SACCSIV – blog ortodox

VIDEO. Parintele ARSENIE PAPACIOC despre IERARHII ECUMENISTI: “TAIEM CAPETELE”

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 25, 2016

Evident, doar un ticalosit s-ar putea gandi ca s-a referit la taierea capetelor Ierarhilor ecumenisti.

Dar iata ce zicea prin 2010:

Asadar:

Parintele Arsenie Papacioc:

“N-avem timp sa mai discutam. Scoatem sabia.

Si ii anuntam ca-i ascutita.

Ortodoxia se apara cu sabia la momentul asta istoric.

Nu-i nimic mai frumos decat sa fi ortodox. Asta inseamna ca sabia sa fie ascutita. Nu crutam nimic.”

Intrebare:

“Astazi, Ortodoxia in general, bisericile ortodoxe in general, sunt conduse de Ierarhi care sunt ecumenisti sau au inclinatii spre ecumenism. Si in aceste aceste conditii, noi, ca credinciosi, ce trebuie sa facem?”    

Parintele Arsenie Papacioc:

“Scoatem sabia din teaca si daca nici atunci nu se tem de noi, incepem sa taiem capete.

Mantuitorul a rabdat cat a rabdat, dar daca a vazut pana la urma ca e atata indaratnicie, a scos biciul.”

Dimitrios Tselenghidis (Profesor al Facultatii de Teologie a Universitatii Aristoteliene din Thessalonic):

“Ati spus ca scoatem sabia si taiem capetele. Dar cum putem noi sa taiem capetele, ca ei sunt Ierarhi. Adica, cum sa facem, ca ei conduc Biserica. Cum le taiem capetele noi, ca credinciosi? Cum sa facem?”

Parintele Arsenie Papacioc:

“Draga, sabia are teaca. O bagi la teaca cand nu e lupta. Cand e razboi, o scoti din teaca.”

Traducator:

“Da, asta am inteles. Dar, dupa aceea, cum noi ca credinciosi, ca nu putem, ca ei sunt Ierarhi, ei conduc Biserica si numai un Sinod poate sa-i elimine de la locul …”

Parintele Arsenie Papacioc:

“Draga, daca suntem ortodocsi, suntem ortodocsi in fata tuturor problemelor vietii.”

Intrebare:

“Avem, din pacate, pe cei mai multi Ierarhi ecumenisti. Si in fata presiunii acestor Ierarhi ai Bisericii noastre, avem doua posibilitati. Fie sa plecam din Biserica, fie sa mergem in Biserica si sa le spunem: nu”

Parintele Arsenie Papacioc:

“Ramane un singur lucru in momentul asta istoric. Pune-te tu la punct. Aici nu e un Sinod. S-au intalnit niste frati ai Ortodoxiei. Ce frumusete ar avea Raiul daca n-ar fi fost dracul cu iadul? Cum ii sta bine unui crestin sa poarte si numele de luptator? Cu sabia scoasa. Va surprinde faptul ca eu vorbesc de sabie, pentru ca sunteti acoperiti cu traditie grozav de frumoasa, dar noi luptam sa pastram Ortodoxia si Adevarul din Hristos cu forte proprii, nu cu traditii”

 

Reclame
Tagged with: ,

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 25, 2016 at 1:42 pm

  Fratilor cumva biserica la care m-am dus pentru slujba de Craciun a fost singura la care la predica a fost citit un text scris de catre fericitul Daniel ? Eu nu am putut sta , imediat ce am auzit am plecat. O fi vreo directiva de sus incat nu pot lasa a predica preoti liber si astfel nu se propaga invatatura antiecumenista. Si inca un lucru , preotul care tinea predica azi este un preot care de fiecare data cand tine predica vorbeste liber , acum a citit textul lui…Va rog sa imi spuneti.

  Apreciază

  • Mirela Dumitriu said, on decembrie 25, 2016 at 7:10 pm

   la fiecare sarbatoare imparateasca cum ar fi pastele si craciunul ierarhul locului trimite o pastorala in fiecare parohie si manastire pe care o citesc preotii in loc de predica

   Apreciază

   • Alexandru(Fulger) said, on decembrie 25, 2016 at 10:35 pm

    Imi amintesc acum 2 ani parca cand pe Trinitas Tv Daniel a vorbit despre Mos Craciun..

    Apreciază

  • ban said, on decembrie 25, 2016 at 9:44 pm

   Daca preotul pomeneste pe ereticul Daniel, nu te mai duce. Mai bine stai acasa. Nu ai auzit ce spun parintii din Athos si de la noi?

   Apreciat de 1 persoană

  • Adrian said, on decembrie 26, 2016 at 10:57 am

   Iată o mostră de ”cuvânt de învățătură” al ierarhului:


   Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: Naşterea Domnului – Întâlnirea omului cu Dumnezeul cel viu (Scrisoare pastorală la sărbătoarea Naşterii Domnului – 2016)
   24 DECEMBRIE 2016 ÎNALTPREASFINȚITUL TEOFAN, MITROPOLITUL MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI CUVÂNTUL IERARHULUI

   În ritm de colind, să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru anul care tocmai se încheie, cerându-i ajutor și pentru anul care vine. Vremurile nu sunt ușoare nici pentru Biserică, nici pentru țară, nici pentru lume. Avem nădejdea sfântă că, mărturisind dreapta credință, rămânând în comuniune unii cu alții în Biserica Sa dreptmăritoare, rugăciunea nelipsind din viața noastră, Dumnezeu ne va întări să mergem mai departe pe marea vieții acestei lumi către Împărăţia cea nestricăcioasă.

   † TEOFAN

   Prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

   Iubiţilor preoţi din parohii, cuvioşilor vieţuitori ai sfintelor mănăstiri şi dreptcredinciosului popor al lui Dumnezeu din Arhiepiscopia Iaşilor: har, bucurie, iertare şi ajutor de la Dumnezeu Cel în Treime preaslăvit – Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt

   Iubiți frați preoți, Drept-măritori creștini,

   Suntem îmbrăcați în aceste zile cu veșmântul bucuriei sfinte pe care ne-o aduce de fiecare dată sărbătoarea Nașterii Domnului, coborârea lui Dumnezeu printre oameni. Este o bucurie ce ne cuprinde ascultând colindele strămoşeşti, participând la frumoasele slujbe din aceste zile şi întâlnindu-ne cu cei dragi. Trăim un popas duhovnicesc de tihnă şi lumină în drumul zbuciumat al vieţii noastre de zi cu zi. Această bucurie ce ne cuprinde este însă mai adâncă şi mai reală decât ne poate oferi lumea aceasta: ea este un dar pe care ni-l trimite Dumnezeu cu prilejul Naşterii Fiului Său în ieslea Betleemului. Dumnezeu Însuşi este izvorul bucuriei noastre, Cel Care „aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică”[1].

   Întruparea Fiului lui Dumnezeu şi Naşterea Lui din Preasfânta Fecioară Maria reprezintă fundamentul credinţei şi al bucuriei noastre: „Dumnezeu Se face om pentru ca pe om să-l facă dumnezeu”[2], mărturisesc Părinţii Bisericii, începând cu Sfântul Atanasie cel Mare. Prin Întrupare, Cuvântul lui Dumnezeu intră în istorie, îşi însușește firea noastră omenească, aşa cum se afla aceasta ca urmare a păcatului strămoşilor noştri, adică cuprinsă de stricăciune şi moarte, devenind om asemenea nouă, afară de păcat, pentru a ne redeschide calea spre nestricăciune, spre sfinţenie şi împărtăşire de viaţa dumnezeiască.

   Iubiţi credincioşi,

   Dumnezeieştile Scripturi dau mărturie cu privire la pregătirea proniatoare a omenirii în vederea primirii Fiului lui Dumnezeu întrupat: „După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci, în zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi prin Care a făcut şi veacurile”[3]. Cu toate că Dumnezeu S-a descoperit şi a vorbit oamenilor prin proorocii şi drepţii Vechiului Testament, rânduind porunci şi legi, El nu ne-a mântuit şi nu ne mântuieşte prin acestea, deoarece o lege nu poate da viaţă prin ea însăşi, ci ne mântuieşte prin Însuşi Fiul Său: „În creştinism nu se poate vorbi propriu-zis de o «învăţătură mântuitoare» şi nu ne mântuim printr-o lege, nici măcar prin legea Vechiului Testament, ci prin Persoana lui Iisus Hristos”[4], ne spune Părintele Dumitru Stăniloae. Mântuitorul Iisus Hristos Însuşi, ca Persoană, S-a întâlnit cu noi prin Întrupare, întrucât S-a făcut deofiinţă cu noi. Fiind, în acelaşi timp, şi Dumnezeu adevărat, în măsura în care Îi urmăm Lui şi ne unim cu El, ne face şi pe noi biruitori asupra stricăciunii şi asupra morţii.

   Odată ce Cuvântul lui Dumnezeu „S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi”[5] rămâne permanent împreună cu noi, aşa după cum El Însuşi ne-a încredinţat: „Iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului”[6].Aşadar, Dumnezeul nostru este un Dumnezeu viu, personal, prezent în fiecare clipă a vieţii noastre, după cum mărturiseşte şi Apostolul Neamurilor că „Iisus Hristos, ieri şi astăzi şi în veci, este acelaşi”[7].

   Drept-măritori creștini, iubiţi şi iubitori de Hristos,

   Mărturisirea că Dumnezeu „S-a coborât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara și S-a făcut om”[8] este adevărul fundamental al vieţuirii noastre creştine. Împreună cu taina Răstignirii și a Învierii Sale, Întruparea Domnului constituie izvorul de viață al omului aici, pe pământ, și în veșnicie. Fără acest izvor, omul ar fi în rătăcire continuă, debusolat și confuz, lipsit de orice urmă de bucurie adevărată, de sens autentic în viață.

   Aici, pe pământ, noi oamenii suntem chemați a ne lăsa cuprinși în ființa noastră lăuntrică de adevărul Întrupării, Răstignirii și Învierii Domnului Hristos. Aceasta nu înseamnă numai acceptarea de către mintea noastră a acestui adevăr, ci disponibilitatea noastră de a-L primi în noi înșine pe Hristos Domnul Cel Întrupat, Mort și Înviat.

   Viața creștină nu se reduce la o înșiruire de legi, rânduieli, interdicții sau îngăduințe. Ea este mai mult decât atât: este viaţă şi comuniune de iubire. „Postul, privegherea, citirea Scripturii, lipsa de îmbrăcăminte și alte lucruri necesare nu constituie desăvârșirea”[9], ne spune Sfântul Ioan Casian. Ele „sunt mijloace ale desăvârșirii fiindcă scopul ultim al practicii acestora nu constă în ele însele, ci prin ele se ajunge la scop”[10].

   „Adevăratul scop al vieții creștine constă în dobândirea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu”[11], mărturisește Sfântul Serafim de Sarov. Vedem aici răspunsul la întrebările foarte des întâlnite: De ce nu am bucurie? De ce nu mă simt împlinit? De ce cad în deznădejde deși postesc, mă rog, fac milostenie? Pentru că postul, rugăciunea sau milostenia le-am transformat în scop, nu cale către adevăratul țel, singurul pentru care trebuie luptat: dobândirea Duhului Sfânt, viața în Hristos, simțirea iubirii Tatălui Ceresc pentru noi și pentru întreaga lume.

   Dumnezeu „nu ne cere să ne schimbăm îmbrăcămintea, ori să ne primejduim sănătatea, sau să facem vreo bravură care întrece puterile noastre”[12], spune Sfântul Nicolae Cabasila. Dumnezeu dorește ca „rămânând acasă așa cum suntem și nepierzând nimic din avuția noastră, să petrecem cugetând întruna la legea Domnului”[13].

   „A cugeta la legea Domnului” înseamnă a recunoaște că fără El nu putem face nimic adevărat, frumos, adânc și veșnic. Înseamnă a ajunge la convingerea lăuntrică de nezdruncinat că Hristos este totul în viața noastră. El ne dă viață, ne luminează, ne apără, ne călăuzeşte, merge cu noi pe cale. El ne ridică din cădere, ne întărește când suntem slabi, ne smerește când suntem mândri, ne iartă, ne binecuvintează, ne iubește ca Dumnezeu, adică infinit mai intens și adevărat decât o poate face un om. Conștiința că nimic nu ni se întâmplă fără o rațiune duhovnicească, că nimic nu-i mai de preț ca legătura cu Hristos, deschide calea încrederii în El, a convingerii că totul este în mâna Lui.

   Iubiţi credincioşi,

   Iubirea de Dumnezeu și de oameni este trăită la cea mai mare intensitate în Biserică prin Dumnezeiasca Euharistie. În aceasta „viața credinciosului se împletește cu viața lui Dumnezeu. Omul se aduce pe sine lui Dumnezeu și Dumnezeu vine și Se sălășluiește în om”[14].

   Din Biserică, omul este chemat să prelungească Euharistia în orice moment al vieții sale. În viața de mănăstire sau în cea de familie, omul lasă loc lui Dumnezeu să lucreze în viaţa lui, iar Dumnezeu le împlinește pe toate bine și adevărat, chiar dacă omul nu înțelege întotdeauna voința lui Dumnezeu privitoare la sine, la cei din jur, la evenimentele care au loc în lume.

   În acest duh al prezenței lui Dumnezeu în viața noastră se cuvine să înțelegem sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos. În ritm de colind, să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru anul care tocmai se încheie, cerându-i ajutor și pentru anul care vine. Vremurile nu sunt ușoare nici pentru Biserică, nici pentru țară, nici pentru lume. Avem nădejdea sfântă că, mărturisind dreapta credință, rămânând în comuniune unii cu alții în Biserica Sa dreptmăritoare, rugăciunea nelipsind din viața noastră, Dumnezeu ne va întări să mergem mai departe pe marea vieții acestei lumi către Împărăţia cea nestricăcioasă.

   Spun aceasta şi pentru că, în ultima perioadă, pacea unor mănăstiri şi parohii a fost tulburată de anumite persoane care au atitudini nepotrivite în legătură cu Sfântul şi Marele Sinod ce a avut loc în Creta în luna iunie a acestui an. Dacă dezbaterile în duhul păcii, al dragostei şi al adevărului au fost şi sunt potrivite şi necesare în Biserică, decizia unora de a se aşeza în afara Bisericii prin nepomenirea ierarhului şi prin neparticiparea la sfintele slujbe este împotriva comuniunii, a adevărului şi a dragostei, precum şi împotriva rânduielilor bisericeşti şi canonice. Pe această cale, vă adresez tuturor îndemnul de a rămâne în Biserică, în duh de comuniune şi dragoste, lucrând la mântuirea noastră, prin mărturisirea dreptei credinţe, zidindu-ne şi ajutându-ne unii pe alţii.

   Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cu bucuria păstorilor din Betleem și a magilor care L-au descoperit pe Domnul Hristos! Dumnezeu să vă dăruiască ajutorul Său în tot ceea ce faceți bine și adevărat în mănăstiri, în parohii și în viața de familie! Dumnezeu să ne dăruiască tuturor puterea de a ne alătura corului îngerilor de la Peștera din Betleem, și din toată inima să rostim: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”[15].

   Al vostru părinte și frate întru Hristos Dumnezeu,

   † TEOFAN

   Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

   Note bibliografice

   1. Ioan 3, 16.
   2. Sfântul Atanasie cel Mare, Scrieri, partea a doua, traducere din grecește, introducere și note de Pr. Prof. Dumitru Stăniloae, colecția PSB, nr. 16, EIBMBOR, București, 1988, p. 182.
   3. Evrei 1, 1-2.
   4. Pr. Prof. Dumitru Stăniloae, Teologia dogmatică ortodoxă, vol. 2, EIBMBOR, Bucureşti, 1978, p. 109.
   5. Ioan 1, 14.
   6. Matei 28, 20.
   7. Evrei 13, 8.
   8. Simbolul de Credinţă, art. 3.
   9. Sfântul Ioan Casian, „Întâia cuvântare cu părintele Moise”, VII, 3-4, în Aşezămintele mânăstireşti şi Convorbiri duhovniceşti, traducere de Vasile Cojocaru şi prof. David Popescu, Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, 1990, p. 312.
   10. Ibidem.
   11. Sfântul Serafim de Sarov, Scopul vieții creştine, Editura Pelerinul, Iași, 1997, p. 25.
   12. Despre viaţa în Hristos, studiu introductiv şi traducere de Pr. Prof. Dr. Dumitru Bodogae, Ed. Arhiepiscopiei Bucureştilor, Bucureşti, 1989, pp. 134-135.
   13. Ibidem.
   14. Georgios Mantzaridis, Morala creştină, traducere de diacon Cornel Coman, Ed. Bizantină, Bucureşti, 2006, p. 128.
   15. Luca 2, 14.”

   Sursa: http://www.doxologia.ro/sites/default/files/articol/%5Bsite-date-yyyy%5D/%5Bsite-date-mm%5D/pastorala_craciun_2016.pdf

   ***
   Vorbe goale de conținut, pe care parcă le-a rostit vreun oarecare pastor protestant.
   Ce viclean poate să fie omulețul ăsta !

   Eu unul nu-l cred deloc !

   Iertare de îndrăzneală !
   Doamne ajută !

   Apreciază

   • Adrian said, on decembrie 26, 2016 at 11:13 am

    Mai pe larg …

    Apreciază

   • el said, on decembrie 26, 2016 at 2:07 pm

    ANATEMA !
    mascariciul iadului actorasul de duzina celofan savu !

    Apreciază

 2. el said, on decembrie 25, 2016 at 2:52 pm

  „Traducator:

  “Da, asta am inteles. Dar, dupa aceea, cum noi ca credinciosi, ca nu putem, ca ei sunt Ierarhi, ei conduc Biserica si NUMAI UN SINOD poate sa-i elimine de la locul …”_____ din nou INDOCTRINAREA de care bolesc popii azi reeducati de teOlogia POST-patristica la facultatile KAKODOXE !!!!

  IATA RAPUNSUL unui PARINTE SFANT la interpelarea prejucatilor FALSE POST-patristice :

  „Parintele Arsenie Papacioc:

  “Ramane un singur lucru in momentul asta istoric. Pune-te tu la punct. AICI NU E UN SINOD!!!. S-au intalnit niste frati ai Ortodoxiei. (….. ) Cum ii sta bine unui crestin sa poarte si numele de luptator? Cu sabia scoasa. Va surprinde faptul ca eu vorbesc de sabie, pentru ca sunteti acoperiti cu traditie grozav de frumoasa, dar noi luptam sa pastram Ortodoxia si Adevarul din Hristos cu forte proprii, nu cu traditii”

  PUNE-TE TU LA PUNCT !
  DECI : TU INSUTI sa FII IN ADEVAR .Nu astepta Sinoade magice si rezolvari miraculoase conform unor Traditii frumoase demult apuse dar care solutie azi E PIERDTUTA IREVERSIBIL in acest vremuri ANTICRISTICE unde NU VOR MAI FI asemnea solutii !
  Solutia la Erezii pana in vremurile de pe urma erau Sinoadele de RESTABILIRE a Adevarului , SOLUTIA la EREZIE si APOSTAZIE in aceste vremuri DE PE URMA ne-o arata Scriptura :
  1) la nivel personal MARTURISIREA ( asta e LUPTA CU SABIA Cuvantului ADEVARULUI scoasa si e pe VIATA SI PE MOARTE, FIECARE cu Hristos si IMPOTRIVA lumii , erezieie si apostaziei ) …
  2) si in final de obeste : FUGA Bisericii in PUSTIE !!! ……. iar NU sinoade si solutii magice in vremea de pe urma !!!

  Nici Hristos NU a zis pentru vremurile de pe urma: baaa voi nu va tuburati/ stati in locul (ERETIC) unde va aflati , STATI si astepati Sinoade si apoi sa faceti cum zice Sinodu´…. ci a zis ca Biserica VA FUGI atat de MARE va fi INSELAREA de pe urma ca nici Sinoade , nici NIMIC NU o va mai putea birui in GLOATELE lui anticrist

  ati inteles visatorilor??? ( vorbesc aici DOAR cu cei care mai astepata prosteste INGLODATI PANA IN GAT in EREZIa besericii oficiale la Solutii miraculoase cu Sinoade magice hocus -pocus ( facute de cine daca voi NU MISCATI NIMIC, deci NICI vrednici NU SUNTETI sa primiti Adevarul STRAINI fiind de el prin asezarea voastra formalista ) si alte INFLORIRI ale Ortodoxiei )

  dar voi stati mai departe si visati VISE in realitatea voastra RUPTA de REALITATe !

  popor desfranat si pacatos cere SEMN : Sinodul , dar NU se va da lui alt semn decat semnul Parusiei !!!

  asa cum aceia pe vremea Lui Hristos NU VOIAU sa creada si cereau SEMN ( conform Traditior lor ca sa creada conform traditiei „canonice” ) si ASA semn NU AU PRIMIT ci AU CRAPAT BLESETMATI ei, POPII si ARHIEREII lor VICLENI si URATORI de Hristos si TOT NEAMUL LOR PANA azi in ANTICRISM !

  ASA VETI PATI si voi FATRANCILOR, si MAI RAU decat aceia veti petrece vesnic in IADUL CEL MAI CUMPLIT !

  Apreciat de 2 persoane

  • saccsiv said, on decembrie 25, 2016 at 5:20 pm

   Pentru cei carora li se pare prea dur cuvantul: “popor desfranat si pacatos cere SEMN”

   Sa ne amintim de Sfanta Scriptura:

   „Neam viclean și desfrânat cere semn, dar un semn nu i se va da, decât semnul lui Iona prorocul. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile și trei nopți, așa va fi și Fiul Omului în inima pământului trei zile și trei nopți. Bărbații din Ninive se vor scula la judecată cu neamul acesta și-l vor osândi, că s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; iată, aici este mai mult decât Iona” (Matei 12, 39-41)

   http://www.doxologia.ro/studiul-sfintei-scripturi/ce-este-semnul-lui-iona

   Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on decembrie 25, 2016 at 5:38 pm

   Foarte adevarat, pentru fiecare dintre noi care acum suntem aici pe blog moartea noastra este sfarsitul lumii pentru noi, cu starea din minutul mortii mergem la judecata particulara si apoi la cea de obste. La altii le putem doar spune dar pe noi personal ne putem „pine la punct”. Omul are a lui doar vointa si timpul primit de la Dumnezu pe care sa il foloseasca pentru a dobandi mantuirea.

   Apreciat de 1 persoană

   • Matiu Cosmin said, on decembrie 25, 2016 at 5:41 pm

    Sabia scoasa in acest moment este so faptul ca nu mergem in bisericile unde sunt pomeniti episcopi ce au semnat la sinodul talharesc din Creta

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on decembrie 25, 2016 at 8:35 pm

    Matiu Cosmin

    EXACT !
    Asta e SABIA : Adevarul, MARTURISREAR lui, lipirea EXCLUSIVA de Adevar si DELIMITAREA de erezie ( NU PRIMIM nici erezia, nici pomenierea ereticilor care tot erezie este !)
    Craciunul cu bucurie de la Hristos si de la Preasfanta Lui Maica !

    Apreciat de 1 persoană

 3. ayeaye20 said, on decembrie 25, 2016 at 3:24 pm

  Apreciat de 1 persoană

  • ban said, on decembrie 25, 2016 at 9:58 pm

   Destul de clar mi se pare.

   Apreciază

  • ayeaye20 said, on ianuarie 4, 2017 at 7:23 pm

   ” Sunt zeci de mii de clerici monahi monahii, mireni care luptă şi vor lupta cu ajutorul Domnului Iisus contra sistemului, din Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România etc.. Are dreptate fratele Valerică atît noi din Ţara noastră cît şi cei din afară suntem alături de frăţia sa îl susţinem şi Maica Domnului să ne ajute să fim biruitori cu cei ce mărturisesc pe Hristos în acest veac apocaliptic. Cei din preajma marii Lavre a mănăstirii Poceaiev neau spus că aşa trebuie să procedăm în Noua Eră a Antihristului. Binecuvîntarea Sfintei mănăstiri Poceaev să fie cu noi.(Un grup de monahi, monahii şi mireni din Oltenia).”

   Apreciază

 4. berlin said, on decembrie 25, 2016 at 4:22 pm

  Apreciază

 5. tvarheolog said, on decembrie 25, 2016 at 4:24 pm

  Off-topic. Nu s-a vorbit în mass-media românească de aceste declarații incendiare ale lui Vladimir Putin http://www.bzi.ro/scandal-mondial-vladimir-putin-spune-intregii-lumi-cine-a-creat-isis-acuzatii-grave-586015 , din care citez „Asa a fost provocat atentatul de la Paris de catre serviciile de informatii franceze si straine pentru ca Franta si NATO sa intre in joc in Siria si sa aibe motive sa survoleze spatiul aerian sirian si sa bombardeze anumite pozitii strategice din Siria, fara sa fie atacati de Rusia. Cu siguranta Franta ataca pozitiile militarilor sirieni si nu ale teroristilor. Asta e politica de stat a Israelului, America si a elitei masonice criminale internationale.
  Gruparea Statul Islamic este finantata de 40 de tari, inclusiv de state membre G20”. Acuzatia a venit luni, din partea presedintelui Vladimir Putin.
  Oare au fost deja pedepsite aceste declarații prin asasinarea colindătorilor din avionul de la Soci ?

  Apreciază

  • el said, on decembrie 25, 2016 at 8:42 pm

   tvarheolog

   no problem!
   „pasarea pe limba ei piere ”
   si Franta SINUCIGASA va fi PARJOLITA pana la SCRUM de musulmani, iar cei care o imping spre PIEIREA ei NU ii or ajuta ci o vor privi cu bucurie in chinurile ei , asa cum au impins-o sa-si NIMICEASCA sigura si regii ! ( vezi Profetia Sf Serafim de Sarov cu cei ….18 milioane de francezi care vor ramane definitiv mici si scazuti in tara lor care azi are 65 milioane( cu spurcaiunile allogene cu tot) !!! iar Parisul mandria ei si CURVA CURVELOR VA FI ARS pana in temelii de ARABI !!!…. capitala se va muta la Reims (unde s-a incoronat prin UNGERE de sus de catre Sf Rémy primul rege francez CRESTIN ORTODOX dupa batalia de la Tolbiac)

   Apreciază

 6. Templier said, on decembrie 25, 2016 at 6:31 pm

  Mitropolitul Clujului, mesaj cu ocazia Crăciunului: O ţară întreagă a fost ucisă, prin avort, în ultimii 50 de ani. Se încearcă coruperea copiilor prin modalităţi perverse precum o educaţie sexuală prematură
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/mitropolitul-clujului–mesaj-neasteptat-catre-credinciosi–cu-ocazia-craciunului–o-tara-intreaga-a-fost-ucisa–in-ultimii-50-de-ani–se-incearca-coruperea-copiilor-prin-modalitati-perverse-precum-o-educatie-sexuala-prematura-436550

  Apreciază

 7. ultimate2050 said, on decembrie 26, 2016 at 2:35 pm

  Fratilor!- Daca la ,, sinodul din Creta, mai marii Bisericii au fost inspirati si luminati ,, de Duhul Sfant ,in ceea ce au hotarat, de ce m-ai trebuiesc imbunatatite si diortosite acele hotarari ? Dumnezeu este desavarsit .Asa si lucrarile si raspunsurile Lui , sunt desavarsite si fara greseala . Dumnezeu ,daca vrea, isi poate corecta creatia dar creatia nu il poate corecta pe creator .Cine face acest lucru ,inseamna , ca relatia pe care o are cu Dumnezeu si viata religioasa pe care o duce , este bazata pe -ratiune si logica- !!! Dumnezeu este deasupra ratiunii si logici .Ca sa putem sa il intelegem pe Dumnezeu in lucrarile Lui si sa ii intelegem raspunsurile, trebuie ca mintea si inima noastra sa fie deasupra- ratiunii si logici -. Un om care , in viata lui religioasa, se bazeaza numai pe aceste doua lucruri ,este un om mort spiritual ( mormant varuit -Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia. Sf.Ev. dupa Matei cap. 23 , vs.27 ) , pe cand cel care , in viata lui religioasa isi pune nadejdea doar in Dumnezeu , este un om viu ( ca un pom rasadit langa izvoarele apelor – psalmul 1 vs.1-3 : 1. Fericit barbatul, care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut;
  2. Ci in legea Domnului e voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea.
  3. Si va fi ca un pom rasadit langa izvoarele apelor, care rodul sau va da la vremea sa si frunza lui nu va cadea si toate cate va face vor spori: ) . In Biserica lui Dumnezeu nu oamenii hotarasc dogme si canoane ! Ci insusi Dumnezeu care este Stapanul Bisericii si Capul Bisericii : IISUS HRISTOS DUMNEZEU . Cum ? Prin – ADEVARATII LUI SLUJITORI SI PASTORI AI BISERCII : SFINTII LUI DUMNEZEU .Ori daca ei ne spun noua ca m-ai poate fi imbunatatite si diortosite acele hotarari din Creta,nu cumva ceea ce sa hotarat in Creta, are la baza ratiunea si logica unor oameni si nu inspiratia Duhului Sfant .Daca asa stau lucrurile inseamna ca avem niste hotarari, votate de niste morminte varuite adica -moarte-.Fara viata .Ori Biserica este Vie. Ingradita si intarita de Duhul Sfant care este Dumnezeu ( cum marturisim la crezul de credinta ortodox : si intr-u Duhul Sfant DOMNUL DE VIATA FACATORUL), prin cele SAPTE SFINTE SINOADE ECUMENICE (si nu ecumeniste ).Lucrurile facute fara Dumnezeu nu sunt dela El . Sunt din alta parte !!! Crestinii cu adevarat ortodocsi , traiesc, slujesc si marturisesc:- UN DUMNEZEU INCHINAT SI SLAVIT IN SFANTA TREIME, SINGURUL SI ADEVARATUL BOTEZ- CRESTIN ORTODOX- SI SINGURA CREDINTA ADEVARATA ,MANTUITOARE SI DREPTMARTURISITOARE- CREDINTA ORTODOXA- . AMIN. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca in aceste vremuri grele de incercare -SA STAM DREPTI ! SA STAM CU FRICA ! SA LUAM AMINTE ! – pe Dumnezeu sa nu tradam , credinta noastra sa o marturisim chiar de ar fi sa si murim ! Amin.

  Apreciază

 8. […] VIDEO. Parintele ARSENIE PAPACIOC despre IERARHII ECUMENISTI: “TAIEM CAPETELE” […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: