SACCSIV – blog ortodox

Fragmente video: SINAXA de la RADENI

Posted in Sinodul din Creta by saccsiv on ianuarie 19, 2017

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ioana said, on ianuarie 19, 2017 at 11:25 pm

  Sfântul Ignatie Briancianinov – Despre fuga inselatilor dupa minuni

  „Odată cu trecerea vremii, cu slăbirea treptată a creștinismului și cu știrbirea vieții duhovnicești, bărbații săvârșitori de semne s-au împuținat. În fine, ei au lipsit cu desăvârșire. Între timp, oamenii, pierzându-și evlavia și cinstirea față de tot ce e sfințit, pierzându-și smerenia, care se socoate nevrednică nu numai de săvârșirea minunilor, ci chiar și de vederea lor, însetează (ei, oamenii) de minuni mai mult ca oricând. Oamenii, îmbătați cu părere de sine, cu nădăjduirea în sine, cu neștiința lor, năzuiesc cu nechibzuință, fără prevedere, cu îndrăzneală, spre tot ce e miraculos, nu se dau în lături să fie părtași la săvârșirea de minuni, se aruncă să facă asta fără a sta câtuși de puțin pe gânduri. Această orientare e mai primejdioasă decât oricând. Ne apropiem treptat de vremea în care trebuie să se deschidă un larg spectacol de numeroase și izbitoare minuni mincinoase, atrăgând în pierzare pe acei nefericiți fii ai cugetării trupești care vor fi amăgiți și înșelați de aceste minuni.” p 296~296
  „Dorința de a vedea semne este semn al necredinței, și semnele au fost date necredinței, ca s-o întoarcă la credință. Să ne alipim de cuvântul lui Dumnezeu cu tot sufletul, să ne unim cu El, într-un singur duh, și semnele lui Antihrist nu ne vor atrage luarea-aminte. Cu nepăsare și ură față de ele, ne vom întoarce de la ele privirile ca de la o priveliște drăcească, ca de la niște fapte ale vrăjmașilor înverșunați ai lui Dumnezeu, ca de la niște batjocoriri ale lui Dumnezeu, ca de la o otravă și de la o boală ucigătoare. Să ne amintim următoarea observație de mare însemnătate scoasă din cercările [expierențele] nevoitorilor făptuitori: toate fenomenele drăcești au însușirea că până și cea mai măruntă luare-aminte care li se dă este primejdioasă; dintr-o asemenea luare-aminte, pe care omul și-o îngăduie chiar fără nici o împreună-simțire față de respectivul fenomen, el poate primi o întipărire cât se poate de vătămătoare, să fie supus unei ispite grele.” p 296
  din cartea PREDICI
  Editura sophia 2008.

  Apreciază

  • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 20, 2017 at 10:06 am

   Oamenii cred in minuni, deoarece citesc vietile sfinoilor și Sfânta Evanghelie. Hristos a săvârșit minuni și a dat putere preotilor apostolilor sa facă același lucru. Când avem o anumita problema, Dumnezeu ne poate ajuta sa o privim cu alți ochi, în așa fel încât sa nu ne provoace tristețe, fie sa o rezolvam. Dacă El vede ca rezolvarea problemei ne este de folos, ne ajuta chiar și printr-o minune. Sfântul Serafim de Sarov a fost ajutat sa nu se lovească, desi a căzut de la mare înălțime, apoi a fost ajutat sa se facă sănătos când a fost grav bolnav.

   Suntem datori sa credem în atotputernicia lui Dumnezeu și în puterea lui de a ne vindeca sufletul și trupul. Degeaba vrem noi sa luptam singuri cu o anumita patima. Trebuie sa -L rugam pe Dumnezeu să ne ajute. Dacă ne va ajuta, nu trebuie sa spunem cu semeție ca am fost grozavi si am scăpat de patima respectiva, ci sa recunoaștem ca Dumnezeu a făcut cu noi o minune, ajutandu-ne.

   Minuni exista la tot pasul: ne naștem având toate părțile corpului, vedem soarele răsărind, pomii înflorind, copiii zâmbind. Doar trebuie sa știm sa le privim și sa-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Trebuie sa ne lăsăm în voia lui Dumnezeu și sa credem ca, dacă ne e de folos, Dumnezeu ne poate ajuta chiar și printr-o minune. Dacă vrem sa se facă voia noastră, nu voia lui Dumnezeu, întotdeauna și sa cerem doar minuni, atunci greșim. Căci nu întotdeauna ceea ce cerem ne de folos pentru suflet.

   Apreciază

 2. Mhai Marian said, on ianuarie 20, 2017 at 1:47 am

  la BISERICA SF SILVESTRU din capitala s a facut marturisire de credinta……au fost mustrati ereticii si preotii din parohie….patriarhu si episcopii au lipsit….n au fost multe persoane……vreo 80-90 la numar….cei care au marturisit au fost scosi din biserica de jandarmi iar dupa terminarea slujbei ecumeniste monofizitii catolicii si preotii ortodocsi au luat masa impreuna la restaurantul de langa biserica……trist este ca Par Nicolae Bordasiu are 93 de ani si n a vrut nici dansul sa se dezica de ecumenism mai departe plecând si dansu la restaurant….

  Apreciază

  • Ioan said, on ianuarie 20, 2017 at 10:08 am

   Despre Bordasiu: „Întâlnirea cu Patriarhul Justinian în 1968 a schimbat drumul vieţii. Patriarhul Justinian şi ministrul Mircea Maliţa din august 1968 până în februarie 1969 au stăruit la autorităţi ca să obţină numirea sa ca profesor la Seminarul Teologic din Bucureşti. Patriarhul Justinian l-a hirotonit diacon și apoi preot, de sărbătoarea Sf. Andrei, în 30 noiembrie 1969. În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, avînd ca îndrumător pe părintele Stăniloae. În 1973 a plecat la studii la Paris, unde a frecventat prelegerile profesorilor Jean Mrie Le Guillou O.P., Charles Kannengisser, Alain Besancon, Henri Bouillard şi unde a obţinut la Institutul Catolic un „Certificat d’habilitation pour le doctorat de 3-eme cycle” (nr. 367/ 1 oct. 1974). În timpul studiilor la Paris, prin Ion Cuşa, i-a cunoscut pe Ion Mămăligă, Eugen Ionescu (căruia i-a procurat Filocalia). Datorită păr. Stăniloae, l-a Întâlnit pe Emil Cioran. L-a cunoscut şi pe preotul Virgil Gheorghiu.

   Dar cea mai importantă relaţie a fost cu teologii de la Institutul Saint-Serge: Clement Olivier şi Michel Evdokimov. Revenit în ţară a fost din nou profesor la seminar (1975) până în octombrie 1981, când este transferat la Biserica Sf. Silvestru, unde este şi acum. Aici a avut meritul de a fi între cei dintâi care au început predarea religiei în şcoală, imediat după decembrie 1989. Tot aici a ajutat tineretul să cunoască învăţătura de credinţă şi în colaborare cu „Comunitatea Taize” din Franţa, începând cu 1990, a organizat participarea tinerilor la întâlnirile de tineret creştin din Europa.”

   http://biserica-sfantul-silvestru.ro/slujitori/nicolae-bordasiu

   Apreciază

  • Aurora said, on ianuarie 20, 2017 at 12:37 pm

   Bordasiu e mason, cum sa se dezica ?

   Apreciază

   • marinela said, on ianuarie 22, 2017 at 6:15 pm

    Cee…?Chiar e mason pr Bordasiu,Aurora?Pacat de anii petrecuti in puscarie,n-as fi crezut asa ceva despre el,pacat mare!

    Apreciază

 3. Apa trece, pietrele raman said, on ianuarie 20, 2017 at 10:30 am

  Sfantul Lavrentie de Cernigov

  Data praznuirii – 20 ianuarie
  http://www.doxologia.ro/sfantul-lavrentie-de-cernigov#nodeviata

  Apreciază

 4. Apa trece, pietrele raman said, on ianuarie 20, 2017 at 11:02 am

  Scrisoare mărturisire către ierarhii BOR
  Atitudine impotriva sinodului de ortodox

  Scrisoarea a fost trimisă (cu semnătura olografă) către:

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR
  Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

  Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

  http://aparam-ortodoxia.ro/2017/01/15/scrisoare-marturisire-catre-ierarhii-bor/

  Apreciază

 5. Florin said, on ianuarie 20, 2017 at 11:12 am

  Stie cineva cum s-a comportat raul Iordan anul acesta ?

  Apreciază

  • Fratele Mihail said, on ianuarie 20, 2017 at 1:52 pm

   Exact ca și anul trecut !

   Apreciază

   • Florin said, on ianuarie 20, 2017 at 4:31 pm

    Si anul trecut cum s-a comportat frate Mihail ?

    Apreciază

  • Fratele Mihail said, on ianuarie 21, 2017 at 1:56 pm

   A curs în sens invers…de Bobotează….

   Apreciază

 6. Mihai Marian said, on ianuarie 20, 2017 at 1:36 pm

  Chiar e mason par bordasiu nicolae?Aurora astept raspuns…..stiu de altii dar de dansu pacat…..la 93 de ani…..Doamne…vine moartea si ne arunca n adancurile iadului pt niste prostii pana la urma…..

  Apreciază

  • el said, on ianuarie 21, 2017 at 11:03 pm

   Mihai Marian

   si ce dovezi astepti tu INSELATULE BOCOLATRU?

   ce sa incapa in mintea ta SPURCATA de draci?

   crezi ce vrei INSELATULE, dar umbla pe la CACASTORILE care se aseamana tie, noi aici NU TE PRIMIM !

   Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: