SACCSIV – blog ortodox

PATRIARHUL DANIEL e DE ACORD cu construirea MOSCHEII din Bucuresti

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 2, 2017

Iata ce putem citi la Patriarhia e de acord cu construirea moscheii din Bucuresti – a primit asigurari ca nu vor fi pregatiti aici lideri islamici de pe Ziare com:

Patriarhia Romana nu se opune ridicarii unei moschei in Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei, Vasile Banescu, intr-o emisiune la Digi 24. El a spus ca este vorba despre un lacas de cult recunoscut de stat, despre care a primit asigurari ca nu va fi un centru de pregatire al unor lideri islamici.
„Patriarhia nu se opune construirii unui lacas de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradictie de termeni. Problema ridicarii moscheii nu are legatura strict cu biserica, si nici macar implicit, ci cu Guvernul, care da aprobarile. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte ca e vorba de o moschee mai mare decat cea dintr-un oras de provincie, si ca nu e vorba de un centru de pregatire a unor lideri islamici”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.
Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca in Bucuresti, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, a fost eliberat, insa acest document nu da dreptul de construire.
Planul Urbanistic Zonal urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, iar competenta asigurarii dezbaterii publice si realizarii procedurii de consultare a populatiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.
Numai dupa ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire.
Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.
Intrucat documentatia depusa a fost incompleta, primaria a transmis petentului o adresa de completare, prin care a cerut precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare.
Reprezentantii cultului musulman au revenit cu documentele solicitate si, in acest context, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul constructiei.

 

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ioan said, on ianuarie 2, 2017 at 8:45 pm

    a primit asigurare: CASCO de la ASTRA …

    Apreciază

  2. energein7 said, on ianuarie 2, 2017 at 8:50 pm

    A republicat asta pe energein7's Blog și a comentat:
    Acum e clar ce vrea un Patriarh mason de la Romani! Pacat ca nu e clar si pentru romani ce urmeaza!

    Apreciază

  3. Luca de Dacia said, on ianuarie 2, 2017 at 8:52 pm

    Mult succes lui Daniel care a vindut Ortodoxia noastra adevarata diavolului si sa fie sanatos cu argintii care ai are in elvetia,si Norok mult la sticla de whiskey pe care o bea ziilnic caci asa facea Domnia Sa Boca!!!

    Apreciază

  4. Elena said, on ianuarie 2, 2017 at 8:59 pm

    Am vesti foarte triste in legatura cu monahii de la Lacul Frumos. Saccsiv, ar fi bine sa faci un articolas pe tema asta ca sa stie lumea sa se roage si pentru parintele Grigorie si obstea ca si ei au mare nevoie. Ieri a fost instalat noul staret de catre PS Emilian. Mentionez ca pe parcursul slujbei au fost prezenti in curtea manastiri si cativa politisti (oare de ce?!!). Si staretul a inceput prigoana din forta. Din marturiile celor care au fost acolo (eu nu am mai putut fi de fata), am inteles ca nu i-ar fi lasat pe unii dintre ei sa intre in manastire, impingeau poarta, dar staretul nu ii lasa sa o deschida, pana la urma au intrat, dar greu, vrea sa oblige calugarii sa manance si carne si, in general, se impune prin tipete si amenintari. Deci situatia este deja foarte dramatica. Oricum, chiar dinainte de a fi staret, i-a spus unei credincioase ceva de genul: „sa nu credeti ca faceti ce vreti voi” . Probabilitatea ca cei patru calugari sa fie dati afara in curand este mare. Va rog pe cei care iubiti Adevarul sa va rugati pentru ei si pentru luminarea noului staret!

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 3, 2017 at 12:17 pm

      Da dar parca știam că varsanufie gogescu asi face acum ,,veacul” pe la rm.valcea, de unde a mai răsărit și acest Emilian?!

      Apreciază

      • Elena said, on ianuarie 3, 2017 at 1:02 pm

        Emilian e demult episcop vicar la Valcea. Dinainte de a veni IPS Varsanufie.

        Apreciază

    • ban said, on ianuarie 3, 2017 at 1:20 pm

      Mihai, iertare. Inainte sa scrii, mai informeaza-te, sa nu te faci de ras. Si nu e vorba de Emilian simonopetritul.

      Apreciază

    • alexandru said, on ianuarie 6, 2017 at 12:48 pm

      Doamne ajuta!

      Tine-ne la curent te rog frumos!

      Apreciază

  5. Românul ortodox said, on ianuarie 2, 2017 at 9:00 pm

    Bravos, Bani-el efendi !!! Asa se vinde pe treizeci de arginti pe Hristos urmașilor demonizatului Mehmet !!!
    De ce nu dai și niste sfinte moaste de ale Brâncovenilor pentru zidirea marii moschei???
    Du-i cu tine pe Mircea de la Cozia; pe Mihai Bravu de la Dealu; pe Ștefan de la Putna și pe Vlad de unde Domnul Dumnezeu știe; cheamă-i și pe cei de la Plevna, Grivița ,Smârdan și Rahova, ca sa fie solia ta completă.
    Că tot s-au jertfit ei și mulțime imensă de mucenici și eroi ca ei; să nu ajungă picior de hogea și nici moscheie să nu se ridice în Țările Române…
    Nădăjduiesc că Brâncoveanu și ai săi feciori mucenici; dimpreună cu toți mucenicii și eroii Români; vor cere lui Dumnezeu să le îngăduie să te mustre din lumea cealaltă.
    Oare nu ți-e frică de Dumnezeu, că girezi asemenea blasfemie la adresa Bisericii orotdoxe a Românilor și a Neamului românesc ???!!! Piei,satano !!!

    Apreciat de 1 persoană

  6. guti flo said, on ianuarie 2, 2017 at 9:31 pm

    Ti se face rau cand auzi ce declaratii dau purtatorii de cuvant din paie ai patriarhiei! Sa spui ca daca statul recunoaste cultul musulman , tu nu te mai opui?!….te ia ameteala!…dar cine e statul?..Dumnezeu? Fara scrupule..ne batjocoresc in ultimul hal! Eu totusi sper ca Dumnezeu nu va ingaduii asta! bineinteles ca si noi trebuie sa facem ceva..propuneti si voi.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 10:16 pm

    @el, sa mai scrii cand ai timp. un cuvant puternic si exprimarea ta ferma ar fi de folos. pentru ca lucrurile tind sa se amestece si din stanga si din dreapta. tare ma tem ca tendinta gheron savista face epidemie… in rest ramanem doar cu sfintii parinti si cu ocrotirea lui Dumnezeu, noi suntem niste bieti trecatori care ne straduim cu putinele noastre resurse duhovnicesti…

    e exact cum spuneau profetiile Sfintilor Parinti. Mare saracie duhovniceasca este, mari ispite si orbecaiala intr-o parte si in alta. Multe intoxicari peste tot. Se implineste cuvantul cum cei de pe urma va trebui sa se indrepte doar dupaa Sfanta Evanghelie si scrierile Sfintilor Parinti, ca sa poata infrunta cumplita lucrare venita asupra noastra prin ispitele grozave… si multa pocainta.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 3, 2017 at 10:51 pm

      Ioana (pelicanul)

      sunt atat de amarat cand vad atata INFRICOSATOARE CADERE… ca aproape nici nu mai cred ca se va vindeca babilonul acesta … atunci DE CE sa ma ostenesc ? CUI foloseste?

      Apreciază

  8. geo said, on ianuarie 2, 2017 at 10:20 pm

    https://www.gatestoneinstitute.org/9700/germany-islamization

    o retrospectiva a anului 2016 a minunilor imigrantilor primiti cu bratele deschise doar in Germanistan…

    Apreciază

  9. Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 10:36 pm

    Pai da ce mai contează vărsarea de sânge că tara sa nu ajungă pasalicturcesc, ce martiri Brâncoveni, ce Mihai Viteazul, ce n-au reușit agarenii timp de sute de ani, deci iată că trădătorii o fac

    Apreciază

  10. Maxymos said, on ianuarie 3, 2017 at 12:16 am

    Mulțumim din inimă Partidului,pardon,Patriarhiei,că-ntr-o zi de sărbătoare ne-a adus măreața veste a construcției unei mici și delicate moscheuțe,așa, ca pentru ,acolo,câțiva musulmani-poate vreo zece-cincisprezece(mii),da’ nu mai mult,ferească allah; care,între două slujbe,ca să nu se plictisească,vor pleca într-o preumblare prin Herăstăru ca să pocnescă ceva bombițe și să trosnească din kalașnikovuțe,doar așa,ca să-i sperie pe păcătoșii ghiauri care cutează să bea și ei o amărâtă de bere la vreo terasă în loc să aducă cuvenitele osanale și plecăciuni de totală și necondiționată ascultare extraordinar de Preafericitului Patriarh Daniel cât și ÎnaltPreaSfințiților și PreaSfințiților Arhierei,ce ne veghează din Deal cu părintească dragoste și nețărmurită fericire! Încă vă mai mulțumim PreaFericite Patriarh Daniel că, neprecupețind nici un efort, vreți să ne duceți pe cele mai înalte culmi ale Ecumenismului mondialist,pe care,noi,mici și proști cum suntem(stupid people) nu putem să îl înțelegem!Așa că,în frunte cu iubitul nostru Patriarh să pășim cu demnitate pe calea mărețului Ecumenism lucid,lucios și luciferic!

    Apreciază

  11. iulian121 said, on ianuarie 3, 2017 at 3:34 am

    de unde pot sa cumpar o biblie buna ? in alba iulia sau apropiere

    Apreciază

  12. Stefan said, on ianuarie 3, 2017 at 8:29 am

    Traim niste vremuri total debile.Nimeni nu mai are un minim de respect ,daca nu de dragoste de tara asta.Suntem slugoii slugilor.Vai de capul nostru ,eu cred ca mai idioti oameni ca in aceasta perioada a timpului, nu au mai trait pe acest pamant numit azi Romania.Pai e jale oameni buni cu destrabalarea in care se afla aceasta populatie ,ca nu se poate numi popor.Inaltpreafericirea si Preacucernicia Sa a ajuns sa fie deacord cu sinagoga satanei dusmanilor existentei stramosilor nostri.Bine ca au murit cei de sub conducerea Marelui Stefan cel Mare ,ptr a fi Ultrafericit acum si Stapan acest om mic-Daniel&co.Nu destul ca avem o groaza de antiromani si minoritati in conducerea si in institutiile statului roman,nu destul ca sarbautorim un festival pagan =CRACIUNUL=mosul gras si plin de daruri ,iar nimeni nu stie ca S-a nascut Mantuitorul tuturor neamurilor,nu destul ca de Revelion toata tara e in alcool de la copii la bunici ,iar hotelurile sunt pline de sodomii si pornografii in numele evolutiei si al vacantei de revel…bre.Suntem generatiile cele mai idioate,pagane si sataniste ,care ar putea exista pe lume.Patriarhul Romaniei inloc sa caute si sa identifice romani cu suflet de tara asta ,inloc sa se opuna paradelor diverse …bre,in loc sa se opuna celor care vor merge in chiloti pe la metrou in curand…bre,in loc sa incerce sa uneasca macar 2 romani (ca romanii sunt cei mai destepti ,dupa a lor parere si totodata dezbinati oameni ai lumii)d-apoi o natie intreaga,in loc sa o mai termine cu iubirea celor straini si pagani sectanti ,ca noi avem problemele noastre ca si natie (daca mai exista aceasta titulatura pe acest teritoriu) ,el ce face?Se screme sa spurce si mai tare acest teritoriu ,ca doar si Dumnezeu a evoluat ….bre,are tatuaj si cercel in nas .Doamne iarta-ne ca am debilit de la sluga la imparat si invers!!

    Apreciat de 2 persoane

  13. elena said, on ianuarie 3, 2017 at 9:05 am

    daniel masonic nu reprezintă credința noastra ortodoxă .el..este un nimeni si nimic pentu poporul roman Popor nostru ortodox se..conduce dupr Sfinții.
    PĂRINȚI

    Apreciază

  14. mirean said, on ianuarie 3, 2017 at 10:26 am

    Daniel,sa se ia de mana cu angela merkel ;se va trezi când va simți iataganul la gat sau vreo bomba prin noua si măreața lui catedrala. Daca vor muri vreo câtva,nu-i bai .

    Apreciază

  15. isa said, on ianuarie 3, 2017 at 11:51 am

    Minoritatea islamică reprezinta 0,3%! Danny din deal stie ce vorbeste?

    Apreciază

  16. mircea.v said, on ianuarie 3, 2017 at 12:56 pm

    Va rog sa aveti grija cum va exprimati oficial fata de Daniel, ca daca nu spuneti „Preafericitul Daniel” e naspa…

    „Prea” toate astea, sant nebunie curata.
    Nici Iisus Hristos nu a spus asa ceva, a spus doar „fericiti cei….” si vine creatura si spune „preafericit” „prea sfintit” da nici asta nu e suficient si pluseaza „inalt prea sfintit”…
    Eu dupa mintea mea proasta cred ca doar in cele ce se adreseaza Preasfintei Fecioare se potiveste acest apelativ „prea”.

    Tot ce spun sant parerile mele, tot omul e liber sa creada ce vrea, dar, sa fie constient ca va raspunde pt ce crede, gandeste, spune si face.

    Apreciază

  17. mircea.v said, on ianuarie 3, 2017 at 6:10 pm

    saccsiv,

    am 2 comentarii la moderare.
    Daca nu vrei sa le aprobi, spune te rog motivul, ca sa stiu si eu ce e eretic acolo, ce dogma am incalcat. Asta daca vrei.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 3, 2017 at 7:01 pm

      mircea.v

      As vrea, ca comentator vechi ce esti, sa ma anunti intai ca nu ti-a aparut un comentariu. Abia mai apoi, eventual, sa zici si altceva.

      Era la spam.

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 4, 2017 at 11:43 am

        Ok, scuze,

        da a ramas tot la spam

        Apreciază

  18. Elena said, on ianuarie 3, 2017 at 7:07 pm

    Saccsiv, aparuse un comentariu cu o informatie referitoare la staretul Sebastian. L-ai sters? Ca eu raspunsesem la el si nu numai ca nu a aparut raspunsul, dar a disparut si comentariul.

    Apreciază

  19. Certa-ia-r Domnul Dumnezeu sa-i certe de iude ce zunt. said, on ianuarie 3, 2017 at 7:24 pm

    Sa-i certe Sfintii Brancoveni si cu Maicuta Domnului pe vanzatorii astia de neam. Plange inima-n noi iar vanzatorii astia ………………….
    Of Doamne pana cand ……………

    Apreciază

  20. Cristi said, on ianuarie 4, 2017 at 12:08 pm

    Traim vremea in care limba Evangheliei lui Hristos este inlocuita cu limba de lemn a corectitudinii politice care spala creiere si mutileaza suflete in aceesi masura in care altadata facea asta marxismul. Imi aduc aminte cu greata de propaganda comunista din vremea lui Ceausescu si realizez ca nu se deosebeste de ceea ce vedem astazi; cu singura exceptie ca astazi si Biserica, la nivel de ierarhie superioara, se face partasa la ditrugerea sau pervertirea trairii autentice crestine, pozitionandu-se umar la umar cu ticaloasa conducere politica de care are parte neamul romanesc. Cum ar fi fost ca profetul Ilie sa nu aiba nimic impotriva adorarii lui Baai, numai pentru ca si Ahab regele i se inchina? Dea bunul Dumnezeu ca vanzatorii si tadatorii credintei si ai neamului sa aiba soarta lui Ceausescu!

    Apreciază

  21. Pąʍvo said, on ianuarie 4, 2017 at 12:46 pm

    Un cioban simplu ca Becali mai marturisitor decat Daniel, seful bisericii.

    Apreciază

  22. Tania said, on ianuarie 5, 2017 at 10:31 am

    Biserica a ajuns din pastor si ghid spiritual pt turma de rataciti la scoala vietii terestre, o cloaca de iude lacome si cu aspiratii de dictatori… Si uite-asa, BOR alege pt turma cum sa-si mantuie saraca sufletul, redeschizand poarta martiriului crestin, prin confruntarea cu hoarda lacustelor islamiste, calcand cu nasul pe sus, peste moastele Brancovenilor… Ca n-ar fi destule ispite, incercari si suferinte pt mantuire, in vremuri atat de „interesante”… Era exact calul troian care ne mai lipsea. Cum sa nu te induioseze atata intuitie, viziune si discernamant spiritual, atata dragoste parinteasca si respect pt sacrificiul de sine al inaintasilor?.. Glumesc desigur, asa, ca de inceput de an, cand iti faci introspectia si „inspectia” sufletesti si spirituale, si vezi cat de incarcate iti sunt bateriile fizice si ale cunoasterii, pt incercarile pe care le intrezaresti pt anul deja inceput… Cum era vorba aia cu „apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur”?… Ca sa nu mai zic de cate comentarii halucinant de naive pot scrie unii semeni.. Mai c-ai zice ca-s postacii de serviciu ai SRI, sau mai stiu eu ce alta institutie birocrata si antinationala, deghizata in cetateni model de toleranta si prostie pe fb.. Institutii a caror grija este ori sa-i intimideze pe cei care anunta taierile ilegale marca Schweighofer din paduri, ori pe cei ce militeaza impotriva RMGC, ori sa puna bocancul pe gatul mosnegilor demni si curajosi, in stradania lor de mici Davizi, impotriva expansiunii agresive a unui alt Goliat modern – Chevron- pe care i-au impins si tarat in santul plin de noroi de la Pungesti, intru „apararea democratiei si valorilor nationale”, sau sa aresteze babute amarate pt o legatura de.. patrunjel… Atatea armate de roboti spalati pe creier si echipati cu salarii motivante si uniforme de jandarmi sau politisti, sau cu sutane pompoase, impotriva unui neam, in ale carui vene mai curge inca sangele stramosilor martiri, care nu s-au tarat doar supravietuind prin viata, ci au trait vertical, pana in ultima clipa.. Si ne mai miram ca si dupa moartea lor, mai continua sa fie persecutati.. „Ridica-te Gheorghe, ridica-te, Ioane!”… Asta da, popor! Daca pana si memoria celor morti constituie o amenintare la adresa unui sistem atat de lacom si diabolic, incat si daca actioneaza in triada mafiota sau hoarda/haita, „autoritatile” tot n-au reusit sa puna tot poporul cu botul pe labe si sa faca sluj la comanda lor, incat au nevoie nu de un amarat de cal troian, ci de ditai mega-moscheea! Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

    Apreciază

  23. Tania said, on ianuarie 5, 2017 at 8:40 pm

    Observ ca un cuvant pe care-l pusesem intre acolade, s-a pierdut pe drum si nu prea are inteles propozitia. Completez asadar, e vorba de.. introspectia si „inspectia” sufletesti si spirituale…

    Apreciază

  24. Tania said, on ianuarie 5, 2017 at 8:42 pm

    Se pare ca acoladele sunt de vina.. Cuvantul este: „armele”.. Sper sa fie mai eficiente ghilimelele.. Asadar, era vorba de „armele sufletesti si spirituale”..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.