SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (live): CONFERINTA Mitropolitul IEROTHEOS VLACHOS si Ieromonahul RAFAIL NOICA

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 13, 2016

Centrul de Conferințe Agora (fost Providența), Iasi:

E prezent si Mitropolitul Teofan.

Daca intrati pe youtube la clipul de ai sus (click pe ecran unde scrie “doxologia.ro Live Stream”), in dreapta veti vedea un chat. Acolo fratele Viorel Ghica a declansat o dezbatere despre Marele Sinod.

Intre timp au dezactivat chat-ul …

 

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosma said, on noiembrie 13, 2016 at 5:33 pm

    incepu sa mai ia somnul… cred ca e o conferinta de somnoterapie pentru ierarhii insomniaci… cu constiinta roasa de plaja din Creta.

    Apreciat de 1 persoană

    • octoviv said, on noiembrie 13, 2016 at 7:20 pm

      Întocmai ca atunci când asculți muzică convertită la frecvența New Age de 432 Hz (vrăjitorie prin tehnologie), așa mi-au descris-o cei care au ascultat o astfel de muzică. Nu te sfătuiesc să asculți o astfel de muzică.

      Aceasta este starea pe care o induce muzica convertită la 432 Hz, somnolență, „te relaxezi, ești din ce în ce mai liniștit, ochii sunt din ce în ce mai grei” (îți sună cunoscută fraza dintre ghilimele???).

      Ca să vezi dacă într-adevăr sunetul conferinței este acordat pe vreo frecvență New Age, ia un tuner cromatic ca de exemplu https://seventhstring.com/tuner/tuner.html (vezi că are nevoie de java ca să ruleze aplicația în browser), configurează-i tuning origin la 432 Hz, pornește conferința și Run la aplicația aia, cu sunetul un pic mai tare (ideal ar fi dacă ai putea să configurezi sursa de înregistrare a sistemului de operare să fie identică cu sursa de redare, respectiv browserul de internet în care rulezi live streaming-ul youtube, adică să îți ia direct sunetul de la conferință și nu al microfonului de la calculator, fără zgomotul de fond al locului unde te afli tu) vezi dacă acul oscilează, predominant, în jurul lui zero (adică al originii de 432 Hz) dacă da, înseamnă că se transmite live pe frecvența magică New Age de 432 Hz.
      _________________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Apostol Pavel, ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae al Japoniei, ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Frncisco, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

    • Mihail said, on noiembrie 13, 2016 at 9:59 pm

      Cel care prezinta conferinta dupa filmuletul de inceput are la piept o cruce pe care o tine acoperita cu mana dreapta!De ce oare?Nu cumva este masonica?

      Apreciază

    • Pąʍvo said, on noiembrie 14, 2016 at 1:10 pm

      Tara arde si popa se piaptana !

      A discuta numai despre subiecte obisnuite in situatia in care astazi si acum credinciosii ortodocsi se dezbina si a nu spune nici macar un cuvant pasnic sau oricum ar fi despre sinodul din Creta e o atitudine cel putin bizara, ca sa nu-i spun cu influenta baptisto-anglicana.

      Apreciază

      • marinela said, on noiembrie 14, 2016 at 7:26 pm

        Nu m-am asteptat la nu stiu ce dezbatere fierbinte pe seama ecumenismului/sinodului tilharesc,dar nici chiar asa pritoceala de cuvinte,n-am crezut sa aud.Un discurs pt insomniaci,cum bine scria fratele kosma.Am asteptat ceva mai concludent de la ips Vlachos,ca de la pr Noica eram sigura de ce voi auzi,aceleasi povesti ,mereu si mereu reluate/repetate in fiecare conferinta,nimic nou.S-a vorbit despre discutii,nimic concret,totul vag si nesemnificativ pt vremurile astea pe care le traim noi acum,o deziluzie totala.Treziti-va dragii nostri preoti, si ierarhi,ca nu mai e vremea de filozofii desuete, ci de marturisirea fierbinte a Adevarului,gata cu mingiierile pe crestet ,ca lupta a inceput si e nevoie de „bici”citeodata ,ca sa trezesti gloata adormita.

        Apreciază

  2. paul said, on noiembrie 13, 2016 at 6:15 pm

    Donald Trump – o Falsa Opozitie. In Realitate – Stalp de Baza al Sistemului Mafiot. Legatura cu atentatele WTC 2001.

    https://ceicunoi.wordpress.com/2016/11/11/donald-trump-o-falsa-opozitie/

    DONALD TRUMP – O FALSĂ OPOZIŢIE, ÎN REALITATE ESTE UN STÂLP DE BAZĂ AL SISTEMULUI, UN AUTENTIC ANTIAMERICAN ŞI ANTIUMAN. Si Trump și Hilary sunt oameni ai sistemului, mafioții conducatori au creat două profile antagonice oarecum ca să creeze o iluzie de luptă democratică. Americanii nu a avut nimic de ales, ambii sunt antiamericani. O schemă aplicată a fel ca în restul Lumii, cu foarte foarte rare excepții.

    (acest articol este o preluare de pe FB A.G.)

    Acest articol poate fi inutil întrucât cei care nu se uita la televizor deja ştiu aproape sau tot ce este scris aici, iar cei ce se uita la televizor, chiar şi numai un minut pe an, vor respinge informaţia întrucât nu se potriveşte cu ceea ce ei deja au în minte, respectiv cu prejudecăţile inoculate direct în subconştient de către Mass Media, prejudecăți pe care le iau drept adevăr absolut, care nu mai trebuie verificat. Dar totuşi eu perseverez şi solicit pe oricine să dea “Share” să ajutăm românii să afle pe ce Lume ne aflăm.

    Strămoșii înţelepţi au transmis: “Toți VORBESC frumos, doar FAPTELE ÎI DIFERENȚIAZĂ”

    Eminescu a scris: “ADEVĂRUL nu este în vorbe, ADEVĂRUL este în fapte întrucât FAPTA este însuși ADEVĂRUL!”

    Evanghelia Matei 7. 20. “DE ACEEA, DUPĂ ROADELE LOR ÎI VEŢI CUNOAŞTE.”

    Iată Scriptura, strămoșii și predecesorii geniali ne-au furnizat toate instrumentele necesare de cercetare. De la ei avem un instrument de măsurarea a omului și de descoperire a ADEVĂRULUI: FAPTA! Adică realizările concrete.

    Iată că știm ce avem de făcut: să ştergem absolut tot ce a scris sau a spus un om, tot ce s-a scris și s-a spus despre acel om, și să identificăm faptele, adică urma concretă lăsată de el/ea în viață, să le analizăm astfel să conturăm caracterul său, scopurile și direcţiile parcurse și știind că direcțiile de acțiune concretă ale unui om nu se schimbă pe lungimea întrega a vieții, eventual doar scad cu puterea, se reorientează și se amplifică cu experiența, putem astfel cu uşurinţă previziona ce va face.

    Vrem să ştim despre și ce va face Donald Trump. Păi hai să vedem, faptele care îl înconjoară.

    Trump are 70 de ani de viaţă şi provine din o familie extraordinar de bogată de constructori. A semnat ca autor câteva cărţi etc. Este intens mediatizat de peste 35 de ani. Despre el se pot afla enorm de mult de pe internet. Se știe de fapt aproape totul despre el, cel puțin cât să știm cu precizie la ce să ne aşteptăm.

    Tatăl lui DONALD TRUMP a fost în anii 1940..1960 unul din marii constructori de blocuri de locuințe sociale finanțate de Primăria din New York în sudul Manhattan-ului, Queens, Bronx etc. Unde au fost mutate familiile expropriate pentru construcția de obiective publice, precum aeroporturi, autostrăzi, poduri, clădiri publice, imigranți și săraci. Mulți români lcouiesc in blocurile construite de el. Contracte de asemenea anvergură se acordau şi se acordă şi azi pe anume criterii preferinţiale.

    New York a fost şi este centrul evreiesc al SUA. Ulterior, s-au mai dezvoltat centre de comandă locală la Chicago, Los Angeles și altele.

    La rândul ei, SUA este statul artificial construit de Kahal CU SCOPUL UNIC DE A FI BAZA PRINCIPALĂ DE ORGANIZARE ŞI ATAC MILITAR ASUPRA ÎNTREGII LUMI.

    Conducerea şi exploatarea a societăţii se execută prin mijloacele sistemului financiar care în SUA își are bază la New York. Celelalte unităţi de exploatare financiară precum Federal Reserve Bank, băncile comerciale, IRS și alte agenţii guvernamentale, forţele de coerciţie guvernamentale, sunt doar unităţi operaţionale ale sistemului financiar, unelte funcționale ale acestuia.

    La 33 de ani, TRUMP construiește pe cont propriu cel mia înalt şi mai luxos bloc de locuinţe în zona cea mai luxoasă a Manhattanului folosind credite de sute de milioane de dolari
    La 41 de ani avea câteva cazinouri în Atlantic City, care este Las Vegas-ul de pe coasta de est, în același timp preia cazinoul Taj Mahal, pe care l-a terminat cu un cost de un miliard de dolari la 1990, considerat cel mai mare cazinou din Lume.

    Ştim că jocurile de noroc, cu precădere în SUA, sunt monopol exclusiv al evreilor.

    Doi ani mai târziu, la un interviu luat în timp ce se plimba pe Wall Street, a afirmat amuzat arătând spre nişte boschetari de pe nişte scări, că aceştia sunt mai bogaţi decât el întrucât ei nu au nimic dar el deși are enorme averi imobiliare, datoriile lui la bănci fiind mai mari decât valoarea proprietăţilor cu peste un miliard de dolari.

    În ciuda acestei situații financiare catastrofale, i se acordă în continuare credite şi dezvlotă alte firme precum TRUMP AIRLINES şi alte operaţiuni de mare anvergură.

    A fost supus la multiple cercetări pentru evaziune fiscală şi multe alte infracţiuni financiare.

    În multele cărţi pe care le-a semnat în care expune ceva ce pare a fi tehnici cum să te îmbogăţeşti, nu a explicat cum se face că în ciuda eşecurilor şi infracţiunilor, nici autorităţile nici băncile nu l-au încorsetat sau împiedicat, dimpotrivă băncile l-au alimentat constant cu bani de ordinul miliardelor.

    Azi are un imperiu imobiliar, se deplasează cu un avion personal Boeing 757 evaluat la peste 100 de milioane de dolari şi chipurile de ieri, va stabili soarta Umanităţii.
    Pe 09.11.2016 a ţinut discursul cu ocazia confirmării câştigării cursei electorale pentru preşedenţia SUA. Discursul s-a limitat la utilizarea obsesivă a epitetelor superlative raportate la familie şi cei implicaţi în campanie, citez: tremedous people, unbelievable, hard working, amazing, incredible people, tough, sharp, smart spectacular people, great, afirma că are o datorie de recunoştinţă pentru serviciile secrete, a făcut promisiuni de dezvoltare economică gigantice precum: reconstruirea infrastructuri, șosele, poduri, spitale, cele mai bune din Lume, a zis repetat că SUA are un gigantic potenţial, fiecare american va realiza propriul potenţial de dezvoltare personală, nici un american nu va fi uitat în primul rând veteranii, administraţia să va fi benefica tuturor americanilor. Ce frumos!…

    Discursul conține referinţe exclusive la VALORI MATERIALE şi promisiuni generale pentru un ipotetic bine pentru fiecare american. Discursul nu conţine nici o referinţă la valori morale, etice, ŞI ABSOLUT NICI UN INDICIU CĂTRE DIVINITATE.

    Putem afirma că DISCURSUL ESTE UNU EMINAMENTE ATEIST MATERIALIST într-un limbaj de lemn ce poate servi drept etalon pentru orice marionetă de anvergura publică.

    În Guvernul SUA, al doilea om este Secretarul de Stat, echivalentul Ministrului de Externe. Trump a desemnat pentru această funcţie pe Newt Gingrich membru în Council on Foreign Relations.[104] şi organizații think tanks precum American Enterprise Institute şi Hoover Institution. Pentru cei informaţi care cunosc cam cu ce se ocupa aceste instituţii, nu trebuie să spun mai mult cine este acest om.

    Al treilea om în guvern este şeful serviciilor secrete. Trump a desemnat pentru această funcţie pe Rudi Giuliani.

    CINE ARE OARECE INFORMAŢII REALE DESPRE RUDI GIULIANI, VA ÎNȚEPENI DE STUPOARE ȘI SPAIMĂ.

    Pe scurt, Giuliani a fost primarul New York-ului la momentul 11 septembrie 2001 când în curtea lui s-au prăbuşit Turnurile Gemene de 110 etaje şi un alt turn de 57 de etaje la 8 ore distanţă. Termenul prăbuşire este inexact, descrierea exactă este de pulverizare a trei clădiri din care a rămas numai structura de oţel, toate piesele metalice convenabil decupate la o dimensiune de aproximativ 6 metri cât să poată fi deplasate cu camionul. Camioanele care au evacuat rămăşiţele turnurilor au fost dotate cu comunicatoare GPS şi monitorizate ca să nu se abată din drum şi să nu se oprească. Rudi Giuliani avea în mană poliţia din New York dar NIMENI NU A LUAT NICI O PROBĂ DE LA LOCUL PRĂBUŞIRII PENTRU A SE FACE O EXPERTIZA PRIVIND MIJLOACELE UTILIZATE PENTRU DEMOLAREA CLĂDIRILOR. Evacuarea rămăşiţelor în mod controlat fară asigurarea probelor constituie infracţiune de distrugere a probelor, acre în orice sistem juridic este o infracţiune gravă având în vedere uciderea a 3,000 de oameni şi pagubele materiale. S-a întocmit un raport oficial în care s-a afirmat că clădirile au fost distruse cu conţinutul a 40 de tone de gaz lampant, numele popular al kerosenului pt aviaţie, din rezervoarele avioanelor deturnate de nişte arabi din Afganistan. Gazul lampant/kerosenul, arde la maximum 870 de grade celsius maximum. Raportul însa afirma că gazul lampant a pulverizat 110,000 mc de beton al planșeelor, a secţionat o lungime totală de 38 de km de stâlpi de oţel cu pereţii de 10 cm grosime în 6,000 de bucăţi, dar nu a distrus paşaportul al unui presupus arab care chipurile ar fi deturnat avionul. Comparativ, vă rog să vă imaginaţi că un volum de beton de un metru cub adică cât o masă mare de sufragerie de la pardoseala pe conturul mesei până la faţa mesei a fost PULVERIZAT cu un litru de gaz lampant. Păi dacă gazul lampant ar putea topi fierul, nu am mai găsi nici o lampă, toate ar fi fost deja topite de la prima utilizare. Acestea însă sunt susţinerile oficiale. Noi utilizăm termenul de “Pulverizat” întrucât în urma demolării a rămas un nor albicios gri deschis compus din de particule microscopice de beton, praf efectiv care a plutit câteva zile deasupra locului şi în final s-a depus liniştit pe absolut toate suprafeţele din sudul Manhattanului. De la fața locului s-a cărat numai oțel şi foarte puţine componente de beton, mai ales de la fundații.

    Turnurile Gemene au fost proiectate şi construite în anii 1970-1974 astfel încât să poată fi dărâmate cu scopul de a produce un şoc emoţional care să mobilizeze Umanitatea dar şi pe generalii americani neînrolați în Mafia Internaţională, să accepte acțiuni criminale pe care în condiţii normale le-ar fi respins sau ar manifestat o opoziţie fermă împotriva acestora.

    În mod similar s-a procedat cu asasinarea lui J. F. Kennedy ca să se declanşeze implicarea armatei SUA în războiul din Vietnam, la noi atacul terorist de la clubul Colectiv ca să fie atacată Biserica, şi multe altele.

    Performanţa pulverizării a trei clădiri în centrul Americii chipurile ar fi fost realizată de nişte ciobani de capre în șlapi cu centrul de comandă într-o peștera în Afganistan la 10,000 km de New York.

    Pentru eliminarea acestui “flagel”, au asmuţit împotriva ciobanilor în șlapi bombardiere stratosferice B2 invizibile la radar, sute de avioane de vânătoare şi bombardament, câteva portavioane, zeci de mii de militari şi nelimitate resurse materiale de luptă inclusiv sute de tancuri iar în 2003 au continuat cu Irakul cu rezultatele că au fost ucişi câteva milioane de irakieni şi afgani, estimarea este de peste 4 milioane, multe mii de soldaţi americani al căror număr este secretizat, iar azi s-a realizat un război generalizat în zona executat de mercenari superdotaţi cu echipament de ultim nivel tehnic din surse americane şi israeliene. Probabil de ruşine (râdem noi) mercenarii îşi acoperă nu numai fața dar şi mâinile, oare de ce pe bune? Păi cumva să nu se vadă că sunt fie albi fie negri care nu ar avea ce să caute pe aci prin zonă?

    Evident că raportul este un fals intelectual de anvergura planetară, acceptat tacit de Rudi Giuliani care însa, ca primar, avea toate instrumentele şi autoritatea să impună adevărul. Vedem că Rudi Giuliani este complice şi beneficiar al crimei asupra căreia ar fi trebuit să se ocupe în calitatea sa oficială.

    Adevărul despre Turnurile Gemene este cunoscut integral de foarte mult timp dar Mass Media își îndeplineşte cu brio misiunea de a distruge adevărul, de a împiedica populaţia Lumii să afle adevărul şi atunci când mai scapă nişte informaţii reale, să ridiculizeze pe cei care îl aduc în fata publicului.

    Turnurile Gemene au fost preluate de Larry Silverstein în iulie 2001 de la Port Authority of New York în leasing pe 99 de ani, a plătit vreo 143 de milioane de dolari. Tranzacţia a fost organizată de şeful departamentului de relaţii cu firmele private, Ronald Lauder, preşedinte al Congresului Mondial Evreiesc, acționar majoritar al firmei CME care deţine PROTV, MEDIAPRO, PROFM şi alte unităţi media din România, Cehia şi alte ţări central europene. Deci nu mai aşteptaţi să aflaţi adevărul de la PROTV sau alte televiziuni. După preluarea de către Silverstein, echipele de geniu ale MOSSAD au au injectat SUPERTHERMITE în canalele de cabluri electrice din toate planşeele clădirilor, accesibile doar din coloanele spaţiilor lifturilor. La nivelele 80 au montat “homing devices” catre care să se îndrepte direct fără nici un alt ghidaj avioanele. Pentru cine nu ştie, SUPERTHERMITE este un amestec de particule de dimensiune câtorva microni pentru contact cât mia mare între componentele de oxid de fier şi oxid de aluminiu și un catalizator de sulf care produce o temperatură de 3,500 (trei mii cinci sute) grade Celsius. Pentru informarea cititorului, aliajele de oţel se topesc în zona temperaturilor de 1,500 (o mie cinci sute) de grade Celsius. Varianta civilă a substanţei THERMITE este utilizată la sudarea şinelor de cale ferată sau tramvai unde temperatura se ridică pe la 2,500 de grade Celsius. Nu sunt prea multe locuri unde se fabrică acest explozibil din cauza necesității de a produce miliarde de sfere de dimensiune micronică. Se cunosc doar două locuri cu siguranţă: o unitate de producţie militară în SUA şi centrul de cercetări şi aplicații nucleare de la Dimona, în deşertul Negev în Israel. Succesiunea exploziilor la fiecare nivel în ritm de un nivel la fiecare 1/12 secunde a fost coordonata şi comandată de la un etaj al clădirii WTC 7, a treia clădire prăbuşiţi, de fapţi şi ea pulverizată, pe la orele 17:00. Foarte amuzant a fost momentul la care plină de emoţie o reporteriţă BBC în direct din New York a anunţat prăbuşirea celei de a treia clădire respectiv WTC nr. 7 în timp ce în fundalul live clădirea se vedea foarte bine ca fiind încă în întregimea ei şi a mai rămas aşa încă câteva ore.

    Patrioţi discreţi au aranjat însă să conserve un număr de probe din aer şi chiar bucăţi din structura de oțel subtilizate din camioane al oprirea la stopuri, probe bine ascunse şi conservate, analizate expert cu datele răspândite prin internet, de unde ştim şi noi adevărul.

    Rudi Giuliani va fi şeful pentru toate acele instituții care nu au fost, chipurile, capabile să detecteze planificarea atentatelor şi inserarea atentatorilor presupuși, care nu au fost capabile să constate că avioanele au zburat invers decât zborul panificat timp de o oră în spațiul aerian cel mai controlat al SUA, unde oricare din cele 400 de avioane de vânătoare disponibile în zonă ar fi putut ajunge la avioanele întoarse din drum în max 10 minute. Pe 12 septembrie 2001 Congresul SUA a emis legea care interzice să fie deschise procese împotriva firmelor de securitate care monitorizează aeropoartele de pe care au decolat cele 4 avioane, firme toate subsidiare ale unei firme israeliene. Serviciile nu au sesizat ceea ce se ştie de 15 ani, ca prin sistemul de comunicaţii exclusive, numit ODIGO, evreii au fost notificaţi că nici un evreu să nu mai fie prezent în zona Turnurilor Gemene după ora 08:30 pe 11 septembrie 2001 motiv pentru care nici un evreu nu a murit deşi în toate birourile, în jur de 90% din personal erau evrei.

    Adevărul despre ce s-a petrecut la New York la 11 septembrie 2001 este bine cunoscut de la bun început. Primul jurnalist independent care a scris despre acest subiect a fost Christopher Bollyn. A urmat Eric Hufschmid. Au mai apărut şi alţii dar şi o previzibilă puzderie de falşi patrioţi. Christopher Bollyn a fost răpit în 11 iulie 2007 cu toată familia şi sunt ţinuţi sub teroare în oraşul Husqvarna din Suedia de o echipă de poliţişti evrei cu falsă identitate suedeză care locuiesc într-un apartament vecin uşa în uşă. Familia Bollyn este compusă din Christopher, soţia şi 2 copii adolescenţi. Niciodată nu pot părăsi blocul de locuinţe toţi 4 odată, doar către trei iar un membru al familie rămâne ostatec la vecinii evrei. Dacă cumva Chris, soția sau vreun copil s-ar apuca pucă să vorbească ceva neautorizat de centrala de la Tel Aviv, membrul de familie din custodie este prompt ucis. Eric Hufschmid este marginalizat şi s-a şters chiar şi pagina de Wikipedia în care era menţionat, practic s-a aranjat ca pe internet să nu mai fie vizibil, deci să nu mai existe, i se aplică tehnica limitării drastice a vizibilităţii. Chris nu a mai fost ucis ca alţi oponenţi din trecut datorită internetului. Eric a făcut din 2007 până în prezent o mare campanie de conştientizare a faptului că Chris si familia au fost capturat în Norvegia, iar această intensă informare internautică a salvat familia Bollyn. În condiţii anterioare, ar fi fost dispărut ca mulţi alţi patrioţi. Întrucât a apucase să scrie enorm despre WTC 911, nu au mai putut să îl facă amuţit, mafioții sunt forțați să menţină legenda că este liber, chipurile, dar agenţii kahalului cenzurează drastic ce scrie. Chris a scris cartea documentară cea mai completă privind WTC 911. Găsiţi lincuri la finalul articolului.

    Lui Christopher Bollyn şi Eric Hufschmid le datorez faptul că am putut conexa puzderia de informaţii pe care le aveam dar nu le înţelegeam, în perioada 2007 până în prezent. Datorită lor pot înţelege realitatea cum nu puteam înainte. La înţelegere contribuie esenţial faptul că nu mă expun programelor de TV radio şi filme încă din anul 2003 și până în prezent ceea ce asigură evitarea oricărei intoxicări. Mai contribuie esenţial şi citirea a poate zeci sau chiar sute de pagini pe zi pe internet, toate al un loc m-au ajutat să înţeleg ceea ce inamicul Umanităţii se străduieşte să ne ascundă.

    CONCLUZIE:

    TRUMP ESTE PREZENTAT DE MASS MEDIA CA OPONENT AL SISTEMULUI.

    ÎN REALITATE, TRUMP ESTE… privilegiatul băncilor, operator de case de vicii corupătoare, jocuri de noroc mai exact, la nivelul cel mai mare posibil, constructor de locuinţe de lux pentru protipendada evreiască în centrul capitalei evreieşti a SUA, înconjurat de membrii ai instituiţilor CFR, AEI, Hoover, acestea fiind unele dintre centrele de organizare a conducerii reale a Lumii, având ca mâna dreaptă şi comandanta la instituţiilor de informaţi ale SUA pe cel care a secretizat autorii celei mai mare escrocherii mediatice din istoria Lumii, escrocherie utilizată de criminalii Omenirii pentru a declanşa războaie la nivel planetar cu rezultatul distrugerii a milioane de oameni, tari şi vestigii ale civilizaţiilor primordiale ale Lumii. Adică TRUMP nu este nici pe departe oponent al sistemului, TRUMP ESTE AGENT DE INFLUENŢA ŞI EXECUŢIE ESENŢIAL AL CONDUCĂTORILOR SISTEMULUI. UN MARE MINCINOS, ŞI COMPLICE LA GENOCID AL POPOARELOR LUMII.

    La momentul planificării acestor alegeri, îmi imaginez şedinţa kahalului:

    Decident: „Ce vrea pulimea la aceste alegeri?”
    Planificator: „Vrea patrioți!”
    Decident: „Folosiți-l pe pulică Trump. Şi cu cine îl punem în opoziţie?”
    Planificator: „Propun pe Hillary Clinton.”
    Decident: „Aprobat. Să fie lupta mare, pulimea să simtă că a muncit. Presa să pară disperată că a ieșit adversarul sistemului. Dă-le voma. Have fun! Fuck’em”

    ………………………….

    ASTA FAC EI, DUȘMANI NOȘTRII. BUN DAR NOI CE FACEM, DE AICI ÎNAINTE? Păi continuăm să aflăm adevărul, fiecare cât poate să se sustragă intoxicării informaţionale.

    ŞTIM CĂ MASS MEDIA DISTRUGE ADEVĂRUL împiedica popoarele să afle indicii despre planurile conducerii reale a statelor.
    ORICINE POATE AFLA ADEVĂRUL ÎN PREZENT DIN INTERNET DIRECT ŞI VERIFICABIL

    Din sursele inamicului aflăm ce poate fi eliminat: de la radio, TV, filme, ziare, reviste, site-urile inamicului aflam diverse versiuni de minciună pe care le eliminăm dintre ipotezele posibile. Sursele dinamice sunt cel care nu se supun cercetării cât are nevoie un cercetător să determine realitatea informatei, ele proiectează spre receptor năvalnic şi neîntrerupt cantități uriașe de informaţii care stupefiază şi blochează orice instrument mental de verificare.

    Ipotezele rămase pot fi certificate prin verificări încrucişate de date din surse statice de pe internet. Sursele statice sunt cele care se supus studiului oricât este necesar pentru un cercetător să determine realitatea informaţiei.

    În timp ce evreii au organizat pentru neevrei un sistem de descoperire a adevărului bazat pe probe, pe dovezi indubitabile chiar, adică au înserat în mintea neevreilor că trebuie să bazeze aflarea adevărului pe probe şi că dacă exista un dubiu, se aplică în favoarea acuzatului, ei distrug toate probele care pot conduce pe neevrei la adevăr – Protocoalele Înţelepţilor din Sion cap XVI spune “… vom elimina din memoria creştinilor toate faptele care ne sunt neplăcute…” –

    Şi ei se ocupa de 2,000 de ani cu distrugera probelor, falsificarea lor, alterarea. Fabricarea ca să poată induce orice în mintea neevreilor. Şi chiar se ocupa continuu cu distrugerea probelor, de la presă la arhive şi biblioteci.

    Dar ei cum fac să afle adevărul? Tot în Protocoalele Înţelepţilor din Sion, capitolul I prima propoziţie scrie “… să luminăm situația prin comparații și deducții…”
    Cum adică ei nu luminează situația prin.. probe, prin dovezi?… Oy Vey!

    Există multe alte metode de aflare a adevărului decât probele. Mai mult, se poate spune că procedeul probelor este cel mai incert, nesigur, întrucât cum am scris mai sus probele pot fi distruse, alterate sau fabricate dar mai ales, exista această armată de experţi în minciună care se ocup exclusiv cu alterarea realităţii.

    În consecinţă, adevărul de află pe alte căi cea mai sigură fiind pornirea de la fapte prin descompunerea lor în ordine cronologică şi aflarea punctului de pornire apoi recompunerea lor cu toate ramificaţiile detectabile. Astfel se constată intenţia iniţială şi se pot preveni şi alte acţiuni clandestine când se constată că sunt create condiții similare celor de la iniţierea fenomenului studiat.

    Ştim lucrurile acesta de 80 de ani: Căpitanul ne-a lăsat cu limbă de moarte scris în Testamentul său politic “Presa aceasta omoarã adevãrul şi slujeşte minciuna, cu perseverentã diabolicã, întrebuinţează calomnia ca armã de distrugere a luptãtorilor Români. De aceea un Român trebuie sã fie atent când citeşte o foaie, stând în gardã fatã de fiecare cuvânt, care nu e la întâmplare aruncat, şi cãutând a descifra planul cu care el a fost scris. Totul se reduce la cunoaşterea inamicului şi, în momentul în care, noi Românii, îl vom cunoaşte, îl vom învinge.”

    Vedem cum tehnologiile de conducere a societăţii dezvoltate de 2,000 de ani, se bazează strict pe tehnicile ce implică INSTRUMENTELE DE COMUNICARE PUBLICĂ UNIDIRECŢIONALĂ (Mass Media) și SISTEMUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT DISCRIMINATORIU

    Cum ne apărăm de aceste tehnici EXTREM DE SIMPLU: NU PARTICIPĂM LA PROCESELE LOR, ÎN MOD SPECIAL LA CELE DE ÎNŞELARE ŞI DEZINFORMARE PRIN INTOXICARE INFORMAȚIONALĂ EFECTUATE PRIN MIJLOACELE DE COMUNICARE PUBLICĂ UNIDIRECŢIONALE RADIO, TV ŞI FILME.

    ABIA DUPĂ CE VOM AVEA MINTEA CURĂȚITĂ DE FALSURI, VOM PUTEA GĂSI SAU ÎNŢELEGE SOLUŢII PRACTICE. Desigur Mafia Internaţională nu ne va oferi niciodată aceste soluţii, ba dimpotrivă le va calomnia și compromite prin toate mijlocele deţinute.

    Procedeul de luptă împotriva dezinformării este SMERENIA. Omul smerit nu prezumă că ştie, el se va strădui să fie de folos și va învăţa orice, va evalua drept şi va lua decizii în favoarea celor mulţi. Să nu se facă vreo confuzie între smerenie şi umilinţă, umilinţa fiind înjosire în inferioritate pe când smerenie este punerea celui mai puternic în slujba celui mia slab. Iisus însuși A oferit exemplul suprem de smerenie. Despre smerenie a scris deosebit de sugestiv Sfântul Iona Gura de Aur aici, citez:

    ”… Aceea este smerenie, când cineva cu faptele cele bune ale sale este mai presus de toţi, şi totuşi se înjoseşte înlăuntrul său. Iară pentru ca să cunoaşteţi cât de bine este a nu gândi cineva lucruri înalte despre sine, închipuiţi-vă două trăsuri care se întrec între ele. Trăgătorii uneia să fie dreptatea cu mândria, iar trăgătorii alteia – păcatul cu smerenia; şi veţi vedea că trăsura păcatului învinge pe cea a dreptăţii; nu pentru că păcatul ar fi având aşa de multă putere proprie, ci prin tăria smereniei celei legate cu dânsul. Şi trăsura dreptăţii rămâne în urmă, nu pentru că dreptatea ar fi foarte slabă, ci pentru greutatea şi povara mândriei. Adică, precum smerenia, prin puterea ei cea însemnată, covârşeşte puterea păcatului şi ne ridică până la cer, aşa pe de altă parte, mândria, prin greutatea şi povara ei cea mare, pune stăpânire pe dreptate şi o doboară la pământ…”

    http://www.ioanguradeaur.ro/380/cuvant-la-duminica-vamesului-si-a-fariseului/

    Cine este atent poate pricepe motivul pentru care Mafia Internaţională s-a focalizat cu prioritate absolută astfel:

    1) Să distrugă ortodoxia şi a suportului ei operațional, Biserica Ortodoxă Română și Poporul Român

    2) Să blocheze aflarea adevărului istoric de către Poporul Român despre patrioţii predecesori precum Eminescu, Legionarii şi cei ca ei, prin amputarea curiculei şcolare şi chiar prin coerciţia legalizată precum Lega 217/2015

    Ce avem de făcut este SĂ NE SUSTRAGEM INTOXICĂRII INFORMAȚIONALE, SĂ LUPTĂM PENTRU PURITATEA INFORMAŢIEI, SĂ AFLĂM ADEVĂRUL ŞI SĂ APĂRĂM ORTODOXIA ŞI BISERICA NOASTRĂ STRĂMOŞEASCĂ.

    hugequestions.com/Eric/

    bollyn.com/solving-9-11-the-book/

    Discurs Trump – youtube.com/watch?v=eKA6L6a5Mgo
    oumma.com/223893/trump-amitie-israel-plus-fort-celui-de-candidat
    Doamne, ajută!

    A.G.

    Sursa: https://www.facebook.com/adrian.grigoriu.ro/posts/2275788822560016

    Apreciază

  3. ovidiu said, on noiembrie 13, 2016 at 6:17 pm

    Din pacate se adevereste proverbul „somnul natiunii naste monstrii”-addica antihrist .Chiar ma miram sa critice ceva, ierotheos,fiind invitatul apostatului teofan ! somn vesnic ortodoxule roman.

    Apreciat de 2 persoane

    • crist said, on noiembrie 13, 2016 at 6:33 pm

      La sfarsit a zis ca nu mai sunt ierrarhi cu rugaciunea inimii care sa fi spus in sinod cum trebuie facut. Pai nu trebuiau decat sa marturiseasca adevaru, nu sa l interpreteze

      Apreciat de 1 persoană

  4. paul said, on noiembrie 13, 2016 at 6:25 pm

    Cele 3 minuni de la inmormantarea IPS Iustinian Chira a deschis ochii, a zabit in sicriu si geamul sicriului s-a aburit de la respiratie

    http://www.evz.ro/cele-trei-minuni-produse-la-inmormantarea-ips-iustinian-chira-su.html

    Apreciază

  5. sorin said, on noiembrie 13, 2016 at 6:35 pm

    e pierdere de timp. teofan transmite un mesaj prin aceasta conferinta. Vlachos nu a semnat, dar slujeste cu Teofan , deci toti ierarhii sunt buni si nu se justifica intreruperea pomenirii. Nici nu trebuia publicat asa ceva. Chiar de asemenea conferinte avem nevoie? Vreti sa aflati despre sfinti, cititile vietile nu cautati la infinit ceea ce s-a dovedit deja. Sinodul din Creta este eretic si toti ierarhii care tac sunt eretici. Punct

    Apreciat de 2 persoane

  6. Timiana said, on noiembrie 13, 2016 at 7:50 pm

    Priviti la minutul 52.08 ce cruce are la piept, cel care prezinta scopul conferintei si filmul prezentat. Mult a vorbit acoperind crucea cu mana dreapta. Prea seamana cu o cruce masonica (https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=imagini+cruci+masonice).

    Apreciat de 1 persoană

    • octoviv said, on noiembrie 13, 2016 at 10:31 pm

      Papal Staff:
      http://seiyaku.com/customs/crosses/papal.html

      Old Papal ‘Cross’ (Veche ‘Cruce’ Papistașă):

      sau în varianta ‘ortodoxă’:

      ATENȚIE !!! ‘Crucea’ Papistașă de mai sus nu este Sfânta Cruce a Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. ‘Crucea’ Papistașă reprezentată mai sus simbolizează apocatastaza, hiliasmul și un ‘hristos’ politic corect, tolerant (bara de jos în loc să fie înclinată, este orizontală, ceea ce înseamnă că pune pe picior de egalitate pe drepți și păcătoși).

      Crucea Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu arată așa (atenție la brațul de jos înclinat și la cum arată înclinația, diagonala stângă a unui dreptunghi – diagonala care pornește din colțul stânga sus al dreptunghiului):

      _________________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Apostol Pavel, ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae al Japoniei, ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Frncisco, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

      • Mihail said, on noiembrie 14, 2016 at 9:15 am

        Ai omis ceva. Un lucru simplu dupa care iti dai seama ca o cruce NU este ortodoxa – bara din mijloc de pe orizontala taie bara verticala fix la jumatatea ei. E ca si cum umerii unui om ar fi la nivelul buricului.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 14, 2016 at 10:25 am

        Mihail

        Adevărat. Nu sunt eu deținătorul infailibil al adevărului și nu am cum să le văd pe toate.

        Slavă lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, pentru că ți-a descoperit ție acest amănunt!

        Slavă lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, pentru tot și pentru toate!

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 15, 2016 at 10:34 am

        Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, 15 noiembrie 2016, pagina oficială de internet:
        http://manastirea-amd.ro/
        […]
        Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Bucureşti – Scurt istoric

        Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” din Bucureşti este situată în cartierul Militari, pe strada Televiziunii nr. 13-15, în sectorul 6. Ea a fost înfiinţată în anul 1964, de Prea Sfinţitul Evloghie Oţa († 1979), şi este condusă în prezent de părintele stareţ Arhimandritul EFTIMIE Vrânceanu. De asemenea, mânăstirea este reşedinţa episcopală a Prea Sfinţitului FLAVIAN Bârgăoanu. Mănăstirea se află sub jurisdicţia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, condusă în prezent de ÎPS Mitropolit VLASIE Mogârzan. În anul 1924, în urma Conferinţei pan-ortodoxe de la Constantinopol din 1923, Biserica Ortodoxă hotăra înlocuirea calendarului iulian, declarat ,„nu fără de lipsuri”, cu calendarul gregorian. Hotărârile Conferinţei de la Constantinopol au provocat disensiuni în urma cărora lumea ortodoxă s-a împărţit în două, pe de o parte – Bisericile Ortodoxe Greacă, Bulgară, Română şi Patriarhiile Constantinopolului, Alexandriei şi mai târziu a Antiohiei care au acceptat noul calendar, gregorian, şi, pe de altă parte – Bisericile Ortodoxă Rusă, Sârbă şi fracţiuni ale Bisericilor Ortodoxe Greacă, Bulgară şi Română, Sfântul Munte Athos şi Patriarhia Ierusalimului care au păstrat calendarul iulian până astăzi. Cititi mai mult…
        […]

        Danion Vasile: Lămuriri prin documente – de ce nu am trecut pe stil vechi:
        http://apologeticum.ro/2015/08/danion-vasile-lamuriri-prin-documente-de-ce-nu-am-trecut-pe-stil-vechi/
        _________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Marei Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

  7. Timiana said, on noiembrie 13, 2016 at 8:01 pm

    Uitati-va aici, ce fel de energii capteaza polonezii cu catedrala asta?

    Apreciază

  8. Aurora said, on noiembrie 13, 2016 at 8:22 pm

    A fost o conferinta marca Teofan. Invitatii a fost pe masura gazdei: VULPI ! Nu te puteai astepta ca in gradina lui Teofan Vulpoiul sa zica cineva ceva de rau despre sinodul talharesc. Toti, o apa si-un pamant. Sa ne tinem de parintii nepomenitori, caci de la astia nu mai avem ce astepta !

    Apreciază

  9. vio said, on noiembrie 13, 2016 at 8:39 pm

    Fratilor, a luat cineva cuvant de la Parintele Proclu, privitor la sinodul din Creta ?

    Apreciază

    • ban said, on noiembrie 13, 2016 at 11:57 pm

      Inainte de sinodul din vara zicea ca ierarhii nostri sunt fricosi si nu vede cu ochi buni sinodul asta.

      Apreciază

  10. Lucian said, on noiembrie 13, 2016 at 9:50 pm

    Pai daca IPS Hierotheos nu a semnat la sinod , ramane in comuniune cu ceilalti ierarhi , nu recomanda intreruperea pomenirii inca , se complica situatia . In plus nu stiu daca din ierarhii care au fost la Sinod, si nu au semnat, a intrerupt cineva pomenirea celorlati semnatari sau recomanda intreruperea pomenirii !??! Oare se anume asteapta sau cum isi motiveaza atitudinea ? Ar fi interesant de aflat .

    Apreciază

  11. valentin said, on noiembrie 13, 2016 at 10:34 pm

    dacă le plac sfinții și conferințele la Iași să facă o conferință și despre Sfântul Ilie Lăcătușu

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on noiembrie 14, 2016 at 1:20 pm

      Sfintii nu se grabesc sa fie recunoscuti, dar ortodoxia se vrea a fi recunoscuta si marturisita zilnic, clar si la obiect, mai ales in contextul evenimentelor de astazi.

      Apreciază

  12. octoviv said, on noiembrie 13, 2016 at 11:38 pm

    Paul222 said, on iunie 22, 2016 at 12:58 am:
    […]
    Ce parere aveti de aceasta analiza?

    Mihai-Silviu Chirila
    8 hrs ·
    De o buna bucata de vreme mi-am format impresia ca „sfantul si marele” Sinod din Creta nu-si va putea atinge scopurile datorita unei competitii pentru suprematie administrativa in Ortodoxie intre Patriarhia Ecumenica si Biserica Greaca, pe de o parte, si cea Biserica Rusa, pe de alta parte. Oricat de condamnabila este cearta pentru intaietate lumeasca (vezi cearta pentru intaietate din Mt. 20,20-28), este posibil ca prin acest conflict Dumnezeu sa prezerve curatia Ortodoxiei si sa destrame un pericol ecumenist.

    Inca din ultimele sedinte de pregatire ale sinodului, intre rusi si greci s-au iscat vii dispute. In plus, Biserica Rusa se comporta deja ca un lider de facto al lumii ortodoxe, lucru vadit in unele evenimente:

    1. Patriarhul Rusiei s-a intalnit cu papa Romei in Cuba, lasand sa se inteleaga ca este reprezentantul Ortodoxiei.

    2. Patriarhia Rusa a creat un fel de „Comitet de Combatere a Discriminarii contra Ortodocsilor”, o initiativa pe care sunt aderati sa o utilizeze toti ortodocsii din lumea occidentala, dezavantajati sau chiar persecutati de legislatia ateista euroatlantica.

    3. Un gest extrem de important, premergator sinodului, a fost „inscaunarea” lui Vladimir Putin la Kareia, capitala administrativa a Muntelui Athos, unde liderul rus a participat la o Sfanta Liturghie, sezand in tronul dedicat imparatilor bizantini, asta desi el este un conducator laic, fara ungerea divina a imparatilor bizantini.

    Toate aceste aspecte, si altele, ne indicau pasul la offside pe care Moscova avea sa il faca la acest sinod. Nu pot sa imi dau seama cat de mult a cantarit in aceasta decizie curatia dogmatica a teologiei ruse si cat pretentiile de „a treia Roma” ale Moscovei, insa cert este ca 1. DECIZIA BISERICII RUSE DE A NU PARTICIPA A FOST CORECTA DIN PUNCT DE VEDERE TEOLOGIC, DATORITA IDEILOR ECUMENISTE VEHICULATE IN DOCUMENTELE PREMERGATOARE SINODULUI; 2. se joaca si o carte teologico-geopolitica extrem de interesanta, care aproape trage la xerox sinodul de la Ferrara-Florenta, din 1438-1439, an in care imparatul bizantin Ioan Paleologul a unit, aproape personal, Biserica bizantina cu Roma, in speranta obtinerii unor ajutoare militare de la occidentali (care nu au venit niciodata). Rusii nu au participat la acel sinod, nu i-au recunoscut deciziile, l-au fugarit din Kiev pe Isidor de Kiev, mitropolitul grec care participase la acel sinod, si AU FOLOSIT GESTUL BISERICII CONSTANTINOPOLITANE CA PRETEXT PENTRU A PRETINDE SUPREMATIA IN LUMEA ORTODOXA, pe baza ideii ca Biserica din Constantinopol a apostaziat.

    Inainte de inceperea sinodului, Patriarhia Moscovei a anuntat ca nu participa la acest sinod, decat daca el se va tine la o alta data. Cum era aproape imposibil de crezut ca sinodul se va tine la alta data, dupa ce fusese pregatit ani de zile, Moscova a fost aproape sigura ca va putea invoca acest motiv pentru a nu participa, neinvocand un motiv radical, care ar fi putut da nastere la complicatii mai mari, ci doar un motiv procedural, lasand cum se zice „loc de buna ziua”.

    Nu pot sa imi dau seama daca Biserica Bulgara si cea Sarba au actionat de acord cu Moscova si care sunt motivatiile acestor patriarhii. E posibil sa se fi coalizat cu Moscova (lucru deloc condamnabil din prisma motivatiei, anume fuga de caderea in erezia ecumenista) sau sa fi decis independent sa nu participe, pentru a nu fi obligate sa sustina ideea ecumenista a „celor trei ramuri ale crestinatatii”.

    In opinia mea, Moscova intentioneaza sa stea deoparte si sa astepte sfarsitul acestui sinod, iar daca acesta va lua niste decizii ecumeniste, asa cum indica din plin documentele premergatoare sinodului, Biserica Rusa va putea pretinde (nu stiu daca o va face sau nu, dar o va putea face nestingherita, daca va dori), pe drept cuvant, ca Patriarhia Ecumenica a cazut in erezie, alaturi de celelalte Biserici participante la sinod.

    In calitate de Biserica ce nu s-a compromis prin participarea la un „sinod talharesc” Moscova va putea pretinde rolul de „a treia Roma”, asa cum a facut si in 1438-1439, mai ales ca are si acest precedent istoric si mai ales are in spate un stat care are o forta militara uriasa si o atitudine concilianta fata de Ortodoxie, spre deosebire de statele celorlalte Biserici Ortodoxe, ateista aproape fara nicio exceptie. Cum e greu de crezut ca Bulgaria si Serbia vor dori o astfel de intaietate, suprematia rusa in Ortodoxia ramasa… ortodoxa, ar fi garantata, mai ales ca ar fi de fapt o ortodoxie aproape in intregime slava.

    La aceasta pretentie ar putea contribui si acuzatia ca Bisericile Ortodoxe din cadrul Uniunii Europene oricum au facut grave concesii statelor lor, prin acceptarea legislatiilor anticrestine din aceste tari, prin protestul palid fata de practici contrare Evangheliei (cam toata morala publica din aceste tari), in timp ce in Rusia aceste lucruri nu se intampla in maniera chiar atat de grava.

    Intr-o astfel de situatie, daca sinodul va lua niste decizii ecumeniste, ochii tuturor credinciosilor ortodocsi care vor dori sa pastreze curatia credintei se vor indrepta catre patriarhiile ce nu au participat la sinod si nu accepta deciziile ecumeniste ale acestuia.

    Indraznesc sa cred ca Moscova a dat, prin aceasta miscare, un fel de sah Patriarhiei Constantinopolului (ca si cand acest lucru nu ar fi de ajuns, si Turcia a considerat necesar sa aminteasca ce mai inseamna in ziua de azi Patriarhia din Constantinopol, redeschizand ca moschee Sfanta Sofia) si Bisericilor participante la acest sinod, iar aceasta miscare este cat se poate de motivata din punct de vedere teologic de dorinta de a nu se asocia la eventuale hotariri ecumeniste. Asa s-ar explica apelurile repetate ale participantilor la sinod ca Moscova sa participe si ea la procesul decizional.

    IN ACEST MOMENT SANSA BISERICILOR PARTICIPANTE LA SINODUL CRETAN DE A SCAPA DE „SAHUL” DAT DE MOSCOVA ESTE SA IA NISTE DECIZII PERFECT ORTODOXE, CARE AR ANIHILA POSIBILA ACUZATIE DE CADERE IN EREZIE SI AR PUNE PATRIARHIA MOSCOVEI DE DATA ACEASTA IN POZITIA BISERICII CARE NU A DORIT SA PARTICIPE LA DECIZIILE ISTORICE PENTRU ORTODOXIE. De aceea, din aceasta situatie ar putea veni salvarea linistii poporului ortodox din intreaga lume si a curatiei invataturii sale.
    […]

    ……..

    Sinodul de la Ferrara-Florența:
    https://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_de_la_Ferrara-Florența

    ……..

    Întrebare:
    Dacă adunătura de la Creta din 2016 „aproape a tras la xerox sinodul de la Ferrara-Florenta, din 1438-1439”, oare cine a jucat rolul Sfântului Părinte Ierarh Marcu Evghenicul (Eugenicul), Arhiepiscopul Efesului la această adunătură???

    Răspuns:
    Mitropolitul Ieremia al Gortinei: De ce MARELE SINOD i-a numit pe eretici “Biserica”?:
    […]
    Când și unde au numit Sfinții Părinți ereziile și schismele ”Biserici”? Niciodată și nicăieri!

    Regretabil este, iubiți creștini, că propunerea greșită din punct de vedere dogmatic și eclesiologic, care numește „Biserici” pe ereticii eterodocși, a fost semnată de Patriarhul ecumenic și de toți ceilalți patriarhi și arhierei participanți, în afară de foarte puțini. Dar încă și mai regretabil pentru noi este că arhiereii reprezentanți ai Bisericii noastre au semnat și ei această propunere greșită, ÎN AFARĂ DE UNUL. Înaltpreasfințitul IEROTEI al Navpaktului! Îi mulțumesc mult pentru această poziție mărturisitoare dinamică a Sa, precum și pentru toate celelalte despre care am auzit. Îl asigurăm că a veselit mult inimile ortodocșilor. A arătat și a dovedit puterea credinței sale și statornicia sa față de toate cele pe care le scrie și le spune, cu toate că unii l-au provocat și chiar l-au silit să se exprime împotrivă. Înaltpreasfințitul IEROTEI al Navpaktului, Păstorul cel bun al iubitei mele patrii, prin poziția sa la așa-numitul Sfânt și Mare Sinod, ne-a adus aminte de Sfântul Marcu Eugenicul, singurul care nu a semnat unirea Bisericii noastre Ortodoxe cu papistașii.

    Ca episcop al vostru, iubiții mei creștini, vă mărturisesc cămă alătur de poziția lui IEROTEI al Navpaktului și a altor arhierei, care nu au semnat expresia greșit dogmatică a Sinodului din Creta, care îi numește „Biserici” pe eretici.
    […]
    _______________________________________________________________________________________

    III. Învățătura Bisericii despre părtășia cu ereticii:
    http://paterika.net/2014/06/03/iii-invatatura-bisericii-despre-partasia-cu-ereticii/
    […]
    Sf. Meletie Mărturisitorul: „Nu-i ascultați nici pe pustnici, nici pe preoți, și nici pe cei ce ne propovăduiesc învățături nelegiuite, și povățuiesc în chipul cel rău, și nici pe aceștia și nici chiar pe episcopi să nu-i ascultați, dacă mărturisesc lucruri neadevărate, care nu sunt spre folos. Să fim lucrători, și să cuvântăm, și să stăm împotriva celor ce îndeamnă la rătăcire în chip viclean.

    Nu este cu dreptate și cu cuviință bine-credincioșilor a tăcea acolo unde se calcă poruncile lui Dumnezeu și din aceasta își întăresc înșelăciunea ceilalți potrivnici. Pentru că a zis un mare părinte: Acolo unde este primejdie a se despărți cineva de la Dumnezeu, ce bine-credincios poate să stea deoparte și să tacă, sau cu totul să se liniștească? Pentru că tăcerea sa îl vădește cum că și el se învoiește acestor rele. Şi aceasta ne-o arată Înainte-Mergătorul Domnului și vitejii Macabei, care pentru o mică poruncă a legii s-au primejduit până la moarte și n-au părăsit nici cea mai mică parte a predaniilor primite. Căci războiul de multe ori este lăudat și lupta se arată mai bună decât vătămătoarea de suflet pace. Că mai bine este să stea cineva împotriva celor rău cugetători, decât să urmeze lor și să se despartă de Dumnezeu pentru a se uni cu ei”[29].

    [29] Sf. Meletie Mărturisitorul – Carte în stihuri
    […]
    _______________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale tuturor Sfinților Părinți noștri celor prezenți la cele Șapte Sfinte Sinoade Ecumenice, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciază

    • calin said, on noiembrie 14, 2016 at 8:37 am

      Aici e o mare confuzie (voita?): Sfantul Marcu Evghenicul, ca si ceilalti Sfinti Parinti in caz de erezie, a intrerupt comuniunea cu ereticii, spre deosebire de Ierotei al Navpaktului care continua in deplina cunostinta de cauza (apropo de anatema ROCOR din 1983) sa pomeneasca si sa slujeasca cu ereticii.

      Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on noiembrie 14, 2016 at 12:08 pm

      Inteleg ca politica se amesteca (din nou) in Biserica. Mi se pare ca Ortodoxia a devenit un fel de camp de lupta intre diferite factiuni rivale, in speta Moscova si SUA (care, din cate imi dau seama, a infiltrat CIA in cadrul Patriarhiei Ecumenice).
      In acest razboi si-a aratat muschii si turcu’ deschizand Sf. Sofia ca moschee pt. 30 de zile.
      Daca Romania ar fi o superputere, as zice ca ar fi bine ca Armata Romana sa-i puna la respect pe toti derbedeii astia internationali. Dar, spre fericirea noastra, Romania nu e superputere, asa ca suntem nevoiti sa facem cel mai bun lucru (pe care probabil nu l-am fi facut de buna voie), adica sa nadajduim in mila lui Dumnezeu.

      „Coborât-a pe cei puternici de pe tronuri şi a înălţat pe cei smeriţi,” (Luca 1, 52)

      Apreciază

  13. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on noiembrie 14, 2016 at 8:35 am

    Am vrut sa vorbesc despre ,,Marele Sinod” pe chat (l-au dezactivat imediat), e clar ca nu vor sa vorbeasca. Eu cred ca aceasta conferinta, are rolul de a intari faptul, ca ,,marii duhovnici” sunt alaturi de IPS din Moldova.

    Apreciat de 1 persoană

  14. preotul said, on noiembrie 14, 2016 at 2:18 pm

    Paul, eu cred ca ar trebui sesizata criminalistica deoarece I.P.S. Iustinian Chira a fost omorat fiind ingropat de viu. I.P.S. Iustinian este foarte util ortodoxiei acum cand este mort , ca viu nu era chiar asa.

    Apreciază

  15. Ioana said, on noiembrie 14, 2016 at 6:15 pm

    Ciolos Ciolanel: Si atunvi ne-am gandit ca antihristul vrea sa ardem in iad, si sa bagam bre’ cipu’ mai repede ca el vrea imparatie de paie….

    Doamne Iisuse Hristoase apara-ne de inselarile vicleanului antihrist, si de nu putem rezista da-ne noua mai bine sa murim decat sa primim pecetea marsavului antihrist!

    „Și atunci ne-am gândit cum să facem ca să aducem această capacitate de inovaţie şi în administraţia din România, să putem arde nişte etape şi să putem face nişte paşi mai rapizi înainte”, a spus premierul Cioloş la lansarea programului GovITHub.

    Apreciază

    • octoviv said, on noiembrie 15, 2016 at 10:38 am

      Ioana

      „Doamne Iisuse Hristoase apara-ne de inselarile vicleanului antihrist, si de nu putem rezista da-ne noua mai bine sa murim decat sa primim pecetea marsavului antihrist!”

      Amin!

      Apreciat de 1 persoană

  16. […] In noiembrie 2016 venea in Moldova si tinea o conferinta impreuna cu Ieromonahul RAFAIL NOICA. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.