SACCSIV – blog ortodox

SCHITUL PRODROMU a intrerupt pomenirea Patriarhului Bartolomeu

Posted in ECUMENISM, Patriarhul BARTOLOMEU, SCHITUL PRODROMU by saccsiv on ianuarie 5, 2017

In timp ce Chinotita condamna intreruperea pomenirii, Schitul Prodromu se tine tare. Iata ce putem citi la Schitul Prodromu a întrerupt pomenirea patr. Bartolomeu de pe Sinodul Talharesc:

Suntem informati de catre parinti pusnici de la Vigla cum ca in urma votului care a avut loc in Schitul Prodromu, si anume 50 de parinti au votat cu totii pentru intreruperea pomenirii.

Schitul a instiintat Manastirea de care apartine si anume Marea Lavra, si au inceput presiunile puternice impotriva Schitului. Marea Lavra urmarind ca nu cumva intreruperea pomenirii sa devina publica. Egumenul Manastirii Marea Lavra si anume parintele Prodromos este atat de infuriat incat, calcand toata randuiala democratica de o mie de ani a Sfantului Munte, in mod fascist, a spus ( lipsit de orice baza legala): „De astazi eu anulez conducerea Schitului Prodromu” (bineinteles ca nu are o asemenea putere de a face asa ceva).

Tot in aceste zile a fost trimis de catre Patriarhia Romana, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, ca sa vada situatia de aproape si sa slujeasca Sf Liturghie. Parintii Schitului i-au spus ca nu este primit decat daca se leapada de ” Sinodul” din Colimbari, Creta. (IPS Andrei nefiind lasat sa intre in Schit pentru a sluji). Unii spun că a plecat tulburat făcând reclamații la măn. Marea Lavră, la Chinotita Sf. Munte și chiar la patr. ecumenică.

Știrea este confirmată din mai multe surse.

conform cu http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/01/blog-post_30.html

Legat de subiect, la începutul săptămânii circula următorul SMS:

„Informatie de ultima ora…la Sf. Munte Athos, situatia in Schitul Prodromu e fara precedent. Ieri dupa amiaza, dupa 5 ore de discutii egumenul Man. Marea Lavra (de care apartine Schitul Prodromu), a spus ca Sinaxa Schitului e desfiintata si de acum el conduce Schitul, iar Staretul Athanasie va participa la Sinaxa Lavrei. Monahii Prodromiti care sustin nepomenirea Patriarhului vor trebui sa plece. Se pare ca Parintele Iulian sustine nepomenirea. Riscul major e sa trimita preoti greci sa faca slujba in limba greaca.”

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mihai444 said, on ianuarie 5, 2017 at 3:41 am

  sunt de parere ca romanii au fost privilegiati in sensul ca noi am avut mari duhovnici in viata pana in urma cu 5 ani. celelalte popoare ortodoxe cred ca au ramas inca din anii 90′ fara astfel de repere. https://www.youtube.com/watch?v=fY6sczbqK8g

  Apreciază

 2. mihai444 said, on ianuarie 5, 2017 at 3:47 am

  Apreciază

  • ban said, on ianuarie 5, 2017 at 9:02 am

   ”Inselatului” Glicherie. Tre’ sa avem grija, chiar si patriarhii se pot insela; uita-te la trezorierul daniel ciobotea, daca nu crezi.

   Apreciază

  • guti flo said, on ianuarie 5, 2017 at 9:55 am

   Ceva este in neregula… in spatele lui este o icoana catolica!

   Apreciat de 1 persoană

  • Aurora said, on ianuarie 5, 2017 at 10:48 am

   Ca se poate insela se vede din fotografia care il arata langa o icoana papistasa cu madonna si pruncul. Iata un indiciu care spune tot. Un parinte prigonit n-ar trebui sa aiba tablouri renascentiste pe perete pe post de icoane.

   Apreciat de 1 persoană

   • Aliosa said, on ianuarie 5, 2017 at 8:27 pm

    Dar de unde sti ca este „pe post de icoana”, eu nu cred ca se inchina la acest tablou, este doar un tablou si atat, probabil primit cadou.

    Apreciază

  • gyonyk said, on ianuarie 5, 2017 at 7:44 pm

   Eu consider ca cineva ia adus acea icoana, sau era acolo cand s-a mutat dansul in acea locuinta. Stiind bineintels ca nu este o icoana Bizantina, Ortodoxa, dar stiind totusi ca infatiseaza/reprezinta pe Maica Domnului cu Mantuitorul, a dorit totusi sa o pastreze. Asta nu cred ca inseamna ca a gresit…Vedeti totusi ca a pus si Iconite canonice… Bineinteles cred ca ar putea sa o si arda, fara a pacatui….

   Apreciază

 3. mihai444 said, on ianuarie 5, 2017 at 3:48 am

  Apreciat de 1 persoană

 4. mihai444 said, on ianuarie 5, 2017 at 4:03 am

  suntem cam singurii, Vasile, nu? 😉 o manastire intreaga sa se dezica de Bartolomeu, e ceva. din pacate, noi, romanii, jucam mai mereu pe ”extreme”. in tara suntem praf, suntem cei mai aplecati spre ecumenism.cauzele sunt: 1 plecarea unui numar impostant de romani in strainatate la munca. 2 la noi masoneria sa impus cu mult mai bine ca-n alte tari ortodoxe.si cum mai suntem noi predispusi si la tradari, tabloul e jalnic. va las un exemplu: http://basilica.ro/sfanta-cruce-asezata-pe-catedrala-episcopala-sfanta-treime-din-baia-mare/#&gid=1&pid=3 site ”serios”,priviti ce cruce iau pus 😦 noul ierarh care ia luat locul ultimului mare episcop pe care l-am avut, Justin Chira (stiti bine, a marturisit erezia ecumenista) se ruga impreuna cu ereticii fix in urma cu 2 ani. https://www.youtube.com/watch?v=k7BVCdXX2CI -minutul 6. l-au inscaunat si imediat a organizat un concert in catedrala. la inscaunarea lui au venit o gramada de ”lume buna”, masoni, primar (mason), popi de diferite confesiuni,etc

  Apreciază

  • Alexandru TM said, on ianuarie 5, 2017 at 9:02 am

   Eu am fost in Athos când am aflat ca nu l-au lăsat pe Ips Andrei sa intre in Manastire la Prodromu. E adevarat.Am scris pe blog la comentarii, înainte de crăciun.

   Desi parintii de la Marea Lavra duc o viată austera in post si rugăciune, nu inteleg de ce ar partiza cu ecumenismul. Ori cum in afara de Romanii de la schitul Prodromu, doar chiliotii au mai oprit pomenirea, din parte marilor manstiri e putin probabil sa oprească cineva pomenirea.

   Mantuire

   Apreciază

 5. Matiu Cosmin said, on ianuarie 5, 2017 at 8:17 am

  Athosul a fost mult ajutat de domnitorii nostri, se joaca rau cu vesnicia unii dictatori calugari de pe acolo

  Apreciat de 1 persoană

  • Mihai said, on ianuarie 5, 2017 at 10:32 am

   Cosmin atîta timp cât și acolo au pătruns ,,slugarnici” de genul filotheu și hariton nu ar trebui sa te mai mire, ma refer la SF chinotita

   Apreciază

 6. Adi said, on ianuarie 5, 2017 at 8:51 am

  Doamne ajuta! Prima veste buna!

  Apreciază

 7. guti flo said, on ianuarie 5, 2017 at 10:01 am

  Doamne ajuta…intr-adevar o veste buna!

  Apreciază

  • el said, on ianuarie 5, 2017 at 11:48 am

   guti flo

   intr-adevar in Man Prodromu inca dupa aposatzia din Creta s-au distins cativa parinti ieromonahi care NU AU MAI POMENIT pe eretick bartolomeu, desi oficial Nu au facut nici o declaratie catre Chinotita, dar au fost sustinuti dintru inceput de Avva lor Iulian Prodromitul care NU SE IMPARATSESTE de la pomenitorii de eretic !!
   dupa ce au venit par de la Prodromu cu Gheron Sava in Romania acolo s-a lamurit si mai clar acest curent ANTIECUMENIST LUPTATOR, si iata ca acum au convins si pe Atanasie staretul sa NU MAI POMENEASCA oficial pe bartolomeu.

   acum cateva zile au fost o gsaca de grecotei din reperezentantii Chinotitei si I_AU EMINTAT pe prodromiti despre care AFLASERA ca desi NU facusera ubilica NEPOMENIREA , in mare pare dintre iromonahi NU POMENEAU pe bartolumeu, si i-au amenintat cu izgonirea din Prodromu !! au pus MULTA presiune pe Parinti, si IATA ca i-au adus in situatia sa se delimiteze si FATIS si CLAR inaintea tutiror de ereticul bartolomeu.

   situatia este ins ain desfasurare, inca sunt MARI PRESIUNI si AMININTARI catre Prodromiti…. sa ne rugam pentru dansii ca Dumnezeu sa intareasca pana la sfarsit SUFLETELE lor sa MARTURISEASCA CURAT Ortodxia si sa fie o PILDA CURATA de Dreapta Credinta marturisitae in acest veac desfranat eretic si pacatos.

   sa NU va asteptai la bine din partea Manastirior mari athonite desi nici acela NU SUNT LIPSITE de NEPOMENITORI prigoniti feicare la locul sau si neluati in seama , ale caror glauris mici snt inabusite de trendul general al Manastrii respective.

   oficial singur Avva Partenie Bartanul Staret dela Marea Lavra este DESCHIS IMPOTRIVA ecumenismului in cadrul chinotitelor lor si a incercat de mai multe ori de la tradarea din Creta pana acum sa atraga oficial pe la intalnirile lor atentia staretilor din Chinotita si reprezentantilor lor ca : NU TREBUIE SA MAI POMENASCA pe bartolmeu,
   dar batran fiind l-au covrasit de fiecare data cu vorbaria lor desarta si mincinoasa gen vezi limbarii indraciti din gsaca propaganda beserica.srl care fac ravagii si aici pe blog cu „apologia” RAMANERII IN COMUNIUNE cu EREZIA pe motiv de „schisma” ….desi se prefac prin discurusri viclene si teHUOlogice spurcate ca ar fi „anti-ecumenisti”…. genul de „marturistorii de balta ” … sunt acolo trendul general al limbarilor ___purtatorilor de palavre __ oficiale ale Marilor Man Athonite !) ..
   Batranul Partenie se intorcea de fiecare data AMARAT la Marea Lara si marturisea neputincios starea de lucruri a Marilor Man Athonite care numesc SCHISMATICI pe NEPOMENITORII ERETICULUI bartolomeu !!! … iar pe el il luau chiar si in ras nerusinandu-se nici de rangul , nici de varsta lui duhovniceasca…. incat Gheron Partenie lasa sa ramana ca pana acum . (NU INTAPLATOR de la Marea Lavra e Gheron Sava …. dar pacat ca Stretzul e batran,slab si bolnav si nu ai are suflul necesar sa se impotriveasca LEPADARII prin NEPOMENIREA ERETICULUI bartolomeu. )– asta ca info generale !
   Ahosul e mare si divizat, trendul Marilor Man . este APOSTAZIA insa ! 😦

   …e o sa vina vreme, si asta CURAND, sa se dea pe fata si cácolo parintii care de partea cuis e stueaza : ori cu EREZIA ori cu Hristos !… insa despre asta ca si pana acum in lume se va auzi DOAR glsul MAJORITATII CAZUTE ….

   Apreciază

   • guti flo said, on ianuarie 5, 2017 at 11:01 pm

    el
    multumesc pt info!…..eu personal am mare incredere in ei si in deciziile lor ..(vb de parintii din Prodromu) sa ne rugam pt ei dupa puterea noastra…si nu numai.

    Apreciază

 8. Marius 823 said, on ianuarie 5, 2017 at 1:31 pm

  OBSERV CA ACEST SITE FACE MAI MULTA RECLAMA VIITORULUI GUVERNATOR MONDIAL SI ECUMENISMULUI…„PROSTI, PROSTI DA MULTI!!!”

  Apreciază

 9. elenaadriana popa said, on ianuarie 5, 2017 at 6:45 pm

  E UN DAR CERESC …. ….pur si simplu este ..o managaiere pe care Precurata Maica a Domnului …ne-o trimite noua ,poporului roman tradat de toti arhierei…. ESTE UN DAR AL MAICII DOMNULUI …
  NU CREDEAM CA ESTE CU PUTINTA ASA CEVA ….CA INTRAGA MANASTIRE ..SA INCETEZE POMENIREA ….
  ASTA E O INCURAJARE ..PENTRU TOATE MANASTIRILE DIN TARA ..
  SA MULTUMIM DOMNULUI SI MAICII SALE ..PENTRU ACEASTA ..MARE ,MARE ,BUCURIE …SI SA NE RUGAM SA-I INTARESCA PE TOTI PARINTII NEPOMENITORI..SI SA-I TINA UNITI PE PARINTII DIN PRODROMU CARE ..PROBABIL VOR FI PRIGONITI…….ORTODOXIE .SAU MOARTE …SA FLUTURE SI PE ..ZIDURILE MANASTIRII PRODROMU….CRUCE SAU PAINE …….

  Apreciază

 10. gyonyk said, on ianuarie 5, 2017 at 7:51 pm

  Dumnezeu sa ii intareasca pe P.C. Parinti din Sf. Munte Athos si de pretutindenea… Oricum, in Sf. Munte sunt foarte multe locuri in care Parintii alungati isi pot gasi adapost: grote, chilii parasite… au adapost; ce ne-am face noi, cei din orase, daca am fi situatia sa ne ascundem rapid, sa parasim orasele? sa mergem sute de km si sa nimerim in muntii si padurile vandute strainilor, sa nu impuste ca pe animale ca ne aflam pe teritoriul lor? Asta in situatia in care am apuca sa ajungem pana acolo…

  Apreciază

  • marinela said, on ianuarie 5, 2017 at 8:45 pm

   Slavit sa fie Domnul!Iaca si-o veste imbucuratoare dupa atitea vesti triste despre ravagiile blestematului ecumenism. M-am bucurat nespus si parca nu-mi venea sa cred ,ca au luat cu totii hotarirea asta inteleapta,
   si nu doar par Iulian.Sper sa nu se lase „zdrobiti” de presiunile ereticilor pomenitori si sa mearga pina la capat cu nepomenirea trufasului eretic Bartolomeu. Doamne lumineaza-i pe toti ,unul cite unul ca sa se-ntoarca din nou in bratele Tale Sfinte,acesti cazuti din Biserica Ta!

   Apreciază

   • Alexandru TM said, on ianuarie 5, 2017 at 11:09 pm

    Doamne ajuta,
    Sa milostivit, Cel Prea Înalt, de umila si subreda noastră strădanie de rugăciune impreuna si ne-a trimis semn de întărire, prin parintii de la Prodromu.

    Fratilor cat mai multi haideti sa punem genunchiul la rugăciune impreuna in cuget dreptslavitor incepand cu ora 23:00 si poate inca unul din calugarii, preotii si mirenii din tara de se va trezi si vom avea plata in cer cat si pe pamant.

    Te rog Vasile , fa o postare pe tema cu rugăciunea mai multora dintre noi. Sunt convins ca Hristos si Maica Sfânta iau aminte la anemicile noastre tânguiri de le vom ridica impreuna.

    Iertare si Mantuire

    Apreciază

 11. ion hodor, said, on ianuarie 7, 2017 at 1:55 am

  UNA dintre cele mai fericite zile din viata mea pacatoasa,Podromul e Romania ortodoxa,nu ierarhii fanarioti ai lui Daniel coada de catel.

  Apreciază

 12. Florentina said, on ianuarie 7, 2017 at 4:43 am

  Cind vrasmasul face ce vrea cu preotii care se maniinca intre ei ,ce sa facem noi pacatosii ,ne uitam ca la circ ,nu avem nimic a spune ! Bunul DUMNEZEU sa – I lumineze pe preotii care au imbratisat preotia doar pentru lux sa ii scota din iad ul lacomiei.

  Apreciază

  • Cristina said, on ianuarie 7, 2017 at 9:45 am

   Doamne ajuta! De uitat de uitam, ne informam ce se intampla, dar hai sa ne rugam organizat! Saccsiv, intr-adevar ar fi foarte bine sa faci o postare despre asta. Suntem multi care pana acum am tacut si vrem sa ne alaturam in lupta cea buna, sunt convinsa de asta. Rugaciunea ne va ajuta mult sa ramanem tari pe pozitii si noi si preotii vrednici!

   Apreciază

 13. florian said, on mai 21, 2017 at 3:13 am

  Ortodoxia este de sine stătătoare ,ea nu se amestecă cu nici un alt cult creștin, de ce nu sântem lăsați să ne decidem soarta? La fel cum uleiul cu apa nu se amestecă nici noi creștinii ortodocși nu ne amestecăm cu alții ,indiferent de orientarea lor .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: