SACCSIV – blog ortodox

Scrisoarea părintelui Iulian Prodromitul către părintele Simeon pentru a rămâne statornic în poziția Sfinților Părinți

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 19, 2016

   Dupa cum stiti:

Video. PARINTELE SIMEON: Cand va veni la mine, ii voi cere MITROPOLITULUI TEOFAN sa renunte la semnatura din Creta, altfel VOI INTRERUPE POMENIREA LUI

Apoi:

L-au „răzgândit” iar pe pr. SIMEON Zaharia? Comunicatul măn. Sihăstria zice că DA! Părintele a fost IZOLAT, încât NIMENI să nu-l poată întreba

   Iata si ce putem citi la Scrisoarea părintelui Iulian Prodromitul către părintele Simeon pentru a rămâne statornic în poziția Sfinților Părinți de pe Aparam Ortodoxia:

click pe imagine pentru a mari

 

 

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on decembrie 19, 2016 at 7:52 pm

    saccsiv

    Adrian Grigoriu e un securist diversionist, afon in teologie, a fondat in 1990 firma de securitate ARGUS.

    – Dintre candidații la Primăria Capitalei vă recomand trei candidați: domnii Constantin Cojocaru, Dan Nicușor și Adrian Grigoriu. Îi cunosc pe toți trei! Sunt oameni serioși, cu intenții cinstite, competenți. Oricare dintre ei este mai bun decât toți candidații partidelor parlamentare!
    – Dintre cei trei, mă pun garant pentru arhitectul ADRIAN GRIGORIU. Cunosc bine potențialul său de dăruire pentru binele comunitar! Și-a dovedit competențele de arhitect și manager, de bun gospodar în Canada (1980 – 1990), iar după 1990 în România.
    Adrian Grigoriu a înființat prima firmă de pază și ordine din România, firma ARGUS, pentru a contracara inerția și imobilismul din poliție. (Ion Coja)

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/13/adrian-grigoriu-zice-bine-dar-aplica-gresit/

    Apreciază

    • Fratele Mihail said, on decembrie 20, 2016 at 1:17 pm

      Pe facebook, Adrian Grigoriu îi atacă furibund, în comentarii, pe cei ce sunt împotriva pseudo-sinodului cretan, acuzându-i că fac tulburare în Biserică.

      Apreciază

    • guti flo said, on decembrie 20, 2016 at 4:14 pm

      Sfintii parinti ne recomanda sa nu ne punem garant pt nimeni!. Cu atat mai mult pt un politician….despre care ne spun tot ei, ca in vremurile de pe urma, toti cei care vor avea legaturi cu statul, cu sistemul pe care l-au pregatit, indiferent daca sunt sau nu fara prihana, vor cadea sub osanda! Toti politicienii din zilele noastre sunt o apa si un pamant…cel care isi da seama de ce compromisuri se fac in politica si este om cu frica lui Dumnezeu, se retrage si nu mai candideaza pt nici un post fara nici un fel de regret…este un exemplu in vietile sfintilor ( nu mai tin minte exact unde anume, dar stiu sigur ca am citit in vietile sfintilor) despre cineva care sa pus garant si a patit-o rau de tot, in concluzie a venit ingerul pazitor si ia spus sa nu mai faca asa ceva pt nimic in lume. Doamne ajuta!

      Apreciază

  2. Emil Baciu said, on decembrie 19, 2016 at 7:57 pm

    Doamne, tine-l pe parintele Iulian Prodromitu printre noi, pentru noi ! Multe bucurii ne-ai daruit Doamne prin el. Iti multumim ! Fie ca parintele Simeon, macar acum in ultimul ceas sa se hotarasca cu cine vrea. Nadajduim sa aleaga pe Dumnezeu si nu pe antihrist. Doamne, lumineaza-l !

    Apreciază

  3. mihay2016 said, on decembrie 19, 2016 at 8:23 pm

    Stiu ca nare legatura cu subiectu dar oare iar sa se agraveze situatia dintre Turcia si Rusia!! http://www.cotidianul.ro/ambasadorul-rus-in-turcia-a-murit-impuscat-293199/

    Apreciază

  4. mirean said, on decembrie 19, 2016 at 9:08 pm

    Credeți ca va ajunge scrisoarea asta la dansul?

    Apreciază

  5. Pąʍvo said, on decembrie 19, 2016 at 10:08 pm

    Parinte drag, nadajduim la Bunul Dumnezeu sa mai amane chemarea si sa ni te mai lase printre noi, pentru a ne fi lumina pe calea mantuirii ! Desi nevrednici suntem si pentru nesimtirea si pacatele noastre s-au ingaduit toate acestea…
    Am vazut lumina zilei pe aceleasi meleaguri, am povestit si am trait atatea momente sfinte impreuna. Fie ca Dumnezeu sa nu ne lase pana in sfarsit !

    Impartasesc aici cateva versuri ale parintelui Paisie, botosanean de-al nostru…

    „Multe aș avea de însemnat
    Din cele auzite de la el,
    Dar să nu-l supăr, le-am lăsat,
    Scumpul și iubitul meu bătrânel.
    Te-aș ruga, dragă părinte,
    Dacă nu te supăr iarăși,
    Poate-ți mai aduci aminte
    De-al tău părinte și tovarăș
    Și după cum în viață ne-am ajutat,
    Trăind opt ani în voie bună,
    Doresc și eu să fiu iertat
    Și dincolo să fim tot împreună.
    Amin.”

    Apreciază

  6. mircea.v said, on decembrie 19, 2016 at 10:11 pm

    pt @un crestin,

    asa incepe scrisoarea
    „Ne-am bucurat cu totii…”
    Daca Parintii din Athos se bucura, noi mirenii ne bucuram si mai tare cand auzim de un preot marturisitor, ca noi santem de 1000 de ori mai neajutorati si slabi decat Parintii din Athos.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 19, 2016 at 11:48 pm

      mircea.v

      Tu cu cine vorbesti?

      Apreciază

    • Un crestin said, on decembrie 20, 2016 at 5:48 pm

      Mircea V si Mirela
      Eu ca unul ce ma consider crestin din mila Lui Dumnezeu, vreau sa vă mărturisesc ca am avut bucuria de a primi si citi scrisoarea inainte de a fi postata pe net , personal cunoscandul si pe parintele Iulian cu ceva timp in urma (am postato aici ca nu aveam cum sa o scot din telefon altfel , nu prea am experienta )
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1194713560625189&id=100002596684822
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1194714253958453&id=100002596684822
      Referitor la mesajele postate de mine si in care sunt calomniat de unii comentatori de pe aici ( sincer va spun ca imi e frica sa merg cu ei „pe cale”), cu ce am gresit ? dar va rog sa comentati daca nu in duh crestinesc , macar cat mai aproape

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 20, 2016 at 7:12 pm

        Un crestin

        Esti calomniat? Alea nu sunt calomnii, prietene. Calomnii sunt unele dintre atacurile la adresa mea, permise de preotul Ciprian Ioan Staicu pe blogul sau.

        Ti-e frica sa mergi cu fratii de aici „pe cale”? Dar cu cei ce scriu, precum in exemplele de mai jos, nu ti-e frica sa mergi „pe cale”? Iata ce-i scrie Luciky, despre saccsiv, preotului Ciprian Ioan Staicu, pe blogul ultimului:
        “Normal ca nu va suporta! Caci ati atacat duhul ce il poseda. Duhul injuraturilor homosexuale, deprinse de la sodomiile repetate specifice inchisorilor in care a fost incarcetat, duhul profanarilor contra Maicii Domnului si chiar a Mantuitorului, spiritului sau „intreprinzator” prin paypal si faptul ca temperati unii rataciti de prin Moldova cu care se inhaita, si pe care ii venereaza! Care in fapt sunt monahi cu abateri grave, care abia acum ca pretext baga in fata nepomenirea!
        Trebuie dat pe fata, caci sunt multi pe care ii induce in eroare!
        Va iubim parinte!”

        Ai aceleasi idei cu preotul Ciprian Ioan Staicu. Ba chiar si acelasi stil.

        Si n-ai raspuns la principala intrebare: TU ESTI PREOTUL CIPRIAN IOAN STAICU?

        Apreciază

      • Angela said, on decembrie 20, 2016 at 7:47 pm

        @Saccsiv

        Nu stiu ce parere ai de pr Ciprian (nu prea buna din ceea ce scrii – nu stiu istoria, nu intru in detalii dar este inca o dovada ca ne apropiem de vremrile din urma cand oamenii nu se mai pot intelege) insa analfabet nu este. Sigur. (vezi „cunoscandul „, „postato ” si multe alte greselute de sintaxa, frazeologie, folosirea spatiilor pe care nu le face cineva care respecta limba romana si care a scris la viata lui o lucrare de doctorat)

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on decembrie 21, 2016 at 5:01 pm

        @Saccsiv

        Tu n-ai de cine sa te mai iei ? Ce te-apuci ca disperatul sa cauti ip-uri sa vezi cine indrazneste sa zica ceva rau de tine ? Ai asa mare credinta in tehnologie ? Nu stii ca asta, dupa Sf. Ni Athonitul e stiinta vicleanului si de cele mai multe ori piedica la mantuire ne este ? Se rade dracu, ca am inceput sa ne dezbinam aiurea intre noi.
        Nu cred ca-i sta in caracter parintelui Staicu sa se ascunda dupa alt nume, plus ca un ip il pot intercepta multi si se pot folosi de el… Stiu si eu minuni din astea si daca vrei, te invat… N-o fi parintele Ciprian Staicu un sfant (pentru ca DA, nu trebuia sa posteze injurii la adresa ta pe blogul sau)… dar nu uita, ca si tu permiti comentarii turbate ale unora pe aici. Si eu am mai sarit calul cu unele comentarii si era bine daca nu le-ai fi publicat.
        Parintele Staicu e un marturisitor, nu mai pomeneste pe arhiereii astia COCLITI… (na.. ca am inceput sa scriu ca ”el” si-mi sare tastatura) – e prigonit, oprit de la slujbe, iar tu te superi pe una care e la ciclu… Doamne iarta-ma !
        Rabda si tu… Ar trebui sa fim mai uniti in aceste zile si sa trantim cu iubirea de sine la pamant.
        Dumnezeu sa va ierte !

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 21, 2016 at 7:25 pm

        Pąʍvo

        N-am de cine sa ma mai iau? Dar de cine m-am mai luat?
        Despre ip-uri nu stii nimic, n-ai ce sa inveti pe nimeni.
        A fost unire, apoi a venit dezbinarea. Iar dezbinarea n-a venit de la mine. Uiti istoria cand si tu ai fost prigonit sau ai fost un prefacut?

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on decembrie 21, 2016 at 8:07 pm

        Noi monahii si preotii suntem prigoniti… Tu doar iti dai cu parerea pe blog. N-are rost sa-ti mai spunem nimic, din moment ce esti asa indoit sau complexat de oarece urmaritori.
        Nu-ti sta bine sa fii increzut si ar fi corect sa-ti ceri iertare parintelui Staicu.
        Si hai sa-ti mai spun ceva:
        De unde stii tu ca nu ma pricep la ip-uri ? Nici nu ma cunosti. Ai spart vreodata vreun site ? Ai stiut ca site-ul mitropoliei Olteniei a fost hackuit nu demult si a fost nefunctionabil cateva zile ? Da, am fost ispitit in d-astea, dar o sa ma potolesc… Iti dai cu presupusul aiurea si te impiedici de nimicuri, omule. Nu esti expert in ortodoxie si nu le stii tu pe toate. Ia si tu aminte la o mustrare si nu mai fi ironic si asa panicat.
        In general te admir pentru ceea ce faci pe acest blog. Dar… ai si tu greselile tale.
        Sa fii iertat.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 21, 2016 at 10:47 pm

        Pąʍvo

        Baiete, ti-a cazut si tie masca …

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 21, 2016 at 6:36 pm

        Angela

        Când umbli cu cioara vopsită, poţi să mai „vopseşti” şi croncănitul, ca să fii mai convingător şi să nu fi depistat ca farsor. Dacă eşti analfabet, e greu să nimereşti varianta corectă gramatical, însă invers e la mintea prostului 🙂

        Nu ai auzit de vorba „a face pe prostul”?
        Era şi un fel de banc pe tema asta: dacă faci pe prostul, ai grijă că s-ar putea să rămâi aşa!
        Aviz amatorilor!

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on decembrie 21, 2016 at 6:46 pm

        Acum am vazut ca cea cu ”par de drac” e un el… Ioan Motocu.
        Sfatul meu e sa nu mai postati comentariile defaimatoare, pe nicaieri !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on decembrie 28, 2016 at 10:36 pm

        Saccsiv,

        un crestin e parintele Ciprian Staicu?
        Nu am chef sa imi trimita nici un mail si sa analizez vreun document, uf…. mai ales daca e despre bOCA…. ii dau skip 😀

        nu am nimic cu parintele Ciprian personal, doar cu stilul, ratacirile si calomniile sale….

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 28, 2016 at 10:39 pm

        in rest, cred ca au mai ramas niste comentarii la spam, la articolul cu parintele Sava despre Nil si Boca.
        Iertare.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 28, 2016 at 10:50 pm

        Ioana

        Bine ca mi-ai spus. Vezi te rog da au aparut toate acum.

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 5:16 pm

        saccsiv,

        Te rog si eu ceva o data

        Te rog multi sa stergi comentariul lui un crestin de la articolul. Uite acesta de la ora mentionata.

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/30/parintele-eftimie-mitra-il-sustine-pe-parintele-pamvo-si-bastionul-ortodox-de-la-radeni/comment-page-1/#comment-339402
        Un crestin said, on Decembrie 31, 2016 at 1:32 pm

        Multumesc mult. Acest „un crestin” e pus numai pe viclenii si marsavii,

        Multumesc mult inca o data.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 31, 2016 at 7:26 pm

        Ioana

        Nu stiu ce sa sterg.

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 7:18 pm

        Saccsiv
        mi-a trecut. Paguba-n ciuperci.

        Faci cum crezi.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 31, 2016 at 11:33 pm

        il gasesti daca dai un search ctrl+f cu sintagma: Un crestin said, on Decembrie 31, 2016 at 1:32 pm De fapt m-as bucura sa il stergi….

        chiar si cu raspunsul meu si al Mirelei. Il pun eu la loc in alta parte. Iertare. Sper sa nu se supere crestinul si sa zica ca e nedrptatit, ca poate si altii vor sa le fie sterse incondeierile. Dar aluzia din acea fraza chiar mi se pare o insulta. Si nu numai la adresa mea.

        Stai sa caut si dupa numarul comentariului:

        oricum e de la 1:32 pm

        cred ca acesta e, pe la mijloc apare

        Multumesc si iertare

        Dar daca crezi ca nu e fair play sa il stergem poti sa il lasi. Nu e mare paguba! 🙂

        Apreciază

  7. mircea.v said, on decembrie 19, 2016 at 10:20 pm

    Ce mi-a placut „formatul”… Ma asteptam la un text scos la imprimanta, asa cum sade bine pt aceste vremuri. Si, surpriza foarte placuta, o scrisoare scrisa de mana. Scrisoare scrisa. Pai scrisoarea scoasa la imprimanta nu e scrisoare, ca nu are legatura cu scrisul omului, ci cu o masina. Ar trebui sa-i spunem imprimata.
    Mult mai calda si mai umana o scrisoare scrisa de mana.

    Apreciat de 2 persoane

  8. tudor said, on decembrie 19, 2016 at 10:26 pm

    Vrednic este! Doamne il pazeste intru multi ani pe parintele Iulian Prodromitul si intoarce la dreapta credinta pe parintele Simeon, ca amandoi impreuna sa aiba parte de Tine in rai.

    Apreciază

  9. Pąʍvo said, on decembrie 19, 2016 at 10:58 pm

    Parintele Iulian – 2003

    Apreciază

  10. Lucretia said, on decembrie 20, 2016 at 10:20 am

    Lacrimi pentru ecumenişti
    Îmbracă-te în doliu, eternă Ortodoxie, şi plângi pentru fiii tăi răniţi de erezia ecumenistă!
    Plângi, Ortodoxie, văzând cum cununile câştigate cu nevoinţă cad de pe capetele ierarhilor, preoţilor, călugărilor şi mirenilor spre bucuria îngerilor cazuţi!
    Plângi, Ortodoxie, văzând cum, în locul chipurilor luminate de Duh Sfânt, apar tot mai multe chipuri purtând măşti metalice care rostesc reci cuvinte ce nu mai ajung la inima! Căci ecumenismul ni se întipăreşte pe chip, fie că vrem, fie că nu vrem. Asa cum mincinosul se deosebeşte de la chip de omul sincer, tot aşa ecumenistul se deosebeşte de ortodoxul sincer, devotat lui Hristos. De aceea, asa cum spunea parintele Justinian Chira, trebuie să ne dezicem cu fermitate de această molimă care bântuie în mediul ortodox. Dacă pentru bolile trupeşti alegem cei mai buni medici, la fel trebuie să procedăm şi cu bolile sufleteşti. Aşa cum spunea Sfântul Serafim de Sarov, ,,scopul vieţuirii creştine este dobândirea Duhului Sfant”, fără de care nu există mântuire. Deturnarea acestui scop prin invenţii ecumeniste are efecte directe asupra mântuirii. Pentru astfel de situaţii, românii au o vorbă: ,,Fereşte-mă, Doamne, de omul lui Dumnezeu cu năravul celui rău!” , adică omul se roagă să fie ferit de omul care care se preface credincios pentru a-i înşela vigilenţa. De atei, ştie cum să se ferească, dar de ecumenişti, acum îşi creează anticorpi.
    Plăngi, văzându-i pe cei ce bolesc de ecumenism cum se roagă pentru UNITATEA credinţei, făcând din aceasta un idol!
    Plângi, văzând cum, alături de icoanele ortodoxe, apar la vânzare icoaane profanate, având semne oculte pe ele, cel mai des întâlnit fiind ,,cornuta”, adică degetul mic şi arătătorul întinse complet, iar celelalte îndoite, semn al zeului vrajitoriei!
    Plângi, văzând cum, cum, de dragul evantajelor lumeşti, te-am trădat la Creta, iar acum cădem ca frunzele noi, înşine, în loc să-i ajută şi pe altii să se ridice, asemănându-ne cu Iuda Iscarioteanul. Da. Şi eu te-am trădat prin păcatele mele, prin faptul că te mărturisesc cu tastatura, dar inima mea e nevindecată de patimi. Şi eu i-am ajutat să te trădeze prin tăcerea mea.
    Plângi, văzând cât de uşor renunţăm la ieroschimonahi, la Moliftele Sfantului Vasile, la rugăciunile de noapte!
    Plângi, văzând cum se împlinesc cuvintele psalmistului
    ,,19. De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai. ” ( Psalm 49)

    Plângi, cu Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos care i-a apărut în vedenie ucenicului său Epifanie, arătându-i că sufletele sodomiţilor petrec în iad, în colibe murdare, cu multe necurăţii de oameni şi de câini. I-a mai arătat că păcătoşii petrec în temniţe întunecoase, având înfăţişări diferite, în funcţie de păcatele lor. Astfel, Dumnezeu i-a făcut pe desfrânaţi să semene cu porcii, pe hoţi – cu lupii, pe înşelători – cu vulpile, pe iubitorii de arginţi – cu pisicile, pe cei mânioşi – cu fiarele, pe pomenitorii de rău – cu viperele, pe mincinoşi – cu şopârlele, pe cei lacomi – cu caii, pe beţivii – cu îndrăciţii, pe eretici – cu bălegarul, pe cârciumari – cu măgarii, pe proprietarii de bordeluri – cu antihrist, pe hulitori – cu ciorile, pe clevetitori – cu corbii, pe cei ce judecă păcate străine – cu câinii, pe cântăreţi – cu broaştele, pe dansatoare – cu cocostârcii, pe desfrânate – cu caprele, iar pe cei petrecăreţi care au mers la jocuri, glume, teatre – cu viperele mici cu târâtoarele şi cu fiarele sălbatice. I-a mărturisit apoi, spre folosul nostru, că pe toate acestea i le-a arătat, ca să se înfricoşăm, să sporească nevoinţa şi trezvia, ca să ne mântuim. ( Viaţa Sfantului Andrei cel Nebun pentru Hristos)
    -Sfinte Andrei, care ne-ai spus că ereticii fiecărei erezii vor fi judecaţi, roagă-te să ne vindecăm de ecumenism, ca să putem preţui aurul curat al ortodoxiei, nu bălegarul ecumenist frumos ambalat!

    Plângi, cu Sfântul Apostol Iuda Tadeu Ruda Domnului, care spunea sa ne ferim de eretici, a căror pierzare o asemăna cu cea a sodomitenilor.

    Plângi, amintindu-ne cuvintele Mântuitorului: ,,Vai de cei prin care vine sminteala!
    Bucură-te, Ortodoxie, cu cei datoriă cărora porţile iadului nu te vor birui! Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-ne să ne ferim ca de foc de erezia ecumenistă şi de pecetea antihristica şi să alegem calea cea îngustă ce duce la Hristos!
    Bucură-te, cu Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, care ne-a transmis cuvintele Mântuitorului. ,,Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura, râuri de apă vie vor curge din pântecele lui!” ( cap 7, verset 38). Iar Scriptura nu a spus că papa sau Sinodul de la Creta sunt infailibili!
    Bucură-te, Ortodoxie, singura credinţă mântuitoare, curată şi completă, armă de temut împotriva necuratului, unica matcă prin care curg ,,râuri de apă vie” ! ( Ioan, 7. 38)

    Apreciat de 1 persoană

    • Theodor L. said, on decembrie 20, 2016 at 2:59 pm

      Lucretia,

      ce ai postat aici este de exceptie. Iti multumesc. E de luat ca model de toti.

      Dumnezeu sa te aiba in paza!

      Apreciat de 1 persoană

  11. Un crestin said, on decembrie 20, 2016 at 6:42 pm

    „Dar orice o sa faci, realitatea e asta: parintele Antim este cel mai mare duhovnic in viata care ne-a mai ramas iar Mihai Silviu Chirila e cel mai mare teolog dintre cei ramasi in lupta anti ecumenista.
    Iar Schitul Radeni este un real bastion al rezistentei ortodoxe. ( dixit Vasile allias saccsiv)
    Asa spunea si Sf Ilie Tesviteanul ca el a rămas singurul care mai păzește legea Lui Dumnezeu !!! Si totusi …Domnul cel milostiv …

    Fratilor a face asa afirmații, cu asa mare siguranta ma face sa inteleg ca nu ati reusit pana acun sa vedeti mai departe de terasa balconului , fereastra bucătăriei sau pentru cei mai multi de aici dincolo de ecranul pc-ului.

    Corect si drept este ca Fratele Silviu Chirilă este un bun teolog dar mai sunt si alti parinti precum
    pr. Mihai Valica , pr. Sebastian Ardelean , pr.dr. Ciprian Ioan Staicu , pr. Buza Claudiu, pr. Elefterie Tarcuta , pr. Ioan Miron ….
    Dupa ce criteriu sau ce formula de calcul ai ajuns la concluzia aceasta, ca sincer sa-ti spun … mie imi cam de cu zecimale
    Oare am uitat ca Domnul a mustrat pe Sf. Apostoli ca se cretau care se fie mai mare intre ei ?! Inca mai voiau doi ca unul sa stea dea dreapta si unul dea stanga ?!
    Iar faptul ca pr. Antim este un duhovnic renumit nu ma îndoiesc, dar de aici pana a afirmă ca este cel mai mare lasa-ma si pe mine sa am o părere sau nu am dreptul ?!
    Stii ca fiecare om este liber sa aleagă in cine sa aibă incredere caci altfel anulam si desfiintam pe ceilalți părinți duhovnici din Romania pe motivul ca ce ne mai trebuie ceilalti , noi il avem pe pr.Antim si pace.
    Oare restul de duhovnici si credincioși care au oprit pomenirea si nu sunt din Neamt nu sunt la fel de marturisitori ?
    Stim ca un părinte duhovnic mare este cel care cu darul lui Hristos reuseste sa aduca vindecare sufletească fiilor duhovnicesti si sa ii unească cu Hristos prin Sfânta Euharistie

    Iar de faptul ca Schitul Radeni este unul din locurile in care se cinsteste inca dreapta credința ( real bastion) nu ma îndoiesc , ma rog ca Bunul Dumnezeu sa le dea putere pana la capat
    dar trebuie sa stiti sau macar sa întrebați pe cei care stiu ca mai sunt si alte „bastioane”
    Oare nu considerati ca nu toti pot ajunge in Neamt la Radeni sau la pr . Antim ?
    Pentru noi ceilalți , ce ne sfătuiți ?

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on decembrie 20, 2016 at 9:19 pm

      Un creştin

      „Fratilor a face asa afirmații, cu asa mare siguranta ma face sa inteleg ca nu ati reusit pana acun sa vedeti mai departe de terasa balconului , fereastra bucătăriei sau pentru cei mai multi de aici dincolo de ecranul pc-ului”
      _______Dar un teolog care îl cinsteşte ca sfânt pe Arsenie Boca până unde vede?

      Apreciază

    • el said, on decembrie 20, 2016 at 9:51 pm

      Un crestin

      ba tu-ti dai seama ca toata poliloghia ta asta seabada si STREILA de aici in afara ca NIMIC nu aduce Ortodoxiei, e doar o zbatere a duhului mandrei din tine care s-a urzicat ca sunt cinstiti UNII si nu tu „alesule” mai cu motz ?

      ei bine daca NU pricepi ca aceste „judecati de valoare”ale tale GAUNOASE izvorate din mandria si pretuirea de sine RANITA DE MOARTE sunt ZERO BARAT, atunci degeaba „marturisesti „, la primul VANT VEI CADEA si „are va fi cadearea casei alcelea” , … asta in caz ca nu esti DEJA dat cu dusmanul in ascuns sub fatzada „Marturisirii” ceea ce sincer NU m-ar mira.

      ok?
      si acum du-te pe blogul tau in ciorba ta si lasa.ne cu balconul si batatura noastra de „nestiutori” , zboara tu fudul dand tumbe prin prin vazduh ca dracii pizmasi si ORBI care te mana, vor fi destu debili care sa te aplaude in ditirambe poeticesti „adnaci” … dar sa NU te miri cand vei fi aruncat de pamant zdrobindu-te de pietre ca pruncii BABILONULUI !

      ps. si NICI O GRIJA nici noi NU MERGEM cu unii ca tine pe cale, ca esti cel putin SUSPECT insule !… si ca sa crape ranza in tine de oftica :
      ii preferam pe Par Antim si par Elefterie DEFINITIV ! ei nu stau sa dea cu bobii care e mai mare si sa faca claificari streile si tampite ca tine, baaa tara/Biserica arde si baba/popa fudul se piaptana( in scriituri sforaitoare si etalari „doctorale”) !

      Apreciază

  12. Un crestin said, on decembrie 20, 2016 at 8:55 pm

    Toata vina va revine vouă moderatorilor pentru ca permiteți asemenea răspunsuri straine de o cugetare curat ortodoxă .
    Unii precum „el” si multi altii mai au curajul sa afirme ca sunt cei mai aprigi aparatori ai ortodoxiei si ca fara ei pietrele ar striga ,
    fara insa a avea pic de respect fata de cititorii site-u-lui, otravindule mintea cu veninul sufletului lor

    Apreciază

  13. Un crestin said, on decembrie 20, 2016 at 9:40 pm

    Repet
    Frate Vasile nu pot sa inteleg de unde ai dedus din mesajul trimis ca eu îi urăsc mult pe pr Antim si pe Silviu Chirilă !
    Vreau sa atrag atentia asupra unui fapt pentru toti „marturisitori ” cu tastatură in mana de pe acest site – fratilor începeți usor usor sa îi idolatrizati pe unii părinți nepomenitori si uitati de Hristos , mare grija sa aveti insa ca Sf Părinți ( cu adevarat Sf Părinți ai sec-III-VIII ) ne invata ca „Lauda aduce moarte călugărului”
    Si inca ceva- stiti voi cati părinți din tara sunt nepomenitori de ierahii apostati si ditre ei cati si-au asumat public marturisirea ?
    E normal ca orice crestin sa-si promoveze întâi pe cei de aproape (naşul si duhovnicul, asta numai tu o intelegi ) dar m-as bucura sa nu mai fiti partinitori si sa spuneti țării de toti părinții marturisitori,
    si daca doresti pot sa te ajut putin :
    Cum vrei sa ii luam , dupa ce criterii ? Vârstă ? Intrarea in monahism, preotie ? oprirea pomenirii ? Faima de mari duhovnici ? nivelul de prigonire din partea ierarhiei ? Plecarea din manastire ? oprirea liturghisirii ?…
    As fi putut gasi mai multe criterii insa Nu!!! nu voi respecta nici unul din aceste criterii
    Uite doar cativa si nădăjduiesc sa mai completați si voi:
    – pr Ieronim de la Codri Pascanilor
    – pr Grigorie , pr Chiriac si toti de la Lacul Frumos
    -Pr Elefterie Arhiep. Roman
    – pr Mihail Piatra Neamt ( inca slujitor cu pomenitorii )
    – pr Macarie si Atanasie de la sch. Oituz
    – pr Antim , Mina si Vichentie M-rea Bistrița
    -pr Spiridon si Xenofont din Petru Vodă
    – pr Ciprian Staicu din Sf Gheorghe
    – pr Claudiu din Ialomița
    -pr Ioan din Turdas
    – pr Ioan si Calinic tot de la Codri
    -nu-i pot sti chiar pe toți -dar cu acestia toți m-am întâlnit si nu urăsc pe nici unul din ei si ei o stiu inclusiv pr Antim
    Inca odata va spun „” nu laudati creatura mai mult decat pe Creator „

    Cine sunt ? E deajuns ” un crestin” .
    Nu mai aduceți altora pe care nu ii aveti asa apropiați la inima acuzatii

    Slava Tie Hristoase Dumnezeul nostru Slava Tie

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 21, 2016 at 1:15 am

      Un crestin

      Baiete, tu ai inceput cu atacurile.

      Apoi, eu pe toti i-am promovat, cand au avut ceva de zis. Acum ii promovez doar pe unii din Moldova, caci sunt singurii care mai zic ceva. Apropo, in afara de fratele Mihai Silviu Chirila, alti teologi mai zic ceva remarcabil? Spune-mi cine si ce anume, ca eu imediat ii promovez.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 21, 2016 at 5:19 pm

        saccsiv

        e gelos domnu` ” Pr. dr.” nu-l vezi cum face liste tafnos? 🙂
        asta in cel mai bun caz, in varianta 2 e vandut si sub masca „marturistorului dizident” face diversiune ca sa compromita pe cei care inca mai spun Adevarul.

        Apreciază

    • el said, on decembrie 21, 2016 at 3:04 pm

      Un cresTIN!

      „Inca odata va spun „” nu laudati creatura mai mult decat pe Creator „______- Baaa RAGE TRUFIA ranita din tine insule ! BLABLABLAbla…blaaa…..aaaa …. !

      inceteaza sa-i dai trufas cu pararea despre ce si cine NU CUNOSTI „vazatorule” si trancaneste in dreptul tau ca HABAR NU AI tu ce parinti/carmuitori duhovnicesti (nici daca sunt romani sau de alte neamuri) au cititorii si comentatorii de pe site- ul asta!

      „E normal ca orice crestin sa-si promoveze întâi pe cei de aproape (naşul si duhovnicul, asta numai tu o intelegi ) dar m-as bucura sa nu mai fiti partinitori si sa spuneti țării de toti părinții marturisitori,”_______ asa INCEPAND cu TINE; cel mai „smerit” dintre „virtuosi´” nu-i asa, sau MAI ALES pe tine !!!….. baaa esti JALNIC !

      hai DOVEDESTE CINE a promovat pe „duhovnicul” lui in detrimentul celorlati de pe lista ta????
      RADE DRACUL de tine cu bulbuci !

      OK? Keep cool!
      NU idolatrizeaza NIMENI pe nimeni,…. poate doar tu pe zian boca INSELATUL!

      si de cand ti-ai dat arama pe fata cu asemenea discursuri pizmase NU te mai scotim( cel putin eu!!!) pe lista asta indiferent ce imagine „marturistor” ai poza tu despre tine.

      NIMENI dintre parintii pomeniti de tine NU face asemenea precizari stupide si IRELEVANTE ( hartia asta a scris-o cutare si vaaai ce „plagiat” si vaaai ce prosti/IDOLATRI sunteti voi asta care NU stiti CINE a ascris ,BLALABLA ) clasamente si nu se simte „idolatrizat”, ….. doar tu FUDULULE ai venit sa faci diversiune aici cu acuzele tale aiuristice.

      sau mai exista o posibiltate: esti si tu un „marturistor” de FATZADA vandut care ai pus masca aceasta in mod viclean ca sa atragi si sa duci in balarii pe naivii care au priceput ca NU MAI E DE MERS la pomenitorii de ERETICI, dar acum ii preiei ca sa-i pastoresti tu pe „pasunile” care-ti convin tine/voua ! e o simpla supozitie, dar NU M-AS MIREA sa se adeverasca .
      ca si IUDA la fel a CAZUT : din PIZMA !

      Apreciază

    • el said, on decembrie 21, 2016 at 3:16 pm

      Un crestin

      „Cine sunt ? E deajuns ” un crestin” .”_____
      cine esti? un NIMENI ! ( Sf Patriarh Avraam la masa caruia NU SE STIE de vei sta si tu vreodata, s-a numit pe sine praf si cenusa, tu ce urmaresti aici? )

      Si pentru ca in mod VADIT NU STII (dupa felul in care te comporti si „luptele” tale DIVERSIONISTE) cine esti iti spun eu :
      esti doar un biet PIZMAS care acuza orbeste si FARA DOVEZI de dare in „intaietate la cinste ” pentru unii care nici macar NU au cerut-o si nu se asteapta la asa ceva ( vorbesc despre cei d epe lista ta NU DE TINE ca tu DOAR ASTA astepti !… te-au pus parintii aceia „purtator de cuvant ” sa le aperi „intaiteatea” ? tu nu-ti dai seama ce jalnic esti?

      baa tara arde si lui popa staicu ii arde de clasamente de merit !…. suparat ca nu e el pe locul unu cu „coronitza de merit „… ca doar NU debeaga e „doctor” ! tztztz…. esti penibil !… sau esti un VANDUT iesit la propaganda diversionista si cautarea de nod in papura ca sa duci in derizoriu si pe parintii pomeniti prin iscare de sasemnea certuri de palave starnite ARTIFICIAL de tine, si pe crestinii marturisitori SINCERI ca blogul lui saccsiv !

      Apreciază

    • mircea.v said, on decembrie 21, 2016 at 4:22 pm

      @un crestin,

      nu o face pe prostu si pe mireasa virgina.
      Uite cu ce ai gresit:
      „Vreau sa atrag atentia asupra unui fapt pentru toti „marturisitori ” cu tastatură in mana de pe acest site – fratilor începeți usor usor sa îi idolatrizati pe unii părinți nepomenitori si uitati de Hristos ”

      Este un limbaj „a la creta”, care poate spune dar poate si sa nu spuna, care spune si nu spune…

      Da tu de unde stii ca aici sant „marturisitori” sau marturisitori? ne cunosti, ne stii viata, ce facem si ce nu facem?
      (vezi intrebarile care ni le-ai pus noua, si explicatiile cu balconul…)

      Explica-ne cum vine treaba asta cu idolatria, si ce te faci sa crezi asta? explica, arata, demonstreaza ca ii idolatrizam pe unii parinti nepomenitori si ca uitam de Hristos.

      Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 22, 2016 at 1:23 am

        Mircea

        Să îi cinstim pe părinţii mărturisitori care se opun ereziei şi unirii noastre cu ea, aşa cum canonul 15 al sinodului I-II Constantinopol afirmă că sunt vrednici de cinstire, nu e bine, după părerea “unui creştin”, dar să scormonim în căutarea “autorilor” scrierilor teologice e bine.
        Dacă îi cinstim pe părinţii mărturisitori cică “începem uşor uşor să îi idolatrizăm pe unii părinți nepomenitori şi uităm de Hristos” după zicerea “unui creştin”, dar să-l cinsteşti drept sfânt pe Arsenie Boca, cel care şi-a pictat propriul chip în locul chipului lui Hristos şi al sfinţilor este OK.
        Tot “un creştin” îl acuză pe saccsiv că “permite asemenea răspunsuri străine de o cugetare curat ortodoxă” şi ne învaţă care e cugetarea curat ortodoxă: să scormoneşti după “autori” şi să defăimezi aluziv un mărturisitor demn de cinste, să fii preotul Staicu şi să te dai “un creştin” care-l laudă pe preotul Staicu, să-l acuzi pe saccsiv, prin gura unuia, de “Duhul injuraturilor homosexuale, deprinse de la sodomiile repetate specifice inchisorilor in care a fost incarcetat, duhul profanarilor contra Maicii Domnului si chiar a Mantuitorului, spiritului sau „intreprinzator” prin paypal si faptul ca temperati unii rataciti de prin Moldova cu care se inhaita, si pe care ii venereaza! Care in fapt sunt monahi cu abateri grave, care abia acum ca pretext baga in fata nepomenirea!”_____________Adică, nepomenitorii din Moldova sunt “monahi cu abateri grave” şi “rătăciţi”. Bine că “îi temperează” pr. Staicu! Asta e foarte ortodoxă mărturisire!!!!!!!!!!!!!!
        Dar ce să facem, suntem limitaţi, nu vedem “mai departe de terasa balconului , fereastra bucătăriei sau dincolo de ecranul pc-ului” şi nici mai departe de canoanele şi învăţătura Bisericii. Nu suntem ca Arsenie Boca, preferatul pr. Staicu, să avem revelaţii despre faptul că Francisc de Assisi şi Ulfila sunt sfinţi, să vedem cine e în rai, să ne descopere Dumnezeu chipurile sfinţilor, să ne teleportăm, să ne ridicăm deasupra dogmelor şi a canoanelor etc.

        Apreciază

  14. Ioana said, on decembrie 22, 2016 at 12:07 am

    mutumim octoviv,
    vicleni sau nedumeriti, trufasi sau naivi, Dorobantu o sa va duca in iad cu tot cu asociatia, pe toti care o promovati IN LOC SA MARTURISITI ORTODOXIA, sau taceti in privinta CUMPLITEI RATACIRI

    Hai duceti-a la inselatul vostru mult prigonit sa va aline ranile sufletesti! TREZITI-VA toti cei naivi, nu va luati DUPA ACESTI amagitori ascunsi, ce se dau CRESTINi neprihaniti, dar de fapt sunt SERPI CU PENE DE PORUMBEI, (MANATI DE PARERE DE SINE SI ALTELE LA CARE PLEACA URECHEA) ! ALTFEL veti mosteni demonii mandriei de la noul gurulet, puisorul obidit al lui Boca!

    NOI, INSELATI FUDULI SI VRAJITOR NU PRIMIM!

    Nu ne mai prostiti cu idoli lansati pe teava de oculte, deja ne-am plictisit, cu tot cu maculatura hartie igienica plina de o fudulie pe care si demonii ar fi gelosi, si cu mai stiu si eu ce parinti manjiti de inselare SI MIRENI care nu stiu ce-i cu ei si habar n-au de pe ce lume sunt or mai fi p-acolo pe la nil namolitul, la fel ca si la guru bOCA cu APA DIN MORMANTUL VRAJITORULUI IMPUTIT SI INEGRIT (POATE NU MALASA admin SA-L INSULT, ei, nici o grija, o sa am grija cu epitetele aruncate asupra cititorilor, dar daca va fi nevoie, pe dorobanti si boca boca o sa-i incondeiez cum se cuvine, ca niste inselati ce sunt! duhul lui Antihrist e la ei, asa o sa se vrajeasca multi si cand o sa vina fiul pierzarii, „PREA-ILUMINATUL” sa le dea calea induh-ratacirii, spritualitatea mandriei de la tatal minciunii!

    a, si acum stiu ca o sa riposteze mandria din multi, dar noi ne-am saturat de caldiceala! pe unii ii doare de nu stiu ce limbaj si de paiul din ochiul aproapelui, nu de Ortodoxie! daca i-ar ardea nu ar mai stea sa promoveze inselati si sa dea lectii de iubirism din mintea inselata si vicleana, ci ar marturisi credinta! astia de ii tot atacati drept necivilizati, DOAR va atrag atentia cand sunteti in mrejele unei inselari SAU VICLENII, NU DE FLORILE MARULUI. DACA CINEVA MARTURISESTE, drept invatand cuvantul Adevarului , nu il va critica nimeni si nu il va trage de maneca. ARATUNDU-I PRETUIREA CARE I SE CUVINE UNUI MARTURISITOR; ASA CUM SI CEI CE SE SIMT NEDREPTATITI, DACA NU AR CAUTA SLAVA DESARTA CI si-ar pune viata PENTRU CREDINTA DREAPTA, FARA INSELARI, IOTE SCHIMBATE, ar cauta sa se indrepte in ce au gresit, nu sa dea cu piatra in cei care le arata care este drumul cel bun, de la Sfintii Parinti!

    _

    Sfântul Ignatie Briancianinov, De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu. Scrisori către mireni, Scrisoarea 45. Despre științele omenești. Rațiunea cu nume mincinos. Despre înțelepciunea duhovnicească și cea trupească, Editura Sophia, Editura Cartea Ortodoxă, București 2012, pp. 146 – 147:

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/05/11/anatomia-unui-hristos-mincinos-chemat-dela-drq-prin-boca/

    transcript de “octoviv” la https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/05/08/toti-puii-lui-boca-jakob-oae-meets-diveevo-nil-dorobantu-zboara-ioan-de-la-rarau-preot-in-cautari/comment-page-1/#comment-85

    AUTO-BIOGRAFIA? ANATOMIA UNUI INSELAT NIL DOROBANTZU

    Carmen Avram: Vă invit la o nouă ediție ÎN PREMIERĂ.

    Carmen Avram: Bun găsit. Sunt Carmen Avram . Martorii susțin că preotul s-a făcut nevăzut sub ochii agenților de securitate care îl urmăreau și a dezlegat lanțurile doar cu puterea credinței. Se _______înălța_______ de la pământ în timpul rugăciunilor și __________citea cele mai adânci secrete___________ ale oamenilor încă dinainte de a-i întâlni.

    Comuniștii au încercat evident să-l discrediteze, dar pentru cei care l-au cunoscut el a rămas până astăzi un „sfânt” cu atât mai mult cu cât însăși moartea lui e învăluită în mister. Ascultați deci povestea INSELATULUI Nil Dorobanțu așa cum o spun martorii și el însuși.

    Nil Dorobanțu (din autobiografie): Eu sunt dator să strig sus și tare ce am experimentat științific (vezi scrisoarea 45 către mireni a Sfântului Ignatie Briancianinov de sub transcript – n. n.), controlabil, real. Cu ochii mei L-am văzut pe Dumnezeu (http://crestinortodox.ro/editoriale/il-putem-vedea-dumnezeu-118873.html – n. n.), cu urechile mele am auzit cuvântul Lui.
    Carmen Avram: Așa sună MANDRIA părintelui Nil (Nechifor) Dorobanțu, un mare INSELAT

    Victoria Perișoara: Un sfânt mare care mijlocește în fața lui Dumnezeu și pentru noi și pentru toată lumea (ați fost cumva doamna Victoria în fața Tronului Preasfintei Treimi și l-ați văzut pe Nil Dorobanțu mijlocind în fața lui Dumnezeu??? – n. n.).

    Maica Paula Robu, Mănăstirea Suzana, Prahova: „Sfinte Preacuvioase Părinte Nil roagă-te lui Dumnezeu pentru mine păcătoasa. Sfinte Preacuvioase Părinte Nil roagă-te lui Dumnezeu pentru mine păcătoasa.” Vedeți… și atuncea merge toată ața asta (deci pravila de rugăciune pe ață merge ___________doar la Nil Dorobanțu________, nu când zice: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa.” sau „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu mântuiește-mă pe mine păcătoasa”, deși toți monahii îmbunătățiți învață să zicem un număr de rugăciuni către Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, apoi un alt număr către Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria, apoi către Sfântul Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul și apoi către alți Sfinți – canonizați de Biserica oficială -, maicii îi merge ața doar la Nil Dorobanțu – n. n.).

    Reporter: Câte BOABE are? – ii dau in BOBI lui Doronbantzu puiul vrajitorului Ardealului

    Maica Paula Robu, Mănăstirea Suzana, Prahova: 140.
    Reporter: Cât de des vă rugați la părintele Nil? _____😦 ?😐 ?

    Ioana Soare: Eu cred că nu-mi iese din minte niciodată.
    Carmen Avram: Nu-i iese din minte fiindcă l-a cunoscut și l-a perceput întotdeauna ca pe un liant între ea și Dumnezeu. Iar după moartea lui l-a simțit ajutându-o din ceruri. N-are cum să fie altfel, crede, pentru că părintele______ Mâncând pâinea cea binecuvântată de Arsenie am simțit un _____curent mistic😦 ?_______ ce m-a transformat.

    Carmen Avram: Atunci a știut Nil Dorobanțu că menirea sa „Părinte, preacuvioase, vă rugăm vrem să vă facem o rasă. Cum dormiți cu rasa aceasta plină de țepi?”. Și părintele le spunea: „Da Mântuitorul cum a umblat?”😀 („E smerit, mândrulețul!”, http://sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_smerenie.htm – n. n.)

    Știu că a fost la o mănăstire și a rămas acolo în locul starețului ca să aibă grijă de mănăstire. Acolo se duceau mereu săracii din ăștia năcăjiți care n-aveau. Părintele a început să le dea. Scotea din beci că acolo era bogăție mare. Scotea saci de mălai, scotea de făină, scotea de zahăr, scotea de orez. Vin, a scos tot n-a mai rămas nimica. A dat de pomană la toți săracii tot. Când a venit părintele stareț: „Nil unde e cutare?”. [Nil]: „La Domnul”. Tot A DAT SI PATUL STARETULUI😀 l-a dat (Sfântul Apostol Toma a împărțit averea împăratului după ce împăratul i-a dat averea, nu întâi și-a însușit-o și apoi a împărțit-o săracilor; mănăstirea era de obște și deci și bunurile mănăstirii erau de obște, una e să își împartă cineva averea sa săracilor și alta e să împarți averea altora săracilor, fără acordul lor – n. n.).

    Preotul Ionel Adam, Adjud Vrancea: Părintele la mănăstirea Vladimirești tot timpul slujea descălțat
    Carmen Avram: Așa, desculț, a cutreierat România (dromomania distruge România – n.n.) și ar fi fost urcat pe cea mai înaltă treaptă în ierarhia bisericească (hirotonit întru episcop la Ierusalim, CE EPISCOPI ??????????😐😦 l-au hirotonit??? momeală pentru cei care poate vor citi despre George Văsâi, _____înșelatul de la Vladimirești,_____ că a fost hirotonit „preot” de Nil Dorobanțu – n. n.). Dar povestesc oamenii, pe Nil Dorobanțu funcțiile nu l-au impresionat

    (deci până la urmă hirotonia întru episcop nu l-a interesat, e doar așa pentru curriculum vitae, măi câtă „smerenie”!!! – n. n.).😀

    El știa ce citise în cartea Sfântă: „că Dumnezeu s-a întrupat și a venit pe pământ nu ca să fie slujit ci ca să slujească”, și atunci, după cum scrie părintele, „a vrut să fie în același timp și director și servitor, și profesor și porcar (porcarii împreună cu toți cei din Gadara l-au rugat pe Iisus să iasă afară din hotarele lor, vezi Matei 8, 33-34; profesor-porcar – n.n.)”. Așa a trecut prin lume lăsând în urmă mirare și zvon (zgomot, https://dexonline.ro/definitie/zvon/769939 – n.n.) de sfințenie. fie)

    Mântuitorul spunea: „Adevărat, adevărat zic vouă cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac eu și mai mari decât acestea.” (vezi Matei 16, 1-4; Marcu 8, 11-13; Luca 11, 15-30 – n. n.)
    Ioana Soare: Am văzut la un moment dat că se aprindeau _______lumânările singure_______. Cum? Nu știu.
    Reporter: Când slujea în biserică?
    .
    Carmen Avram: Oamenii l-au văzut aureolat sau sărindu-i scântei din palme atunci când se ruga, iar maica Antonia spune că l-a surprins odată în livada mănăstirii:) :)__________ levitând__________:)🙂.

    Maica Antonia Dodița, Mănăstirea Măgura Ocnei: Noi ne ascundeam, așa, ca să nu ne vadă, să-l derutăm. S-a ridicat acolo, în livadă, de la pământ. Mai sus de pământ era. În picioare, așa.
    Reporter:

    Și cam cât s-a ridicat de la pământ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?🙂 ?

    Maica Antonia Dodița, Mănăstirea Măgura Ocnei: Un MEEEEEEEEEETRUUUUUUUUU și ceva.

    Toate faptele lui pare că nu-s de pe lumea asta. DA DA DE LA DIAVOLI SUNT DIRECT SCAPATI DIN IAD😐😐 😐😐 😐😐

    :Oamenii m-au văzut înălțat de la pământ la lumină. (si ingerrr din cer de ar fi nu primiti !!! – asa SPUN sFINTII parinti !) Prin🙂🙂 ___levitații_🙂🙂 , revelații și inspirații Hristos îmi vorbea (categoric nu îi vorbea Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, prin levitații, ci celălalt – n. n.).

    A venit la noi, a stat la noi vreo oră jumătate, două ore, cât o fi stat acolo, a plecat de la prispă mai încolo la vreun metru înălțime de la pământ, a trecut peste poartă și s-a dus, nu l-am mai văzut!
    Reporter: A zburat?

    Ion Barbu: Da. ______Mergea pe deasupra, nu călca_____, n-atingea pământul. A întins mâinile și a plecat. Exact cum e Mântuitorul pe Cruce, cu mâinile întinse. Am văzut eu cu ochii mei treaba asta.

    Reporter: Sigur nu vi s-a părut?

    Reporter: Cum să zboare?

    Nicolae Văraru, Daaa, n-atingea, toată lumea se uita la el_______________________________________________________________________________________________________________________________________… și s-a trezit că era dincolo de Siret. Da’ cum a ajuns dintre dânșii din grupul ăla, cum a trecut dincolo nu l-a văzut nimeni decât l-a văzut dincolo pe malul celălalt („Intrând în corabie, Iisus a trecut şi a venit în cetatea Sa.” – Matei 9, 1; „Și lăsându-i, a intrat iarăși în corabie și a trecut de cealaltă parte” – Marcu 8, 13; Nil de ce nu a făcut așa??? – n. n.).

    Reporter: Într-o clipă?

    Maica Paula : Într-o clipă, da, așa.

    Reporter: Și era ud pe…?

    Maica Paula : Nimic.

    Carmen Avram: Și mai avea un dar: vedea dincolo de oameni, de gândurile lor__________ DRACI, de prezent. Se spune că nici nu era nevoie să te apropii de el ca să știe exact ce greutate îți apasă sufletul.

    Maica Paula Prahova: Multe femei CU avorturi și părintele de departe le vedea că ele erau pline de sânge. Era înainte-văzător. PARINTELE ADRIAN FAGETEANU A ZIS SI DE BOCA CA DEMONII II DESCOPEREAU

    Carmen Avram: Avea o credință absolută că Dumnezeu e înlăuntrul fiecărui om și deci și înlăuntrul lui (dacă fiecare om este despătimit – n. n.). De aceea era convins că între el și Divinitate nu există nici un obstacol (da păcatul ce e? – n. n.).
    🙂🙂🙂 _____:)🙂🙂 ___________:)🙂🙂 că le spunea [Nil]: „ce rost are să păstrăm o Biserică oficială atâta vreme cât rămân de ea numai zidurile (Biserica oficială – care emană de la o Autoritate, https://dexonline.ro/definitie/oficial/689321 – este Una Sfânta, Soborniceasca și Apostolica Biserică, Singura care oficiază Sfintele Taine, este „unicul organism Dumnezeu-omenesc”, după cum zice Sfântul Justin Popovici în „Biserica Ortodoxă și ecumenismul”, al cărui Cap este Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, și din al cărui Trup fac parte trăitorii pământeni, oamenii fără de prihană trecuți în veșnicie, precum și îngerii cerești care nu au păcătuit, și pe care porțile iadului, una dintre ele fiind și Nil Dorobanțu, nu o vor birui – n. n.)”

    Nil Dorobanțu (din autobiografie): Purtam toată biserica cu mine,
    ___7 kg___ de Sfântul Sânge (pentru Nil Dorobanțu, vinul înainte de Sfânta Epicleză, reprezenta _____Sfântul Sânge_______??? hulă împrotiva Duhului Sfânt – n. n.)

    nIL : Am predicat apocaliptic, am predicat în iad, am avut predici de nopți întregi, în fiecare noapte, ca la Înviere, de plângeau pereții („Cerurile după cuviinţă să se vesealească, şi pământul să se bucure, şi să prăznuiască toată lumea cea văzută şi cea nevăzută: că Hristos S-a sculat, veselia cea veşnică.” – Canonul Învierii, Cântarea 1, iar în nopțile de „Înviere” ale lui Nil plângeau pereții??? – n. n.).

    Când predica, lua cele Sfinte și _____se suia pe masă (pe aceeași masă pe care slujea Sfânta Liturghie___________ în casă??? așa a făcut Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, când a ținut _______predica de pe munte__________ și toate celelalte predici??? – n. n.)

    Reporter: Dar cum a scăpat din lanțuri?
    Nicolae Văraru, fost paznic mănăstirea Tarnița: S-o dezlegat lanțurile doamnă!

    Reporter: Cum să se…?
    Nicolae Așa bine cum vă spun. GADARENII INDRACITI DEZLEGAU LANTURILE

    . I-a zis dânsul [Nil] lu’ sora Costanda: „Alătură-te de mine” și s-a alăturat de el și au zburat pe malul celălalt.____________

    . Într-o perioadă, după multe chinuri, a început și el să creadă că Tatăl Ceresc îl părăsise. Și atunci a început să Îl caute insistent în tot ceea ce îl înconjura (________panteism______???__________ – n. n.).
    .
    Într-o zi gardienii și-au dat seama că are icoana pentru că dormind cu ea lipită de obraz îi rămăsese întipărit pe față chipul Maicii Domnului („Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii.”, 2 Corinteni 11, 14 – n. n.).

    în șuri, în păduri, prin beciuri, în fân, în cetină, în noroi și pe gheață, noaptea și ziua Hristos vine la orice rugă făcută fără îndoire (nu vine la orice rugă, ca și cum ar fi vreun _____duh din lampa fermecată_______, ci ascultă orice rugă – „Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru adevărul Tău, auzi-mă, întru dreptatea Ta.”, Psalmul 142, 1 – doar dacă e spusă cu duh umilit dintr-o inimă înfrântă și smerită, „Jertfa lui Dumnezeu – duhul umilit. Inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi”, Psalmul 50, 18 – n. n.).”

    Carmen Avram: Nepoata părintelui ne povestește că în ziua nunții ei monahul a vegheat-o și binecuvântat-o din ascunzișul lui.
    (parcă Nil „Trăia, se vorbea, întocmai cum a trăit Hristos”, așa a procedat Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, la nunta din Cana Galileii??? – n. n.) deasupra de cocina porcilor.

    Apropiații părintelui Nil au vrut să-l dezgroape și să-l mute în cavoul familiei, dar când pământul mormântului a fost îndepărtat mulțimea adunată a înmărmurit, sicriul era gol, nici urmă de trupul monahului („a dispărut ca un meteor”, https://dexonline.ro/definitie/meteor/686117 – n. n.).
    Leonora Dorobanțu, verișoara lui Nil Dorobanțu: L-a căutat și nu l-a găsit.
    Nu l-a găsit
    .
    Leonora Dorobanțu, verișoara lui Nil Dorobanțu: L-a căutat o zi și-o noapte.
    Ioana Soare: Ori l-au dezgropat comuniștii ca să-i facă analizele să vadă cu ce puteri a lucrat, ori l-a luat Dumnezeu la cer cu trup cu tot (sau mai degrabă l-a luat cel de care a fost înșelat – n. n.)

    NORMAL că l-a luat Mântuitorul sus.

    Reporter: Poate l-o furat cineva…?

    „Nil Dorobanțu” a tipărit până acum 7 cărți cu scrierile părintelui. Altele cu mărturii și revelații urmează să vadă lumina zilei de îndată ce vor fi deslușite („Și surprinzător în aceste mii de pagini nu există nici o corectură și nici o ștersătură. Toate paginile sunt de o cursivitate extraordinară…” – n. n.). Unii încă puțini se bucură mult că povestea acestui om, care s-a străduit toată viața să confirme existența lui Dumnezeu, va ajunge, în sfârșit, să fie cunoscută în toată țara (Doamne, ferește!!! – n. n.). Alții însă, nu sunt preafericiți (cât de subtil, ca să nu spunem viclean!!! – n. n.).

    Părintele Arsenie Boca și părintele Nil, amândoi sunt gemeni__________🙂🙂 _________ în minunile lor și mie mi s-a reproșat (de către cine, cumva de unii dintre ierarhi??? – n. n.) de foarte multe ori că: „Ai grijă părinte să nu creezi un alt fenomen, fenomenul Nil Dorobanțu”.

    Carmen Avram: Dar fenomenul Nil Dorobanțu nu trebuie creat, ci reînviat DA DA DE MASONI CA SA ACCEPTE TOT BOBORU ANTIHRISTU MARELE REGE CARE TRIMITE HOLOGRAME. El a existat deja, din nefericire însă în vremuri protivnice credinței la un asemenea nivel. Poate că acum e exact momentul în care am avea mare nevoie să-l cunoaștem (în iunie la Sinodul Panortodox, se spune că este în program să intre în scenă cel cu al cărui duh a lucrat Nil Dorobanțu și au nevoie ca Nil să fie cunoscut pentru a înșela cât mai mulți români – SĂ NU FIE!!! – n. n.)

    Apreciază

  15. Emil Baciu said, on decembrie 30, 2016 at 3:24 pm

    Dar parintele Ciprian Staicu e arsenist !!!???

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.