SACCSIV – blog ortodox

Video: ECUMENISM in ITALIA, decembrie 2016. Astia sunt rusi sau ce sunt?

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 17, 2016
Tagged with: , , ,

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andrei Creacico said, on decembrie 17, 2016 at 9:51 am

    Acesta e Ilarion Alfeev, mâna dreaptă a patr. Kiril.

    Apreciază

    • tanase said, on decembrie 17, 2016 at 8:28 pm

      Ilarion Alfeev a a avut cugetul Sfintilor Parinti pana a apucat sa plece la Oxford. Cand s-a intors de la Oxford a devenit ecumenist.

      Apreciat de 1 persoană

      • Raluca said, on decembrie 17, 2016 at 9:44 pm

        Tănase, foarte interesant ce fac din om studiile în facultățile ecumeniste din occidentul apostat. Cred că în unele cazuri aceste studii sunt o componentă dintr-un angrenaj mai complex. Îmi vine însă greu să cred că doar niște studii pot schimba atât de mult un om, dacă el nu este pregătit dinainte să facă schimbarea, dacă nu o dorește de fapt. În cazul ăsta studiile sunt mai degrabă o legitimare a schimbării. Și eu am făcut niște studii – e adevărat nu teologice – într-o țară catolică, și asta m-a ajutat foarte mult să mă lămuresc ce e de fapt cu catolicismul. Am avut ocazia să cunosc catolicismul în acțiune la el acasă. M-am întors după doi ani mai ortodoxă decât plecasem, și cu o dorință de a cunoaște cât mai bine ortodoxia, dorință pe care o avusesem și înainte, dar fără a face prea mult în sensul ăsta. Cred că Ilarion Alfeev nu a devenit ecumenist după Oxford, cred că își dorea să fie ecumenist înainte de Oxford, dar acolo a primit și certificarea oficială. Altfel, după ce s-ar fi lămurit ce e cu ecumenismul, s-ar fi întors acasă mai ortodox decît ar fi fost înainte în toată viața lui.

        Apreciază

      • tanase said, on decembrie 18, 2016 at 5:08 pm

        @Raluca, parintel rus cu care am vorbit il cunoaste personal pe acest Alfeev. Mi-a zis ca atunci cand s-a intors de la studiile facute la Oxford in Lavra Sf Serghie de la Mosciva, oricine il contrazicea cu invataturile din Sfintii Parinti primea note mici.
        Apoi, am convingere ca, nu studiile sunt problema ci faptul ca partasia cu ereticii are ca efect schimbarea mintii si a constiintei. Asta cred ca se intampla pe „fond magic”, stiindu-se ca ca ereticii fac parte din loji secrete unde, la nivel superior, se practica satanolatria. Apoi acesti nefericiti care intra in sfera de influenta a „maestrilor”, sunt „dezbracati” de Duhul Sfant prin procedee bine-stiute de catre satanisti si astfel devin victime sigure.

        Apreciază

      • Raluca said, on decembrie 18, 2016 at 7:30 pm

        Tănase, e foarte posibil să fie așa cum spui. Dar mă întreb cât de naiv să fi fost Ilarion Alfeev când s-a dus el la Oxford ca să facă acele studii ”înalte”. Nici duhovnicul lui și nimeni din apropiații lui din biserică să nu-l fi informat/prevenit în legătură cu pericolele la care se expune? S-a dus el așa în gura lupului în totală necunoștință de cauză spre a se oferi victimă sigură? Eu cred că nu. Știa bine pentru ce se duce și care sunt riscurile. El a ales în mod liber și nesilit de nimeni drumul ăsta. Dar fiecare e răspunzător pentru alegerile făcute. Asta e părerea mea.
        Acest lucru e valabil pentru toți cei care pentru diferite avantaje lumești aleg în mod conștient drumuri asemănătoare celui al lui Ilarion Alfeev, și care duc la introducerea ecumenismului în biserica ortodoxă, acesta înlocuind învățătura sănătoasă a Sfinților Părinți și a Sinoadelor ecumenice .

        Apreciază

      • tanase said, on decembrie 18, 2016 at 9:01 pm

        Raluca, spui asa „…mă întreb cât de naiv să fi fost Ilarion Alfeev când s-a dus el la Oxford ca să facă acele studii ”înalte”. Nici duhovnicul lui și nimeni din apropiații lui din biserică să nu-l fi informat/prevenit în legătură cu pericolele la care se expune?”
        Nu stiu daca a fost vorba de naivitate in cazul pr. Alfeev, cat mai degraba faptul ca Dumnezeu a ingaduit ca acesta sa aiba o asemenea ispita. Nu uita ca insusi p.f. Daniel dupa 12 ani petrecuti in tari straine ca Franta, Germania, Elvetia, a urcat 3 trepte ale vieţii monahale în 10 zile, ajutat de Teoctist. Iar nas de calugarie i-a fost insusi părintele Cleopa, fiind cel care l-a purtat pe sub mantia sa pe profesorul Dan Ilie Ciobotea.
        Despre parintele Cleopa, se stie ca avea darul inainte-vederii, asa incat acceptarea acestuia sa-l naseasca pe Daniel nu poate fi pusa decat pe ingaduinta Bunului Dumnezeu, stiind ca acesta (Daniel) are gandire eretica!
        „Când a fost Împărat Focas tiranul și a început să facă vărsările acelea de sânge prin călăul Vonosos, un zăvorât din Constantinopol, bărbat sfânt și foarte simplu și având multă îndrăznire la Dumnezeu, ca și cum ar fi fost cu tatăl lui sau cu un prieten apropiat, Îl întreba pe Dumnezeu cu simplitate: „Doamne, pentru ce l-ai făcut împărat pe unul ca acesta?”. Apoi fiindcă a spus aceasta către Dumnezeu vreme de mai multe zile, i-a venit lui un glas de la Dumnezeu care a zis: „Fiindcă nu am găsit altul mai rău”.
        În altă cetate, în Tebaida, era fărădelege și se făceau multe lucruri spurcate și necuvenite în care un om din popor, fiind ruinat dintr-odată și având o falsă pocăință, a plecat, s-a călugărit și a îmbrăcat schima monahală. Dar din faptele sale rele nu a încetat. S-a întâmplat că episcopul cetății a murit și îngerul Domnului s-a arătat unui bărbat sfânt zicând: Mergi și pregătește cetatea ca să îl hirotonească episcop pe cutare om din popor [adică pe acela care se călugărise cu falsă pocăință, n.n.]. Și s-a dus deci și a făcut cele poruncite lui. Și fiind hirotonit astfel omul acela din popor a început să se înalțe cu mintea și să se mândrească și a venit îngerul Domnului și i-a zis: Pentru ce te mândrești și te fălești? Cu adevărat nu ca unul vrednic de preoție ai devenit episcop, ci fiindcă cetatea aceasta este vrednică de un asemenea episcop.

        De aceea, iubite, când vei vedea fie pe vreun împărat, fie vreun dregător, fie vreun arhiereu că este nevrednic sau rău, să nu te miri, ci află și crede cu tot dinadinsul că pentru fărădelegile noastre am fost încredințați unor asemenea tirani și nici așa nu ne depărtăm de rele, ci fiind în mijlocul supărărilor, facem încă fapte rele.”
        Sunt vremuri de cernere, iar oamenii sunt … asa cum sunt.

        Apreciază

      • Muritor said, on decembrie 19, 2016 at 6:15 pm

        @tanase,
        indică, te rog, sursa celor citate de tine.

        Apreciază

      • dralexmd said, on decembrie 19, 2016 at 6:54 pm

        pur si simplu e jidan.

        Apreciază

      • tanase said, on decembrie 19, 2016 at 7:10 pm

        @Muritor, am citat de aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/10/de-ce-avem-conducatori-tiranici-si-episcopi-nevrednici-raspunsul-categoric-de-la-duhul-sfant-%E2%80%9Efiindca-nu-am-gasit-altii-mai-rai%E2%80%9D/ , mai sunt insa si alte linkuri cu acelasi text, am luat pe cel care mi-a venit mai la indemana.

        Apreciază

  2. Mihai said, on decembrie 17, 2016 at 9:56 am

    Da, Ilarion de volocomansk, si sunt după chipul și asemănarea super fericitului kiril, ca si la danutz de altfel

    Apreciază

  3. nicola said, on decembrie 17, 2016 at 10:51 am

    s-ar parea sa fie la bari,la moastele Sfantului Nicolae……….acolo,rusii au o capela in partea stanga cum stai in fata Sfantului Nicolae….

    Apreciază

  4. Matiu Cosmin said, on decembrie 17, 2016 at 11:52 am

    Un comentariu de pe facebook:

    „Din surse apropiate mie, a venit momentul să vă relatez faptul că la Creta pe tot timpul Sinodului, s-a afla un puști îmbrăcat civil, cu vârsta între 15-17 ani, care a asistat și nu a vorbit niciodată. Vremurile sunt foarte grele și se confirmă faptul că la Creta a lipsit Duhul Sfânt și a fost adus antihrist! MinciunoPatriarhul Daniel și MinciunoErarhi au curaj să mărturisească???? Pe cine slujesc rătăcitele slugi ale acestora???? De ce fugăresc și prigonesc pe cei care sunt cu Hristos??? De ce MinciounoProtosinghelul Varsanufie care vine din cultul protestant și care a luat locul Starețului Ieronim de la Schitul Codrii Pașcanilor și la puțin timp de la instalare, schitul a fost incendiat, inclusiv Sfintele Daruri și Evanghelia, în prezent spune oamenilor că nu se mai face sfântul Maslu și că nu mai este nevoie de sfintele taine? De ce Episcopul Vincențiu ( care, conform știrilor publicate, are părinți nebotezați, ar fi fost șofer și are un frate rabin) l-a dat afară pe Părintele Claudiu??? De ce MinciunoStarețul Hariton sare cu furca la toți???MinciunoMitropolitul Teofan este sedus de participantul antichrist de la Creta??? Să spună aceștia toți care este mama copilului de la Creta?”

    Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on decembrie 17, 2016 at 11:54 am

      Daca Hristos a fost rastignit in anul 33 ar fi posibil ca in jurul anului 2030 – 2033 sa domneasca antihristul, este doar o parere personala, ce va fi ramane de vazut.

      Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 17, 2016 at 9:30 pm

        Erau voci care spuneau ca antihristul s-a nascut in 1982. Chiar si parintele Ilie Cleopa a amintit de anul cu pricina.
        La fel si Mitropolitul Glicherie (chiar daca era pe stil vechi) caruia i s-a aratat in vis anul 1982 pe turla mare a unei biserici, ca fiind anul apropierii venirii lui antihrist pe pamant ( a se intelege nasterea acestuia ).
        Pana la urma cum este?
        Care e adevarul?
        Nu care cumva sa fim prinsi in vreo cursa si sa fim dusi in eroare ca antihristul ar veni prin 2030 sau cam pe acolo si noi sa dormim linistiti ca avem timp de pocainta si ca toate-s bune si frumoase pana atunci si el sa vina mai devreme, pe nepusa masa si sa ne trezim in fata faptului implinit, Dumnezeu stie.
        Lucrurile se implementeaza cu viteza si nu pare ca ar fi nevoie de atata timp ca sa fie terenul pregatit nelegiuitului si el doar sa preia fraiele. Terenul e cam pregatit deja, dupa cum bine se observa.

        Si de ce spunea Parintele Iustin Parvu ca antihristul este pe teren si lucreaza si ca mai ramane doar sa fie inscaunat la Ierusalim?

        Oare pana prin 2030 va mai fi credincios pe pamant? Greu imi vine sa cred asta, ca apostazia generala e atat de vizibila ca-ti intra-n ochi.

        Dupa cum si cuvantul Mantuitorului „Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ? „

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on decembrie 18, 2016 at 8:59 am

        Noi trebuie sa fim pregatiti tot timpul si deja am inceput pregatirea: nu luam acte biometrice, nu mergem la bisericile unde sunt pomeniti ierarhi ecumenisti, etc

        Apreciază

      • el said, on decembrie 18, 2016 at 11:51 am

        Matiu Cosmin

        si eu cred ca anticrist s-a nascut mai devreme, parintele Hristofor de la Tula zicea ucenicilor sai ca Dumnezeu a adaugat lumii 27 ani si asta ar insemna cam prin 2027 SFARSITUL domniei lui anticrist.

        Apreciat de 1 persoană

      • Matiu Cosmin said, on decembrie 18, 2016 at 12:24 pm

        Dumnezeu sa ne ajute sa rabdam pana la sfarsit. Cand va fi vom vedea.

        Apreciază

      • STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on decembrie 18, 2016 at 12:34 pm

        2029-2032 zice si parintele Cleopa Jurj

        http://adevarul.ro/locale/arad/cleopa-jurj-duhovnicul-aradean-prevesteste-sfarsitul-lumii-1_54bdfd26448e03c0fdc51ec2/index.html

        Apreciază

      • ban said, on decembrie 18, 2016 at 6:02 pm

        nimeni
        glicherie stilistul nu era mitropolit, fiind schismatic.

        Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 20, 2016 at 11:44 pm

      Interesanta informatia. Poate sa o mai confirme cineva ?

      Apreciază

    • David said, on decembrie 23, 2016 at 9:30 pm

      Părerea mea este că antihristul s-a născut sau a fost zămislit la data eclipsei din ’99. Deci, intr-adevăr, acum ar avea cam 16 ani.

      Apreciază

  5. mishuleu said, on decembrie 17, 2016 at 12:30 pm

    Frate Vasile aici la Piatra la biserica Sf. Spiridon la par.Mihail Popescu am observat că la Sf. Liturghie desi iubitul părinte mărturisitor nu pomeneste ereziarhul ceilalți doi o fac. Mai e unu mai în vârstă și unu mai tinerel. Eu sincer de când mă duc de ceva ani am observat că de fiecare dată când nu era părintele Mihail nu mai era nici liturghia parca la fel, în sensul că atunci când participă si el se simte harul, se simte că are trăire. Acu se vede, se lămurește care e aur si care e tinichea în focul mărturisirii. Când se întâmplă lucruri de genul ăsta înțeleg de ce bunu Dumnezeu lasă ca satan să lucreze din interior ortodoxia pentru a scoate din clerici partea lor ascunsa ca daca nu venea treaba cu sinodul din Creta multi dintre noi nu știam clar ce e cu ierarhii astia. Așa bunu Dumnezeu a făcut în așa fel încât să îi dea pe față pe fariseii ăștia cu moacele lor prefăcute în timpul posturilor dar care se imbuiba pe nesaturate în ascuns sau pe față ca nu mai au ei rușine de mireni, tupeul fiind la cote maxime. Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

  6. Constantin said, on decembrie 17, 2016 at 1:18 pm

    Sigur este vorba de Catedrala Sf.Nicolae din Bari . Imaginile sunt de la subsolul Catedralei , unde se afla o parte din moastele Sf.Nicolae ( capul si o parte importanta din Sf. moaste ) – sunt imaginile de la minutul 1 si 45 ‘ unde se prezinta ” mormantul Sfantului Nicolae ” = asemanator cu o masa de altar . O alta parte a Sf. moaste a Sf Nicolae se afla la Venetia la Biserica Sf. Nicolae = Lido ( vezi: https://it.wikipedia.org/wiki/Chiesa_San_Nicolo_(Lido) ). Intradevar in stanga se afla o capela ortodoxa unde slujesc separat calugari rusi . Tot in fata Sf,Moaste slujeste separat si impreuna cu calugarii rusi , Parintele Mihai Driga de la Biserica ortodoxa romaneasca din Bari (uneori). Catolicii dau voie ortodocsilor sa slujeasca la Mormantul Sf.Nicolae . De ce ? . Zic eu ca pentru ca in ziua Sf.Nicolae de vara ( 9 mai) la mormant se intampla o minune ( doar in prezenta ortodocsilor ) – Sf Moaste izvorasc manna ( vezi http.// manna di san nicola di bari – inclusiv videoclipuri ). In videoclip , in spatele vladicii Ilarion, se afla un cleric in o reverenda de tip ortodox – cu o figura orientala . Posibil , sa fie vorba de un cleric al Bisericii ortodoxe a Japoniei . Dupa cum reiese din videoclip , catolicii doar asista – mai departe nu pot face comentarii . Fie ca SF. Nicolae sa apere Ortodoxia si sa ne fereasca de rataciri , schizme si erezii . Personal , cred ca timpul va cerne multe . Dupa 89 , eu nu am iesit din Romania .

    Apreciază

  7. ovidiu said, on decembrie 17, 2016 at 1:27 pm

    papa baniel si- ales un nou pupincurist in persoana lui iustjn maramureseanu !ANEXIOS!

    Apreciază

  8. Barnabas said, on decembrie 17, 2016 at 5:04 pm

    Acesta nu cred ca este Ilarion Alfeev deoarece acesta are vesminte preotesti nu arhieresti cum ar trebui sa aiba Ilarion Alfeev.

    Apreciază

  9. Aliosa said, on decembrie 17, 2016 at 5:20 pm

    Foarte grav:

    https://fr.sputniknews.com/economie/201612171029221176-couronne-danemark-paiement-bancaire/

    Danemarca decide sa treaca la plata bancara. In rzumat, din ce am inteles din articol, incepand de la anul, din 2017, se inceteaza tiparirea de bancnote si baterea de bani, urmand ca treptat pana prin 2030 sa dispara complet banii cash din aceasta tara.

    „Les autorités du Royaume entendent ainsi se débarrasser progressivement du flux monétaire à partir de 2017. Il est prévu que le processus s’achève d’ici 2030.”

    Pe aceeasi pagina este un link spre un alt articol:

    Les Tchèques commencent à s’implanter des puces électroniques pour les paiements

    Cehii incep sa isi implanteze cipuri electronice pentru plati.

    Fratilor, lucrurile se implinesc sub ochii nostri. Cu siguranta Antihristul si pecetea fiarei vor fi in acest secol XXI in care suntem.

    Apreciază

  10. Dan Sebastian Vacarciuc said, on decembrie 17, 2016 at 6:13 pm

    off topic

    Doamne ajuta fraților!
    Am și eu o „mică-mare” nelămurire, cine mă poate ajuta cu un sfat îi mulțumesc anticipat.
    M-am dus duminica trecuta la o biserică din centrul vechi al Târgoviștei și am participat la Sfânta Liturghie.
    Pe parcursul slujbei au fost pomeniți ierarhii eretici-ecumeniști: patriarhul daniel și arhiepiscopul Târgoviștei
    nifon mihaiță.
    Aveam tendința de a pleca dar am zis sa nu fiu iudă și am rămas. Slujba a fost scurtată pentru că
    a venit un grup de copii împreuna cu profesoara lor de muzică să cânte colinde. Foarte frumoase colindele dar au avut și ceva instrumente muzicale: chitară, tamburină și tobă de mână. Cam multă gălăgie ținând cont unde ne aflam. După fiecare colind, oamenii în frunte cu preotul aplaudau prestația tinerilor, lucru ce l-am perceput destul de supărător. Am asistat la 3-4 colinde și până la urma tot am plecat. Aplauzele și instrumentele acelea muzicale am simțit că nu aveau ce căuta în Casa Domnului, unde se aduce Slavă Lui și nu oamenilor, acolo unde te duci să te rogi și să te reculegi, să te gândești la cele veșnice nu la cele lumești.
    Știu ca odată ce ai ajuns în biserică, rămâi până la sfârșit, dar ținând cont de cele auzite și văzute nu am putut respecta acest lucru. Am procedat bine sau rău ??? Asta e nelămurirea mea.
    Doamne iartă-mă dacă am greșit !

    Apreciază

    • Muritor said, on decembrie 17, 2016 at 7:53 pm

      1. prima greşeală de moarte duhovnicească, comuniunea cu ecumenismul prin simpla participare la slujbele unde sînt pomeniţi ereziarhii: „M-am dus duminica trecuta la o biserică din centrul vechi al Târgoviștei și am participat la Sfânta Liturghie. Pe parcursul slujbei au fost pomeniți ierarhii eretici-ecumeniști: patriarhul daniel și arhiepiscopul Târgoviștei nifon mihaiță.” Chiar dacă nu eşti de acord cu ereticii ecumenişti, te faci părtaş la erezie dacă doar participi la slujbele unde ei sînt pomeniţi. De asta ortodocşii nu au părtăşie şi nu participă la slujbele unde sînt pomeniţi „episcopii” eretici uniaţi, papistaşi, monofiziţi ş.a.m.d. pentru că ei mărturisesc o credinţă strîmbă, cîte o erezie fiecare. La fel şi ecumeniştii (în speţă Daniel, Nifon al Tîrgoviştei, etc.), au altă credinţă decît ortodocşii, semnificaţia „Bisericii celei Una” pentru ecumenişti e diferită decît la ortodocşi. Lucru întărit încă o dată oficial la Creta. „PF” Daniel & Co sînt incompatibili cu Ortodoxia, sînt duşmanii Bisericii, pe care o distrug din interior, folosind aceleaşi cuvinte ca ortodocşii dar avînd la ei o semnificaţie eretică, adică e vorba de manipulare.

      2. „Foarte frumoase colindele dar au avut și ceva instrumente muzicale: chitară, tamburină și tobă de mână.” – a 2-a greşeală ce atestă pătrunderea duhului lumesc în biserică. Era şi o profeţie, nu mai ţin minte a cui, dar îmi pare că era în pateric, că în vremurile din urmă vor introduce cîntece lumeşti în biserică. Despre muzică cred că sînt alţii mai avizaţi să-ţi răspundă.

      Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on decembrie 17, 2016 at 8:36 pm

      Eu am fost intr-o biserica unde vroiam sa vad daca se pomeneste episcopul Sofronie si imediat dupa ce a fost pomenit am plecat.

      Asta iti va raspunde la intrebare, nu stai unde este insultat Dumnezeu:

      “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.” (Sfântul Ciprian al Cartaginei)

      Apreciat de 1 persoană

      • Dan Sebastian Vacarciuc said, on decembrie 17, 2016 at 10:05 pm

        Multumesc mult fraților Muritor și Cosmin pentru răspunsuri. Până voi găsi si eu un părinte ca cel ce a zis aceste cuvinte: „Orice păcat se iartă, dar erezia, sau hula împotriva Duhului Sfânt nu se iartă!” o să caut din biserică în biserică și când voi auzii la pomenire numele ereziarhilor voi pleca imediat. Altă cale nu văd să existe, nu scrie nicăieri la intrare: „Slujbă eretică – vindem otravă pentru suflete”. Și dacă nu voi găsi niciuna, mai bine acasă : „Să nu vă adunaţi cu ei în biserică, nici să nu primiţi din mâinile lor vreo binecuvântare. Fiindcă este mai bine să vă rugaţi lui Dumnezeu singuri în casele voastre, decât să vă adunaţi în biserică dimpreună cu slugarnicii latino-cugetători.” (Sfințitul Gherman). Doamne Dumnezeule cât de mult și-a „rafinat” diavolul ispitele.

        Apreciază

      • Muritor said, on decembrie 18, 2016 at 12:36 am

        @Dan,
        nu cred că vei găsi vreun preot afară de cei care deja au anunţat că s-au îngrădit de ecumenism.

        Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 17, 2016 at 9:02 pm

      Dan Sebastian

      Slujbele ereticilor şi ale pomenitorilor de eretici îi fac PĂRTAŞI la erezie pe toţi participanţii, restul sunt detalii. Ia aminte la învăţătura Sfinţilor Părinţi!

      Sfântul Theodor Studitul şi toţi sfinţii arată că împreuna împărtăşire cu ereticii sau simpla lor pomenire la liturghie înseamnă unul şi acelaşi lucru.
      http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/

      Sf. Grigorie de Nissa, ”Despre rugaciune”: ”Cand credinciosii si preotii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui ceresc, ci lui satan insusi”.

      “Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.” (Sfântul Ciprian al Cartaginei).

      Sfântul Ignatie Teoforul în cuvântările sale afirmă: ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

      Sf. Teodor Studitul zice: „Unii au suferit un naufragiu desăvârşit în materie de credinţă, iar alţii, dacă totuşi nu s-au înecat prin gânduri rătăcite, totuşi mor din cauza comuniunii cu erezia”

      Sfantul Vasile cel Mare spune: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”

      Sfantul Teodor Studitul: “Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” si in alt loc: „Dacă ar da cineva toţi banii lumii şi are părtăşie cu erezia, nu este prieten al lui Dumnezeu, ci vrăjmaş”

      Sfantul Marcu al Efesului:
      „Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”

      Apreciază

  11. Muritor said, on decembrie 17, 2016 at 6:37 pm

    https://www.youtube.com/watch?v=EtrRgxVFDNc – asta e deja în Rusia, înregistrare de pe 15 decembrie 2016. Protoiereul mitrofor Alexandr Remorov din satul Krasnoobsk, Eparhia Novosibirsk, de la Catedrala Serghievo-Kazansk (http://skh.su/klir/kliriki.html) şi-a adus credincioşii la o capişte papistaşă să se roage cu ei şi cu protestanţii. Educaţie ecumenistă pe teren.
    Asta ca să nu-şi închipuie cineva că BORu, dacă nu a participat la Creta, nu implementează deciziile de la sinodul tîlhăresc cretan. BORu Patriarhia Moscovei nu e scăparea pentru ortodocşii români din diaspora şi pentru nici un ortodox de oriunde.

    Apreciază

  12. iustina lupascu said, on decembrie 17, 2016 at 7:51 pm

    Va rog sa cititi cu atentie. Este un document care lamureste foarte bine ce a fost la adunarea din Creta. Doamne, ajuta! Iustina Bacosca, o pacatoasa

    Apreciază

  13. adrian t. said, on decembrie 17, 2016 at 7:52 pm

    am și eu o nelămurire… acum trebuie să vină preotul în case să vestească Praznicul luminii. ce facem ?! îl primim sau nu? zic asta pt. ca sunt șanse reale să fie ecumenist sau în cel mai bun caz ignoră pericolul ecumenist! îl testam de ecumenism la ușă? sau îl primim cu smerenie și Dumnezeu ne ajută?

    Apreciază

    • Muritor said, on decembrie 17, 2016 at 9:27 pm

      întreabă-l de la uşă ce mărturiseşte, ca să fie clar că nu primeşti ecumenişti sau „ortodocşi” cu gîndire ecumenistă în casă. Aşa poate s-a lumina şi el că nu toate oile sînt behăitoare, ci sînt şi unele cuvîntătoare, cu credinţă în Dumnezeu.

      Apreciază

    • sorin said, on decembrie 18, 2016 at 12:51 am

      ADRIAN, la usa ii intrebi ce hram poarta, si daca nu spun clar ca sunt impotriva ecumenismului si mai ales sa aiba oprita pomenirea, atunci ai deaface cu un preot ecumenist si refuzi sa il mai primesti, Poti scoate niste citate de la Sf Parinti la imprimanta si ii dai sa citeasca. Datoria ti ai facut, mai departe ce face el, il priveste. Asa ar trebui sa procedam toti, ca sa vada preotii ca nu sunt doar cativa care se impotrivesc ecumenismului. Dar dupa ce o sa ii pui intrebarea de sinod, el singur o sa plece fiindca nu o sa ii convina intrebarea.
      Nu va mai puneti problema ce veti face cu inmormantarile. De ex daca moare cineva in familie, deobicei in acea familie in cel mai fericit caz unu sau doi sunt in duhul lui Hristos, restul nu au nici o treaba. Si atunci nu o sa va luati la bataie sau fugiti cu mortul la un preot nepomenitor sa il inmormanteze, ci ii lasati in pace si puteti chema un preot nepomenitor seara sa ii faca o slujba si gata. Nu in slujba sta mantuirea acelui mort in vremurile de acum ci in felul cum a murit acea persoana. o alta problema sunt savarsirea botezului, cununiilor si altele. Pai acum innca mai sunt parinti nepomenitori si chair daca sunt la 600 km avem obligatia sa mergem acolo fiindca asa ne impune vremea de acum, dar cum binenteles ssunteti foarte comozi preferati sa mergeti la pomenitori sau sa va plangeti continuu. In privinta cununiilor , parintii ne recomanda sa nu ne mai casatorim si sa traim in curatie. Casatoria in vremurile de acum pot primejdui mantuirea celor doi. Daca va hotarati sa va casatoriti mergeti la sute de km sa faceti taina casatoriei si asumativa, nu sa plangeti dupa ca nevasta vrea divort, ca sotul inseala , ca bea sau nu stiu ce fel de probleme.

      Apreciază

  14. adrian t. said, on decembrie 17, 2016 at 9:54 pm

    Apreciază

  15. neb184 said, on decembrie 17, 2016 at 11:54 pm

    Ce se intampla in Polonia? A inceput revolutia? Ajunge si la noi? „Bine” c-au venit trupele americane, mai devreme la polonezi si acum la noi…

    Doamne miluieste-ne!

    Apreciază

  16. Sluga netrebnica said, on decembrie 18, 2016 at 12:26 pm

    Despre cantatul in biserica:

    Pidalion – Carma Bisericii Ortodoxe, dupa exemplarul original tiparit la Manastirea Neamt in anul 1844:

    Sfantul Sinod din Laodichia, Mitropolia (capitala) Pacaticestei Frighiei, s-a facut dupa cei mai multi in anul 364.

    Canonul 15

    „Nu se cuvine mai mult decat canonicestii psalti cei ce se suie in Amvon, si cand canta de pe membrane (carte de piele), sa cante in Biserica altii oarecare.(sinod 6,75)”

    Talcuire

    „Opreste Canonul acesta de a canta in Biserica fiestecine. Ci numai cantaretii cei canonicesti, adica cei numarati in cler si hirotoniti la fiecare Biserica, care in Amvon se suie, si canta pe psaltichii de membrana sau si de hartie, caci urmeaza neranduiala si hasmodie de ar canta cel neinvatat. Si dimpotriva buna randuiala, daca canta randuitii psalti. Vezi si Canonul 75 al Sinodului 6.”

    Canonul 17

    „Nu se cuvine sa gramadeasca psalmii intru adunari, ci printre fiecare psalm, sa se faca citire.”

    Talcuire

    „Porunceste Canonul acesta, sa nu se cante deodata toti psalmii lui David, in adunarile si slujbele Bisericii, ca nu pentru lungimea lor sa se ingreuneze norodul si sa iasa din Biserica. Ci printre psalmi sa se faca citire si rugaciune, ca norodul sa se odihneasca putin, si cu impestrirea aceasta mai imbarbatandu-se mintea, si mai trezvindu-se, precum zice marele Vasilie (vezi dupa Platin 37) sa inceapa iarasi a canta psalmi.
    Si aceasta este pricina, pentru care dumnezeiesti Parinti au impartit Psaltirea in 20 de catisme, si printre catisme au pus tropare si rugaciuni. Care se afla la multe psaltiri, si manuscripte, si tiparite. Vezi si pe cel 75 al Sinodului 6.”

    Nota: „Laodichia aceasta, este osebita de Laodichia aceea de pe malul marii ce este in Siria, si care de obste se zice Lihe. Iar Laodichia aceasta, de care ne este cuvantul, de turci acum se numeste Eshi Isar, a fost cinstita cu scaun de Mitropolit, sub care se afla 12 Episcopi. Din aceasta Laodichie s-a scris epistola lui Pavel cea intai catre Timotei, precum se vede la sfarsitul ei.”

    Sfantul Sinod al saselea, care s-a intrunit la anul 691 de la Hristos, in imparatescul palat caspraxadin Constantinopol, care se zice si Trula.

    Canonul 75

    „Cei ce vin in Biserica spre a canta voim nici strigari necuviincioase a intrebuinta si firea spre racnire a o sili, nici a zice ceva din cele nepotrivite neinsusite Bisericii; ci cu multa luare aminte si cu umilinta a aduce lui Dumnezeu, Privitorul celor ascunse, acest fel de psalmodii. Caci Sfintitul cuvant a invatat evlaviosi a fi fiii lui Israel.”

    Talcuire

    „Cantarea Psalmilor ceea ce se face in biserica rugaciune este catre Dumnezeu pentru a se milostivi asupra pacatelor noastre. Si cel ce se roaga si se tanguieste, trebuie a avea moral cucerit si umilit, iar a racni cineva arata moral semet si neevlavios.
    Pentru aceasta porunceste Canonul acesta ca cei ce canta in biserica sa nu-si sileasca firea lor spre a striga puternic. Nici sa zica altele necuviincioase in biserica. Dar care ar fi cele neincuviintate in biserica? Raspunde Zonara talcuitorul a fi cantecele femeiesti cele jalnice (prin aceasta zice si multele tereremuri si cea peste masura pestritime a cantarii sau cele ce pleaca spre curvie).
    Insa porunceste Canonul acesta ca toate acestea sa lipseasca din biserica si cantaretii sa aduca lui Dumnezeu cantarile cu multa luare aminte, ca Celui ce vede cele ascunse ale inimii adica si mai ales cugetele inimii celui ce canta si se roaga, caci strigarile sunt ale celor din afara. Pentru ca si Sfintitul cuvant al Leviticului invata a fi catre Dumnezeu cucernici fiii lui Israel.”

    Simfonie

    „Zice si Proorocul David ‘cantati cu intelegere’. Acest grai talcuindu-l marele Vasilie (in adunarea in scurt 279) zice: Intelegerea cuvintelor Sfintei Scripturi se aseamana cu felurimea bucatelor ce mananca gura. Fiindca dupa Iov [cap 12, 11] ‘Gatlejul gusta bucatele’. Iar mintea judeca cuvintele.
    Asadar daca sufletul cuiva judeca puterea fiecarui cuvant, precum si gustul pe felurimea bucatelor, acesta implineste daviticeasca aceasta porunca. Adauga acelasi Vasilie iarasi (vezi adunarea in scurt 281) ca acela care nu merge la biserica sa cante cu dorinta (cu intelegere), acela ori sa se indrepteze, ori sa se izgoneasca.
    Iar daca sunt psalti multi, zice, (vezi adunarea in scurt 307) acestia sa intrebuinteze psalmodiile [cantare de Psalmi], cu randul (efimeria), adica dupa saptamana.
    Iar cel din Laodichia al 15-lea Canon porunceste sa nu cante in Biserica altul careva, afara de cei canonici, si din cele de piele psaltii sa cante. Adica numai de pe cele de membrana, cantand insa si de pe alte carti de psaltichie.
    Dar si cel 23 al acestuiasi, zice, ca nu pot psaltii cand canta orariu. Se cuvine insa ca printre cantari sa fie si citire (si rugaciune) dupa cel 17 al acestuiasi.”

    Apreciază

  17. Timiana said, on decembrie 18, 2016 at 3:13 pm

    Cum sa nu pcaleasca sectarii pe mireni daca si pe preoti sfintiti au izbutit, De aceea nu trebuie stat de vorba cu ei sau cu ecumenistii ca intri in duhul lor:


    Apreciază

    • Muritor said, on decembrie 19, 2016 at 6:33 pm

      ăştia-s preoţii mamonei, unde dracul ăsta are activitate mai mare acolo sînt şi ei. Dacă le merge bine în BOR, rămîn BOR, smintind poporul, dacă nu, trec la eretici. Important banul să meargă, dar deja ce spun nu mai contează, ei oricum se conformează tuturor cutumelor de cult, măcar de-ar fi şi martorii lui iehova, numai să le meargă bine.
      Deja mai bine ar fi să treacă toţi slujitorii mamonei la eretici şi toţi care s-au preoţit prin simonie (hirotonie pe bani).

      Apreciază

  18. Roxana said, on decembrie 18, 2016 at 4:10 pm

    Asa cum a remarcat mai sus dna Raluca contaminarea cu spiritul ecumenismului nu este conditionat de vietuirea in diaspora. Este adevarat ca distanta fizica dar si psihologica fata de reperele lumii si culturii de origine te determina sa reconsideri tot cadrul in care ai trait anterior.
    Aspectele pozitive cat si cele negative devin mai clare. Viata este mai complicata si cu momente de o speciala dificultate, fapt ce determina o reafirmare clara a valorilor si mai multe situatii cand trebuie sa alegi daca ramai atasat sau te desprinzi de standardele tale anterioare.
    Mai este si presiunea de a face fata contextului occidental, de a te integra sau macar de a simula integrarea in acesta.

    Nu este chip sa ramai si sa bati pasul pe loc. Pana la urma alegi: urci sau cobori scara in planul convingerilor, credintelor si trairilor concrete ortodoxe.
    In biserica ortodoxa St Parascheve et Genevieve din Paris pe care eu am frecventat-o in Franta se petrecea alt fenomen interesant; puteai sa auzi cantecele si raspunsurile de la strana si in alte limbi decat cea romana; voci in limba franceza, greaca si chiar araba uneori caci erau 2 persoane ortodoxe provenind din Liban. De multe ori slujea si cate un preot ortodox de origine franceza, in straie de preot ortodox si din Sf Liturghie Ortodoxa in limba franceza.

    Multiculturalismul era evident, dar nimeni din cei slujitori ori cei ce aveau acces la sfintele taine nu erau nebotezati ortodox. Din punct de vedere al formei cat si al continutului nimic nu facea rabat de la traditia ortodoxa.
    Preotul Razvan Andrei Ionescu a postat pe site-ul parohiei poze realizate la ceremonia de botez a unui cetatean francez de catre cineva din anturajul acestuia. Daca celelalte persoane apareau in mod obisnuit, persoana ce se convertise si se boteza era invaluita intr-o aura de lumina alb stralucitoare si trasaturile sale fizice nu mai erau evidente. Lumina iesea din camasa alba pe care o purta aceasta si trupul era ca un corp luminos.

    Iata ca intervin cateva provocari interioare, trairi ce pot fi incercate de orice ortodox, pelerin contemporan in locuri unde se cinsteste sau se desconsidera relatia cu Sfanta Treime: lasitate, seductia culturala sau materiala a occidentului, momente de vulnerabilitate si complexare, obnubilarea constiintei ortodoxe
    Nu trebuie sa uitam insa ca data fiind nasterea noastra spirituala in ortodoxie mult ni s-a dat si mult se va cere de la noi. Prin contrast cu celelalte alternative daca esti cu adevarat interesat sa observi, adevarul se distinge clar asa cum se deosebeste lumina de intuneric.

    Nu exista in alta parte frumusete, coerenta mai mare si sentimentul de a fi insotit si ocrotit pe cale precum in ortodoxie. Doar trebuie sa acceptam ca si suferinta, inconvenientele nu pot fi ocolite.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 18, 2016 at 7:37 pm

      Roxana

      bine ati venit in lumea povestilor cu zane gratzioase si feti frumosi !

      „ortodoxia” de la St Geneviève e o FATZADA iscusist varuita cu viclesug , iar neica popa razvanel un seCURist versat!

      „Preotul Razvan Andrei Ionescu” cel laudat de tine e un ERETIC ECUMENIST NOTORIU ! si un fudul de plezneste ranza in el de atata „teHUOlogie” si „science”a se citi FICTION! si asta vorbesc in PERFECTA cunostinta de( personaje si) cauza !!!

      Apreciază

      • orthodoxpsychology said, on decembrie 19, 2016 at 8:23 pm

        Catre el

        Maniera dvs de adresare nu este deloc una ortodoxa; faceti pur si simplu un atac injurios la persoana.

        Onest ar fi sa indicati declaratii ale dumnealui, texte din publicatiile sale, fapte prin care recent s-ar fi dezis de ceea ce in anii din urma propovaduia celor din parohia sa: ca noi ortodocsii suntem continuatorii dreptei si adevaratei credinte.

        Daca aveti dovezi reale si concrete va rog sa le faceti cunoscute mai cu seama ca in aceasta parohie se hirotonesc preoti pentru intreaga Franta, Belgia si Luxemburg. Familia mea care continua sa rezide in Franta, medici de profesie, nu mi-a semnalat nici un derapaj din partea dumnealui sau o tendinta de a se abate de la sfintele canoane.

        Dvs afirmati ca vorbiti in cunostinta de cauza, iar eu, de profesie psiholog in grad principal, cunoscand si avand respectivul preot ca duhovnic in timpul studiilor mele postuniversitare in psihologie la Institutul Henri Piéron stiu sigur pe cine am cunoscut atunci: un preot care avut initial o cariera stiintifica (alti doi preoti din Ile de France sunt unul medic iar celalalt informatician), o persoana deloc infatuata si care nu tinea cu orice pret sa epateze ori sa iasa in evidenta.

        Sfintia sa, preotul Razvan Andrei Ionescu era un foarte bun cunoscator al scrierilor parintelui Dumitru Staniloaie si daruit de Bunul Dumnezeu in a lamuri chestiuni fine de dogmatica. Discutiile aprofundate cu dumnealui l-au dovedit a fi un adevarat traitor si cunoscator al ortopraxiei lucruri pe care le consider a fi determinante in convertirile la ortodoxie realizate.

        Parohia ortodoxa in care slujeste functioneaza la demisolul unei catedrale catolice. Are intrare separata, se administraza de sine statator; nu am vazut nici macar asistand un preot catolic, sa se distribuie materiale de cateheza catolice ori sa se organizeze evenimente de viata bisericeasca comune.

        Stiind ca m-am stabilit in tara mi-a vorbit acum cativa ani de atmosfera pe care el a gasit-o la Petru-Voda si m-a indrumat sa cercetez si sa cunosc mai bine personalitatea parintelui Iustin Parvu.

        Daca domnia sa ar fi vadit intre timp semne de sminteala, rog sa le precizati in mod documentat si politicos.

        Altfel, imi spun inca o data cu tristete ca noi, romanii acestor timpuri, nu ne meritam nici pe departe marii intelectualii pe care ii avem sau i-am avut.

        P.S. Blogul acesta mi-a atribuit aleatoriu patratul roz si dupa atatea parcursuri in a cunoaste fatetele umanului mi-as dori sa mai am cateodata o lentila trandafirie prin care sa le privesc.
        Cu exceptia momentelor de inocenta si dragalasenie ale copiilor mei, ma tem ca aceste perspective, dupa un regard à l autre sunt destul de rare.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.