SACCSIV – blog ortodox

COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 14, 2016

antim

Pe blogul monahului Teodot aparea pe 6 noiembrie urmatorul comentariu al unui personaj ce-si spunea Insight Light:

Insight Light
6 NOIEMBRIE 2016 LA 12:04
[I]
Ar fi bine de stiut de catre toata suflarea, ca acei care afirma ca in tot BOR nu mai este strop de har dupa Creta, ca acei care indeamna lumea a nu mai merge deloc, sub nici o forma, la Biserica „oficiala”, ca acei care spun ca hirotoniile, cununiile sau botezurile in BOR nu mai sunt valide, se impart in trei categorii:
1. Stilistii, mateitii, gruparea lui Preoteasa etc., care ca niste lupi au mirosit sange si cauta sa atraga in tabara lor pe ortodocsii de pe nou zapaciti si confuzi care cred ca daca ierarhul lor a cazut in erezie, nu se mai poate face nimic, toata BOR este cazuta. Aceste grupari calendariste cu o descenenta harica incerta, insista obsesiv pe ideea de biserica neprihanita si ierarh ortodox neprihanit, pentru a-si justifica propriile sinoade paralele.
2. Gruparea Antim din Moldova, situl Saccsiv (Vasile din Bucuresti), care sustin vehement ca in BOR post-Creta nu mai este deloc har si ca ei sunt ultimii ortodocsi de pe pamant. Apocalipsa pentru dansii a venit. La ultima sinaxa din luna octombrie din Suceava, Gruparea Antim (alcatuita din preoti, ieromonahi, monahi, maici si laici) a intrat oficial sub influenta IPS Longhin (Mihail) Jar din Ucraina. IPS Longhin le daduse deja noi antimise, iar urmatorul pas este de a-i unge (in taina) episcopi in Sinodul de Rezistenta; din Gruparea Antim s-au ales o parte din membrii unei Fundatii cu atribute religioase, paravan juridic pentru viitoarea Biserica de Rezistenta din Romania. Acesti sarmani dimpreuna cu ucenicii lor au cazut in aceasta inselare datorita izolarii si elitismului, precum si hulelor adresate Pr. Arsenie Boca.
3. Ateii si imbarligatorii, gruparile internaute SOROS (aflati ca exista organizatii – ONG – cu sute de membri special platiti pentru a posta pe internet articole si comentarii), care nu au nici o treaba cu Ortodoxia, dar se baga in seama pentru a semana confuzie si a provoca adversitate intre tabere. Daca stilistii si antimistii sunt sinceri in inselarea lor, „sorosistii” au talent in a poza in experti teologi care dau citate grele si sentinte infailibile. Fac pe prostii, cerand sfat, ca apoi sa atace cu sofisme pentru a prinde victima in cuvant, dandu-si in final dreptate unul la altul. Ii gasiti cu usurinta pe situl Saccsiv printre comentatorii gigi-contra, tolerati pentru ca aduc un trafic gras adminului.

Iata si raspunsul Monahului Teodot:
monahulteodot
6 NOIEMBRIE 2016 LA 18:43
Celor cu interese lumesti, adica sorosistilor si celor inradacinati in stilism, nu prea mai ai ce sa le faci. Pe toti cei sinceri in inselarea lor, dupa mult zbucium, Dumnezeu ii va intoarce, spre a lor mantuire si spre bucuria ingerilor, nadajduim. Amin.

   Comentariu saccsiv:

Ce-am ingrosat in textul de mai sus a produs multa tulburare in randul parintilor anti ecumenisti:

“La ultima sinaxa din luna octombrie din Suceava, Gruparea Antim (alcatuita din preoti, ieromonahi, monahi, maici si laici) a intrat oficial sub influenta IPS Longhin (Mihail) Jar din Ucraina. IPS Longhin le daduse deja noi antimise, iar urmatorul pas este de a-i unge (in taina) episcopi in Sinodul de Rezistenta; din Gruparea Antim s-au ales o parte din membrii unei Fundatii cu atribute religioase, paravan juridic pentru viitoarea Biserica de Rezistenta din Romania.”

In mai putin de o zi a ajuns la aproape toti parintii si mirenii implicati activ in lupta anti ecumenista. Extrem de bizar, caci blogul monahului Teodot n-are un trafic mare, ca atare comentariul unui anonim are o expunere nesemnificativa. Multi consideram ca cineva a avut intereseul si a reusit sa-l faca foarte cunoscut in mod fortat. Pana s-a creat bulgarele de zapada, dupa care evident, bulgarele si-a facut singur treaba.

De ce monahul Teodot nu i-a cerut vreo dovada comentatorului Insight Light, habar n-am.
   In mod normal o asemenea mizerie nu merita bagata in seama si cu atat mai putin nu merita vreo dezmintire. Cu toate acestea, Protosinghelul Antim Gâdioi s-a smerit si a venit cu un comunicat pentru cei mici, incepatori si lesne de zapacit de cap de te miri cine. Ce se vor face acestia cand vor intra in scena adevaratii meseriasi ai dezinformarii, daca atat de lesne s-au lasat pacaliti de un asa hal de calomnie pentru copii?

   Iata ce putem citi la: http://aparam-ortodoxia.ro/2016/11/14/comunicat-protosinghel-antim-gadioi/

Comunicat

Faţă de diverse afirmaţii apărute în spaţiul public în ultima vreme, referitoare la poziţia adoptată prin întreruperea pomenirii ierarhului ca urmare a sinodului din Creta, doresc să fac următoarele precizări:

 1.    Am întrerupt pomenirea ierarhului, ca măsură canonică, prevăzută de canonul 31 apostolic şi de canonul 15 I-II Constantinopol, datorită semnării documentelor eretice ale sinodului din Creta, reconfirmate de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 29 octombrie 2016.
 2.    Măsura nepomenirii ierarhului are ca scop îngrădirea preotului nepomenitor şi a credincioşilor pe care îi păstoreşte de erezie, iar aplicarea ei se face în funcţie de trezvia conştiinţei creştine a fiecărui preot sau credincios ortodox, care trebuie să se limiteze la a nu se face părtaş la erezie, fără a judeca starea de har în care se găseşte Biserica ca urmare a deciziilor sinodale din Creta, pentru a evita riscul căderii în greşeli săvârşite de alţii în trecut (grupările stiliste etc.). Fiecare creştin are propria conştiinţă şi, în funcţie de adevărul de credinţă adus de Hristos şi stabilit de Sfinţii Părinţi, este liber să aleagă singur pe Hristos sau altă cale, propovăduită de cei de astăzi, fiind mereu atent la cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care atenţionează: „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Gal. 1,8-9).
 3.    Nu am părăsit şi nu am de gând să părăsesc Biserica Ortodoxă Română, nu am primit niciun antimis de la PS Longhin Jar sau de la alt arhiereu, nu am cunoştinţă ca altcineva să fi primit. Nu ştiu nimic despre niciun “Sinod din Rezistenţă”, nici despre vreun plan de hirotonire de episcopi. Nu am ieşit din Biserica Ortodoxă universală, iar dacă duhovniceşte m-am îngrădit de erezie, duhovniceşte ţin de acei ierarhi care păstrează învăţătura adusă de Hristos.
 4.    Nu am nicio legătură cu vreo fundaţie cu atribute religioase creată pentru vreo “Biserică de Rezistenţă din România” şi nu ştiu ca vreunul dintre ucenicii mei să participe la astfel de acţiune. Nu am binecuvântat crearea niciunei asociaţii religioase cu asemenea scop.

Cei care scriu comentarii rău-voitoare şi creează diversiuni în conştiinţa ortodocşilor au uitat de Dumnezeu şi de moarte şi ar trebui să se gândească la Ziua Judecăţii, când vor răspunde pentru tot cuvântul rostit.

Protosinghel Antim Gâdioi

 

99 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. maxim said, on noiembrie 14, 2016 at 10:40 pm

  Parinte Antim, un comunicat de nota 10+ !

  Apreciat de 2 persoane

 2. Riko said, on noiembrie 14, 2016 at 10:58 pm

  Cei care scriu comentarii rău-voitoare şi creează diversiuni în conştiinţa ortodocşilor au uitat de Dumnezeu şi de moarte şi ar trebui să se gândească la Ziua Judecăţii, când vor răspunde pentru tot cuvântul rostit.
  Nici nu se putea spune mai bine.

  Apreciază

 3. helen02elena said, on noiembrie 14, 2016 at 11:01 pm

  Filmulet recent gasit pe internet:

  Apreciază

  • CREANGA TEOFIL said, on noiembrie 15, 2016 at 9:59 am

   Monahul Filotheu este ecumenist. Nu este ortodox. Este evident.

   Apreciază

  • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 15, 2016 at 1:24 pm

   Frica-n gat se citeste la acest monah… Mai sunt si altii redusi la cumintenie in ultima vreme.

   Apreciază

  • Raluca said, on noiembrie 16, 2016 at 1:14 am

   Vai și iar vai. Lașitate. Justificări penibile. Plecăciuni către înalta poartă de la București. Îndreptățiri ecumeniste și trădare. Nu-l mai deranjați pe monahul Filoteu. Lăsați-l în credința lui croită după modelul apostat ratificat la adunarea din Creta. Asta este de acum cartea lor de căpătâi. Sincretismului oficial la care aderă cu frică și de frică.

   Apreciază

  • Fr. Eugen Brumar said, on iulie 10, 2017 at 2:45 pm

   MAGARULE SI TRADATORUL-SARLATAN!, TEA-I FACUT SI TU IUDA?! ORBULE, TE INVATA O FEMEIE ORTODOXIA?! VEZI BINE CA FEMEIA APARA CREDINTA SI BISERICA, SI TU O DAI CU OCOLISUL ECUMENISMULUI ANTIHRIST?! CUI SLUJESTI?! TU, NU ESTI IN BISERICA, CI IN ZIDURILE MASONILOR SI ECUMENISTILOR! TU NA-I CE PIERDE, ESTI „CALUGAR” EXCROCULE, DUCETI LUMEA IN IAD! SE VEDE BINE CA TU APERI ECUMENISMUL! TRADATORULE, CINE CONDUCE BISERICA LUI HRISTOS?! IISUS HRISTOS, SAU STATUL ANTIHRIST?!! NU-TI ESTE RUSINE, STAI DEGEABA IN MANASTIRE SI MANANCI JERTFA CREDINCIOSILOR, CARE AU SI EI NEVOI DE AJUTORUL TAU!!! ASA AJUTI TU, LUMEA! SMINTEALA CE ESTI! VOI NU SUNTETI „CALUGARI”, CI HULIGANI! STATI PE SPATELE CONFORTULUI SI LUXULUI, SI MANCARURI ALESE SI CU SALARIU, PLATITI BINE DE ECUMENISTII SI MASONII!.

   Apreciază

 4. Pąʍvo said, on noiembrie 15, 2016 at 12:36 am

  Parintele Antim merge exact pe linia ortodoxa a parintelui Iulian Lazar.
  Nu ecumenist, nu pomenitor de ereziarhi, nu arsenist.
  Fratilor, pe acestia sa-i urmam !

  Teodot…ia aminte !

  Apreciat de 2 persoane

  • el said, on noiembrie 15, 2016 at 6:46 pm

   Pamvo

   vorbeste cu peretele, ca acela mai degraba ia aminte decat teodot bocolatrul !

   Apreciază

 5. Paul222 said, on noiembrie 15, 2016 at 1:27 am

  Nu te supara dar de unde stii ce trafic are Monahul Teodot? Pe youtube sunt diverse clipuri cu el care insumeaza sute de mii de vizualizari, cred ca e destul de popular.

  Apreciază

 6. Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 1:30 am

  Parintele Iulian de la Prodromu a dat binecuvantare sa vorbim pentru a combate inselarea, erezia si demonismul adus de Arsenie Boca !

  Apreciat de 1 persoană

  • Bibi said, on noiembrie 15, 2016 at 8:44 am

   Ioana
   De unde stii?
   Sunt curios pentru ca parintele Iachint spunea ca cei de la Prodromu sunt arsenisti.
   M-as bucura foarte mult sa fie asa cum zici!
   O marturie video, audio, ceva?

   Apreciază

  • Ionut said, on noiembrie 15, 2016 at 9:19 am

   Exista o nuanta in aceasta afirmatie, asupra careia doresc sa insist: trebuie combatuta inselarea propovaduita de ezoteristii si ecumenistii care se folosesc de numele Pr. Arsenie Boca.
   Si daca nu cer prea mult, as vrea sa vad EXACT formularea folosita de pr. Iulian.

   Apreciază

  • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 11:29 am

   De la fii lui duhovnicesti, acum toata lumea vrea inregistrari, poate pana la urma se va obtine si o inregistrare in acest sens dar e de ajuns marturia. Parintele Efrem de la Prodromu a spus ca a primit binecuvantare in acest sens. La fel si @Pamvo. Am postat comentariul despre Parintele Iulian pentru ca ma gandesc ca este de folos pentru anti-ecumenisti care zic ca A.B. e sfant, sa isi dea seama ca sunt intr-o inselare cumplita combatuta de toti marii duhovnici.

   Apreciază

 7. Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 1:37 am

  Saccsiv,

  Doamne ajuta!

  „De frica voastra nu ne vom teme, nici ne vom tulbura
  Caci cu noi este Dumnezeu.”

  Apreciat de 1 persoană

 8. Daniela said, on noiembrie 15, 2016 at 1:37 am

  Pr Antim, un om duhovnicesc cu o gandire sanatoasa, cu o constiinta treaza. Sa ii dea Dumnezeu sanatate si mantuire!

  Stiti ca maine la Manastirea Paltin Petru Voda va savarsi Sf Liturghie, Teofan cu Mitropolitul Ierotheos Vlachos? Nu inteleg cum permit maicile asa ceva?

  Apreciat de 1 persoană

  • Ionut said, on noiembrie 15, 2016 at 10:11 am

   Maicile pot face mult mai putine lucruri decat mirenii. Am invatat sa nu am pretentii de la altii mai mult decat am de la mine insumi si sa fac mai intai eu lucrurile pe care le pretind de la altii.
   Daca din cei 4500 de semnatari ai scrisorii, s-ar duce a zecea parte la manastire si l-ar „coplesi” pe IPS Teofan cu dragostea lor la intrarea in manastire, cred ca n-ar mai ajunge in biserica pentru a savarsi Sf. Liturghie, cel mult vecernia.

   Apreciază

 9. Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 1:40 am

  Astazi este inceputul Postului Nasterii Domnului

  Un post binecuvantat turturor, cu folos duhovnicesc!

  1. Poporul care locuia întru întuneric va vedea lumină mare şi voi cei ce locuiaţi în latura umbrei morţii lumină va străluci peste voi.
  2. Tu vei înmulţi poporul şi vei spori bucuria lui. El se va veseli înaintea Ta, cum se bucură oamenii în timpul secerişului şi se veselesc la împărţirea prăzilor.
  3. Căci jugul ce-l apasă, şi toiagul ce-l loveşte, şi nuiaua ce-l asupreşte, Tu le vei sfărâma, ca în zilele lui Madian.
  4. Încălţămintea cea zgomotoasă de om războinic şi haina cea stropită de sânge vor fi aruncate în foc şi mistuite în flăcări!
  5. Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui şi se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie.
  6. Şi mare va fi stăpânirea Lui şi pacea Lui nu va avea hotar. Va împărăţi pe tronul şi peste împărăţia lui David, ca s-o întărească şi s-o întemeieze prin judecată şi prin dreptate, de acum şi până-n veac. Râvna Domnului Savaot va face aceasta.
  7. Cuvânt va trimite Domnul peste Iacob, şi el se va pogorî peste Israel.

  – Isaia Capitolul 9

  Apreciat de 1 persoană

 10. Manuel Transmission said, on noiembrie 15, 2016 at 3:03 am

  Katherine Albrecht despre RFID

  Apreciat de 1 persoană

 11. Apa trece, pietrele rămân. said, on noiembrie 15, 2016 at 9:46 am

  Pana la urma, e bine ca discutam. Ne delimitam de erezie, indiferent cui îi aparține. Nu e bine nici sa consideram ca în BOR nu mai e Har și nici sa credem ca părintele Arsenie Boca n-a făcut nimic bun. Îi mulțumim lui Dumnezeu ca ni l-a dăruit, preluam ce a făcut bun și dam la o parte ce nu e bine.
  Putem spune cu compasiune ca aici, aici și aici a greșit binecuvântatul. Suna altfel. Și nu se mai supără nimeni. Așa am citit ca trebuie sa comentam despre duhovnici.

  Asadar, căutăm preoți nepomenitori și ne delimitam de ereziile reale sau atribuite părintelui Arsenie Boca, fără a desființa pe nimeni. Ca sa ne protejam de mândrie și de riscul de a cădea și noi. Noi dorim doar sa nu ne facem părtași la erezie și atat.

  Atâția creștini au căzut în aceleași păcate pe care le-au judecat cu trufie. Exista și o trufie a mărturisitorilor. Aceasta nu-mi este străină nici mie, nici multora de pe aici. Numai ca, atunci când suntem cuprinși de trufie, riscam sa înclinat balanța intr-o parte ori în alta, căci Dumnezeu nu ne mai ajuta sa o ținem drept. Post binecuvântat! Iertati-mă.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 15, 2016 at 11:41 am

   Apa trece, pietrele rămân.

   Ai facut ce-ai facut si ai adus discutia iar despre parintele Arsenie Boca. Dar nu el este subiectul propozitiei. Vorbim despre o calomnie de cea mai joasa speta, creata special pentru a sparge tabara anti ecumenista si despre un mister: de ce monahul Teodot nu a cerut dovezi de la respectivul comentator nici macar dupa ce a constatat ca acel comentariu a produs tulburare maxima. Ai idee cati preoti si mireni l-au sunat personal sa scoata mizeria aia de pe blogul sau sau sa-i ceara comentatorului dovezi?

   Dar daca tot ai adus vorba despre parintele Arsenie Boca, sa discutam despre o constatare de bun simt: activismul pro parintele Arsenie Boca dauneaza grav discernamantului si Mantuirii.
   O exemplificare e chiar acel calomniator. Cum sa produci un asemenea text stiind clar ca e o minciuna? Nu-i e frica de Judecata?

   Apreciază

 12. mishuleu said, on noiembrie 15, 2016 at 9:47 am

  Apreciat de 1 persoană

  • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 5:10 pm

   delia,

   iti place cuvantul kakadox, da ori ba? ierotei e acum paravanul si impaciuitorul, modelul perfect al ricarilor, prostitorii criptoecumenistilor ce ii vor duce pe multi la iad prin CELE MAI DRACESTI EREZII DIN ISTORIE, SI TOTI CARE MERG LA LEPADATII IERARHI si la POMENITORII DE IERARHI ERETICI se fac partasi celei mai cumplite panerezie, premergatoare si instauratoare a antihristului.

   Parintele Iulian nu e bun, bineinteles pentru ricari, despre el nu trebuie suflata o vorba, doar despre de-alde ierotei mititei care le soptesc cu venin si vorba serpeasca: somn usor! dormiti bine ca fiara cu coarne de miel a reusit sa va prosteasca, nimeni nu mai vede balaurul cumplit… KAKADOCSII PAPA-LAPTE

   – VIDEO: Parintele IULIAN de la PRODROMUL despre MARELE SINOD / NU MAI TREBUIE POMENITI / Nu suntem schismatici, ci prigoniti / Nu-i valabila caterisirea / Nu avem voie sa tacem

   SA MA IERTE CITITORII DAR NU SE MAI POATE…
   ORICUM KAKOS in greaca inseamna urat…
   „urît”, „rău”, „defectuos”

   Apreciază

 13. delia said, on noiembrie 15, 2016 at 9:59 am

  Frate Saccsiv, lasa schisma, ai pornit cu blogul asta ca un om voitor de bine. De ce sa ajungi sa faci atata rau… Roaga-te Parintelui Iustin sa te lumineze. Nu mai huli pe sf. Arsenie, ca te vei indraci.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on noiembrie 15, 2016 at 11:54 am

   delia

   Ce schisma?

   Eu fac bine. Cei ce vor sa-mi inchida gura fac rau.

   N-am cum sa-l hulesc pe parintele Arsenie Boca.

   N-ai nimic de zis despre calomnia de pe blogul monahului Teodot?

   Apreciat de 1 persoană

  • sorin said, on noiembrie 15, 2016 at 12:45 pm

   delia, de ce nu intelegi ca Boca este un inselat. Trezeste te

   Apreciază

  • el said, on noiembrie 15, 2016 at 7:00 pm

   deliutza laudaca emerita a lui ciobotea&gasca, amica de idei cu raspandacii HUortdoxiei politic corecte RIC

   pana acum INDRACITI sunt idolatrii vrajitorului boca.
   vedeti-va de indracirea/inselarea voastra ca uite de ce sunteti in stare sa debitati si nu mai pretindeti altora sa urmeze calea voastra cea LATA a INSELARII ca NU veti reusi!

   Apreciază

 14. CREANGA TEOFIL said, on noiembrie 15, 2016 at 12:14 pm

  Parerea mea este: parintele Arsenie Boca este sfant, parintele Ilarion Argatu este sfant, parintele Cleoapa este sfant, parintele Arsenie Papacioc este sfant, parintele Fageteanu este sfant, parintele Ioanichie este sfant, parintele Iustin Parvu este sfant, in ciuda unor declaratii critice ale unor dintre acestia despre altii dintre ei. Iar posibilele greseli ale lor nu trebuie primite. Trebuie sa avem discernamant. De ce se sare calul cand intr-o parte cand in alta? Ei nu sunt aici de fata sa-i intrebam si astfel sa stim exact pozitia lor. E foarte periculos sa-i hulim. Eventual nu ne dam cu parerea. Se exagereaza si de o tabara si de alta. Atunci erau alte timpuri, cine stie exact ce au zis si daca intr-adevar au zis sau au facut. Ca a zis Parintele Arsenie Papacioc sau Fageteanu, etc. Ce, acestia nu puteau sa greseasca?
  Nu trebuie sa primim greselile lor, dar asta nu inseamna ca nu pot fi sfinti.
  Interesant: tocmai aceia pe care el ii numea cozile de topor ale apusului- ierarhii ecumenisti il vor declara sfant pe parintele Arsenie Boca. Ca sa vedeti cum isi plineste Dumnezeu voia prin cei cazuti, folosindu-i ca pe niste unelte.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 15, 2016 at 1:24 pm

   CREANGA TEOFIL

   Iata ca activistii pro parintele Arsenie Boca se dovedesc capabili de chestii odioase.

   Ceva despre articol ne poti spune?

   Apreciază

   • CREANGA TEOFIL said, on noiembrie 15, 2016 at 2:33 pm

    Adevarat este ca activistii pro parintele Arsenie Boca se dovedesc capabili de chestii odioase, dar nu parintele Arsenie Boca le-a trimis de pe cealalta lume sa va dea pe dv. in judecata, ci diavolul, care sare dintr-o tabara in alta.
    Cat despre comunicatul dat de parintele Antim este foarte bun. M-a bucurat. Este un stalp al ortodoxiei in momentul de fata. Dar eu nu ma incred in nimeni, pentru ca oricine poate gresi. Toti suntem schimbatori intr-o masura mai mare sau mai mica. Pe moment este foarte bun.

    Apreciază

   • tanase said, on noiembrie 15, 2016 at 3:12 pm

    Vasile, te rog sa nu-l mai bagi deloc in seama pe acest domn Creanga Teofil, el saracu’ persista in inselaciunea lui chiar daca i-am pus la dispozitie doua filmulete (cu pr. Ilie Lacatusu si pr. I. Argatu) in care se vede CLAR diferenta intre un sfant si un altul care nu este sfant.

    Acum am sa-i pun la dispozitie un alt film unde sa se poata holba cat pofteste.

    In film se observa si pr. Gh. Anitulesei

    Sper sa nu mai indrazneasca acest individ Creanga Teofil sa mai debiteze tampenii ca si pana acum, a reusit sa ma enerveze insistenta lui stupida de om scrantit, incepe tot mai bine sa semene cu Iacoboiaie!

    Apreciat de 1 persoană

  • Mirela said, on noiembrie 15, 2016 at 2:32 pm

   Iacoboaie are urmaşi, am scăpat de el, dar ne-au rămas puii lui „duhovniceşti”. Unora nu le ajunge să scrie prostii o dată, ci se simt obligaţi să ne sufoce cu repetarea tâmpeniilor.

   Apreciat de 2 persoane

  • Pąʍvo said, on noiembrie 16, 2016 at 1:07 am

   Deci toti sfintii si marii duhovnici pot gresi, iar Arsenie Boca e singurul infailibil ca papa…
   Asta se observa in comentariile tale.
   Tu nu te vezi ca esti cu capul prin crengi ?

   Apreciază

 15. Vali said, on noiembrie 15, 2016 at 1:01 pm

  Frate Saccsiv,
  Am avut si eu un proces pt calomnie, dar la nivel familial! Au fost anchete si proces in care cei care au anchetat au fost obligati sa caute fapte, martori… Judecatorul a inchis dosarul pt ca toate acuzatiile facute au fost doar vant….
  Vreau sa spun ca o acuzatie TREBUIE trebuie DOVEDITA.
  Tu ai scris articole care prezenta fapte DOVEDITE (vezi picturile éretice à lui boca, pozele cu mustacioara, toate astea sunt Fapte Dovedite), ne obliga sa gandim, sa ne punem intrebari.
  Am citit legea din codul civil privind defaimarea, calomnia…. chiar NU vad cum ar putea un judecator sa accepte un astfel de dosar! Tu nu te incadrezi…. Lasa „cainii” sa latre, cred ca ei spera sa te sperie si sa faca din tine un exemplu pt cei ce ar mai indrazni sa deschida gura, sa puna intrebari.
  Doamne ajuta!

  Off topic: cica Trump are un ortodox in echipa lui?….. Oare e adevarat?

  „Noul șef de cabinet de la Casa Albă este fostul Șef al Convenției Naționale Republicane, Reince Priebus cel care l-a sprijinit pe Trump în campanie.

  Acesta este capabil să suplinească lipsa de experiență și de conexiuni politice ale noului președinte american, urmând să aibă un rol esențial în promovarea agendei președintelui în cadrul noului legislativ american. Este prieten bun cu Paul Ryan (foto dreapta jos), republicanul care în prezent este Purtător de Cuvânt al Camerei Reprezentanților.

  Comentatorii arată că Priebus a fost cel care a asigurat în teritoriu victoria republicanilor, pregătind terenul pentru aceasta. De asemenea, a fost cel care a reparat multe din gafele făcute în discursul public sau în alt fel de Trump și de alți colegi de partid.

  Cel mai probabil, aceasta va garanta păstrarea lui Ryan în același post pentru încă un mandat și o colaborare foarte bună între executiv (administația Trump) și legislativ (Congresul SUA, format din Senat și Camera Reprezentanților).

  Într-un material realizat despre el la televiziunea Fox News (video jos), Priebus a declarat ca cele trei lucruri îl ajută să treacă ziua cu bine sunt Liturghierul Ortodox, pe care îl ține deschis în permanență pe o masă din biroul său, platforma Partidului Republican și… programul de meciuri al echipei de fotbal Milwakee Brewers!”

  http://www.active es.ro/externe/Alegerea-lui-Donald-Trump-aduce-un-ortodox-practicant-in-cele-mai-inalte-sfere-de-putere-ale-Americii.-Presedintele-Partidului-Republican-tine-pe-birou-si-citeste-zilnic-Sfanta-Liturghie-a-Sf.-Ioan-Gura-de-Aur.-Reince-Priebus-Exista-un-singur-Dumnezeu-138171
  http://www.pravoslavie.ru/english/98617.htm
  http://stiripentruviata.ro/schimbarea-la-fata-a-americii-reince-priebus-un-crestin-ortodox-practicant-va-fi-sef-de-cabinet-la-casa-alba/

  Apreciază

 16. geo said, on noiembrie 15, 2016 at 2:32 pm

  https://www.gatestoneinstitute.org/9313/trump-international-security

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/cnn-dem-strategist-mocks-white-trump-supporter-beaten-chicago-oh-my-goodness-poor-wh

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/devastated-left-calls-end-electoral-college

  https://governmentsandmarkets.com/china-trumps-first-crisis-6628f0646f17#.3vv3oa7b5

  https://mises.org/blog/secede-and-decentralize-open-letter-clinton-supporters

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/anti-trump-protesters-storm-portland-mall-omg-i-have-tie-my-shoe

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/venezuelas-currency-loses-40-one-month-maduro-dances

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/tolerant-educators-exile-trump-voters-campus

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/edmunds-q3-used-car-report-reveals-ominous-signs-auto-industry

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/caught-tape-portland-rioters-chant-peaceful-protest-while-throwing-bricks-trump-moto

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/swedish-chef-attacked-muslim-men-because-he-looks-donald-trump

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-13/80000-catalans-gather-demanding-independence-spain

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-13/donald-trump-boosts-europes-anti-establishment-movement

  http://planetfreewill.com/2016/11/14/soros-liberal-mega-donors-plott-resist-trump-behind-closed-doors/

  http://www.strategic-culture.org/news/2016/11/15/eu-holds-emergency-meeting-to-discuss-trump.html

  http://www.defenseone.com/technology/2016/11/how-special-operators-trained-information-operations-mosul-fight/133166/

  http://www.activistpost.com/product/1615775579/US/permacultucom-20/?cart=y

  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-briefing-us-security-military-deep-secrets-a7415331.html

  http://endoftheamericandream.com/archives/the-far-left-is-planning-the-biggest-political-protest-in-united-states-history-for-inauguration-day

  http://www.blacklistednews.com/The_New_Nobility_Uses_Political_Correctness_to_Fragment_the_Precariats/55265/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/Julian_Assange_%E2%80%94_%E2%80%98Google_is_Not_What_it_Seems%E2%80%99_%E2%80%94_They_%E2%80%98Do_Things_the_CIA_Cannot%E2%80%99/55257/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/Trump_and_Brexit_Defeat_Globalism%2C_but_For_How_Long%3F/55253/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/Now_It%E2%80%99s_a_Crime_to_Make_Your_Own_Medical_Decisions%3F/55252/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/You%E2%80%99ll_Only_Understand_Trump_and_Brexit_If_You_Understand_the_Failure_of_Globalization/55249/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/Fearmongering_Propaganda_Is_Immensely_Profitable…_And_Distracting/55248/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/Kremlin_Gains_Two_More_European_Allies_As_Bulgaria%2C_Moldova_Elect_Pro-Russian_Presidents/55246/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/Donald_Trump%27s_First_Interview_Since_Winning_The_Election%3A_Key_Highlights_And_Full_Transcript/55245/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/You%27re_Afraid_of_Power%2C_Not_Trump/55240/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/4-minute_video%3A_%E2%80%98Dear_Liberal_friends_horrified_by_President_Trump%2C_Welcome_back_to_the_Resistance%2C_bitches%21%E2%80%99/55236/0/38/38/Y/M.html

  Apreciază

 17. costel said, on noiembrie 15, 2016 at 3:05 pm

  „Dezbina si stapaneste”, o tactica folosita cu succes, in ultima vreme in mod special, o tactica ce a lasat (si lasa) in urma mult sange, lacrimi, durere fizica si sufleteasca. Postez din nou ce am postat la articolul precedent, se potriveste partial si in cazul de fata, denigrarea, dezinformarea specifica unora care au aceasta misiune si inacceptarea evidentei, unde poate duce idolatria in cazul altora (mandria o fi vinovata??):
  Din cele cititite trag o singura concluzie: tovarasii (cu sortulet sau fara!) sunt pusi pe intimidarea tuturor celor care sunt impotriva talhariei din creta si atunci (printre altele) se folosesc de mizerabilii postaci pt a-si duce misiunea la indeplinire. Si pt ca saccsiv nu poate fi caterisit, gonit din vreo manastire sau biserica, se umbla parsiv si fara scrupule la denigrare! Subiecte au gasit (baaaaaaaaaaaani, antibocaiala, nu ca le-ar pasa lor de „sfintenia” patata a lui boca) si scriu tot soiul de neadevaruri, doar doar or pacali pe cineva sa creada in dracoveniile lor. Da, dra-co-ve-nii!!! Si iata ca sunt unii gen riko care ajung sa creada ca tu faci colecta pentru oameni ce sunt la un moment dat intr-o situatie dificila si cu siguranta ca prin aceste diversiuni se induce samanta neincrederii celor „mai slabi” sau mai noi pe acest blog. Chiar daca nu este adevarat, chiar daca e foarte limpede ca te-ai ferit de asa ceva tocmai pentru a nu se folosi nemernicii de lucrul asta pt a te arata cu degetul! Da, diavolul are slujbasi vrednici, inclusiv printre ierarhi. Banii de-i castiga acesti slujbasi netrebnici sunt murdari, mai murdari decat sufletele lor mizerabile. Doamne iarta-ma si iarta-i ca nu stiu ce fac!
  Sa ne asteptam la ce e mai rau din partea lor, ca „e multi” si rai! Asta-i abia inceputul… diavolul si ai sai slujbasi nu vor accepta infrangerea!

  Apreciază

 18. Gabriel said, on noiembrie 15, 2016 at 4:00 pm

  Ecumenism cu homosexuali şi lesbiene. Cică „forumul creştinilor LGBT” din 2017 va avea loc la Bucureşti. Printre subiectele abordate: „trans-teologie”, „teologia feministă”, feminism și mișcarea LGBT.

  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/ecumenism_cu_homosexuali_si_lesbiene_cica_forumul_crestinilor_lgbt_din_2017_va_avea_loc_la_bucuresti_doamne_fereste/2016-11-15-205

  Apreciază

 19. Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 4:49 pm

  CREANGA TEOFIL, Ionut, Delia, Apa trece, pietrele rămân.

  Ce aveti cu noi, nimeni nu huleste nimc. Parca vreti sa ne inchideti gura ca niste comunisti cu capsa pusa sa ascunda adevarul. Boca l-a pictat pe Francisc de Asisi care era eretic, pictura lui e eretica si hulitoare, nu noi suntem hulitori, pe Maica Domnului a pictat-o fara insemnele feciorie, este un mare hulitor, acestea sunt fapte. Boca marturisea ca se ocupa cu tehnici de concentrare orientale, sunt niste fapte. Invataturile lui de sexologie le-a preluat din carti pagane, huleste pe sfintele fecioare ale ortodoxiei care nu au stiut de barbat cu prostiile pe care le spune, astea toate sunt niste fapte. La fel au marturisit despre inselarea lui si Parintii Arsenie Papacioc, Ioanichie Balan, Adrian Fageteanu.

  Acum marturisesc si Parintele Antim si parintele Iulian despre acest fenomen de inselare, cine huleste? cititi catehismul, si erminia picturii ortodoxe, nu va mai dati cu parerea daca nu cunoasteti.

  Adevarata hula impotriva preotilor lui Hristos este cea care se refera la parintii marturisitori, la parintii si ucenicii care au urmat marturisirii Sfaintilor Ioan Gura de Aur, Grigorie Palama si Maxim Marturisitorul impotriva ereziei si au taiat capul hidrei mincinoase ce ne ameninta acum si pe noi. Cand spunem niste fapte si adevaruri despre Boca imediat sariti ca arsi, dar cand Parintele Antim este calomniat si se inventeaza dupa ureche speculatii si minciuni nu va intereseaza. In numele lui Boca va permiteti sa inventati orice minciuna despre parinti marturisitori, despre parintele Antim doar pentru ca nu va convine sa acceptati ca Boca a gresit cumplit, sunt FAPTE, FAPTE dovedite greselile lui. Cu ce drept vine cineva sa raspandeasca asemenea calomnii despre parintele Antim si despre credinciosii care ii urmeaza exemplu? Noi avem probe si le-am tot aratat, sunt dovezi scrise din cartile si picturile lui, sunt fotografiile cu el in civil, sunt probe. In schimb atunci cand cineva ca parinteleAnitulesei sau parintele Antim vine cu indemnuri de a fi atenti la inselkarile ce pun in pericol mNTUIREA, ACTIVISTII ARSENISTI POT VENI CU TOT FELUL DE MINCIUNI SI CALOMNII FARA NICI O DOVADA!

  Asa se procedeaza acum, toate scursurilor li se da credit.

  The communism is back!

  Apreciază

  • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 4:53 pm

   tuturor scursurilor li se da credit…

   Apreciază

  • Apa trece, pietrele raman said, on noiembrie 15, 2016 at 8:04 pm

   Ioana,
   Cred ca n-ai observat esentialul din mesajul meu. Pacat ca n-ai observat ca nu am chef sa ma razboiesc cu nimeni.

   Despre care ,,noi” vorbesti? Asa vorbesc, mai nou, ortodocsii? Nici eu si nici tu nu am facut cerul si pamantul. Asa ca e bine sa-L lasam pe Cel Care le-a facut pe toate astea sa dea darurile lui cum vrea indiferent daca, dupa mintea noastra, le merita sau nu. Se exagereaza. Nu exista, de fapt ,,noi” si ,,voi”. Duhovnici neamului trebuie priviti cu respect. Sper ca esti roman(ca).

   Vorbim despre niste duhovnici, nu despre niste puslamale. Pana la urmă, e benefic pentru acest blog sa marturisim adevarul fara ura. Admir pozitia parintelui Antim, admir si comunicatul. Insa, in privinta parintelui Boca, mi se pare un pic prea inversunat. E ispita lui, probabil. Iar cei ce vor sa ne dezbine ar putea exploata acest lucru. Asa cum mai sustinea cineva, intr-o viata de om e greu sa nu gresesti deloc. Parintele Arsenie Boca nu este infailibil. Insa noi trebuie sa stim ca nu a renuntat de bunavoie la haina monahala, ci i s-a impus acest lucru. Faptul ca a fost fotografiat in costum nu constituie nicio proba pentru nimic. Faptul ca mergea la o distanta apreciabila fata de o femeie, de asemenea, nu dovedeste nimic. Exista picturi care nu mi se par nici mie in regula. Nu cred ca le-a pictat din proprie initiativa pe cele incriminate, dar ii poarta numele, asa ca i le punem in carca. Dar ceva bun n-a facut, totusi? De ce sa nu vedem si asta?

   Nu sunt activista arsenista, ci doar vreau sa se vorbeasca in mod cuviincios despre acest duhovnic pe care milioane de romani il pretuiesc. Trebuie pretuit Duhul Sfant care lucra prin parintele Arsenie, nu omul. Fara acest Duh Sfant nimeni nu poate face nimic bun. Chiar si Sfantul Serafim de Sarov spunea ca atunci cand nu se ruga inainte de a da un sfat, dadea sfaturi gresite. Dobandirea Duhului Sfant este o necesitate in viata duhovniceasca, asa cum spunea acest sfant.

   S-a ajuns la exagerari si din partea celor care il pretuiesc, exagerari care, asa cum se vede, ii dauneaza imaginii. Insa exista multe si mari minuni care s-au facut prin rugaciunile acestui parinte. Pai ce facem? Hulim Duhul Sfant care a lucrat prin parintele Arsenie? Sa avem grija. Cu ce duh o facem? Cati dintre noi petrecem doua-trei ore in rugaciuni la miezul noptii, asa cum o facea parintele Arsenie? Cati dintre noi evaluam cu aceeasi masura pacatele noastre si cele ale altora? Eu una recunosc ca nu am reusit sa ajung la masura de a fi mai exigenta cu mine decat cu altii, asa cum se spune in Patericul egiptean.

   Dar sa ne intoarcem la parintele Antim care, iata, a venit cu un comunicat intelept. Dumnezeu sa-l ajute sa faca voia Sa. Amin.

   Apreciază

   • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 11:38 pm

    „Nouă ne aparțin doar greșelile și poate un ton prea dur în anumite împrejurări datorită gravității hulelor la adresa Ortodoxiei aduse de Părintele Arsenie Boca și a curentului irațional de admirație necondiționată a ceea ce distruge sufletele (doar din prejudecata că cel ce era amăgit și amăgea ar fi vreun „Sfânt”). Ne-am rugat Domnului să ne ajute să nu urâm decât păcatul, iar nu pe păcătos. Patimile noastre, însă, își spun cuvântul.”
    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/author/victor888ardeleanu/

    Apreciază

   • Pąʍvo said, on noiembrie 16, 2016 at 1:21 am

    Parintele Antim inversunat ? Daca l-ai cunoaste mai bine ai fi de acord ca e destul de bland la vorba si cu mult discernamant.
    Arsenie Boca era inversunat atunci cand speria oamenii cu nalucirile sale profetice sau cand ironiza marii duhovnici precum parintele Cleopa sau parintele Arsenie Papacioc.
    A murit in lume dupa ce a stat mai mult de 40 de ani cu Zamfira in concubinaj si cu toate ca ar fi putut sa se retraga undeva in pustie sau in vreo manastire la sfarsit a refuzat ca un smecher cu mainile in buzunar imbracat la patru ace cu acel catel flocos intre picioare… Prin astia Duhul Sfant nu lucreaza, fato !

    Apreciat de 1 persoană

  • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 10:44 pm

   NU MINUNI, CI INSELARI DE LA DIAVOL, CA PPREOT A LUCRAT DUHUL SFANT PRIN EL, DAR DUPA CE A LUAT-O PE ARATURA CU EREZII SI NEASCULTARE… AU LUCRAT DEMONII EREZIEI, ARHICONII PRIN EL…

   INCREDIBIL, AM ARATAT CA OAMENII ADUC DOVEZI SI NU HULE DESPRE RATACIREA PARINTELUI ARSENIE SI TOT CEI CE SPUN ADEVARUL SUNT DE VINA CA NU VOR MACAR OLEACA SA SE LASE SI EI INSELATI DE Boca.

   nedreptatea are loc cu parintii marturisitori despre care se spun minciuni, nu cu boca, despre care se arata adevarul, ca a fost inselat si inselator. e pe scurt ce am vrut sa transmit. dar daca sunteti orbi si nu vedeti gravitatea inselarii, voi veti da seama… eu am vrut sa atrag atentia despre nedreptate, si in special asupra celor ce in numele RATACIRII Boca au indraznit sa spuna minciuni despre parintele Antim. Lucrurile de credinta trebuiesc spuse clar. eu doar v-am atras atentia celor mentionati despre situatie, si am inteles ce ai scris dar TOLERANTA E ZERO PENTRU INSELARE si cei ce cheama duhurile din inselat rugandu-i-se, sunt cu semnul intrebarii in ce priveste mantuirea, sunt partasi la mega-inselarea din Romania. Parintele Antim si Parintele Anitulesei au marturisit, nu doar eu dupa capul meu, desi oricine, mirean sau cleric e dator sa marturiseasca atunci cand credinta poporului e primejduita. Recomand cartea Minuni si false minuni de Mihail Urzica

   Apreciază

  • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 10:54 pm

   Apa trece pietrele raman,

   ce sa facem, iertati-ne, sunt doar niste comentarii de oameni patimasi, dar CE A FACUT BOCA E INCOMPARABILL MAI GRAV. Am scris comentarii, nu carti sau teze de doctorat. Se vorbeste mai elevat in studiul 888Adevrul-despre-arsenie-boca. Citeste-l pe acela daca vrei un limbaj elegant… lumea e mai tolerana cu inselarile de la demonii lui boca decat cu neajunsurile fratilor ce au obosit sa vorbeasca la pereti, spre folosul celor ce nu se folosesc…

   Si nu stiu ce extindeti atat SUBIECTUL CU IUBITUL VOSTRU BOCA, SACCSIV A TOT SPUS SA NE AXEAM PE TEMA ARTICOLULUI, PE NEDREPTATEA ACUTA, CULMEA, DE ARSENISTI, IMPOTRIA CELOR CE MERG PE LINIA ORTODOXIEI CURATE, NU PE APARAREA IDOLULUI GLOATELOR….

   Apreciază

   • Pąʍvo said, on noiembrie 16, 2016 at 1:34 am

    Sunt indragostite post mortem de el.
    Aud in stanga si in dreapta zilnic cum este hulit Dumnezeu in toate felurile, dar muierustele astea le apuca isteria doar atunci cand se zice ceva impotriva lui Rasputin de Romania.

    Boca este noul vitel de aur din pustia Egiptului teleportat astazi in Romania !

    Apreciat de 2 persoane

  • Ioana said, on noiembrie 15, 2016 at 11:30 pm

   Ceea ce pare bun la Boca, e majoritatea inselare periculoasa si ascunsa, pe care doar necunoscatorii catehismului si a Sfintei Predanii o pot lauda ca folositoare de suflet, fiind de fapt invatatura stricata si pierzatoare, ca un ambalaj colorat in care sunt numai viermi… uite fratele Adrian a raspuns mai frumos, pe mine sa ma ierti dar esentialul este sa combatem invataturile stricatoare si viclene care le provoaca celor ce se invoiesc cu ele, orbire duhovniceasca. citeste cap coada aceste doua bloguri, sa vedem daca iti schimb parerea. eu am obosit nu mai raspund pe aceasta tema la articolul de fata, subiectul era oricum altul, dar vad ca primeaza cauza marsaviei, si insistenta in a repeta aceeasi placa, nu judecati, ca o sa pedepseasca Dumnezeu…. bla bla bla….

   Par. Paulin Lecca, 1949: “„Preacuvioase părinte A., aveți milă de Sângele pe care Domnul nostru Iisus ‎Hristos L-a vărsat pentru noi ‎toți, aveți milă de turma pe care o păstoriți și aveți ‎milă de sufletul sfinției voastre”. Poate mai târziu o fi ascultat, dar sigur ‎nu sunt, ‎fiindcă n-am văzut o lepădare publică a sa de toate ‎acele rătăciri spiritiste și erezii ‎steineriene! ; „Despre ședințele de spiritism și ideile eretice steineriene ale acestui ieromonah, ‎aflat în înșelare, mai știau Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ‎Părintele ‎Benedict Ghiuș, Părintele Adrian Făgețeanu, Părintele Arsenie ‎Papacioc, ‎Părintele Profesor Dumitru Radu ș.a., toți atrăgându-i atenția cu ‎bunăvoință că ‎greșește, dar fără folos”

   https://sfintiinugresesc.wordpress.com/

   ~Cei care resping necondiționat studiul și ne acuză că judecăm un „Sfânt” (dintre aceștia unii sunt amenințători și vulgari, alții încearcă să se arate RAFINAȚI INTELECTUALI, dar prezintă o intoleranță vizibilă, O NECUNOAȘTERE A ORTODOXIEI – sau o NECREDINȚĂ în SCUMPĂTATEA Ei – și o alunecare a minții pe lângă argumente – neaducând contraargumente valide, ci doar ca un refren „nu judecați, ca să nu fiți judecați, să nu vă treziți că vă va pedepsi Părintele Arsenie Boca”, fiind vizibil că nu au citit tot studiul, sau au trecut pe lângă el cu enervare, deoarece problemele ridicate de ei sunt dezbătute foarte limpede în unele pasaje. În caz că îl citesc cu atenție și îl combat își manifestă propriile opinii sau mentalități neortodoxe culese de ici și colo „după ureche”, fără a fi lămuriți cu adevărat din Sfinții Părinți. Este un simptom al SUPERFICIALITĂȚII de azi care NU CERCETEAZĂ PÂNĂ LA FINALITATE ADEVĂRUL, NICI MĂCAR ÎN PROBELE CE ATING MÂNTUIREA. Este ușor să afirmi că ești Ortodox, este destul de lejer să parcurgi chiar și o facultate de teologie Ortodoxă, ba chiar să te urci pe trepte didactice universitare, dacă ai capacitatea de a da niște examene, dar a înțelege realitățile firii și tainele credinței cere neapărat un studiu cu osârdie al Sfinților Părinți, nu al studiilor despre Sfinții Părinți, vărsând sângele părerii proprii înjunghiate pe altarul Adevărului fără prejudecăți și sudoarea ostenelilor lăuntrice, ca harul Sfântului Duh să lumineze mintea pentru a se lămuri în ADEVĂRATA TĂLMĂCIRE a Sfintei Predanii).~

   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/author/victor888ardeleanu/

   Apreciază

   • Ionut said, on noiembrie 16, 2016 at 9:27 am

    Bun, poate sunt eu tampit si dobitoc. Dar imi poate spune cineva cine este Victor Ardeleanu si de ce se preocupa EXCLUSIV de Pr. Arsenie Boca ca si cum asta ar fi singura chestiune de natura spirituala a poporului roman? Pana la urma nici nu ma intereseaza cine este Victor Ardeleanu, ci care este ocupatia sa de baza.
    Stiai ca lucrarea „Jurnal duhovnicesc” avandu-l ca autor pe Pr. Paulin Lecca a fost tiparita la mai mult de 10 ani de la trecerea acestuia la Domnul, si vorbim de anul 2013, nu de perioada comunista, cand nu se putea tipari asa ceva?
    De ce sunt ignorate marturiile celor care l-au cunoscut pe Pr. Arsenie si care sunt inca in viata si se da importanta exclusiv unor marturii despre care se afirma ca provin de la oameni deja trecuti la Domnul?

    Apreciază

   • Ioana said, on noiembrie 16, 2016 at 11:48 am

    De ce ne ia mai multi ani sa scriem un studiu complex, de ce cercetarea dureaza mai mult timp? la fel ar trebui sa decurga s studierea vietii cuiva, in mod eronat impins spre canonizare, pentru ca in anii 90 Boca era foarte controversat, se stia cu ce practici ciudat se ocupa, direct de la cei naivi care l-au frecventat, parintelui Papacioc i s-a cenzurat si cartea in care arata cat de controversat si neascultator era Boca. Pentru ca ocultismele lui boca si demonii au lucrat, facand ca lumea sa aiba lipici, si si-au dat seama mai mariii ca ar fi bine sa amplifice fenomenul, cu multa publicitate fortata si cu vitelusm de aur la Prislop…

    Paulin Lecca l-a cunoscut pe parintele Arsenie. Si altii care l-au cunoscut, parintele Adrian Fageteanu si parintele Arsenie Papacioc au dat marturie ca parintele Arsenie era neascultator, se ocupa cu practici de concentrare si citea carti oculte. Si sunt multe alte marturii despre viata si moartea lui. Victor Ardeleanu scris un STUDIU FOARTE AMPLU PUNAND CAP LA CAP marturii ale oamenilor despre moartea si viata lui Boca, SI IN PRIMUL RAND despre enormele erezii, invataturi stricate si pagane DIN SCRIERILE LUI bOCA si despre HULELE din PICTURA lui. SCRIERILE SI PICTURA SUNT LA DISPOZITIE SI POT FI TRATATE IN ACEST SENS. Pai pentru ca ARDELEANU si-a dat seama DE ENORMITATEA PROBLEMEI VITELULUI DE AUR DE ROMANIA SI A TRATAT SUBIECTUL cu marturii directe ale celor ce l-au cunoscut, si prin analize despre pictura si scrierile lui, DATE CONCRETE, PALPABILE, VIZIBILE. Nu stiu de ce m-am obosit sa scriu pentru PERETI. CEI CARE NU VAD, S-AU SCUZAT SI SI-A FABRICAT JUSTIFICARI DE FIECARE DATA SA NU VADA, CA FARISEII…
    De data asta nu mai merita sa raspnd, orice ar fi…..

    iar marturiile directe ale celor naivi ce l-au cunoscut, sunt afirmatii de oameni creduli, care umblau dupa ghicitul viitorului sau dupa vindecari si minuni spectaculoase, e doar admiratie neconditionata fata de idolul lor, fara discernamant, cunoastere a invataturii de credinta, si uitand de Adevaratul Dumnezeu.

    Si monahii din Ahos ce l-au cunoscut au spus ca levita prin tehnicile lui dracesti, si parintele Staniloae a adeverit ca a luat-o pe cai gresite, in fine oricum idolatrii si indragostitii de circul Boca atat de mare ca sa nu aiba cum sa nu ii convinga si pe ei, se vor incapatana mai departe in adorarea sau scuzarea micilor greseli (MARILOR HULE SI SMINTELI) ale lui Boca-Boca

    Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 19, 2016 at 11:33 am

    Ionut

    Întrebi: „Dar imi poate spune cineva cine este Victor Ardeleanu si de ce se preocupa EXCLUSIV de Pr. Arsenie Boca…?”
    Te întreb şi eu: Cum de ştii că Victor Ardeleanu se preocupă exclusiv de AB, câtă vreme nici nu ştii cine este?

    Apreciază

 20. Iones said, on noiembrie 15, 2016 at 5:26 pm

  Masoneria, ATACATA de liderii politici din Bulgaria.

  http://jurnalmasonic.blogspot.ro/2016/11/consiliul-agentiei-masonice-atacul-la.html

  Apreciază

 21. marian said, on noiembrie 15, 2016 at 5:46 pm

  ESTIMAREA actuală este că peste 300 misiuni au fost realizate în ultimele 2 ore – cu aproximativ 150 lovituri IN ALEPPO de catre Rusia. Kremlin spune ca e un atac masiv.
  Doamne ajuta!
  Editat ultima dată de Janey pe 11/15/2016 17:17 ora Europei de est.

  Apreciază

 22. CREANGA TEOFIL said, on noiembrie 15, 2016 at 6:01 pm

  tanase, mirela si ioana

  Ce veti zice cand veti vedea ca Dumnezeu nu judeca lucrurile ca domniile voastre?

  Apreciază

  • sorin said, on noiembrie 15, 2016 at 7:18 pm

   Creanga Teofil ce o sa faci cand o sa afli ca Boca a fost un vrajitor?

   Apreciază

   • Apa trece, pietrele raman said, on noiembrie 15, 2016 at 10:44 pm

    Astfel de vorbe trebuie spuse cu multa frica.

    Apreciază

   • el said, on noiembrie 16, 2016 at 4:54 pm

    apa de ploaie

    tu esti INSELATA si NU TE TEMI de osanda care te asteapta daca nu te lasi de adorarea vrajitorului boca!

    Apreciază

  • tanase said, on noiembrie 15, 2016 at 7:18 pm

   Teofile sa nu indraznesti a-mi spune cumva ca Dumnezeu judeca ca si tine, ca ai tu „mintea lui Hristos”! Am demonstrat ca nu esti intreg la minte nu pentru ca am ceva personal cu tine, ci pentru a-i pune in garda pe cititorii blogului Saccsiv in legatura cu aparitia unui nou agitator in persoana ta, asa cum era candva si Iacoboaie caruia-i calci cu fidelitate pe urme !
   Ti-am si postat mai sus un alt filmulet ce nu poate fi, sub nici o forma, pus la indoiala in ceea ce priveste „sfintenia” pr. I Argatu, dar tu in loc sa-ti revii din habotnicie, continui sa imprastii duhoarea nebuniei tale.
   Stiu ca cei de teapa ta nu au nici o limita, te consideri induhovnicit si plin de dreptate, asa incat nu-ti da voie dracul mandriei sa te smeresti nici macar atunci cand vezi cu ochii tai nebunia promovata in legatura cu „sfintenia” pr. I Argatu.

   Apreciază

  • el said, on noiembrie 15, 2016 at 7:26 pm

   dar tu cand vei vedea ca ai umblat confundand pe Dumnezeu cu diavolii inselarii?

   Apreciază

  • Mirela said, on noiembrie 15, 2016 at 7:39 pm

   OOO, îl avem între noi pe sfetnicul lui Dumnezeu, cel care Îi cunoaşte judecăţile mai bine decât I le cunosc Sfinţii Părinţi!!!
   Hai, lasă-ne pe noi în micimea/prostia/ticăloşia noastră şi du-te cu AB la tronul lui Hristos, unde ne-a zis „sfântul” că va sta! Nu-ţi mai pierde vremea pe aici, cu toţi ereticii şi blasfemiatorii! Ţi-a arătat „sfântul” „Cărarea”, îţi mai arată şi o tehnică de zbor rapid şi ajungi la locul potrivit ţie. Dacă Îl cunoşti pe Hristos doar din picturile „sfântului”, s-ar putea să ai o problemă în a identifica care e Hristos şi care e „cel mai mare sfânt al românilor”, dar rezolvi tu. Eventual, te călăuzeşte Iacoboaie, expertul nostru în identificări de persoane: Unila/Wulfila, masoni, masoane, nici nu ştii pe câţi i-a depistat! Îl găseşti pe blogul lui sau pe toate celelalte, pretutindeni, mereu!

   Apreciat de 1 persoană

   • Mirela said, on noiembrie 15, 2016 at 10:02 pm

    Din zicerea mea de mai sus: „s-ar putea să ai o problemă în a identifica care …”
    Scuzaţi cacofonia, am văzut-o ulterior scrierii comentariului, dar nu la momentul scrierii. Era aţât de bine încadrată în peisaj, încât nu mi-a mirosit urât:)

    Apreciază

  • Adrian said, on noiembrie 15, 2016 at 8:25 pm

   CREANGA TEOFIL:

   Măi omule, înțelege odată că persoanele pe care tu, în mod șerpesc, le ataci, mărturisesc adevărul de credință, nu după cum li se năzare lor, ci au ca temelie sfânta predania, ce nouă tuturor ne-a fost transmisă de la însuși Mântuitorul Hristos, prin Sfinții Apostoli și Sfinșii Părinți (care neîncetat sunt chemati în ajutor ca martori nemincinoși, aici pe blog !).
   Această învățătură a DREPTEI CREDINȚE, statornicită o dată pentru totdeauna, ne poate ține pe noi pe calea cea către mântuirea sufletelor noastre și nu bla, bla-urile din mintea voastră cea trufașă (ca să-l citez pe fratele el – nu-i așa că nu-l suportați când vă/ne spune adevărul ?) – nu încercați să fiți și voi ca nefericitul ăla de m. luther, … ajunge !

   Bunul Dumnezeu nu poate să ne judece altfel decât după învățătura de credință pe care ne-a dăruit-o (ai citit punctul 2 din comunicatul Părintelui Antim ?) și nu după cum ni se pare nouă !

   Ai un nume (pe care-l folosești aici pe blog !) care implică multă responsabilitate: Teofil – provine din grecescul Θεόφιλος (Theófilos), care s-ar traduce ____ Θεό φιλος (Theó filos) = prietenul lui Dumnezeu !!!
   Ce le spune Mântuitorul ucenicilor Săi la cuvântul de despărțire (Ev. Ioan 14,6) … „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”, ai auzit … ADEVĂRUL !!!; Omule, iubești tu ADEVĂRUL ?!, vrei să rămâi în ADEVĂR pentru ca să fii liber ?! … atunci rămâi, smerit, la sfânta predanie și nu mai căuta pe la toți înșelații și înșelătorii, așa cum este NEFERICITUL de A.B. & Co. !

   Iertare de îndrăzneală !
   Doamne ajută !

   Apreciat de 1 persoană

  • Raluca said, on noiembrie 15, 2016 at 9:18 pm

   Creangă Teofil, dar dumneata știi?

   Apreciază

 23. Constanta said, on noiembrie 15, 2016 at 8:12 pm

  A spune ca cineva este un om obisnuit, normal, cu instinctele, defectele si calitatile lui nu este o calomnie sau o denigrare. Asta ar insema ca toata omenirea s-ar simti calomniata ! Faptul de a spune cuiva ca nu este un sfânt, nu trebuie interpretat peiorativ, ci absolut firesc, pentru ca nici sfintii nu spun despre ei insisi ca sunt sfinti ! Nu vad cine ar putea sa se simta ofensat de treaba asta !!

  Apreciază

 24. Iuliana said, on noiembrie 15, 2016 at 8:20 pm

  @ saccsiv
  Ma apuc.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 25. Spaceman said, on noiembrie 15, 2016 at 9:48 pm

  OFF-TOPIC
  Foarte interesant, cred eu.

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Presedintele-Romaniei-e-membru-in-consiliul-unui-think-tank-fondat-de-George-Soros.-EXCLUSIVITATE-138236

  Constituția prevede că „în timpul mandatului, Președintele României (…) „nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată” (art. 84, alin.1), dar și că „președintele exercită funcția de mediere (…) între stat și societate” (art. 80, alin.2).

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/S-A-REZOLVAT-INCOMPATIBILITATEA-Astazi-Klaus-Iohannis-a-fost-STERS-din-lista-membrilor-consiliului-ECFR-think-tank-fondat-de-George-Soros-138318

  Adică a fost șters din lista membrilor pe site-ul oficial:

  http://www.ecfr.eu/council

  Dați click pe LIST OF MEMBERS apoi click pe -Romania- observați că nu apare în listă Klaus Iohannis, dar dacă puneți săgeata pe România în harta interactivă din dreapta paginii, Klaus Iohannis încă apare în listă.

  Apreciază

 26. sorin said, on noiembrie 15, 2016 at 9:53 pm

  Creanga Teofil ce o sa faci cand o sa afli ca Boca a fost un vrajitor?

  Apreciază

  • CREANGA TEOFIL said, on noiembrie 15, 2016 at 10:54 pm

   Eram curios sa vad cati sunteti ca numar! Nu prea multi, cu doi, trei in plus.

   Apreciază

   • tanase said, on noiembrie 16, 2016 at 9:12 am

    CRACA ARGATOBOCOFIL (căci Teofil nu ai cum sa fii!!!), așa cum am demonstrat, unul ca tine nu poate sa facă altceva decât sa persiste in înșelare si nebunie. Vai de mămăliga ta.

    Apreciază

   • el said, on noiembrie 16, 2016 at 8:19 pm

    creanga uscata

    nu suntem multi caci MICA e Turma Tatalui dupa cum ne-a spus Fiul !
    … „intamaplator” voi bocolatrii sunteti MUUUUULTI…. nu va da macar asta de gandit?

    Apreciază

 27. CREANGA TEOFIL said, on noiembrie 15, 2016 at 11:00 pm

  La sfarsit se vor arata extraterestrii. Acesta va fi unul dintre cele mai uluitoare experiente ale omenirii. Lumea va fi extrem de socata. Preotii, patriarhii si toti mai marii religiilor isi vor reconsidera pozitiile asupra acestui subiect, dar religia nu va disparea, ci va deveni una cosmica, iar Antihristul va fi exponentul ei. Realitatea va fi ca un vis, fascinatia va fi de nedescris, speranta demonica va innebuni lumea. Toata lumea va fi fericita ca a scapat de jugul constrangerilor, al temerilor, al pedepselor, al focului vesnic, … de Hristos.
  Inselaciunea va atinge apogeul!

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on noiembrie 16, 2016 at 8:22 pm

   creanga

   tu ai grija ca dupa „discernamantul” tau de a-l confunda pe un INSELAT NOTORIU cu un Sfant, PRIMUL vei fi intre cei care vor confunda anticristul cu „salvatorul” prostilor … in caz ca nu crapi mai devreme in ratacirea ta!

   Apreciază

 28. Radu Humor said, on noiembrie 15, 2016 at 11:07 pm

  De ce nu-l publici ?
  Să nu ne pierdem speranţa !
  Da, acestia sunt tinerii frumosi (talentati) si LIBERI !

  Tinerii frumosi si liberi, cei adevãraţi, îşi iubesc ţara, neamul şi tradiţiile !
  Bravo Iaşi !

  Video ieri in Iasi ,simtiti-va ca acasa…

  Apreciază

  • Rozalia said, on noiembrie 16, 2016 at 9:09 am

   Frumos! Tineri minunati! Confirmarea faptului ca nu ne-am pierdut! Doamne ajuta!

   Apreciază

  • Geo said, on noiembrie 17, 2016 at 12:59 pm

   Mi-au dat lacrimile de bucurie.

   Apreciază

 29. Constanta said, on noiembrie 15, 2016 at 11:58 pm

  Predici ale PS Longhin de Banceni

  Apreciat de 1 persoană

 30. geo said, on noiembrie 16, 2016 at 10:37 am

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/whos-behind-portland-riots-60-arrested-anti-trump-protesters-were-out-state-didnt-vo

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/how-some-anti-trump-protesters-feel-about-rest-america

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-14/how-trump-can-make-billions-america-inc-no-risk-and-support-us-dollar

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/student-kicked-out-class-disagreeing-trump-election-was-bad-911

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/democratic-senator-introduces-bill-abolish-electoral-college

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/student-protest-script-exposed-blank-rights-are-human-rights

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/anti-trump-protesters-block-ambulance-resulting-death-man-4-year-old-daughter

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/saudi-arabia-warns-trump-not-block-oil-imports

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/russian-aircraft-carrier-frigate-launch-massive-strikes-syrian-terrorist-targets

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21418213-loviturile-aeriene-ale-rusiei-siriei-alep-incalca-dreptul-international-departamentul-stat.htm

  Sa uite, oare, americanii de la Departamentul de Stat de ceea ce fac aliatii lor, sauditii, prin Yemen, cu armament si munitii furnizate de firme americane? Si de ce se supara cand retarzii sprijiniti tot de ei, in Siria, sunt tocati marunt de guvernul legitim si aliatul lui, chemat legal, nu ca ei, americanii?

  Apreciază

 31. […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază

 32. […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază

 33. […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază

 34. […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază

 35. ELENA said, on ianuarie 24, 2017 at 11:39 pm

  Vroiam sa atrag atentia ca numele de familei al parintelui Antim este Gadioi si nu Gadoi. Va multumesc!

  Apreciază

 36. ASTRADROM, incotro? | Saccsiv - Weblog said, on ianuarie 31, 2017 at 1:47 am

  […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază

 37. […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază

 38. […] COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: