SACCSIV – blog ortodox

L-au „răzgândit” iar pe pr. SIMEON Zaharia? Comunicatul măn. Sihăstria zice că DA! Părintele a fost IZOLAT, încât NIMENI să nu-l poată întreba

Posted in Sinodul din Creta by saccsiv on decembrie 7, 2016

ieroschimonah-simeon-zahariaIată ce putem citi la Izolat și terorizat psihic, Părintele Simeon Zaharia este forțat să pomenească pe ereziarhul Teofan. Comunicatul măn. Sihăstria, de pe Sinodul Tâlhăresc:

În urma interviului video, în care Părintele Simeon declara că va întrerupe pomenirea mitropolitului Teofan, dacă acesta nu va renunța la semnătura de pe documentele de la „sinodul” din Creta, s-a convocat de urgență o sinaxă la măn. Sihăstria la presiunile exarhului Nichifor Horia și a mitr. Teofan. Acolo, Părintele Simeon a fost forțat cu argumente ecumeniste să nu întrerrupă pomenirea ierarhului. De atunci, toți care au încercat să ajungă la Părintele Simeon au fost refuzați, drept pentru care nu putem crede că ceea ce se afirmă în comunicatul de mai jos este părerea Părintelui Simeon. Să nu ne mirăm că vom auzi de trecerea la Domnul a Părintelui Simeon… destul de curând.

Iată și comunicatul mănăstirii Sihăstria:

Comunicat al Consiliului duhovnicesc din data de 5 decembrie 2016 (publicat pe 7 dec. 2016)

Consiliul duhovnicesc al Mănăstirii Sihăstria s-a reunit în data de 05.12.2016, ca să examineze tulburările care au apărut în unele schituri ale mănăstirii datorită interpretării greşite a hotărârilor Sinodului din Creta din 2016.

Consiliul duhovnicesc al Mănăstirii Sihăstria s-a reunit în data de 05.12.2016, ca să examineze tulburările care au apărut în unele schituri ale mănăstirii datorită interpretării greşite a hotărârilor Sinodului din Creta din 2016.

S-a constatat că printre cei afectaţi de aceste tulburări a fost şi Ieroschimonahul Simeon Zaharia de la Schitul Poiana lui Ioan, care a fost dezinformat în decursul timpului de către mai multe persoane.

Cu o zi înaintea acestui consiliu, părinţii mănăstirii l-au cercetat pe Părintele Simeon şi i-au pus la îndemână mai multe informaţii şi documente despre Sinodul din Creta, precum şi concluziile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 29 octombrie 2016. Astfel Părintele Simeon a remarcat şi apreciat Concluziile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, că Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice, ci a mărturisit faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos. De asemenea, s-a luat act de faptul că textele pot fi explicitate, nuanțate sau dezvoltate de către un viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe. Explicitarea acestora și redactarea altor documente sinodale cu teme diferite nu trebuie realizate, însă, sub presiunea timpului, ci, în cazul în care nu există consens panortodox, ele trebuie amânate și perfecționate până când se va realiza un consens.

Această informare a dus la buna înţelegere a situaţiei privind consecinţele lucrărilor Sinodului din Creta şi liniştirea sufletească a Părintelui Simeon Zaharia, acesta recomandând tuturor pomenirea Ierarhului său, IPS Teofan.

Consiliul duhovnicesc al mănăstirii noastre, ca reprezentant duhovnicesc al obştii sale, sprijină unitatea Bisericii, pe ierarhul său – IPS Teofan – şi întregul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, considerând nejustificată reacţia unor clerici şi credincioşi de neascultare faţă de Biserică şi de ierarhii săi canonici.

Comentariu saccsiv:

Știm că pr. Simeon s-a mai răzgândit o dată când Părintele Simeon de la Sihăstria cedează amenințărilor lui Teofan Savu și își retrage semnătura de pe scrisoarea pliromei ortodoxe, deși în înregistrarea dată ierom. Tihon de la Petru Vodă zice că nu e de acord cu acel comunicat al mitropoliei în care se arăta că nu a știut ce a semnat. Acum ce-o mai fi? Până nu avem o declarație care sigur e de la părintele Simeon, nu putem lua în considerare comunicatul măn. Sihăstria, preluat și de portalul de știri al MMB, doxologia.ro.

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on decembrie 7, 2016 at 11:23 pm

    aici mai denota si cat de penibili sunt ,,ierarhii” nostri

    Apreciat de 1 persoană

  2. diogene said, on decembrie 7, 2016 at 11:24 pm

    Fatarnicilor!Veti da socoteala pentru tot si pentru toate!

    Apreciază

  3. mihai said, on decembrie 7, 2016 at 11:24 pm

    concert cu paula seling si niculina stoican si la craiova la irineu la mitropolia olteniei, sursa http://www.basilica.ro

    Apreciază

  4. mihay2016 said, on decembrie 7, 2016 at 11:47 pm

    Stiu ca nu are legatura cu titlu de mai sus dar asa ca idee! Doamne incotro ne indreptam! E vai si amar de oameni! Malta, raiul pe pământ pentru homosexuali: este prima țară care interzice prin lege terapiile de modificare a orientării sexuale. Medicii care vor să îi „vindece” riscă închisoarea și amendă de 10.000 de euro http://www.activenews.ro/externe/Malta-raiul-pe-pamant-pentru-homosexuali-este-prima-tara-care-interzice-prin-lege-terapiile-de-modificare-a-orientarii-sexuale.-Medicii-care-vor-sa-ii-vindece-risca-inchisoarea-si-amenda-de-10.000-de-euro-138935

    Apreciază

  5. Rozalia said, on decembrie 7, 2016 at 11:51 pm

    Nu pot sa cred ca ierarhii nostri nu numai ca nu-si revin, dar se afunda tot mai jos, mai spre iad.Vai lor! Doamne ajuta-i Parintelui Simeon! Dumnezeu e martorul marturisirii Preacuviosiei Voastre, iar noi ne folosim de aceasta marturisire, adica aceea cum ca sinodul cretan este talharesc. Sunteti in rugaciunile noastre Parinte, sarutam mana!

    Apreciază

  6. valentin said, on decembrie 7, 2016 at 11:52 pm

    daca e pe baza de vot ca in politica si nu are voie cineva sa isi exprime o parere liber, sinodul asta nu e un sinod ortodox ci ipocrizie, poiltica, demagogie, fariseism si tot asa

    Apreciază

  7. ayeaye20 said, on decembrie 8, 2016 at 12:00 am

    Aia de la doxologia il baga la inaintare pe atanasie de limasol sol aer https://youtu.be/6AhxJjuiLnw

    Apreciază

  8. Sluga netrebnica said, on decembrie 8, 2016 at 12:11 am

    „Dacă este adevărat ce spune părintele Nikolaos Manolis în filmul de mai jos, atunci vine cutremur mare la temelia Bisericii noastre.
    După cum zice părintele Nikolaos Manolis maine la DIS (nu știu ce e asta) se va discuta cererea patriarhului Bartolomeu pentru caterisirea părintelui Theodor Zisis. Da, ați auzit bine.
    La ce să ne uităm mai întâi? La faptul că Patriarhia (Ecumenica n.n) se bagă în cazurile interne ale Bisericii noastre sau la faptul că încearcă să impună caterisirea unui mare teolog contemporan al Bisericii noastre?
    Iubiți frați pregătiți-vă de lupte mari, încă nu am văzut nimic.”

    sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/jos_mainile_de_pe_parintele_theodor_zisis/2016-12-08-246

    Apreciază

  9. Riko said, on decembrie 8, 2016 at 12:51 am

    Apreciază

  10. eulescu said, on decembrie 8, 2016 at 1:26 am

    e ceva ciudat… Cred ca teofan si chiar daniel.. stiu ceva ce nu stim noi… cred ca ceva ne scapa. vrem sau nu sa o recunoastem, oamenii acestia sunt calugari. nu fac ce vor… Repet, ceva imi scapa !!! e clar ca Teofan este calugar din dragoste pentru Haristos. Asa cred ! Indiferent de sinoade si alte discutii… Nu oricine isi dedica viata credintei ortodoxe. Cred ca e ceva care imi scapa, poate ceva politic… nu stiu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 8, 2016 at 9:40 am

      pai cum din dragoste de Hristos, daca-L tradeaza prin ecumenism? asta zicem si noi: NU mai au dragoste de Adevar, de Hristos!

      Apreciat de 1 persoană

    • augustin said, on decembrie 8, 2016 at 9:45 am

      Chiar ca iti scapa ceva. Ierarhii sunt atei! Ai prins scapatura?

      Apreciat de 1 persoană

      • trovant said, on decembrie 8, 2016 at 10:15 am

        nu sunt atei, s-au inchinat sarpelui, nu mai au vointa libera.
        vor sa traga toata Biserica, il provoaca pe Hristos, asta este ceea ce iti scapa,
        deoacamdata se cerne, mai intai episcopii, apoi preotii, monahii si la urma poporul.
        la urma judecata cand va vrea Dumnezeu
        sfaturile de urmat ale parintelui Ciprian Staicu http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/05/pasul-2-in-lupta-antiecumenista/
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • augustin said, on decembrie 8, 2016 at 11:26 am

        trovant

        „Credinţa se alienează, dogmele ortodoxe nu sunt băgate în seamă, rătăcirea triumfă şi cei mai mulţi tac. Însă această tăcere, cum de multe ori am scris, este – după marele sfânt Grigorie Palama, cel care l-a învins definitiv pe monahul apusean Varlaam Calabrezul şi teologia scolastică papistaşă – al treilea tip de ateism. Primul este negarea existenţei lui Dumnezeu, al doilea este erezia, care desfigurează adevărul despre Dumnezeu, iar al treilea liniştirea (ἐφησυχασμός = relaxare), tăcerea care contribuie la răspândirea celorlalte două tipuri de ateism.” — Pr. prof. Theodoros Zisis

        Apreciază

      • Aurora said, on decembrie 8, 2016 at 9:12 pm

        Corect !

        Apreciază

    • ben said, on decembrie 8, 2016 at 11:18 am

      eulescu

      Sistemul brevetat de comuniști acum iși arată roadele. Ăștia sunt vlăstarele lor, pentru care au omorât și-au torturat atâția români iubitori de neam și Dumnezeu, ca să facă loc liber năpârcilor și slugilor supuse.

      Și-au dedicat viața lui Hristos?! Crezi tu asta? Uite ce inseamnă să fi călugăr: 1.sărac de bunăvoie 2.feciorelnic cu trupul și cu sufletul 3.ascultător de Sf Biserică și de mai marele care crede și mărturisește in DUH și in ADEVĂR.
      Atâta timp cât ei ascultă doar de ordinele mai-marilor papiști, masoni, ecumenisti (sataniști) nu pot să fie decât iude trădătoare!! Ce, Iuda nu-L urmase pe Mântuitorul…Și cu ce l-a folosit?

      Apreciază

    • tanase said, on decembrie 8, 2016 at 7:01 pm

      @eulescu iti zic eu ce iti scapa; ierarhii „nostri” sunt uniti deja cu papa pe care l-au si recunoscut ca fiind primul ierarh al Romei si fata de care se supun in totalitate. Problema e ca nu vor ca lumea sa prinda de veste, de aceea se lucreza securistic, subversiv.

      Apreciază

  11. preotul said, on decembrie 8, 2016 at 12:01 pm

    Comunicatul de la Sihastria e mincinos stiu de la un ucenic al parintelui . Pr. Simeon nu are voie, nu-i lasat sa mai dea interviuri pentru a nu se afla adevaru . Sa-i ia ei un interviu in care comunica ceia ce spun , de aici se vede ca e o minciuna .

    Apreciază

    • ban said, on decembrie 8, 2016 at 6:32 pm

      Ma iertati, dvs. mai pomeniti episcopul eretic de la dvs.?

      Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on decembrie 9, 2016 at 5:11 pm

        Da, îl pomeneşte şi declară că îl pomeneşte pentru că nu-l consideră eretic. Păcat că nu ne expune şi nouă „dovezile”, ca să ne bucurăm că avem un episcop bor neeretic.

        Apreciază

  12. gyonyk said, on decembrie 8, 2016 at 12:54 pm

    Bunul Dumnezeu sa aiba grija de acest Parinte si pe ceilalti in aceeasi situatie, si sa nu il lase acum, la apusul vietii sale, sa cedeze in aceasta privinta, pentru ca este pacat ca dupa o viata intreaga de Monah sa piara….

    Apreciază

  13. tudor said, on decembrie 8, 2016 at 2:19 pm

    Cine a zis că dacă te impartasesti cu ereticii nu este o problemă?

    Haideți să vă spun: Am o cunoștinta in Italia, care merge regulat la o Biserică Ortodoxă din zonă. Avea un duhovnic acolo care nu împărtăşise niciodată catolicii până la sinod. Și imi mărturisea că se simțea ca-n rai când mergea la sfintele slujbe, că o cuprindea o bucurie și o dragoste de nedescris.

    Despre sinod, și hotărâri, lor nu li s-a comunicat nimic acolo, iar lumea nu prea știa despre ce e vorba. Ea a aflat recent despre treaba asta, când s-a intors in țară. Chiar nu înţelegea de ce se simțea foarte rău la slujbă, și resimțea dorința de a pleca de acolo. Parcă ceva se schimbase, dar nu-si dădea seama ce. Se gândea că poate este vrăjmașul care o îndeamnă să se îndepărteze de credință. A mai observat că, după ce-l împărtăşea și pe cel mic, acesta incepea să plângă foarte rău, se inrosea și nu mai vroia să mănânce toată ziua, in condițiile in care, de multe ori când primea Sf Impărtășanie era foarte vesel și foarte liniștit.
    Apoi a aflat că la acea biserică au inceput să vină și catolicii să se impărtășească, și nu a mai vrut să se ducă acolo.

    Insă nu știe ce să facă, pentru că este singura biserică ortodoxă din zonă, și in țară ei se intorc foarte rar. Plus de asta, și noi ne confruntăm cu aceeași problemă: aproape că nu mai găsești preot drept mărturisitor.

    Vă rog să mă ajutați cu un răspuns, pentru că eu nu am știut ce sfat să ii dau. Vă mulțumesc, și Dumnezeu să ne mântuiască!

    Apreciază

  14. mircea.v said, on decembrie 8, 2016 at 6:22 pm

    Eu nu prea intelg asta cu „nu are voie, nu-i lasat sa mai dea interviuri” si celelalte „nu”. Da e la puscarie, in lagar ?
    Chiar nu pricep…
    E om liber, frate. Si mai ales, liber in Adevar.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 8, 2016 at 9:35 pm

      mircea.v

      e MAI RAU decat intr-un lagar ! pazit ,ingradit, ASCUNS de lume SUFERA acest Parinte …

      NU judeca. Roaga-te pentru el si Dumnezeu te va milui si pe tine.

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 8, 2016 at 11:14 pm

        @el,

        eu nu il judec pe parinte, ca nu stiu nimic clar, vorbesc despre toate contradictiile astea, despre situatia asta.
        E sechestrat, nu stiu, se poate chema politia, 112…
        Acuma, nu zic ca daca nu pot eu intelege, nu e si adevarat.

        Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 8, 2016 at 10:40 pm

      Posibilităţi de la care cred că unii monahi apostaţi şi alţii nu s-ar da în lături: să-l încuie într-un loc mai izolat, eventual sub sedative/droguri, să-l otrăvească lent, ca pe Părintele Ioanichie Bălan, să îl facă să se simtă foarte rău fizic etc. Metode cred că sunt destule. Iar dacă ne gândim că părintele Simeon e duhovnicul lui Teofan şi că a afirmat public că nu-l va mai pomeni, în acest joc al înlăturării/anihilării pr. Simeon ar putea fi nu doar Teofan, ci şi cei din spatele lui Teofan şi al Cretei, deci legiunile.

      Apreciază

  15. parastaki_dany said, on decembrie 8, 2016 at 8:18 pm

    pai asta e testul parintelui ca doar nu a dat ca in siria cand li se pune in fata convertirea la islam sau taierea de cap daca nu-l trece inseamna ca e nimic . CE a facut el m rog pina acum nimic? Acum este momentul sa faca la sfarsit de viata altfel iad scrie pe el cu toata vechimea li de pustnic se duce devale

    Apreciază

  16. safimvigilenti said, on decembrie 8, 2016 at 10:57 pm

    eu prefer sa cred ultimele cuvinte rostite si auzite de noi toti ale parintelui, nu ultimele comunicate mincinoase ale manastirii

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on decembrie 10, 2016 at 11:00 pm

      hmmm cat a trecut, 2 zile de cand am scris si cineva parca imi face in ciuda ….na cuvinte noi rostite si trase pe video

      Apreciază

  17. Oltianu Ioana said, on decembrie 9, 2016 at 4:20 pm

    Nu cred in declaratia celor ce sustin ecumenismul ,de ce nu au pus interviu cu parintele sa i auzim glasul ,numai minciuni pt a duce lumea in sminteala.

    Apreciază

  18. sorin said, on decembrie 9, 2016 at 6:49 pm

    Ban, pomeneste. Dansul tot sta si vorbeste, vede care e situatia, singur recunoaste ca Teofan si ceilalti ierarhi sunt eretici, dar Pimen este bun. Nu stiu cum vine asta. Acum lasand Creta, doar pt faptul ca Pimen tace si pomeneste pe Teofan si slujeste cu ei, intra automat in erezie. Si atunci nici un preot din toata Suceava nu ar trebui sa il mai pomeneasca pe acest viclean Pimen.

    Apreciază

  19. Ioan said, on decembrie 10, 2016 at 1:22 am

    Iata roadele reeducarii de la manastirea Sihastria:
    http://www.doxologia.ro/evenimente/parintele-simeon-zaharia-sustine-concluziile-sinodului-bor-referitoare-la-sinodul-din

    Apreciază

  20. […] Iata comentariul cititorului tudor postat la L-au „răzgândit” iar pe pr. SIMEON Zaharia? Comunicatul măn. Sihăstria zice că DA! Părinte…: […]

    Apreciază

  21. […] L-au „răzgândit” iar pe pr. SIMEON Zaharia? Comunicatul măn. Sihăstria zice că DA! Părinte… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.