SACCSIV – blog ortodox

Video: CUM S-A HOTARAT ca Mostele Sfantului Gheorghe Calciu Dumitreasa sa fie bagate inapoi in tarana

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 21, 2016

 

Reclame

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pąʍvo said, on noiembrie 21, 2016 at 2:19 pm

  Cert e ca sfintii nu se supara daca nu sunt cinstiti asa cum vor unii dintre noi. Sunt sute si mii de sfinti ale caror moaste nu au fost dezgropate niciodata, unii dintre ei aratandu-se dupa moarte sau inainte si cerand asta categoric. Lucrul acesta chiar nu se face in graba…

  ”În zona dintre Marea Lavră şi Kafsokalivia, cu mult timp în urmă, a locuit un bătrân călugăr numit Panaretos. Într-un timp, s-a hotărât să facă o grădină în faţa chiliei cu scop dublu: pentru a se osteni şi pentru a avea o mângâiere în asprul deşert din recolta grădinii. După trudă şi sudoare, timp de multe zile, săpând în acel loc pietros, a lovit o piatră netedă, a ridicat-o cu greutate şi acolo a văzut un mormânt în care zăcea un trup îmbrăcat în veşminte sfinte de preot, ca şi cum ar fi fost îngropat ieri. Acest trup răspândea o minunată mireasmă.
  Părintele Panaretos fusese acolo pustnic timp de peste 50 de ani, dar nu auzise niciodată de viaţa sau moartea vreunui renumit pustnic, ca acela din mormânt. După primele emoţii, a început să plângă, rugându-se: «Sfinte al lui Dumnezeu, dezvăluie-mi cine eşti şi câţi ani ai trăit în acest loc pustiu. Îţi mulţumesc că mi-ai destăinuit sfântul tău lăcaş, mie, nevrednicului».
  Părintele Panaretos, bătrân evlavios cum era, a rămas treaz toată noaptea, rugându-se şi cugetând, deoarece hotărâse să povestească despre găsirea sfintelor moaşte la Sfânta Mănăstire Marea Lavră. Dimineaţa devreme a adormit şi l-a visat pe sfântul necunoscut, care i-a vorbit aspru.
  – Ce faci aici, Avva?
  – Sfinte a lui Dumnezeu, m-am gândit să dau de ştire Mănăstirii Lavra să vină să te ia, pentru că eşti uitat şi părăsit aici, a răspuns părintele înspăimântat.
  – Noi nu ne-am ostenit împreună, aşa că de ce vrei să-mi muţi trupul? M-am nevoit aici peste 50 de ani. Pune-mă înapoi, te rog. Pune piatra de mormânt la loc şi nu dezvălui nimic nimănui cât vei trăi.
  Bătrânul Panaretos s-a trezit, a acoperit mormântul şi s-a simţit mai bine. S-a rugat totdeauna sfântului necunoscut. După ce a ajuns destul de bătrân şi a venit să locuiască în Kafsokalivia, puţin înainte de a muri, a povestit părinţilor ce s-a întâmplat, fără să dezvăluie locul sau alte amănunte.”

  (Patericul Sfantului Munte – de Andrei monahul)

  Apreciază

 2. ion hodor, said, on noiembrie 21, 2016 at 2:50 pm

  Nu-l judec dar are ceva viclenesc in vorba si felul lui de a fi,…….cand vom fi in imparatie,,,?!!!!!!

  Apreciază

 3. Riko said, on noiembrie 21, 2016 at 4:22 pm


  Apreciază

 4. Angela said, on noiembrie 21, 2016 at 6:19 pm

  Chiar nu inteleg ce ar fi putut face orice ierarh ar fi fost. UN SFANT nu se deshumeaza asa, hoteste, noaptea cu lanterna. Asta este nebunie curata. Ce-ar fi ca toata lumea sa inceapa sa dezgroape noaptea trupurile celor care au fost cunoscuti cu viata imbunatatita? Cu ce ne deosebim de satanisti?

  Cei care l-au deshumat sa zica merci ca ierarhul a fost salon si a aplanat conflictul evitand interventia celor in drept care se puteau usor autosesiza pentru profanare de morminte. Parintii au discutat mult cu fiul parintelui ca sa-l calmeze si sa nu intervina. Ganditi-va cum s-ar simti oricare dintre noi afland ca niste unii s-au apucat sa-i dezgroape tatal si sa-i ia trupul din groapa.

  Din cate imi aduc aminte din timpul scandalului de atunci, la mormant se savarsea pomenirea iar trupul pr Gheorghe era „uscat” cu uscatorul de par in fosta chilie a pr Justin. NEBUNIE!

  Daca scrisoarea parintelui este adevarata atunci are cu adevarat caracter profetic si ar fi trebuit cunoscuta si respectata dorinta de a ramane cu trupul in mormant pana la invierea cea de obste. Care-i problema? Sf Paisie Aghioritul, trecul la Domnul in 1994, face minuni peste minuni si nici nu s-a pus problema deshumarii. Ce scandal ar iesi daca s-ar gasi unii sa-l dezgroape in ascuns …

  Apreciat de 2 persoane

  • un ins (pe-aci cenzurat) said, on noiembrie 21, 2016 at 8:17 pm

   Procedura de dehumare poate nu a fost soborniceasca, cum ar fi trebuit.
   Iar „scandalul” declansat a fost regizat cu multa maiestrie de Filoteu-agentul si de televiziunile senzationaliste.
   De am fi fost cu totii ortodocsi autentici nu ar fi fost niciun „scandal”, nicio „sminteala”, ci fie binecuvântarea ca s-au descoperit moastele unui ales al lui Dumnezeu, fie lămurirea in legatura cu osemintele aceluiasi ales al lui Dumnezeu. Nu încape sminteala acolo unde e dragostea de Sfinti si de Sfintenie…
   Socant este viclesugul acestui mitropolit-mason-ecumenist de a „ingropa la loc” ceea ce martorii oculari au mărturisit ca sunt moastele Părintelui Calciu Mărturisitorul.
   Asa sunt ereticii noștri arhierei: Tăgăduiesc Învierea, cu ale ei semnalmente, oriunde o întâlnesc! Despre ei a proorocit Sf Serafim de Sarov ca: „Arhiereii vremurilor de pe urma nu vor mai crede in Inviere”.
   De aceea si lupta miseleste, cu mijloace bolsevice dar si post-moderne, împotriva Sfintilor Mucenici si Mărturisitori Romani din temnitele comuniste, in loc sa-i canonizeze, cum ar fi fost firesc.
   Si tot luptand cu Sfintii lui Dumnezeu, au ajuns sa lupte contra lui Dumnezeu insusi, la „sinodul” din Creta, unde au dogmatisit sincretismul new-age in sânul Bisericii lui Hristos, cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostolească, astfel tagaduind-o, precum si pe Capul ei Unic-Hristos.
   Tot asa si astăzi ne spun minciuno-episcopii acestia: sa ingropam Adevărul si sa facem ascultare de oamenii stricati, nu de Dumnezeu.

   Oare nu acesta este duhul lui antihrist: tăgăduirea lui Hristos din Sfintii noștri, din Credinta noastră Dreapta, pastrata cu sângele muceniciei, din chiar sufletele noastre, impinse de ei in moleseala lumeasca, in necredinta si in erezie ?

   Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: