SACCSIV – blog ortodox

Video. GHERON SAVA despre CARDURILE CU CIP: “Asa ceva este ceva interzis crestinismului. Asta este numarul 666”

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 16, 2016

   Iata ce putem citi la Gheron Sava din Sfantul Munte Athos despre cardurile cu cip 666 de pe blogul fratelui Herman Vlad:

Conferinta de la Piatra Neamt
minutul 42: „PERSONAL NU AM ACCEPTAT NICI UN ACT BIOMETRIC, nici măcar carnetul de sănătate grecesc, care nu este biometric. Știm însă, și de la Sfîntul Paisie și de la Sfinții Părinți că așa ceva este ceva interzis creștinismului. Ăsta este numărul 666. Avem profeție în apocalipsă că va fi pecete pe mână sau pe frunte, și oricine va lua această pecete nu va avea mântuire.

Cardurile, care au 666, pot să nu fie chiar pecetea, aceasta va fi pe mînă sau pe frunte dar se pune întrebarea dacă este negarea lui Hristos. Vedeți, Sfinții Părinți au spus că atunci când cineva acceptă învățătură eretică îl neagă pe Hristos. Nu este doar pecetea de pe mînă și de pe frunte negare.

Sfîntul Paisie Aghioritul a spus foarte frumos că atunci când acceptăm numărul numelui lui Antihrist în buletinul nostru, în cel mai personal document, care ne reprezintă pe noi și fără de care nu putem să facem nimic, și asta este negare. Poate să nu fie pecete finală, dar este intrare în statul lui Antihrist.

Cum spunea din nou Sfîntul Paisie, înainte de pecetea de pe mînă și de pe frunte, vor obliga oamenii să ia un buletin electronic, care acest buletin, care le va contine pe toate, va ajunge pecete; o vor avea în mînă, o vor implanta în mînă sau în frunte, și fără ea nu vei putea să cumperi sau să vinzi. Deci pentru noi asta este interzis. Nu putem avea pe cel mai personal document 666. Aceasta este problema și aceasta e și părerea noastră.

   Comentariu saccsiv:

Dupa ce termina intrebarea despre cipuri, mai zice ceva interesant:

“Bineinteles ca cei care sunt eretici in gandire, chiar daca nu o spun public, nu au Harul lui Dumnezeu.”

 

Tagged with: ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Manuel Transmission said, on decembrie 16, 2016 at 4:08 pm

    – Pe picior de plecare guvernul Cioloș instalează administratori străini la companii românești. Procurorii în alertă!
    http://www.napocanews.ro/2016/12/pe-picior-de-plecare-guvernul-ciolos-instaleaza-administratori-straini-la-companii-romanesti-procurorii-in-alerta.html

    – Ordonante de urgenta smenuite la Guvern dupa alegeri!
    http://www.national.ro/dezvaluiri/ordonante-de-urgenta-smenuite-la-guvern-dupa-alegeri-564195.html

    – Condicuța cu agenți de influență: Cine este „presa internațională” din România?
    http://www.cotidianul.ro/cine-este-presa-internationala-din-romania-292909/

    Apreciază

  2. adrian t. said, on decembrie 16, 2016 at 5:40 pm

    Sfintii Varsanufie si Ioann
    Pag263 | Cartea Avvei Varsanufie
    532. Intrebare: Daca cineva in prepus(bănuială) iaste cum ca iaste eretic, insa marturiseste dreapta credinta, oare sa cade a creade lui, sau nu?
    Raspuns: Parintii au cerut, fara numai dreapta dare de raspuns a credintei. Deci deaca cu adevarat s-ar afla cineva hulind pre Hristos in gura lui, si fara dansul vietuind, de acesta sa cuvine a fugi si a nu sa apropia de dansul. Ca pentru inima, tot cela ce nu pazeste poruncile lui Hristos eretic iaste. Si deaca omul nu va creade intru inima lui, cuvintele nimic nu-l folosesc pre dansul.
    533. Intrebare: Deaca avva al orisicaruia s-ar afla avand eres, oare datoriu iaste a fugi de la dansul fratele?
    Raspuns: Deaca cu deadinsul sa va arata ca are eres, sa cade a fugi dela dansul; iar deaca numai dintru un singur prepus, nu sa cade a fugi, nici cerca ceale pentru dansul. Pentru ca ceale ascunse raman lui Dumnezeu, iar ceale aratate, oamenilor.
    534. Intrebare: Daca avva adeca drept cugeta, iar deaca in locul Acela sa asteapta a sa porni eres, si frica ar fi, nu cumva sa urmeaze nevoe de a calca dreapra credinta, si nu voiaste sa se mute avva, iar fratele, cunoscand pre a sa neputinta, voiaste sa se duca la alt loc, oare bine face, sau nu?
    Raspuns: Mai inainte de vreame de a sa face aratat eresul carele aduce pre nevoe nu iaste datoriu cineva sa se duca, ca nu cumva sa se implineasca pentru dansul aceea: “Fuge necredinciosul, nimenea gonindu-l (Pilde 28:1). Iar deaca s-ar face aratat, atuncea datoriu iaste cu sfatul Parintilor duhovnicesti sa faca aceasta, dupre frica lui Dumnezeu.
    535. Intrebare: Ce dara, ca in locul acela nu sant oarecarii Parinti la carii sa se adevereaze deplin ca pot ei sa judece desavarsit lucrul? Oare sa cuvine sa iasa el apoi pentru primejdia eresului sis a se duca aiurea unde sant cei ce pot judeca descurcat, si acolo sa-I intrebe pre dansii pentru aceasta?
    Raspuns: Asa, cu adevarat, iaste datoriu asa sa faca, si pre ceale ce sa zic dela dansi sa le implineasca.

    Apreciază

  3. Spaceman said, on decembrie 16, 2016 at 9:20 pm

    Pentru cei care acceptă acte de identitate biometrice electronice, pe scurt SmartID, mântuirea devine imposibilă.

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/24/rog-raspanditi-video-cu-transcript-in-romana-warning-rfid-for-everyone-atentie-mare-insa-lipseste-esentialul-vezi-care-e-de-fapt-intregul-tablou/#comment-335066

    Ia să vedem…

    http://basilica.ro/delegatia-care-va-aduce-lumina-sfanta-in-romania-a-ajuns-la-ierusalim/

    Pelerini români la Așezămintele Românești de la Sfintele Locuri în cursul anului 2015:

    http://basilica.ro/pelerini-romani-la-asezamintele-romanesti-de-la-sfintele-locuri-in-cursul-anului-2015/

    Cum au ajuns în Israel fără pașaport biometric electronic?

    Dintre politicieni nici nu mai vorbesc câți au pașapoarte biometrice electronice, mai degrabă se pune problema dacă a mai rămas vreunul fără.

    Aud deja justificări puerile cum că și-au făcut pașaport biometric electronic ca să muncească, să meargă în misiuni sau să viziteze nu știu ce. Aud deja păreri cum că nu va fi nicio problemă cu mântuirea dacă accepți vreun semn pe mâna dreaptă sau pe frunte pentru a putea vinde sau cumpăra, atâta timp cât cumperi doar cele strict necesare, mâncare pentru copii sau medicamente pentru cei bătrâni și bolnavi, sau să vinzi zarzavaturi.
    Treaba lor, dar tocmai ăștia cu acte de identitate electronice biometrice sunt disperați după nu știu ce sinoade miraculoase, după bocăieli, calistrați, maglaviți, nil dorobanți sau mai știu eu ce soluții prin care aceștia să beneficieze de vreo excepție miraculoasă, că-s oameni de treabă, ortodocși, clerici, îpși sau patriarhi preafericiți.

    http://stiri.tvr.ro/militarii-brigazii-15-infanterie-iasi-au-ajuns-acasa-dupa-misiunea-in-afganistan_78467.html

    http://stiri.tvr.ro/lupii-negri-au-donat-sange-la-iasi–in-cadrul-campaniei–-salveaza-o-viata-_812514.html

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 17, 2016 at 5:07 pm

      Spaceman

      „Cum au ajuns în Israel fără pașaport biometric electronic?”_______Se poate. Nu că ar avea ei vreo reţinere faţă de actele biometrice şi că le-ar refuza din motive legate de credinţă, dar în Israel se poate merge şi cu paşaport simplu. Ultimele dintre cele valabile 10 ani au fost emise în 2009, deci nu au expirat.

      Apreciat de 1 persoană

      • Spaceman said, on decembrie 17, 2016 at 11:10 pm

        @Mirela

        http://forum.teologie.net/viewtopic.php?t=809&start=20

        îps Teofan despre pașapoartele biometrice

        Uploaded on Mar 31, 2009

        Category Comedy
        License Standard YouTube License

        min 8:31: …citându-l pe păr. Rafael… ce ușor ar fi ca întreaga putere a diavolului să se afle într-un act de identitate. L-aș pune deoparte și as avea mântuirea asigurată.

        Câți dintre furajații ăștia au ajuns în Israel fără pașaport electronic biometric? Îți spun eu: NICIUNUL!

        După cum am arătat aici

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/12/alegeri-2016-rezultate-partiale-ce-parere-aveti/#comment-337046

        ro.army a ajuns în Afganistan în exclusivitate cu pașapoarte electronice biometrice, și dacă nu și-au vărsat sângele pe teritoriul afgan, și-l varsă în pungi în România, la inițiativa Patriarhiei Române, ca doar na…

        Drept-credincioșii s-au îngrijit să spună NU pașapoartelor electronice biometrice, unii chiar au refuzat să intre în Israel pe motiv că autoritățile israeliene au vrut să-i amprenteze. Dar slugoii iadului, îpșii furajați de draci, nu l-au pus deoparte (actul de identitate electronic biometric), că pentru ei n-a fost chiar așa de ușor să-l pună deoparte, apoi prin ei să fie păcaliți cât mai mulți oameni.

        Apreciază

  4. Ioana said, on decembrie 17, 2016 at 8:30 pm

    el

    doar Sfintii Parinti mai sunt de urmat in vremurile de acum, si eu m-am mahnit tare mult ca nu si-au dus marturisirea pana la capat la conferinte, desi au zis sa mergem la nepomenitori, au scos alta eroare la inaintare, care l-a dus pe Gheron Sava la o amplificare a acestei GRESELI GRAVE si mai gra tragand si pe alti preoti in aceasta capcana, in loc sa se indrepte si sa vorbeasca in duhul Sfintilor Parinti in acea nefericita scrisorica….

    Mai bine a vorbit parintele Antim in acel comunicat spunand ca nu trebuie sa judecam starea de har, ci sa il alegem pe Hristos! :

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/14/comunicatul-parintelui-antim-gadoi-fata-de-calomnia-aparuta-pe-blogul-monahului-teodot/

    „”Măsura nepomenirii ierarhului are ca scop îngrădirea preotului nepomenitor şi a credincioşilor pe care îi păstoreşte de erezie, iar aplicarea ei se face în funcţie de trezvia conştiinţei creştine a fiecărui preot sau credincios ortodox, care trebuie să se limiteze la a nu se face părtaş la erezie, FARA A JUDECA STAREA DE HAR.

    în care se găseşte Biserica ca urmare a deciziilor sinodale din Creta, pentru a evita riscul căderii în greşeli săvârşite de alţii în trecut (grupările stiliste etc.). Fiecare creştin are propria conştiinţă şi, în funcţie de adevărul de credinţă adus de Hristos şi stabilit de Sfinţii Părinţi, este liber să aleagă singur pe Hristos sau altă cale, propovăduită de cei de astăzi, fiind mereu atent la cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care atenţionează: „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Gal. 1,8-9).

    Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 8:17 pm

      el

      Imi pare rau daca din cauza mea au aparut aceste neintelegeri. Nu vream sa te necajesc pe tine, nici pe saccsiv. Oricum, noi sa urmam pe Sfintii Parinti, sa avem tot timpul mintea treaza, sa-i studiem neobosit, ca sa nu fim amagiti de nimic necurat!

      Uite ce nevinovate sunt aceste fapturi ale lui Dumnezeu, fata de mintile viclene si apostate, fata de cei care se duc in inselari grozave si ii pierd si pe altii. Multumesc, copil bun.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on decembrie 18, 2016 at 8:52 pm

        Ioana

        nu-ti face nici o grija !
        MULTUMESC mult pentru aceste 2 frumuseti mici de pisoi salbatici ! 🙂
        sunt niste MINUNATII asa cum MINUNAT este Dumnezeu in TOATE lucrurile Lui !

        ps : motanelul meu azi a stat lipit de mine, ascuns sub un scaun ca aproape am si uitat de prezenta lui si dupa cateva ore am inceput sa-l caut disperat prin toata casa/imprejurimi…. iar el saracul dormea cuminte sub scaunul meu ! 🙂

        Ce mai fac pisoiasii tai?

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 11:29 pm

        Pisicuta mea mamica s-a facut asa de isteata si dragalasa. Acum incepe sa imi aminteasca de prima mea pisica tarcata, pe care am salvat-o cand era pui de la un mal de garla. Din pacate motanelul mic, un pui alb, nu a supravietuit. 😦 poate e si genetic, parea o rasa mai aparte, era un animalut ca un pufulete cu o alura trista).Celelalte, sunt doua surioare, una e in stil birmanez cu ochisori albastri si urechi cafenii, e simpatica si rotunjoara. Iar Tigruta e foarte gingasa, se uita direct in ochii tai ca si verisorii ei salbatici de mai sus. Si ele sunt semi-salbatice, asa era si mamica lor cand era mica, dar eu a trebuit sa o prind ca sa ii dau antibiotice ca era tare bolnavioara, racita, si se ineca. De atunci a devenit recunoscatoare si se apropia ea de noi, stiind ca trebuie sa fie ajutata. E Vulpita mea mica, asa ii zic si acum desi a crescut, e tare frumusica, are blanita portocalie pe spate, cu pete tarcate si pieptul alb. Si imi place cum se strecoara tiptil si ma cauta, atunci cand ii este foame sau vrea sa fie afectuasa si sa toarca. Bunica a disciplinat-o, e tare simpatica cand o chemi si nu vrea sa vina, stiind ca e un loc in care bunicii nu ii place sa isi bage nasul: ex. in apropierea cosului cu paine si covrigi pe care animalutele jucause l-au rasturnat de multe ori, pentru mine sunt tare haioase poznele lor.

        Si avem si un vecin, un motan pufos, mare si portocaliu din coada pana la mustati. El vine sa manance tot ce pisicutele mofturoase au lasat. Vecinul pare asa sfios. Vulpita nu il sufera si maraie la el, apoi o ia la goana cand o alunga cu gherutele. Dar pisicutele mici se inteleg bine cu el, sunt curioase si se opresc sa il salute.

        Le place viata printre randurile de vie din gradina si isi mai exerseaza uneori talentele vanatoresti.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on decembrie 19, 2016 at 12:13 am

        Ce duioasa intamplarea cu motanul Iliuta, cum statea el cuminte acolo in coltisorul sau. 🙂

        Apreciază

      • el said, on decembrie 19, 2016 at 1:20 pm

        Ioana

        ei duioasa, mai degraba comica … a atipit langa picioarele mele sub scaun si eu ca un debil uitasem ca e cu mine si-l cautam aiurea
        ps: Motanul meu e o mica plaga care imi face multe belele, dar eu il iubesc si asa. Se bucura insa cand sunt acasa si se tine dupa mine ca un caine( basca ca mai si miauna pe toate tonalitatile de paca ar canta cu triluri, e ft „vorbaretz” si stie sa atraga atentia si sa se bage in seama, de ma seaca ca nu prea stiu ce mai vrea dupa ce epuizez toate variantele de mancarica speciala pt el sau deschid si usile la care nu are acces in lipsa mea, gen dulapuri, camara,etc __ ca asta ii place sa cerceteze teribil, sa iscodeasca ce mai e necunoscut pt el, numai ca in elanu lui „cercetator” cam strica si trebuie sa lucru destul in urma lui 🙂 )
        … si nu e deloc „duios” ci mai degraba „tepos” din fire… un salbatic, 🙂
        maximul de duiosie care mi-l ingaduie e cand ma lasa sa-l managai cat doarme, cand e semi adormit si toarce de zguduie peretii) ( doar atunci se lasa mangaiat, in rest maraie si musca ca un tigru daca pui mana pe el mai mult de 3 secunde. …. aaa si ca vine de la o vreme sa doarma cu mine in pat ( … insa are nevoie de MULT loc 🙂 gen eu ocup o treime de loc, restul e la dispozitia regelui, si nu am voie sa ma misc ca-l trezesc si mi-am gasit beleaua daca nu mai doarme, trebuie sa il insotesc in expeditiile lui nocturne altfel miauna de nu mai pot sa dorm nici daca as fi nedormit de o saptamana ! ____ iti spun, e o micaplaga si un „prigonitor” teribil ….. 🙂

        imi pare rau pt micul motanel alb, pisicile ale au un defect genetic sunt surde, si cum auzul e simt important la pisica sunt periclitate mai repede caci nu pot sa reactioneze conform circumstantelor… trebuia dus la veterinar daca l-ai vazut asa tristunet … ai fi aflat ce are si poate daca era destul de ocrotit nu murea. dar asta e, natura si viata lor e FT GREA sarmanele animale !

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 21, 2016 at 2:22 am

        ehei, bietul de el, daca lumea lui e asa mica, normal ca simte nevoia s-o cunoasca in cele mai mici amanunte. asa sunt pisoii, au instinct vanatoresc :D, iar daca jungla lipseste,… stiam eu ca Iliuta e zvapaiat si feroce, si m-a induiosat intamplarea, cum s-a ascus el intr-un colt si dormea, ca ca un copil neastamparat si stricator, pe care pe neasteptate il gasesti dormind. Un animalut sau un copil dormind au ceva tare gingas, mai ales in contrast cu pagubele. 😀 sanatate motanelului, sa iti dea Dumnezeu rabdare, iar vietuitorului ,sanatate! si daca se poate si putin din intelepciunea leului Sfantului Gherasim de la Iordan.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 21, 2016 at 5:54 pm

        Ioana

        AMIN ! AMIN !
        Multumim de urari. 🙂

        bineinteles ca i-ar plaaaace lui afara … dar ce sa fac daca afara nu pot sa-l las nesupavegehat toata ziua cat lipsesc eu sa stea si flamand poate, si am si niste vecini uratori de animale, nu vreau sa patzeasca ceva asa „intreprinzator” si bataus cum il stiu… 😦

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 22, 2016 at 9:31 am

        e mult mai in siguranta acolo acasa, pisicutele de afara au alte necazuri, pericole ce pandesc la tot pasul, rautatea oamenilor, vecinilor, otravire… ufff 😦 ce sa facem, omul, dar si animalutul, ori unde va merge va avea parte si de suspin si de durere, noi suntem de vina ca lumea creata de Dumnezeu s-a schimbat, s-a deteriorat ca urmare a caderii, patimilor si lipsei de pocainta.

        .)

        „Şi am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii şi El va sălăşlui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi însuşi Dumnezeu va fi cu ei.
        Şi va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut.”
        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 21, 3-4

        Mântuire tuturor și dragoste pentru ființele necuvântătoare! Lupta nevăzută e cea mai grea, să biruim ispitele ce vin!

        Apreciază

  5. Ioana said, on decembrie 17, 2016 at 8:32 pm

    Parintele Antim, din ce reiese din discutiile de pe fundal de la Conferinta de la Piatra Neamt,

    (VIDEO: Conferinţa monahilor athoniţi la Piatra Neamţ, despre sinodul din Creta,
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/12/video-conferinta-monahilor-athoniti-la.html)

    Parintele Antim nu a fost de acord cu tergiversarea REGRETABILA si jalnica pe tema „existentei harului” spunand ca:

    Sfantul Teodor Studitul spune sa nu te impartasesti acolo unde este pomenit un ierarh eretic, pentru ca te vei osandi. (!)

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ioana said, on decembrie 17, 2016 at 8:32 pm

    Iar monahul Teodot face niste remarci nesimtite, punand grav paie pe foc si fiind obraznic cu parintele Antim care i-a explicat ce spun Sfintii Parinti despre erezie si mersul la „bisericile”lor

    monahul (debilul) Teodot: „Esti mata cu schism matale, negi haru-n Biserica!”
    (partea a 3-a minutul 27)

    jalnici si marturisitorii athoniti, era pregatit bine Gheron Sava in unele privinte si a dat-o in bara grav cu aceasta parere ce scuza erezia, GRESALA GRAVA, si asa m-am mahnit si e de la inceput cand i-am vazut ce fac in octombrie si cum schimba foaia…

    A venit o intrebare din Partea lui Teodot, o intrebare JALNICA si menita sa ii traga in jos pe multi debili slabi la minte. Pe langa asta, de multe ori monahii athoniti, ocolesc raspunsul direct si CLAR – NU mai mergeti, desi au spus in alte parti ale conferintei ca nu putem sa ii urmam pe cei care pomenesc pe eretici. Astfel, e posibil ca i-au indus in eroare pe unii dintre cei prezenti in sala la conferinte, pe cei care au luat-o de buna ca e har cu ghiotura pentru debili si nu au auzit raspunsul DIRECT la CEA MAI MARE FRAMANTARE si NEVOIE IMEDIATA a lor, DE A FI IN ADEVAR, de a se lepada de orice partasie si scuza vicleana pentru a ramane cu ereticii pomenitori__!

    INTREBARE JALNICA, TAMPITA

    „Parinte Sava, in aceasta lupta a noastra sunt CATIVA DUHONICI, NU SUNT MULTI, care spun ca nu mai sunt pomeniti ierarhii care au semnat in Creta nu mai este har, si invata credinciosii sa nu mai mearga la BISERICA acxolo unde sunt pomeniti cei care au semnat (ce voiai sa invete Teodot ?! , erezia ?! , groaznica intrebarea!) Ce parere aveti dumnezvoastra despre aceasta atitudine?

    made by monahul (debilul) Teodot:

    – (SI CARE DUCE LA AMAGIREA CELOR CU GAND CURAT DAR NESIUTORI – veti da seama toti care nu ati grait de la Sfintii Parinti, chiar daca fara intentie voita, luandu-va dupa mintea voastra debila si scolastica!), si pe langa alta calomnie asupra preotilor putini ce drept invata Cuvantul Adevarului, Iata cum Teodot s-a tinut langa. inchizand ochii si lansand direct sau indirect sa circule calomnii asupra parintelui Antim

    Dumnezeu sa-l intoarca din ratacirile si vicleniile lui, desi GREU, TARE GREU, se vor mantui, cu atatea justificari athonite ca umbla „harul” ca puhoiul unde sunt eretici. Se contrazic grav (“Bineinteles ca cei care sunt eretici in gandire, chiar daca nu o spun public, nu au Harul lui Dumnezeu.”) raspunzand la alta intrebare scolastic de influenta papistaseasca: „Exista har sacramental si har personal?” ei zic ca nu putem BLA-bl;a sa negam harul pan la o caterisire a unui sinod… bla bla…

    si chiar asa Sinodul din Creta ce-a fost? aderarea la alta „biserica”” (inadmisibil termenul de biserica pentru erezii), aderarea la viitoarea mega religie a lui Antihrist.

    Parera mea si a unor parinti (@maxim)

    CRETANII si partasii lor care tac, ERETICI TRDATORI, s-au auto-CATERISIT singurI prin aderare la RELIGIA LUI ANTIHRIST!!!!!!!!

    Sinodul din Creta a legiferat tot, daca inainte de Creta „hai ca mai, ca vai”, puteau fi socotiti niste Arie , Nestorie, si puteau preotii marturisitori sa faca de atunci INTRERUPEREA POMENIRII (Toronto, Balamand, slujbe in comun cu ereticii – astea ce sunt ? – nu EREZII CU CAPUL DESCOPERIT ? )

    Dupa Creta s-au lepadat de HRISTOS toti! nu doar unul, doi. Ce sinod mai vreti zabavnicilor, ce sinod mai asteptati ? Creta nu va e de ajuns, SOBORUL LEPADARII, schimbarea invataturii si trecerea intr-o CUMPLITA EREZIE MONDIALA nu va e de ajuns? ce mai STATI sa asteptati un sinod, ei sunt MAJORITATEA GRAVA, ei au trecut la religia lui Antihrist, e lepadarea de pe urma si asteptati sinoade, care parca ar pica ca ploile dupa mintea scolastica si intelenita a unora! Nu mai e un Arie sau Nestorie, CARE SA FIE SCOSI, ACUM N-ARE CINE SA-I MAI SCOATA, S-AU FACUT TOTI PAPI ARHICONI, E URICIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT !!!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on decembrie 17, 2016 at 8:47 pm

      erata

      „care spun ca unde sunt pomeniti ierarhii care au semnat in Creta nu mai este har”

      Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 18, 2016 at 1:15 am

      Ioana

      Sa nu mai folosim cuvinte gen „debil” la adresa monahului Teodot.

      Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 3:14 pm

      Imi cer scuze. In viitor nu voi mai folosi, oricum nu am de ce. Sa speram ca monahul Teodot va fi intru toate pe calea cea buna.
      Pe mine m-a amarat, pentru ca din cauza celor povestite’ multi s-au tras in jos. In rest atac idele nu persoana’ si recunosc ca am gresit cu epitetele.
      Sper ca nu o sa ai probleme din cauza asta.

      Iertare

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 18, 2016 at 6:21 pm

        Ioana

        Si daca o sa am probleme, ce? Dar nu asta e motivul pentru care nu vreau sa-i mai zici asa.

        Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 7:48 pm

        stiu, si mie mi-e drag monahul Teodot, e bland, sper sa nu mai faca interpretari pripite. Bineinteles ca imi doresc ca toti sa fie pe calea cea buna. Chiar nu o sa mai zic, stiu ca e pacat. Am facut-o acum. 😦

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 7:50 pm

        Dar asta nu o sa ma opreasca ca atunci cand vad ca cineva trage si pe altii la cadere, sa combat acele idei strambe care inseala si pe altii, chiar daca inselarea pare nesemnificativa

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on decembrie 18, 2016 at 8:20 pm

        Ioana

        Combate.

        Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 7:53 pm

      doar pare, pentru ca o carta cat de mica schimbata, e menita sa atraga pierzania vesnica

      Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 18, 2016 at 8:24 pm

        mersul prin balarii i s-a intamplat monahului Teodot si pentru ca nu a putut sa il tina de inselat pe Boca. Doar cei care nu au discernamat duhovnicesc ajung sa confunde inselatii cu sfintii. Si daca nu au mintea si ratiunea intru totul dupa Dumnezeu, si mai tarziu accepta si raspandesc inselari….

        Apreciat de 1 persoană

  7. Ioana said, on decembrie 17, 2016 at 8:43 pm

    MACAR au spus ca NU TREBIE SA LUAM ACTE CU CIP, CA E NEGARE , LEPADARE DE HRISTOS, dar TREBIE SA ISI REVINA DIN ACEASTA SCALDARE IN APELE CALDUTE ALE JUSTIFICARII !!

    Daca nu, nu vom mai avea modele de urmat, modele de marturisitori, si ii vom urma DOAR pe Sfintii Parinti care altfel au procedat, mantuind si poporul prin acrivia si dragostea lor pentru Adevar!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 17, 2016 at 11:10 pm

      Ioana

      Doamne ajuta!
      Iertare, citit e-mailul meu cu rugamintea de traducere a acelui articol?

      Apreciază

      • Ioana said, on decembrie 17, 2016 at 11:31 pm

        Saccsiv

        Doamne ajuta!

        multumesc, acum am vazut.
        Se rezolva.

        Apreciază

    • Ioana said, on decembrie 19, 2016 at 7:43 am

      Saccsiv

      Doamne ajuta!

      Am tradus.
      Gasesti pe email.

      Apreciază

  8. saccsiv said, on decembrie 18, 2016 at 6:25 pm

    el

    E vorba strict de limbaj. De nimic altceva.

    Pe de alta parte, fara legatura cu comentariul tau, vezi ca am aflat ca m-ai mintit. Iar asta nu e bine deloc. Daca te vei gandi cateva minute, iti vei da seama cum de am aflat. Astept o explicatie cat mai plauzibila.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 18, 2016 at 7:49 pm

      saccsiv

      ???? nu stiu ce presupui/-neti de la 2 date informatice manipula(-te)bile …

      tu chiar crezi ca sunt debil/ necinstit ?
      daca da e treaba ta, pot sa traiesc si cu gandul asta.
      si daca nu (mai) ai incredere in mine e ok, ma retrag oricand, chiar imi face MULT mai bine linistea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 18, 2016 at 8:19 pm

        el

        Ma refeream la faptul ca mi-ai zis ca n-ai e-mail, dar tu de fapt ai e-mail.

        Apreciază

  9. saccsiv said, on decembrie 18, 2016 at 10:16 pm

    el

    Era strict vorba de e-mail. Acum am inteles ce zici despre el. E perfect. Sa-l tii minte. Si iertare.

    Apreciat de 1 persoană

  10. […] Video. GHERON SAVA despre CARDURILE CU CIP: “Asa ceva este ceva interzis crestinismului. Asta este… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.