SACCSIV – blog ortodox

CUTREMUR de peste 5,3 GRADE in ROMANIA, ora 1:20, miercuri 28 decembrie. A fost mai mare decat cel din septembrie

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 28, 2016

a0e99429a6a34e13fbb469d53381f3ceba134400705d7baa0epimgpsh_fullsize_distr

Cititori:

bogdan:

“Cutremur….s-a auzit o huruiala intai si dupa s-a zguduit destul de tare…”

Mario:

Iar ne mint?
In constanta, cutremurul din noaptea asta de la ira 1 s a simtit extrem de puternic chiar si la casa: toata mobila s a lovit de pereti. Dupa 5 minute in prima stire scria ca a avut 5,8 , dupa care au scauzt la 5,6 si acuma pe toate site-urile scrie ca a fost de 5,2. Asta in contextul in care mi s a parut cel mai mare de anul asta… cel putin asa s a resimtit in Constanta… alte pareri?

Iata si ce putem citi la CUTREMUR PUTERNIC în noaptea de marți spre miercuri, 28 decembrie – UPDATE de pe DC News:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, 28 decembrie, la ora 01:20 în România, în zona Nereju, județul Vrancea, anunţă Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul produs la 97.5 km adâncime a fost resimțit puternic la București, Buzău, Craiova, Bacău, Vrancea, dar și la Iași.

Site-ul INFP s-a blocat imediat după producerea cutremurului. Abia după circa 20 de minute a putut fi accesat.

Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanță de 137 km nord de București, 54 km vest de Focșani și 18 km nord de Lopătari (Buzău).

Cel mai important seism din acest an a avut loc pe 24 septembrie, la ora 02:11, în zona Vrancea, cu o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

 

Reclame

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihail said, on decembrie 28, 2016 at 5:33 am

  Am iesit afara cu 20 minute inainte caini latrau tot satul

  Apreciază

 2. Muritor said, on decembrie 28, 2016 at 6:40 am

  în Chişinău nu s-a simţit deloc

  Apreciază

  • Olesea said, on decembrie 28, 2016 at 7:58 am

   Eu sunt dintr-o suburbie a Chisinaului, si l-am simtit destul de bine, ambele valuri le-am simtit .

   Apreciază

  • aliona said, on decembrie 28, 2016 at 8:32 am

   Păi, nu ştiu cum să-ţi zic?! În Chişinău s-a simţit mai puternic decât cel din septembrie, cu aceeaşi vuitură la început şi în 2 reprize. Doar a fost mai scurt ca timp.

   Apreciază

   • I said, on decembrie 28, 2016 at 2:20 pm

    In centrul Chisinaului s-a simtit…

    Apreciază

   • Muritor said, on decembrie 28, 2016 at 8:26 pm

    nu ştiu nici eu ce să zic. Dacă a fost pe la 1.20-1.35, poate a şi fost, dar eu nu l-am simţit, conducînd maşina. Poate dacă stăteam pe loc aveam să-l simt. Mai tîrziu dacă era, avea să-l simt, că stau la etajul 3 şi cel din septembrie s-a simţit foarte bine.

    Apreciază

 3. neb184 said, on decembrie 28, 2016 at 6:54 am

  „Israelul este o ţară cu mândrie naţională, noi nu întoarcem celălalt obraz. Avem o reacţie inteligentă, agresivă şi responsabilă, un răspuns natural care să le arate naţiunilor din lume că ceea ce s-a întâmplat la ONU este inacceptabil pentru noi”, a adăugat Netanyahu, citat de cotidianul Haaretz.

  Apreciază

 4. Raluca said, on decembrie 28, 2016 at 7:10 am

  Eu locuiesc în București într-un bloc la etajul 1, dormeam și n-am simțit absolut nimic.

  Apreciază

 5. Mihai said, on decembrie 28, 2016 at 8:37 am

  Sa vedeți circoteca la întronizarea noului ,,episcop” la arhiepiscopia Maramureșului și satmarului, ce mai, ritual masonic, sursa http://www.ganduridinortodoxie.wordpress.com

  Apreciat de 1 persoană

  • Mihai said, on decembrie 28, 2016 at 10:43 am

   Ferice de cei din tara Oașului cu ce euroepiscop sau pricopsit, la ceremonie au fost prezenți și masoni, și ce te faci că le-au cântat și Paula Seling, la bâlciul acela a fost prezent toată crema cea vestita, și aceasta nici bine na ajuns in funcție că sa și apucat de treaba adică de erezii, când voi avea timp voi pune și link-urile

   Apreciază

  • Adrian said, on decembrie 28, 2016 at 11:44 am

   1) https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/12/28/ecumenism-in-judetul-satul-mare/
   2) https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/12/28/ecumenism-la-intronizarea-noului-episcop-al-maramuresului-si-satmarului-iustin-sigheteanul/

   + + +

   Asta cu intronizarea şi, în general, cu slujbele „arhiereşti”, în vremurile pe care le trăim, nu este decât prefăcătorie, impostură şi un teatru de prost gust !

   În acest context al realităţii incontestabile, ceea ce este statornicit în cartea de cult numită ARHIERATICON (https://www.scribd.com/doc/83687651/Arhieraticon) de la pag.83-101 (rânduiala hirotonirii întru Arhiereu), este doar o parte a scenariului acestor piese de teatru, cu actori foarte buni – şcoliţi în occidentul apostat, şi cu un public buimăcit de propaganda ecumenistă şi care nu vede/nu vrea să vadă cum este „reîncreştinat” !.

   Repet întrebarea (retorică): care dintre ”episcopii” din cadrul BOR a respectat / respectă (sau măcar îşi propune !), făgăduințele făcute lui Dumnezeu în cadrul acestei slujbe ?!!!

   Tare trist !

   Doamne ajută !

   Apreciază

   • Muritor said, on decembrie 28, 2016 at 9:06 pm

    s-au adunat doar gură cască pentru teatru şi nu era nici un creştin pe acolo din cîte se vede. Un singur creştin era suficient, căci el avea să strige ANAXIOS! ANATEMA ECUMENISMULUI şI ERETICILOR ECUMENIşTI! Toţi ăştia or să umple toate lacunele iadului, vai de ei, tabula rasa. Să vrei, că nu poţi să te plîngi că nu ai ştiut ce se întîmplă.

    Apreciază

 6. berlin said, on decembrie 28, 2016 at 8:47 am

  Apreciază

 7. diogene said, on decembrie 28, 2016 at 9:28 am

  In Neamt s-a simtit.Aici au venit cu o sonda in zona Vad-Razboieni care cred ca exploateaza gaze de sist.Nu spune nimeni nimic,dar poate ca si asta are legatura cu cutremurul,ca inainte de a veni astia pe aici noi nu stiam de zguduieli…

  Apreciat de 1 persoană

 8. Gigik said, on decembrie 28, 2016 at 9:32 am

  Apreciază

 9. Gabriel M. said, on decembrie 28, 2016 at 10:33 am

  Ultimele 2 cutremure au avut acea huruiala ciudata inainte de a incepe. Nu am mai auzit la niciun cutremur acel barait inainte decat la astea doua cutremure. E o huruiala de genul unei masini mari diesel sau locomotive care iti face geamul apartamentului sa vibreze odata cu motorul din cauza rezonantei. E o baraiala de o frecventa nespecifica unui cutremur natural. E ca si un sunet de bas lung la o boxa. Va spun..e ceva artificial in ultimele 2 cutremure. Sunetul acela nu e apecific unui cutremur natural .
  Poate delirez eu dar si ora e aprox aceeasi la ambele cutremure. A mai simtit cineva asta.

  Doamne pazeste-ne.

  Apreciat de 2 persoane

  • Riko said, on decembrie 28, 2016 at 1:42 pm

   E normal sunetul la orice cutremur mai maricel. Sunetul e de la pamant, nu de la sursa ce provoaca cutremure. Exista metode prin care se pot provoca cutremure artificial. Dar inainte cu putin timp de a fi un cutremur natural au loc tot felul de fenomene, cum ar fi mici fulgere, blituri prin cer, fenomene electomacnetice, chiar schimbari chimice ale aerului si a gazelor din el si tot felul de schimbari in atmosfera. Dar nu prea exista studii concrete pt asa ceva.

   Apreciază

   • Muritor said, on decembrie 28, 2016 at 9:09 pm

    da, da, exact. Şi Boca mai face cîte o minune înainte de orice cutremur 😀 şi mai iluminează cîte un creştin iubitor de senzaţional.

    Apreciat de 1 persoană

  • I said, on decembrie 28, 2016 at 2:24 pm

   Chiar, bine zici, in Chisinau tot s-a auzit ziua huruiala asta de care zici, eu am scos capul pe geam sa hranesc hulubii si se auzea chiar bine, asta nu poate fi de la ceva tehnic.

   Apreciază

 10. Cosmin said, on decembrie 28, 2016 at 11:03 am

  Dar aici ce cutremur !!!!!!!

  Erezie pe fata fratilor !!!

  mimutul 4:40

  Apreciază

  • Mihai said, on decembrie 28, 2016 at 2:14 pm

   Da cosmin, uite ce ,, harnic” este se mândrește danutz cu ei că doar după chipul și asemănarea lui sunt, în ziua de Crăciun la Ioan din Banat la fel,

   Apreciază

  • mishuleu said, on decembrie 28, 2016 at 2:57 pm

   Fii atent ce cruce are ereziarhul pe vesminte.

   Apreciază

  • Metatron said, on decembrie 28, 2016 at 3:18 pm

   Nustiu daca ierarhi BOR sunt masoni sau nu, dar clar e ca facand facultati in vest, sau sensibilizat in privinta altor religii, baga serpeasca cum ca iar atrage la credinta mama, cand colo e invers, si se pune prea mult accentul pe toleranta, ma gandesc oare sfiinti parinti aveau aceeasi toleranta de eretici ? nucred , cred ca incercau cat puteau , dar se departau de ei pentru ca isi da deau seama si ei ca majoritatea lor nu au o aplecare reala spre ortdodoxism.
   Cultura Spirituala e slaba in zilele astea, aproape inexistenta a-si zice, majoritatea oamenilor nustiu sa separe binele de rau, pentru ei e la fel tot si fara sa stie ce e ecumensimul, sunt ecumenisti prin felul lor de a fi si gandi.

   Apreciază

   • Mihai said, on decembrie 28, 2016 at 7:14 pm

    Da in caz că nu ai știut au fost și masoni, de exemplu. Ioan rus, se poate vedea și în imagini, iar dintre ,,ierarhii” din b.o.r aproape toți au fost prezenți, plus că le-a cântat și Paula Seling, care în ultimul timp umbla bezmetică de la o episcopie la alta

    Apreciază

  • Spaceman said, on decembrie 28, 2016 at 11:12 pm

   @Cosmin
   De la „dansul pinguinilor” a fost cutremur.

   Apreciază

  • Adrian said, on decembrie 28, 2016 at 5:04 pm

   Așa, și ?! …

   Mie îmi este clar …

   Mai aveți și voi un bob zăbavă că (eu așa am sentimentul !), o dată cu P.I.F-ul la măreața cadedrală a mântuirii neamului, ”marele și sfântul sinod” al BOR îl va ”beatifica” și pe ”sfântul” Ardealului (se-nțelege că-i unicul=singurul, ca el nu-i nimeni altul !), și atunci o să aveți ”sfântul vostru”, evident trecut în calendar(e) și o să fie o mare bucurie, că sf. va face ”minuni” (mai degrabă miracole !) și neamul românesc va fi mântuit (că, doar nu degeaba am construit ditamai catedrala – ”neam” scos !).

   Doamne ajută !

   Apreciază

  • Muritor said, on decembrie 28, 2016 at 9:51 pm

   Ce senzaţional! Fantastic! Şi încă ce-a mai putut Boca? Levita? Ce mai putea? Putea sufla mucii fără a strănuta? Îşi putea linge coatele? Umbla cu picioarele goale pe cărbuni aprinşi şi rămînea nevătămat? după aia făcea frigărui pe aceiaşi cărbuni? Uauuuuuuuuuuuuu… 😀 😀 😀

   Cînd o să vă treziţi bre odată din somnul cel de moarte? Veniţi-vă în fire odată! Credinţa voastră e la nivel de superstiţie şi goana după senzaţional. E jalnic! Fiţi serioşi bre.
   Eu cred că Simon Magul l-a întrecut cu mult pe Boca al vostru. Dacă vi-e greaţă de Vieţile Sfinţilor, că nu le citiţi, sau de Pateric, de învăţăturile Sfinţilor Părinţi, citiţi ceva de nivelul vostru de căutători de senzaţional şi tot vă lămuriţi dacă sînteţi sinceri: http://www.lovendal.ro/wp52/cum-a-cazut-din-cer-simon-magul-magicianul-care-se-credea-fiul-lui-dumnezeu-asemenea-lui-iisus-hristos/ . Nu are cine vă mai trezi dacă singuri nu vreţi să ascultaţi de învăţătura Bisericii care mărturiseşte clar pentru orice om cu neputinţe mentale: viaţa unui cuvios se analizează numai după mărturisirea lui de credinţă, pe învăţăturile pe care le-a lăsat, iar nu după minuni.

   Iar ereticii ăştia de la doxologia, lor li-e silă nu doar de Ortodoxie, lor li-e silă şi de limba română. Ia uite ce titlu: „Confesiunea colonelului care l-a arestat pe Părintele Arsenie Boca”, apelează deja şi la termeni aduşi din latină (Confesiune, dex, Din fr. confession, lat. confessio, -onis.) doar pentru a-şi demonstra pupcurismul lor papistofil (care s-a transformat deja în curlingău) în loc de frumoasele şi împămîntenitele noastre cuvinte româneşti ca „mărturie” sau „mărturisire”. Morminte văruite, cadavre umblătoare, mînca-i-ar dracii de lepădături, că milă nu poţi să ai pentru ei, trebuie să porţi mereu biciul pentru ei, precum Mîntuitorul a făcut-o. Ăstora e puţin să le spui doar făţarnici şi farisei.

   Recomand din toată inima pentru neştiutorii sinceri, ce vor sincer să afle Adevărul şi să aibă anumite repere şi criterii de analiză în viaţa duhovnicească în raport cu minunile de orice fel: http://www.librariasophia.ro/carti-Demonii-si-lucrarile-lor-so-1333.html – Procuraţi-o, citiţi-o şi dăruiţi-o sau faceţi milostenie cumpărînd mai multe exemplare şi dăruind-o de sufletele răposaţilor voştri. E cea mai simplă formă de expunere, o compilaţie din mai multe surse ale Sfintei Predanii a Bisericii Ortodoxe.

   Apreciat de 1 persoană

   • Gabriel M. said, on decembrie 28, 2016 at 11:34 pm

    muritor

    Nu stiu cat realizezi tu dar subiectul este despre cutremurul de ieri noapte si nu despre parintele Arsenie Boca. Bine .. tu nici cutremurul nu l-ai simtit si nici pe subiectul Arsenie Boca nu pari deloc pregatit. Doar odihneste-te in continuare si lasa forumul liber sa scrie altii despre „Boca” ok?

    Doamne ajuta.

    Apreciază

   • Muritor said, on decembrie 29, 2016 at 12:17 am

    Gabriel,
    Ai toată libertatea să scrii despre Boca cît vrei, dă-i tonul. Nici nu-mi asum asemenea lauri în polemica faţă de Boca şi bocolatri. Poate ai observat şi tu, că am răspuns la linkul postat în comentariul de mai sus, ce e legat de Boca, deci nu-i legat de subiectul articolului. Evident 🙂

    Apreciază

   • Muritor said, on decembrie 29, 2016 at 12:24 am

    Dar dacă te referi la răspunsul către Riko, aia doar e o luare peste picior faţă de o slăbiciune a ei – LE BOCA. Cînd dovezile sînt pe faţă şi ţi se arată din scrierile sale ce rătăciri a avut, iar de aici tot hămăi că Boca e doar o victimă a invidiei sau denigrării, atunci asta nu este nici neştiinţă, nici smerenie, nici curiozitate pentru aflarea adevărului, nici neputinţă mentală sau de percepţie, nici măcar nu e interes pentru Adevăr, e doar curată ignoranţă şi din cea mai grosolană. Iar cu ignoranţa grosolană nu se luptă, ea ori se lasă în pace, ori se ia peste picior. Cine ştie, poate-şi revine omul?

    Apreciază

 11. berlin said, on decembrie 28, 2016 at 12:04 pm

  a fost o huruială tenebroasă , parcă a trecut un tren deraiat pe sub casă , locuiesc în Dobrogea.

  Apreciază

 12. pak_fa said, on decembrie 28, 2016 at 12:25 pm

  Si la Maramures,tot foreaza,pamantul…de cativa ani,nu mai este apa in fantani,pe dealuri…

  Apreciază

 13. geo said, on decembrie 28, 2016 at 12:29 pm

  Bunul Dumnezeu ne-a avertizat cumva sa renuntam la ideea de a avea un musulman drept primi ministru…

  Apreciază

 14. alexandru11 said, on decembrie 28, 2016 at 1:01 pm

  RUGACIUNE, bai, oameni buni!

  Are legatura cu delasarea noastra… Zilele acestea am mancat bine, unii au baut bine, cu totii ne-am uitat la televizor, pe internet.. am dormit bine… in curand pe veci…

  Apreciază

 15. geo said, on decembrie 28, 2016 at 1:03 pm

  In India are loc un urias experiment prin care cei saraci vor deveni si mai saraci:

  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-26/indias-demonetization-debacle-highlights-dangers-monetary-monopoly

  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-18/gold-now-effectively-illegal-india-consequences-creating-cashless-society

  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-20/india-next-venezuela

  Birocratii de la brusel inventeaza masuri aiurea:

  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/europe-proposes-confiscating-gold-crackdown-terrorist-financing

  Mai bine ar merge la sursa…statele bogate din Golf…

  SUA raman cel mai mare exportator de armament di lume…e si normal sa existe razboaie…

  http://www.commondreams.org/news/2016/12/27/even-global-trade-dropped-us-arms-sales-boomed-2015

  Stangistii…

  http://www.euronews.com/2016/12/27/anger-in-romania-as-president-blocks-female-muslim-as-pm-nominee

  Putin Criticizes Western Countries for Abandoning Christian Roots

  Apreciază

 16. tataia said, on decembrie 28, 2016 at 1:24 pm

  l-am simtit si eu pentru ca nu dormeam. Daca as fi dormit probabil nu simteam nimic.Mi s-a parut mai slab decit cel anterior. NU am auzit nici o huruiala dar nici nu ar fi fost posibil deoarece daca nu dormeam inseamna ca mergea televizorul sau calculatorul. Singura chestie ciudata pe care am observat-o ar fi fost aceea ca de aceasta data s-a comportat ciudat pisica…a devenit agitata, a inceput sa tipe…este PRIMUL cutremur la care face asa ceva….pina acum nu s-a mai speriat la nici un alt cutremur….

  Apreciază

  • Gabriel M. said, on decembrie 28, 2016 at 3:46 pm

   pisica mea nu a avut nicio reactie inainte de cutremur dar imediat dupa cutremur s-a bagat in plamuma in bratele mele de frica.. mititica

   Apreciază

 17. Alexandru said, on decembrie 28, 2016 at 3:42 pm

  Omul cu certificatul de nascut viu… dar are niste aberatii legate de preoti in filmulet.

  Apreciază

 18. mihai444 said, on decembrie 28, 2016 at 5:30 pm

  bey, Vasi, hai sa radem :))

  Apreciază

 19. mihai444 said, on decembrie 28, 2016 at 5:30 pm

  Apreciază

 20. mihai444 said, on decembrie 28, 2016 at 5:33 pm

  merita postare separata.

  Apreciază

 21. mihai444 said, on decembrie 28, 2016 at 5:34 pm

  http://yournewswire.com/putin-new-world-order-pedophilia-west/ in asta Putin pomeneste in clar de satan.

  Apreciază

 22. Nimbus said, on decembrie 28, 2016 at 6:43 pm

  Off topic:

  Celebrul medic ROBERT GALLO recunoaște că a creat VIRUSUL SIDA în mod INTENȚIONAT cu scopul DEPOPULĂRII Globului

  http://www.alternativenews.ro/2016/07/celebrul-medic-robert-gallo-recunoaste-ca-a-creat-virusul-sida-in-mod-intentionat-cu-scopul-depopularii-globului.html?m=1

  Apreciază

 23. dante said, on decembrie 28, 2016 at 7:08 pm

  5.3 grade doar pentru nominalizarea lui Sevil Saidehh, va dati seama cit ar fi pentru numirea in functie…..

  Apreciază

 24. Manuel Transmission said, on decembrie 28, 2016 at 7:41 pm

  Rezervati-va timp si cititi cu mare atentie.
  – Why Governments Want a Central Bank-Issued Digital Currency
  https://mises.org/blog/why-governments-want-central-bank-issued-digital-currency

  Despre „Cashless Society” in India.

  India’s Currency Ban 1-7:
  – p1: India’s Government Makes Banknotes Worthless by Decree Overnight
  http://www.acting-man.com/?p=47768

  – p2: Chaos in the Wake of the Ban
  http://www.acting-man.com/?p=47842

  – p3: When Money Dies
  http://www.acting-man.com/?p=47966

  – p4: A Market Gripped by Fear
  http://www.acting-man.com/?p=48031

  – p5: A Brief Recap
  http://www.acting-man.com/?p=48062

  – p6: India’s Rapid Progression Toward a Police State
  http://www.acting-man.com/?p=48195

  – p7: Modi’s Fantastic Promises
  http://www.acting-man.com/?p=48196

  – India’s Prime Minister Has Singlehandedly Crushed The Economy With His Reckless Cash Ban
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/indias-prime-minister-has-singlehandedly-crushed-economy-his-reckless-cash-ban

  Oare unde s-a mai intamplat ceva asemanator si care a fost scopul real?
  Un mic exemplu parca „tras la indigo”:
  http://bit.ly/2gspM0y

  Sa fie doar o coincidenta ca de fiecare data scopul este acelasi: „It just so happens that those trusted policymakers have an agenda to strip you and future generations of prosperity.”
  – “Downright Sinister”: The Real Motivation to Ban Cash Will Shock You
  http://www.shtfplan.com/commodities/downright-sinister-the-real-motivation-to-ban-cash-will-shock-you_12092016

  Apreciază

 25. sv said, on decembrie 28, 2016 at 8:14 pm

  off topic
  Sputnik news(propaganda rusa) are variantele :rusa,romana si „moldoveneasca”!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: