner, tare ii mai placea sa il citeasca si sa delecteze cu tehnicile alea…

    Motto: Par. Paulin Lecca, 1949: “„Preacuvioase părinte A., aveți milă de Sângele pe care Domnul nostru Iisus ‎Hristos L-a vărsat pentru noi ‎toți, aveți milă de turma pe care o păstoriți și aveți ‎milă de sufletul sfinției voastre”. Poate mai târziu o fi ascultat, dar sigur ‎nu sunt, ‎fiindcă n-am văzut o lepădare publică a sa de toate ‎acele rătăciri spiritiste și erezii ‎steineriene! ; “Despre ședințele de spiritism și ideile eretice steineriene ale acestui ieromonah, ‎aflat în înșelare, mai știau Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ‎Părintele ‎Benedict Ghiuș, Părintele Adrian Făgețeanu, Părintele Arsenie ‎Papacioc, ‎Părintele Profesor Dumitru Radu ș.a., toți atrăgându-i atenția cu ‎bunăvoință că ‎greșește, dar fără folos.‎ Iar pictura sa de la Biserica Drăgănescu-Mihăilești, mult lăudată de “novatori”, ‎este în mod explicit sincretistă și ecumenistă, frizând erezia, cu ‎‎“inovații” ‎inacceptabile și elemente catoliciste introduse printre erminiile ‎ortodoxe, ‎chipurile sfinte exprimând mai degrabă un demonism latent decât ‎dumnezeire, pe ‎care le-au sesizat specialiștii ortodocși din domeniu, dar și ‎unii creștini atenți și ‎luminați.”; ” Ce anume nu înțelegi? – insistase Părintele Mladin.‎”; Am venit odată cu el aici. Pe când era ‎încă neîmbrăcat ‎în haină călugărească, se ocupa cu ghicitul în ‎palmă. Femeile din satele vecine ‎ziceau între ele: „Hai la popa ‎vrăjitorul!”. Când Mitropolitul Bălan a văzut că ‎vine lumea să-l ‎caute, a zis: „Să-l facem preot, ca să folosească lumea care ‎vine ‎la el,..”. Și așa l-a făcut preot, iar părintele A. se ocupa în continuare cu ‎chiromanția, dar și cu alte științe oculte… ”

    Apreciază

 17. Ioana said, on ianuarie 23, 2017 at 11:10 am

  Inselarilee lui NIL Dorobantzu

  Nil Dorobantu e un inseat zburator (un Harry Potter al asa-zisilor luptatori anti-ecumenisti iubiristi si pacifist)

  sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/05/11/anatomia-unui-hristos-mincinos-chemat-dela-drq-prin-boca/

  Ascultați deci povestea INSELATULUI Nil Dorobanțu așa cum o spun martorii și el însuși.

  transcript de “octoviv” la https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/05/08/toti-puii-lui-boca-jakob-oae-meets-diveevo-nil-dorobantu-zboara-ioan-de-la-rarau-preot-in-cautari/comment-page-1/#comment-85

  AUTO-BIOGRAFIA? ANATOMIA UNUI INSELAT NIL DOROBANTZU

  1. Martorii susțin că preotul s-a făcut nevăzut sub ochii agenților de securitate care îl urmăreau și a dezlegat lanțurile doar cu puterea credinței. Se _______înălța_______ de la pământ în timpul rugăciunilor și ______citea cele mai adânci secrete_______ ale oamenilor încă dinainte de a-i întâlni

  2. Nil Dorobanțu (din autobiografie): Eu sunt dator să strig sus și tare ce am experimentat științific (vezi scrisoarea 45 către mireni a Sfântului Ignatie Briancianinov de sub transcript – n. n.), controlabil, real. Cu ochii mei L-am văzut pe Dumnezeu (http://crestinortodox.ro/editoriale/il-putem-vedea-dumnezeu-118873.html – n. n.), cu urechile mele am auzit cuvântul Lui.

  Așa sună MANDRIA părintelui Nil (Nechifor) Dorobanțu, un mare INSELAT

  3. O maică:: „Sfinte Preacuvioase Părinte Nil roagă-te lui Dumnezeu pentru mine păcătoasa. Sfinte Preacuvioase Părinte Nil roagă-te lui Dumnezeu pentru mine păcătoasa.” Vedeți… și atuncea merge toată ața asta

  – deci pravila de rugăciune pe ață merge ___________doar la Nil Dorobanțu________, nu când zice: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa.” sau „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-mă pe mine păcătoasa”, deși toți monahii îmbunătățiți învață să zicem un număr de rugăciuni către Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, apoi un alt număr către Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria, apoi către Sfântul Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul și apoi către alți Sfinți – canonizați de Biserica oficială -, maicii îi merge ața doar la Nil Dorobanțu – n. n.

  4. Reporter: Câte BOABE are? – ii dau in BOBI lui Doronbantzu puiul vrajitorului Ardealului.

  5. Reporter: Cât de des vă rugați la părintele Nil? _____
  O doamnă: Eu cred că nu-mi iese din minte niciodată.

  __________VRĂJITORUL carismatic a pus STAPANIRE PE MINTEA EI, HIPNOTIZAND-O si lasandu-se subjugata de demonii inselarii

  6. După moartea lui l-a simțit ajutându-o din ceruri. N-are cum să fie altfel, crede.______

  _________INSELARE, PARERE DE SINE, FALSE MINUNI, Vedeti – Sfantul lGNATIE BRIANCIANINOV-dESPRE INSELAARE

  7.Nil Dorobantu (autobiografie): ______Mâncând pâinea cea binecuvântată de Arsenie am simțit un _____curent mistic?_______ ce m-a transformat.

  – iarăși mistică ezoterico-senzațională, „curentare” direct de la draci

  8. Din marturii despre Dorobantu:____ „Părinte, preacuvioase, vă rugăm vrem să vă facem o rasă. Cum dormiți cu rasa aceasta plină de țepi?”. Și părintele le spunea: ____„Da Mântuitorul cum a umblat?”

  „E smerit, mândrulețul!”, http://sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_smerenie.htm – n. n.

  9. Din marturii despre Dorobantu:____Știu că a fost la o mănăstire și a rămas acolo în locul starețului ca să aibă grijă de mănăstire. Acolo se duceau mereu săracii din ăștia năcăjiți care n-aveau. Părintele a început să le dea. Scotea din beci că acolo era bogăție mare. Scotea saci de mălai, scotea de făină, scotea de zahăr, scotea de orez. Vin, a scos tot n-a mai rămas nimica. A dat de pomană la toți săracii tot. Când a venit părintele stareț: „Nil unde e cutare?”. [Nil]: „La Domnul”. Tot A DAT SI PATUL STARETULUI😀 l-a dat

  – Sfântul Apostol Toma a împărțit averea împăratului după ce împăratul i-a dat averea, nu întâi și-a însușit-o și apoi a împărțit-o săracilor; mănăstirea era de obște și deci și bunurile mănăstirii erau de obște, una e să își împartă cineva averea sa săracilor și alta e să împarți averea altora săracilor, fără acordul lor – n. n.

  10. Părintele la mănăstirea Vladimirești tot timpul slujea descălțatAșa, desculț, a cutreierat România (dromomania distruge România – n.n.) și ar fi fost urcat pe cea mai înaltă treaptă în ierarhia bisericească

  (hirotonit întru episcop la Ierusalim, CE EPISCOPI ?????????? l-au hirotonit??? momeală pentru cei care poate vor citi despre George Văsâi – (parcă mai era si UNUL DE S-A SINUCIS), _____înșelatul de la Vladimirești,_____ că a fost hirotonit „preot” de Nil Dorobanțu – n. n.).

  11. Deci până la urmă hirotonia întru episcop nu l-a interesat, e doar așa pentru curriculum vitae, măi câtă „smerenie”!!! – n. n.

  12. El știa ce citise în cartea Sfântă: „că Dumnezeu s-a întrupat și a venit pe pământ nu ca să fie slujit ci ca să slujească”, și atunci, după cum scrie părintele, „a vrut să fie în același timp și director și servitor, și profesor și porcar (porcarii împreună cu toți cei din Gadara l-au rugat pe Iisus să iasă afară din hotarele lor, vezi Matei 8, 33-34; profesor-porcar – n.n.)”.

  Așa a trecut prin lume – CA UN ZBÂNȚUIT GADAREAN lăsând în urmă mirare și zvon (zgomot, https://dexonline.ro/definitie/zvon/769939 – n.n.) de „sfințenie” – inseland toti prostii, ignorantii si naivii)

  13. Mântuitorul spunea: „Adevărat, adevărat zic vouă cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac eu și mai mari decât acestea.” (vezi Matei 16, 1-4; Marcu 8, 11-13; Luca 11, 15-30 – n. n.)
  Din marturii: Am văzut la un moment dat că se aprindeau _______lumânările singure_______. Cum? Nu știu.

  -ACUM CREDEM IN NIL SI BOCA IN HRISTOSI MINCINOSI CE DAU SEMNE MARI SI CHIAR MINUNI, CU DEMONII

  14. Oamenii l-au văzut __-aureolat___ sau __–sărindu-i scântei din palme__– atunci când se ruga, iar maica Antonia spune că l-a surprins odată în livada mănăstirii:_______ levitând_______

  -iarasi „mistici ezoterice” culese de pe la toti yoghinii si fachirii

  15. O maică:Noi ne ascundeam, așa, ca să nu ne vadă, să-l derutăm. S-a ridicat acolo, în livadă, de la pământ. Mai sus de pământ era. În picioare, așa.
  Reporter: Și cam cât s-a ridicat de la pământ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?

  Maica: Un MEEEEEEEEEETRUUUUUUUUU și ceva.

  Toate faptele lui pare că nu-s de pe lumea asta. DA DA DE LA DIAVOLI SUNT DIRECT SCAPATI DIN IAD

  16. „Oamenii m-au văzut înălțat de la pământ la lumină.” (si ingerrr din cer de ar fi nu primiti !!! – asa spun Sfintii Parinti !)

  17. „Prin🙂🙂 ___levitații_ , revelații și inspirații Hristos îmi vorbea.” (categoric nu îi vorbea Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, prin levitații, ci celălalt – n. n.).

  18. A venit la noi, a stat la noi vreo oră jumătate, două ore, cât o fi stat acolo, a plecat de la prispă mai încolo ________la vreun metru înălțime de la pământ____–, a trecut peste poartă și s-a dus____––––––, nu l-am mai văzut!

  Reporter: A zburat?

  Ion: Da. ______Mergea pe deasupra, nu călca_____, n-atingea pământul. A întins mâinile și a plecat. Exact cum e Mântuitorul pe Cruce, cu mâinile întinse. Am văzut eu cu ochii mei treaba asta.

  Reporter: Sigur nu vi s-a părut?

  Reporter: Cum să zboare?

  Nicolae: , Daaa, n-atingea, toată lumea se uita la el___________________________ și s-a trezit că era dincolo de Siret___. Da’ cum a ajuns dintre dânșii din grupul ăla, cum a trecut dincolo nu l-a văzut nimeni decât l-a văzut dincolo pe malul celălalt

  Reporter: Într-o clipă?

  O maică ÎNȘELATĂ : Într-o clipă, da, așa.

  Reporter: Și era ud pe…?

  Maica : Nimic.

  – „Intrând în corabie, Iisus a trecut şi a venit în cetatea Sa.” – Matei 9, 1; „Și lăsându-i, a intrat iarăși în corabie și a trecut de cealaltă parte” – Marcu 8, 13; Nil de ce nu a făcut așa??? – n. n.

  19. Și mai avea un dar: vedea dincolo de oameni, de gândurile lor__________ CU AJUTORUL DRACILOR, de prezent. Se spune că nici nu era nevoie să te apropii de el ca să știe exact ce greutate îți apasă sufletul.

  Maica : Multe femei cu avorturi și părintele de departe le vedea că ele erau pline de sânge. Era înainte-văzător. PARINTELE ADRIAN FAGETEANU A ZIS SI DE BOCA CA DEMONII II DESCOPEREAU

  20. Avea o credință absolută că Dumnezeu e înlăuntrul fiecărui om și deci și înlăuntrul lui (dacă fiecare om este despătimit – n. n.). De aceea era convins că între el și Divinitate nu există nici un obstacol (da păcatul ce e? – n. n.).

  21. Nil: „Ce rost are să păstrăm o Biserică oficială atâta vreme cât rămân de ea numai zidurile

  – Biserica oficială – care emană de la o Autoritate, https://dexonline.ro/definitie/oficial/689321 – este Una Sfânta, Soborniceasca și Apostolica Biserică, Singura care oficiază Sfintele Taine, este „unicul organism Dumnezeu-omenesc”, după cum zice Sfântul Justin Popovici în „Biserica Ortodoxă și ecumenismul”, al cărui Cap este Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, și din al cărui Trup fac parte trăitorii pământeni, oamenii fără de prihană trecuți în veșnicie, precum și îngerii cerești care nu au păcătuit, și pe care porțile iadului, una dintre ele fiind și Nil Dorobanțu, nu o vor birui – n. n.

  22. Nil Dorobanțu (din autobiografie): Purtam toată biserica cu mine,
  ___7 kg___ de Sfântul Sânge (pentru Nil Dorobanțu, vinul înainte de Sfânta Epicleză, reprezenta _____Sfântul Sânge_______??? hulă împrotiva Duhului Sfânt – n. n.)

  Nil : Am predicat apocaliptic, am predicat în iad, am avut predici de nopți întregi, în fiecare noapte, ca la Înviere, de plângeau pereții

  – „Cerurile după cuviinţă să se vesealească, şi pământul să se bucure, şi să prăznuiască toată lumea cea văzută şi cea nevăzută: că Hristos S-a sculat, veselia cea veşnică.” – Canonul Învierii, Cântarea 1, iar în nopțile de „Înviere” ale lui Nil plângeau pereții??? – n. n.

  23. Când predica, lua cele Sfinte și _____se suia pe masă (pe aceeași masă pe care slujea Sfânta Liturghie___________ în casă???

  – așa a făcut Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, când a ținut ____predica de pe munte______ și toate celelalte predici??? – n. n.

  24. Reporter: Dar cum a scăpat din lanțuri?
  Nicolae Văraru, fost paznic mănăstirea Tarnița: S-o dezlegat lanțurile doamnă!

  Reporter: Cum să se…?
  Nicolae Așa bine cum vă spun. GADARENII INDRACITI DEZLEGAU LANTURILE

  25. I-a zis dânsul [Nil] lu’ sora Costanda: „Alătură-te de mine” și s-a alăturat de el și au zburat pe malul celălalt.____________ – iarăși FACHIRISM și DEMONISM

  26. Într-o perioadă, după multe chinuri, a început și el să creadă că Tatăl Ceresc îl părăsise. Și atunci a început să Îl caute insistent în tot ceea ce îl înconjura (______panteism____???______ – n. n.).

  27. Într-o zi gardienii și-au dat seama că are icoana pentru că dormind cu ea lipită de obraz îi rămăsese întipărit pe față chipul Maicii Domnului

  – „Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii.”, 2 Corinteni 11, 14 – n. n.

  28. „În șuri, în păduri, prin beciuri, în fân, în cetină, în noroi și pe gheață, noaptea și ziua Hristos vine la orice rugă făcută fără îndoire.”

  – nu vine la orice rugă, ca și cum ar fi vreun _____duh din lampa fermecată____, ci ascultă orice rugă –

  „Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru adevărul Tău, auzi-mă, întru dreptatea Ta.”, Psalmul 142, 1 – doar dacă e spusă cu duh umilit dintr-o inimă înfrântă și smerită, „Jertfa lui Dumnezeu – duhul umilit. Inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi”, Psalmul 50, 18 – n. n.

  29. Nepoata părintelui ne povestește că în ziua nunții ei monahul a vegheat-o și binecuvântat-o din ascunzișul lui.
  (parcă Nil „Trăia, se vorbea, întocmai cum a trăit Hristos”, așa a procedat Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, la nunta din Cana Galileii??? – n. n.) deasupra de cocina porcilor.

  30. Apropiații părintelui Nil au vrut să-l dezgroape și să-l mute în cavoul familiei, dar când pământul mormântului a fost îndepărtat mulțimea adunată a înmărmurit, sicriul era gol, nici urmă de trupul monahului („a dispărut ca un meteor”, https://dexonline.ro/definitie/meteor/686117 – n. n.).
  Leonora Dorobanțu, verișoara lui Nil Dorobanțu: L-a căutat și nu l-a găsit.
  Nu l-a găsit
  .
  31. Leonora Dorobanțu, verișoara lui Nil Dorobanțu: L-a căutat o zi și-o noapte. Reporter: Poate l-o furat cineva…? Ioana Soare: Ori l-au dezgropat comuniștii ca să-i facă analizele să vadă cu ce puteri a lucrat, ori l-a luat Dumnezeu la cer cu trup cu tot

  (sau mai degrabă l-a luat cel de care a fost înșelat – n. n.)

  32. „Nil Dorobanțu” a tipărit până acum 7 cărți cu scrierile părintelui. Altele cu mărturii și revelații urmează să vadă lumina zilei de îndată ce vor fi deslușite („Și surprinzător în aceste mii de pagini nu există nici o corectură și nici o ștersătură. Toate paginile sunt de o cursivitate extraordinară…” – n. n.). Unii încă puțini se bucură mult că povestea acestui om, care s-a străduit toată viața să confirme existența lui Dumnezeu, va ajunge, în sfârșit, să fie cunoscută în toată țara (___-Doamne, ferește!!! – n. n.). Alții însă, nu sunt preafericiți (cât de subtil, ca să nu spunem viclean!!! – n. n.).

  33. Un POPĂ LINGĂU ÎNȘELAT: Părintele Arsenie Boca și părintele Nil, amândoi sunt gemeni__________FRAȚI DE ÎNȘELARE DIN CEA MAI CUMPLITĂ ȘI DEMONICĂ __________ în minunile lor și mie mi s-a reproșat (de către cine, cumva de unii dintre ierarhi??? – n. n.) de foarte multe ori că: „Ai grijă părinte să nu creezi un alt fenomen, fenomenul Nil Dorobanțu”.

  34 Carmen Avram: Dar fenomenul Nil Dorobanțu nu trebuie creat, ci reînviat DA DA DE MASONI CA SA ACCEPTE TOT BOBORU ANTIHRISTU MARELE REGE CARE TRIMITE HOLOGRAME. El a existat deja, din nefericire însă în vremuri protivnice credinței la un asemenea nivel. Poate că acum e exact momentul în care am avea mare nevoie să-l cunoaștem (în iunie la Sinodul Panortodox, se spune că este în program să intre în scenă cel cu al cărui duh a lucrat Nil Dorobanțu și au nevoie ca Nil să fie cunoscut pentru a înșela cât mai mulți români – SĂ NU FIE!!! – n. n.)

  Il putem vedea pe Dumnezeu?
  http://www.crestinortodox.ro/editoriale/il-putem-vedea-dumnezeu-118873.html

  Sfântul Ignatie Briancianinov, De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu. Scrisori către mireni, Scrisoarea 45. Despre științele omenești. Rațiunea cu nume mincinos. Despre înțelepciunea duhovnicească și cea trupească, Editura Sophia, Editura Cartea Ortodoxă, București 2012, pp. 146 – 147

  Căzând adesea „în răpire” INSELARE DRACEASCA DE LA DRACII MANDRIEI, a tăinuit multă vreme harurile cu care l-a înzestrat Dumnezeu pentru credința și adânca lui smerenie (părere de sine vicleană si ascunsa – sfintii se socoteau ultimii pacatosi nu cugetau asa semet), dar observând ce se întâmplă cu ortodoxia (Astăzi a intrat o necredință, o îndoială în toată lumea.) nu a putut să-și ascundă la infinit trăirile și a considerat de datoria sa să strige „sus și tare” ce a „experimentat în mod științific, controlabil, real”: Cu ochii mei am văzut pe Dumnezeu, pe cât mi s-a putut; cu urechile mele am auzit Cuvântul lui Dumnezeu prin glas omenesc; cu limba mea am gustat și am văzut ce dulce este Domnul Euharistic; cu simțul olfactiv am adulmecat balsam, miresme de smirnă divină și miros străin de lumea asta, parfumul Logosului divin; cu mâinile mele și cu simțul tactil am simțit puterea palpabilă a Dumnezeului Celui Viu. Sfintii Parinti ne avertizeaza sa nu primim cu usurinta asemenea stari, ci sa fugim de ele, chiar si ingeri luminosi de-ar fi – unde sunt interogatiile si pocainta omului care marturiseste ca nu e vrednic de asemenea trairi, PLUS CA TOATA ACEASTA EXPRIMARE A LUI ESTE PATIMASA, TRUPEASCA nu e in duhul Sfintilor Parinti

  „Misiunea MEA, zice ieroschimonahul Nil Dorobanţu, a fost în special pentru clerici şi cinul monahal, nu pentru mireni. Înainte de a se risipi tot clerul şi lumea monahală în câmpul muncii lui satan, trebuiau să vadă ighemonii cum arată un cleric adevărat, ales al lui Hristos.“ – DUHUL MÂNDRIEI

  Citeste mai mult: adev.ro/o04370

  Apreciază

 18. ilioara said, on ianuarie 23, 2017 at 11:34 am

  impresionant, am ramas fara cuvinte
  uite cum sta treaba: pentru faptul ca a pictat aiurea intr-o biserica, pentru ceea ce a scris sf Ignatie Briancianinov si pentru marturia parintelui Arsenie Papapcioc, fata de care fac ascultare, nu ma intereseaza sa demonstrez eu ce nu poate fi demonstrat. In momentul de fata nu inteleg toata incrancenarea asta,dimpotriva…daca vi se pare normal ca pentru atatia oameni ortodoxia sa se rezume la idolatrizarea unei persoane necanonizate in conditiile in care oamenii sunt BOLNAVI cu yoga, ecumenism, magii si tot felul de practici oculte , daca nu vedeti pericolul acestui curent care a luat amploare si secera in stanga si-n dreapta ce sens mai au discutiile? Daca oamenii aia care habar nu au de ortodoxie iti sar in cap ca ce problema e daca l-a pictat pe francisc ca doar nu ma mantuiesc numai eu ce sens are s-o mai lungim aiurea….CE POM BUN FACE ROADE RELE???? Voi acum vreti ca noi sa stergem notiunile de sfint de pictura bisericeasca de fapt sa le inovam, adica n-au mai fost sfinti pictori de biserici pana acum, n-au mai fost sfinti vazatori cu duhul care au vazut sfarsitul vremurilor si totusi nu s-au apucat sa picteze asa ceva, deci A B trebuie sa recunoastem era undeva deasupra, mai mare decat toti, ceva nemaintalnit… Din SMERENIE, un SFANT adevarat NU AR FI PRIMIT NICIODATA O ASA VEDENIE si tot din SMERENIE UN SFANT ADEVARAT NU AR FI INDRAZNIT SA PICTEZE ASA CEVA , CREDETI CA ALTI SFINTI N-AU VAZUT CU DUHUL VREMURILE ASTEA???/ A INDRAZNIT CINEVA SA MAZGALEASCA ASA CEVA PE PERETII UNEI BISERICI? SAU POATE N-AM, AVUT SFINTI ADEVARATI PANA ACUM???/ tre sa fii orb sau rau intentionat sa nu vezi prapadul pe care-l face fenomenul boca in randul romanilor, si ce branci le da in iad, dar ce mai conrteaza…erau cazuti oricum ca doar de la cadere la supravietuire e un pas atat de mic si diferenta tre s-o faca neaparat un „MARE SFANT”.

  Apreciat de 2 persoane

  • augustin said, on ianuarie 23, 2017 at 5:11 pm

   UN COMENTARIU PERFECT!

   Apreciază

  • David said, on ianuarie 23, 2017 at 8:40 pm

   ilioara

   Așa e, nu ar fi normal să pierdem timpul cu așa ceva, dar vezi că sunt unii care cu încrâncenare vor să-l scoată sfânt în pofida oricărui argument, pt ca după aia să susțină mult mai ușor ecumenismul folosindu-se de persoana lui. Și totodată mai merită arătat adevărul și pentru oamenii simpli și fără viclenie, care din naivitate cad pradă înșelării, dar care își revin atunci ce li se aduc argumente în acest sens; pentru unii ca aceștia mai merită efortul de a răspunde.

   Este, într-adevăr, o mare nerușinare să îl numească MARE și SFÂNT, când sunt atâția alți sfinți cu adevărat mari. Ce să înțelegem de aici, că deja i-a subclasat pe Sfinții Martiri Brâncoveni? Sau pe alți mari sfinți ai neamului? O să sară arseniștii aici să-mi răspundă că de fapt e mare sfânt dar al Ardealului.. la nivel regional 🙂

   Dar cu ”mormântul sfânt” cum rămâne? Nici un sfânt nu ar permite să i se numească mormântul la fel cu al Mântuitorului. Dar el deja din timpul vieții anunța oamenii că va sta de-a dreapta Tatălui, fie ajutând sau osândind oamenii de acolo.

   Cum a ajuns țara asta, o țară cu o așa frumoasă tradiție ortodoxă, să se închine la un personaj doar pentru că așa spune la televizor! Să împartă poze cu el, să îl aibă la mașină, sau să intre în discuții cu alții din cauza lui. Să creadă în el și să îl divinizeze!!

   Apreciază

   • Ioana said, on ianuarie 23, 2017 at 9:20 pm

    David

    ne pierdem vreea cu (un) specimen(i) rarisim(i) care s-a pus pe invazie:

    😀 Lătrăul bocăit = comentatorul boco-latru RECIDIVIST
    Latră de fiecare dată la fel 😀

    ( – nu m-am putut abtine, sorry…. 🙂 )

    Apreciază

   • David said, on ianuarie 23, 2017 at 10:03 pm

    Ioana

    😄 tare asta!

    Apreciază

 19. vasile said, on ianuarie 27, 2017 at 6:22 pm

  EL

  Nu intru in polemici cu tine din anumite considerente, dar te rog ,daca tu spui ca eu sunt un sarman inselat, vino cu cateva argumente concrete respectiv, dovezi prin care sa arati ca acest parinte e asa cum spui tu. Dar te rog ,dovezile sa fie concrete nu ca cei ce, ne pacalesc cu extraterestrii. Multumesc!

  Apreciază

 20. […] VIDEO: Preotul nepomenitor ONISIM BANU despre preotul NIL DOROBANTU … […]

  Apreciază

 21. […] VIDEO: Preotul nepomenitor ONISIM BANU despre preotul NIL DOROBANTU … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: