SACCSIV – blog ortodox

Decizia finala a Bisericii Georgiei cu privire la Sinodul din Creta (REZUMAT)

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 28, 2016

Iata ce putem citi la FINAL DECISION OF THE CHURCH OF GEORGIA on the Council of Crete (SUMMARY) de pe ORTODOX ETHOS:

Decizia finală a Bisericii Georgiei cu privire la Sinodul din Creta (REZUMAT)

Sfântul Sinod respinge Sinodul din Creta, aratând că nu este Pan Ortodox, și că textele sale nu reflectă învățătura ortodoxă.

Sfântul Sinod al Bisericii Georgiei s-a întrunit și a discutat despre „Sinodul din Creta”. Acum avem la dispoziție un rezumat al Deciziei pe care Sfântul Sinod al Bisericii Georgiei a emis-o la întâlnirea recentă privind adunarea Cretană.

Inițial s-a raportat că Sfântul Sinod a înfățișat o decizie concludentă cu privire la „Sinodul din Creta” până ce o comisie teologică va examina documentele pe care acest Sinod le-a emis. Este adevărat, totuși, că acum am aflat că în ceea ce privește organizarea Sinodului și pretenția sa de autoritate Pan Ortodoxă, Sfântul Sinod s-a pronunțat definitiv.

În decizia sinodală emisă de Biserica Ortodoxă Georgiană, ierarhia Bisericii din Georgia, a declarat că:

  1. Sinodul Cretan nu este un Sinod Pan Ortodox, întrucât patru Biserici nu au luat parte la el;
  2. Deciziile Sinodului din Creta nu sunt obligatorii pentru Biserica Georgiană, din moment ce Sinodul din Creta a abolit principiul consensului;
  3. Documentele emise nu reflectă criticile importante făcute de Bisericile locale, și de aceea este necesar ca acestea să fie corectate;
  4. Documentele din Creta trebuie să reflecte învățătura Bisericii Ortodoxe; ceea ce nu se întâmplă în cazul prezentului set de texte;
  5. Este necesar ca Sfântul și Marele Sinod să aibă loc, și suntem încrezători că se va ține și că acest viitor Sinod va lua decizii prin consens, bazate pe învățătura Bisericii Ortodoxe.
  6. Prin urmare, pentru a atinge acest scop, Sfântul Sinod a format o comisie teologică care să examineze documentele acceptate în Creta și să se pregătească pentru viitorul Sinod, care va fi Pan Ortodox.

Prezentul rezumat ne-a fost oferit de către un membru al Bisericii Georgiei și nu este o traducere directă a enciclicei emisă de către Sfântul Sinod. Așteptăm ca o traducere integrală să fie disponibilă în viitorul apropiat și încurajăm cititorii să aștepte cu răbdare această traducere.

Sursa: http://patriarchate.ge/geo/wmida-sinodis-sxdomis-oqmi-22/

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on decembrie 28, 2016 at 10:54 pm

    Da dar ce te faci că o să-și pună în cap ,,ierarhia” b.o.r care nu mai contenește cu ereziile, pa cînd la aia ierarhi lor sunt împotriva la noi de la un capăt la celălalt nu se mai satura de erezii, a se vedea ce a fost la baia mare la înscăunarea lui Iustin sigheteanul, și ce circoteca a fost

    Apreciază

    • Acta Diurna said, on decembrie 30, 2016 at 10:13 am

      – Mihai, n-ar strica să arăți ce a fost la Baia mare la CIRCOTECĂ, ca să știm și noi – nu spre bîrfă, ci spre luare aminte, ca să știm și noi cum să ne rugăm.

      Apreciază

  2. marian said, on decembrie 28, 2016 at 11:15 pm

    In memoria celor ucisi pri ritual satanic de Crăciun mă simt dator să spun că a fost o crimă cumplită.
    Pasagerii aveau vestele de salvare puse iar echipajul nu a avut cum să transmită SOS pentru că electronica avionului a fost atacată prin puls electromagnetic de pe o nava franceza a nato din Marea Neagră. Motoarele avionului au fost reduse la zero nava a cazut cu botul in sus lovind apa cu coada. Strigatul cu flapsurile al secundului a fost, CRED EU, o ultimă încercare de amerizare, dar dacă tracțiunea e zero, șansele sunt minime.
    Să îi ierte Dumnezeu!

    Apreciat de 2 persoane

    • Aurora said, on decembrie 29, 2016 at 2:21 pm

      Avansez si eu ipoteza ca atat artistii din corul Alexandrov cat si George Michael au fost omorati ritualic de Oculta. Aveau nevoie intunecatii sa aduca jertfe lui Baphomet suflete ortodoxe in sfanta zi a Nasterii Domnului. Pe moment nu mi-am dat seama, prinsa fiind de bucuria unei zile asa de speciale, dar ulterior mi-a dat de gandit…

      Apreciază

      • Muritor said, on decembrie 29, 2016 at 5:43 pm

        Nu uitaţi că la ruşi încă nu a fost Naşterea Domnului, la ei încă e post. Dacă a şi fost ceva ocult, deşi nu văd ce treabă are că singuri se autointitulau Corul Armatei Roşii – deci tot de-ai lor, nu a fost după calendarul patristic, ci după cel mamonic-gregorian.

        Apreciază

  3. sorin said, on decembrie 28, 2016 at 11:22 pm

    Adica nu e pan ortodox , dar nici chiar asa rau. daca documentele vor fi rectificate cum cer majoritatea, treaba devine in regula?

    Apreciat de 1 persoană

  4. Muritor said, on decembrie 29, 2016 at 1:12 am

    punctele 5 şi 6 seamănă foarte mult cu ceea ce a afirmat ereziarhul Kiril mai devreme anul ăsta:
    Este necesar ca Sfântul și Marele Sinod să aibă loc, și suntem încrezători că se va ține și că acest viitor Sinod va lua decizii prin consens, bazate pe învățătura Bisericii Ortodoxe.
    Prin urmare, pentru a atinge acest scop, Sfântul Sinod a format o comisie teologică care să examineze documentele acceptate în Creta și să se pregătească pentru viitorul Sinod, care va fi Pan Ortodox.

    Că nu a fost panortodox, asta nu înseamnă nimic, pe ecumenişti nu-i împiedică această afirmaţie să-şi continue lucrarea.
    Analogia e izbitoare: Nici congresul „pan-ortodox” din 1923 organizat de ereziarhul Meletie Metaxakis nu a fost pan-ortodox, iar asta nu-i împiedică nici astăzi pe aceiaşi urmaşi ai reformatorilor calendarului bisericesc să aplice deciziile acestui congres şi astăzi, atît în Grecia şi România din 1924, cît şi, ulterior, în Alexandria, Bulgaria, nemaipomenind de total deplasaţii din Finlanda trecuţi total la anatemizatul calendar gregorian, dar cu care au comuniune toţi din bisericile locale. Şi ăsta a fost doar congres, dar s-au implementat deciziile lui deplin de parcă ar fi fost un real sinod (să nu uităm cum: prigoană, crime, sînge mult, caterisiri şi toate celelalte cu forţa violentă a statului la şuieratul patriarhului timpului şi cu concursul clericilor neostilişti modernişti). Nimeni nu l-a condamnat pînă acum, iar în 1948 la Moscova s-a hotărît că prigonitorii reformişti neostilişti de după ’24 pot convieţui liniştiţi în aceeaşi stînă cu păstrătorii calendarului bisericesc patristic (în limbaj lumesc – stil vechi), înfruptîndu-se copios împreună din aceeaşi turmă.

    Toate afirmaţiile de mai sus din rezumat sînt doar foaie verde lobodă, pot să te ştergi cu ea.

    Dacă georgienii au emis asemenea hotărîri cu nădejdea unui viitor sinod după modelul propus de ereziarhul Kiril (iar asta e cel mai probabil să fie aşa, căci pentru asta Ilia al II-lea a primit garanţia de ziua lui Kiril, din gura lui Kiril, că eparhiile din Abhazia şi Osetia de Sud revin la Patriarhia Georgiei, după ce acestea au rupt relaţiile în 2008 după războiul ruso-georgian), atunci e clar că nimic bun nu se poate întîmpla. Va fi probabil după unul din aceste 2 scenarii:
    1. un sinod mai tîlhăresc decît cel din Creta, dar care va întruni toate cele 14 biserici locale şi va întruni, pe principii democratice (citeşte demonice şi antibisericeşti, căci în Biserică nu e democraţie, ci sobornicitate) cu prezenţa tuturor episcopilor delegaţi, unanimitatea pentru toate hotărîrile emise.
    2. un sinod cu aceeaşi prezenţă din primul caz, dar care va stabili doar un status-quo de facto, adică convieţuirea extremiştilor ecumenişti prigonitori alături de cripto-ecumeniştii „tradiţionalişti” ce nu rup comuniunea cu ereticii ecumenişti, adică iarăşi trai bun, cu ospăţ bun din sacrificarea turmei.

    În amîndouă cazurile e vorba de ecumenism, doar că se va lucra doar ceea ce va fi considerat mai eficient pentru înşelarea aleşilor, căci acest viitor sinod al lor va fi anume pentru asta, nu pentru turma tembelă behăitoare prinsă deja în cursa lor.

    Apreciază

  5. Adrian said, on decembrie 29, 2016 at 9:25 am

    Frate Vasile,

    Să-mi fie cu iertare, însă consider că ar fi bine şi de folos, ca acelei persoane, membru al Bisericii Ortodoxe din Georgia, să-i transmiţi, spre citire şi luare aminte care trebuie să fie poziţionarea cea întru ADEVĂR faţă de „adunătura de la Creta”, şi fac referire la punctul de vedere al unor ADEVĂRAŢI MĂRTURISITORI ai DREPTEI CREDINŢE prezentat pe __ https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/28/raspunsul-rezistentei-ortodoxe-de-la-radeni-la-comunicatul-patriarhiei/#comments__, document ce este devastator pentru apostaţii din BOR, care le arată adevărata lor credinţă = ERETICĂ !

    Iertare de îndrăzneală !
    Doamne ajută !

    Apreciază

    • Muritor said, on decembrie 29, 2016 at 5:46 pm

      de fapt ar fi cazul de tradus asemenea reacţii ca cele de la Rădeni în engleză şi astfel o să afle nu doar georgienii, ci şi alţi cripto-ecumeniştii „tradiţionalişti” care încă nu s-au îngrădit de erezie.

      Apreciază

      • Muritor said, on decembrie 29, 2016 at 5:51 pm

        şi care încă nu au condamnat ecumenismul şi nu au dat Anatema pe ecumenişti nominal.

        Apreciază

  6. saccsiv said, on decembrie 29, 2016 at 10:01 am

    Adrian

    Nu stiu cine-i acela.

    Asta-i doar o traducere.

    Apreciază

  7. neb184 said, on decembrie 29, 2016 at 10:21 am

    https://mihailneamtu.org/2016/03/01/justinian-ceausescu/

    In poza cu patriarhul alaturi de Dej si Groza, facuta in 1953… e un papistas??

    Apreciază

  8. Matiu Cosmin said, on decembrie 29, 2016 at 10:41 am

    Cand un sinod este cu adevarat ortodox participa toti si voteaza toti avand aceeasi hotarare 100 %.
    Duhul Sfant nu se contrazice. Un sinod trebuie sa fie constructiv.

    Sinodul din creta a fost un sinod demolator, au fost adunati acolo de diavol care a lucrat prin cei care i-au pus in functiile de episcopi. Prin sistemul de vot au fost lasati sa voteze doar cei compromisi ca sa le iasa socotelile.

    Are lumea multe probleme ce pot fi rezolvate la sinod dar ei au ales rezolvarea lor prin desfintarea ortodoxiei, legiferarea pacatului.

    Blestemata este ziua in care v-ati nascut.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Ioana said, on decembrie 29, 2016 at 11:43 am

    Important e sa nu ne facem iluzii aiurea, ca bulgarii au zis, ca georgienii au zis.
    Atat timp cat pastreaza comuniunea liturgica cu tradatorii semnatari sunt toti o apa si un pamant.
    Trebuie cautati, in fiecare tara, putinii episcopi, si mai ales preotii marturisitori care se dezic de orice unire cu ereticii!

    Sf. Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on decembrie 29, 2016 at 10:12 pm

      Ioana,
      Adevarat ai spus.
      Atata vreme cat sunt in comuniune cu cretanii, toate declaratiile asa-zis anti-cretane ale lor si ale altora ca ei, sunt doar vorbe goale in vant. Toti acestia sunt de-o mama… si erezia-i mama lor. Suna sinistru, dar asa este realitatea cladita de ei, sinistra si oricat ar incerca ei sa o cosmetizeze din vorbe pseudo-adevarate, n-o schimba.

      Apreciază

      • marinela said, on decembrie 30, 2016 at 10:57 pm

        De-acord cu voi,Ioana si nikodim,aveti perfecta dreptate!

        Apreciază

  10. bi3 said, on decembrie 29, 2016 at 12:49 pm

    Au încetat cumva și pomenirea celor care au acceptat sinodul din Creta, că nu mi-e clar din articol? Sau s-au limitat doar la a spune că nu primesc sinodul?

    Apreciază

    • Muritor said, on decembrie 30, 2016 at 9:34 pm

      ceea ce nu ţi-e clar, aia e o evidenţă – nu au îintrerupt nici un fel de comuniune cu cretanii.

      Apreciază

  11. […] Prezentul rezumat ne-a fost oferit de către un membru al Bisericii Georgiei și nu este o traducere directă a enciclicei emisă de către Sfântul Sinod. Așteptăm ca o traducere integrală să fie disponibilă în viitorul apropiat și încurajăm cititorii să aștepte cu răbdare această traducere. Sursa: http://patriarchate.ge/geo/wmida-sinodis-sxdomis-oqmi-22, traducere după FINAL DECISION OF THE CHURCH OF GEORGIA on the Council of Crete (SUMMARY), publicată pe https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/28/decizia-finala-a-bisericii-georgiei-cu-privire-la-sinodul-d… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.