SACCSIV – blog ortodox

SA NE RUGAM. Fara rugaciune e ca si cum ne-am lupta dezbracati si cu mainile goale impotriva unui soldat profesionist imbracat in armura si inarmat pana in dinti

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 7, 2017

Mai multi frati au propus in ultimele zile sa stabilim o ora din zi si o anumita rugaciune. Mai ales la rubricile de comentarii de la:

A CAZUT ATHOSUL. Chinotita condamna intreruperea pomenirii

ATAC TURBAT al slugilor diavolului, DE SARBATORI: Prigoana teribila la Manastirea Lacul Frumos / Explozie chemtrails / LIPSESC MOLIFTELE

Puteti centraliza discutiile pe aceasta tema aici.

Pana atunci, voi relua cam ceea ce am mai scris acum trei ani si in iunie 2016:

Iata ce scrie la Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 6:

  1. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
  2. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.
  3. Pentru aceea, luaţi toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare.
  4. Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii,
  5. Şi încălţaţi picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.
  6. În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului.
  7. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.
  8. Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii.

Deci asa trebuie sa luptam si acestea trebuie sa fie armele si armura noastra.

Si ce e cel mai important? Rugaciunea. “tot felul de rugăciuni şi de cereri”. Cand? “în toată vremea”.

Rugaciunea este esentiala fratilor. Ca altfel degeaba stim ce scrie in Biblie si ce vor slugoii diavolului caci fara ea nici o izbanda ne luptam.

Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti insista cu acest “in toata vremea”. Iata de exemplu si Luca 21:36:

Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului.

Cum sa ne rugam? Multumind. Caci iata ce scrie la Coloseni 4:2:

Stăruiţi în rugăciune, priveghind în ea cu mulţumire

Cum sa ne mai rugam? Iertand. Caci iata si ce scrie la Sfânta Evanghelie după Marcu, Capitolul 11:

  1. Iar când staţi de vă rugaţi, iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, ca şi Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greşealele voastre.
  2. Că de nu iertaţi voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greşealele voastre.

Si tot la Sfânta Evanghelie după Marcu, Capitolul 11 mai scrie ceva important:

  1. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Aveţi credinţă în Dumnezeu.
  2. Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.
  3. De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea.

Grele sunt celelalte, dar asta le intrece.

N-ar  trebui sa fie greu sa multumim, insa uitam. De ce uitam?

Cu iertarea insa … E jale. Mai ales cand ne rugam. Ca ne bombardeaza dracul cu imaginea dusmanilor nostri si ne amintim cat de ticalosi sunt ei si ce nedreptati mari ne-au facut noua, noi fiind evident niste minunati.

Insa partea cu muntele deja ni se pare basm. Si cum sa nu ni se para basm daca nu suntem in stare nici de celelalte doua: multumirea si iertarea. Si ni se mai pare basm pentru ca suntem niste nevrednici, nevazand ca noi suntem de vina. Dar ce sa vorbim de munte? Noi nu credem nici in realizarea unor lucruri cu mult mai neinsemnate.

E greu fratilor. E greu pentru ca multi nici macar nu stim ce trebuie sa facem. Asadar sa bagam la cap cele de mai sus. Apoi, pentru a ne dumiri mai bine cum s-o si facem, trebuie musai sa-l mai bagam in seama si pe duhovnic. Ca de aia e duhovnic. Dar avem duhovnic?

Insa Dumnezeu e bun si nu ne lasa, totul e sa vada ca ne straduim. Asta e esential. Cum zicea si marele duhovnic Arsenie Papacioc: pentru fiecare treapta pe care ne chinuim s-o urcam pe scara, bunul Dumnezeu ne trage alte o suta in sus.

Iata ce scrie la Romani 8:26:

De asemenea şi Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre, căci noi nu ştim să ne rugăm cum trebuie, ci Însuşi Duhul Se roagă pentru noi cu suspine negrăite.

Evident, multi dintre noi stim si in terorie cum sta treaba si ne si straduim s-o aplicam in practica. Asadar iertare pentru randurile de mai sus, ele fiind pentru cei ce inca nu cunosc.

[…]

Cititi va rog si:

RUGACIUNEA LUI IISUS

Au existat SFINTI CE AU MUTAT la propriu MUNTII DIN LOC: Cuviosul Marcu din muntele Fracesc

Au existat SFINTI CE AU MUTAT la propriu MUNTII DIN LOC: argintarul Ioan si muntele Adar din Egipt

“Voi trei, noi trei, mantuiti-ne pe noi”

 

148 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alexandru said, on ianuarie 7, 2017 at 7:36 pm

    Noaptea, la ora 11, a deschis biserica si ne-am incuiat inauntru. Pe mine m-a trimis la strana sa citesc incet din Ceaslov, iar el a ramas in pronaos. Si a stat acolo nemiscat, descult pe piatra, cu mainile in sus la rugaciune, doua ceasuri. Eu ma uitam pe furis la el, sa vad cum se roaga, dar nu intelegeam ce zice. Apoi a zis cateva catisme din Psaltire. Apoi a lasat Psaltirea si zicea catre fiecare sfant din calendar aceasta scurta rugaciune:

    – Sfinte preacuvioase parinte (numele), roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, pacatosii!

    din viata lui Mos Gheorghe Lazar
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

    • alexandru said, on ianuarie 7, 2017 at 7:40 pm

      Pe urma a inceput sa pomeneasca pe de rost pe toti oamenii care i-au dat milostenie in ziua trecuta, fara a uita vreun nume. Pentru fiecare facea o inchinaciune si zicea aceasta rugaciune:

      – Preasfanta Treime, miluieste pe cutare care m-a miluit pe mine pacatosul! Apoi si-a pus cojocul, Psaltirea si toiagul in strana si a inceput sa faca metanii cu rugaciunea lui Iisus, mai mult de un ceas. Iar cand a observat ca se lumineaza de ziua, s-a apropiat de mine si mi-a zis:

      – De acum, hai sa mergem, draguta!

      Pe langa rugaciune si milostenie, Mosul Gheorghe Lazar avea si o mare nevointa trupeasca, prin care intrecea pe toti. Vara si iarna umbla descult si descoperit, oricat de cald sau de ger ar fi fost. Iarna ieseau aburi de pe crestetul sau, iar zapada si gheata i se topeau sub talpi, incat toti se minunau de aceasta si slaveau pe Dumnezeu. Spuneau parintii care l-au cunoscut si batranii orasului ca Mosul Gheorghe nu a fost niciodata bolnav, caci darul Domnului era cu dansul.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Mihai said, on ianuarie 7, 2017 at 7:37 pm

    Da este ft mult nevoie de rugaciuni de ținut sărbătorile si de neclintit în invataturile SF Parinti

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on ianuarie 8, 2017 at 6:36 am

      Apreciază

      • sv said, on ianuarie 8, 2017 at 1:52 pm

        ..dar cum explica actiunile ecumeniste unor clerici rusi?

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on ianuarie 9, 2017 at 1:00 am

        Să sperăm că îi va lumina Dumnezeu şi vor respinge şi ruşii sinodul cretan. Deja nu îl recunosc ca fiind pan-ortodox şi nici mare şi sfânt.

        Apreciază

  3. Laur BesT said, on ianuarie 7, 2017 at 7:54 pm

    Apreciază

    • Laur BesT said, on ianuarie 7, 2017 at 7:54 pm

      REACTII LA SPIRT.. dupa VACCINARE.. OFICIAL,, A INCEPUT !!!!!

      Apreciază

    • gheorghi said, on ianuarie 8, 2017 at 3:46 am

      Despre cele de la Brasov… cu privire la homeopatie e corecta distantarea, este de inspiratie demonica, lucrare sub-fireasca.
      „vitalismul”, „puterea” plantelor si tot puhoiul de minciuni care sint mediatizate intens si chiar sustinute de autoritati sint contrare rugaciunii crestine, potrivnice mantuirii.
      Ca si „naturismul” care nu este „natural” ci samanic, folosind elementele din mediul natural in forme viclene, vrajitoresti cu aparenta nevinovata.
      Teoria vaccinarii este mai mult manipulare decat o teorie stiintifica, bazata pe ipoteza „sistemului imunitar” care nu este nici un sistem caci intreaga functionare a organismalui de la nivelul celular incepand…. este de natura de a respinge pericolele si de a participa intru totul, ca o armata coordonata… la refacerea sanatatii.
      Ideea sistemului imunitar este toxica intelectual… face parte din erori de gandire prin neconsiderarea fenomenelor emergente, realitatea in care comportamentul individual al „partilor” nu are legatura predictibila cu comportamentul „in masa”, colectiv.
      Desigur, in omul „cazut”, nci trupul nu mai este adamic, nici partile lui mai mari ori mai mici nu mai sint si nu mai „lucreaza” perfect, orice ar face omul cu stiinta lui.

      Apreciază

  4. Johnny said, on ianuarie 7, 2017 at 7:57 pm

    Am citit mai demult in revista Familia ortodoxa o asa numita candela a rugaciunii care mi s-a parut foarte interesanta si folositoare zic eu. Cum functioneaza ea? Ne vorbim intre noi si impartim ziua de 24 ore in cati ne putem strange si putem sa ne rugam la o anumita ora din zi. De exemplu eu anunt ca ma pot ruga o ora de 18.00 la 19.00. Altcineva tot asa cat poate in altinterval. Important este sa se ocupe TOATA ziua de 24 ore. Normal cel mai greu este noaptea dar ne putem roti. Daca doreste cineva sa facem asa ceva, eu unul sunt doritor. Consider ca este o jertfa si putem stabili pentru cine sa ne rugam..pt tara, pt cineva bolnav, etc.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 7, 2017 at 8:55 pm

      Rugaciunea se face DOAR cu binecuvantare de la duhovnic ORTODOX; NEPOMENITOR de ERETCI !

      Apreciază

      • Rozalia said, on ianuarie 8, 2017 at 12:57 am

        @el
        Pai si cum sa facem? Adica cineva dintre noi trebuie sa mearga la un preot nepomenitor de eretici sa ceara aceasta binecuvantare pentru a incepe rugaciunea comuna? Sau cum?

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 8, 2017 at 11:00 am

        Rozalia

        da. asa ar fi bine.

        Apreciază

      • ultimate2050 said, on ianuarie 8, 2017 at 11:38 am

        @el–si daca nu gasesti un preot nepomenitor de eretici,ce faci ? Ce zice la psaltire ? –Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul si toate cele dinlauntrul meu, numele cel sfant al Lui (ps.102 vs.1) – sau – Binecuvantati pe Domnul toate lucrurile Lui; in tot locul stapanirii Lui, binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul. (ps.103 vs.22) Datori suntem de cand ne nastem pe acest pamant a ne ruga lui Dumnezeu . Caci daca i se pare cuiva,ca a implinit legea lui Dumnezeu sau a facut bine in viata lui : datori eram sa le implinim ! A zis Domnul ucenicilor sai : Cine din voi, avand sluga la arat sau la pascut vitele si venind aceea din camp, ii va zice: Vino indata si sezi la masa? Oare nu-i va zice: Gateste-mi ceva sa cinez si incingandu-te slu­jeste-mi, pana voi manca si voi bea, si dupa aceea vei manca si vei bea si tu? Va multumi oare slugii ca a facut ce i s-a poruncit? Mi se pare ca nu. Asa si voi, cand veti face toate cele ce vi s-au poruncit, sa ziceti:– Slugi netrebnice suntem, ca ce am fost datori sa facem am facut.–- (Lc. 17:7-10) Atunci,cand cineva,se impartaseste (chiar si o singura data in viata lui ) cu Trupul si Sangele Mantuitorului Nostru Domnul Iisus Hristos face o fagaduinta ! Ce spune psalmul 115 vs.4 :-paharul mantuirii voi lua si numele Domnului voi chema – !!! ps.115 :1.
        1. Crezut-am, pentru aceea am grăit, iar eu m-am smerit foarte.
        2. Eu am zis întru uimirea mea: „Tot omul este mincinos!”
        3. Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie?
        4. ,,Paharul mântuirii voi lua şi numele Domnului voi chema,,.
        5. ,,Făgăduinţele mele le voi plini Domnului, înaintea a tot poporului Său.,,
        6. Scumpă este înaintea Domnului moartea cuvioşilor Lui.
        7. O, Doamne, eu sunt robul Tău, eu sunt robul Tău şi fiul roabei Tale; rupt-ai legăturile mele.
        8. ,,Ţie-ţi voi aduce jertfă de laudă şi numele Domnului voi chema.,,
        9. Făgăduinţele mele le voi plini Domnului, înaintea a tot poporului Lui,
        10. În curţile casei Domnului, în mijlocul tău, Ierusalime.
        Asadar sa ne rugam fratilor,atat cat poate fiecare, cu smerenie si umilinta si sa nadajduim , sa credem cu toata fiinta noastra ca Dumnezeu va auzii glasul rugaciunilor noastre si ne va miluii cu nemarginita Lui indurare,bunatate si mila. Amin

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 8, 2017 at 12:27 pm

        O puteti cere si telefonic unul din voi. Eu asa am cerut binecuvantarea sa citesc din psaltire o catisma pe zi.

        Apreciază

      • sv said, on ianuarie 8, 2017 at 1:53 pm

        ..si popa sa fie arsenist sau nu?
        ps:unii critica sinodul dar sunt in comuniune cu „aia” si le e frica de vreo schisma in BOR..

        Apreciat de 1 persoană

    • gheorghi said, on ianuarie 8, 2017 at 3:53 am

      Daca ar fi o tehnologie … am desfiinta tainele.
      Mai des, cat de des, din inima si cat mai curat…. ca neintrerupt nu putem iar fara osteneala nici nadejdea nu sporeste.

      Apreciază

  5. Mihail B. said, on ianuarie 7, 2017 at 8:12 pm

    Rugăciunea lui Iisus să o facem cât mai mulți la orice oră din zi și din noapte, rugăciune la Maica Domnului și la oricare dintre sfinți. Vă scriu cu drag și speranță că putem schimba ceva în bine. Din Nordul Europei, Doamne miluiește.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Claudiu said, on ianuarie 7, 2017 at 8:15 pm

    Doamne ajută!Sănătate la toată lumea.Eu sânt de acord.O cathisma din Psaltire,după rânduiala citirii acesteia.La ce ora,rămâne să stabilim.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cristina said, on ianuarie 7, 2017 at 9:14 pm

      E foarte buna ideea cu Psaltirea, pentru ca e dintre cele mai puternice rugaciuni pe care le putem face la ora actuala. Dupa randuiala sunt cam trei catisme in fiecare zi, iar cand incepe postul Pastelui mult mai multe. Cum propui sa facem mai exact? Ar veni cam 3 persoane zilnic, sau fiecare persoana sa citeasca oricum catismele respective?

      Apreciază

  7. unu1 said, on ianuarie 7, 2017 at 8:29 pm

    Foarte buna ideea.

    De fapt rolul neplacerilor e de a ne face sa ne „antrenam” in rugaciune.

    Cum zicea Sf Teofan Zavoratul in „Arta Rugaciunii”: „Sunt mulţi care caută să se apropie de Dumnezeu prin vorbe şi faptele dinafară şi îşi petrec viaţa cu speranţa că vor reuşi, dar se înşeală, fiindcă nu urmează calea cea bună şi niciodată nu vor reuşi. Lor le spunem: veniţi la Dumnezeu cu mintea în inimă şi veţi fi iluminaţi; nu veţi mai fi înfrânţi de duşmanii care, în prezent, în funcţie de dreptatea voastră dinafară v-au robit mereu şi au pus venin în gândurile şi sentimentele inimilor voastre. Această dreptate dinafară vă va face să confundaţi duşmanul de fiecare dată când el va încerca să fie confundat.”

    „A te ruga înseamnă a sta spiritual (cu conştiinţa) înaintea lui Dumnezeu în inimă, în adoraţie, în acţiunea harului, în cerere şi zdrobire.”

    „Daca isi inchipuie cineva ca face el ceva, si nu Dumnezeu, acela se inseala” (acesta citat din memorie-aproximativ)

    Apreciază

    • Alexandru TM said, on ianuarie 7, 2017 at 9:23 pm

      Doamne ajuta

      Un inceput este sa fixam ora, deci dupa cum spun si fratii, la ora 23:00 este o idee buna.
      Rugăciunile , pot fi psalmii pt cine ii are la indemana , iar cine nu-i are sa zica un acatist, paraclisul maicii domnului , rugăciunea stareritilor de la Optina, una din acestea si altele care le are.
      Scopul sa fie, pentru multumire, pocainta neamului si a lumii, pentru luminare si intelegerea voii lui Hristos, pentru apărarea noastră si a dreptcredinciosilor de vicleniile ,ereziile, mrejele si pecetluirea lui antihrist. Pentru mântuirea tuturor DUPA VOIA SI LUCRAREA DOMNULUI cu ajutorul Preasfintei Născătoare Dumnezeu Pururea Fecioara Maria.

      Eu voi începe din seara aceasta.

      Dupa ce ne vom îndeletnici cu aceasta vom face si modelul candelei de rugăciune neintrerupta la fiecare interval orar.

      Va asteptam in duh si-n adevar.

      Mantuire.

      Apreciază

      • Cristina said, on ianuarie 7, 2017 at 9:47 pm

        E bine asa.

        Pana nu suntem mai multi nu are sens sa incepem candela, asta e clar. E bine sa incepem treptat ca daca o luam cu prea mult prea brusc iar nu e bine. Vrajmasul se teme mai tare de pasii mici dar siguri decat de un pas mare urmat de multe ori de delasare sau de cadere. Fiecare cat poate, de la 23.

        Maica Domnului sa te ocroteasca, frate!

        Apreciază

      • Cristina said, on ianuarie 7, 2017 at 9:48 pm

        Avem binecuvantare?

        Apreciază

      • unu1 said, on ianuarie 7, 2017 at 9:58 pm

        @Alexandru

        Dupa cum ziceau fratele „el” si alti frati ca vor sa se roage pentru George Michael, zic si eu in nepriceperea mea, ca poate n-ar strica sa ne rugam si pentru Patriarhul nostru si pentru Sinod, sa le lumineze Dumnezeu mintiile.
        Daca ne-a dat Iisus porunca sa ne rugam pentru vrajmasi, poate n-ar fi rau sa ne rugam pentru niste frati de-ai nostri, botezati ortodocsi, chiar daca … poate in deriva. (Ca sa-l citez iar pe el, si George Michael a fost botezat ortodox).

        P.S. Cred ca ar fi buna o rugaciune comuna, adica fiecare sa zicem acelasi lucru, chiar daca Dumnezeu se uita la suflet si nu la vorbe.
        Cei care sunt mai luminati si mai vechi in invatatura (fiindca unii suntem invatacei doar, „ne hranim cu lapte”)
        sa vina cu sfaturi.

        Doamne ajuta-ne!

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 8, 2017 at 11:11 am

        unu1

        „Dupa cum ziceau fratele „el” si alti frati ca vor sa se roage pentru George Michael, zic si eu in nepriceperea mea, ca poate n-ar strica sa ne rugam si pentru Patriarhul nostru si pentru Sinod, sa le lumineze Dumnezeu mintiile.”______ mai vicleanule, eu nu am zis ca vreau sa ma rog pentru acel suflet nefericit , ci ca ar fi fost bine sa pot atunci cand l-am judecat, nu ar fi murit in asemenea pacate poate,
        insa sa ajuti un om, sa-i schimbi destinul /alegerile prin rugaciunea ta inseamna JERTFA, sa iei asupra ta PACATELE lui, sa te pui in locul lui inaintea Lui Hristos si sa strigi entru el !!! poti tu pesemne sa faci asta?
        sunt si azi parinti sfinti care POT asa ceva( numai sa NU fie omul acela ERETIC/LEPADAT de Hristos sau INSELAT____ cum sunt europopii si epicoparii ERETICI cu capetenia indracita care le sta in frunte…. vezi sa nu sufere si el de „baole rusinoase asemanatoare celor ale lui George Michael !!)
        eu NU POTsa fac asa ceva si nici nu intru in lupte mai presus de mine.

        pentru patriarh(/epicoparii eretici si popii rataciti) deci roaga-te tu fatarnicule( asta inseamna iubirism ECUMENIST si gandire OARBA inselata de diavol) , si eu te previn ca NIMIC NU se poate impotriva VOII INDRACITE a omului ERETIC si INSELAT , APOSTAT si LEPADAT de Hristos !!!

        Apreciază

      • unu1 said, on ianuarie 8, 2017 at 2:52 pm

        @el

        Daca ti-am dat impresia ca sunt viclean, te inseli, draga el.
        Eu am spus raspicat ca sunt nepriceput (adica sa-mi fie cu iertare daca spun ceva nelalocul lui).
        Mi-am dat cu presupusul, daca nu cumva ar fi bine sa ne rugam pentru ei CA SA SE INDREPTE, SA LE VINA MINTEA LA CAP, CA FIULUI RISIPITOR, nu ca as fi ecumenist, sau de acord cu ei. N-am zic ca ce spun eu e bine. Ba mai mult am mentionat ca cei mai luminati si cu experienta de o viata in invataturile sfinte sa ne lumineze.
        Daca ti-am dat o parere gresita, imi cer iertare.
        Eu intotdeauna am avut si o sa am in postarile mele, cea mai buna intentie (chiar daca poate uneori am fost certaret cu unii – asta fiind un pacat cu care trebuie sa ma lupt, deoarece cand eram in lume eram foarte iute la manie), chiar daca poate dupa mintea mea si poate fiindca inca „ma hranesc cu lapte” vorbesc si prostii.
        Eu am zis sa ne rugam pt ei CA SA SE INDREPTE, nu fiindca ar face bine ceea ce fac

        Sa-mi fie cu iertare daca te-ai suparat, desi nu asta am intentionat, BA DIMPOTRIVA.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • unu1 said, on ianuarie 8, 2017 at 3:03 pm

      @el

      Si legat de ruga pentru indreptarea Patriarhului si a Sinodului, era idee ca sa nu fie condusi pe un drum gresit si sa ajunga in iad, acei crestini mai putin cunoscatori care vor asculta de indrumarile Bisericii care va deveni ecumenista sub conducerea lor.
      Deci, tocmai, ca ma gandeam la sufletele fratiilor nostri care sunt botezati ortodox si care nu sunt eretici si care inca sunt in viata si se pot indrepta.

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 8, 2017 at 7:03 pm

        unu1

        am inteles desigur ideea ta , numai ca ti.am mai spus odata DE CE NU trebuie a te mai rogi pentru LEPADATRILE astea de TRADATORI ai Lui Hristos si vad ca recidivezi de aia te-a, numit viclean.

        DA , sa te rogi pentru poor sa nu fie inselat de IUDELE care il conduc de PSEUDOepiscopi si PSEUDOpopi, dar NU sa te rogi sa se schimbe cei INVECHITI in LEPADAREA de Hristos. e ca si cum te-ai ruga sa se faca dracul inger !

        astia nu sunt nestiutori ca sa aibe scuze, iar pacatul EREZIEI / APOSTAZIEI nu e ca curvia sau lacomia pantecelui, nu are corespondent in firea trupeasca cazuta ca sa zici ca ii impinge insinctul degenerat !

        Hristos ne vrea intelepti nu oi tembele impinse de draci in maracinii sterilului si faptelor INUTILE !
        si iarta-ma daca am fost nedrept cu tine.

        Apreciază

  8. Vali said, on ianuarie 7, 2017 at 11:04 pm

    Doamne ajuta! Foarte util articolul! Multumesc.
    Si eu ma rog cand, cum pot…
    @el
    De ce oare fratele „el” spune ca ne putem ruga „DOAR cu binecuvantare de la duhovnic ORTODOX; NEPOMENITOR de ERETCI” ? pai de unde sa-l iau?….. nu ma mai rog?
    Si inainte era dificil pt romanii din occident, dar de la sinod…. eu una habar nu am cum sa fac ! ………

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 8, 2017 at 11:18 am

      Vali

      nu exagerati fratilor.
      NU am zis sa nu te mai rogi singura, DIMPOTRIVA.

      Am spus doar ca pentru o asemenea lucrare SPECIALA (NU e voba despre ruaaciunea pentru sine, care si aceea acum ca NU ai sunt preoti drepti TREBUIE facuta in mod intelept, MUSAI conform Canoanelor si Invataturii Ortodoxe in NECOMUNIUNE cu ERETICII/pomenitorii de eretici . Insa aici voi vreti sa va rugati pentru luminarea neamului,etc)
      aveti deci nevoie de BINECUVANTARE SPECIALA si aceea nu poate fi data decat de duhovnic DREPT NEERETIC/NEPOMENITOR de eretici ca sa nu ia diavloul lucrarea ta s-o netrebnicceasca caci ai facut-o de capul tau, in NEASCULTARE( sau ascultand doar de mintea ta)

      Apreciază

      • Vali said, on ianuarie 8, 2017 at 3:16 pm

        el
        Frate el, ma scuzi, cred ca am citit in diagonala si am inteles ce am vrut eu…. Inca sunt la faza explicata de Saccsiv „E greu pentru ca multi nici macar nu stim ce trebuie sa facem”

        In egoismul meu, am inteles ca am putea sa ne rugam pentru… NOI!

        NOI INTRE NOI sa ne pomenim, avem cu totii probleme si e bine cand esti pomenit in rugaciune!
        Nu mi-am dat seama ca de fapt era pentru luminarea neamului 😦 uneori mai spun la rugaciunea mea „si iarta-ne Doamne pe noi pacatosii” si aici las pe bunul Dumnezeu sa decida cine sunt „noi pacatosii”. Nu m-am simtit capabila sa ma rog pentru patriarh, mitropolit sau G michael…. ???? de fapt, spre rusinea mea nici nu m-am gandit la asta! 😦
        Sunt singura cuc cu al meu copil si ma rog cum pot ca o nauca si m-am „bucurat” daca s-ar mai ruga cineva pt copilul meu si eu as face la fel pt copiii altora, pt un bolnav, un batran…..
        Iar la comuniunea cu ereticii nici nu mi-a trecut prin minte! nu cred, sau cel putin sper ca nu sunt eretici aici pe pagina lui Saccisiv care vor sa se roage impreuna?….

        Spui ca rugaciunea „TREBUIE facuta in mod intelept, MUSAI conform Canoanelor si Invataturii Ortodoxe” daca ai timp ai putea sa mai explici, te rog?
        eu una reusesc sa ma rog doar in zori, aprind candela si spun ori rugaciunile de dimineata, ori psaltirea, ori un acatist, dureaza cam o ora. Ziua nu prea reusesc sa gasesc timp, cam rar reusesc, iar seara cad moarta bolovan! nu ne mai uitam la tv de cel putin un an, si eu ascult doar muzica bizantina, sau acatiste… am descoperit o liturghie de Ceaicovski Liturgy of St. John Chrysostom, Op. 41, ce frumos!

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 8, 2017 at 7:15 pm

        Vali

        e simplu draga Vali, voiam sa spun ca rugaciunea acum, cand au cazut episcopii si popii din diverse motive pomenesc episcopi ERETICI ( deci se lipesc de EREZIE si pe ei si pe Turma care vine la ei) TREBUIE sa fim intelepti si , conform Canoanelor si Dogmei SA NU MA MERGEM nici la ERETICI, nici la pomenitorii de eretici, ca asta inseamna sa fii CONFORM Ortdoxiei in cazul acesta. Iar tu ai inteles. E vorba de rugaciunea noastra particulara ( daca doar asta ne-a mai ramas pana gasim un preot CURAT ) in care pomenim evident si pe cei de apropae ai nostri ( frati, rude, copii, prieteni,cei de o cugetare cu noi).

        dar fratii aici cer o RUGACIUNE ANUME, DE OBSTE, pentru POPOR si aceasta e lucare speciala si are nevoie de binecuvantare prin duhovnic DREPT , ca noi suntem datori sa ne rugam/luptam dar „dupa regulile jocului „.
        diavolul ia putere asuprra omului sa-i nimiceasca lucarrea atnci cand acea lucare e facuta din NEACULTARE. Ascultarea noastra de Dumnezeu se vadeste in tinerea Poruncilor/Ortodoxiei si ascultarea de duhovnic/preot DREPT cu Ortodoxie CURATA !
        Neascultarea ( de Dumnezeu ) l-a aruncat pe diavol din cer si l-a schimbat din inger in demon, neasculatrea omului l-a alungat pe Adam din Rai, etc. De aceea NU trebuei sa facem din capul nostru cele mari, fara biencuvantare osteneala e sortita esecului din start, caci sporeste DOAR lucrul cel BINECUVANTAT de Dumnezeu si asta se face prin preot DREPT .

        ooff sunt lucruri atat de simple si trebuie sa vorbim atata despre ele.
        una e sa te rogi tu de capul tau cand vrei , cum poti si sub ce forma poti pentru tine si ceilalti, alta e sa ceri sa faci rugaciune DE OBSTE, CU SCOP SPECIAL, cu altii , anume rugaciune(psaltire, acatist,ect) , etc. pricepi acum?

        Apreciază

      • unu1 said, on ianuarie 8, 2017 at 10:56 pm

        @el

        Merci de raspunsuri, frate. Te-am dat ca exemplu, tocmai fiindca aproape la fiecare articol sunt curios sa vad ce ai scris. Deci si mai sus, te-am citat pt ca te apreciez. :-))
        Nu m-am suparat ca m-ai luat la rost. Mai apar neintelegeri.
        Vreau doar sa stii ca prost sau nebun oi fi, dar rau intentionat nu, chiar daca spun prostii.
        Poate ca sunt si instigatori pe site, dar cei mai multi cred ca suntem bine intentionati si daca vorbim aiurea vorbim in necunostinta de cauza.
        Iarta-ma, ca sunt incepator 😦

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 5:31 am

        Vali

        si sa stii ca nu esti deloc singura cuc cu copilul acolo, esti femeie inteleapta si luptataoare, tie ti.ar fi poate mai usor ca unora mai saraci din Ro sa mearga la o Biserica NEapostata.
        tu traiesti in Fr, acolo sunt MULTE Biserici NEapostate, cauta sa mergi la o biserica bulgareasca sau una georgiana, in de exemplu paris se gasesc. nu stiu unde traisti tu si cat de greu ti-ar fi sa ajungi macar 1 data in Posturile mari sa te spovedesti sis a te imparatasesti( preotii lor cunosc limba fr, te poti pregati cu lista de pacate in fr si sa te spovedesti la ei)

        iata de pilda o adresa cu Biserica Georgiana Sf Nina din Paris arondismentul 15 si adresa cum poti ajunge cu metroul( linia 8, Statia Felix Faure; Linia 10 Statia Chalrels Michel, spovedesc si fac sluje pentru adormiti sambata, au programul d eslujbe afisat. IATA : pe 14 ianuarie au HRAM: Sf Nina LUMANIATOAREA GErogiei , MARE sfanta sa, te rogi la ea, femeie MULT mai curajoasa si putrenica decat MILIONE de barbati !!! ) :

        http://saintenino.org/

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 5:54 am

        Vali

        .. si La multi ani tie, copilului, motanului Mimo,si pisoiului Sébastian ! 🙂

        cred ca esti MAI APROAPE de o BISERICA CURATA decat MULTI dintre cei de pe aici !
        daca poti sa mergi mai des ar fi bine !

        insa ATENTIE :
        sa ai grja ca Biserica Sf Nina este sub ascultare de patriarhul bartolomeu, saracii au facut asta pe vremuri din cauza comunismului, sa vorbesti cu preotul intai, sa-l intrebi UNDE se gasesc alte biserici georgiene prin fr si DACA si ele pomenesc pe bartolomeu ( sa nu te dai de gol din start ca esti CONTRA lui, cauta intai sa aduni informatiile neceare, sa-ti dea o lista de biserici gerogiene din fr___ unele au slujbe doar 1 data pe luna sau mai rar, dar daca nu pomenesc eretic ce conteaza!___ si abia apoi sa discuti despre pozitia Bisericii Georgiene si faptul ca bartolomeu e (eretic) ecumenist, nu ai interesul sa intri in polemici cu ei din start, ci sa fii inteleapta, sa CAUTI INFORMATII despre locurile curate INTAI. Daca preotul e ok/nepomenitor de eretic poti chiar sa mergi la ei, au slujbe regulat, daca nu, sa NU mergi acolo!)

        informatii despre unde se afla biserici bulgaresti si pe cine pomenesc ele gasesti aici :

        http://www.paroissebg.fr/fr/

        poti justifica cautarea ta ( te vor intreba SIGUR de ce nu mergi la romani ca PUTE LOCUL de popi ro. in fr!!!) cu o mica minciunica „binecuvantata” genul: am un prieten/prietena georgian/bulgar si caut sa ma aporpii de cultura si sufletul vostru ca sa ma familiarizez, o pretuiesc, inretes de suflet,etc… si atunci cand gasesti preot DREPT ii spui deschis motivul , se va bucura SIGUR si te va dezlega si de mica mnciunica !! 🙂

        sfatul meu: NU arunca din start motivele reale ale cautarii tale, nu te arata dintru inceput ca esti ANTIecumenista ca sa te folosesti pana si de la ecumenisti. DUPA ce ti-ai gasit informatiile necesare poti sa discuti si decshis cu ei , insa nu iti fa vreo iluzie( (deocamdata) nu esti Sf Nina sa-i convertesti tu pe apostati ! 🙂 ) , lasa-te in Mainile Lui Dumnezeu si roaga-o pe Maica Domnului sa te inspire ce sa spui.

        scopul tau: aflarea unui loc CURAT cu preot NEPOMENITOR de ERETIC !
        Bulgarii daca NU pomenesc pe bartolomeu ci pomenesc eiscop bulgar sunt OK!! la fel georgienii !

        VEI GASI MAI USOR DECAT CREZI !

        Apreciază

      • Vali said, on ianuarie 9, 2017 at 9:08 am

        el
        Multumesc frumos frate el, da, am inteles 🙂
        Credeam (speram?) ca se propune sa ne rugam pentru noi, cei de aici, si ai nostri

        Unu1
        Inteleg ce spui, frate, nu-I nici o problema, in nici un caz nu te suspectez de nimic!

        Doamne Iisuse Hristoase, milueste-ne pe noi pacatosii, Amin

        Apreciază

      • Vali said, on ianuarie 9, 2017 at 1:15 pm

        @el
        abia acum am vazut mesajele cu sfaturi pt bisericile georiene si bulgaresti, chiar nu ma gandisem!!!!! eu tocmai ma intrebam daca nu as putea sa ma duc la o biserica ruseasca (am vazut mai sus ca patriarhul Kiril critica ecumenismul?…..)

        Frate el sa fii binecuvantat si sa-ti asculte Bunul Dumnezeu rugaciunile!!!! sa te lumineze, sa te indrume si sa te sprijine in toate incercarile vietii tale!
        In 2017 si in toata viata ta sa-ti dea Bunul Dumnezeu sanatate, viata lunga si pace sufleteasca sa urmezi drumul mantuirii !
        Si lui Iliuta muuuulta sanatate si viata lunga alaturi de tine, ca sa te poate persecuta in continuare 😉

        Multumesc din toata inima!

        poate par cam exaltata si exagerata, dar CHIAR MA BUCUR MUUUUUUUUUUUULT!!!! de cand ma tot intrebam unde sa ma duc…..

        NU locuiesc la Paris, dar schimb 2 trenuri si in 2 ore, ajung acolo, nu-i problema!

        Acum am sa barfesc si nu e bine absolut deloc, dar o fac….. la o biserica romaneasca din Paris, m-am dus de cateva ori in urma cu mai multi ani…. ultima oara cand m-am dus m-am spovedit la un preot cu parul alb, chiar nu mai stiu cum il chema, nu are importanta…. a fost cea mai bizara spovedanie, preotul ma intreba cum mi-am cunoscut sotul CE SALAR ARE, unde lucrez eu si CE SALAR AM, de cat timp sunt aici (inainte ca RO sa intre in UE) si ce dosar si ce acte am avut ca sa vin aici, ce fac parintii, familia din RO, ce servici au…. 😦

        Un timp, cateva luni, am frecventat o biserica ortodoxa franceza, dar la un moment dat ceva a inceput sa scartaie cand mi-am dat seama ca vorbeau de rau ceilalti ortodocsi dar aveau afinitati bizare papistase ….

        Am mai mers si la biserica ‘din cripta” Sfanta Parascheva si Sfanta Genoveva, ultima oara cand am fost, cand a ajuns la pomeniri mi-am facut urechile maaaari cat urechile de elefant si…. n-am inteles, zumzaiala din jur m-a impiedicat sa aud ce spune… dar ceva ceva nu m-a multumit nici acolo si ma tot intreb daca imi fac eu idei, sunt poate paranoiaca? stii ceva despre biserica asta?
        http://www.orthodoxeroumain.fr/dev/index.php/fr/

        Am sa fac cum spui, de fapt chiar abia astept! abia astept sa-ti spun ca in fine! am gasit o biserica si un duhovnic 🙂 Multumesc!!!!!!

        Motanii mei sunt bine, casa a devenit teren de joaca si ring de box, cand ii apuca fugareala darama tot in cale!
        Sebi cred ca are TDH, uneori doarme (nu cat as dori eu) si in rest alerga 200 km/h in toate directiile, se urca si se baga peste tot, isi baga nasul in farfurii (Mimo Niciodata nu s-a bagat in farfuriile noastre!), il cert si fugaresc in continuu, bea din ceaiul/supa mea (????), portocale, mamaliga, hartii, flori, baga TOT in gura! 😦 trebuie sa acopar totul! se baga peste tot, l-am gasit inchis in dulap, afara, masina de spalat, voia sa intre in cuptor….. mereu trebuie sa ma uit dupa el sa nu-si faca rau…. s-a urcat IN bradul de Craciun, s-a batut cu ghrirlandele, globurile… si cand il cert, vine si-si lipeste capul de mine, sa-l pup pe cap intre urechi 🙂

        iti multumesc pt toate vorbele frumoase si sfaturile bune!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 3:29 pm

        Vali

        ce bine ca sunt motani amandoi si se inteleg !
        e normal sa fie mai jucaus Sebi ca e mai mic, asa facea si inca face si Iliutza, sa ai grja sa nu-l prajesti in cuptor sau sa-l speli in masina de spalat ca sunt extrem de bagaciosi, sa controlezi bine tot inainte sa faci ceva,.
        Asa e si Iliutza, uneori am impresia ca e ubicuitar, apare si dispare ca fulgerul, il credeam intr-un loc, si …. brusc il gasesc in alta parte ( nu pot sa misc o secunda privirea de pe el ca dispare , mi-a fost ft greu sa ma obisnuiesc cu el asa) 🙂 … de cateva ori l-am pierdut ca profita de orice ocazie sa stearga putina, cat m-am chinuit sa.l gasesc…. e o mica pacoste ! … cand il vad asa ma cam retin sa mai iau altul, cu 2 motani la fel ca el „dau faliment” … darama casa … si isi baga botul peste tot dar nu-i place ce mananc eu ca altfel nu s-ar jena sa manance cu mine din farfurie desigur ! 🙂 … insa bea apa din cana mea, desi are blide cu apa peste tot prin casa, cana mea e mai atragatoare… face multe prostii, n-am liniste cu el cat sunt acasa decat cand doarme , in rest scotoceste, cerceteaza, face pozne neasteptate… 🙂

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 5:43 pm

        Vali

        ti.am mai scris un mesaj care vad ca nu apare.

        REPET raspunsul la intrebarea ta : NU MAI MERGE la NICIUN POPA roman din diaspora, NICI la biserica aia din cripta st sulpice, e nasola treaba acolo,

        in principiu daca respecti pur si simplu pricipul Dogmatic : DELIMITATREA de EREZIE , NU mai mergi al NICIUN popa pomenitor de ERETIC, nici roman nici alte neamuri. popii romani din fr il pomenesc fericiti pe iosif (un ECUMENIST NOTORIU) !

        Apreciază

      • Vali said, on ianuarie 10, 2017 at 9:58 am

        da da, Sebi e mic si nazdravan 🙂 nu, nu-mi place „motan la cuptor” asa ca sunt mereu atenta sa vad pe unde se baga sa nu-i fac rau
        Da, inteleg indoiala ta de a aduce un partener lui Iliuta 🙂 daca e un „taifun” ca si Sebi, ar fi greu cu 2 animale „nebune”, dar poate ar fi si nostim…. dar viata e surprinzatoare uneori, eu NU AM VRUT inca un pisic!!! el ne-a gasit pe noi si n-am fost capabila sa refuz……

        Da, am inteles cu preotii din FR, nu ma duc

        Tot ce ai spus lui Marinela, iti multumesc, am notat si eu ;)))) f bune sfaturi si de bun simt!

        Doamne ajuta si sa fiti sanatosi, tu si Iliuta 🙂

        Apreciază

    • unu1 said, on ianuarie 8, 2017 at 5:16 pm

      @Vali

      el nu a spus sa ne rugam pentru patriarh, mitropolit. el a spus in urmatorul articol despre G Michael doar, citez „daca te consoleaza si eu sunt in aceeasi situatie ! sa ne ierte Dumnezeu si pe noi si pe acest nefericit!, ca raspuns lui Ionut care a spus „Sunt un dobitoc, niciodata nu am spus vreo rugaciune pentru el, doar l-am judecat pentru ca a cazut in pacatul homosexualitatii.”

      https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/27/comentariul-zilei-povestea-ortodoxului-george-michael/#comments

      Astfel, eu am presupus ca e ok sa ne rugam pentru patriarh, mitropolit, sinod samd, ca frati ortodocsi, tocmai pentru a se intoarce pe calea cea buna, sa nu ajungem la ecumenism.
      Deci in cazul in care e gresit sa ne rugam pt patriarh si sinod, NU „el” e VINOVAT, ci eu.
      el a spus doar despre George Michael, DOAR ceea ce am citat mai sus.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on ianuarie 8, 2017 at 7:20 pm

        unu1

        frate iarta-ma daca nu am fost clar.
        credeam ca a scris un comentariu mai jos in care am spus ca nu trebuei sa ne rugam pentru patriarh(+gasca apostatilor)ca este viclean si NU se va schimba , caci astia nu gresesc din nestiinta ci sunt TRADATORI si STIU ce fac , ca diavolii.

        poti eventual sa te rogi pentru anumiti preoti care tradeaza din slabicune sau nestiinta, aceia se folosesc, dar episcopii si patriarhul sunt IUDE IMBATRANITE IN LEPADARE si ANUME puse pe scaune pentru DARAMAREA Bisericii, au semnat „pactul cu diavolul” ca sa zic asa.

        Apreciază

      • marinela said, on ianuarie 9, 2017 at 5:17 pm

        Frate @
        Sa stii ca si din preotii bulgari sau georgieni sint molipsiti de erezie.Surorile mele au fost inainte de sarbatori in München la o biserica bulgareasca ,bineinteles, intr-o capiste evanghelica,dar ma rog…si ce sa vezi si sa auzi de la acel parintel bulgar,ca era un pui de eretic jos cu palaria,ca le-a spus ca-i de-acord cu cununiile mixte si ca de ce nu mergem la romani,ce problema avem noi cu sinodul din Creta si tot aiureli din astea ,care mai de care ,ca au plecat surorile mele ,amarite leoarca de-acolo.Din pacate nu prea gasim aici nemolipsiti de erezie ,sa stii,chiar si din cei care n-au participat la Creta sint cu ecumenismul,e groaznica molima asta .

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 8:27 pm

        marinela

        mergeti la PS Marc Arndt si daca va primeste si puteti sa vorbiti cu el intrebati UNDE are/sunt preoti cu ortodoxie neatinsa de ecumenism.. Nu faceti valuri , mergeti SMERIT in taina ca niste femei intelepte nu cu gura mare sa afle toti ce vreti voi si asteptati sa va dea el un termin cand puteti vorbi cu el, cu rabdare si rugaciune. Astfle deteme sunt delicate si nu se expediaza in 15 minute dupa slujba.

        eu sfatuiesc pe oricine ceea ce fac si eu : sa testeze preotul daca el este ecumenist intai, apoi pe cine pomeneste, orice preot.

        si sa nu fiti prea intruzive cu preotul ca unii dintre acestia se feresc de intrusi si se simt tolerati incat daca ar zice cuiva( nu spot sti despre cine e vorba si cum ajunge vorba la ereticii locali despre purtarea si vorbele lui si intra in lupte inutile ) ca sunt antiecumenisti ar putea avea probleme cu cultele localnice( nu e cazul sa se lupte cu morile de vant ereticesti vechi locale, ci sa se mantuiasca pe ei si Turma trimisa de Dumnezeu la ei in aceste condutii grele) care ii tolereaza, dar cu ai lor sunt cinstit si tin ortodoxia, insa nu-si permit sa arate asta din prima, la primul venit despre care inca nu stiu ce”hram poarta”. ei nu cauta galceava se strecoara si ei cu pot ca sa-si pastreze neintinata Ortodoxia si sunt pusi sub presiuni/observatie de ereticii locali impinisi de diavol.

        Sa stii ca diavolul NU DOARME si ispiteste prin cultele astea(papistasi, protestanti) pe ortodocsii localnici , iar daca ei vor sa-si pastreze Dreapta Credinta fara compromis si sa NU intre in conflicte aiurea si lupte sterile cu unii care si asa sunt pierduti din start trebuie sa aibe MULTA intelepciune in purtare si vorba, inclusiv sa fie prudenti cu orice nou venit care ataca frontal asemenea teme( cati NEBUNI nu cauta doar galceava si sunt trimisi de diavol sa tulbure?) , si asta nu se numeste compromis ci prudenta.

        Asa ca va recomand sa fiti precaute si sa nu dati buzna cu tractorul ca sa nu pierdeti un om curat care se teme de conflicte ( ereticii astia papistasi/protestanti sunt cu ochii pe ei si pot face mult taraboi daca le intri in colimator si nu castigi nimic sa ii contrazici, ba te evacueaza ilico-presto ca „nepotrivit” !!)

        si e cumva normal esti in tara lor de eretici , nu te repezi sa te comporti in asa fel incat sa -i faci sa se simta ca tu ii consideri niste eretici pierduti( vorbesc despre preotii de acolo) , treaba ta NU e sa-i convertesti pe ei in primul rand ci sa te mantiesti pe tine, sa traiesti/tii tu CURAT Ortodoxia, si daca esti tu intelept (poate) se schimba si se convertesc si dintre ei.

        pe vremuri erau Apostoli TRIMISI la propovaduire, ceea ce nu e cazul preotilor de acum, acum e vorba de niste bieti oameni trimsi de NEVOI si care INTAI trebuie sa se mantuiasca pe sine si sa tina Ortodxia curata in astfel de conditii neprielnice.

        pentru preot E DESTUL sa NU mai pomeneasca epsicop ERETIC , chiar cu riscul sa nu mai pomeneasca pe nimeni si atunci se mantuieste si el si pe Turma lui si lucrarea lui e DREAPTA si PRIMITA !

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 8:59 pm

        marinela

        la ce se referea cu cununiile mixte adica ortodox cu eretic( papistas, protestant) sau roman/bulgar ortodox cu persoana de alt neam?
        nu neg o fi ecumenist preotul acela dar sa aveiti grija si voi la discurs ca sa intelegeti termenii sa nu va treziti ca vorbiti despre aceasi lucru parand ca sunteti contrarii.

        si ascultati pe cine pomeneste, e episcop ecumenist sau nu?

        apoi eu asa as face:
        merg dimineata la spovedanie si vorbesc scurt cu parintele pacatele, apoi ii spun si ca am ceva nelamuriri despre ce drept in credinta pe anue teme ca nu stiu ce/cum sa cred si intreb cand are timp sa discutam, la spovedanie cand in 30 min trebuie sa spovedeasca un card de insi nu e momentul cel mai potrivit.
        ok, ma spovedesc, daca zica sa ma impratasec multumesc dar nu ma grabesc, ascult si ce epicop pomeneste.
        Cand zice ca are mai mult timp sa vorbim ma duc la ora si locul convenit si il intreb cu atentie despre temele sensibile, nu-l contrazic si il lasa sa ma lamureasca el cum crede el fara sa ma stamb sau sa fac valuri. cand mi-a spus destul cat sa prcep ce parere are ii spun si eu cam cum cred ca ar sta treaba dupa Sf Parinti cu argumente daca se poate, dar nu il fac sa se simta acuzat de parerile mele diferite, le spun asa cu rabdare si astept sa vad ce crede el, il intreb cum se impaca ce spune el /lumea cu ce zic Sf Parinti pe temele respective, care ar fi intelegerea corecta in circumstantele date.
        daca contiuna sa mearga mai departe in rataciri il ascult dar am priceput cu cine am de-a face. ii multumesc de rabdare si NU IL INVAT eu pe el, eu expun pur si simplu parerea mea cu argumente ca si cum as astpeta de la el o lamurire, si daca ramne in ratacire NU il acuz nici nu-l fac sa se simta prost, nu eu judec, daca are constiinta aceea il va mustra mai aspru decta oricine, iar daca nu are ( a adormit-o) e inutil sa mai discuti.

        cam asa cred ca se discuta asemenea teme senibile, ceri o intrevedere cand poate sa te asculte si are timp s a discutati ceva sensibil de credinta, nu musai pe loc, in 15 min dupa slujba cand popa are sute de chetii de fact si oamneid e vazut si vii si tu un strain sa ataci cu elan hei-rup asemnea teme sensibile,
        gen buna ziua da-mi toporul, sunt ilie de la ceahlau, am venit sa te intreb ce hram porti si daca pomenesti vreun eretic ca eu , „preavrednicul” vreau sa ma impratasesc si nu vreau sa am de-a face decat cu preot drept !
        ma rog exegerez, pricepi ce vreau sa spun. 🙂
        Doamne ajuta.

        Apreciază

  9. Adi said, on ianuarie 7, 2017 at 11:24 pm

    Prigoana de la lacu. Data viitoare o sa vina cu jandarmii.

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on ianuarie 8, 2017 at 8:03 am

      Tulburare, mânie şi ură se observă în mişcările acestui popă ecumenist, slugă la cheremul lui Gogescu.

      Necredinţa călcătorului de lege spune inimii mele, că nu este într-însul frica de Dumnezeu.
      El singur se amăgeşte în ochii săi, când zice că ar fi urmărind fărădelegea şi ar fi urând-o.
      Graiurile gurii lui fărădelege şi vicleşug; n-a vrut să priceapă ca să facă bine.
      Fărădelege a gândit în aşternutul său, în toată calea cea bună n-a stat şi răutatea n-a urât.
      Doamne, în cer este mila Ta şi adevărul Tău până la nori.
      Dreptatea Ta ca munţii lui Dumnezeu, judecăţile Tale adânc mare; oameni şi dobitoace vei izbăvi Doamne.
      Că ai înmulţit mila Ta, Dumnezeule, iar fiii oamenilor în umbra aripilor Tale vor nădăjdui.

      (PSALMI 35; 1-7)

      Apreciază

      • Adi said, on ianuarie 8, 2017 at 12:14 pm

        Si frica, uite cum se da in spate din calea Parintelui Grigorie.

        Apreciază

    • marinela said, on ianuarie 10, 2017 at 3:53 pm

      Stai linistit frate @el,ca nu s-au dus ca tractorul cum spui tu peste el,ci l-au luat cu binisorul,intrebind-ul linistit ce parere are de aia ,de ailalta si uite asa,s-a dat de gol dumnealui,spunind ca trebuie sa facem compromisuri ca traim intre eretici si cum sa-i cistigam,daca-i indepartam.Iar sora mea i-a explicat ca si ea e intr-o situatie ecumenista cu sotul ei,ca tot asa un preot iubirist a cununat-o mixt si acum trage ponoasele,ca el nu vrea sa se converteasca la ortodoxie.El i-a spus ,ca nu-i nimic ,bine ca sint cununati si asa,sa nu-si mai bata capul cu asta,ca-i normal ,doar traim in occident.In concluzie,el sprijina si face si el asemenea cununii,decit sa traiasca-n pacat unul cu altul,de parca n-ar trai in si mai mare pacat asa.
      Ps Marc il cunoastem ,ca ne-a binecuvintat de vreo doua ori,dar inainte de sinod,insa am fost exact la manastirea unde vietuieste el si acolo il pomenesc pe Chiril.Cind am vorbit cu un monah pe care-l cunoastem f bine si care era mereu bucuros sa ne vada si sa vorbeasca cu noi,de data asta n-a mai avut disponibilitatea respectiva si s-a fofilat cu diverse pretexte ,doar sa nu vorbeasca cu noi despre ce ne durea atit de mult.Sint refractari cu totii cind aud intrebari delicate ,la care trebuie sa dea raspunsuri sincere si ei nu pot.Cam asta-i situatia pe aici in zona noastra,poate or fi si preoti acrivici pe care nu-i putem noi ajunge ,ca stau f departe de noi,cine stie.Mai cautam ,nu ne lasam cu una cu doua,dar e f greu de gasit acul in carul cu fin – preot neeretic in marea de erezie!Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 10, 2017 at 11:52 pm

        marinela

        asa este il pomenesc pe Kirill, ca sunt in comuniune canonica cu ei si implicit cu ceilalti ortodocsi.
        Dar nu cred ca asta e asa grav cata vree el Marc i preotii lui sunt ORTODOCSI, cred ca slujbele sunt ok ca ei sunt IMPOTRIVA ecumenismului.

        De fapt ai ajuns la problema PRICIPALA a TUTUROR episcopilor marturisitori : NU RU COMUNIUNEA cu ei DECLARAT ERETICI si MILITANTI ECUMENISTI !
        Nici Biserica Bulgara care e cea mai FATIS IMPOTRIVA Cretanilor, nici Biserica Georgiana si nici alti episcopi din lume care DECLARAT sunt IMPOTRIVA EREZIEI ECUMENISTE NU au intrerupt pomenirea/comuninea cu episcopii ERETICI !!

        si asta e PROBLEMA CEA MAI MARE a Bisericii de azi !

        GREU se va mantui un episcop azi daca RAMANE IN COMUNIUNE cu episcopii ERETICI !

        de aceea noua ne raman PREOTII DREPTI, EI POT sa MANTUIASCA poporul daca NU mai pomenesc vreun epiescop eretic ( si daca nici ei insisi NU SUNT eretici evident ! ).

        pentru un preot e mult mai usor sa se delimiteze de episcopul lui ERETIC , nu are nevoie de nimic altceva decat sa NU il mai pomeneasca.
        pentru episcopi TREBUIE si IESIREA din COMUNINEA cu eilalti episcopi ERETICI si asta inseamna „Schisma”, dar Schisma CEA BUNA a Bisericii de PSEUDObiserica.

        GREA PROBLEMA !
        nu putem noi decat sa ne rugam entru episcoatul ORTODOX de pretutindeni ca sa pimeasca puetre de Sus sa CURETZE Biserica de PUTREGAI si sa se RUPA de MOARTEA ERETICA si de ERETICII INCAPATANATI !

        noua ne raman doar PREOTII DREPTI care poemensc episcop ORTODOX cum e Marc de exemplu( chiar daca el din motive prostesti pomeneste vreun ERETIC NOTORIU ca Kirill, e INGADUIT dupa Sf Teodor Studitul!) , sau care NU pomenesc pe nimeni deocamdata !

        si apoi chiar ca le va fi GREU sa motiveze de ce sa NU il (mai) pomeneasca, daca vicleanul Kiril face DECLARATII ca aceea care spune ca „sinodul ” din Creta NU e bun.

        CEA MAI GREA PROBLEMA a BISERICII de AZI e COMUNIUNEA episcopilor NEERETCI cu cei ERETICI !
        si eu nici nu pot pricepe DE CE, ca un Episcop are PUTERE DEPLINA ( daca e in Ortdoxie) si NU are nevoie de GASCA de DERBEDEI ca sa faca Sinodalitate cu ei !

        Dumnezeu sa-i lumineze pe episcopii BUNI ca MACAR CATIVA din ei sa iasa din comuninea cu episcopii ERETICI ! Abia atu´nci se va CURATA Biserica care va urma acelui episcop de tor raul! Deocamdata mergem cu toate TARAS !

        Apreciază

  10. Iones said, on ianuarie 8, 2017 at 12:49 am

    Ziarul Lumina de Duminica promoveaza mesajul „Papei” Francisc
    http://ziarullumina.ro/singura-pacea-este-sfanta-iar-nu-razboiul-dum-118778.html

    Apreciază

  11. Paisie said, on ianuarie 8, 2017 at 2:50 am

    Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine

    Cap1 Biserica Ortodoxă, fiind Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească

    Cap 6 acceptă denumirea istorică a altor biserici şi confesiuni creştine eterodoxe

    daca Biserica e UNA cum recunoastem alte biserici daca e UNA cum Marturisesc Arhierei si cei care au tocmit aceste texte sunt impotriviri cap 1 cu cap 6 nusi dau seama…???

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on ianuarie 9, 2017 at 12:49 am

      Toate documentele cretane nu sunt decât un discurs politico-religios; ambiguu şi diplomatic – un ghiveci construit să împace (vorba românului) şi capra şi varza. Numai că noi nu suntem proşti, nici spălaţi pe creier sau şcoliţi în Vestul Sălbatic.
      Pentru că erezia şi filosofia umanistă sunt suflul irefutabil al acestor hotărâri, numele Lui Dumnezeu este pus acolo doar ca să fie luat în deşert.

      „Iar păcătosului i-a zis Dumnezeu: „Pentru ce tu istoriseşti dreptăţile Mele şi iei legământul Meu în gura ta?
      Tu ai urât învăţătura şi ai lepădat cuvintele Mele înapoia ta. De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai.
      Gura ta a înmulţit răutate şi limba ta a împletit vicleşug. Şezând împotriva fratelui tău cleveteai şi împotriva fiului maicii tale ai pus sminteală.
      Acestea ai făcut şi am tăcut, ai cugetat fărădelegea, că voi fi asemenea ţie; mustra-te-voi şi voi pune înaintea fetei tale păcatele tale.
      Înţelegeţi dar acestea cei ce uitaţi pe Dumnezeu, ca nu cumva să vă răpească şi să nu fie cel ce izbăveşte.
      Jertfa de laudă Mă va slăvi şi acolo este calea în care voi arăta lui mântuirea Mea”.

      (PSALMI 49; 17-24)

      Apreciază

  12. Pąʍvo said, on ianuarie 8, 2017 at 6:42 am

    Apreciază

  13. Johnny said, on ianuarie 8, 2017 at 9:37 am

    Am gasit si articolul din revista. Redau o parte din el:
    Interviul cu Părintele Ciprian Grădinaru, duhovnicul comunităţii adunate în jurul Mănăstirii româneşti din Namur, Belgia, a stârnit puternice reacţii în mediile ortodoxe ale românilor din întreaga lume. Rugăciunea „Candelei” pe care o lucrează comunitatea de acolo a adus în inimile cititorilor noştri atât nădejde, cât și curaj.

    – Concret, care e această lucrare a „Candelei”? Cum se desfășoară?
    – Începând cu 10 seara şi până la 7 dimineața, câte unul dintre noi se roaga câte o oră – desigur, fiecare acasă la el.
    În general, am recomandat rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!” sau numai „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!”. Aceasta pentru că astfel mintea are ocazia să se obişnuiască cu această rugăciune scurtă, dar și pentru că este mai puternică decât oricare altă rugăciune, după cum zic Sfinţii Părinţi. Odată ce mintea se obişnuieşte, cu harul lui Dumnezeu, cu această rugăciune, vom vedea că şi în alte momente ale zilei sau ale nopţii rugăciunea va reveni singură. Numai să ne înălţăm puţin mintea către Dumnezeu, şi ne va veni foarte uşor să ne rugăm, simţind chiar o anumită dulceaţă în rostirea chemării Numelui lui Hristos, după cum ne spun Sfinţii Părinţi.
    Desigur, cei ce vor pot să citească şi Psalmi sau paraclise şi alte rugăciuni cu care s-au obişnuit şi care îi odihnesc mai mult.
    De asemenea, în această oră avem prilejul să ne rugăm pentru familia noastră în Hristos, pentru neamul nostru, pentru lumea întreagă aflată departe de Dumnezeu, pentru cei despre care știm că suferă acut sau cronic (cei în necredinţă, în boli, în sărăcie etc.), pentru cei ce ne-au rănit sau pe care i-am rănit… Cum simte fiecare că poate – doar să nu lăsăm să înceteze rugăciunea de-a lungul întregii nopţi. Când unul şi-a încheiat ora de rugăciune şi merge la culcare, un altul se trezeşte pentru a ţine în continuare „Candela” aprinsă.
    O chemare la responsabilitate
    – Dacă un grup de oameni dintr-o parohie sau mai mulţi fii duhovniceşti ai unui Părinte ar dori să organizeze şi ei câte o „Candelă” a rugăciunii, ce ar trebui să facă?
    – Mai întâi să ceară binecuvântarea duhovnicului și să-l roage să poarte el de grijă de bunul-mers al „Candelei”. Apoi, fiecare se poate organiza în funcţie de condiţiile în care trăiește.
    În parohia noastră, spre exemplu, eu am atribuit câte un număr fiecăruia dintre cei care mi-au confirmat că vor să devină „veghetori ai candelei rugăciunii”. În acest fel, suntem păziţi de slavă deşartă (cei care se roagă mult) sau de judecarea aproapelui (cei care se înscriu iniţial, iar apoi nu se mai trec în tabel). Odată ce le-am atribuit câte un număr, nici măcar eu nu mă mai uit pe tabelul iniţial, ca să fiu ferit şi eu de cel mai mic gând de judecată, şi pentru ca fiecare să se raporteze la „Candelă” cu totul liber, pentru ca totul să fie între conştiinţa fiecăruia şi Dumnezeu.
    Apoi, spre finalul fiecărei luni, trimit pe e-mail tuturor celor înscrişi un tabel cu nopţile din luna următoare (pentru cei care nu au e-mail, pot să apeleze la cineva din grupul „Candelei” pentru a fi ajutaţi). Apoi, i-am rugat ca fiecare să se evalueze pe sine şi să se gândească când s-ar putea ruga (în funcţie de puteri şi de program – copii mici, gărzi etc.), iar apoi să înscrie numărul atribuit în intervalele în care crede că se poate ruga.
    Pentru orele mai ușoare (între 10 și 12 noaptea, sau între 6 și 7 dimineața), le-am spus fraţilor din comunitatea noastră că este bine să nu ne grăbim să ne înscriem de la începutul lunii pentru (aproape) toate nopțile. Pentru că sunt unii dintre noi care fie au nopţi mai grele (copii mici, deplasări), fie traversează o perioadă de extenuare prelungită, şi s-ar bucura să fie totuși părtaşi la lucrarea aceasta binecuvântată a „Candelei” măcar la ore mai accesibile. Minunat ar fi să ne batem pe locurile mai grele de la mijlocul nopţii, împlinind astfel cuvântul Apostolului: „Cel ce seamănă cu dărnicie, cu dărnicie va şi secera. Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună” 2 Corinteni 9:6-7.
    – Ce se întâmplă dacă mă înscriu în tabel și nu reușesc să mă rog la ora stabilită?
    – Dacă vor fi accidente de genul bolilor (proprii sau în familie), plecări de acasă, neputinţa de a se trezi din prea multă oboseală sau alte asemenea situații, nu e o problemă gravă. Dumnezeu ne judecă după intenţii şi atitudine în primul rând, şi apoi după fapte. Nu e vorba de un angajament „pe viaţă şi pe moarte”, ci de o chemare la responsabilitate. Spre exemplu, când o femeie naşte, sau cuiva îi este rău sau e prea obosit şi „sare” peste rândul lui, nu e nici o ştirbire. Dacă e sincer şi motivul e serios, cred că îi va lua locul în „lanţ” Îngerul lui. Iar dacă sunt anunţat din timp, pot să rog pe cineva dintre cei pe care-i ştiu mai disponibili să-l înlocuiască pe cel care nu mai poate să-şi facă rugăciunea.
    „Răscumpărați vremea, că zilele rele sunt”
    – Dar, să spunem, cineva ar putea să gândească așa: „Merg la biserică Duminica și în zile de sărbătoare, mă rog dimineața și seara, mai citesc la Psaltire… de ce mi-ar trebui și «Candela»?”.
    – Am convingerea că lucrarea „Candelei” poate să ne aducă mult folos şi susţinere duhovnicească pentru vremurile în care trăim, pe mai multe planuri.
    În primul rând, în plan personal, fiecare dintre noi are mare nevoie de rugăciune şi de priveghere. Am auzit de atâtea ori cu toţii cuvintele Domnului, care ne îndeamnă să veghem, să ne silim, să ne rugăm. În plus, după cum zice Sfântul Apostol Pavel, trebuie să răscumpăram vremea, „căci zilele rele sunt” Efeseni 5:16.Când oare a fost mai actual îndemnul Sfântului Pavel? Apoi, „Candela” ne oferă posibilitatea de a evada din egoism şi singurătate – în Scriptură găsim chiar aşa: „Vai de cel singur!” Eclesiast 4:10, iar Domnul zice: „Unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor” Matei 18:20.
    Este o rugăciune pentru care trebuie să ne silim puţin, dar numai aşa, ne spune Mântuitorul, vom putea dobândi Împărăţia Cerurilor Matei 11:12. Rugăciunea „Candelei” poate deveni astfel o bună mărturie că în relaţia noastră cu Hristos căutăm ceva mai mult, nefiind mulţumiți doar cu rugăciunile de dimineață și de seară, care adesea îmbracă un aspect formal. După cum ne spune Domnul: „De nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor şi a fariseilor, nu veţi intra în Împărăţia cerurilor” Matei 5:20.
    În plus, toți cei care au „gustat” din rugăciunea de noapte știu că ea aduce şi zilei următoare o anumită trezvie a minţii, deosebită de a celorlalte zile.
    În al doilea rând, o astfel de lucrare ajută mult şi la nivelul parohiei sau al comunităţii din care facem parte. Această rugăciune aduce, în timp, o mare apropiere între cei care participă la ea, un fel de „închegare” duhovnicească. Este o jertfă pe care o face fiecare dintre noi, însă harul pe care-l primeşte cel ce se roagă se transmite întregii comunităţi care participă la această lucrare. De altfel, rugăciunea unuia pentru altul este mijlocul cel mai important pentru a ne apropia de fraţii şi surorile dintr-o parohie. Zic asta pentru că am văzut de mai multe ori eforturi ale unor enoriaşi sau preoţi de a aduna oameni împreună, însă, din păcate, modalităţile alese erau unele lumeşti (grătare, baluri etc.), iar rezultatele sunt… pe măsură. Adică nu sunt.

    Asa ca eu zic cine se spovedeste la un duhovnic nepomenitor sa-i pomeneasca acestuia acest mod de rugaciune, sa ne binecuvinteze lucrarea si sa incercam sa o facem.. intre 22.00 si 07.00, nu toata ziua cum am zis la inceput, nu imi mai aduceam aminte exact.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • guti flo said, on ianuarie 8, 2017 at 11:58 am

      Johnny
      este buna „initiativa” asta…dar fara suparare, nu mai dati exemple de la cei care se roaga impreuna cu eretici! Tu stii ce e acolo in belgia? ?.eu stiu ca am fost acolo! mai exact in Bruxelles…. Este focar de erezie ..cand mi-am dat seama ce se intampla, am rupt legatura cu ei.. asta cu ani in urma…era paroh Patriciu Vlaicu..si acum este! Tu iti dai seama daca acum 6,7 ani era ce era..acum cred ca au ajuns la apogeu. Ii cunosc personal pe „preotii” de acolo si stiu ce le poate pielea, sunt de o „blandete” nemaintalnita si f bine pusi la punct cu teologia..daca esti necunoscator de adevar, te da gata cu predica lor..dupa ei nu exista nici o problema in privinta cipurilor..de ecumenism nici nu mai se poate vorbii, era la ordinea zilei….cand am auzit ca ne invita pe cei care vrem sa participam la rugaciuni comune, am cazut pe spate! Este o capela special amenajata in Bruxelles pt ecumenisti. Degeaba ai initiativa buna precum”Candela”, daca nu esti in Adevar..nu se merita nici cu gandul sa luam aminte la asemenea initiative, cel mai bun model este de la sf parinti sau de la un preot care te invata adevarata cale a lui Dumnezeu( vezi parinti de la lacul frumos, pr Antim si ceilalti asemenealor). Fara suparare Johnny , dar eu cred ca nu e bine sa dam exemplu o „initiativa buna” de la niste oameni cazuti din adevar…eretici, ne intineaza fara sa ne dam seama!
      Doamne ajuta.

      Apreciază

      • Rozalia said, on ianuarie 8, 2017 at 11:17 pm

        Johnny,
        preotul Ciprian Gradinaru mi-a lasat impresia unui manipulat care manipuleaza la randul lui. Am citit si eu la vremea respectiva articolul din ,,Fam. ortodoxa”, dar nu m-a impresionat ci dimpotriva. Ceva nu era in regula, acolo treaba era cu iubirisme. De fapt, la scurt timp am incetat sa mai iau ,,fam. ortodoxa”, incepea sa imi fie clar ca se chinuie tare unii sa faca impresie… si se foloseau si de sfinti adevarati numai sa te induca in eroare. E povestea cu 90% adevar ca sa te prinda si in celelalte 10 procente sasaie sarpele…iar pentru ei cele 10 % conteaza!

        Apreciază

    • gheorghi said, on ianuarie 8, 2017 at 1:49 pm

      Dca pornim din Noua Zeelanda – de la Auckland si „mergem” pe fusele orare pana in Hawai gasim romani peste tot si foarte probabil mai multi care sint[em] ortodocsi.
      Fara lista, desfasurator „tainuit” ori ba, daca dintre acestia ne rugam zilnic – sa zicem – de pe la 9 seara (unii mai moale. mai putin timp dar unii mai nevoitori, mai mult…) cat de multi… aproape ca se acopera cele 24 de ore… cum se intampla duminicile cu slujba de la Biserica de la 10 la 12 sau cam asa ceva; se „face” rugaciune ortodoxa in forma „continuata” pentru mai mult de 24 de ore si pe intreg Pamantul, de ambele parti ale Ecuatorului. Ca o comunitate peste tot traitoare….
      Sigur ca unde nu sint romani mai sint si „altii”, cei mai raspinditi fiind rusii.
      Sigur ca incurajarea, indrumarea duhovniceasca sint folositoarw si e nevoie de strunit mintea sa rataceasca mai putin si sa se supuna rugaciunii mai mult.
      –––––––––-
      Cred ca mai multa nevointa este ceea ce lipseste – mie, sigur…, recunosc ca internetul – desi folosit pentru a ma documenta in majoritatea timpului tot ma tine prea mult la altceva decat la rugaciune, nu sint bun de exemplu…

      Apreciază

  14. Scutaru Mihai said, on ianuarie 8, 2017 at 10:40 am

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

    Apreciază

  15. guti flo said, on ianuarie 8, 2017 at 11:05 am

    Saccsiv
    Dupa parerea mea toate articolele tale sunt de nota 10…dar asta le intrece pe toate!
    ne spun sfintii parinti ca nimic nu ne lipeste mai mult de Dumnezeu decat rugaciunea.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

  16. Cristinel said, on ianuarie 8, 2017 at 1:39 pm

    Off topic.Ce spune Putin cu privire la scutul antiracheta.

    Sa bage la cap pro-europenii si amerlocii.

    Apreciază

  17. Cristina said, on ianuarie 8, 2017 at 1:45 pm

    Din profetiile Sf. Lavrentie de Cernigov:

    „Vine timpul, şi nu e departe, povestea stareţul, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat.

    Rugaţi-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credinţă, căci vremuri groaznice ne aşteaptă. Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie. Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. ”

    Asa incepe totul. Sa vedeti ce ne asteapta, asta e abia incalzirea!
    Hristos in mijlocul nostru, si sa ne bucuram ca avem ocazia sa traim in aceste vremuri ca sa Ii slujim asa de frumos…

    Apreciază

  18. mircea.v said, on ianuarie 8, 2017 at 2:30 pm

    Sa nu uitam ca cea mai puternica rugaciune este „Tatal Nostru”. Este lasata noua de Insusi Domnul nostru Iisus Hristos.

    Cam asa spunea si Parintele Adrian Fageteanu, cum ca e mai completa deact rugaciunea inimii, si ca Parintele prefera „Tatal nostru”. Am citit undeva asta, fratele @el poate sa ne spuna mai multe daca e asa sau nu, ref la spusa Parintelui.

    Virgil Maxim tot asa spunea in inchisoare. Ei nu mai aveau nici o putere in sens lumesc, nu aveau cum sa lupte in sens lumesc, si atunci a apelat la lupta duhovniceasca: rugaciune, post, privegheri… Si nu fara rezultate. Si in general in puscarii asta a fost lupta: rugaciunea, si rugaciunea neintrerupta. Adica s-a aplicat cuvantul biblic – cele ce sant subliniate si in acest articol.

    Cam ce inseamna Tatal Nostru si cat de completa este, mai jos talcuirea Sfantului Ioan Gura de Aur doar pt primele 2 cuvinte. (pt celelalte – Omilii la Matei)

    […]
    „Deci asa va rugati: „Tatal Nostru, Care esti in Ceruri””. (Matei 6,9)
    Vezi ca indata a desteptat luarea aminte a ascultatorilor, amintitnd, chiar, prin cel dintai cuvant al rugaciunii, de toate binefacerile lui Dumnezeu. Cel care numeste Tata pe Dumnezeu, prin aceasta singura numire, a marturisit: iertarea pacatelor, ridicarea pedepsei, dreptatea, sfintenia, rascumpararea, infierea, mostenirea, insusirea de frate cu Unul-Nacut, daruirea Duhului. Ca nu-i cu putinta sa numesti Tata pe Dumnezeu, daca nu ai dobandit toate aceste bunatati. Hristos, deci, desteapta luarea aminte a ascultatorilor Lui prin doua lucruri: si prin vredinicia Celui pe Care Il numesc Tata, si prin maretia bunatatilor de care se bucura. Cand spune: „Care esti in ceruri”, nu o spune ca sa inchida pe Dumnezeu in cer, ci ca sa indeparteze de pamant pe cel ce roaga si sa-l ridice la locurile cele inalte si la locasurile cele de sus. Tot prin aceste cuvinte, ne mai invata sa facem rugaciune de obste pentru toti fratii. Ca n-a spus: „Tatal meu care esti in ceruri”, ci: „Tatal nostru”, poruncindu-ne sa inaltam rugaciuni pentru toti oamenii si sa nu urmarim niciodata folosul nostru, ci totdeauna folosul aproapelui. Prin asta starpeste dusmania, doboara mandria, alunga invidia, aduce dragostea – mama tuturor bunatatilor, izgoneste inegalitatea dintre oameni, arata ca este de aceiasi cinste si imparatul si saracul, pentru ca participam cu totii, in comun, la cele mai mari si la cele mai necesare bunuri. Ce paguba avem de pe urma obarsiei noastre de jos, cand, de pe urma obarsiei noastre de sus, toti santem la fel, nimeni nu are ceva mai mult decat altul, nici bogatul mai mult decat saracul, nici stapanul mai mult decat sluga, nici domnul mai mult decat supusul, nici imparatul mai mult decat ostasul, nici filozoful mai mult decat barbarul, nici inteleptul mai mult decat prostul? Tuturor ni s-a daruit aceiasi noblete, invrednicindu-ne pe toti la fel sa-I zicem lui Dumnezeu: „Tata”.
    Deci dupa ce ne-a amintit de aceasta noblete, de darul cel de sus, de egalitatea de cinste dintre toti oamenii, de dragoste, dupa ce ne-a departat de la pamant si ne-a urcat in ceruri, sa vedem acum ce ne porunceste sa cerem. De altfel este indestulator numai cuvantul „Tata”, ca sa ne invete toata virtutea. Ca acela care-L numeste pe Dumnezeu „Tata”, si Tata obstesc, trebuie sa duca o astfel de viata incat sa nu se arate nevrednic de aceasta noblete si sa se straduiasca sa fie egal cu darul primit.[…]”

    ––––––––––-

    Doar aceste 2 cuvinte „Tatal nostru”, sant coplesitoare.

    Referitor la iertare, e destul de simplu daca avem in cap „Tatal Nostru”. Nu iertam, nu ni se iarta.

    Tot din Omilii la Matei, sf Iona Gura de Aur

    „Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”
    Ai vazut ce covarsitoare iubire de oameni? Dupa ce prin botez ne-a sters atat de multe pacate si ne-a dat nespusa maretie a darului Sau, ne invredniceste iarasi de iertare dupa ce pacatuim! Ca rugaciunea aceasta se cuvine sa o spuna numai cei botezati, o arata si legile Bisericii, dar si cuvintele de la inceputul rugaciunii – ca cel nebotezat nu poate sa numeasca pe Dumnezeu Tata! Asadar, daca rugaciunea aceasta se cuvine sa fie rostita numai de cei botezati, iar ei se roaga pentru ca au nevoie sa li se ierte pacatele, urmeaza ca nici dupa botez n-a pierit castigul pocaintei. Daca Domnul n-ar fi vrut sa arate asta, nu ne-ar fi poruncit sa ne rugam asa. Pentru ca Domnul in aceasta rugaciune aminteste de pacate, pentru ca ne porunceste sa ne cerem iertare, pentru ca ne invata ca putem sa dobandim iertare si pentru ca prin aceasta ne-a facut lesnicioasa cale, este lamurit ca stie si ca ne arata ca putem, si dupa botez, sa ne curatim pacatele; si tocmai de aceea a pus in rugaciunea aceasta si cererea pentru iertarea pacatelor. Astfel, pentru ca ne pomeneste de pacate, ne invata sa fim smeriti; pentru ca ne porunceste sa iertam altora greselile, indeparteaza din sufletul nostru dusmania; pentru ca ne fagaduieste si noua iertarea greselilor daca iertam pe cei ce ne gresesc, ne da bune nadejdi si ne invata sa filozofam despre nespusa iubire de oameni a lui Dumnezeu.

    Dar ceea ce trebuie mai cu seama observat este ca, in fiecare din cererile de pana acum, Domnul a amintit intreaga virtute, cuprinzand in ea si porunca de a nu purta dusmanie – ca a sfinti numele lui Dumnezeu inseamna a duce o viata desavarsita in toate privintele; a se face voia Lui arata iarasi acelasi lucru; a putea sa-I spui lui Dumnezeu: Tata, inseamna a arata o vietuire fara pata; in toate acestea este cuprinsa negresit si indatorirea de a indeparta din sufletul nostru orice ura fata de cei ce ne-au gresit -, totusi Hristos nu S-a multumit cu atata, ci, vrand sa arate cat de mult tine la iertarea dusmanilor, o aminteste in chip special; iar dupa ce termina rugaciunea, nu mai revine asupra nici unei alte porunci decat asupra acesteia, spunand asa: „Ca de veti ierta oamenilor greselile lor, va va ierta si voua Tatal vostru ceresc” (Matei 6,14). Prin urmare, noi facem inceputul iertarii noastre, noi santem stapanii judecarii noastre. Si pentru ca nici unul din cei nesocotiti, cand este judecat, sa nu-I poata aduce lui Dumnezeu nici o invinuire, mare sau mica, Dumnezeu te face pe tine stapan, raspunzator al sentintei si-ti spune: „Dupa cum ai judecat, asa te judec si Eu! Daca ierti pe aproapele tau, te voi ierta si Eu!”. Cu toate ca nu se potriveste o iertare cu alta! Tu ierti pentru ca ai nevoie de iertare; Dumnezeu, insa, n-are nevoie de nimic; tu ierti pe un om de aceiasi fire cu tine; Dumnezeu, insa, iarta un rob; tu esti vinovat de nenumarate pacate; Dumnezeu, insa, este fara de pacat. Si cu toate acestea, si asa Dumnezeu Isi arata iubirea Lui de oameni. Ar putea, chiar fara asta, sa-ti ierte toate pacatele tale, dar vrea, si pe aceasta cale, sa-ti faca bine, dandu-ti nenumarate prilejuri sa fii bland si iubitor de oameni, sa scoata din tine fiara, sa stinga mania si prin toate sa te infrateasca cu semenul tau. […]”

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 9, 2017 at 3:53 pm

      mircea.v

      asa este, Avva Adrian recomanda si iubea Rugaciunea Tatal nostru !
      si eu cand am ceva de facut spun in nestire Tatal nostru… si dupa o vreme „se face lumina” …. 🙂

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 9, 2017 at 11:20 pm

        @el,

        am gasit unde era, in carticia „Marturia mea, viata mea”

        „- Rugăciunea inimii, rugăciunea lui Iisus, se poate face fiind în lume?

        Cei mai mari teologi ruşi spun că asta e rugăciunea cea mai plăcută de Dumnezeu, rugăciunea inimii. Eu am fost foarte bun prieten cu părintele Paulin Lecca, arhimandritul, care a tradus din ruseşte Spovedania unui pelerin rus, despre rugăciunea inimii. A tradus multe lucrări filocalice de la ruşi. Şi ruşii se laudă mereu că ei au ajuns la concluzia că asta e cea mai bună şi mai plăcută rugăciune de Dumnezeu. Mă iertaţi dacă eu am să îndrăznesc să-i combat, pentru că atunci când ucenicii Mântuitorului I-au cerut: „Învaţă-ne să ne rugăm!”, Mântuitorul nu i-a învăţat rugăciunea inimii. Pentru că rugăciunea domnească, Tatăl nostru, este completă şi se roagă pentru toţi rugăciunea, nu? „Dă-ne nouă pâinea…, iartă-ne nouă”, ş.a.m.d. Ne mântuieşte pe toţi, nu? Nu numai pe mine, nu? ”

        In nestiinta mea, nu stiu de ce, da tot asa am gandit si eu tot timpul. Bine, nu a fost o mare pr existentiala pt mine faptul asta, ca toate rugaciunile sant inspirate de Dumnezeu, da Tatal Nostru e de la Origine, e din Carte, e de la Dumnezeu-Fiul.

        Voi spune si eu la 23:00 Tatal Nostru.

        Apreciază

      • Florina said, on ianuarie 10, 2017 at 5:26 pm

        Mircea.v
        Frate, Rugaciunea inimii este rugaciunea care te invata smerenia Lui Hristos. Cand spui „pe mine, pacatosul” ii asezi pe toti ceilalti deasupra ta, stiind ca toti se vor mantui inaintea ta, ca toti sunt mai buni decat tine. Esti ultimul, cel mai praf, care nu merita nimic, nimic.
        Il strigi pe Hristos, vezi dispretul Sau si cersesti sa-si intoarca privirea catre tine. Dar esti ULTIMUL!!! Toti ceilalti sunt inaintea/deasupra ta. Stii ca daca Hristos te miluieste pe tine, ceilalti sunt deja miluiti. In inima ta tu stii ca intr-adevar, tu esti cel mai praf dintre toti, caci chiar daca altii poate au greseli mari, ale tale sunt mult mai mari prin comparatie, caci aceia nu au avut talantii tai.
        Te rogi ” pentru tine” pentru ca daca Hristos te iarta pe tine, ultimul pacatos dintre pacatosi, pe ceilalti nu are cum sa nu-i miluiasca inantea ta. Astfel, aceasta rugaciune este de fapt o rugaciune in primul rand pentru toti ceilalti. Rugaciunea inimii nu-i o rugaciune egoista. Este rugaciune pentru LUME.
        Este rugaciunea vamesului si-a cananeencei, a celui din urma pacatos.
        Iertare, frate.
        Doamne IIsuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa.

        Apreciază

      • aha said, on ianuarie 10, 2017 at 11:44 pm

        corect @florina

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 11, 2017 at 12:47 am

        Florina

        asa este. dar Avva Adrain Fageteanu vorbea depre noi astia de la piciorul broastei ( cu masuri duhvnicesti mici si rugaciune …pe masura noastra, plus lipsa de duhovnic iscusit care sa indrume in lucrarea rugaciunii inimii la o fire mandra si perseverenta e periculos!) sa nu IGNORAM Rugaciunea Tatal nostru care MULT ajuta si NU ERA IMPOTRIVA Rugaciunii Inimii, a facut parte din grupul Rugului Aprins la Antim si practica si el aceasta rugaciune sfintitoare.

        Apreciază

  19. Alexandru TM said, on ianuarie 8, 2017 at 9:24 pm

    Doamne ajuta,

    Fratilor, AVEM BINECUVANTARE acum am obtinut-o, pentru a ne ruga pentru luminarea Neamului Romanesc, intarirea celor drept slavitori neecumenisti, ridicarea celor cazuti .

    Sprijinitor in aceasta lucrare ne este Pr. marturisitor Ioan Miron din Turdas , cel oprit de Irineu de la slujire, el ne va ajuta in urcarea rugaciunilor noastre.

    Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00.

    Sa ne pomenim fiecare dupe numele noastre in parte pentru sprijinire in aceasta rugaciune.

    Mantuire si Spor la rugaciune.

    Pentru Rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri a Prea Curatei Nascatoare de Dumnezeu Pururea Fecioarei Maria si a tuturor sfintilor, Doamne IIsuse Hristoase , mantuieste-ne pe noi

    Apreciază

    • Cristina said, on ianuarie 8, 2017 at 10:27 pm

      Ce bine, ce veste buna! Sper sa ne strangem cat mai multi! Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Rozalia said, on ianuarie 8, 2017 at 11:36 pm

      Pai cred ca e de bine.
      Pornim cu binecuvantarea Parintelui Ioan Miron din Turdas????
      frate@el, ai ceva sa ne spui?

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 5:10 am

        Rozalia

        bineinteles, daca este preot drept, nepomenitor de eretici si neinselat( boca,etc) , AXIOS si atunci avem BINECUVANTARE de la Dumnezeu INSUSI prin dansul!
        sora mea nu ma consider vreun expert in domeniu, ma si jenez de voi ca ma intrebati atata, vai de capul meu, am atras atentia doar pentru ca asa am invatat si eu de la „batranii” mei, sa nu mergem la lupta FARA BINECUVANTARE.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 9, 2017 at 5:21 am

        Rozalia

        Cuvinte purtătoare de nădejde

        „Fiule, când vrei să te apropii să slujeşti Domnului Dumnezeu, găteşte-ţi sufletul tău spre ispită!” (Sirah 2, 1),

        „Uitaţi-vă la neamurile cele din început şi vedeţi cine a nădăjduit spre Domnul şi s-a ruşinat? Sau cine a petrecut în frica Lui şi a fost părăsit? Sau cine L-a chemat pe El şi a fost trecut cu vederea?” (Sirah 2, 10).

        „În lume necazuri veţi ,avea, dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea” (In. 16, 33).

        „Dar credincios este Dumnezeu, Care nu va îngădui ca să fiţi ispitiţi mai mult decât puteţi, ci odată cu ispita va aduce şi scăparea din ea, ca să puteţi răbda” (I Cor. 10, 13).”

        si sa nu uitam ca orice lucrare buna va fi luptata de cel rau, sa ne nevoim cu buna stiinta de cele ce pot veni asupra noastra, curajos, barbateste si fara sa ne temem , nici sa abandonam !:

        „Să nu începi lucrarea virtuţii dacă nu eşti pregătit să te lupţi cu vrăjmaşul

        Atunci când vrei să începi o lucrare plăcută lui Dumnezeu, mai întâi să te pregăteşti împotriva ispitelor care te vor afla şi să nu şovăi deloc. Căci vrăjmaşul are obicei, atunci când vede pe cineva, că începe cu credinţă fierbinte o lucrare bună şi măntuitoare, să-l împiedice cu diferite ispite înfricoşătoare, ca, din pricina lor, să se răcească râvna lui şi să nu mai aibă vreo dorinţă de a se îndeletnici cu vreo lucrare plăcută lui Dumnezeu. Iar aceasta nu pentru că vrăjmaşul ar avea o asemenea putere – căci dacă ar fi avut, nimeni nu ar fi putut face vreodată vreo faptă bună – ci Dumnezeu îngăduie astfel, aşa cum am aflat din pilda lui Iov. Aşadar. pregăteşte-te pe sineţi, astfel încât să înfrunţi cu vitejie ispitele ce se împotrivesc lucrării virtuţilor şi numai atunci această lucrare a ta e bineplăcută lui Dumnezeu. Dar dacă nu te vei pregăti pentru înfruntarea ispitelor, să nu pomeşti spre săvărşirea virtuţilor.

        Înţelepciunea lui Dumnezeu se arată în ispite şi în necazuri ” . Sf Isaac Sirul( de aici intelegeti si voi DE CE e MERE NEVOIE de BINECUVANTARE de la Dumnezeu prin preot DREPT !!!)

        Apreciază

    • aha said, on ianuarie 10, 2017 at 11:53 pm

      sincer…nu pot. as vrea dar nu pot. poate in doua -trei zile ma pot ruga la ora aia…desi am timp…am citit cand eram de vreo 20 de ani o carte…contele inncapucciato…daca stiti despre carte…si acolo era ceva tot de genula asta…sa ne rugam la o anumita ora…..eu nu sunt de acord….ma rog cand pot……nu cred ca e relevant cand ne rugam…la ce ora…cred ca e relevant sa ne rugam…la orice ora. si eu nu ma pot ruga pentru cei pe care nu ii cunosc….afar de unii…dar poate ma pot ruga pentru cei pe care ii cunosc…vii sau adormiti. nu ma amagesc…nu sunt superman…sunt om si ma intristeaza sau ma bucura cei apropiati…atat!

      Apreciază

  20. Dorel said, on ianuarie 8, 2017 at 11:35 pm

    Am facut-o.
    Eu te-am pomenit pe tine Alexandru si pe parintele, dar si pe Cristina. Din pacate am uitat sa il pomenesc pe Saccsiv. Dar sper ca e bine, ca abia daca ma pot ruga 10 minute. Repetand rugaciunea mi se incurca cuvintele pe limba si in minte si fac efort ca sa fiu atent la cuvinte si sa nu le pocesc.

    Ma bucur ca aceasta initiativa a inceput. Va trebui s-o repetam si maine seara, si poimaine, si tot asa.
    Nu ma pricep dar o saptamana sigur trebuie sa facem asta. Si sigur Dumnezeu va raspunde.

    Saccsiv, te rog sa publici textul de rugaciune si ora, ca sa fim cat mai multi la aceeasi ora!!
    Si sa publici zi de zi chemarea la rugaciunea de seara, pentru cat timp va trebui sa ne rugam. Caci cei ce se roaga stiu deja, dar altii noi se vor alatura.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Alexandru said, on ianuarie 9, 2017 at 2:12 pm

      Doamne ajuta!

      http://www.desprevremuriledinurma.ro/wp-content/uploads/Vedere-duhovniceasca.pdf uite o carte foarte buna care a fost recomandata de un pustnic al zilelor noastre. Ne-a zis prima oara sa o citim de la cap la coada iar apoi cate un capitol, iar dupa ce se implineste acesta sa trecem la urmatorul.

      Este despre rugaciunea lui Iisus si treptele ei.

      In legatura cu rugaciunea de joi seara, da, trebuie concentrare pentru a nu incurca cuvintele. Eu dupa fiecare Acatist sau Canon de rugaciune fac 24 de metanii mari sau 40 de inchinaciuni cu rugaciunea lui Iisus la care am adaugat „si pe cei prigoniti pentru Tine”

      Cartea din link-ul de mai sus o recomand tuturor.

      Apreciază

    • Cristina said, on ianuarie 9, 2017 at 3:48 pm

      Sa fie primita!

      Exact, ar fi chiar buna o postare mare si clara sa vada toata lumea. Nu e musai, dar n-ar fi rau sa avem si aceeasi rugaciune toti, desigur, fiecare dupa putinta lui. Rugaciunea ultimilor stareti de la Optina e foarte potrivita ca model, si cu metanii si inchinaciuni. Rugaciunea inimii cu cereri adaugate, la fel.

      Cine are mai mult timp si are putere sa nu se incurce cand se roaga seara tarziu poate citi in plus din Psaltire sau Paraclisul Maicii Domnului, rugaciuni foarte puternice si potrivite. Sau am putea sa le cerem ajutorul chiar Sfintilor Parinti care au alcatuit canoanele, sau care au luptat cu ereziile in timpul lor, de exemplu Sf. Nicolae, Sf. Grigorie Palama, Sf. Trei Ierarhi, etc., sunt enorm de multi. Sfantul Nicolae a luptat neobosit cu erezia ariana si ne va ajuta, aseara la 23 am citit acatistul lui si am simtit ca asa va face si in continuare, ingradindu-ne ca un pastor bun. Doamne ajuta!

      Apreciază

  21. Alexandru TM said, on ianuarie 9, 2017 at 2:34 pm

    @el

    Părintele Ioan Miron din Turda considerand o necesitate vitala demersul nostru, dupa ce am vb cu el a dat binecuvantare pentru rugaciune, si ne sprijina dorind expres sa ni se alature in rugaciune ( deci nici singuri , nici de capul nostru ) l-am întreb si tot direct a răspuns ca nu e Arsenist. Unde mai pui faptul ca e prigonit fiind oprit de la slujire.

    Din cate am vorbit cu dansul mi-a lăsat o impresie foarte buna referitoare la acrivie pt ortodoxie si invataturile Sfintilor Parinti, cat si sfaturi duhovnicesti, urmează sa ma vad cu el si fata catre fata.

    Nu ne împiedică nimeni sa ne rugam pentru apararea, sănătatea ,buna sporirire si chivernisirea fratiilor si familiilor voastre, eu nevrednicul pomenindu-va impreuna pe toti cu familiile voastre, observând din comentarii preocuparea de rugaciune a celor de un cuget. Daca doar pentru aceasta „unii pentru altii” va veti aduna la rugaciune tot lucrare dumnezeiasca se cheama si lucru bun faceti sprijinindu-va/ne ca o cetate intarita si primita foarte este.

    In legatura cu Durata lucrării nu am primit indicatii, si gândesc ca e bine sa o facem in fiecare seara când putem, momentan nedeterminat.

    Pentru cei ce vor o rugaciune reper mai jos inca odata exemplul de rugăciune împotriva uneltirilor antihristice in care se încadrează erezia ecumenista actuala cat ai biometria.

    In rest spor la rugaciune, si pomeniti-ma.

    @el , comentările tale au fost foarte binevenite.

    Rugăciunea ultimilo stareti de la Optina:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

    Mantuire

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 9, 2017 at 3:39 pm

      Alexandru TM

      ma BUCUR DIN SUFLET ca este asemenea parinte parintele Ioan !
      daca ajungi la dansul sa-mi dai de stire, si daca poti/vrei lasa-mi te rog un mail unde sa putem comunica la nevoie.(cel mai bine poate fratele Saccsiv sa-ti dea mailul meu, eu nu as vrea sa-l fac publi aici pe al meu).
      Te voi pomeni si eu pacatosul.
      Am sa zic si eu rugaciunea Staretilor optiniti, o am scrisa pe coperta interna a cartii de rugaciuni inca din 2008.

      Apreciat de 1 persoană

  22. sorin said, on ianuarie 9, 2017 at 2:48 pm

    Familia Ortodoxa a publicat in primul an cateva articole bune ptr. a-si face piata si dupa a inceput incet a duce spre sistem. Intrebat de un preot din Suceava pr. Ion Irimia care conduce revista , de ce nu publica nimic despre greselile din Creta , a spus ca abia a reusit sa intre in gratiile patriarhiei si are o piata buna . Daca ar scrie despre Creta ar pierde piata . Deci o excrocherie , afacere .

    Apreciază

  23. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 9, 2017 at 4:53 pm

    Eu cred ca trebuie sa pornim pe drumul rugăciunii cu multa înțelepciune. Puteți sa mă corectațI, dacă greșesc. Parintele Porfirie recomanda sa căutăm sa ne întărim duhovniceste mai întâi, rugandu-ne pentru noi înșine. Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos spunea că e bine sa ne rugam astfel: ,,Am greșit, Doamne iartă-mă și mă miluieşte!” Pornind la drum cu rugăciuni smerite, atragem mila lui Dumnezeu. Sa ne spovedim cât mai amănunțit și sa iertăm pe toţi cei care ne-au greșit noua înșine. Sa ne rugam apoi pentru toți cei care se nevoiesc pentru apărarea ortodoxiei, dar numai după ce simțim pace în inimile noastre. Ca rugăciunile sa fie eficiente. Sa fugim ca de foc de mândrie și de trufie.
    Iata doua rugăciuni recomandate de un staret rus în vreme de prigoana a credintei. Acestea pot fi spuse oriunde si oricând:
    ,,Mulţumim, Doamne, Dumnezeul nostru ,
    Veșnicule Împărat, Milostiv și îndurat,
    Ajutorul nevoiașilor ! ”

    ,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”

    Sa apelam la ajutorul sfintilor.
    Iar cei care se apuca de citit la Psaltire sa fie atenți la gânduri.

    Apreciază

    • Alexandru TM said, on ianuarie 9, 2017 at 7:26 pm

      @Apa trece pietrele raman.

      Foarte bune indicatiile, la fel ca a unui frate vorbind despre folosinta rugăciunii Tatăl Nostru.

      Despre asta vorbeam despre lucru impreuna.

      Deja nu mai sunt simple comentarii de pe margine, este” Chiagul unei nevointe in comun” chiar si anemic si neputincios, e un inceput.

      Foarte bine, deja începe bucuria in greutati vazandu-va ca va preocupati.

      Iertati-ma

      MANTUIRE.

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 9, 2017 at 9:11 pm

      apa de ploaie BOCOLATRA

      atat de inteleapta esti ca dupa atata destoinicie „duhovniceasca” ai ajuns … bocolatra INDARATNICA!

      asa ca vezi ca NU rugaciunile tale te mantuiesc oricat de iscusite ti s-ar parea tie de la dracul , ci DREAPTA CREDINTA , FARA INSELARE!

      au cazut MULTI mai buni si mai iscusiti ca tine in INSELARI INFRICOSATOARE, pentru ca au crezit mintii lor ….

      si ia spune la ce preot NEPOMENITOR mergi? sau mergi tot la aia cu „haru” din „iconomie” … ca ai gasit tu vreun popa „harismatic ” nu ?

      Apreciază

      • unu1 said, on ianuarie 9, 2017 at 11:39 pm

        @el
        Off topic

        Vreau sa te intreb, ca stiu ca le ai cu „legislatia”… Un duhovnic nu e obligat sa-l accepte pe orice mirean care vrea sa se spovedeasca la el? Sau macar sa-l indrume la altul? Nu e o „obligatie de serviciu”; la fel cum un medic are obligatia sa ajute orice bolnav (conform juramantului)?
        Scuze de limbajul nespecific Bisericii.
        Merci

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 10, 2017 at 12:21 am

        unu1

        „Vreau sa te intreb, ca stiu ca le ai cu „legislatia”…”___ hai ca asta e tare ! m-ai facut sa rad ! 🙂 🙂 🙂

        raspuns: ba da !
        dupa cuvantul Mantuitorului ai carui slujitori ar trebui sa fie si preotii : ” pe cel ce vine la Mine NU il voi scoate afara „.

        ft bine remacat de tine si comparatia cu doctorul, caci ca duhovnic preotul se afla in situatia unui doctor de suflete, prin care HRISTOS iarta si vindeca pe pacatos.

        Apreciat de 1 persoană

      • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 10, 2017 at 1:00 am

        Stai liniștit, j
        ca s-o fi prins ceva și de mine după atâtea discuții. Daca propunerea de canonizare a părintelui Arsenie Boca vine la pachet cu idei ecumeniste, nu mă mai interesează subiectul. Mă rog sfintilor din vechime care au trecut cu bine proba timpului,. Îi prefer pe Sfantul Apostol Iuda Tadeu Ruda Domnului și pe Sfantul Andrei cel Nebun Hristos.

        Ultima data m-am împărtășit în Postul Sfintei Marii. Nu știu cât e de corect ce fac, de aceea il rog pe Dumnezeu sa ma ierte.

        Nu mă grăbesc sa merg la niciun duhovnic nepomenitor. Aștept sa se mai linisteasca apele și sa întrerupă mai mulți preoți pomenirea ierarhului. Nu mă simt prea bine, așa ca n-as merge prea departe. Sfaturile de mai sus nu sunt din capul meu, așa ca nu mi se cuvin altceva decât critici pentru ca nu am precizat întotdeauna pe cine anume am citat. Dacă tăceam, filozoafa rămâneam. Dar eu nu vreau sa rămân filozoafa, ci macar sa reproduc citate scrise de sfinți în care am încredere.

        Iertare!

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 10, 2017 at 11:53 am

        apa …

        ” Daca propunerea de canonizare a părintelui Arsenie Boca vine la pachet cu idei ecumeniste, nu mă mai interesează subiectul.”______ propunere de „canonizare”/ recomadarea ca om „sfant/duhovnicesc” al acestui MARE INSELAT nu are nevoie de alte ingrediente la paket, el insusi era ECUMENIST ERETIC si INSELAT, incat e clara pozitia ta fata de el.
        oricum bine macar ca NU te rogi la el , ca te-ai ruga la DIAVOLI cu consecintele de rigoare, deocamdata doar ii admiri pe DIAVOLI in lucrarea lor „stralucita” prin unealta zian cum fac training-ul gloatei la „semne si minuni” de la diavol/ anticrist!

        pentru restul cum iti spune tine constiinta ! nu suntem CONDAMNATI cu SILA la mantuire nici Dreapta Credinta nu incape in orce vas.

        sfaturile tale luate din carti sunt ZERO BARAT FARA Dreapta Credinta NEINSELATA si NEINTINATA cu vreo spurcaciune draceasca ( boca par exemple) … si protestantii si papistasii in gasti ecumneiste zic azi rugaciunea inimii si citesc Parintii Filocalici… cu urmarea cunoscuta : INDRACIREA totala !… reteta INDRACIRII este valaibila si pentru ortodoxul INSELAT de DIAVOL !… vezi singura prin Sinaxare cati parinti/calugari au ajuns NEBUNI si IRECUPERABILI pentru mantuire dupa ce s-au ratacit in INSELARI crezand mintii lor si paranduli-se ca urmeaza pe Sf Parinti .

        Apreciază

  24. unu1 said, on ianuarie 9, 2017 at 9:14 pm

    Stiu ca esti f ocupat, dar te rog frate Vasile sa faci un articol (scurt, de cateva fraze) in care sa mentionezi, pana la urma ce rugaciune s-a ales si la ce ora, deoarece cred, dupa mintea mea, ca ar fi ok sa zicem toti acelasi lucru.

    Eu in ultimele 2 seri am zis Tatal Nostru (rugaciune lasata de Iisus) cum a mai specificat cineva, la ora 23 cum a specificat altcineva. Rugaciunea am facut-o pt toti fratii nostri ortodocsi romani.

    Cine are vechime in rugaciuni lungi si timp disponibil, eventual sa faca acea rugaciune perpetuua prin rotatie si eventual, cei ca mine, de la gradinita sa facem ceva pe masura noastra. Daca e prea lung, ne pierdem concentrarea.

    Merci.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 10, 2017 at 12:23 am

      unu1

      eu am zis la ora 23 Rugaciunea Staretilor optiniti, poti spune si tu ce vrei ca rugaciuni : Rugaciunea lui iisus, psaltire, acatist, ce vrei , deocamdata nu e batut in cuie dupa cat am inteles eu.

      Apreciază

    • Alexandru TM said, on ianuarie 10, 2017 at 12:41 am

      @unu1

      Nu cauta o rugăciune iscusita sau un standard musai pt rugăciunea personala, daca te obosesc unele.

      Fa „Tatăl Nostru” daca te linisteste si e pe sufletutul tau. CTEDINTA SA O AI DREAPTA si ferita de balarii. Credinta iti va urca mica ta rugăciune. Curaj.

      Ora de inceput e 23:00, poti sa continui ore intregi cat vrei ,dar nu as exagera, mai ales acum. Sa vii cu draga inima la rugaciune nu ca la o corvoada.

      Eu dau sfaturi da-s vai steaua mea.

      Luati doar cei bun. Iertare

      Mantuire

      Apreciază

  25. Vali said, on ianuarie 10, 2017 at 9:45 am

    Ma alatur si eu rugaciunii voatre!
    E posibil cateva zile sa nu mai am timp sa intru pe net, dar am sa ma rog seara pt voi

    Am facut un rezumat din discutiile de aici si am sa-l imprim, ca sa nu uit ce sa spun seara 🙂 si sa nu stau cu ochii in calculator

    Cine participa la rugaciune si pe cine pomenim: (unde sunt seme de intrebare, inseamna ca nu am inteles daca participa sau nu… ma iertati!)

    Pr. marturisitor Ioan Miron din Turdas Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00
    Vasile (Saccsiv) ?
    Alexandru ?
    Johnny
    el
    Rozalia
    Matiu Cosmin?
    Mihail B.
    gheorghi
    Claudiu
    Cristina
    unu1
    Alexandru TM
    mircea.v
    Dorel
    Vali

    Rugaciunile propuse pt ora 23:

    1. Tatal nostru

    2. Rugăciunea ultimilor stareti de la Optina:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

    3.,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”

    Propunere f buna!:
    Alexandru TM
    Nu ne împiedică nimeni sa ne rugam pentru apararea, sănătatea ,buna sporirire si chivernisirea fratiilor si familiilor voastre, eu nevrednicul pomenindu-va impreuna pe toti cu familiile voastre, observând din comentarii preocuparea de rugaciune a celor de un cuget. Daca doar pentru aceasta „unii pentru altii” va veti aduna la rugaciune tot lucrare dumnezeiasca se cheama si lucru bun faceti sprijinindu-va/ne ca o cetate intarita si primita foarte este.

    Propunere care eu consider ca e f buna, pt terminarea rugaciunii:
    Alexandru
    „si pe cei prigoniti pentru Tine”

    cam asta-i ce am inteles eu….
    eu incep de azi? sau voi spuneti sa incepem de joi? numai ca eu s-ar putea sa nu mai acces la net o perioada, asa ca cel putin eu am sa zic Tatal nostru pe care il termin cu „pomeneste Doamne pe robii tai (numele de pe lista care am facut-o mai sus) si pe cei prigoniti pentru Tine”

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • marinela said, on ianuarie 10, 2017 at 4:21 pm

      Pune-ma-n lista ta si pe mine ,Vali draga,ma atasez si eu grupului de rugaciune cu nevrednicie,ca sint tare lenesa si pacatoasa.Doamne ajuta si mintuire!
      Ps Ora 23.00 ora Ro.sau a occidentului,cu o ora in urma,adica 22.00?E bine de stiut exact acest amanunt,lamuriti-ma.Multumesc!

      Apreciază

    • Alexandru said, on ianuarie 10, 2017 at 10:05 pm

      Voi lua parte si eu la rugaciune citind cei 12 psalmi din ceaslov.
      Cred ca ar fi bine sa ne rugam si pentru cei care ne urasc (ma refer aici la cei mai rai de pe lumea asta):

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi pacatosii, si pe cei prigoniti pentru Tine, iar pe cei ce ne urasc lumineaza-i, Doamne, sa inteleaga cu adevarat ce rau fac si sa se intoarca la Calea catre Tine!

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • ema said, on ianuarie 13, 2017 at 12:17 am

        Multumesc Alexandru pt rugaciunea scrisa in comentariul tau pt cei ce ne urasc. E mare lucru sa te poti ruga pt cine te uraste… Eu din pacate nu prea pot dar o sa incerc..

        Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 10, 2017 at 10:34 pm

      Doamne ajuta, Vali si Marinela! Ma voi ruga si eu cu fratii si surorile, cu binecuvantarea parintilor nepomenitori. Multumim parintelui Ioan!! Multumim frate Vasile si celor ce au scris aici. E o mangaiere sa fim ca fratii si sa ne rugam fiecare pentru ceilalti. Multumesc tuturor pentru sfaturile si cuvintele din suflet si pentru rugaciuni.

      Eu cand pot mai citesc, cu binecuvantarea duhovnicului, Acatistul Maicii Domnului Portarita (ocrotitoare in vremurile de pe urma) si/sau
      Acatistul/Paraclisul Sfantului Irodion de la Lainici (pentru gasirea unui duhovnic bun, pe mine m-a ajutat mult sfantul smerit Irodion, pe care Sfantul Calinic de la Cernica si l-a ales duhovnic… si cum au stat tainuitele sfntele sale moaste mai mult de o suta de ani, veti vedea ce viata ascunsa avea si era bland, si cand te gandesti ca unii alearga dupa guru Boca 😦 cred ca era si un sfant drag pentru parintele Adrian Fageteau, era un sfant tare smerit si un continuator al traditiei isihaste, Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici…)
      (se gasesc acatistele si pe net, eu le am in carticele)

      Apreciază

  26. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 10, 2017 at 2:16 pm

    El,
    Mi se pare ca te-ai cam îndrăcit. Mai întreabă și pe alții. Vorbesc cu îngrijorare. Pe drumul mântuirii nu se merge așa. Ti s-a spus sa fii mai cumpătat în afirmații referitoare la părintele Arsenie Boca. Corect e sa spui: aici, aici și aici a greșit. Și sa te rogi sa nu cazi și tu în aceleași greșeli. Nu te mai juca ,,De-a Dumnezeu” încercând o evaluare totala a vieții unui duhovnic. Nu ai de unde sa știi pocăința lui.

    În ce mă privește, nu am nevoie de prețuirea ta. Laudele dăunează vieții duhovnicești mai mult decât defaimarile. Criticile constructive sunt binevenite. Dumnezeu vorbeste și prin măgarul lui Valaam când vrea. Dar și necuratul ne poate face unelte ale sale când ne așteptăm mai puțin… Sa avem multă grijă!

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 10, 2017 at 3:12 pm

      apa de ploaie BOCOLATRA INVECHITA

      „Mi se pare ca te-ai cam îndrăcit. Mai întreabă și pe alții. Vorbesc cu îngrijorare. Pe drumul mântuirii nu se merge așa. Ti s-a spus sa fii mai cumpătat în afirmații referitoare la părintele Arsenie Boca. Corect e sa spui: aici, aici și aici a greșit. Și sa te rogi sa nu cazi și tu în ..”______ ce TI SE PARE tie e IRELEVANT , la fel ce li se pare altor legiuni de BOCOLATRI, voi care nu mai sunteti in stare sa vedeti/pricepeti INSELAREA, EREZIA si INDRACIREA lui boca ci vi se par „semne de sfintentie” … ce „discernamant” mai puteti avea voi ?

      parerea mea despre tine desigur pentru tine e indiferenta caci tu umbli dupa DUHURLE INSELARII din boca, nici nu-mi faceam iluzii cu tine ametito.
      eu NU pe tine te mustru, caci cu DRACII din INSELAT NU se sta de vorba, ci arat BOALA altora dintre cei cu inima fara viclesug ca sa stie sa FUGA si ei de asemenea INFRICOSATOARE CADERE !

      INSELAREA si LIPIREA de INSELATI/INSELARE duc IREMEDIABIL la IAD , asta e problema, nu am nimic cu LEPADATURA IADULUI zian boca care si.a luat demult rasplata, ci combat, spre luarea aminte si ferirea de inselare a celor curati.

      voi BOCOLATRII, de nimic nu sunteti buni, daca NU va lepadati de diavolii lui boca NIMIC NU veti spori si desi vi se pare ca mergeti pe Cale, suneti DEJA prin MARACINII iadului.

      si tine minte NICIUN INSELAT( fie el si popa „marturisitor” , sau mireni/mirenec eduse cu capul ca tine) NU va putea pazi Dreapta Credinta in aceste vremuri cu atat mai putin, caci NU are amestc Hristis cu Veliar al INSLEATILOR, si unde „invata” diavolul , PLEACA Duhul Sfant !

      ati ajuns sa umblati dupa mintea voastra „induhovnicita” de pararea de sine ( idem ca zian guru vostru admirat) si sa vi se para ca suntei „maretzi marturistori” si „duhovnicesti iscusiti”, cand voi nu sunteti in stare sa distingeti lumina de BEZNA ,…. mai orbi ca ninivitenii aceia sarmani nebotezati, dar INFINIT mai RAI si NEASCULATATORI ca ei, caci voi NU va smeriti ca aceia ca sa umblati dupa Adevar !..
      de aceea ce a venit peste Ninive va veni NEGRESIT si peste voi .. si asta NU in 100 ani, ci… MAINE !!!!

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 10, 2017 at 3:22 pm

      apa de ploaie BOCOLATRA INVECHITA

      ” Dumnezeu vorbeste și prin măgarul lui Valaam când vrea. Dar și necuratul ne poate face unelte ale sale când ne așteptăm mai puțin… Sa avem multă grijă!”______ asa.i mai bocolatro !

      de aceea pe voi INSELATII bocolatri pana si neamurile eretice si vrajitoriul Valaam va vor JUDECA la Judecata , caci ei la cuvantul unui magar s-au indreptat, iar voi dupa atatea PUZDERIE de MARTURII de la Parinti si Duhvnici ai Neamului si oameni intelepti …IN BLESTEMUL INSELARII ati ramas !

      si diavolul v.a facut uneltele lui IREVERSIBIL caci LIPTI ramani de NEBUNIA INSELARII voastre.

      cat despre cei care PAZESC ADEVARUL, Ortodoxia si Marturia INTOCMAI a Sf Parinti , nu avea tu grija de ei, NU sunteti/esti tu din aceeasi categorie si aceia NU CAD usor, pacatele personale sunt gunoi marunt usor de spalat la spovedanie , EREZIA si INSELAREA sunt MOLIME CUMPLITE , NEVIDECABILE la MAJORITATEA celor cazuti in ele! …

      si cat despre pacate personale : mandria ta si parerea de sine te face sa ramai LIPITA de INSELAT/ INSELARE spre ( ma tem ca VESNICA TA ) PIEIRE !

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 10, 2017 at 3:46 pm

        … si spun Sf parinti ca nu exista PACAT mai RAU decat MANDRIA , si MANDRIE mai REA decat a INSELATULULTI/ ERETICULUI (care NU asculta de Ortodoxie/ Adevar ci) …umbla nebun dupa mintea sa BOLNAVA !

        MANDRIA este MAICA EREZIEI /INSELARII !!! …. iata tema de meditat !

        si cum MANDRIA SINGURA ( nu ca la unii garnisita din belsug si cu sortimente diverse de alte pacate) a aruncat un inger ,cel mai de sus, de langa Tronul Lui Dumnezeu si l-a facut DRAC, ce sa mai zicem de mandria voastra , … ce urmari va va agonisi !

        Apreciază

    • Rozalia said, on ianuarie 11, 2017 at 11:44 pm

      @apa trece pietrele raman,
      oare de ce nu taci!! cine nu te lasa!!

      Apreciază

      • Rozalia said, on ianuarie 11, 2017 at 11:55 pm

        adica , cine nu te lasa??!!?

        incearca sa inveti de aici, ca ai ce. Nu umbla pe cai incetosate, vino acasa, nu pot sa cred ca stai aici de ceva timp (caci te-am obserrvat) si nu te trezesti! Cu mandria – numai paguba si chin!

        Apreciază

  27. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 10, 2017 at 4:01 pm

    El,
    Ce aperi tu cu acest limbaj? Propria ta imagine. Te uiți în oglinda și scrii. Te vezi în al treilea cer deja. Și nu mai primești pe nimeni. Apoi ti-ai luat și numele ,,El”! Alt semn de mândrie! Dumnezeu sa te miluiască.

    Apreciază

    • Vali said, on ianuarie 10, 2017 at 9:36 pm

      Apa trece, pietrele rămân
      e foarte trist ceea ce spui tu!
      Nu te lega te rog de cuvantul „el”, nici macar nu e un nume, el e oricare, oricine, nimeni…
      „Apa trece, pietrele rămân” eu as traduce (tinand cont de ceea ce spui tu) „vorbiti voi ce vreti ca eu raman la ideile mele” sau „voi va duceti la vale ca apa, eu raman neclintita in ideile mele de piatra”
      Si vorbind de persoana care este in spatele „el” nu-l cunosc, dar vad ca nu are limba de lemn; intr-o lume in care politically correct a devenit o norma, ne socheaza cand cineva incalca norma.
      Personal nu inteleg de ce iei apararea lui boca. A gresit a gresit. Punct. Inseamna ca e om, ca noi, un pacatos ca noi. NU E SFANT. Avem atat de multi Sfinti minunati, chiar avem de unde alege!

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 11, 2017 at 12:31 am

        Vali

        pentru ca este o femeie MANDRA care IGNORA Dogma si NU ASCULTA de Sf Parinti si de Ortodoxie dar e BOCOLTARA INDRACITA la minte (cel putin)si din pacate … NEBUNIA este partea ei, o va experimenta si FIZIC ( imi pare rau ca TREBUIE sa spun asta ) !

        apa de ploaie BOCOLATRA INVECHITA

        „Ce aperi tu cu acest limbaj? Propria ta imagine.”______ APAR sufletele cele curate de INSELARE si de SPURCAREA draceasca !

        sarmano daca asta e „argumentul” tau … esti JALNICA ! … nu intamplator zici ca nu te simti bine ! ia aminte la tine, NEBUNIA e pasul urmator.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 11, 2017 at 12:43 am

        Vali

        ” Inseamna ca e om, ca noi, un pacatos ca noi.”_____ NU ! el era si ERETIC si INSELAT INDRACIT!
        noi suntem doar pacatosi, dar NU INSELATI si NICI ERETICI !
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 11, 2017 at 12:01 pm

        Acest topic a fost destinat rugăciunii și cred ca trebuie sa rămână așa. Fratele ,,el” a avut o ispită, deoarece si-a amintit de comentarii mai vechi în care eram mai atașată de acest părinte. I-am spus ca nu susțin canonizarea lui și a continuat discuția pe același ton. Spun în continuare ca trebuie sa uram păcatul, nu pacatosul. Asadar, putem sa spunem ca nu susținem canonizarea pentru ca…. Însă nu avem voie sa depășim niște limite și sa spunem noi cine e în Rai și cine e în iad. Nu mă atașez orbește de nimeni și nu caut sa fiu pe placul nimănui, nici sa-mi fac idol din nimeni: nici din cei vii, nici din cei adormiți.

        Revenind la subiect, pot spune ca sfatul dat de Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos referitor la rugăciune mi se pare foarte bun. Acest sfânt spunea sa ne rugam cu bucurie. Iar pentru rugăciunea inimii sa înceapă intr-un chip mai smerit astfel : ,,Am greșit, Doamne, iartă-mă și mă miluieşte! ” Spusa în acest fel, cu căință, aduce multa pace în suflet.

        Altminteri, se poate greși, căci omul pătimaș spune cu gura ,,miluieşte – mă pe mine, pacatosul”, dar ia jigneste-l un pic și sa vezi cum se aprinde de mânie! Sau pune-I la încercare orgoliul! Același efect. Așa ca, lăsând mania la o parte, rugati-va și pentru mine.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 11, 2017 at 1:02 pm

        apa de ploaie

        eu am avut „ispite” sau tu esti BOCOLATRA si te prefaci sa nici usturoi n-ai mancat nici gura nu-ti miroase?
        sau poate crezi ca la fel il vei „imbromodi” si pe Hristos cu discursuri fatarnice si mieroase in care EUDEZI esentialul si NU SPUI Adevarul. un bocolatu sicer e mai utin periculos( pentru el insusi si pe altii) decat tu VICELANO !

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 11, 2017 at 1:11 pm

        ap de ploaie boclatra

        … si cate vreme ramai INSELATA bocolatra dar … trancanesti din burta despre cele inalte ( rugaciune , duhovnicie,etc) si DEPSRE TINE s-au spun cuvintele Psalmului :

        „17. Iar păcătosului i-a zis Dumnezeu: „Pentru ce tu istoriseşti dreptăţile Mele şi iei legământul Meu în gura ta?
        18. Tu ai urât învăţătura şi ai lepădat cuvintele Mele înapoia ta. ” Ps 49

        Apreciază

  28. Johnny said, on ianuarie 10, 2017 at 4:19 pm

    Vali
    Trebuiesc pomenite numele de botez. Al meu este Iulian (multumesc ca te-ai gandit si la mine). Si eu am obtinut binecuvantare de la duhovnic. Ar fi bine si o catisma din Psaltire de la 23.00 , dar trebuie sa ne organizam intr-un fel.
    In ceea ce priveste Familia Ortodoxa, eu am citiit cred, toate numerele de la aparitie. Si eu m-am intristat ca au publicat unele articole ca sa impace si capra si varza ca sa nu zic mai mult. Dar in general eu apreciez revista si culeg ceea ce este de folos din ea.
    Sanatate si mantuire va doresc!

    Apreciat de 1 persoană

    • Alexandru TM said, on ianuarie 10, 2017 at 7:20 pm

      Spuneti, la sfarsit

      Pomeneste Doamne pe ficare-n parte cu familiile lor ,dupa numele lor , al celor se ostenesc in rugăciune, si nu ma uita pe mine pacatosul.

      Aceastea sunt special pt cei de aici.

      @marinela la ora 23:00 RO

      Continuati fratilor cu rugăciunea, ca a mai ridicat Domnul un preot nepomenitor in TM dupa chipul Sf. Parinti, profesor de Dogmatica fiind. Nu vreau sa spun mai multe pana nu cercetez cu deamanuntul.

      Am stiut ca ajuta rugăciunea dar dupa 3 zile deja aflam de noi mărturisitori, se prea milostiveste Dumnezeu de noi.

      Sa nu slabiti dragilor , ca e foc mistuitor.

      Mantuire

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on ianuarie 11, 2017 at 12:33 am

        Alexandru TM

        SLAVA Lui DUMNEZEU !
        mantuire frate !

        Apreciază

      • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 11, 2017 at 12:07 pm

        AlexandruTM,
        Și eu mă rog pentru toți rugători și marturisitorii, fără sa mai spun nume. Doamne ajuta.

        Apreciază

      • marinela said, on ianuarie 11, 2017 at 9:57 pm

        Multumesc Alexandru TM,de raspuns,deci cum am inceput de ieri seara cu nevrednicie la ora 22.00 ora Germaniei,ca sa fiu cu voi in timp.Sa ne ajute Dumnezeu sa sporim in rugaciune si sa se-ndeseasca rindurile marturisitorilor.Doamne ajuta si mintuire tuturor!

        Apreciază

  29. Vali said, on ianuarie 10, 2017 at 9:15 pm

    Copy/paste cu mesajul modificat

    Am facut un rezumat din discutiile de aici

    Cine participa la rugaciune si pe cine pomenim: (unde sunt seme de intrebare, inseamna ca nu am inteles daca participa sau nu… ma iertati!)

    Pr. marturisitor Ioan Miron din Turdas Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00 ORA ROMANIEI !!!
    Vasile (Saccsiv) ?
    Alexandru ?
    Iulian
    el
    Rozalia
    Matiu Cosmin?
    Mihail B.
    gheorghi
    Claudiu
    Cristina
    unu1
    Alexandru TM
    mircea.v
    Dorel
    Vali
    Marinela

    Rugaciunile propuse pt ora 23 ORA ROMANIEI:

    1. Tatal nostru

    2. Rugăciunea ultimilor stareti de la Optina:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

    3.,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”

    4. Ar fi bine si o catisma din Psaltire de la 23.00

    Propunere pt final:
    Pomeneste Doamne pe fiecare-n parte,dupa numele lor al celor se ostenesc in rugăciune (numele de pe lista), pentru apararea, sănătatea familiilor lor si pe cei prigoniti pentru Tine Doamne si nu ma uita pe mine pacatosul

    cam asta-i ce-am inteles eu…. ma iertati daca am gresit ceva!

    @marinela te-am notat.
    @Johnny am modificat numele.
    @Alexandru TM frumoase vesti ne dai! am modificat finalul tinand cont de ce ai spus…. am facut o varza, nu stiu daca e bine……… daca ai sugestii, spune te rog

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  30. Emil Baciu said, on ianuarie 10, 2017 at 9:47 pm

    Foarte bun articolul. Am citit si toate comentariile si ma bucur ca sunt oameni interesati de ceea ce este mai important: Rugaciunea. Dumnezeu sa va miluiasca pe toti si sa va ajute in aceasta lucrare. Ma bucur apoi ca Alexandru l-a intrebat pe parintele Ioan care i-a spus ca nu este arsenist. Ori ecumenist ori arsenist-nilist, etc., pericolul este acelasi. Uratorul de oameni este si colo si dincolo. Pe aceste cai tot sarpele ne asteapta la cotitura. Desi avem milioane de Sfinti, noi cautam idoli carora ne inchinam, si desi sunt atatea dovezi ca pr Arsenie Boca se afla in inselare le ignoram si astfel facem bucurie celui rau. Vai noua !

    Apreciază

  31. aha said, on ianuarie 11, 2017 at 2:00 am

    va spun ca si preotii au nevoie de noi cum si noi avem nevoie de ei. nu va incerdeti doar in preot…si el are nevoie de voi foarte mare. ma iertati….dar asa e. poate fi prigonit la un moment dat…cine il ajuta/? si de ce? ca are familie,nu? ca asa sunt preotii de mir. si cum ii putem ajuta? sa le dam in cap ca nu spun adevrul si pomenesc pe ierarhul pupitor cretan….dar…ce faceam ca acel preot sa nu il mai pomeneasca pe ierarhul hulitor de adevar? cum? efectiv…ce putem face? ca are 1-2-3 copii…e asa usor? asa credeti? cum il ajutam???

    Apreciază

    • aha said, on ianuarie 11, 2017 at 2:12 am

      eu nu critic pe nimeni si nici nu sunt preot…dar e usor sa arunci piatra….vreau sa vorbim..poate ajungem la o intelegere….poate…m-am gandit ca poate fi ajutat de enoriasi…..nu merge…ca nu au banii necesari ca sa finanteze preotul….apar si discutii….si e greu…e usor sa zici ca preotul ala e ecumenist ca il pomeneste pe arhiepiscopul lui….ok…dar cum il ajutam? ca are si el familie…sotie…copii….ok…stiu ca e scris ca Iisus Hristos nu a venit sa aduca pace ci sabie,……adica e greu….foarte greu….imposibil pt unii…daca nu isi lasa mama, tata, familia,…tot…e extrem de greu…dar nu imposibil

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 11, 2017 at 2:42 am

      aha

      pai cerceteaza si vezi personal ce cai sa il ajuti exista, ca exista … si AJUTA-L EFECTIV !
      dar sa nu stie stanga ce face dreapta…

      Apreciază

  32. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 11, 2017 at 3:27 pm

    Slava Ție, Dumnezeul nostru, slava Ție! Cat mai des!

    Apreciază

  33. Vali said, on ianuarie 11, 2017 at 7:39 pm

    Copy/paste cu mesajul modificat + @Alexandru si @Ioana, @Apa trece, pietrele rămân (?nu prea am inteles daca participi)

    Am facut un rezumat din discutiile de aici

    Cine participa la rugaciune si pe cine pomenim:

    Parintele marturisitor Ioan Miron din Turdas Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00 ORA ROMANIEI !!!
    Vasile
    Alexandru
    Iulian
    el
    Rozalia
    Matiu Cosmin
    Mihail B.
    gheorghi
    Claudiu
    Cristina
    unu1
    Alexandru TM
    mircea.v
    Dorel
    Vali
    Marinela
    Ioana
    Apa trece, pietrele rămân

    Rugaciunile propuse pt ora 23 ORA ROMANIEI:

    1. Tatal nostru

    2. Rugăciunea ultimilor stareti de la Optina:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

    3.,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”

    4. Ar fi bine si o catisma din Psaltire de la 23.00

    Propunere pt final:
    Pomeneste Doamne pe fiecare-n parte,dupa numele lor al celor se ostenesc in rugăciune (numele de pe lista), pentru apararea, sănătatea familiilor lor si pe cei prigoniti pentru Tine Doamne si nu ma uita pe mine pacatosul

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi pacatosii, si pe cei prigoniti pentru Tine, iar pe cei ce ne urasc lumineaza-i, Doamne, sa inteleaga cu adevarat ce rau fac si sa se intoarca la Calea catre Tine!

    cam asta-i ce-am inteles eu…. ma iertati daca am gresit ceva!

    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • elena said, on ianuarie 11, 2017 at 9:13 pm

      @ Vali

      Citisem despre Sfantul Porfirie Kavsokalivitul ca se ruga impreuna cu ucenicii pentru o dorinta la aceeasi ora. Ma bucur tare mult ca Dumnezeu i.a trimis acest gand lui Alexandru. Vreau sa ma rog si eu impreuna cu voi, va rog pomeniti-ma si pe mine pacatoasa (Mirela, dupa numele de botez).
      __________________________
      Dumnezeu-Tatal, Fiul si Sfantul Duh, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, a tuturor sfintilor si ingerilor, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi pacatosii.

      Apreciază

      • VioletaB said, on ianuarie 12, 2017 at 12:00 am

        Doresc sa ma alatur si eu rugaciunii comune. Violeta e numele de botez.
        Am inceput de ceva timp sa pomenesc la putina mea rugaciune si la o catisma din Psaltire pe unii din parintii nepomenitori si pe unii mireni de pe acest blog, depinde de zi, de obicei mai tarziu de ora 23:30. marturisesc ca de multe ori ma lupt cu lenea, oboseala si moleseala la momentul rugaciunii, si ca sunt inca la stadiul de dinti de lapte …
        important e ca impreuna rugaciunea tuturor capata mai multa putere si trecere la Dumnezeu, mai ales ca avem si binecuvantare.
        Dumnezeu sa ne intareasca sa ducem la capat aceasta buna initiativa si sa ii tina in paza Sa pe toti cei prigoniti si marturisitori ai dreptei credinte.
        Mantuire tuturor. Doamne ajuta!

        Apreciază

      • VioletaB said, on ianuarie 12, 2017 at 9:30 pm

        O observatie la rugaciunea „Aparatoare Doamna”. La sfarsit este: „Bucura-te, Mireasa, pururea Fecioara! ” in loc de Maica. In unele carti e tradusa chiar „Mireasa nenuntita”.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:09 am

        Violeta B.

        ” observatie la rugaciunea „Aparatoare Doamna”. La sfarsit este: „Bucura-te, Mireasa, pururea Fecioara! ” in loc de Maica. In unele carti e tradusa chiar „Mireasa nenuntita”.”

        FOATE BUNA si EXACTA OBSERVATIA ta !

        Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια,
        Ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια,
        Ἀναγράφω σοι ἡ Πόλις σου Θεοτόκε.
        Ἀλλ᾿ ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον,
        Ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον,
        Ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

        …. Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε. = here nimfi animfefte = Bucura-te MIREASA NENUNTITA ! …. sintagma preluata si de Sf Nectarie in Imnul sau adresat Maicii Domnului arhicunoscut : „Agni Partene” si care se repeta la sfrasitul feicarei strofe :

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:18 am

        Violeta B

        Aparatoare Doamna in original( greceste) :

        Apreciază

  34. Apa trece, pietrele raman said, on ianuarie 11, 2017 at 9:35 pm

    Canoane de rugaciuni pentru diferite trebuinte:
    http://www.lavrentie-sovre.eu/Canoane,%20rugaciuni/Canoane_de_rugaciuni.htm

    Apreciază

  35. […] SA NE RUGAM. Fara rugaciune e ca si cum ne-am lupta dezbracati si cu mainile goale impotriva unui so… […]

    Apreciază

  36. Vali said, on ianuarie 12, 2017 at 8:30 pm

    Copy/paste cu mesajul modificat + @Mirela si @Violeta,

    Am facut un rezumat din discutiile de aici

    Cine participa la rugaciune si pe cine pomenim:

    Parintele marturisitor Ioan Miron din Turdas Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00 ORA ROMANIEI !!!
    Vasile
    Alexandru
    Iulian
    el
    Rozalia
    Matiu Cosmin
    Mihail B.
    gheorghi
    Claudiu
    Cristina
    unu1
    Alexandru TM
    mircea.v
    Dorel
    Vali
    Marinela
    Ioana
    Apa trece, pietrele rămân
    Mirela
    Violeta

    Rugaciunile propuse pt ora 23 ORA ROMANIEI:

    1. Tatal nostru

    2. Rugăciunea ultimilor stareti de la Optina:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

    3.,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”

    4. Ar fi bine si o catisma din Psaltire de la 23.00

    Propunere pt final:
    Pomeneste Doamne pe fiecare-n parte,dupa numele lor al celor se ostenesc in rugăciune (numele de pe lista), pentru apararea, sănătatea familiilor lor si pe cei prigoniti pentru Tine Doamne si nu ma uita pe mine pacatosul

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi pacatosii, si pe cei prigoniti pentru Tine, iar pe cei ce ne urasc lumineaza-i, Doamne, sa inteleaga cu adevarat ce rau fac si sa se intoarca la Calea catre Tine!

    cam asta-i ce-am inteles eu…. ma iertati daca am gresit ceva!

    Doamne ajuta!

    Eu am reusit sa fiu punctuala pt ora 23, trei seri la rand si am sa continui

    Ma iertati ca tot fac si refac lista! initial am facut-o pt mine, am imprimat-o, sa stiu pe cine sa pomenesc si sa am rugaciunile sub ochi… Daca cineva vrea sa se inscrie si sa-l pomenim, poate face copy-paste cu mesajul asta si sa-si adauge numele
    Mantuire tuturor. Doamne ajuta!

    Apreciază

  37. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 13, 2017 at 8:23 am

    Părintele Nicodim Mandita, în al sau îndreptar de spovedanie, susține ca este un păcat sa-i spunem Preasfintei Născătoare ,,, mireasa”, deoarece o retrogradam. Ea rămâne unica maica pururea Fecioară. În acatist apare cuvântul ,,mireasa”, dar acatistul nu e un text sacru.

    Iertare! Întreb și eu. În textele vechi, la rugăciunea ,,Împărate ceresc” apare cuvântul , plinesti” . Acesta înseamnă ca Dumnezeu desăvârșește totul, adică face sa fie plin. În cărțile de rugăciuni mai noi, scrie ,,care toate le implinesti”. Asta inseamna ca Dumnezeu e un fel de executant care împlinește totul. Cum așa? Face ascultare El de om?

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:15 pm

      apa de ploaie BOCOLATRA si teHUOlaga din burta

      nicodim mandita ca orice ins din „inlatatoarea ” populista Oastea Domnului, O RATACIRE pana la urma, caci roadele au DOVEDIT cu varf si indesat RADACINA BOLNAVA a „miscarii”, SE INSEALA si o HULESTE pe Miaca Domnului pentru ca in mintea sa BOLNAVA de CURVIE ( !!! DA stiu ce spun, s-a smintit in prostia lui de cuvantul MIREASA A DUHULUI SAFNT !)
      Sfintii Parinti ALTFEL au sris aceasca Rugaciuen si NU se cade unui paralitic duhovnicesc sa SCHIMBE nici o cirta din cele lasate noua d Duhul Sfant prin Sfinti !

      OK?

      vezi ca „duhul” BOCLATRIEI face ravagii in mintea tutuor bocolatrilor, si guru vostru ca si voi in parte BOLEA DE CURVIE !

      Biserica este MIREASA Lui Hristos !
      Maica Domnului este Chipul Bisericii ! Ea a INCHIPUIT PRIMA si mai presus de TOTI Biserica si a cuprins in sine pe Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu si DRAGOSTEA cea mai aleasa.

      mai lasa literatura SPURCATA de ladracii lui boca emisa prin mintea lui SCARNAVA si pune mana si citeste Scrierile Sf Parinti , cele MARIOLOGICE, si vei vedea la Sf Efrem Sirul de exemplu Imne adreate Maicii Domnului pe care daca le-ar fi citica neica vostru minte patrata nicodim manditza… facea INFARCT dracul curviei din el !

      Cartea Cantarea Cantarilor minti ca ale lui taica nicodim manditza teHUOlog de evlavie poporana si JOASA le-ar intrezice cu totul ,

      aveti si tu si nicodim manditza ( cu coditza ! 🙂 ) o EVALVIE BOLNAVA , si urmarile duhului CURVIEI NESTERSE in voi daca va smintiti de Maica Domnului si de CINSTEA Ei si ati ajuns sa O HULITI REDUCAND caliatatile ei la ce vi se pare voua !

      Maica Domnului Teotokos Partene este MIREASA NENUNTITA Duhului Sfant care s-a facut Maica Lui Hristos fiind Fiica Tatalui !

      dar mintile bolnave de CURVIE se spurca si „privind” la cea mai CURATA decat Cerurile !

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:22 pm

        apa de ploaie BOCOLATRA BATRANA

        … asa cum ELUDEZI Dogma si Invatatura Sf Parinti ca sa-i scoti pe guru zian „basma curata s sfintisor” , asa si acum IGNORI si HULESTI /DISPRETUIESTI pe Sfintii Parinti care ne-auu lasat Cantari prin Duhul Sfant aderasat Maicii Domnului ca sa … il citezi ca „argument beton” .. pe nicodim manditza marele „teHUOlog” al Bisericii !

        no comment ! acelasi mecanism mental de INSELATA !

        sau crezi ca daca tu scrii in „smerenia ta „inspirata” de …cine OARE (/ nebunia ta „acatiste” unor Sfinti si Troparele si Cantarile Bisericii au fost cumva compuse de alede d ástia ca tine??

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:29 pm

        apa imputita de BOCOLTARIE

        „Iertare! Întreb și eu. În textele vechi, la rugăciunea ,,Împărate ceresc” apare cuvântul , plinesti” . Acesta înseamnă ca Dumnezeu desăvârșește totul, adică face sa fie plin. În cărțile de rugăciuni mai noi, scrie ,,care toate le implinesti”. Asta inseamna ca Dumnezeu e un fel de executant care împlinește totul. Cum așa? Face ascultare El de om?” ____ doar acesta intrebare este ELOCVENTA despre „inspiratia” ta si „talcuirile” pe care le propui aici …. si „originea” lor din BEZNA !

        NO COMMENT !…. au ajuns sa teHUOloghiseasca din burti NEVINDECATE de CURVIE toate alfabetizatele!

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:59 pm

        … si de asta a ajuns ducatorii DEGEABA ( GLOATA) din Romania o adunatura de babe si prosti „evlaviosi” daca „teologia” lor SURREMA e … nicodim manditza !
        … dar mandri nevoie mare si filetisti: „grecii e rai, rusii e imperialisti, bulgarii sun prostii aia cu gradinaritul ” … numai romanii sunt „Muc si sfarc ” intre neamurile Lui Dumnezeu si „nimeni” n-are „Virtutile” lor si „mucenicia” lor gen boca ! ..
        tu esti un exemplar ELOCVENT al „fenomenuli” populistizarii/VULGARIZARII JOSNICE a Teologiei si al evlaviei bolande plina de ERES !

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 13, 2017 at 7:27 pm

      apa de ploaie INSEELATA si OBRAZNICA

      ” În acatist apare cuvântul ,,mireasa”, dar acatistul nu e un text sacru. „___

      asta e o afirmatie de o MARE OBRAZNICIE si CRASA INGORANTA !

      asa-i, mai „poeteso” ! ca aceia care au scris aceasta Rugaciune ( ia citeste CINE si CAND/ in ce conditii a fost scris Acatisul acesta ANUME ! Acatist cu care s-a rugat Biserica SUTE de ani… pana la „diortoristorul” si „luminatorul ” tau … „marele” nicodim manditza cu coditza ! 🙂 ) crezi tu ca ACEI BARBATI SFINTI erau tine si „visatorii” care scriu azi Acatiste si rugaciuni pentru APOSTATI in stare DE PRELEST !

      asta da OBRZANICIE si CRASA ignoranta sa CONTRAZICI Sfintii si Biserica dispretuind rugacunile lor ca fiind „compozitii de amatori ” dupa modelul tau , … si apoi te miri/indignezi ca ” am ceva cu tine” daca NU INGADUI sa smintesti cu asemenea enormitati pe cei de aici mai nesituitori dar SINCERI nu ca tine „invatato” !

      tu chiar iti dai seama cat de pe aratura esti, si mai „Inveti” si pe altii ?
      daca NU, e spre PAGUBA ta … IMENSA !
      macar taci, ti-ar fi mai de folos daca mai mult nu poti sa corectezi la starea ta!

      Apreciază

  38. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 13, 2017 at 6:01 pm

    Ce urmărești prin aceste apelative? Sa-mi arăți disprețul. Pot sa mă dipretuies și singura. Oricum , îți Mulțumesc pentru osteneală de a-mi răspunde. Știu ca nu am întotdeauna dreptate și îmi place sa fiu contrazisă. Cu argumente, evident. Și fără atata răutate. Pace în suflet, indiferent dacă estI ,,el” sau ,,ea”!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on ianuarie 13, 2017 at 7:09 pm

      „Ce urmărești prin aceste apelative? Sa-mi arăți disprețul.”_____ tu crezi ca alta treaba nu mai am eu in afara de tine nu?
      ti-am aratat ce PROBLEME MAJORE ai ca sa NU se insele si ceilalti din nebagare de seama ascultand la prostiile tale sforraitoare impanate cu citate rastalmacite dupa mintea ta de la Sf Parinti si culmea… indemnuri „parintesti ” la „inalta” duhovnicie si „inspirate” rugaciuni si „acatiste” compuse in stare de prelest.

      ” Pace în suflet, indiferent dacă estI ,,el” sau ,,ea”!” ____ bine ca nu zici si andorgin ca „teHUOlog” zian INSELATUL vostru era mare „amator” de asemenea teme! 🙂 ….

      … si o minte banuitoare ( dam cu banul o fi „el” ..o fi „ea”… 🙂 … dupa ce mai inainte l-am banuit ca s-ar pretinde chiar ABSOLUTUL El !!!) ) e o minte framantata de inchipuri si care vadeste IMAGINARUL( poarta de interfata/ „discutii” a divolului cu sufletul omenesc, facultate inferioara a mintii nu intamplator exacerbata la „visatorii” antrenati in INSELARI, vezi explicatia la Dogmatica Sf Ioan Damaschinul) si preponderent fata de ratiunea sanatoasa nealunecoasa.
      (ps : nu esti originala nici in asta, sunt obisnuit DEMULT, au mai fost unii pe aici pe blog care ne-au tratat de „gospodine”( in sensul cel mai pejorativ al cuvantului) pe Mirela, marinela, Aurora si … pe mine !! ___ (alt „inspirat ” de „duhu ´ ” 🙂 … )

      Apreciază

  39. Elisabeta said, on ianuarie 13, 2017 at 7:28 pm

    „Priveghează şi întăreşte ce a mai rămas şi era să moară. Căci n-am găsit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu.
    Drept aceea, adu-ţi aminte cum ai primit şi ai auzit şi păstrează şi te pocăieşte. Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur şi nu vei ştii în care ceas voi veni asupra ta.
    Dar ai câţiva oameni în Sardes, care nu şi-au mânjit hainele lor, ci ei vor umbla cu Mine îmbrăcaţi în veşminte albe, fiindcă sunt vrednici.
    Cel ce biruieşte va fi astfel îmbrăcat în veşminte albe şi nu voi şterge deloc numele lui din cartea vieţii şi voi mărturisi numele lui înaintea părintelui Meu şi înaintea îngerilor Lui.” (Apoc. 3).

    Dragilor, iubiți Frați, Dreptmăritori-Creștini-Ortodocși, să ne rugăm pentru toți Frații noștri români, ca să nu fim neîndurători față de cei ce au căzut, fiind și ei cei „Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și îmbrăcat”. Încă avem șansa unică și cea de pe urmă, să ne pocăim, adică și unii și alții, să ne întoarcem la: „UNA CREDINȚĂ-SOBORNICEASCĂ-APOSTOLICEASĂ-BISERICĂ de la Începuturi”. De ce ???… Fiindcă, numai aceștia, „îmbrăcați în haine albe vor fi scriși în Cartea Vieții! ne învață Domnul nostru Iisus Hristos..
    Evident, simțim că sufletul nostru ne este tulburat, apăsat, îndurerat, că nu mai frecventăm Biserica, pe Domnul nostru Iisus, pe Sfinții noștri, acolo unde erau numai ziduri, dar ne înșelăm…! Dumnezeu, Maica Sa, și toți Sfinții sunt acum, „BISERICĂ, Casă de Odihnă a Domnului Hristos-Dumnezeu”, în SUFLETUL nostru, șn csa noastră, șn munte, oriunde este strigat. Domnul ne liniștește cugetul cu libera alegere „dacă vrei…” și nicidecum… nu ne putem înălța la cinstea Domnului Hristos a face un bici din ștreanguri și a lovi cu el pe toți cei din fosta Casă a Lui, ce au negustorit, profitând financiar pe seama Cuvântului Său, însușindu-și Mănăstiri și Biserici ca fiind proprietatea lor… Mai rău de atât, ne scot afară din Biserică pentru că ei așa vor să spună, exact, „Binelui, rău și răului bine!”

    Găsim în aceste versete, numai, „câțiva oameni în Sardes, care nu și-au mânjit hainele lor, ci ei vor umbla cu Mine îmbrăcați în veșminte albe, fiindcă sunt vrednici…”
    Deci, să nu ne smintească cineva, să nu cedăm, să nu ne murdărim sufletele (hainele albe) mâncând și bând din același potir cu cei ce l-au vândut și l-au trădat pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos pentru un blid de linte… și totuși, tot mai umblă ca CELE 5 FECIOARE NEBUNE PE LA ALȚI NEGUSTORI!
    Unii, cu părere de rău, așteaptă SEMN de la Domnul nostru Iisus??? Semnul s-a dat „celor doi”, se află în conținutul cărții: „IEȘIȚI DIN EA, POPORUL MEU!” ca să nu vă faceți părtași păcatelor ei, și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei…! (Apoc. 18).
    Cei care ies, acum, la îndemnul Mântuitorului nu se mai tulbură sufletește, și nici nu se tem de cele ce urmează în acestă lume deșartă! Noi, fără a socoti nimic din știința lumii, noi care îl cunoaștem și dorim să ascultăm numai de Învățătorul nostru, credem numai în Cuvântul Domnului Iisus și, așteptăm: „Ieșiți copiii Mei din latura și întunericul morții, ieșiți de la acei pământeni, ce vă împodobesc ușa iadului, cu flori și tam-tam, spunând că acolo este Raiul”. Ieșiți și rugați-vă, cu inima curată și cu sufletul plin de evlavie și Dreaptă-Credință, oriunde vă aflați ! În casa voastră, la servici, sau pe cale, în tot cuprinsul… numai rugați-vă cu bucurie în inimă și nu cu silă. Domnul a zis: „nu înșirați multe rugăciuni, ci „TATĂL NOSTRU”! Știe Domnul, pe cei scriși în Cartea Vieții. Nu mai e nimic de făcut…….!!!!!!!
    Rămâne să așteptăm „VENIREA SA PE NORI”. Nimic din cuvintele Domnului nu se vor pierde, ci toate se vor împlini la momentul potrivit:
    „Domnul nu face nimic fără să fi descoperit taina Sa proorocilor, slujitorii Lui!” (Amos 3- 7)

    Apreciază

  40. rugaciune said, on ianuarie 21, 2017 at 8:03 pm

    Particip si eu.
    Daniel

    Apreciază

  41. […] SA NE RUGAM. Fara rugaciune e ca si cum ne-am lupta dezbracati si cu mainile goale impotriva unui so… […]

    Apreciază

  42. […] SA NE RUGAM. Fara rugaciune e ca si cum ne-am lupta dezbracati si cu mainile goale impotriva unui so… […]

    Apreciază

  43. […] SA NE RUGAM. Fara rugaciune e ca si cum ne-am lupta dezbracati si cu mainile goale impotriva unui so… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.