SACCSIV – blog ortodox

VIDEO. Monahul FILOTHEU BALAN: Sinodul din CRETA a fost organizat de EVREI. Au semnat de frica. Cine INTRERUPE POMENIREA este SCHISMATIC

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 17, 2016

Cateva idei:

Minutul 2:30

Ii numeste schismatici pe cei ce au intrerupt pomenirea.

2:37

Calugarii din Athos ce au tinut conferinte in Romania sunt minoritati, Athosul are alta opinie.

3:48

In momentul in care nu mai pomenesc, au iesit din Biserica.

5:04

Sinodul din Creta a fost organizat de evrei. Au semnat din frica.

5:28

Aceasta tara este condusa de 26 de ani de evrei.

6:15

Evreii s-au atins de Biserica

6:28

La Creta li s-a pus in fata un argument: “daca nu faceti asa, o sa vedeti ce-o sa patiti!”

8:09

Nu-i momentul marturisirii. Daca ar vorbi, ar fi omorati ca niste caini, precum au murit cei din vremea comunismului. N-ar fi trecuti in calendare ca mucenici marturisitori.

8:49

In momentul in care toate lumea urla impotriva ta si te injura, ce sa mai faci? Caci daca marturisesti esti denigrat si apoi omorat.

12:10

Patriarhul Daniel s-a expus in trecut cu ereticii. La timpul prezent nu se mai expune.

17:58

Sinodul BOR n-a aprobat documentele Sinodului din Creta. Mai mult ce mai vreti?

19:53

Nu trebuie vorbit impotriva Ierarhilor, ci impotriva Statului. Statul conduce Biserica de la Cuza incoace.

20:51

Avem o Biserica puternica si un Stat slab.

22:24

Daca pana acum am avut o problema cu ecumenistii, de acum o sa avem o problema si cu schismaticii.

Cititi va rog si:

ASTRADROM despre LEPADAREA preotului AMFILOHIE BRANZA si a monahului FILOTEU BALAN de cuvintele parintelui JUSTIN PARVU

 

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. maxim said, on noiembrie 17, 2016 at 7:47 pm

  FRICA NU-I JUSTIFICARE! Fricosul e curva nespalata si caldicel scuipat afara din gura lui Hristos. Nea Balane, tu esti deja eretic-curva!

  Apreciază

 2. cosminmatiu said, on noiembrie 17, 2016 at 7:49 pm

  Este clar ca sinodul a fost organizat de evrei pentru ca ei slujesc diavolului.
  Noi nu suntem schismatici, ei sunt cazuti in erezie. Adevarul este la Dumnezeu

  Apreciază

 3. constantin said, on noiembrie 17, 2016 at 7:56 pm

  fricosii nu se mantuiesc

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on noiembrie 19, 2016 at 2:04 pm

   constantin

   si daca fricosii NU se mantuiesc, CE VA FI cu TRADATORII?

   Apreciază

 4. mircea.v said, on noiembrie 17, 2016 at 8:16 pm

  Acum nu mai e „varza a la Cluj”, e „varza a la Filtoteu, Petru-Voda, monahul Teodot, Amfilohie…”

  Apreciat de 2 persoane

 5. Mihai said, on noiembrie 17, 2016 at 9:11 pm

  M.da, pai da mai ne-a florin, când matale ai ales calea monahiei nu te-a explica nimeni ca nu este cale de mijloc?!, ca dreapta credință se apără si se mărturisește chiar cu prețul vieții?!, Doamne fereste nu sunt eu în măsură să-ți dau lecții, dar din start trebuia să te fi gândit bine de tot la această alegere, dacă totuși vrei sa faci cu adevărat ceva pt cei care matale ai tot acoperi, atunci tragei de mîneca să se trezească odată la realitate si să-și vina in fire odată. Cum bine a zis cineva dintr-un comentariu, Părintele Iustin trădat de către cei ce trebuia să continue lupta mai departe. Curaj prietene Balan Filotheu, lasă frica în privința asta si mărturisește așa cum trebuie pt ca în primul rând ați faci tie rău dar și celor pe care ai acoperi

  Apreciază

 6. grigorie said, on noiembrie 17, 2016 at 9:18 pm

  Relativ recent, au fost expuse in spatial virtual unele idei, ale mitropolitului Ierotheos Vlahos si a pr. Matei Vulcanescu, in legatura cu situatia creata de Sinodul din Creta.

  Mitropolitul Ierotheos Vlahos in Colocviul de la Iași

  „ e mai de dorit să rămânem în Biserică cu anumite greşeli, care în mod firesc au loc, decât să ne aflăm chipurile în afara ei, mărturisind în mod drept credinţa ortodoxă.”
  Aceste „anumite greseli” nu sunt doar niste pareri personale ale unora, pareri de acest gen au mai fost vehiculate in mediul teologic ortodox de catre unii „dreptcredinciosi” ce au aderat la ecumenism, pareri au fost pana la Sinodul din Creta, incepand cu acest sinod respectivele „ greseli” nu mai sunt doar pareri ale unora ci se vor ca normative in Biserica de catre cei ce le sustin, adica ele sa devina valabile si pentru cei care resping erezia si vor sa ramana in dreapta- credinta.
  Cu alte cuvinte, cei ce sustin acele „anumite greseli” din Documentele Sinodului din Creta, care sunt de fapt erezii in toata puterea cuvantului, potrivit textului de mai sus, sunt in Biserica, pe cand aceia care le contesta si se delimiteaza dogmatic si canonic de cei care sunt de partea sinodului respectiv sunt chipurile in afara Bisericii.
  Trebuie spus ca aceia care au intrerupt pomenirea ierarhilor au o baza canonica (can.15 I-II Constantinopol) pe cand argumentele celor care ii acuza pe acestia de schism, de iesirea in afara Bisericii, sunt subrede.

  S-a mai spus in cadrul Conferintei de la Iasi ca ierarhii ortodocsi din ziua de azi nu au un discernamantul duhovnicesc necesar pentru pozitia pe care o ocupa in Biserica : „ Problema e că astăzi nu avem ierarhi care să aibă o astfel de statură duhovnicească şi mintea să fie coborâtă în inimă… Nu avem puterea şi statura duhovnicească ca să mergem pe drumul ortodox în sensul discernământului.”, ca apoi sa se spuna ca trebuie sa avem „ drept călăuze pe epsicopi şi ierarhi şi atunci când se întâmplă şi au loc anumite greşeli în Biserică, ea însăşi, Biserica, trebuie să le amelioreze şi să le diortosească.”

  Pai cum sa avem incredere in ei daca sunt lipsiti de acel discernamant duhovnicesc ? Mai mult decat atat acestia ignora sfaturile marilor duhovnici.
  Este firesc sa avem mai multa incredere in Sfintii Parintii si apoi in putinii duhovnici de azi ce au harisma discernamantului duhovniceasc decat in acesti ierarhi fara statura duhovniceasca.

  Parintele Matei Vulcanescu pe facebook

  „ Sfantul Maxim Marturisitorul despre existenta sau non existenta Harului în Bisericile Locale care au semnat erezii si aplicarea învăţăturii sale în contextul actual: cazul “Sinodul Creta”.
  Pe timpul Sfantului Maxim Marturisitorul a fost adoptata oficial erezia monotelita care afirma o singura vointa in Hristos.
  Va prezentam atitudinea Sfantului Maxim in aceasta situatie:
  Când Patriarhul Romei care era încă ortodox, a condamnat monotelismul Patriarhilor Răsăriteni, Sfântul Maxim a mărturisit că, fiind lipsiţi de Credinţa Ortodoxă, Patriarhii acestor aşezări şi-au pierdut continuitatea Apostolică, deci şi „puterea de a lega şi a dezlega”. Ei (care susțin erezia) ce singuri de la sine sunt blestemați și lepădați, și de Preoție sunt înstrăinați, aceia ce fel de Taine săvîrșesc? Apoi ce duh vin asupra acelora care se hirotonesc de unii ca aceștia? (erezia monotelita fusese condamnata de un ierarh- episcopul Romei –n.n.) Vrăjmaşii lui au încercat să-l facă să spună vorbe de prisos, întrebându-l astfel:
  – Atunci, doar tu te vei mântui, în timp ce toţi ceilalţi se vor pierde?
  Iară Sfântul Maxim, cu mare înţelepciune de la Duhul Sfânt care se odihnea întru el, răspunse:
  – „Dumnezeu mă opreşte să osândesc pe cineva sau să pretind că doar eu mă mântuiesc! Acestea fiind zise, voi alege mai degrabă să mor decât să apostaziez în vreun fel de la credinţa cea adevărată şi să sufăr apoi chinurile conştiinţei.”
  Apoi trimișii Patriarhului i-au spus:
  -Într-un singur lucru îi superi pe toți, că îi faci pe mulți să rupă legătura cu Biserica de aici. Atunci Sf. Maxim a spus:
  -Este vreunul care spune că l-am îndemnat să rupă legăturile cu Biserica Bizanțului?
  Apoi ei au răspuns:
  -Faptul că tu ai rupt legăturile este cel mai mare îndemn pentru toți.
  Sf. Maxim a zis:
  -Nimic nu este mai puternic decât conștiința care te mustră și nimic nu este mai încurajator decât conștiința împăcată.
  (vezi in: “Măreția Ortodexiei” -Ed. Egumenița, 2009.)
  Vedem că Sfantul Maxim Marturisitorul întrerupe comuniunea cu Patriarhia Constantinopolului pe criteriul ca aceasta învaţă eretic. Sfantul Maxim spune ca Bisericile locale aparţin Bisericii Soborniceşti sau, mai curând se identifică cu aceasta în măsura în care mărturisesc Dreapta Credinţă şi sunt excluse din ea (din Biserică) – chiar dacă ele continuă din punct de vedere instituţional să fie biserici şi să poarte numele de biserică – dacă mărturisesc dogme străine Credinţei Ortodoxe, aşa cum a fost ea definită de Apostoli, Părinţi şi Sinoade.
  (vezi: Larchet, Jean-Claude – “Sfăntul Maxim Marturisitorul. Mediator între Răsărit şi Apus”, Ed. Doxologia, Iaşi 2010, pag. 210)
  De aceea avand in vedere situatia actuala in care exista acest Sinod talharesc din Creta, vădit a fi neortodox, nu ne exprimam asupra faptului ca ar exista Har (prin iconomie-bineinteles) sau nu ar exista în BOR şi în celelalte Biserici care au acceptat documentele eretice din Creta. Lăsând aceasta declaratie constiintei dogmatice a pleromei Bisericii care se poate exprima, fie printr-un Sinod care să anatematizeze pseudo Sinodul din Creta, fie de către credincioşi în mod individual.
  Pleroma Bisercii inseamna totalitatea credinciosilor (mireni si clerici) ortodocsi botezati care au constiinta ortodoxa- dogmatică trează, pleroma putându-se rezuma şi la un singur creştin, conform învăţăturii Sfantului Maxim. Aceasta nu înseamnă că nu se pot anatematiza învăţăturile pseudo sinodului şi întrerupe (din motive de constiinta) pomenirea ierarhilor ce acceptă învăţăturile neortodoxe din Creta, fără însă a îndemna pe altii si a acuza pe cei care nu au întrerupt că sunt lipsiti de Har. Vedeti cu cat discernamant a vorbit Sfantul Maxim Marturisitorul în citatele de mai sus. ”

  Din textul de mai sus, care e si incomplet, nu reiese ca Sfantul Maxim credea in harul prin iconomie la acei eretici. Sfantul Maxim spunea despre cei care au adoptat Ekthesis-ul, apoi Typos-ul , ca „au respins cele patru Sfinte Sinoade Ecumenice” , ca prin Ekthesis si Typos s-au depus „din treaptă (caterisindu-se) pe ei înşişi de tot atâtea ori”; a nu se intelege ca prin abrogarea Ekthesis-ului prin Typos s-au caterisit, ci pentru ca prin aceste decrete s-au opus Sinoadelor Ecumenice de pana atunci.Astfel acestia caterisindu-se datorita lepadarii de Sinoadele Ecumenice, dar fiind caterisiti si de Sinodul Lateran, din 649, fiind straini de harul Sfantului Duh, prin urmare acesta lipsind din actele liturgice savarsite de acestia: „ prin Ekthesis-ul întocmit în acest oraş de Serghie (638) ca şi prin Typos-ul edictat în continuare aici în anul al 6-lea al indicţiei (în 647-648), acesta a respins cele patru Sfinte Sinoade Ecumenice; şi pentru că pe cele ce le-au dogmatizat prin Ekthesis le-au abrogat prin Typos depunându-se din treaptă (caterisindu-se) pe ei înşişi de tot atâtea ori. Prin urmare, cei osândiţi de ei înşişi şi de către cei din Roma şi caterisiţi, pe lângă aceasta şi de Sinodul care a avut loc aici în anul al 8-lea al indicţiei (Sinodul Lateran, în 649), ce fel de liturghie (μυσταγωγίαν) vor mai săvârşi sau ce fel de Duh se va pogorî asupra celor săvârşite de unii ca aceştia?”
  Cele sustinute de Sfantul Maxim se potrivesc azi situatiei create de acest sinod din Creta. Prin acest Sinod „Panortodox ” s-a legiferat si s-a introdus in „Biserica ” erezia ecumenista, acest act fiind de fapt lepadarea de Sinoadele Ecumenice , de dreapta-credinta lasata de Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, ceea ce inseamna ca o asemenea credinta, ca a acestor sinodali, nu mai este dreapta-credinta , iar „Biserica ” inteleasa de acestia nu mai este Biserica. Prin lepadarea de Sinoadele Ecumenice ei s-au caterisit pe ei inşişi, dar sunt caterisiti si datorita Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, din august 1980; astfel ne putem intreba, citandu-l pe Sfantul Maxim: „ ce fel de liturghie (μυσταγωγίαν) vor mai săvârşi sau ce fel de Duh se va pogorî asupra celor săvârşite de unii ca aceştia? ”.

  Referitor la raspunsul pe care il da Sfantul Maxim la intrebarea: „– Aşadar, tu singur te vei mântui şi toţi ceilalţi vor pieri? ”, in textul postat de parintele Matei Vulcanescu lipseste o parte din textul originar, redam textul punand intre paranteze textul lipsa : „ – Aşadar, tu singur te vei mântui şi toţi ceilalţi vor pieri?
  Iar el le-a zis:
  (– Cei trei tineri, care nu s-au închinat idolului la care s-au închinat toţi oamenii, n-au osândit pe nimeni (Dn III, 18), fiindcă nu se uitau la cele ale altora, ci cum să nu cadă ei înşişi din adevărata cinstire a lui Dumnezeu. Tot aşa şi Daniel, aruncat în groapa cu lei (Dn VI, 16), n-a osândit pe nimeni din cei care nu se rugau lui Dumnezeu potrivit decretului lui Darius, ci s-a uitat la el însuşi şi cele ale lui preferând mai degrabă să moară decât să supere pe Dumnezeu şi să fie biciuit de conştiinţa proprie pentru călcarea legilor firii. ) Să nu-mi dea Dumnezeu nici mie să osândesc pe cineva sau să spun că numai eu mă voi mântui! Prefer însă mai degrabă să mor, decât să am conştiinţa tulburată că am alunecat în vreun fel oarecare în ce priveşte credinţa”. (trad.Ioan I. Ica jr.)
  Adica, dupa cum cei trei tineri si proorocul Daniel s-au impotrivit paganilor, refuzand inchinarea la idoli, asa si Sfantul Maxim, urmand exemplul acestora ,prefera mai degraba sa moara decat sa accepte ereticescul decret Typos.
  Sfantul Maxim nu osandeste pe nimeni deoarece fiecare om atata timp cat este in viata, chiar daca este pseudo-crestin sau pagan, are putinta de a se indrepta si a se mantuii prin lepadarea de ratacire si venirea la dreapta-credinta, dar si in masura vietii duhovnicesti pe care o are.

  P.S.Daca se „pot anatematiza învăţăturile pseudo sinodului şi întrerupe (din motive de constiinta) pomenirea ierarhilor ce acceptă învăţăturile neortodoxe din Creta”, pai „dragilor, mergeți și nu-i mai pomeniți pe astia… ca intrați în duhul lor” (IPS Iustinian Chira).

  Apreciat de 2 persoane

 7. el said, on noiembrie 17, 2016 at 9:24 pm

  „17:58

  Sinodul BOR n-a aprobat documentele Sinodului din Creta. Mai mult ce mai vreti?”____ MINCIUNI GOGONATE pt tembelii fara minte ! te crede debili filoteu

  pai daca NU au apropbat DE CE AU SEMNAT?

  MINCIUNI si TRADATORI ai Bisericii si filoteu si gasca de LEPADATI din Sinod
  cu asmenea APOSTATI pentru cine si pt ce sa mai impiedice Dumnezeu macelul si venirea lui anticrist?

  Apreciază

 8. Mirela said, on noiembrie 17, 2016 at 9:29 pm

  Văzând că aproape în fiecare zi mai cade cineva, chiar mulţi dintre cei care în urmă cu ceva timp ne făceau impresie bună, cred că trebuie să ne rugăm toţi cu seriozitate să ne ţină Dumnezeu în dreaptă credinţă, să ne lumineze şi să ne întărească să nu cădem. Mergem pe calea Lui, ne delimităm de erezie, dar nu ne putem pune nădejdea în noi, în virtuţile, în tăria noastră, ci doar în El.
  Consider că este de folos pentru aceste vremuri rugăciunea stareţilor de la Optina împotriva pecetluirii cu semnul lui antihrist. O redau:

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

  Să ne întărească Dumnezeu să rămânem în Biserica Lui cea adevărată!

  Apreciat de 3 persoane

  • H said, on noiembrie 18, 2016 at 1:15 am

   «Și ce va fi mai rău decât această erezie până la arătarea lui antihrist? […] Și câţi cad în aceasta [de acum], chiar dacă vor trăi atunci, vor cădea şi atunci, iar câţi, luptându-se [acum] prin puterea lui Dumnezeu, stau tari, în acele zile l-ar bitui pe antihrist prin moartea împreuna cu Hristos. Dar o, stare jalnică a omului! Cum încă de acum I-au intors spatele? O, cum arătăm [acum] ce vom fi [atunci]!»

   Sfântul Theodor Studitul, “Dreapta Credinţă în scrierile Sfinţilor Părinţi”, Vol. I

   Apreciază

 9. el said, on noiembrie 17, 2016 at 9:31 pm

  asa- i- filoteu LEPADATURA VANDUTA , evreii sunt de vina… NU VOI CAZATURILOR TRADATOARE si APOSTATILOR mincinosi si fatarnici !!!

  ca la Caderea lui Adam asa si la sfarsiitul lumii : (Adam) nu eu ci Tu ca mi-ai dat femeia, (Eva) nu eu ci sarpele… nu conteaza cine, dar MUASI ALTUL e de vina, nu ei IADULUI !

  …de aceea sa stiti ca si evreii acestia anticristici de le urma vor avea la Judecata pentru VESNICIE o OSANDA MAI MICA decat a voastra !

  Apreciază

 10. diogene said, on noiembrie 17, 2016 at 9:52 pm

  Nu pot sa intele un lucru:CINE A INTRERUPT POMENIREA?Pomenirea ierahilor drept cediciosi dupa credinta otodoxa care invata CUVANTUL ADEVARULUI se face,doar ca se spune dupa o forma modificata pentru ca Bunul Dumnezeu sa ii aleaga pe cei care sunt intradevar DUPA DUMNEZEU.Asa ca scizmatici sunt cei care nu judeca acest lucru.Iertati!

  Apreciază

 11. Ionut said, on noiembrie 17, 2016 at 9:53 pm

  „“Plecăciunea” (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte. O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.” (Nicolae Steinhardt)

  Apreciază

 12. el said, on noiembrie 17, 2016 at 9:58 pm

  „8:09

  Nu-i momentul marturisirii. Daca ar vorbi, ar fi omorati ca niste caini, precum au murit cei din vremea comunismului. N-ar fi trecuti in calendare ca mucenici marturisitori.”_____ asa care va sa zica, vor sa fie trecuti in calendar? APOSTATII astia penibili si maruntzei viseaza la marire si la cinste si cand sunt cu curul in mocirla lepadarii …
  vor cinstea de la oameni si NU CAUTA Cinstea de la Dumnezeu, de aceeea VOR FI LIPSITI VESNIC de ea asa cum si SUNT INCA de pe acum caci APOSTATI si TRADATORI ai Lui Hristos!

  Apreciază

 13. el said, on noiembrie 17, 2016 at 10:03 pm

  DIVERSIONIST slab si limbar VANDUT si JALNIC asta vanduta de filoanticrist balan …. ca filoteu e o HULA sa mai fie numit asta !

  vinde gogosi umplute si crede ca lumea e atat de indobitocita sa le inghita !

  Apreciat de 1 persoană

 14. H said, on noiembrie 17, 2016 at 10:41 pm

  “Aşadar, dacă monahi sunt unii în vremurile de acum, să arate prin fapte. Iar fapta monahului este ca nici din întâmplare să nu sufere înnoirea Evangheliei [n.m. a se vedea de pildă versetul redat mai jos], ca nu cumva, punând înaintea mirenilor pilda sa, să le dea motiv pentru erezie şi pentru împartăşirea cu ereticii, spre a lor pierzare”
  Sfântul Theodor Studitul, “Dreapta Credinţă în scrierile Sfinţilor Părinţi”, Vol. I

  “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.” (Matei 7, 15)

  Apreciat de 2 persoane

 15. MB said, on noiembrie 17, 2016 at 11:08 pm

  „Daca pana acum am avut o problema cu ecumenistii, de acum o sa avem o problema si cu schismaticii.”
  Să înțelegem că au adus pe calea cea bună toți martorii lui iehova, penticostalii și alții…au mai rămas „schismaticii”.
  Ar trebui să caște ochii mari și să vadă câți oameni se smintesc din cauza comportamentului preoților și ierarhilor și pleacă la eretici, amăgiți de ei.

  Apreciază

 16. Aly Aly said, on noiembrie 17, 2016 at 11:09 pm

  Vad ca pe mitropolitul Ierotheos nu-l omoara nimeni ca nici el nu a semnat in Creta . Vad ca pe patriarhul bulgar nu-l omoara nimeni, nici episcopii din Serbia care n-au semnat nu sunt morti . Nu inteleg . Amenintarea e numai pt Romania?

  Apreciat de 1 persoană

  • Muritor said, on noiembrie 18, 2016 at 2:09 am

   da, da, ecumeniştii care i-au împins pe ierarhii români la Creta sînt doar românofobi. Ei omoară doar români, de aceea ei de frică au semnat, că dacă nu semnau şi erau omorîţi nu erau să fie cinstiţi ca sfinţi mărturisitori în România (poate doar în străinătate), că nu e gata de tipar noul sinaxar şi trebuiau foarte mult să aştepte în coadă ca să fie cinstiţi. Ştiau că coadă e prea mare şi au hotărît să nu mai stea prea mult să aştepte, mai bine să semneze. 😀
   Ce căcărează mai face şi Bălan ăsta. Doamne fereşte!

   Apreciază

 17. sorin said, on noiembrie 18, 2016 at 12:12 am

  Mihai-Andrei Aldea :
  Iar postezi mesaj după mesaj. La fel de arogant şi agresiv.
  Cred sincer că între noi doi cel care a mărturisit cu adevărat şi împotriva ecumenismului – inclusiv prin fapte – şi în alte privinţe sunt eu. Nu am văzut nicăieri articole şi studii anti-ecumeniste de Todea Eduard. Nici conferinţe sau cărţi pe temă. Nu mai discut de alte aspecte, ale loviturilor primite ca urmare a mărturisirii. Ca urmare, fie că îţi dai seama sau nu, mesajul ultim pe care l-ai dat este pur şi simplu o obrăznicie ieftină. Fără să ai cunoştinţe teologice – te încurci în noţiuni elementare -, fără să îţi fi construit o trăire în Hristos şi o mărturisire a acestei trăiri, dai lecţii pe temă. Unui preot. Poate că sunt ultimul preot din lume, nu neg asta. Dar, din nefericire, nu cunoşti teologie nici măcar la nivelul meu. Aşa că s-ar cuveni să vorbeşti frumos şi să pui întrebări, nu să dai ordine şi îndrumări.

  Aceasta a fost o părintească mustrare.
  Ţi-am dat mai sus câteva surse pe care e musai să le citeşti. Altele au mai fost postate pe pagina mea. Le reiau aici, pentru tine:

  1. Sfânta Scriptură (a se citit zilnic, e hrana fundamentală a sufletului, e Cuvântul lui Dumnezeu)
  2. Învăţătura de Credinţă Creştină Ortodoxă (sinteza Învăţătăturii lui Hristos)
  3. Actele Martirice şi Vieţile Sfinţilor (Evanghelie trăită şi mărturisită)
  4. Patericul şi Limonariul (Manualele feririi de cădere şi ale ridicării din cădere)
  5. Omilii la Matei de Sfântul Ioan Gură de Aur şi Tâlcuire la Psalmi a Sfântului Vasile cel Mare (puţină luminare proorocească a Scripturii, după cum Domnul cere)
  6. Istoria Bisericii (fie şi cea a lui Rămureanu, cel puţin până în secolul al XVIII-lea inclusiv e bună; pe urmă încep nuanţele ecumeniste; în loc se pot lua „Papalitatea schismatică” şi „Papalitatea eretică” dar se concentrează pe anumite aspecte istorice, altele fiind lăsate).
  7. Canoanele Bisericii Ortodoxe (varianta Pr. Floca e cea mai bună, în lipsă se poate folosi şi Pidalionul).

  Să-ţi dea Dumnezeu luminare şi sporul cel bun în cunoaşterea prin citire şi trăire a Învăţăturii Sale!

  Apreciază

 18. sorin said, on noiembrie 18, 2016 at 12:13 am

  Todea Eduard Ereticii au familie?
  Îmi place · Răspunde · 1 oră
  Mihai-Andrei Aldea
  Mihai-Andrei Aldea Evident! Cum poţi să pui o asemenea întrebare?
  Iar îţi spun: confunzi – şi este foarte grav! – familia în general (tată, mamă, copii, bunici etc.) şi Cununia creştină. Cununia creştină pecetluieşte o familie creştină. Dar este şi familie necreştină, cum se vede şi în tot Vechiul Testament. Cum a zis Hristos? Rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu!
  Deci, ce este familia în general?

  FAMÍLIE, familii, s. f. 1. Formă de organizare a vieții în comun a oamenilor, constînd din grupul alcătuit din soți și copii. … ◊ Cap de familie v. cap (II). Nume de familie = nume pe care-l poartă toți membrii aceleași familii. Aer de familie = fizionomie caracteristică, trăsături comune unui grup de persoane înrudite. Consiliu de familie = grup de persoane împuternicite de instanțele judecătorești să îngrijească de interesele minorilor sub tutelă sau de ale interzișilor. 2. Totalitatea celor care se trag dintr-un strămoș comun; descendență. V. neam. … 3. Fig. Grup de oameni, de popoare, de țări cu interese și idealuri comune și care formează o puternică unitate. … 4. (Lingv.) Grup de cuvinte derivate din același cuvînt. Din familia cuvîntului «frate» fac parte «frățesc», «frățește», «frăție», «frățior». ♦ Grup de limbi care continuă aceeași limbă mai veche, denumită limbă comună. … (În științele naturii) Grup de plante, animale, elemente sau combinații chimice cu caractere comune. … DLRLC (1955-1957)

  Avem familii necreştine în Biblie?
  Da, toate familiile Vechiului Testament, unele fiind ale Poporului Ales, dar unele fiind cu totul străine de el, aşa cum sunt cele ale lui Ham şi Iafet, de pildă (Facerea cap. 10, de exemplu).
  Dar şi când evreii cad în idolatrie, familiile lor tot familii se cheamă, nu altcumva.
  Apropo, tu ce ţi-ai închipuit, că ereticii nu au familie? Că tatăl eretic nu e tată iar copilul nu-i copil şi mama nu e mamă?

  Apreciază

 19. sorin said, on noiembrie 18, 2016 at 12:14 am

  Mihai-Andrei Aldea Ai postat 5 (cinci) mesaje succesive. Încăpeau bine într-unul singur. Cu shift+enter poţi să le şi separi în cadrul aceleiaşi casete, ca să se citească mai uşor. Aşa cum am făcut şi eu, mai sus. Sau aşa cum fac acum.

  Deci, cu opţiunea edit şi copy+paste poţi să le aduni într-un mesaj. Un şir de felul acesta pare spam sau încercare de a nu da loc celuilalt să răspundă. Sunt norme ale vorbirii civilizate pe internet, ar fi firesc să le cunoaştem toţi.

  Agresivitatea este în felul abrupt şi categoric în care afirmi anumite lucruri, ba şi în viteză şi fără a aştepta răspuns. Acest fel abrupt şi categoric pare şi mai acut în contrast cu anumite noţiuni fundamentale şi cu unele confuzii grave (de exemplu, între familie, care este ceva, şi căsătorie, care este altceva).

  Iată, nici n-am apucat să-ţi răspund că deja ai mai postat un comentariu…

  Dragul meu, dacă ei vorbesc din Evanghelie, „să nu-i laşi să citească din Evanghelie” este a le interzice să vorească şi este greşit de două ori. Atât pentru că în general creştinii NU aplică politica pumnului în gură – asta ţine de Inchiziţie, protestantism radical etc., nu de Ortodoxie – cât şi pentru că apropierea de Evanghelie a fost adesea mântuitoare chiar şi pentru cei rătăciţi. Şi chiar dacă nu scapă de rătăcirile lor, faptul că justifică prin Evanghelie salvarea a milioane de copii tot ar fi de ajuns să-i laşi să o citească. De fapt ideea nu este să-i împiedici să o citescă, ci ca TU SĂ TRĂIEŞTI EVANGHELIA astfel încât ei să o regăsească în tine şi să se convertească prin tine. (Asta, desigur, presupune ca ei… să fi citit Evanghelia.)

  Apreciază

  • David said, on noiembrie 19, 2016 at 8:12 am

   @sorin

   Pr. Aldea se crede ultimul preot de pe pământ, singurul luptător (probabil de karate) impotriva ecumenismului. În mintea aia a lui rătăcită mesajele din muzica hard rock sunt „perfect ortodoxe”, boca e sfânt că face minuni și ghice viitorul (mânca-ți-aș suflețelu’ ☺) și nu suportă să fie corectat , pe motiv că el e preot. Și dacă e preot, in viziunea lui, e infailibil. Zice „nu știi teologie nici la nivelul meu”… Aoleu! Haoleu! De cine a ajuns țara asta cu atâția martiri români neaoș să fie catehizată.

   Apreciat de 1 persoană

   • el said, on noiembrie 19, 2016 at 2:06 pm

    David

    BINE PUNCTAT !

    popa aldea isi da din ce in ce mai mult pe fata URACIUNEA PUSTIIRII din el !

    Apreciază

 20. Muritor said, on noiembrie 18, 2016 at 2:56 am

  Propun să scriem o petiţie online adresată Patriarhiei Ecumenice, mai exact ereziarhului Bartolomeu ca la anul să ofere premiul Athenagora (vrednicul de toată scîrba şi jalea eretic) ereziarhului Teofan Savu al Moldovei şi ucenicului său de credinţă kakodoxă Amfilohie Brînză pentru vrednica şi sincera mărturisire de-o credinţă ecumenistă şi să-l înmîne cu prima ocazie cu care mai revine în România însuşi kakodoxul Ieroteos Vlahos.
  Iar pe Filoteu Bălan să-l facă arhonte al ereticei Patriarhii Ecumenice (cine se mai gîndeşte că aceasta reprezintă Biserica Ortodoxă canonică? Canonică pe ce criteriu?) pentru deplinul aport în debitarea aberaţiilor ecumeniste şi a producţiei în linie industrială a gogoaşelor otrăvite băgate pe urechi şi pe gît credincioşilor începători şi creduli de la Petru Vodă.
  Vai de cei prin care vine sminteala! E jale mare!

  Apreciază

 21. Muritor said, on noiembrie 18, 2016 at 5:15 am

  Că tot veni vorba. Toleranţa ecumeniştilor faţă de sinagoga satanei în acţiune: Metocul Mormîntului Maicii Domnului vandalizat de iudei extremişti de Sf. Mare Mc. Dimitrie – http://lumea-ortodoxa.ro/metocul-mormintului-maicii-domnului-din-ierusalim-vandalizat-de-iudei-extremisti/

  Apreciază

 22. RomeoB said, on noiembrie 18, 2016 at 7:50 am

  >”Sinodul BOR n-a aprobat documentele Sinodului din Creta. Mai mult ce mai vreti?”

  ASTA E PARTEA FOARTE BUNA ! Dar trebuie explicat si detaliat. Si evident indentificat pasajul pe comunicatul Sfantului Sinod pt a sti ca par Filoteu a inteles exact.

  Citind textul – decupat din context – mesajul pare LIPSIT DE ECHIVOC:
  SINODUL BOR NU A APROBAT CE S-A SEMNAT IN CRETA.

  Ramane totusi ca cineva sa ne explice ce ce reprosuri ar mai fi.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 18, 2016 at 9:06 am

   RomeoB

   Omule, tu esti bine?

   Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 18, 2016 at 5:21 pm

    „ASTA E PARTEA FOARTE BUNA”: Romeo pluteşte pe nori roz purtaţi de serenade. „Mai mult ce mai vreti?”

    Apreciază

   • el said, on noiembrie 18, 2016 at 6:21 pm

    Mirela

    RomeoB

    e un SCEHELAR al reeducarii RIC !
    duhul EREZIEI si al INSELARII „se ia” mai abitir ca molimele rusinoase… curvesti odata si esti deja „sifilitic” pe viata.

    Apreciază

   • RomeoB said, on noiembrie 18, 2016 at 11:15 pm

    Nu sunt lamurit. Uite de ce:
    In anii 70 americanii si rusii duceau negocieri pt limitarea armamentului nuclear strategic.
    La un momentdat diplomatii au ajuns la un acord.
    Congresul SUA nu l-a ratificat (aprobat). Nu l-a ratificat nu a intrat in vigoare si prin urmare efectele au fost zero.
    Au inceput alte negocieri.

    Apreciază

  • Mirela said, on noiembrie 18, 2016 at 5:33 pm

   „ASTA E PARTEA FOARTE BUNA „: monahii care se împotrivesc apostaziei din Creta sunt alungaţi prin păduri, stareţii nepomenitori sunt depuşi din stăreţie, preoţii sunt caterisiţi, intimidaţi, ameninţaţi, forţaţi, noi suntem minţiţi, trădaţi, îndemnaţi să pupăm labe de cardinali, să ne înfrăţim cu ereticii, să apostaziem, se strâng semnături de dezicere de nepomenitorii de la Lacul Frumos, Părintele Elefterie e exilat, conferenţiarii athoniţi sunt discreditaţi, rezistenţa anticretană e lichidată, erezia triumfă în bor etc. etc. etc.: Ce grozav, dragă Romeo!

   E păcat să-ţi mai pierzi vremea comentând. Vezi-ţi tu de Julieta şi nu mai scrie pe aici când dormi, ci dacă te trezeşti! Vise plăcute, cât mai poţi!

   Apreciază

 23. Parintele Proclu said, on noiembrie 18, 2016 at 8:05 am

  Apreciază

  • mircea.v said, on noiembrie 18, 2016 at 6:44 pm

   O rugaminte pt cine a vazut, care sant ideile principale?

   Multumesc.

   Apreciază

 24. Ioana said, on noiembrie 18, 2016 at 9:16 am

  Simtamantul de jertfa a fost abolit si tot mai multi cad in plasa umanismului ca sa le fie bine trupeste, sa aiba functii si sa nu isi bata capul. Ierotei si Filotei nu riscau chinuri si munci sa marturiseasca pe Hristos si sa nu se lepede, daca ar fi marturisit nu ar fi avut de suferit ca Sfintii Mucenici. Jertfa nu mai inseamna nimic pentru fetele „bisericesti” impaunate, si daca nu mai vor macar o jertfa mica pentru Sfanta Credinta Ortodoxa, inseamna ca si pe Mantuitorul il dispretuiesc.

  http://altarulcredintei.md/de-dragul-icoanelor-100000-de-georgieni-si-au-dat-propria-viata/

  De dragul icoanelor: 100 000 de georgieni si-au dat propria viata

  Conform mărturiei cronicarilor, acestea au fost „cele mai negre zile din istoria georgiană” – crestinii au fost masacrați cu brutalitate, copiii au fost uciși, femeile au fost violate, iar mamele au fost ucise cu pruncii lor.

  Prin ordonanța lui Jalal-ad-Din, icoanele Mântuitorului și ale Maicii Domnului au fost scoase din Catedrala Sion și asezate pe mijlocul podului de peste râul Mtkvari, iar cetățenii au fost condusi cu forta spre pod, ordonandu-li-se să calce icoanele in picioare. Acelora care renuntau la Crestinism și pângăreau sfintele icoane, li s-a promis să fie lasati în viață, în timp ce restul au fost decapitați. 100.000 de georgieni, de dragul icoanelor, si-au sacrificat propria viața.

  Apreciat de 2 persoane

 25. agache18 said, on noiembrie 18, 2016 at 9:29 am

  Cine suntem noi de judecam? Cine suntem noi a trimite sufletele in iad ori rai? Cine suntem NOI? Dumnezeu? De ce ii luam acest drept de a judeca? „Nu judeca ca sa nu fi judecat”. Stiti dvs ce presiuni au existat in momentul sinodului? Stiti dvs ce s ar fi putut intampla cu noi crestinii daca n am fi semnat vreun document?? Intr-un cat stim cu totii cine conduce aceasta tara? Haideti sa facem un exercitiu: esti cu familia ta in parc la plimbare, coil sotie frate mama.. iar la un moment dat iti apare un ucigas de crestini, si va pune cutitul in gat pentru a va lepada de Hristos Domnul daca nu va va taia capul. Cati dintre noi am fi in stare sa murim ca niste mucenici?? Caci a judeca la caldura din canapea probabil si cu o cafea la birou este extrem de simplu. N ar fi mai bine sa ne plecam genunchii si a plange cu amar pentru pacatele noastre si pentru mantuirea poporului roman decat sa i smulgem dreptul de a judeca Bunutului Dumnezeu? Maicuta Domnului cu toti sfintii sa ne ajute pe noi nevrednicii!

  Apreciază

 26. Alex said, on noiembrie 18, 2016 at 10:11 am

  Schismă sau mărturisire? Ecumenismul are o f. mare hibă. Îi măgulește pe eretici în rătăcirea lor și-i învrajbește pe dreptcredincioșii păstoriți”… Eu cred că aste se și urmărește.

  Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă.

  Apreciat de 1 persoană

 27. acelas said, on noiembrie 18, 2016 at 10:21 am

  face trump trecerea de la fNOM la reala NOM? este el deja in NOM?

  http://www.ziare.com/donald-trump/presedinte-sua/un-miliardar-american-ii-declara-razboi-lui-trump-pe-tema-incalzirii-globale-voi-plati-oricat-e-nevoie-1443482

  are niste aprecieri „forte” impotriva incalzirii globale. Sunt mai multe articole pe aceasta tema. Spune clar ca e o gogorita inventata.

  Chestia e ca sunt unii atat de prinsi in „sarada” asta made in fNOM, ca nu-i mai scoti de acolo, atat de spalati la creier sint fata de toate cretinismele si gogoritele vehiculate de aia. Evident ca si acesti tantalai de prima clasa vor fi prinsi in Sistemul final al antihristului, desi ei acum aparent sunt opusi realei NOM, dar doar datorita stupizeniei crase – nu inteligentei, caci ma gandesc ca antihristul va ingloba pana la urma impreuns si pe fanii fNOM si pe cei ai realei NOM, chiar daca ele se vor opune reciproc. Adica va fi si un fan al „rule of law”, seaca, atee, secularista, cu accente „oculte” insa vizibile, in fapt „statul de drept!” clamat si ultra-clamat al dreptei, anume pana la enervare si antipatie, dar va fi si (mai ales) un fan al „foamei” acute de spiritualitate dupa „seceta” provocata de predecesorii, un fan al „omeniei”, al caldurii, al atentiei „lipsite de secole” la politicieni fata de „omul de rand” – de pretutindeni, al reconcilierii, al religiozitatii si credintei, al compatimirii, pacii etc ale miscarii de stanga.

  cate alte idei si principii vor fi negate si devoalate dupa schema „incalzirii globale”?

  Pamantul plat? Iata o tema care va interesa fiecare om al planetei, de la babuta pana la cei mai mari oameni din lume, fata de care oamenii de stiinta vor recunoaste probabil, spasiti, totul .. O vor lasa insa in „treaba” antihristului .. ?

  alegatii ..

  .

  Apreciază

 28. Apa trece, pietrele raman said, on noiembrie 18, 2016 at 10:45 am

  E vremea muceniciei, asa cum spunea parintele Justin. Cei care marturisesc se mantuiesc, iar ereticii sunt pedepsiti, asa cum spunea Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos. Cale de mijloc, pentru caldicei, nu mai exista.

  Ce mai stiti despre nevoitorii din Codri Pascanilor? Sa ne rugam pentru ei.
  https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/09/20/unde-i-ati-dus-pe-nevoitorii-de-la-codrii-pascanilor-care-au-intrerupt-pomenirea-dvs-din-pricina-de-semnare-a-ereziei-din-creta-ips-teofane-in-februarie-ati-slujit-sf-ligurghie-la-ei-iar-acum-circa/

  Apreciază

 29. Horia said, on noiembrie 18, 2016 at 10:56 am

  asta e un iezuit naimit… stie canoanele, dar tocmai pentru a le interpreta dupa mintea lui sucita… are o legiune de arhiconi sub fesul ala, care nu-i da pace, ca e in stare sa contrazica nu doar mari duhovnici, ci chiar Sfintii Parinti… dar nici Sf. Evanghelie nu o respecta. Filotee, Anatema celui care vesteste altceva decat spune Sf. Scriptura, inger de-ar fi! Ierarhii din Creta nu au schimbat nimic? Nicio iota? Sunt doar greseli? Si tu tot ca ei zici! Pocaieste-te si nu mai sta sub ascultarea minciuno-episcopilor si a staretului analfabet!

  Apreciază

 30. tanase said, on noiembrie 18, 2016 at 11:49 am

  „Sinodul a fost organizat de evrei” iar cei care nu urmează „indreptarile” făcute la Sinod sunt „schismatici” – SUPERB!!!

  Apreciază

 31. Iones said, on noiembrie 18, 2016 at 1:52 pm

  Off-topic – Gabriela Firea a semnat in protocol cu homosexualii care maine ies sa urle impotriva Familiei

  „Dragi prieteni,

  Marșul de mâine este autorizat de Primăria Generală a Municipiului București, în unma unui protocol semnat de primar Gabriela Vrânceanu Firea. Siguranța participanților va fi asigurată de forțe de ordine.
  Vă mulțumim,
  Echipa Susțin LGBT”

  Apreciază

  • Apa trece, pietrele rămân. said, on noiembrie 18, 2016 at 3:42 pm

   Mda! Când a fost organizat un protest împotriva sinodului din Creta, protestatarii s-au împotmolit în aprobări de la primărie…

   Apreciază

 32. parastaki_dany said, on noiembrie 18, 2016 at 3:24 pm

  conducatori ai imparatiei necuratului astia ne conduc destepti dar din pacate fara credinta goi de cele sfinte ne vand fara sa-si dea seama unui sistem demonic eletronic din care nu mai poti iesi decat cu sangele varsat acesta este sistemul in care ne arunca acesti asa zisi conducatori ai neamului romenesc

  Apreciază

 33. Asla said, on noiembrie 18, 2016 at 11:18 pm

  Ce așteptări aveți de la Filotheu să mărturisească, fraților! Păi mai poate el să apară la televizor să se rupă-n figuri, să-și etaleze cu mustăcioara lui, pana corbului!

  N-auziți că statul conduce Biserica!! La el statul e Capul, nu mai e Hristos. Atunci ce pretenții mai aveți?

  La Petru Vodă s-a creat o șerpărie de nedescris. Au profitat de imaginea impecabilă a Părintelui Justin Pârvu ca să iasă ei in față, necopții, și să facă pe bravii mărturisitori. Dar când vine cu adevărat lupul, atunci fug care încotro, părăsind turma. Să ne scutească cu demersurile lor in Parlament impotriva cipurilor, că au făcut un crez din treaba asta. E gravă problema cu cipurile, dar nu așa trebuie luptat impotriva ei. Trebuie aduși oamenii la credință, luminați in duhul adevărului ca să ințeleagă învățătura ei, ca să ințeleagă și singuri de ce nu e bine să iei cardul.

  Pentru că dacă ne bazăm că e unu prin Parlament care vociferează și el pe acolo, se poate intâmpla exact contrariul: in loc să ii convingă ei pe ăia cât de grav e să se cipeze toate actele de identitate și de plată, să il convingă ăia pe el cât de bine e să fii asigurat, cât de util e el pentru credincioși, ba chiar benefic. Și uite așa azi ne spune că nu avem cum să ne opunem statului, că el conduce Biserica, și mâine sistemului global care conduce lumea.

  Apreciază

 34. cristesa said, on noiembrie 21, 2016 at 9:44 am

  La Petru-Voda se intampla cea mai mare murdarire a ortoxiei, iar pedeapsa lor va fi pe masura! Pentru ca au avut de unde lua lumina adevaratei credinte, cat a vietuit parintel;e Iustin Parvu, care acum, cred ca se rasuceste in mormant! In locul unde el si-a trait viata in slujba Domnului nostru – Iisus Hristos si a romanilor ortodocsi, pana la ultima suflare a sfintiei-sale, vietuiesc acum acesti taurasi in calduri: Branza, Filoteu, care sunt niste narcisisti inraiti, dedati la mancarica buna, functii de conducere in manastiri, de unde pot sa urle si sa arunce arogantele lor, precum si joaca asta turbata a lor la televiziuni si pe Net! Sa ne rugam la Dumnezeu sa ni-i mai tina in viata pe ultimii monahi credinciosi, care ne mai pot fi scut sufletesc in aceste vremuri de pe urma! Amin, fratilor! Dumnezeu sa va dea o saptamana plina de lumina si har dumnezeiesc!

  Apreciază

 35. […] VIDEO. Monahul FILOTHEU BALAN: Sinodul din CRETA a fost organizat de EVREI. Au semnat de frica. Cine… […]

  Apreciază

 36. […] VIDEO. Monahul FILOTHEU BALAN: Sinodul din CRETA a fost organizat de EVREI. Au semnat de frica. Cine… […]

  Apreciază

 37. […] VIDEO. Monahul FILOTHEU BALAN: Sinodul din CRETA a fost organizat de EVREI. Au semnat de frica. Cine… […]

  Apreciază

 38. […] sinodalii români au fost obligați de forțe oculte să semneze documentele de la Creta (detalii aici). Acesta invoca faptul că sinodalii din alte Biserici Ortodoxe au fost șantajați cu dosare […]

  Apreciază

 39. Mike Sutton said, on septembrie 23, 2018 at 7:41 am

  Care schismatici !? Daca ne luam dupa acest monah, inseamna ca titi Sfintii Parinti care au oprit pomenirea ereticilor au fost schismatici ! O fi gresit atunci Dumnezeu ca i-a facut Sfinti !?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: