SACCSIV – blog ortodox

Efectul Boca

Posted in Arsenie Boca by saccsiv on decembrie 31, 2016

arsenie-boca-civil-preot

Foto: http://www.click.ro/news/national/imagini-unicat-cu-arsenie-boca-haine-civile-ce-observat-un-securist

Nu stiu daca asta si-a dorit parintele Arsenie Boca, insa din pacate asta se intampla.

Iata comentariul lui Antonela, postat la http://sinodultalharesc.tk/a-fost-vreodata-sanctionata-rugaciunea-in-comun-cu-ereticii-a-ps-iustin-conform-sfintelor-canoane-si-hotararii-sinodului-bor-din-9-iulie-2008/#comment-5169

“Chiar am crezut ca pr Sava este om in duh ortodox. Prin ce spune in aceasta filmare deduc ca este in necunostinta de cauza, hulind pe pr Arsenie Boca. Asta ma face sa cred ca ce a spus pr Sava despre sinodul din Creta este o pacaleala. Nu poti fi impotriva pr Arsenie si pentru ortodoxie in acelasi timp. E clar. M-am lamurit cum e si cu sinodul contestat de un hulitor al sfintilor.”

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

EMBLEMATIC: Bucurie ECUMENISTA pe contul facebook al MANASTIRII PRISLOP la aflarea vestii ca PAPA FRANCISC I vrea SFINTELE PASTI la DATA FIXA pentru ortodocsi, catolici si protestanti …

Iar dupa foarte probabila sa canonizare, vor folosi la maxim desenele eretice de la Draganescu pentru promovarea ecumenismului …

Ca sa nu mai vorbim de sigura explozie a folosirii de catre activistii new age a  titulaturii sale oficiale de Sfant pentru promovarea satanismelor lor.

mare_convorbiri_astrale_cu_sfantul_arsenie_boca_florica_lecu_editura_semne

Foto: http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=5833

Nu stiu unde a ajuns sufletul sau, in Rai sau iad, caci nu stiu cum a murit, insa cele de mai sus sunt motive suficiente pentru a nu dori canonizarea sa.

 

Tagged with:

103 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. inamiculpublic said, on decembrie 31, 2016 at 7:14 am

    Si cine promova ,,sfantul” Arsenie Boca? Televiziunea lui Ghita si a consilierilor israelieni pentru campania electorala a PSD-ului ! De fapt ,,sfantul” Arsenie Boca nu e decat o creatie de imagine a PSD-ului pentru o imagine ortodoxa a intregului grup neomarxisti fesenisti produsa in laboratoarele din Tel Aviv si asta se vedea clar in exagerarile pentru o pictura in care doua telefoane cu fir, o antena parabolica si un telescop erau declarate profetie. Cum ? Toate emisiunile erau de-a dreptul stupide, in care constatarea ca ,,o sa fie razboi”, simpla si elementara pentru a trezi groaza era repetata la nesfarsit si anuntata ca o alta profetie . Reteta functionat perfect la fel ca in cazul Black Kube in care se folosesc schemele fostei Securitati pentru evitarea acuzatiilor de luni de zile nimeni nu a a mai curajul in media romaneasca sa o acuze pe Kovesi de justitie la ordinul ambasadelor, tot asa niste argati care la investirea in functie care dadeau fuga la Tel Aviv sa-si prezinte plecaciunile cu tichia pe cap , isi primesc o imagine ,,ortodoxa” pentru promovarea unei canonizari de partid. Se schimba esalonul de mosadisti la fel ca in PCR la inlocuirea gruparii lui Ana Pauker.

    Apreciază

    • Manea Mihaela said, on ianuarie 12, 2017 at 9:12 pm

      Pregătesc calea antihristului de aceea vor ca Pastele să se serbeze odată crestinii cu ereticii , parcă ar avea ceva in comun lumina cu întunericul

      Apreciază

  2. Pąʍvo said, on decembrie 31, 2016 at 8:13 am

    Apreciază

  3. Pąʍvo said, on decembrie 31, 2016 at 8:26 am

    ”Nu poti fi impotriva pr Arsenie si pentru ortodoxie in acelasi timp.”
    Dar… Eu personal n-am intalnit inca un ecumenist impotriva lui Arsenie Boca.

    Apreciat de 2 persoane

    • Gabriel M. said, on decembrie 31, 2016 at 1:04 pm

      OAMENI BUNI NU JUDECATI VOI IN LOCUL LUI DUMNEZEU. Nu stiti ca toata intelepciunea oamenilor la un loc este precum o carpa lepadata inaintea lui Dumnezeu? Noi judecam dupa cat vedem cu ochii nostri limitati si dupa cat putem intelege cu mintea noastra slaba, cazuta si patimasa.

      In plus , nu v-ati saturat de atata ura si dezbinare? ce roade sunt astea la noi?

      Hai sa gandim drept: chiar si daca ar fi greselile parintelui Arsenie Boca reale si anume pictura cu francisc de asisSi sau alte „pacate” de care spuneti voi ca le-a avut… oare nu DEJA a fost judecat si batjocorit de noi cei ultracredinciosi si el si-a luat deja osanda din gurile noastre? Oare sa il mai judece si Dumnezeu inca odata? Oare nu noi vom fi cei judecati de Dumnezeu ca ne-am atribuit calitatea de Judecatori aprigi si batjocoritori ai parintelui Arsenie? Nu vedeti ca suntem insetati de a-l denigra si am ajuns sa ii afisam poze batjocoritoare pe internet si sa il defaimam? Nici cu musulmanii sau cu ateii nu faceti asa.
      Inselat de ar fi parintele Boca nu avem noi dreptul sa il osandim prieteni ca nu sta in puterea noastra si in intelepciunea noastra cea desarta sa il judecam pe acest preot.

      In plus voi cei care credeti ca a fost inselat , poate o faceti , nu din rautate , ci din precautie si trezvie a mintii. nu va judec si nu va condamn pentru ca intentie voastra este de a fi treji si de a ramane e calea cea ingusta a Adevarului, dar in ce duh faceti voi lucrul asta? Chiar nu vedeti cata rautate e in gurile voastre cand vine vorba de parintele Boca?

      Eu cred asa:

      Voi cei care credeti ca parintele Boca este inselat , rugati-va pentru noi cei cu evlavie la el ca Dumnezeu sa ne deschida mintea si ochii sa intelegem si noi daca chiar a fost inselat sau nu.
      iar :
      Noi cei cu evlavie la Parintele Arsenie, sa ne rugam pentru voi sa va ierte in cazul in care ati judecat si osandit un preot pe nedrept..

      si astfel poate ne mantuim si noi si voi.. asta e Duhul pacii in care trebuie sa ne rugam prieteni pentru ca Dumnezeu este al oranduielii si nu al dezordinii. El nu vrea dezbinare ci „PACE VOUA”.

      Iertati-ma ca ma dau mare intelept dar asta simt .. Doamne ajuta.

      Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on decembrie 31, 2016 at 3:44 pm

        Criteriul de sfintenie principal esta ca persoana respectiva sa fi pastrat dreapta credinta in totalitate si pana la capatul vietii.

        Toti cei care il considera pe Arsenie Boca sfant sunt „vanatori” de minuni si ii considera asemenea si pe Dorobantu si pe Argatu. Acestor ortodocsi putin le pasa de milioanele de mucenici si sfinti care au murit sa nu fie schimbata nici macar o virgula din credinta ortodoxa. Ce mai conteaza ca Boca picteaza cu descoperire de „sus” eretici in biserica, ce mai conteaza ca se credea asa mare de nu primea sfat de la nimeni? Boca facea minuni cu dracii care si acum fac minuni cu voi cei care il credeti sfant.

        https://extraterestriidemascati.wordpress.com/pr-arsenie-boca-nu-este-sfant/

        Apreciat de 1 persoană

      • David said, on decembrie 31, 2016 at 4:32 pm

        „Oameni buni nu judecați voi in locul lui Dumnezeu” __________CHIAR SFÂNTA PREDANIE NE ÎNVAȚĂ SĂ JUDECĂM EREZIA, CUM NE ÎNVEȚI TU ALTCEVA?
        APOI NU JUDECĂM, CI RAȚIONĂM!

        „chiar si daca ar fi greselile parintelui Arsenie Boca reale …..”__________________EREZIA NU E SIMPLĂ GREȘEALĂ, OMULE, E HULĂ IMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT, CARE NU SE IARTĂ NICI IN VEACUL ĂSTA, NICI IN VEACUL VIITOR. AȘA CĂ CE DECRETEZI TU CĂ „DUMNEZEU L-A IERTAT DEJA” E O AIUREALĂ.

        „El nu vrea dezbinare ci Pace vouă”______________________BA DA, CHIAR ASTA VREA. VREA ADEVĂRUL MAI PRESUS DE PACE. ÎNSUȘI MÂNTUITORUL O SPUNE CÂND ZICE CĂ NU A VENIT SĂ ADUCĂ PACE PE PĂMÂNT, CI SABIE (CF MATEI 10:34), ȘI CÂND VOR ZICE PACE ȘI LINIȘTE, ATUNCI FĂRĂ DE VESTS VA VENI PESTE EI PIEIREA CA SI DURERILE PESTE CEA CARE NAȘTE (CF 1 TES 5:3)

        Apreciat de 1 persoană

      • Mihaela Iordan said, on decembrie 9, 2020 at 4:19 pm

        ASA ESTE!
        Cine l-a cunoscut cu adevarat pe Sfantul Parinte Arsenie stie ce spune. Iar eu am intalnit oameni care stiu ca sfant este parintele Arsenie si care si ei sunt aproape de sfintenie pentru ca sunt aproape de Dumnezeu. Iar Dumnezeu lucreaza prin Sfintii Lui. Eu insami si alte multe cunostinte am primit mult ajutor prin Sfantul Parinte Arsenie.
        Denigrand orice persoana, faci un pacat de moarte… Sa ne uitam mai bine la propria persoana si sa ne rugam sa ne curateasca Dumnezeu pacatele… Fiecare vom da seama! Daca sunteti crestini ortodocsi, trebuie sa va cunoasteti cu adevarat credinta…
        AFLATI SI CARE A FOST OPINIA PARINTELUI IUSTIN PARVU…daca spuneti ca aveti evlavie la sfintia sa.
        Toti Sfintii rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!

        Apreciază

    • mihai444 said, on decembrie 31, 2016 at 2:49 pm

      foarte bine punctat, Pamvo!

      Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on ianuarie 1, 2017 at 5:59 pm

      Pąʍvo

      Ia uite cu ce se ocupa „mult-prigoitul” si „mult-condamnatul” cu Julietă, crăcănat și cu barbă rasă… dar și când era călugăr „proba” fel de fel de scamatorii… Degeaba a intrat in cinul preotesc daca de inselari nu s-a lepadat, adapandu-se din ele din adolescenta pana-n Draganescu… pictand aiurea hule de-ti fug ochii din cap, si hulind Ortodoxia 😦

      maimuța cu glugă, papistașul francisc de Asisi

      nene Anghel, o fi gresit si parintele Papacioc ca azis si el de Francisc, dar s-a lepadat de asta in Singur Ortodoxia si nici nu l-a pictat pe pereti. Nici un alt duhovnic cunoscut, din cei ce ii vadesc neascultarile nu a facut-o…

      HOPA si fantoma

      (din vedeniile „ILUMINĂRII” spiritiSTE primită dupa indelungi „probe” ale misticii diferitelor religii (drăcii) superioare)

      LUPTE greco-DRAGANESCO-romane (costumatia potrivita unor asemenea evenimente – de circ (!) )

      auzi, le și proba

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on ianuarie 2, 2017 at 1:53 pm

        Si mai e unul la Frasinei, de care voi incepe sa ma ocup… Pentru ca nu se astampara bocindu-se balbait la Irineu impotriva mea si umbla cu diavolul inseland femei si fatalai. Un barbat adevarat evita pozitia milogului resemnat si nu rade ca prostituata cand a mai facut 100 de euro.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on ianuarie 2, 2017 at 3:31 pm

        Ioana Andreea zice ca sinodu din creta e ortodox si ca , parintele Iulian si Sava is inselati , si crede minciunile lu patriciu vlaicu

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 9:35 pm

        nu stim sigur, ne vom interesa, dar comaparam mere cu pere.

        Zicerile sunt de la boca citire nu de la ea.

        aye, aye, nu are nici o legatura.

        Boca a probat lucrrile spiritiste si ezoterice, il preocupau tare mult si marturisea ca experimenta.

        Apreciază

      • David said, on ianuarie 3, 2017 at 3:51 pm

        Ia priviți pictura de mai sus – jpg. Arsenie Boca a pictat sfinți in chiloți – in care apar două simboluri oculte extrem de relevante:
        1. ochiul lui Horus in triunghi și 2. fulgerul satanic care il lovește pe prigonit

        Apreciază

  4. Cristian L said, on decembrie 31, 2016 at 8:44 am

    Cine esti tu, bai Sacciv, sa contesti sfintenia Parintelui Boca ? Securistule !!!! Turnatorule!!!
    O sa platesti pentru tradarea si ratacirea crestinilor !!!! Huuuuuo !!!!

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on decembrie 31, 2016 at 11:31 am

      Sfant te face Dumnezeu, nu oamenii. Arsenie Boca a fost inselat de diavoli si cu ajutorul lor facea minunile.

      Apreciat de 2 persoane

    • lnanau2014 said, on decembrie 31, 2016 at 12:09 pm

      Un “creștin„ – frumos și liber – gata să pună mânuța pe o bâtă întru apărarea “ortodoxiei trădate„.

      Apreciază

    • Mihai said, on decembrie 31, 2016 at 2:43 pm

      Ai venit și tu depe blogul celor 3 purceluși zis și tehnologie patristică, tu asta ce te semnezi cristian că toată ziua ați curg mucii pe acolo

      Apreciază

  5. sorin said, on decembrie 31, 2016 at 10:00 am

    Se intampla exact ceea ce trebuia. Majoritatea antiecumenistilor sunt arsenisti si nu numai. Vor urma noi caderi. Se vede clar ca acesti inselati il prefera pe Boca decat adevarul, chiar daca e dureros.

    Apreciază

  6. ion hodor, said, on decembrie 31, 2016 at 11:14 am

    Antonela si Cristian L ,sa-mi spuneti care Sfant credea in reincarnare,care Sfant a pictat eretici in biserici sau pe icoane,pe urma veddeti un pic ce spun Cuv Parinti Arsenie P,Cleopa,Ioanichie Balan,Dumitru Staniloaie despre Sfintisorul vostru.Pe urma ,de cand Arsenica B a devenit Dogma ,ptr ca Pr Sava vorbeste despre schimbare dogmelor ,la Sinodul Talharesc din Creta,si mai cercetati Sf Canoane si Sf Parinti,si apoi sa vorbiti ,ptr ca santeti varza……..cu carnati!!!U n an nou cu bine la toti romanii Ortodocsi.

    Apreciază

    • ayeaye20 said, on decembrie 31, 2016 at 7:14 pm

      Asta cu reincarnarea nu corespunde cu asta: Părintele Arsenie Boca: „Dacă doctrina aceasta [a reîncarnării] ar exprima adevărul, toată iconomia mântuirii omului, descoperită nouă prin Hristos, ar fi inutilă.” „Dacă doctrina aceasta [a reîncarnării] ar exprima adevărul… mântuirea era automată. Însăşi venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost. Dar, fiindcă a venit Iisus şi a pus cu adevărat problema mântuirii omului, reîncarnarea – „mântuirea” automată – nu are nici o bază în Revelaţie.” (Cuvinte vii, Ed. Charisma, Deva, 2006)

      Apreciază

  7. ion hodor, said, on decembrie 31, 2016 at 11:18 am

    Saccsiv ,la multi ani cu bine si mantuire i-ti doresc,iar pana pe 3-4 ian,vai face o donatie ptr blog,nu am uitat,am multe pe cap….Doamne ajuta,si Traiasca Legiunea si Capitanul cu toti romanii romani!

    Apreciază

  8. a.r.t.i.o.n said, on decembrie 31, 2016 at 11:22 am

    Cartea Floricai Lecu se incadreaza in categoria apocrifelor , alaturi de alte carti precum “Visul Maicii Domnului” , „Talismanul”, „Epistolia Domnului Iisus Hristos” si alte scrieri apocrife nerecunoscute de biserica. Asa cum satana ii impingea pe gnostici si iudei in primele secole sa inventeze scrieri apocrife , de ce n-ar face-o si in zilele noastre..

    Si nu e singura care are calatorii astrale . Mai era o femeie tot asa spunea ca vorbeste cu Sfantul Ilie..
    Uite un exemplu de ratacit care crede ca a vorbit cu Sfantul Petru:
    http://nibiru-sfarsitul-lumii.blogspot.ro/2014/06/aseara-am-vorbit-cu-sfantul-petru-cine.html

    Eu nu cred ca parintele Arsenie ar binecuvanta astfel de carti.

    „Odata Mintuitorul atragea aminte celor ce se izbavesc de rele, ca duhul cel rau (recunoscut de noi prin muncirea unei patimi), fiind alungat de pocainta omului unita cu darul lui Dumnezeu, neavand acela unde petrece, mai ia cu sine alte sapte duhuri, mai rele decat sine si se intoarce la casa de unde a fost alungat. Deci, daca afla casa curata, dar stapanul – mintea , sufletul – umbla pustiu, plecat de-acasa prin cine stie ce excursii astrale dupa informatii, lesand geamuri si usi deschise – ca nu pot ramane altfel – sigur ca cele de pe urma ale omului acela vor fi mai rele decat cele dintai. (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)”

    „Vicleanul baga de seama ce face Dumnezeu si face si el la fel. Trimite Dumnezeu slujitori, trimite si el; trimite Dumnezeu vedenii, se arata si el. Propovaduieste Dumnezeu iubirea de oameni fara deosebiri si margini, propovaduieste si el. Cu un cuvant: contraface tot ce face Dumnezeu si da de rapa pe oameni cu multimea inselaciunilor. S-a facut de o indrazneala nemaipomenita, incat si lumina dumnezeiasca o contraface, nu in intelesul ca s-a putea apropia sa strimbe adevarata lumina” caci l-ar face scrum si nu poate sta intr-insa ci naluceste si el o lumina, cu care amageste pe cine poate si pe cine vede ca umbla cu indrazneala dupa daruri dumnezeiesti, inainte de dobandirea smereniei statornice. Asa se preface in chip mincinos si in inger al luminii si in hristos mincinos si inseala pe multi, zicind: „Eu sunt hristos ! Si te trimit sa propovaduiesti si sa faci cutare si cutare… (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)”

    Iar sora aceea Antonela, daca se indoieste si crede ca sinodul din Creta este ok, ar trebui sa-si puna urmatoarele intrebari:

    De ce Hrisostom al Ciprului a criticat, in discursul sau inaugural de la Sinodul Panortodox din Creta, acei episcopi, teologi si laici care sunt anti-sinod? El care in In 2011 i-a exonorat pe evrei de deicid spunand ca acestia nu se fac vinovati de uciderea Mantuitorului.
    https://theologhia.wordpress.com/2011/12/08/arhiepiscopul-ciprului-hrisostom-ii-exonereaza-pe-evrei-de-vina-colectiva-a-uciderii-lui-iisus-hristos/

    De ce Papa Francisc (caruia rabinul Sergio Bergman i se adresează cu apelativul Rabbi Bergolio) s-a declarat multumit de hotararile sinodului din Creta, Cardinalul Koch care a participat la Sinod ca observator din partea Vaticanului si care a spus ca „iudaismul este fratele mai mare” ,la fel a vazut aceast sinod ca un lucru pozitiv si isi doreste ca hotararile de la Sinod sa se extinda intr-un alt sinod, similar cu Consiliul II Vatican.

    Apreciază

    • Mihai said, on decembrie 31, 2016 at 2:50 pm

      Frate/sora nu ar trebui sa te mai mire, deja pe haznaua Trinitas găsești chestii enumerate mai sus de tine, acum luna viitoare urmează săptămână de uraciume

      Apreciază

  9. Oana said, on decembrie 31, 2016 at 11:36 am

    Inainte sa citesc pe acest blog despre parintele Arsenie Boca, am citit unele carti despre el, ale lui, nu mai stiu cum se numeau, si unele lucruri mi s au parut dubioase, nu stiu de ce, era undeva scris ca i a zis unei pasari care a intrat in Biserica in timp ce slujea el ca daca e trimisa de Dumnezeu sa cante atunci sa cante, daca e trimisa de diavol sa moara, si ca pasarea a murit pe loc. Nu am mai auzit la alti Sfinti de astfel de minuni….nu stiu de ce mie nu mi s a parut in regula… si toata valva asta care s a creat in jurul lu iar e ciudata….

    Apreciat de 3 persoane

    • Coprie said, on decembrie 31, 2016 at 7:13 pm

      Eu am cumpărat o groază de cărți despre el, îi citeam și acatistul, și pot să zic că am avut aceeași experiență, nici nu am întrat pe internet, mi s-a părut foarte dubios acest zis părinte, mai ales când am început să citesc din Viețile Sfinților, căci la începutul întoarcerii mele în Biserică, căci eram înstrăinat, am aflat și eu de la alți credincioși de Arsenie, și am citit foarte mult despre el, eram fascinat într-un fel, dar nu mă puteam limita la un părinte, așa că citeam din toate cărțile. Lucrul care m-au impresionat au fost minunile sale, acestea mă făcea să-l cred într-adevăr „sfânt”, însă am început să am îndoieli, mai ales când îi citeam acatistul, nu mă simțeam bine cu sufletul, cum eram când citeam alte rugăciuni sau citeam Acatistele unor Sfinți autentici, parcă era ca o mândrie, e greu să îmi amintesc, însă nu mă simțeam bine. Am început să am îndoieli serioase, când am citit viața Sfântului Petru, când am aflat ce putea să fac acel Simon Vrăjitorul cu puterea diavolului, atunci mi-am dat seama că și diavolii pot să facă minuni, de atunci am privit cu alți ochi pe Arsenie, și orice alt vindecător/tămăduitor, încercând să aflu atunci, cum poți deosebi un vrăjitor de un om Sfânt, tot Viețile Sfinților m-au ajutat, singura diferență este mândria, Sfinți fac minuni în numele Domnului, iar pe ei se pun mai prejos, considerându-se nevrednici de acele lucruri minunate, iar vrăjitorii fac ‘minuni’ în numele lor, considerându-se vrednici de ele, ca unele ce li se cuvin pentru „măreția” lor. La minunile adevărate contează foarte mult și credința în Domnul a celui ce se vindecă după pilda din Sf. Evanghelie cu vindecarea demonizatului http://sfantulnectarie.ro/HTML/MENIU%20STANGA/DIVERSE/EVANGHELIA%20DE%20DUMINICA/03042011/evangheliadeduminica.html , iar pentru „minunile” false nu îți trebuiește credință în Domnul. Iar în toate scrierile pe care le-am citit aceasta nu găsit, adică Smerenia, și starea de nevrednicie(străpungere a inimii). Și am încetat a mă ruga lui și a citi cărțile sale, abia după multă vreme, am învățat ce înseamnă această stare de înșelare duhovnicească, și că de fapt Boca era înșelat. Acum întreb și eu: Au doară nu știți și voi că cea mai mare lucrare a diavolului, este imitarea sfințeniei? Au nu știți și voi că se preface în chip de înger ca să înșele? Au nu știți că printre altele, Antihrist o va face și pe aceasta(imitarea sfințeniei), ca să înșele de va fi cu putință și pe cei aleșî? Cred că Boca este pregătire pentru Antihrist, căci acela mai mari înșelăciuni va face. Zic Sfinții Părinți că și să-l privești e păcat, căci așa înșelăciune va lucra prin el. Cine are minte, să ia aminte!

      Apreciază

    • ayeaye20 said, on decembrie 31, 2016 at 7:19 pm

      Oana daca eu iti zic: eu sunt nascut nu facut ,asta e erezie? Si ii provoc pe toti care raspund la acest articol, sa imi dea un raspuns la ce am zis adica: da, domne ce zici e erezie sau ; nu, nu e erezie, va astept cu raspunsurile

      Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on decembrie 31, 2016 at 8:29 pm

        Nascut este doar Hristos, parerea aceasta o avea Visarion despre el asa spunea Pr Papacioc.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on ianuarie 1, 2017 at 12:25 am

        Deci Matiu e erezie da sau nu??

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on ianuarie 1, 2017 at 9:17 am

        Foarte mare erezie si hula la adresa Sfintei Treimi

        Apreciat de 1 persoană

      • I said, on ianuarie 1, 2017 at 8:08 pm

        Iaca de nascut si facut, in Crezul nostru, este :
        Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iara nu facut;
        Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;
        Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
        S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara,
        Si S-a facut om;
        Da in Moldova este o versiune ca nu S-a facut om, dar S-a nascut om. Cum pina la urma e corect?
        Sau S-a suit la ceruri si S-a inaltat la ceruri, caci Mintuitorul S-a inaltat, si din rusa tot asa se traduce.

        Apreciază

      • Oana said, on ianuarie 2, 2017 at 12:07 pm

        Bineinteles ca este erezie!

        Apreciază

      • Theodor L. said, on ianuarie 3, 2017 at 3:49 pm

        Ayeaye 20

        Esti nascut dintr-un om facut, Adam, deci esti si facut. Asa ca ca daca afirmi ca esti numai nascut fara sa fii si facut, e erezie. Mare de tot! Numai Domnul S-a nascut fara sa fie facut. Si chiar de 2 ori, din Tatal ceresc din vesnicie si din Fecioara Maria pentru noi si pentru a noastra mantuire.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on ianuarie 3, 2017 at 6:41 pm

        Theodor L. pai atunci poate talcuiesti ce zice Sfantu Ioan Gura de Aur : Sfântul Ioan Gură-de-Aur Opere XIV pag 105 Omilii la Ioan II:
        Fiindcă și eu sunt NĂSCUT DIN DUMNEZEU, DAR NU DIN FIINȚA LUI

        Apreciază

      • Theodor L. said, on ianuarie 4, 2017 at 3:27 pm

        Prietene,

        Din alte interventii bune ale tale, te credeam om serios, nu unul care ne pierzi timpul cu variante rebusistice. Chiar din Hrisostom ai citat nepermis de scurt. Citatele se dau mai largi ca sa se vada contextul si sa se lamureasca omul ce voia sa spuna. Daca e vorba de strict de nasterea duhovniceasca de care ii spunea Mantuitorul lui Nicodim poate ar fi ceva de potrivit cu ce spune Hrisostom. Dar la ce ai spus tu la inceput:

        „eu sunt nascut nu facut, asta e erezie?”

        fara nicio ancora de care sa te agati, e sigur erezie.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on ianuarie 4, 2017 at 6:56 pm

        Si atunci cum o explici pe cea cu Melchisedec ca era fara inceput si fara sfarsit , si inca ceva NU E CRESTIN CEL CE NU A VAZUT HARUL NECREAT, tu l-ai vazut ???

        Apreciază

    • a.r.t.i.o.n said, on decembrie 31, 2016 at 8:34 pm

      / oana

      pai zici „am citit unele carti despre el, ale lui”. Ori despre el ori ale lui? Si care st acele carti ?

      Te-ai smintit de intamplarea cu pasarea.. Dar ce facea pasarea aia? deranja slujba ?

      Molitfele Sfantului Vasile cel Mare:
      Teme-te, fugi, pleaca, departeaza-te, diavole necurate si spurcate, cel de sub pamant, din adanc, inselatorule, cel fara de chip, cel vazut pentru nerusinare, nevazut pentru fatarie, oriunde esti sau unde mergi, de esti insusi Beelzebul, sau de te arati ca cel ce scutura, ca sarpele, sau ca fiara, sau ca aburul, sau ca fumul, ori ca barbat, ori ca femeie, ori ca jiganie, ori ca pasare ….

      Din viata Sfantului Ciprian…

      „De nu ar fi fost coborat de acolo prin rugaciunea Sfintei Iustina, ar fi cazut ticalosul si ar fi murit. Si asa, nereusind nimic, s-a intors tanarul la Ciprian, povestindu-i lui primejdia sa, iar Ciprian s-a necajit foarte tare, vazandu-se infrant si s-a hotarat ca singur sa se duca la Iustina, nadajduind in vrajitoriile sale. Mai intai s-a prefacut in femeie, apoi in pasare; si inca nu se apropia de usile casei ei, iar nalucirea si inselatoarea asemanare cu cea de femeie si cu cea de pasare au pierit de la dansul si s-a intors rusinat.”

      Dar de intamplarea asta ce zici :

      http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/parintele-arsenie-ursul-din-padure
      Mi-au povestit nişte oameni, tot pe când eram la Sâmbăta, o altă minune. Şi ziceau: „Părinte, noi ne-am dus sus, în munte, că Părintele îşi facea chilie colo, sus”. Voia să-şi facă o chilie cu biserică, cu tot, acolo, în fereastra mare de la Sâmbăta. Şi zicea omul acela: „Eu fac parte dintr-un grup de oameni care ne duceam să săpăm acolo, cu Părintele Arsenie. Când ne duceam pe drum, ne-o întâmpinat un urs. Noi, imediat: Părinte, ursul! Noi nu mai mergem!” No, le era frică oamenilor, că era pe cărăruşă, chiar în calea lor, ditamai ursul! Le era frică să se ducă! Părintele le zice: „Staţi pe loc aici. Când vă chem eu, atunci veniţi!” Şi s-o dus, domnule, la urs. S-o dus, l-o prins de ureche – au văzut oamenii asta! – şi i-o şoptit ceva la ureche. Şi ursul s-o tras într-o parte şi o plecat de acolo! Şi Părintele atunci le-o zis: „No, haidaţi acuma! Haidaţi, că i-am spus eu ce să facă. Nu mai are treabă cu voi!

      Apreciază

      • guti flo said, on ianuarie 1, 2017 at 5:37 pm

        a.r.i.t.o.n La multi ani!
        Este f bine sa fii prevazator in privinta „sfintilor” controversati, precum Arsenie Boca, Nil Dorabantu, Petrache Lupu , etc..sunt atatea exemple in vietile sfintilor in care ne arata cat de rezervati erau sf parinti in privinta minunilor, chiar daca erau adevarate, ei tot le respingeau, pt ca le era teama sa nu cada in inselare!…iar lucrul acesta era placut lui Dumnezeu…bineinteles ca daca este minune adevarata, Dumnezeu are „metodele” lui sa te faca sa intelegi, unul din semnele cele mai mari ca acest lucru este de la Dumnezeu, ne spun sf parinti, este faptul ca dupa o minune adevarata esti strapuns de umilinta..de pocainta cu lacrimi (care este mai mare decat a avea puterea de a invia mortii) si de cugetarea neincetata la Dumnezeu si vesnicia lui…acest lucru, tot ei ne spun, este mai dulce decat orice minune…sfinti cand erau intrebati pe patul de moarte ce isi doresc, raspunsul lor era: „sa mai ma lase Dumnezeu sa ma pocaiesc”! …nu cereau minuni sau altceva, decat pocainta..primele cuvinte pe care le-a rostit Mantuitorul nostru Iisus Hristos cand a inceput propavaduirea, au fost : ” pocaiti-va”..la fel si sf Ioan Botezatorul! Asta este semnul cel mai convingator ca minunea este de la Dumnezeu, starea ta de pocainta si sa-l porti pe Dumnezeu in gand in mod constant, iar nu faptul ca esti entuziasmat de o „minune”, repet, chiar daca este adevarata…uitand lucrul cel mai important, de Cel ce a facut minunea! Bineinteles ca eu nu stiu ce este in sufletul vostru, al celora ce sustineti ca Arsenie Boca este sfant…dar cu voia lui Dumnezeu am sa spun si eu ce gandesc..si anume ca in mod cert se vede la voi „entuziasmul minunilor” , care dupa parerea mea departeaza pocainta cea mantuitoare. Daca Arsenie Boca este sfant , Dumnezeu in mod sigur ne va arata, iar daca nu , sa nu fie..El decide cine e sau nu sfant. Inca o data simt nevoia sa spun ca in mod vizibil cei ce sunt entuziasmati de „minuni” vorbesc mai mult de Arsenie Boca si toti cei asemenea, decat de Dumnezeu si Maica Domnului…lucru care de la sine iti spune ca esti in inselare.
        Cat despre pasarea care a intrat in biserica, dupa parerea mea Oana a facut f bine ca a fost rezervata..nu stiu daca ai vazut diferenta dintre ce a facut Arsenie Boca si ce sa intamplat cu Sf Iustina, la Arsenie Boca pasarea a murit, iar la sf Iustina sa rusinat..acum trage singur concluzia….sau ca sa fie mai clar pt toti care cred ca „minunile” astea sunt „adevarate”, am sa reamintesc ce spun sf parinti despre „minunea” lui antihrist cand va fii intronat , ei spun ca antihrist va porunci unei pasari din apropiere, „stai la picioarele mele, iar pasarea va intra prin perete fara sa-l darame si va cadea moarta la picioarele lui, si atunci multi ii se vor inchina, dar nu toti”. Eu zic ca acest lucru se aseamana de „minune ” cu ce a facut Arsenie Boca! Pe acest lucru se va baza antihrist, pe minuni, iar nu pe pocainta cea mantuitoare. Foarte usor va cadea cel ce se increde in minuni iar nu pe starea launtrica in vremea lui antihrist si nu numai!
        Concluzia este ca o minune te poate induce in eroare, iar pocainta nu.
        Va doresc la toti La multi ani!

        Apreciat de 1 persoană

      • a.r.t.i.o.n said, on ianuarie 2, 2017 at 1:16 pm

        / guti flo

        La multi ani ! (desi prea multi nu cred ca o sa mai fie tinand cont ca suntem in vremurile din urma 🙂 ).

        Tu spui „Daca Arsenie Boca este sfant , Dumnezeu in mod sigur ne va arata” , faptul ca tablourile cu chipul parintelui Arsenie Boca au lacrimat mir, si ca acel mir a vindecat oameni de boala, eu zic ca e un semn. N-am intalnit la nici un inselat , dupa moartea acestuia, se se petreaca asemenea minune, mai ales ca acel inselat era ortodox si nu era nici filocatolic conform scrierilor lui autentice. Era impotriva uniatismului de la 1700 si condamna si primatul papal. Mda , asa inselat eu n am mai intalnit pana acum. Si caruia i se atribuie si afirmatia „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. ” care apare intr-o carte cu marturii adunate de parintele Serafim Popescu, afirmatie confirmata si de parintele Serafim Badila, care l-au cunoscut personal pe parintele Arsenie Boca. Nu stiu ce ar mai trebui sa faca Dumnezeu sa ne arate daca e sfant, probabil o deshumare.. habar n am.

        E foarte bine sa fii rezervat in ce priveste minunile , insa trebuie sa existe in inima si credinta, minuni se fac si in zilele noastre, sfintii fac minuni si mijlocesc, sa nu cadem in extrema cealalta, sa ajungem sa nu mai credem in minunile autentice,ca fariseii care il acuzau pe Mantuitor ca scoate dracii cu Belzebut. Trebuie sa fim echilibrati, de-aia si calea e ingusta si putini incap pe ea..Cand ne punem in garda si suntem ani ecumenism , anti cip, anti erezii , vine satana si ne ataca din partea opusa . Intamplarea cu pasarea nu stiu din ce carte zice Oana ca e, insa pasarea aceea deranja slujba din ce inteleg, habar n am de ce-a cazut moarta , cert e ca diavolul poate lua chip de pasare, poate a fost o vedenie a celui care a povestit intamplarea, poate a fost o pilda data de parinte pentru a-i arata ca diavolul poate lua chip de pasare..

        Insa speculatiile cum ca parintele Arsenie Boca punea accent pe minuni, se lovesc de insusi cuvintele sale din caietul de predici :

        Darul iertării păcatelor e mai mare decât darul minunilor, întrucât priveşte sufletul; pe când minunile privesc de obicei trupul. O iertare a sufletului, o curăţire a lui, uneori e o adevărată înviere din morţi, şi-i mai de preţ aceasta decât tămăduirea unui picior. (Arsenie Boca – Cuvinte Vii)

        Fără darul minunilor între oameni ne putem mântui, dar fară darul preoţilor, al iertării păcatelor, nimeni nu se mântuieşte. Ce n-a dezlegat preotul pe pământ, aşa rămâne: nedezlegat nici în Cer. Şi preotul nu te poate dezlega dacă nu vii să-ţi mărturiseşti păcatele. De asemenea preotul nu te poate dezlega – ca oarecum cu sila – dacă nu-ţi dai însuţi toată silinţa de-a te dezlega tu de năravurile tale rele. Iertarea păcatelor însemnează şi încetarea lor. (Arsenie Boca – Cuvinte Vii)

        Oamenii umblă după făcători de minuni – fie ei şi vrăjitori. Dar vă spun că minunea cea mai mare e înnoirea vieţii tale pe temelia ei Iisus Hristos; e încreştinarea voinţei tale: asta-i minunea cea mai mare, care ne stă cu adevărat la îndemână şi ni s-a dat nouă poruncă: „înviaţi pe cei morţi !” După învierea ta tânjeşte Iisus. Ce însemnează aceasta n-ar putea să ţi-o spună mai bine decât înşişi cei ce au înviat din moarte sigură, ca dintr-un vis urât. (Arsenie Boca – Cuvinte Vii)

        A făcut Iisus minuni – şi oamenii cred că cele mai mari sunt cele care privesc sănătatea trupului – dar marea minune a învierii din morţi, e ceea ce mărturisim când zicem: „aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să vie. Amin”. Abia atuncea va scăpa firea omului de slăbănogie. Până atunci are putinţa de-a scăpa de păcate. – Şi aceasta e o minune mai mare decât a tămădui un stomac, o mână uscată, sau repararea unui ochi. Sunt lucruri grele şi acestea, dar n-au nimic religios în ele. Le fac şi medicii. (Arsenie Boca – Cuvinte Vii)

        Bucuria minunilor te poate pierde (Matei 7,22-23) în slavă deşartă; pe când în Cartea Vieţii te scriu mai ales faptele pe care le-ai făcut plângând. Cu puterea de-a izgoni duhurile cureţi pe alţii şi te poţi primejdui pe tine; pe când cu lacrimile te curăţeşti pe tine şi foloseşti şi pe alţii. Iisus n-a pus accentul pe minuni, ci pe cunoaşterea lui Dumnezeu şi pe curăţia inimii, iar la acestea se ajung, de cele mai multe ori, plângând. (Arsenie Boca – Cuvinte Vii)

        Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El. Dumnezeu ne cere viaţa şi conducerea ei potrivit Evangheliei. Aceasta-i minunea care se cere de la noi. Celelalte le face El. (Arsenie Boca – Cuvinte Vii)

        Cand am citit prima data cartea si predicile parintelui Arsenie Boca, am simtit ceea ce am simtit si cand am citit viata si predicile Sfantului Iustin Popovici . O stare de pocainta, in care am inceput sa plang , si nu plansul acela prostesc, ci un plans de pocainta . Ma intrebam de ce in mod special plang cand citesc predicile sau vietile anumitor sfinti. Pentru ca acei sfinti aveau harisma lacrimilor si a plangerii dupa Dumnezeu, parintele Arsenie Boca a fost gasit de parintele Savian Bunescu in altar plangand pentru pacatele oamenilor, ba chiar podeaua era uda de lacrimi. La fel facea si Sfantul Iustin Popovici..

        Fiecare e liber sa creada si sa actioneze potrivit constiintei. E foarte bine ca esti sceptic, nu cred ca se va supara Dumnezeu pt chestia asta asta. Dar ai grija sa nu cazi in ispita de a acuza pe nedrept, mai ales ca in cazul asta nu e vorba de un om oarecare ci de un posibil sfant !

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  10. X said, on decembrie 31, 2016 at 12:31 pm

    Multi parinti spun că nu este sfânt. Un sfânt care pretinde ca iubeste pe Dumnezeu oricât ar fi de prigonit nu pleaca in lumea taiindusi barba si se îmbracă la patru ace ci pleaca in varf de munte si acolo singur in pustie cum poate slujeste lui Dumnezeu. Ba mai mult picturile sale pictand papistasi in biserica il da jos din sf a Domnului si mai rau de atat este ca a indraznit sa sa inalte la acelas rand cu sf proroc Ioan pictandusi fata lui in loc de fata prorocului. Monahi din romania si nu numai spun ca nu este sfant.

    Apreciază

  11. cipi said, on decembrie 31, 2016 at 2:29 pm

    Saccsiv ce e postarea asta? :/

    Apreciază

  12. Mihail B. said, on decembrie 31, 2016 at 3:25 pm

    Părintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Ioanichie Bălan, Adrian Fageteanu etc spun destul de clar cum stă treaba cu Arsenie Boca – Pe YouTube sant filmări clare unde nu există dubii. Oare pe cine să credem mai întâi ?

    Apreciază

  13. diogene said, on decembrie 31, 2016 at 3:26 pm

    De ce trebuie sa il amestecam pe Sfantul Ardealului cu Sinodul din Creta?Rusine celor care au propus un astfel de subiect aici,ca pt mine parintele Arsenie Boca tot Sfant ramane,indiferent ce incearca unii sau altii sa imi spuna despre Sfintia Sa.

    Apreciază

    • anton said, on decembrie 31, 2016 at 5:00 pm

      Cunosc pe cineva, arsenist convins, dintr-un fost ateu. Împarte poze cu chipul părintelui și îndeamnă oamenii la Prislop. Când îl întreb ce anume l-a făcut să creadă în sfințenia lui Arsenie Boca, evită să dea explicații și schimba repede subiectul. Sau, de cele mai multe ori, aduce ca simplu argument minunile intens mediatizate.

      Într-o lume materială, în care rar se întâlnește un pic de credință, oamenii caută repere. Ceva frumos, curat, sfânt. Nu contează dacă e sau nu adevărat, ce contează e să nu fie chiar totul profan, lumesc.

      Altă dată, reîntâlnindu-l, l-am întrebat ce anume legat de credință a învățat de la părintele Arsenie Boca. Mi-a răsspuns că teleportarea. Gândiți-vă, un inginer, un om al faptelor concrete.
      „Păi cum te-ai lăsat convins? intreb.
      „Văzându-l efectiv” mi-a răspuns.
      „In carne și oase?” întreb.
      „Nu, ca spirit” mă lămurește. „La început am crezut că am halucinații, dar după ce m-am dezmeticit, am realizat că prezența era încă acolo. Mă privea cu niște ochi mari, albaștri, și avea corpul diafan. Apoi mi-a relatat tot ce greșisem eu față de prietena mea și de ce trebuie să mă îndepărtez de ea. Apoi mi-a indicat o bisericuță de la marginea orașului, unde în fiecare sâmbătă vine o femeie care dezleagă vrăjile. Căci, așa cum spunea el, eu aș fi fost legat. Mi-a atins fruntea cu mâna in zona ochilor și a dispărut. Eram stupefiat. M-am îmbrăcat repede și am pornit spre bisericuța respectivă. Când am ajuns, preotul nu era acolo, iar biserica era închisă. Însă când am dat să plec am întâlnit o bătrână. Am crezut că este o cerșetoare și am căutat să ii dau niște bani. Când mă uit, dispăruse. Eram consternat. Nu putea să plece atât de repede. Dar aud o voce din spate care imi spune că ‘ea este bătrâna’. Am căutat zilele următoare, dar nu am mai găsit-o. Deși incercam să uit, gândurile imi reveneau mereu in minte și mă copleșau.
      Am dat căutare pe internet și am găsit sute de linkuri și poze cu părintele Arsenie Boca. Avea aceeași ochi mari pe care ii văzusem in viziune. Să fi fost oare adevărat, să fi fost chiar el? M-am hotărât să merg in pelerinaj la Prislop, și deși nu prea aveam timp, m-am gândit că o ieșire in natură nu mi-ar strica. Am zis să nu merg singur și am luat și un prieten cu mine, care vroia însă să meargem la Drăgănescu. Zis și făcut. Ne-am urcat in mașină și am mers mai întâi acolo. Ajunsi acolo, ne întâmpină o maică, foarte rece de altfel, și ne intreabă dacă vrem să vedem pictura. Am intrat inăuntru și m-a cuprins un fior ca de gheață. Niciodată nu mai văzusem o asemenea biserică. Semăna mai degrabă cu o basilică renascentistă. Figurile de pe pereți se uitau fix la tine. Te simțeai înmărmurit, pur și simplu.
      Prietenul meu răsfoia un album la intrare, in timp ce eu conspectam pictura. Mă uimea asemănare dintre trăsăturile sfinților și chipul părintelui. Parcă era el in toate figurile și te privea fix din toate direcțiile. Nu am mai putut să suport această privire insistentă și am vrut să ies afară să fumez o țigară. Dar am auzit o voce, aceeași pe care o auzim cu câteva zile in urmă, spunându-mi „Măă…Nu e bine, mă!” Dumnezeule, eram numai eu în biserică? Sau mai era și sfântul?! Pentru ce simțeam acel fior în suflet ca și cum aș fi fost expus? Pur și simplu nu imi dădeam seama ce se întâmpla cu mine.
      După câteva clipe, prietenul meu m-a strigat să vin să il ajut căci i se stricase mașina. Mă gândeam că poate eu sunt de vină că am vrut să fumez. Un fum mare se ridica de la motor….”
      „Și?” intrerup eu relatarea. „Ce te-a făcut să crezi până la urmă că e sfânt?”
      „Păi ochii aceia mari si profunzi, și faptul că știa totul despre mine, precum și apariția neexplicată științific.”
      „Dar dacă a fost o înșelare? Dacă vrăjmașul te-a ispitit ca să te piardă?”
      „Nu, nicidecum. Eu știu ce am văzut.”
      „Păi uite, dacă tot ai devenit credincios, hai să mergem la Sihăstria, că eu tot mă duc acolo.”
      Când a auzit de Sihăstria a avut o reacție virulentă. A inceput să vorbească foarte urât la adresa preoților și călugărilor de acolo, deși nici măcar nu ii cunoștea. A zis că nu vrea să aibă de-a face cu niște „impostori”, căci el găsise „un călugăr adevărat.”
      Când s-a mai liniștit, i-am arătat pe internet poze cu părintele îmbrăcat mirean și i-am spus că renunțase la călugărie, iar că spre sfârșitul vieții a fost doar pictor. Și că mai predica din când in când.
      „Nuu!” mi-a răspuns răstit. „Eu știu ce am văzut. Astea-s minciuni!’ Și mi-a scos din buzunar un teanc de poze cu părintele când era tânăr, imbrăcat călugăr.
      „Uite, vezi, a fost călugăr” mi-a zis.
      „Da, ii spun, dar el s-a lăsat și de preoție și de călugărie. Poza asta reprezintă doar un moment in timp.”
      Nu a fost chip să înțeleagă. Niciun argument nu era suficient de convingător. Imi răspundea „E sfânt și gata, așa simt eu..”
      L-am lăsat in pace. Peste un timp l-am întâlnit din nou. Aproape că nu il mai recunoșteam. Nu mai era același om pragmatic și vivace pe care îl cunoșteam. Era întunecat și trist. Fusese diagnosticat cu o formă severă de depresie. Oscila între călugărie și suicid. Se indepărtase de toți cunoscuții și se retrăsese in cochilia lui. L-am întrebat dacă in timpul ăsta se roagă. Mi-a raspuns că nu, că nu are putere să o facă, fiindcă e prea slab. Dar că in se roagă părintele pentru el, cu care vorbește des.

      Mi-a părut sincer rău de un astfel de om, și aș fi vrut să il ajut, dar aveam toate porțile inchise. El spunea că nu are nevoie de nimeni și de nimic. Că părintele Arsenie „ii umpluse viața.”

      V-am povestit toate acestea din viața unui om care s-a distrus, ca să vă gândiți de două ori inainte să dați verdictul „pentru mine sfânt și gata.”

      Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on decembrie 31, 2016 at 9:12 pm

        Concluzia: Boca nu a fost inselat.
        S-a indracit complet de voie in timpul vietii si acum face voia diavolului in lume.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on ianuarie 1, 2017 at 2:49 pm

        Anton tu mergi la sihastria ?acolo nu il pomenesc pe teofan?

        Apreciază

    • augustin said, on decembrie 31, 2016 at 6:32 pm

      mda…, atata timp cat tu te crezi Persoana Duhul Sfant, Boca ramane si el sfant…

      Apreciază

  14. X said, on decembrie 31, 2016 at 4:08 pm

    Despre pamantul plat (bineinteles cei de la stiri inventeaza tot felul de teorii ca sa justifice de ce se vad muntii din Bucuresti):

    http://www.activenews.ro/stiri/Bucurestenii-au-putut-vedea-Muntii-Carpati.-Atmosfera-rarefiata-si-razele-soarelui-au-produs-asa-numitul-efect-de-lupa-139612

    Apreciază

  15. bogdan said, on decembrie 31, 2016 at 5:16 pm

    „Lumea este insetata dupa oameni sfinti si drepti, iar in lipsa lor alearga dupa magi si vrajitori, adica dupa surogate diabolice,iar poporul simplu crede ca tot ce zboara se mananca.” Pr Paulin Lecca „De la moarte la viata”
    Va recomand aceasta carte pe care am descoperit-o tot aici…

    Apreciază

  16. sorin said, on decembrie 31, 2016 at 5:23 pm

    o alta chestie tare. Toti arsenistii , orice ar fii, il pun pe Boca pe primul loc. Chiar nu isi dau seama ca is ultrainselati? Si daca nu, nu cumva asistam la o ultraindracire in masa? Si daca asistam la ultraindracire in masa, oare cati mai sunt cu adevarat in duh ortodox chiar si din cei antiecumenisti? Oare nu si din cei antiecumenisti sunt doar cativa care sunt ortodoxi adevarati? A amana a spune adevarul, chiar daca doare, in speranta ca se mai treezesc cativa inseamna o inconstienta enorma. Se vede un lucru foarte trist in toate citarile ca sunt bagati duhovnicii contemporani noua : Par Arsenie Papacioc, Par Iustin parvu etc… , in loc sa fie citati Sfintii Parinti. Nici un duhovnic contemporan nu este la masura Sfintilor.

    Apreciază

  17. UNITATEA said, on ianuarie 1, 2017 at 1:33 am

    Parintele Arsenie Boca este un mare sfant!

    Apreciază

    • ban said, on ianuarie 1, 2017 at 12:04 pm

      Matale vorbesti? Nu stii ca pr. amfilohie branza, pe care il lauzi, a ales sa se inchine sinodului din creta, decat lui Hristos? Sper sa ramai antiecumenist, ca la slujbele ereticului Ciobotea esti nelipsit.

      La multi ani cu mantuire tuturor!

      Apreciază

    • Pąʍvo said, on ianuarie 2, 2017 at 3:20 pm

      L-a canonizat UNITATEA inainte de BOR ? 🙂
      Secta asta a voastra e in cardasie si cu Bivolaru ?

      Apreciază

      • UNITATEA said, on ianuarie 2, 2017 at 10:33 pm

        Pai daca nu recunosti ierarhii esti o secta.Dupa tine preotii si ierathi sunt eretici, parintele Arsenie Boca e inselat, noi suntem secta. Bravo o sa venim sa ne inchinam la tine 🙂 Ai o ura in tine, mustesti si imi pare rau ca ti am raspuns

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on ianuarie 3, 2017 at 4:38 pm

        Dupa Sf. Ap. Pavel ceea ce faci din indoiala, pacat ti se considera.
        Ierarhia e recunoscuta in Biserica si asa va fi mereu. Dar deosebirea nu o poate face disperatul dupa unitate. Nu m-ar mira sa incepeti sa idolatrizati si pe altcineva. E ceva nativ la voi.

        Apreciază

      • ban said, on ianuarie 3, 2017 at 9:10 am

        ”Unitatea”
        Nu e dupa el, e dupa sfintii care au dat sf. canoane, fatarnicule.

        Apreciat de 1 persoană

  18. mihailavl said, on ianuarie 1, 2017 at 9:20 am

    Cei care consideră sfințenie la Boca, Nil Dorobanțu , Maglavit, Vladimiresti si Argatu NU SANT ORTODOCSI. A sustine ca zborurile lui Dorobantu care seamana cu ale lui Sf. Ciprian cand erea vrajitor sant din sfințenie este o batjocura la adresa otodoxiei a Sf. Părinți si chiar a Mântuitorului. La fel și rătăcirile celorlalți, nu le mai enumer pentru că au fost detaliate de foarte multe ori. Un ortodox nu ar crede așa ceva și nu ar aduce o așa insultă la adresa Adevărului. Este alegerea lor ce cred, Dumnezeu ne-a dat voință libera sa alegem daaar sa nu îndrăznească sa se numească ORTODOCSI. Astăzi este Sf. Vasile cel Mare, îndrăznesc să-i întreb – unde au vazut ei așa lucrare la Sf. Vasile? Boca și Dorobanțu au ars cărțile lui Stainer și s-au lepădat public de rătăcirile lor cum a facut Sf. Ciprian? Vă impresionează zborurile, visele, vedeniile, falsele minuni și multimea gloatei însetate de minuni,, magice”adunate în jurul lor? Asta-i Ortodoxia? Cum rămâne cu îndemnul Mintuitoruli,, POCAITI-VA”-lupta cu patimile, implinirea poruncilor și dreapta credință. Și vreți să vă numiți și ortodocsi. Puțină rușine există? I-mi asum tot ce am spus. Olaru Mihaela Rm. Valcea

    Apreciat de 1 persoană

    • ayeaye20 said, on ianuarie 1, 2017 at 2:38 pm

      [1] Este vorba de o întîmplare relatată în Viaţa Sfîntului Vasile cel Mare. Era în perioada cînd multe biserici treceau la arieni. Sfîntul Vasile, în calitate de episcop, a propus cîrmuitorului cetăţii următorul tîrg: să se roage în faţa bisericii încuiate adunare arienilor şi adunarea credincioşilor şi la a cărui rugăciune ca cădea lacătul, a acelora să fie biserica. Lacătul a căzut la rugăciunea Sfîntului Vasile şi aşa ortodocşii şi-au redobîndit biserica.

      Apreciază

  19. ayeaye20 said, on ianuarie 1, 2017 at 11:56 am

    Matiu Cosmin zici: pe Ianuarie 1, 2017 la 9:17 am
    Foarte mare erezie si hula la adresa Sfintei Treimi

    Raspunsu tau nu corespunde cu:
    Sfântul Ioan Gură-de-Aur Opere XIV pag 105 Omilii la Ioan II:
    Fiindcă și eu sunt NĂSCUT DIN DUMNEZEU, DAR NU DIN FIINȚA LUI

    Apreciat de 1 persoană

  20. crisssstyle said, on ianuarie 1, 2017 at 2:58 pm

    A fost o vreme cand si eu am citit mult despre minunile parintelui Arsenie Boca. Acatistul, nu, nu a fost cazul avand in vedere ca nu e canonizat. Am ramas impresionata ca multi altii de avalansa minunilor povestite de oamenii care l-au cunoscut sau care s-au deplasat la mormantul de la Prislop. Am povestit si altora despre ele, iar cu ceva vreme inainte de Pasti cineva chiar mi-a adus din Romania, direct de la Prislop, o icoana cu… sfantul. Deci, direct sfant, direct acatist, direct icoana…
    Am asezat-o pe perete langa Maica Domnului, langa Sf Mina, langa Sf Nectarie si alti sfinti dragi mie. Ceva s-a intamplat apoi, am simtit o mare neliniste inauntrul meu, in casa, in relatiile cu ceilalti… nu mai aveam pace. La putin timp, sotul meu a facut accident de masina, iar eu am ramas fara munca… Dupa o vreme de zbucium, am coborat icoana, sa ii spunem, de pe perete. Nu stiu exact ce a fost, tineam post si eram legata prin rugaciune de Maica Domnului.
    As vrea sa cred ca parintele e un sfant, Dumnezeu stie mai bine, doar ca oamenii l-au facut deja, nerespectand conditiile. De ce atata graba? Daca e aur, Dumnezeu il va descoperi, dar daca nu e?

    Apreciază

  21. ioana L. said, on ianuarie 1, 2017 at 6:50 pm

    Nu stiu ce s-a dorit, dar, in orice caz, nu-i poate poate insela pe toti…..

    Apreciază

    • marinela said, on ianuarie 2, 2017 at 1:00 am

      Si eu am fost atrasa cu ani in urma de toate acele „minuni”,care mai de care mai „minunate”si ma gindeam ,ma frate ,cum de n-oi fi auzit eu de o asa „minune de om” sa ma ajute si pe mine cu vreo „minune”,dar numai „minunile” imi placea sa le citesc,ca restul nu ma prea atragea,iar acatistul nici atit,parca ceva -ceva nu se lega in toata povestea asta cu minuni.In momentul cind am ascultat pt prima data dialogul dintre par.Ioanichie Balan si par.Arsenie Papacioc,m-am racorit de tot si n-am mai simtit nimic absolut,nici farima aia de interes ce-o avusesem pt povestile alea fantastice din Fagaras.Dumnezeu sa-l ierte pt tot raul ce l-a facut si-l face din pacate atitor naivi/creduli ,ce i-au ridicat statuie si la propriu si la figurat si care-l idolatrizeaza ca pe un zeu.

      Apreciază

  22. Ioan said, on ianuarie 2, 2017 at 12:25 am

    Daca citim in Patericul egiptean vom gasi o pildă cu un părinte care s-adus la fântâna sa scoată apa dar inlauntru aflanduse o aspida , parintele vazand-u-o a zis ,,Doamne ori mor eu ori sa crape aspida aceasta ” si in momentul acela a crapat aspida .
    (sigur parintele a gresit ?)

    Si pentru ca astazi se praznuieste Sf Serafim de Sarov vreau sa va spun ca in editia tradusă de pr. Paulin Lecca , acesta aseamana pe Sf Serafim cu Francisc de Assisi , vazand acest lucru am aruncat cartea iar acum o am pe cea tradusa de pr Dosoftei Murariu pe care v-o recomand.

    Cati dintre voi ati citit viața Sf. Simeon noul teolog ? El urmând porunca Sf. Ap. Pavel care spune ,, cinstiți pe mai marii vostru ca ei privegheaza pentru sufletele voastre … Si urmati-le credinta ” a inceput sa cinstească pe bătrânul sau staret Sf Simeon evlaviosul , motivul ? Cand el avea 16 ani si marturisindusi gândurile ( spovedinduse) , cu toate ca bătrânul era doar simplu monah, la vazut pe acesta invaluit in lumina avand înfătisarea Domnului Hristos , ( o minte slaba imediat spune ; gata , e inselare , e de la diavolul care s-a arătat sa însele pe tanar) nu sa spaimantat ci a inteles ca se afla in fata unui monah indumnezeit , pentru ca ce altceva pot însemna cuvintele Sf. Ap . Pavel care zice :
    ,,19. O, copiii mei, pentru care sufăr iarăşi durerile naşterii, până ce Hristos va lua chip în voi!”
    A ales sa fie următor acestuia facanduse la rândul lui monah , avand-ul ca duhovnic pana la moartea lui.
    Dupa trecerea la domnul a staretului sau , a pictat icoana cu chpul staretului si a inceput sa il cinsteasca (parca seamana cu ceva din zilele noastre ?) , ajungand la patriarh si cerand binecuvantare pentru ca cinstirea sa fie recunoscuta oficial , a primit tamaie si recomandarea ca totusi cinstirea sa se faca doar pe plan local in manastire .
    Iscanduse o ispită din partea mitropolitului Stefan , care fiind plin de invidie, a trimis credincioșii de au atacat mănăstirea si toate icoanele ( le putem considera tablouri ? Avand in vedere ca inca nu se oficiase slujba de canonizare ?) le-au sfaramat cu topoarele , inca si patriarhul , cu toate ca tinea la Sfantul, a ingaduit toate acestea chiar surghiunind pe Sf. Simeon pe o insula in marea Marmara pentru 6 ani .
    Si acum marea intrebare :
    Stiati ca Sf. Simeon Noul Teolog împreună cu Sf. Simeon Evlaviosul si Sf. Teofilact al Bulgariei nu au fost canonizati niciodata de vreo biserica ? nici un sinod nu le-a facut vreodata vreo recunoastere oficiala ?
    Au fost cinstiti doar de popor , deabia recent B O R i-a atribuit o zi de pomenire Sfântului Simeon noul Teolog dar tot fara slujba de canonizare .
    Nu va obligă nimeni sa cinstiti pe nimeni , cinstiti doar pe cine aveti la evlavie , nu judecati ca unul are evlvie mai multa sau mai putina fata de un parinte .
    Daca cei care au mers cu topoarele in Biserica aveau aceeasi descoperire ca Sf. Simeon la 16 ani poate erau mai rezervați si nu mai manifestau atata ură si furie , altfel se scria istoria , vedem ca lucrarea dumnezeiască nu se descopera la toate lumea ci numai la cei cu o inima curata si alesi de Dumnezeu

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 2, 2017 at 3:27 am

      Ioan

      Tu ai acelasi e-mail cu „un crestin”.

      Apreciază

      • David said, on ianuarie 2, 2017 at 11:59 am

        Eu am mai spus-o deja…

        Un creștin sau popa Aldea, una și aceeași persoană. Uneori s-a mai semnat și cu pseudonimul Kogaion. Dă ture pe aici ca să iși apere idolul. Așa este cum spune fratele @el, se arată duhul antihristic din el.

        Dar ca să vezi de ce se semnează cu pseudonimul Ioan… Pentru că știe că la un moment dat chiar a fost un frate @Ioan care a dat răspunsuri foarte bine punctate și in duhul ortodoxiei, vădindu-l astfel de erezie pe Boca. Și ca să creeze confuzie ca un viclean ce e, se folosește de acest pseudonim și vine cu un răspuns ambiguu, căci argumente care să stea in picioare nu are, știind că aici pe blog sunt mulți cunoscători ai Ortodoxiei pe care nu poate înșela.

        Apreciază

      • David said, on ianuarie 2, 2017 at 12:34 pm

        Adică, vezi Doamne el ar fi ars cartea lui Lecca, dar de fapt tot el vine după aia și îndeamnă oamenii să cinstească un potenți eretic, zicând: „….cinstiti doar pe cine aveti la evlavie , nu judecati ca unul are evlvie mai multa sau mai putina fata de un parinte. [Apoi continuă] Daca cei care au mers cu topoarele in Biserica aveau aceeasi descoperire ca Sf. Simeon la 16 ani poate erau mai rezervați si nu mai manifestau atata ură si furie , altfel se scria istoria , vedem ca lucrarea dumnezeiască nu se descopera la toate lumea ci numai la cei cu o inima curata si alesi de Dumnezeu.”

        Adică, ok este posibil să fie eretic, da’ voi frațilo, cinstiți-l, care e problema? nu mai manifestați și voi atâta „ură”, că doar nu aveți voi „inima atât de curată încât să vă descopere vouă Dumnezeu ceva ca mie”. Că noi știm că și tu ai „descoperiri” și „viziuni” ca idolul tău Boca, pe care il vrei sfânt impotriva Bisericii, că așa ar fi o șansă și pentru tine, nu?
        Dar spre deosebire de tine, noi avem SFÂNTA PREDANIE ȘI DOGMELE BISERICII pe care ne bazăm atunci când afirmăm că Boca e ERETIC, NU viziunile și auto-sugestiile ca tine.
        Așa că, hai, plimbă ursul! Ca nu-ți găsești aici clienții!

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on ianuarie 2, 2017 at 3:14 pm

        Deci pana la urma s-a aflat cine e ”un crestin” 🙂
        Popa Aldea, tiganul, rockerul – hirotonit prin simonie !

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 2, 2017 at 3:29 pm

        Pąʍvo

        S-a zis. Nu s-a demonstrat nimic.

        Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 10:54 am

      trolează „Ioani” si „Ioane”, noua tactica sa se arate„ „drept-credinciosi” si „apologeti”, deranjati de rautatea unor „comentatori care fac senzatie”, nelasand sa se inteleaga si luptand pentru ca sa reiasa clar CA NIMENI NU MAI ARE CE CAUTA LA POMENITORII DE ERETICI SI CA DISCUTIA DESPRE „HARUL ERETICILOR” E CRIPTO-ECUMENISM VENINOS!. aveam deja cativa comentatori vechi cu numele Ioan SI ACUM APARE SI „CRESTINUL” SA SE BAGE IN SEAMA. o sa zica ca e dreptul lui, daca asa il cheama…. daca era cu adevarat un ins sincer nu avea nimic, dar asta e o strategie vicleana, menita sa induca in eroare si sa zapaceasca vizitatorii site-urilor si blogurilor anti-ecumeniste!

      SACCSIV TINE-TE BINE

      GASCA LUI DANUTZ SRL e in actiune

      nu cred nici macar ca is din grupul nepomenitori cu dorobantu, vreunul care a cazut nitel in invidie fara sa isi dea seama,,, SUNT mult prea perfizi acesti „crestini” veniti cu treaba pe aici, si de o rautate nemaipomenita.

      Apreciază

    • guti flo said, on ianuarie 2, 2017 at 10:56 am

      Ioan
      Este corect ce spui, ca fiecare sa cinsteasca pe sf la care are evlavie, dar sa ramana pt el, sa nu incerce sa imi transmita si mie „evlavia” lui , asa cum fac cei care cred ca Arsenie Boca e sfant…de ce spun lucrul acesta?!..nu ca nu ar fii bine sa cinstim sfintii sau sa ii facem cunoscuti celora care inca nu ii cunosc, dar ca sa crezi ca Arsenie Boca dupa ce marturiseste, citez din scrierile lui : „studiaza celelalte religii superioare ca sa vada pe propria experienta si ca il ajuta acest lucru in adancirile lui” …(este numai un exemplu, pe langa celelalte) mai este sfant, datoria mea de crestin, daca Dumnezeu a binevoit ca eu sa stiu ca este inselare, este sa ma opun si sa avertizez pe cei nestiutori in aceasta privinta, asa cum fac si ceilalti de pe acest site. Inainte ca sa compari pe Arsenie Boca cu sf Simeon Noul Teolog, sf Simeon Evlaviosul, sf Teofilact al Bulgariei, arata-ne si noua unde scriu ei ca au studiat celelate „religii superioare” si ca le-a ajutat acest lucru? Sau daca i-ai vazut vreodata in pantaloni scurti?( nu judec, ci doar constat). Daca este sfant, de ce mai cauta la celelalte religii? Eu stiu ca un sfant il cunoaste pe Dumnezeu asa cum este El si numai este nevoie sa-L mai caute in alte religii, pt ca asta inseamna cadere, inselare..o data ce ti-ai cunoscut Parintele, cum de te mai duci la altii sa Il cauti? Inseamna ca este ceva in neregula cu tine si cu mintea ta! Nu ne spun sf parinti ca Biserica este Una Sfanta Soborniceasca?…Una Ortodoxia! Eu sper sa inteleaga toti care vor sa scoata in evidenta „sfintenia ” lui Arsenie Boca, de ce nu suntem de acord cu „sfintenia” lui. Nu il judecam si nu il blamam , ca asta este greseala intradevar, poate Dumnezeu la iertat pt. ce a scris si a pictat, dar in mod cert nu trebuie luam aminte la invataturile lui….ca a scris si lucruri bune..asa este ! dar este de ajuns o singura greseala ca cea de mai sus si sa daramat totul..sf parinti o spun, nu eu! Sunt atatia sf care ne pot ajuta, fara compromisuri, oficiali, de ce atata indiferenta fata de ei si atata atentie pt cineva care nu iti inspira incredere? Daca ar fii dupa parerea mea, mai degraba pr Ilie Lacatusu ar trebui canonizat, (a nu se intelege ca am o obsesie la pr Lacatusu) este vizibil, are sf. moaste, cand citesti despre el iti dai seama ca a fost un om smerit, simplu, fara spectacol. Dar stim majoritatea de ce nu a fost canonizat, a spus-o si pr Iustin Parvu…pt ca a fost legionar. Atat am avut de spus.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 2, 2017 at 9:14 pm

      Ioan

      „Daca citim in Patericul egiptean vom gasi o pildă cu un părinte care s-adus la fântâna sa scoată apa dar inlauntru aflanduse o aspida , parintele vazand-u-o a zis ,,Doamne ori mor eu ori sa crape aspida aceasta ” si in momentul acela a crapat aspida .
      (sigur parintele a gresit ?)”_____ bina mai ( ca crestin NU esti! ci INSELAT fatarnic) tu pricepi ce citesti? sau spracai aici din mintea ta scursorile dracesti?

      parintele acela a vazut aspida si DACA NU MUREA aspida ar fi murit el SIGUR caci aspida MUSCA, e AGRESIVA, ATACA mai ales pe dogoarea cadurii langa sursa de apa.

      asadar Parintele acela STIA naravul fiarei ( ceea ce voi DEBILII de „cultura ” moderna ignorati cu desavarsire) si s.a rugat PENTRU VIATA LUI !

      si acum sa nu spui ca era mai de folos sa traiasca fiara cea rea si proasta, decat UN OM : parintele care s-a rugat sa nu fie muascat de ea, si singura posibilitatae era sa crape fiara.

      tu citesti si pricepi …in dodii !!

      Apreciază

      • Oana said, on ianuarie 2, 2017 at 11:44 pm

        Cred că este o mare diferență între cele două moduri de adresare. Una este ,,Doamne ori mor eu ori sa crape aspida aceasta ” si alta este cum s a adresat părintele Arsenie păsării de parcă el a avut puterea de a o omori. Repet, asta este părerea mea, așa simt, poate nici nu mă exprim cum ar trebui. Oricum, dovezile apărute si pe acest blog, cum că a făcut și foarte mari greseli, sunt de necontestat. Dacă o întâmplare de genul asta mai poate fi interpretată, picturile pe care le a făcut clar nu au nicio justificare

        Apreciază

  23. Ioan said, on ianuarie 2, 2017 at 9:03 am

    SCRISORILE PARINTELUI CLEOPA CATRE PARINTELE ARSENIE BOCA: “Sunteti un izvor curat din care se adapa oile lui Hristos”

    Epistolar monahal: Părintele Ilie Cleopa către Părintele Arsenie Boca:

    Sunteti un izvor curat din care se adapă oile lui Hristos cele insetate de apa

    In dosarul de urmărire informativă care i s-a intocmit părintelui Arsenie Boca in perioada 1943-1989 [1], printre alte mărturii documentare de mare valoare se află două scrisori, în original, bătute la maşină şi semnate de părintele Ilie Cleopa. Epistolele, pe care le redăm mai jos, au fost trimise părintelui Arsenie Boca, duhovnicul Mănăstirii Prislop între 1949-1959. Prezenţa lor in dosar dovedeşte faptul că acestea niciodată nu au ajuns la destinatar, ci au fost interceptate de către Securitate, aşa cum s-a intâmplat cu altele trimise de credincioşii care mergeau in pelerinaj la aşezământul nicodimian.

    Conţinutul acestor mărturii arată o comunicare care exista intre cele două oaze de spiritualitate din Romania supusă de comunism: in Moldova era Mănăstirea Slatina, al cărei stareţ era părintele Cleopa, cu o comunitate formată din trăitori de inaltă ţinută duhovnicească, care de altfel vieţuiau după rânduiala Sf. Teodor Studitul [2], şi in Ardeal, mănăstirea construită de Cuviosul Nicodim de la Tismana şi care reprezenta un etalon religios pentru neinsetaţii izvorului spiritual.

    Scrisorile au fost interceptate de organele de represiune in scopul ruperii legăturilor dintre cele două centre monahale. Pelerinajele la cele mănăstiri ingrijorau poliţia politică din România, care a incercat prin orice mijloace să le diminueze activitatea religioasa. De fapt, ideea centrala din aceste documente era dorinţa obştii din Moldova de a se bucura in mod direct de cuvintele de invăţătură ale părintelui Boca.

    Prin publicarea acestor două scrisori dorim să redăm o secvenţă din mult frământata istorie a monahismului ortodox românesc din timpul persecuţiei comuniste.

    Adrian Nicolae Petcu, cercetator la CNSAS

    Sf. Mitropolie a Moldovei
    „OBŞTEA SF. TEODOR STUDITUL”
    SFÂNTA MĂNĂSTIRE SLATINA
    Comuna Drăceni-Judeţul Baia
    1950 iulie 6

    Prea Cuvioase Părinte Arsenie,

    Cu cea intru Iisus Hristos frăţească dragoste şi cu ajutorul Prea Curatei Sale Maici, vă scriu aceste puţine rânduri, care as dori să vă găsească în momentul cel mai fericit al mântuirii şi al cugetării spre cele Cereşti.

    Părintele meu,

    De multă vreme, vestea P.C. Voastre mi-a umplut sufletul de bucurie auzind că sunteţi un izvor curat din care se adapă oile lui Hristos cele insetate de apa vieţii.

    Mult am dorit şi eu insetatul a mă adăpa din acest izvor al cuvintelor pline de inţelepciune ale PC. Voastre, dar pentru lenea mea, am rămas incurcat cu grija vieţii in spinii păcatelor mele care m-au tot incurcat şi mă incurcă de a mă duce după hrana cea cuviincioasă şi sfatul cel spre zidire al P.C. Voastre.

    Iar fiindcă, pentru păcatele şi lenevirea mea nu am putut timpul trecut a vă vedea şi a primi sfatul P.C. Voastre de care am trebuinţă ca un frate mai mic şi prost şi care pentru lenevirea mea imi pierd vremea cea mai scumpă decât toate cele de sub soare, in răspândire şi moleşeală, m-am gândit să va scriu aceste rânduri prin care mai intâi, cer iertare de intârziere, căci ştiu că trebuia să vă scriu mai devreme, dar gândul că poate mă voi invrednici să vă văd m-a făcut să tac cu scrisoarea, dar acum văzând iarăşi că altele ma impiedică a vă vedea, măcar prin scris am dorit a vorbi.

    Părintele meu,

    Mai intâi tin sa va mulţumesc din tot sufletul că totdeauna aţi fost binevoitor şi cu părintească dragoste faţă de smerita noastră obşte şi ne-aţi trimis de acolo, pe unii din ucenicii P.C. Voastre care i-aţi născut prin cuvânt, hrănindu-i până la o vreme, pana ce ati socotit că pot să se hrănească singuri şi apoi i-aţi indreptat să vină aici la noi în maidanul nevoinţelor vieţii de obşte, precum este fratele Nicolae Naghi, fratele Vasile Târulescu şi Părintele Serapion Blaga, ucenici de ai P. C. Voastre, care i-ati născut in predicile de la Sâmbăta când eraţi acolo. Ei totdeauna cu mare dragoste şi evlavie pomenesc numele P. C. Voastre la Sfintele rugăciuni şi chiar in timpul vorbirei, nu fără evlavie amintesc de numele P.C. Voastre.

    Sunt oameni sinceri şi merg cu Dumnezeesc dor in calea poruncilor Lui, desfătându-se intru ele ca intru toată bogăţia, eu insă, sunt sărac şi neiscusit şi nu am cu ce sa-i folosesc intru cele spre zidire căci nu am iscusinţa cea din lucrarea care să-i folosească tăcând, dar dragostea lor şi râvna trece peste toate nu iau in seamă neputinţele mele, pentru că pământul rodeşte uneori fără de lucrare. Mare bucurie aţi face atât mie pacătosului, cât şi părinţilor şi fraţilor covieţuitori, ca să ne cercetaţi cu prezenţa P.C. Voastre, pentru că, cu toţii vă păstrăm evlavie şi dorim a ne invrednici de mântuitoarele invăţături ale P.C. Voastre şi vă rugăm cu toţii in numele Domnului nostru Iisus Hristos şi al Prea Curatei Sale Maici, dacă aveţi putinţă sa ne cercetaţi că mare mângâiere aţi aduce cu aceasta sufletelor noastre.

    Mila Domnului nostru Iisus Hristos şi a Prea Curatei Sale Maici să va ajute să veniţi pe la noi şi să ne folosiţi pe noi, cei saraci şi neiscusiţi.

    Până atunci am dori să ne bucuraţi măcar cu o epistolă spre a noastră zidire şi lămurire, dar pe cât dorim a ne scrie, mai mult dorim a ne vedea de va rândui Domnul, o zi ca aceea si de este voia Lui, aşa pentru noi ar fi neuitată. Mila Domnului sa vă plătească dragostea şi sârguinţa care aţi depus şi la scrierea Filocaliei impreună cu Părintele Prof Dr. Dumitru Stăniloae, ca aţi dat la lumină acest tezaur mistic şi ascetic al Sf Părinţi, de unde se adapă cei doritori de a merge spre urcuşul desăvârşirii, cred că bunătatea şi mila Domnului nu vă va lăsa nerăsplătiţi, pentru această osteneală, pentru care v-aţi sârguit a pune nutreţ ales duhovnicesc in ieslea oilor lui Hristos. La incheiere dorim din tot sufletul a ne cerceta pe noi păcătoşii, iar dacă pentru aceasta nu suntem vrednici, măcar ne mângâia prin scrisoare.

    Al P.C. Voastre mai mic şi neiscusit frate în Hristos Domnul, care mă plec sărutându-vă mâinile.

    Staret

    Arhimandrit Cleopa şi soborul

    ss Cleopa Ilie

    (ACNSAS, fond Informativ, dosar 2637, vol. III, f. 248-249)

    ***
    A doua scrisoare

    Sf Mitropolie a Moldovei

    „OBŞTEA SE TEODOR STUDITUL”
    SFÂNTA MĂNASTIRE SLATINA
    Comuna Drăceni-Judeţul Baia
    1950 octombrie 29

    PREA CUVIOASE PARINTE ARSENIE,

    Bine este cuvântat Dumnezeul milelor şi al indurărilor care pe noi păcătoşi şi smeriţi, intru această nemernicie şi vale plângerii, cu economia Harului Său, ne face părtaşi patemilor şi mângâierilor, dupa măsura dragostei şi a credinţei cu care nădăjduim intru judecăţile dreptăţii Lui.

    PARINTELE MEU,

    Mai intâi, cu smerite metanii, vă rog să mă iertaţi pe mine păcătosul că din cauza lenevirii mele şi a nepăsării am lăsat sa treacă un timp indelungat de când nu am scris, arătând prin aceasta şi oarecare lipsă de dragoste, căci orice motiv a fost putea trece peste fericita dragoste, căci aceasta nu ştie osteneală pentru bunătăţi şi nu caută ale sale intru toate. Ştiu că de voi vrea pot pune orice pricină, dar ştiu că pricina este o voire a păcatului şi inainte mergătoare a lui este. Cred că de aceea şi fericitul David cântă in Psalmii lui că să nu pricinuim pricinuiri intru păcate, de aceea una dintre aceste pricini nebinecuvântate a fost că după ce am scris o scrisoare către P.C. Voastră şi ne mai primind răspuns am crezut că prin neiscusinţa celor inşirate acolo, pe hârtie, v-am făcut cine ştie ce sminteală, căci niciodată nu am avut bună chibzuinţă in cuvant şi scris. Cauza este reaua mea aşezare sufletească şi intunecarea puterii de discernământ a părţii cei socotitoare a sufletului meu cel robit şi incurcat de patimile cele din voinţă şi din simţire. Dar, P. C. Voastră , care din mila Prea Induratului Dumnezeu, aveţi oglinda inţelegerii, cu duhovnicească lucrare curăţită, puteţi să nu vă smintiţi de mine intunecatul şi păcătosul dacă veţi privi la mine şi cuvintele mele, ca la cel ce stau jos cu cuvântul şi cu lucrarea, in rânduiala pruncilor; dar nu ajungându-i pe aceştia cu nerăutatea, căci ştiu că aceasta ni se cere de la Mântuitorul nostru ca să fim prunci cu nerăutatea, iar nu cu inţelegerea.

    Altă pricină, ca şi cea de mai sus, a fost că nădăjduim, ca intre timp să ne intâlnim pentru că numai atunci v-aş fi putut cere multe lămuriri de care am nevoe atât pentru neiscusinţa mea, cât şi pentru cum aş putea să mai rămân a fi poreclit Stareţ şi a mă mai bizui a conduce sufleteşte si pe alţii, cela ce am nevoie de a fi incă multă vreme sub conducător iscusit, căci stiu că necuvios lucru este a paşte leul de oi şi cel nelămurit prin lucrare sufletele cele ce sârguesc spre Cer.

    Si acum, ceea ce m-a făcut a tresări puţin din nepurtare de grijă spre cele de folosul sufletului meu şi a-mi aduce aminte de duhovniceasca dragoste şi iscusinţă a Prea Cuvioşiei Voastre, indrăznind iarăşi a vă scrie, a fost sosirea în smerita noastră obşte a unui frate, pe care P.C. Voastră, arătându-vă dragostea, l-aţi trimis la noi, prin luna mai, iar el a ajuns aici abia acum, in luna octombrie, din motive, după cât se vede, binecuvântate. Acest frate pe lângă bucuria că a sosit la noi, ne-a adus şi Iconiţa cu Bunul şi Marele Pastor şi Mântuitorul sufletelor noastre. Pe verso poarta semnătura P C. Voastre şi a iubitului frate in Hristos şi ucenicul P. C. Voastre, C. Sa, iscusitul părinte Dometie (Cucuzel). Lângă iconiţă şi o scrisoare a P.C. Voastre, care văzând şi auzind că este scrisă chiar de P. C. Voastră m-am bucurat foarte mult, căci până atunci nu am avut fericirea sa vă citesc vreo scrisoare, iar citind-o am văzut acolo smerita inţelepciune şi duhovniceasca dragoste, strâns legate şi formând lanţul de aur al dreptei socoteli care m-a legat mai mult de dragostea P. C. Voastre, prin aceea că era scris că doriţi o zi de la Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos — ca să ne mai vedem faţă către faţă, la care şi eu am zis să fie mila Lui si rugăciunile Prea Curatei Sale Maici şi să aducă la indeplinire, când va fi voia Lui, spre a noastră mângâiere.

    Iconiţa şi scrisoarea le păstrez cu multă evlavie şi de câte ori îmi aduc aminte de P.C. Voastră le citesc şi mă mângâi cu ele. Mila Domnului nostru Iisus Hristos şi cu ajutorul Prea Curatei Sale Maici să ne ajute să ne intâlnim şi în acest veac trecător, spre mângâiere şi lămurire in cel viitor spre veşniea fericire.

    Dacă dorinţa v-ar face să mai ştiţi cele de pe la noi spunem că până in prezent, cu mila Domnului şi cu rugăciunile P. C. Voastre stăm cum stăm în cele spre zidire şi in cele din afară de al Martei, spre vremelnica folosire.

    Timpul a fost, din mila Domnului, prielnic spre toate cele cuvenite Lui. Eu m-am intors din concediul medical de 30 zile, care l-am petrecut o parte la via noastră de la Cotnari şi o parte la Sihăstria, intre vechi fraţi şi ucenici, nu ai mei ci ai lui Hristos.

    Ucenicii Prea Cuvioşiei Voastre, din această obşte, monahul Serapion, fratele Vasile Târulescu, fratele Nicolae Naghi ultimul frate, Temelie, care ne-a adus scrisoarea şi iconiţa acum de curând, toţi se află bine cu rugăciunile P. C. Voastre. Atât ei şi eu, cât şi tot soborul vă dorim a vă vedea, când va rândui Dumnezeu, in mijlocul nostru, spre a ne folosi şi a ne bucura şi a ne mângâia de vederea cea impreună. De va fi mila Domnului de care nu suntem vrednici.

    Incă vă rugăm, cu frăţească dragoste şi smerite inchinăciuni, dacă vă mai vine vreun suflet care doreşte viaţă monahicească de obşte cu rânduiala ce s-a pus la noi, să-l indemnaţi către această mică turmă, adunată in numele Domnului. Incă ne rugăm, dacă aveţi bunăvoinţă şi vreme, a ne mangâia măcar prin câteva rânduri, dacă nu puteţi cu venirea de faţă la noi.

    Spuneţi smerite inchinăciuni iubitului frate, in Domnul, Dometie, pândarul viei lui Hristos.

    Spre incheiere vă rugăm să primiţi din partea noastră şi a intregului sobor, smerite inchinăciuni şi duhovnicească dorire in Domnul.

    STAREŢ ARHIMANDRIT,

    ss Cleopa Ilie

    (Ibidem, f. 175-177. )

    * In partea stângă a paginii este scris cu cerneală albastră: „Scrisă la maşină de mine, Vasile Târulescu, fost inchinător al Sf. Mănăstiri Sâmbăta şi Prislop. Astăzi smeritul frate Vasile care vă trimit nişte metanii. P.C. părinte Stareţ Cleopa are multă evlavie la P.C. Voastră şi mult s-ar bucura dacă ne-aţi face o vizită, chiar dacă ne-aţi scrie. Tot acelaşi smerit frate Vasile Târulescu“.

    (din: Revista Rost nr. 2/2003)

    Apreciază

    • David said, on ianuarie 2, 2017 at 12:50 pm

      Aldea, te-am rugat, plimbă ursul!

      Lasă-mă cu scrisorile de la securitate si cu așa-zisele citate din ele, că eu nu pe ele mă bazez când afirm că E ERETIC, ci pe DOGMELE BISETICII, pe care tu le calci efectiv in picioare!
      Apropo, Aldea, tu ești anti-ecumenist? Unde se vede mărturisirea ta de credință! Că până acum impuțeai toate tezeviziunile cu limbarnița ta bășită, și acum gata!! te-au dezumflat băieții. Și ce, nu mai ai ce face și scrii pe bloguri să pierzi și sărmanele suflete care mai intră aici sa se lumineze cu ceva. Dar, eu te atenționez, că in afară de foarte puți, marea majoritate aici sunt foarte buni cunoscători ai Ortodoxiei și te fac knock-out din două mișcări. KARATISTULE, HUORTODOXULE, CHIPAROSULE, lasă-ne in pace cu HUORTODOXIA ta de baltă!

      Apreciat de 1 persoană

    • Pąʍvo said, on ianuarie 2, 2017 at 3:12 pm

      Alea sunt scrisori de pe timpul lui strabunicu !
      Cleopa n-a fost sfant din scutece…

      Apreciază

  24. Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 11:08 am

    AUGUSTIN

    ORTODOXOMAHI VRETI SA MURITI… SUNTETI LIBERI! PE MINE NU MA INTERESEAZA SAVA, MITRA ETC, PE MINE MA INTERESEAZA CA TREBUIE SA MA PAZESC DE ORICE OM CU MINTEA RESOFTATA.

    PE MINE NU MA INTERESEAZA KAKA-SINOADE ANTIECUMENISTE CARE SE FAC DUPA CE TURMA SE DUCE DEFINITIV IN HAUL MORTII VESNICE, ACELEA SUNT SINOADE INFERNALE, SINOADE ALE IADULUI CA SI CELE ECUMENISTE.

    DACA IN TIMP CE UNU CARA CIOCANE IN CAPUL CUIVA TU STAI SI TE UITI SI NU SARI IN AJUTORUL ACELUIA, DEGEABA IL MAI PUPI DUPA CE ARE CREIERII INSIRATI PE CALDARAM, DEGEABA II IEI COSTUM NOU, II FACI POMANA LUXOASA SI II PUI PALARIE NOUA IN SICRIU… ZOMBILOR!
    DECEMBRIE 30, 2016

    Apreciază

  25. Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 11:36 am

    i-auzi la ce ne indeamna „IOAN crestinul” sa cinstim, sau macar sa nu judecam ACEST INSELAT GROBIAN, adica sa ii lasam pe draci sa le bata ciocane in cap la cei care se ploconesc la Boca si il considera ca pe o persoana a treimii, blasfemiatorii! adica inselarea a inceput demult, mai mai sa il canonizeze, dat-o in cocalarism fenomenul Prislop, oamenii i se inchina ca unui zeu si NOI SA TACEM ? fara macar sa incercam prin ARGUMENTE VIZIBILE, DIN VIATA SI opera-KAKA a sa care SINGURE il acuza prin propria-i persoana. Auzi ce iubirism, ce binefacator e „crestinul”, care zice sa nu fcem nimic, sa ii lasam pe oamenii sa cheme dracii din inselat!

    adica prostii sa se inchine in continoare la asta,

    la draci/fantome, spiritism, si HULELE tendentioase de pe pereti !

    sa il huleasca pe Mantuitorul, pictat imberb si Preacurata Maica Sa, hulita in picturile fara insemnele fecioriei1

    BAI, „crestinule” „nejudecator”

    BOCA A INCEPUT PRIMUL. HULITORII LUI BOCA AU AJUNS PANA-N TAVAN

    LASA CONDAMNARILE „a doi IEROMONAHI” SCORNITE DE VOI, SECURISTI CE SUNTETI ! (poate gresec) si chiar de-ar fi, hopa, Boca cu un an jumate, luni din parti si suspendare, si hopa Boca la trai bun, iar ceilalti sfinti din inchisori duhovnicii patimeau si 20 de ani. Si daca ieseau, se intorceau si duceau o viata de smrenie in manastiri!

    CREDINTA E PRIMEJDUITA CU VOO-DOO-ISMUL BOCA si avem datoria sa nu tacem. Nu e vorba de un inselat care inca nu a reusit sa insele, lasat la judecata lui Dumnezeu. Oamenii natangi ingroasa randurile cnstindu-l pe INSELATUL VRAJITOR, si il vor cinsti apoi pe antihrist !!!!!!!

    Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 11:59 am

      HULITORII LUI BOCA, ADICA discipolii lui BOCA, adica armata de HULITORI AI LUI HRISTOS SI a SFINTILOR SAI, natangii inselati care i se inchina lui Boca.

      Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 12:24 pm

      i-auzi, le și proba

      cică : „experiența personală” I-A DOVEDIT !!!!!!

      LUPTE greco-DRAGANESCO-romane in costumația de rigoare

      o fi gresit si parintele Papacioc ca a zis si el de Francisc, dar s-a lepadat de asta in Singur Ortodoxia si nici nu l-a pictat pe pereti. Nici un alt duhovnic cunoscut, din cei ce ii vadesc neascultarile nu a facut-o…

      HOPA si fantoma ! chemata ca duhul din lampa lui aLadin, dupa indelungi „probe” ALE MISTICILOR „marilor „religii superioare” pe care, mhgm mhgm CITEZ: „cautam SA MI LE INSUSESC”

      Mai Bocaila ai vruzi sa vezi si tu cum e cu spiritismul lui Hasdeu si sa-ti apara duhuri-fumuri de vezi stele verzi ?

      BUNA-VESTIRE IN BAIE CU fantoma/drac si podea masonica

      hristosul mincinos, hula GRAVA, PICTANDU-L (MAZGALIND-L) cum se DESPRINDE de pe CRUCE

      TARE SEAMANA CU FILMELE HULITOARE GEN SCORSESE ALE amerlocilor INDRACITI

      Apreciază

      • David said, on ianuarie 3, 2017 at 4:42 pm

        Ioana ☺

        Foarte tare comentariul!!
        Punctual, ai arătat hulele pictate CARE SAR IN OCHI nu alta, dar orbii nu le văd!
        Boca al lor, i-auzi, e sfânt si gata! Ce mai vrei? Daca așa a decretat UNITATEA GURUISTĂ, cine suntem noi să spunem altfel?? Auzi că „e un MARE SFÂNT”. BĂ, GURU AL VOSTRU e un MARE INȘELAT, TOT MARE AȘA E. Dacă la ei sfințenia echivalează cu puterile supranaturale, n-am ce zice. Să se ducă in India, că acolo nu sunt DOGME care să impiedice iubirismul idolatru!
        Ce mai caută aici cu „fanaticii” și „hulitorii” gurului lor iubit?
        CĂ EI SE FAC CU ADEVĂRAT HULITORI AI SFINTEI TREIMI ȘI A BISERICII CINSTIND HULELE ĂLEA ODIOASE MÂZGÂLITE PE PEREȚI, NU CONTEAZĂ !! IDOLUL SĂ FIE LA MARE CINSTE.

        Apreciază

  26. Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 11:43 am

    MADONE ANTI MAICA DOMNULUI

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/02/08/pag-570-madone-anti-maica-domnului/

    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/pacatul-grav-al-canonizarii-unui-nesfant/

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/03/17/pag-267-erezii-din-cararea-imparatiei-si-cuvinte-vii/

    Adica mai „crestinule”, Sfantul Nicolae si Sfintii contemporani cu el, trebuia sa il lase pe Arie la judecata lui Dumnezeu? Dupa ce inselase poporul ? si arianismul se raspandise periculos ? adica sa ii lasam pe oameni sa moara si noi sa ne aprindem un joint si sa visam la nemurirea sufletului stand turceste ca yoghinii ( 😀 ) si pufaind din lulea ?!!!

    Apreciază

  27. Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 12:55 pm

    stați așa că o să sară „ieromonahul digital Ioan” că persecut „creștinul” și o să vă împoaie capul cu „dreptatea” și multa lui „prigonire”

    gasca de Antonele=Ioana cea SCANDALIZATA de comentatorii „care fac senzații” nelasandu-i pe dragalasii mititei sa calce si sa se bucure de prea-plinul „HARULUI EREZIEI”, tare ii mai doare pe dusmani ca arata ca duSUL la eretici NU are NICI O INDREPTATIRE pentru SLABII DE MINTE !

    tot o intorceai ca la parintele Antim nu ne scandalizam. Da, parintele Antim a zis bine. A facut ceea ce trebuia. Adica a zis ca nu analizam starea de har. Exact asta trebuia sa faca si Gheron Sava, sa se limiteze la INGRADIREA DE EREZIE, nu sa emita fara sa il intereseze de efecte, ziceri din burta ca mai e „HAR” pân” la sinodul lui Frunzaverde. Mai bine tacea in privinta asta.

    Adica il acuzi si pe sfinti, pe Sfantul Maxim si toti ceilalti care NU JUDECAU CINE SE MANTUIESTE SAU NU dar marturiseau sus si tare „INTINARE ARE IMPARTASANIA UNDE E POMENIT EREZIARHUL”. nU LASAU LOC DE INTORS PENTRU CEI CE II ASCULTAU.

    o DAI CA NU VREM SA DIALOGAM SI SA VEDEM CE SPUN CEILALTI DE ALTE PARERI. voi suteti aceia care nu intelegeti ce ne chinuim sa explicam! VOI BAGATI IUBIRISME VICLENE care primejduiesc pe nestiutori!

    ce e rau in ceea ce incearca comentatorii senzationali cum le ziceti voi, sa arate ce e rau in faptul ca Sfantul Maxim Marturistorul a spus ca nu stie cine se mantuieste (la fel a zis si parintele Antim) dar NU A ZIS ca ar mai fi „har” la eretici, Harul e problema dumnezeiasca, datul cu parerea e tais ascutit. CRESTINII SA SE LIMITEZE LA A SE INGRADI DE EREZIE, indemnadu-i pe toti la fel sa faca!

    sunteti in stare sa ne acuzati ca de ce nu ii osandam si pe sfinti !

    ca nu spuneau daca mai e sau nu cineva nestiutor si de buna-credinta care se mantuieste, in valma de viclenii eretice ce napadeau prin biserici

    e pe etape prosteala cu efectu-l boca, si hulitorii parintelui arsenie boca ce urasc bietii nevinovati lepadati din creta!

    ADICA VINE O aNTONELA=iOANA SA ZICA CA COMENTATORII DE SENZATII BAGA SCANDALURI, NELASAND ADORMITE CONSTIINTELE IN BRATELE ERETICILOR cu prea-multul-lor-„har” !

    apoi o bagam ca cretanii sunt „bieti” nevinovati osanditi „pe nedrept” de „hulitorii parintelui Arsenie Boca” si ca sinodul a fost tare bun, lucrand duhul pe acolo, (care „duh„ stim prea bine: a-n-t-i-h-r-i-s-t-i-c ) cu efectul ANTONELA-BOCOLATRA- catea trimisa de Danutz, prea inspaimantatul de RECIDIVISMUL „comentatorilor de senzatie care nu stau cuminti in banca lori si nu se potolesc ( cu erezia-n brate – somn usor) !!

    Care tehnici de manipulare si gherilele ale lui Danutz srl v-au scolit?

    Apreciază

  28. Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 1:02 pm

    mircea.v said, on Ianuarie 1, 2017 at 11:44 pm
    Vremurile astea sant de separare totala a apelor. Fiind vorba de dreapta credinta, nu merge cu „rabdarea, iubirea, primirea a tot poporul”, si altele asemenea.
    Si in cazul de mai sus, se taie buba, da nu se scoate tot puroiul, si atunci infectia ramane.

    Apreciază

  29. ayeaye20 said, on ianuarie 2, 2017 at 5:46 pm

    Oana zici pe Ianuarie 2, 2017 la 12:07 pm

    Bineinteles ca este erezie!
    Explica atunci fraza asta :
    Fiindcă și eu sunt NĂSCUT DIN DUMNEZEU, DAR NU DIN FIINȚA LUI; Sfântul Ioan Gură-de-Aur Opere XIV pag 105 Omilii la Ioan II

    Apreciază

    • Oana said, on ianuarie 3, 2017 at 12:00 am

      Cum sa explic eu? Nu sunt în măsură să explic. As putea explica după mintea mea proasta dar sigur nu as face o bine. Dar de ce mă întrebi , ce vrei să demonstrezi?

      Apreciază

      • ayeaye20 said, on ianuarie 3, 2017 at 9:46 am

        Vreau sa arat ca nu stim talcuirea unor cuvinte simple(sau a versetelor din Scriptura) dar afirmam cu tarie ca o fraza e eretica necercetând ce zic Sf Parinti si Scriptura si nici macar nu intrebam pe cei ce afirma unele lucruri adica ce intelege sau ce sens are fraza pe care o expune/zice cineva, un exemplu : de erezie pe fata ciobotea zice ca ecumenismu e dialog si nu panerezie, desi Sf Popovici il contrazice asta e clar si pe fata ce intelege acest eretic ciobotea, si cand ii aud pe unii „evlaviosi” ca ciobotea e ortodox si ca nu zice erezii in predici dar basilica al cui purtator de cuvant e?? al dracilor ecumenisti satanisti e purtatoru basilica

        Apreciază

  30. Ioan said, on ianuarie 2, 2017 at 7:00 pm

    Dar spre deosebire de tine, noi avem SFÂNTA PREDANIE ȘI DOGMELE BISERICII pe care ne bazăm atunci când afirmăm că Boca e ERETIC, NU viziunile și auto-sugestiile ca tine.

    Din Sfânta predanie si dogmele bisericii v-ati faurit idoli si ati uitat de Hristos

    Apreciază

    • David said, on ianuarie 2, 2017 at 8:05 pm

      BĂ, ERETICULE! POPĂ VICLEAN CE EȘTI!

      Tu te auzi ce spui? Păi DOGMELE sunt date chiar de Duhul Sfânt. Dacă treci peste ele, treci chiar peste Hristos care este FIUL LUI DUMNEZEU. Nu simplu om, nu stafie așa cum apare pictat de BOCA GURU VOSTRU!

      Unde ai invățat teologie, pădurețule, de vii să ne dai lecții aici? Duhovnicii de la Antim chiar nu te-au invățat nimic? Aldea, Aldea, IADUL ESTE CU TINE ȘI TIMPUL TĂU E SCURT. Cu toate astea nu te lași, vrei neapărat să duci la indeplinire lucrarea stăpânului tău întunecat.

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 2, 2017 at 8:16 pm

        David

        De unde stii ca este Aldea?

        Apreciază

      • David said, on ianuarie 2, 2017 at 8:38 pm

        Pur și simplu pentru că știu..s-a dat de gol cu niște chestii in câteva mesaje la niște postări anterioare, mai vechi tot legate de Boca.
        Plus de asta, se resimte damful său antihristic de la o poștă, același cu al lu Aldea. Auzi și tu, că DOGMELE sunt idoli. Dar pentru el ce sunt? Niste reguli care trebuie incălcate? Vai de capul lui de apostat!

        Buun, dacă nu e Aldea atunci cine e?
        Poate un creștin…baptist, sau unul…iehovist sau poate un crești…arsenist, dar in niciun caz un creștin ortodox.

        Sacssiv, vezi că mai am o postare pentru @Ioana la 5:59 care n-a intrat. Mersi

        Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 7, 2017 at 12:10 am

        David

        „un crestin” are acelaşi IP cu pr. Ciprian Staicu, iar „Ioan” are aceeaşi adresă de mail cu „un creştin”. Deci, cine e „Ioan”?
        Iar când „creştinul” a fost întrebat repetat dacă e pr. Staicu, a tergiversat răspunsul. Interesant este că nici pr. Staicu nu a oferit vreo lămurire că nu e el „creştinul” (eu aşa aş fi făcut, dacă ar fi apărut o astfel de supoziţie la adresa mea, iar ea ar fi fost falsă), plus că are obsesii similare. Una e chiar aici: „uitaţi de Hristos”, în contextul „Din Sfânta predanie si dogmele bisericii v-ati faurit idoli si ati uitat de Hristos”. Anterior, ne-a acuzat că uităm de Hristos cinstindu-i pe unii părinţi nepomenitori.

        Apreciază

  31. guti flo said, on ianuarie 3, 2017 at 9:44 am

    a.r.t.i.o.n
    Daca vrei citeste ce i-am spus lui Ioan, este valabil pt toata lumea. Intre a acuza si a constata este distanta mare. Eu cred ca pt asta ne-a lasat Dumnezeu minte , sa deosebim binele de rau. Eu daca nu cred ca Arsenie Boca e sfant , inseamna ca neg minunile lui Dumnezeu sau pe sfintii Lui!? Cam asta inteleg eu din cate vrei sa spui. Eu am tot dreptul sa cred ca Arsenie Boca nu este sfant, din moment ce el picteaza in biserica ortodoxa un catolic cu aureola de sfant! Eu asta vad!..tu ce vezi? In privinta credintei nu ai voie sa faci compromisuri, mai ales daca esti „sfant” precum se pretinde despre AB si daca ai sa imi spui ca este o intamplare sau orice de genul asta, iti aduc argument insusi cuvintele Mantuitorului : „Cel ce este credincios în foarte puţin şi în mult este credincios; şi cel ce e nedrept în foarte puţin şi în mult este nedrept”, ti-am adus argument acest verset pt ca este vb de „sfintenia” pe care voi o atribuiti lui AB. Stii ce inseamna a picta un catolic in biserica ortodoxa cu aureola si care este mesajul acestei picturi? …este ca si catolicii au sfinti si daca au si sfinti, au si sf taine si daca au si sfinte taine inseamna ca au si dreapta credinta ca si noi ortodocsi …si uite asa ii contrazice pe toti sfparinti care spun ca numai ortodoxia poate da sfinti…ceea ce vezi tu pe pereti din biserica ortodoxa pictata de AB, inseamna infiltrare subtila a vrasmasului, amestecarea religiilor, ecumenism…exact ce le place celor care au semnat in creta! Eu asta vad a.r.t.i.o.n! Este o instiintare si nu o judecata…un sfant nu numai ca nu ar fii pictat, dar nu ar fii putut nici sa gandeasca asa ceva..pt ca credinta ortodoxa este lucrul cel mai de pret care nii la lasat Dumnezeu…sa o pastram fara pata. Sunt mai multe argumente pe acest site si nu numai , care te face sa intelegi ca AB nu a fost un sfant…nu pt ca nu vreau eu si am ceva cu sfintenia, ci pur si simplu nu poti sa pretinzi ca un om este sfant cand el iti deviaza subtil lucrul cel mai de pret.. credinta! Imi doresc ca Romania sa dea cati mai multi sfinti! ca prin ajutorul lor sa ne mantuim si noi…dar nu in felul asta! Probabil Dumnezeu la iertat pt treaba asta, lucru care cu totii il dorim, noi nu stim judecatile lui Dumnezeu sau ce a fost in sufletul pr AB la sfarsitul vietii lui, dar chiar daca Dumnezeu la iertat si ar fii in ceata sfintilor, eu ca si crestin nu pot sa fiu de acord cu „mesajul” lui pt ca incalc invatatura sf parinti si prefer sa urmez sfatul sf apostol Pavel : ” chiar daca inger din cer ar venii si ar propovadui altceva decat ati primt, sa fie anatema”. Pana la urma fiecare este liber sa creada ce vrea…dar asta nu inseamna ca are si dreptate.
    Toate cele bune

    Apreciază

  32. Ioan said, on ianuarie 3, 2017 at 12:15 pm

    Ioana
    Tot te plângea-i pe aici ca parintele Cleopa a pierdut din ratingul pe net in fata lui Dorobantu .
    Uite niste link-uri care cresc ratingul in favoarea parintelui Cleopa , ceva inedit , nestiut de voi ( rigoristii) pana acum!!!

    https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/01/01/o-scrisoare-a-parintelui-cleopa-ilie-prin-care-se-arata-profunda-gandire-teologica-inainte-de-a-se-infiltra-comunistii-in-biserica-ortodoxa/

    https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/01/02/scrisorile-parintelui-cleopa-catre-parintele-arsenie-bocasunteti-un-izvor-curat-din-care-se-adapa-oile-lui-hristos/

    Si acum pentru David : poporul evreu in loc sa vada duhul legii au pus-o in aplicare doar in litera ei . Asta este marea rătăcire, a cădea in idolatrie cu lucrurile bisericești si a cinsti creatura in loc de creator.
    Apropos nu sunt un inchinator la Boca, asta nu imi da dreptul sa il defaim, ci sunt incinatorul lui Hristos si cinstitor al Sfinților pentru ca se spune ,, minunat este Dumnezeu intr-u sfinții sai ” si ,, fiti sfinti , precum Eu sunt Sfant” (a nu se intelege ca ,,Eu” de aici de pe site , care in chip samavolnic foloseste numele lui Dumnezeu El , bine stiut ca cel ce incearca sa isi insuseasca samavolnic numele lui Dumnezeu e antihristul)

    Si bine zici ca sunt Alde , da ! pentru ca chiar sunt Alde, dar nu Alde cre credeti voi ca sunt!
    Eu sunt Al De langa voi si va stiu toate miscările , suportanduva ani de zile ineptiile si monstruoasele elucubrații bacubilizatoare ale minții voastre

    Apreciază

    • ban said, on ianuarie 3, 2017 at 1:29 pm

      Sa recunoasca singur cineva ca e prost, mai rar asa smerenie! Bravo, ioan. Iar scrisorile erau dinainte de picturile eretice si pantalonii scurti, deci n-au nici o relevanta.

      Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 3, 2017 at 2:06 pm

      Ba stiam foarte bine scrisorile acelea, dar parintele CLEOPA si-a dat seama ca NU TREBUIE CANONIZAT BOCA.
      Asculta aici ce ziceau ucenicii parintelui Cleopa

      Părintele Adrian Făgeţeanul, pe care l-am cunoscut personal, spunea: „Arsenie Boca, după ce citise nişte cărţi şi practica ceva orientalisme, hipnoză, căpătase nişte puteri cu care se mai dădea în spectacol unora uneori, de genul că i se lipeau monede de palme“.

      Ratacire CUMPLITA

      LASA-NE CU SCRISORILE EXPIRATE. Si marii duhovnicii au mai gresit. Doar Sfintii Parinti sunt calauza de urmat in asemenea chestiuni de inselare si ratacire. Ia mai citit ce spunea Sfantul Ignatie Briancianinov despre inselare, false minuni, dracisme, eretici si despre paruta inchipuire ca Dumnezeu poate „fi experimentat” prin chestii stiintifice, cum facea Dorobantu sau cum facea boca cu „misticile lui ale religiilor nu-stiu-care”

      era o comparatie, cu statisticile ce le-am pus mai demult, cum doar guru boca este cautat de gloata. E un fenomen pentru cocalari, yoghini, baptisti si iubiristi minunisti care calca in picioare dogmele Sfintei Ortodoxii! Si parintele Cleopa si alti duhovnici cunoscuti, cum ar fi Gheorghe Calciu sau Dumitru Staniloae, au mai avut cateva greseli pe alocuri. Si parintele Adrian Fageteanu, si parintele Cleopa si parintele Staniloae credeau la inceput ca Boca e in duh ortodox, dar S-AU RAZGANDIT CU TOTII interzicand citirea acatistului si inghititul apei la mormantul vrajitorului I!! Si parintele Iustin si-a dat seama. Le spunea maicilor in ultima vreme: „Mai lasati-ma cu bOCA!” tOȚI SI-AU DAT SEAMA DESI INTIAL AU FOST IMBROBODITI DE CARISMA„ FRUMUSELULUI” INGAMFAT! Dar Boca si Dorobantu sunt niste INSELATI VRAJITORI ANTIHRISTICI si urmatori de apocrifi eretici ca Steiner si Berdiaev.

      plimbati ursu la ratacirile matale, degeaba va straduiti cu intoxicatii si diversiuni sforaitoare.

      @David, poate incerci sai trimiti comentariul acela nemoderat, inca o data.

      Apreciază

    • David said, on ianuarie 3, 2017 at 2:11 pm

      Un crestin

      Deci ești ăla care ne știi toate mișcările? ☺ ce să-ți spun, de-aia nu mai putem noi!
      Eu nu iți mai răspund că n-am cu cine vorbi. Vezi răspunsul lui @guti flo de mai sus. Poate nu ești chiar o cauză pierdută.

      Dar spune-mi, te rog, cum il cinstești tu pe Creator văzându-l batjocorit in a sa pictură, cu mâinile desprinse de pe cruce, fără barbă, apoi ca o apariție holografică, și pe a sa maică fără insemnele sfințeniei?
      Dacă pe maica ta ar batjocori-o cineva, tu l-ai mai putea considera pe acela prietenul tău? Sau crezi că Domnul l-ar mai putea slăvi pe unul care l-a descris ca fiind si bărbat și femeie in același timp? (vezi Cuvinte Vii, pg.61)

      El Adonai, El Shaddai, Eloah Elohim – principiul masculin/ feminin al dumnezeului kabbalistic reprezentat de Baphomet – același principiu androgin care se regăsește și la Boca in cartea Cuvinte Vii (pg.61). Ce are asta de-a face cu pronumele personal la pers a IIIa singular – el?
      E ca și cum mi-ai spune că eu dacă am o carte și dau la pag 666 apare antihrist acolo, și dacă există camera 666 la un hotel, inseamnă că sare antihristul de sub pat. Hai că ești ridicol, omule!

      Apreciază

      • David said, on ianuarie 3, 2017 at 2:18 pm

        Un creștin

        Vezi că mesajul meu a fost postat pe data de 3 la ora 2:11. Asta spune ceva. 11 e numărul lui antihrist, iar 32 numarul illuminaților.

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 3, 2017 at 3:02 pm

      KAKATULE
      „in chip samavolnic foloseste numele lui Dumnezeu El , bine stiut ca cel ce incearca sa isi insuseasca samavolnic numele lui Dumnezeu e antihristul)
      „______ vii cu acuze seCURistice din mintea ta bashita de demoni. crezi ca ma atingi? 🙂

      ce e in mintea DRACILOR si a ta NU se potriveste cu Adevarul,ti-am mai spus !

      baaa esti un JALNIC pizmas si un ERETIC de joasa teapa …tine mine TERMINAT !! DEFINITIV !

      Apreciază

    • David said, on ianuarie 3, 2017 at 8:32 pm

      Un crestin

      Deci ești ăla care ne știi toate mișcările? ☺ ce să-ți spun, de-aia nu mai putem noi!
      Eu nu iți mai răspund că n-am cu cine vorbi. Vezi răspunsul lui @guti flo de mai sus, poate nu ești chiar o cauză pierdută.

      Dar spune-mi, cum il cinstești tu pe Creator văzându-l batjocorit in pictura lui Boca – cu mâinile desprinse de pe cruce, fără barbă, apoi ca o apariție holografică, și pe a Sa Maică fără însemnele sfințeniei?
      Dacă pe maica ta ar batjocori-o cineva, tu l-ai mai putea considera pe acela prieten? Sau crezi că Domnul l-ar mai putea slăvi pe unul care L-a descris ca fiind si bărbat și femeie in același timp? (vezi Arsenie Boca, Cuvinte Vii, pg.61)

      Ca să vezi ce hule îngrozitoare emitea Boca gurul tău, e bine că ai amintit de dumnezeul kabbalistilor, El. H-abar n-ai că de fapt Eloah Elohim este principiul feminin/masculin reprezentat de Baphomet – același principiu androgin care se regăsește și la Boca in cartea Cuvinte Vii (pg.61).
      Ce are de-a face asta cu pronumele personal la pers a IIIa singular – el?
      E ca și cum ai spune dacă ai o carte și dai la pag 666 va apărea automat și antihrist de, și dacă există camera 666 la un hotel inseamnă că va sări neapărat și antihristul de sub pat. Hai că ești ridicol, omule!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.