SACCSIV – blog ortodox

HRISTOS SE NASTE! Craciun fericit, fratii mei dragi

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 24, 2016

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ema said, on decembrie 24, 2016 at 10:28 pm

    Craciun fericit!

    Apreciază

    • marinela said, on decembrie 25, 2016 at 2:49 pm

      Hristos s-a nascut,fiti fericiti si bucurosi ca Dumnezeu se naste ,mereu si mereu pt noi.Sa-L slavim pe Domnul!!!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Mihai said, on decembrie 24, 2016 at 10:33 pm

    Doamne ajuta, de asemenea Crăciun fericit

    Apreciază

  3. el said, on decembrie 24, 2016 at 10:45 pm

    Multumim asemenea si tie frate Saccsiv !

    Craciun fericit fratilor si surorilor intru Hristos, Domnul Iisus Hristos Dumnezeu Fiul Cel Nascut din Tatal si mai pe urma din Fecioara intrupat facandu-se si Om desavrasit pentru mantuirea noastra sa va dea har si Dreapta Credinta si sa umple inimile voastre de veselia cea vesnica!

    Maica Domnuui Preacurata sa ne ocroteasca si sa ne daruiasca intelepciunea si mantuirea !

    Apreciază

    • el said, on decembrie 24, 2016 at 10:57 pm

      AXION ! VREDNICA ESTI !

      Apreciază

    • NIMENI said, on decembrie 24, 2016 at 11:14 pm

      vasile, el si toti fratii si surorile,
      CRACIUN FERICIT!
      Sa fim vrednici ca Maica Domnuui Preacurata sa ne ocroteasca si sa ne daruiasca intelepciunea si mantuirea !
      Sa fim vrednici sa sarutam umbra pasilor Mantuitorului Nascut din Tatal si mai pe urma din Fecioara !

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 24, 2016 at 11:59 pm

      Agni Partene Valaaam

      Agni Partene Simons Petras

      Apreciază

      • ioana L. said, on decembrie 26, 2016 at 1:13 pm

        Cu mult drag, sarbarori binecuvantate si un An Nou plin de pace si sanatate.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 26, 2016 at 9:47 pm

        ioana L.

        multumesc asemenea si dv si micilor vietuitori cu cate labutze !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 26, 2016 at 10:04 pm

        …4 labutze ! 🙂

        Apreciază

  4. el said, on decembrie 24, 2016 at 10:57 pm

    Maica Domnului sa ne acopere si sa ne faca fii si fiice ale Ei !

    Apreciază

    • ioana L. said, on decembrie 28, 2016 at 12:31 pm

      Draga „el”
      Asa arata „pisa”Ilie mititelul.

      Apreciază

    • ioana L. said, on decembrie 28, 2016 at 12:35 pm

      Salutari si un Nou An cu sanatate pt.tine si motanul Ilie.

      Apreciază

  5. Matiu Cosmin said, on decembrie 24, 2016 at 11:18 pm

    Craciun fericit. Domnul nostru Iisus Hristos sa ne ajute sa rezistam pana la sfarsit.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ella said, on decembrie 24, 2016 at 11:20 pm

    Craciun binecuvantatI

    Apreciază

  7. Cosmin said, on decembrie 24, 2016 at 11:29 pm

    Craciun fericit frate Vasile, tuturor cititorilor blogului si nu in ultimul rand tuturor romanilor traitori ai Dreptei Credinte.

    Apreciază

  8. Pr. Adrian said, on decembrie 24, 2016 at 11:52 pm

    Sarbatori binecuvantate!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. Iulian said, on decembrie 25, 2016 at 12:18 am

    „O călătorie în comun care să reflecte împreună timp de două zile, la centrul pastoral al Seveso, transmiterea credinței generațiilor mai tinere. Relații și grupuri de lucru pe care le-au permis un dialog fructuos. ” La încheierea conferinței, care a reunit preoți și laici al Episcopiei românești din Italia și ambrozian, definiția dată de Permanent diaconul Roberto Pagani, șeful Comisiei pentru Ecumenism și Dialog, este sinteza unei comparații fericit cu privire la aspectele care afectează toată lumea. „Cele două abordări pe aceeași temă au permis o amplitudine care nu este de obicei atinsă de spovedania unică”, remarcă Pagani, care este lângă vicar episcopal, Mons Luca Bressan.
    Deci, ce modalitate mai bună de a termina întâlnirea de două zile pe care Cardinalul Scola, reprezentând 230 de parohii ortodoxe române din Italia, o episcopie foarte tânără, cu 10.000 de botezuri, înregistrate în fiecare an, începând cu anul 2010.

    Fiind împreună în practica de zi cu zi

    „Sunt convins că în Europa ar trebui să joace Ecumenismul un rol principal în ceea ce privește marea sarcina de a proclama Hristos cetățenilor bătrânului continent, obosit, a încercat și de multe ori uita Botezul lor – a spus Arhiepiscopul, care în față Siluan-l episcop și o delegație de peste douăzeci de miniștri români, unii însoțiți de soțiile lor și copii mici -. Într-o societate ca a noastră la plural, în comparație cu marea nevoie de sensul vietii pentru noi este Isus Hristos, unitatea nu este numai de dorit, dar esențial. Dacă nu suntem unul, celălalt nu crede. Trebuie să ne comunice un ecumenism complet nou și diferit. Din partea noastră va punem la dispozitie instrumente, pornind de la biserici, dar este într-adevăr să se reunească din cadrul practicii de zi cu zi. Ne dorim să fie în concordanță cu poveștile și tradițiile fiecăruia, o singură Biserică. La rândul tău, angajamentul nu este doar de a exercita o slujire în favoarea credincioșilor care trăiesc aici, ci de a contribui la propunerea unificată a lui Hristos. ”
    Pe scurt, un mod de viață care urmează să fie propuse pentru oameni, atât de mult, astfel încât Cardinalul pune accentul pe: „În Europa, în calitate de catolici și ortodocși, trebuie să jucăm și să ne imaginăm cu mare creativitate un rol cu ​​totul nou. Un ecumenism adevărat poporul misionar, capabil să se întoarcă să vorbească cu inimile tuturor. a venit timpul, cu fenomenul de migrație, care, de asemenea, ai afectat, un ecumenism care trebuie să ne vadă cu scopul de alegeri practice, fără a exclude activitatea doctrinară necesară a corpurilor Bisericilor. O pluralitate în unitate, care bogăția reală și care devine caracterul unei propuneri fascinant. Într-o societate marcată de individualism, care își asumă caracterul unui autism spiritual, trebuie să se schimbe în mod radical, schimbul de nevoia există, dar cu un nou look „.
    De asemenea, pentru că nu mai este un ecumenism omogen. „În lumea catolică marea problema care trece pe credința noilor generații este caracterizat printr-o articulație, uneori atât de exasperată, că principiul unității dispare, iar dimensiunea pastorală generală ar putea fi de mare ajutor”, ea punctuates Scola vorbind direct prezent.

    Un dialog non-verbal, dar esențial

    Cuvintele colectate imediat de la Siluan episcop, care este interesul real, a asistat la un dialog care, cu toate acestea, „nu vrea să emită doar idei, dar este interesat în a vorbi despre o viață comună cu durata de 1000 de ani.”
    „Deși de-al doilea mileniu al creștinismului ne-a despărțit, astăzi ne confruntăm cu o imensă provocare. Am ieșit de la comunism la o cale nepregătit, vaccinate de materialismul dialectic, ideologic, dar nu și practic. Suntem o diaspora tânără și eradicate – observă Siluan aduce datele din cele peste un milion de români din Italia și 150.000 de copii care frecventează școlile din țară, având cel puțin un părinte român -. Observăm că, împreună, aveți posibilitatea să partajați, de asemenea, preocuparea pentru această lume care nu mai știe unde merge. În calitate de creștini trebuie să fim preocupați pentru mântuirea tuturor. Această lume secularizată este insensibil iar acest lucru ne obligă să ne întoarcem asupra cauzei și în cauză, să fie mai puțin discursivă și să crească în, pentru a face curățirea sufletului, pentru a elimina ceea ce ne împiedică să ne deschidem spre celălalt. Acest lucru creștinismul, care duce în inima întregii lumi, cred că, ar putea fi baza unui alt tip de relație între creștini, ceea ce constituie un punct de plecare pentru un dialog pe o bază non-verbală, dar esențială. Din diferite orizonturi noastre, se apropie și mai aproape de Hristos: numai această convingătoare „, a conchis episcopul.
    În cele din urmă, înainte de schimbul de cadouri, un ultim gând al Cardinalului la o întrebare privind căsătoriile mixte, plasate de părintele Traian Valdman, la Milano, timp de 40 de ani și astăzi unul dintre decanii Bisericii Ortodoxe Române din Lombardia. „Este ca și cum a făcut Dumnezeu constrânge ecumenismul printr-unul dintre factorii constitutive ale experienței umane. Într-un ecumenism căsătorie mixtă ne sunt practicate acasă, în fiecare zi, în ceea ce privește și în creșterea copiilor. În acest domeniu, familia este esențială. Trebuie să fim atenți la presiunea mass-media, care tinde să însemne că familia este o realitate și de a depăși criza. Nu este adevărat, în criză este relația dintre bărbat și femeie. Familia este primul subiect al Evanghelizare și a familiilor mixte sunt expresia de bază a ecumenismului care are nevoie disperată Europa. „

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 25, 2016 at 12:53 am

      Iulian

      Asta-i traducerea la articolul acela din italiana?

      Apreciază

      • Ionut said, on decembrie 25, 2016 at 1:45 pm

        Da, dar pare mai degraba o traducere facuta cu google.

        Apreciază

      • Ionut said, on decembrie 25, 2016 at 1:57 pm

        Concluzia din finalul articolului mi se pare cea mai socanta, anume ca Dumnezeu ne-ar obliga la ecumenism prin intermediul familiilor mixte si ca Europa are nevoie disperata de ecumenism.
        De fapt concluzia trebuie citita invers: prin politicile privind „mobilitatea fortei de munca”, „libertatea de miscare” si prin polarizarea bogatiei materiale a fost incurajat fenomenul migrationist, amestecarea, pierderea radacinilor si identitatii culturale, care inlesnesc azi sincretismul religios.

        Apreciază

  10. vio said, on decembrie 25, 2016 at 12:23 am

    Hristos se naste, Slaviti-L. Craciun fericit.

    Cuvine-se cu adevarat,
    Sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu…

    Apreciază

  11. Daniel Focsa said, on decembrie 25, 2016 at 12:28 am

    @saccsiv

    Craciun fericit si multumiri !

    Apreciază

  12. Radu Humor said, on decembrie 25, 2016 at 12:31 am

    Crăciun fericit , cu sănătate, iertare şi rugă necontenită !

    Apreciază

  13. valentinortodoxblog said, on decembrie 25, 2016 at 6:06 am

    Crăciun fericit, scumpul nostru frate Vasile și tuturor celor care frecventati activ acest blog atât de valoros! Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute, ținându-ne de mână pe drumul acesta greu al vieții, presărat cu slăbiciuni și încercări. Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria să mijloceasca pentru noi în fața tronului Sfintei Treimi, ca să prindem și noi un colțișor de Rai, în vremurile acestea atât de înșelătoare!

    Apreciază

  14. adriandirnescu said, on decembrie 25, 2016 at 6:42 am

    Craciun fericit! La multi ani!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 25, 2016 at 8:37 am

      adriandirnescu

      Craciun fericit!

      Frate, vrei sa te alaturi echipei portalului, sa faci unele schite la unele articole?

      Apreciază

  15. Valentin said, on decembrie 25, 2016 at 9:51 am

    Craciun fericit! Sanatate si putere de izbanda de la domnul Hristos cu toti sfintii Lui.

    Apreciază

  16. David said, on decembrie 25, 2016 at 10:56 am

    Crăciun fericit, plin de bucurie duhovnicească!

    Apreciază

  17. Alexandru TM said, on decembrie 25, 2016 at 11:09 am

    Mantuire dragilor.

    Nasterea Domnului Hristos, sa o petrece-ti in pace.

    Mantuire

    Apreciază

  18. evtodiev said, on decembrie 25, 2016 at 11:11 am

    Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare
    Unui băiețel care vrea o poveste de Crăciun

    25 decembrie – Nașterea Domnului

    Apreciat de 1 persoană

  19. ioan said, on decembrie 25, 2016 at 11:42 am

    CRACIUN FERICIT!

    Apreciază

  20. mihay2016 said, on decembrie 25, 2016 at 12:36 pm

    Craciun fericit la toti si Doamne ajuta!

    Apreciază

  21. gabi said, on decembrie 25, 2016 at 12:58 pm

    Craciun fericit si Pruncul Iisus sa ne fie lumina in vremurile acestea tulburi! Am ramas datoare, Vasile, dar nu pentru mult timp. Iertare!

    Apreciază

  22. dante said, on decembrie 25, 2016 at 1:17 pm

    Craciun fericit fratilor!

    Apreciază

  23. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 25, 2016 at 1:27 pm

    Craciun Fericit !

    Apreciază

  24. Ionut said, on decembrie 25, 2016 at 1:43 pm

    Craciun fericit!

    Apreciază

  25. mikaella1983 said, on decembrie 25, 2016 at 4:01 pm

    Craciun fericit tuturor crestinilor ortodocsi iar nasterea Mantuiorului Iisus Hristos sa lumineze mntile tuturor pentru a ne indrepta cu totii pe calea pocaintei si a mantuirii.Fara nasterea Domnului nu ar fi posibila nici mantuirea noastra!

    Apreciază

  26. Apa trece, pietrele rămân. said, on decembrie 25, 2016 at 4:20 pm

    Bucurii duhovnicești tuturor!

    Apreciază

  27. didi said, on decembrie 25, 2016 at 4:30 pm

    CRECIUN FERICIT tuturor cititorilor blogului, tuturor romanilor traitori ai Dreptei Credinte și fratelui Vasile sanatate cu putere de munca pentru a continua acest blog.

    Apreciază

  28. Emil Baciu said, on decembrie 25, 2016 at 5:23 pm

    Craciun fericit ! La multi ani !

    Apreciază

  29. Gabriel said, on decembrie 25, 2016 at 5:32 pm

    Praznic Frumos. Sănătate și Tot ce-i Bun. Nașterea Domnului Iisus Hristos, din Maica Pururea Fecioara Maria, cu Lumină, Pace, Liniște, Iertare și Iubire. Slavă Sfintei Treimi Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt Mângâietorul, Doamne Ajută. Cu iubire creștinească, respect și prietenie

    Apreciază

  30. Templier said, on decembrie 25, 2016 at 6:02 pm

    Calin Merca si Emil Floare – A venit si-aici Craciunul
    https://templierblog.wordpress.com/2016/12/25/hristos-se-naste-mariti-l/

    Corului Armatei Rosii: Inghitit de Marea Neagra
    https://templierblog.wordpress.com/2016/12/25/s-au-dus-sa-cante-cu-ingerii/

    Apreciază

    • VioletaB said, on decembrie 25, 2016 at 8:11 pm

      Sarbatori binecuvantate tuturor cititorilor blogului! Craciun fericit tuturor, intarire in credinta si bucurii duhovnicesti!

      Apreciat de 1 persoană

  31. Ioana said, on decembrie 25, 2016 at 6:15 pm

    „Fecioara astăzi pe Cel mai presus de fiinţă naşte şi pământul peşteră Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc şi magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi S-a născut prunc tânăr, Dumnezeu Cel mai înainte de veci.”

    Fie ca Naşterea Mântuitorului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos să vă bucurie si viață veșnică in Împărăţia Cerurilor!

    Apreciază

  32. blue said, on decembrie 25, 2016 at 8:02 pm

    Liniște, pace și multă sănătate sa vă aducă Nașterea Domnului, frați români de pretutindeni! Multă sănătate și putere de muncă, frate Saccsiv!

    Apreciază

  33. Manea Mihaela said, on decembrie 25, 2016 at 9:04 pm

    Fie că lumina nașterii Domnului să ne oranduiasca viață pe calea dulce a mantuirii
    CRACIUN FERICIT !

    Apreciază

  34. Mirela said, on decembrie 25, 2016 at 9:54 pm

    Naşterea Mântuitorului lumii să umple de bucurie, de pace şi de lumină sufletele tuturor fraţilor întru Hristos şi să ne dea nădejdea biruinţei!

    Apreciază

    • Adrian said, on decembrie 26, 2016 at 10:34 am

      AMIN !

      Slavă să aibă…

      Slavă să aibă nesfârșită
      Dumnezeirea-ntreită
      Unimea nedespărțită.

      Tatăl Atotțiitorul
      Și Fiul Izbăvitorul
      Și Duhul Mângâietorul.

      Unul fiind în trei fețe
      S-a pogorât să ne-nvețe
      Să ne-arate cu blândețe.

      Să pricepem, să-nțelegem
      Să cunoaștem, să alegem
      La iad în munci să nu mergem.

      Că în cer sunt multe case
      Împodobite frumoase
      Tot cu raze luminoase,

      Unde drepții se adună
      Cu toți sfinții împreună
      Și își fac tot voie bună.

      Și cântând c-o glăsuire
      Dănțuiesc într-o unire
      Dând lui Dumnezeu mărire.

      (https://www.youtube.com/watch?v=dJBGLmKt9j8)

      Oameni buni, tuturor celor ce iubiți DREAPTA CRENDINȚĂ, vă doresc din tot sufletul meu să vă ajute Dumnezeu în implinirea gândurilor celor bune spre mântuirea sufletelor voastre !

      Doamne ajută !

      Apreciază

  35. ban said, on decembrie 25, 2016 at 10:06 pm

    Sarbatori cu pace si mantuire tuturor!

    Apreciază

  36. Mary said, on decembrie 25, 2016 at 10:41 pm

    Zile binecuvantate de Nasterea Domnului, tie Saccsiv si tuturor celor de aici de pe blog.
    Si Dumnezeu sa ne dea tarie in a face pace cu El, intregii omeniri. Domnul sa ne ierte si sa ne ajute mai in sus inspre Voia Lui.

    Apreciază

  37. geo said, on decembrie 25, 2016 at 11:34 pm

    Craciun Fericit! tuturor. Astazi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al Fiului si al Maicii Preacurate, am ajuns, din nou, la Balaceanca…cei de acolo, cei internati, mi s-au parut mai cuminti fata de alte dati…insa tot ne abordau cu cereri de bani, haine, incaltaminte…unii mai in putere, se plimbau prin curte, in pijamale si papuci, in ciuda vremii…

    Vad ca si Trump a postat un tweet

    Cred ca era timpul sa se revina la traditionala urare, dupa dezastrele corectitudinii politice neomarxiste…

    Apreciază

  38. Mihai said, on decembrie 26, 2016 at 12:47 am

    Craciun fericit si Doamne ajuta!

    Apreciază

  39. Aurora said, on decembrie 26, 2016 at 12:48 am

    Craciun fericit tuturor, pace, bucurie si mantuire !

    Apreciază

  40. Raluca said, on decembrie 26, 2016 at 12:23 pm

    Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos să ne aducă în inimi pace, bucurie, putere și înțelepciune pentru a merge pe calea Dreaptă a mântuirii.

    Apreciază

  41. Apa trece, pietrele raman said, on decembrie 26, 2016 at 1:47 pm

    Primiti cu colindul?

    Apreciază

  42. ilioara said, on decembrie 26, 2016 at 11:33 pm

    pruncii Domnului sa fiti,
    darurile Lui sa primiti !
    mila Dumnezeiescului Prunc sa va fie,
    cununa rabdarii si a mantuirii !

    Apreciază

  43. Mihaela Mihoc said, on decembrie 27, 2016 at 3:42 am

    Fratilor, surorilor, Maicuta Domnului din primele doua icoanele sta CU SPATELE LA FIUL SAU!!!! Si are o pozitie… nefireasca, jumatate din trup este rasucita, jumatate este cu fata in sus (de la brau in jos). Vorbiti cu un specialist, este foarte trist…

    Anul acesta in Iasi nu s-a gasit de cumparat in comert nici o felicitare ortodoxa, toate sunt catolice!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 27, 2016 at 8:51 am

      Mihaela Mihoc

      Zi-ne mai multe, ca sa nu mai gresim.

      Apreciază

    • el said, on decembrie 27, 2016 at 12:37 pm

      Mihoc

      atata de „specialista” esti ca nici macar NU ai citit Erminia unde se spune EXACT cum si DE CE stau persoanele pictate si CUM trebuie sa inelegm asta.
      Desi NU MERITI sa te lamuresc ca te crezi „specialista” spun pentru ceilalt frati: Icoanele sunt 100% ORTODOXE,Maia Domnului ASA TREBUIE pictata, este vorba de atitudinea Ei ffata de TAINA facuta prin Ea. cum vede Fiu al Ei pe Dumnezeu , se minuneaza si se sfieste cugetand la asa o TAINA, TAINA cea din veci ascunsa si d eingeri nestiute se impineste acum prin Ea.

      Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.