SACCSIV – blog ortodox

MITROPOLIA MOLDOVEI il instiinteaza pe PARINTELE PAMVO ca urmeaza a fi CATERISIT

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 2, 2017

2017-01-02-catre-ieromonahul-pamvo

   Iata si ce putem citi la MMB îl înştiinţează pe Părintele Pamvo că urmează a fi caterisit de pe Aparam Ortodoxia:

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei i-a adresat părintelui Pamvo Jugănaru, egumenul Schitului “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădeni, Neamţ, un avertisment scris, la data de 22.12.2016, ca urmare a deciziei sale, exprimate într-o mărturisire de credinţă la data de 16.12.2016, de a opri pomenirea ierarhului pe motiv de participare a acestuia la erezia ecumenistă promovată de către sinodul din Creta. În avertisment, Părintele Pamvo este acuzat de “schismă”,ignorându-se complet prevederile canonului 31 apostolic şi 15 I-II Constantinopol, care arată că preotul care se îngrădeşte de erezia propovăduită deschis de ierarhul său nu poate fi supus “cercetării celor mai de sus”, deoarece “nu face schismă, ci apără Biserica de schismă”.

Avertismentul trimis părintelui Pamvo, primul de acest fel din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cu referire explicită la perspectiva caterisirii unui preot pentru nepomenirea ierarhului pe motiv de participare a acestuia la erezie, arată că Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan continuă să nege întrutotul afirmaţia că sinodul din Creta a avut un caracter eretic şi că episcopii semnatari ai documentelor sale s-au făcut părtaşi la erezia ecumenistă.

În zilele următoare, Părintele Pamvo va adresa un răspuns oficial acestei adrese mitropolitane.

   Rugăm respectuos pe toţi cei ce vor dori să comenteze acest document să o facă, atât pe acest site, cât şi pe orice suport media online sau scris, într-o manieră cât se poate de civilizată, fără niciun exces de limbaj, fără ameninţări, fără insulte la adresa ierarhului Moldovei sau a altor ierarhi sau preoţi, în duhul ortodox al respectului şi înţelegerii faptului că tradiţia spirituală a Bisericii noastre ne învaţă să urâm păcatul, dar niciodată pe cel ce este căzut în păcat.

Nici siteul www.aparam-ortodoxia.ro, nici membrii comunităţii de la Rădeni nu pot şi nu doresc să îşi asume răspunderea pentru poziţii exprimate de cititori pe diverse media online (siteuri, reţele de socializare etc.), în cazul în care acestea exced normele morale sau juridice acceptate într-o conversaţie publică civilizată. Răspunderea morală sau juridică pentru acest tip de comportament neadecvat sau ilegal le revine exclusiv celor care încalcă aceste norme.

Regretăm că astfel de ieşiri neinspirate ale unor utilizatori pe siteuri sau reţele de socializare au fost speculate de anumite publicaţii cu impact social, pentru a se construi materiale cu caracter diversionist, în care s-a încercat alăturarea numelui şi imaginii comunităţii din Rădeni de afirmaţii necontrolate ale unor persoane care nu au nicio legătură nici cu Schitul Rădeni, nici cu mărturisitorii ortodocşi antiecumeniști, cu scopul evident de a-i denigra pe cei ce se opun ecumenismului şi ereziei din Creta, mai ales pe cei de la Rădeni. Răspunderea pentru o eventuală incitare la ură sau pentru prejudiciul de imagine cauzat astfel sfintei Biserici Ortodoxe Române prin astfel de materiale le revine exclusiv celor care le-au întocmit.

Vă mulţumim!

   Comentariu saccsiv:

   Adica sa evitam asa ceva:

http://adevarul.ro/locale/iasi/un-grup-de-razesi-numeste-Ips-teofan-vulpe-vicleana-lup-eretic-atacul-online-nu-asumat-1_5857efd75ab6550cb89285bd/index.html

In rest, stim ce-i cu astfel de caterisiri:

IERARHUL ECUMENIST degeaba CATERISESTE pe PREOTUL ANTI ECUMENIST, caci NU ESTE VALABILA acea caterisire

 

Reclame
Tagged with: ,

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. diogene said, on ianuarie 2, 2017 at 2:09 pm

  De remarcat este faptul ca mitropolitul Teofan în persoană nu și-a pus semnătura pe document.Ar fi o mare greșeală să se facă o caterisire a părintelui Pamvo,din moment ce toți credincioșii care merg la Rădeni,împreună cu părintele Pamvo se simt mai bine acolo și nu mai comentează nimic despre har și nu nici despre Mitropolia Moldovei și Bucovinei de care aparține.Pur și simplu la Rădeni,oamenii au găsit o apă mai limpede,un izvor mai curat cu apă mai puțin infectată de demagogie și minciună.Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru înțelepciunea ierahilor,pentru ca să rămânem până la urmă cu toții în Sfanta Biserică.Un an binecuvântat peste întreaga ortodoxie din întreaga Românie!

  Apreciază

 2. Pąʍvo said, on ianuarie 2, 2017 at 2:17 pm

  Si sa vedeti ce an ”fericit” tocmai a inceput…
  Cele mai multe puncte din supermemorandum urmeaza in curand a se implini !

  Iata cine a declansat razboiul meu cu Varsanufie Prigonitorul si Irineu al Hanukai:

  Daca n-aveam relatii demult eram zburat !
  Dar o sa rog sustinatorii sa-si vada de treburile lor, sa vedem cat de departe o sa ma alunge dupa Boboteaza, dupa cum mi s-a promis.

  Ore ce au toti cu… Pąʍvo ?

  Apreciază

  • Ioana M said, on ianuarie 2, 2017 at 3:51 pm

   In ziua de azi, un crestin adevarat e un mare pericol ptr.sistem.Trezeste oamenii , ii face sa gândească, le insufla dragostea lui ptr.Isus, ceea ce elitele nu pot tolera.
   Părintele Pamvo e un exemplu ptr mulți oameni, curajul si devotamentul cu care-si apara credința II SPERIE pe cei ‘puternici’ si intunecati.

   Mesaj ptr toți cei care sunt impotriva credintei adevarate si care din comentariile de pe alte situri se pare ca intra pe acest blog sa mai tragă cu ochiul sa vadă ce mai pot raporta ‘superiorilor’ :

   Totusi, cât de prost trebuie sa fii sa nu-ti dai seama ca viața aici pe pământ e asa de scurtă…si apoi..da, acum ptr. o scurtă perioadă esti ‘puternic’,poți sa prigonesti preoții care nu se supun, sa încerci sa-i sperii pe cei care-l urmează, dar ptr un timp asa de scurt…ce o sa faceti dragilor dupa ce se termina acest scurt popas aici pe pământ?Cand o sa va dati seama ca toata Puterea si Slava ii apartin doar lui Dumnezeu?De ce luptati cu atata incrancenare impotriva Lui? De ce il urati asa de mult?

   DUMNEZEU O SA CASTIGE INTOTDEAUNA dar in marea Lui iubire si mila ptr.oamenii mai lasa un timp ptr.îndreptare, poate dintre cei răi mai exista un suflet care sa poată sa fie castigat, si cei care-L urmăm sa sporim in iubire si întelepciune.

   Sa ne ajute Bunul Dumnezeu pe toți!

   Apreciat de 1 persoană

  • Gabriel M. said, on ianuarie 2, 2017 at 9:13 pm

   Iarta-ma ca te intreb. Tu esti preotul de care e vorba in acest articol sau e doar o coincidenta de nume? Doamne ajuta.

   Apreciază

   • Pąʍvo said, on ianuarie 3, 2017 at 4:30 pm

    Tu esti arsenist. N-avem ce discuta.

    Apreciază

   • Gabriel M. said, on ianuarie 3, 2017 at 5:06 pm

    .. cata ura… iarta-ma ca te-am intrebat. Sa fii binecuvantat si sanatos. Doamne ajuta.

    Apreciază

   • Pąʍvo said, on ianuarie 4, 2017 at 1:01 pm

    Am fost promt. Nu urasc pe nimeni…
    Ai umblat nu demult cu diavolul, dar fiindca sunt bun nu-ti voi certa curiozitatea vicleana.
    „De omul eretic, după prima și a doua mustrare, depărtează-te!” (Tit, 3, 10)
    Avand in vedere si inselarea actuala in masa a credinciosilor, chiar daca inca nu a fost condamnat in vreun sinod, pentru mine ARSENISMUL ESTE EREZIE !

    Apreciază

 3. Pąʍvo said, on ianuarie 2, 2017 at 2:56 pm

  ”Zis-a avva Pamvo… In astfel de vremuri se va răci dragostea multora şi va fi necaz mult. Năpădirile păgânilor şi pornirile noroadelor, neastâmpărul împăraţilor, desfătarea preoţilor, lenevirea călugărilor.
  Vor fi egumeni nebăgând seamă de mântuirea lor şi de turmei, osârdnici toţi şi silitori la mese şi gâlcevitori, leneşi la rugăciuni şi la clevetiri osârdnici, gata spre a osândi vieţile bătrânilor şi cuvintele lor, nici urmându-le nici auzindu-le, ci mai vârtos ocărându-le şi zicând: de am fi fost şi noi în zilele lor, ne-am fi nevoit şi noi.
  Iar episcopii în zilele acelea se vor sfii de feţele celor puternici, judecând judecăţi cu daruri, nepărtinind pe cel sărac la judecată, necăjind pe văduve şi pe sărmani chinuindu-i. Va intra încă şi în norod necredinţă, curvie, urâciune, vrajbă, zavistie, întărâtări, furtişaguri şi beţie.
  Şi a zis fratele: ce va face cineva în vremile şi anii aceia?
  Şi a zis bătrânul: fiule, în acele zile, cel ce îşi mântuieşte sufletul său mare se va chema în Împărăţia Cerurilor”.

  http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iulie/iulie18-pamvo.htm

  Apreciază

  • Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 3:59 pm

   Pai uitativa că sa început cu patriarhul Ierusalimului care în momentul de fata este după gratii, asta așa că avertisment și pt ceilalți, nu intamplator Bartolomeu are iarăși o lista neagră, și da frate Pamvo supermemorandumul a început să fie pus în aplicare

   Apreciat de 1 persoană

 4. Claudiu said, on ianuarie 2, 2017 at 5:15 pm

  Sunt alaturi de parintele Pamvo!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Coprie said, on ianuarie 2, 2017 at 5:46 pm

  Deci să înțelegem că a încălcat „Regulamentul”…

  Apreciază

 6. Claudiu said, on ianuarie 2, 2017 at 5:54 pm

  Nici nu stiam de patriarhul intemnitat. Am aflat dintr-un comentariu de mai sus.
  http://lumea-ortodoxa.ro/cine-este-intemnitatul-patriarh-al-ierusalimului-irineu/

  Apreciază

  • Valeriu said, on ianuarie 2, 2017 at 8:49 pm

   Domnilor care pregătiți caterisirea, greșiți irevocabil. Ecumenismul este erezie. Părintele Pamvo ține duhul sfânt care este în canoanele Bisericii Primare. Dacă toți ierarhii noștri sunt ecumeniști, atunci înțeleg de ce ortodocșii ruși nu dau două parale pe noi, românii. Fac un apel pe această cale să sprijinim atitudinea maărturisitoare și plină de jertfă a părintelui Pamvo.

   Apreciază

  • Mihai said, on ianuarie 2, 2017 at 10:38 pm

   Anatema, anatema, anatema ereticilor din b.o.r

   Apreciază

 7. sorin said, on ianuarie 2, 2017 at 9:11 pm

  Distinsul DOMN Teofan cu toata distinsa ierarhie Romana este deacord ca si in acest an sa se oficieze rugaciuni cu ereticii la sfarsitul lunii ianuarie. Conform Sf. Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti” daca as fii deacord cu acest citat as intra in categoria uratorilor. Trist ca si voi ati ajuns sa ganditi ca si ecumenistii. Nici o problema. Nicaieri nu scrie ca va fi o turma imensa care va rezista pana la final ci scrie ca si din cei marturisitori vor cadea si vor ramane extrem de putini

  Apreciază

 8. IULIA TIPA said, on ianuarie 2, 2017 at 9:35 pm

  URMEAZA POMENIREA FAPTELOR PENALE ALE MITROPOLITULUI SI ACOLITILOR SAI … :))))))))
  IL SUSTIN PE PARINTELE PAMVO SI PE TOTI PARINTII NEPOMENITORI…

  Apreciază

 9. Teo said, on ianuarie 2, 2017 at 11:26 pm

  Sunt alaturi de parintele Pamvo. Cu parere de rau zic si sa ma ierte Dumnezeu dac e vizibil ca ceva e putred in BOR iar in legatura cu sinodul nici pe departe sa fie sfant. Acest sinod a fost al antihristului

  Apreciază

 10. mihai444 said, on ianuarie 3, 2017 at 3:25 am

  https://www.facebook.com/trinitastv/videos/600296303488370/?hc_ref=NEWSFEED noul filmulet al lui Kakapsali dat pa’ trustu lu’ Ciobotea. sa fie asta un compromis? no… lui oricum ii place si politica, vrea sa schimbe alea, alea… Iulica@ c-asa e in politica, muica 😉 hai, sa-ti creasca egoul, mosule… si poate sa-ti iei un pardesiu nou.

  Apreciază

 11. […] MITROPOLIA MOLDOVEI il instiinteaza pe PARINTELE PAMVO ca urmeaza a fi CATERISIT […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: