SACCSIV – blog ortodox

AU SEMNAT Petitia de sustinere a SCHITULUI RADENI inclusiv GHERON SAVA si THEODOROS ZISIS, iar SINAXA DIN VOLOS (din 14 decembrie 2016) va da publicitatii un COMUNICAT DE SUSTINERE

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 13, 2016

   Dupa cum stiti:

Petitie de sustinere pentru cei ce vor sa semneze marturisirea anti-ecumenista de la schitul Radeni

   Iata ce putem citi la Personalitati teologice din Grecia sustin Schitul Radeni de pe Aparam Ortodoxia:

Petiţia de susţinere a memoriului Vieţuitorii şi credincioşii Schitului “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădeni, Neamţ, resping erezia cretană a fost semnată şi de către Gheron Savva de la “Marea Lavră” a Sfântului Munte, de către protopresbiter prof. univ. dr. Theodoros Zisis şi de către părintele Matei Vulcănescu.

   Miercuri, 14 decembrie 2016, se va desfăşura Sinaxa din Volos, care este aşteptată să dea publicităţii un comunicat de susținere a luptătorilor pentru Dreapta Credinţă din România. Din Sinaxa de la Volos fac parte mari personalităţi ale Ortodoxiei de astăzi: Pr. Gheorghe Metallinos, Pr. Theodoros Zisis, domnul Dimitrie Tselenghidis, Proegumenul Marelui Meteor, Gheron Atanasie şi mulţi alţii. Aceștia vor discuta despre întocmirea unei scrisori de susţinere a tuturor părinţilor care au oprit pomenirea în România din motive de conştiinţă, având în vedere că Biserica Ortodoxă Română a semnat în Creta documentele eterodoxe, a maicilor antiecumeniste de la Văratec, Miclăușeni, Durău, Frumoasa, Agapia și de la celelalte mănăstiri şi a credincioşilor care îi urmează pe aceşti părinţi. Şi, probabil, se va cere ierarhilor să nu persecute pe nepomenitori şi să ştie că orice persecuţie este necanonică, iar celui persecutat îi aduce cununa de mărturisitor! Probabil că acest comunicat va pune problema evitării poziţiilor extreme şi a dezbinării. Să ne rugăm ca acest proiect, ce se va discuta mâine in Sinaxă, să se aprobe!

   Mărturisirea antiecumenistă a Schitului Rădeni a fost tradusă şi în limba rusă şi urmează a fi tradusă şi publicată şi în limba bulgară.

   Mulţumim pentru susţinere!

gheron-sava-lavriotul

Foto: http://www.apologeticum.ro/2016/12/gheron-sava-lavriotul-mesaj-legat-de-existenta-sau-non-existenta-harului-sfantului-duh-bisericile-ortodoxe-locale-care-au-acceptat-creta/

sddefault

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ion hodor, said, on decembrie 13, 2016 at 3:54 pm

  Cu timpul Bunul Dumnezeu va da dreptate,Sf Parinti,si noua antiecum,ma intreb cu stupefactie cum fac sa taca preotii si monahii,ce raspuns vor da ?!!!

  Apreciază

 2. Spirea Bataiosu said, on decembrie 14, 2016 at 10:32 am

  Doamne ajuta! Asa cum spun si destule personalitati ortodoxe grecesti,,,,persecutarea antiecumenistilor este
  necanonica,,,Vocea ortdoxa greaca se va auzi cat mai curand privind prigoana intemeiata necanonic de catre ecumenistii din Romania.Harul Domnului IISUS HRISTOS sa fie cu noi cu toti.AMIN

  Apreciază

 3. Apa trece, pietrele rămân. said, on decembrie 15, 2016 at 9:13 am

  Slava Ție, Doamne, slava Ție! Dacă numărul mărturisitorilor este în creștere, atunci acest lucru este în beneficiul tuturor. Doamne ajuta sa se gaseasca soluții legale pentru ca preoții marturisitori sa fie protejatI. Preoții lui Hristos au conștiința proprie și nu trebuie sa permită nimănui sa le-o nimicească. Ascultarea se face pana la păcat. Ierarhii trebuie sa aprecieze virtutea , nu sa o sancționeze. Cum sa pretindă sa facă ascultare oarba de ei preoții, dacă ei nu fac ascultare de Dumnezeu și de Sfinții Părinți?

  Dacă vor sa fie pomeniți și ascultați, sa devină ei înșiși pilde de ascultare fata de Sfinții Părinți și Mucenici care au mărturisit Dreapta Credinţă. În zilele noastre, e mai comod sa asculte de papa și de sinodul papist care le hrănește trufia și le promite un trai mai lejer, bani cu nemiluita sI slava lumeasca desarta. Însă trufia e un păcat, nu o virtute. Pe toate acestea Iisus le-a refuzat când a fost ispitit. Dacă Iisus a refuzat avantajele materiale și slava lumeasca, ierarhii sa-L aibă ca model pe El, nu pe Papa. Dacă ierarhii îl iau ca model pe Papa, de ce se supără când preoții nu-i mai pomenesc? Nu e normal sa nu-i pomenească? Nu putem sa slujim trufia și sa ne numim creștini. Numai necuratul e trufaș. Papa s-a autozeificat, considerandu-se infailibil, din trufie. Ierarhii noștri nu trebuie sa-l urmeze și nici sa schimonoseasca Ortodoxia după model papal.

  Apreciază

 4. […] AU SEMNAT Petitia de sustinere a SCHITULUI RADENI inclusiv GHERON SAVA si THEODOROS ZISIS […]

  Apreciază

 5. […] AU SEMNAT Petitia de sustinere a SCHITULUI RADENI inclusiv GHERON SAVA si THEODOROS ZISIS, iar SINAX…. […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: