SACCSIV – blog ortodox

Parintele EFTIMIE MITRA il sustine pe PARINTELE PAMVO si bastionul ortodox de la RADENI

Posted in ECUMENISM, EFTIMIE MITRA, Uncategorized by saccsiv on decembrie 30, 2016

   Am primit pe e-mail de la parintele Eftimie Mitra:

Părintele Pamvo a procedat corect din punct de vedere canonic. Atitudinea sa este în duhul mărturisitor ortodox asemenea Sfinţilor Părinţi din perioada creştinismului primar

Oamenii care îl susţin pe părintele Pamvo au o simplitate şi sinceritate specific adevăraţilor români. Din filmările care au fost postate se observă că aceşti oameni nu au fost infestaţi de virusul „Diplomaţie” care duce la boala numită „Compromis”. Pe părintele Pamvo îl cunosc de cel puţin şaisprezece ani, când eram vieţuitori la mănăstirea Petru Vodă. Atunci era un om sincer şi deschis, jertfitor şi spontan, iar părintele Justin Pârvu, stareţul de atunci al mănăstirii, avea încredere în el văzându-l cu sufletul curat. Nu urmărea funcţii, distincţii, confort, câştig material sau alte beneficii lumeşti. Acestea sunt şi motivele pentru care duhovnicul neamului i-a încredinţat misiunea ridicării unui schit: „Schitul Rădeni”. Nu l-am întâlnit de câţiva ani, dar din câte aflu de la credincioşii din zonă (jud. Neamţ, Iaşi etc.) a rămas la fel. Asta observ din filmările postate pe blogul „Sinodul Tîlhăresc”. Oamenii care îl înconjoară îl reprezintă, atât în felul de a fi, cît şi în (poziţia sa) crezul său faţă de erezia ecumenistă.

Vezi aici: http://sinodultalharesc.tk/video-cum-fost-trimis-la-plimbare-preotul-hariton-de-la-petru-voda-venit-sa-ceara-socoteala-pentru-nepomenirea-mitr-teofan-la-schitul-radeni/

M-a bucurat, dar nu m-a surprins când am aflat că părintele Pamvo a avut o atitudine ortodoxă fermă, faţă de „Sinodul” din Creta şi „ortodoxia” globalistă promovată oficial de această întrunire bisericească. După cum ştim, delegaţia Bisericii Române este singura (dintre toate Bisericile Locale prezente la acest pseudo-sinod), care a semnat documentele controversate, în unanimitate. Sunt de înţeles reacţiile unor preoţi din ţara noastră care s-au pronunţat împotriva oficializării ereziei ecumeniste din Creta şi trebuie să fim conştienţi că respingerea acestui „Sinod” eretic se poate face doar cu jertfe. Dintre preoţii care au luat atitudine publică faţă de virusul „Ecumenism” este şi părintele Pamvo Jugănaru de la Schitul Rădeni, pe care îl admir şi îl susţin în opoziţia sa faţă de acest „Sinod” tâlhăresc care nu a adus decât controverse şi tulburări.

Părintele Pamvo a ales să oprească pomenirea ierarhului său pentru că acesta şi-a dat semnătura pe documentul „Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creştine”, un document cu contraziceri şi ambiguităţi care a stârnit nemulţumiri în toate tările ortodoxe. Cunoaştem că Bisericile Locale a Bulgariei şi a Georgiei au respins deciziile neortodoxe din Creta, iar Biserica Greciei urmează să se pronunţe. Părintele Pamvo se află printre cei care au oprit pomenirea ierarhului în mod canonic şi public ceea ce arată că, pentru hotărârea luată, îşi asumă responsabilitatea, fapt argumentat în scrisorile sale către ierarhul de care aparţine (conform jurisdicţiei bisericeşti).

Ecumeniştii îl acuză de schismă. E o minciună diversionistă prin care se încearcă denigrarea sa. Acest lucru poate fi dovedit tocmai de mărturia făcută în una dintre scrisorile, către Mitropolitul Teofan Savu al Moldovei, în care spune că nu are de gând să se despartă de Biserica Ortodoxă şi recunoaşte lucrarea Harului în Biserica Ortodoxă Română. În acest sens vă prezint chiar cuvintele sale: “Nu ne-am separat de Sfânta Biserică Ortodoxă Română, am rămas şi vom rămâne în Biserică, nu am intrat sub ascultarea vreunui alt episcop şi nu avem de gând să facem acest lucru, nu contestăm prezenţa harului în Biserică sau valabilitatea Tainelor, pentru a nu cădea în erori săvârşite de alţii în trecut (grupările stiliste etc.), încercăm să ne împărtăşim în stare de vrednicie, necontaminaţi de erezia cretană, pentru a ne fi spre luminare, nu spre osândă, nu am primit şi nu vom primi antimise de la alţi episcopi, aşa precum aţi putut constata şi preacuvioşiile voastre, când aţi inspectat sfântul altar al bisericii. Îl respectăm pe ierarhul locului şi aşteptăm să facă dovada ortodoxiei propovăduirii sale, prin lepădarea de erezia din Creta, iar dacă acest lucru se va întâmpla, vom relua pomenirea Înaltpreasfinţiei Sale şi ascultarea ce i se cuvineÎi respectăm pe toţi preoţii ortodocşi care încă nu au întrerupt pomenirea ierarhului şi ne rugăm pentru ca toţi să aibă curajul de a face ceea ce trebuie făcut, îi respectăm pe toţi creştinii ortodocşi şi ne rugăm pentru ei să ia atitudinea corectă, care să-i justifice ca pliroma ortodoxă de veghe la respectarea ortodoxiei credinţei noastre. Nu cerem decât să ni se respecte şi nouă dreptul de a putea să slujim şi să ne închinăm în biserica de la Rădeni.”

Declaraţia integrală poate fi găsită aici: http://aparam-ortodoxia.ro

Mărturia părintelui Pamvo arată clar că se poziţionează pe o poziţie canonică ortodoxă, iar aplicarea canonului 15 de la Sinodul din Constantinopol (anul 861) îi permite, să oprească pomenirea ierarhului său, cu atât mai mult că Mitropolitul Moldovei ne-a dezamăgit punându-şi semnătura pe documentul controversat din Creta. Oprirea pomenirii ierarhului în caz de erezie, nu înseamnă schismă faţă de Biserică, ci doar o formă de protest şi îngrădire faţă de erezia ierarhului respectiv. Aceste atitudini sunt apreciate de către cei drept credincioşi şi condamnate de eretici. În tâlcuirile făcute de teologii Bisericii Ortodoxe la acest canon se menţionează că preotul care a ales această metodă de a se opune ereziei a făcut un lucru demn de apreciat.

Se vehiculează că delegaţia României a avut o poziţie bună, până la un anumit moment, în cadrul acelui „Sinod”, lucru confirmat şi de ÎPS Ierotheos Vlachos, dar în cele din urmă şi-a dat acceptul pentru toate documentele în forma finală pe care o cunoaştem azi. Poziţia bună, până la un moment al discuţiilor, nu are valoare căci a fost doar verbală, în timp ce semnătura rămâne în istorie şi certifică o convingere religioasă pe care mulţi preoţi şi credincioşi din România, printre care şi părintele Pamvo, nu o au. Aceste semnături reprezintă întreaga Biserică Locală a României, fără acceptul nostru.

În ce priveşte aşa-zisa schismă ce o invocă ecumeniştii, consider necesar că e bine să se ştie că opozanţii faţă de „Sinodul” din Creta sunt în comuniune cu Sfinţii Părinţii deoarece respectă învăţătura Bisericii Primare, în timp ce, semnatarii documentelor neortodoxe din Creta, sunt în schismă faţă de Biserica Primară de care s-au despărţit prin însăşi propovăduirea lor sincretistă adoptând globalismul în plan religios.

Susţin şi sunt alături de preoţii care se opun documentelor neortodoxe din Creta, fie că o fac prin predici, articole, scrisori sau oprirea pomenirii, în mod canonic şi în duh ortodox, printre care şi părintele Pamvo Jugănaru, dar şi alţii care şi-au asumat această cruce în mod conştient şi responsabil. Consider că prigoanele şi calomniile îndreptate asupra lor sunt nedrepte şi au la bază ascunderea adevărului, răzbunarea, şi discreditarea lor în mod viclean şi nedemn.

Cu tot respectul faţă de lupta, pentru apărarea ortodoxiei, dusă de părintele Pamvo,
Ieromonah Eftimie Mitra

sursa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1617370395235285&id=100008870208449

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Petitie de sustinere pentru cei ce vor sa semneze marturisirea anti-ecumenista de la schitul Radeni

REZISTENTA ORTODOXA DE LA RADENI: Schitul Radeni, Neamt, duce mai departe mostenirea Parintelui Justin Parvu

RASPUNSUL Parintelui Pamvo catre Mitropolitul Teofan = o adevarata LECTIE DE TEOLOGIE

RASPUNSUL rezistentei ortodoxe de la RADENI la COMUNICATUL PATRIARHIEI

COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT

90 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on decembrie 30, 2016 at 5:26 pm

    Tocmai că ei ecumeniști sunt în schismă

    Apreciază

  2. Claudiu said, on decembrie 30, 2016 at 5:31 pm

    Am citit articolul pe sinodultalharesc..dupa aceea am cautat sa vad unde slujeste Pr Eftimie Mitra..oare el il pomeneste pe ps gurie al devei?..stie careva din fratiile voastre?..Daca nu ar pomeni, el ar fi de mine cel mai aproape nepomenitor! Iertati

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 30, 2016 at 6:12 pm

      Claudiu

      Pomeneste.

      Apreciat de 1 persoană

      • Claudiu said, on decembrie 30, 2016 at 6:23 pm

        Ps Gurie nu a fost la creta! Dar oare care e atitudinea Ps Gurie fata de creta?..daca am stii ca e impotriva si din frica pomeneste pe vreun mitropolit sau pe patriarh atunci conform Sf Theodor Studitul acesta ar fi primit! Da de ce sa aiba frica?.. sa iasa macar un ierarh marturisitor sa condamne creta..la toti le e frica? ..Sa ajute Dumnezeu macar unul sa condamne creta!

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on decembrie 31, 2016 at 12:38 pm

        Claudiu

        Toţi ierarhii bor au apostaziat, unii în Creta, alţii la Bucureşti, întrucât TOŢI au semnat procreta şi toţi luptă împotriva celor care s-au îngrădit de erezie prin nepomenire. Sf. Theodor Studitul spune că e acceptabil să mergem la un preot ortodox al unui episcop ortodox care NUMEŞTE SINODUL ADUNARE MINCINOASĂ (adică vorbeşte împotriva adunăturii tâlhăreşti din Creta), ceea ce noi nu avem.

        Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on decembrie 30, 2016 at 6:28 pm

      Eu l-am intrebat personal pe facebook acum vre-o doua luni si a spus ca pomeneste

      Apreciat de 1 persoană

  3. Un crestin said, on decembrie 30, 2016 at 5:43 pm

    Observ ca este mare discordanta in răspunsurile unora si altora din părinții marturisitori .
    Unii îndeamnă sa nu se mai meargă La preoții pomenitori ca nu ar mai avea Har, altii sunt cu jumatati de masura adică Harul lucrează pentru bătrâni si bolnavi si nestiutori, iar altii sunt de parere ca opresc pomenirea ierarhului dar nu se pronunță ci sa mai asteptam pana la un eventual sinod caci pana atunci se mai pot întoarce multi si deci Harul ramane pana la o eventuală condamnare din partea unui sinod .
    Si totusi cei care au oprit pomenirea nu au reusit pana acum sa fie toți intr-un cuget ? Nu inteleg , ceva nu se leagă sau i-mi scape mie ?
    Stim ca la Creta au semnat erezii si nefiind in cugetul cel bun a lipsit Duhul Sfânt dar totusi părinții care au oprit pomenirea si in care credem ca a mai rămas Duhul Sfânt nu par sa ajungă la un numitor comun si ma face sa inteleg ca, cativa canta dupa ureche, necunoscînd inca bine învățătură Bisericii.
    Astept sa vad o unitate de gândire din partea tuturor părinților marturisitori lăsând deoparte disensiunile si prejudecățile fata de diferiți părinți contemporani . Hotarati-va odata altfel vom alerga de colo colo ca niste oi ratacite

    Apreciat de 1 persoană

    • Pąʍvo said, on decembrie 31, 2016 at 8:51 am

      Efectul atator ani de ecumenism ce au anesteziat credinta.
      Daca toate dilemele, problemele si infectiile ar fi fost rezolvate, discutate si tratate la timp, nu se ajungea la cantatul dupa ureche.
      Totusi, cei care au intrerupt pomenirea ierarhilor partasi la erezie, cred ca au inteles bine efectul Creta.
      Mai bine treji in ceasul de pe urma, decat niciodata.
      Dar… Sa ne trezim bine !

      Apreciază

  4. gheorghe said, on decembrie 30, 2016 at 6:03 pm

    Dumnezeu cu voi bravi marturisitori!sunteti faruri calauzitoare!

    Apreciază

  5. Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 6:33 pm

    Pana in prezent nu exista nici un parinte nepomenitor care sa afirme ca nu exista Har in BOR. Ati putea sa ne dati un exemplu? Care ar fi acel parinte?
    Din pacate doar unii comentatori fac senzatie pe chestia ca nu ar exista Har in BOR, in momentul de fata. Nici un parinte nepomenitor nu sustine asa ceva. Ati vazut predica parintelui Macarie de la Oituz, sau declaratia „Expresia constiintei noastre” semnata de pr Ciprian Staicu si inca sase preoti, sau declaratia pr Antim Gadioi etc… Nici unul dintre acestia nu sustin ca nu ar exista har in BOR.

    Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 10:21 pm

      Ioana,

      Comentatorii „care fac senzatie pe chestia ca nu ar exista Har in BOR, in momentul de fata” FAC INFINIT MAI MULT BINE CREDINCIOSILOR decat POGORAMINTELE CALDUTE SI IUBIRESTE ALE LUI GHERON SAVA. – NEACCEPTAND NICI O LEGATURA CU ERETICII SI NICI UN POGORAMANT PENTRU OTRAVA ERETICILOR! si ce e cel mai folositor CA II INDEAMNA SI PE CEILALTI SA NU MAI CALCE ACOLO UNDE SUNT POMENITI ERETICII, si sa nu caute scuze in A SE INGRADI DE EREZIE !!!!!

      Sunt foarte toxice declaratiile lui Gheron Sava din acea scrisorica gen:

      „ Nu toti pot opri pomenirea, nu toti credinciosii au aceeasi credinta si putere de marturisire, nu toti au aceeasi putere de intelegere”

      „Preotii care au oprit pomenirea sa nu judece, sa nu-i acuze pe cei care nu au oprit-o ci sa-i primeasca cu multa dragoste la Sfintele Liturghii si sa conslujeasca ei, cu condita ca atunci cand conslujesc sa nu pomeneasca pe ierarh.”

      „De aceea si noi credem ca in Sfanta Liturghie savarsita in Bisericile unde s-a semnat Creta, Duhul Sfant vine si preface painea in Trupul si vinul in Sangele lui Hristos.”

      – extrem de nefricite aceste declaratii, foarte – foarte grave. Nu seamana cu marturisirea Sfintilor Parinti care ii indemnau pe toti sa ia aminte SA NU AIBA NICI O PARTASIE CU ERETICII, si nu emiteau „postulate” despre cum lucreaza „tainele” la eretici

      Iata cum unii vor merge cu „tainele ereticilor” pana la Parusie.

      Ufff. Pe zi ce trece ma mahnesc tot mai mult cand vad cat DE MULT RAU au gâfacut aceste declaratii ametite ale lui Gheron Sava….

      iata, tot mai multi dintre cei care au auzit de erezie tot o dau ca e har… DAR RESTUL DIN CE A ZIS GHERON SAVA ATI CITIT ? Habaucii o sa ia DOAR ACESTE DELARATII NEFERICITE SI O SA DOARMA LINISTITI CU HARUL EREZIEI in brate asteptand venirea Mantuitorului pe norii Cerului….

      Ioana,

      mai mergi sau nu la ereticii de care tot spui ca nimeni nu a zis ca nu mai au har ?

      PENTRU CEI CE MERG LA ERETICI SI COMENTEAZA PE BLOGURI: INSEMNA CA ACUM STITI. MACAR LUATI-VA DUPA ACEST INDEMN AL LUI GHERON SAVA, NU O MAI DATI COTITA… VI SE SPUNE DOAR CA SPRE OSANDA VESNICA VA IMPARTASITI CU ERETICII ( !!!! ):

      ________„Credinciosii care, cunoscand blasfemia semnata in Creta, se impartasesc cu Preacuratele Taine din mana celor care au semnat in Creta sau a preotilor care pomenesc pe episcopii care au semnat in Creta, sau sunt deacord cu Creta, incurajand astfel pe episcopii care s-au lepadat de Hristos in Creta, ca si cum nimic nu s-a petrecut, aceia se impartasesc cu Hristos spre ______OSANDA lor”

      Foarte rau si foarte nefericit momentul in care Gheron Sava s-a lansat in ziceri din burta cu „harul” pentru nestiutori, iata ca si stiutorii tot merg la eretici, doar e „har” din plin!

      Apreciază

    • ioanaz2sagwa said, on decembrie 30, 2016 at 10:26 pm

      Iata ce spune parintele maxim, sau Augustin (apropo, este un parinte care sustine ca ERETICII ODATA CE SI-AU PIS CU TOTII PARAFA LA CRETA AU LEGIFERAT TOATE EREZIILE SI DIN MOMENTUL CRETA NU MAI AU HAR)

      AUGUSTIN
      Celor ce nu stiu trebuie sa le spuna asa: NU MANCATI NIMIC DE LA ECUMENISTI, INDIFERENT CE MANCATI DE LA EI, MANCATI SPRE OSANDA! PUNCT!

      Sfintiile voastre, conferentiari, menajati tocmai pe cei mai multi, pentru ca sunt ecumenisti si sunt majoritatea, operati tot cu duhul democratic, duh pe care il incriminati mai devreme in video. Noi nu menajam. Noi trebuie sa spunem realitatea si adevarul ca si asa toti mirenii sunt defazati cu 10-20 de ani. Daca-i mai si menajati, vor mai trece alti 20 de ani pana veti opri menajarea si pana vei face vreun sinod mega-grecesc, mega-anticreta, dar atunci il veti face degeaba caci NIMENI, ABSOLUT NIMENI nu va mai putea intelege ceva. Cei ce cred acum, vor crede si atunci. Nu intelegeti duhul vremurilor? ??

      DECEMBRIE 26, 2016

      Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 11:02 pm

      Da asa suntem noi astia „comentatorii are fac senzatie pe chestia ca nu ar exista Har in BOR, in momentul de fata”

      -ne incapatanam sa nu primim nimic strain de EVANGHELIA LUI HRISTOS si de INVATATURA DUHULUI SFANT transmisa prin INVATATURILE SFINTILOR PARINTI !

      FOARTE BINE FAC comentatorii „de senzatie” ca ii ajuta pe cei sinceri cautatori SA NU SE ABATA DE LA ADEVAR si sa nu isi IA OSANDA VESNICA DIN MAINILE ERETICILOR!

      MULTUMIM, el, Mirela, maxim (augustin), David, nikodim si tuturor celor care nu se lasa inselati de MERSUL PRIN BLARII al unora, ce se pretind AUTORITATE SUPREMA DE CARE sa asculte toti romanii…

      ____el said, on Octombrie 16, 2016 at 7:04 pm
      Ioana

      acum daca au sus sa nu mai mearga la pomenitorii de ERETICI din beserica.bor.srl e destul!
      macar sa asculte de ei in aceasta crestinii nostri si ar avea MARE FOLOS si fara Sinodul acela.

      numai ca ma tem ca vor IGNORA TOCMAI partea aceasta CLARA si DREPTA …si se vor agata(ajutati de „diortorisitorii” si „marturisitorii” binecunoscuti ) cu APRIGA sarguinta de aia cu „au har ” pana la Sinod” …. si vor jubila „marturisitorii” de teapa lui teodot &ric&gasca si vor impinge gloata oarba inapoi la ERETICI cu „justficari” sofistice de la mintea lor „iluminata” de diavolii EREZIEI,… ca „asa au spus si Athonitii pe care ii cunosc ei personal” ! „…. 🙂

      cand ai de-a face cu o asemenea GLOATA DE ORBI e bine sa cantaresti BINE cuvintele ca sa NU le dai pretexte de CADERE, ca astia si Scriptura si Dogma si Sfintii, si pe Hristos Insusi sunt capabili sa-i „talcuiasca patristic” dupa mintea lor.
      mai bine TACEAU pe tema cu „harul” ereticilor pana la Sinod…. MAI ALES ca NU STIU daca e asa cum zic ei.

      ____O babuta insa, care nu are internet si nici prietenele ei nu au, iar copiii sai sunt superindopati de doctrina new age? Deci o babuta care habar nu are de cele ce discutam noi pe aici, dar se duce cu inima curata la bisericuta din catunul ei unde preotul pomeneste Ierarh eretic fara insa a face pe activistul pro ecumenism? Ce va fi cu ea? Poate bat campii, dar consider ca pentru ea va fi o oarecare iconomie.

      Dar mai bine voi asculta la minutele de care zici, caci poate ei zic altceva.

      maxim said, on Octombrie 16, 2016 at 9:48 pm
      Frate Vasile, nu este asa cu iconomia babutei… Tu esti preot. Eu vin la tine sa ma impartasesc, tu nu crezi in Impartasanie si-mi pui niste paine goala dintr-o prescura si niste vin dintr-o sticla in Potir, si vii intre Sfintele Usi si ma ‘impartasesti’. Eu sunt credincios, sunt sincer, nu stiu ce ai facut tu acolo. Eu ma impartasesc real cu Impartasanie, dintr-o iconomie si mila dumnezeiasca?! Nu!

      ___Duhul Sfant, Duhul Adevarului pleaca de la eretici (mincinosi si hulitori de Dumnezeu) si Sfintele Taine nu mai lucreaza la ei!

      Din comentariul fratelui el adresat parintelui Ciprian Staicu (cu ocazia conferintelor monahilor athoniti):

      (…)

      ” ok, au facut bine cu conferintele lor, dar RAUL AFIRMAT ca „ar mai fi taine/har ” la POMENITORII ERETICILOR VA DARAMA TOATA „Marturisirea” lor.” „[…]
      ________________

      „Ereticul este ERETIC din momentul aderarii lui la erezie, iconomia pt el e ca Dumnezeu INCA IL ASTEAPTA/ IL AJUTA/ ii da prilejuri sa se lepede de erezia lui, iar NU ca ERETICUL ar mai avea „har” pana NU se leapada de erezia lui.

      Duhul Sfant PLEACA de unde este MINCIUNA EREZIEI si dintru inceput se departaeaza de omul pacatos, cu atat mai mult de ERETIC ! Dar lucreaza DIN AFARA lui dandu-i aceluia prilejuri de indreptare si il rabda indelung sa se LEPEDE de erezia lui.
      De va asculta ereticul ADEVARUL il primeste INAPOI IN BISERICA prin MIRUNGERE, iar NU il lasa asa SLABANOGIT de CADEREA lui din har, ca nu cumva sa se intoarca inapoi la erezie ca porcul la varsatura sa.
      Iar de NU VA ASCULTA si ramane in erezia lui , LISPIT DE HAR asa cum se afla, VA CRAPA ca un ERETIC CE ESTE deja PARASIT de Duhul Sfant cum se afla si REFUZAND AJUTORUL Duhului Sfant care l-a chemat DINAFARA lui.
      La fel a fost si la CADREA lui Adam cand firea omeneascas-alipsit de harul ei dinaintea Caderii si a petrecut in acea DARAPANARE pana cand a venit Dumnezeu la ea SA O VINDECE prin Hristos la Botez, iar TOTI cei DINAINTEA Lui Hristos , nebotezati/NEVINDECATI de CADEREA lor mergeau LA IAD indiferent de „virtutile” lor.
      Asa e si cu ERETCII, ei sunt/petrec PARASITI DE HAR si TREBUIE sa se vindece de CADEREA lor prin LEPADAREA de EREZIA in care petrec LIPSITI de HARUL de care singuri s-au LEPADAT ca sa se lipseasca de EREZIE/MINCIUNA.

      ERETICII ecumenisti sunt ERETICI si NU Sinodul ii va declara pe ei eretici, ci EREZIA LOR in care petrec de pe acum inca, ca NU sunt bieti NESTIUTORI ca sa aibe scuza/iertarea nestiintei.

      aveti o opinie „magica” despre EREZIE si ANATEMATIZAREA ei.

      NU Anatema ereziei face EREZIA EREZIE, ci doar o DECLARA ca FARADELEGE inaintea lumii, spre luarea aminte a celor INCA nestuitori ca sa se fereasca sa nu cada si ei in ea si spre indreprarea celor deja cazuti in ea.
      Asta nu inseamna ca pana la anatema erezia aceea ar fi lucru „curat”/”admisibil” si ca ERETICUL ar mai avea „har”´.

      Duhul Sfant NU PETRECE IMPREUNA cu EREZIA INCA dintru inceputul ei, caci erezia este gand DIAVOLESC si NEASCULTARE de Dumnezeu si CUM poate Dumnezeu sa petreaca in cele CONTRARII Lui?
      Dumnezeu NU se contrazice pe Sine niciodata/nici o clipa !”

      ____!

      Apreciază

      • David said, on ianuarie 1, 2017 at 7:08 pm

        Dacă un om este binecredincios, dar nu are cunoștință de cele întâmplate la Creta și se spovedește/împărtășește la un preot pomenitor, mai lucrează harul la el?
        Răspuns: Nu.
        Intrebare: De ce?
        Răspuns: Fiindcă la preotul eretic nu mai lucrează harul deloc. Altfel, și la catolici, pentru unii oameni care se pocăiesc sincer, ar mai lucra harul. Insă, pentru motivul explicat mai sus, aceștia nu mai pot fi dezlegați de păcatele lor, ei nemaiavând Sfinte Taine in biserica căzută din har de aproape e o mie de ani de erezie.

        Acum, dacă omul respectiv n-ar avea păcate de moarte, pentru unul ca acesta se pot ruga alți frați binecredincioși sau un preot nepomenitor sau chiar el insuși, și acele păcate, care nu sunt de moarte, se iartă prin rugăciune.
        Exemplu: supărarea și zavistia. „Mâniaţi-vă, dar nu greșiţi” (Ps. 4, 4), adică păcatul ce nu devine patimă.
        Însă, dacă omul respectiv are păcate de moarte, chiar de se pocăiește sincer in inima lui, aceste păcate nu mai pot fi dezlegate prin punerea mâinilor preotului pomenitor, unit in cuget și rugăciune cu ereticii. Împărtășania nu va face decât să ii sporească osânda atât preotului cât și penitentului.
        Însă, dacă omul este sincer in căutarea lui, Duhului Sfânt il va ajuta să înțeleagă osânda dobândită prin impărtășania respectivă, și ii va descoperi intr-un fel sau altul un mijloc de mântuire și oameni cu credința nepătată. Altfel, necrezând aceasta, ne-am indoi de Pronia lui Dumnezeu care lucrează prin Duhul Sfânt, și ne-am increde doar in forțele noastre.

        Fraților, nu vă așteptați să luați Impărăția Cerurilor fără să vă siluiți! Creștinismul adevărat presupune luptă și prigoane, nu doar urmarea tipicului: spovedanie, impărtășanie, rugăciune și păcate la greu.
        Ia gândiți-vă, dacă e s-o luăm așa…ce s-ar fi făcut cei din închisori nespovediți de atâta timp sau Maria Egipteanca în pustie? I-a mântuit pe ei tipicul, deasa spovedanie și împărtășania la oricine, sau Cuvântul lui Dumnezeu? I-a lăsat Dumnezeu până la urmă nespovediți și neîmpărtășiți? Nu trebuie să uităm că împărtășania este de mai multe feluri. Mărturisirea dreptei credințe și mucenicia este împărtășania sângelui.

        Dar, nou suntem prea mici, și să nu mâniem pe Dumnezeu cu lenea noastră și cu neîncrederea in ajutorul Lui, să ne pocăim măcar acum in ceasul de pe urmă și să luptăm cu toate forțele să recuperăm ce mai poate fi recuperat.

        Domnul să ne miluiască! Domnul să ne mântuiască! Domnul să ne dăruiască bucurie duhovnicească!

        Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 11:05 pm

      AUGUSTIN

      (…)

      Sfantul Ioan Gura de Aur:

      – ” Trebuie a asculta de invățători și de preoți, și a nu-i judeca, chiar de ar avea o viață urâtă; dacă însă credința le e greșită, atunci nu trebuie doar să nu-i ascultăm, ci și să fugim de ei, și să-i judecăm ” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

      – ” Daca episcopul sau preotul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

      (..) Scriptura, zice la fel:

      – “ Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.” (II Ioan 1, 9)

      – ” Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema! ” (Galateni I-9)

      – ” Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!” (II Ioan 1, 9-10)

      DECEMBRIE 27, 2016

      Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 11:09 pm

      Mirela said, on Octombrie 11, 2016 at 12:29 pm
      Mă întreb şi eu: cine să-i caterisească la noi pe episcopii eretici? Care sinod? Al lui Daniel? Al lui Frunzăvede? Al episcopilor care au semnat în Creta şi al celor care tac mâlc? Nici cel mai mare naiv care mai raţionează nu poate să creadă aşa ceva!
      „Până la o condamnare oficială, putem merge la slujbe unde sunt pomeniţi ierarhi eretici”. Deci, ni se spune că în România vom putea merge la slujbe până la venirea nu a lui antihrist, ci a lui Hristos, căci o condamnare oficială nu are cine să facă. Doar câte un izolat, ca IPS Longhin, a cărui opinie nu e considerată de „oficiali” „condamnare oficială”, ci înşelare personală.
      Şi mă mai întreb: dacă în bisericile unde sunt pomeniţi eretici există har şi sfinţenie, cum de Sf. Ciprian şi Sf. Ignatie Teoforul ne spun că oamenii care merg acolo vor ajunge în iad? Adică, mergi să te sfinţeşti, dar finalul e iadul?

      Sf. Ciprian al Cartaginei: „Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”
      Sfântul Ignatie Teoforul în cuvântările sale afirmă: ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

      Ce înţelegem din cuvintele Sf. Ioan Gură de Aur, care a spus că „dușmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci și cei aflați în comuniune cu ei.”
      Pomenirea ierarhului eretic nu mai e comuniune cu el şi cu credinţa lui? Ne ducem la bisericile unde sunt pomeniţi eretici, deşi Sf. Ioan Gură de Aur ne avertizează că prin asta devenim duşmani ai lui Hristos???

      Ce înţelegem din cuvintele atâtor sfinţi, care ne avertizează să fugim ca de fiare de eretici şi de orice legătură cu ei? Să mergem la slujbele unde „întâi” (Întâi pomeneşte Doamne pe X) sunt pomeniţi eretici?

      Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 11:20 pm

      Mirela said, on Octombrie 17, 2016 at 5:40 pm
      Cristian,

      Deci, dacă nu se face sinod de caterisire a eretcilor ecumenişti, mergem cu „harul” ereziei până la Parusie? Cam pe cine vezi tu într-un sinod care să-i caterisească pe ereticii din bor??? Dă-ne nişte nume! Sau crezi că pe ereticii noştri îi vor caterisi ierarhii din Grecia?

      el said

      (celor ce) astepati Sinoade dar NU FACETI CE sunteti DATORI sa faceti si SINGURUL lucru care va sta in putere : SA VA RUPETI de EREZIE, ca ziua de maine NU este in stapanirea noastra.
      daca MAINE e RAZBOI si miraculosul „Sinod” amanat pana al calendele gresecsti NU VA AVEA loc, sau din alte motive NU VA AVEA loc, ce faceti? trimiteti in continuare lumea pana la Parusie la pomenitorii de ERETICI ?

      Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 11:28 pm

      Iata raspunsul unei crestine adevarate si iata si cum marturiseau Sfintii Parinti impotriva ereziei! Nici un compromis cu ereticii! Nu seammana deloc pogoramintele caldute ale lui Gheron Sava, desi bine intentionat prin toate stradaniile lui, cu starea fierbinte si marturisitoare a Sfintilor, care spuneau ca INTINARE ARE IMPARTASANIA UNDE ESTE POMENIT EREZIARHUL! si ca „TAINELE” ERETICILOR SUNT OTRAVA ! se ingradeau de erezie si ii indemnau pe crestini sa se ingradeasca! nu isi dadeau cu parerea ca sa vedem, ca pentru nestiutori… bla… bla… bla….

      Mirela said, on Decembrie 14, 2016 at 7:18 pm
      ins rătăcit şi pervers

      “Cred că sîntem într-o fundătură.”___________Eşi în fundătură şi vrei să-i tragi şi pe alţii după tine.

      “unde e Episcopul acolo este Biserica.”__________Da, unde este episcopul, nu unde e minciuno-episcopul. Tot Sfântul Ciprian, pe care l-ai citat, nu îngăduie mai multor credinţe să coexiste simultan în interiorul Bisericii. Biserica are o singură credinţă. Nici nu le îngăduie ereticilor să fie în Biserică: dacă cineva devine eretic, prin definiţie se găseşte în afara Bisericii.

      Poate ne explici al 15-lea canon I II Constantinopol:
      “Căci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, adică, de comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că nu se vor supune certării canonicești, desfăcându-se pe sineși de comuniunea cu cei ce se numește episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci (dimpotrivă) se vor învrednici și de cinstea cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudoepiscopi și pe pseudoînvățători și nu au rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și de dezbinări.”______S-au silit să izbăvească Biserica rupându-se de Biserica lui Hristos şi de Hristos?

      Sf. Maxim Mărturisitorul a spus că: ”Biserica Sobornicească nu este o anume Biserică sau adunarea Bisericilor locale, care s-au îndepărtat de Adevăr, ci este cea care păstrează ”mărturisirea dreaptă și mântuitoare a credinței în Hristos.”______Reuşeşti să pricepi, sau nu e destul de clar? Sau poate ştii tu mai bine ori eşti mai credibil decât Sf. Maxim MĂRTURISITORUL?

      “Cred în una, sfântă, sobornicească şi apostolească Biserică”___________Asta spui, sau tu crezi în Biserică episcopală?
      Dacă Biserica e unde e episcopul eretic, înseamnă că erezia e sfântă şi apostolească? Biserica, trupul lui Hristos, e eretică? Tu de faptul că Sf. Ap. Pavel spune că cine vesteşte altă Evanghelie să fie anatema ai auzit? Erezie înseamnă altă evanghelie, iar dacă Biserica e unde e episcopul eretic, înseamnă că Biserica e anatema???
      Judeci?

      Cică, zici tu din iluminare luciferică, “Sf. Maxim. Care a așteptat AFARĂ. Patru ani”. ______Adică, după mintea ta, ereticii erau în Biserica lui Hristos, iar Sf. Maxim în afara ei???? Bravo, teologul lui antihrist!!!!
      Citim că “Sf. Maxim Mărturisitorul a fost un singur calugăr şi atunci când s-au apropiat de el oamenii patriarhului din Constant. care erau căzuti şi l-au întrebat : “Tu de ce biserică aparţii?” “Eşti cu Constantinopol., cu Alexandria , cu Ierusalimul , cu Roma ?” “Toti acestia sunt cu noi .Tu de ce biserică aparţii? ” Si ne spune Sf Maxim : “Eu aparţin de Biserica lui Hristos “ ___________Dar nu-l credem pe Sf. Maxim, ci pe insul care bate câmpii.

      Dacă vrei să ajungi în fundul iadului te priveşte, dar nu ne da nouă lecţii de teologie eretică, ca să te urmăm în gheena. Noi avem Scriptura şi Sfinţii părinţi care să ne călăuzească, nu ne trebuie orbi, perverşi, eretici sau altele de genul ăsta. Iar Sfinţii Părinţi spun:

      Sfantul Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”

      Sfantul Teodor Studitul: “Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” si in alt loc: „Dacă ar da cineva toţi banii lumii şi are părtăşie cu erezia, nu este prieten al lui Dumnezeu, ci vrăjmaş”_____Adică, vrăjmaşii lui Dumnezeu sunt Biserica, iar sfinţii care au intrerupt pomenirea sunt în afara Bisericii lui Hristos?

      Sfantul Teodor Studitul: “Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, dacã ar fi cãlcat-o.”

      Sf. Ap. Iacov spune: ”Cel ce se arată că este prieten al lor (al ereticilor), vrăjmaș al lui Dumnezeu este”(Iacov IV,4).”

      Sf. Efrem Sirul: „Vai acelora care se întinează cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeieştile Scripturi! Vai de cei care murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii!”

      Despre părtăşia cu ereticii, Sfântul Theodor Studitul spune: „În legătură cu cele rânduite de Sfinţii Părinţi trebuie spus că nici a petrece, nici a mânca, nici a cânta împreună, nici a avea vreo părtăşie cu ei nu am primit, ci ‹‹Vai!›› se rosteşte asupra celor care au părtăşie cu ei, fie şi doar la mâncare sau băutură sau simplă relaţie.”

      Sfantul Marcu al Efesului: „Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”________Adică, ne îndeamnă să ieşim din Biserica lui Hristos???

      Sf. Grigorie de Nissa, ”Despre rugaciune”: ”Cand credinciosii si preotii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui ceresc, ci lui satan insusi”.

      Sf. Maxim Mărturisitorul: „Dacă, de dragul iconomiei, împreună cu credinţa cea rea este suprimată şi credinţa mântuitoare, atunci o astfel de formă de pretinsă iconomie este de fapt o separare totală desăvârşită de Dumnezeu şi nu o unire”. _________ Te separi de Dumnezeu prin erezie, dar rămâi în Biserica lui Hristos?

      Sf. Ioan Gură de Aur: „De aceea v-am amintit adesea despre ereticii cei fără de Dumnezeu şi vă rog şi acum: să nu aveţi nici un fel comuniune cu ei – să nu mâncaţi cu ei, să nu beţi, să nu legaţi prietenii, nici relaţii, nici dragoste, nici pace. Căci dacă cineva se învoieşte cu ereticii în acestea, acela se face străin de Biserica Sobornicească” .

      Sf. Atanasie cel Mare: „Fugiţi de cei care, prefăcându-se că nu sunt de acord cu Arie, de fapt slujesc împreună cu cei care îl urmează”

      Din viaţa Sf. Ipatie de Rufinian: „Cum am aflat că [Patriarhul Nestorie] spune erezii despre Dumnezeu, am încetat orice comuniune cu el şi nu-i mai pomenesc numele; pentru că nu este episcop”.

      Sf. Teodor Studitul zice: „Unii au suferit un naufragiu desăvârşit în materie de credinţă, iar alţii, dacă totuşi nu s-au înecat prin gânduri rătăcite, totuşi mor din cauza comuniunii cu erezia”

      Sf. Maxim: „Vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii ereticeşti spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire”

      Sfantul Teofan Zăvorâtul spune: „Fie se pronunţă, fie nu se pronunţă asupra învăţăturii şi numelui tău anatema, tu deja eşti căzut sub ea atunci când cugeţi cele potrivnice Bisericii şi stărui în această cugetare.” (Sf. Teofan Zăvorâtul – Manuscrise din chilie, Cuvânt la Duminica Ortodoxiei)

      Sf. Marcu al Efesului: „Se învinovăţeşte acela care îl pomeneşte ca arhiereu ortodox pe acest papa şi pe cei ce-l vor urma în eres, şi latino-cugetătorul trebuie privit ca un trădător al credinţei. Prin urmare, fugiţi de aceşti lupi, fraţilor, ca şi de împărtăşirea cu ei, pentru că unii ca aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni”.

      Cat priveste lucrarea celor ce singuri s-au blestemat prin partasia cu erezia, Sf. Maxim Marturisitorul se intreba retoric: “Aceia ce fel de taină săvîrşesc? Apoi ce duh vine asupra acelora care se hirotonisesc de unii ca aceia?” (Sursa: Viata Sf.Maxim)

      Sf. Ap. Pavel: “De omul eretic, după prima şi a doua mustrare depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit”_______adică te depărtezi de eretic prin nepomenire, aşa cum porunceşte Sf. Ap. Pavel, şi ieşi din Biserică, adică te rupi de Hristos? Iar ereticul, cel “singur de sine osândit”, rămâne în Biserică?

      Sf. Teodor Studitul: “Așadar, dacă monahi sunt unii în vremurile de acum, să arate prin fapte. Iar fapta monahului este ca nici din întâmplare să nu sufere înnoirea Evangheliei, ca nu cumva, punând înaintea mirenilor pilda sa, să le dea motiv pentru erezie și pentru împărtășirea cu ereticii, spre a lor pierzanie. “

      “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.” (Sfântul Ciprian al Cartaginei)_________Reţine, fundul iadului!

      „Dacă episcopul tău este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc şi ca de la un şarpe” (Sfântul Ioan Gură de Aur). „Dacă episcopul tău ar învăţa orice în afara orânduielii date, chiar de trăieşte în curăţie, sau de săvârşeşte semne, sau de prooroceşte, să îţi fie ţie ca un lup în blană de oaie, căci lucrează nimicirea sufletelor” (Sfântul Ignatie).

      Sf. Ioan Gură de Aur : ”Dacă cineva contraface o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel și în credința cea adevărată, acel care va schimba chiar cât de puțin în ea, o vatămă pe toată. Căci dacă pe de o parte, dogma este răstălmăcită, și înger de-ar fi, să nu-l credeți. Nimic nu folosește viață virtuoasă, dacă credința nu este sănătoasă.”

      Canonul 46 (BISERICILE ERETICILOR NU SUNT BISERICI) Sf. Nichifor Mărturisitorul (818): ”Vă sfătuim, că în bisericile luate în stăpânire de eretici să se intre ca într-o simplă casă și să se cânte numai din nevoie, așezându-se cruce la mijloc, iar în altar nici să nu se intre, nici să se tămâieze, nici să se săvârșească rugăciune, nici să se aprindă candele și lumânare.”________ cum se potriveşte cu peroraţia ta?

      Canonul 45 al Sfinților Apostoli precizează:
      „Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-ar ruga împreună cu ereticii să se afurisească; iar dacă le-a îngăduit acestora să săvârșească ceva ca și clerici (să săvârșescă cele sfinte) să se caterisească.”____________Dar nu credem canonul, ci te credem pe tine că ereticul e Biserica!

      Cuv. Ghenadie Scholarul(1452): ”Să nu facem nici măcar tovărășie cu cei care au schimbat cugetul Dreptei Credințe.”

      Sf. Valsamon arată că de eretici ”trebuie să ne scârbim ca și de niște întinăciuni și să nu avem legături cu ei.”

      Sf. Ignatie Teoforul poruncește: ”De aceștia (de eretici) trebuie să fugiți ca de fiare (…). Trebuie să vă feriți de ei, fiindcă mușcăturile lor sunt greu de vindecat.”

      Sf. Vasile cel Mare afirmă: ”Trebuie să evităm orice părtășie cu ei (cu ereticii) și să le respingem cuvintele ca unele ce sunt otravă pentru suflete.”

      Sf. Chiril al Ierusalimului: ”Fugi, dar, de necucernicie și nici măcar să nu-l saluți pe unul ca acesta ca să nu fi părtaș la faptele cele neroditoare ale întunericului (Efeseni V, 11); și nici să nu te amesteci (cu ereticii), nici să nu voiești să intri în discuție cu ei.”

      Sf. Ignatie al Antiohiei, purtătorul de Dumnezeu, scria în Epistola sa către Sf. Policarp al Smirnei: ”Tot cel ce se pronunță împotriva celor hotărâte, chiar dacă ar fi vrednic de crezare, chiar dacă ar posti, chiar dacă ar trăi în feciorie, chiar dacă ar face minuni, să-ți fie lup în piele de oaie, care lucrează stricarea oilor.”

      Sf. Ioan Gură de Aur, tâlcuind cuvântul Apostolului Pavel: ”Dacă cineva va binevesti vouă, altceva decât ați primit, să fie anathema.”, observă că apostolul ”Nu a zis că, dacă propovăduiesc împotrivă, sau leapădă totul, ci chiar și ceva foarte mic dacă v-ar binevesti în afara celor primite, chiar dacă din întâmplare vor fi mișcați, anathema să fie.”

      Sf. Ioan Gură de Aur spune: ”Și eu, iarăși, vă voi spune cele asemănătoare: Vedeți să nu vă înșele careva, nici din cei dinăuntru (bisericii), nici din cei dinafară, nici episcopi, nici preot, nici diacon, nici citeț, sau oricare ar grăi cele strâmbe. Ei vor veni la voi în haine de oi, dar pe dinlăuntru vor fi lupi răpitori. Au înfățișarea dreptei credințe, dar tăgăduiesc puterea ei.”___________Despre unii ca tine vorbeşte!

      Sf. Gherman cel Nou al Constantinopolului (1224-1240), într-o scrisoare de a sa, din 1229, îi îndemna pe ortodocșii din Cipru: “Fugiți cu grăbire, depărtându-vă de preoții care s-au plecat stăpânirii latine. Să nu vă adunați cu ei în biserică, nici să nu primiți din mâinile lor vreo binecuvântare. Fiindcă este mai bine să vă rugați lui Dumnezeu, singuri în casele voastre, decât să vă adunați în biserică, dimpreună cu slugarnicii latino-cugetatori.”

      Sfântul Nicodim Aghioritul (1809) spunea: ”Se cuvine să ne îngrădim pe noi înșine și să ne separăm de episcopii care în chip vădit, stăruie în greșeală, privitor la cele ce țin de Credință și de Adevăr, așadar se vădesc a fi eretici sau nedrepți.”

      Sf. Chiril al Alexandriei (444): ”Dacă cineva schimbă ceva în sfintele și dumnezeieștile dogme patristice, acest lucru nu trebuie sa-l luăm drep clarviziune, ci drept crimă și abatere de la dogmă și păcătuire împotriva lui Dumnezeu.”

      Sfântul Ignatie Teoforul în cuvântările sale afirmă: ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

      La Sfântul Teodor Studitul găsim că ”Niciun sinod al ierarhilor ortodocși nu este canonic, dacă nu păzește cu totul, Sfintele Canoane instituite.” . Tot același sfânt sustine că ”cei care nu acceptă toate rânduielile canonice ale Sfintelor Sinoade, nu sunt pe deplin ortodocși, chiar dacă cred drept în toate dogmele ortodoxe.”

      Sf. Chiril, patriarhul Ierusalimului: ”Mai înainte ereticii își mărturiseau rătăcirea lor pe față; acum însă este plină Biserica de eretici ascunși. Oamenii s-au lepădat de Adevăr, și neadevărul le încântă urechile. Se grăiește ceva care desfată urechile? Toți oamenii ascultă cu plăcere. Se grăiește ceva folositor sufletului? Toți se îndepărtează. Cei mai mulți oameni s-au lepădat de învățăturile cele drepte; este ales răul mai mult decât binele. Aceasta este deci “lepădarea de credință”

      Sfântul Marcu Eugenicul: ”Fugiţi, fraţilor! Fugiţi de părtăşia cu cele de neîmpărtăşit, şi de pomenirea celor de nepomenit! Iată eu, Marcu păcătosul, vă spun că oricine pomeneşte pe papa ca pe un ierarh ortodox este vinovat. Iar cel ce cugetă dogmele latinilor (papistaşilor), cu latinii se va judeca şi se va socoti vânzător al Credinţei.”

      Lasă-ne, înaintemergătorul lui antihrist!!!

      Apreciază

    • ioanaz2sagwa said, on decembrie 30, 2016 at 11:37 pm

      Iata cum marturiseau Sfintii! Faceau mare „senzatie”, uneori isi dadeau si viata pentru Hristos prin marturisirea credintei in fata ereticilor!

      Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2016 at 2:37 pm

      un CRIPTO-ecumenist

      acolo Gheron Sava spune PROSTII, si INSEALA pe altii mai prosti ca el din care cauza VA DA SOCOTEALA CUMPLITA, si sa nu crezi ca ajunge sa te delimitezi tu de erezie( cum a facut Gheron Sava prn NEPOMENIREA ERETICILOR) DACA TRIMITI PROSTII la ERETICI… pe motiv ca sunt … prosti ! No comment!

      Gheron Sava VA DA SOCOTEALA de sufletele PROSTILOR care au merg din cauza cuvantuöui lui STRICAT la EREZIE si s-au impotmolit acolo !

      voi TRECETI cu VEDEREA si NU FACETI ce spune Gheron Sava cand va indeamna sa NU MEREGETI la EREICI nici la POPII POMENITORI de ERETICI (ERETICI si ei DEOLIN prin COMUNINUEA cu ERETCUL pomenit !) …… dar TRAMBITATI ceea ce FACETI si VA PLACE a faceti : sa mergeti „justificati” de PARERI si INSELARI la ERETCII vostri SCUPMI de care NU puteti sa va mai dezliüiti pentru ca sunteti OTRAVITI cu „harul” lor care este MOARTEA VESNICA !

      asa ca : MUCLES !
      Gheron Sava o va incasa de la Dumnezeu STRASNIC( daca nu-si baga mintile in cap si vorbeste SPRE PIERIEA lui si spre NIMICIREA rasplatii faptei lui bune de NU mai primi el personal PARTASIE cu ERETICI) … iar voi mergeti in IAD dupa POFTA voastra si sa nu credeti cumva ca la Judecata va veti indreptati EREZIA si VICLENIA cu PALAVRELE astea proaste ale lui Gheron Sava !

      Apreciază

  6. Ioana said, on decembrie 30, 2016 at 7:30 pm

    Ii urmam pe Sfinti Parinti nu trebuie sa ne descurajam.
    Cu privire la aceasta piatra de poticneala, (care ii nelinisteste pe unii, eu sunt de parere ca atata timp cat suntem ancorati in invatatura Sfintilor parinti nu avem de ce sa ne nelinistim) iata ce ne invata Sfantul Maxim Marturisitorul, o lectii de marturisire pentru fiecare crestin care se confrunta cu erezia:

    „Vrăjmaşii lui au încercat să-l facă să spună vorbe de prisos, întrebându-l astfel:
    – Atunci, doar tu te vei mântui, în timp ce toţi ceilalţi se vor pierde?
    Iară Sfântul Maxim, cu mare înţelepciune de la Duhul Sfânt care se odihnea întru el, răspunse:
    – „Dumnezeu mă opreşte să osândesc pe cineva sau să pretind că doar eu mă mântuiesc! Acestea fiind zise, VOI ALEGE SĂ MOR DECÂT SĂ APOSTAZIEZ ÎN VREUN FEL DE LA CREDINȚA CEA ADEVĂRATĂ şi să sufăr apoi chinurile conştiinţei.”

    Sfântul Maxim Mărturisitorul despre existenţa sau non existenţa Harului în Bisericile Locale care au semnat erezii şi aplicarea învăţăturii sale în contextul actual: cazul “Sinodul din Creta”

    http://sinodultalharesc.tk/sfantul-maxim-marturisitorul-despre-existenta-sau-non-existenta-harului-bisericile-locale-care-au-semnat-erezii-si-aplicarea-invataturii-sale-contextul-actual-cazul-sinodul-din-creta/

    Faptul ca parintii nu sunt in acelasi duh se trage, cu mahnire o spun, din partea unor orgolii de a promova inselati ca Dorobantu… si din pogoraminte, in necunostinta de cauza… Dar ii avem calauzitori pe Sfintii Parinti ca sa nu gresim.

    O atitudine pe care o invatam din comunicatul Parintelui Antim:

    „Măsura nepomenirii ierarhului are ca scop îngrădirea preotului nepomenitor şi a credincioşilor pe care îi păstoreşte de erezie, iar aplicarea ei se face în funcţie de trezvia conştiinţei creştine a fiecărui preot sau credincios ortodox, care trebuie să se limiteze la a nu se face părtaş la erezie, _____FĂRĂ A JUDECA STAREA DE HAR în care se găseşte Biserica ca urmare a deciziilor sinodale din Creta”

    Nimic mai simplu, ne îngrădim de erezie, și nu ne dăm ca neștiutorii, cu părerea despre har…

    Apreciază

    • Valentin said, on decembrie 30, 2016 at 9:06 pm

      Nicaieri nu am vazut ca Sfantul Maxim Marturisitorul sa afirme ca nu a existat Har in Biserica doar pentru ca patriarhul era eretic.
      Ai putea sa imi arati unde scrie asa ceva?
      Ce legatura are Dorobantu, sau Cleopa, sau Arsenie, Ioanichie, sau altul etc…
      Observ ca pr Antim nu e clar, el nu „judeca” dar nu are o pozitie clara. Pr Antim lasa lucrurile in aer, fara sa-si spuna public punctul sau de vedere. Asta arata ca nu isi asuma responsabilitatea pentru ce spune. Eu asta inteleg… Oare intelege cineva ceva mai clar in ce spune pr Antim?

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 31, 2016 at 3:00 am

        Parintele Antim zice asa:

        „Măsura nepomenirii ierarhului are ca scop îngrădirea preotului nepomenitor şi a credincioşilor pe care îi păstoreşte de erezie, iar aplicarea ei se face în funcţie de trezvia conştiinţei creştine a fiecărui preot sau credincios ortodox, care trebuie să se limiteze la a nu se face părtaş la erezie, fără a judeca starea de har în care se găseşte Biserica ca urmare a deciziilor sinodale din Creta, pentru a evita riscul căderii în greşeli săvârşite de alţii în trecut (grupările stiliste etc.).”

        Si zice bine.

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 10:51 am

        Dar nici Sfantul Maxim sau alti Sfinti nu zic nici ca mai exista har la eretici,

        Eu m-am exprimat foarte clar nu stiu de ce unii nu inteleg.

        Fcaem cum a facut Sfantul Maxim si ne sfatuieste si parintele Antim. Nei ingradim pde erezie. Nu trambitam in gura mare niste lucruri pe care cei slabi le interpreteaza ca e bine sa mergem la cretani, chiar daca stim de sinod….

        Inca o data: eu acest sfat al parintelui Antim il urmez, sa ne ingradim de erezie, si NU JUDECAM starea de har.

        Sfantul Maxim a zis ca nu stie cine se va mantui si cine nu. Dar el, ca si toti crestinii TREBUIE SA NE I NGRADIM DE EREZIE.

        SA NE INGRADIM DE EREZIE. CE NU INTELEGETI?

        Am fost mai transanta in cele zise catre intrebarea Ioanei cu comentatorii de senzatie,, pentru ca ma necajesc foarte mult ca exista foarte multi care merg la pomenitori, desi stiu de tradarea din Creta. Si la atitudinea asta sunt impinsi si de neintelegerea unor declaratii ale unora precum Gheron Sava. Si pana si Gheron Sava le zice sa nu se mai duca, dar ei nu aud, Aud doar ca e har. Si nu e esentialul daca e sau nu har. Ci sa fugi de orice partasie si comuniune cu ereticii si erezia !

        ________„Credinciosii care, cunoscand blasfemia semnata in Creta, se impartasesc cu Preacuratele Taine din mana celor care au semnat in Creta sau a preotilor care pomenesc pe episcopii care au semnat in Creta, sau sunt deacord cu Creta, incurajand astfel pe episcopii care s-au lepadat de Hristos in Creta, ca si cum nimic nu s-a petrecut, aceia se impartasesc cu Hristos spre ______OSANDA lor”

        Ne ingradim de erezie asta trebuie sa o facem cu totii, nu sa stam la judecati daca mai e sau nu har….

        Parintele Antim zice foarte bine, ne ingradim, nu judecam starea de har in care se afla pomenitorii cretanilor,

        si unul dintre motive este si sa nu iesim din Biserica, intrerupem pomenirea, dar asta nu inseamna ca vom face vreo schisma sau vom gresi ca stilistii….

        Asta am vrut sa zic prin cele comentate, mie mi se pare clar… si ce e cel mai important E SA INTRERUEM POMENIREA SI SA II INDEMNAM PE TOTI SA O FACA

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 31, 2016 at 1:31 pm

        Ioana

        Prin voia lui Dumnezeu, acum e perioada cernerii, a despărţirii oilor de capre. Vrem să credem că măcar cei pe care îi iubim Îl vor alege pe Hristos, dar realitatea se vădeşte a fi alta. Ne silim să trezim, explicăm, strigăm, dar nu se aude. De ce?
        După multă muncă de lămurire cu destui, concluzia mea e UNA SINGURĂ: NU VOR să audă pentru că nu le place mesajul. Vor să trăiască tihnit, fără vreo jertfă cât de mică, şi de aceea nu vor să primească NIMIC ce ar putea primejdui această linişte confortabilă, potrivit crezului: merg la biserică, postesc, mai dau câte ceva de pomană, mă spovedesc, mă împărtăşesc. Prea DESTUL! Dumnezeu e dator să-mi răsplătească cu belşug şi pace „jertfa”. Că doar Dumnezeu ne iubeşte şi mântuirea e asigurată cu asemenea „silinţe”!
        Din păcate, asta e viziunea reală a multor ortodocşi, chiar dacă spun altceva.
        Nu e vina lui Gheron Sava, nici a altora cu mărturisiri ambigue sau false (gen Noica), ci a noastră. Retrăim vremurile de acum 2000 de ani ale propovăduirii lui Hristos: mesajul Lui nu place. Iar dacă nu place, îl respingem şi căutăm variante.
        Din experienţă, am trimis multe materiale, foarte relevante, cui am considerat că le poate pricepe. Cei mai mulţi le-au priceput, dar nu le-au primit. E o mare diferenţă. Ni se pare că cei care merg la pomenitori nu pricep. De fapt, nu vor să se rupă de lumea lor şi caută/găsesc scuze. Până şi gheron Sava, între multiplele scăldări, spune clar să nu mergem la pomenitori. E ascultat? NU!
        De ce se iau unii după Noica şi nu după Sfinţii Părinţi, care spun TOŢI să fugim de erezie? Pentru că le place ce zice Noica şi ce zic alţii ca el, nu le tulbură liniştea şi confortul.
        Deci, lasă canoanele, lasă învăţătura fără echivoc a sfinţilor şi ascultă vocea îmbietoare şi dulce a şarpelui cel vechi, care le făgăduieşte pace, tihnă şi belşug. Câţi vor să audă că trăim vremurile sfârşitului lumii? Mai bine să se prefacă neştiutori şi neînţelegători, crezând că-l mint pe Dumnezeu şi că se vor scuza cu nepriceperea.
        M-a durut mult şi pe mine, dar am început să accept că fiecare om îşi alege singur calea pe care merge, a Împărăţiei lui Dumnezeu sau a iadului. Degeaba te sileşti cu îndărătnicii: dacă nu cad acum, vor cădea la următorul hop, iar când va veni însuşi fiul pierzării, îl vor primi cu braţele deschise. Cine nu vrea să stea drept în Hristos, nu va sta pe motiv că-l împingi.
        Cine nu ascultă acum de învăţătura Sfinţilor Părinţi, de canoane, de Sfinţii Apostoli şi de întreaga revelaţie, ci preferă să-şi urmeze voia proprie, va face la fel şi la apariţia antihristului.
        Aşa spunea Hristos însuşi: „Cine nu ascultă de Moise şi de prooroci, chiar de va vedea un mort înviat, nu va crede”. Şi tot El ne explică situaţia actuală: „Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, Ca să fie osândiţi toţi cei ce N-AU CREZUT ADEVĂRUL, CI LE-A PLĂCUT NEDREPTATEA.”
        E alegerea lor!

        Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 11:18 am

      Valentin,

      are legatura, pentru ca e un motiv pentru care parintii nepomenitori sunt in acelas duh 😦

      Un crestin said, on Decembrie 30, 2016 at 5:43 pm
      Observ ca este mare discordanta in răspunsurile unora si altora din părinții marturisitori

      Pentru ca la UNELE sinaxe se promoveaza manuscrisele lui Dorobantu si se indeamna la cinstirea acestui inselat. Si multi din parinti marturisitori din Moldova lipsesc de la aceste sinaxe. E un motiv pentru care nu exista aceasta unitate.

      DUMNEZEU SA-I LUMINEZE SI SA II INTAREASCA PE TOTI PARINTII NEPOMENITORI, DAR SA NU NE MAHNIM PREA MULT, Sa ii urmam pe Sfinti Parinti, sa mergem la parintii nepomenitori, oricare dintre ei, DAR SA NU ACCEPTAM INSELARI cu NIL DOROBANTU sau BOCA!

      Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 11:20 am

      #e un motiv pentru care parintii nepomenitori NU sunt in acelas duh 😦

      Apreciază

    • Mihai said, on decembrie 30, 2016 at 9:41 pm

      Ioana dar Minciuno episcopul teofan ai mai au și pe cei din clanul giosanu care la fel au speriat o parte din neamț și Bacău

      Apreciază

  7. Un crestin said, on decembrie 30, 2016 at 8:39 pm

    Ioana

    Imi place atitudinea ta
    Esti asemenea Sf. Ap. Pavel inainte de a ajunge la Damasc , inca mai lovesti cu piciorul in tepusa ( bineînțeles din necunoștință de cauza) . Vezi sa sa ajungi mai repede la Damasc pana nu incepe sa te doare sau sa sangerezi.

    Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 11:00 am

      Un crestin

      Adica ?

      Apreciază

      • el said, on decembrie 31, 2016 at 2:43 pm

        Ioana

        @ Un crestin e un POPA VICLEAN!
        ai grija sa nu ii dai mailul tau ca neica popa „e cu treaba” pe aici !… seamana INSERE, sminteste naivii, cauta sa agate si pe cei drepti daca ar putea , face liste si da in gat la toaarasii lui pe cei ai Lui Hristos …. cezand ca ne doare in pantof de „afirisenia” KAKodocsolor cu mitre si toale DEGEABA !

        si lucararea lui TRAZIU isi va vadi toata URATENIA PERVERSITATII care zace in el „marturisitorul” ….

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 4:59 pm

        el

        exact asta ii spuneam si lui Saccsiv, ca nu am nici un chef sa-i dau mail-ul. I-am dat skip. Si daca e ceva important de discutat cu cineva, vorbesc cu saccsiv pe mail, nu imi place sa las mail-ul in comentarii sau oriunde pe net in mod public.

        i-am dat ignore lui „un crestin” cu acelasi ip ca… stim de mai demult de la articolul cu parintele Iulian

        cred ca intentiona sa imi trimita vreun document din 53 cu „mult prigonirea” lui Boca-impusca-foca prin temnite…

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 12:10 am

        saccsiv

        eu ma supar ca un copil tembel de un comentariu cand de fapt viclenia e mult mai serioasa. „crestinul” e cu treaba securista. imbrobodeste si vaneaza si improasca venin. uite si marsavia cu Ioanele si intrebarile lor serpesti. E facuta special de gasca si se cauta sA se arunce cu insulte, invaluiri si distorsonari. augustin a sesizat foarte bine pe sinodul talharesc: SINODUL TÂLHĂRESC … Dacă ierarhii încă n-au realizat ce păcat săvârșesc, cât de evident păcătuiesc împotriva Duhului Sfânt, măcar noi să o facem. Nu vă … „A mai aparut inca o ‘Ioana’ pe saccsiv, nu e cea cu care suntem noi in comuniune…” a aparut „o Ioana” vicleana trimisa de la dracii lui Daniul Ciubotea sa ispiteasca si sa vicleneasca

        De acum sunt Ioana cu Pelicanul. Imi pun la avatar o poza mai emblematica, cu ceva de tinut minte. Ca o sa mai apara multe „Ioane” pe viitor sa serpeasca pe aici si sa dea cu noroi.

        Ioanelor, daca gresec, in valma asta de atcuri la adresa lui Saccsiv si luptatorilor cu adevarat anti-ecumenisti, de ce nu mai comentati? va lasati serparia sa musteasca si va intoarceti in gaunosenia scorpiilor…
        Daca gresec si vad explicatii o sa imi retrag cele zise. Oricum prima „Ioană”, ce a cu rosu la avatat sigur e o cripto-ecumenista venita sa faca diversiune!

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 12:13 am

        Sfantul Ioan Iacob Hozevitul: IZVORUL VIETII

        sursa :
        https://sfioaniacobhozevitul.wordpress.com/partea2_cuprins/p2_049_izvorul_vietii/

        În istoriile vechi scrie despre următoarea întâmplare:

        În cuibul unui pelican a intrat odinioară un şarpe veninos.

        Pelicanul nu era în cuib, erau numai puişorii singuri.

        Şarpele a început să muşte şi să bage veninul lui ucigător în toţi puişorii. Când era aproape să-i înghită, s-a ivit şi pelicanul. La zgomotul aripilor lui, şarpele a părăsit cuibul, fără să guste din pradă.

        Bietul pelican vede cu durere că puişorii lui sunt pe jumătate morţi, fiind otrăviţi de vrăjmaşul şarpe. Fără să mai stea mult pe gânduri, el se hotărăşte să-i scape cu orice preţ. Şi iată anume ce face: îşi găureşte coasta cu ciocul şi cu sângele său adapă pe toţi puişorii care sunt ameţiţi de veninul şarpelui. Sângele lui curat are minunata putere să taie otrava şarpelui şi prin aceasta puişorii lui se înviorează şi scapă de moarte. Pelicanul este o pasăre de pustie cu gâtul lung, ca şi bâtlanul. Când puişorii lui sunt aprinşi de sete sau vătămaţi de jigănii otrăvitoare, atunci pelicanul îşi răneşte coasta sa şi îi adapă cu sângele său. Iată o pildă minunată de dragoste părintească, care ajunge până la jertfă.

        Dacă vom lua seama bine, vom vedea că în cântările Prohodului, la starea a II-a se pomeneşte despre pelican şi anume iată cum zice:

        “Ca un pelican, împungându-Te acum, Cuvinte, Înviezi pe fiii Tăi, revărsându-le dintru coasta Ta, izvor mântuitor!”

        Cuvintele Prohodului aseamănă jertfa cea de pe cruce a Domnului cu jertfa pelicanului, care îşi varsă sângele pentru viaţa puilor săi.

        Căci după cum şarpele cel firesc otrăveşte puişorii pelicanului, tot astfel şi vicleanul diavol intrând oarecând în şarpe, a otrăvit pe strămoşii noştri în rai, prin sfatul lui cel pierzător. Cu nimic nu s-au putut izbăvi strămoşii noştri din osânda cea veşnică, decât numai prin sângele cel scump al Domnului. Toţi cei născuţi din Adam, aveau în firea lor otrava păcatului strămoşesc şi pentru aceasta erau osândiţi la moarte veşnică (ca şi puii pelicanului din istorie).

        Domnul nostru Iisus Hristos primeşte de bună voie (ca şi pelicanul) să-i străpungă Sfânta Lui coastă cu suliţa, pentru izbăvirea zidirii Sale. Din Sfânta Lui coastă s-au deschis două izvoare de mântuire: sângele şi apa. Aceste izvoare mântuitoare alcătuiesc temelia Sfintei noastre Biserici, căci după cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur, sfânta noastră Biserică este plămădită din Coasta Domnului.

        Şi anume, apa care a ieşit din coasta Domnului închipuie Taina Sfântului Botez, iar sângele închipuie Taina Sfintei Împărtăşiri. Fără aceste două Taine nimeni nu se poate mântui, căci ele sunt cheile mântuirii.

        După cum odinioară în rai, când dormea strămoşul Adam, a luat fiinţă Eva (maica noastră de obşte după trup) tot astfel pe Stânca Golgotei, în vremea când Domnul era adormit cu somnul morţii, a luat fiinţă Sfânta Biserică, care este maica noastră duhovnicească.

        Eva este cuvânt evreiesc şi se tâlcuieşte viaţă pe limba noastră.

        “Din coasta lui Adam este femeia, din coasta cea însuliţată a Domnului s-a plămădit Biserica”, zice Sf. Ioan Gură de Aur.

        Şi după cum Eva este os din oasele lui Adam şi trup din trupul lui, tot astfel şi Sfânta noastră Biserică este plămădită din sângele lui Hristos şi rămâne în veci nebiruită.

        Adam a dobândit fii din Eva, însă şi Domnul a dobândit şi dobândeşte mereu fii duhovniceşti prin Sfânta lui Biserică. Cu sângele şi cu apa care au curs din coasta Domnului Biserica hrăneşte pe fiii săi până în sfârşitul veacului.

        Cu apa s-a întemeiat Sfântul Botez, iar cu sângele s-a întemeiat Taina Sfintei Împărtăşiri.

        “Acesta este cel ce vine prin apă şi prin sânge”, iar “Sângele lui ne curăţă pe noi de orice păcat” (Scrie Sf. Ioan Evanghelistul).

        Tâlcuirea aceasta se vede şi în cântările Octoihului, unde zice:

        “Picăturile sângelui celui din Dumnezeu curs şi ale apei, care s-a vărsat din coasta ta, a înnoit lumea; căci cu apă speli păcatele tuturor, Doamne, iar cu sângele scrii iertare”.

        Şi mai departe iarăşi zice:

        “Cu stropirea dumnezeieştii curgeri, ce s-a scurs din dumnezeiasca coastă a Fiului tău curată, spală ranele inimii mele …” (vezi Octoih, glasul 3, canonul de Miercuri şi Vineri).

        (din: Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, “Din Ierihon catre Sion”)

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 2, 2017 at 12:41 am

        el

        cum pisicutele negre seamana intre ele de departe iaca asa si cu „Ioanele”…

        a sesizat bine augustin, are o intuitie exceptionala si impecabil mereu in comentarii, ca intotdeauna…

        SINODUL TÂLHĂRESC … Dacă ierarhii încă n-au realizat ce păcat săvârșesc, cât de evident păcătuiesc împotriva Duhului Sfânt, măcar noi să o facem. Nu vă …
        . … .
        augustin … „A mai aparut inca o ‘Ioana’ pe saccsiv, nu e cea cu care suntem noi in comuniune…”

        – a aparut „o Ioana” vicleana trimisa de la dracii lui Daniul Ciubotea sa ispiteasca si sa vicleneasca (nota mea)

        De acum sunt Ioana cu Pelicanul. Imi pun la avatar o poza mai emblematica, cu ceva de tinut minte

        “Ca un pelican, împungându-Te acum, Cuvinte, Înviezi pe fiii Tăi, revărsându-le dintru coasta Ta, izvor mântuitor!”

        multumesc mult pentru pretuire si ca ai incredere in mine (cu multele mele scaderi si neputinte) !

        Apreciază

  8. Valentin said, on decembrie 30, 2016 at 9:09 pm

    Aveti grija de blogurile pe care le postati linkurile. Acest danielvla este un extremist care cauta doar scandaluri. trebuie avut grija la astfel de blogheri de doi bani.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 31, 2016 at 3:02 am

      Valentin

      Demonstreaza, caci eu nu cred ca „danielvla este un extremist care cauta doar scandaluri”.

      Apreciază

  9. Mihai said, on decembrie 30, 2016 at 9:45 pm

    Claudiu pai nici Teodosie nu a fost la creta, pai nici kiril na fost și ia privește și tu ce fac!

    Apreciază

  10. Sluga netrebnica said, on decembrie 30, 2016 at 9:58 pm

    „Deoarece mulţi discută cu, sau fără, cunoştinţă de cauză despre „blestemele” puse de părintele Eftimie Mitra la Huta am considerat că ar fi mai potrivit să nu tălmăcim după părerile noastre ci să îl întrebăm personal despre acestea: …”

    Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2011/06/blestemele-de-la-schitul-huta.html

    „Pentru a face uitat numele părintelui Eftimie din amintirea bihorenilor, ierarhul orădean s-a gândit să șteargă orice urmă care să amintească de prezența călugărului de la Huta. Din arhiva schitului au dispărut toate documentele care menționează că părintele Eftimie a întemeiat schitul și a fost egumenul acestuia. Din Sfânta Masă a dispărut actul prin care Prea Sfințitul Ioan Mihălțan îi dădea binecuvântare părintelui Eftimie pentru începerea lucrărilor, iar tabloul votiv al ctitorilor a fost pictat cu chipuri de persoane care nu au nici o legătură cu întemeierea schitului.
    În schimb, pe un zapis pictat deasupra ușii de la intrarea în biserică este eronat menționat ca egumen “ieromonahul Visarion Tuderici”. Visul acestuia nu a devenit realitate …”

    Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/12/cine-si-de-ce-vrea-sa-falsifice-istoria.html

    “Indosarierea electronica, o inchisoare invizibila” sustinuta de ieromonahul Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta. In timpul conferintei, invitatul subfilialei ASTRADROM din Alesd, a vorbit despre modul de functionare a tehnologiei RFID, posibilitatile tehnologice de supraveghere si control a populatiei prin metode biometrice, felul in care aceasta a fost prezentata de catre forurile de conducere a Statului Roman si a Uniunii Europene si modul de impunere a acesteia prin lege.
    Parintele Eftimie considera ca odata cu schimbarea Constitutiei Romaniei s-au impus si unele modificari legislative straine de traditia si simtamintele nationale ale poporului roman: “Prin modificarea constitutiei Statul Roman si-a pierdut suveranitatea. In articolul 148, aliniatul 4 din noua constitutie se specifica clar ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca au sarcina de a duce la indeplinire directivele impuse prin lege ale Parlamentului European.
    In felul acesta parerea populatiei unei tari nu mai conteaza. De aici incolo totul e o chestiune de procedura juridica”.

    Integral la sursa: https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/12/30/parintele-eftimie-mitra-de-la-schitul-ortodox-huta-despre-cipuri-intr-o-conferinta-din-2009-stire-preluata-de-la-www-roncea-ro/

    Apreciază

  11. sal said, on decembrie 30, 2016 at 10:24 pm

    NU MAI ESTE HAR IN BOR SI VA SPUN SI DE CE DACA PRIMESTI HARUL SI AL MENTII CURAT RAMANE IN TINE IAR CAND PACATUIESTI SAU FACI EREZIE PLEACA HARUL SI RAMANE UN GOL CEVA DOAR CU NUMELE CA AR FI HAR DAR IN REALITATE EL NU POATE EXISTA LINGA PACAT TRADARE EREZIE SI BATJOCORIREA SF DUH. CINE SE IMBATA CU APA RECE CA AR MAI FI NU ARE DECAT,PE MINE NU MA CONVINGE CA AR FI DOAR DIN GURA EU TREBUI SA VAD SA SIMT SA AUD DAR DIN PACATE NIMIC NIMIC NIMIC GOL SPATIU GOL SAU UN FEL DE SINGULARITATE. EI CE SA ZICA SA NU PIARDA CIOLANU CA E HAR BERECHET DAR EL DEMULT NU MAI ESTE IN CEI CARE AU ADUS EREZIA IAR IN CEI CURATI DA EXISTA LUCREAZA SF TAINE CEI CARE SAU IMPOTRIVIT SINODULUI DIN CRETA AU HAR SI VA VENI SI MAI MULT LA EI DE ACUM IN COLO VOR MERGE DIN PUTERE IN PUTERE DAR BALACEALA CU CEILALTI ERETICI NU VA FI SE VA DESPARTE HARUL DE ERETICI

    Apreciază

  12. sal said, on decembrie 30, 2016 at 11:01 pm

    A PLECAT HARUL DE FIECARE DATA CAND SA CALCAT STRAMB DATI-MI EXEMPLU DOAR UNUL UNDE A STAT CU PACATUL LA UN LOC

    Apreciază

  13. sal said, on decembrie 30, 2016 at 11:03 pm

    DACA HARUL RAMANE IN TIMP CE TU HULESTI IMPOTRIVA LUI INSEAMNA CA DUMNEZEU ESTE UNA SI ACEIASI PERSOANA CU DIAVOLU

    Apreciază

  14. sal said, on decembrie 30, 2016 at 11:04 pm

    FRATILOR SE AMESTECA LUCRURILE URAT DACA SPUNETI CA ESTE HAR IN MINCIUNA

    Apreciază

  15. sal said, on decembrie 30, 2016 at 11:06 pm

    CU ALTE CUVINTE ESTE HAR CAT SINT IMPOTRIVA SINODULUI DIN CRETA

    Apreciază

  16. sal said, on decembrie 30, 2016 at 11:07 pm

    ALTCEVA CE MAI VRETI SA NE MULTUMIM CA MAI ESTE PUTIN DAR TOTUSI ESTE ESTE EXACT CAT AVEM NEVOIE

    Apreciază

  17. Sluga netrebnica said, on decembrie 30, 2016 at 11:08 pm

    „Precum se ştie din scrisoarea semnată de întemniţatul Patriarh Irineu al Ierusalimului la 20 iunie 2015, acesta:

    1. condamnă ecumenismul şi „biserica” ecumenistă ca una ce „nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul”
    2.condamnă Consiliul Mondial al „bisericilor” şi susţine ieşirea din componenţa acestuia
    3. condamnă sinodul tîlhăresc din Creta, numindu-l „lipsit de har şi scîrbos în faţa lui Dumnezeu” pentru „revizuirea perfidă a teologiei şi antropologiei ortodoxe”
    4. mărturiseşte că „Sfîntul Duh lucrează doar în creştinii ortodocşi care stau în Adevăr. El nu poate conlucra cu faptele nelegiuiţilor”
    5. îndeamnă „episcopii puşi şi chemaţi de Dumnezeu pentru apărarea credinţei, … să adopte atitudinea mărturisitoare a Sfinţilor Părinţi în apărarea Ortodoxiei faţă de cei care o vând şi o supun pe placul lumii acesteia care zace în rău”
    6 cheamă „pe toţi membrii Bisericii-Mame a Sionului şi a întregii Ortodoxii, … să vină şi să ajute, cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste, la restabilirea ordinii canonice în Patriarhia” Ierusalimului.”

    […]

    „În semn de protest faţă de deciziile nelegiuite şi anticanonice Patriarhul Irineu, refuzînd să accepte îndepărtarea lui, a fost “zăvorît” în una din micile chilii ale clădirii Patriarhiei Ierusalimului, unde e închis de peste 10 ani.

    Accesul la el din clădirea Patriarhiei a fost blocat prin zidirea unui perete de cărămizi, fiind lăsată doar o fereastră cu gratii. Patriarhul se află într-o mică chilie ce se învecinează cu un mic paraclis în care el săvîrşeşte regulat sfintele slujbe. În chilie nu e curent electric, accesul medicilor e limitat, iar hrana i se transmite cu funia prin acoperiş. De asemenea, are şi o mică curte de 3 x 4 metri înconjurată de ziduri. Cu un etaj mai sus de chilia patriarhului locuieşte o familie de arabi ce regulat îi transmite mîncarea cu funia.
    După 10 ani de temniţă, sănătatea patriarhului s-a înrăutăţit semnificativ, însă el continuă să-şi ducă crucea de mărturisitor, scoţînd la iveală ilegalităţile Patriarhiilor Constantinopolului, Ierusalimului, Moscovei şi a altora.”

    Integral la sursa: http://lumea-ortodoxa.ro/cine-este-intemnitatul-patriarh-al-ierusalimului-irineu/

    Apreciază

  18. augustin said, on decembrie 31, 2016 at 4:32 am

    CINSTE VESNICA ACESTOR COMENTATORI-APOLOGETI:

    EL
    MIRELA
    IOANA
    COSMIN MATIU
    SORIN

    (maxim-augustin anastase)

    Apreciază

    • el said, on decembrie 31, 2016 at 2:55 pm

      augustin

      „stam cu ochii in patru” cum se zice prin cartier ( ca doar m-am facut si „baiat de cartier” prin limbajul adoptat in ultima vreme in disperare de cauza , doar doar va LOVI auzul unora ca sa le dea de gandit 🙂 )
      si in „traducere” patristica cu TREZVIE ne straduim sa tinem ACRIVIA pe viata si pe moarte la Ortodoxia Sf Parintilor nostri si rugam cu SMERENIE si LACRIMI (ca virtuti nu avem) pe Hristos Dumnezeul, Imparatul si CAPUL nostru sa ne mantuiasca !

      Sa te mantuiasca Dumnezeu si Maica Domnului Arhistratega Cerului sa te pazeasca NEBIRUIT !
      Un an nou bun de la Dumnezeu Tatal si belsug de intelepciune har si putere sa ai !

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 31, 2016 at 3:49 pm

        el

        Daca renunti la acest limbaj, redevii mult mult mai eficient si nici nu mai gasesc unii nod in papura.

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 9:47 pm

        Ridicat-am ochii mei la munţi, de unde va veni ajutorul meu. Ajutorul meu de la Domnul, Cel ce a făcut cerul şi pământul. -Psalmul 120

        Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 6:48 pm

      augustin

      Doamne ajuta! Un an nou al mantuirii incununat cu biruinta!
      multumesc. multa recunostinta. Maica Domnului si Sfintii Sai sa va calauzeasca neincetat spre unirea cu Dumnezeu cel in Treime laudat !

      http://rusico.indrik.ru/artists/u/ushakov_simon/6708_icon_images_01.jpg?adm=37d5868cd785bf0c7e52d7c5c37f4b83

      Apreciază

  19. ilioara said, on decembrie 31, 2016 at 9:41 am

    Cinste lor, celor care au incercat ….
    Fratilor,erezia inseamna HULA impotriva DUHULUI SFANT. Si daca ar fi sinod ar fi nevoie de pocainta, de reabilitare de la mirean pana la patriarh deci asta denota oricum o stare de greseala, deci sinodul,daca va fi,pentru cine mai apuca va scoate din cadere si oricum vor ramane cu pata…Fratilor, batranii nostri nu aveau studii multe dar AU PASTRAT acasta MINUNE, acst DAR NEPRETUIT pana la noi, din pacate noi, astia studiosii, vom ramane in istorie ca cei care nu au fost in stare sa pastreze aceasta COMOARA, vom ramana in istorie ca cei care au calcat in picioare,ca cei care au pus umarul la batjocura NUMELUI si JERTFEI LUI HRISTOS.
    Pomenirea inseamna acceptare,supunere,cadere,MIZERIE, cine se ingradeste nu o face ca si protest,, in primul rand incearca sa-si pazeasca obrazul si haina…Daca nu era o problema, sfintii Parinti, nu s-a fi ingradit, nu si-ar mai fi DAT VIATA, ca se rebilitau dupa…la sinod dar lor nu le-a fost teama de pata cat le-a fost groaza sa-L loveasca pe HRISTOS. Noi vorbim despre ei acum da suntem atat de departe…..E vremea sa ne punem censa in cap…dar noi suntem linistiti,nicio grija n-avem….ne scoate sinodu….noi facem ascultare, ca pruncii…vai mama noastra, cand trebuia toata suflarea dreptmaritoare sa se ridice in picioare sa acuze EREZIA, ei s-au ridicat s-o sustina. Mai sarmanilor, nu veti ingropa voi ORTODOXIA, oricat v-ati stradui, va ingropati pe voi. Fratilor, stati linistiti, cei care cad acum erau deja cazuti, acum sunt la vedere…..

    Apreciat de 1 persoană

  20. Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 11:31 am

    augustin, iliora

    nu merit eu nici o mare cinste, dar ma mahnesc cum oile prostute se duc la eretici sa isi piarda sufletul. Si nu pot sa tac. Mai zic cate una, mai citez pe unul si pe altul, sa adaug si eu o pietricica sa mai domoleasca din avanturile glorioase spre ERETICI sau inselari si pierderea vesnica a sufletelor… , daca o fi de vreun folos cuiva.

    Sfantul Teodor Studitul: “Porunca Domnului este a nu tacea in vremea primejduirii credintei”
    Mitropolitul Augustin de Florina : „creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe”

    si le multumesc si le datorez mult celorlalti de pe aici.

    Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 5:59 pm

      Eu nu inteleg nimic din atitudinea Parintelui Eftimie, adica il sustine pe Parintele Pamvo, dar el ce face? Il pomeneste pe Ierarhul lui..Ce e asta? E f bine ca il sustine pe Par Pamvo, dar nu inteleg el ce masura ia fata de erezia ecumenismului si fata de Sinodul din Creta. Mie personal mi se pare ca cauta sa iasa in evidenta sustinand pe Pr Pamvo, pe Pr Ciprian Staicu, pe Pr Matei Vulcanescu…Totusi cu ce ne incalzeste pe noi sunt inerrant lui, atata timp cat el nu ia nici o masura, atata timp cat noi nu putem participa la Sf Liturghie la el.Mie mi se pare ca teoretic vorbeste f frumos, dar faptele lasa de dorit.Credeti ca la Dumnezeu e mai important faptul ca el sustine pe Parintii marturistori sau Dumnezeu asteapta si de la el sa marturiseasca, voi ce credeti??????

      Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 8:27 pm

      Unii se incapataneaza in continuare cu „pasii de marturisire”, cum e si parintele Anitulesei, si parintele Eftimie.

      Ioana

      Doamne ajuta!

      mare dreptate ai, cum spunea si el, Gheron Sava va da socoteala pentru acele fraze ametite, care adauga pietre de poticneala si de scuze pentru caldicei. Dar cum spunea si Mirela. E alegerea lor. Au calauza traditia Sfintei noastre Ortodoxii!!

      auzi cica:

      „ Nu toti pot opri pomenirea, nu toti credinciosii au aceeasi credinta si putere de marturisire, nu toti au aceeasi putere de intelegere”

      „Preotii care au oprit pomenirea sa nu judece, sa nu-i acuze pe cei care nu au oprit-o ci sa-i primeasca cu multa dragoste la Sfintele Liturghii si sa conslujeasca ei, cu condita ca atunci cand conslujesc sa nu pomeneasca pe ierarh.” – sa ne ferim de efectele acestor ziceri nefericite…

      dintre toti eu am fost cea mai gura sloboda pe aici…

      o sa imi pun o poza la avatar 🙂

      Apreciază

    • ilioara said, on ianuarie 1, 2017 at 1:32 pm

      Ioana, stai linistita, esti minunata, intr-un fel sau altul suntem destui pe aici care avem aceleasi framantari…..dar incercam si noi sa ne smerim, cat ne iese…, sa fim cu gandul la DUMNEZEU (la fel….), si incercam sa ne mentinem speranta ca nu ne va lasa…La Multi Ani !

      Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 1, 2017 at 5:11 pm

      ilioara

      La Multi Ani !
      Multumesc frumos pentru ganduri. Maica Domnului sa te ocroteasca!
      Sa avem rabdare in incercari, sa incercam sa ne smerim mai mult si sa avem nadejde.

      Psalmul 132
      1. Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!
      2. Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, care se coboară pe marginea veşmintelor lui.
      3. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munţii Sionului, că unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac.

      asa gandesc si eu despre cei care se straduie sa invete sau sa lumineze cu invatatura dreapta, si i-am vazut straduindu-se fiecare pe aici. E doar o DATORIE, nu e nici o cinste, pentru ca afara de CREDINTA CEA ADEVARATA nimic nu suntem…

      Apreciază

  21. mircea.v said, on decembrie 31, 2016 at 12:17 pm

    Si cel mai simplu: (mai sant unii ca daca zicerea are juma de pagina, deja e mult si nu mai inteleg)

    Sf Apostol Pavel:
    17. Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.
    18. Căci unii ca aceştia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, şi prin cuvinte bune si prin cuvantare de bine inseala inimile celor prosti”
    Romani 16
    Biblia 1914

    Nu vorbeste Apostolul de Har, de exceptii, pogoraminte, iconomii, de preoti, episcopi sau mireni…

    „Departati-va de ei”

    Da unii nici macar „departati-va” nu inteleg. Ei cred ca indepartarea se face prin apropiere…

    Apreciază

  22. ilioara said, on decembrie 31, 2016 at 1:11 pm

    3. Iubitilor, va indemn ca sa luptati penru credinta data sfintilor, odata pentru totdeauna.
    4. Caci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuiti, care de mai inainte au fost randuiti spre aceasta osanda, scimband ei harul Dumnezeului nostru in desfranare, si care tagaduiesc pe singurul (SINGURUL) nostru STAPAN si DOMN, pe IISUS HRISTOS (Epistola Sf Ap Iuda)
    3. Caci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Sa pazim poruncile Lui.
    11. Si aceasta este marturia, ca Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau.
    12. Cel ce are pe Fiul are viata; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viata. (Ep l Ioan)
    Acum „episcopii nostri” spun ca si musulmanii cred in Hristos. Pai daca vorbesti cu un musulman despre Hristos face spume la gura ca cum este posibil ca noi crestnii, oameni in deplinatatea facultatilor mintale sa credem asa ceva ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu, cum sa credem noi oameni normali la cap ca Dumnezeu a avut vreo „treaba” cu Fecioara Maria, si Dumnzeu mi-e martor ca am participat la o asemenea discutie. Deci sa fim „seriosi”, Iisus a fost asa un profet, dar”MARELE PROFET” e altul…..si ala vrea moarte crestinilor ……
    Pe de alta parte cardinalul bellarmine, proclamat „sfant” de catre papistasi declara:” Daca papa intr-o buna zi impune PACATUL si interzice VIRTUTEA , biserica ESTE DATOARE SA CREADA ca pacatul este bun iar virtutea rea si vatamatoare”
    Din astea si multe altlele tragem si noi niste concluzii…..facem niste constatari….
    HRISTOS ESTE TOTUL, DUMNEZEUL si STAPANUL nostru , iar Porunca LUI este ORTODOXIA.Nu ne mantuim de capul nostru nici nu facem noi biserici SI MAI ALES NU IL SCOATEM AFARA DIN BISERICA LUI PE HRISTOS atribuindu-I un loc secund inapoia „dragostei”…..
    Acesti „episcopi” cred si ei in HRISTOS dar la fel ca musulmanii, ca si toti ceilalti care IL sfideaza pe HRISTOS, se roaga impreuna cu arborigenii si cu toti inselatii la cmb, dumnezeilor dracesti si asta in numele „dragostei”, ii numesc biserici pe toti eretcii care sunt „mai mari” decat HRISTOS, bisericile lor sunt „mai bune” decat biserica Lui ca sunt dracesti si IL excud pe Hristos.
    Fratilor intelegeti omeneste HRISTOS ESTE TOTUL, iar ORTODOXIA este invatatura si porunca LUI si:” 9. Oricine se abate si nu ramane in invatatura lui Hristos nu are pe Dumnezeu”

    Apreciază

  23. Un crestin said, on decembrie 31, 2016 at 1:30 pm

    Tuturor celor care ma condamna si cei cu prejudecăți

    Daca imi dati voie sa va spun cum vad eu treaba ( ca deja v-ati incins) , e cam in felul următor :
    -Eu preotul , ieromonahul sau monahul osandesc erezia ecumenista care sa adoptat la sinodul din creta lapadand-u-ma de acest sinod prin încetarea pomenirii episcopilor semnatari , la toate slujbele bisericești .
    Nu afirm ca mai este sau nu Har in B O R , aceasta fiind exclusiv o lucrare Dumnezeiască , eu doar ma ingradesc de erezie dar stiind ca lucrarea ordinară a harului este doar in Biserica . ( pentu cei care au citit cat de cat , stiu ca este si o lucrare extraordinara , Dumnezeu manifestand-u-si lucrarea si prin pagani intorcand-u-i la El)
    Nu afirm ca doar eu ma mantuiesc caci noi stim ca Dumnezeu mantuieste pe cine voieste , dar noi stim si mărturisim ca singura credinta mîntuitoare e credinta Ortodoxă mărturisită de Sf Părinți , de cele Sapte Sfinte Sinoade Sobornicesti , al Sf Fotie si al Sf Grigorie Palama.
    Mai cred ca tot omul constient si credincios are datoria sa mearga in fata protului care il pastoreste si sa marturiseasca pana este alungat din biserica dar in felul acesta intrând in Biserica cea adevarata , atunci vom fi cu adevarat ,, fericiti cei prigoniți pentru dreptate” si Bunul Dumnezeu nu ne va lasa orfani

    Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 7:29 pm

      dar la acest articol nu v-a condamnat nimeni in momentul in care ati comentat… va simtiti mereu perescutat. Ati facut bine ca v-ati ingradit de erezie. EU AM UN STIL TARE DEZLANAT SI POATE MAI BINE NU SCRIAM COMENTARIILE DE MAI JOS DE AICI.

      Si daca e adevarat ca sunteti cu treaba, poate va ganditi mai bine la versetele cu Sfantul Pavel…

      In fine.

      Dumnezeu sa fie cu cei cu inima fara de viclesug!

      Apreciază

  24. Un crestin said, on decembrie 31, 2016 at 1:32 pm

    Ma Ioana fata tatii ti-a crescut barba degeaba in manastire

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 31, 2016 at 6:00 pm

      Ioana

      Să nu te mâhneşti de vorbele „unui creştin”, despre care ne-am lămurit. Voia să ne înveţe să jucăm şotron cu erezia, cică ne învăţa paşi (adică bătuta pe loc în eres- să mergem la pomenitori) şi credea că o să aşteptăm cu apostaţii născocirile lui până la o sută. Iar dacă a văzut că unii nu joacă hora cu erezia, ci, aşa cum ne îndeamnă toţi Sfinţii Părinţi şi întreaga revelaţie divină, prind aripi duhovniceşti şi fug de ea, caută bârne în ochii lor şi crede că le găseşte.

      Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 8:06 pm

      Mrela

      paguba-n ciuperci

      Un an binecuvantat cu intelepciune si drum neabatut de la calea cea dreapta!

      Sunt cam gura-sloboda, deja mi-am dat-o si eu in petec cu vorbirea desarta.
      Dar cel mai mult ma bucur si multumesc lui Dumnezeu ca suntem alaturi unii altora, ajutandu-ne sa nu ne ratacim! Multumesc Domnului pentru ca existati, frate Vasile, frati si surori dragi! Dumnezeu sa va fie mereu alaturi si sa va matuiti!

      Apreciază

      • Mirela said, on ianuarie 1, 2017 at 1:37 pm

        Ioana

        Mulţumesc pentru urări şi mulţumesc tuturor fraţilor întru Hristos care se străduiesc să ne lumineze cu învăţătura Sfinţilor Părinţi în aceste vremuri în care legiunile iadului se silesc să nimicească Biserica lui Hristos şi să ne arunce pe toţi în prăpastia pierzării.
        Cu noi este Dumnezeu!

        Apreciază

  25. Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 5:11 pm

    Un crestin

    nu inteleg de ce atata rautate

    am spus doar ca nu e bine sa spunem ca exista har, pentru ca slabii de minte o vor lua de buna si vor merge in continuare la eretici.

    Va place sa atacti la persoana degeaba.

    M-am adresat Ioanei si altora care nimeresc pe aici, pentru ca sunt de parere ca acei comentatori de senzatie care sunt mai mereu atacati de neaveniti, fac foarte bine si se tin de predania Sfintilor.

    Si ati venit cu chestia ca parintii nepomenitori sunt de pareri diferite….

    poate e vorba si de oarecare invidie si slava desarta

    stim de mai demult, de la articolul cu scrisoarea parintelui Iulian

    Apreciază

  26. Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 5:21 pm

    Un crestin

    Stati linistit ca stiu ca orisicare cum a fost chemat Sfantul Pavel de Hristos pe drumul Damascului

    Ce, va simtiti progonit ?
    Sau vi se pare ca il prigonesc pe inselatul zburator Dorobantu ? cum ii prigonea Saul pe crestin. In loc sa explicati ce insinuati cu acea exprimare vicleana, veniti cu fel de fel de luari peste picior…

    Apreciază

  27. Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 5:26 pm

    Un crestin

    La fel cum ati dat explicatii despre atitudiniea pe care o aveti fata de erezia instalata odata cu adunarea cretana, am dat si eu destule explicatii de la alti comentatori si in special de la Sfitii Parinti. Nu am eu mare „stil” si coerenta, dar nu am jignit pe nimeni si nu am atacat persoana, ci ideile care duc la o CHESTIUNE GRAVA: ramanarea celor slabi in mainile ereticilor ticalositi!

    Eu nu v-am jignit si nu am venit cu atacuri la persoana.

    Care sunt sub orice critica daca mai sunteti si preot…
    In loc sa fim uniti si sa ne indreptam fiecare, unora le arde de persiflari si de vaitat ca nu toti parintii zic la fel. Pai da, pentru ca nu toti accepta Boca-Boca si Dorobantu cand avem alte probleme arzatoare

    Apreciază

  28. Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 6:07 pm

    Un crestin

    faceti liste mai departe la securisti.
    M-am prins care e treaba si ce lucruri se viclenesc pe la spate…

    Iar daca suntet sincer si un crestin desavarsit, iertati-ma daca am gresit cu ceva. Si daca suntem de aceeasi parte a lupei, nu vad de ce sa aruncam unii in altii. Noi doar ne straduim sa nu gresim, fiecare cum putem, ca virtuti nu avem. Dumnezeu vrea sa fie pace intre noi, mai ales intre ucenicii Sai. Si daca vedem vreo inselare, cum ar fi Boca sau pogoramintele pentru „tainele” ereticilor, ii mustram pe ceilalti, pentru intoarcere si mai ales pentru a nu se sminti si altii.

    Deci daca vrem sa ii urmam lui Hristos, sa iertam si sa ne straduim sa fim desavarsiti! Macar credinta sa o pastram ferita de eresuri si inselari, ca de virtuti si de pazirea tuturor poruncilor suntem departe. Daca suntem de aceeasi parte a luptei nu avem de ce sa ne lovim unii pe altii.

    Dar poate ca unii au alte viclenii la mijloc…

    In fine.

    Iti prinzi rau urechile si acum inteleg de ce fratele Vasile cu blogul sau a fost atat de atacat si are atat de multi dusmani.

    Doamne ajuta tuturor marturisitorilor si tuturor ce scriu si citesc pe aici! Un an nou intru Domnul, liniste in suflet si curaj in lupta cea buna spre mantuire!
    Iertare daca am suparat pe careva, sa fim toti ca fratii, prieteni ai Mantuitorului!

    multumesc si recunostinta, frate Vasile (saccsiv) !

    Apreciază

    • Un crestin said, on decembrie 31, 2016 at 8:44 pm

      Eu ti-am cerut o aderesa de mail ceva ca sa vorbim in privat si tu ai intrebat pe saccsiv daca eu sunt pr Staicu , alfla ca nu sunt si daca vrei totusi sa purtam un dialog decent scrie-mi pe ioanmihai.mi@gmail.com

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 1, 2017 at 1:27 am

        Ioana

        NU intra in discutii cu DIAVOLUL !

        un crestin

        esti un SPARE VENINOS si PERVERS, dar Dumnezeu va ZDROBI CURAND dintii tai si rusinea vesnica vei dobandi in ciuda „dreptatii” tale APARENTE !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on ianuarie 1, 2017 at 8:43 am

        el

        nici o grija

        eu nu vad decat viclenie, atitudinea agresiva si slava desarta, chiar si in insistenta cu email-ul. N-are decat sa fiarba in continuare ca aratam ca boca si dorobantu sunt inselati indraciti. NU TRIMIT NIMIC. e venit cu treaba, cu foarte multa treaba…

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 1, 2017 at 11:54 pm

        el, am mai pus un comentariu mai sus, la pisicute 🙂 uf nu stii cum sa te mai strecori ca sa nu se bage in seama „crestinul” cu replicile lui rasucite

        Apreciază

  29. Un crestin said, on ianuarie 1, 2017 at 3:01 pm

    Mai El
    Esti o eroare a istoriei si sincer imi par rau pentru sufletul tau

    parintele Antim va spune in comunicatul lui ca el nu poate judecă starea de har din B O R la asta nu mai faceti spune la gura ca niste apărători ai ,,ortodoxiei” ce vi se pare ca sunteti ? Si pr Pamvo la fel spune si eu am spus-o demult inaintea lor dar voi pizmasilor nu ma stiti si va bagati unghia’n gat pentru ca sunt langa voi si langa vasile (saccsiv) si langa gabriel (aghionoros ) si totusi vreau sa va incerc pentru ca voi faceti o defavoare Bisericii lui Hristos prin toata logoreea voastra de si va pare ca sunteti mari marturisitori sunteti pe aratura dupa ce ca nu cunoasteti putina istorie bisericească nici macar pe cea contemporană nu vreti sa o studiați !
    Stiti voi care au fost primii condamnați la moarte in romania pentru Hristos ? ( in afara de generalul antonescu si cei împreună cu el care au fost condamnați din motive politice ) au fost doi ieromonahi ,care prin efortul personal si cu Harul bunului Dumnezeu , ii aduceau pe oameni si ii uneau cu Hristos , nu va voi sapune numele lor pentru ca sunteti o eroare a istoriei si Domnul ne-invatat ca ,, nu voi spune vrasmasilor Tai taina Ta „ dar lucrarea lor era ca ii uneau pe oameni cu Hristos – unul botezand-u-i si celalalt impartasind-u-i cu dumnezeiestile taine

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 2, 2017 at 9:27 pm

      un crestin

      „… dar voi pizmasilor nu ma stiti si va bagati unghia’n gat pentru ca sunt langa voi si langa vasile (saccsiv) si langa gabriel (aghionoros ) …” ____ TZTZTZ, ce patetic ! mai sa dau drumul la muci de induioasare! 🙂

      Apreciază

    • David said, on ianuarie 3, 2017 at 10:46 am

      Așa, ce-mi dai nașule să-ți spun nimic?

      De fapt, strategie tipic diavolească : crearea de diversiune, semănarea confuziei, impunerea relativizării.

      Apreciază

      • David said, on ianuarie 3, 2017 at 10:58 am

        Asta e de fapt dezideratul „creștinului”:
        Diversiunea. Confuzia. Relativizarea

        – de fapt, nici albă nici neagră, nici laie nici bălaie, da stați așa, fraților, că vă dau eu un exemplu cu niște sfinți ai căror nume nu vi-l spun sau cu o aspidă omorâtă de un sfânt, toate astea fără niciun sens. Toate emanate din puțul gândirii lui antihristice.

        Apreciază

  30. Un crestin said, on ianuarie 1, 2017 at 4:55 pm

    Ioana si el
    ,,Time is out”
    Rămâneți intr-u ale voastre pentru ca Domnul ne invata sa nu aruncam ,,margaritare inaintea porcilor…” Si avea dreptate ca va ve-ti întoarce si ne veti sfașia , totusi stiind lucrul acesta si ignorand-u-l , am încercat .
    Un an binecuvântat si Bunul Dumnezeu sa va lumineze si sa va dăruiască râvnă cea buna

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 2, 2017 at 9:25 pm

      un crestin /KAKODOX

      daca noi suntem porcii tu cine esti „smeritule” din gasca celui care voia sa-si puna scaunul DEASUPRA Scaunului Lui Dumnezeu …. si a sfarsit JALNIC, iar acum va plimba pe voi legiunile lui de „invatati subtiri „?

      Apreciază

  31. Un crestin said, on ianuarie 1, 2017 at 9:00 pm

    el, si toti cei dimpereuna cu el
    Bucura-te ca ai mai castigat un război , ai mai trimis un ,,rătăcit” la plimbare (bineînteles ca bunul Dumnezeul in balanța sa are alte criterii dupa care stabileste cine e rătăcit si cine nu e ) mila imi e de voi care credeti ca asa se apara ortodoxia fara dialog si fara a asculta sa vezi ce vrea sa spună celalalt

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 2, 2017 at 9:22 pm

      un RATACIT

      baaaai „amice” te stiu cine esti !
      te stie si Hristos …. VAI de tine „inteleptule” !

      Apreciază

    • el said, on ianuarie 2, 2017 at 9:31 pm

      tu chiar esti un ratacit
      daca crezi ca asta e scopul meu pe aici …. judeci dupa inima ta ,

      ce sa facem nu poate iesi oricine din „paradigma” sa , caci NUMAI POCAINTA/SMERENIA mantuieste si sparge/depaseste limitele … iar tu de asa ceva esti STRAIN… la fel fata de Hristos si Ortodoxie !

      Apreciază

  32. mircea.v said, on ianuarie 2, 2017 at 12:28 pm

    un crestin,

    foarte impresionant, mai era un pic si imi dadeau lacrimile:)

    Apreciază

  33. ASTRADROM, incotro? | Saccsiv - Weblog said, on ianuarie 31, 2017 at 1:47 am

    […] Parintele EFTIMIE MITRA il sustine pe PARINTELE PAMVO si bastionul ortodox de la RADENI […]

    Apreciază

  34. […] Parintele EFTIMIE MITRA il sustine pe PARINTELE PAMVO si bastionul ortodox de la RADENI […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.