SACCSIV – blog ortodox

COMISIA EUROPEANA vrea ca ROMANIA sa isi ofere STOCURILE DE PETROL drept GARANTII REALE

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 17, 2016

   Iata ce putem citi la CE ar vrea ca România să își ofere stocurile de petrol drept garanții reale de pe Digi 24:

Comisia Europeană a transmis României două avize motivate, în cadrul procedurilor de infringement, pentru neaplicarea normelor europene privind transperanta pieţelor reglementate şi privind obligativiatea constituirii de stocuri de petrol, a informat, joi, Executivul comunitar.

Primul aviz motivat transmis României se referă la stocurile de petrol obligatorii. Joi, Comisia Europeană a solicitat în mod oficial României să asigure implementarea şi aplicarea corectă a Directivei privind stocurile petroliere (Directiva 2009/119/CE a Consiliului), potrivit Hotnews.ro.

Normele UE impun statelor membre obligaţia de a menţine un nivel minim de stocuri de ţiţei şi/sau de produse petroliere, care trebuie să fie disponibile în orice moment şi care, prin urmare, oferă UE securitatea aprovizionării din resursele petroliere.
Bruxelles-ul reproşează că „legislaţia românească actuala interzice utilizarea stocurilor petroliere drept garanţii reale, adică drept active oferite ca garanţie pentru a obţine un împrumut”.
Această interdicţie ar putea face mai dificilă pentru operatorii economici îndeplinirea obligaţiei de a deţine stocuri.
Tot în această materie, CE mai reproşează României ca „a pus în aplicare în mod incorect” normele referitoare la dreptul operatorilor economici de a-şi delega obligaţia de a menţine stocuri petroliere, precum şi pe cele privind instituirea de proceduri de urgenţă aplicabile în cazul unei întreruperi majore a aprovizionării.
Întrucât până acum România nu a asigurat conformitatea cu legislaţia UE, Comisia transmite acum un aviz motivat.
România şi celelalte state găsite în neregulă au la dispoziţie două luni pentru a informa Comisia cu privire la măsurile luate pentru a remedia situaţia. În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care, la rândul său, poate clasa cazurile sau poate decide sancţiuni financiare împotriva ţărilor respective.

Al doilea aviz privește aducerea în conformitate cu normele UE a legislaţiei privind cerinţele în materie de transparentă pe pieţele reglementate. Directiva privind transparenţa (Directiva 2013/50/UE) – care modifică Directiva 2004/109/CE – stabileşte normele pentru emitenţii de valori mobiliare admişi la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din UE. Potrivit CE, în special, aceste norme garantează comunicarea anumitor informatii-cheie cu privire la operaţiunile lor, fapt care contribuie la instaurarea unei încrederi durabile a investitorilor, precum şi la realizarea uniunii pieţelor de capital. Statele membre trebuia să transpună aceste norme în legislaţia naţională până la data de 26 noiembrie 2015.Având în vedere că aceste state membre nu au respectat termenul-limita iniţial, Comisia le-a adresat scrisori de punere în întârziere în ianuarie 2016. Solicitarea de joi ia forma unui aviz motivat.

 

Reclame

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihalec Doru Valentin said, on noiembrie 17, 2016 at 7:04 pm

  Sa dati comenzi si sa obligati la ceva la voi in tara,nenorocitilor ! Nu sunteti nimik altceva decat o adunatura de hoti si pederasti,iar CE o GLUMA PROASTA SI RASUFLATA

  Apreciază

  • adriandirnescu said, on noiembrie 17, 2016 at 9:48 pm

   Acum aproape zece ani, cineva spunea la tv ca Romania a garantat imprumuturile la bancile de profil ( stiti voi care) cu resursa de paduri . De atunci , a inceput nebunia cu defrisarile masive, crima ecologica in care resursa lemnoasa a tarii este pustiita.
   Dupa declaratia de la tv, persoana nu a mai aparut pe ecrane, probabil nu trebuia sa zica… 😦 Iata ca se trece la pasul urmator…
   Din pacate suntem incurajati sa parasim Romania, sa plecam oriunde afara, sa muncim pe la ei , sa prindem momeala… sa le lasam lor tara aceasta unde apa e buna de baut, pamatul e negru si gras… Inca odata avem dovada ca UE ajunge un club unde noi ne alegem cu munca si oftatul … ba le mai si dam resursele pacaliti fiind de mirajul calatoriilor libere prin tari care oricum au nevoie de noi . Cea mai mare valoare, comoara unei tari sau mai bine zis a unei natiuni, sunt oamenii sanatosi fizic si moral, educati si cinstiti .
   Din pacate nimeni in Romania la nivel inalt nu poate sau nu vrea sa faca ceva pentru resursa umana, comoara tarii . Asa ca suntem invitati sa plecam cu doar cativa euro, cu avionul, spre alte zari … poate facem cumva si nu ne mai intoarcem . Acum daca le dam si petrolul ar trebui sa ne gandim bine… Poate chiar incurcam niste socoteli ? Sa mai stam sau nu in Romania ? Cum sa facem ? Tradatorilor, poate ne dati raspunsuri… dar sa nu ieftiniti si mai mult biletele la avion ca poate nu vrem sa plecam din tara unde sunt mormintele bunicilor, Sfintilor si Martirilor nostri pentru ale caror rugaciuni nadajduim la Bunul Dumnezeu sa nu ne pierdem prin Europa !

   Apreciază

 2. Manuel Transmission said, on noiembrie 17, 2016 at 8:35 pm

  – TRĂDARE DE ȚARĂ ŞI JAF NAȚIONAL E PUȚIN SPUS. Ministrul Finanțelor Dragu: „Proiectul legii redevențelor este gata, dar trebuie aprobat de viitorul guvern. Nivelul Redevențelor a rămas ACELAŞI. Vom oferi şi deduceri pentu exploatările offshore”
  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=898660&title=tradare-de-tara-si-jaf-national-e-putin-spus-ministrul-finantelor-dragu-proiectul-legii-redeventelor-este-gata-dar-trebuie-aprobat-de-viitorul-guvern-nivelul-redeventelor-a-ramas-acelasi-vom-oferi-si-deduceri-pentu-exploatarile-offshore-

  Apreciază

 3. Analfabetul said, on noiembrie 18, 2016 at 11:10 am

  Cu siguranta mistar klaus va spune DA, ca doar a facut cadou germaniei 19 miliarde de euro.
  Asta e noua forma de furaciune.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: