SACCSIV – blog ortodox

Un deceniu de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana / Ce zice PATRIARHUL DANIEL

Posted in PATRIARHUL DANIEL, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on ianuarie 2, 2017

Secretary of State Condoleezza Rice holds a news conference to discuss the sixth annual Department of State Trafficking in Persons Report, Monday, June 5, 2006, at the Department of State in Washington. (AP Photo/Haraz N. Ghanbari)

Foto: http://ddees.com/index.php/2015/09/11/david-dees-art-gallery/

Iata ce putem citi la Un deceniu de la aderarea României la Uniunea Europeană. „Diversitatea spirituală și culturală a Europei este marea sa bogăție care trebuie păstrată”, subliniază Patriarhul Daniel de pe Basilica:

România aniversează duminică, 1 ianuarie 2017, zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Patriarhul României a apreciat, într-un cuvânt rostit la Bruxelles în anul 2013, că Uniunea Europeană este un experiment unic, aflat în construcție, pe baza unei sinteze de valori: libertatea, statul de drept, democrația, drepturile omului, solidaritatea ș.a.

Idealul sau proiectul european inițial avea două aripi sau motivații majore care i-au permis să se înalțe foarte mult. Aceste două motivații erau pacea și solidaritatea între statele Europei. Iar motorul care a propulsat cu forță proiectul european a fost prosperitatea materială, ca urmare a unei creșteri economice susținute. România fiind statul membru al Uniunii Europene cu cei mai mulți creștini ortodocși, Biserica Ortodoxă Română încurajează cooperarea și solidaritatea europeană. În România, Biserica dezvoltă proiecte cu finanțare europeană în domeniul incluziunii sociale, al educației copiilor și tinerilor, în domeniul restaurării monumentelor istorice, religioase și civile, și chiar în domeniul agriculturii, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Ca o recomandare, Părintele Patriarh a subliniat că diversitatea spirituală și culturală a Europei este marea sa bogăție care trebuie păstrată.

Într-o lume aflată în proces de globalizare rapidă, când în societate totul se schimbă prea rapid din punct de vedere tehnic, economic și politic, un mare număr de oameni găsesc în religie un reper major de continuitate și de conservare a identității spirituale și culturale, etnice sau naționale. Iar diversitatea spirituală și culturală a Europei este marea sa bogăție care trebuie păstrată, chiar dacă nu poate fi cuantificată economic sau financiar. În acest sens, dialogul Uniunii Europene cu Bisericile, comunitățile religioase și filosofice este în același timp un act democratic și de respect pentru cetățenii europeni, pentru credința și cultura lor, indiferent de prosperitatea lor materială, a concluzionat Patriarhul Daniel.

***

Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 și confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de țară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat, de asemenea, data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România și Bulgaria. Cele două țări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abația Neumünster din Luxemburg.

Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim totusi ce inseamna de fapt UE si cine a fost cu ideea:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

STATELE UNITE ALE EUROPEI – un ideal al MASONERIEI din secolul XIX

STITI CE-A FOST American Committee on United Europe? E ESENTIAL SA STIM, ca sa intelegem mai bine …

VIDEO – Vladimir Bukovsky: Uniunea Europeana, Noua Uniune Sovietica

Florin Stuparu: PRINTESA EUROPA ŞI MINOTAURUL

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

 

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 5:02 am

    Da, dar ai văzut că din punctul lui danutz totul este ok

    Apreciat de 1 persoană

    • Templier said, on ianuarie 2, 2017 at 10:39 am

      Danutz nu se opune
      „Patriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei, pentru că este vorba despre un lăcaş de cult recunoscut de stat şi nu un centru de pregătire al unor lideri islamici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Vasile Bănescu.
      http://www.libertatea.ro/stiri/patriarhia-romana-nu-se-opune-ridicarii-unei-moschei-1700684

      Apreciază

      • Ionut said, on ianuarie 2, 2017 at 12:23 pm

        Bai, nea Vasile Banescu, transmite-i lu’ sefu’ matale ca Patriarhia Romana nu e proprietatea ierarhilor pe persoana fizica. Patriarhia Romana e reprezentantul BOR si nimic mai mult, BOR insemnand noi toti, „prostimea”. Si ca atare, ar trebui sa intrebe si „prostimea” ce parere are.
        Si prostul, adica eu, NU VREAU sa fie contruita moschee pe pamantul Brancovenilor. AI PRICEPUT?

        Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 4:02 pm

        Da, atenție hai că sa nu băgăm Patriarhia în aceiași oala cu un intrus ce sa agata că maracinele, acești măscărici din b.o.r sunt niște intrusi

        Apreciază

      • Patriarhia e de acord cu construirea moscheii din Bucuresti - a primit asigurari ca nu vor fi pregatiti aici lideri islamici said, on ianuarie 2, 2017 at 7:05 pm

        Patriarhia e de acord cu construirea moscheii din Bucuresti – a primit asigurari ca nu vor fi pregatiti aici lideri islamici

        Patriarhia Romana nu se opune ridicarii unei moschei in Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei, Vasile Banescu, intr-o emisiune la Digi 24. El a spus ca este vorba despre un lacas de cult recunoscut de stat, despre care a primit asigurari ca nu va fi un centru de pregatire al unor lideri islamici.

        „Patriarhia nu se opune construirii unui lacas de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradictie de termeni. Problema ridicarii moscheii nu are legatura strict cu biserica, si nici macar implicit, ci cu Guvernul, care da aprobarile. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte ca e vorba de o moschee mai mare decat cea dintr-un oras de provincie, si ca nu e vorba de un centru de pregatire a unor lideri islamici”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

        Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca in Bucuresti, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, a fost eliberat, insa acest document nu da dreptul de construire.

        Planul Urbanistic Zonal urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, iar competenta asigurarii dezbaterii publice si realizarii procedurii de consultare a populatiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

        Numai dupa ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire.

        Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

        Intrucat documentatia depusa a fost incompleta, primaria a transmis petentului o adresa de completare, prin care a cerut precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare.

        Reprezentantii cultului musulman au revenit cu documentele solicitate si, in acest context, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul constructiei.

        Apreciază

      • Patriarhia e de acord cu construirea moscheii din Bucuresti - a primit asigurari ca nu vor fi pregatiti aici lideri islamici said, on ianuarie 2, 2017 at 7:06 pm

        Patriarhia e de acord cu construirea moscheii din Bucuresti – a primit asigurari ca nu vor fi pregatiti aici lideri islamici

        http://www.ziare.com/social/patriarhul-daniel/patriarhia-e-de-acord-cu-construirea-moscheii-din-bucuresti-a-primit-asigurari-ca-nu-vor-fi-pregatiti-aici-lideri-islamici-1448596

        Apreciază

  2. sherlock_holmes said, on ianuarie 2, 2017 at 9:55 am

    Zicea in anul 2013 parca asa ceva,nu acum…limbaj de lemn plus ceva diplomatie parca si slugarnicie pentru fondurile UE.

    ” În România, Biserica dezvoltă proiecte cu finanțare europeană în domeniul incluziunii sociale…” sper ca se refera eventual la tigani si nu la homosexuali,pe care are datoria sa-i ajute sa iasa din starea aceasta pacatoasa.

    Poate ca intre timp si-a mai revenit din fierbinteala ( microb periculos ) cu UE.

    Stau si ma intreb,oare chiar mai exista un singur ierarh sau preot ortodox in intreaga lume care chiar pricepe ce se intimpla si cine este in spatele tuturor atrocitatilor care se comit ? Ca de curaj sa marturiseasca sint convins ca nu au,se si vede sau nu se aude…Dar macar acolo,in constiinta lor,macar in tacere,stiu cum sa se roage lui Dumnezeu ? Si ce sa-i ceara ?

    A,mi-am adus aminte,exista unul singur ,de care stiu eu,ierarhul Serafim al Pireului.

    Apreciază

  3. aliona said, on ianuarie 2, 2017 at 10:10 am

    În BOR, sub mantaua europeană, numai sufletele nu se mântuiesc, în rest … de toate „În România, Biserica dezvoltă proiecte cu finanțare europeană în domeniul incluziunii sociale, al educației copiilor și tinerilor, în domeniul restaurării monumentelor istorice, religioase și civile, și chiar în domeniul agriculturii”

    Apreciază

  4. sorin said, on ianuarie 2, 2017 at 10:31 am

    plus ca Danut, nu doar ca este deacord cu diversitatea, dar si o promoveaza. Deci acesti ierarhi nevinovati care in Creta au semnat din prostie sau nestiinta trebuiesc tratati cu o foarte mare dragoste. Asta afirma unii, ba mai mult sustin ca sunt cativa care invita la nu stiu ce schisma.

    Apreciază

  5. dante said, on ianuarie 2, 2017 at 10:34 am

    Infumuratul asta de Daniel daca tacea era mult mai intelept, in fond nu l-a obligat nimeni sa rosteasca asemenea aberatii, dar deh….omul trebuie sa respecte agenda multiubitei lui globalizari. Lupi pusi paznici la oi
    „….diversitatea spirituală și culturală a Europei este marea sa bogăție care trebuie păstrată…”
    Dupa astfel de declaratie ce ar mai fi de spus!!?? Omul asta vrea sa ajunga in fata Lui Hristos cu diversitatea spirituala a Europei si sa o prezinte ca o mare virtute la judecata de apoi.

    Fereasca Dumnezeu!

    Apreciază

    • ciclop said, on august 4, 2021 at 4:37 pm

      LAMURITI-L PE CETATEANUL daniel ciobotea ASUPRA CONTINUTULUI TEORIEI KALERGI SI APOI SA MAI VORBEASCA DESPRE DIVERSITATE CULTURAL A SI SPIRITUALA ; CEL ARE IL POATE „LUMINA ‘ ESTE CHIAR PRESEDINTELE TARII , k.w. iohnnis, CEL PREA FERICIT SI INCANTAT DE PRIMIREA UNUI PREMIU DIN PARTEA URMASILOR SI CONTINUATORILOR TEORIEI KALERGI’, PRIMIND ACEST PREMIU ESTE DE ACORD IN TOTALITATE CU ACEASTA TEORIE A DISPARITIEI RASELOR EUROPENE SI INLOCUIREA LOR , PRIN METISARE CU RASE NE EUROPENE CARE VOR FI CON DUSE DE O PLUTOCRATIE – O PATURA DE OAMENI BOGATII SI BINE ALESI.

      TREZESRE-TE IOANE , TREZESTE-TE GHEORGHE !!!

      Apreciază

  6. Maria said, on ianuarie 2, 2017 at 10:58 am

    O cronologie mai puțin cunoscută a Ortodoxiei în cel de-al douăzecilea veac | Sfântul Munte Athos
    https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2013/05/10/o-cronologie-mai-putin-cunoscuta-a-ortodoxiei-in-cel-de-al-douazecilea-veac/

    Apreciază

  7. gheorghi said, on ianuarie 2, 2017 at 11:23 am

    „… diversitatea spirituală și culturală a Europei este marea sa bogăție care trebuie păstrată…”
    Am inteles – toate ratacirile, inselarile, devierile, Hus, Galilei, Luther, Darwin, Marx, masoneria mestazianta… satanismul „diversificat” incununat de semitism, de legea talmudica preluata prin Dreptul Roman… toate aste sint „bogatie” care „trebuie pastrata”!
    Bravo – asta demonizare ca nu cumva sa dorim curatenia spirituala si sa fie pastrata marturia crestina!
    Bine si trist zicea PArintele Episcop Jar – mai bine nu va nasteati….

    Apreciază

  8. adi said, on ianuarie 2, 2017 at 11:32 am

    Ieromonah Eftimie Mitra – Aspecte ale rezistenţei ortodoxe din România faţă de Sinodul din Creta

    Apreciază

  9. Matiu Cosmin said, on ianuarie 2, 2017 at 11:55 am

    Apreciază

  10. Ionut said, on ianuarie 2, 2017 at 12:15 pm

    Da, am vazut cativa politicieni romani din prima linie afirmand ca marea realizare a ultimului deceniu e integrarea in UE. Cu atat se pot lauda, deci nu am ce mai astepta de la ei.
    Am vazut batjocura, jaful si toatr celelalte „binefaceri” ale integrarii in UE. Nu, multumesc…
    Uniunea asta ar fi putut insemna ceva daca era cladita pe adevaratele valori. E un talmes-balmes, cu state de mana intai, de mana a doua si de mana a treia, unde „minoritatile” de <1% isi bat joc de majoritate, unde se incearca stergerea identitatii nationale si individuale si inlocuirea lor cu globalismul.
    Apropo, in Franta cetatenii au devenit donatori de facto daca nu fac cerere. Asta, bineinteles, pentru "salvarea de vieti omenesti", ca si in cazul avortului.
    Sfatul meu calduros pentru PF Daniel, asa, ca la inceput de an, e sa fie bland cu clerul si poporul si dur cu hienele globaliste, nu invers.

    Apreciază

    • ciclop said, on august 4, 2021 at 5:10 pm

      da suntem in UE , da suntem sclavi in propria tara si in afara tarii , asta inseamna UE pentru ROMANIA ; sistem de SCLAVIE MODERNA !!! Mai suntem si in NATO; 2 % din PIB pentru armata si cumparam toate rablele de la fier vech de la ei , de ce sa le dea ei la fier vechi, le platim si le dam noi!!
      DACA IL MAI BAGA IN SEAMA CINEVA PE PRESEDINTELE NOSTRU SI II FACE CINSTEA DE A-I STRANGE MANA : INCA 2 % SI ALTE RABLE DE LA FIER VECHI !!

      Apreciază

  11. Ionut said, on ianuarie 2, 2017 at 12:29 pm

    Asta nu e un meci de box, e navala lupilor in turma, si mi se pare ca sinodalii nostri asista in tribune. In „Romania europeana” are loc un adevarat dezastru moral. Despre ce „diversitate spirituala” poate fi vorba?
    Sa pastram „diversitatea spirituala”… Sa nu citim moliftele Sf. Vasile cel Mare…

    Apreciază

  12. guti flo said, on ianuarie 2, 2017 at 12:49 pm

    „Patrh” Daniel inca nu a inteles care este diferenta dintre cezar si cele ale lui Dumnezeu, prin declaratia lui demonstreaza ca este cu totul inradacinat in ale cezarului si nu in Dumnezeu.

    Apreciază

  13. sorin said, on ianuarie 2, 2017 at 12:52 pm

    frate Vasile nu te supara, au unele greseli comentariile mele? sunt cateva care nu sunt publicate.

    Apreciază

  14. Iones said, on ianuarie 2, 2017 at 1:14 pm

    Apropo d „diversitate”

    Mesajul de binecuvantare al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane pentru Saptamana de Rugaciune pentru Unitate Crestinilor 2017

    Darul împăcării lui Dumnezeu cu oamenii – semnul iubirii milostive a lui Hristos pentru lume

    Tema de reflecţie a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, din anul 2017, Împăcarea – dragostea lui Hristos ne stăpâneşte (cf. 2 Corinteni 5,14) este un îndemn să ne reamintim că darul împăcării omului cu Dumnezeu, cu sine şi cu semenii se cere prin rugăciune stăruitoare şi se cultivă prin gânduri, cuvinte şi fapte bune.

    Coborârea Fiului lui Dumnezeu între oameni este începutul înălţării omului în împărăţia iubirii Preasfintei Treimi. Însă această înălțare a omului are ca bază împăcarea dintre Dumnezeu Cel Sfânt şi omul căzut din legătura cu El prin păcatul neascultării. Vorbind despre împăcarea lui Dumnezeu cu omul realizată de Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut om din iubire pentru oameni şi pentru mântuirea lor, Sfântul Apostol Pavel spune că Însuși „Dumnezeu Tatăl era în Hristos, împăcând lumea cu Sine însuși … şi punând în noi cuvântul împăcării” (2 Corinteni 5, 18-19).

    Acest dar oferit oamenilor în şi prin Hristos este temelia împăcării lor cu Dumnezeu şi a împăcării şi înfrățirii popoarelor între ele. De aceea, în faţa crizelor spirituale şi morale ce afectează lumea contemporană, creştinii statornici şi luptători nu se descurajează, ci răspund printr-o viaţă spirituală şi morală mai intensă, potrivit îndemnului: „fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii” (Apocalipsa 2, 10).

    Astăzi, când creşte violența verbală şi fizică în familie, în școală şi în societate, când se înmulțesc conflictele militare şi terorismul în multe părţi ale lumii, Biserica, împreună cu Familia, cu Școala şi cu alte instituții care promovează binele comun, trebuie să dezvolte şi mai mult o educaţie şi o cultură a păcii spirituale interioare şi a păcii sociale, o cultură a respectului reciproc şi a împăcării, în locul urii, al învrăjbirii şi al violenței, o cultură a demnităţii şi a solidarităţii umane, a păcii şi a comuniunii dintre oameni.

    La acest început de An Nou 2017, vă adresăm tuturor doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, dimpreună cu urarea tradițională: La mulţi ani! „Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi!” (2 Corinteni 13, 13).

    † D A N I E L
    PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

    Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor 2017

    Creştinii din lumea întreagă se roagă împreună. În a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (16 – 25 Ianuarie 2017 ), Bisericile creştine din întreaga lume organizează seri de rugăciune pentru unitatea creştină. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină din anul 2017 este “Împacarea- dragostea lui Hristos ne stapâneste” 2 Corinteni 5,14.

    Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017 este un moment privilegiat pentru rugăciune, întâlnire și dialog.

    Pentru mai multe informatii referitoare la evenimentul de anul acesta, va rugam sa contactati Departamentul Platforma si Formare Ecumenica din cadrul Asociatiei Ecumenice a Bisericilor din Romania AIDRom, Pr. Mihai Spatarelu – 0751.179.272 / 0722295215.

    Informatii in curand aici: http://www.aidrom.ro/proiecte/saptamana-de-rugaciune-ecumenica/

    Apreciază

  15. ayeaye20 said, on ianuarie 2, 2017 at 1:17 pm

    Un mesaj despre cnp : ” Sunt zeci de mii de clerici monahi monahii, mireni care luptă şi vor lupta cu ajutorul Domnului Iisus contra sistemului, din Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România etc.. Are dreptate fratele Valerică atît noi din Ţara noastră cît şi cei din afară suntem alături de frăţia sa îl susţinem şi Maica Domnului să ne ajute să fim biruitori cu cei ce mărturisesc pe Hristos în acest veac apocaliptic. Cei din preajma marii Lavre a mănăstirii Poceaiev neau spus că aşa trebuie să procedăm în Noua Eră a Antihristului. Binecuvîntarea Sfintei mănăstiri Poceaev să fie cu noi.(Un grup de monahi, monahii şi mireni din Oltenia).”

    Apreciază

  16. geo said, on ianuarie 2, 2017 at 1:30 pm

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21505409-liviu-dragnea-10-ani-aderarea-nu-trebuie-mai-fim-doar-contributori-beneficiarii-avantajelor.htm

    dragnea ca de obicei ori uita ori habar nu are…contributia Romaniei este mult mai mica comparativ cu ce s-a primit…ca mare parte din fonduri, de ex. cele din posdru, s-au dus aiurea cine e de vina?

    si sa nu uitam ca si patriarhia s-a dedulcit la bani europeni, palatul din deal fiind renovat cu bani de acolo…
    http://www.sursazilei.ro/palatul-patriarhiei-va-fi-renovat-cu-15-milioane-de-euro-din-fonduri-europene/
    http://basilica.ro/palatul-patriarhiei-a-fost-sfintit/

    Apreciază

  17. Alex said, on ianuarie 2, 2017 at 1:43 pm

    Ierarhia BOR e doborâtă de diavolii arhiconi, stăpânii hulelor şi ai ereziilor. Întru Duhul Sfânt sincretismul(falsul ecumenism, teoria ramurilor) are o singură trimitere: Anatema! „Acest fel de demoni iese numai cu post şi rugăciune”.

    Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne!

    Apreciază

  18. tanase said, on ianuarie 2, 2017 at 2:14 pm

    ” Problema ridicarii moscheii nu are legătură cu biserica…” – DOVADA CONCRETA A TRADARII SI APOSTAZIEI BOR!!! BOR-ul are in fruntea lui un satrap, ce poate sa iasa bun de la acesta?

    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/patriarhia-nu-se-opune-ridicarii-unei-moschei-in-capitala-641854

    Apreciază

    • elena said, on ianuarie 2, 2017 at 3:00 pm

      Harap Alb a mers cu colindul pe la celelalte culte si a găsit linistea sufletească in cultul Musulman caci cu ortodoxia el nu are nici o treaba Si plin de mulțumiri a decis să inalte o mega moschee Să stea linistit acolo si Să lasă BOR ..Drum Bun daniela….

      Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 4:22 pm

        Pai bun dece nu se convertește la ei atunci și să ne lase!?

        Apreciază

    • tanase said, on ianuarie 2, 2017 at 3:42 pm

      Are si „danutz” inainte-mergatori in ale „ecumenismului lucid”, patriarhul Antiohiei a invitat chiar pe un muftiu sa predice in Biserica.

      Apreciază

    • Ioan C. said, on ianuarie 2, 2017 at 4:20 pm

      Si la Moscova s-a construit moscheie, chiar cea mai mare din Europa.
      Dar asta nu vedeti, slugile lui Putin!

      Apreciază

      • Ioan C. said, on ianuarie 2, 2017 at 4:23 pm

        E clar ca in Romania nu exista Justitie si servicii patrioate, astfel nu imi explic cum de nu se iau masuri impotriva acelora care arunca efectiv cu laturi in institutiile fundamentale ale poporului roman, cum e si Biserica.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 2, 2017 at 4:25 pm

        Ioan C.

        Deja mi-e scarba de tine. Dar aici ce-am postat, habaucule?

        Video: MOSCHEE GIGANT la MOSCOVA. Pentru ca Rusia este o tara multiconfesionala, ne zice VLADIMIR PUTIN …

        https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/23/video-moschee-gigant-la-moscova-pentru-ca-rusia-este-o-tara-multiconfesionala-ne-zice-vladimir-putin/

        Apreciază

      • tanase said, on ianuarie 2, 2017 at 5:41 pm

        Mai baiatule, inainte de a vorbi despre patriotism, ar trebui sa-ti faci un control la bibilica fiindca ai grave probleme. Si tu, ca multi alti zapaciti la minte, te trezesti vorbind aiurea despre „justitie”, „servicii patrioate”, „institutii fundamentale” (sper sa nu fie … fundamentaliste institutiile astea! ).

        Am citat mai sus asa; ” Problema ridicarii moscheii nu are legătură cu biserica…” – ceea ce e un nonsens! Pe pamantul Sfintilor Martiri Brancoveni vor sa ridice cea mai mare moschee din Europa! Mai individule, trezeste-te! Daca atrag atentia asupra faptului ca BOR nu are nimic de zis in legatura cu mega moscheia ce o vor astia pe pamantul Brancovenilor, inseamna ca sunt „putinist”??? Baaa … „patriotule”, tu esti normal? Chiar ca provoci mila si sila!

        Apreciază

      • Cristinel said, on ianuarie 2, 2017 at 6:45 pm

        Ioan.C,tu ai rahat intre urechi ?Este o intrebare dragule nu o afirmatie,dar te rog pe tine sa raspunzi.Apostatul despre care se vorbeste aici nu este Biserica.Si daca adevarul ar fi nu adevar ci calomnie atunci ar avea si justitia ce sa faca.Defel oarba trage cu ochiul pe sub esarfa,altfel nu ar fi atatia politicieni penali cu suspendare sau cu pedepse mai mici decat un gainar.Iar „serviciile” tin hangul oarbei.Atunci despre ce vorbesti ?Si nu suntem slugile nimanui.Poate avem preferinte.Lumea in general e decadenta,dar eu prefer un decadent rus care e frate de credinta cu mine decat un amerloc ateu sau eretic.

        Apreciat de 1 persoană

      • tanase said, on ianuarie 2, 2017 at 8:13 pm

        RETETA DE PRODUCTIE A TORTIONARULUI CLASIC: Se ia un „patriot”, credincios in „justitie”, in „servicii patrioate” si „institutii fundamentale” avand IQ-ul cam de marimea unui pantof cu numar mediu, zevzec dar hotarat. I se va spune ca este „special”, „nascut sub o stea norocoasa”, „deosebit” si ca … el are „o misiune importanta” in anihilarea „dusmanilor poporului”, a „fundamentalistilor”, a „talibanilor”, a „schismaticilor”. Se va dota cu armura, pulan, spray, electrosoc, etc. dandu-i puterea de a le folosi discretionar. Gata!
        Aaaa! La urma, dupa ce isi va face treaba cu succes, va primi o condamnare definitiva sau un deja „clasic” glont in cap, asa cum „se cuvine” oricarui „idiot util”.

        Apreciază

      • Maresalul. said, on ianuarie 2, 2017 at 10:20 pm

        Daca in Rusia s-a papat un rahat hop si voi.Daca in Occident se papa rahati hop si voi asa sa fiti in trendsa un fiti mai prejos.

        Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 10:45 pm

        Ioan c, ți-au spălat creierii cei de la cuvântul kakadox și blogul celor 3 purceluși chipurile tehnologie badristica?

        Apreciază

      • Ionut said, on ianuarie 2, 2017 at 10:52 pm

        Pe mine ma doare mai intai ce se intampla in tara mea si apoi ce se intampla la altii. Nu am cetatenie rusa ca sa fi putut sa ma implic in problema moscheii de la Moscova.
        Nu ataca nimeni Biserica, intrucat cei ce actioneaza in afara de invatatura Bisericii se plaseaza ei insisi in afara Bisericii.
        In ceea ce priveste afirmatia ca „nu exista justitie si servicii patriote” tind sa-ti dau dreptate, pentru ca daca ar fi fost asa, s-ar fi ocupat demult de cazurile Petrom si Rosia Montana.

        Apreciază

  19. eufrosin said, on ianuarie 2, 2017 at 7:14 pm

    Regret că Patriarhul nostru nu a aflat că până și creatorii noului moloh, au concluzionat că acesta va avea acelaș sfărșit precum cel de tristă amintire – Soros: UE se prăbuşeşte la fel ca URSS, globalizarea a dus la inegalitate

    http://www.capital.ro/soros-ue-se-prabuseste-ca-urss-globalizarea-a-dus-la-inegalitat.html#ziarecom

    Să ne rugăm pentru Înalt Prea Sfinția Sa, să fie luminat de Sfăntul Duh.

    Binele României, credeți-mă, nu vine dinafară.

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 10:50 pm

      Eufrosin, te-ai îmbătat cu apa rece, trezește drăguțule, nu mai dormiți pe voi

      Apreciază

  20. Carp said, on ianuarie 2, 2017 at 8:09 pm

    Mai eufrosin, n-ai mai crescut deloc…. cum te-am lăsat, asa te găsesc!

    Apreciază

  21. geo said, on ianuarie 2, 2017 at 8:11 pm

    Apreciază

  22. geo said, on ianuarie 2, 2017 at 9:33 pm

    cateva din binefacerile diversitatii:

    cine le garanteaza ca ce? nu mai pot ei de niste cruciati, blestemati, niste kufari, ei sunt kadiri…

    Apreciază

  23. Metatron said, on ianuarie 2, 2017 at 10:25 pm

    Pai cred ca din cauza sa nu incite la ura fatza de musulmani din tara asta, de asta a luat o masura normala,totusi nuvad cu ce afecteaza tara asta, oricum va agitati degeaba din moment ce Bucurestiul va fi sters de pe fatza pamantului, ce mai conteaza ca se face o moschee si mai vin ceva musulmani aici, vor pieri mai multii pe aici decat daca se va face, si chiar daca se face , crede-ti ca se vor muta aici mai multii musulmani eu cred ca nu, deoarece nu suntem bogati ca vestici, la noi probabil si de vor veni, vo fi putini si vor veni cei saraci si cuminti.

    Apreciază

  24. Maresalul. said, on ianuarie 2, 2017 at 10:25 pm

    Numai el stie cui servete Daniel asta lui satan sau Dumnezeu.Tarii asteia ori criminaliilor sionisti care din timpuri indelungate isi fac planul pas cu pas .Fata omului ii oglinda lui .Are o fata de numai coarne ii lipseste.Nici ochii in cap un-i stau bine vorba lui bunica.Face si el parte cu brio din planul de distrugere a Europei a natiuniilor a crestinismului.

    Apreciază

  25. geo said, on ianuarie 3, 2017 at 7:39 pm

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-02/7th-year-austerity-greek-hospitals-have-become-danger-zones

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-01/us-healthcare-global-outlier-and-not-good-way

    http://www.newnationalist.net/2017/01/03/ukraines-oligarchs-strip-the-cupboard-bare/

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-03/greece-unleashes-soft-cash-ban

    http://yournewswire.com/washington-cash-ban-india/

    http://www.keeptalkinggreece.com/2015/12/21/greek-banks-charge-higher-commission-for-cards-payments-than-in-other-eu-countries/

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-03/indonesia-terminates-all-business-relationships-jpmorgan-after-downgrade

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-02/beware-52-trillion-usd-debt-bomb

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-01/same-idiots-who-pushed-iraq-war-are-now-stirring-hysteria-about-russia

    http://www.globalresearch.ca/syria-gate-nato-weaponry-and-personnel-in-east-aleppo/5565358

    http://thezog.info/list-summaries/

    http://www.globalresearch.ca/damascus-humanitarian-catastrophe-al-qaeda-opposition-cuts-water-supply-leaves-5-million-thirsty-western-media-unconcerned/5566208

    http://www.globalresearch.ca/a-well-kept-open-secret-washington-is-behind-indias-brutal-demonetization-project/5566167

    http://www.globalresearch.ca/syrias-war-was-only-the-beginning-of-a-broader-middle-east-war/5566077

    http://www.globalresearch.ca/america-has-been-at-war-93-of-the-time-222-out-of-239-years-since-1776/5565946

    http://www.globalresearch.ca/turkey-plane-transfers-isis-daesh-terrorists-from-aleppo-to-yemen-report/5565799

    http://www.globalresearch.ca/british-government-is-spying-on-you-dog-fouling-sun-bed-use-toy-sales-theatre-tickets-feeding-pigeons/5565581

    http://www.globalresearch.ca/americas-secret-planned-conquest-of-russia/5565596

    http://www.blacklistednews.com/One_Child_Dies_Every_10_Minutes_In_Yemen_As_US-Backed_War_Continues/56123/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/_The_House_Of_Saud%3A_It%E2%80%99s_Jewish_Origin_And_Installation_By_The_British_Crown/56120/0/38/38/Y/M.html

    http://timesofindia.indiatimes.com/india/return-of-debit-card-atm-fee-worry-cash-strapped-people/articleshow/56303167.cms

    http://www.swissinfo.ch/eng/business/tax-evasion_swiss-say-goodbye-to-banking-secrecy-/42799134

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-02/mysterious-bond-sale-venezuela-issues-5-billion-debt-itself-china-underwriter

    Apreciază

  26. Patriahul bate campii cu fituicile specialistilor(turnatorilor) in PR ............... said, on ianuarie 3, 2017 at 9:07 pm

    Oare asa gandeste si Hristos in ceruri, ca diversitatea de religii si de zei e bogatia cea mai de pret a creatiei sale…?! Pai, inseamna ca isi amana venirea a doua pana cand aceasta bogatie va fi in pericol sa dispara…si va judeca popoarele dupa numarul de imigranti adoptati si moschei construite…

    Apreciază

  27. octavpelin said, on noiembrie 2, 2017 at 10:25 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.