SACCSIV – blog ortodox

Hulitorul STAN ALEXANDRU a murit

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 21, 2016
Tagged with:

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. calin said, on noiembrie 21, 2016 at 11:51 am

  Anatema, anatema, anatema!

  Apreciază

 2. mihai said, on noiembrie 21, 2016 at 12:13 pm

  Numai când mă gândesc că era profesor de „teologie ortodoxă” şi că avea tot felul de studii mâ trec fiorii.

  Am ajuns la concluzia că ceea ce se predă în facultăţile de „teologie” este special gândit ca mai mult să te tâmpească, ci mai puţin să te ajute.

  Numai cine are o aşezare duhovnicească cât de cât bună înainte de a intra într-una dintre facultăţile de teologie din zilele noastre mai poate ieşi întreg la minte după absolvirea studiilor care se predau astăzi în facultăţile de teologie.

  Apreciază

  • calin said, on noiembrie 21, 2016 at 12:52 pm

   Sa aiba asezare duhovniceasca dar si sa studieze serios scrierile Sfintilor Parinti. Ar trebui sa ne apucam serios de limba greaca veche si noua, pt a putea citi in original lucrarile Parintilor si studii ale teologilor ortodocsi traditionalisti. Adica n-are nimeni ca cauta in scolile ereticilor si cu atat mai putin sa vrea sa se faca popa la ecumenisti. Oricum nici macar diploma aia a lor nu foloseste la nimic in societate. Deci cine vrea sa studieze teologie, o poate face foarte bine singur, cu conditia sa isi aleaga cu atentie sursele.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Aurora said, on noiembrie 21, 2016 at 1:01 pm

  A murit un ticalos. Ma ingrozesc de cate rele a putut sa spuna !

  Apreciază

 4. valentinortodoxblog said, on noiembrie 21, 2016 at 1:07 pm

  Mihai

  Confirm ceea ce ai scris mai sus

  Apreciază

 5. Mirela said, on noiembrie 21, 2016 at 1:23 pm

  Un popă despre care nu se poate spune vorba din Psalmi că s-a asemănat dobitoacelor, căci dobitoacele îi sunt infinit superioare. Am mai văzut mult tupeu, dar ca al ăstuia, nu! Mi-am zis că e catolic, căci a ortodox nu arată deloc, dar am verificat şi, teoretic, e ortodox.
  No comment!
  Mai eretic decât toţi ereticii! Referitor la aşa unul, nici nu poţi spune Dumnezeu să îl ierte! Ci, mai degrabă: „Vai, vouă, fariseilor şi cărturarilor făţarnici!”

  Apreciat de 1 persoană

 6. luigilucretiu said, on noiembrie 21, 2016 at 2:08 pm

  Citibank, Danemarca, Suedia și Ecuador nu mai acceptă bani fizici.
  https://templierblog.wordpress.com/2016/11/20/citibank-danemarca-suedia-si-ecuador-nu-mai-accepta-bani-fizici/

  Apreciază

 7. ion hodor, said, on noiembrie 21, 2016 at 2:36 pm

  Da,……sa nu luam judecata lui Hristos!

  Apreciază

 8. paul said, on noiembrie 21, 2016 at 3:15 pm

  E praf acest preot!
  a Daca o fi existat acest Adam…
  b. Dupa parerea mea personala…
  c. Prostiile lor din Vechiul testament
  d. Hristos nu a purtat pacatele noastre
  Acest preot este ortodox? Nici macar tinuta nu-l arata Pt ca e imbracat in bej sau gri cu brau rosu si nu are nici barba. Iar ce poarta pe cap seamana mai mult cu scufia unui bucatar. La ce biserica a slujit acest preot?

  Apreciază

  • emailemail said, on noiembrie 21, 2016 at 7:49 pm

   tu ai vazut numai preoti cu barba? Mihai Valica, Gregorie Sulesteanu si altii nu au barba, nu este un ”musai”, si se poate sa nu creasca uniform nici la varsta adulta. barba vine de la calugari care se rugau fierbinte in permanenta si u aveau timp de aspectul de sine, astia care slujesc azi se roaga ca asa cere fisa postului, poarta barba(ingrijita) dupa tipar, si ocupatia principala e sinele. asa ca du te tu la un ins cu meserie de preot ortodox ca ma duc eu la unu care nu e in targetul tau, ;;ca la carte;; cu barba etc, dar care are har si dar de a fi preot si cunoaste ortodocsia mai baine decat cei care se incadreaza ca aspect in tiparul tau. pa

   Apreciază

   • Aurora said, on noiembrie 22, 2016 at 11:58 am

    Barba este necesara la un preot si la orice barbat in definitiv. Cuvantul „‘barbat” vine de la cuvantul ”barba”. Barba este este si o podoaba frumoasa care inobileaza chipul masculin, conferindu-i o nota de cuviosie si intelepciune. Barbatii barbieriti vor sa aiba obrazul neted ca femeile, sa para mai eleganti :rasi, tunsi si frezati. Mai nou se si penseaza si poarta eggeri mulati ca ele… Vai de capul lor ! Cat priveste lipsa barbii la preotii enumerati mai sus, este un indiciu al cabotinismului lor. (nu ma leg de preotii/barbatii carora nu le creste barba din anumite motive hormonale).

    Apreciază

 9. pamaio said, on noiembrie 21, 2016 at 3:43 pm

  de curiozitate..stie cineva ce post tv e asta…adica al cui e ?

  Apreciază

  • Mihai said, on noiembrie 21, 2016 at 6:44 pm

   Da este un post aparținând unor sectari, dacă nu mă înșel undeva în Timișoara

   Apreciază

   • Iulian said, on noiembrie 24, 2016 at 12:23 pm

    Speranta tv post adventist, dar au unele emisiuni interesante si le mai urmaresc, chiar daca sunt Ortodox.

    Apreciază

  • Dan said, on noiembrie 22, 2016 at 6:48 pm

   Postul este Vocea Sperantei si Apartine Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

   Sectari, sectari, dar uitati-va cum acestia raman perplecsi in vata blasfemiilor spuse de „doctorul’ in teologie ortodoxa ! Respectivul neaga realitatea ce reprezinta insasi esenta crestinismului, neaga Evanghelia – vestea cea buna – aceea ca noi, fiinte pacatoase, suntem mantuiti pentru ca Fiul lui Dumnezeu, cel fara de pacat, a murit in locul nostru, luand asupra sa pedeapsa ce ne era rezervata, oferindu-ne darul vietii vesnice si schimbarea, prin har, a firii noastre pacatoase. Nu inteleg cum un om cu astfel de conceptii nu a fost afurisit ! De fapt inteleg cand ma gandesc cine e Intai-Statatorul BOR. Probabil ca are exact aceleasi conceptii (doar e scolit si el afara) doar ca nu le spune public. Daniel e „in misiune” si trebuie sa se conformeze coordonatelor ce i-au fost trasate de superiori (Bartolomeu, Francisc). Deocamdata trebuie sa mearga „pe burta”. Cand va veni momentul propice sunt sigur ca vor iesi si public cu mesajul pe care l-ati auzit la Stan Alexandru !

   P.S. Foarte ciudata tinuta lui Stan Alexandru, si eu am crezut initial ca e vorba de un prelat catolic. Sa fie un indiciu incotro bate vantul in BOR (supunere fata de Roma) ?

   Apreciază

 10. Sluga netrebnica said, on noiembrie 21, 2016 at 10:20 pm

  @ emailemail

  Barba la preoti este porunca data de Dumnezeu. Mai bine citeste Sfanta Scriptura. Dumnezeu le-a poruncit preotilor sa nu-si taie barba deloc. Ai inteles? Deloc.
  N-are nici-o legatura daca ai barba uniforma sau deasa, sau neagra si nici daca este tunsa, aranjata… caci nu esti manechin, ci te-ai afierosit lui Dumnezeu.

  Calugarii poarta barba pentru ca respecta felul in care Dumnezeu l-a facut pe barbat, cu par pe fata, iar pe femeie, fara par pe fata.
  Caci Dumnezeu pe toate le-a facut cu un scop si toate pe care le-a facut Dumnezeu sunt bune.

  Moda popilor fara barba vine de la ereticii catolici.

  Apreciat de 1 persoană

 11. paul said, on noiembrie 21, 2016 at 10:32 pm

  emailemail

  Am precizat de la inceput ca cele mai pagubitoare sunt conceptiile lui eretice. Dar interiorul se poate reflecta si in exterior
  Eu m-am referit ca lipsa barbii la unii preoti e o influenta catolica. Normal e ca un preot ortodox sa poarte barba, luandu-l intru totul ca model pe Hristos. Sigur ca sunt diferente anatomice de la barbat la barbat si ca unii au barba mai multa, altii mai putina. Aspectul exterior poate fi considerat un amanunt. Însă viața este compusă din lucruri importante și lipsite de importanță. Și credința noastră este un lucru atât de nobil și de fin, încât și lucrurile cele mai mărunte o pot folosi sau o pot vătăma. Iar hai pa este o atitudine lipsita de educatie aroganta pentru un om care se vrea crestin. Doamne ajuta!

  Apreciază

 12. Sluga netrebnica said, on noiembrie 21, 2016 at 11:00 pm

  Porunca pentru preoti:

  Sfanta Scriptura, Leviticul cap. 21

  5. Capul sa nu va radeti, nici sa va retezati barba, nici sa va faceti taieturi pe trup pentru morti.

  Deasemenea, preotii trebuie sa poarte permanent vesmintele preotesti. Nu trebuie ca dupa ce a terminat slujba, sa se imbrace in haine mirenesti, indiferent unde ar trebui sa se duca. Preotul poarta barba si haine preotesti in permanenta, oriunde ar fi.

  Exista si Sfinte Canoane despre toate acestea dar trebuie sa le caut, caci nu mai stiu exact care sunt.

  Apreciat de 1 persoană

 13. […] anunțat adormirea sa pe 20 noiembrie 2016, la ora 17. 26. Pe Facebook. Știrea a fost preluată de un extremist ortodox, care a scris un articol în ziua de 21 noiembrie 2016, în care și-a exprimat „bucuria” că a […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: