SACCSIV – blog ortodox

VIDEO. Parintele IULIAN de la PRODROMU: Ierarhii care au semnat în Creta NU MAI POT FI POMENITI, caci s-au facut partasi cu hulitorii lui Hristos si ai Maicii Domnului

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 1, 2016

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Misu said, on decembrie 1, 2016 at 11:14 pm

    Parintele Iulian – este considerat unul dintre Sfintii M-lui Athos in viata ….. daca o sa puteti merge la el o sa va asculte toate doleantele , este foarte rabdator …. Doamne ajuta !

    Apreciază

  2. el said, on decembrie 1, 2016 at 11:15 pm

    macar de ar asculta parintii pe acetst Batran Sfant !
    in Prodromu sunt parinti care NU MAI POMENESC pe bartolomeu, …iar altii il pomenesc ! 😦
    recent a ost in Athos Andrei preaNEsfuntitul, si cativa Parinti VREDNICI AU INCHIS PORTLE Man Prodromu, LEPADAURA a asteptata pitita in masina sa i se deschida poarta si sa fie primita cu osaanale… dar poarta Man a ramans INCHISA…iar APOSTATUL a plecat cu coada inzre picioare.. desigur asta NU a aparut in CURVA numita presa/mass media… ca sa NU AUDA GLOATA si sa ii dea de gandit !

    Apreciat de 2 persoane

    • Marius said, on decembrie 1, 2016 at 11:56 pm

      Andrei, episcopul ordodocsilor abandonati din hr-cv ? Nu e nimic, suntem obisnuiti cu tradarea.

      Apreciat de 1 persoană

    • Angela said, on decembrie 2, 2016 at 9:40 am

      Asta-i chiar culmea ipocriziei. Dar TU ASCULTI? „Acest Batran Sfant”, ca sa te citez, se impartaseste si atunci cand este pomenit „bartolomeu” (cu „b” mic, ca tine). Ca marturiseste deschis erezia sinodului si da binecuvantare de nepomenire celor indemnati de constiinta dar care au si puterea de a lupta pe fata impotriva lui este una insa nu aduce blasfemie Sfantului Duh spunand ca acesta nu mai lucreaza si ca Biserica nu mai are taine. Duhul tau schismatic nu-ti da pace si ai sucit mintile multora.

      Cat priveste vizita IPS Andrei acesta stia bine ca nu va fi primit. S-a anuntat demult (in Athos, ca ierarh, iti anunti din timp vizita pentru ca cei la care mergi sa se pregateasca; de asemenea se face si cu stiinta si binecuvantarea manastirilor pe teritoriul carora doresti sa slujesti) iar parintii i-au spus ca nu-l primesc pe motiv de Creta. Atunci el a zis ca totusi trece pe acolo ca sa se inchine la mormantul pr Petroniu – deci n-a venit sa stea la poarta dupa cum tendentios si deformat prezinti mai sus.

      Daca te poti stapani sa vorbesti omeneste si cauti cu adevarat adevarul putem purta un dialog civilizat. Iar daca nu, fa bine si abtine-te pentru ca nu faci decat sa-ti aduni osanda peste osanda.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 2, 2016 at 10:53 am

        Angela

        HAI SICTIR !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 2, 2016 at 11:00 am

        Angleutza

        „Cat priveste vizita IPS Andrei acesta stia bine ca nu va fi primit. S-a anuntat demult (in Athos, ca ierarh, iti anunti din timp vizita pentru ca cei la care mergi sa se pregateasca; de asemenea se face si cu stiinta si binecuvantarea manastirilor pe teritoriul carora doresti sa slujesti) iar parintii i-au spus ca nu-l primesc pe motiv de Creta. Atunci el a zis ca totusi trece pe acolo ca sa se inchine la mormantul pr Petroniu – deci n-a venit sa stea la poarta dupa cum tendentios si deformat prezinti mai sus.”_____ maaai sa fie tanti de la protocol beserica.bor.srl… cum le stie ea pe toate

        raspandaca celor cu mitre de KAKODOXIE, te-a trimis danutz din deal aici la „propovaduire”??

        TE/VA ARDE ca afla lumea ca in Prodromu ERETICII vostri de episcopari KAKATOdocsi NU mai sunt primiti??? vreti sa nu afle poporul de asta?

        EXACT asa a fost APOSTATUL NU a fost primit, NU s-a dat jos din Masina si asteppta probabil sa vada ce se intampla, in speranta nebuna ca vreun parinte mai tampit i-ar deschide portile manastririi. Dar NU s-a dat jos din Masina si a plecat dupa o vreme….

        cat despre DIN MANA cui si CAND se imparateste batranul Iulian : NU STII tu NIMIC mincinoaso!!… care vrei sa insinuezi ca el se mai imparaseste cu pomenitorii de ERETICI la la voi !

        Apreciază

      • Angela said, on decembrie 2, 2016 at 12:24 pm

        @ Saccsiv

        „el” minte cu nerusinare in privinta pr Iulian (eu am verificat din mai multe surse si stiu 1000% ca am dreptate). Am rugamintea sa te interesezi direct prin cine ai tu incredere (poate chiar sa mergi acolo) iar daca am dreptate si parintele se impartaseste si atunci cand este pomenit patriarhul de Constantinopol cred ca este cazul sa iei atitudine.

        Duhul lui schismatic cred ca nu este in slujba adevarului iar tu te faci partas cu el.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 2, 2016 at 12:48 pm

        Angela

        Ce va mai place barfa. Stiti voi ca ala asa si aia pe dincolo. A zis parintele Iulian o vorba clara in aceasta inregistrare? Da. Pe aia o promovez, aia ma intereseaza, pe aia o urmez.

        Apreciat de 3 persoane

      • Aurora said, on decembrie 2, 2016 at 1:08 pm

        Esti zombie. N-ai inteles ca ierarhul Andrei este un vanzator si un apostat.Toti sinodalii sunt corupti, fricosi, lasi, indragostiti de functie, de onoruri, de bani, de confort, cei mai multi, masoni. Ei erau cazuti dinainte de momentul Creta. Dar in Creta si-au semnat lepadarea ! Insa tu nu vezi. Esti orbita. Cine se indragosteste de un rahat il apara si de muste…

        Apreciază

      • el said, on decembrie 2, 2016 at 4:40 pm

        Angelutza

        purtatoare de cuvant a APOSTATILOR si pomenitorilor de ERETICI mincinoasa esti TU !

        eu STIU foarte bine ce vorbesc si NU mint !… tu insa insinuezi cu obraznicie si indracire ca sarpele DEFAIMARI la adresa Par Iulian.

        NU iti ajunge cuvantul lui?Nu e destul de CLAR Par Iulian? Sau ne crezi DEBILI sa ne „convingi” / imbrobodesti ca unul ca Par Iulian care ASA MARTURISESTE ar fi nebun sa faca ALTFEL de CUM MARTURISESTE?

        si NU o sa.ti dau mai multe detalii, iar daca sunteti curiosi trimite-ti-va spionii vostri de la beserica.srl sa se informeze la fata locuilui CINE si DACA pomeneste ERETICII in Prodromu .

        adica daca Par Iulian zice NU TREBUIE pomeniti, tu il crezi sa zica una si sa faca CONTRARIUL?

        femeie MINCINOASA cunosti culisele beserica.bor.srl DINAUNTRU si ai iesit la vipera sa musti constiinta celor FARA RABAT la Ortodoxie. Dar NU VEI REUSI !
        Suneti voi CEL MAI MULTI dar Adevarul NU E CU VOI; de aia sunteti NEPUTINCIOSI, LIPSITI de HAR cu popii si episcoparii vostri „Canonici” APOSTATI cu tot !
        ce te roade sa vii aici daca NU Adevarul? Adevarul VA ARDE apostatilor ! de aiai NU AVETI liniste , va mana dracul sa rataciti si pe altii si sa acuzati pe cei drepti ca sa va „Justificati” CADEREA voastra de care va mustru constiinta ! … si IADUL vostru ABIA a inceput !… daca NU iesiti din VICLENEI si APOSTAZIE ce veti patzi e CUMPLIT si pentru VESNICIE.

        mars si furajeaza-te unde vrei,. linge laba cui vrei, tine „conferinte” politically correct unde vrei … dar AICI te asigur : NU VEI PUTEA duce de nas pe nimeni APOSTATO!

        Apreciază

      • ultimate2050 said, on decembrie 2, 2016 at 7:12 pm

        Angela : citeste cu luare-aminte , cugeta la cele citite , si vei descoperii adevarul.-„…Erezia este hranã otrãvitoare pentru suflet, este falsificarea leacurilor mîntuitoare; este jefuirea sfintelor bunuri, falsificatoarea monezilor adevãrului; este măsluitoarea lucrului desãvîrsit; este abatere de la linia dreaptã pe care o traseazã cuvîntul lui Dumnezeu. Erezia este primirea ideilor religioase pe care Biserica le osîndeşte ca mincinoase şi potrivnice dreptei credinţe. Erezia este atentat împotriva autoritãţii şi autenticitãţii Bisericii, pe care a întemeiat-o Hristos, ca stîlp şi temelie a Adevãrului.

        Dar lumea de astãzi nu dã importantã gravei primejdii, care provine din erezie. Şi acesta este unul din semnele vremii.

        O, lume! Ia aminte la cele mici! Ia aminte ca laptele pe care-l bei sã fie curat, hrana sã-şi fie proaspãtã şi vitaminizatã, medicamentele sã-ţi fie eficace, monedele şi bancnotele sã nu fie false, monumentele tale arheologice sã nu sufere nici cea mai micã stricãciune, mijloacele comune cu care cãlãtoresti sã nu se abatã de la traseul lor.

        La toate eşti atent, în afarã de una: de credinţa ortodoxã. Aceasta nu te intereseazã. Vai de tine lume, cu concepţiile pe care le ai si cu indiferenţa ta. Cãci, dezinteresîndu-te de cele mari şi înalte, ai cãzut în prãpastia raţionalismului, a materialismului, a necredinţei şi a ateismului şi, poate, acum vei înţelege ce este Ortodoxia pe care o dispreţuieşti.

        Dar voi, suflete credincioase, cîte aţi mai rãmas în veacul nostru, nu vã luaţi dupã curentele moderne ale lumii, nu vã speriaţi de mulţimea duşmanilor care vã înconjoarã, ci rãmîneţi statornici în toatã credinţa tradiţionalã a sfinţilor şi fiţi gata sã luptaţi lupta cea bunã. Trãieşte Ortodoxia şi vei avea parte de sfîrşitul biruitor al ei”.
        Cuviosul Augustin Kantiotis (sursa)+ + +
        Sfîntul Ioan Gură de Aur:
        Dacă cineva contraface măcar o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel şi în credinţa cea adevărată, acel care va schimba chiar cât de puţin în ea, o vatămă pe toată. Căci dacă, pe de o parte, dogma este răstălmăcită, şi înger de ar fi, să nu-l credeţi. Nimic nu foloseşte viaţa virtuoasă, dacă credinţa nu este sănătoasă.
        Dacă episcopul sau clericul este viclean în chestiunile credinţei, atunci fugi şi leapădă-te de el. Cel care doreşte mântuire personală, cel care vrea să fie un adevărat fiu al Bisericii Ortodoxe, acela caută la corabia lui Noe scăpare de potop. Cel care are teamă de trăsnetul straşnic al anatemei, care omoară sufletul şi trupul, acela să ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos, să-şi îmblânzească îndărătnicia cugetului său, cu ajutorul legilor bisericeşti şi să se supună în toate maicii sale – Biserica… După mine, pacea nu este aceea care se ţine pe saluturile şi mesele comune fără rost, ci pacea întru Dumnezeu este cea care vine de la unirea duhovnicească.
        + + +
        Sfîntul Marcu al Efesului
        Învăţăturile dascălilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, încredinţat fiind că sunt înşelătoare. În materie de credinţă ortodoxă nu există compromis. Distrugerea credinţei obşteşti este pierzarea de obşte a tuturor. Chestiunile credinţei ortodoxe nu admit iconomia. Niciodată nu s-au îndreptat cele bisericeşti prin soluţii de mijloc. Între lumină şi întuneric poate cineva să spună că există ceva de mijloc, numit înserare sau amurg; dar intermediere între adevăr şi minciună nu poate nimeni să gândească, oricât s-ar strădui. Mijloc de împăcare între adevăr şi minciună nu există! În problemele de credinţă nu încape pogorământul şi iconomia, deoarece pogorământul provoacă împuţinarea credinţei. Asta ar fi egal cu a spune: „Taie-ţi capul şi du-te unde vrei”.
        + + +
        Sfîntul Ioan Damaschin
        Să ne păzim cu toate puterile noastre să nu primim împărtăşire de la eretici, nici să le-o dăm acestora, ca să nu ne facem părtaşi relelor lor credinţe şi pentru a nu fi condamnaţi împreună cu ei.
        Auziţi popoare, seminţii, limbi, bărbaţi, femei şi copii, cei mai mari, cei mai tineri şi pruncii, sfântul neam al creştinilor! Dacă cineva vă învaţă, în afara acestora pe care le-a primit Sfânta Biserică Sobornicească, de la Sfinţii Apostoli, de la Părinţi şi de la Sinoade, să nu-l ascultaţi, nici să primiţi sfatul şarpelui, după cum l-a primit Eva şi a cules moarte. Şi chiar dacă v-ar învăţa un înger sau un împărat în afara acestora pe care le-aţi primit, astupaţi-vă urechile.
        + + +
        Sfîntul Teodor Studitul
        A tăinui cuvântul Adevărului înseamnă a te lepăda de el. Bine este să trăim în pace cu toţi, dar numai cu aceia care cugetă aceleaşi despre buna credinţă ortodoxă. Şi este mai bine să ne războim, atunci când pacea lucrează conglăsuirea către rău.
        Eu nu doresc ca ereticii să pătimească, nici nu mă bucur de răul lor – ferească Dumnezeu! – ci mai degrabă mă bucur şi împreună mă veselesc de întoarcerea lor; căci ce e mai plăcut celor credincioşi, decât să vadă adunaţi împreună pe copiii cei risipiţi ai lui Dumnezeu? Nu scriu nici îndemnându-vă să puneţi asprimea înaintea iubirii de oameni – nu aş putea să fiu atât de sălbatic, – ci rugându-vă să faceţi şi să lucraţi cele bune pentru toţi oamenii. Numai un lucru îl voiesc de la voi: vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii eretice spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire.
        + + +
        Sfîntul Vasile cel Mare
        Vădita necredinţă a ereticilor ne vatămă puţin. Cu toate acestea, cei ce poartă piele de oaie şi se prezintă pe dinafară cu chip paşnic, sfâşie dinăuntru oile cele înţelegătoare ale lui Hristos şi vătăma mult, înşelându-i pe cei mai simpli. Aceştia sunt mai periculoşi şi greu se apără cineva de ei. Ce lucru îndrăzneţ nu au făcut aceşti înnoitori? Din această pricină, i-a despărţit Biserica şi s-au rupt de ortodocşi şi au făcut mincinoasă adunare… Totuşi, trebuie să cunoaşteţi că, prin harul lui Dumnezeu, nu sunteţi singuri, ci aveţi pe mulţi împreună cu voi care apără Ortodoxia Sfinţilor Părinţi, care au alcătuit la Niceea evlavioasele dogme ale Credinţei.
        Una este crimă care se pedepseşte acum cu asprime: nepăzirea Predaniilor Părinţilor. Să luptăm până la sfârşit … nu pentru bani, nu pentru slavă, ci pentru a dobândi de obşte comoară credinţei sănătoase şi să rămânem luptându-ne…
        + + +
        Sfîntul Ioan Iacob de la Neamţ (+1960)
        „Iar câtiva dintre slujitorii Sfântului Altar din ziua de azi defaimă aceste sfinte canoane, numindu-le «bariere ruginite». Canoanele insuflate de Duhul Sfânt prin Sf. Apostoli si prin Sf. Parinti ai celor sapte Sfinte Soboare a Toată Lumea si zic: «Canoanele, de multa vechime pe care o au, au ruginit.»
        Nu zic ca ei de multa grasime si nefrica de Dumnezeu li s-a întunecat mintea si au napârlit, cazându-le si parul si barba si mustata, facându-se ca femeile. Cum e chipul Domnului si al Sfintilor si cum e chipul lor? De aceea, Sfintele Canoane ale Sfintilor ei le calca în picioare, dar predica sus si tare ca sunt ortodocsi”
        + + +
        Cui se supun cei care atacă la suprafaţă ecumenismul, secularizarea şi întreg tacîmul de erezii contemporane, continuînd în acelaşi timp să rămînă cuminciori sub ascultarea celor căzuţi în aceste eresuri şi crezînd (invocînd o mincinoasă iconomie) că Duhul Sfînt acoperă în continuare slujirea eresiarhilor ? Hristos, prin Sfinţii Săi – Stîlpi ai Ortodoxiei, adevereşte limpede şi fără ocolişuri: „Dacă cineva vă învaţă, în afara acestora pe care le-a primit Sfânta Biserică Sobornicească, de la Sfinţii Apostoli, de la Părinţi şi de la Sinoade [Sinoadele adunate în numele şi duhul lui Hristos, nu în numele lui Antihrist şi a duhului său ucigător de Adevăr], să nu-l ascultaţi, nici să primiţi sfatul şarpelui, după cum l-a primit Eva şi a cules moarte„ şi „vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti”.
        Pe cine urmăm? Cui facem ascultare? Cui slujim?

        „CUVÂNTUL VOSTRU SĂ FIE: CEEA CE ESTE DA, DA; ŞI CEEA CE ESTE NU, NU; IAR CE E MAI MULT DECÂT ACESTEA, DE LA CEL RĂU ESTE.” (Matei 5:37)

        Apreciază

      • * said, on decembrie 2, 2016 at 10:11 pm

        „Luaţi aminte ca nu cumva cineva să facă din voi o pradă prin filosofie şi prin deşarta înşelăciune din predania omenească, după stihiile lumii şi nu după Hristos.
        9 Căci întru El locuieşte trupeşte toată deplinătatea dumnezeirii,
        10 şi deplini sunteţi voi întru El, Cel ce este Cap a toată Domnia şi Stăpânia”(Coloseni 2:8-10), Biblia trad. Bartolomeu Anania

        „Un singur Trup şi un singur Duh, aşa cum aţi şi fost chemaţi la o singură Nădejde a chemării voastre;
        5 un singur Domn, o singură Credinţă, un singur Botez,
        6 un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor Care este peste toţi şi prin toţi şi’ntru toţi. Efeseni 4:4-6, trad.Bartolomeu Anania

        1 Iar despre ani şi despre vremi, fraţilor, nu aveţi nevoie să vă scriem noi,
        2 căci voi înşivă ştiţi bine că precum un fur noaptea, aşa vine ziua Domnului.
        3 Atunci când vor zice: „Pace şi aşezare“, atunci fără de veste va veni peste ei pieirea precum durerea celei ce are în pântece; şi scăpare nu vor avea.
        4 Voi însă, fraţilor, nu sunteţi în întuneric pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un fur.
        5 Fiindcă voi sunteţi toţi fii ai luminii şi fii ai zilei; noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului. I Tes 5:1-5, cf trad. Bartolomeu Anania

        „Dacă cineva învaţă altă învăţătură şi nu se alipeşte de sănătoasele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura care e după credinţa cea bună,
        4 acela este un orbit de trufie care nu ştie nimic, dar care are boala întrebărilor şi a certurilor de cuvinte, din care se nasc: invidie, ceartă, defăimări, bănuieli nedrepte,
        5 necurmate’ncrucişări de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte şi lipsiţi de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câştig. De unii ca aceştia îndepărtează-te!” I Tim 6:3-5, trad. Bartolomeu Anania

        „3 Că va veni vremea când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci după poftele lor îşi vor îngrămădi învăţători să le răsfeţe auzul
        4 şi auzul şi-l vor întoarce de la adevăr şi către basme se vor abate” (II Tim 4:3-4)Biblia trad. Bartolomeu Anania

        Apreciază

      • * said, on decembrie 2, 2016 at 10:24 pm

        Dar au fost în popor şi profeţi mincinoşi, după cum şi’ntre voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura erezii pierzătoare şi, tăgăduindu-L chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce loruşi grabnică pieire.
        Dt 13:1-3 Mt 7:15 Mt 24:11 FA 20:29 Flp 3:19 1Tim 4:1 Iuda 1:4
        2 Şi mulţi le vor urma destrăbălările, iar calea adevărului va fi blasfemiată din pricina lor.
        Is 52:5 2Tim 3:16 2Tim 4:3
        3 Şi’n lăcomie vă vor înşela a cu vorbe prefăcute, ei, a căror osândă de mult pregătită nu zăboveşte şi a căror pierzare nu dormitează.
        Ir 1:12 Rm 16:18 1Tes 2:5
        4 Că dacă Dumnezeu nu i-a cruţat pe îngerii care-au păcătuit, ci’n iad b i-a zvârlit şi’n lanţuri de’ntuneric c i-a dat să fie ţinuţi spre judecată;
        Iov 4:18 Sol 17:18 1In 2:8 1In 3:8 Iuda 1:6 Ap 20:2
        5 şi dacă n’a cruţat lumea cea veche, ci l-a păstrat numai pe Noe, al optulea ins d, propovăduitor al dreptăţii, atunci când a adus potopul peste o lume de necredincioşi;
        Fc 7:1 Fc 7:7 Fc 8:18 Iz 14:14 2Ptr 3:6
        6 şi dacă cetăţile Sodomei şi Gomorei le-a prefăcut în cenuşă, osândindu-le la pieire şi dându-le pe ele drept pildă necredincioşilor din viitor;
        Fc 19:24 Sol 10:7 Mt 10:15 Mt 11:23 Iuda 1:7
        7 şi dacă pe dreptul Lot l-a izbăvit, pe el, cel întristat de traiul desfrânat al celor nelegiuiţi
        Fc 19:5-16
        8 – pentru că dreptul acesta, locuind între ei, zi de zi îşi chinuia sufletul său cel drept din pricina faptelor lor nelegiuite pe care le vedea şi auzea –,
        Iz 9:4 Sol 2:19 FA 17:16
        9 [toate acestea, pentru că] Domnul ştie să-i scape din încercări pe cei credincioşi, iar pe cei nedrepţi să-i păstreze spre a fi pedepsiţi în Ziua judecăţii,
        Ps 90:15 Mt 6:13 Lc 11:4 1Co 10:13 Iuda 1:6 Ap 3:10
        10 dar mai ales pe cei ce’ntru pofta spurcării lor i se supun cărnii e şi dispreţuiesc Domnia Cerească f. Îndrăzneţi, îngâmfaţi, ei nu se cutremură să blasfemieze Slăvile g,
        Sir 32:15 Is 34:4 Iuda 1:7-10
        11 în timp ce îngerii, deşi sunt mai mari în tărie şi’n putere, nu aduc împotrivă-le judecată blasfemiatoare în faţa Domnului.
        Is 34:4 Iuda 1:7-10
        12 Aceştia însă, ca nişte dobitoace fără minte, din fire făcute să fie prinse şi nimicite, blasfemiind ceea ce nu cunosc, întru stricăciunea lor vor şi pieri,
        Iov 35:11 Is 34:4 Iuda 1:7-10
        13 luându-şi plata nedreptăţii din propria lor nedreptate. Ei cred că e o plăcere aceea de a se desfăta în fiecare zi; pete şi ocară sunt cei ce’n rătăcirile lor îşi fac o plăcere din a se ospăta cu voi la agapele h voastre;
        Is 46:10 Iuda 1:12
        14 avându-şi ochii plini de desfrânare şi nesăţioşi de păcat, ei amăgesc sufletele cele nestatornice; inima lor e deprinsă la lăcomie; fii ai blestemului!
        Fc 39:7
        15 Părăsind calea cea dreaptă, au rătăcit şi au apucat calea lui Balaam, fiul lui Bosor i, care a iubit plata nedreptăţii,
        Nm 22:7 Iuda 1:11 Ap 2:14
        16 dar a primit mustrare pentru călcarea lui de lege; că dobitocul necuvântător pe care era călare a cuvântat cu glas omenesc şi a oprit nebunia profetului.
        Nm 22:28
        17 Aceştia sunt izvoare fără apă şi neguri purtate de vifor, cărora întunericul beznelor le-a fost păstrat.
        Ir 2:13 Iuda 1:13
        18 Că rostind ei vorbe mari şi găunoase, cu poftele trupului îi momesc la desfrânări pe cei care de-abia au scăpat de cei ce trăiesc în rătăcire.
        Dn 11:36
        19 Le făgăduiesc libertate în timp ce ei înşişi sunt robii stricăciunii; fiindcă ceea ce te biruie, aceea te şi stăpâneşte.
        In 8:34 Rm 6:16
        20 Că dacă ei, după ce prin cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru au scăpat de’ntinările lumii, se’ncurcă din nou în ele şi sunt învinşi, starea lor de pe urmă a devenit mai rea decât cea dintâi.
        Sir 23:16 Mt 12:45 Mt 27:64 Lc 11:26
        21 Fiindcă mai bine era pentru ei să nu fi cunoscut calea dreptăţii decât, după ce au cunoscut-o, să se’ntoarcă de la sfânta poruncă ce li se încredinţase.
        Lc 12:47-48 In 15:22
        22 Cu ei s’a întâmplat adevărul zicătorii: Câinele la vărsătura lui se’ntoarce şi: scroafa spălată se tăvăleşte’n mocirlă.
        (II Efeseni 2), trad. Anania

        Apreciază

    • Angela said, on decembrie 2, 2016 at 10:05 am

      Este adevarat ca in vremurile din urma Biserica va fi in catacombe insa tocmai glasul unor astfel de parinti cu viata sfanta trebuie ascultat pentru a nu cadea in inselare. Iar parintele Iulian n-a spus NICIODATA ca acum nu mai este har sau ca Biserica nu mai are Sfinte Taine.

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 2, 2016 at 10:35 am

        Angela

        Tu vrei in doua luntrii. Sau ce vrei tu de fapt?

        Apreciază

      • Angela said, on decembrie 2, 2016 at 12:15 pm

        @Saccsiv

        Este o singura luntre: a Adevarului. A doua merge in partea opusa si nu este interesanta. Iar adevarul este simplu, foarte simplu: sinodul este eretic. Avand in vedere aceasta ar fi foarte bine ca sa-si dea seama si ierarhii si sa se intoarca de pe drumul gresit pe care au pornit (demult, nu de acum). Este ca si in familie cand unul a gresit grav (a desfranat), exista motive indreptatite de despartire, si totusi i se mai da o sansa de dragul copiilor.

        Dumnezeu lucreaza astfel incat cei care doresc sa afle adevarul il vor afla. Nu vor ramane in nestiinta si vor fi pregatiti la momentul potrivit cand acesti parinti cu viata sfanta, la care vad ca au multi evlavie, vor primi instiintare de la Domnul pentru turma Sa si vor da o directie clara de urmat pentru cei care vor sa se mantuiasca.

        Vremurile din urma sunt foarte aproape. Se disting si cativa ierarhi (nu in Romania din pacate) care au inca vie flacara adevarului in suflete si vor sa-l marturiseasca. Sunt si parinti cu viata imbunatatita care de asemenea nu se joaca cu mantuirea lor si a ucenicilor lor. Exista asadar in sanul Bisericii un aluat bun din care cu siguranta se va plamadi ceva la momentul potrivit, dupa voia Domnului.

        A spune insa ca in Biserica de acum nu mai exista har este gresit. Inca se pot boteza copiii, ingropa mortii, hirotoni sau calugari etc. A fugi ca iepurii care-ncotro este nebunie. Aratati-mi un singur parinte care a spus ca mirenii sa nu mai mearga la Biserica. Pentru a atrage atentia si din motive de constiinta au ingaduit intreruperea pomenirii dar in niciun caz n-au spus ca mirenii sa stea acasa pentru ca la biserica nu se mai sfintesc Sf Taine. Ori daca Hristos se jertfeste si se da noua spre hrana cine suntem noi sa-L refuzam si sa-i spunem ca n-avem nevoie de El pentru ca lucreaza printr-un preot nemarturisitor (pentru oricare dintre noi mucenicia este o chemare si o putere de sus, nu intra in nicio fisa a postului)?

        Chiar si in catacombe vor fi ierarhi cu succesiune apostolica si va fi pastrata toata randuiala lasata de Sfintii Parinti. Nu stiu daca veti vedea la tv sau citi pe acest site stiri despre Biserica din catacombe dar ea va exista iar cei care-si vor dori cu adevarat sa ramana in dreapta credinta, fiind gata sa jerfeasca orice pentru asta, cu siguranta vor fi calauziti de Domnul catre ea.

        Biserica cea Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca este inca in picioare (slabe si tremurande din pacate). Fiecare dintre noi are obligatia sa marturiseasca adevarul dupa puterea sa pentru ca necuratia sa fie indepartata cat mai repede. Una este sa-i spui duhovnicului ca greseste si alta este sa strigi dupa el pe strada sau sa scrii pe internet.

        Asta spun acum TOTI parintii imbunatatiti. Chiar si pr Iulian Prodromitul a fost intrebat transant: „Ce facem parinte, mai mergem la Biserica?” iar parintele a raspuns: „Mergem, unde sa mergem? Sa ne rugam. Sa vedem ce va fi, ce va da Domnul”.

        Ce-o fi maine numai Dumnezeu stie. Mila Sa cu noi toti.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 2, 2016 at 12:41 pm

        Angela

        Adica esti in doua luntrii.

        Unde a zis parintele Iulian?

        Apreciază

      • Aurora said, on decembrie 2, 2016 at 1:14 pm

        Prostanaco, asa zic toti imbecilii ca ”mai este har, sa nu lipsim de la sfanta liturghie”. Din comoditate, prostii refuza sa gandeasca. E mai usor sa mergi la coltul blocului, la parohie, decat sa-ti pui serios problema ca participand acolo, intri si tu in duhul lor ecumenist-antihristic. Astepti sa-ti confirme sau sa-ti infirme nu stiu ce parinte cu autoritate duhovniceasca in loc sa te infricosezi de tradarea la care te faci partasa mergend in continuare acolo unde sunt pomeniti vrajmasii lui Hristos !

        Apreciază

      • el said, on decembrie 2, 2016 at 8:54 pm

        saccsiv

        „Chiar si pr Iulian Prodromitul a fost intrebat transant: „Ce facem parinte, mai mergem la Biserica?” iar parintele a raspuns: „Mergem, unde sa mergem? Sa ne rugam. Sa vedem ce va fi, ce va da Domnul”. „_____ BASME inventate de femei CAZUTI!

        si NIMIC NU e mai SPURCAT ca vorba femeii CAZUTE !… l-a scos si pe Adam din rai….

        astia sunt scoliti pe vremea lui „tatuca” Stalin : mintiti, mintiti, mintiti si iarasi mintiti, ca pana la urma veti fi crezuiti !!!!

        Apreciază

      • el said, on decembrie 3, 2016 at 11:46 am

        saccsiv

        si chiar de aici se vadeste CONTRARIUL celor sugerate de Angela

        ” „Ce facem parinte, mai mergem la Biserica?” iar parintele a raspuns: „Mergem, unde sa mergem? Sa ne rugam. Sa vedem ce va fi, ce va da Domnul”. „_____

        aici orice om cu minte intrega pricepe ca Par. NU ZICE sa (mai) mergem, ci INTREABA: „Mergem..?” si apoi si mai clar INTREABA: „UNDE sa mergem?”… si spune si CE sa anume sa facem , adica : ” sa ne rugam ( NOI acasa, NU sa mergem la apostati ca NU prea mai avem UNDE merge deocamdata) ” si vedem CE ne VA DA Dumnezeu ( daca vom fi gasiti vrednici sa mai avem preoti CURATI si UNDE, sa ii gasim si pe acestia sa asteptam sa ni-ii arate Dumnezeu ca sa mergem la ei ) :

        …dar vorba femeii CAZUTE pana si Cuvantul Lui Dumnezeu in FALSIFICA , d´apoi cuvintele vreuni Batran Sfant !

        Apreciază

    • David said, on decembrie 2, 2016 at 11:42 am

      @Angela

      Adevărul indiferent cum e spus, tot adevăr e, precum și minciuna indiferent cât de frumos e exprimată, tot minciună e.
      Pe tine ce te interesează mai mult?
      Un adevăr spus mai brutal, sau o minciună frumos ambalată și prezentată „politically correct”.

      Uite care e treaba, și eu mi-am pus intrebarea dacă Sfintele Taine mai lucrează in Biserică acum după Creta?
      Și, ba ascultând de părinții de la Athos, ba de cei de la Sihăstria, sau de alți părimți imbunătățiți am ajuns la concluzia că nu pot fi două sau mai multe Biserici, cum Hristos nu are două sau mai multe capete.
      Deci, Biserica cea dreptmăritoare, care nu se abate de la sfintele dogme, și care Il are ca și Cap pe Hristos, aceea are și Sfintele Taine in ea.
      Iar bisericile (cu b mic) pomenitoare de eretici și care recunosc la rândul lor alte biserici ca „având har”, acelea nu mai au har, căci s-au abătut de la Adevăr. Ele devin simple case de rugăciune, catedrale papistașe și temple ale idolilor.
      Păi cum? Uite așa: pentru că nu numele de Biserică Ortodoxă ii dă și calitatea numelui, aceea de dreaptă credință, ci lucrarea Sfântului Duh, care nu poate avea in veci părtășie cu minciuna.
      Așa cum Hristos este Unul, așa și Sfânta Sa Sobornicească și Apostolească Biserică este tot Una și așa va fi în vecii vecilor!
      Amin.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Emil Baciu said, on decembrie 1, 2016 at 11:44 pm

    Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Domnului Dumnezeului nostru, ca l-a tinut printre noi pe parintele Iulian in aceste timpuri de mare tulburare pentru Biserica. Duhovnicului de la Schitul romanesc Prodromu din Sfantul Munte Athos ii suntem recunoscatori pentru Marturisirea impotriva ereziei- care ulterior a fost insusita si de clericii din Grecia, pentru fermitatea sa impotriva ecumenismului, pentru cuvintele sale de intarire adresate atat preotilor cat si mirenilor, pentru lamuririle aduse despre „sinodul” din Creta pe care l-a numit talharesc, pentru lamuririle repetate cu privire la nepomenirea ierarhilor semnatari ai ereziei, pentru necontenitul indemn de a ramane in Dreapta Credinta si in asculatrea cu acrivie a Sfintilor Parinti, pentru indemnul la rugaciune si pentru rugaciunile sale.
    Parinte Iulian, Dumnezeu sa va mantuiasca ! Rugati-va pentru noi, binecuvantati.

    Apreciază

  4. Ana said, on decembrie 2, 2016 at 10:08 am

    Eu nu am găsit nicio biserică unde să nu fie preoți pomenitori de eretici. Nu știu unde să mă mai duc. Nu am posibilitatea să ajung la Sihăstria sau in puținele locuri unde se ține de Sfânta Tradiție.

    Ce să fac? Să mă mai impartasesc la mine in oraș la unul dintre duhovnicii care ii pomenesc pe eretici?

    Apreciază

    • ban said, on decembrie 2, 2016 at 12:47 pm

      De exemplu, eu nu merg unde sunt pomeniti eretici, ma duc in alta localitate; mai bine ma spovedesc de 2-3 ori pe an, decat mai des la eretici.

      Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on decembrie 2, 2016 at 1:25 pm

      @Ana ,pai la Sihastria se pomenesc ereticii. Roaga-te acasa si Dumnezeu iti va descoperi un duhovnic anti-ecumenist. Eu si sotul meu asa am facut. Inca el, care nu era asa inversunat anti-ecumenist a fost primul care a zis „noi la astia nu mai mergem” la scurt timp dupa summit-ul din Creta. Si Dumnezeu, vazand durerea si framantarea noastra, ne-a descoperit duhovnicul. Chiar de aici de pe blog ! N-o sa vi-l spun, pt. ca Dumnezeu lucreaza in mod tainic, dar am vrut sa stiti cate roade da un blog ca acesta, unde nu se admit nici un fel de compromisuri, derogari, ”pogoramanite”.

      Apreciază

      • Mihai said, on decembrie 2, 2016 at 2:32 pm

        Nu va mirați ca cei aidoma gândiri similar cu angelei sunt majoritari
        Trezestete femeie, cum bine au zis ft multi si așa și este, dezbinare va fi si in familie

        Apreciat de 1 persoană

    • elenaadriana popa said, on decembrie 2, 2016 at 3:22 pm

      Daca cunoasteti preoti care sunt pensionati…propunetile ..poate vor sa faca SFanta Liturghie in taina ..undeva
      chiar intr-o casa … pentru putinii crestini care inteleg .Preotii batrani nu sunt ecumenisti…Poate fi o solutie

      Apreciază

  5. mircea.v said, on decembrie 2, 2016 at 4:34 pm

    Si asa se incheie cartea „Sfintii Catacombelor Rusiei”, una din teme fiind harul din biserica oficiala/sovietica.

    (Biserica din catacombe o numeau cei din exteriorul Rusiei, cei in cauza o numeau Biserica cea Adevarata)

    O scrisoare a Mitropolitului Filaret Vosnejenski către un preot al Bisericii din diasporă
    despre părintele Dimitrie Dudko şi Patriarhia Moscovei

    (Ca întâistătător al Bisericii Ruse din Diasporă, Mitropolitul Filaret
    Vosnejenski, unul dintre ierarhii cu viaţă sfântă care au trăit în secolul
    XX, s-a ocupat de canonizarea noilor mucenici din Rusia. Am considerat
    potrivită includerea în volumul de faţă a unei scrisori în care şi-a
    prezentat poziţia faţă de aşa-zisa rezistenţă a unora dintre membrii ei
    Patriarhiei Moscovei faţă de puterea comunistă – versiunea engleză se
    găseşte aici: http://blessedphilaret.blogspot.ro/ 2008/09/ letter-concerning-
    fr-dimitry-dudko-and.html – n.ed.rom.).

    […]
    Va îndrăzni cineva să susţină că Domnul şi harul Său sfinţitor sălăşluiesc
    în biserica celor ce viclenesc, care-i preamăreşte pe vrăjmaşii
    Lui cei îndrăciţi şi colaborează cu ei, care din aceasta pricină se afla sub
    o îndoită anatemă, aşa cum am arătat mai sus? Poate să posede har sfinţitor
    o biserică după ce s-a unit cu vrăjmaşii lui Dumnezeu?! Răspunsul
    este evident!
    La vremea sa, sfântul Teofan Zăvorâtul ne-a prevenit că se apropie
    vremuri îngrozitoare, când oamenii vor vedea cu ochii lor toată slava de
    suprafaţă a slujbelor bisericeşti, a rânduielilor bisericeşti şi celelalte, în
    timp ce în interior se va afla trădarea deplină a Duhului lui Hristos. Nu
    este ceea ce vedem în Biserica sovietică? Patriarhi, mitropoliţi, toate rangurile
    preoţeşti şi monahale, şi, în acelaşi timp, o alianţă cu urâtorii-de-
    Dumnezeu, adică o trădare făţişă a lui Hristos.
    Părintele Dimitrie Dudko aparţine acestei tovărăşii. Simţămintele
    sale religioase sincere l-au îndemnat, desigur, să predice despre Dumnezeu
    şi să nu tolereze multe dintre întâmplările ruşinoase din viaţa poporului
    rus. Însă pentru el, Pimen era şi încă este conducătorul lui spiritual,
    capul ierarhiei sovietice; în vreme ce pentru noi, lucrurile nu stau
    deloc aşa. Pentru că Soborul nostru a adoptat în 1971 o hotărâre: să considere
    alegerea lui Pimen ca nedreaptă şi nulă în baza canoanelor cutare
    şi cutare şi să socotească toate faptele şi deciziile sale ca fiind fără putere
    sau însemnătate.
    Cât de complicată este acum situaţia părintelui Dimitrie Dudko!
    Ce-ar trebui să facă? Să îşi continue lucrarea pastorală? Şi ce le poate
    spune credincioşilor? Să le zică aceleaşi lucruri pe care le-a zis înainte de
    pocăinţa sa? Dar tocmai s-a lepădat de acestea! Să spună contrariul? De
    ce? L-au crezut înainte, când predica cele prin care a câştigat încrederea
    şi respectul credincioşilor, iar acum, cum le va privi chipurile? A spus bine
    o fată că este o singură cale pentru el: să facă pocăinţă autentică, pentru
    a ispăşi cele ce tocmai le-a săvârşit. În orice caz, în schimb, Biserica
    roşie se va ocupa de el fără îndoială cu o răutate şi o cruzime ieşite din
    comun. Desigur că, trecând pragul adevăratei Biserici, el va pătrunde pe
    tărâmul harului şi puterii dumnezeieşti care îl poate întări aşa cum le-a
    întărit pe acele maici din catacombe. Să dea Dumnezeu să afle calea cea
    adevărată şi mântuitoare.
    Aş dori să mai remarc că Biserica din Catacombe a Rusiei se raportează
    la Biserica din afara graniţelor cu dragoste şi deplină încredere.
    Totuşi, un lucru nu-l înţeleg creştinii din catacombe: de ce Biserica
    noastră, care înţelege fără nicio îndoială că ierarhii sovietici L-au trădat
    pe Hristos şi nu mai au har, îi primeşte totuşi pe clericii Bisericii sovietice
    cu hirotoniile pe care le au, fără a-i rehirotoni, ca pe unii care sunt
    deja purtători de har. Dacă clerul şi turma primesc harul de la ierarhi,
    iar aceştia [ierarhii] au trădat Adevărul şi s-au lipsit ei înşişi de har, de
    unde atunci mai are clerul har? Această întrebare o pun creştinii din
    catacombe.
    Iar răspunsul la ea este simplu. În anumite cazuri, Biserica are
    autoritatea de a aplica principiul pogorămintelor. Sfântul Ierarh Vasile
    cel Mare spunea că, pentru a nu îndepărta oamenii de Biserică, uneori
    trebuie să se îngăduie pogorăminte şi să nu se aplice canoanele în toată
    asprimea lor. (…) Noi aplicăm principiul iconomiei la primirea clericilor
    sovietici. Îi primim pe clericii Moscovei nu ca pe unii care posedă har, ci
    ca pe unii care-l dobândesc chiar prin actul unirii cu noi. Dar a recunoaşte
    biserica celor fărădelege ca purtătoare şi deţinătoare a harului
    sfinţitor, aceasta fireşte că nu o putem face. Pentru că nu există har în
    afara Ortodoxiei; iar Biserica sovietică s-a lipsit ea însăşi de har.
    La finalul epistolei mele cam lungi, aş dori să vă atrag atenţia asupra
    câtorva aspecte, părinte. Soborul de episcopi a hotărât să se lase călăuzit
    şi să ducă la îndeplinire testamentul mitropolitului Anastasie în
    care întâiul ierarh ne-a poruncit să nu avem nici un fel de părtăşie cu
    Biserica sovietică, nu doar în ce priveşte rugăciunea, dar nici în relaţii
    obişnuite. Pe ce se bazează atunci relaţiile pe care sfinţia voastră şi alţi
    clerici le aveţi cu părintele Dudko, scrisorile pe care i le-aţi scris etc.?
    Oricât de sincer aţi considera pe cineva, părerea dumneavoastră personală
    poate să desfiinţeze o hotărâre luată de Biserică? Acum, dacă părintele
    Dudko ar fi zis: „Mă rup de Biserica oficială şi o părăsesc”, abia
    atunci aţi fi putut intra într-o legătură vie cu el. În lipsa acestui fapt însă,
    acţiunile voastre constituie o încălcare a disciplinei bisericeşti. Dudko
    mi-a scris personal, dar nu i-am răspuns, deşi aş fi avut multe de spus.
    Fiindcă veni vorba, înainte de toate, pe ce temei vi s-a năzărit să pomeniţi
    un arhiepiscop al Bisericii sovietice în momentul Ieşirii cu Sfintele
    Daruri? Cine v-a dat dreptul s-o faceţi, care ierarh, cine, cum, unde,
    când?… Fiţi cu mare băgare de seamă, dragul meu împreună slujitor
    zelos, dar vai, mult prea pripit!
    Pace ţie şi milă de la Domnul. Preotesei şi copiilor, asemenea.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on decembrie 2, 2016 at 7:50 pm

      …si ca sa ii vadeasca Dumnezeu LIPSA de HAR si sa NU mai insele pe nestiutori : dudko „mucenicul” lor A CAZUT si asta pentru ca NU ERA in Adevar ( iar nu din simpla slabiciune omeneasca, ci dupa cuvantul : „fara Mine NU PUTETI face NIMIC !” si unde NU E Hristos….cad ca mustele „crestinii” ( CAZUTI/ERETICI) oricat de „virtutosi” li s-ar parea lor si altora la fel de bcisnici ca ar fi dupa „judecatile” FORMELOR exterioare !

      Apreciat de 1 persoană

      • Cristian said, on decembrie 3, 2016 at 10:39 am

        @el

        Nici Sfantul Luca al Crimeei nu e sfant? Caci el a fost episcop in Biserica Moscovei.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 3, 2016 at 11:57 am

        Cristian

        ba da Sf Luca a fost Sfant, caci a fost hirotonit de unul care NU era partas cu erezia serghinista si nici el insusi NU fusese la randul lui hirotonit de serghianisti,
        si nici Sf Luca NU era partas cu acea erezie serghianista … de unde stii tu pe cine pomenea Sf Luca in dipticele lui?
        dovada e ca A FOST prigonit indelung si beserica serghianista NU l-a scos din prigoana desi ei cei vanduti puterii comuniste o duceau destul bine !

        Apreciază

  6. maxim said, on decembrie 2, 2016 at 6:16 pm

    Intercomuniune euharistica nu este doar atunci cand un arhiereu sau preot se impartaseste cu un cardinal sau pastor; intercomuniune euharistica (sau Potir comun) este si atunci cand un preot ortodox impartaseste din Potirul Ortodox pe un laic protestant, neoprotestant sau papistas, intrucat din acelasi Potir se impartasesc si mirenii ortodocsi din acea liturghie sau parohie! CORECT!

    https://monahulteodot.wordpress.com/2016/12/02/casatoriile-mixte-un-cal-troian-al-intercomuniunii-euharistice/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.