SACCSIV – blog ortodox

Daca este adevarat, atunci este EXCELENT: Cica RUDELE LUI ARSENIE BOCA MA VOR DA IN JUDECATA pentru defaimarea parintelui Arsenie Boca

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 14, 2016

Iata ce putem citi la rubrica de comentarii a articolului https://monahulteodot.wordpress.com/2016/11/04/raspuns-parintelui-dragos-bahrim-privind-talcuirea-canonului-15-de-la-sinodul-i-ii-861/

Rudenie

13 NOIEMBRIE 2016 LA 21:36

Doamne ajuta parinte! Va scriu reprezentand un grup de rudenii dupa trup ale SFANTULUI PARINTE ARSENIE. Am fost chemati de Inaltul Laurentiu pentru a da marturie de ce stim de la batranii nostri despre copilaria parintelui Arsenie. Va cinstim, ca pe un marturisitor din biserica ortodoxa a noastra, romana, cuminte, si intelept fata de ierarhi, neschismatic, si ucenic unic al Parintelui Iustin. Vrem sa va cunoastem. Dar pana atunci, vreau sa va spun ca urmeaza sa realizam, ca rude ale Parintelui Arsenie, o actiune penala impotriva lui Saccsiv si a lui Pamvo pentru hulele lor. Ca defaimare a unei rude a noastre. Avocatul cu care ne consultam ne-a aratat ca putem da in judecata pentru defaimare impotriva unei rude a noastre, chiar daca trecuta la Domnul. Asa ca, domnilor Saccsiv si Pamvo, cu tara Motilor nu va puneti! Nu ne terfeliti ruda noastra, pe Parintele Arsenie, sange din sangele nostru, in acel hal! Parinte Teodot, va iubim mult! Sa va tina Dumnezeu, ca mult va iubeste Parintele Sfant Arsenie! Acest mesaj e scris cu binecuvantarea unui arhiereu ce mult iubeste pe parintele Arsenie!

monahulteodot

14 NOIEMBRIE 2016 LA 0:42

Sa se roage mereu pentru noi. Doamne ajuta.

Rudenie

13 NOIEMBRIE 2016 LA 21:56

De asemenea, Parintii Antim si Macarie si-au exprimat dorinta de a sesiza instanta daca Saccsiv va mai continua sa stranga bani in numele lor. Caci dupa ce se demasca escrocheria, exista riscul sa fie inculpati si ei, si ei nu vor accepta asa ceva. Din pacate, nu suntem de acord cu pozitia Parintelui Antim despre Parintele Arsenie, dar semnalam acestea! Pretuire parinte Teodot pentru tot ce faceti!

monahulteodot

14 NOIEMBRIE 2016 LA 1:16

Dar oare chiar strange bani in numele lor ?

   Comentariu saccsiv:

Dar eu nu strang bani pentru parintele Antim sau Macarie sau oricare dintre parintii marturisitori ce au interupt pomenirea. Din contra. Iata ce am scris cat se poate de limpede la articolul Sa-i ajutam pe parintii Antim, Macarie, Atanasie, Elefterie, Grigorie:

Rog pe cei ce deja sunt in legatura cu ei, sa le ceara acordul sa facem public modalitatile prin care ii putem ajuta, apoi sa-mi dea un semn.

Ba mai mult, la rubrica de comentarii a acelui articol s-a discutat foarte clar ca cei ce vor sa-i ajute pe acesti parinti trebuie s-o faca direct prin deplasari personale ale lor la locurile unde vietuiesc acei parinti sau prin donari de bani prin posta direct catre acei parinti sau prin donari de bani in conturile bancare ale acelor parinti.

Si, ceea ce este cel mai important, nu cred ca parintii Antim si Macarie au spus asa ceva.

Referitor la chestiunea cu parintele Arsenie Boca. Nu stiu ce i se imputa lui Pamvo. Eu voi vorbi in numele meu.

Sunt fericit ca sunt prigonit. Daca va avea loc un astfel de proces, va fi perfect. Se va ajunge sa se discute in instanta despre ratacirile picturii de la Biserica Draganescu si nu numai. Adica in paralel cu Comisia de canonizare condusa de Mitropolitul Laurențiu Streza, se va tine si o instanta lumeasca unde se vor demonstra greselile parintelui Arsenie Boca.

Arhiereul, care a dat binecuvatarea scrierii acelui mesaj pe blogul monahului Teodot, este cumva tot Mitropolitul Laurentiu Streza?

Observati va rog cum respectivul comentator il perie pe monahul Teodot, numindu-l “ucenic unic al Parintelui Iustin”. Chiar unic o fi? Oare de ce il perie? Unde era acel comentator cand monahul Teodot ramasese aproape singur? Atunci de ce nu dorea sa-l cunoasca? Unde era cand mama dragului parinte Teodot plangea ca fiul sau este prigonit de ticalosii ce-l calomniau ca e omul serviciilor secrete? Unde era cand monahul Teodot plangea ca nu intelege ce a facut, de oamenii rai vor sa-l bage la puscarie? Ii lua public apararea? Il mangaia macar la telefon? Noi insa, cititorii blogului saccsiv si cu mine, chiar am dus o lupta acerba pentru apararea sa. In rest, public, n-a existat decat cate un comunicat din partea catorva parinti ce ne sunt frati. Si nu mi-a pasat ca in urma campaniei mele de aparare a monahului Teodot s-a declansat un furibund atac pe toate fronturile impotriva mea, instrumentat de acei ticalositi ce-l denigrau si se straduiau sa-l bage dupa gratii. Asa ca eu pot spune ca-l iubesc pe monahul Teodot, chiar daca nu l-am lingusit niciodata. Iubire de care insa au dat oare dovada acei lingusitori ce se perinda acum pe blogul sau si care se tot straduie sa produca vrajba intre mine si el?

Pana cand se hotaraste daca ma da sau nu in judecata, il invit pe acest comentator Rudenie la o discutie teologica publica pe marginea greselilor parintelui Arsenie Boca.

 

140 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Asla said, on noiembrie 18, 2016 at 12:24 am

    Așa este, trovant! Că bine ai zis: „Ucenicii oamenilor îi socotesc nebuni pe cei învăţaţi de Dumnezeu.”

    Căci la fel suntem și noi considerați, noi ăștia talibanii, habotnicii care urmăm învățăturilor lui Hristos și nu ne facem ucenici ai lui Boca, un om.

    Un om, insă unul care s-a abătut de la dreapta credință și a urmat invățăturilor diavolești, împărtășindu-se de puterea lor și înșelând pe mulți. Dacă se poate și pe cei aleși.

    A fost și Boca un mic antihrist in Biserica noastră! cu semnele și minunile lui mincinoase. Mă întreb ce o să faci când o să vină chiar Antihrist in persoană, aducând mult mai multă lume „la credință”. Imcomparabil mai multă! Ce e acum la Prislop e doar varianta demo ca să ne facem încălzirea.

    Apreciază

  2. trovant said, on noiembrie 18, 2016 at 8:38 am

    Acuzi in continuare gratuit.
    Cum poate fi incult cineva cu doua licente – Teologie si Arte Frumoase?
    Cat despre „delirul”meu si contrubuţia parintelui Arsenie ar fi bine sa mai cercetezi. Prefata lucrarilor publicate in 1947 aminteste cate ceva, se gasesc pe net dar probabil deja le ai. Mai poti gasi cate ceva aici https://isabelavs2.wordpress.com/parintele-arsenie-boca/isabelavs-tradufilocalia5/.
    Printre altele a tradus si Scara – Ioan Scararu, nepublicata, A pictat si pe la Ateneu fiind remarcat pentru talentul sau, etc
    Cat despre hirotonire, aceasta s-a petrecut in 1942, episcopii nu erau inca serghianisti in Romania.
    A fost dat afara din manastire, cu obstea, in 1959,si este caterisit pentru”nereguli financiare”. Se revine post-mortem asupra deciziei, in 1998. Dupa 1990, cand oamenii incep sa intrebe episcopii despre prigoana parintelui se lanseaza zvonul ca era vrajitor, zvon care a prins si inca este propagat. Nu a vrut sa reintre in monahism pentru ca era conditionat de semnarea unui angajament cu Securitatea, altii au acceptat si au ajuns mitropoliti, episcopi, stareti.
    Prigonit a fost pana sfarsitul vietii iar unii il defaima si acum,
    Date biografice si marturii gasesti cate vrei, numai sa ai bunavointa. Ai grija ca arde.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 18, 2016 at 9:12 am

      trovant

      Marii duhovnici au semnat vreun angajament cu Securitatea?

      Apreciază

      • trovant said, on noiembrie 18, 2016 at 2:03 pm

        Nici vorba, si-ar fi pierdut harul in acel moment. Dar cati dintre ei au fost opriti de la slujire? Dumnezeu are alta lucrare cu fiecare, lucrare care continua pentru unii si dupa ce trec din aceasta lume.
        Totusi printre cei considerati Marii Duhovnici ai ultimilor 50 de ani, sa tot fie 20 de personalitati, sunt si vreo 2 persoane pentru care am retineri, si nu numai eu, poate ca ma insel.
        Desigur cei care au fost prigoniti au dat declaratii pe la „örgane” in timpul detentiei si a supravegherii, fara a fi insa colaboratori si nu este exclus sa existe si multe falsuri in arhive, erau specialisti in a compromite si a insela.
        Pe vremuri nu orice preot era hirotesit intru duhovnic, acestia erau preoti batrani cu experienta si viata imbunatatita,in manastiri sau itineranti, care se bucurau de mare apreciere si incredere.
        in sec 20, secolul razboaielor mondiale si al ciumelor ideologice a ridicat Domnul din neamul nostru multi sfinti. Unii au trait pana de curand.
        Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ridice din neamul nostru duhovnici si ierarhi ca tare avem nevoie, alte vremuri, alte incercarri. Iertati, Doamne ajuta !

        Apreciază

    • Asla said, on noiembrie 18, 2016 at 11:06 am

      @ trovant

      Post-mortem nu mai putea fi reîncadrat in monahism. Trebuie să revină singur, de bună-voie, în timpul vieții, așa cum au făcut-o ceilalți călugări. E ca și cum te-ai putea mântui post-mortem. E ridicol, nu?

      Voi invocați motivul cu prigoana. Dar prigoană a fost de la începutul creștinismului, și chiar Sf Ap Petru s-a lepădat, dar s-a întors cu pocăință. Pe când Iuda, nu. Spune-mi tu mie, te rog, cum ar fi să-l repunem acum pe Iuda in rândul apostolilor, spunând că poate, cine știe, s-a pocăit, căci nu avem voie să judecăm. Că numai Dumnezeu știe.

      Nu incercați să justificați la modul pueril, că nu faceți decât să vă inșelați singuri. A tradus, a făcut minuni, a pictat samd, dar asta nu te fac sfânt. Asta ar insemna că toți traducătorii, fachirii și pictorii să se mântuiască automat.

      Apreciază

      • trovant said, on noiembrie 18, 2016 at 2:10 pm

        ai dreptate nu mai putea fi „reincadrat” in monahism si nici parintele nu avea nevoie. A fost o modalitate pentru cei ce au gresit sa isi ceara iertare si sa recunoasca greseala inainte sa moara ei, ii ardea si pe ei.
        in privinta sfinteniei numai Bunul Dumnezeu stie intr-adevar cum este, Doamne ajuta !

        Apreciază

    • Asla said, on noiembrie 18, 2016 at 11:23 am

      @trovant

      Apropo de acordul semnat cu Securitatea, ia uite ce spune Părintele Steinhardt in Jurnalul Fericirii:

      „Diavolul: sa incheiem un pact. – Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.[…]”

      Apropo, câți ani de pușcărie a făcut Părintele Steinhardt? Mă intrebam așa, că el nu a reintrat post-mortem in monahism, cum vreți voi să-l inghesuiți acum pe Boca.

      Și să nu-mi vii cu poza aia de la inmormântare, in care era imbrăcat in straie călugărești, că nu ține, să știi. Oricine poate să se deghizeze in călugăr sau chiar in călugăriță? Prostituție spirituală, da!? Nu te prinzi?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.